Kullanıcı mesaj:Justinianus/Arşiv8

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Adalet Yıldızı
Herkes için hukuk, Vikipedi için hukuk adına yaptığınız değerli katkılarınız için. Satırdan Kahraman (mesaj) 21.58, 3 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Kaydadeğer olmayan konu?[kaynağı değiştir]

Selamlar bu 5. kez bir müzik grubunu ansiklopediye ekleme girişimim, neden kabul etmediğinizi sorabilir miyim? Neden bunu yapıyorsunuz? S. 09.15, 4 Ocak 2021 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi Haftanın 2.'si ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
1. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında İş Birliği Projesi Haftanın 2.'si ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 09.12, 11 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
1. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 09.12, 11 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
1. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 09.12, 11 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
1. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 09.12, 11 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü - Haftanın 3.'sü Ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
2. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Şablon:Çevrimiçi yemek siparişi maddelerinin oluşturulması" konulu projedeki performansınız sonrasında İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 06.52, 18 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Yeme-İçme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
2. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Şablon:Çevrimiçi yemek siparişi maddelerinin oluşturulması" konulu projedeki performansınız sonrasında Yeme-İçme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 06.52, 18 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Revizyonu kabul edilen geri alma işlemli teknik direktör şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Justinianus. İlgili konuda tarafımca yapılan değişiklikleri geri almalar söz konusu. Özellikle futbolla ilgili içeriklerde yanlış bilgi girdisi oldukça fazla. Konuyla ilgili önce Nanahuatl sonrasında Tekask1903 ile yazışmalar yapıldı. transfermarkt ve TFF'den kontrollerini sağlayarak ilerliyorum. Bilgilendirmek istedim. İyi çalışmalar. abc, 17.49, 22 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Yemek sofrası daveti - 25 Ocak 2021[kaynağı değiştir]

Merhaba Justinianus, bu pazartesi (25 Ocak) düzenlenecek olan yemek sofrasına davetlisin! Sofra, bu haftanın ev sahibi olan benim mesaj sayfamda düzenlenecek ve Türkiye Saati ile 08:00'da başlayacak, 20:00'da bitecektir. Detayları mesaj sayfamdan öğrenebilirsin. İyi günler. Ornek11222mesaj 17.08, 24 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
3. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Bilgi kutusu bulunmayan makam sahipleri maddelerine bilgi kutusu ekleme" konulu projedeki performansınız sonrasında Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 06.44, 25 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı Engel Talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bana Ait Olmayan Hesabı Benimmiş Gibi Gösteren Hizmetli Dr. Coal, siz bildirim yaptıktan 0:21:12 saat sonra Eldarion tarafından engellendi. Engel açıklaması :. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler.--KET Bot (mesaj) 08.01, 27 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Justinianus, öncelikle Vikipedi'nin 20. yaşgünü etkinliklerine katıldığınız için çok teşekkürler. hediyeleri size ulaştırabilmemiz için bizimle kargonun ulaşabileceği İsim Soyad, adres veya kargoyu alabileceğiniz MNG Kargo şubesi adını ve telefon numarasını bana imzamın sonundaki e-posta yollama seçeneği ile yada wmtr@wikimedia.org.tr adresine ulaştırabilir misiniz? Adres vermek istemezseniz İstanbul, İzmit'te elden teslim etme şansımız olabilir. Selamlar, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 14.34, 31 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
4. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Şablon:IATA üyeleri maddelerinin oluşturulması" konulu projedeki performansınız sonrasında İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 07.38, 1 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Ulaşım Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
4. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Şablon:IATA üyeleri maddelerinin oluşturulması" konulu projedeki performansınız sonrasında Ulaşım Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 06.54, 1 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba (...)[kaynağı değiştir]

