Kullanıcı mesaj:Homonihilis/arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Arşivi
| Ekim 2007 - Haziran 2008 | Temmuz 2008 - Aralık 2008

Bu bir arşiv sayfasıdır. Lütfen bu sayfayı değiştirmeyiniz. Mesajlarınızı Kullanıcı mesaj:Homonihilis sayfasına bırakabilirsiniz.


Tiyatro portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tiyatro portalının açılması için yapılan teklif hakkındaki oylamaya, tiyatro alanında katkıda bulunan bir vikipedist olarak katılmanızı rica ederim. Fikrinizin olumlu olması halinde, portal için yapabileceklerinizi de belirtebilirseniz, portalın geleceği açısından iyi olur. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:01, 20 Kasım 2007 (UTC)

Tekrar merhaba. Kurulması için olumlu oy verdiğiniz tiyato portalıyla ilgili hazırlıklar sürüyor. İlgilenen kullanıcıların yazdığı mesajları mesaj sayfamda görebilirsiniz. Hem iş birliği hem iş bölümü yapılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Elbette sıkı kurallara bağlı olarak değil, yapabildiğimiz ölçüde. Siz ne gibi katkılarda bulunabilirsiniz acaba? Teşekkürler. --Yabancımsj 15:05, 12 Aralık 2007 (UTC)
  • Yapmayı düşündüğünüz şeyler tam da portalı geliştirecek türden zaten. Yalnız portalda büyük olasılıkla bir "yeni eklenen maddeler" kısmı olacak. Madde ekledikçe adlarını da o kısma eklerseniz, kullanıcıların o maddelere ulaşması daha kolay olur. Sorunuza gelirsek, bir standart mutlaka olmalı. Bana oyunlar için "... (oyun)" yazmak daha doğru gibi geliyor. Siz de aynı fikirdeyseniz, buna uymayan maddeleri uyacak şekilde düzeltirseniz çok iyi olur. Merak etmeyin hiçbir şey bu sebeple patlamaz. Adını değiştire tıklayıp doğru ismi yazdıktan sonra açıklama kısmına "standartlaştırma" gibi bir şey yazarsanız, diğer kullanıcılar da bu değişikliğe neden gerek duyduğunuzu görmüş olur. Kullanıcı:Gökhan'ın üzerinde çalışmakta olduğu tiyatro portalı ana sayfa tasarımına da bir göz atın isterseniz. Açıldıktan sonra portalın tartışma sayfasına da uğramanızı öneririm. Portalla ilgili her türlü konuyu orada konuşup tartışabiliriz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:33, 13 Aralık 2007 (UTC)
  • Haklısınız, diğer dillerdeki portallar yerelliği aşmamız için önemli yol göstericiler olabilir. Özellikle klasiklerle ilgili maddeleri açarken oralardaki düzeni esas alabiliriz. Ayrıca çeviri yaparak da oradaki bazı maddeleri Türkçe'ye kazandırabiliriz. Sizin de portalla veya tiyatro maddeleriyle ilgili başka önerileriniz olursa lütfen söyleyin. Kolay gelsin. --Yabancımsj 08:47, 13 Aralık 2007 (UTC)
  • O oyunun adı "Mikadonun Çöpleri"ydi gerçi, yanılıyor muyum? Bu durumda Mikado (oyun) oyununun, Mikadonun Çöpleri (oyun), tiyatro oyununun maddesi olacak. Bana bu gibi çok fazla örnek olmaz ve "... (oyun)" yazmak yeterli olur gibi geliyor. Ama hem bir oyunun hem bir tiyatro oyunun adı olan başka örnekler de olabilir derseniz, isterseniz tiyatroyla ilgilenen diğer kullanıcılara da bir danışın. Umarım yardımcı olabilmişimdir. --Yabancımsj 08:57, 13 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhaba. Tiyatro Portalının açıldığını haber verecektim ama, siz çoktan görmüş ve katkıda bulunmaya başlamışsınız bile! Bu arada tiyatro oyunu adlarını standart hale getirmeniz de çok iyi olmuş. Güzel katkılarınızın devamını dilerim, kolay gelsin. --Yabancımsj 10:36, 17 Aralık 2007 (UTC)
  • Evet aslında bunları Portal tartışma:Tiyatro sayfasına yazabilirseniz, konuyla ilgilenen diğer kullanıcıları da bundan haberdar etmiş olursunuz. Bu arada eklediğiniz maddeleri portalın "yeni eklenen maddeler" kısmına eklemiş miydiniz? Orada bazı maddeler var ama kimin açtığını bilmediğim için sorayım dedim. Açtığımız maddelerin adlarını oraya da eklemek takip kolaylığı sağlayacak. --Yabancımsj 12:35, 17 Aralık 2007 (UTC)
  • Küçük bir not daha: "x (oyun)" şeklinde bir balık açtığınızda "x"ten "x (oyun)"a yönlendirme yapabilirseniz, arama yapıldığında başlık daha kolay bulunur. Ben bunu unutmayayım diye başlığı "x" olarak açıp daha sonra adını "x (oyun)" olaak değiştiriyorum. O zaman da yönlendirme yapılmış oluyor. --Yabancımsj 12:52, 17 Aralık 2007 (UTC)
  • Kıskanmayın, açılacak daha çok başlık var. Maddenin çevirmediğim bir kısmı kaldı ve bir de tabii taslak haldeki maddelerimizden DOT var, belki ilginizi çeker. (Böyle yazıyorum ama yanlış anlamayın, bunları da siz yapın anlamında değil. Yalnızca ara ara böyle paslaşmanın faydasını gördüğüm için.) --Yabancımsj 12:59, 17 Aralık 2007 (UTC)
  • In-yer-face için beni beklemenize gerek yok aslında, eksikleri zaman içinde tamamlanır diye düşünüyordum. Siz de dilediğiniz zaman katkıda bulunabilirsiniz. --Yabancımsj 13:06, 17 Aralık 2007 (UTC)

Çeviri Grubu[kaynağı değiştir]

Çeviri İstekleri yardımınızı bekliyor!

Merhabalar. Sizin de üye olduğunuz Çeviri grubu yeterli ilgiyi görmemektedir. Çeviri istekleri'nde bazı sayfalar aylardır çevirilmeyi bekliyor. Eğer gerçekten burada belirttiğiniz dilleri biliyorsanız Çeviri grubu'na yardım edin. Bol Şans! --Tuz 12:18, 16 Ekim 2007 (UTC)

Vikipedi'ye hoş geldin![kaynağı değiştir]

Merhaba Sn. E. Aydınlı

Maddeleri gerialdığınızda bunu tartışma sayfalarında belirtmenize gerek yok bunun yerine ilgili maddenin "Sayfayı Kaydet" butonuna basmadan önce "vandalizm geri alındı" mesajınızı Kaydet butonunun üzerindeki tek satırlık mesaj kutucuğuna yazınız. Teşekkürler , başarılar.
Euthygenes EPISTVLA 08:04, 30 Kasım 2007 (UTC)

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

Euthygenes EPISTVLA 08:04, 30 Kasım 2007 (UTC)


Please, could you translate this article onto the language of this Wikipedia? Thanks for your help. If you wanna translate your city onto Aragonese, Spanish, Catalonian, Galician o Asturian language, tell it to me, please. --Parolu Esperanto 15:37, 12 Aralık 2007 (UTC)

Unfortunately, I can't speak Spanish. I can translate this article if you want, but there is nothing much to translate... eaydinli 15:45, 12 Aralık 2007 (UTC)

:With a few sentences it's OK. --Parolu Esperanto 15:17, 13 Aralık 2007 (UTC)

Done eaydinli 15:33, 13 Aralık 2007 (UTC)

Thanks for your help. --Parolu Esperanto 19:11, 13 Aralık 2007 (UTC)

Tek Kişilik Şehir[kaynağı değiştir]

Tek Kişilik Şehir maddesini Tek Kişilik Şehir (oyun) maddesine yönlendirdim, silinmesindense yönlendirilmesi daha makul, arayanların maddeye ulaşabilmesi açısından. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --neskafefincanındatürkkahvesi 22:47, 15 Aralık 2007 (UTC)

Hemen her zaman aklımıza her şey gelemez değil mi? (: Zaten vikipedinin amacı birbirimizin eksiğini tamamlayarak bir bilgi bütünü oluşturmak. Güzel katkılarınızın devamını dilerim. Tekrardan iyi çalışmalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 22:54, 15 Aralık 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Kullanıcı adı değişiklik isteğiniz gerçekleştirildi. Hayırlı olsun. --Mskyrider ileti 21:30, 16 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:20, 20 Aralık 2007 (UTC)

Vatan Yahut Silistre[kaynağı değiştir]

Telifli içeriğe benziyor. Eklemeseniz daha iyi ya da ekleyecekseniz orada yer alan metinle biraz oynamak gerekli. ben metinle oynamaya üşendiğim için sildim isterseniz siz biraz değişiklik ile ekleyin--Tuz 14:48, 18 Aralık 2007 (UTC)

İyi bayramlar Homonihilis, Tiyatro portalında önümüzdeki hafta için önerilerinizi (gündemdeki madde, resim vs.) tartışma sayfasına yazarsanız sayfaları oluşturabiliriz. Katkılarınız için teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 23:59, 21 Aralık 2007 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Mutlu Tekin maddesinin kayda değer olmadığı aşikar bence. Sizin için de öyleyse VP:HS M6'dan silebiliriz. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 06:56, 2 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Bu kez de ben sizi kıskandım, Fargo'yu ve Frances McDormand'ı açacağınızı görünce. Filmi de Frances ablayı da çok severim çünkü. Siz açtıktan sonra ben de katkıda bulunmaya çalışırım. Bu arada sizi sık sık SD'de görmek de güzel. Vandallarla ne kadar çok kişi mücadele ederse o kadar iyi. İsterseniz bu iş için bir yöneticiden size bir monobook sayfası oluşturmasını isteyebilirsiniz. (Mach ya da Sağlamcı ilgilenebilir mesela.) Böylece sil şablonlarını bir tıkla koyabilir, birden fazla defa vandalizme uğramış bir maddenin en son düzgün sürümünü yine bir tıkla geri getirebilirsiniz. Ben de uzun süre bundan yoksun SD'lik yaptığım için, bilmiyorsanız haber vermek istedim. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 14:11, 7 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim. Evet, dediğiniz gibi yapılacak çok iş var. Coenlerin filmlerini içeren tabloyu kısa süre içinde çevirebiliriz aslında. Daha sonra da eksik filmler tamamlanır. Elimden geldiğince ben de katkıda bulunurum. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 15:31, 7 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar. İsteğiniz üzerine monobookunuzu oluşturdum. Şimdi, tarayıcınızın belleğini temizlemeniz gerekmektedir: Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak. Bunu yaptıktan sonra madde bağlantılarının üzerinde imleçi tuttuğunuzda bir özet göreceksiniz ve maddelerde değiştir sekmesine bastığınızda sol sütunda mesajlar ve sil şablonları göreceksiniz. Güle güle kullanın. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 21:48, 7 Ocak 2008 (UTC)

güzele benziyor.gelişebilir.Tabikide yaparım katkı--Selim Hoca 12:05, 16 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Samuel amcanın sayfasındaki kırmızıları mavileştirmeye çalışırken farkettim, İrlandalılar için bir biyografi-taslak şablonu yok. Ben de kodlardan pek anlamıyorum. Eğer anlıyorsanız, Kategori:Milletlerine göre kişi taslağı şablonları kategorisindekilere benzer bir {{İrlandalı-biyo-taslak}} şablonu yapabilir misiniz? Maddeyle bağlantılı diğer İrlandalı kişi maddeleri için de yardımcı olabileceğini düşündüm ama, yapamazsanız da önemli değil. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 12:37, 16 Ocak 2008 (UTC)

