Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 22

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Önce bir tartışsaydık önceden yapıldığı gibi"[kaynağı değiştir]

Önceden yapılana baktık da pek bir şey çıkmamış. Bir iki kişinin görüşü alınmış. İşlerine gelince TDK işlerine gelmeyince birilerinin görüşü. Saksafon gibi. bakalım kibele burada ne demiş: "maalesef o ciddi yanlışlığı yapan tdk.. diğer dil kurumlarının önerisi 'saksofon'dur.. ancak vikipedide tartışmalı durumlarda tdk esas alınıyor." hımm. bak sen şimdi. ben de ne yapacağımı şaşırdım. tdk esas alınmıyorsa biz de bilelim. — heddagabler 19:48, 4 Eylül 2011 (UTC)

Selam. Pek bir şey çıkmamış derken? En azından "konuşmuştuk". Tartışma sayfasında sayın Gemalmaz ne kadar da güzel açıklamıştı durumu. Şimdi sizin çıkıp da böyle yapmanız... Öte yandan direk TDK'yı esas almıyoruz, hiçbir zaman da almadık. Öyle olsaydı single yerine tekli diyor olurduk maddelerde.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:20, 5 Eylül 2011 (UTC)

Selam Hedda Gabler. Yukarıdaki mesajını gördüm ama bilgi amaçlı kısacık cevap verebilirsen kafi. {{WPBannerMeta}} şablonunu kullanabilir miyiz? Bu şablondaki çalışman tamamlandı mı? Karışık bir şablon olduğu için anlamak zor. Bu arada şablon için eline sağlık. Sağlıcakla.--Szoszvmesaj 15:24, 15 Eylül 2011 (UTC)

Selam. Bu sayfa türkçeye çevrilirken yanlışlıkla "class"lar, sınıf olarak çevrilmiş. Görünüm düzelse de, başka hata var mıdır, bilmek zor. Vakit buldukça ilgilenmeye çalışacağım.--Sadrettinmesaj 18:32, 27 Eylül 2011 (UTC)

Aylar sonra...[kaynağı değiştir]

  • Kepler konusuna bakarım şimdi. (baktıktan sonra) merube, yani yanlış bakmadıysam alt-2 onaylanmış ben de onu depoya koymuşum. yine de buradan bakabilirsin. -— heddagabler 16:10, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Selamlar Hedda. Kusura bakmayasın, uzun süre buralardan uzakta kaldım. Başta şehir dışına çıktığım için ara vermiştim ama döndükten sonra da bir türlü dön(e)medim vikiye. Tekrar kusura bakma. Bu arada simpsonlar bölümlerini kendin aday göstermişsin ellerine sağlık, seçilmişler onun için de hayırlı olsun. Kepler konusunda info alt-1'i beğendiğini belirtmiş, tek yorum da onunki. Alt-2 değil de ilk cümleyi kastediyor sanki? İlk cümle, alternatif 1 yani: "Kepler-10b, NASA'nın Kepler uzay teleskobu tarafından bulunmuş bilinen ilk kayalık güneş dışı gezegendir." Alt-2 ise: Kepler-10b'nin yıldıza dönük tarafındaki sıcaklık 1833 K'dir ve bu bir yüksek fırın kadar sıcak olup demiri eritmeye yetecek bir sıcaklıktır. Yokluğumda hayli gelişmeler olmuş, bakayım bakalım neler neler kaçırmışım. Sevgilerimle--Merube 89msj 20:31, 21 Eylül 2011 (UTC)

SR adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Platonic Solids Stereo 1 - Tetrahedron.gif, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 19:05, 22 Eylül 2011 (UTC)

Grup çalışması[kaynağı değiştir]

"Gay" nedir?
Eşcinsellik tarihçesi nedir?
Lezbiyen kelimesi dilimize yabancı bir kelimemidir?
Cinsel devrimler yazarların; kitaplarında yer verdiği notlarla mı başlamıştır?


Sevgili Vikiproje LGBT katılımcısı ve katkı dostum, malum; LGBT başlığı tüm içerikleriyle Vikipedi Türkçe'de birçok olmayan içerik ve açılmamış nice başlıklarla katkılarımızı beklemekte. Ki kaldıki henüz Gay başlığı içinde "Gay", "Eşcinsel" kelimelerinin hangi anlamlarda kullanıldığına dair bilgiler dahi henüz yok Türkçe Vikipedi'de. Fransızca, Almanca ve İtalyanca gibi diğer Vikipedi'lerle kıyaslandığı yakın LGBT üzerine çalışan aktif katılımcılarımız bulunduğu halde ne yazık ki kıyaslanamayacak kadar gerideyiz diğer Vikipedi'lerde; LGBT konularında. Ha bunun bir diğer sebebi ideolojik olarak; toplumsal bilgi düzeyi olabilir. Ki kaldıki Türkçe olarak Türkiye'de makale düzeyinde LGBT içerikleri hakkında detaylı gazete, dergi, blog, forum yazılarıda neredeyse hiç yok. Lakin şu bulunduğumuz Özgür Ansiklopedi sınırlarındaki Vikipedi'de bu zincirleri kırabilir, Türkiye'de arama motorlarında dahi bulunmayan LGBT başlıklarını ilk biz başlatabiliriz. Vikipedi katkı bekliyor; Proje LGBT katkı bekliyor. Sevgiyle. - Nebeviye 12:36, 26 Eylül 2011 (UTC)