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Buraya Ekşi Sözlük'de 26 Şubat 2015'de yazdığın yazıdan gelmiş bulunuyorum. Yazdığın yazıyı arkadaş canlısı buldum ve ileti kutunu yeşillendirmek istedim. Öncelikle Wikimedia Foundation'a ait olan ve katkıda bulunmayı sevdiğim projelerden soğudumu belirtmek istiyorum. WikiData'dan başlamak istiyorum. Orada Türk Dil Kurumu hizmetlisi gibi düzenlemeye yapmaya başladım ama kim olduğunu bilmediğim ve ayrıca İngilizce dil kuralllarını da bilmediğini tahmin ettiğim kişiler gelip düzenlemelerimi geri aldılar. Bu beni yordu. Artık bıraktım, orası ile uğraşmıyorum. Wiktionary'e dönelim. Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Madde başlıklarındaki sözcüklerin ilk harfleri büyük harfle yazılır. Konuya döneyim. Sayfaları taşımaya ve orayı 2. Türk Dil Kurumu Sözlükleri yapmaya başladım fakat sonrasında kim olduğu belirsiz bir arkadaş gelip yine WikiData'da yaşadığım aynı şeyleri yaşattı bana. Oradan da kısa bir sürede bıktım ve bıraktım. Tekrar ana yuvam Wikipedia'ya döndüm. Buraya bakıyorum, burada da durum aynı. Maddeler Türkçe değil, Arapça, Fransızca, İtalyanca kökenli sözcüklerle yapılıyor. Burada anlatmak istediğim hem sayfa başlıkları hem de içerik. Türkçe Wikipedia'nın Türkçe olmasını gerektiğini düşünüyorum. Adı üstünde Türkçe. Türkçe değil sanki farklı bir dil Wikipedia kullanıyorum ya da kullanıyoruz. Ama bu arkadaşlar yüzünden artık herhangi bir projeye herhangi bir katkıda bulunmak istemiyorum. Bu arada neden belirtmek istedim bilmiyorum ama ulusçu bir insan değilim sadece Türkçe'mizi doğru şekilde konuşmaya, yazmaya çalışan biriyim. Yani günlük hayatımda Türkçe konuşan bir insanım. Türkilizce değil Türksızca değil Türkyanca değil Türkçe. Neyse biraz uzun oldu. İyi günler, iyi okumalar dilerim!

Bu arada unutuyordum, söylediklerime örnek vereyim. "Bilgilik" sözcüğü var iken neden "Ansiklopedi" sözcüğü kullanılıyor? "Acun" sözcüğü var iken neden "Dünya" sözcüğü kullanılıyor? "Çoban Yıldızı" var iken ve ayrıca diğer adları da madde içeriğinde bulunmaz iken neden "Venüs" sözcüğü kullanılıyor? Arapça kökenli ama sorun değil, "Utarit" sözcüğü var iken neden "Merkür" sözcüğü kullanılıyor? Arapça kökenli ama sorun değil, "Merih" sözcüğü var iken neden "Mars" sözcüğü kullanılıyor? "Ruh bilimi" sözcüğü var iken ve de doğru bir şekilde yazılmaz ve madde düzenlendikten sonra diğer adları madde içeriğine eklenmez iken neden "Psikoloji" sözcüğü kullanılıyor? Daha fazla örnek verirdim ama uğraşmak istemiyorum, tekrardan iyi günler ve iyi okumalar! Bu [[Vikipedi:İmza kullanımı|Doğru Tercüman] Doğru Tercüman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 06.00, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Neden kullanılıyor yerine neden kullanılmasın dersek daha doğru bir soru olur, Doğru Tercüman. Dilde "saflaştırma" sözdebilimsel bir uygulamadır ve Wikimedia Vakfı projeleri böyle bir düstur izlemez. Eğer neden kullanılıyor sorusunu sorarsan bu yanıt verilebilir.
Vito Genovese 06.18, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Öncelikle şunu sormak istiyorum, neden iletime siz cevap verdiniz? Bu yaptığınızın saygısızca olduğunu düşünüyorum. Yani ben siz ile konuşmak zorunda mıyım da iletime cevap veriyorsunuz? Konuya döneyim madem söylediniz, neden kullanılmasın? Şunu da sormak istiyorum, burada genel kural bu şekilde ise neden böyle? Neden burası adı üstünde Türkçe Wikipedia olmasına rağmen Türkçe değil? İnsanlarımızın doğru bir şekilde okuyabilmesi mümkün iken neden böyle değil? Bu soruları sadece size değil, Justinianus'a da soruyorum. Doğru Tercüman (mesaj) 06.45, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

