Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Haziran 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Haziran 2008'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Zaten şu anda hayati turnuva başlıyor. Euro 2008 maddeside sm olacak İNŞALLAH !!! Uğraşıyoruz. Hiçbirini güncellemedem olur mu hiç ? :D SBM ileti 17:56, 1 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Çanakkale Savaşları maddesinde kullanılan Resim:OttomanBatteryAtGallipoli.jpg 'açıklama'sız kalıyor. Soldaki zat Esat Paşa değil mi? Pantalonunun iki çizgisinden Paşa olduğu ortadadır. Simasına baktığımızda kendisine çok benziyor. Yine size sormak istedim. Ben de moladayım ama vandal çok fazla olunca mola yapamadım:( Teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:04, 1 Haziran 2008 (UTC)

  • Kendisi hakkında çok fazla bilgim olmasa da, az çok bildiğim kadarıyla, sizin belirttiğiniz noktalara katılıyorum. Büyük olasılıkla Esat Paşa'dır. Bugün vandal doluymuş her yer galiba . Neyse, size ve bana iyi VikiMola'lar, görüşmek üzere... -- Dsmuratileti 21:12, 1 Haziran 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Sonra halledelim. İyi molalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 21:16, 1 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, bu resmin kaynağını (alındığı web sayfası, kitap vb.) eklemeniz gerekli; çünkü Vikipedi kuralları gereği kaynaksız resimler, işaretlendikleri günden 7 gün sonra siliniyorlar. Resmi şu anda işaretlemedim; ama kaynaklandırırsanız iyi olur. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 11:57, 3 Haziran 2008 (UTC)

Bu resim için yapmış olduğunuz hatırlatma için teşekkürler.
Az önce ilgili düzeltmeleri yaptım.
İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 12:28, 3 Haziran 2008 (UTC)
Rica ederim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 12:39, 3 Haziran 2008 (UTC)

Şablon:Asker bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Şablon:Asker bilgi kutusu'nda neden değişiklik yaptığınızı anlamadım. Yaptığınız değişiklik, şablonun kullanıldığı bütünb maddelerde, image yazısının resim yazısıyla değiştirilmesini gerekmekte. Şu andaki sizin tarafınızdan değiştirilmiş şekli, resimlerin görünmemesine neden olmakta. Örnek olarak bu maddeye bakabilirsiniz. Değişiklikleri ilk yapışınızda durumu ve nedeni belirterek geri almıştım; fakat siz tekrar geri almışsınız. Tatmin edici bir açıklamanız olacağını düşünerek, geri almıyorum. Açıklamanızı bekliyorum; iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 14:19, 3 Haziran 2008 (UTC)

Şablonun tartışma sayfasında yazmıştım. Resimler gözükmüyor, bu yüzden değişiklik yaptım. Fakat image-resim karışıklığını düşünmemiştim. Çok büyük bir hata yaptığımın farkına vardım şimdi. Hemen eski haline getiriyorum. Eski haline getirdikten sonra Nogi Maresuke maddesine bakarsanız memnun olurum. Resim gözükmüyor. --Terennum Mesaj 14:56, 3 Haziran 2008 (UTC)

Şu anda problem kalmadı. Şablonu yanlış yorumladığım için problem yaşamışım. en.wikipedia'da Resim: ön eki eklenmiyordu. Burda eklemek gerekiyormuş. Sorun kalmadı. İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 15:01, 3 Haziran 2008 (UTC)

  • Tamamdır. Tartışma sayfası gözümden kaçmış herhalde. Size iletiyi yazdığım an acelem vardı, çıkacaktım Viki'den; o nedenle çalakalem birşeyler oldu . Bilgilendirmeniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 07:35, 4 Haziran 2008 (UTC)

Anladım. Canınız sağolsun,hiç önemli değil. Hepimiz ansiklopedi için birşeyler yapıyoruz sonuçta. Birbirimizi uyardıkça daha da iyi sonuçlar alırız ilerisi için. ;) İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 07:45, 4 Haziran 2008 (UTC)

Şablon:Ans.bilgi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Dsmurat, nasılsınız? Vikimoladasınız ama, vaktiniz olduğunda şu şablona bakabilir misiniz? İmza -bana göre- tablonun kötü bir yerinde duruyor. Cümleyle birleştirilebilirse ya da başka bir şey yapılabilirse daha iyi olur sanırım. Kendim uğraştım ama; cahillik işte, olmadı. Teşekkürler, kolay gelsin.  Burak ileti 20:31, 3 Haziran 2008 (UTC)
  • Ne cahilliği yahu , siz değerli katkılarınız farkında değilsiniz sanırım.
    Şablon konusunda elimden geleni yapmaya çalıştım; umarım güzel bir hâl almıştır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 07:45, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Kıskandım, ben de öğreneceğim web tasarım dili. Şablon için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık. Çok hoş, çok estetik olmuş. Kolay gelsin, hoşça kalın!   Burak ileti 16:37, 4 Haziran 2008 (UTC)

Vikipedi:Şikâyet sayfasında bahsi geçen vandalın sıradan olmadığını ben belirtmiş ve onun hakkında Şizofreni yorumunda bulunmuştum.Siz noumenon'un dediği gibi demişsiniz.Sanırım bir yanlışlık olmuş.Saygılar.--Yurekli74 17:12, 5 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, sanırım satırlar alt alta olduğu için karıştırmışım; uyardığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:22, 5 Haziran 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Madde başlığına uymadığı için çıkarmıştım da doğrusu adı buysa tamamdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:12, 5 Haziran 2008 (UTC)

