Kullanıcı mesaj:Hobbit28/Ocak 2013-Kasım 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Hobbit28/Ocak 2013-Kasım 2013![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir 2013-Kasım 2013 galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Veritasileti 20:40, 11 Aralık 2009 (UTC)

Beyaz listedesiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, artık güzel değişikliklerinizi onaylamak zorunda değilim :). Süperyetkin'e hakkınızda yazmış olduğum mesaj neticesinde, artık yaptığınız değişiklikleri kendiniz kontrol eden bir beyaz liste üyesisiniz. Daha fazla ve güzel basketbol katkılarınızın devamını dilerim. İyi çalışmalar.--i.e.msj 14:23, 4 Ocak 2013 (UTC)
Katkılarıma verdiğiniz önem beni çok mutlu etti, artık daha fazla sorumluluk sahibi olduğum için, daha dikkatli davranmaya çalışacağım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.alpi 21:09, 4 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba. Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Vikipedi'ye yaptığınız katkıların artarak sürmesi dileğiyle. --Superyetkinileti 17:52, 11 Ocak 2013 (UTC)

Yönlendirme ve değişiklikler[kaynağı değiştir]

Voleybol takımlarındaki Kadın kelimesi yerine Bayan kelimesi kullanılması gerektiğini düşünen Kullanıcı:Şakşakcı7'nin yapmış olduğu sayfa yönlendirmeleri ve değişikliklerini onaylayp onaylamamam gerektiğini bilemedim. Sanırım biraz tartışmalı bir konu ve bu değişikliklerde ısrar ediliyor. Bu konuda ne tavsiye edersiniz? (Hobbit28 (mesaj)) alpi 21:52, 13 Ocak 2013 (UTC)

Durumu ben de şuan farkettim. Bana da mesaj göndermiş değişiklikleri ile ilgili olarak ama farketmemişim. Bu muallak bir konu, birçok tartışma açıldı. Ama şuan ki durumda ben de keyfi ya da acele hareket etmek istemiyorum. Değişiklikleri Superyetkin'e gönderiyorum. O daha doğru bir şekilde gerekeni yapacaktır. Haber verdiğin için teşekkürler.. --Garbino ileti 22:13, 13 Ocak 2013 (UTC)
Garbino benim keyfen vikipediye zarar vermeyeceğimi bilen yegane kişilerden birisidir ancak bazı sayfalar bayan olarak duruyor bazıları ise kadın olarak. Yani şöyle söylersem Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi sayfası bayan olarak Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Ligi sayfası kadın olarak yada bir örnek daha Voleybol Bayanlar Türkiye Kupası sayfası bayan olarak Voleybol Kadınlar Süper Kupası kadın olarak zaten ben kafama göre taşımadım artık olması gereken bazı kullanıcılar Galatasaray Bayan Voleybol takımı olarak Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı olarak taşıdı bende kalanlarını düzelttim bence onaylamanda bir sakınca kesinlikle yok. Saygılarımla. İyi Günler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 09:13, 14 Ocak 2013 (UTC))

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:WagnerKablo'nun kullanıcı adı VP:KA'ya göre vikipedi'ye uygun değil sanırım. Bilginize.(Kullanıcı:Hobbit28 (Kullanıcı mesaj:Hobbit28)) 00:58, 17 Ocak 2013 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 17:36, 17 Ocak 2013 (UTC)

Telifli eserlerle ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sanıyorum yüklemiş olduğum iki ses örneğini [1] telif ihlali olabileceği gerekçesi ile kaldırmışsınız. O eserleri 30 saniye veya yüzde 10 prensibine uygun olarak gerekli telif hakları şablonu ile yüklemiştim. Eğer başka bir sorun var ise ve beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler. Omegaeloyileti 17:37, 19 Ocak 2013 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim, başka bir sorun olması gibi bir durum söz konusu değildir. Gerekli düzeltmeyi yapıyorum. İyi çalışmalar. Hobbit28 (mesaj)alpi 15:52, 19 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Ben teşekkür ediyorum yanıtınız için. Ayrıca Köy Çeşmesinde yüklemiş olduğum 30 saniyelik video klipler (henüz onaylanmadı) hakkında çok güzel bir tartışma başladı. Bu konu tüm wikipedia ailesinde yeni olduğu için bence çok önemli. Saniyorum siz de telif hakları ile ilgilisiniz.Sizin de dilerseniz katılım ve yorumlarınızı okumak isterim. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Omegaeloy (mesaj) 16:39, 19 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi maddesine telif taraması yaptırdığımda %70'e yakın bir telif ihali görünüyor. Maddeye olası telif ihali şablonu ekleyecektim; ancak telif ihlali olarak gösterilen sitedeki maddenin giriş tarihine baktığımda, Vikipedi'de yazılan yazının tarihinden daha sonraki bir tarih görünüyor. Sanırım bu madde vikipedi'den kopyalanmış, bu telif ihlali kapsamına girer mi? Ben şimdiki sürümü kontrol ettim. Sürümü kontrol etmekle hata mı yaptım? Ne tavsiye ediyorsunuz? Ne yapmalıyım?. Şimdiden Teşekkürler.--Hobbit28iletialpi 00:08, 2 Şubat 2013 (UTC)

  • merhaba Hobbit28, aradığın sorunun cevabı burada: Vikipedi:Telif hakları#Telif hakkı ihlâli gördüğünüzde "Bazen de, internette bulduğunuz metnin Wikipedia'dan kopyalandığını görebilirsiniz. Her iki durumda da, gelecekteki yanlış alarmları önlemek için tartışma sayfalarına durumla ilgili not düşmek iyi fikirdir." kolay gelsin.--Mskyrider ileti 08:06, 2 Şubat 2013 (UTC)

Fotoğraf Eklemek[kaynağı değiştir]

Hobbit28 Merhaba, İçerik geliştirmesi yaptığım 2 farklı sayfa için görsel eklemek istiyorum. Sayfalardan bir tanesini sen onaylamıştın. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misin? Çok teşekkürler. Cbayk (mesaj) 15:51, 10 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Cbayk, Vikipedi'ye yüklenen içerikler telif hakları kapsamındadır. Bu nedenle telif hakları saklı hiçbir içerik Vikipedi'ye yüklenemez. İki sayfaya görsel yüklemek istediğinizi belirtmişsiniz. Bunun için Vikipedi sayfasının sol bölümünde yer alan Araçlar-Dosya yükle bölümünden bir logo yüklemesi yapabilirsiniz. Bu gayet de açıklayıcı olur ve de adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir. Ancak görseli yüklediğinizde gerekli lisanslamayı yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yüklediğiniz görsel silinecektir. Görüntü yükleme ve telif haklarıyla ilgili benim size önerebileceklerim bu kadarla sınırlı kalıyor. Açıkçası ben de bu konuda pek tecrübeli değilim. Eğer açıklayıcı olamadıysam başka bir devriye ya da hizmetliden yardım alabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Hobbit28iletialpi 23:11, 10 Şubat 2013 (UTC)

Gerekli lisanslamalar için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bir de logo ile beraber fotoğraf yüklerken yine Araçlar bölümünden mi yüklemem gerekir? Bilgilendirme ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.Cbayk (mesaj) 23:18, 10 Şubat 2013 (UTC)

Yüklemek istediğiniz dosya için gerekli adımları izlediğinizde, lisanslama bölümünden elinizde bulunan görsele uygun olan lisansı seçmeniz gerekmektedir. Fotoğraflar da dosya yükle bölümünden yüklenmektedir. Yeterki adil kullanım koşullarına ve telif hakları politikalarına riayet edin.--Hobbit28ileti alpi 00:59, 11 Şubat 2013 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Cbayk (mesaj) 01:02, 11 Şubat 2013 (UTC)

Bir şey değil, umarım yardımcı olabilmişimdir.--Hobbit28iletialpi 01:59, 11 Şubat 2013 (UTC)

Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Süperyetkin, spor federasyonlarında da kullanılan, İngilizce wikipedia'daki Organizasyon bilgi kutusu'na karşılık gelen bir bilgi kutusu mevcut mu? Böyle bir bilgi kutusu yapılma düşüncesi var mı? Teşekkürler. İyi çalışmalar. --Hobbit28ileti alpi 22:13, 12 Şubat 2013 (UTC)

İyi geceler, iyi çalışmalar :)--RapsarEfendim? 22:17, 12 Şubat 2013 (UTC)
Şöyle bir şablonumuz var. --Superyetkinileti 06:59, 13 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkür ederim, Kullanıcı:Rapsar'ın önerdiği şablon daha uygun geldi. Sizin önerdiğiniz sadece futbol için galiba. İyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 13:17, 13 Şubat 2013 (UTC)

Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, oluşturduğum birkaç sayfanın Türkçeleştirilmesine yardımcı oldun, ben de artık bu duruma dikkat ederek ve Türkçe'ye uyarlayarak çeviriyorum sayfaları. Ancak Azovmash sanki kulübün orijinal adı gibi, bunu "ş" ile yazmak bana göre Türkçeleştirmek olmuyor. Daha çok kelimeyi zorlamak gibi oluyor. Böyle düşünüyorum, sence yanlış mı düşünüyorum. Teşekkür ederim.--Hobbit28ileti alpi 16:56, 14 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit. Yunanca, Rusça, Ukraynaca gibi Latin alfabesi kullanmayan dillerdeki kelimeler, Latin alfabesi kullanan diğer dillerde yazılırken, o dile özgü kurallarla yazılır (Transkripsiyon (dilbilim) maddesine bakabilirsin). Rusçası Мария Шарапова olan bir isim, Türkçeye Mariya Şarapova olarak geçer (я>ya, Ш>ş diye okunur). Mesela İngilizceye uyarlarken ş harfi olmadığından Sh yazarlar. Dancada Marija Sjarapova, İtalyancada Marija Šarapova, Rumencede Maria Șarapova (ş harfi farklı bizimkinden), Almancada Marija Scharapowa olarak kullanılmış mesela. Yani benim yaptığım Washington'u Vaşingtın yapmak değil :)--RapsarEfendim? 17:05, 14 Şubat 2013 (UTC)
Gayet açıklayıcı olarak verdiğin cevap için tekrar teşekkür ederim. Madde olayı anlamamda yardımcı oldu. Artık buna göre çeviri yapmaya dikkat ederim.--Hobbit28ileti alpi 17:13, 14 Şubat 2013 (UTC)
Rica derim. Direkt sh yazanı ş yazmamak lazım, orijinal kullanımına bakmak lazım yalnız. Sh, ch, kh gibi harfler kullanılmışsa tartışma sayfasına not düşennilir veya direkt olarak bana, Kullanıcı:Kmoksy'e, Kullanıcı:Sayginer'e vs. mesaj atabilirsin. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 17:16, 14 Şubat 2013 (UTC)

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Tartışma:Türkiye Erkekler Basketbol Ligi sayfasına bakabilmen mümkün müdür? İyi günler.--RapsarEfendim? 20:11, 5 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tebrikler Garbino, vakti gelmişti. Vikipedi için yaptıkların çok değerli. Yeni görevinde başarılar dilerim.--Hobbit28ileti alpi 21:22, 13 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler Hobbit, söylemin mutluluk verici sağol. Umarım faydalı olabilirim. Sevgilerimle.. :) --Garbino ileti 21:37, 13 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Türk Süvarisi, üniversite bölümü bilgi kutularını neden kaldırıyorsun? Teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 12:56, 14 Nisan 2013 (UTC)