Elinize sağlık, çok iyi oldu. Hemen şurada kullandım hatta: Seán O'Casey. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 14:57, 16 Ocak 2008 (UTC)

Frances Abla[kaynağı değiştir]

Merhaba. Umarım iyisinizdir. Frances Abla'yı günün maddesi adayı yaptım. Yakında ana sayfada görürseniz şaşırmayın. İmza: Vikidelilerden biri. --Yabancımsj 10:39, 21 Ocak 2008 (UTC)

Samuel Beckett konusunda belki diğer kullanıcıları biraz daha ateşlemek gerek. Bir de maddeye ilgi gösteren kullanıcılardan bazılarının bu aralar sınav dönemi bildiğim kadarıyla. Bu nedenle şimdiden umutsuzluğa kapılmamamız gerek bence. Ayrıca ben SM olacağına inanıyorum. Yavaş da olsa, sonuçta SM olmuş bir içerikten çeviriyoruz, er geç bitecek ve aday olacak. Bu inancım nedeniyle Abbas Kiyarüstemi maddesiyle aylardır uğraşıyorum. Onun da İngilizcesi SM. Evet yavaş gidiyor, tek başıma uğraşıyorum ama o da er geç bitecek. Bir "SM olmasa da" yazdınız diye cevabı amma uzattım. Olacak olacak.. --Yabancımsj 12:20, 21 Ocak 2008 (UTC)
Yanlış anlamışım, aynı fikirde olduğumuza sevindim. Haklısınız, Samuel Amca bitince (ya da bu süreç içinde) bu iş birliğinin devamı bence de gelecek ve başka nitelikli maddeler ortaya çıkacaktır. Ama dediğiniz gibi, daha epey çalışmamız gerek. --Yabancımsj 13:04, 21 Ocak 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Adil kullanım politikamıza göre telif hakları saklı bir resmi özgür lisanslı bir fotoğrafın oluşturulmasının imkansız olduğu durumlarda kullanabiliyoruz (madde 1-ilk cümle: Aynı bilgiyi verecek özgür lisanslı bir benzer dosyanın mevcut olmaması veya yaratılamayacak olması. ve Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir.). Kişi hayatta olduğuna göre hala özgür lisanslı bir fotoğrafın çekilmesi, oluşturulması pek mümkün. Nazım Hikmet ile Ian McEwan'in bu durumda farkı bu, Nazım Hikmet'in hayatta olmadığı için özgür lisanslı bir fotoğrafın oluşturulmasının imkansız olduğudur. Saygılar iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:33, 22 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:33, 22 Ocak 2008 (UTC)

Bekletmeli sil şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bekletmeli sil şablonu, hızlı silme kriterlerine bir sayfa uymadığında ama silinmesinin "itirazsız, şart" olduğu düşünüldüğünde konuluyor. Eğer birisi kastî olarak bu şablonu çıkarırsa o sayfadan (bunu yapan kişi sayfayı oluşturan kişi de olabilir), bu hareket bir "itiraz" olarak yorumlanıyor ve sayfanın "tartışmasız silinmesinin mümkün olmadığı" anlamına geliyor. Bu sebeple eğer bir bekletmeli sil şablonu çıkarılırsa, lütfen geri almayın; bunun yerine siz de silinmesi kanaatindeyseniz, SAM açın. Biraz garip bir uygulama biliyorum; diğer uygulamalarımızdan farkl ^_^ Ama bu doğası ve görevi gereği böyle... Anlayışınız ve Vikipedi'ye olan ilginiz, katkılarınız için çok teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:35, 24 Ocak 2008 (UTC)
Merhabalar,
Ben sadece hatırlatmak istedim; olur böyle anlar... bu arada hazır fırsatını bulmuşken şunu da ifade edeyim: son zamanlarda cidden güzel katkılarınıza rastlıyorum, sizlerin bunlar hasebiyle tebrik eder, katkılarınızdan dolayı bir Vikipedist olarak çok teşekkür ederim. Katkılarınızın devamını diliyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:59, 24 Ocak 2008 (UTC)

Araç, amaç, ve iyi bir şeyler yapmak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Yo, niçin uzun olsun... hemen cevaplayamadığım için özür dilerim; mesaj geldiğini geç fark etmişim ^_^ Çok güzel bir alıntı oldu doğrusu; bilmiyordum, duymamıştım bunu, bana öğrettiğiniz, haberdar kıldığınız için bu sözlerden size teşekkür ederim. Biz televizyondan çok çok çok daha şanslı ve avantajlı bir durumdayız aslında; büyük medya patronları ve sıkı bir devlet idaresi yok başımızda. Böylece sansürsüz, tarafsız ve doğru bilgi sunabilme imkânımız doğuyor. Herkesin bilgisini diğerleriyle paylaşarak bir bilgi birikimi hazırlaması cidden kayda değer ve önemli bir eylem. Bilmem biliyor musunuz; bu henüz bizde yok ama İngilizce Wikipedia'nın belirli bölümleri çeşitli CD, DVD ve kâğıt kopyalanıp, Afrika ve Asya'daki okullarda dağıtılıyor. Kendisinden asla haberdar olmayacağımız belki bir kez bile karşılaşmayacağımız insanlara zerre kadar yararımız dokunabiliyorsa; bu beni cidden mutlu kılar. Çok da bir şey almadan çok fazla şey verilen bir yer burası ve bu açıdan da harika. Tabii ilgilenen için alacağı çok şey de var ^_^ Ben de uzattım sanırım ama iyi oldu. Vikipedi için çalışmaya devam; ansiklopedi yazmak için burdayız! Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:48, 24 Ocak 2008 (UTC)

Sevgili Homonihilis; ayrımı farketmene sevindim; teşekkürler. Ben de bu konuda ikilemdeydim. Tercihim yazarın kitap kapağını, eser adını kullanmaktan yanadır. Birlikte tiyatroyu, portali geliştirmeye devam edeceğiz. Sevgiler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:17, 27 Ocak 2008 (UTC)

Edna O'Brien[kaynağı değiştir]

Merhaba. Düzeltmeler için teşekkürler. Ara sıra açtığım maddelerde gerekli düzeltmeleri yaptığınızı farkediyorum, bu teşekkür hepsi için. Bu arada aceleden en olmayacak hataları yapmışım! Neyse, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:24, 30 Ocak 2008 (UTC)

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Siz de açtığınız maddelerin yanında Samuel amcanın çevirisini nerdeyse tek başınıza götürüyorsunuz. Keşke yardım edenlerin sayısı biraz daha fazla olsaydı. --Yabancımsj 15:39, 30 Ocak 2008 (UTC)

Ömer Hayyam[kaynağı değiştir]

Dün size mesaj yazdıktan sonra çıkmıştım. Bugün girip de nasıl çevireceğim diye kara kara düşündüğüm dörtlüğün çevirisiyle karşılaşmak çok hoş bir sürpriz oldu. Çok teşekkürler. Farklı bir çeviri eklemezseniz, bu haliyle yazarım maddeye. Kaynak gösterebileceğim yazılı ve daha güvenilir bir kaynağı var mı elinizde Sabahattin Eyüboğlu çevirisinin? Varsa tam künyesine ihtiyacım olacak. Yoksa bağlantısını verdiğiniz siteyi gösteririm. Tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 06:53, 31 Ocak 2008 (UTC)

Ne diyeyim, tekrar çok teşekkürler kendim ve Abbas abi adına. --Yabancımsj 07:53, 31 Ocak 2008 (UTC)

Şablon düzgün çalışıyor.Yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim.--egemen 20:01, 12 Şubat 2008 (UTC)

Perihan Savaş[kaynağı değiştir]

Merhaba. Katkılarımız çakışıyor bazen, Perihan Savaş maddesinde yaptığım tablo formatı mı bozdu acaba? Karakterleri küçültmüştün, geri almışsın, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. --Yabancımsj 13:52, 13 Şubat 2008 (UTC)

İşleri biraz karıştırmışım, pardon. Şu anda bir sorun görünmüyor. Teşekkürler. --Yabancımsj 14:06, 13 Şubat 2008 (UTC)

Güzel bir şablon (biraz fazla büyük ve boşluk görselliği bozuyor ama yine de güzel) hazırlamışsınız. Bu arada benim onca emeğim ne olacak? 1000'i aşkın maddeye tek tek Portal şablonu eklemiştim.. Levent Abi ileti 23:58, 15 Şubat 2008 (UTC)

Kurdoğulları (Şenel ailesi)[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik olmayan bir oluşum olarak nitelendirdiniz. Kriterya nedir? Hangi ansiklopedi? Hayat ansiklopedisi mi? Eskidi artik onlar. Wikipedia guncel ve ozgur olmasindan dolayi bu calismayi yapiyorum. Bir bolgede tarihi gecmisi olan bir sulale hakkinda bilgi vermekteyım. Yardimci olursaniz sevinirim. --Kestane 11:39, 16 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Mesaj sayfamı tamir ettiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 22:32, 18 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Bir kaç gün uzak kalmıştım vikiden. Projeye verdiğiniz emek için teşekkürler. Tiyatro maddeleri standart olmaktan çok uzak ve böyle bir projeye en çok ihtiyaç duyan kategorilerden biri herhalde. Çok iyi düşünmüşsünüz. Hazırladığınız şablonlardan bir tek Şablon:Tiyatro'daki boşluk biraz göze batıyor, onun dışında herhangi bir sorun göremedim. Madde yapısı konusundaki fikrimi ise proje sayfasını tamamen okuduktan sonra belirteceğim. Elinize sağlık. --Yabancımsj 07:07, 19 Şubat 2008 (UTC)

Evet, şablon böyle daha iyi görünüyor. Bu arada ben de az önce Rhn'ye davet yollamıştım. Umarım katılımcı sayımız artar. Tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 07:23, 19 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli/Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Merhaba Homonihilis. Tiyatro portalını aktif hale getirmişsiniz, bir seçkin veya kaliteli maddeyle de süslemeniz güzel olur :) Khutuckmsj 15:15, 19 Şubat 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Eski ve kötü bir fot. ama bir de şuna göz atar mısın? Açok Levent Abi ileti 21:40, 24 Şubat 2008 (UTC)

Merhabalar, portal bu hali ile 1280*720 çözünürlük istiyor. Hiçbir çözünürlükte sorun yaratmayacak bir sayfa (standart portal tasarımı gibi) olması tabii ki daha iyi. Bunu tartışma sayfasına taşısak iyi olacak böylece bütün kullanıcıların fikrini alabiliriz. Teşekkürler--Gökhan 22:13, 24 Şubat 2008 (UTC)

Tiyatro projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Portalla başlayan tiyato alanındaki iş birliği, başlattığınız projeyle daha da hareketlendi. Sadece maddelere yeni şablonları eklemeye vakit ayıran kullanıcılara bile baksanız, Vikipedi ölçülerinde azımsanmayacak sayıda katılım olduğunu görebilirsiniz. Bunu görmek beni sevindirdi, portalın ve tiyatro maddelerinin geleceği konusunda umutlandırdı. Bunu sizinle paylaşıp katkılarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istedim. İş birliği çalışmalarımızın devamı dileğiyle. --Yabancımsj 11:54, 25 Şubat 2008 (UTC)

Engellendi.Teşekkürler.--Eldarionileti 12:14, 27 Şubat 2008 (UTC)


İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Yahu sen de olmasan tüm yazdığım maddeler bir sürü Türkçe hatasıyla kıvranıp duracak, sağol, eline sağlık. Ayrıca şu portal şablonlarını düzeltme azmini takdir ediyorum, onun için ayrıca teşekkürler. Hani diyorum ki bir de şu madde içi sık bağlantı ekleme alışkanlığını azaltsan , anlayacaksın bir gün neyi dert/kast-ettiğimi. Tiyatro portali giderek yerine oturuyor, güzelleşiyor. bir gün hepimiz dökülsek, yeni bir - iki insan devam ettirse de, dönüp geriye baktığımızda, "iyi birşeyler yapmışız, iyi ki yapmışız" diyeceğiz. Sevgiler üstünden eksik olmasın kardeşim. Levent Abi ileti 22:00, 2 Mart 2008 (UTC)

engelle beni o zaman[kaynağı değiştir]

dfgdfg

Geç gördüm ...[kaynağı değiştir]

Pardon arada kaçırmışım mesajınızı, teşekkür ederim :) Selenia 03:29, 5 Mart 2008 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Frances Abla'dan sonra Tekrar Çal, Sam de günün maddesi adayı oldu. Madde çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ara sıra eli yüzü düzgün oyun maddelerini ana sayfada görmek iyi olacak. --Yabancımsj 14:27, 5 Mart 2008 (UTC) ,

Tiyatro şablonları- Edebiyat şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, En:wiki örneklerine ve tr:wiki daha önceki uygulamalarına bakarsanız portal şablonlarının maddenin tartışma sayfasına eklendiğini görürsünüz. Ansiklopedi yazmak başlıca amaç olduğu ve portallar ikinci planda kaldığı (ve bana göre kalması gerektiği ) için ve ayrıca maddenin estetiğini bozduğu için şablonları tartışma sayfalarına aldım. Hatta bazı maddelerin hem tartışma sayfasında hemde madde içerisinde şablonlar mevcuttu. Bu konuyla ilgili köy çeşmesi ilginize bölümüne [1] bir başlık açtım. Bu portal şablonları tartışma sayfalarında yer almalıdır, asıl amaç ansiklopedi yazmak. İyi çalışmalar. --Boyalikus 17:42, 14 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar Homonihilis. Sanırım tartışmalardan dolayı şablonlar değişikliğe uğramış. Aslında küçültünce iyi olmuş ama biraz renk versek daha iyi olmaz mı? Örnek olarak ben fransızcayı gösterebilirim, burdaki gibi [2] biz de bu şekilde yapabiliriz. Özellikle kare değil de daha uzun kullanıyorlar, hem daha sade hem daha az gösterişli, hem de tepki çekmez belki böylece :) Sevgiler.. --Rhnmesaj 11:34, 16 Mart 2008 (UTC)

Merhaba, sayfayı beğendiğinize sevindim. Şu an vikipedideki tiyatro başlıklarını toparlamaya çalışıyorum, bir de alman ve sloven vikilerindeki gibi tiyatro maddelerini a'dan z'ye sıralarsak portal sayfasına uğrayan biri istediği maddeye çok daha kolay bir şekilde kolay ulaşacaktır. Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 08:14, 17 Mart 2008 (UTC)

Bunu kaçırmışım, siz iyi dikkat etmişsiniz. Tiyatro kategorilerindeki maddeleri bir botla otomatik olarak ekliyorlar. Botun sahibiyle bir görüşme yapsak iyi olacak--Gökhan 09:23, 17 Mart 2008 (UTC)

  • Evet tartışmayı okudum şimdi, daha önce sadece bir göz atmıştım. Reklam kısmı biraz talihsiz olmuş sanırım. Eğer genel bir rahatsızlık varsa böylece bırakılabilir tabii ama geneli kapsayan bir tartışma da olmamış bu tartışma. Bir de yeri gelmişken ben şu sıralar aktif değilim ama en son eklediğim tiyatro maddelerinde bir karışıklık yaşadım ve Vikipedi tartışma:VikiProje Tiyatro'ya yazdım bunu tabii sonradan ben de ilgilenemedim öylece kaldı. Konu "Tiyatro sahneleri" ve "Tiyatro salonları" kategorileriyle ilgili oraya bakıp bir fikir söylerseniz çok iyi olur. Hatta ordan cevap yazarsanız hem topluluk da görmüş olur. Teşekkürler.. --Rhnileti 19:07, 17 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Virgülü etkisiz hale getirdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım iyisinizdir. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileğiyle, --Yabancımsj 13:18, 21 Mart 2008 (UTC)

  • İyiyim sağolun. Teşekkür ederim, çok doyurucu bir içeriği olmasa da idare edecek düzeyde bir madde oldu. Darısı Samuel Amca'nın diğer kırmızılarının başına :) --Yabancımsj 15:18, 21 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Sibel Arslan Yeşilay maddesindeki şablonu, tiyatro ile olan bağ, ilgi ve bilgime dayanarak çıkardım. Bilginize. Levent Abi ileti 20:57, 25 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Homonihilis, 1984 benim en sevdiğim kitaplardan biri. Bende maddenin kısa halini görünce Almanca Wikipedia'nın ilgili maddesinden yararlanmak istedim. Yalnız bu çalışmam biraz uzun sürecek gibi. Çünkü pek vaktim olmuyor. Ayrıca maddeyi çevirdikten sonra tekrar elden geçirip hatalarımı (varsa) düzelteceğim. Maddeye birkaç resim mutlaka ekleyeceğim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:10, 25 Mart 2008 (UTC)

İnanın buna çok sevinirim. Vaktiniz olursa herhangi bir bölümü çevirebilirsiniz tabii ki. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:20, 25 Mart 2008 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Yorulmak bilmediğiniz için verilmiştir. Manco Capac 13:36, 26 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar. Bir denemede bulundum ancak sonucunu iş kuruğu bittikten sonra görebileceğiz. Gece tekrar bakacağım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:08, 26 Mart 2008 (UTC)

Herhangi bir kategoride olmayan sayfalar[kaynağı değiştir]

Sana katılıyorum Dostum bende elimden geldiğince sayfaları kategorilendirmeye çalışacağım.Kolay gelsin. bora006ileti 16:43, 28 Mart 2008 (UTC)

Son girilen Şahin Irmak maddesine bir göz atabilir misin? Ben tiyatroyla bir bağlantısını bulamadım Google'da? Bu durumda portalda yer alması.. Teşekkürler. Levent Abi ileti 10:40, 31 Mart 2008 (UTC)

Özür, tam bulamadım derken hemen ardından buldum, üstteki mesajım geçerli değil. Levent Abi ileti 10:42, 31 Mart 2008 (UTC)
Şimdi o apayrı bir konu.. PC başından ayrılmam gerekiyor, inceleyecek zamanım yok, istersen ekleyen arkadaşla bir görüş, ne dersin? Sevgiler. Levent Abi ileti 10:56, 31 Mart 2008 (UTC)


Bilgi kutuları[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Vallah bu konunun yabancısıyım. Şimdilik hiç dokunmasak mı daha iyi sizce? Yoksa teker teker tamir etsek mi? Takabeg ileti 07:08, 1 Nisan 2008 (UTC)

Tamam. Yanıtları bekleyelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:16, 1 Nisan 2008 (UTC)

Tartışma şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba
Tartışma:FC Barcelona sayfasında yaptığınız değişiklikle ilgili olarak bir şey soracaktım.
Şablon:Tartışma sayfasında Bu şablonun sadece çok faal tartışma sayfalarında veya politika ihlallerinin olduğu yerlerde kullanılması uygundur. Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın. şeklinde bir uyarı var. Buradan, bu şablonun tartışma sayfalarında tek başına var olmaması, gerçekten bir şeylerin tartışıldığı sayfalara, bir uyarı/hatırlatma olarak eklenmesi gerektiği anlaşılıyor.
Öte yandan VP:HS'de İçeriği geliştirmeye yönelik olmayan tartışma sayfaları silinebilir. - Tartışma sayfası tamamen bu tür yorumlardan oluşmadıkça silme işlemi yapılamaz. Geliştirme amaçlı yorumlar mevcutsa sayfa silinmez, sadece ilgisiz yorumlar çıkartılır. kuralı mevcut.
Tartışma:FC Barcelona sayfası tamamıyla gereksiz yorumlardan oluşmaktaydı. Ben yukarıdaki iki kuraldan, sayfanın tartışma şablonuyla boş olarak kalmaması, hatta silinmesi gerektiğini anlıyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Aslında bunu bir süredir birilerine sormak istiyordum, çünkü anlamsız yorumların ya da vandalizmin olduğu tartışma sayfalarını, topluluk olarak genelde silmeyip sadece tek başına tartışma şablonu ekleyerek bırakıyoruz. Ben yukarıdaki iki kuralı birlikte değerlendirerek, artık bu tür tartışmalara hızlı sil şablonu eklemeye başladım. Ama bence bu konuda tek tür uygulama olmalı. Ne dersiniz?
homonihilis ileti 09:21, 1 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar, aslında çok haklısınız. Hiçbir hareketin görülmediği, rastgele, olur olmadık maddelerin tartışma sayfalarına bu şablonun eklenmesi elbette anlamsız. Sayfanın geçmişinde vandalizm, küfür, vs varsa sayfanın silinmesi gerekir. Ancak sadece, "yaşa varol, hey aslanım, vs.." şeklinde maddeyle ilgisiz tartışmalar varsa bunlar çıkarılıp (yani bir hizmetlinin sayfayı silmesi şeklinde değil de, her kullanıcının yapabileceği türden) yerine tartışma şablonu konulabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 09:30, 1 Nisan 2008 (UTC)

Çift maddelerin birleştirilmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Köy çeşmesinde çift maddelerle ilgili sorduğum soruya cevaben Yardım:Çift maddelerin birleştirilmesi sayfasının linkini vermişsiniz. Burada içeriğin diğer maddeye aktarılmasından bahsediliyor ve Eğer makale 1 in makale 2 ye yönlenmesi sizce daha uygunsa, o zaman makale 1'in içine {{sil}} yerine #redirect[[Makale 1]] yazın. notuyla bilgiler bitiyor. Bu zaten normal olarak yapmakta olduğumuz şey.
Ancak siz oylamada kullanıcılar genellikle maddeleri birleştirirken bilgileri aktarıp başlığı yönlendiriyorlar, bu da geçmişlerin yokolmasına neden oluyor. doğru olan geçmişlerin de birleştirilmesidir. demiştiniz. Dolayısıyla ben, yönlendirmenin yeterli olmadığını, bir şekilde maddelerin geçmişlerinin de birleştirilmesi gerektiğini anlıyorum. Ben de o "geçmiş birleştirme" nasıl yapılır diye sormaya çalışmıştım aslında. Oysa ikinci cevabınızda geçmiş birleştimeye yönelik bir bilgi yok.
Oylamadaki yorumunuzu yanlış mı anladım acaba? homonihilis ileti 22:17, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • hay allah, ben o sayfadan bilgilenmiştim bir zamanlar diye hatırlayıp yeniden göz gezdirmeden linki verdim. şimdi vaktim yok ama en kısa zamanda o sayfaya bu bilgiyi eklemeye çalışıcam. kolay gelsin. --kibelemesaj 07:02, 2 Nisan 2008 (UTC)
  • merhaba, geçmişleri yok etmeden birleştirmenin yolu şu:

sonuçta kalmasını istediğiniz isme sahip olan madde a'nın ismini madde b olarak değiştirin. bu noktada madde b'nin silinmesi gerekir. bir hizmetliden yardım isteyin. aynı hizmetli sildiği maddeyi geri getirerek geçmişlerin birleşmesini de sağlasın. şimdi maddenin ismini yeniden değiştirebilirsiniz ve tek listede birleşen iki maddenin metinlerini geçmiş sürümlere giderek tek metinde birleştirebilirsiniz. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:00, 2 Nisan 2008 (UTC)