Sanırım sanatçı bu soyadını yeni aldı; bu nedenle her yerde bu şekilde geçmiyor. Ben teşekkür ederim; iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 23:19, 5 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Vandalizmden ötürü kullanıcı sayfanızı 1 hafta, kullanıcı mesaj sayfanızı üç gün süreyle yarı korumaya aldım; bildirmek istedim. Korumalar kalktıktan sonra tekrarı olursa gene koruma isteminde bulunabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:10, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Yarı koruma ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Keşke olmasa; ama n'apalım Üzgün ... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 00:13, 6 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Tartışma:Japonlar sayfasına not bırakmıştım da Vikide Millet, Milliyet v.s maddelerde sorun vardır. Bir arkadaşımız Yamato milleti terimini Yamato halkı yapmaya çalışıyor da bence anlamsız. Yine de bu kavramlar ve bizdeki kullanımı net hale getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 08:24, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Yardımcı olmayı isterdim; fakat maalesef Üzgün.
    Kavramları netleştirmemizin gereğine bu kavramlardan birinin tartışma sayfasında ben de belirtmiştim. Kavramların kullanımları her zaman sorunlar yaratmıştır; önemli olan VP:İNOV'a uygun tartışmalar ve değişikliklerle, doğruya ulaşmak bence.
    Yardım edemedim; çalışmadığım yerden geldi . Bu arada bu nasıl Vikimola ... -- Dsmuratileti 08:33, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Mola yapıyorum. Haftada iki gün girecektim sadece. Fakat vandallar ve tuhaf iddialar v.s dayanamıyorum. Takabeg ileti 08:37, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • O zaman, fırsat buldukça Vikimola yapmanız dileğiyle... İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 08:43, 6 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, ilgili şablonda bir kilit savaşı olduğunu gördüm ve ben de müdahil olmak istedim. :)) Acaba kilitli olduğu için ve kırmızı dur anlamına geldiği yeşil de geç anlamına geldiği için o şablona kırmızı renkli olan bu kilidi koysak nasıl olur? --Manco Capac 09:21, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Selamlar... Aslında iyi hatırlattınız, ben de o resimle ilgili bir şablon yapmak istiyordum ya da mevcu şablonu yenilemek. Bu resim İngilizce Vikipedi'de vandallanma riski yüksek vb. şablonların korumasını belirtmek için eklenen şablonda kullanılıyor. Örneğin haki renkteki bu kilit de sayfa adı değiştirilmesi engellendiğinde kullanılıyor. Diğer Vikipedilerde bu şekildeki bir yaygın kullanım olduğu için sarı (sanırım pirinç) kilidi tercih ettim. Ama eğer daha farklı bir kullanımın olmasını isterseniz; Köy Çeşmesi'nde veya şablonun tartışmasında bütün kullanıcılarla bir fikir alışverişi yapabiliriz. İyi çalışmalar dilerim; kolay gelsin... -- Dsmuratileti 09:33, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Selam Bora nasılsın? Umarım iyisindir. Ben birazdan çıkacağım da, aktifsen Üniversite maddesini ve İstanbul Üniversitesi maddesini izlemeye alabilirsen sevinirim. Bir de Kullanıcı:Veçeliğesuverildi tarafından tartışma sayfalarında görüş belirtildi; onlara da bakar ve görüşünü belirtirsen iyi olur bence. Maddelerin geçmişine ve tartışma sayfalarına baktığında görebilirsin meseleyi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Kendine iyi bak... -- Dsmuratileti 14:41, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkürler Murat'cım iyiyim, umarım sen de iyisindir. Sen merak etme ben ilgilenirim.--bora006ileti 14:43, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • İyiyim çok şükür. İlgilendiğin için sağol, gözüm arkada kalmadı . Teşekkürler, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 22:30, 6 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Daha önce konuştuğumuz konuyla ilgili bir makale. 16 Devlet Masalı ve Uydurma Bayraklar İyi molalar. Takabeg ileti 15:58, 7 Haziran 2008 (UTC)

  • 1999 seçimlerinde CHP seçimlerde şu an mevcut olan ve CHP (1992) maddesinde kullanılan logosunu kullanmıştır.Bu nedenle 18 Nisan 1999 seçimleri başlığına uygun logoyu koyuyorum.Ben partiliyim,bunu partiden sordum.Halkçı 18:48, 8 Haziran 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

  • Değişiklik sayısıyla gelen heyecan ve atılımcı hevesini çok iyi anlıyorum; hoşuma da gidiyor açıkçası. Tek isteğim ne biliyor musun? Hızını kesmemen! Hani bir şey vardır;

-niye koşuyorsun?

-durursam düşerim de ondan..

Sevgi ve dostça desteğimle.. Levent Abi ileti 22:21, 8 Haziran 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim abi. Haklısın, durursak düşeriz; ama arasıra soluklanmak da iyi oluyor mu?... Desteğine çok teşekkür ederim. Bu aralar Vikipedi'ye fazla uğrayamasam da -uğradığımda çıkmam zor oluyor-, birbirinden güzel katkılarını ve özellikle yeni kullanıcıları Vikipedi'ye kazandırma çabalarını görüyorum. Aynı sevgi ve dostluk dolu destek ve selam benden... Bu aralar işin zor, o yüzden bol bol kolaylıklar dilerim; kendine iyi bak... (Ufak bir öneri: Arasıra nefes almayı unutma... İyi çalışmalar...) -- Dsmuratileti 22:29, 8 Haziran 2008 (UTC)

Gayri latin alfabeli KA'lar[kaynağı değiştir]

Selam. [1]a bakar mısınız? Bu latin alfabesiyle yazılmamış KA'lar konusunda belli kriterimiz var mı acaba? Takabeg ileti 22:27, 8 Haziran 2008 (UTC)

  • Selamlar bizden . Bayrak konusundaki iletinizi gördüm; fakat yanıtlayamadım kusura bakmayın. Bu konuyla daha yakından alakadar olan arkadaşlarımızla iletişime geçmişsiniz sanırım. En doğrusu neyse o olsun artık...
    Sanıyorum buradaki söz konusu kural, sadece Türkçe Vikipedi'de açılan hesaplar için geçerli; çünkü Türkçe Vikipedi'de Latin alfabesi kullanılıyor yazımda. Küresel hesaplardaysa bunun geçerli olmasının olanaklı ve gerekli olduğunu düşünmüyorum.
    Bu arada bu şablonu size yapmıştım. Hedef: 44.444!
    İyi çalışmalar, teşekkürler... -- Dsmuratileti 22:39, 8 Haziran 2008 (UTC)
Vay çok ince düşüncelisiniz. Söz konusu kullanıcının kayıdına bakarsak Global account olarak açıldığı anlaşılıyor. Metal Militia'ya tekrar danışacağım. Teşekkür ederim. İyi molalar. Takabeg ileti 22:52, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim, ne demek... Bence küresel hesaplarda bu kural uygulanmasa iyi olur. Bu konuda teklif sunmalıyız. Bana da, size de iyi VikiMolalar, hoşçakalın... -- Dsmuratileti 22:55, 8 Haziran 2008 (UTC)

Aziz Yıldırım[kaynağı değiştir]

Gayet basit: Görevi boyunca en çok Galatasaray Şampiyonluğu gören Fenerbahçe başkanıdır. bu açıklamayı pek ansiklopedik görmedim.O zaman ne bileyim futbolculara da bu denebilir.En çok GS şampiyonluğu gören ya da 6-0'ı gören başkan ,futbolcu....--Kızıl Şaman 21:01, 9 Haziran 2008 (UTC)

  • Başkanlık yaptığı dönemde diğerlerinden farklı noktaları bence ansiklopedik bir özelliktir. 6-0'ı koyarsak, Pendikspor'la ilgili olan kısmı da koymamız gerekir. Bunların o kadar da önemli durum arzettiğini düşünmüyorum; çünkü geçmişte de takımı farklı galibiyetler ve mağlubiyetler almış, sürpriz yenilgilere uğramış başkanlar vardır. Önemli olan, döneminde yaşanan ayrıştırıcı özelliğidir bence. Tabii maddenin tartışma sayfasında da konuşabiliriz bunu. Teşekkürler... -- Dsmuratileti 21:07, 9 Haziran 2008 (UTC)

Günün SR'si ve Haftanın SM'si[kaynağı değiştir]

  • Biz nasıl aday göstereceğiz ana sayfaya çıkması için? Yanıtlarsanız sevinirim, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 21:47, 9 Haziran 2008 (UTC)

Köy çeşmesindeki başlığı açmamın sebebi tam olarak buydu aslında. Verdiğim bağlantılardan da görüleceği üzere... Ancak Ana sayfa sistemi ile Ana sayfa tasarımı karıştırılıyor sanırım. Halbuki temeli yıllara dayaynan bir tartışmanın noktası Vikipedi:Oylamalar/Anasayfa tasarımı (2. tur) bu sayfada konuldu. Küçük bir değişikliğin bile artık uzun tartışmalarla yapılabileceği bir dönemdeyken köy çeşmesinde konunun tasarıma yönelmesini ancak Ana sayfa tasarımı ile Ana sayfa sisteminin birbirine karıştırılmasına bağlayabiliyorum. Köy çeşmesinde bahsettiğiniz konuyla ilgili de bir cevap vermek isterim: Bu konu için hususi üç ayrı internet kafeye gittim, kendi evimdeki iki ayrı bilgisayarda ve arkadaşlarımın bilgisayarlarında değişik ayarlarda değişik internet tarayıcılarında denedim, IRC kanalımızda kullanıcılara da sordum. Internet Explorer 6 da dahi denedim. Demek istediğim benim bilgisayardaki ayarlarımla yapılmış birşey değil. Dediğim gibi konu sağ sütun ile sol sütun arasındaki uzunlukların eşitliği ile ilgili. Günün seçkin resminin aşağıda olup olmaması da artık en azından belli bir süre tartışılabilecek birşey olarak görmüyorum. Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı.