Sayfalardaki bilgi kutularının kullanım amacı uygunsuz.--Türk Süvarisi ileti 12:58, 14 Nisan 2013 (UTC)
Şablon:Üniversite Bölümü bilgi kutusu'nun kullanım amacı uygunsuz ve kaldırıyorsun. Değişikliklerinde değişiklik özeti kullan ki ne yapmaya çalıştığını anlayalım. Ayrıca madem bu şablonu kaldırıyorsun, o zaman yerine daha uygun gördüğün şablonu da koymalısın diye düşünüyorum. Saygılar.--Hobbit28ileti alpi 13:12, 14 Nisan 2013 (UTC)

Kullanıcıya çağrı[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, Kullanıcı:Cetorhinus'un katkılarının tamamı voleybol ile ilgili ve Türkçe Vikipedi'de gerçekten büyük bir boşluğu zamanında doldurmuş görünüyor. Yaptığı katkıların çoğu devriyeler tarafından kontrol edilmemişti. Ben tek tek hepsinin kontrolünü yaptım eksikleri varsa giderdim. Son yaptığı değişikliği 14 Mayıs 2010 olarak gözükmekte. Acaba bu arkadaşla iletişime geçilip Vikipedi'ye tekrar dönmesi sağlanabilir mi? Vikipedi'ye yapacağı katkının çok önemli olacağını düşünüyorum. Saygılar, teşekkür ederim.--Hobbit28ileti alpi 14:11, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit, haklısın kullanıcı gerçekten güzel katkılarda bulunmuş zamanında. Ama dediğin gibi en son değişikliğini 2 yıl 11 ay, kısaca 3 yıl önce yapmış. Kullanıcıya eğer halen aynı adresi kullanıyorsa, e-posta ile ulaşabilirsin. Bu sayede, ne kadar uzun süre sonra bakacak olsa da bir şekilde e-postayı farkedecektir. Bunun dışında kullanıcı katkılarını düzenlediğin ve tek tek incelediğin için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:21, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Merhaba Hobbit dün çok uğraştım Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig sayfası için kaynakça gösterimini düzeltmeyi unutmuşum tamamladığın için teşekkürler. İyi vikiler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 18:20, 3 Mayıs 2013 (UTC))

Merhaba Garbino, sayfa taşıma taleplerinde CEV Kupası talebiyle ilgili olarak olumlu ya da olumsuz olarak bir karar alabilir misiniz? Gözden kaçtı sanırım bu talep. İlgine teşekkürler, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti

Merhabalar Hobbit, yeni bir hizmetli olarak geçmişi olan sayfaları taşımak konusunda hiçbir maharetim, becerim, yeteneğim vs. :) bulunmamakta. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da oldukça yetkin olan Superyetkin'e biraz sonra bir mesaj atıp ricada bulunacağım. Sevgiler. --Garbino ileti 22:49, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Çok teşekkürler Garbino, seni de yoruyoruz kusura bakma ama yakınlık duyduğumuzdan kaynaklı bir şey:) Bu tarz konularda tecrübeli hizmetlilere isteklerimizi yöneltmek daha iyi gibi duruyor. Yine de teşekkürler, kolay gelsin sana.:)--Hobbit28ileti
Ne kusuru 7/24 yorabilirsin. Ben beceremediğim konularda, becerisi 10 numara birilerine yıkarım (yönlendiririm demek istemiştim) :) zaten merak etme. İyi geceler. --Garbino ileti 23:01, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Dsi Era Spor[kaynağı değiştir]

Merhaba Trloly, oluşturmuş olduğunuz Dsi ERA Spor adlı madde için telifli içerik taraması yapıldığında, %75 civarında telifli içerik içerdiği görünüyor ve sayfanın içeriğindeki Kuruluş bölümünün sayfasından kopyalandığı anlaşılıyor. Vikipedi kuralları gereği, vikipediye telif hakı saklı içerik yüklenmemektedir. Bu nedenle sayfa içeriğinde yer alan Kuruluş bölümünü kendi cümlelerinizle tekrardan yazınız ve içeriği telifli olmaktan çıkarınız. Aksi takdirde eklemiş olduğunuz içerik çıkartılacaktır. İlginize teşekkürler, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 23:23, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Dsi Era Spor sayfasının silinmesinin nedenini öğrenebilir miyim? Trloly(mesaj) 07:27, 15 Mayıs 2013 (UTC)Dsi ERA Spor sayfası Kuruluş bölümü tamamen öz olarak değiştirilmiştir.
Uyarımı dikkate aldığınız için teşekkürler. Sayfa gayet güzel oldu. Artık özgün içeriklerinizle ve özellikle kaynak belirterek yeni katkılarla sayfayı genişletebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 16:07, 15 Mayıs 2013 (UTC)
Ellerinize sağlık hocam. İyi çalışmalar :) Trloly (mesaj) 08:46, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Kaliteli Madde[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı sayfasına yaptığım katkılarla sayfanın kaynaklı hale gelmesini sağladım. Sence bu haliyle kaliteli madde olabilecek kapasitede mi? Değilse ne gibi eklemeler yapmak gerekir? Yoksa uğraşmaya değmez mi? Bu konularda oldukça tecrübeli olduğun için sana danışmak istedim. Fikrini iletirsen sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 23:29, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle emeğine sağlık. Benim gözüme çarpan şeyler; tarihçe bölümü oldukça düzensiz. Bir maddeye, aynı madde içerisinde çok sık bağlantı verilmemesi lazım. Yine tarihlere iç bağlantı verilmemesi gerekir. Bu başlıkta birçok kaynaksız kısım bulunmakta ayrıca. Önemli basketbolcular gibi bir kısım, maddelerde yer almaması gereken bir başlık. Kime göre önemli bu oyuncular? Sana göre önemli olan mesela, bana göre önemli değildir. Bizzat üzerinde çalıştığım ve şu an SM olan Aston Villa FC ile kıyasladığımda taraftarlar, derbiler, popüler kültürdeki yeri gibi bazı başlıkların da eksik olduğunu görüyorum (arma ve renkler buna dahil değil elbet, bunlar kulübe ait kısımlar). İlk bakışta gözüme çarpan noktalar bunlardır. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Cevabın için teşekkürler, eğer boş vaktin varsa sen de bir bakabilir misin? Gözüne çarpan eksikliklere müdahale edebilirsen sevinirim. Belki madde kaliteli olmaya yaklaşabilir. İyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 20:59, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Rica ederim. Açıkçası basketbol pek ilgi alanıma giren bir spor değil, çok çok bilgim de yok. Bunun yanında ilgilendiğim başka maddeler de var. Bu sebeplerle söz vermem pek doğru olmaz. Kullanıcı:Şakşakcı7 ilgili basketbola, onunla ufak iş birliği yapabilirsiniz isterseniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:46, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, tartışmanıza ben de dahil olmak ihtiyacı hissettim. Çünkü önceki taşımayı ben yapmıştım. TBF'nin sitesinde FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası dendiği söyleniyor, doğrudur haberde böyle bir ibare geçmiş. Ancak turnuvanın sayfasında da görüldüğü üzere EuroBasket Women şeklinde bir adlandırma söz konusudur. Ayrıca erkekler için vikipedi'de EuroBasket adlandırması kullanıldığından böyle bir taşıma yapmıştım. Değişiklik özetinde de bunu:"bütünlük sağlaması açısından sayfayı taşıyorum." diyerek belirtmiştim. Bir de diğer wikilerde de adlandırma bu şekildedir. Geri taşıma yapılmadan ben de bu konuda bilgilendirilmeliydim diye düşünüyorum. Saygılar, teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 09:12, 25 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba, mutlaka bazı gerekçelerle taşımışsınızdır; orada belirttiğim taşımanın keyfi olduğu gibi bir şey değildi. Geri alışım konunun tartışmalı oluşundandı. EuroBasket adlandırmasıyla ilgili kesinlikle aynı fikirde değilim. Türkçede böyle bir kullanım yok, erkek şampiyonası da o isimde olmamalı. Alt maddelerin hepsi Avrupa şampiyonası şeklindeyken ana madde neden öyle kalmış hiçbir fikrim yok. Dilerseniz olayı mesaj sayfalarından çıkaralım, EuroBasket'in tartışma sayfasında veya Vikiproje Spor'un tartışmalarında erkek-kadın bütün turnuvaların adını karara bağlayalım. --Sayginerv-posta 09:22, 25 Haziran 2013 (UTC)
Aynı fikirde değilim diyorsunuz ama tek gerekçeniz:"Türkçe'de böyle bir kullanım yok" şeklinde. Ben fikrimi çeşitli argümanlarla destekleyerek sundum. Ben de sizinle aynı fikirde değilim, çünkü turnuvanın resmi sitesindeki kullanım bu yönde, ntvspor'daki ya da trtspor'daki kullanım değil. Bürokrasi işlerinden pek anlamam ama bence de tartışma sayfasında bu durum tartışılmalı. Saygılar, teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 09:12, 25 Haziran 2013 (UTC)



Aslında o da tartışılmadan taşınmış. EuroBasket kadar kendilerince adlandırma yapan Vikipediler de var, bağlantılardan görülebileceği üzere. Senin yaptığın uyum açısından taşımak doğruydu; ancak şu an için uygun adın tartışılarak bulunması gerekir.--RapsarEfendim? 15:25, 25 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, sen buradaki son değişikliğini yapınca şuradaki madalyalar kısmı bozuluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Değişikliğini geri alacaktım. Önce bir sorayım dedim. --Hobbit28ileti alpi 10:47, 30 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Şimdi bir sorun olmaması lazım.--RapsarEfendim? 10:51, 30 Haziran 2013 (UTC)
Eyvallah çok sağol daha güzel oldu.--Hobbit28ileti alpi 10:47, 30 Haziran 2013 (UTC)

Bilgi Kutusu Sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu sayfada fotoğraflı bilgi kutusunun veritabanı görünümü ile normal görünümü arasında fark var ve düzeltemiyorum. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Teşekkürler şimdiden. Forzaefes (mesaj) 18:30, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar, öncelikle katkılarınız için teşekkürler. Umarım katkılarınız daha da genişleyerek devam eder. Ben dediğiniz yeri düzelttim, zaten alt tre eksikliğinden kaynaklanan küçük bir problemmiş şimdi bir sorun yok. İyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 22:08, 4 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Spor'da iş birliği projesi olarak kriket, kriket kuralları ve oynanışıyla ilgili temel maddelerin açılması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusu belirlenmiştir. 15 Temmuz 2013 günü başlayacak olan projeye katılımınız bekleriz.--RapsarEfendim? 15:00, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, şu sıralarda bisiklet ile ilgileniyorum. O konu da biraz geri planda kalmış gibi duruyor. Ama kriket konusuna da katkı yapmaya çalışırım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 00:20, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit[kaynağı değiştir]

Nathan Jawai ismini Galatasaray Erkek Basketbol sayfasına yazmışsın ama oyuncu resmen iki yıllık imzayı atmadı ve şuan bile en güncel haberlerde transfer olmadığı belirtiliyor bu yüzden geri almak zorunda kaldım açıklama belirtmeyi unutmuşum sana buradan belirtmek istedim :) Kendine iyi bak iyi günler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 13:31, 15 Temmuz 2013 (UTC))

