Kullanıcı mesaj:Happyface

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Happyface![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez


TheTimemesaj 14:10, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 05:43, 21 Haziran 2010 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Eldarion 15:06, 23 Haziran 2010 (UTC)


Bir siteden download edebiliyor olmanız resmi Vikipedi'ye yükleyebileceğiniz anlamına gelmez. Vikipedi sadece özgür lisans ile çalışır ve telif hakkı saklı içerikler burada yer alamaz. Söz konusu resim ve maddenin içeriğine başka sitelerden kopyalayıp yapıştırdığınız kısımlar telif politikamızı iptal ettikleri için çıkarıldılar. Bilgi kutusunu maddeye tekrar ekledim.--Eldarion 15:08, 23 Haziran 2010 (UTC)

Made adı değiştirilebilir.[kaynağı değiştir]

Bridget Jones: Mantığın Sırrı (film) adlı maddeye emek vermişsiniz, daha sonra da silerek "Yanlış madde adı" demişsiniz. Madde adı her zaman değiştirilebilir, bunu sorun etmeyin.

Çalışmanız sırasında, maddenin silinmesini engellemek için, bence maddenin başına {{Çalışma}} şablonunu yerleştirip, çalışmanıza devam ediniz. Daha sonra sayfa adının değiştirilmesi konusunda bir hizmetliden yardım alınız. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:56, 24 Haziran 2010 (UTC)

Bridget Jones: Mantığın Sırrı (film)[kaynağı değiştir]

Rica etsem bu maddeyi silebilir misin? İngilizcesinden çevirmeye başladım filmi ama yanlışlıkla "sırrı" yazmışım, "sınırı" olacaktı. Doğru isimle başka bir maddede çalışmamı devam ettiriyorum ama bu maddenin silinmesi gerekiyor. Teşekkürler. Happyface 23:47, 23 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Happyface, yanlış adlandırılan madde silindi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 06:54, 24 Haziran 2010 (UTC)

Bridget Jones[kaynağı değiştir]

Merhaba, 'i çeviriyorum, sayfada filmin konusu kısmı çok uzun ve detaylı, zaten "filmin konusuyla ilgili özet çok detaylı ve uzun geliyor olabilir, lütfen gereksiz bölümleri kaldırarak onun kısa ve öz hale gelmesi için yardımcı olun diye bir ibare var. Acaba ben bu kısmı birebir çevirmesem olur mu o zaman? Kendi kendime kısaltsam olur mu acaba? sizin dediğinize göre tamamını çevireceğim ya da kısaltarak çevireceğim :) Happyface 09:26, 24 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba, istediğiniz gibi çevirebilirsiniz, size kalmış:) Benim şahsi görüşüm okuyucuyu sıkabilecek özetlerden kaçınılmasıdır...İlle birebir İngilizce vikipediyle aynı olacak diye bir kaide yok...İyi çalışmalar...Vikiçizer 09:30, 24 Haziran 2010 (UTC)

Mesaj yazımı hk.[kaynağı değiştir]

Selam. Rica ederim. Bilgi seviyemiz dahilinde herkese yardımcı olmak görevimiz.

Mesaj sayfamda yazdığınız mesajı görünce bir konuda daha açıklama yapma gereği duydum. Mesajınızı, mesaj sayfamın başına yazmışsınız. Halbuki her mesaj, tarih sırasına göere en alta yazılması gerekirdi. Yalnızca, mesaj konusu başlıklarıyla ilgili mesajlar aynı başlıkların altına yazılmalı. Bu, bir zorunluluk olmamakla birlikte genel bir teamüldür ve mesaj sayfalarını inceleyenlere kolaylık sağlar.

Şayet bir vikipedistin mesaj sayfasına yeni bir başlıkla mesaj yazacaksanız, mönüdeki "değiştir" kutusunun yanında göreceğiniz "+" işaretine basarak açılacak sayfaya yazmanız daha uygun olur. Böylelikle hem konu başlığı yazma imkanı bulmuş hem de mesajınızın, mesajların kendiliğinden en sonuna yazılmasını sağlamış olursunuz. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:02, 24 Haziran 2010 (UTC)

  • Rica ederim. Evet doğrusu bu... Ama "hep" değil! Burada benim yaptığım gibi, yazınızın başına :* işaretleri koyarak aynı konuyla ilgili yazışma durumunda, o konuyla ilgili başlığın altına yazmak da söz konusudur. Bu arada, yazının başındaki : işareti, yazınızın içerden başlamasını sağlar. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:30, 24 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet! Harika! :)) Bu iki noktayı :: şeklinde arka arkaya koyduğunuzda da iki kademe içerden başlar :))
  • Daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:43, 24 Haziran 2010 (UTC)

Bridget Jones hk.[kaynağı değiştir]

Hazırladığınız Bridget Jones: Mantığın Sınırı (film) maddesine baktım. Bahsettiğiniz sorunlara rastlayamadım. "Dış bağlantılar" bölümünde verdiğiniz bağlantılar görülüyor. Bir sorun yok.

