Kullanıcı mesaj:Dreamer/Arşiv/2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Dreamer![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 04:33, 19 Aralık 2006 (UTC)


The cat 12:50, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipediye yaptığınız katkılarda, kullanım kurallarına uyarak gerekli Vikipedi:Kategori yerleştirmelerini ve taslakları buradan kullanırsanız, tekrardan düzeltilmeye gerek kalmayacaktır. İyi çalışmalar. The cat 14:52, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Lütfen serbest lisans altında olmayan kaynaklardan kopyalama yapmayınız, konu ile ilgili VP:T sayfasından yardım alabilirsiniz. İyi çalışmalar. Tembelejderha 23:32, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Adını değiştir[kaynağı değiştir]

Madde isimlerini değiştirirken lütfen üst tarafta bulunana "adını değiştir" sekmesini kullanın. O düğmeyi kullandığınızda sistem sizin yapamayacağınız işleri otomatik yapıyor. (Tartışma sayfası, sayfanın geçmişi vs. otomatik taşınıyor.) Bu şekilde içerik silip, yeni madde açmak işleri karıştırıyor. Gereksiz bulunan yönlendirmeler, daha sonra silinebilir. Ama isim değiştirirken mutlaka "adını değiştir" düğmesini kullanmalısınız.--renegademsj 10:33, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Adını Değiştir: ....çünkü o nick'i kadeşim kullanıyor... diye devam edecek sandım değilmiş...  :)) --Kutu su 18:00, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Mrb. Renegade. Kullanıcılara gönderilen mesajların sonuna nasıl imza atılıyor, bilgi verebilirmisin? Tşk.Bu imzasız yazı Dreamer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesajlarının sonuna (4 adet ~ ) yani ~~~~ işareti koyarsan otomatik olarak imzan çıkar. Sayfa değiştirirken karşına çıkan edit kutusunun üstündeki düğmelerden 10.suna basarak da imza atabilirsin.--renegademsj 12:01, 5 Ağustos 2006 (UTC)
hımm bi saat uğraşıp bende bir cevap yazmıştım, renegade'ye yetişememişiz, geç kalmışız :)) genede kopyalayalım buraya.
ben buraya cevap yazsam ayıp olmaz herhalde? İMZA İÇİN: değiştir düğmesine zaten basmıştınız çünkü ancak böyle yazı yazabilirsiniz. Değiştir sayfasında yazı yazabildiğiniz alanın üstünde üzerinde farklı şekiller bulunan birçok düğme göreceksiniz. Bunların üzerine fare ile tek tek gelin biraz öorada fareyi tutunca yardım baloncuğu çıkar. kestirmesi; kırmızı çizgi ile üstü çizilmiş W harfinin sağındaki imzaya benzeyen düğmeye basarsanız imzanız atılmış olur. İmlecinizin bulunduğu yere örneğin --~~~~ gibi bir ibare çıkar. İşte bu sizin imzanız. diğerleri ve siz madde sayfasından bakınca onu farklı görecekler, isminiz ve tarih olarak. kolay gelsin--Kutu su 17:52, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Mrb. Tembelejderha. Vikipedi'de yöneticilerin diğer normal kullanıcılardan tam olarak ne gibi farkları var ve yönetici olabilmek için hangi vasıflara sahip olmak gerekiyor? Bilgi verebilir misin. Tşk.--Dreamer 15:16, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Dreamer, Vikipedi:Yöneticiler sayfasında yöneticilerin kullanabildiği ek fonksiyonlar listelenmiş. Yönetici olmak için en az 1000 değişikliğinizin olması şart, sonra başvurabiliyorsunuz. Hangi vasıflara sahip olmak dersen, ben kendi adıma Uğur Başak'ın yönetici ölçütlerini büyük ölçüde benimsiyorum ve oy kullanırken dikkat ettiğim şeyler (hemen hemen tamamen) burada söylenmiş. İyi çalışmalar.. Tembelejderha 15:45, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Merhabalar,