@Doğru Tercüman, şu an müsait olamadığım için size bugün içerisinde cevap vereceğim, şimdilik affınıza sığınıyorum. --justinianus | mesaj 06.54, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Sorun değil, beklerim. Doğru Tercüman (mesaj) 07.07, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
  • @Doğru Tercüman, öncelikle beklettiğim için özür dilerim. Ekşi Sözlük'teki yazımın birilerine ulaştığını görmek beni çok mutlu etti. Bunun için de teşekkür ederek, hızlıca konuya döneyim.
Türkçe'nin doğru kullanımı konusundaki hassasiyetinizi anlıyor ve saygı duyuyorum. Fakat aynı şekilde sizden de Vikipedi temel politikalarını ve kurallarını anlamanızı ve bunlara uygun hareket etmenizi bekliyor ve naçizane tavsiye ediyorum. Vikipedi:Vikipedi ne değildir? sayfasına bir göz atarsanız, Vikipedi'nin ne olmadığı ile ilgili madde madde bilgiler göreceksiniz. Bunlardan konumuzla ilgili olanı Vikipedi'nin milli ansiklopedimiz olmadığına ilişkin olandır. Bunun anlamı kısaca şudur; Vikipedi Türkiye'nin ansiklopedisi değildir, evrensel bir ansiklopedidir. Bu bütün dil sürümleri için aynı şekilde geçerlidir. Dolayısıyla madem Türkçe neden bütün kelimeleri Türkçe karşılıklarıyla kullanmıyoruz sorusunun sorulması yanlıştır. Vito'nun ifade etmek istediği husus da bu zaten, neden kullanılsın?
Ayrıca adlandırma kurallarıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim: Adlandırma kuralları şu sayfada temel hatlarıyla açıklanmıştır. Dolayısıyla bir maddenin adı belirlenirken biz Türkçe olup olmamasına değil, bu politikamıza uygun olup olmadığına bakarız. Sizce olması gereken ad farklıysa bunu öncelikle tartışma sayfasında tartışmaya açmanız ve bir fikir birliği sağlamanız gerekir. Bu bahsettiklerim tartışmalı konular için geçerlidir. Yoksa elbette basit yazım yanlışı nedeniyle yanlış adlandırılmış bir madde için tartışma açmanıza gerek kalmayacaktır.
Görüşlerinize saygı duyuyorum. Vikisözlük ve Vikiveri (Wikidata) çok fazla katkıda bulunduğum yerler olmadığı, bu nedenle oranın politikaları hakkında bir bilgim olmadığı için bir yorum yapmayacağım. Fakat Vikipedi'deki durum ve politikalar açıklamaya çalıştığım gibidir. Ayrıca sizi temin ederim ki sizinle ihtilaf yaşayan bütün kullanıcılarımızın tek amacının politikalarımızın doğru bir şekilde uygulanabilmesidir. Herhangi bir şekilde Türkçe karşıtı bir teşebbüs mevcut değildir.
Bu nedenlerle, herhangi bir politikaya dayanmaksızın kelimelerin Türkçe karşılıklarının kullanılması amaçlı teşebbüsleriniz yukarıda bağlantısını verdiğim Vikipedi'nin millî ansiklopedi olmadığı yönündeki politikamızın ihlali olarak yorumlanabilir ki, bu da engelleme politikamız nedeniyle engel sebebi olarak kabul edilebilir (bu bir tehdit değildir, yalnızca var olan durumu açıklamaya çalışıyorum).
Açıklamaya çalıştığım bu politikalar, Vikipedi'de zamanla oluşturulmuş ve kabul görmüş, kullanıcıların uyması beklenen resmî politikalardır. Bu nedenle Vikipedi içi davranışlarımızı bunlara göre belirlemeliyiz. Aksi durum ise politika ihlali oluşturur ve bunun da bir karşılığı olacaktır. Bu yüzden size naçizane tavsiyem, bağlantılarını paylaştığım politikalarımızı okumanız ve Vikipedi içi davranışlarınızda buna azami dikkat göstermeniz olacaktır. Güzel katkılarınızın devamı ile, esenlikler dilerim. --justinianus | mesaj 07.49, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Öncelikle tabi ki de Ekşi Sözlük'ü üçüncü taraf bir okur olarak takip ediyorum ve fazlasıyla bilgilendiren konular bulunuyor. Örneğin, https://eksisozluk.com/psikoseksuel-gelisim-kurami--1163722 https://eksisozluk.com/psikososyal-gelisim-kurami--1655990. Bunlar okuduklarım arasında belki de bir bölü bindir. Artık bir şey yazarken bana atıfta bulunursun. Neyse, konuya döneyim. Gönderdiğin bağlantıları okudum ve anladım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Ama yine de böyle Türk Dil Kurumu ile bir süre çalışmış biri olarak beni üzüyor. Keşke kuralllarınız