Kullanıcı mesaj:Srhat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Gigo sayfasından yönlendirildi)

Hoş geldin Gigo![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Düşünenadam 14:27, 19 Şubat 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Machiavelli' msj 14:48, 6 Aralık 2007 (UTC)

Miniatürk resimleri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Mach'e gönderdiğiniz mesajı gördüm de. sizin yüklemiş olduğunuz resimlerin kaynağı Miniatürk resmi sitesiydi. Dolayısıyla vikipediye başka sitelerden alıntı yapamıyoruz. Ancak o sitenin yetkilileri vikipedide kullanılmak üzere resimleri bağışladıklarını falan ifade eden bir mail atabilirlerse bize o zaman kullanabiliriz ancak yine kaynak göstermek zorunluluğu ile tabii. Bunun dışında öğrenmek istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gele... --maderibeyzamsj 17:55, 7 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhabalar Maderibeyza anlatmış zaten ama ben biraz daha açayım. Vikipedi olarak sadece özgür lisansa sahip içeriği kullanıyoruz. Başka sitelerden alıntı yapılabilir ancak o sitelerinde telif hakları vikipediye uygun olması lazım ki böyle siteler parmakla sayılacak kadar azdır. Hele yazı aktarıcaksanız yok bile diyebiliriz. Çoğu sitenin en altında telif hakları saklıdır gibi ibareler bulunur ancak bulnmuyor olsa bile telif hakları saklı kabul edilir. Bu sebeple eğer bir resimde kamu malı veya cc-by sürümlerinden bir lisansa sahip olduğuna dair ek bir açıklama yoksa ve bu açıklamayı kaynaklandıramıyorsanız o resmi yüklememelisiniz. Birde miniatürke özel bir durum olabilir. Yani siz oraya gidip resimlerini çekmiş olsanız bile bunu yayınlamnız telif hakları ihlaline giriyor olabilir, sonuçta bir eser ve fotoğrafı siz çekmiş olsanız bile telif hakları saklı kabul edilebilir. Bunu tam bilemiyorum ama araştıracağım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:23, 7 Aralık 2007 (UTC)

Uğur Mumcu hakkında...[kaynağı değiştir]

Merhaba, Uğur Mumcu'nun ana sayfaya çıktığı gün kullandığımız resmi ben de pek beğenmemiştim. Ben biraz üzücü ve "o" anı hatırlatıcı bulmuştum; yani Uğur Mumcu'nun hayatını kaybettiği anı. Fakat aramamıza rağmen, daha iyi bir resim bulamadık.

Belirttiğiniz Ugur Mumcu Cumhuriyet.jpg resmini ben yüklemiştim zaten Vikipedi'ye; ama ana sayfada adil kullanım resimlerini kullanamıyoruz. Onun yerine özgür lisansları kullanabiliyoruz maalesef. O yüzden ana sayfaya kitap ve bomba sembolleri olan bir resimle çıktı.

Uğur Mumcu, cesur bir yazardı ve doğru bildiği yoldan, hayatı pahasına şaşmadı. Bu onun hayatına mal oldu maalesef ve yazdıkları yüzünden bir bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Bu resmi koymamızın nedeni budur.

İyi çalışmalar, saygılar... --Dsmurat 08:50, 25 Ocak 2008 (UTC)

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 06:40, 20 Mayıs 2008 (UTC)

VikiProje Harry Potter davetiyesi
İyi günler...
Harry Potter ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Harry Potter Portalı altında toplamayı hedefleyen Harry Potter Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Aycanileti 22:09, 23 Haziran 2008 (UTC)