Sorun değil, değişikliği ben yapmamıştım zaten, yapılan değişikliği onaylamıştım. Asparagas bir değişiklik olmadığından, anonim kullanıcıların bu tarz değişiklikliklerine biraz anlayış gösteriyorum, direk reddetmiyorum. O nedenle kabul etmiştim. İyi günler.--Hobbit28ileti alpi 21:49, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Vikipedi Görünümünde Sorun![kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino nasılsın? Dünden vikipedide bir sorun mu var acaba butonlar bir garip duruyor. Değişilik yapmak için takla atıyorum resmen? Sevgiler.--Hobbit28ileti alpi 16:38, 19 Temmuz 2013 (UTC)

Dev gibi görünüyorlar değil mi?. Ben bir sorun yaşamadım onlarla ilgili ancak, neden olduğu konusunda da bir fikrim yok açıkçası. İstersen çerezleri silip tekrar girmeyi dene. Ben pek geçmişi silmeyi sevmediğimden onlarla bir süre daha yaşayacağım gibi duruyor. :) --Garbino ileti 16:43, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Şu anda sende böyle bir durum yok mu yani?:( Nasıl düzelcek bu acaba? Değişiklik dahi yapamıyorum desem yeridir. Neyse teşekkürler. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 16:47, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Superyetkin'e mesaj attım. Hızır modda ilgilenecektir. :) --Garbino ileti 16:50, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim.--Hobbit28ileti alpi 16:54, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Hangi düğmelerin görüntü bozukluğuna yol açtığını söyleyebilir misiniz? Ayrıca, Monobook örgesinde her şey yerli yerinde duruyor --Superyetkinileti 17:46, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba Superyetkin, kusura bakma geç dönüş yapıyorum, giriş yapmamıştım ondan bu şekilde oldu. Monobook'a sonradan çevidim onda normal görünüyor. Ama Vector'de Kullanıcı, Sayfa gibi Pratik Menü butonları garip hale geldi, sayfa eskisi gibi rahat çalıştırtmıyor, 1,5 gündür de o şekilde devam etmekte. Ne yapmamı önerirsin. Acaba bir çakışma mı söz konusu. Tekrar kusura bakma geç dönüş yaptığım için. Teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 22:08, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Şu araçtan söz ediyorsunuz sanırım. Kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim, ancak son MediaWiki güncellemelerinden kaynaklanan bir sorun olabilir. BugZilla'ya gitmemiz gerekiyor. --Superyetkinileti 11:29, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit[kaynağı değiştir]

Merhaba hobbit şurada yanlış yazılan Türkçe kelimeleri düzelttim fakat tekrar yanlış yazılan versiyona getirtmişsin nedenini öğrenebilir miyim acaba ?----LuckTR-yolla 21:33, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Öncelikle yanlış yazılan kelimeleri düzelttiğin için teşekkürler. Lakin bu değişikliklerin yanında kaynaksız şablonu da eklediğinden dolayı değişikliklerini geri aldım. Türkçe vikipedi, diğer vikipedilerden çeviri yapılmasına imkan vermektedir. Sebastian Vettel sayfası gördüğüm kadarıyla İngilizce'den çevrilmiş. Eğer çeviri yaptığımız sayfalara kaynaksız şablonu koyuyorsak, 100'ün üstünde yazdığım sayfalara da kaynaksız şablonu koymalıyız. Bence kaynaksız şablonu koymak yerine, İngilizce wikipedia'daki kaynakları buraya kopyalasan daha güzel olurdu. Bu mesajlaşmayı da yapmamış olurduk. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 21:45, 23 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Kategori adı düzeltme ve silme[kaynağı değiştir]

Merhaba Superyetkin, eğer müsaitsen Kategori:Bosna-Hersek'te bsketbol adında bsketbol yazılmış onu basketbol olarak düzeltebilir misin? Ayrıca üstteki kategorinin var olduğunu bilmeden Kategori:Bosna Hersek'te basketbol kategorisini açtım onun da silinmesi gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 22:51, 27 Temmuz 2013 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 11:04, 28 Temmuz 2013 (UTC)

Hello. On it.wikipedia I've found a guy that says that Turkish 2.Lig is not a fully professional league. He probably is a racist and thinks that professional fotball is played only in Italy, Spain and England. Your article says instead it is a professional league, but he says you're lying. Could you please give me some source (even some artcile on some Turkish newspaper, ort who knows what else) which proves that you are right and he is wrong?--82.58.107.172 18:06, 29 Temmuz 2013 (UTC)

The guy you talk about is completely wrong. In Turkish football system; Süper Lig, TFF First League, TFF Second League and TFF Third League are professional leagues. The last three teams in each group of TFF Third League are relegated to Turkish Regional Amateur League. The amateur leagues begin with Turkish Regional Amateur League. This news is about status of Turkish professional leagues'. This news is about registration of professional leagues in Turkey. This is the statu of TFF Third League and its first sentence tells that it is the lowest professional league in Turkey. This is the statu of TFF Second League and its first sentence tells that it is the third tier professional league in Turkey. This is the statu of TFF First League and its first sentence tells that it is the second tier professional league in Turkey. I hope these sources are enough for you to convince the guy you talk about.--Hobbit28ileti alpi 23:10, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Thanks a lot, you've been really useful! Your sources are perfect, I couldn't imagine sources better than them.--82.58.107.172 23:35, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Şablon hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar. Burada başlatılmış olan şablon değişikliği konusunun neticelenmesi için fikrinizi almak isterim..iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 03:27, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Beyazmavi, futbol şablonunda yaptığın değişikliği ilk gördüğümde işte bu dedim. Aynısını basketboldaki şablona uyguladım olmadı. Bende şablonu böyle olabilecek şekilde değiştirdim. Açıkçası o şablonların renginden rahatsızdım, ancak değiştiremiyordum. Bayağı uğraştıktan sonra yapabildim. Sen bence bir yol açtın. Ben de kendimce basketbol ve voleybolda kullanılan şablonda yaptığım değişiklikle buna devam ettim. Tartışma sonucu çok da önemli değil, kabul edilmese de olur. Güzel iş yaptığını düşünüyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 23:10, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Selamlar Hobbit28, öncelikle düşüncelerin ve desteğin için çok teşekkürler.. aslında bu konuya girişmemin en büyük sebebi en önemli kaynak yolumuz olan en.wikipedia'dan şablonları dahi(ki bu sadece futbol için değil) aynı şekilde alıp kopyalamamıza anlam veremiyor oluşumdu(ki bunu çoğu zaman bende yapmak zorunda kaldım). çünkü it, es, fr, ve pt gibi vikipediler her ne kadar bilgi konusunda onlarda kaynak olarak en.wiki'yi kullansalarda görsel düzen ve şablonlarda kendi özgünlüklerini ortaya koyuyorlar..bizde de böyle olmalı diye düşünmüştüm. ancak bu konudaki tartışma durumu ortada..umarım bizim de kendi özgün yapımızı oluşturacağımız zaman gelir diyorum..düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim..kolay gelsin, iyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 14:56, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Tartışma:Galatasaray Erkek Basketbol Takımı[kaynağı değiştir]