Yabancı dil konusunda ise verdiğiniz referanslar da görünüyor. Ancak bu referanslar madde içinde değil, madde sayfasının dışında, soldaki mönü kolonunun altında görünür. Ve de "yabancı diller" olarak İngilizce ve Fransızca olarak pek ala görünüyor. Her halde sayfa dışında olduğu için siz fark etmediniz. Ben, bir sorun bulamadım. Soruyu anlayamamışsam lütfen gene sorunuz. İyi çalışmalar. (Not: Referans gösterdiğiniz adreslerin görünümünde ufak bir değişiklik yaptım. Path, daha kısa görünüyor. Daha iyi değil mi?) --M. Yalçın Yalhı ileti 09:14, 25 Haziran 2010 (UTC)

  • Not1: Referans olarak gösterdiğiniz "Path"lerde, Path'in çok uzun gözükmesi pek sevimli değildir. Bu bakımdan <ref>...</ref> aralığına path yazılırken <ref>http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bridgetjones2.htm</ref> şeklinde yazmak yerine, "path"i kroşe içine almak ve gene kroşe içine fakat "path"in sonuna, bir boşluk bırakarak, görünmesini istediğiniz ismi yazmak en uygun şekildir. Böylelikle ekranda upuzun bir "path" görünmesi yerine, kısa olarak, sadece sona yazdığınız isim görünür. Şöyle ki: <ref>[http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bridgetjones2.htm MESELA]</ref>. Bu şekilde yazdığınız zaman ekranda path yerine yalnızca "MESELA" görünecektir. Daha şık olmaz mı? :)) Bir deneme yaparak, anlatmak istediğimi görebilirsiniz. --M. Yalçın Yalhı ileti 09:42, 25 Haziran 2010 (UTC)
  • Not2: Bir madde isminde genellikle : gibi işaretler pek sevilmez. Olabildiğince kısa ve kolay bir madde ismi seçmelidir. İsim seçilirken, Vikipedi'de arama yapacak kişilerin, nasıl arama yapacaklarını göz önünde bulundurmakta yarar vardır. Örnek olarak, siz vikipedi'de bir konu arasanız, iki nokta üst üste yazarak bir madde arar mısınız? Zannedersem cevabınız "hayır" olacaktır. O zaman madde adını, meddenin özünü bozmayacak şekilde fakat kısa ve olabildiğince noktalama işaretlerden korunarak koymaya özen göstermeniz gerekir. --M. Yalçın Yalhı ileti 09:48, 25 Haziran 2010 (UTC)

Sufflör hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Sufflör(www.sufflor.com) birtakım gençlerin kurduğu ve çeşitli yazılarını ve haberlerini paylaştığı bir web sitesi. Neden sildiğinizi anlayamadım açıkçası. Vikipedi'de bulunmaması için bir neden göremiyorum. Bu sitede sayfasının bulunmasının ne zararı olabilir? İyi günler dilerim, Happyface. Bu imzasız yazı Happyface (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

merhaba, vikipedi bir ansiklopedidir ve kayda değerlik sağlayan kişiler, kurumlar, siteler bulunabilir. çalışmanızda başarılar.. ansiklopedik katkılarınızı bekleriz. --ki bl 08:12, 15 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 16:43, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Happyface,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 18:43, 4 Ekim 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

en:Bridget Jones: The Edge of Reason (film)

Yardım İsteği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Size çeviri yapanlar bölümünde denk geldim. Dün çeviri aracını ilk defa kullanmaya başladım. Bir sayfayı tamamen çevirdim ama "çeviriyi yayınla" butonuna basmama sistem izin vermedi. Sonra da yazıdaki bir fotoğrafa tıkladım, aynı sayfada açıldı ve tüm çevirilerim kayboldu, geri gelmedi. Cidden çok üzüldüm. Daha sonra birkaç kez daha denedim, hiçbir seferinde çeviriyi yayınla'ya basamıyorum, gri kalıyor, yeşile dönmüyor. Feedback kısmında anlattım, kimse geri dönüş yapmadı. Büyük bir hayalkırıklığı ve saatlerce uğraştığım emek verdiğim koca sayfa gitti. Nasıl çözebilirim acaba?