Türk okurlar çerçevesinde hazırlansaydı. Yani evrensel bir bilgilik olarak değil de Türkiye Cumhuriyet'i yurttaşlarına özel olarak hazırlansaydı. Şu konuya da değinmek istiyorum. Hayata bakış açım, düşüncem, görüşüm veya her ne olarak adlandırıyorsan saygı duymanıza sevindim. Neyse, tartışmayı fazla uzatmadan ben Ekşi Sözlük ve Ekşi Şeyler'i takip etmeye son hız devam edeyim. Ekşi Şeyler'de paylaşım yapıyor musun bilmiyorum ama şu "Ruh bilimi" konusunu boşlamayın. Bu arada hepsini okudum. Kişilik bozukluklarının diğerleri eklenirse de sevinirim. Neyse, bitireyim artık. Biraz özel konuşma gibi oldu ama hoş gör.
Bu arada yine unutuyordum Wikipedia, Wiktionary, Wikidata kullanıcı hesaplarımı nasıl silebilirim? Doğru Tercüman (mesaj) 08.10, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Hesaplarınızı silmek istemenize üzüldüm açıkçası. Katkılarınıza devam etmenizi ve diğer kullanıcılarımızın size göstermeye çalıştığı yol dahilinde devam etmenizi isterdim şahsen ama elbette karar sizin. Üstüne diyecek bir şeyim yok.
Hesap silme gibi bir uygulamamız yok sanıyorum. Eğer katkıda bulunmak istemiyorsanız hesabınıza giriş yapmamak suretiyle uzak durmanız dışında bir yol yok. Fakat ben size geçici olarak bir ara vermenizi tavsiye ederdim. Yine de kararınız her ne ise saygı duymak dışında elimden bir şey gelmez @Doğru Tercüman. --justinianus | mesaj 08.24, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Hayır, benim bildiğim kadarıyla (yani okudum kadarıyla) kullanıcı adı değişince sanırım katkı geçmişi silinebiliyormuş, Bu konu hakkında bilgin mi var? Yok, yaptığım birkaç düzenleme anı olarak kalsın. Daha fazla uğraşmak istemiyorum. Aynen, ben şöyle yaşlılığıma (!) kadar gelmeyeyim. Benim için de sizler için de iyi olur. Doğru Tercüman (mesaj) 08.37, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Kullanıcı adımı iki kere değiştirdim, katkılarımız değişince silinmiyor @Doğru Tercüman. --justinianus | mesaj 08.40, 3 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi Haftanın 2.'si ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
5. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Desteklenmeyen parametre içeren kaynak kullanan sayfaların bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında İş Birliği Projesi Haftanın 2.'si ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 06.11, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
5. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Desteklenmeyen parametre içeren kaynak kullanan sayfaların bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 06.11, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
5. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Desteklenmeyen parametre içeren kaynak kullanan sayfaların bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 06.11, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı Engel Talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. ÇEVİK İZOLASYON MURAT UYAR, siz bildirim yaptıktan 0:04:59 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması :#9-Uygun olmayan kullanıcı adı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler.--KET Bot (mesaj) 10.18, 14 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
6. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Afiş aranan filmler kategorisindeki filmlere afiş eklenmesi" konulu projedeki performansınız sonrasında İş Birliği Projesi Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. Ornek11222mesaj 09.24, 16 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Ayşegül Sarıca[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ayşegül Sarıca sayfasına 16 Haziran 2020 tarihinde bir kısmını birinci kaynak kişiden derlediğim, bir kısmını internet bağlantılarıyla kaynak gösterdiğim bilgilerle yaptığım eklerin tümünü silmişsiniz. Derlenmesi ve Vikipedi ortamına aktarılması için zaman harcadığım pek çok güncel ve özel bilgi tek hamlenizle uçup gitmiş.