Dediğim gibi köy çeşmesinde başlık bununla ilgiliydi ve konu tasarıma döndükten sonra benim sistemle ilgili bir bilgilendirici mesaj atmam abes kaçacağı düşüncesiyle atmadım. Zaten yönerge sayfalarında veya tartışma sayfaların üstündeki şablonlarda anlatılıyor. Benim yazacağım mesaj sadece daha kolay bir anlatımı olacaktı. Neyse Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/teklifler başındaki kutucuğu öncelikli olarak okumanızı tavsiye ederim. Bu sayfanın içine bir şablon gizli. Değiştire bastıktan sonra "40. Hafta" başlığıyla girilmiş bir bölüm bulacaksınız bunu aynen kopyalayıp aşağıya yapıştırın. Başlıktaki haftayı teklif edeceğiniz hafta olarak değiştirin. Resim:WScottHancock.jpg|left|100px yazısını göreceksiniz burada kullanılmasını istediğiniz resmin adını girin ve aşağıya Ana sayfaya çıkmasını istediğiniz içeriği ekleyin. Önereceğiniz hafta en az iki hafta sonraki bir tarih için olmalı yani şu anda 24. haftadayız 26. haftayı önerebilirsiniz. Günün Seçkin resmi (GSR) için ise o ayın tartışma sayfasında Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi/Haziran 2008 öneride bulunabilirsiniz. GSR için değişiklik durumunu yönergede daha basit anlattığımı düşünüyorum aslında: Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge#Seçim ve değişiklik ve Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge#Korunmuş versiyon bölümleri. Eğer o ayın tartışma sayfasını kullanmadan direk şablonu oluşturuyorsanız özet kutusuna mutlaka nedenini belirtiniz. Yani "Yeni aday" şeklinde değilde neden o gün neden o resim? şeklinde. Ayrıca direk şablonların oluşturulacağı adaylıklar seçildiği veya seçileceği anlamına gelmemektedir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:19, 9 Haziran 2008 (UTC)

  • Tatmin edici açıklamanızı, Vikimola'da olduğumdan maalesef yanıtlayamadım. Teşekkür ederim ayrıntılı bilgilendirmeniz için. Belirttiğiniz yöntemleri kullanarak ana sayfa çalışmalarına elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım. Bu arada, Vikipedi'ye layık bir ana sayfa ortaya çıkarmak için çok uğraşıyorsunuz, bu nedenle de kocaman kolaylıklar ve tebrikler . İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 17:32, 12 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Dsmurat şu sıralar Eskişehir maddesini seçkin madde yapamaya çalışıyorum(hatta uzun bi süredir.) bazı eklemeler ve düzenlemeler yaptım. Eksiklikleri ve düzenlenmesi gereken yerleri belirtirsen memnun olurum. --Aycan 12:42, 10 Haziran 2008 (UTC)

  • Şu anda fazla ayrıntıya girmeden genel olarak yaptığım incelemede, maddenin gaye güzel olduğunu gördüm. Doğrudan göze çarpan bir problem göremedim. Ayrıntılarıyla inceleme olanağım olursa, daha başka değerlendirmeler de yapabilirim. Eline sağlık, kolay gelsin... --DsMuratileti 17:54, 12 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Ciddi ol düzeldi ancak Ansiklopedik bilgi şablonu da sanırım bozuk.--Yurekli74 23:06, 10 Haziran 2008 (UTC)

  • Bugün Vikipedi'ye hiç uğrayamamıştım; şimdi uğradım ve Levent Abi'ye yazdığınız iletinizi gördüm. İki şablonda değişiklik yaptım; herhangi bir aksaklık görürseniz, mevcut şablonlara ya da yaptığım değişikliklere bakarak kendiniz de düzeltebilirsiniz. İletim çalakalem oldu biraz; ama kusura bakmayın, şimdi çıkmalıyım. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 23:13, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • Mesele halledildi abi, iyi çalışmalar, görüşmek üzere... --DsMuratileti 23:14, 10 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkürler Murat, sanırım kopyalamada include değerlerinde hata yapmışım, hepsini aceleyle dönüştürdüm ama güzel oldu dimi? :) Artık dikkat ederim. Levent Abi ileti 04:57, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Aman ne demek abi... Tesadüfen Vikimola'ma mola vermiştim :), görünce el atayım dedim. Ellerine sağlık, çok güzel olmuşlar. Biliyorsun ben ilgilenemedim; ama sen çok iyi bir biçimde kotarmışsın... İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 17:25, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Selam. Resim:EsirYunanGenerallar.JPG yükledim. Eskiden internetten indirmiştim fakat nereden indirdiğimi hatırlayamadığım için kaynaksız kaldı. Kaynağı bulma yolumuz var mı acaba? Yardımcı olursanız sevineceğim. Takabeg ileti 11:38, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Birde Şu resmin kaynağı Türkçe vikipediymiş. Ama bizde var mı acaba? Takabeg ileti 14:49, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Bunun daha iyisini arıyorum. Takabeg ileti 15:34, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Sorulara bak . Araştırma yapmadan bir şey demem zor; o nedenle sorularını (en azından) internet üzerinden araştırayım, ondan sonra yanıtlayayım. Pek ümidim yok; ama eğer bulursam, size ulaşırım. İyi Vikimolalar... --DsMuratileti 17:58, 12 Haziran 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. burda Kuvai Milliyeninkini buldum. Fakat bunun kaynağı ingilizce wikidir, dosyanın adı bile aynı. İngilizce wikiye göre kaynağı Türkçe viki ve Türkçe vikide bulunmuyor. Möbius şeridine girdim. İyi vikimolalar. Takabeg ileti 18:27, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Selamlar, kullanıcı sayfamda yaptığın değişiklik için teşekkürler, kolay gelsin iyi çalışmalar.--Düşünenadam 19:34, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim, görevimiz . İyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:33, 12 Haziran 2008 (UTC)

Çalışma odası[kaynağı değiştir]

Madem sizi yakaladım internet tarayıcılarınızla dener misiniz Kullanıcı:Mach/Çalışma odası sayfasında bozuk bir kısım var mı, kayma sorunları özellikle.--Machiavelli' msj 17:35, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Ben denediğim tarayıcılarda herhangi bir soruna rastlamadım. Ana sayfanın şu anki hâlinden daha sorunsuz gibi grünüyor. Sadece ilk yüklemede "Köy Çeşmesi" bağlantısının "çeşmesi" kısmı biraz alta indi. Tekrar yükleyince bu oratadan kalktı. Bazen oluyor böyle.
    Ana sayfanın şimdiki hâlindeki butonların kayması sorunu hâlâ mevcut; ama ççalışma odasındaki tasarımla, bu sorun aşıldı gibi görünüyor.
    Küçük bir öneri: "Türkçe Vikipedi'deki madde sayısı" yerine, "Vikipedi'deki Türkçe madde sayısı" desek daha doğru olur bence. Bir de İtalyanca Viki'deki gibi, butonların üstüne gelince renk değiştirme özelliği ekleyecek misiniz?
    Emekleriniz için ellerinize sağlık. Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 17:42, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • İtalyanca Vikideki olayı yapamayız sanırım o daha çok arayüzle ilgili birşey. Kontrol ettiğiniz için teşekkürler. Eğer herkeste sorunsuz ise bu şablonla değiştirilmesini teklif edeceğim. Bu sebeple köy çeşmesine de bir başlık açtım, orada da yorumda bulunursanız sevinirim. Saygılar.--Machiavelli' msj 17:47, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim ne demek... Bence de değiştirilmesi daha iyi olabilir; çünkü bu hâli, bir hayli sorunlu. Çalışma odanızdaki şablon, bu sorunları çözecektir. Saygılarımla... --DsMuratileti 17:50, 12 Haziran 2008 (UTC)

