Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Mayıs 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Mayıs 2009'da gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:ISS Aug2005.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 04:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Chelonia mydas is going for the air edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 04:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Pistachio macro whitebackground NS.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 04:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Singin floribunda rose.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 04:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Selamlar. Benim imzalar niye çıkmadı. Bir hatamı yaptım acaba? Mızrakmsj 04:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)

  • Sanırım çözülmüş sorun. Bilgilendirmeler için teşekkürler, sevgilerimle... --DsMuratileti 15:48, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Süper. Rica ederim. Mızrakmsj 14:22, 6 Mayıs 2009 (UTC)

  • Şu iletinize göz misafiri oldum da. Sayısal, sözel, eşit ağırlık fark etmez; hazır sizi de Vikipedi'de görmüşken sizin için yardım edilcek bir şey falan varsa mümkün olduğunca el birliğiyle birkaç soru ya da konu halledebiliriz Vikipedi olaraktan :) --DsMuratileti 23:37, 30 Nisan 2009 (UTC)
  • :) Kusura bakmayın gece mesaj uyarısını gördüm ama Levent hocam gene yatma uyarısı verdi diye mesajı bile okumadan tabanları yağlamıştım :) Öhm, ben sayısalcıyım, öncelik sırasına göre geometri, fizik, matematik ve kimya konusunda yardımlarınıza açığım :) --Onur Kayabaşı sms 08:12, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yardım edebileceğim bir mesele olursa, mesaj sayfamı tıklatmanızı önemle rica ederim. Sevgilerimle... --DsMuratileti 15:42, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Eh, uzmanlık alanınızı söyleyin, ben de ona göre size soru çıkarayım . Ya da teşekkürler ancak vikikolikliği yavaş yavaş atmaya başladım zaten iki soru çözerken burdan hiç çıkamam gene :)) İyi günler, iyi vikiler :) --Onur Kayabaşı sms 17:17, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Uzmanlık alanım Vikipedi . Şaka bir yana karmaşık formül falan gerektirmeyecek sorular varsa (çünkü öyle formülleri çoook çok önce unuttum ), madem sayısalsınız özellikle birinci bölümde sorulan sorularla ilgiliyse yardımcı olabilirim. --DsMuratileti 17:28, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Vikipedi'den sorsalar zaten biyolojiden sonra full çıkardığım 2. bir branş olurdu :P 1. bölümde geometri dışında pek sorunum olduğunu söyleyemem, 1. bölümdeki diğer derslerden çıkan yanlışlar karşısında verdiğim tepki genelde "ah be" oluyor :) İlginize cidden çok teşekkürler, insanlara yaklaşımınız gerçekten çok hoş :)--Onur Kayabaşı sms 19:07, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Güzel sözleriniz için teşekkür ederim; bizler bunun için programlandık . Dersler konusundaki başarınıza inanın çok sevindim. Yine de herhangi bir sorunuz/sorununuz da buradayım; beklerim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 12:50, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bot abilerim ablalarım (), beni de 14 Haziran'a kadar sadece ders çalışmayı proğramlayıverin be :). Şaka bir yana birkaçgün bırakıyorum vikiyi ondan sonra gecenin yarısında sdd oluyorum, bi gece commons ta çeviri yapıyorum böyle bi garibim işte :) Bu arada seçkin resimlerle ilgileniyorsunuz gördüğüm kadarıyla ve oylamalarda dikkatli yorum yapanlardan birisiniz bu yüzden size danışacağım. Dün commons'taki bu sayfayı oluşturarak seçkin resim/seslerin yazılarının Türkçe de görülmesini sağlamaya çalıştım ancak çeviride biraz tıkandım sanırım, içime sinmedi anlatım tam olarak. Dosya:MtHood TrilliumLake.jpgdan nasıl göründüğüne bakabilirsiniz(aynı zamanda dün bunu da oluşturduğum için yılın resmi falan da Türkçeleşti onu da bir değerlendiriverin lütfen:)) ancak yaptıklarım geç gözüküyor ve önbelleği yenilemekle de düzelmiyor sanırım vikideki aşırı yüklemeden ama siz baktığınızda umarım son düzeltmelerim geçmiş olur(assessments şablonda o üstteki yazı oradakine uyuyorsa güncellenmiş olduğunu anlayabilirsiniz:)). Bir bakın hele anlam konusunda sizin de güzel öneriler sunacağınıza inanıyorum. Haydi kendinize iyi bakın, iyi iş çıkardım size --Onur Kayabaşı sms 15:36, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Selamlar. Bahsettiğiniz şablona biraz baktım; ama "en iyi seslerden biri olarak" seçilmiş yazıyor. Bir hata var sanırım. Pek yardımcı olamadım galiba Üzgün. --DsMuratileti 19:29, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Çok garip bir hata yapmışım, nasıl yaptım ben de anlamadım ama :) Nese şablonu düzelttim ancak henüz normal gözükmüyor sanırım commonstaki şablonlar biraz geç güncelleniyor :S şu an bi sorun olmaması gerek resim,ses olarak. Peki tercüme olarak bi fikriniz var mı ben biraz kelime çevirisi, biraz da Türkçeye uygunluğu dikkate alarak öyle birşey yaptım ancak ne kadar oldu bilmiyorum :)--Onur Kayabaşı sms 12:25, 5 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bir de proje isminde Vikipedi olarak çevirdim ancak Turkish Vikipedi, English Vikipedi pek olmadı gibi geldi bana orjinal isimlerini mi kullansak? --Onur Kayabaşı sms 12:44, 5 Mayıs 2009 (UTC)
  • 1 Tblik yeni oyuncağımla oynarken bi yandan da buraya baktığım için sorunu hallettim sanırım bu sayfayı oluşturarak. proje kelimesini de kaldırıp onun yerine projelerde 'de 'ta tarzı uygun ekler getirerek . Neyse benden bu kadar, testler beni bekler. Görüşürüz--Onur Kayabaşı sms 14:30, 5 Mayıs 2009 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Az önce çok sayıda kullanıcıya bir dakika içinde hoş geldin mesajı attığınızı gördüm. Olağanüstü hızlı mısınız, yoksa aynı anda birden fazla kullanıcıya hoş geldin mesajı atmak için kullandığınız bir program/script falan mı var? --Kemal K.ileti 17:46, 2 Mayıs 2009 (UTC)