Yerine "orkestarsı" gibi yazım hatalarının da bulunduğu eski sayfayı yüklemişsiniz.

Kutlarım.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Sanalyazıcı

15.58, 25 Şubat 2021 (UTC)15.58, 25 Şubat 2021 (UTC)15.58, 25 Şubat 2021 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
8. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kategori:Yazım ve noktalama yanlışları içeren maddelerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. ----anerka'ya söyleyin 20.40, 3 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Mini proje ödülü[kaynağı değiştir]

Mini Proje’de Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Justinianus,
8. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kategori:Boyu Vikiveri'den çekilen kişilerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Mini Projede Haftanın 3.'sü ödülünün sahibi oldunuz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. ----anerka'ya söyleyin 20.40, 3 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!
Merhaba Justinianus,
8. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Kategori:Boyu Vikiveri'den çekilen kişilerin bakımı" konulu projedeki performansınız sonrasında Düzenleme Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.

Sevgiler. İyi vikiler. ----anerka'ya söyleyin 20.40, 3 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Bayburt köyleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bayburt'un kalan iki ilçesinin köylerine başlamadan önce ufak bir hatırlatma yapmak istedim. 2020 nüfusları da yayınlandığı için Bayburt merkez köylerinde şu şekilde güncellemeler yapıp sonrasında ilçe köylerine geçebilirseniz çok güzel olur. İyi çalışmalar dilerim.--Śαвяí¢αи76ileti 05.10, 14 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı Engel Talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. İdealkurumsal, siz bildirim yaptıktan 1:28:00 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması :#9-Uygun olmayan kullanıcı adı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler.--KET Bot (mesaj) 11.41, 20 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Mutlak Değer[kaynağı değiştir]