Selam Hobbit nasılsın? Dikkatimi çeken bir nokta oldu uzun zamandır seninde dikkatini çektiyse Galatasaray Erkek Basketbol Takımı sayfasının tarihçe kısmında önemli değişikliklere gittim ve tamamladım diye düşünüyorum kendimce ancak 14 temmuz tarihinde tartışma kısmında bir olaya dikkat çekmişsin keşke bunu tartışmadan önce bana sorsaydın yanıtı hemen alırdın o sayfada büyük değişikliğe gidip katkı veren bir kullanıcı olarak bunu hak ediyorum diye düşünüyorum ama kişisel olmadığını biliyorum tabiki sen bir olayı sunmuşsun ve basketbolla ilgili bir kullanıcısın önemli katkılarını beğenerek takip ediyorum diyebilirm :) Konumuza dönersek de malum basketbol skandalının patlaması sonucu bütün fatura kamuoyunda ilgili oyuncuya kesilmiş ve oyuncu ile beraber koç, yardımcıları, şube sorumluları gibi basketbol şubesinde erkek takımı bünyesinde bulunan birçok kişi kulüp tarafından gönderilmiştir ancak ulusal basınımızda olayın adı nasıl bugünkü futboldaki 3 temmuz süreci yada şike davası gibi genel kabul edilen isim o olayda da tarihe tartışmasız ki cemal nalga skandalı olarak geçmiştir. Burada amaç oyuncuyu suçlamak yada zan altında bırakmak değil basında ve ülkede genel olarak kabul edilen isim cemal nalga skandalı olarak geçtiği için orada o cümleyi kullandım ayrıca o paragrafa bakarsak oyuncuya hedef alınmış bir cümle vs yok oyuncu kadar koç ve diğer kişilerde takımla ilgili ilişkilerinin kesildiği belirtilmiştir yani olayın ismi dışında oyuncu hakkında ikinci bir açıklama hedef bulmak zor ki bu olay hedef göstermekte değil bu skandalın adı bu şekilde tarihe geçtiği için belirttim emin ol cemal nalga dan daha hatalı kişiler vardı elbetteki ama ne oyuncunun hatasına ne de diğer kişilerin hatasına yorum katmak gibi olacağından girmedim ve olayı dallandırıp budaklanmadan özetledim yazımı uzun tuttum ama bence tartışmaya açacak bir öneri değildi bu fikrini benimsememek yada kabul etmediğim yada saygı duymadığım için değil keşke önce bana sorsaydın da bu ön yargıyı düzeltebilseydim :) ama geç olmadığını düşünüyorum ve beni anladığını düşünüyorum iyi akşamlar :)(Şakşakcı7 (mesaj) 21:02, 1 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba Şakşakcı, sağol, iyiyim, sen nasılsın? Öncelikle yaptığın katkılar için seni tebrik ediyorum, devamının gelmesini de temenni ediyorum. Sayfada yaptığın değişikliklere olan saygımdan dolayı zaten tartışma sayfasına not düştüm. Benim dikkat çekmek istediğim konu olayın, cemal nalga endeksli, olarak anlatılmasıydı yani sadece onun ve antrenörlerin bu olayda suçu varmış gibi anlatılmasıydı. Burada kesinlikle bir önyargı söz konusu değil. Aksine eksik bilgilendirmeyi düzeltmek amaçlı bir nottu. Tartışma sayasında da bunları belirttim zaten. Bir de sayfalara ne kadar katkı yaparsak yapalım, sayfaları sahiplenmek yoluna gidemeyiz. Bence bu sayfada biraz öyle bir durum oluşuyor gibi. Benim tartışma sayfasına not düşmem aslında doğru olan yol, ancak sen: bana sorsaydın açıklardım diyorsun, ancak sayfanın sahibi değilsin ki, benim sana böyle bir soru sormak yükümlülüğüm yok. Eğer dediğime katılmıyorsan tartışma sayfasına sen de not düşebilirsin. Böylece sorun halledilir. Yanlış anlama lütfen, ama benim görüşüm bu yönde. İyi geceler, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 21:47, 1 Ağustos 2013 (UTC)
İyiyim teşekkürler ayrıca güzel yorumların ve dileklerin içinde ayrı teşekkür ederim :) Ön yargı olmadığını bende biliyorum bu yüzden zaten rahatça görüşümü bildirdim :) Ancak belirtmek istemiştim elbetteki sayfaların sahipleri bizler değiliz sadece vandal var mı diye arada sırada demeyeceğim her girdiğimde kontrol ediyorum çünkü çok uzun zamandır emek verdim bazı sayfalara ve hala acaba bir eksikleri var mı diye kontrol ettiğim için arada gördüm boşlukları dolduruyorum bunu belirtmekten asla gocunmuyorum bir Galatasaray taraftarıyım ama asla düzenlemelerimde yorum veya düşüncelerimi yada kulübü öne atan bir iş içinde olmam paylaşımlar bunun göstergesi ve daima öyle olacak. Senin belirtmiş olduğun hususa gelirsem de benim görüşümü sorarsan o olayın sorumluları en başta koç, yardımcıları, olayda bulunan iki oyuncu, şube koordinatörleri ve yöneticileri diyebilirim hal böyle olunca da zaten bende kimseyi zan altında bırakmadan yorum getirmeden genel görüş ve düşünce dahi belirtmeden olayın faturasının kimlere kesildiğini ve kulüpten neden gönderildiklerini belirttim takımın almış olduğu cezayı belirttim ve tamamladım. Aksine bu durum ingilizce vikipedide bile belirtilmişken bizim kendi vikipedimizde sanki hiç yaşanmamış gibi bahsedilmemesi bence en büyük bir hata olurdu kendim Galatasaraylıyım ve utanarak yaşadığımız bir süreç oldu diyebilirim ama kulüp yani takım cezasını çekti ve ligde kalmayı başardı dikkat edersende çok sonra ben bu durumu ekledim yani yine söylüyorum ki sayfa sahipliğini savunduğum için değilde bu değişikliklerin tamamını ben yaptığım için muhattap olarak kendimi gördüm ama mesela o kısmı yenilerken başka kullanıcılarda üç beş cümle yorum ekler o zaman elbetteki doğru olan kısım tartışma sayfasında bahsetmek kesinlikle katılıyorum. Ve benim de hangi amaçla söylemiş olduğunu gayet iyi bildiğim için rahatça dile getiriyorum :) Yorumumu tartışma kısmına da eklerim doğru olan o olduğu için ama eğer bu şekildeki yorumum tatmin edici olduysa eğer konu kapanmış gözüyle gerek duymam :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:20, 1 Ağustos 2013 (UTC))
Öncelikle mesajımı yumuşak anlaman çok hoşuma gitti. İnşallah sert algılamaz diyordum içimden:) Yazılar bazen sert üsluplu gözükebiliyor, oysaki sert bir üslup kullanmamaya özen gösteriyorum. Benim anlatmak istediğim, ancak dile getirmediğim, senden anlamanı beklediğim şey. Bu olayda kulübün birinci derecede sorumlu oluşudur. Çünkü herkes ceza almış, kulüp neredeyse küme düşme noktasına gelmiş. Ancak paragraftan, olaydan sanki sadece cemal nalga ile antrenörler sorumluymuş ve kulüp de onları göndererek kendini bundan çıkarmış gibi anlaşılmakta. Cemal Nalga da verdiği röportajlarda bu durumdan şikayetçi. Ayrıca takdir edersin ki benim bu değişiklikleri yapmamı da yanlış anlayabilirdin. Çünkü kullanıcı sayfama Beşiktaş taraftarı olduğumu belirten kutucuk koymuşum. Ben de direk değişiklik yapmaktansa bunu senin yapmanı bekledim. Olay bundan ibaret yani. Fazla uzatmaya da gerek yok. Zamanla bu paragraf da değişir. Neyse kendine iyi bak, yardım edebileceğim bir durum olursa da, eğer vaktim varsa ve yapabileceğim bir şeyse yardımcı da olurum. İyi geceler.--Hobbit28ileti alpi 22:38, 1 Ağustos 2013 (UTC)
Kesinlikle ben senin vikipediye olan katkılarını ve kimi zaman diğer kullanıcılarla olan yazışmalarını gördüğüm için yanlış anlama gibi bir durum olmaz :) Kesinlikle üsluptan yana da bir sorunumuz olmaz aksine düşünceler fikirler paylaşılarak doğru karara varılır. Ancak belirtmiş olduğun gibi zamanla elbette herşey de olduğu gibi bunda da düzenlemeler olur fakat kulüpler birer canlı birey canlı birey değildir kişi ve kurumların yönetmeleri sonucu ayakta kalır yani baktığımız zaman o dönemin kulüp başkanı hazırlık maçında hangi oyuncunun oynayıp oynamadığına elbetteki bakamaz takip edemez ama burada koç, yardımcılar ve oyuncu grubunu izleyen yönetimden kişiler var o da basketbol şube sorumluları ve de koordinatörleri onlar takip eder ve ilgili kişilere yani başka veya diğer yönetim kurulu üyelerine bildirirler ancak kişiler ve kurumlarda asla ayrılamaz yani o kulübün hocası oyuncusu o kulüpten sorumludur yani kulüp burada bir hata yapmıştır evet ama bu yönetici yani başkanlar düzeyinde değil teknik kadro ve koordinatör düzeyinde olmuş üstü kapanmış birkaç kulübün şikayeti sonucu araştırılıp gün yüzüne çıkınca federasyon soruşturmasını yapmış ve elbetteki de kulübe cezasını vermiş ancak kimse de cemal nalga'ya zorla forma vs giydirirmemiş herhalde bir oyuncu ne ceza aldığını en iyi kendisi bilir burada komple işlenmiş bir hata var ve komple çekilmiş bir suç var dediğimiz gibi dallandırıp budaklandırmaya gerek yok konuyu ama benim orada belirttiğim hususta hiç kimse suçlanmamış sadece bir skandal yaşandığı ve kimlere cezalar verildiği bahsedilmiştir. Zaten bu konuşmamızda yorum ve düşünce katanlara iyi bir referans olur :) Ayrıca beşiktaşlı olmanın başka sayfalarda değişiklik yapmakta elbetteki sakıncası yok bende boş zamanlarımda düzenlenecek beşiktaş basketbol ve voleybol sayfalarını yeniliyorum :) Ayrıca yardımların ve desteğin içinde teşekkür ederim senin basketbol sayfalarına özellikle yapmış olduğun katkıları memnuniyetle takip eden birisi olarak her zaman değerli fikirlerini almak isterim :) ayrıca aynı sayfadaki önemli oyuncular kısmını Rapsar ile de konuştum bizzat mesaj sayfamada yazmış kaldırmamı istedi bu yüzden bu işin ucu bucağı yok ve takip etmeside zor bu yüzden haber vermek istedim önemli oyuncular kısmını kaldırıyorum ve iyi geceler diliyorum. Hoşçakal :) (ayrıca yazılarımı uzun tutmamı fikirlerimi benimsetmek için değil samimiyetimizden ötürü tuttuğumu düşünürsen sevinirim :) ) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:54, 1 Ağustos 2013 (UTC))

Forma numaraları[kaynağı değiştir]

Merhaba Hobbit nasılsın :) demin anonim bir kullanıcı esra şencebenin 4 numaralı formayı giyeceğini söylemiş ama neye göre kime göre ? anonim hazırlık maçlarını izleyip karar verse diyeceğim takım sezonu daha açmadı bir kaç oyuncu bireysel çalışıyor sadece ayrıca kulüp federasyona forma numaralarını bildirmeden hiç birinin kesin olduğu söylenemez bu biraz saklı vandal olabilir bu yüzden dikkat etmekte fayda var :) iyi geceler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:16, 4 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba Şakşakcı, iyiyim, teşekkür ederim, sen nasılsın? Öncelikle vandalizmle mücadelemiz her zaman sürüyor, o konuda bir sıkıntı yok. Ancak söz konusu anonim sadece forma numarası eklemiş ve bu değişikliğini gerekçe kısmında da belirtmiş, ben bunu kontrol ederek revizyon onaylıyorum, sen o konuda rahat ol. Forma numarası yanlış olsa bile bu ciddi bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca Vikipedi'ye anonim kullanıcılarda ekleme yapabilirler bu konuda bir kısıtlama yok, böyle küçük değişiklikleri de reddedersek, katkı yapacak kullanıcı bulamayız. Her şeye bizlerin yetişmesinin de mümkün olmadığını düşünürsek, anonim kullanıcılara çok da soğuk bakmamalıyız, diye düşünüyorum. İyi geceler:)--Hobbit28ileti alpi 21:29, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkür ederim sağol bende iyiyim :) Vandalizmle mücadelemiz kesinlikle ortak ancak şunu kast ettim kullanıcı açıklama yapmış da neye göre dayanak vermiş yani ortada bir maç yok kulüp siteden yenilememiş en önemlisi federasyona bildirilmedi bile daha. Bu yüzden bu konuda fikir sahibi olduğum için vandal görme olasılığı hissettim. Bazı paylaşımların içinde çok saklı vandallarda oluyor malumun :) Kesinlikle öyle bende çoğu anonimin paylaşımlarını kabul ediyorum şahsen seni bilmiyorum ama ben yaklaşık bir kaç sene anonim paylaşım yaptım da çoğu sayfayı öyle kurdum yeniledim sonra en sonunda hesap açtım yani onları en iyi ben anlıyorum :) Hatta bu yüzden kullanıcı sayfamda kendi oluşturduğum sayfaları belirtmiyorum çünkü anonim olarak yaptım tamamını :) Teşekkürler iyi geceler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:36, 4 Ağustos 2013 (UTC))
Neyse sen bilirsin, çok da önemli değil.--Hobbit28ileti alpi 21:29, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Simoviç ve Sırp alfabesi[kaynağı değiştir]

Zoran Simoviç sayfasını Zoran Simović adına yönlendirme gerekçeniz anlaşılır değil. Simoviç adının Sırp alfabesi ile ne ilgisi var? Örnek gösterdiğim Zlatan Arnavutoviç sayfasını taşımanız da bir anlam taşımıyor... M.F.Eirtibat 01:17, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, konuyla ilgili olduğundan şuna da bakabilir misin? Doğru mudur acaba? Teşekkür ederim, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:55, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba. Sırpça, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanıyor. Sırpça Vikipedi'deki her maddenin üzerinde latinica sekmesi var, orada görülebilir. Sırpça maddesine bakarsanız, Sırpçanın ilginç bir özelliği, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanılarak yazılmasıdır. ifadesi vardır. Dolayısıyla Rusça gibi, Yunanca gibi Latin alfabesi kullanmayan diğer dillerdeki özel adların Türkçe okunuşuna göre yazılması Sırpça için geçerli değildir. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:47, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler, kolay gelsin, iyi günler.--Hobbit28ileti alpi 15:49, 5 Ağustos 2013 (UTC)

İyi bayramlar[kaynağı değiştir]