  • Diğer hizmetli arkadaşlarla birlikte konuyu şurada ifşa etmiştik . Şaka bir yana, tek tek kullanıcı mesaj sayfalarını açtım ve üstteki hoşgeldin mesajı gönderme kutucuklarına sırasıyla tıkladım. Üstteki kutucuk da -sanırım sizde de olan- monobook özelliği ile geliyor. Sonuç olarak maalesef öyle bir program yok; fakat daha önce bu konuyla ilgili bir bot kullanılmış. --DsMuratileti 17:50, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Galatasaray Müze ve Galatasaray Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi Resimleri[kaynağı değiştir]

(...) kendi çekip yüklediğim resimleri silmişsiniz. Anlamıyorum. Resimleri yüklerken kendi çektiğim resim diye özellikle belirttim. Ne yapmaya çalıştığınızı öğrenebilir miyim? Sultaniman 05:45, 3 Mayıs 2009 (UTC)

  • Söz konusu resimler, lisans bilgisi eklenmediği için silinmesi için 1 hafta önce işaretlenmiş ve dün şahsım tarafından silinmiştir. Bu resimler silinmesi için işaretlendikten sonra size bildirilseydi daha iyi olabilirdi belki; ancak sizin de yüklediğiniz resimlere, o eseri kimin ürettiğini ve lisans bilgisini eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca mesaj sayfanızdaki yazıları silmeniz, diğer kullanıcıları yanıltacağından pek hoş karşılanmamaktadır. Eğer sayfayı boşaltmak istiyorsanız, arşivlemeniz gerekmektedir. Saygılarımla... --DsMuratileti 12:40, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Rica ederim, lafı olmaz. --Yabancımsj 12:43, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Viki sana emanet...[kaynağı değiştir]