Mutlak Değer
İçerik/katkı kurallarının, telif prosedürlerinin vb. hepsini itinayla okudum. İçeriğimi bu kurallara, prosedürlere, Vikipedi ortamına göre uygun bir şekille hazırladım. Kaldı ki içeriğim MATEMATİK! Herhangi bir siyasi, kültürel, ırki ya da milletlere özgü bir şey değil. Ne kadar, bu kuralları, prosedürleri ihlal edebilirim!? Bir dolu eksiğe, yanlışa, ve bozuk Türkçeye sahip üstün körü maddenin yerine neredeyse bir buçuk ay önce hazırlayıp ancak bugüne 'incelenmiş' içeriğim telif nedeniyle onaylanmamış. Verdiğim kaynağa baktınız mı? Yahut içeriğimin (özgünlüğünü) bırakın aynısını benzer olanını bile bugüne değin hiç okuyup gördünüz mü? Kopyala yapıştır yapmadım. Kelimelerin eş anlamlısını kullanıp ya da herhangi bir başka cambazlık yapmadım. Konu MATEMATİK!!! Belli bir çekirdeğin etrafındayız demektir. Daha ne kadar özgün, ansiklopediye uygun anlatılabilir bir MATEMATİK dalı? Gerçekten merak ediyorum. Lütfen beni yanlış anlamayınız. Anla(t)mak istediğim ve amacım yıkıcı olmak değil bilakis yapıcı olmak, Vikipedi'ye bir şeyler kazandırmak. Fakat ne kadar yapıcı olmaya çalışsam da 'telif'in "çirkinliği" üzerine şaşmamak, sorumsuzca algılamamak ve hayal kırıklığına uğramamak elde değil. Lütfen kaynağıma bakınız. Yetmezse THOMASCALCULUS vb. diğer bir çok ilgili kitaplara, yayınlara bakınız. Mantıklı olunup aklın sesine kulak verilirse doğru olanın görüleceğine, anlaşılacağına ve yapılacağına şüphem yoktur.

Şimdiden teşekkür ederim. ŞAİR U FİLOZOF (mesaj) 17.45, 23 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

  • Merhaba ŞAİR U FİLOZOF, maddede kaynak olarak gösterdiğiniz makaleden kısım kısım alıntılar mevcut. Bu alıntılar olağan iktibas sınırlarını geçtiği için maalesef telif hakkı ihlali oluşturmakta. Katkılarınızı iyi niyetle gerçekleştirdiğinizden şüphem yok ancak bu değişikliğinizin telif politikamıza uygun olmadığı görüşümde ısrarcıyım. İyi çalışmalar dilerim. --justinianus | mesaj 19.18, 23 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba! İyi günler dilerim sayın kullanıcı:Justinianus . Rica edersem Abdulselamın vikipedisinde düzenlemeler yapa bilirmisiniz? Ben genellikle ne yapmam gerektiğini tam anlayamadımda. Linkleri, Referansları ekledim, amma hala KD gözuktü. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler dilerim. Teşekkürler --5.191.53.143 12.11, 26 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Geri alma nedeni[kaynağı değiştir]

Kumanca sayfasında eklediğim bilgilerin hepsini direkt olarak İngilizce sayfasından çevirip ekledim neden geri aldınız? Firatlal (mesaj) 22.35, 15 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

  • Firatlal, değişiklik özetinde de görülebileceği üzere maddedeki bilgileri önemli ölçüde değiştirdiği için kaynak gösterilmesi gerektiği gerekçesiyle geri aldım. Çeviri yaptığınız ibarelerin varsa kaynaklarını eklemeniz, yoksa da değişiklik özetine çeviri yaptığınızı eklemeniz, maddeleri incelerken bizlere kolaylık sağlar. İyi çalışmalar. --justinianus | mesaj 05.57, 16 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Selam Justinianus

Nanahuatl adaylık sayfasındaki yorumun için teşekkürler ancak Vikipedi'nin geleceği açısından yorumunu tekrardan değerlendirmeni rica edeceğim. --Uzi Ufo 313 (mesaj) 18.46, 16 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhabalar. Halihazırda kullanıcı sayfamın ilk başlığında bu konuya dikkat çekmiştim zaten, aynısını buraya da alayım:

"Merhaba. Kim olduğunuzu bilmiyorum ancak belli ki eski/mevcut bir kullanıcının yeni bir hesabısınız. Kim olduğunuz hakkında en ufak bir fikrim olmadığından, düşüncelerinizin samimi olup olmadığını da bilemiyorum. Dolayısıyla diğer hesabınızla giriş yapmadığınız sürece, karşı ya da destek fark etmez, ilgili sayfada değişiklik yapmamanız daha sağlıklı olacaktır."--NanahuatlEfendim? 19.07, 16 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sait. Maddenin adaylık sayfasındaki konuşma üzerine, bahsettiğim görseli buraya yükledim. Buradaki planı sadece anahatlarıyla, detaylarına girmeden çizebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar :) --justinianus | mesaj 07.52, 29 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Tamamdır bir iki güne halletmiş olurum. Sait* 13.45, 29 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]
Selamlar tekrardan, şurayı bir inceler misin, yeterli mi acaba?Sait* 19.00, 29 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]
Ziyadesiyle yeterli SAİT71. Çok teşekkür ederim yardımların için. --justinianus | mesaj 10.11, 30 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]
Resmi Commons'a yükleyebilir misin SAİT71? Eser sana ait olduğu için ben karışmayayım :) --justinianus | mesaj 08.10, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Bayburt köyleri[kaynağı değiştir]

