Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Cemallamec/Şablon

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Hoşgeldin!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Ugur Basakmesaj 11:27, 26 Ekim 2006 (UTC)

Galatasaray Portalı[kaynağı değiştir]

Sevgili Cimbomlular. Takımımız portalı açıldı. Fenerliler, Beşiktaşlılar yaparda biz alta kalırmıyız :). Hepinizden portalın güncel tutulması, geliştirilmesi ve portalda sergilenecek malzeme konusunda yardım bekliyoruz.--Absarileti 15:35, 22 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Maddeyi sizin yazdığınız sürüme geri getirdim çünkü anonim kullanıcı maddeden bilgi çıkartmış. "Lence" adlı kullanıcının değişikliklerini maddeye yeniden eklerseniz daha iyi olur. Kolay gelsin --Pinar 11:56, 9 Nisan 2007 (UTC)

Fırtına adlı dizinin içeriğini niçin yeniden eskisine dönüştürdünüz? Zamanusta 11:19, 15 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler dostum. Kolay gelsin... Zamanusta 11:52, 15 Nisan 2007 (UTC)

selam. Neden bu maddeye düzenle etiketi koyma gereksinimi duydunuz. Tüm köy şablonları hemen hemen bu durumda. Hepsine koyalım o zaman:) --maderibeyzamsj 13:29, 16 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar.Film şablonları hakkında detaylı bir çalışma yapılmıştı.Bu çalışma hakkındafazla bilgim olmadığı için tatmin edici bir yardımda bulunamayabilirim.Bu sebeple konuyla oldukça ilgili olan Kullanıcı:Doruksal arkadaşımızla konuşmanız daha yerinde olur.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:54, 3 Haziran 2007 (UTC)

Lütfen SİL şablonu koyduğunuz maddelere nedenini de belirtiniz. {{Sil|Yetersiz}} ya da {{Sil|Ansiklopedik değil}} şeklinde.. İyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 10:01, 8 Haziran 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 12:44, 9 Haziran 2007 (UTC)

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Uannismsj 13:18, 22 Haziran 2007 (UTC)

Edebiyat tarihi sablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu guzel sablon icin tesekkurler. Yalniz basliklari degistirmenizi onerebilir miyim? Hatta bence o basliklari toptan kaldirmak daha mantikli. Islamiyet oncesi basliginda cok problem olmasa da islamiyet ve bati etkisindeki edebiyat kavrami bana cok dogru gelmiyor. Islamiyet ve bati din ve kultur olarak edebiyatimizi etkilemisse de bu sekilde kategorilendirici olarak kullanmak daha kompleks detaylari golgeliyor bence biraz. Belki yuzyillara gore olabilir? Ingilizce vikipedide Epik, Osmanli donemi ve Cumhuriyet donemi diye kullanmislar. Bunu da cok begenmiyorum ama "etkisi" seklinde kullanilan tamlamalarindan daha iyi sanirim. Ne dersiniz? Ya da belki bunu edebiyat portalinda tartisamaya da acabiliriz. Iyi calismalar, BrechtProscenium 10:50, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Tekrar merhaba, su anda seyahatte oldugum icin internet imkanim biraz kisitli. Benim tavsiyem devletlere ayrilmasindan ote mumkun oldugu kadar az niteleyici kategorilendirme acikcasi, cunku edebiyat, genel anlamda butun kulturel ve sosyal alanlarda oldugu gibi, kesin cizgileri olamayacak bir alan. Benim gonlum yuzyillardan yana ama dedigim gibi en dogrusu edebiyat portalinda tartismaya acmak. Eger tartismayi baslatabilirseniz cok memnun olurum, nitekim su anda cok takip edemeyecegim bir durumdayim. Tekrar tesekkurler ve iyi calismalar... BrechtProscenium

Portaldaki tartismayi simdi gordum... Tekrar tesekkurler...

Tekrar merhaba. Oncelikle eline saglik. Konuyla su anda ilgilenmem mumkun degil, yolculuktan donene kadar internet imkanim cok kisitli. Dondugum zaman daha detayli haberlesir ve turk edebiyatini guzel bir hale getirebiliriz sanirim. Kolay gelsin. BrechtProscenium