*bu arada, hermafrodit ve hermaphroditus maddelerini bu yöntemle birleştiriyorum, ona da bakabilirsiniz. selamlar. --kibelemesaj 20:06, 2 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Px meselesi hakkında Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler)'de Mach'ın açıklaması var. Şehir şablonu tamamdır. Belde şablonularına dokunmadım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 05:53, 4 Nisan 2008 (UTC)

Dalgın davranmışım, teşekkürler. Levent Abi ileti 10:28, 3 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba dostum kullanıcı sayfandaki Edvard Munch'un Skrik'ine bakarken altta bilim kurgu için yapacağın bir çalışmanın kırmızı bağlantısını gördüm, belki bu sayfa ilgini çekebilir, sevgilerimle, kolay gelsin... e.c. 21:17, 5 Nisan 2008 (UTC)

hoş bulduk. Agulesan 06:06, 8 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Yönlendirmeleri iyi yaptın Homonihilis, eline sağlık.. Ben de düşünüp duruyordum ama elim varmadı. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 21:10, 8 Nisan 2008 (UTC)

Umarım İzmir'e de yeniden gelir ve izleme fırsatı bulurum.. Daha açılacak çok oyun.. çok maddemiz var; sabır ve gayret arkadaşım.. Levent Abi ileti 21:22, 8 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Sorduğunuzu şöyle anlatmaya çalışayım; binary fizyonu tam olarak "ortadan ikiye bölünme" şeklinde çeviriyoruz , amitozu ise mitoz harici bölünmeler olarak. Ama İngilizce'de tek bir kavram olarak geçen binary fizyon, Türkçe'de iki ayrı kavram gibi görünüyor ve bu konuyla ilgilide detaylara çok girilmemiş. Her neyse, demek istediğim ikiside aynı şey evet, ve muhtemelen ilk başlar "ortadan ikiye bölünme" kavramı kullanılmadan önce amitoz dilimize yerleşmiş kanımca. Sonuç olarak, amitoz yerine "ortadan ikiye bölünme"yi kullanırsanız daha doğru olacağını düşünnüyorum, ilgili maddelerde de gerekli değişiklikleri zamanım olunca yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. Cat msj 22:49, 8 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar, öncelikle elinize sağlık ve teşekkürler. Resimle ilgili olarak; DNA replikasyonunu DNA ikileşmesi, Kromozom segregasyonunu Kromozom dağılımı, Sitokinesisi Sitokinez, olarak değiştirirseniz daha doğru bir Türkçe ile anlatılacaklarını düşünüyorum. Tekrar teşekkürler. Cat msj 20:05, 12 Nisan 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben de o fotoğrafı bulmuş ve kullanmak iştemiştim ama, VP:AKP'nin 2. kriteri nedeniyle adil kullanım kapsamında değerlendirilemeyeceğini düşünerek vazgeçmiştim. Kritere göre, "Fotoğraflarını satarak gelir elde eden ajanlardan alınan telif hakkı saklı fotoğrafların "adil kullanım" olmaması kuvvetle muhtemeldir, zira bu kullanım telif hakkı sahibinin eserinden para kazanmasını engelleyecektir." Zaten sitede yazan not da bunu destekliyor. Kullanabilseydik gerçekten maddeye çok şey katacaktı ama, benim görüşüm kullanamayacığımız yönünde. İsterseniz Mach'e de danışabilirsiniz. Yeri gelmişken, maddedeki kitap kapağı görüntüsü de bence VP:AKP ihlali oluşturuyor. Çünkü bu gibi görüntüler, lisans şablonunda da yazdığı gibi, "salt kitap kapağının ait olduğu kitabı konu eden maddeyi betimlemek için" kullanılabilir. Dolayısıyla, adil kullanım kapsamına dahil edebileceğimiz bir resim bulmamız gerekiyor gibi. --Yabancımsj 14:30, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Söz ettiğiniz yaygın kullanım, bir adil kullanım ihlali (ya da hatalı adil kullanım) aslında. Dolayısıyla, görüldüğünde maddelerden kaldırılmalı. Eklediğim duvar resmi özgür lisanslı bir resim. Buna bir de adil kullanım resmi ekleyebiliriz. Ama ilgili politikayı ihlal etmeyecek resim bulmak gerekiyor. Ben de fırsatım olduğunda araştırma yaparım. (ya da Google'dan rica ederim :) --Yabancımsj 14:44, 11 Nisan 2008 (UTC)
  • Kusura bakmayın, konuyla ilgili son mesajınızı görmemişim. Evet, o resmin silindiğini ben de gördüm. Vaktim olduğunda Commons'tan neden silindiğini araştıracağım, kaynağına da bakmış ve bir sorun görememiştim çünkü. Bu arada bu sıralar katılımım azaldı, yapmak istediğim bir çok şeyi yapmaya vakit bulamıyorum. Neyse ki açtığınız maddeler sayesinde Samuel Beckett'in kırmızıları öksüz kalmamış. Elinize sağlık, teşekkürler. --Yabancımsj 14:43, 14 Nisan 2008 (UTC)

Mesaj sayfama yapılan vandallığı geri aldığınız için teşekkürler... -- Dsmuratileti 14:33, 11 Nisan 2008 (UTC)

"Vandalı mandallamak" çok hoş deyimmiş gerçekten ... -- Dsmuratileti 14:40, 11 Nisan 2008 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 08:49, 12 Nisan 2008 (UTC)

Geç kalmış bir teşekkür[kaynağı değiştir]

Cemile Osman maddesinde yaptığınız katkı için teşekkür ederim. O maddenin silineceğini düşünsem de yaptığınız katkı buna rağmen kalıcı olacak, çünkü madde yazarken dediklerinize dikkat etmeye çalışacağım. --Timurberk 18:24, 14 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Beckett maddesinde oyun maddelerine bence de daha çok özenmek gerek. Aslında amaç SM yapmaksa maddeye önemli katkı sağlayacak her bir bağlantı mümkün olduğunca zengin içerikle açılmalı. Maddenin seçkinliğini biraz da bu sağlar herhalde. Beckett Amcanın, tüm vikilerin en güzeli olacağına ben de inanıyorum, az emek vermedik. Bu arada dar vakitlerde (Beckett için) açacağım maddelere vaktiniz oldukça bakabilirseniz sevinirim, zira kendim üzerinden geçmek için vakit bulamıyorum. Bir de, kimi Beckett kitaplarını çevirmiş olan çevirmenin soyadı şuradan da görebileceğiniz gibi "Ün". Bu nedenle Aşksız İlişkiler'de yaptığınız değişikliği geri aldım, size de bilgi vermek istedim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 11:11, 15 Nisan 2008 (UTC)

Doğru, bu hatada benim de payım var! Neyse, maddelerin üzerinden geçmeniz ve geçecek olmanız beni rahatlatıyor. Çok teşekkür ederim. --Yabancımsj 13:40, 15 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Zeynep Avcı'nın Sinema Türk, imdb, ibdb sayfaları yok mu? aramadım ama, belki biliyorsundur.. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 20:31, 15 Nisan 2008 (UTC)

Güzel bir gün, iyi çalışmalar dilerim. Bir konuya fena takıldım, çözemedim, artık bugün bir sorayım dedim; belki bir fikrin vardır: bu sayfada "Sil" şablonu var. Ancak sayfayı gerek genelden gerekse "Nobel Fizik Ödülü Sahipler" alt başlığından değiştirmek istediğimde şablonu göremiyorum??? Sayfanın geçmişine baktığımda kullanıcının kendisinden başka müdahale de olmamış? Bir göz atabilir misin, belki sen çözersin. Şablon nerede? Kolay gelsin. Levent Abi ileti 05:33, 16 Nisan 2008 (UTC)

  • Zamanını aldım, çok teşekkür ederim. "Sil" şablonundan dolayı silip silmemek arasında kararsız kalmıştım, bu durumda beklesin biraz. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 05:57, 16 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Kullanıcı:İpeklivikipedi arkadaşımız soruyor da kendi blogunun linkini kullanıcı sayfasında verebilir mi? Benim bu konuda bilgim yok. Doğrudan kendisine yanıtlarsanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:12, 19 Nisan 2008 (UTC)

Tekrar selam. Evet link veren diğer kullanıcının sayfalarını görümüştüm. Eklesin ve sorunluysa çıkarsın. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:18, 19 Nisan 2008 (UTC)
Ona yanıtladım. Takabeg ileti 18:26, 19 Nisan 2008 (UTC)

Bir şeyi öğrenmek istiyorum. Bir kaç kişiye sormuştum da bilen yok... [[Kategori:M.Ö. 44 yılında ölenler]]'deki {{Kronoloji (M.Ö. ölüm)|4|4|3|2}}'nin rakamlarından 3 ve 2 ne anlama geliyor? Yardımcı olursanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Deneme tahtasında bir iki deneme yaptım ve anladım ne olduklarını: Kategori:M.Ö. 44 yılında ölenler sayfasında sağ üst köşede yılların olduğu sarı bir kutu var. Bu kutuda 4X'li yıllar sıralanıyor. Sol üst köşede Kategori:M.Ö. 30 yılında ölenler sayfasına giden iki ok var. {{Kronoloji (M.Ö. ölüm)|4|4|3|2}} kullanımındaki "3" işte bu linki sağlıyor. Sağ alt köşede de Kategori:M.Ö. 29 yılında ölenler sayfasına giden iki ok var. {{Kronoloji (M.Ö. ölüm)|4|4|3|2}} kullanımındaki "2" ise bu linki sağlıyor.
İyivikiler... homonihilis ileti 18:41, 19 Nisan 2008 (UTC)
Süpersiniz. O zaman numaralandırmalar yanlış demek ki:)) {{Kronoloji (M.Ö. ölüm)|4|4|3|2}}'de 4453 olmalıdır sanırım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:50, 19 Nisan 2008 (UTC)

Yani eklediğim bir madde de hatamı bulma kardeşim! :)) ama ne yapayım, alışkanlık, teliflerle çelişmemek için oturup yazıyorum hep.. Kopyala - yapıştır olsa böyle bu kadar uğraşamazdın maddelerimle. Sağol, ellerine sağlık. Levent Abi ileti 20:43, 19 Nisan 2008 (UTC)

Trabzon İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Selam. Trabzon Krallığı değil de Trabzon Krallığı değil mi? Vaktiniz olduğunda maddenin tartışma sayfasına yorumu yazarsanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:35, 20 Nisan 2008 (UTC)

Tamam Mskyrider arkadaşımız ilgilendi. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:40, 20 Nisan 2008 (UTC)
Buluşma (oyun) maddesi ve birçok açtığım madde de yaptığın güzel katkı ve düzeltmeler için teşekkür ederim .İyi çalışmalar. bora006ileti 13:12, 21 Nisan 2008 (UTC)
Hediye Takabeg ileti 10:56, 22 Nisan 2008 (UTC)
İ.Melih'in siyasi niyetinini hiç düşünmezsek bile eskisi Ankara'ya yakışıyor bence. Ancak Atakule & Kocatepe'li "uyanık" logosunu da severim:) Sanırım buna da alışmıştık. Niye maddede yer almıyor? Tartışılmış mı? Takabeg ileti 11:15, 22 Nisan 2008 (UTC)

