Kullanıcı mesaj:Katpatuka/Arşiv/2006-I

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İl ve ilçelere göre nüfus[kaynağı değiştir]

Danke!! Nereden buldun bunu? Hiçbir yerden link yok? EnginGunduz 11:11, 3 Ocak 2006 (UTC)

İste http://www.die.gov.tr/ 'den ;-) --katpatuka

Arkadaşlar bilgi edinme kanunundaki hakkımı kullanarak Devlet Planlama Teşkilatı'na başvurup bütün yerleşim merkezlerinin nüfus ve yüzölçümü bilgilerini istedim, yanıt bekliyorum --Alperen 16:27, 3 Ocak 2006 (UTC)

Botlar hakkinda[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka, Dunya universiteleri tarihi ve aciklamalarinin olacagi bir bot olusturmak istiyorum. Nasil olusturulabilecegi hakkinda bilgi verebilirsen memnun olurum. Tesekkurler Kullanıcı:Rgulerdem

Re: Herzlich welcome[kaynağı değiştir]

Danke schön. Teşekkür ederim. ;-) Dünya şehirli 17:19, 4 Ocak 2006 (UTC)

Gülen Makalesi[kaynağı değiştir]

Katpatuka, Bu Katpatuka ne demek sahi? Kurt'ce bir anlama geliyor mu? Bu arada son konusmasinda Fethullah Gulen guneydogu olaylarini anlatiyor. Bir dinle istersen... [1]. Bu mesaji yazmamin sebebi diger admin'lerden Db12010'un keyfi tutumu. Kilitlemis Gulen makalesini acmiyor. Diyorum ki uzerinde herkesin uzlasabilecegi bir metin yazayim, duymak istemiyorlar... Makalenin acilmasi konusunda mudahele edemez misin? Tesekkurler...

Bu sefer imzayi unutmayacagim.

Resid Gulerdem 06:41, 5 Ocak 2006 (UTC)

katpatuka'nın anlamı Kapadokya'nın eski Farsça adıdır.
Kusura bakma: şu Fethullah olayı hiç karışmıyorum cünkü tarafsız yazan birisi görmüyorum. Kullanıcı olsun / yönetici olsun; sürekli tartışma ve kavga çıkar. Onun için kapalı kalsın. --katpatuka 08:10, 5 Ocak 2006 (UTC)

Yazma imkani bulabilirsem tarafsiz bir makale olacak. Su anki koydugum mevcut metni degistirmeye yonelik. Uzerinde calisacagim. Dusuncelerini paylastigin icin tesekkur.

Resid Gulerdem 19:00, 5 Ocak 2006 (UTC)

İstersen bütün makalenin içeriği kopyalayıp yeni bir makale oluştur:
Fethullah Gülen/taslak - o zaman herkes senin tarafsız ne olduğunu fazla tartışmadan okuyabilir - herhalde yeni olduğun için ve hemen öyle hashas makale takılıp toplumuz biraz şüpheli oluyor...

Bot hakkinda[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka, Koy odasina yazdigim, bot hakkindaki dusuncem senin tarafindan silinmis gorunuyor. Sebebi nedir acaba? Tesekkur...

Vallaha ben sadece şey yaydım:
Ayrıca Alman şablonu numune olarak bakabilirsin: de:Vorlage:Gesundheitshinweis --katpatuka 17:21, 4 Ocak 2006 (UTC)
Başka bir şey silmedim. Yanlışlıkla olduysa farkında değildim. Bakınca bende şaşırıyorum... (gene anonim (sadece IP) gözüküyorsun !?) --katpatuka 21:35, 4 Ocak 2006 (UTC)


Rehber ansiklopedisindeki hayvan türlerini tamamen vikipediye aktarsak mı ? nedersin. --ormanbotanigi 23:52, 6 Ocak 2006 (UTC)