Şablonlarda değişiklik yapmadan önce topluluğun fikrini de alırsanız daha yerinde olacaktır.Yaptığınız değişiklikleri geri alıyorum.İyi çalışmalar.--Eldarion 08:03, 24 Haziran 2008 (UTC)
İlk fırsatta inceleyip fikrimi belirteceğim.Elinize sağlık kolay gelsin.--Eldarion 08:15, 24 Haziran 2008 (UTC)
Sil şablonunda renk değişikliği olduğu için topluluğun fikrini almak gerektiğini söylemiştim.Dediğiniz gibi çok önemli olmayan bir durumsa değişikliği yapabilirsiniz.Kolay gelsin.--Eldarion 08:29, 24 Haziran 2008 (UTC)
  • bu şablona da bir göz atmanız mükün mü? Görsel güzellik açısından biraz daha düzeltilebilir mi? Levent Abi ileti 16:56, 24 Haziran 2008 (UTC)
  • Ben Mikutusu için bir şey demedim zaten, diğer şablonlarımızın hepsi hemen hemen aynı formata oturdu. Onlardan farklı bir tek tartışma sayfası farklı kaldı. Onu da topluluk onayına sundum. Eskisi üzerinde değişiklik yapmanız artık önemli değil. Teşekkürler. Levent Abi ileti 17:18, 24 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba. Sayfayı açtığını ve çalışmaya başladığını demin gördüm ve çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim. Şimdilik bildiğim birisi yok. Ama bugün veya yarın aktif kullanıcılardan yardım edebilecek birini bulabilirim diye umuyorum. Tekrardan teşekkürler Srhat, iyi çalışmalar.   Burak ileti 10:18, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Sanırım ana Sayfada bir değişiklik yapmışsınız. GSR kloruma yerine GSR şablonunu kullanmışsınız. Eski haline getirirseniz daha iyi olur sanırım. Ana sayfada kullanılan versiyon "GSR koruma şablonu" çünkü. Ben bugünün seçkin resmi için {{GSR koruma/2008-08-02}} şablonunu oluşturdum. Teşekkürler, iyi çalışmalar Srhat 06:55, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Merhabalar, anasayfayı geri aldım. İlgilendiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 07:02, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Merhabalar,

Aslına bakarsan Lupin'in kodları bir süre önce yenilenen sayfa silme arabiriminin gelişiyle yarım yamalak çalışır hale geldi (en azından hizmetliler için). Orijinaline bakıp kodu güncellemem gerekiyor aslen; lakin hem vakit bulamadım, hem de Metal ya da Mach yapmadığına göre çalışan bir sürüm mevcut olmayabilir. Yapsa yapsa Uğur yapar bu işi, resim sayfalarındaki sorunu çözmüştü zira.

Unprotect için korumayı kaldırma, undelete için de geri getirme terimlerini kullanıyoruz, onları kullanabilirsin sanırım (gerçi fazla uzun kaçabilir ama denemesi bedava elbet).

Sevgiler

Vito Genovese 11:47, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Selamlar Srhat, {{SR}} olması için önerdiğin Yeniçeri Atatürk.JPG resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:53, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Şehir, merkez ilçesi ve il[kaynağı değiştir]

Selam. Köy çeşmesine yorum yazdım. Aslında Türkiye yerleşim maddelerin durumu cidden karışıktır. Seviyeli maddeler için dediğiniz gibi uygulanabilir. Fakat sahipsiz maddeler için aynı uygulamanın yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sahipsiz maddeleri ziyaret ederseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:54, 7 Eylül 2008 (UTC)

Selam. Bir konuda danışmak istiyorum. Şablon:Navbox'nın 'list' kapasitesi şu anda 20'e kadardır. Teknik açısından 30'a kadar eklemek mümkün mü acaba? Takabeg ileti 05:44, 17 Eylül 2008 (UTC)

Somut olarak Şablon:Fransa YB ve Şablon:Fransa YBbis oluşturmaya çalışıyorum ve ikincisinin 20. sırasından sonra gözükmüyor ondan size danışmak istedim. İlgilenirseniz sevineceğim. Takabeg ileti 05:49, 17 Eylül 2008 (UTC)

Gecikme için çok üzgünüm Takabeg. Şablonun kapasitesini otuza çıkardım. Ancak yine de kalıcı bir çözüm bulunsa daha iyi olur. İyi çalışmalar. Srhat 07:37, 21 Eylül 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Listelerin tamamı gözüküyor:) Çok teşekkür ederim. Takabeg ileti 08:06, 21 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba. Elinize sağlık. Eskisine göre çok daha güzel görünüyor. Tek önerim belki yazı büyüklüğünü %90 veya %92'i yapsak daha az yer kaplayabilir. Bunu uygulamak için şöyle bir ekleme yapmak gerekiyor:

|align=center style="background:#D1EEEE; color:black; font-size:90%;"|

İlgilendiğiniz için teşekkürler. --Pinar 09:59, 22 Ekim 2008 (UTC)