Sindirim sistemi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Wirsung kanalı doğru bir isimlendirme; başka isimlerle de anıldığı oluyor ana pankreas kanalı, ana pankreatik kanal gibi ama Wirsung kanalı da bir başka ismidir, kullanılabilir. Safra kanalı biraz daha sorunlu... Bana sorarsanız tercihim ana safra kanalı olur nitekim birkaç yerde bu isme rastladığımı biliyorum; ufak bir arama sonucu güvenilebilecek bir dergide ortak safra kanalına rastladım fakat sadece bir dergide rastlayabildim. İsterseniz ana safra kanalı yapalım? Ben Türkçe terminolojiye pek hakim değilim aslında (görürken İngilizce görmüştüm) bu sebeple Vikipedi'deki hekim arkadaşlara sorabiliriz; şimdilik sizin yaptığınız gibi kalabilirler - eninde sonunda yaygın/nadir kullanım tercihine çıkar, sizin çevirinizin de doğru olduğunu düşünüyorum benim bahsettiklerim sadece acaba daha yaygın olan şu muydu bazlı tercihler. Bu arada bahsi geçen diyagram cidden çok hoş bir diyagram ve vakit bulunca ben çevirmeyi planlıyordum; bu sebeple çevirdiğiniz için size bir Vikipedist olarak çok çok teşekkür ederim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:12, 24 Nisan 2008 (UTC)
Evet hekimlerimiz şu sıra pek aktif değiller ^_^ Tartışma sayfasında gören olursa artık tekrar bakarız; bu haliyle de doğru ve güzel. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:25, 24 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar ; Maddeye alâkanız için kendi adıma teşekkür etmek istedim. Ne yazık ki son zamanlarda wiki'ye katkıda bulunamıyorum. Bir de ipucu vereyim bir comment out ta Josephus'un içinde saklı olacak :D . Başarılar. Nikbinlik !
Eu EPISTVLA 20:59, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • D Keşke sadece iyi olana vakit ayırma fırsatımız olsa. Aslında bu şekilde olması da (Yamalı koca bohçalar gibi) maddelerde kollektif bir güzelliğe neden oluyor. Tekrar başarılar. Eu EPISTVLA 21:29, 24 Nisan 2008 (UTC)

Burada söz konusu olan vandalizm. Kendisi değil başkası değişiklik yapmış sayfada. Bu nedenle silinmesinde sakınca yok. Kaldı ki, gerekirse geri getirebiliriz. Silindi, teşekkürler, kolay gelsin. Levent Abi ileti 10:51, 25 Nisan 2008 (UTC)

peki ne yapmayılım telifli ve silinmemesi için --[[Kullanıcı:Vikispor|Viki Spor Külübü]] 14:48, 25 Nisan 2008 (UTC)

pekben şimdi dediğinizi yapacam lütfen silmeyiniz --[[Kullanıcı:Vikispor|Viki Spor Külübü]] 14:54, 25 Nisan 2008 (UTC)

Yine çok hızlısınız :) Teşekkürler. --Yabancımsj 13:03, 26 Nisan 2008 (UTC)


neden sinema-taslakları film-taslak ile değiştiriyorsunuz..--Boyalikus 21:54, 26 Nisan 2008 (UTC)

Aslında doğru bir şey yapıyorsunuz. Anlamsal olarak da sinema farklı film farklı. Kolay gelsin.--Boyalikus 08:54, 27 Nisan 2008 (UTC)

Ben de size soracaktım; bazı başlıkları birleştirdim, böyle mi kalsın yoksa değiştirelim mi diye. Çok teşekkür ederim, ard arda güzel şeyler duymak iyi geldi. --Yabancımsj 16:51, 27 Nisan 2008 (UTC)

Bende de yazılı bir çeviri yok ama, "Maşa"nın ilk a uzun olmak kaydıyla yazıldığı gibi okunduğunu biliyorum. Diğer ismin nasıl okunduğunu hatırlayamadım. Maddede Sahnelenme Bilgisi ile Eleştirel Tepkiler başlıklarını birleştirmiştim. Standarda belki uymuyor ama, en.wiki'den çeviriğim için anlam bütünlüğü bozulmasın diye böyle yaptım. --Yabancımsj 17:03, 27 Nisan 2008 (UTC)
Ben de size teşekkür ederim, portala eklenen yeni maddeleri gözden geçirdiğiniz için. Kolay gelsin. --Yabancımsj 17:12, 27 Nisan 2008 (UTC)

Doğrusu ben de ilk defa deniyorum, ama zindan'la ilgili yönlendirmelerini sildim, şimdi kendisine bir de uyarı mesajı atacağım. Bİldirdiğin için teşekkürler. Levent Abi ileti 17:17, 27 Nisan 2008 (UTC)

haftanın işbirliği biteli 2 hafta oldu dsmurat bir hafta kalsın dedi. O haftada bitti ben artık güncellicem ama hangisini? 8 destek bir karşı alan Mustafa Kemal Atatürk'ün seçkin madde yapılması mı ? yoksa kasım ve aralık 2006'dan beri düzenlenmeyi bekleyen maddeleri düzenlemek mi? HANGİSİ? --78.175.129.82 13:09, 28 Nisan 2008 (UTC)

Sonunda yakalandım ha? şaka bir yana, o madde ve fotoğrafı Mach'le aramızda daha önce konu olmuştu. Halit Çelenk'in görüşülemeyecek derecede hasta ve yaşlı olması, iyileşme olasılığının bulunmaması vb. nedenlerle, bu gibi biyografilerde istisnai olarak ekran yakalama görüntüsü kullanılabiliyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:42, 28 Nisan 2008 (UTC)

Telif sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba
Duyguların Anakarası maddesindeki metin, orada belirttiğim web sayfasından aynen alınmış. Ancak yine aynı web sayfasında gördüğüm kadarıyla bu metin aynı zamanda kitabın arka kapak yazısı. Kitap kapaklarında yer alan bu tür tanıtıcı yazıların kullanılması da telif ihlaline girer mi emin olamadığım için maddeyi şimdilik {{telifihlal}} ile işaretledim. Ama maddenin silinmesi de gerekebilir. Bir bakabilir misiniz?
İyivikiler... homonihilis ileti 14:19, 29 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar, haklısınız, telif ihlali nedeniyle silindi, kullanıcı uyarıldı. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 14:26, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Haklısın, ama bu gün çok "vikiledim" yarına kalsın. not alıyorum. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:59, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Yani epey yorumdum bugün..! 15 dk.dır KD konusunu araştırıyorum SD'de ne var ona bile bakmadım, ama ben de bulamadım.. Yalnız SAM'da 5 gün (opsiyonel) olduğunu biliyorum, hepsi o. Yardımcı olamadım, üzgünüm.. Levent Abi ileti 20:08, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Bu kadar nazik bir arkadaşımı nasıl kırabilirim? Fotoğraf açıklamasını yaptım. İyi geceler. Levent Abi ileti 20:25, 30 Nisan 2008 (UTC)
Selamlar.Tam olarak belirli bir süre yada uygulama yok açıkçası.Bekletmeli sil şablonu koymak daha mantıklı ama topluluk şablonu tam olarak benimsemedi ve kullanılmıyor.Öncekileri bekletmeli sil şablonu ile işaretlemiş ve bir hafta sonunda silmiştim ancak bir süredir ilgilenemedim.Böyle bir çalışma başlatabilir veya köy çeşmesinde duyurabilirsiniz.Kayda değerlik şablonu ile beraber bekletmeli sil şablonu koymak aslında gözden kaçmasını engeller ancak dediğim gibi pek kullanılmıyor.Sonuçta ilgilenilmesi gerekiyor ancak gözden kaçmış.İyi çalışmalar.--Eldarion 21:11, 30 Nisan 2008 (UTC)


TeTa her zaman aktifir sevgili dostum, şu sıralar biraz durgunluk var sanırım, umarım ilerde daha aktif olacağız, sevgilerimle... e.c. 22:30, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Bürokratlık[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bürokratların "Normal bir kullanıcıyı yönetici veya bürokrat atayabilirler" şeklinde tanımlanan birinci ek görevi benim için muğlak biraz. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini soracaktım.

  • Bürokratlar gerekli görürlerse herhangi bir kulanıcıyı hizmetli/bürokrat olarak atayabilir mi? (inisiyatif gerektiren bir iş)
  • Yoksa topluluğun ortak kararı doğrultusunda hizmetli/bürokrat olabilieceğine karar verilmiş kişilere bu statüyü mü verirler? (teknik bir iş)

Vikipedi:Bürokratlar sayfasındaki "Bürokratlar, yönetici ve bürokrat atama fonksiyonlarını uygularken, Vikipedi politikalarını ve oluşmuş fikir birliğini gözeterek hareket ederler." cümlesi, yukarıdaki iki anlamdan birini net şekilde ortaya koymuyor. en:Wikipedia:Bureaucrats sayfasındaki "They are bound by policy and consensus to grant administrator or bureaucrat access only when doing so reflects the wishes of the community, usually after a successful request at Wikipedia:Requests for adminship." cümlesinden yola çıkarak yukarıdaki ikinci yorumun doğru olduğunu düşünüyorum. Yine de bir bürokrata sorma ihtiyacı duydum.
İyivikiler... homonihilis ileti 09:48, 4 Mayıs 2008 (UTC)

merhaba, herhangi bir kullanıcının hizmetli ya da bürokrat olabilmesi için öncelikle Vikipedi politikalarına göre hizmetli ya da bürokrat başvurusu yapmış olmaları ve belirtilen görüşler sonucu bir fikir birliğine gidilmiş olması gerekiyor. Bu fikir birliğinin oluştuğuna kanaat getirdikten sonra o kullanıcının hizmetli/bürokrat yapılması teknik bir iş. İnisiyatif kullanmayı, hizmetli ya da bürokrat başvurusu olmadan bir kullanıcıyı hizmetli/bürokrat yapmak olarak düşünmek doğru değil, bu durumda ne politikalara ne de fikir birliğine uygun hareket edilebilir. Fikir birliğinin oluştuğuna karar vermek ise inisiyatif gerektiren bir durum olabiliyor bazen. Vikipedi bir çoğunluk demokrasisi olmadığına göre, fikir birliği oylamaların matematiksel sonucundan daha da zor bir karar. Eğer bürokratlar istediklerini hizmetli ya da bürokrat yapar mı diyorsanız bana göre hayır. Umarım yeterli olmuştur. --Mskyrider ileti 10:03, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Yüksek Kültür Yıldızı[kaynağı değiştir]

Yüksek Kültür Yıldızı
Tiyatro sanatı başta olmak üzere birçok kültürel ve sanatsal konuda yapmış olduğunuz harika katılımlarınızdan dolayı bu ödülü hak ettiğiniz mâlum. Umarım kabul edersiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon ʘ mesaj 21:53, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Rica ederim ^_^ Yıldızların şablonlarını yapayım demiştim; hazır yapmışken gözüme takılan birkaç Vikipediste de sunmak istedim... Katkılarınızla burayı güzelleştirdiğiniz için ben teşekkür ederim bir Vikipedi okuru olarak. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:00, 4 Mayıs 2008 (UTC)