Teşekkürler, sevgiler. --Happyface (mesaj) 15:07, 17 Mayıs 2016 (UTC)

Bende de problemli o. Ayrıca rahat edemiyorum çok hantal geliyor bana. Benim tavsiyem üçüncü parti yazılım kullanman. Atom'u tavsiye ediyorum bu konuda. Arayüzü güzel. Wiki sentaksını renklendirdiği için kafa karıştırmıyor. Bir de yazılar bilgisayarda da kayıtlı olduğundan kaybolma gerginliği olmuyor. Kullanmayı düşünürsen package kısmına language-mediawiki dosyasını yüklemen gerekiyor. Çok kolay bir işlem ama ihtiyacın olursa yardımcı olurum.--coolland 15:41, 17 Mayıs 2016 (UTC)

Ayın İşbirliği'nde Son 1 Hafta![kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema Ayın İşbirliği'nde Son Hafta!
Merhaba!
VikiProje Sinema bünyesinde Ekim 2016 iş birliği projesi "Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi" olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibariyle 1.015 olan afiş aranan film maddelerin sayısının proje sonunda, 500'e düşürülmesini hedeflemekteyiz. Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

MediaWiki message delivery (mesaj) 00:20, 25 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sinema Ocak 2017 İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Ocak 2017 iş birliği projesi Değerlendirilmemiş Sinema maddelerinin değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibariyle değerlendirilmemiş 6.708 maddenin değerlendirilmesini sağlamak ve {{VikiProje Sinema}} şablonu olmayan maddelere bu şablonun eklenmesi hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:53, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Şubat 2017 iş birliği projesi Film festivalleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış film festivallerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:41, 8 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mart 2017)[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Mart 2017 iş birliği projesi Kadın film yönetmenleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış kadın film yönetmenlerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajları almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:52, 1 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Nisan 2017)[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Nisan 2017'nin 15 günlük ilk iş birliği projesi, Sergey Yutkeviç filmleri'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış Sergey Yutkeviç filmlerinin 18'inin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:11, 1 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mayıs 2017)[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Mayıs 2017'nin iş birliği projesi, Cannes Film Festivali şablonundaki eksik maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla şablonda maddesi oluşturulmamış Cannes Film Festivali ile ilgili 20 maddenin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --Pragdonmesaj 11:19, 1 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Haziran 2017)[kaynağı değiştir]

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Haziran 2017 iş birliği projesi, Önemi Bilinmeyen ve Değerlendirilmemiş Sinema maddelerinin değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla değerlendirilmemiş 7.992 maddenin 500 tanesinin değerlendirilmesini sağlamak ve {{VikiProje Sinema}} şablonu olmayan maddelere bu şablonun eklenmesi hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 11:49, 8 Haziran 2017 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
VikiProje Sinema bünyesinde Temmuz 2017 iş birliği projesi, dünya genelindeki Onur Haftası nedeniyle LGBT film festivalleri listesindeki kırmızı bağlantılı festival maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 20 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:51, 9 Temmuz 2017 (UTC)