  • Tekrar teşekkürler --Pinar 14:04, 23 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bence o maddede iki şablona da yer vermeliyiz; dini serisi Kelt dini bazlı (bu şablon yani: {{Şablon:Kelt mit dolaşım}}), diğeri ise genel olarak önemli tüm mitolojik figürleri sıralıyor... içerikleri çok farklı. Maddede ikisine de yer verileceğinden diğer şablonu da, görsel akış açısından, benzeri bir temayla güncellemeniz gerçekten iyi olur ^_^ Böylece aynı maddede iki şablon birbirinden çok ayrık durmazlar. Yalnız Pınar'ın oluşturduğu diğer Kelt şablonlarıyla birlikte benzeri renkler, tonlar ve stil kullanılırsa akış açısından iyi olur kanısındayım. Tüm şablonlara göz atmadığım için (çok meşgulum) bilemiyorum temaları aynı mı ama sizin uygun bir ahenk yaratabileceğinizi düşünüyorum ^_^ Geç mesaj için özür dilerim dediğim gibi çok meşgulum mesajlarımı yeni kontrol edebildim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 22:16, 24 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Aslında Kelt dini şablonuna gizle göster koyarsak Kelt mitolojisi maddesinde aşağıda kapalı bir biçimde muhafaza edebiliriz? Bilmiyorum ^_^ Birbirlerinden ayrı ama birbirleriyle çok ilgili oldukları için tamamlayıcı olarak aynı maddede yer almaları bana daha doğru geliyor; ama siz de haklısınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:40, 27 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Ellerinize sağlık güzel olmuş ^_^ Bununla birlikte, ufak bir rica... turkuaz tonunu biraz daha yeşile çalsak nasıl olur? Keltler ile yeşil rengi çok özdeş bu sebeple biraz daha yeşil vurgusu sanki daha anlamlı olur gibi geldi bana ^_^ Tonu size bırakıyorum sadece bir öneri. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:08, 28 Ekim 2008 (UTC)

İleti kutuları[kaynağı değiştir]

Selam, Kullanıcı:Srhat/İleti kutusu sayfanızdaki bilgileri ne zaman Viki'ye aktaracaksınız? Ben sizden habersiz Şablon:Tikutusunu ekledim :) Kolay gelsin.--Hedda Gabler 09:56, 4 Haziran 2009 (UTC)

hayırlı uğurlu olsun.Bu imzasız yazı Aycan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sağol Srhat 10:29, 14 Ağustos 2009 (UTC),

Merhaba ben Vikiversite Türkçe sürümü açılsın diye Türkçe kategorisini geliştirmeye başladım. [1] bu sayfadaki kullanıcıların olduğu listeye benide yazar mısın bende katılıyorum aktif kullanıcı olarak. İyi günler. Emperyan»»ileti 12:46, 5 Ekim 2010 (UTC)

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 03:37, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba kibele,

Bir süre Vikipedi'ye ara vermiştim. Sürüm kontrolü gelmiş, çok güzel olmuş. Galiba beyaz listeye eklenmek için gerekli koşulları sağlıyorum. Müsait olduğunuzda bir bakabilirseniz sevinirim.

Kolay gelsin Srhat (mesaj) 22:09, 21 Ocak 2015 (UTC)

merhaba, hoşgeldin. beyaz liste tamamdır, devriyelik için bir başvuru süreci gerekiyor. kolay gelsin. --kibele 22:14, 21 Ocak 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Srhat
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:13, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Vikihaber ile ilgilenir misiniz?[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizidir. Beyaz listeye alınmışsınız. Hayırlı olsun. Hem, belki belirtmem gerekir ki, eğer yanlış görmediysem, Vikihaber'de hizmetli haklarına sahipsiniz. Aslında tek hizmetlisi sizsiniz. Bu yüzden de bu konu da size başvurmamın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Acaba Vikihaber ile ilgilenir misiniz? Eğer geri dönüş yaparsanız diyeceğim o ki, mesela burada güzel şeyler var. İyi çalışmalar. Vikihaber'de görüşmek üzere.--Merhabaviki (mesaj) 08:18, 2 Nisan 2016 (UTC)

Şablon:Mikutusu-ufak, kullanılmıyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Mikutusu-ufak sayfasını oluşturdunuz. Fakat bu şablon kullanılmıyor. Bu şablona silme etiketi ekleyeceğim. Silinmesini istemiyorsan mesaj sayfamda bunu belirtiniz. Yusuf 506mesaj 14:55, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 21:37, 16 Nisan 2017 (UTC)