  • Adaş, sabah şeriflerin hayrolsun. Ben çıkıyorum; viki sana emanet Göz kırpma. --DsMuratileti 03:55, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sana da günaydın Murat hocam. Başım gözüm üstüne.. Benim de kalacağım 2 saat, ondan sonra devriye Metal'de.. Görüşmek üzere, iyi günler.. --Muratsahinmesaj 04:01, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar yeniden ben, Karapapaklar maddesi tartışma sonlanana kadar kısa bir süreliğine koruma altına alınabilir mi? Bazı kaynaklı bilgilerin, tartışma sonlanana kadar çıkarılmaması için. Yoksa yoğun bir değişiklik savaşı olacak gibi. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 18:27, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddeyi, anlaşmazlıkların giderilmesi için -bu konular için azami süre olan- 5 gün süreliğine koruma altına aldım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 19:46, 4 Mayıs 2009 (UTC)
Teşekkür ederim, İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 19:49, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Ho ni'nin deyimiyle bir "SRA yağmuru"yla karşı karşıyayız galiba... --Yabancımsj 20:34, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • Arada güzel oluyor. Gerçi bir zamanlar ayda 155 resim oyladığımızı düşününce bu az bile Göz kırpma. Resimlerin bazıları iğrenç falan ama n'apalım ... --DsMuratileti 20:38, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • 155 resim mi oyluyorduk? Böyle söyleyince çok gibi geldi. Ama hareket getirmekte yarar var. Elinize sağlık. (Bu arada keşke SM'lerimize de hareket ve çeşitlilik gelse...) --Yabancımsj 20:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • İşte burdaaa . Nerde hareket orda bereket demişler... SM konusuna da %100 katılıyorum. --DsMuratileti 20:47, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Anon-küfür-ilgilenin[kaynağı değiştir]

Kullanıcı mesaj:94.54.196.160. Katkılarında bulunduğu gibi 4 (veya daha fazla) maddede küfür eklemiş. İlgilenebilir misiniz? --Kerem233 16:45, 10 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bildirdiğiniz için teşekkürler. Ancak aktif olmadığımız zamanlarda başka hizmetlilerin de görebilmesi için daha sonrakileri Vikipedi:Şikâyet sayfasına yazarsanız daha verimli olabilir. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 16:47, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Sizi Arap Yarımadası projeme davet ediyorum.Eğer bu konuda bir bilgim yok diyorsanız İngilizce maddeleri dilimize çevirerekte katkı sağlayabilirsiniz.Olumlu ya da olumsuz yanıtınızı bekliyorum.İyi çalışmalar...İyi vikiler... ~--BerkayMesaj--~ 18:37, 14 Mayıs 2009 (UTC)

  • Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Konuya ilgim ve konu hakkında fazla bilgim olmamasına karşın, elimden geleni yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 16:57, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Eğer üye olacaksanız adınızı proje sayfasına ekleyeceğim de üye olmak istiyor musunuz? ~--BerkayMesaj--~

  • İlginize teşekkür ederim. Eğer söz konusu projede verimli çalışmalara imza atacağımı düşünürsem, bizzat adımı eklerim. Başarılar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:34, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Çevrim içi? Çevrimiçi?[kaynağı değiştir]

Çevrim içi oyun maddesindeki değişikliği bu sayfaya dayanarak geri almışsınız. Dil Derneği'nin hazırladığı yazım kılavuzunda ise bu sözcüğün bitişik yazılması gerektiği belirtiliyor Hnagi kullanım doğru acaba? ----Superyetkinileti 23:04, 14 Mayıs 2009 (UTC)

