Kullanıcı mesaj:Hippokrat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Eldarion 16:27, 12 Temmuz 2014 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'ye özgeçmişinizi eklemeyiniz. Bu durum Vikipedi'de hoş karşılanmaz ve biyografiniz silinebilir. Kayda değerlik kriterlerini sağlaması halinde, biyografiniz başka kullanıcılar tarafından eklenecektir. Vikipedi internet sayfanız için bir alan değil, ansiklopedidir. Dilerseniz ücretsiz bir web alanı sağlayıcısını buradan bulabilir ve biyografiniz için kullanabilirsiniz veya Vikipedi'ye eklenebilecek derecede uygun bir biyografiniz olduğunu düşünüyorsanız Otobiyografi bölümünü inceleyebilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz, teşekkürler.
Eldarion 10:39, 6 Ekim 2014 (UTC)
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoş geldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, sayfa boşaltma, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. Eldarion 05:59, 7 Ekim 2014 (UTC)

Eksal Kargı Sayfa Silme Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Eksal Kargı tarafından permissions-tr@wikimedia.org adresine web sitesinden wikipedia'ya creative commons lisansı çerçevesinde izin verdiğini belirten bir mail göndermiştir. Lütfen hazırlanan sayfaları silmeyin. Ya da silmeden önce tam olarak hangi metni değiştirmem gerektiğini belirtin lütfen. Ki ben de buna göre değişiklik yapabileyim. Teşekkür ederim.

OTRS yetkilileriyle görüşüp görüşmediğinizi bilemeyiz fakat sayfanın tartışma sayfasında OTRS yetkilileri tarafından, OTRS izni olan içerik diye şablon koyulur. Onu göremediğimden bir şey diyemem. OTRS yetkililerine bu durumu bildirirseniz iyi olabilir. --Uğurkentmesaj 08:08, 7 Ekim 2014 (UTC)

Tamam maili gördüklerinde düzeltme yaparlar sanırım.Teşekkürler.

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 09:06, 7 Ekim 2014 (UTC)


Eldarion, aşağıdaki girişler ansiklopedik ya da kayda değer midir?

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tun%C3%A7_Tiryaki

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96mer_%C3%96zkan

https://tr.wikipedia.org/wiki/Halit_Ziya_Konuralp

İlk 2 madde silindi, bildirdiğiniz için teşekkürler. Ancak tanıtımını yapmaya çalıştığınız biyografiyi Halit Ziya Konuralp ile kıyaslamanız komik olmuş. Tanıtım yapmak için başka ortamlar kullanmanızı tavsiye ederim. Eldarion 09:39, 7 Ekim 2014 (UTC)

Tanıtımı web sitesi, facebook, twitter, instagram, basılı materyaller aracılığıyla yapıyorum zaten. Amacım tanıtım değildi. Kayda değer olması için sanırım ya ölmesi ya da amerika'da ünlü bir cerrah olması gerekiyor. https://tr.wikipedia.org/wiki/Mehmet_%C3%96z

Okuma alışkanlığınız yok herhalde, zira yukarıda kayda değerlik kriterleri ile ilgili link vermiştim. Burada açıkça görebilirsiniz. Eldarion 09:50, 7 Ekim 2014 (UTC)

Siz hakaret etmeye kaltığınızda vandalizm sayılmıyor sanırım. Gücü ele geçiren herkes zorbaya dönüşüyor ne yazık ki.

Prensip olarak sizin gibi troller ile tartışma alışkanlığım yoktur. Biz burada gönüllü olarak, bilginin ücretsiz olarak herkese ulaşması için çalışıyoruz, sizin gibi ücret karşılığı ve maddi sebepler ile katkı yapmıyoruz. Tanıtım için başka ortamlar tavsiye ederim. Eldarion 10:15, 7 Ekim 2014 (UTC)