Lisans sorunu[kaynağı değiştir]

  • Kompozisyonunda kullanılan fotoğraflardan bu fotoğrafın lisansı bu resimde yer alan lisansla eşleşmiyor; ayrıca bu tür resim kompozisyonu vb. çalışmalarda kullanılması yasak sanırım. İlgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 19:54, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Haklısınız, silindi. Dikkatiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 20:04, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Ben de ilginize teşekkür ederim. Kolaylıklar... --DsMuratileti 20:19, 12 Haziran 2008 (UTC)

Trabzonspor'a uzun süredir saldırılar oluyor bugün olduğu gibi... Sık sık ilgilenmeme rağmen baş edemiyorum. Geçici kilit koymayı düşünürseniz iyi olur..--Xyzblood 16:18, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Vandallar zaman zaman pek çok maddeye dadanabiliyor . Eğer koruma ya da yarı koruma gerektiren bir durum varsa, Hizmetli arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Ben Hizmetli olmadığım için yardımcı olamacağım size maalesef. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 16:22, 13 Haziran 2008 (UTC)

Öyle mi... Pardon, kusura bakmayın... Sizi hizmetli yada hizmetli adayı diye hatırlıyorum sanki... Hakkınızı helal edin... Kolay gelsin...--Xyzblood 16:24, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Aman ne demek... Bir arkadaşımız beni burada aday göstermişti; belki oradan öyle kalmıştır aklınızda. Değerli çalışmalarınızın devamını dilerim; kolay gelsin... --DsMuratileti 16:36, 13 Haziran 2008 (UTC)

İşçi Partisi[kaynağı değiştir]

Ama parti tüzüğü değil partinin programının ana başlılarıdır partinin siyasi görüşünü yansıtmak amaçlıdır. Öneriniz için teşekkürler. VikiKaynak ile ilgili pek bir şey bilmiyorum onun iin şimdi araştıracağım. Denereri

Şablon:Alıntı[kaynağı değiştir]

Selamlar Murat çözemediğim bir şablon sorunum var ve yardımcı olabilirsen çok sevinirim.Şablon:Alıntı kullanmak istediğim bir sayfa var ancak yazılar sayfayı ortalıyor, bende iki yana yayılmasını bir türlü sağlayamadım. Bakman mümkün mü?--Bora006 mesaj gönder 16:25, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Sanırım o tercih, sözlerin diğer yazılardan farklı olması için, sayfanın %80'ini kaplayacak biçimde yapılmış. Ben %85 yaptım. Tüm maddelere yansıması bir süre alır. Eğer hoşuna gitmezse, şablonda benim değiştirdiğim yeri sen de değiştirebilirsin. Kolay gelsin... --DsMuratileti 16:42, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • İlgin için teşekkür ederim, başka bir arkadaş düzeltip madde de kullanmış sanırım o haliyle kalır. Çok çok teşekkür ettim. Sevgiler.--Bora006 mesaj gönder 16:45, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Tamamdır; kolay gele... --DsMuratileti 16:49, 13 Haziran 2008 (UTC)

Madde tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Zaten madde silinecek.Silinecek maddelerin tartışma sayfası da olmaz.Saygılar.--Yurekli74 19:26, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Maddenin silinecek olması; o maddenin tatışma sayfasına Vikipedi politikalarına aykırı yazıalr yazmayı gerektirmez. Bu nedenle, politikalara aykırı durumlar derhal düzeltilmeye çalışılır. Saygılarımla... --DsMuratileti 19:30, 13 Haziran 2008 (UTC)

Silineceğini bildiğim için o maddeyi yazan arkadaş (her kimse) okusun diye yazdım.Kuralları biliyorum.Merak etmeyin.--Yurekli74 19:32, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Sanırım anonim IP'li bir kullanıcı tarafından yazılmıştı (madde silindiği için göremiyorum şu anda); eğer belirtmek istediğiniz bir görüşünüz varsa yazısı hakkında, ona ileti göndermeniz daha iyi oldu o zaman, bence. Benimki herkese zaman zaman yaptığımız gibi ufak bir hatırlatmaydı Vikipedi politikaları hakkında... İyi çalışmalar... --DsMuratileti 19:40, 13 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler iyi çalışmalar.--Yurekli74 19:45, 13 Haziran 2008 (UTC)

Pardon bana mı yazmıştınız tartışmanın selameti açısından bu kelimenin kullanılmasına göre siyasi düşüncelerini belirleyemezsiniz diye ? --Boyalikus 21:29, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Salt size yazmadım; sayfada yorum yazan diğer kullanıcıların yazılarında da bu tür bir yönelim gördüğümden ötürü genel bir ibare kullandım. Eğer yalnızca sizin hakkınızda olsaydı; ileti yazardım size. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 21:36, 13 Haziran 2008 (UTC)

Tamam ben üzerime alındığım kısım konusunda birşeyler söyleyeyim. Uyarınız için teşekkür ederim öncelikle. Bir kelimede değişiklik istemesine göre siyasi düşünce tahmini yapmıyorum. Burada, burada yazdıkları, beni Vatan Cephesi sempatizanı olarak suçlaması, başka birini takiyecilik yapmakla suçlaması ve kişisel sayfasına koyduğu resim, hangi siyasi düşünceden olduğunu tahmin etmeme olanak sağlamasa bile varsayalım, DP karşıtı olduğunu anlamama yetiyor. Bunu maddeye yansıtması ise VP:TBA ihlali oluyor. Bugüne kadar yazdığım maddelerin birçoğu uzaktan yakından Sosyalizm ile ilgili olan maddelerdir ayrıca belirtmek istiyorum.. iyi çalışmalar.--Boyalikus 21:50, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Zaten herkesin mutlaka bir siyasi bir görüşü vardır (Apolitiklik bile politikliktir belki de). Önemli olan bunları maddeye yansıtmadan, tarafsız maddeler oluşturmaktır. Kimsede bir pozitif bilim objektifliği beklemiyoruz; bekleyemeyiz de. Önemli olan, tarafsız olan (ya da tarafsız olduğu düşünülen) kaynaklardan bir madde oluşturmaktır bana göre. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 21:59, 13 Haziran 2008 (UTC)
Evet ama bunlardan daha önemlisi kaynak göstermektir. Düşüncelerin maddelere yansıması bu şekilde önlenir. Ben Anayasa hukuku ve hukuk konusunda birçok kitabı bulunan bir kişiyi kaynak gösteriyorum, herhangi bir dergiyi, gazeteyi değil. Karşı tarafta suçlamada bulunmaksızın kaynak göstererek kişiselleştirmeden kurtulabilir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Boyalikus 22:04, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Tabii ki güvenilir ve doğru kaynaklarla oluşturulan maddeler en iyisi... Not: Yazdığınız iletileri, ilgili başlığın altına değiştire basarak eklerseniz daha iyi olur. Öteki türlü takip etmek zor oluyor. Teşekkürler.. --DsMuratileti 22:14, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Bu dış bağlantıda bahsettiğiniz anaysa hukukçusu sayın Kemal Gözler, zaten 1961 Anayasasını iyi bulmayan ve 1982 Anayasasını savunan bir akademisyendir. O nedenle 27 Mayıs yapıldıktan sonra ortaya çıkan 61 Anayasasını iyi bulmayan bir kişi, 27 Mayıs hakkında da darbe nitelendirmesinde de bulunabilir bence. Teşekkürler... --DsMuratileti 21:43, 13 Haziran 2008 (UTC)