A Night at the Opera (grup)'un isminin A Night at the Opera (Blind Guardian) yada A Night at the Opera (albüm) olması daha doğru olur. Çünkü Blind Guardin müzik grubunun bir albümü. en.wiki 1. seçeneği kullanmış. Hemşehrilerin senin:)--Ugur Basakmesaj 11:39, 7 Ocak 2006 (UTC)

Şablonlar orda çok dağınık duruyor. Amacım şablonları konulara göre kategorize etmek --ormanbotanigi 22:17, 7 Ocak 2006 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Herkese İyi Bayramlar ve Nice Yıllar! --katpatuka

Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar.--Ugur Basakmesaj 22:01, 9 Ocak 2006 (UTC)

İyi bayramlar --ormanbotanigi 09:49, 10 Ocak 2006 (UTC)

Sana da katpatuka. IRC de atmışsın mesaj. Ama görmemişim. Kusura bakma. — Dbl2010 20:42, 10 Ocak 2006 (UTC)

İyi bayramlar...--Zeynep 00:45, 12 Ocak 2006 (UTC)

Alman Wiki'de bot[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka, Botu Almanca wikipedia'da çalıştırmak için başvuruda bulunmak istiyorum. Çeviri ve bot statüsü için yardımcı olabilir misin?--Alperen 16:21, 11 Ocak 2006 (UTC)

'Hristiyan terminolojisi' kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka! Yukarıdaki isimle bir kategori açtım. Ama bilgilerim haliyle sınırlı ve dolaylı. Hristiyanlığın çeşitli kollarındaki farklı tanımlar veya anlam farklılıkları da devreye girince kolay bir konu değil. Bu yüzden katkıya açık bir kategori. --cretanforever 17:37, 12 Ocak 2006 (UTC)

Tamam, iyi; ben aslında uzman değilim ama yardımcı olurum... ;-) --Katpatuka (msj)

Flash dosyalar ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhabalar, köy çeşmesinde (köy çeşmesi için link oluşturamadım, kusura bakma) flash dosyalar ile ilgili bir soru sormaktayım? Ne dersin? Teşekkürler. Barış Toprak 22:23, 13 Ocak 2006 (UTC)

Yardımcı olur musun?[kaynağı değiştir]

Fethullah Gülen başlığında 85.105.45.22 IP adresli kişi durmadan eleştirel yazılar bölümünü kaldırıyor. Durmu müdahele edersen sevinirim.

2 saat durdurdum adamın. --katpatuka
Teşekkürler. --Filozof 10:46, 14 Ocak 2006 (UTC)

dip not şablonları ?!!![kaynağı değiştir]

Selamlar...

Senin muhteşem olduğunu düşündüğüm dipnot/referans şablonlarına ne oldu ?!!

Başlattığım iki makalede onları kullanmıştım ama o şablonlara ne oldu ise, makaleleri berbat etmiş; çok üzüldüm:

Eğer değişiklikleri sen yaptı isen, makaleleri nasıl düzelteceğimi bana anlatabilir misin ?

Daha iyisi, bu şablonların eski haline gelmesi mümkün değil mi ?

--Doruk Salancı 14:51, 16 Ocak 2006 (UTC)

Neden ?? Baktım: harılharıl doğru çalışıyor! --Katpatuka (msj)
  • Henüz tam olarak hakim olmadığım bi takım şeyler var; yapacağım tanımların yanlışlarını hoşgör:
    • Şablon:Ref'in fonksiyonel kodunu kopyalayıp da bahsettiğim her iki makaledeki ilk Şablon:Ref yerlerine yapıştırarak sayfalardaki değişiklikleri saklayana kadar, yazılar içindeki bir Şablon:Ref ile bir sonraki Şablon:Ref arasında kalan satır parçaları şu kesikli çizgili sınırları olan tablolar içinde ve alt alta yer alıyolardı. Dediğim uygulamayı yapmazdan önce, sayfa yenilemek ya da toptan sayfayı kapatarak yeni bir sayfada açmak gibi eylemler işe yaramadı.
    • Dediğim uygulamayı yapmamla birlikte her iki sayfa da düzelince sana ikinci bir mesaj atacaktım ki, sen benden önce davrandın.
IRC şimdilik kullanmıyorum ama detaylarını okuyacağım ve yakın zamanda onu kullanmaya da geçerim. --Doruk Salancı 16:32, 16 Ocak 2006 (UTC)

taksonomi şablonları[kaynağı değiştir]

Danışmak istediğim bir konu da bu taksonomi şablonları...