Resim yüklerken kullandığımız resimlerin kaynak bilgisinin yanısıra, telif durumunu belirten etiketler de koyuyoruz. (Dosya yüklerken çıkan seçeneklerde mevcut.) Bu sayfada ( Vikipedi:Resim telif etiketleri ) hangi etiketin hangi durumlarda kullanılabileceği hakkında detaylı bilgi var. Yüklenen resimler telifli ise veya etiketlenmezse belli bir süre sonra silinebiliyor. Kolay gelsin. --renegademsj 13:58, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCrkan_Kaya&action=history maddesine sil şablonu koymuşsun. O kadar kötü değil gibi görünüyor madde. --Makedon 22:31, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Yalnız mesajı kullanıcı sayfasına yazmışsınız. Biraz daha imla kurallarına dikkat edilirse daha iyi olur.--VikiGezgin 19:03, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Hatamı sonradan farkettim ve düzelttim :) İyi çalışmalar VikiGezgin, kolay gelsin...

İlgin için teşekkürler. Günlük kullanımda neyse ama maddelerde daha dikkatli olunması Vikinin ciddiyeti açısından önemli bana göre.--VikiGezgin 19:35, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar, Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır. Kolay gelsin! Vito Genovese 17:21, 6 Eylül 2006 (UTC)

İstanbul'da buluşma[kaynağı değiştir]

Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar 12:19, 14 Eylül 2006 (UTC)

tamam silinsin de bu kadar da baskı yapılmazki canım :) Delamorena 15:39, 20 Eylül 2006 (UTC)

estağfurullah canım ne kusuru, benim başıma çok geliyor, allahtan değişiklik çakışması demedi, o zaman çok sinirleniyorum :)Delamorena 15:44, 20 Eylül 2006 (UTC)

Normalde ebeligi anlatacagimiz icin Ebe basliginin Ebelige yonlendirilmesi saha dogru omaz mi? Citrat 20:43, 29 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha. Eğer müsaitsen, Bayraklar (liste) maddesi "M" harfi bölümündeki Makao'ya bakabilir misin. Nasıl düzeltebiliriz?--Dreamer 18:15, 30 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, eğer Macau adı doğruysa sorun yok demektir, yok ülke adı yanlışsa ve değişmesi gerekiyorsa o zaman sen bana doğrusunu söyle ben düzeltiyim, iş biraz karışık. Şablon içinde şablon içinde şablon var. :) -Tembelejderha 18:25, 30 Eylül 2006 (UTC)

Macau --> Makao[kaynağı değiştir]

Macau'nun Türkçesi Makao şeklinde. Bu yeni maddeyi ben oluşturdum. Geri kalan tüm düzenlemeleri sana bırakıyorum :) Kolay gelsin. --Dreamer 19:27, 30 Eylül 2006 (UTC)

Hallettim Dreamer, sana da kolay gelsin. -Tembelejderha 08:30, 1 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba. Tereşkova maddesindeki değişiklikle ilgili olarak: Kaynak gösterilen eser adları italik yazılıyor. Örneğin Necmiye Alpay'ın Türkçe Sorunları Kılavuzu'nda ve Biçem el kitabı'nda bu konuya değinilmiş. Oldukça oturmuş bir kural, sizce buna uymamak için neden var mı? Eğer yoksa her iki kaynağı da italik yapalım. Filanca 18:58, 1 Ekim 2006 (UTC)

Mitoloji şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. O değişikliği şablonda yapmak gerekli. Şablon:Roma mit (baş) şablonun bulunduğu sayfada, şablonu değiştirmen gerekiyor. Onu edit edip istediğin ekleme ya da çıkarmaları yapabilirsin. Eğer takılırsan haber ver. ;)t --Özgür 18:15, 6 Ekim 2006 (UTC)

Resimlerde kaynak konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer, Bornova Anadolu Lisesi logosunu aldığın kaynağı da url cinsinden (linke tıkladığımızda karşımıza resim gelecek şekilde) ekleyebilir misin? Kaynağı belirtilmeyen resimler 7 gün sonunda siliniyorlar zira.