~

  • Mücap Ofluoğlu Hatalı adil kullanım resmi değil: Eğer kendisi hakkında yazılmış bir kitap olsaydı, haklıydınız.Ancak kendi yazdığı bir kitabın kapağı maddede yer alabilir. Değişikliği geri aldım. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:59, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • ~Maddede gerekli değişiklikleri yaptım, resim telif sorunu ortadan kalktı. Bu arada iyi de oldu; o zamanlar ISBN eklemiyordum, bahaneyle o da aradan çıktı. Levent Abi ileti 07:51, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba; Evet aslında haklılık payın çok yüksek. Telif etkietleri sorunu; lisans sorunları ilk girdiğim günden beri hep bir diken. Fotoğrafı olması gereken, olmayan birçok sanatçı maddesi bulunduğu gibi, bu caydırıcı konular dolayısıyla Vikipedi'den geri dönen, katkıda bulunabilecek bir çok insan oldu. Peki, tamam bu konu ele alınsın, tartışma açalım, hatta sonucu netleştirecek oylamalarla da destekleyelim, ama kim uğraşacak? Benim zamanım işlerim nedeniyle giderek azalıyor. Bunlar son rahat günlerim.. Sakın "topu üstünden atıyor" diye düşünme ama, sen başlatırsan desteklerim. Ne yazık ki buna zaman ayıramam. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:48, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • "Siz konuyu ele alın" demek istemediğini biliyorum, burada hepimiz, dayanışma ile, severek birşeyler yapmaya çalışıyoruz; tiyatro portali bunun en iyi göstergesi değil mi? Herkes üstüne düşeni, yapabileceği kısmını ele alıyor. Yanlış anlatmadın/anlamadım . Kuralları bilsek de zaman zaman yanlış uygulamalar ya da unutkanlıklar olabiliyor, bu hepimiz için geçerli. "Not alıp gündeme getirme" konusuna katılıyorum, bunun zaten ancak senin gibi düzenli, disiplinli çalışan biri üstesinden gelebilirdi. Ele aldığın konularda, elimden geldiğince destek olacağımı söylememe bilmem gerek var mı? Küçük bir soru: Arşavir Alyanak'ı eklerken epey tereddütte kaldım, tiyatro şablonu koyup - koymamak arasında. Haksızlık olsun istemiyorum. Usta tiyatroyla başlamış sanat hayatına, epey uzunca bir süre de bu işi yapmış. Ancak sonradan tamamen sinema yönetmenliğinde kalmış, bu isim "sinema yönetmeni" olarak yerleşmiş. İşin kötüsü hakkında fazla bilgi bulmak ta oldukça zor. Sen ne düşünüyorsun? Levent Abi ileti 09:07, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • Osman Alyanak Ermeni kökenli miydi, anımsamıyorum, araştırmak gerek.. Kolay ggelsin. Levent Abi ileti 09:20, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba,
Zancas159 sayfasına bir bakabilir misiniz?
İyivikiler... homonihilis ileti 17:18, 7 Mayıs 2008 (UTC)

  • tamamdır, teşekkürler.. iyivikiler.. :) --kibelemesaj 17:22, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Tiyatro ile ilgili bir bilgi ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanıcı sayfanızdan tiyatro ile ilgili olduğunuzu öğrendim. Açmış olduğum sinema ilgili bir maddede eksik kalan bir bilgi var. Onu tamamlarsanız sevinirim
Kabare (film) maddesini oluşturduğumda "Film Hakkında Notlar" alt başlığında "John Van Druten 'in filme kaynak olan oyunu Ben Bir Fotoğraf Makinesiyim (I Am a Camera) Türkiyede filmden çok daha önce Küçük Sahne 'de oynanmıştı" adlı bir bilgiyi güvenilir bir kaynaktan aktardım. Ancak Tiyatro ile ilgili birikimim yok, kaynaklarım da çok çok kısıtlı. Bu oyun hangi tarihte oynandı? Kimler rol almıştı? vb bu bilgileri ekleyebilir misiniz?
Saygılar.--docbaba 17:43, 7 Mayıs 2008 (UTC) Docbaba mesaj

Selamlar Homonihilis.Trablusgarp Vilayeti sayfasını seçkin madde olarak aday göstermek için çalışmalara başladım.İngilizce Vikipedi'deki History of Ottoman Libya hemen hemen Trablusgarp Vilayeti sayfasının İngilizcesi.Yanlız Trablusgarp Vilayeti bir Osmanlı vilayeti olduğundan Osmanlı Libyasının tarihi adı altında sayfa açmadım.Kısacası sizden ricam History of Ottoman Libya sayfasındaki metni Türkçeye çevirirseniz Trablusgarp Vilayeti maddesine ekleyip bu sayfayı daha da geliştireceğim.Allahın izniyle daha sonra da seçkin madde olarak aday göstermek istiyorum.Metin biraz uzun.Eğer vaktiniz varsa bu metni tercüme ederseniz sevinirim.Saygılar. Signore Faccia di cuoio ileti 21:15, 8 Mayıs 2008 (UTC)

  • Kolay gelsin; şöyle bir göz attım, gerçekten zorlu bir iş seçmişsin, bir turuncu şeritle nefes aldırayım dedim.. İyi çalışmalar.Levent Abi ileti 21:12, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Kurt Tucholsky[kaynağı değiştir]

Değerli arkadaşım, Bazı yerlerde düzeltme yapmışsınız. Teşekkür ederim. Fakat ben yazdıklarımı kaydederken, bana bir "Çakışma" mesajı geldi. Ne yapacağımı bilemedim. Bu nedenle sanırım sizin yaptığınız düzeltmeleri yok sayarak kaydettim. Sonradan sizin yaptığınız düzeltmeleri ben yaparak yeniden kaydettim. Belki bir eksik vardır. Rica etsem bir daha bakar mısınız? Sevgiler Gemalmaz

  • Merhabalar,
  • İyi ki de göz misafiri olmuşsunuz yeni bir şey öğrendik ^_^ Şapkaların büyük çoğunluğunu attıklarını, özellikle anlam ayrım söz konusu olan yerlerde bıraktıklarını biliyordum ama salt bunların kaldığını bilmiyordum... Şahsen imlâ gibi hususlarda, fonetiğe göz önünde bulundurarak, kendi yazılarımda kişisel tercihlerimi Türk Dil Kurumu'nun önüne koyduğum için pek araştırmamıştım... Madde yazarken TDK temelli gitmeye çalışıyorum tabii; o ayrı ^_^ Ek bilgi için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 21:45, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Selam Homonihilis. TDK sözlüğun dokuzuncu baskısı (1998)'nı hâlâ kullanıyorum. Orda İslâm başta olmak üzere şapkalar bayağı kullanılıyor. Artık pintiliğimi bırakıp yenisini alacağım. Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:48, 10 Mayıs 2008 (UTC)


Leyla Gencer[kaynağı değiştir]

Sabah uykulu-uykusuz haliyle aceleyle yapıp çıktım, dönünce de diğer konulara dalmaktan unuttum. Şimdi çıkardım. Tiyatroya yeni bir madde hazırlıyorum; güzel bir konu yakaladım, geliyor yakında. Levent Abi ileti 06:22, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Almanca Vikipedi'den resim alma metodu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Almanca Vikipedi'den çeviriler yapmaya devam ediyorum. Yalnız orada bulunan resimleri ve şirket logolarını Türkçe Vikipedi'ye nasıl aktarabilirim. Mesela çevirmekte olduğum madde: Media-Saturn-Holding Bu konuda bir fikriniz var mı? Selamlar. Aysucilek 12:37, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Beckett'a resim[kaynağı değiştir]

Merhaba. en:image:Sam beck 20euro gold Reverse.JPG adil kullanım resmi olarak kullanılabilir gibi görünüyor. en:Image:Brocquy Image of Beckett.jpg ise birazcık karışık. Anladığım kadarıyla eserin sahibi e-posta ile kullanıma izin vermiş görünüyor. Ancak o izne çok güvenemedim, zira bu notu yükleyen kişi düşmüş. Halbuki bu gibi durumlarda vikiye yollanan e-postayı görme yetkisine sahip kullanıcı sayısı sınırlıdır ve onlar da belli bir kodla bu izni resmin sayfasına ekler. Kaldı ki, oradaki izin geçerli olsa bile, bildiğim kadarıyla buraya (tr.wiki) ayrıca bir e-posta atılarak izin verilmesi gerekir. (Bunu araştırayım ben yine de.) es.wiki'deki maddeyi ben bugün farkettim. Madalyayı eklemeyi düşünmüştüm, siz ekleyin isterseniz. Oradaki diğer resimleri de ekleyebiliriz, işlevsel olduğu ölçüde. Örneğin Commons:Image:Marcel Proust 1900.jpg de konulabilir bence. Dediğiniz gibi böylece madde görsel açıdan biraz daha iyileşmiş olacaktır. Teşekkürler. --Yabancımsj 13:44, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba,
Hideki Yukawa ile Hideki Yukava daha önce ilk başlık altında birleştirilmiş. Ancak Türkçe yazım kuralları gereği ikinci başlık altında birleştirilmesi gerekiyor. İki madde de mevcut olduğu için Hideki Yukawa'da isim değişikliği yapamıyorum. Acaba Hideki Yukawa'nın tüm içeriğini, şu anda yönlendirme olan Hideki Yukava'ya mı taşımalıyız? Yoksa önce geçmişlerini birleştirerek maddeyi Hideki Yukava haline getirip sonra yeniden bir yönlendirme olarak Hideki Yukawa mı açmalıyız?
İyivikiler... homonihilis ileti 06:13, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • madde geçmişlerini birleştirdim. şu anda istediğiniz başlık altında iki maddenin de geçmişi var. oradan içeriği birleştirebilirsiniz. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 08:29, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Namık İsmail[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çok haklısınız, Namık İsmail 1935'te öldüğüne göre telif hakkı kalkmış. (Hiç dikkat etmemiştim.) Şablon:KM-eski-70'i kullanabiliriz. Hemen değiştiriyorum etiketleri. Çok teşekkürler. --Yabancımsj 14:31, 14 Mayıs 2008 (UTC)

yine çift madde[kaynağı değiştir]

Bir de şu ikisinin geçmişini birleştirmenizi istesem?
Georgios Hatzianestis ile Yorgo Hacıanesti
İyivikiler... homonihilis ileti 11:50, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • tamamdır. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:31, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Wal-Mart taslağını benim oluşturduğum ve tamamladığım Wal Mart'a yönlendirebilir miyiz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Aysucilek 21:06, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • Günaydın; ödülünüzü kabul ediyorum, bir ödül borcum olsun , Madde birleştirmeyi hiç denemedim ama deneyeceğim, başaramazsam o işin uzmanı kibele. Bir on dakika içinde bakıyorum. Sevgiler. Levent Abi ileti 05:32, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • İnceledim ama geçmişin nasıl birleştirileceği hakkında en küçük bir fikrim yok. Biliyorsanız beraber yapalım. Levent Abi ileti 05:39, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Valla bişeyler yaptım ama oldu mu bilmiyorum. Elimden bu kadar geliyor. Bu arada açlıktan başım döndü, kahvaltı molası :) Eğer olmadıysa, hapı yuttuk demektir, madde uçtu o zaman. Kibele kurtarır bizi. Şimdi ara veriyorum. Görüşmek üzere. Levent Abi ileti 05:53, 15 Mayıs 2008 (UTC)
İbadetlerinize katkıda bulunmak amacıyla Vikipediye yaptığınız yoğun katkılardan ötürü verilmiştir. Afiyet olsun! --Manco Capac 10:49, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Beni çok duygulandırdın, nerede olursan ol en güzeli şiirle karşılanmak. Çok teşekkür ederim. --Yabancımsj 12:02, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Şinasi Devrin ve Mustafa Münir Birsel[kaynağı değiştir]

Şinasi Devrin ve Mustafa Münir Birsel maddelerinin içeriğinde oluşan karışıklık düzeltilmiştir. Uyarınız için teşekkürler. Yzkoc 06:22, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar, VP:AKP'ye göre uygun değil, gösterilmiş ek bir bilgiye de rastlayamadım, kaynakta gösterilmemiş. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:46, 16 Mayıs 2008 (UTC)

oylama sonucu[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Vikipedi:Bürokratlık başvurusu/Eldarion oylamasının kapatılması gerekmiyor mu? Gördüğüm kadarıyla oylama bitiş saatinden sonra girilen oylar da var. İyivikiler... homonihilis ileti 13:01, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, adaylık başvurusu kapatıldı. Oylama bitiş süresi belirtildiği için sonraki oylar geçersizdir. Teşekkürler. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:28, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Sevgili arkadaşım. Merak ettiğim bir konu var. Renkli imza atmayı ben de başarabiliyorum. Ama tarihi sen elle mi ekliyorsun? Bu işin tekniğini açıklarsan sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Aysucilek mesaj

Sanırım imzanızı kendiniz yazarak ekliyorsunuz. Mesajlarınızın sonuna dört adet tilde yani ~~~~ yazarsanız, imzanız tarih ve saatle birlikte otomatik olarak mesaja eklenir. Ancak eğer renkli tasarımda bir imza kullanmak istiyorsanız,

  1. Şu anda kullandığınız imzanızı, yani aşağıdaki yazıyı aynen kopyalayın
[[Kullanıcı:Aysucilek|<u><font color="orange">'''Aysucilek'''</font></u>]] [[image:Gnome-envelope.svg|15px]] [[Kullanıcı mesaj:Aysucilek|<sup><font color="#808080">''mesaj''</font></sup>]]
  1. Sayfanın en üstündeki "tercihlerim" seçeneğine tıklayın.
  2. "Kullanıcı bilgileri" sekmesinde "İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim" kutusunun içine, kopyalamış olduğunuz texti ekleyin.
  3. Bunun hemen altındaki "Ham imza" kutusunu tıklayın.