Şablon kodu yazmaya tam anlamıyla vakıf değilim ve Şablon:Hastalık ve Şablon:Taksonomi-modifiye adını verdiğim bir şablonları oradan buradan bakarak ve bir sürü deneme-yanılma ile ayağa kaldırmaya çalıştım:

  • ICD kodları şablonu idare eder de ikincisi tam anlamı ile bir şablon haline gelemedi.
  • Modifiye bir taksonomi şablonu yapmaya çalışmaktaki amacım, bir taksonomi tablosu yaparken onlarca şablonu arka arkaya kullanmak zorunda kalmadan, tek bir şablonla bu işi halletmeye çalışmaktı.
    • Bunu tam anlamı ile bir şablon haline getiremeyince, yazdığım kodu Manta vatozu adı ile başlattığım makalede kullandım ve şöyle birşey elde ettim (sonradan kullanıcı:Ormanbotanigi bunu normal taksonomi şablonu ile değiştirdi):
Manta vatozu
Dosya:MantaVatozu.jpg
Bilimsel sınıflandırma
Alem : Animalia
Filum : Chordata
Sınıf : Elasmobranchii
Takım : Rajiformes
Familya : Myliobatidae
Cins : Manta
Tür
Manta birostris
  • Onlarca şablon kullanmayayım derken, epeyce bir kod satırı kullanmak zorunda olduğumun farkındayım ama bu şablonun şekli bana normal taksonomi şablonundan daha sade ve düzenli geliyor. Bunu gerçek bir şablon haline getirmek mümkün değilmidir ?

Selamlar...--Doruk Salancı 16:54, 16 Ocak 2006 (UTC)

Şu Taxo-şablon işi benden daha iyi bilenlere bırakmaya karar verdim - fakat gözlediğim kadarıyla diğer vikilerde (de/en) aynı şeklinden yapılır... --Katpatuka (msj)


Görüş bildirmeye çağrı[kaynağı değiştir]

Köy çeşmesinde Kullanıcı:Rgulerdem'in yöneticiliği kötü kullanma ithamlarına karşı görüş bildirme talebi başlığı altında görüş bildirme talebinde bulundum. Talep mesaj orda da belirtildiği üzere şu şekilde.

... yöneticilik fonksiyonlarını taraflı kullandığına dair 2 haftadır bitmek bilmeyen şahsıma karşı karalamalar ve başlıklar açılmakta. Bu CİDDİ İTHAMLAR karşısında sizleri özellikle de kuralları iyi bildikleri ve konuyu takip ettikleri için YÖNETİCİLERİ gelişen bu olayda yöneticilik fonksiyonlarında kötüye kullanma var mı yok mu ve yan tutuluyor mu, konusunda görüşlerinizi özgürce vermenizi talep ediyorum. Aksi takdirde bu tür başlıklar açılmaya defam edecek gibi. Bu konuyu açıklığa kavuşturalım. Teşekkürler.

Kısaca bu ithamların doğru olup olmadığı konusunda yöneticilik müessesini geleceği için gerekli bir adım olarak gördüm bu konuda görüş bildirmeni rica ediyorum. Ortaya çıkan tabloya göre bazı konularda belki de değişiklikler yapmamız gerekecek. Vikipediyi yapısını bildiğin ve kuralları tanıdığın için bu mesajı ayrıca yazmak istedim. Elbetteki görüş bildirip bildirmemekte özgürsün.