Günaydın ve iyi bayramlar, Shire'a selamlar :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 04:42, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Çok teşekkür ederim, sana da iyi bayramlar:)--Hobbit28ileti alpi 04:47, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit :) Sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlara :) (Şakşakcı7 (mesaj) 05:21, 8 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba Şakşakcı, sana da iyi bayramlar, güzel dileklerin için teşekkürler:)--Hobbit28ileti alpi 05:31, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkür ederim, hayırlı bayramlar.--Hobbit28ileti alpi 21:48, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Spor/sporcu maddeleriyle bu denli ilgilenerek, Vikipedi'yi daha da ileriye taşımaya yönelik çalışmalarınızın ufak bir karşılığı olarak, bu yıldızı kabul etmenizi diliyorum. Sevgiler.. Théoden ileti 23:58, 20 Ağustos 2013 (UTC)
Gecenin bu saatindeki takdirin beni gerçekten çok mutlu etti, teşekkür ederim:) Elimden geleni yapıyorum, elimden geldiğince de yapmaya devam etmeyi planlıyorum. Bu arada Orta Dünya'ya hoş geldin:P Sevgiler. --Hobbit28iletialpi 00:05, 21 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Pipapo, nasılsın, iyi misin? Galatasaray Erkek Basketbol Takımı sayfasında Hakan Yavuz değişikliğimi geri aldığını gördüm. Ancak, elimde mevcut olan Mehmet Durupınar 'ın yazmış olduğu Türk Basketbolunun 100 yıllık Tarihi (1906-2006) kitabından bakarak değiştirdiğim değişikliği, sen geri alınca tekrar kontrol ettim. Kitapta Hakan Yavuz'un Kasım 1992 'de ayrıldığı, Şubat 1993 'te de Beşiktaş'a antrenör olduğu bilgisi mevcut. Yani değişikliğim doğruydu. Bu sebeple o kısım değiştirilmeli. Sevgiler.--Hobbit28ileti alpi 12:58, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkür ederim Hobbit sağol sen nasılsın ? Anladım o zaman senin kaynağın daha sağlam duruyor bende bir basketbol sitesinde görmüştüm 93 yılının ortasında istifa ettiğine dair ancak senin kaynağını göz önünde bulundurarak geri alıyorum. Aslında sana geri almadan önce bir mesaj atmamda fayda vardı basketbol bilgin ve ilgin ortadayken kusuruma bakma :) bu aralar çok yoğunum okuduğum sitede de öyle görünce madem elinde kitap adı dahil var hemen geri alıyorum :) Kendine çok iyi bak hoşçakal :)(Pipapo7 (mesaj) 16:29, 25 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba Rapsar, nasılsın? Ben şu dosyayı ekran yakalama görüntüsü kapsamında adil kullanıma uyduğu gerekçesiyle yükledim. Ama pek de emin olamadım. Acaba bu dosya uygun mu sence? Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 15:56, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. "Kabaca", serbest lisanslı resmi çekilebilecek olan resimler adil kullanım kapsamında yüklenemiyor. Hâlâ hayatta olan kişilerin tamamı bu kategoriye girer. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:13, 26 Ağustos 2013 (UTC)
O zaman silinmesi için etiketliyorum. Teşekkür ederim, verdiğin bilgi için.--Hobbit28ileti alpi 16:16, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Çift maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Superyetkin, Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile Fenerbahçe Universal maddeleri birbirilerinin aynısı, maddeler Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı adı altında birleştirilmeli, aynı zamanda Çamlıdere Şekerspor maddesi ile de Şekerspor A.Ş. maddeleri birbirilerinin aynısı Çamlıdere sponsorluğu bırakmış. Bu maddeler de Şekerspor A.Ş. maddesinde birleştirilmeli diye düşünüyorum. Bir bakarsan sevinirim. Teşekkürler, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 15:41, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Geçmişler birleştirildi. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 15:50, 31 Ağustos 2013 (UTC)
Ellerinize sağlık, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 15:41, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, basketbolun ilgini pek çekmediğini daha önce de söylemiştin. Ancak fikirlerini önemsediğimden dolayı yine de görüşlerini almak istedim. Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı maddesine bir bakabilir misin? KM ya da SM olabilecek kapasitede mi? Sence ne gibi eksiklikler var? Müsait olduğunda bakabilirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 22:23, 5 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle emeğine sağlık, madde iyi yerlere gelmiş. Kaynak gösterme sistemini I. Süleyman'daki gibi yapabilirsin. Kitap adını sürekli yazmana gerek yok :) İkinci olarak biraz düzen bakımından sıkıntılar var gibi. Aynı maddelere ardı ardına birkaç kez bağlantı verilmiş, bazı bağlantılar atlanmış, olmaması gereken kalın yazılan kısımlar var, kuruluş başlığı mesela eksik, yine tarihçe başlığında birçok başlık açılmış bunlar daha kapsayıcı başlıklarda toparlanabilir, belki tarihçe kısmında dönemin önemli oyuncularından falan bahsedilebilir fazla detaya girmeden (Aston Villa FC gibi) vs. Potansiyel olmasına rağmen biraz daha uğraşmak gerekiyor bana sorarsan :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:15, 6 Eylül 2013 (UTC)
Mesajımı dikkate aldığın için öncelikle çok teşekkürler. Kaynak gösterme mevzusunda oldukça haklısın, ancak kaynaksız olarak düşünülmesin diye bu yola başvurmuştum:) Düzen konusundaki eksiklikler de tamamlanabilir görünüyor. Bir de İngilizce Vikipedi'de basketbol kulüplerinden km/sm olan madde olmadığından, ben de Fransızca Vikipedi'deki Élan sportif chalonnais maddesine biraz benzetmeye çalıştım. Ayrıca Aston Villa FC'ye de baktım. Ona göre düzenlemeler yapmaya çalıştım. O zaman biraz daha bu maddeyle uğraşayım ondan sonra tekrar kapını çalarım. Değerlendirmen için, teşekkürler. Kolay gelsin.--Hobbit28iletialpi 21:38, 6 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Pipapo7, nasılsın. Basketbolla çok ilgiiyiz ikimiz de, hem de farklı takım tuttuğumuz için görüşlerin benim için oldukça değerli. Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı maddesine olan katkılarımı ve basketbol ile ilgili bilgi bulmaktaki sıkntıları yakından biliyorsun. Bu maddeyi KM ya da SM yapmaya çalışıyorum. Sence maddenin şu anki durumuyla bunun gerçekleşme olasılığı nedir? Maddede eksik olan, hatalı olan yerler nerelerdir? Görüşlerini, tavsiyelerini almak isterim. Kolay gelsin, şimdiden teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 22:41, 5 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit sağol sen nasılsın? Kesinlikle farklı takımları tutuyor olsak da basketbolla içli dışlı olman beni de ziyadesiyle mutlu ediyor başım sıkışınca danışacağım ilk kişisin basketbol konusunda :) Güzel dileklerin ve görüşlerin için ayrıca fikirlerimi önemsediğin için teşekkür ederim :) Konumuza dönersek de evet aslında çok başarılı ve sistematik üzerinde durulmuş bir sayfa bakıldığında. Hatta geçen gün isim sponsorluğunu düzenlerken senin bu sayfayı neden KM/SM önermediğini düşünmüştüm kısmet bugüneymiş :) Sağlık sorunlarımdan ötürü (küçük bir cerrahi operasyon geçirdim ama gayet iyiyim dinleniyorum bol bol sadece) çok sık bilgisayar başında duramıyorum daha çok mobil üzerinden yapılması gerekenleri tespit edip izlediğim sayfaların düzenlerine bakıp çıkıyorum son bir haftadır ancak KM/SM aday sayfaları aceleye getirmeye gerek yok diye düşünüyorum zaten hali hazırda düzenlemiş olduğun sayfa da gayet olması gerektiği gibi. Ancak benim şuan yüzeysel gördüğüm takım şablonunda avrupa ve ligde mücadele ettiği ligler düzeyinde belirmeye gerek yok diye düşünüyorum yani hem Beko ligi hemde ULEB cup da olduğunu yazmak bence ileri ki seneler her yıl değiştirmek açısından uygun değil çünkü kaliteli maddelerin şahsen çok üzerinde oynanmasını tasvip etmiyorum kaynaksız eklemeler olacağından. Avrupa kupalarında takımlarımız her yıl değişik kategorilerde olacaklardır. Ayrıca giriş kısmında tbl, türkiye kupası ve uleb cupda oynadığını belirtmekte sanki fazla yer kaplamaktan öteye gitmeyecek gibi duruyor çünkü dediğim hususlar olacaklar. Madde de kaynak gösterim kısmında biraz sıkıntı var gibi hep kitap adını aynı şekilde göstermişsin yazmana gerek yok derim şahsen ayrıca tarihçe kısmında biraz eksikler var gibi ancak seni çok iyi anlıyorum futboldaki gibi bilgi bulabilmek imkansız yani çok eski seneleri doldurmak mucize olur ancak elindeki kitap sayesinde çok şeyi buraya yazma şansın olmuş ne yazıkki ben gs sayfalarında o kitapları bulamadığımdan ötürü detaylı ve sitede bulamadığımdan daha yüzeysel tarihçe ile kapatmak zorunda kaldım. Bu konuda aday gösterdiğin anda gereçkli destek oyumu şimdiden vereceğimin garantisi veriyorum çünkü tek bir kaynak dahi bulmak imkansız seni çok iyi anlıyorum. Ancak bazı isimler oyuncu adları gereksiz yere kalın yazıyla gösterilmiş onları düzeltirsen daha sade olacaktır görünüm. Tarihçe kısmı bence 10 senelik sistemi bozan tek kısım ne yazık ki böyle büyük bir camianın ikinci lige düşmesi olmuş orada belirtmen taraftarı olduğun kulübü ayırmadığının göstergesi ve KM/SM adaylığında bence senin adına önemli bir koz olacaktır. Çünkü biliyorsun tuttuğumuz takımı yazınca ister istemez taraflı olduğumuz görünüyor birçok kullanıcı tarafından halbuki öyle bir şey yok kesinlikle :) Önemli oyuncular sadece şampiyon olduğu yılların kadrolarını bulabilirsen gayet güzel olur yani bence kulübün en önemli oyuncuları onlardır her zaman tabi sükse yapan transferleri biliyoruz yakın tarihteki ve zaten belirtmişsin onlar ayrı :) Şuan dikkat ettiğim hususlar bunlar ancak bana biraz süre verirsen daha yoğun bir şekilde bende elimden geleni yapmak isterim çalışman ziyadesiyle güzel zaten bir Kullanıcı:Beyazmavi'nin şuan çalıştığı Fenerbahçe Profesyonel Futbol Sayfası bir de şuanki sayfan GS'nin sayfaları için referans olacak düzeyde :) Dediğim gibi bende en kısa zamanda sağlığıma tamamen kavuştuğumda ve belki küçük bir tatil planım var şuan zora girmiş dursada ondan sonra elimden geleni yapmak isterim ara ara buradayım dediğim gibi izlediğim sayfalarda olan durumları vandalları temizleyip çıkıyorum mesaj kutum bir tık ötede yazman yeterli bende olduğum yerden inceler düzenlemesi açısından yardım eder fikir beyan ederim. Farkındayım çok uzun tuttum ama güzel bir son olacak inş iyi günler :)(Pipapo7 (mesaj) 12:08, 6 Eylül 2013 (UTC))
Öncelikle değerlendirmen ve mesajıma ayrıntılı olarak cevap vermen beni çok mutlu etti. Ayrıca çok geçmiş olsun ve umarım tatilini de yapabilme imkanı bulursun. Beyazmavi ile olan msjlaşmanızdan öğrendiğim kadarıyla, kendisinin olduğu gibi benim de bir sınav durumumum var ve yine ben de onun gibi Vikipedi'ye bir türlü ara veremedim:) Maddeyle ilgili olarak da, maddenin yazımında Fransızca Vikipedi'deki fr:Élan sportif chalonnais maddesini referans almaya çalıştım. Kaynaklar konusunda kesinlikle haklısın, ancak kaynaksız olarak düşünülmesin diye, sayfa sayfa kaynak gösterme yoluna başvurmuştum:) Giriş paragrafları için o şekilde yazmamın sebebi, herhangi birisinin sayfanın ayrıntılarına girmeden ilk bakışta madde ile ilgili bilgi sahibi olabilmesini sağlamak, yoksa haklısın iki kez hatta belki üç kez yazılmış oluyor. Bilgi kutusu hakkındaki sadece ligin yazılması görüşün ve biçimsel önerilerin de yapılabilir durumda. Şampiyon olan kadroları bulmakta da sıkıntı yok. Hatta Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı kadroları adlı maddeyi oluşturdum, şampiyon kadroları oraya da ekleyebilirim. O zaman maddeyi biraz daha geliştirdikten sonra km/sm yoluna gitmek da mantıklı gibi görünüyor. Değerlendirmen, tavsiyelerin ve desteğin için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin, geçmiş olsun.--Hobbit28iletialpi 22:03, 6 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Hobbit28, etkin bir devriye olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan duramadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 22:53, 15 Eylül 2013 (UTC)