Vikiproje Feminizm ilk iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Feminizm'de Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Feminizm bünyesinde oluşturulan ilk iş birliği projesi, {{VikiProje Feminizm}} şablonu olmayan maddelere proje şablonun eklenmesi olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, {{VikiProje Feminizm}} şablonu olmayan maddelerin bulunup bu şablonun tartışma sayfalarına eklenmesi hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Feminizm mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:10, 9 Temmuz 2017 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Ağustos 2017 iş birliği projesi, Altın Aslan Ödülü maddesindeki kırmızı bağlantılı film maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 20 film maddesinin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:39, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Vikiproje Feminizm Ağustos ayı iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Feminizm'de Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Feminizm bünyesinde oluşturulan Ağustos ayı iş birliği projesi, Feminist filozoflar listesindeki kırmızı bağlantılı maddelerin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 20 feminist filozof maddesinin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Feminizm mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:42, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:54, 2 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 09:55, 2 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ve Rus Kültür Derneği ortaklığıyla ödüllü işbirliği projesi[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği ve Rus Kültür Derneği ortaklığıyla
Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma konulu ilk ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının Ağustos 2017'de Ankara merkezli Rus Kültür Derneği ile yaptıkları görüşme neticesinde periyodik olarak ortaklaşa ödüllü projeler gerçekleştirme kararı alındı. Bu kapsamda ilk proje olarak Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma konulu bir ay süreli işbirliği projesi düzenlenmesi kararlaştırıldı. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 14 Eylül 2017 Cumartesi günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan bir aylık süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.
  • Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara Rus Kültür Derneği tarafından imzalı olarak verilecek hediyeler:
    • Birinci: Toplam 1000 ruble (yaklaşık 60 ) değerinde üç kitap ödülü;
      • 650 ruble (yaklaşık 39 ₺) değerinde Aleksandr Soljenitsin'nin Gulag Takımadaları adlı eserinin Rusça basımı (Александр Солженицын - Архипелаг Гулаг)
      • 220 ruble (yaklaşık 13 ₺) değerinde Boris Pasternak'ın Doktor Jivago adlı eserinin Rusça basımı (Борис Пастернак - Доктор Живаго)
      • 130 ruble (yaklaşık 8 ₺) değerinde Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel adlı eserinin Rusça basımı (Чингиз Айтматов - И дольше века длится день)
    • İkinci: Toplam 500 ruble değerinde (yaklaşık 30 ₺) değerinde iki kitap ödülü;
      • 360 ruble (yaklaşık 22 ₺) değerinde Joseph Brodsky'nin Küçük İşler adlı eserinin Rusça basımı (Антон Чехов: Малое собрание сочинений)
      • 140 ruble (yaklaşık 8 ₺) değerinde Mihail Bulgakov'un Usta ile Margarita adlı eserinin Rusça basımı (Михаил Булгаков - Мастер и Маргарита)
    • Üçüncü: Toplam 250 ruble (yaklaşık 15 ₺) değerinde bir kitap ödülü;
  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 15:31, 11 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje Afrika Davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Afrika projesi kapsamında her ay tekrarlanan Afrika İş Birliği Projesine davetlisiniz.

Her ay planlı bir şekilde Afrika konusu ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan iş birliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 13:40, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Ödüllü işbirliği projesinin bitimine son 10 gün[kaynağı değiştir]

Rus Kültür Derneği katkılarıyla düzenlenen "Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma" konulu bir ay süreli iş birliği projesi olan Ödüllü İşbirliği Projesine son 10 gün. 250 madde açma hedefli projenin %38,8'i (97 madde) an itibariyle tamamlandı, geri kalan maddeler açılmayı bekliyor.

Ödül olarak; birinciye toplam 1000 ruble (yaklaşık 60 ₺) değerinde üç kitap, ikinciye toplam 500 ruble değerinde (yaklaşık 30 ₺) değerinde iki kitap, üçüncüye toplam 250 ruble (yaklaşık 15 ₺) değerinde bir kitap ödül olarak verilecektir. Proje bitim tarihi olan 14 Eylül 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:41, 4 Eylül 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu George Koval maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:00, 16 Eylül 2017 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin dış ilişkileri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:26, 2 Ekim 2017 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Ekim ve Kasım 2017 iş birliği projesi, 90. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü başvuruları maddesindeki kırmızı bağlantılı film maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 78 film maddesinin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:05, 26 Ekim 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci ödüllü işbirliği projesi[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında
Sovyetler Birliği'nde Kürtler konulu 50 madde oluşturma konulu ikinci ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının periyodik olarak ödüllü projeler gerçekleştirme kararı sonrasında gerçekleşen birinci projenin ardından ikinci proje olarak "Sovyetler Birliğİ'nde Kürtler" konulu 50 madde oluşturma konulu 15 gün süreli iş birliği projesi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 16 Kasım 2017 Perşembe günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 1 Aralık 2017 Cuma günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan 15 günlük süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.
  • Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara proje sorumluları imzalı olarak verilecek hediyeler:
  • Birinci: Toplam altı adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Ehmed Huseyni - Berhemên Gıştî-I  • Ehmed Huseyni - Berhemên Gıştî-I  • Mela Bırhanê Tarînî - Medrese, Ji Her Aliyî Ve Medreseyên Me  • Newaf Mîro - Du Kes Yek Mırov  • Dilawer Zeraq - Nexşên Li Giyan  • Ahmedê Hepo - Bawerî

  • İkinci: Toplam beş adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Memo Şahin - Çîroka Koçberên Bêparêzer, Kurdên Elmanyayê  • Mahmut Baran - Êdî Navê Min Bêrîvane  • Sirri Ayhan - Dansa Berber  • Ali Yüzen - Dengê Felefeyê  • Eküp Kıran - Pilingê Serhedê