Not: mesaj bırakmak istersen lütfen başlığın altında kırmızı yazıyla yaptığım açıklamanın hemen üstüne yap. Çünkü başlıkta sorduğum soruyla olan cevapların bir arada durmasını istiyorum. --Dbl2010 03:15, 21 Ocak 2006 (UTC)


Selam, mavi balina makalesi doğru görünüyor mu acaba, taksonomi kutusunun aşağıdaki şekilde görünmesi lazım, fazladan sınıflandırma varsa söyleyebilir misiniz acaba? Teşekkürler

  • Alem: Animalia
  • Fillum: Chordata
  • Sınıf: Mammalia
  • Takım: Cetacea
  • Familya: Balaenoptiidae
  • Cins: Balaenoptera
  • Tür: B. musculus

--Alperen 09:27, 22 Ocak 2006 (UTC)

Uzman değilim - belki Tür fazla gelir; zaten belli oluyor; dewiki bakınca: Familya: Balaenopteridae olması lazım (enwiki Balaenoptiidae yazıyor - Google soruyorum: Balaenoptiidae sayısı 687, Balaenopteridae 47.000) --katpatuka 14:37, 22 Ocak 2006 (UTC)

Araştırdım senin yaptığın doğruymuş dostum. Suikastçi değil suikastçı bu nedenle diğer makaleleri de oraya taşıyacağım bilgin olsun.Kolay gelsin--incelemeelemani 09:45, 24 Ocak 2006 (UTC)

:-) --katpatuka

Teşekkürler

AbSar 17:34, 26 Ocak 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama saldırı[kaynağı değiştir]

sayfama müstehçen içerikli bir resim konulmuş saldırıyı yapan ip:213.214.155.64 bu kişi aynı zamanda Ahmet vefik paşanın sayfasınıda silmiş ben geri getirdim Muhammet Alp Yılmazgil --Muhammet.alp

vikipedi:bitki projesine bir bakarmısın senide dahil ettim --ormanbotanigi 11:10, 1 Şubat 2006 (UTC)

Yılanlı Kale[kaynağı değiştir]

Katpatuka iyi akşamlar Yılankale' ye bakarsan sevinirim.--Erdemsenol 21:31, 2 Şubat 2006 (UTC)

Steganografi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Steganografi hakkındaki yazıyı tamamladım, yalnız bir bölümünde Le manyak dergisinde yayınlanmış ve müstehcen bir içeriğe sahip olabilecek bir yazı koydum (zira veri gizleme kapsamaına giriyor)

Eğer insanları rahatsız edeceğini düşünüyorsanız lütfen kaldırınız

Teşekkürler

S. Ali Tokmen http://ali.tokmen.com

Benim tarafından sakıncası yok ;-) bir örnek iste... websiten de güzel yapmışsın, tebrikler --katpatuka 17:05, 7 Şubat 2006 (UTC)

"Referans - dipnot" sorunu...[kaynağı değiştir]

Merhabalar...

Bizde bir "Şablon:Film Künyesi" olmasına rağmen, grafik sadeliğini çok beğendiğim en:template:Infobox film'in bir benzerini burada oluşturmaya çalıştım ("Şablon:Sinema filmi") ve sonra da Atlantis (film, 1991) maddesine uyguladım.

Bu uygulama sırasında, daha önceden maddenin ilk giriş cümlesinin hemen altında yer alan film künyesi bilgilerini de şablonun içine taşıdım. Filmin süresi ortam ve ülkeye göre değişiklik gösteriyor ve metin içinde filmin DVD'sine ait değişkenliği açıklamak için kullandığım şablon:ref / şablon:not ikilisinin şablon:ref kısmını da "Sinema filmi" şablonunun içine taşıdım.