Kemal Gözler DP'ye sempati mi duyuyordu yani, anlamadım... Anayasa konusunda bir problem mi vardı.. Ben olayın darbe olduğunu nitelendiriyorum. Kemal Gözler diyor ki: Aslî kurucu iktidarın en yaygın ortaya çıkış şekli, devrim ve hükû-met darbesidir. Önce ülkenin mevcut siyasal rejimi, bir devrim ya da hükümet darbesi sonucu yıkılır. Eski rejimi yıkarak siyasal iktidarı ele geçiren devrimciler ve darbeciler, yeni bir anayasa hazırlayarak yeni bir siyasal rejim kurarlar. 1789 Fransız, 1917 Rus ihtilalleri buna örnektir. 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 Askerî Darbeleri de yine aslî kurucu iktidar olayına örnektir. Bakın ikisinede Darbe diyor. Ayrıca o linkte darbe tanımı için: Hükûmet Darbesi (Coup d’Etat).- Hükûmetin, anayasal usûller dışında, şiddet yoluyla, birden bire, ama yine yöneticiler arasında el değiştirmesidir. 27 Mayıs 1961 ve 12 Eylül 1980 Hükûmet darbeleri gibi. Hükûmet darbesinde, devrimden farklı olarak sadece yöneticiler değişir, siyasal ve sosyal düzende genellikle değişme olmaz. Devrimde halkın da katılımı söz konusu iken, hükûmet darbelerini çoğunlukla sınırlı sayıda yönetici kesimler ve özellikle askerler yapar. Hükûmet darbelerine putsch veya İspanya ve Latin Amerika’da pronunciamiento da denir. 1961 Anayasası mı daha iyidir yoksa 1980 Anayasası mı daha iyidir tartışması değil ki bu ?--Boyalikus 21:57, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • DP sempatizanı vb. bir şey demedim; sadece 27 Mayıs'tan sonra yapılan 61 Anayasasına sıcak bakmamasından bahsettim. Gerçi zaten kitabında 27 Mayıs'ın "darbe" olarak geçmesi ve kendisinin 61 Anayasasını iyi bulmamasından yola çıkarak, DP'li vb. diyemeyiz. Çünkü AP'li akademisyen ve yazarlar da 27 Mayıs'tan "ihtilal" olarak bahsetmekte. --DsMuratileti 22:10, 13 Haziran 2008 (UTC)

"Darbeyi meşrulaştırmak"[kaynağı değiştir]

  • "...27 Mayıs Müdahalesi demek, Halkçının açıklamalarına göre darbeyi meşrulaştırmaktır" düşüncenize katılmıyorum. Sonuçta madde adının "darbe" olmaması gerektiğini düşünen kullanıcılar da var; buradan yola çıkarsak, diğerleri de mi bu çabanın içinde.
    Bahsettiğiniz "darbeyi meşrulaştırmak" düşüncesinde olanların yaptıklarının bu yönde olduğunu düşünmüyorum; çünkü bu, bir "ateistin Tanrı'nın varlığını inkar etmesi" gibi bir şey. Bu görüşe sahip kişiler zaten bunu o şekilde görmez herhalde... İyi çalışmalar... --DsMuratileti 23:14, 13 Haziran 2008 (UTC)
Ama ne kadar yazık ki günümüz Türkiyesinde Atatürk ile,O'nun devrim ve ilkeleri ile,hukuk devleti ile kavga etmek onlara saldırmak bir moda olmuştur.Burada bu modaya uyan kişileri kınıyorum! bu ve buna benzer birçok açıklaması vikipedide hoş karşılanmaz. Bahsini ettiğiniz VP:KÜRSÜ'de bu nedenle var... Bende Vatan cephesi sempatizanı değilim, bende Mustafa Kemal'i darbeci olarak nitelendirmiyorum, Darbe sonucu her ne sebeple olursa olsun, 3 kişinin idam edilmesine de hoş bakmıyorum.. Ben terminolojide geçen bir anlamı yüklüyorum... DP hükümeti varken asker gelir Yassı Ada'ya gönderir.. Hükümetin yerine kendisi geçer. Bunun evrensel adı nedir? Darbe...Herhangi bir kayda değer, tarafsız hukukçu tarafından 27 Mayıs Askeri Müdahalesi'nin birebir yazılı olduğu kaynak getirin isterseniz.. Ben kaynakla konuşuyorum. Y ada katılımcıları 12 Eylül Darbesine çağıralım.. Bunca ithamı yapmış, hakareti etmiş Halkçı'ya bir tane bile mesaj yazmamış olduğunuz halde benim O'nun söylediklerinden yola çıkarak, (büyük devrimi darbe diye itham edemez ve demokrasi düşmanı diktatör bir idareyi de mağdur ve mazlum göstererek aklayamaz.! Buna geçit vermeyeceğim! ) cümlelerine darbeyi meşrulaştırmak ve şimdi söylüyorum darbeyi mükemmelleştirmek ve devrim nitelendirmek, dememden rahatsız oluyorsunuz, çok alındım. Bu sözler üzerine ona VP:KÜRSÜ'yü işaret etmemiş olmanıza da alındım.. Darbe sonrası diye bir alt başlık açmıştım az önce, siz yazmasaydınız bile Atatürk Devrimleri için, 27 Mayıs 1960 Devriminin ilke ve ülküleri için ne kadar yeterli ve değerli bir koruyucu müessese olduğunu türlü örnekleriyle gösterdi diye yazacaktım zaten, darbeyi meşrulaştıranlar tarafından olaya bakarak :) Son söylediğinizi tam anlamadım ama şöyle bir klişe daha var, Allah hiç kaldırmayacağı taşı yaratır mı ?? iyi çalışmalar.--Boyalikus 23:52, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Tarafsız bir yazılı kaynakta 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni olayları diye bir yazıda yoktur (ya da en azından ben baktım yoktu); fakat Vikipedi'de böyle bir madde var. Nedeni, Vikipedi:Adlandırma anlaşmazlığı'ndaki Betimsel adlar başlığında yer alan ifadedir. Bu nedenle 27 Mayıs Askerî Müdahalesi vb. bir ad kullanılmasını istiyorum.
    Halkçı'nın söylediklerinde yer alan 27 Mayıs Askerî Müdahalesi ifadesini diğer bazı kullanıcılarla beraber ben de önerdim; dolayısıyla "darbeyi meşrulaştırmak" sözü bu ifadeyi öneren kişileri de kapsar. Bu nedenle rahatsızlığımı dile getirmiştim.
    Halkçı konusuna gelirsek; kendisi daha önce benim yaptığım bir değişikliği değiştirdiği için kişisel diyaloga girerek, olası bir gerginliğe neden olmak istemiyorum. Siz, benim gözümde, Vikipedi kurallarına daha hakim olduğunuz için ve fikir alışverişine açık olduğunuz için size rahatsız olduğum noktaları ve yorumlarımı yazdım.
    Son bahsettiğim olay, olayı "ihtilal" kavramı olarak gören birinin, zaten "darbe" kavramını koymamasından yola çıkarak söylenmiş bir şeydi. Ben de son söylediğiniz klişeyi anlamadım. Acaba çok mu yoğun bir hâldeyiz . İyi çalışmalar... --DsMuratileti 00:29, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • "3 nolu dipnot olmuş kaydet tuşuna basana kadar :)" notunuz çok güzeldi ... --DsMuratileti 23:48, 13 Haziran 2008 (UTC)
      • Ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Ya çok yorgunum ya da siz bir muziplik peşinde olmalısınız. :)) Eklediğim 3 nolu dipnotun yerinde bir adet fact şablonu vardı o şablonu ekleyen kullanıcı yanında yer alan mavi Cemal Gürsel linkine tıklasa o fact'ı oraya eklemeye gerek olmadığını benim tıklayıp okuduğum gibi vikipedi üzerinde zaten bu bilginin veri olarak var olduğunu görürdü. Kolay gelsin demeden önce asıl sorun 3 nolu dipnotun olduğu cümleden sonraki benim eklediğim fact şablonunun nasıl dipnotlandırılacağı/kaynakçalandırılacağı konusudur. O kadar net bir cümle yazılmış ki sanki darbe/ihtilal yapanların yahut yapabilme erkinde olanlarından ağzından çıkabilecek türden. Tartışmalarınız bu kadar yoğun olmasa o cümleyi maddeden normal koşullar altında silmek gerekirdi.--Yamşı 00:05, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Bunca yorgunluğun arasında gülümseten bir anektodu aktarmak istemiştim. Son olarak bundan mı bahsettiniz? Yanıtınıza yetişemeyebilirim; çıkacağım birazdan. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 00:10, 14 Haziran 2008 (UTC)
Evet. İyi geceler --Yamşı 00:13, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Sağolun size de... --DsMuratileti 00:29, 14 Haziran 2008 (UTC)