Cemallamec lütfen edebiyat konusunda biraz daha kategorilendirmeye dikkat et, literatürde bunalım edebiyatı diye bir şey yoktur, Demir Özlü maddesinde bu şekilde eklediğini görünce çok üzüldüm. Bunun yerine Yeraltı Edebiyatı, Varoluşçulukla ilgili bir konum getirilebilir. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 18:26, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Ben şimdilik çağdaş edebiyat dedim, akım olarak izlenimcilik ile değiştirebilirsin. Yeraltı edebiyatı olarak adlandırılabilirdi, ama vikide bu alanda bir madde yoktu. Ayrıntı için teşekkür ederim. --Arinna'l Messaggio 18:36, 20 Temmuz 2007 (UTC)
Eyvallah. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 18:39, 20 Temmuz 2007 (UTC)
  • Merhaba, Türk edebiyatında şiir bölümünü düzenlemişsiniz, elinize sağlık. Ancak nokta ve virgüllerden sonra Türkçe kullanım kurallarına göre bir boşluk bırakmak gerekiyor. Ben gerekli düzenlemeleri yaptım, ancak siz de bilirsiniz ki imlâ ve noktalama kurallarına aynı ölçüde dikkat etmek icap eder, özellikle düzenlediğimiz Türk edebiyatı bölümüyse. Teşekkür ederim. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 16:17, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Şablon eklemişsiniz ama, Dramaturg maddesi vikisözlükte zaten var. Özellikle burada bıraktım ki madde, uzmanlarınca geliştirilsin. Geri alıyorum, bilginize. Levent Abi ileti 13:47, 27 Temmuz 2007 (UTC)

normalde koyuyorum ama bu sefer çalışma bitmişti sonradan şunu da yapsam bunu da yapsam diye uzattım, uzattım yani benim hatam kusura bakmayın.--A-4 10:58, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı[kaynağı değiştir]

kolay gelsin.. --kibelemesaj 16:16, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Zonaro maddesinde alt tarafa galeri ekledim, o yüzden Ertuğrul Süvari Alayı'nın sağda durması daha iyi. --Çağatayileti 12:43, 11 Eylül 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim, saygılar.. --Çağatayileti 12:49, 11 Eylül 2007 (UTC)

Ağırlıklı olarak tiyatro ve sinema maddeleri üzerinde çalışıyorum, ama fırsat bulursam katkıda bulunmaktan, onur duyarım. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 16:45, 12 Eylül 2007 (UTC)

Turk edebiyati[kaynağı değiştir]

Merhaba Cemallamec, su siralar biraz yogun oldugum icin tam anlamiyla kendimi bu projeye vermem zor. Sadece arada bir baglanip basit islerle ilgileniyorum. Eger kendi islerimi biraz kolaylarsam, yardimci olmaya calisirim. Iyi calismalar, BrechtProscenium 19:34, 12 Eylül 2007 (UTC)

Rica ederim. Elimden geleni yapmaya calisiyorum. Asil ben sana tesekkur ederim, cok guzel bir madde cikardin ortaya. Benim kendi calismalarimdan dolayi yavas gidiyordum. Yorumlarimi ayrica seckin madde sayfasina yazdim. Bol sans! BrechtProscenium

Senin benden daha fazla emeğin var, rica ederim. Oylama için erken değil miydi diyeceğim ama öyle bir madde yarattın ki, en son hali bile hatırımda etkileyici kaldı. Oylamasını da halledelim bakalım... Selamlar. --Mefistofales Messaggio 18:38, 15 Eylül 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu..[kaynağı değiştir]

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 05:34, 11 Ekim 2007 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Cemallamec, {{SM}} olması için önerdiğin Türk Edebiyatı maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 14:35, 2 Ocak 2008 (UTC)

Kavak Yelleri[kaynağı değiştir]

Eklemekte olduğunuz Kavak Yelleri dizisi bölümlerinin özetleri telif hakkı ihlali içermekte.Özetler birçok sitede mevcut.Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz ve daha önce eklediğiniz telifli kısımları çıkarınız.--Eldarionileti 11:45, 9 Şubat 2008 (UTC)
Ben ana madde ile ilgileniyorum.Sizde bölüm maddelerinden çıkarabilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 11:51, 9 Şubat 2008 (UTC)

Şablon:Image label[kaynağı değiştir]

Image label şablonuda çeviri yapılıyor şablonu eklemişsin. Bu sayfanın çevirisini yapacak mısınız? Çünkü gördüğünüz gibi çeviri yapılacak şablonu bu sayfaya eklemeniz bu şablonun kullanıldığı bir çok sayfayı etkiliyor. Örnek: Portal:İstanbul'ın haritasının bulunduğu kutucuk karışmış durumda. Çeviri yapmayacaksanız kaldırmanızı öneririm. --Math34 18:03, 11 Şubat 2008 (UTC)

Şablon:Tartışma[kaynağı değiştir]

Merhabalar lütfen Şablon:Tartışma'yı boş tartışma sayfalarında kullanmayınız. Bu tür sayfalar herhangi bir içerik taşımadığından silinebilirler. İlgili tartışmayı Şablon tartışma:Tartışma sayfasında bulabilirsiniz. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:15, 7 Mart 2008 (UTC)

Şablon:Afife Jale Ödülleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Afife Jale Ödülleri çok iyi olmuş, elinize sağlık. Bu arada umarım sağlık sorununuz ciddi değildir. Kısa süre içinde sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. --Yabancımsj 07:42, 8 Nisan 2008 (UTC)