Ancak, bu noktada garip bir şey oldu:

  • "Sinema filmi" şablonunu kullanmazdan önce, düz metin içindeyken, bahsettiğim ref ilk ref'ti ve ilgili satırın sonunda, üstel olarak [1] vardı.
  • "Sinema filmi" şablonuna uygulama sırasındaysa, aynı ref bu sefer [2] üsteline sahip oldu ve metin içindeki diğer ref'ler de birer basamak arttılar. Metin içindeki ilk iki ref, [1] ve [2] üstelleriyle gözükmeleri gerekirken, [2] ve [3] üstelleriyle görünüyorlar ve 1. ve 2. dipnotlara gönderiyorlardı; [3] üsteliyle gözükmesi gereken ref ise [4] ile gözüküyor ve 3 nolu dipnota gönderiyordu vb.. 1 nolu dipnota tıklandığındaysa, şablondaki Süre kısmının birinci sözcüğü olan Almanya'ya gönderiyordu.
  • Film şablonunun kodunda, class="hiddenStructure" yoğun olarak kullanılıyor ve sorunu anlamak için şablon kodundaki tüm class="hiddenStructure" kodlarını kaldırdığımda, Atlantis'teki film tablosunda sorunun düzeldiğini gördüm: ilk ref gene [1] üstelini içerir hale geldi.
  • Sonra, yalnızca Süre ile ilgili kod satırının üstüne class="hiddenStructure"ı yazdığımdaysa, sorun tekrarlıyor.

Sonuçta, anlayabildiğim kadarıyla, class="hiddenStructure" kodu ile Şablon:Ref'in kodu arasında bir uyuşmazlık var ve class="hiddenStructure" kullanılınca, ref'in sıralaması bozuluyor.

Neden olabileceği ve çözümü hakkında bir fikrin olabilir mi ? İncelemende kolaylık olsun diye, "Sinema filmi" şablonu kodundaki Süre değişkeni dışında tüm değişkenlerden class="hiddenStructure" kodunu çıkardım.

"Şablon:Sinema filmi"ni hiç class="hiddenStructure" kodu kullanmadan da bırakabilirim ama istiyorum ki, elde verisi olmayan ya da kullanılmak istenmeyen değişkenlerin satırları gözükmesin. Şablonu metne uygularken, şablon içinde ref kullanmayabilirim ama eğer çözülebilecekse, böyle bir kısıtlanmaya girmeyi de istemem, doğrusu.

İyi çalışmalar...

--Doruk Salancı 21:10, 10 Şubat 2006 (UTC)

Mikrobiyoloji ve Rehber Ansiklopedisi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Rehber Ansiklopedisi'ndeki mikrobiyoloji maddesine baktım, bence güzel, yine de dilinde bazı terimlerin değiştirilmesi, bazı yerlerin çıkarılması vs. gerek. Bir de sanırım Rehber Ansiklopedisinin sadece parça parça alıntı yapabileceğimize yani tüm bir maddeyi taşayamayacağımıza yönelik olabilirmiş verilen izin. İstersen önce bir araştır bunu, ben çok emin olmadığımdan Rehber Ansiklopedisi'nden madde taşımayı tercih etmiyorum. - Noumenon 21:14, 11 Şubat 2006 (UTC)

Kullanıcı:Katpatuka/deneme[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin...

Eğer işine yaramıyorsa, Kullanıcı:Katpatuka/deneme'yi silelim mi ?

--Doruk Salancı 09:13, 19 Şubat 2006 (UTC)

Kategori:Ülkeler - Türkçe Karakter Problemi[kaynağı değiştir]

Kategori:Ülkeler'e eklenmiş bir alt kategoriyi bu sayfada bulamadım. Sonra Kategori:Özbekistan'ı o harfine ekleyince sayfada görünmeye başladı ama "o" harfinde. Biraz dikkat edince bu kategoride Türkçe karakter olmadığını fark ettim. Yani ana kategori sayfasında Türkçe karakterle başlayan alt kategori ve maddeler listelenmiyor. Sonra ki 200'e basınca bu problemin çözüleceğini sanmıyorum.(:)--Ahmetan 20:52, 22 Şubat 2006 (UTC)