Uğurlar olsun[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. Aramızdan neden ayrıldığını bilmiyorum, one can only guess. Umarım kararın kalıcı olmaz ve değerli katkılarına devam edersin. Sağlıcakla kal.--Abuk SABUK mesajlaş 20:20, 27 Eylül 2011 (UTC)

SR adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda Gabler, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Salk Institute Panorama.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 21:05, 5 Ekim 2011 (UTC)

Çok üzüldüm[kaynağı değiştir]

[1].--Merube 89msj 21:22, 26 Ekim 2011 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   BetelgeuseSeginus 09:21, 5 Kasım 2011 (UTC)

sayfanin tartismasina bakiniz--141.196.125.100 19:02, 5 Kasım 2011 (UTC)

dın dın dın[kaynağı değiştir]

  • sevgili merube ile 89'u, nabıonuz? [böyle bir samimiyet, böyle bir internet dili filan]
  • aslında bir zamanlar aşıkı olduğum mozilla'yı artık kullanmıyor yerine chrome kullanıyorum ve vakt-i zemanında (ta develerin tellal, pirelerin berber olduğu ve ben babamın beşiği tıngır mıngır sallarkenki masalsı dönemde) izleme listemin rss'ini yer imlerinin kenarına köşesine kaydetmiştim ve bunu geçen mozilla'yı özlemle andığım bir akşam gördüm. bugün yine girince senin mesaj attığını gördüm de hani sen gittiydin, hani ben çok üzüldüydüm [gerçi o dönem ben d katkı yapmıyordum ama tartışıyordum hâlen, peşimi dış güçler bırakmıyordu :) ], hani herkes arkadaş heni oyunlar sürerken filan...
  • neyse ben konuyu dağıtmadan doğruyu söylemem gerekirse vikipedi'den kopmanın bu kadar kolay olacağını sanmıyordum ve hiç aramıyorum. gözümün önünde "değiştir" tuşu filan da geçmiyor [ağrı kesicilerden midir nedir eheh]
  • burada tanıdığıma memnun olduğum birkaç iyi adam [cinsiyet manasında değildir] var ve onlardan biri de sensin.
  • ben mesajıma önizlemelerle son verirken küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden...
  • kendine iyi bak-özellikle 89'a-. öpüldün.
  • hedda ile gabler [bunlar da kişilik bölünmesi yaşıyor yavu] 85.106.224.108 13:59, 27 Ekim 2011 (UTC)

Gittim gitmesine de halen arada sırada uğruyorum buralara. Belki bir gün dönerim kim bilir. Bir gün yine beraber katkılarda bulunuruz inş. buralarda. Çok teşekkür ederim bu arada mesajındaki ifadelere, senin hakkındaki düşüncelerimin karşılıklı olmasına sevindim. Seninle yine vikide görüşmek üzere. Mail adresin de yokmuş zaten... En azından arada ses et :), sevgiler--Merube 89msj 16:27, 17 Kasım 2011 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Homer's Phobia, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot 20:05, 22 Kasım 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda Gabler,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Arşiv listesi/gösterim25 adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Ilgaz ERmesajkatkılarım 15:28, 7 Ocak 2012 (UTC)


previously on...[kaynağı değiştir]

previously on muhabbetimiz:

Gittim gitmesine de halen arada sırada uğruyorum buralara. Belki bir gün dönerim kim bilir. Bir gün yine beraber katkılarda bulunuruz inş. buralarda. Çok teşekkür ederim bu arada mesajındaki ifadelere, senin hakkındaki düşüncelerimin karşılıklı olmasına sevindim. Seninle yine vikide görüşmek üzere. Mail adresin de yokmuş zaten... En azından arada ses et :), sevgiler

— Merube 89 msj 16:27, 17 Kasım 2011 (UTC)

Selam merube. ses bir ki üç(ses verdim, sonra vermedi deme). görüşürüz.* 88.254.55.0 17:28, 23 Kasım 2011 (UTC)

Ben de bir ses etmeye gelim dedim :). Bu arada, yahu bu nedir hedda? Aşkolsun. Bu arada, madem ıp olarak arada katkılara devam ediyorsun gel de kayıtlı kullanıcı olarak yap değişikliklerini. Hem o ek sıkıntıları yaşamazsın hocam ya. Dönüş yollarını gözlüyorum ona göre, arada bir uğra yine. İyi akşamlar --Merube 89msj 18:16, 7 Ocak 2012 (UTC)

BM Glee (dizi)[kaynağı değiştir]

--Emperyan-ileti 20:41, 21 Ocak 2012 (UTC)

BM:+Türkiye'de nükleer enerji[kaynağı değiştir]