Selamlar hocam. Sanırım artık bitmek üzere, ellerinize sağlık. Şu ana kadar düzenlediğiniz Aydıntepe ve Demirözü köylerinin posta kodları Bayburt merkezle aynıydı. Size yeni bir ilçeye başladığınızda o ilçe köylerinden birinin posta koduna buradan bakıp sonra hep aynı posta kodunu kullanmanız gerektiğinden bahsetmeyi unutmuşum. İki ilçede de gereken düzenlemeyi yaptım. Bu arada Bayburt bittiğinde yanlış hatırlamıyorsam Kilis gibi köy sayısı az olan bir ilden devam edecekseniz Kilis'in boşta olduğunu hatırlatabilirim :)--Śαвяí¢αи76ileti 09.18, 14 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Birkaç kelam[kaynağı değiştir]

  • Maalesef kendi adıma Vikipedi'nin temel ilkelerinin etkinliğini ve geçerliliğini sorguladığım ve haksız yere birtakım menfi ithamlarla karşılaştığım bir süreç yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bir kullanıcının buradaki bir sorumluluğu üstlenebileceğine ilişkin içimde var olan çekinceleri mümkün olduğunca politikalara ve bahsettiğim bu temel ilkelere dayandırarak açıklamamın iyi niyetli görülmediği ve hatta kötücül olarak değerlendirildiğini görmekten bahsediyorum. İyi niyetin varsayılmadığı, nezaketten yoksun ve içerikten bağımsız bir şekilde tamamen kullanıcıyı hedef alan bu yorumlara karşın ise zamanında topluluk tarafından bu tip durumlara zamanında ve etkin müdahale etmeleri için seçilmiş kullanıcıların müdahale etmeyip amiyane tabirle görmezden gelmesi de bu sorgulamalarıma dayanak olan bir başka etken. Herhangi bir şekilde politika ihlali içermeyen, bilakis bunlara dayandırarak gerekçelendirdiğim bir görüş yazısının ve topluluk nezdinde bu durum karşısındaki duruşumun bu şekilde yansıtılmasına açıkça söylemem gerekirse kırıldım. Yine açıkça söylemem gerekirse, bu tip ısrarlı ve tekrarlayan ihlaller karşısında topluluk tarafından seçilmiş hizmetli/bürokratların sessiz kalmaları, müdahale etmemeleri ve bu tip meselelerle cereyan eden olayların kar topu etkisiyle büyüye büyüye içinden çıkılmaz bir hale gelmesi de bu sorumluluklar için seçilmiş kullanıcıların etkinliğini ve yeterliğini sorgulamama neden oluyor. Her ne sebeple olursa olsun, bu kullanıcıların Vikipedi topluluğunu oluşturan tüm kullanıcılara karşı bağımsız ve tarafsız yaklaşabilmeleri gerekir. Bu yaklaşımı gösteremeyen kullanıcıların da ek sorumluluklar gerektiren görevlere seçilmemeleri gerekir. Günümüzdeki tartışma ortamının esamesinin okunmadığı dönemlerde, belki de gerekçesiz destek oylarıyla bu göreve süresiz olarak seçilmiş kullanıcıların, seçildikleri görevlere liyakatinin sorgulanması için bu tip olaylar aslında bizler için (en azından, kendim için) bulunmaz bir nimet. Kimin aslında ne olduğunu böyle böyle görebiliyoruz. İşte bu son yaşananlar da benim için tam olarak böyle bir şey oldu. Ayrıca politikalarımızın eksikleri ve yanlışlarını görmek açısından da acı ama yararlı bir tecrübe edindim. Tüm bu sürecin sonunda, belki de Vikipedi ile olan hukukunu gözden geçirmesi gerekenin bir başkası değil de, bizzat kendim olduğu sonucuna vardım. İki gün sonra, mecburi olarak buradan bir süre uzak kalacağım. Bu benim açımdan her şeyi gözden geçirmek için güzel bir fırsat. Geldiğimde devam ederim ya da etmem, onu bilemiyorum. Ancak her ne olursa olsun, bu yaşananlardan çıkardığım en büyük dersin; burada sahip olduğu hak ve yetkiler, değişiklik sayısı ve tecrübesi ne olursa olsun, buradaki hiçbir kullanıcıya kendime güvendiğimden fazla güvenmemem gerektiği olduğunu söylemeliyim. Bütün bunları, yalnızca Vikipedi'ye bir kayıt düşmüş olmak için yazıyorum. İleride bir gün aynı sorunlar ayyuka çıktığında "zamanında dile getirilmişti" diyebileceklere bir referans bırakmış olmak için yazıyorum. Bahsettiğim ek hak ve yetkilere sahip olan ve sorguladığımı ifade ettiğim tüm kullanıcılara karşı elimden gelen tek şey bu. Hayırlı işler. --justinianus | mesaj 09.56, 18 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Demek sopanın ucu sana da dokundu/dokunmaya başladı,geçmiş olsun diyorum ve ve şu köşe yazısını bırakıyorum.--85.99.20.41 10.04, 18 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Selam Justinianus. Yazdıklarını şimdi görmüş bulunmaktayım. Tüm bu engel politikası, şikayet, hizmetli seçimleri vb konuların temelinde iki şeyi incelemek gerekiyor. Birincisi, bir kişi/kullanıcı ansiklopedi geliştirmek için mi burada? İkincisi de herhangi bir yorum, değişiklik vs yaparken ansiklopedi geliştirme amacıyla mı yapılıyor yoksa başka amaçlarla mı? Bu iki soruyu sorduktan sonra, Vikipedi'nin özünü anlamış ve kim buraya bir şeyler katmaya çalışıyor kim başka şeyler kovalıyor onları da görmüş oluruz kolayca. Vikipedi:İşleyişi aksatıcı değişiklik sayfasında çok güzel bir ifade var: "Belli bir dönemde, uzun bir süreye yayılmış değişikliklerinde tek bir işleyişi aksatıcı faaliyet dahi gözükmese de, tüm faaliyet örgüsüne bakılınca açık bir işleyişi aksatıcı faaliyet örgüsü vardır". Bunun temelinde de bu sorduğum iki soru yatmakta. Ne zaman ki burada bulunan herkes, gerçekten bir şeyler yapma amacıyla buradadır ve bu amacı güdenlerin de hakları korunur, o zaman hep birlikte daha iyi yerlere geliriz :) Son dönemde sürekli bahsettiğim "haklarımı koruyun" ifadeleri de bundan kaynaklanıyor. Bugün seçkin madde tartışmalarını, onlara emek verenleri açıp incelesek mesela, kimlerin son dönemlerde ne kadar madde yazdığını, ne kadar temizlik yapmaya çalıştığını, ne kadar Viki dışı geliştirme faaliyetleriyle uğraştıklarını incelesek zaten kabak gibi görürüz bunları :) Bir süre uzakta kalacaksın zaten, bomba gibi dönüş bekliyorum. NanahuatlEfendim? 20.18, 18 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Sayfadaki Değişiklikleri Kaldırma[kaynağı değiştir]