Yorumları silme meselesi[kaynağı değiştir]

Sayın Yurekli; burada yazılan yorumlarımızı neden sildiniz acaba? Yorumları geri getirirseniz sevinirim. Teşekkürler... --DsMuratileti 00:49, 14 Haziran 2008 (UTC)

En son Nihan'ın mesajı vardı.Ben birşey silmedim.--Yurekli74 00:52, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • "Ben silmedim" diyorsunuz; ama burada sizin çıkardığınız gözüküyor. --DsMuratileti 00:55, 14 Haziran 2008 (UTC)

Sanırım linki sorduğunuz mesajınızı diyorsunuz, gülümsediğiniz mesajınızın hemen üstünde; benim mesajımda...--Xyzblood 00:56, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • Hayır; "Bence gayet şık oldu." başlığı altındaki linki sorduğum yazımı diyorum. Konu karıştı bir hayli; ama Yurekli74 ileti yazmış. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 01:00, 14 Haziran 2008 (UTC)

Bende o yazınıza cevap vermeye çalıştım. "Kızmış gibi mi duruyorum" dediğiniz yazınızın hemen üstündeki yazıda bulunan link. Kolay gelsin...--Xyzblood 01:03, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • Tamamdır; sayın Kemal Gözler'in web sitesini belirtmişsiniz. Bilgilendirmeniz için teşekkürler... --DsMuratileti 01:10, 14 Haziran 2008 (UTC)

O Değişiklik çakışması sonucu olmuştu.[kaynağı değiştir]

Xyzblood'un ilk verdiği linkTeki internet sayfası yayından kalkmıştı.Sonradan düzeltmiş,bende cevap yazıyordum.Sizde hangi link boşa diye sormuşsunuz.O sırada değişiklik çakışması oldu.Link düzelince bende çıkarttım.--Yurekli74 00:58, 14 Haziran 2008 (UTC)

Tamamdır; ama bir daha yorumlarımı çıkarırken ya da değişiklik yaparken bana da belirtirseniz daha iyi olur. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 01:04, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Görüyorsunuz bir tartışmadan yeni çıktım.Heryere aynı anda yetişemem ki.Neyse İyi geceler.--Yurekli74 01:08, 14 Haziran 2008 (UTC)

Şerefiye, İznik[kaynağı değiştir]

  • Anonim kullanıcının bahsettiğinin hangi madde olduğunu çözmüşsünüz ipuçlarından yola çıkarak. Değişiklik çakışması yaşayınca gördüm . İyi çalışmalar... --DsMuratileti 00:57, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Bu saatte kolay olmadı ama...Başardım --Machiavelli' msj 00:58, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Dedektif gibi ... Haklısınız, benim de kafam adeta bir davul oldu. Kolay gele... --DsMuratileti 01:02, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Şu sıralar biraz yoğun olduğumdan ve denetçi istekleri de çok zaman aldığından (saatlerce her olası kukla/kuklacının her bir IP'ini elle kontrol etmemiz gerekiyor çakışma var mı yok mu diye...) pek bakmıyordum o sayfaya; kusura bakmayın. Ama siz bildirince tamamladım isteğinizi, ilgili sayfadan sonuca göz atabilirsiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:31, 14 Haziran 2008 (UTC)
Telif hakkı saklı içerik olduğu için hepsini kopyalayamamakla birlikte belirli kısımlarını kopyalarım ^_^ Ama zaten, üçüncü parti bağımsız, tanınmış kaynaklarda bu olayın darbe olarak (ister military coup olsun ister coup d'état olsun) geçtiği bilinmektedir... ihtilal veya benzeri isimlendirmelere akademik, üçüncü parti kaynaklarda pek rastlanmıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:26, 14 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Yine soruna bak diyeceksinizdir ama başka kime soracağım? :) şu resim 1920'de İstanbul'un işgalinin şiddetlendiği dönemde çekilmiş. Fakat benim gördüğüm aynı resimde arkasında 3 tane kocaman zırhlı var (Toktamış Ateş'in Türk Devrim Tarihi [2] kitabında). Bu netteki resim orijinal olup öteki montaj mıdır? Yoksa öteki orijinal olup netteki sansörlü müdür? Takabeg ileti 09:37, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • Ben "soruya bak" sözünü, "ne kadar da zormuş" anlamında söylemiştim. Eğer fotoğrafların aynı kare olduğundan eminseniz, sayın Toktamış Ateş'in kitabında yer alan fotoğrafı tercih etmeliyiz bence. Sonuçta sanal ortama aktarılan belgeler deforme olabiliryor/yapılabiliyor. Bence sayın Ateş de güvenilir kaynaklara giriyor. Ayrıca, Toktamış Hoca kitaplarına fotoğraf koymaz pek, resim koyar; bu da güzel bir istisna olmuş. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:08, 14 Haziran 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Tarayıcım yok ama bir şekilde yüklemeye çalışacağım. İyi çalışmalar. Görüşürüz.
P.S. Birde şunu soracaktım. İnönü'nün Kayseriye girişinin engellenme olayı için özel ad var mı acaba? Kayseri olayı filan mı? Takabeg ileti 13:16, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla yok. Kayseri sıkıyönetimi falan desek, çok yüzeysel ve hafif kaçar. Derin bir konu olduğu için biraz düşünmek gerekiyor. Siz yazın, ben aklıma bir şey gelirse, paylaşırım. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:24, 14 Haziran 2008 (UTC)