  • Üçüncü: Toplam dört adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Şiwan Osman Mıstefa - Kurdistan Û Prosesa Îslamkırına Kurdan  • Lokman Ayabe - Gava Heyatê  • Özgür Kıyak - Rêwıyên Bê Welat  • Celadet Alî Bedirxan - Ferheng

  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz. Ayrıca açılacak maddelerde bu kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:12, 15 Kasım 2017 (UTC)

Seçkin içerik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleşecek Aralık 2017 işbirliğinde Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde ve seçkin liste kazandırmayı düşünüyoruz. Burada İngilizce Vikipedi'de seçkin madde veya seçkin liste olan seçkin içerik oluşturma önerileri mevcut. Siz de görüşünüzü bildirerek ve projenin bir parçası olarak gerek Vikipedi'nin gerekse projenin gelişmesine yardımcı olun ve sizin de seçkin içeriklerde isminiz olsun. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:46, 28 Kasım 2017 (UTC)

Seçkin liste çalışması[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği liderleri listesi ve Sovyetler Birliği başbakanları listesi maddelerini Türkçe Vikipedi'ye seçkin liste olarak kazandırmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:31, 1 Aralık 2017 (UTC)

Ödüllü Sovyet işbirliği projesi[kaynağı değiştir]










Meeting at the Blagovescenskaya Square.jpg



VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında
Ekim Devrimi'nin 100. yılı projesi konulu üçüncü ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının periyodik olarak ödüllü projeler gerçekleştirme kararı sonrasında gerçekleşen birinci ve ikinci projenin ardından üçüncü proje olarak "100. yıla 100 madde" şiarıyla Ekim Devrimi'nin 100. yılına vesilesiyle 100 madde açma konulu 45 gün gün süreli iş birliği projesi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 18 Aralık 2017 Pazartesi günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 4 Şubat 2017 Cumartesi günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan 45 günlük süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.

Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara Moskovskiy Dom Sootechestvennikov (Moskova Yurttaşları Evi), Rus Kültür Derneği ve Kor Yayınevi tarafından imzalı olarak verilecek hediyeler:

  • Birinci;
    • Rus Kültür Derneği tarafından verilecek Vyaçeslav Molotov'un torunu ve aynı zamanda Rusya Duma milletvekili olan Vyaçeslav Nikonov'un Ekim 2017 tarihinde İzdatelstvo E Yayınevi tarafından basılan Ekim 1917 isimli kitabı (Rusça)
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek 4 adet kitap;
    • Kor Yayınevi editörleri tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta
  • İkinci;
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek Maksim Gorki'nin 3 adet kitabı;
      • Makar Çudra, Mujik ve Bozkırda adlı eserler
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta
  • Üçüncü;
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek 2 adet kitap;
    • Kor Yayınevi editörleri tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta

 • Tüm katılımcılara ödüller

  • Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara Moskovskiy Dom Sootechestvennikov (Moskova Yurttaşları Evi) tarafından projeye özgü hatıra ödülleri verilecektir.
  • Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara Kor Yayınevi tarafından Marksizm ve Dil ve Sosyalizm ve Din adlı eserleri hediye olarak verilecektir.
  • Ödül verilecek eserler hakkında ayrıntılı bilgi proje ana sayfasında yazılıdır.
  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol ödüller, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:28, 15 Aralık 2017 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde gerçekleştirilen Ocak 2018 iş birliği projesi, 75. Altın Küre Ödülleri maddesindeki kırmızı bağlantılı maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 30 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:52, 6 Ocak 2018 (UTC)

Ödüllü işbirliği projesinin bitimine son 1 hafta[kaynağı değiştir]

Moskova Yurttaşları Evi, Rus Kültür Derneği ve Kor Yayınevi katkılarıyla düzenlenen "Ekim Devrimi'nin 100. yılı projesi" konulu bir buçuk ay süreli iş birliği projesi olan Ödüllü İşbirliği Projesinin bitimine son bir hafta. "100. yıla 100 madde" şiarıyla Ekim Devrimi'nin 100. yılına vesilesiyle 100 madde açma projede maddeler hala sizler tarafından açılmayı bekliyor.