  • İkisi de yanlış değil . Çünkü ikisi de bizim için çok değerli kaynaklar. Ancak ben iki kaynakta farklı sonuçlara ulaştığımda TDK'nin yazımını tercih ediyorum. Durum bazında ele alırsak da, ayrı yazılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Tekrar vurgulamak gerekir ki, ikisi de yanlış değil... --DsMuratileti 23:11, 14 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hızlı yanıt için teşekkür ederim Ekşi Sözlük de TDK'nın sözcüğü daha dar anlamda kullandığını söylüyor. Yine de ortak bir kullanım ortaya çıkıncaya dek sizin uygulamanızı benimsemek en doğrusu. İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 23:22, 14 Mayıs 2009 (UTC)
  • Farklı uygulamalar olabilecektir; ancak bunların tartışma ve uzlaşma çerçevesinde yapılması gerekir. Dolayısıyla benim uygulamam ya da bir başkasının uygulaması değil, sağlam kaynaklarla uzlaşı içinde bir karar vermesidir. Kolaylıklar dilerim; görüşmek üzere... --DsMuratileti 23:31, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Selam DsMurat, sizi online görmüşken Kullanıcı VH şablonuna KMA kısmına şunu da ekler misiniz?--Hedda Gabler 16:47, 15 Mayıs 2009 (UTC)

  • Şimdi gördüm ve hemen ekledim. Bildirdiğiniz için teşekkür ederim; madde için elinize sağlık, en yakın zamanda tamamını okumaya çalışacağım. Kolaylıklar... --DsMuratileti 16:55, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Selam,bugün oluşturulan Hetotforlar maddesinin içeriği oldukça dar ve zaten aynı konuyu anlatan Heterotrof maddesi adında bir madde mevcut.Sizce Hetotforlar maddesinin silinmesi uygun olur mu?--Âkhilleus 15:43, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkürler bildirdiğiniz için, geçmişlerini birleştireceğim. İyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 15:57, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben de çok teşekkür ederim fakat Hetotfor diye bir şey yok.Yani maddeyi yazan arkadaş heterotrof diyeceği yerde hetotfor demiş,isimleri karıştırmış.Bu durumda sadece Hetotfor maddesini silmek daha doğru olur.--Âkhilleus 16:13, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Haklısınız, gereken işlem gerçekleştirildi. Kolaylıklar... --DsMuratileti 16:19, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkür ederim Murat. Doğrusunu istersen biraz şaşırdım. En yakın zamanda adaylık sayfasına bir not düşeceğim. Kolay gelsin. --Göʞɥɐn 16:01, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Adaylığı kabul edersen, adaylık sayfasına da eklersen sevinirim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 16:02, 18 Mayıs 2009 (UTC)

ESC birincilerine katkı yapan bir kullanıcı daha :) Ne güzel, herkesin maddede tuzu bulundu. Devamını da bekleriz (mesela bi-iki madde açmak falan) :)--Hedda Gabler 17:24, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Zevkle efendim... İnşallah daha da güzelleşir; biz de bu çerçevede katkıda bulunuruz. Özellikle yaptığım çeviri kısmını bir kontrol ederseniz çok sevinirim. --DsMuratileti 17:33, 18 Mayıs 2009 (UTC)
    • Eehhe, benim ingilizce level bilmem kaçlarda (altlarda sürünüyor). Ben de çevirdikten sonra Yabancı'ya kontrol ettirmiştim ama bu sefer dersek bize ne der acaba? --Hedda Gabler 17:37, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Her zaman bir bilene danışmakta yarar var . --DsMuratileti 22:46, 18 Mayıs 2009 (UTC)

88.240.23.53[kaynağı değiştir]