Şimdiden teşekkürler ve sevgiler Vito Genovese 19:26, 6 Ekim 2006 (UTC)

Ellerine sağlık! Vito Genovese 19:32, 6 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Uğur. Yeni oluşturduğum Cüzam ve daha önce oluşturulmuş olan ama sonradan farkettiğim Cüzzam maddelerini Cüzzam maddesindeki telifli bölümleri çıkararak tek bir madde altında birleştirebilir miyiz? Bunun prosedürü nedir? --Dreamer 20:58, 12 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer normal şartlarda diğer madde telifli olmasa, ilk çalışma orada başladığı için çalışmaya orada devam etmen gerekirdi fakat madde telifli olduğu ve 10 günden daha önce işaretlendiği ve geçmişinde hiç bir düzgün sürümü olmadığı için sildim. Şu anda istediğin gibi çalışabilirsin, ya maddeni adını değiştir ile oraya taşı ya da oradan şu anki maddeye bir yönledirme oluştur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:28, 12 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba. "..dir", "..dır" diye biten cümleler, özellikle giriş cümlelerinde ansiklopedik dile uymuyor. Bu şekilde yazılmış cümleleri "..dir"li hale getirmek ayrıca ansiklopediyi gereksiz eklerle dolduruyor bence. Saygılarımla. Filanca 08:21, 14 Ekim 2006 (UTC)

Dwight yoakam hollywood star.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer, Aslına bakarsan ona uygun bir telif etiketi yok, zira resmin telif hakkı saklı ve adil kullanım kriterlerine de uymuyor. Hatta aslına bakarsan İngilizce'de kendi kullandığı etiketin şartlarına da uymuyor, yani resim çöplüğünde aradan kaçmış bir resim sadece.

Sen bana mesaj atmadan önce ben kullanabileceğimiz bir promo resim aramaya başlamıştım zaten. Lakin Dwight abim son derece ilginç bir insanmış, ben onu anladım. Adamın resimlerinde şapkasından yüzünü göremiyorsun çoğu zaman (Senin yüklediğin de öyle hatta bir nebze). Bir zaman çiçek bozuğu olan yanağını gizlemek için sürekli diğer taraftan poz veren Bryan Adams'ı hatırlattı bana bu Dwight kişisi.

Dediğim gibi resimlerin çoğunda yüzünü (en azından gözlerini) göstermediğin için çok fazla seçeneğe ulaşamadım. Ama en azından şu adreste bulduğum resim diğerlerine göre daha işe yarar gözüktü, ansiklopedi maddesinin içinde düşününce de Hollywood yıldızı için eğildiği diğer resme göre daha hoş gözükür sanıyorum.

Bu resmi yükleyip {{Promosyon}} etiketiyle kullanabiliriz istersen. İçine sinmediyse de farklı alternatifler aramaya devam edebilirim?

Yalnız resmin boyutu ve resmin içinde Dwight'ın kapladığı alan oranı nispeten az olduğu için ufak bir kesip biçme işlemi gerektirecek gibi. Eğer resmi beğendiysen bana "Boydan fotoğrafı olsun" ya da "Göğsünden yukarısını alsan yeter" gibi bir mesaj salla, ona göre makasımı alıp girişeyim ben resme.

Sevgiler Vito Genovese 13:27, 17 Ekim 2006 (UTC)


Resim:Dwight yoakam hollywood star.jpg olarak kullanıma hazırdır komtanım! Afiyetle yiyebilirsin. Sevgiler Vito Genovese 13:40, 17 Ekim 2006 (UTC)


Yok hayır. Önbelleğinin sana oynadığı bir oyun o :) Firefox kullanıyorsan Ctrl + Shift + R ; Internet Explorer kullanıyorsan Ctrl + F5 çekersen önbelleğin temizlenecek ve resmi görebileceksin.