Merhaba Katpatuka, 21:43 te kaydolan sss adlı kullanıcı 22:06 da yardım:içindekiler sayfasını "aklınca" hackledi :) Nitekim az önce de aynı şeyi topluluk portalına da yaptı (bu kez 88.224.159.56 IP ile). Herhangi bir önlem/uyarı/ vb. yapmayacak mısınız ? İyi çalışmalar. Metal Militia 20:53, 24 Şubat 2006 (UTC)

Mesajnı gördüm ama ilgilenecek vaktim olmadı. Evet liste LanguageTr.php den girilecek ama arama motorları listesi bir sayfada oluşturup incelemek lazım. Ya da ingilizceden copy paste yapabiliriz ama o arama motorları Türkiye'de ki kitapları buluyor mu? listeyi bir vikipedi sayfasında oluşturalım sonra eklemesi çok kolay. --Dbl2010 21:41, 1 Mart 2006 (UTC)

Şablon:WM yerinde Şablon:Vikikeyif kullanabilirsin... ;-) --katpatuka 17:53, 27 Şubat 2006 (UTC)

Template eski dizaynimi kulaniyodu biraz degistirdim. 'Purge'un turkcesini bilmiyorum, ceviriyi sana biraktim. :) --Cool CatTalk|@ 12:48, 2 Mart 2006 (UTC)

Karsilama mesajin icin tesekkürler, en azindan ihtiyacim olursa kime bas vuracagimi biliyorum.. :-) FATIH 13:08, 8 Mart 2006 (UTC)

Wil(l)komen (almanca) yanlış imiâ[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Danke schön.

Via the random function (tr: Rastgele sayfa) have I this page discovered. I tried to improve the content of this page and quickly found the article in German language. In a first time, I established interwiki links. Further I tried to add some elements of the German article. As you know both German and Turkish (I don't L), may I ask you are ready to check if the translated portions not too wrong are?

Teşekkür ederim. Danke schön.

Dünya şehirli 04:07, 16 Mart 2006 (UTC)

Oops ! I mean this one: Ludwig Mies van der Rohe (exists also e.g. in the German language). Friendly yours. Dünya şehirli 20:00, 16 Mart 2006 (UTC)

hocam merhaba...bir kaç gün önce denizaltıla rile ilgili bir makale yazmaya kalktım...sayfayı www.denzialtici.com adresinden alıntılayarak oluşturmaya çalıştım...uğur başak arkadaşımız sayfanın telif hakları ile ilgili sorun yaratacağını düşünerek müdahale etti.haklıydıda...daha sonra ben alıntıladığım sayfanın sahibi ile görüştüm ve rızasını aldım..ancak bu seferde başka bir sorun çıktı...sayfanın 32 kb. üstünde olduğu ve bölümlere ayırmam geektiği iletisi...ama maddenin şu anda bu haliyle bile bölünmesi bence mümkün değil..bu konuda ne yapacvağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.en son çare olarak maddeyi tümden silmeyi düşündüm ama bunuda yöneticilerin yapabileceğini öğrendim...mümkün olursa bu maddeyi silmeni istiyorum....

saygılarımla...kolay gelsin.


pheadrus 19:23, 21 Mart 2006 (UTC)

ilginiz için teşekkür ederim...söylediklerinini değerlendireceğim başka bir yönetici arkadaşta yardımcı oldu bu arada....şimdilik silmesek iyi olacak gibi :=)

denzialtılar[kaynağı değiştir]

hocam dün akşam denzialtı maddesi üzerine mesajınızda rehber ansiklopeid ile ilgili bir link verip oradaki bilgilerdende izin alınmak kaydıyla yararlanabileceğini yazmıştınız..bunun üzerine hakikat kitabevine bu konuda bir mail attım ve kullanabilecğeim konusunda cevap geldi.bu cevabı maddenin tartışma sayfasına ekleyeceğim... kolay gelsin pheadrus 10:09, 22 Mart 2006 (UTC)