Merhaba 88.240.23.53 kullanıcısı kendisini uyarmama rağmen vandalizme devam ediyor.Fizik,Kimya,Biyoloji sayfalarını boşalttı.O siliyor ben tekrar eski sürümü getirip duruyorum.Acaba engellenmesi mümkün mü?Ayrıca Simetrinin fen ve teknoloji dersindeki önemi Blanka ve Kunduzların dişleri maddelerinin silinmesi gerekir mi?--Âkhilleus 15:25, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • Söz konusu kullanıcı zaten Metal Militia tarafından engellenmiş. Silinmesi gerektiğini düşündüğünüz sayfaları da sil etiketi eklemeniz yeterlidir. Hizmetliler şu sayfaya bakarak, silme işlemini gerçekleştirecektir. Katkılarınızı zevkle takip ediyorum. Bildirdiğiniz için teşekkürler, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 15:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sizin sildiğiniz söz konusu sayfalara zaten sil etiketi eklemiştim.Sil etiketi eklediğim maddeleri gören hizmetliler zaten gereğini yapıyorlar.Fakat bazen çok meşgul olduklarından olsa gerek sil etiketi eklediğim sayfayı uzun süre fark edemiyorlar.Ben de bu durumda aktif olan hizmetliden maddeleri silmesini rica ediyorum.Bir dahakine sil etiketi eklediğim maddeleri bildirdiğiniz yere koyarım.Tekrar teşekkürler.--Âkhilleus 15:37, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kullanıcıların sil etiketi eklediği maddeler zaten otomatikman o sayfaya ekleniyor. Yani demek istediğim ilgili maddelere sil etiketi koymanız, maddenin silinmesi için yeterlidir. Bizler ara sıra o sayfayı kontrol ederek, silinecek olanları mutlaka siliyoruz. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 15:40, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Unuttun mu bizi...[kaynağı değiştir]

  • Montaj işi fena sardı seni; unuttun bizi galiba Bora... Bu arada sağlık sıhhat iyidir umarım. --DsMuratileti 15:42, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Unutmak olur mu hiç. Malum yeni kanal açıldı TRT Türk. Burada çalışmaları devam ediyor, ben ve burada ki herkes çok yoğun mesai harcıyor. Arada böyle fırsat bulunca Vikiye gözatabiliyorum...Unutulmamak güzel şey...((: --Saygı ve sevgilerimle. Bora MESAJ 00:40, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Adaşım nasılsın? Şu değişikliği yapmışsın da, benim de vandalizmler nedeniyle izleme listemdeydi gördüm. Bu kanal 2007'den daha önce yayına başlamıştı bildiğim kadarıyla, sonradan kapandı. Devlet el koyunca başka şirket aldı ve tekrar açtı. 2007 o tarih olabilir bence. --DsMuratileti 15:21, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sağol iyilik diyelim iyi olalım. Umarım sende iyisindir. Listende olduğunu anlamamak elde değil, geçmişler herşeyi ortaya koyuyor. :) İlk olarak Uzanlardaydı sanırsam, o arada kapandı birşeyler oldu Ali Özmen Safa'ya isim hakları falan geçti. Sonra Ethem Sancak'a geçti ve 2007'de de haber kanalı olarak yayına başladı. Benim bildiğim bu kadar.. :) Yeniden yapılanıp, farklı formatta yayına girdiğinden bence "2007" iyi olur.. :) Olmadı diyorsan birde kaynak koyarız.. :) Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 15:35, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hamdolsun iyiyim ben de. Nasıl istersen; ama VP:ÖAYV'yi de unutmayalım hocam . Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 15:40, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Burda hatırladıklarımızı söyledikte maddeyi yazmadık ki adaşım.. :) Özgün araştırma her an aklımda meraklanma. İstersen kaynağı koyayım; madde bir kaynak sahibi olur bari.. :)--Muratsahinmesaj 15:43, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Vallaha el atmışken ben ve diğer arkadaşlar da bir şeyler karalamıştık; onları da kaynaklandırıversen fena olmaz . --DsMuratileti 15:45, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Seve seve. Yaparım hemen bir kaynak araması, yapacak birşeylerde gelmiyor aklıma üzerinde biraz çalışayım. Bu arada aklıma gelmişken Hakan Karahan maddesi şuradakine göre telifliymiş.. Üzerinde o kadar uğraştım bilmeden :).. Bakarsan sevinirim. İyi çalışmalar, Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 15:49, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sen kaynağa bakarken, ben de kesip biçip ekleyip özgür lisanslı hâle çevirmeyi deneyeyim ben de . --DsMuratileti 15:51, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yeniden selam, 24 (televizyon kanalı) maddesi şuanda Türkçe Vikipedi'de en çok kaynağa sahip TV kanalı maddesi olarak tarihteki yerini aldı. :) Topu topu 10 kaynak ekledim ama bu kadarda yeter şimdilik. Ayrıca 3 adet factta yanında hadiye edildi. :) Ben kaçar, sevgilerle ve saygılarla; iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 17:34, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Eline sağlık Murat hocam. O bilgileri de dönemin gazetelerinden falan kaynaklandırabiliriz. Görüşürüz, kendine iyi bak... --DsMuratileti 18:07, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Selamlar, şu etiketlemeyi yapmışsınız; ancak G5 kuralı "Engellenmiş bir kullanıcı tarafından, engel süresince yapılmış katkılar." için geçerli yalnızca. Bu yüzden söz konusu sayfa G5'le silinemez. Başka kurala dayandırabilirseniz sevineceğim, kolaylıklar... --DsMuratileti 13:42, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Merhaba. Engellenmiş kullanıcı altsayfası olduğundan atıl hale gelen sayfayı açıkçası nasıl bir etiketin en uygun olacağını bulamadğımdan öyle etiketlemiştim. Aslında şu versiyonu kategorisi çıkarılmış bir halde mi bıraksak acaba diye kararsız kaldım. Siz ne dersiniz? İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:31, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kategoriyi görmemişim. Geçmişin kaybolmaması için kullanıcı sayfasına yönlendirdim. Değerli katkılarınızın devamını dilerim. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 21:19, 20 Mayıs 2009 (UTC)
İlginiz için çok teşekkür ederim, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:44, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • slm dostum nasılsın?--Düşünenadam 00:27, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ooo kimler varmış kimler... Hamdolsun üstadım, iyilik sağlık. Sen nasılsın? --DsMuratileti 00:31, 21 Mayıs 2009 (UTC)