İskan Kanunu[kaynağı değiştir]

  • Biz yattıktan sonra ha? Sizi gidi siziii... --DsMuratileti 01:04, 15 Haziran 2008 (UTC)

Yattıktan sonra derken sinsi planım yok:) Trafik yoğun olduğu için sonra yazacağım. Giriş kısım gayet güzel. Darbe ve İhtilâl konusunda yorumumu eklemiştim. Bir de Türkeş 27 Mayıs Harekâtı tercih ediyordu. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:10, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • Öyle olduğunu düşünmüyorum zaten. Öyle olsa nöbet beklerim . Şaka bir yana, ben kaçtım; bilgilendirmeniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 01:12, 15 Haziran 2008 (UTC)

Havalimanı Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

İyi günler. Bir şey danışacaktım. Vikipedi'de havalimanlarıyla ilgili çalışıyorum. Sorum şu havaalanı bilgi kutusunda istatistik kısmı yok. Yani havalimanıyla ilgili istatistik giremiyorum. Şablonu hazırlayan kişi istatistik kısmını koymamış. Ben denemye çalıştım fakat olmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdi vereceğim örnekte istatistik kısmı var. Ben nasıl ekleyeblirim. Örnek vereceğim sayfada sağ kısımda havaalanı bilgi kutusu kısmında:http://en.wikipedia.org/wiki/Son_Sant_Joan_Airport Şimdiden teşekkürler.--Eray36 12:14, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • İletinizi aldım; fakat şu anda çıkmak zorundayım. İlgilenmeye çalışacağım. --DsMuratileti 14:35, 15 Haziran 2008 (UTC)


Çok teşekkürler Murat'cığım, şimdiden senin de bayramın, gelecek yeni yılın, doğum günün.. kutlu olsun :) (Ne olur ne olmaz, unuturum, önlem alayım) Levent Abi ileti 14:44, 15 Haziran 2008 (UTC)

27 Mayıs giriş bölüm öneriniz[kaynağı değiştir]

Buraya eklediğiniz giriş kısmını maddeye alabir ve aktarabilir misiniz, ilgili tartışma kısmının kısmen ya da tümden kapanması için sizin değişimi yapmanıza gerek vardır. Teşekkür ederim.--Yamşı 19:28, 15 Haziran 2008 (UTC)


Merhaba DsMurat,

Babalar gününde; değil baba, dede olarak bile hatırlanmak ne güzel.. Tıpkı Yıldızlı semalardaki haşmet.. gibi.

Çok duygulandım, teşekkür ederim.. Nice mutlu ve mutluluk dolu kutlamalı günler dileklerimle..--Hasan Sami 15:09, 16 Haziran 2008 (UTC)


Çok Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Dsmurat;

Onure edici mesajınızı yoğunluğum nedeniyle yeni farkettim. Beni onurlandırdınız. Güveninize laik olmanın çabası içindeyim. Çok teşekkür ediyorum. İyi tatiller. İyi dinlenmer. Kapçak 12:58, 17 Haziran 2008 (UTC)


  • Merhaba; bu, şablonlar konusunda ikinci kez kapını çalışım. Biliyorum moladasın ama önemli bir konu.. Kullanıcılara yazılan "hoşgeldin" mesaj şablonu, tüm sayfayı kaplıyor. Özellikle yeni bir kullanıcı, ikinci bir mesaj aldığında üstte kalan hoşgeldin mesajını görünce yeni bir şey olmadığını düşünüp alta bakmayabiliyor. Bunun boyunun kısaltılması mümkündür. Hatta yeni stilimize uygun yan bantlı daha çağdaş, modern bir yapıya büründürülebilir. Farkındaysan hemen hemen o formda olmayan mesajımız kalmadı gibi.. Taa ki "hoşgeldin" dışında. Hoşgeldin'in hem yeni formata döndürülmesi, hem de şu yer kaplama sorunundan arındırılıp; kullanıcıların ikinci mesajı ayrımsamaları için cidden önemle yardımına ihtiyacım var. Hadi bir el atmaya çalış sana zahmet.. Levent Abi ileti 20:02, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Madem Anonim Hoşgeldin'i değiştirdin (ki benim dediğim o değildi; normal hoşgeldin şablonuydu: {{Şablon:Hoş geldin}}), anonim h.g. için şunlar nasıl? Levent Abi ileti 20:30, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Ben deneme amaçlı koydum; uygun bir resim koy abi kafana göre... Ben şu anda genel bir hoşgeldin şablonu üzerinde uğraşıyorum; bitince bildireceğim sana. Bugün biter; görüşürüz. Kısa oldu, kusura bakma ... --DsMuratileti 20:33, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Bunu hazırladım abi, umarım iyi olmuştur. Beğenmediğin yerleri düzeltirsen sevinirim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 21:42, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Şimdi bunun yüksekliğini (boyunu) nasıl kısaltabiliriz ki, sayfasını açan kullanıcı alta yeni mesaj eklendiğinde farkedebilsin? Levent Abi ileti 21:45, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Ancak yazıyı kısaltarak yapabiliriz abi. Sen uygun bir biçimde kırp da, bir de öyle deneyelim o zaman . --DsMuratileti 21:49, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Tamam Murat'cığım, çok teşekkürler, elimdeki işi bitireyim bakıcam. İyi geceler.. Levent Abi ileti 21:51, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Tamamdır abi... Ben bir süre yokum büyük olasılıkla; Vikipedi sana emanet ... Görüşmek üzere, hoşçakal... --DsMuratileti 21:53, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Özletme ama kendini! Biliyorsun hep ihtiyacımız var. Ara sırada olsa uğra ve çabuk bitir vikimolanı gözlerinden öptüm. Levent Abi ileti 21:55, 19 Haziran 2008 (UTC)

Şablon:Hoş geldin[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Murat. {{{HG}}} çok güzel olmuş, rengarenk; ellerinize sağlık. Sizi Viki-mola molasında bulmuşken bir rica. Hoş geldin şablonuna Runningfridgesrule başka diller eklemiş, çok da kullanışlı olmuş. Ancak düzensiz görünüyor. Ben denedim birşeyler yapmayı ama, başarılı olamadım. O şablon için de birşeyler yapabilir misiniz? Yeni bir başlık gibi. Kolay gelsin, hoşçakalın.   Burak @ 21:54, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Vazgeçtim; yeni şablonunuzu kullanmak daha iyi olacak sanırım. Ekliyorum extedit.js'me. Kolay gelsin. ^_^  Burak @ 21:56, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Nasıl isterseniz; ama ben düzelttim bile ... İltifatlarınız için teşekkür ederim; değerli katkılarınızın devamı dileğimle... --DsMuratileti 21:59, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Evet, gördüm. Çok güzel olmuş başlık -özellikle seçtiğiniz resim-, teşekkür ederim. Siz de özletmeyin kendinizi ve projelerinizi. Hoşçakalın  Burak @ 22:05, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim tekrar. Bu ve bunun gibi güzel sözleriniz, Vikimola'mı kısa kesmeye yönlendiriyor . Biraz Vikimola iyi gider tazelenmek ve günlük hayata da devam etmek için... İyi çalışmalar dilerim; hoşçakalın... --DsMuratileti 22:10, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Bana da lazım. Haddinden fazla vakit geçiriyorum Vikipedi'de. Bu akşamşlık size gönderdiğim sonuncu turuncu şerit olsun, devam edin molanıza. Hoşçakalın...   Burak @ 22:15, 19 Haziran 2008 (UTC)