--Emperyan-ileti 20:56, 21 Ocak 2012 (UTC)

BM:+TBMM yemin krizi[kaynağı değiştir]

--Emperyan-ileti 21:02, 21 Ocak 2012 (UTC)

Mutlutopuz 00:10, 2 Şubat 2012 (UTC)

Mutlutopuz 16:00, 3 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Lady Gaga sayfasındaki bu sürümü neden onayladınız acaba? Var olan bilgi çıkarılmış. --— heddagabler 13:57, 29 Mart 2012 (UTC)

Merhaba aynı bilgi aynı ifadelerle iki kere yazılmış (çıkan kısım ve hemen üst paragraf), Kullanıcı tekrar kısmını çıkarmış bende onayladım. Teşekkürler.DRG msj 17:56, 29 Mart 2012 (UTC)

Şablon:Film tarihi[kaynağı değiştir]

Şablon:Film tarihi'ne yaptığım değişikliği reddetmişsiniz lakin orada şöyle bir hata mevcut: Şablon:Film bilgi kutusu kullanıldığında ve bu şablona ileri bir tarih eklendiğinde, madde'ye Kategori:Gelecek filmleri kategorisi ekleniyor. Oysa Türkçe'de bu tip bir kullanım yoktur. Ayrıca maddeye mevcut durumda kullanılan Kategori:Gelecek filmler kategorisi ilave olmalıdır. Benim yaptığım -1'lik değişiklik de buna imkan vermektedir. Bu nedenledir ki onaylanması zaruridir. Bu imzasız yazı 85.107.64.160 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Hedda. Aramıza yeniden katılmana sevindim.--Abuk SABUK msj 21:15, 13 Nisan 2012 (UTC)
  • Umarım her şey yolundadır. Vikipedi can sıkıntısına iyi gelir. Yeni bir hobi bul kendine. Dodgeball'u izle henüz izlemediysen.--Abuk SABUK msj 22:41, 13 Nisan 2012 (UTC)
  • Ben şu sıralar klasik westernlere takmış durumdayım. Yakınlarda da Magic of Reality'yi okudum. Biraz çocuklara yönelik ama eğlenceli bir kitaptı, tavsiye ederim.--Abuk SABUK msj 21:21, 16 Nisan 2012 (UTC)

Sevdiğin tarzı söylersen ona göre daha iyi tavsiyeler vermeye çalışırım kendimce. Öğretmen misin bu arada?--RapsarEfendim? 16:28, 17 Nisan 2012 (UTC)
program yeni bitti. uykum var ya. bilim kurgu, fantazi, romantizm gibi. vurdulu kırdılı olmasın da ehehe iyi geceler. --— heddagabler 21:43, 17 Nisan 2012 (UTC)
Muhtemelen izlemişsindir, izlememişsen izle mutlaka 12 Maymun'u. Contact var Jodie Foster'ın oynadığı. İyi bir bilim kurgu. Notebook, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, A Moment to Remember ve torrenti keşfetmemle gelen eski film izleme aşkı sonrasında izleme şansı bulduğum Sunset Blvd. güzel filmlerdir. Aklıma ilk gelenler bunlar. Ek olarak en sevdiklerim arasında yer alan The Truman Show ve Big Fish de güzellerdir.--RapsarEfendim? 09:41, 18 Nisan 2012 (UTC)
Bir de nasıl unutmuşum. Sevdiğin türlerin hepsini içerisinde barındıran The Fall adlı sanat eseri vardır.--RapsarEfendim? 16:05, 18 Nisan 2012 (UTC)
Evet. Tam bir sanat eseridir kendisi (bence :) Bir de az önce izlediğim Jeux d'Enfants'ı da tavsiye edebilirim. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:38, 19 Nisan 2012 (UTC)


İnternetime dokunma[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi sizin yazmış olduğunuzdan bu konuda tarafsız bakış sergileyemiyorsunuz. Ekşi sözlük yazarlarının binlerce entry girmesi ansiklopdik ve kayda değir şey değil. ~Görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtin. Tartıştıktan sonra geri ekleyin.MEOGLOBALBana mesaj atın 16:45, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Lady Gaga diskografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle Vikipedi:VikiProje Lady Gaga'yı açtığımı söylemek istiyorum. Katılırsan sevinirim. Lady Gaga diskografisini İngilizce Vikipedi'den çevirmişsin sanırım. Neden seçkin liste olması için aday göstermiyorsun? --B.S.R.F. 💬 07:10, 2 Haziran 2012 (UTC)

Eksileri uzun çizgiyle değiştirmişsin. Dün uzun bir tartışma yapıldı. Bence de uzun çizgi kullanılmalı ama kısa çizgi (-) kullanılsın denince eksi (−) nispeten daha makuldu. Sen de tartışmaya katılıp değişikliğinin nedenini belirt lütfen. --B.S.R.F. 💬 12:33, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Selamlar. Söz konusu sayfadaki mesajınızı görünce Almanca cümlelerin çevirisini yaptım. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 11:39, 8 Haziran 2012 (UTC)