sağol dostum üstadım, karınca kararınca vikipedimize birazcık katkı yapmaya çalıştık bu akşam, ama görünen o ki katkılarımızı biraz daha yoğunlaştırmamız gerekiyor. Napalım bizden isteeen buysa yoğunlaştıracağız elbette... sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 00:38, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Rica etsem şu paragrafı çevirebilir misiniz?

Guy Mannering or The Astrologer is a novel by Sir Walter Scott, published anonymously in 1815.

According to an introduction that Scott wrote in 1829, he had originally intended to write a story of the supernatural, but changed his mind soon after starting.

The book was a huge success, selling out the day after its first edition.

--Kerem233 09:19, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kusura bakmayın, hakkını vererek çevirebileceğimi düşünmüyorum. O yüzden yabancı dil konusunda daha deneyimli kullanıcılara danışmanızı öneririm. Sevgilerimle... --DsMuratileti 16:50, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba hocam, eğer buralardaysan Şehit maddesinin tartışmasına bakarmısın? Teşekkür..--Muratsahinmesaj 21:19, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Gerek kalmadı. :) yeniden teşekkür..--Muratsahinmesaj 21:25, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tamamdır hocam. Ben teşekkür ederim. --DsMuratileti 15:09, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Siemens Sanat[kaynağı değiştir]

'Aşağıda ki açıklamayı esas alarak silmiş olduğunuz 'siemens sanat' ile ilgili eklemek istediğim bilgilerin Telif hakkı ile korunan yada hukuki bir yükümlülüğü & problemi yoktur. Bu sayfayı tekrar oluşturmam ve içeriğin korunması - tarafınızdan silinmemesi için bana yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler
Ferah Tuna
Siemens Sanat
galeri yöneticisi
Bu imzasız yazı Ferahtuna (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 27 Mayıs 2009

  • Vikipedi özgür lisanslı bir bilgi kaynağıdır. Dolayısıyla copyright belgeleri Vikipedi'de bulunduramayız. Bahsettiğiniz madde telif hakkı saklı şu sayfadan doğrudan kopyalandığı için silinmiştir. Söz konusu web sitesinin kullanım hakları şurada yer almaktadır ve bu bilgilerin telif hakkı saklı olduğu açıktır. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istiyorsanız; şu sayfayı okumanızı rica edeceğim. Saygılar... --DsMuratileti 15:06, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Selam nasıl gidiyor? Umarım iyisinizdir. Demin Abi ve Yabancı'ya da mesaj attım ve sanırım Kibele ilgilenerek ısrarla telif hakkı ihlal eden kullanıcıyı engellemiştir. Yine de Azerbaycan hanlıkları‎ maddesinde telif hakkı ihlal edilmektedir. Kısaca diylemiyorlar. Sadece bu konuda değil tartışma sayfalarında ne kadar anlatsak cidden dinlemiyorlar. İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:16, 27 Mayıs 2009 (UTC)