Kemal Şahin sayfasında bekleyen 7 değişiklik var fakat şablona uygun yapılmamış. Onları silebilir misiniz? Düzenlemesini yapıyorum şu an. Kaynakça da eklenmemiş--Dilasariman (mesaj) 09.22, 19 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

İngilizce ve Almanca vikilerdeki haline bakarak söyledim. Toparladım hepsini şimdi. Bu imzasız yazı Dilasariman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 09.35, 19 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Formula yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Formula 1 yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi
Merhaba Justinianus/Arşiv8', Formula 1'in yetiştirme serileri ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Formula yetiştirme serileri görev gücüne katılmak için sizi davet ediyoruz. Daha fazla bilgi için görev gücü sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --MediaWiki message delivery (mesaj) 12.15, 18 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]


VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar Justinianus/Arşiv8! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

--Pamfilyalı (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

İstifa bildirimi[kaynağı değiştir]

  • Selam Gökhan. Devriyelik ve beyaz liste haklarımın alınmasını talep ediyorum. Bu aşamadan itibaren Vikipedi'ye katabilecek bir şeyimin olduğuna dair bir inancım kalmadı. Zamanında bu yetkiyi veren kullanıcı olduğunuzdan alınmasını da sizden isteyeyim. Sevgiler. --justinianus | mesaj 20.18, 2 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
Selam Justinianus, böyle bir karar almanızdan derin üzüntü duydum. Hevesinizi kaçıran durumlara rağmen değerli katkılarınızı esirgememenizi rica ederim. Elbette karar sizin ancak uygun olduğunu düşünürseniz birkaç gün daha bekleyelim. Sevgiler. --Gökhan (mesaj) 21.47, 4 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
İncelikli mesajınız için teşekkürler @Gökhan. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle belki de bir "ragequit" ile böyle bir talepte bulunduğum düşünülebilir ancak bunun böyle olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Vikipedi politikalarının, bunları özellikle doğru ve etkin bir şekilde, adalet gözeterek uygulaması gereken hizmetlilerin ve tabi bürokratların uygula(ya)madığını üzülerek gözlemliyorum. Yapılan yapıcı eleştirilerin, sorgulamaların adeta "üstünü kapatmak" maksadıyla hareket edilmesini, bu konuda yorum yapan veya politikalara uygun diğer faaliyetlere girişen kullanıcıların tamamen niyet okunarak ve iyi niyet varsayılmadan susturulmaları, engellenmeleri karşılığında, ister istemez, yapmış olduğum iç sorgulamalar sonucunda burada bir şey yapabileceğime dair inancımı yitirmiş durumdayım. Yapmış olduğum bir yorum/eleştiri veya bizzat başlattığım ya da destek verdiğim bir teşebbüs sonucunda, herhangi bir uyarı dahi almadan tepeden inme bir şekilde süreli veya süresiz engellenebileceğim endişesi ile burada layıkıyla katkıda bulunabilmem mümkün değil. Hâl böyleyken, daha önceden de uzun bir süredir düşündüğüm ama belki de yanıldığım inancıyla ertelemeye karar verdiğim bu düşünceyi hayata geçirmem gerektiğine karar verdim. Beyaz liste haklarım kalabilir ama devriyelik haklarımı alırsanız çok memnun kalırım. Vikipedi için böyle bir talepte bulunuyor olsam da, Vikikaynak ve diğer projelerde çalışmaya devam edeceğim. Sevgiler. --justinianus | mesaj 05.56, 5 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
Tekrar merhaba. Sizinle son olayı okuma şeklimiz biraz farklı olsa da anlaşıldığı kadarıyla toplulukta böyle bir endişe var. Buna yersiz deyip kestirip atmanın son derece zararlı olacağı kanaatindeyim. Elbette ki bu endişenin sonlandırılması ya da en az indirilmesi gerekiyor. Talebiniz doğrultusunda kullanıcı grubunuzu sadece beyaz liste olacak şekilde güncelledim. Yeniden katkıda bulunmayı düşündüğünüzde (ki umudum/dileğim o yönde) bir hizmetliye mesaj atabilirsiniz. Tekrar görüşmek üzere. Sevgiler. --Gökhan (mesaj) 12.46, 6 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Hocam yapmayın, avukatlar eli baston tutana kadar emekli olmuyor. Vikipedi tartışmalarında yaptığınız derin ve doyurucu yorumlardan ve ansiklopedinin kalitesini bir adım öteye taşıyacak katkılarınızdan bizi mahrum bırakmayın. Bahsekonu engel hususunda zaten genel bir kanaat oluşmuş gibi görünüyor, umarım en kısa zamanda katkı yapmak için yeniden geri dönersiniz.--Śαвяí¢αи76ileti 20.39, 11 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim @Sabri76. Konuyla ilgili şurada da yazmıştım, sadece Nanahuatl'in engeli değil, öncesinde karşılaştığım ve haksızlık oluşturduğuna inandığım uygulamalar nedeniyle buraya olan inancımı ve isteğimi kaybettiğim için böyle bir karar aldım. Bugün-yarın Nanahuatl'in engeli kaldırılsa dahi, sonraki dönemlerde benim ya da başka bir kullanıcının yine benzer sebeplerle durduk yere engellenmesinden endişe ediyorum (sözüm meclisten dışarı). Bu yüzden bu tip "keyfi" olarak değerlendirdiğim uygulamaların tekrarlanmayacağına dair somut adımlar atılmadığı sürece bu tavrımı kerhen de olsa sürdürmek niyetindeyim. İyi niyetli çağrınız için çok teşekkür ediyorum ancak durum benim açımdan böyle maalesef. Dilerim en kısa sürede bu sorunlar çözülür ve kaldığımız yerden devam ederiz. --justinianus | mesaj 06.22, 12 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Mutfak Vikiprojesine Davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Selamlar,
Mutfak kapsamında hazırlanmış bir vikiproje yeniden canlandırıldı. Bu vesileyle sizi, Mutfak Vikiprojesi'ne davet ediyorum.

Projeye katılımda bulunmak için Vikiproje katılımcıları sayfasını inceleyebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için Vikiproje:Mutfak sayfasına göz atabilirsiniz.
Teşekkürler.


Leaply mesaj 15.09, 23 Ağustos 2021 (UTC) [yanıtla]

Selam hocam. 4 aydır bekleyen şöyle bir isteğim mevcuttu. Belki yardım dersiniz diye düşündüm.--Śαвяí¢αи76ileti 10.09, 24 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]