Nasılsın Hobbit ? Uzun zamandır burada yoğun bir vakit geçiremiyorum kişisel işlerimin yoğunluğundan ötürü daha öncesinde de sağlık problemimden ötürüydü ancak gayet iyiyim şimdi de yoğunluktan buraya zaman ayıramıyorum Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı sayfasındaki son durum nedir gerekli çalışmaları tamamlayabildin mi yardımcı da olamadım inan o kadar yoğunum ki incelemeye zamanım olmadı hiç bayrama kadar biraz devam edecek ama sonrasında burada daha aktif ve yoğun olacağım :) Bir halini hatrını sormak istedim uzun zamandır yokum o yüzden iyi günler :) (Pipapo7 (mesaj) 14:11, 26 Eylül 2013 (UTC))

Merhaba Pipapo, sayfa aşağı yukarı en son sana önerdiğim gibi. Biçimsel değişiklikler haricinde pek geliştiremedim. Tarihçe kısmını biraz daha gelştirmek amacındayım, hikaye akışı verebilmek niyetindeyim açıkçası:) Bir de sayfadaki kırmızı bağlantılar mevcut onların da açılması gerekiyor. Ancak buların hiçbirisini yapacak zamanım malesef ki yok, sınav hazırlığı, staj derken zamanım kalmıyor. Küçük değişiklikler, devriyelik ve güncellemeler yapıyorum sadece. Yani bu sayfa uzun bir süre bu şekilde kalır sanırım:) Sağolasın ilgin ve alakan önemli, kendine iyi bak görüşmek üzere:)--Hobbit28iletialpi 14:23, 26 Eylül 2013 (UTC)
Biraz göz atma fırsatım oldu ne yazık ki bu benzer yoğunluklarımızdan ötürü buradaki güncel ve küçük değişiklikler için bile fırsat yaratamıyorum şahsen :) Aynı yoğunluğu senin yaşamanda vikipedistlerin kaderi sanırım şu aralar :) Aynen belirtmiş olduğun hususları tamamladığın da daha güzel olacağına eminim maddenin en kısa zamanda full konsantre döndüğümde yardımlarımı esirgemem biliyorsun :) Sana günlük hayat mücadelende ve yoğunluklarında kolaylıklar diliyorum iyi çalışmalar kolay gelsin iyi akşamlar :)(Pipapo7 (mesaj) 19:58, 26 Eylül 2013 (UTC))

Merhabalar Hobbit sanırım basketbol'la pek ilgilisin bana yardımcı olabilirmisin ? Eurobasket 2013 takım kadroları adlı başlığı açtım fakat tek başıma bitirmem uzun sürücek amacım kadroları bir an önce ekleyip oyuncuların hepsinin başlığını açmak boş vaktinde yardımcı olursan çok sevinirim iyi wikiler. Gençfenerbahçeli98 19:45, 27 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Gençfenerbahçeli, çalışmalarını takip edebilme fırsatım oldukça fazla oldu. Genelde basketbol ile ilgiliyim dediğin gibi, bu yüzden sıklıkla değişikliklerin ve sayfalarınla karşılaşıyorum. Elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım ancak bu aralar biraz yoğunum daha önceden olsa belki daha fazla yardım edebilirdim. Görüşmek üzere iyi akşamlar.-- Hobbit28iletialpi 18:28, 27 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Hobbit28. Şu maddenin bilgi kutusunda Draw parametresi var ve karşısında katılımcı sayılarını gösteriyor.(32 kişi tekler gibi) Draw'ın buradaki anlamı sence nedir ? Takım sayısı mı kura mı, eşleşme mi vs. ? Şu an küçük çaplı bir krizdeyim :) Kullanıcı sayfanda gönüllü çevirmen üyesi olduğunu görünce yardımcı olabileceğini düşündüm. Beyazmavi ileti 21:49, 6 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Beyazmavi, bilgi kutusuna baktım. Ben "karşılaşma(lar), eşleşme(ler)" olarak çevirirdim. Ama tam olarak emin değilim:)--Hobbit28ileti alpi 21:57, 6 Ekim 2013 (UTC)
en.wiki'nin vikiproje tenis sayfasında da sordum "draw" kelimesinde ısrarcı oldukları için bir sonuç alamadım:) Dediğin gibi sanırım en makulü eşleşme(ler) gibi gözüküyor. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar:) Beyazmavi ileti 21:59, 6 Ekim 2013 (UTC)

Federasyon Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba Hobbit nasılsın? Malum TBF geçen sezon Federasyon Kupası'nı TB2L takımlarına kattı ne de olsa Türkiye Kupası yalnızca Beko Basketbol Ligi takımlarına ait bir turnuva oldu ne yazık ki ! Ancak bu sayfayı ben oluşturdum nasıl bir gelişim gösterebilirim inan fikir yürütemedim aklıma da sen geldin direkt böyle mevcut bu kalsın aynı Cumhurbaşkanlığı erkekler kupası sayfası gibi yoksa daha geliştirebilirmiyiz?(Pipapo7 (mesaj) 13:00, 8 Ekim 2013 (UTC))

Merhaba Pipapo, iyiyim teşekkürler sen nasılsın? sayfaya baktım bence başlangıç olarak çok güzel olmuş. Tabloda final karşılaşmalarını gösterdiğin için, en azından o maçın kaynağını da eklersen güzel olur. Hazır üzerinden çok zaman geçmemişken kaynaklar da rahat bulunur diye düşünüyorum. Bir de sayfaya bilgi kutusu ekleyebilirsin. Onun dışında bence güzel olmuş madde.--Hobbit28ileti alpi 13:08, 8 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit sporla ilgili olan katkılarını gördükçe oldukça mutlu oluyorum benden başka spor yönünde katkı veren birini görmek gerçekten güzel geliyor banada sana bişi diyeceğim Ersan İlyasova adlı milli basketbolcumuzun maddesinde oldukça az bilgi var yani iyileştirme yapılması gerek türk oyuncu ve NBA'de forma giydiği için normalden fazla kariyer notu eklenmesi lazım bende bu konuda bişiler düşünüyorum yardımcı olmak istersen bana sevinirim iyi bir çalışma çıkartabiliriz seninlen gerçekten sağlam bir madde olabilir. Mesela Hidayet Türkoğlu adlı basketbolcumuzun maddesinde oldukça fazla kariyer notu varken Ersanda neden olmasın neyse mesajını bekliyorum iyi wikiler. Gençfenerbahçeli98 21:39, 9 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Gfbli, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, haklısın madde daha da geliştirilebilir ve geliştirilmeli. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 21:22, 9 Ekim 2013 (UTC)

41. hafta İBP Güncelleme[kaynağı değiştir]

Selamlar Hobbit28. Bildiğin gibi bu haftaki projenin asıl amacı tenis açısından çok önemli olan turnuva ve oyuncuların maddelerinin açılması. Ancak projenin gidişatı senin de gördüğün gibi daha çok bilgi kutularını güncelleme yönünde. Bu nedenle İBP'den sağlıklı bir sonuç elde etmemiz için projeye katılanlardan biri olarak senin de müsaadenle bilgi kutusu güncellemelerini devre dışı bırakıyorum. Şuana kadar yapılmış puanlarda bir değişiklik olmayacak tabi. Bir katılımcı olarak bilgi vermek istedim. Bu arada Carlos Moya ve Cincinnati Masters maddelerin hakikaten çok güzel olmuş. Ellerine sağlık :) İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 19:57, 9 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Beyazmavi, öncelikle ibp için kutlarım. Fazla katılanın olmaması gerçekten çok üzücü. İBP ile ilgili istediğini yapabilirsin, desteklerim. Zaten Carlos Moya sayfasını oluşturduğumu düşünerek yazmıştım, sonradan fark ettim Türkçe vikipedide olduğunu:( Madde yazmamız daha güzel olur bence de. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 20:39, 9 Ekim 2013 (UTC)
Anlayışın ve iyi dileğin için teşekkür ederim. Gerçekten açtığın ve düzenlediğin o iki maddeyi görünce şaşırmıştım. Açıkçası bu kadar içeriği geniş bir katkı yapılmasını beklemiyordum:) Tekrar ellerine sağlık. İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 20:53, 9 Ekim 2013 (UTC)
Ne demek, bu arada Shanghai Masters sayfasını da açtım ancak o sayfanın başında bir çizgi var ve ona neyin sebep olduğunu anlayamadım bir bakar mısın acaba?--Hobbit28ileti alpi 20:57, 9 Ekim 2013 (UTC)
Şimdi oldu sanırım:) Beyazmavi ileti 21:05, 9 Ekim 2013 (UTC)
Evet olmuş, çok teşekkürler.--Hobbit28ileti alpi 21:13, 9 Ekim 2013 (UTC)

NBA oyuncusu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, selamlar, nasılsın? Şablon:NBA oyuncusu bilgi kutusu'na madalyalar kısmını eklemeye çalıştım, ancak beceremedim. Biraz karşık bir bilgi kutusu yazımı var anlayamadım. Madalyalar kısmını bilgi kutusuna ekleyebilir misin? Şimdiki hali bozuk görünüyor. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 15:50, 11 Ekim 2013 (UTC)

Selamlar. İngilizce Vikipedi'de NBA oyuncusu ile basketbolcu şablonlarını birleştirmişler -ki bence olması gereken de bu. Biz de birleştirsek şu an, sadece o renkler silinmiş olacak. Komple sporcu maddeleri içerisinde sadece NBA oyuncuları için böyle rengarenk bilgi kutusu yapmanın özel bir sebebi yoksa -ki ben göremedim- o renklerden feragat ederek NBA oyuncusu şablonunu iptal edip diğerine geçiş yapabiliriz. Uğraşmayalım şimdi veya katılmıyorum, bu kalsın dersen; ben beceremedim :) Sadrettin belki yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 21:28, 11 Ekim 2013 (UTC)
Denemelerin için teşekkür ederim öncelikle, aslında iki şablon aşağı yukarı aynı şeyleri içeriyor dediğin gibi. Bence birleştrsek bir sorun olmaz ama NBA oyuncularının bilgi kutularını değiştirmek gerekir o durumda, işte onu pek gözüm kesmiyor. Parametreleri aynı bırakarak İngilizce Vikipedi'deki şablonu mu çevirsek o nasıl olur?--Hobbit28ileti alpi 08:15, 12 Ekim 2013 (UTC)
Önce buraya, sonra da buraya bak. Çok çok az fark var :) Farklı olan parametreler ile birinde olup, diğerinde olmayan parametreleri listeleyelim ve VP:BOTİS'te bir istekte bulunalım. Tabi önce bu bilgi kutusunu kaldıralım mı diye topluluğa danışmak, konuyla ilgili arkadaşların dikkatini de bu konuya çekmek lazım :)--RapsarEfendim? 08:30, 12 Ekim 2013 (UTC)
Evet bu dediğin daha doğru ve mantıklı. Böyle yapılması daha doğru olur. Topluluğa sorma işini nasıl yapalım dersin?--Hobbit28ileti alpi 08:39, 12 Ekim 2013 (UTC)
Köy çeşmesi yoluyla :)--RapsarEfendim? 08:41, 12 Ekim 2013 (UTC)
Tabiki köy çeşmesi:) bence öneri sana ait olduğu için sen taşımalısın. Uygun mudur?--Hobbit28ileti alpi 08:45, 12 Ekim 2013 (UTC)
Sen yapsan daha iyi olur aslında, şu an başka bir şeyle de uğraşıyorum, kafam karışabilir :) Bir de konuyla ilgili kullanıcılara (Sayginer, Sabri76, Beyazmavi, Gençfenerbahçeli vs) mesaj atabilirsen güzel olur.--RapsarEfendim? 08:51, 12 Ekim 2013 (UTC)