  • Aleykümselam. Hamdolsun iyiyim, umarım siz de iyisinizdir. Şu anda zihnen çok yorgunum; diğer arkadaşlarım ilgilenecektir. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 15:19, 27 Mayıs 2009 (UTC)
Merhaba Dsmurat, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Lactarius salmonicolor dsc05255 nevit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 17:06, 27 Mayıs 2009 (UTC)
Merhaba Dsmurat, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Lemon 06478.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 17:06, 27 Mayıs 2009 (UTC)


Türkçe Vikihaber[kaynağı değiştir]

  • İyi akşamlar, Dsmurat. Türkçe Vikihaber projesinde katkılarının olduğunu görüyorum. Seni Türkçe Vikihaber projesinde daha sık görmek beni mutlu edecektir. İyi çalışmalar.--Reality006 18:14, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • Fırsat buldukça uğraşıyoruz işte. Hayırlısı olsun... --DsMuratileti 00:05, 1 Haziran 2009 (UTC)

Geri getirme ve sürüm anlaşmazlığı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Metal Militia. Ben ve Abuk SABUK arkadaşımız tarafından Adnan Menderes maddesinde yapılan bazı düzeltme ve değişiklikler anonim IP'ler tarafından pek çok defa geri alındı. Ben olayın içinde yer aldığım için dokunmak istemiyorum, sizin düşüncenizi merak ettim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:16, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Merhaba DsMurat, madde, konusu itibarıyla benim yaş grubumu dahi zorlamakta aslında :) ama gene de bir bakayım, sonra bir karar veririz birlikte. Teşekkürler, kolaylıklar, --M.M. ileti 16:56, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Hayırlısı olsun artık. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 00:06, 1 Haziran 2009 (UTC)

Kıbrıs'ın hukuk düzeni[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Murat. Kıbrıs'ın (kuzey ve güney olarak) hukuk düzeni nasıldır? Anglo-Sakson hukuk düzeni mi, yoksa Kara Avrupası hukuk düzeni mi? Bildiğim kadarıyla kuzeyde de, güneyde de Anglo-Sakson hukuk düzeni hakim; ancak şu harita farklı gösteriyordu, o yüzden sana danışmak istedim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 14:01, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar hocam, Kıbrıs konusunda haritadaki bilgi yanlış. Kuzeyde de güney kesiminde de İngiliz hukuk sistemine bağlı kalmalarından "Anglo-Sakson hukuk sistemi" uygulanmakta. Kuzey Kıbrıs'ta Yüksek Mahkeme'nin şu karar dosyasında durumdan bahsediliyor. İyi çalışmalar, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 17:44, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sağolasın adaş. Ben Kara Avrupası hukuk düzeni maddesine başladım da, onun hazırlıkları sırasında fark ettim haritadaki hatayı. Dedim bilse bilse bizim Murat bilir ... Tekrar teşekkürler, hoşçakal... --DsMuratileti 00:03, 1 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedi özgür kürsü değildir[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Şurada yaptığınız yorum, içerik itibarıyla Vikipedi ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Normal bir durumda bildiğiniz gibi Vikipedi kullanıcıları olarak bizler yorumda doğrudan düzeltmeye gidiyoruz, fakat siz deneyimli bir kullanıcı olduğunuz için bu durumun gözden kaçmış olabileceğini düşündüm. Yorumunuzu Vikipedi özgür kürsü değildir ilkesini gözden geçirerek, düzeltmenizi rica ediyorum. Saygılarımla... --DsMuratileti 12:59, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Pek bi' forum havası yoksa da içeriği düzelttim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 09:00, 31 Mayıs 2009 (UTC)
  • Size yakışan duyarlı tutumunuz için teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 00:01, 1 Haziran 2009 (UTC)