Vito Genovese 13:50, 17 Ekim 2006 (UTC)

Sağol kardeş.
Bekçi 18:31, 22 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler Dreamer :) mutlu bayramlar... --Metal Militia 07:00, 23 Ekim 2006 (UTC)

Tuzla gölü[kaynağı değiştir]

  • Sayın Dreamer, sorunuz üzerine ilgili kaynağa göz attım: Kayseri Valiliği internet sitesinde [[1]] bu göl ile ilgili madde: Tuzla Gölü, İç Anadolu da insanoğlunun olumsuz etkilerinden kısmen kurtulmayı başaran tek tuzlu göldür. Göl (25-35 km2) Kayserinin 40 km. kuzeydoğusunda bulunan Palas Ovasının (106 km2) bir parçasıdır. Cümleleriyle başlıyor.. Alanı, yaz ve kış dönemlerine göre değişiyor..Bu bilgileri maddeye ilave edeceğim. Bu vesile ile Bayramınızı kutluyorum. Selam.--Hasan Sami 15:07, 23 Ekim 2006 (UTC)
    • Sayın Dreamer, işler karıştı dostum.. Google'le baktım; Muğla'da da Tuzla gölü isminde bir göl daha var.. Yani, tuz çıkarılan göle tuzla gölü denilmiş bir zamanlar.. Benim, alan ve koordinat belirttiğim gölden başka bu ikinci (belki üçüncüsü de vardır) gölü birleştirmeli.. Mekan olarak birini alır öbürünün yanına mı götürürsüzüz, yoksa bir madde olarak mı birleştirirsiniz, size kalmış.. Benim bahsettiğim gölde gençliğimde çoook toy avlamışlığım vardır. (Yıllar oldu avcılığa tövbe ettim)..--Hasan Sami 15:29, 23 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Citrat. Müsaitsen Yusuf Ziya ARPACIK maddesine bakabilir misin? Bu madde için hangi şablon uygun olur? --Dreamer 16:38, 24 Ekim 2006 (UTC)

VP:HS Madde 6,7 ve 8. Citrat 17:01, 24 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok sağol Dreamer, Seçmenim olarak bilesin ki; zimmetime geçirdiğim maddelerle İsviçre'ye kaçtığım an vebali boynundadır, bana mukayyet olasın :) Sevgiler Vito Genovese 12:07, 28 Ekim 2006 (UTC)

ben nasıl özel mesaj atılıcağını bilmedim onun için burdan yazıorm :D imzanın atılmaması gerektini bilmiyodm onu söyliyim dedim :)teşekkürler!

Mrb. Vito. Yaz saati maddesindeki intervikiler sadece Avrupa'daki ülkelerin yaz saatleriyle ilgili. Fakat yaz saati kavramı tüm dünyada geçerli. Dolayısıyla maddenin ismi (yani Yaz saati), ya Avrupa'daki yaz saati olarak değiştirilmeli ya da maddedeki intervikiler kaldırılıp yerlerine İngilizce Vikipedi'deki Daylight saving time maddesinde yer alan intervikiler eklenmeli. Senin fikrin nedir? --Dreamer 16:32, 28 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, Madde genel olarak yaz saatini değil de Avrupa yaz saatini anlatıyormuş zaten. Maddenin adını değiştirsek yetecektir bence. Lakin "Avrupa yaz saati" yerine kabul edilmiş başka bir terim olabilir diye bu değişikliği sana bırakayım ben, çevirisi tutsa da pek de emin olmak mümkün değil böyle konularda. Sevgiler Vito Genovese 22:04, 28 Ekim 2006 (UTC)

Düğün Evlilik[kaynağı değiştir]