Ödül olarak; birinciye Rus Kültür Derneği tarafından Vyaçeslav Molotov'un torunu ve aynı zamanda Rusya Duma milletvekili olan Vyaçeslav Nikonov'un Ekim 1917 isimli kitabı, Kor Yayınevi tarafından Sovyet Devrimi I, Sovyet Devrimi II, Emmanuil Kazakeviç - Mavi Defter ve Nikolay Dobrolyubov - Oblomovluk Nedir? isimli 4 kitap ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta; ikinciye Kor Yayınevi tarafından Maksim Gorki'nin Makar Çudra, Mujik ve Bozkırda isimli 3 adet kitabı ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta, üçüncüye ise Kor Yayınevi tarafından Ivan Popov - Kavganın Şafağı ve Jan Otchenachek - Yurttaş Brych isimli 2 adet kitap ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta ödül olarak verilecektir. Bununla birlikte tüm katılımcılara Kor Yayınevi tarafından Marksizm ve Dil ve Sosyalizm ve Din adlı eserler ile Moskova Yurttaşları Evi tarafından projeye özgü hatıra ödülleri hediye olarak verilecektir.

Projenin bitim tarihi olan 4 Şubat 2018 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:14, 29 Ocak 2018 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Şubat 2018 iş birliği projesi, 71. İngiliz Akademisi Film Ödülleri maddesindeki kırmızı bağlantılı maddelerin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 50 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:39, 7 Şubat 2018 (UTC)

Sovyet kozmonotları projesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

Dosya:Laika ac Memorial Museum of Astronautics (6849617334) (cropped).jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet kozmonotlar kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 13.44, 17 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Mart 2018 iş birliği projesi, Akademi Ödülleri şablonundaki kırmızı bağlantılı tören maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 30 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10.12, 2 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Sinema Nisan ayı iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Nisan 2018 iş birliği projesi, Vikiveri'de IMDb bilgisi eksik olan maddeler kategorisinin temizlenmesi olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kategoride bulunan 200 maddenin IMDb bilgisinin Vikiveri'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11.28, 2 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Sovyetler Birliği konulu işbirliği projelerine ara verildi[kaynağı değiştir]

Burada istatistiksel olarak listelendiği üzere; şu ana kadar 3'ü ödüllü olmak üzere toplam 27 işbirliği projesi düzenlendi. Projeler kapsamında çeşitli ödüller dağıtıldı. Ancak sorumlu eksikliği nedeniyle Sovyetler Birliği konulu işbirliği projelerine ara verilmiştir. Gelecekte Vikiproje:Sovyetler Birliği'nden sorumlu olmak isteyenlere duyurulur. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11.52, 21 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Happyface!
Vikiproje Sinema bünyesinde Ağustos 2018 iş birliği projesi Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi olarak seçilmiştir.

Proje sonunda 50 film afişinin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14.18, 3 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Sovyetler Birliği'ni canlandıralım![kaynağı değiştir]



VikiProje:Sovyetler Birliği'ni canlandıralım!
Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje:Sovyetler Birliği'nde 2 yıl 9 ay geride kaldı. Proje katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Proje kapsamında 3'ü ödüllü olmak üzere toplam 28 adet işbirliği projesi oluşturuldu. Bu kapsamda toplam 46 katılımcı işbirliği projelerine katkı sağladı, yüzlerce madde periyodik olarak düzenlenen işbirliği projeleri kapsamında oluşturuldu ve düzenlendi. Bunun yanında pek çok yeni kategoriler ve şablonlar meydana getirilerek proje ile ilgili maddeler geliştirildi. (detaylı istatistik) Proje kapsamında Rusya Federasyonu Devlet Marşı ve George Koval seçkin madde olarak Vikipedi'ye kazandırıldı. Sovyetler Birliği liderleri listesinin adaylığı ise devam etmekte.

Maalesef sorumlu eksikliği nedeniyle projeye ara vermek zorunda kalmıştık. Ağustos 2019 itibariyle projeyi tekrar canlandırmak istiyoruz. Proje bülteninde yapılan gelişmeler ve yenilikler yer almakta. Projeyi tekrar canlandırmak için sizin katkılarınıza ihtiyacımız var. Anket ve oylamalar sayfasında görüşlerinizi bildirerek gelecek işbirliği projelerinin kolektif biçimde ilerleyebilmesi için yardımcı olun, Sovyetler Birliği ile ilgili maddelerin geliştirilmesine katkıda bulunun. Birlikte çalışmak için iletişime geçebilirsiniz. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeniden canlanmak umuduyla iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 11.24, 17 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Sovyet casusları projesi[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında belli periyotlarla tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Ağustos 2019'un proje konusu Sovyet casuslar şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 13.44, 17 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

--MediaWiki message delivery (mesaj) 09.59, 29 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]