Değişiklikleri kaydettikten sonra artık tek yapmanız gereken mesajlarınızın sonuna sadece ~~~~ eklemek. Hem şekilli imzanız, hem de tarih ve saat böylece otomatik olarak eklenecek.
İyivikiler... homonihilis ileti 21:11, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Harika oldu. Bu şekilde imzaları elle yazmaktan kurtuldum. Senin gibi bir arkadaşım olduğu için mutluyum. Aysucilek mesaj 12:20, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Organ bağışı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; tablo konusunda başka yerden yardım almıştım; sanırım bilgi alışverişi sırasında olagelen bir hata bu. Düzeltildi. Dikkatinize teşekkürler. Levent Abi ileti 20:05, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Elhamra fotoğrafı için teşekkürler, umarım zor olmamıştır. Levent Abi ileti 07:52, 18 Mayıs 2008 (UTC)

İnsansılar[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Yanlış bilgiler. Üstelik kaynaklı bilgileri değiştirmişler. Geri aldım. Teşekkürler.--Abuk SABUK 23:36, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Hrvoje Čale[kaynağı değiştir]

Meb. Yönlendirme konusunda yetenksizim. Hrvoje Cale yi Hrvoje Čale'ye yönlendirebilir misiniz... Bu imzasız yazı 88.230.200.230 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Günün resmi ve Samuel Amca[kaynağı değiştir]

Biri beni gözetliyordu değil mi? Belirttiğiniz düzeltmeleri yaptım, bir bakın isterseniz. Bu arada Samuel Amca'nın oyunlarını çevirmek epey bir zaman alacak. Ben de çok hakim olmadım için oyunlara el atmaya çekiniyorum açıkçası. Çevirisine güvendiğimiz kullanıcılardan yardım istesek mi, yoksa kendiniz çevirmeyi mi tercih edersiniz, ne dersiniz? --Yabancımsj 07:12, 22 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sahiden, amcanın televizyon eserleri bile kocaman maddeler en.wiki'de! Ben bu aralar bazı kullanıcılara çağrıda bulunacağım o zaman. Umarım biraz yardım gelir de süreç kısalır. Ben de fırsat buldukça diğer kırmızlarla ilgilenmeye çalışacağım. Çok teşekkürler emekleriniz için. --Yabancımsj 07:29, 22 Mayıs 2008 (UTC)
  • Çağrıma ilk olumlu yanıtı veren sevgili Mskyrider, çalışmalarına başladı bile! --Yabancımsj 16:11, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Merhabalar Homonihilis, Samuel Beckett harika oldu elinize sağlık, orijinalinden daha iyi görünüyor. Kırmızı bağlantıları da hallettiğimizde eksik kalmayacak...Ak Şeytan yorumunuz için teşekkür ederim, şu an epey eksiği ve hatası var oyunu özetlerken kullandığım geniş zamanı malesef gerçek yaşam için de kullanmışım, bunu biraz geç fark ettim :), konusu da yarım kaldı. Vakit bulduğumda bunları düzelteceğim, teşekkürler, kolay gelsin.--Gökhan 17:38, 22 Mayıs 2008 (UTC)

yönlendirme[kaynağı değiştir]

yönlendirme hakkında verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. öğrenmek isediğim başka bir konu daha var. başka dilerdeki vikipedi sayfalarındaki resimleri kullanmak istiyorum. ancak böyle bir özellik yok gibi geldi. bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Bu imzasız yazı Cagocacse (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • rica ederim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 21:44, 22 Mayıs 2008 (UTC)

aesir ve vanir[kaynağı değiştir]

iskandinav mitolojisi konusunda tutarsızlıklar çok fazla. elimden geldikçe hepsini toparlamaya çalışacağım. dün bir şablonu değiştirdim. aesir sanki tek başına bir tanrıymış gibi gösterilmişti şablonda.viki de editörlük geçmişim olmadığı için pek düzenli bir şekilde ilerliyemiyorum. zamanla daha derli toplu değişiklikler ve eklentiler yapcağıma inanıyorum.

yorumlarınız, eleştirileriniz ve desteğiniz için teşekkürler --Cagocacse 07:06, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Samuel Beckett[kaynağı değiştir]

Desteğiniz için teşekkürler. Bu arada tiyatro ile ilgili yeni maddelerinizi Portal:Tiyatro/Eklenen_maddeler sayfasına kaydederseniz tiyatroyla ilgilenen diğer kullanıcılar da o maddeden haberdar olur. (Breath (oyun) maddesini ben ekledim.) İyivikiler... homonihilis ileti 11:24, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Rica ederim, tökezleyen ingilizcem ile ancak bu kadar çevirebildim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kolay gelsin. (tiyatro portalındaki son eklenenlere ekledim maddeyi.) ---- c3mâL 11:28, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Uyarınız için teşekkürler. Bundan sonra dikkat ederim. Daha yeniyim alışmaya çalışıyorum :) Bu imzasız yazı BUR4K (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Geyikler Lanetler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Samuel Beckett gayet iyi gidiyor, yardım çağrılarımızın geri çevrilmemesi beni sevindirdi. Yakında SMA olmaya hazır hale gelecek gibi. Ben de size, Geyikler Lanetler'i açmayı düşünüyorum, nereden kaynak bulsak diye soracaktım, baktım ki siz çalışmaya başlamışsınız bile! Bu arada Samuel Beckett bittikten sonra yeni bir SM ya da KM projesine başlasak mı, ne dersiniz? --Yabancımsj 05:49, 25 Mayıs 2008 (UTC)

  • Geyikler Lanetler'e ne kadar katkıda bulunabileceğimden şüpheliyim aslında. Oyunu henüz okumadım ve seyretmedim. Festivalde sahneleneceğini öğrenince şöyle bir bakmıştım ama, internette pek fazla kaynak göremedim. Murathan Mungan'ın kendi sitesinde de bilgi yok. Samuel Amca'nın gereksiz kırmızılarını kaldırmaktan söz etmişsiniz; bence de kimileri gereksiz ama, SM oylamasında olumsuzluk yaratmaması açısından kaldırma işlemine son çare olarak başvuralım derim. Sinema alanında SM derken kişisel bir proje mi, yoksa iş birliği projesi mi düşünüyorsunuz? Aslında o alanda kara film maddesi var, ne zamandır aklımda, sinema portalında çok uzun sürmeyecek bir işbirliği projesiyle SMA yapılabilir. Bunun dışında hazır yol almışken, yine tiyatro alanında bir iş birliği projesine girişilebilir diye düşünmüştüm. Seçkin içerik uygulamasına geçildiğinde tiyatro alanından bir SM'nin daha ana sayfada yer bulabilmesi güzel olur. Hamlet iyi fikir, bence olabilir. Neyse Samuel'i bitirdikten sonra diğer katılımcılarla da konuşup fikir alabiliriz. Ben de verdiğiniz emekler için çok teşekkür ederim. (Bu arada Poe'ya ben de seve seve katkıda bulunurum. ) --Yabancımsj 10:06, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Çok çok güzel bir madde olmuş. Elinize sağlık, teşekkürler. --Yabancımsj 05:22, 26 Mayıs 2008 (UTC)
Tiyatro alanındaki saygıdeğer çabaları, durmak bilmez çalışkanlığı ve katkıları nedeniyle bu Yorulmaz tiyatrosever ödülü, kabul etmesi dileğiyle Homonihilis'e sunulmuştur. Levent Abi ileti 22:03, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba madde isimlerinin Sözsüz Oyun I ve II olması gerekmez mi ?--Boyalikus 05:33, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Katrina Kasırgası[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Tartışma:Katrina Kasırgası sayfasının en üstünde yer alan seçkin madde adaylığı şablonunda tartışmaya katılın linki ve kaliteli madde şablonuda inanılan linki kırmızı görülüyor. Birincisi için Vikipedi:Seçkin madde adayları/Katrina kasırgası sayfasına, ikincisi için de Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Katrina kasırgası sayfasına bağlantı olması gerekir ancak kasırganın k'si küçük olunca bağlanmıyor. İsmini değişirirsek çözülecek ama adaylık sayfalarının isimlerini değiştirmeden önce size bir sorayım dedim. İyivikiler... homonihilis ileti 22:00, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar, sorun başka bir kullanıcı tarafından düzeltilmiş. Bilginize. Teşekkür ederim. Mızrakmsj 19:29, 29 Mayıs 2008 (UTC)


Hatayı değiştirdiğiniz için çok teşekkürler! Runningfridgesrule 16:34, 3 Haziran 2008 (UTC)

Aman, ben değiştirdiğinizi zanettim! Neyse, söylediğiniz için çok teşekkürler! Runningfridgesrule 16:38, 3 Haziran 2008 (UTC)

Anaksimandros maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Öncelikle madddemle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Vikipedi'de henüz yeniyim. Ancak ben zannettiğiniz gibi herhangi bir siteden alıntı yapmadım. Kaynakçamda nelerden yararlanarak yazdığımı zaten belirttim. Bir yanlışlık yaptıysam eğer farkında değilim aydınlatırsanız memnun olurum. --Sena Tiryaki 21:14, 3 Haziran 2008 (UTC)


O günkü hali belkide benim değildi çünkü bu benim okul ödevim. Klasik Yunan dilinde okuyorum ve üniversite öğrencisiyim. Tahmin edebileceğiniz gibi maddeyi aynen başka bir siteden aktarmam benim ders notumu etkileyecektir. Sanırım bir yanlışlık oldu. Dediğim gibi yeniyim vikide kuralları yeni öğreniyorum. İlgilenirseniz eğer madde de hala bir sorun var fakat düzeltemiyorum. 'Türkçeleştirilmelidir' yazıyor. Ama hatayı nerde yaptığımı bulamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim. --Sena Tiryaki 07:08, 4 Haziran 2008 (UTC)

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Hatalarıma tekrar bakacağım diğer maddelerimde de..iyivikiler!! --Sena Tiryaki 12:28, 4 Haziran 2008 (UTC)