Merhaba Dbl2010. Düğün maddesindeki intervikiler evlilik kavramıyla ilgili. Yani bu intervikilerin Evlilik maddesinde yer alması gerekir. Bir maddedeki intervikilerin silinmesi ve başka bir maddeye eklenmesi doğru olur mu bilemediğim için sana başvurdum. --Dreamer 18:39, 30 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba. Eğer Düğün maddesi içindeki interwikiler Evlilik maddesine uygun ise, düğünden silip evliliğe aktarabilirsin. Tabiki bu durumda Düğün maddesi interwikisiz kalacaktır. İngilizce de düğünün karşılığı olan maddeyi bulup oradaki interwikileri de buradaki düğüne taşıyabilirsin. Kolay gelsin. --Dbl2010 19:11, 30 Ekim 2006 (UTC)

Yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer, Bu tür maddeler için şu sayfada kabul edilen standart şu şekilde:

  • "Köy/Kasaba/Nahiye/Bucak/vs.ismi, ilçeismi"
  • "İlçeismi, İlismi"

Eğer merkez ilçenin adı ilin adıyla aynıysa bu durumda da "Otmanlı, Tekirdağ" örneğindeki gibi "köyismi, merkezilçe/ilismi" şeklinde isimlendiriliyor. Vito Muhtar Atina'dan bildirdi, nerde yaşanıyor ve yaşatılıyorsa! Sevgiler Vito Genovese 20:20, 30 Ekim 2006 (UTC)

Boş olan doğum yılları kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer, Bu kategoriyi Deniz kullanılmayan kategoriler sayfasında gereksiz şişkinliğe neden olmamak için tasarlamış anladığım kadarıyla. Kullanılmaya başlayan bir kategoriyi söz konusu sayfadan çıkartabilirsin. Sevgiler Vito Genovese 19:48, 5 Kasım 2006 (UTC)

Düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Citrat. Maddelere koyduğumuz düzenle şablonu nu neden maddede göremiyoruz? --Dreamer 18:18, 13 Kasım 2006 (UTC)

Yanlislikla sablon kodu silinmis [2], geri aldim sorun cozuldu herhalde. Citrat 18:26, 13 Kasım 2006 (UTC)

88.234.102.215 IP no'lu kullanıcı maddelere zarar vermektedir. Örn: İtalya. --Dreamer 18:35, 13 Kasım 2006 (UTC)

Teşekkürler. IP yi kuralar gereği uyardım. Devam ederse engellenir. --Dbl2010 18:39, 13 Kasım 2006 (UTC)

Verdiğin bilgi için saol daha yeni başlıyorum da o yüzden pek iyi bilmiyorum buradaki işleyişi.Böyle arada bir ikaz edersen daha çok sevinirim

Merhaba Vito. Yanlış hatırlamıyorsam Che'nin erişimi süresiz engellendi fakat Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında adı hala geçiyor. Bir yöneticiye danışmadan listeden kaldırmak istemedim. --Dreamer 20:43, 14 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, Hatırlatman için çok teşekkürler. Görebildiğim katılımcı listelerinden çıkartıyorum Che'yi. Göremediğim olursa çekinmeden silebilirsin adını. Sevgiler Vito Genovese 21:12, 14 Kasım 2006 (UTC)

Çünkü burası bir forum sayfası değil, burası bir ansiklopedi. Bu nedenle de imla kuralları çok önemli. Kolay gelsin. --Dreamer 21:47, 16 Kasım 2006 (UTC)

