Kullanıcı mesaj:Gokhan17

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Gokhan17![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Tembelejderha 02:41, 19 Aralık 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! -- Tembelejderha 02:41, 19 Aralık 2006 (UTC)

re: silinme nedeni?[kaynağı değiştir]

selam. AEGEE-Çanakkale başlıklı yeni bir sayfa girmistim vikipedia ya. Ancak senin tarafindan silinmis. Nedenide telif hakki diyor websitemizden alindigi icin. Zaten o websitesinin dizaynida, icerigide herseyi bana ait, telif hakki sorunu yok o yuzden. Dun uye oldum wikipediaya uygulamasini bilmiyorum tam, ne yapmam lazim ki bi daha ekleyecegim AEGEE-Çanakkale' sayfasini seni silmemen lazim??? hem diyorsunuz cekinmeden korkmadan herseyi ekleyin, hemde ertesi gun ekleneni siliyorsunuz ~~Gokhan17

Zaten o websitesinin dizaynida, icerigide herseyi bana ait, telif hakki sorunu yok o yuzden. → Maalesef doğru değil. Size yolladığım uyarı mesajında bağlantı verilen Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS sayfasını lütfen okuyun. Sitenin sizin olması önemli değil, sitenizin içeriği hangi lisans altında? önemli olan bu. Ben şimdi tekrar kontrol ettim, herhangi bir lisans bilgisi verilmemiş sitenizde. Bu durumda kanunlara göre telif hakkı saklıdır, "free" içerik değildir. Vikipedi'de içerik GÖBL altına alınmıştır, eklenen herşeyin bu lisansla uyumlu olması lazım. SSS sayfasında belirtildiği gibi, İçeriğinin GÖBL ile uyumlu bir lisans altında aldığınızı açık ve net bir şekilde sitede belirtmelisiniz.
Çekinmeden korkmadan herşeyi ekleyin demiyoruz elbette! Kanunlar herkes gibi bizi de bağlar, telif yasalarına uymak zorundayız. -Tembelejderha 13:35, 19 Aralık 2006 (UTC)
Pekala anliyorum, Yalniz sitede lisans bilgisi nasil veriliyor bilmiyorum. nasil yapildigini nerden ogrenebilirim, hemen simdi GÖBL ile uyumlu lisans yapabilirim farketmez. Bu konuda yardimci olursan sevinirim, tesekkurler Bu imzasız yazı Gokhan17 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Burada gerekli bilgiler verilmiş. Sitenizin telif bilgileri ile ilgili bir bölümüne, yahut en altına buradaki metni kopyalayabilir, Tüm yazılı içeriğin bu lisans altında olduğunu beyan edebilirsiniz. http://www.gnu.org/ adresinde daha detaylı açıklamalar var. Kolay gelsin. -Tembelejderha 16:56, 19 Aralık 2006 (UTC)