Farkındayım Murat; bakıcam, yine de anımsatmana teşekkürler. Levent Abi ileti 06:40, 20 Haziran 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Narzisse.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:26, 21 Haziran 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Nectarine Fruit Development.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:26, 21 Haziran 2008 (UTC)
  • Maşallah . Ayrıca güle güle kullanın şablonu; size şablon yetmeyecek sanırım ... --DsMuratileti 18:12, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Elinize sağlık. Güya vikimola yapıyorum ama ne yazık ki bizde vandal oranı yüksek. İyi vikimolalar. Takabeg ileti 18:16, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim... Vikimola'ya devam, kolay gelsin... --DsMuratileti 18:19, 23 Haziran 2008 (UTC)

Biliyorum ne bu çektiğim Levent Abi'nin elinden diyorsun ama.. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Tart%C4%B1%C5%9Fma/test şundaki boşluk sorununu halledebilir misin? Levent Abi ileti 18:20, 23 Haziran 2008 (UTC)

  • Alemsin abi, ne demek... Elimden geldiğince bir değişiklik yaptım; ama bilmem istediğin bu muydu? Ellerine sağlık, döktürüyorsun yine . Hadi kolay gelsin, ben çıkmak zorundayım; görüşürüz... --DsMuratileti 18:25, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Sağolasın, oldu bile.. Gelince yine bir bak bakalım ya da sen daha değişik bir şey tasarlarsan o da olur.. Teşekkürler. Levent Abi ileti 18:28, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Murat; tartışma sayfasında göreceğin gibi yeni tasarım beklenen ilgiyi görmedi gibi. Bir tane de sen düşünür müsün? Aynı şey Bekletmeli sil ve SAM için de geçerli..Levent Abi ileti 19:08, 25 Haziran 2008 (UTC)

SR için açtığınız madde[kaynağı değiştir]

  • Yabani nergis için teşekkürler. Sayenizde resim SR statüsü aldı. İyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin... --DsMuratileti 18:18, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba, maddesinin açılmadığını görünce benimde bu güzel fotoğrafa katkım olsun istedim. Sağolasın. --Karduelismsj 22:04, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar Murat. Çok oluyorum sanırım ama, kendim beceremiyorum bu şablon, tablo vs. işlerini. Tatarca maddesindeki bilgi kutusuyla tablo birbirinin içine girmiş. Ben düzeltmeye çalıştım vee... her zamanki gibi yapamadım. Rica etsem Viki-molanıza mola verdiğiniz bir sırada el atabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler. Kolay gelsin...   Burak @ 22:22, 27 Haziran 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba!... "Her zamanki gibi yapamadım" sözünüze katılmıyorum; Vikipedi için yaptığınız o kadar çok şey var ki...
    Tatarca maddesinde elimden geldiğince birşeyler yaptım; umarım daha iyidir şimdi. Bu biraz da ekrandan ekrana ve tarayıcıdan tarayıcıya değişebiliyor sanırsam; çünkü ben baktığımda sorun yoktu. Hâlâ bir sorun varsa, bildirirseniz ilgilenmeye çalışırım. Teşekkürler... --DsMuratileti 13:18, 28 Haziran 2008 (UTC)
  • Nazik sözleriniz için teşekkür ederim. "Her zamanki gibi yapamadım" sözünü daha çok bu tablolar için söylemiştim. Ellerinize sağlık. Bende sorunsuz görünüyor şimdi. Haklısınız, ekranın büyüklüğüne göre sorun olabilir. Tekrardan çok çok çok teşekkürler, hoşçakalın...   Burak @ 13:55, 28 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim... İyi çalışmalar dilerim, hoşçakalın... --DsMuratileti 13:58, 28 Haziran 2008 (UTC)
  • Geç oldu ama, ben de iyi çalışmalar dilerim. İyi Viki-molalar...   Burak @ 18:19, 28 Haziran 2008 (UTC)

Yine aynı konu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Murat; yeni tartışma şablonu konusu sürüncemede kaldı. Vikimola arasında zamanın olursa biraz uğraşman mümkün mü? Ondan başka hiçbir şablona itiraz gelmedi.. Levent Abi ileti 11:51, 29 Haziran 2008 (UTC)
  • Daha önce buna benzer bir şablonla uğraşmadığım, bu aralar Vikipedi'ye sadece ufak düz. ve eklemeler, ayrıca da senin gibi Vikidostlarım neler yapıyor bakmak için uğradığımdan dolayı, açıkçası ilgilenmem zor gibi görünüyor abi. Zaten şu anda burada konuyla ilgili yeni bazı şeyler belirtmiş Srhat; ve tartışma sayfalarında kullanılacak şablonları bu biçimde yapmayı önermiş. Yardımcı olmayı çok isterdim; ama durumumu anlayacağını umarak, en güzel dileklerimi sunuyorum. Bu aralar sen de yoğunsun galiba, o nedenle sana da kolaylıklar diliyorum... İyi çalışmalar ... --DsMuratileti 12:13, 29 Haziran 2008 (UTC)

Denver, Kolorado[kaynağı değiştir]

Merhaba. Madde 1 tümcelik haliyle m1'den silinebilir. eğer silinemez diyorsanız bile m3'ten silinebilir. Şimdi ek yaptığınız haliyle durmasında bir sakınca yok. Commons bağlantısı falan da eklerseniz güzel olacaktır. İyi akşamlar--88.252.68.173 13:17, 29 Haziran 2008 (UTC)

  • M1'de "Maddenin taslak madde kriterlerini sağlayan, bütünsel anlatımlı bir içeriğe sahip olması durumunda, madde yetersiz içerik gerekçesiyle silinemez." diyor; fakat madde bunu karşılıyor. M3 ise tamamen biçimsel ve anlamlı bir yazı ifade etmeyen maddelerde kullanılıyor. Bu nedenle madde iki kriteri de karşılamamakta ve HS ile silinemez. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:22, 29 Haziran 2008 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Selamlar... Amirobot kullanıcı adı, topluluğun onayını almamış bir bot için uygun değil midir? Ayrıca kullanıcı, iki tane de bot değişikliği yapmış. İlgilenir ve bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 12:52, 29 Haziran 2008 (UTC)
Selamlar, kullanıcı prosedür konusunda uyarıldı ve engellendi. Dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 13:55, 29 Haziran 2008 (UTC)
Ben teşekkür ederim, ilgilendiğiniz için. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:02, 29 Haziran 2008 (UTC)
  • Nasılsınız sayın Alican? Uzun süredir Vikimola'da olduğumdan, sizinle de görüşememiştik. OKS'ye girdiniz yanlış anımsamıyorsam... Umarım çok iyi geçmiştir ve hedefinize ulaşırsınız. İyi çalışmalar, hoşçakalın... --DsMuratileti 11:17, 30 Haziran 2008 (UTC)
  • Güzel sözlerin için sağol. OKS iyi geçti. 93 netim var. İlde ilk 100'e girdim. Bir aksilik çıkmazsa iyi. Sen nasılsın? Lord Lєəthєrfəcє ileti 12:13, 30 Haziran 2008 (UTC)
  • Sağolun, ben de iyiyim. Tebrik ederim sınav için; umarım hakettiğiniz yerlere ulaşırsınız yaşamınızın geri kalanında da... Başarılar, iyi tatiller ... --DsMuratileti 18:47, 30 Haziran 2008 (UTC)