NBA oyuncusu ve basketbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Pipapo, Şablon:NBA oyuncusu bilgi kutusu ve Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'nun, basketbolcu bilgi kutusu altında birleşirilmesi ile ilgili olarak Köy çeşmesi'nde bu durumu topuluğun görüşüne sunduk. Sporla ilgili olduğun iççin senin de görüşlerini belirtmen bizim için önemli. Lütfen görüşlerini eksik etme. Teşekkürler, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:25, 12 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit nasılsın? Öncelikle federasyon kupası ile ilgili vermiş olduğun güzel düşünceler ve fikirler için teşekkür ederim uygun zamanda bayram arasında düzenlemeye gideceğim aklımda :) Konumuza dönersek de çok güzel bir noktaya dikkat çekmişsin bende her zaman ortak bir şablonda yana olarak sonuna kadar fikrine destek veriyorum ama büyük bir değişiklik olacak şimdiden söylemesi bu yüzden fikir birliği durumunda tüm maddeler yenilenecek elimden geldiğince yardım ederim bende :) (Pipapo7 (mesaj) 08:57, 13 Ekim 2013 (UTC))

Darüşşafaka & Doğuş[kaynağı değiştir]

Merhaba Hobbit nasılsın? Başlıktan anlayacağın üzere bu yıl basketbolun köklü camialarından olan Darüşşafaka Spor Kulübü daha doğrusu Basketbol takımı Doğuş Grubu ile bir 10 senelik ortaklık yoluna gitti hal böyle olunca da sayfanın içine gerekli bilgileri yazmaya fırsat bulamadım olur da müsaitsen ki çok farklı uğraştığın başarılı sayfalar var farkındayım bu yüzden dolayı benden önce ilgilenebilirsen çok sevinirim müsait zamanında TB2L de olmuş olmalarından ötürü ben şablon kısmına bu başlıktaki gibi belirttim takımlar kısmında sayfa içerisi eskisi gibi şuan da ilgilenecek vakit bayram sonrası düşünüyorum daha diğer sayfaların şablonlarını düzenlemem lazım malum bütün branşlarda ligler haftaya başlıyor tamamen o yüzden ötürü basketbol sayfalarındaki titiz çalışmalarından ötürü sana güvenebilirim :) Ayrıca şimdiden iyi bayramlar demek istedim malum bayramın sonuna doğru vikipediye girebilirim bayram ziyaretleri sonucunda umarım iyi bir bayram ve tatil geçirirsin hoşçakal :)(Pipapo7 (mesaj) 10:25, 14 Ekim 2013 (UTC))

Merhaba Pipapo, öncelikle bayramın kutlu olsun ve nice nutlu bayramlara. Darüşşafaka maddesine hafif el attım. Sen artık gerisini getirisin:) Basketbolcu bilgi kutularının birleştirilmesi konusunda bir itiraz gelmedi. Senin de yardımlarınla artık basketbolcu sayfalarının bili kutularına el atarız, şablonlar birleştikten sonra. Neyse iyi bayramlar, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 23:23, 15 Ekim 2013 (UTC)

Tamam anladım bundan sonra mesaj yazıcağım zaman senin sayfana yazarım övgülerin için saol bu arada bağlantı konusunda haklısın tarihlere bağlantı vermemeliyim neyse sana iyi vikiler dilerim. Gençfenerbahçeli98 02:16, 16 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba hobbit sana bişi diyeceğim şu hani basketbolcuların sayfalarında bizim türk vikipedide NBA basketbolcularının altında takımının adı ve renki oluyor mesela Boston Celtics'li Rajon Rondo gibi bende Euroleague basketbolcularında bunun olması için İngilizce vikipediden türkçe vikipediye bişiler geçirerek bişiler yapmayı denedim fakat bu konularda pek iyi olmadığım için beceremedim sen bu konuda iyiysen bi el atarmısın yada iyi anladığını düşündüğün birinden yardım istiyebilirmisin diye rica edicektim he bu arada yaptığım deişikler [katkılar] sayfasında mevcut burdan bakabilirsin iyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 01:15, 19 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba hobbit sana bunu söyleme gereği duydum. Basketbolcu bilgi kutusunda Euroleague renkleri yoktu ve Nba bilgi kutusundan bi kaç alıntı ve NBA Color sayfasından bi düzenleme yaparak Euroleague Color sayfasını düzenledim ve uzun süren çabalarımın sayesinde bunu başardım. Vassilis Spanoulis sayfasında mesela Renkler böyle oldu fakat bi sorun var. Çoğu basketbolcunun profili eski basketbolcu bilgi kutusu en son senın yaptığın değişikliğe olduğu için öle yani bozuk kaldı. Bu konuda napılması gerek sana bi danışayım dedim iyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 14:37, 07 Kasım 2013 (UTC)

Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım. Basketbolcu bilgi kutusundaki değişikliğim mi sorun oluşturuyor. Yoksa basketbolcu bilgi kutusu, nba oyuncusu bilgi kutusundan farklı olduğu için mi bu reklendirme işi olmuyor. Ben de bir şeyler denemiştim, zamanında ama beceremedim. Ne demek istediğini anlayabilrsem belki yardımcı olabilirim.--Hobbit28ileti alpi 13:11, 7 Kasım 2013 (UTC)

Kusura bakma günlerdir düşünüyordum bu renkler işini nasıl halledebilirim diye yani çok yapmak istediğim bişeydi heyecanımdan anlatamadım doğru düzgün. Şimdi hani NBA oyuncu profillerinin altında renk oluyordu ya ben bunu Euroleague oyuncuları içinde yapmak istiyodum konuya çok kafamı taktım ve bugün yaptığım bir kaç değişiklik ile bunu başardım. Ama bunu başarırken Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'ndaki bazı şeyleri değiştirmek zorunda kaldım ve bunun yüzünden kar renkler olsada bilgi kutusu bozuldu. Mesela Stratos Perperoğlu bunun gibi basketbolcularda bilgi kutuları bozuldu. Bunun için napılabilir diye sana danışmak istedim umarım ne demek istediğimi anlamışsındır iyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 15:16, 19 Ekim 2013 (UTC)

Tam da onu belirtiyordum ben de. Yaptığın değişiklikler ile basketbolcu bilgi kutusunun olduğu sayfaları bozmuş ve sanki bilgi kutusu yokmuş gibi görünmesine sebep olmuşsun:) Onu düzeltme yolunu da bilmiyorum açıkçası, geri almak çözüm gibi. Kodlamaları farkl çünkü iki bilgi kutusunun. Biraz sabretsen, o bilgi kutuları zaten birleştirilecek. Hatırlarsan Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de bir öneri sunmuştum. Şu anda ilgilenemediğim için o konuya girmiyorum. Ama istersen bu görevi sen de alabilirsin. Yalnız Rapsar'dan görüşlerini de alman gerekli. O bu teknik konularda daha tecrübeli.--Hobbit28ileti alpi 13:26, 7 Kasım 2013 (UTC)

Sanırım 2 tane yolu var eski bilgi kutularını aynı şablonun içine koyarak yani 2 tane bilgi kutusu oluşturarak olabilir. Yada Euroleague oyuncularının profilleri için ayrı bir sayfa açılabilir. Gençfenerbahçeli98 15:29, 19 Ekim 2013 (UTC)

Öncelikle mesajlarını benim sayfama da yazmalısın, senin sayfana bakmasam mesajını göremeyeceğim aksi taktirde. İkinci olarak, demek istediğim şey tüm bunların gereksiz olduğu. Çünkü bu iki şablon, tek şablona indirgenecek ve değişiklikler boşa gitmiş olacak. O nedenle bu kadar ısrarcı isen bilgi kutularının birleştirilmesi daha mantıklı. Ayrıca ingilizce wikipedi'daki şablonu incelediysen, orada NBA, Euroleague, iki lig daha, bu renk şablonlarını içerisine alan tek bir şablon olduğunu da göreceksin.--Hobbit28ileti alpi 13:41, 7 Kasım 2013 (UTC)


Tek bir şablon olduğunu biliyorum ing vikipedide. Peki değişiklikleri geri alıcağım o zaman çünkü bir yerde hata yapmışım bilgi kutusu yazıların aşşağısına geliyor. Bu işler çok karışık yani bana göre değil neyse iyi vikiler sana. Gençfenerbahçeli98 15:44, 7 Kasım 2013 (UTC)

Voleybol Erkekler Türkiye Süper Kupası ve Voleybol Kadınlar Türkiye Süper Kupası[kaynağı değiştir]

Selamlar başlıklardan da anlayacağınız üzere bu iki sayfayı Voleybol Erkekler Süper Kupası ve Voleybol Bayanlar Süper Kupası sayfasına lütfen bağlayın ve silin o başlıktaki sayfaları teşekkürler.Bu imzasız yazı 88.235.21.118 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikiproje:Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Selamlar Hobbit28. VikiProje Spor katılımcısı olarak, burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 17:14, 4 Kasım 2013 (UTC)

Bilgi kutusu birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, nasılsın? Basketbolcu bilgi kutusu ve NBA oyuncusu bilgi kutusunun birleştirilmesi önerisine itiraz gelmedi. Uzunca bir süredir de köy çeşmesinde. Bu şablonların birleştirilmesi lazım artık. Ancak nasıl yapacağım hakkında çok fikrim yok. İki şablonun kullanım farklarını çıkardım, birleştirme işinde yardımcı olursan, hatta isteği sen yaparsan çok makbule geçecek. Dönşünü bekliyorum. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 14:34, 7 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba. Şablonun farklarını çıkardıysan aşağıdaki şekilde bir düzenleme yapalım:
NBA oyuncusu bilgi kutusu Basketbolcu bilgi kutusu
falanca var falanca yok
falanca yok falanca var
falanca adıyla var filanca adıyla var

Yukarıdaki tabloyu bir oluşturalım, değerlendirelim (hangi parametreler düzenlenmeli, değiştirilmeli veya kaldırılmalı) ve ondan sonra gerekli işlemlerin bot yardımıyla yapılması için bir talepte bulunalım.--RapsarEfendim? 15:24, 7 Kasım 2013 (UTC)