Başka bir sorum daha olacak.. Benim başka arkadaşlarım da maddeler yazıyor. Fakat hiç birimiz resim ekleyemiyoruz. Özelikle klasik dönem seramiği ve heykellerle ilgili hazırlanan maddelerde resimler eklememiz gerekiyor. Çok fazla heykel resimleri, haritalar vb. var. Bunları nasıl ekleyebileceğimizi de anlatabilirseniz çok memnun olurum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. --Sena Tiryaki 13:00, 4 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba,biz Arkhilochos maddesini de hazırlıyoruz,ancak şiir ekleyemiyoruz,düz yazı halinde çıkıyor yada satır satır kutu içerisinde çıkıyor.Şiir şeklinde yazmak için ne yapmamız gerekiyor. Yardımcı olursanız seviniriz..--Sena Tiryaki 14:49, 10 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Teşekkürler.--Yurekli74 13:58, 4 Haziran 2008 (UTC)

  • Halledilmiştir, sevgiler. (Not: Bu aralar pek iletişimde olmuyoruz, aman gözden uzak olan gönülden de uzak olmasın?) Levent Abi İleti 19:54, 4 Haziran 2008 (UTC)

Ayrıntılar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ayrıntılara bu kadar dikkat etmek zorunda kalmamız pek de hoş değil bizim için... ama ne diyelim ^_^ Haklısınız, olası kasıtlı veya kasıtsız yanlış anlaşılmaları önlemek için iyi olacaktır. Belirttiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:52, 4 Haziran 2008 (UTC)


Dieter Forte başlıklı madde, tarafımdan "Bekletmeli sil" şablonu ile işaretlenmiştir. Madde içeriğine katkıda bulunanlara bu mesaj iletilmektedir. Bilginize. (Bu kopya bir iletidir.) Levent Abi İleti 05:15, 5 Haziran 2008 (UTC)

silinmeli mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Cartoon sayfasının geçmişinde vandalizm var ancak şu anda sayfa boş. Silinmeli mi bilemedim ama iz kalmasın diye silinse iyi olur herhalde. İyivikiler... homonihilis ileti 19:07, 5 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, haklısınız. Vandalizm sayfa geçmişinden silindi. Dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 19:10, 5 Haziran 2008 (UTC)

Kocaeli Saat Kulesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Ben Kocaeli Saat Kulesi'ndeki bilgileri kaynakçada belirttiğim adresten kopyalamadım. O adresten baka baka yazdım. --Lider41mesaj/ileti 19:48, 5 Haziran 2008 (UTC)

    • Siz benim demek istediğimi anlamıyorsunuz. Benim demek istediğim ; ben bu yazıyı kopyalamadım. ancak aynısını harf harf yazdım. isterseniz birkaç kelimede değişiklik yapabilirim. --Lider41mesaj/ileti 19:57, 5 Haziran 2008 (UTC)
      • Eğer bu bilgileri kendi cümlelerimle yeniden yazacaksam , yarın yazarım. şimdi uyumam gerek. iyi akşamlar --Lider41mesaj/ileti 20:04, 5 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı:Yabancı hafta başında Beckett'ı seçkin madde yapma girişiminden bahsetmiş. Kırmızı bağlantıların bazılarını açıyordum. "Huguenot" diye bir kırmızı bağlantı var. Anladığım kadarıyla Franszı Calvinistlere verilen bir ad. Şu an için o bağlantıyı iptal edeyim dedim. Normal metin içinde açıklaması yapılabilir diye düşündüm. Sırf bunun için iki satırlık taslak açmamış oluruz. Yabancı onay verdi, sizin de fikrinizi sorayım dedim.--2ulus 19:10, 6 Haziran 2008 (UTC)


Merhabalar Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/GS ile ilgili bu sayfaya göz atmak istersiniz belki.. Bu mesaj sayfa geçmişinde isminiz olduğu için gönderildi. --Boyalikus 17:01, 11 Haziran 2008 (UTC)

yardımınız için teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Buradaki yardımınız için teşekkür ederim. ---- KüçükYumurcakÖzgür  16:54, 15 Haziran 2008 (UTC)

Peki burada aday gösterdiğim iş birliğine oy veriyor musunuz? -- KüçükYumurcakÖzgür  07:41, 16 Haziran 2008 (UTC)

Tiyatro portalı [Son Eklenenler][kaynağı değiştir]

merhaba, ben açtığım maddeleri cidden eklemeyi unutuyorum, yani bilerek değil. Beckett maddesi de sizin eseriniz, ben teşekkür ederim.---- c3mâL 08:26, 16 Haziran 2008 (UTC)

uyarı için teşekkürler, boşluğu farkedememişim, bir arkdaş ortalığı karıştırmış, tam düzeltememişim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:05, 16 Haziran 2008 (UTC)


Teşekkür Mesajı[kaynağı değiştir]

Uyarın için teşekkür ederim darkirre

2GEN Stüdyo[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Niçin 2GEN Stüdyo konusunu gereksiz bir başlık olarak gördüğünüzü eğer mahsuru yoksa öğrenebilir miyim? Bu imzasız yazı Turkoyuncu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İyi geceler[kaynağı değiştir]

{{kısa}} nın dizaynını beğenmedin galiba diğeri eski. Levent Abi ileti 21:20, 17 Haziran 2008 (UTC)

Prix / Prize[kaynağı değiştir]

Daha 10.'dayım, 76.'ya gelememiştim :) Haklısınız, bariz bir yanlış. Böyle yanlışları farkettiğinizde gerekli değişiklikleri siz de yapabilirsiniz. Uyarı için teşekkürler. --Yabancımsj 12:46, 18 Haziran 2008 (UTC)

Evet, oldukça :) Teşekkürler, size de kolay gelsin. --Yabancımsj 14:01, 18 Haziran 2008 (UTC)
  • Lisans etiketini {{KM-eski-70}} ile değiştirdim. Sorun kalmamıştır herhalde. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 06:36, 23 Haziran 2008 (UTC)

Keşke karşınıza ben değil başkası çıksaymış. Birleştireyim derken herşeyi berbat ettim galiba, çok canım sıkıldı. Şimdi kibele'den yardım isteyeceğim. Kusura bakmayın. --Yabancımsj 08:30, 23 Haziran 2008 (UTC)

  • Sağolun, rahatlattınız beni. Yok öyle hataya tahammülü olmayan insanlardan değilim, elbette hepimiz hata yapıyoruz. Yalnız geçmişi yok etme diye bir şeyden söz edildiğini hatırlıyorum. Eğer yaptığım öyle bir şeyse, insanların onca emeği görünmeyecek madde geçmişinde. Asıl canımı sıkan bu oldu. Neyse, kibele'ye mesaj yazdım. Umarım hallolur. Tekrar teşekkür ederim. --Yabancımsj 08:40, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Bülent Baba'nın o sakin sesi yeter. Çok incesiniz, teşekkür ederim. --Yabancımsj 08:52, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba. Kibele dünkü sorunu halletti. Geçmişler benim yaptığım gibi karman çorman edilse bile kaybolmuyormuş. Gerçekten sevindim düzelmesine ve sizinle paylaşmak istedim. --Yabancımsj 05:57, 24 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis;

Kusursuzluğu aramanız beni son derece mutlu etti. Göstermiş olduğunuz sayfayı inceledikten sonra size tekrar döneceğim. Ancak bu ara yoğunluğum fazla. İki gün içinde sizin de düşüncenizi alarak yapmamız gereken ne ise yaparım. Görüşmek üzere iyi çalışmalar kolay gelsin.Kapçak 06:50, 25 Haziran 2008 (UTC)

İyi Akşamlar[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis;

Umarım iyisiniz. Uyarılarınıza çok teşekkür ederim. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti maddesini, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde "Resim Öğrencisi" iken Sezer Tansuğ'un kitabı kaynak gösterilerek bize yazdırılan notlarımdan yararlanarak girdim. Sayfayı incelediğimde ben de şaşırdım. Bardağın dolu tarafını görerek beni incitmeden uyardığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Maddeyi yeniden çalıştım. Zamanınız uygunsa incelemeniz için hangi yolla size ulaştırayım? Ya da ne yapapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Maddenin bir an evvel bu durumdan kurtulması gerektiğine inanıyorum. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 16:11, 25 Haziran 2008 (UTC)

İyi Akşamlar[kaynağı değiştir]

Sayı Homonihilis;

Uygun olduğunuz bir zamanda Maddeye bakabilir misiniz? Kullanıcı:Kapçak/Çalışma Kapçak 20:56, 25 Haziran 2008 (UTC)

Çok Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis;

Çok zamanınızı çaldım. Baştan sona tüm yönlendirmeleriniz için çok ama çooook teşekkür ederim. Yönlendirdiğiniz sayfayı okuyunca kendimi "Bilgi Hırsızı" sandım. Şimdi ise rahatladım. Aktarma da tamam. İyi geceler. İyi çalışmalar. Her şey gönlünüzce olsun. Kolay gelsin. Kapçak 21:41, 25 Haziran 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hemen bakacağım, dikkatiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 07:55, 26 Haziran 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Yalnız ana sayfada kullanılan şablonlar ya da sayfalar yalnızca hizmetlilerin değiştirebileceği şekilde korumaya alınıyor. O yüzden söylediğiniz iyi oldu. Size de "iyivikiler". --Yabancımsj 14:06, 26 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis;

Katkılarınız için tekrar teşekkürler Osmanlı Ressamlar Cemiyeti sayfayfası sayenizde güzel oldu. Gazetenin ilk sayfasının fotoğrafı da sayfaya, adına yakışır bir hava verdi. Tüm güzellikler sizinle olsun. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 19:34, 26 Haziran 2008 (UTC)

Beckett'ın adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Adaylığı dün çıkmadan görmüştüm. Ben radyo oyunları da açıldıktan sonra (ki Tema zamanla açmayı planlıyordu) siz aday gösterirsiniz diye düşünmüştüm. Bence de biraz erken oldu. Ama şu durumda karar topluluğun gibi görünüyor. --Yabancımsj 05:31, 27 Haziran 2008 (UTC)

  • Kalan kırmızıları da açmışsınız, elinize sağlık. Oylamada çok güzel şeyler söylenmiş, sevindim ve heveslendim. Orada da yazdığım gibi yavaş yavaş yeni SM projesine başlayabiliriz, ne dersiniz? --Yabancımsj 08:28, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim. Kişisel sayfam kurallara uygun olarak yeniden düzenlenmiştir. Hintgergedanı 13:31, 27 Haziran 2008 (UTC)

VikiProje Harry Potter davetiyesi
İyi günler...
Harry Potter ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Harry Potter Portalı altında toplamayı hedefleyen Harry Potter Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Aycanileti 01:04, 28 Haziran 2008 (UTC)

Samuel Beckett radyo oyunları[kaynağı değiştir]

Kalan maddeleri de tamamladığınız için teşekkürler, ben yavaş kaldım. Herkesin eline sağlık, harika bir madde ) --temaileti 14:51, 28 Haziran 2008 (UTC)

Hakem Kurulu[kaynağı değiştir]

Tüm Vikipedistlere selamlar. Hakemler Kurulu'nun artık kurulması lazım. Hakemler Kurulunun kurulmasına yönelik fikirlerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik)nde belirtirseniz sevinirim. Naip İffetoğlu 16:40, 28 Haziran 2008 (UTC)

Kaz ciğeri katkı[kaynağı değiştir]

% katkısı için teşekkürler. --foPen bana ileti gönder 08:14, 30 Haziran 2008 (UTC)

Telif Haklı Resimler Hakkında[kaynağı değiştir]

Ben bunları kendim çekmedim.Zaten çekemem.2. olarak da kamuya açık Şablon:KA olarak belirttim.3.olarak internetten alıntı yaptım.Kamuya Açık olarak belirttim kaynakları yazdım peki resimlerim neden silindi ? Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok sağolun galiba bir defa göbl etiketini kullanacağım :)Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.