Tekrar merhaba tabloyu hazırladım. Burada olmayan parametreler her iki şablonda da aynı isimle var olan parametrelerdir.Bir gözat istersen.
NBA oyuncusu bilgi kutusu Basketbolcu bilgi kutusu
width resim_boyu
başlık altyazı
yok takma_adı
mevki pozisyon
yok boy
height_ft yok
height_in yok
weight_lb yok
bağlantı yok
doğumyeri doğum_yeri
öldüğüyer ölüm_yeri
yok draft_öncesi_takım
yok draft
draft_turu yok
draft_sırası yok
takımlar eski_takımları
antrenör çalıştığıkulüp
Başarıları ödülleri
yok halloffame
yok ajansı
madalyaları madalyalar
profile yok

--Hobbit28ileti alpi 16:02, 7 Kasım 2013 (UTC)

Halloffame gerekli mi mesela? İlkinde olup da ikincisinde farklı bir ada sahip olanlar direkt taşınacak zaten. Bu tabloyu da gösterip, Superyetkin'e mesaj atar mısın? Onun botu yapacaktır taşımayı. Height kısımlarını ayrı ayrı alıp da şablon:boy ile kullanmanın bir yolunu da sorarsın :)--RapsarEfendim? 16:20, 7 Kasım 2013 (UTC)
Şimdi biz NBA oyuncusu bilgi kutusunu, basketbolcu bilgi kutusuna mı aktaracağız? Bazı kullanıcılar tablonun görünümünün NBA şablonundaki bilgi olmasının daha iyi olacağını söylemişlerdi. Bu yapılabilir mi? Bildiğim kadarıyla ing. wikipedi'deki şablonun yapısı da NBA kutusu ile benzer. Halloffame bu zamana kadar kullanmadım. NBA ile alakalı bir paramete sanırım. Bir de bu isteği sen yapsan olmaz mı?:)--Hobbit28ileti alpi 16:29, 7 Kasım 2013 (UTC)
Görünümü arasındaki tek fark renk, o da diğer hiçbir sporcu bilgi kutusunda bu türde kullanılmıyor. Basketbolcu bilgi kutusu, şablon:bilgi kutusu kullanılarak oluşturulmuş (İngilizce Viki'de de öyle). Önce birleştirme işlemini yapalım, ondan sonra bu bilgi kutusundaki ekleme ve değişiklikleri konuşalım derim ben. Ne dersin?--RapsarEfendim? 16:46, 7 Kasım 2013 (UTC)
Ben de seninle aynı fikideyim. Şablonlar birleştikten sonra, görünüm düzenlemeleri yapılabiliriz. Ancak bu teknik meseleyi Superyetkin'e senin aktarman için ısrarcıyım. Bunu senin daha iyi yapabileceğini düşünüyorum, çünkü daha tecrübelisin. Boy konusunu da anlatabileceğimi pek sanmıyorum. Aynı sorun draft parametrelerinde de var sanırım.--Hobbit28ileti alpi 16:55, 7 Kasım 2013 (UTC)
  • Tekrardan selamlar. Superyetkin halletmiş bu işlemleri, hayırlı olsun :) Şimdi futbolcu bilgi kutusuyla benzer bir düzene sokabiliriz istersen?--RapsarEfendim? 17:50, 9 Kasım 2013 (UTC)
  • Selamlar Rapsar, gerçekten hayırlı olsun, artık ikilliği sona erdirmiş olduk, güzel oldu:) Emeklerin, yardımın, yol göstericiliğin için çok teşekkürler. Futbolcu bilgi kutusundaki düzen bence uygundur. Yapalım. Ancak ben daha önce başlıklı olarak değiştirmeye çalıştığuımda, zorlanmıştım. Yapabilir miyiz dersin!--Hobbit28ileti alpi 21:26, 9 Kasım 2013 (UTC)
Estağfurullah :) Şu an Sait'in de futbolcu bilgi kutusu üzerinde bir çalışması var esasen. O çalışma tamamlansın, ortaya güzel ve kabul edeceğimiz bir sonuç çıkarsa ona geçeceğiz zaten. Ondan sonra başta basketbolcu olmak üzere diğer sporcu bilgi kutularını da paralel olarak düzenleriz. Uygun mudur?--RapsarEfendim? 10:03, 10 Kasım 2013 (UTC)
Uygundur, Sait'in çalışmasını bekleyelim o halde. Diğer sporcu bilgi kutuları da farklı bilgi kutuları olmasına rağmen, aşağı yukarı aynı parametreleri içeriyor zaten. Bu sebeple değişiklikler de kolay olur. Teşekkürler. İyi günler.--Hobbit28ileti alpi 14:48, 10 Kasım 2013 (UTC)

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı[kaynağı değiştir]

Değerli Hobbit28, Fenerbahçe erkek basketbol takımı tarihçesindeki güzel çalkışma için teşekkürler. Yalnız, 1980'lere kadar önemli hatalar var. Oraya kadarki bölümü daha tarihi gerçeklere uygun bir şekilde yazacağım. Saygılar. TapfereritterKullanıcı mesaj:Tapfereritter 19:41, 7 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ancak, sayfayı değişklik yapatığınızda değiştirirsiniz. Bu tarz bölüm boşaltmalar pek sıcak karşılanıyor. Vandalizm olarak da algılanabilir. Çalışmanızı ekleyince bölümü çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 20:00, 7 Kasım 2013 (UTC)

Düzgün bir bilgi kutucuğu şeysi için[kaynağı değiştir]

Dostum panpa şimdi, hani şu maddelerin sağ üst tarafında özet veren bilgi kutucukları var ya, hani nüfus bilmem ne, dil bilmem ne, üretim tarihi bilmem ne falan diyor, onlarla ilgilenen bir yazar biliyor musun? Şöyle bir sorun var; Hürriyet mahallesi ve Bağlar mahallesi Hürriyet semtinde bulunuyor ama Hürriyet mahallesi ve semti için tek bir madde oluşturulmuş. Ayrıca not olarak da vereyim Bağlar mahallesi Hürriyet mahallesinden alan bakımından daha büyük. Onları Böyle hani dil info kutuları gibi gruplandırmak gerekiyor Resmi Türkçe -> Türkçe -> Oğuz grubu -> Türk dilleri -> Altay -> Ural-Altay gibi yani şöyle olacak Hürriyet mahallesi -> Hürriyet semti -> Bağcılar ilçesi -> İstanbul ili -> Türkiye --144.122.250.224 20:18, 7 Kasım 2013 (UTC)

Kullanıcı:Sadrettin bu konuda yardımcı olabilir. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 20:26, 7 Kasım 2013 (UTC)

Göster/Gizle butonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Théoden, nasılsın? Ben şunu merak ediyorum. Sayfalardaki şablonların yanında yer alan göster/gizle butonuna bastığımda, sayfa başına atıyor ve şablonu da doğal olarak gösteremiyorum. Sende de böyle bir durum söz konusu mu acaba? Bir gündür bu şekilde devam ediyor. Bilgilendirirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Hobbit28iletialpi 21:49, 8 Kasım 2013 (UTC)

Merhabalar Hobbit, teşekkür ederim iyiyim, sen de iyisindir dilerim. Bu arada evet, durum bende de aynı. Sadrettin'e mesaj atıyorum şimdi. İlgilenecektir sanıyorum. Sevgiler.. --Théoden ileti 21:56, 8 Kasım 2013 (UTC)
Ben teşekkür ederim. Sevgiler.--Hobbit28ileti alpi 22:09, 8 Kasım 2013 (UTC)
Sadrettin sorunu çözmüş, bende düzeldi. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:39, 9 Kasım 2013 (UTC)
Selamlar, son değişiklikleri takip ederken mesaja denk geldimde, şablon olayı bende de aynı. Dolaşım şablonu kapalıyken açamıyorum, açıkken gizleyemiyorum. Basınca sayfa tepeye çıkıyor. Demekki site ile ilgili bir sorun var :) Sait71yaz 02:39, 9 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit tüm sayfalarda nba oyuncularıyla normal oyuncuların şablonları birleştirilmiş fakat renkler gitmiş. Seninde haberin vardır herhalde bu konuyla ilgili. Ben kafayı bozdum herhalde renk konusunda fakat renkler oldumu sayfa daha güzel gözüküyor. Sen ne dersin bu konuyla ilgili ben renklerin eklenmesi yönünde görüşüm var. iyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 17:50, 10 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba Gfbli, renklerin gittiğinin arkındayım dediğin gibi. Rapsar'a bu konuyu daha sonra futtbolcularla ilgili bilgi kutusu hazırlandığında, yapacağımız görünüm düzeltmesinde aktarırım. Renkler konusunda ben de senin gibi düşünüyorum, hatta Beyazmavi de köy çeşmesinde böyle düşündüğünü belirtmişti. Bu görüşlerini sen de Rapsar'a söyleyebilirsin, dikkate almaya çalışacaktır.--Hobbit28ileti alpi 16:03, 10 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit katkılarını sürekli takip ediyorum ve katkılarını sürekli beğendiğim izlediğim benim için çok değerli bir kullanıcısın. Sana bir tavsiyede bulunacağım sakın yanlış anlama, bunu bir dost tavsiyesi, uyarısı gibi düşün. Katkılarında genellikle yeni basketbol kulüpleri yada mevcut basketbolcuların profilini genişletme amaçlı olduğunu görüyorum. Halbuki zaman zaman yeni basketbolcu profilleri açarsan Vikipediye daha çok yardımcı olabilceğinin kanatindeyim. Tabi bu benim haddime düşmez senin kendi kendine bileceğin birşey, ben sadece tavsiyemi yapıyım dedim. Neyse iyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 22:32, 10 Kasım 2013 (UTC)

Evet haklısın, vikipediye nasıl katkı yapacağıma ben karar veririm. Vikipediye nasıl daha çok yardımcı olacağım konusu kesinlikle senin görüşün ve gayet de öznel bir düşünce. Ayrıca daha fazla yardımcı olmak gibi bir düşüncem de yok açıkçası. Bu düşüncelerini kendi zihninde sorgulayabilirsin, ama bana açıkladığın anda masumiyetini de kaybetmiş oluyor ve yanlış anlamama gibi bir durum da ortadan kalkıyor, haddini aşmış oluyorsun. Aramızdaki eski muhabbete dayanarak sana daha fazla bir şey söylemiyorum. Beni hayal kırıklığına uğrattığını da ekliyorum. Kendi işine bakman gerektiğini de sana hatırlatıyorum. Bana bir daha bu tarz söylemlerle gelmemeni de umuyorum.--Hobbit28ileti alpi 20:45, 10 Kasım 2013 (UTC)

Haklısın özrümü kabul et sadece tavsiyede bulunmak istedim böyle bir şey bidaha asla olmaz merak etme iyi vikiler. Ve ilaveten verdiğin cevabın çok sert olduğunu düşünüyorum. Haddimi aştığımıda ayrıca düşünmüyorum ben sana öyle yada şöyle birşey yapacaksın demedim ve bunu kimsede kimseye diyemez. Sadece bir konuda tavsiyede bulundum bunu beğenmek beğenmemek sana kalmış ve bu Vikipedide gayet normal birşey. Sende bana önceden tavsiyede bulunmuştun ve ben kibarca cevap verdiğimi hatırlıyorum. Açıkçası sende beni hayal kırıklığına uğrattın bu verdiğin sert cevapla. Neyse sana olan saygımdan daha fazla birşey yazmıyacağım ama verdiğin bu cevap beni üzdü açıkçası. Gençfenerbahçeli98 22:54, 10 Kasım 2013 (UTC)