Siz beni yanlış anladınız benim anlatmak istediğim şu:ben bir öğrenciyim.
zamanım da çok az ve ben bu süre içinde katkıda bulunmak istiyorum.Ama:noktayı koymayı unutmuşsun mesajlarına cevap yazmaktan hiç bir şey yazamıyorum.Bunu söyleyip,cevap beklemek yerine onlar düzeltse???Bu arada ben yeni üyeyim.
Bu siteyi keşfetmek biraz uzun süre alacağa benziyor.Bana ihtiyaç duyduğum konularda yardımcı olur musunuz?Teşekkürler.
--Nilsu 22:13, 16 Kasım 2006 (UTC)NILWATER
  • teşekkürler Dreamer. umarım öyle olur. --kibele 17:18, 20 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Vito. Anasayfadaki Kurt maddesinin ikinci tanıtım paragrafında. İlk bakışta bbüyük bir köpeğe benzeyen kurt, diye bağlayan cümlenin üçüncü kelimesinde bbüyük şeklinde yazım hatası var. Düzeltebilir misin? --Dreamer 20:36, 20 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, Teşekkürler gösterdiğin için. Hallettim hemen. Sevgiler Vito Genovese 20:38, 20 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Nerval. IMDb kullanıcısı şablonuna şuradan ulaşabilirsin. Kolay gelsin. --Dreamer 15:56, 21 Kasım 2006 (UTC)

Yok abi kullanıcı şablonu değil; misal (2 sol çentik) imdb title|id=0126158|title=He-Man and the Masters of the Universe (2 sağ çentik) yazıldığında direk imdb ye link verilsin şu şablonda olduğu gibi. --`NeRVaLsevgili nerval; 16:03, 21 Kasım 2006 (UTC)
Dediğin şablonun kullanıldığı İngilizce Viki'deki bir sayfayı gösterebilirmisin. Tam emin değilim ama belki yardımcı olabilirim. --Dreamer 16:08, 21 Kasım 2006 (UTC)
Misal şurada box'ın en altında; External links altında imdb şablonu kullanılmış; otomatikman imdb ye link veriyor. --`NeRVaLsevgili nerval; 20:38, 21 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 14:00, 25 Kasım 2006 (UTC)

İnönü Stadı.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Eğer yanlışlık yaptıysam, İngilizce Vikipedi'den [3] yüklediğim İnönü Stadı resmine [4] uygun olan lisans etiketini koyabilir misin? İyi çalışmalar. --Dreamer 12:05, 26 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, Resmi etiketledim, sana da anlatayım hatta. Resmi yükleyen adam PD-Self etiketini seçerek "Bu resmi ve ben çektim ve kamu mülkiyetine sunuyorum" demiş oluyor. Ancak biz buraya resmi PD-self etiketiyle eklersek biz de aynını yapmış oluyoruz ve yanlış işlem oluyor bu durumda. Biraz çetrefillli bir kullanımı olsa da, burda kullanılması gereken şablon {{KM-proje}} KM-proje|dilkodu|projeadı|kullanıcı adı şeklinde bir kulllanımı var. Yani; KM-proje|en|İngilizce Wikipedia|Aynali dediğin zaman en.wiki'de Aynalı adlı kullanıcının resmi çektiğini ve kamu mülkiyetine sunduğunu ayan ve de beyan etmiş oluyorsun. Bir de GÖBL-proje var bunun gibi, muadili. Sevgiler

Vito Genovese 12:29, 26 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer,

İşine yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç fonksiyon ekliyorum monobook.js dosyana. Birincisi olan popup pencereleriyle son değişiklere maddeyi açmadan göz atabilecek, deneme/vandalizmleri tek tuşla geri alabilecek ve Viki'yi çok daha hızlı dolaşabileceksin.

İkinci fonksiyon ise "değiştir" e bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yerde) bazı yardımcı özellikler çıkartıyor. Sil şablonu, düzenle, telif, hoş geldin vs. tarzı şablonları kolaylıkla ve gerekli kurala referansla ekleyebilirsin.

Kullanabilmek için Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım.

Bir göz at istersen, beğenmezsen de el salla, silerim hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 11:13, 28 Kasım 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Vito. Bunlara gerçekten ihtiyacım vardı. Sevgiler. --Dreamer 11:17, 28 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Vito. Kullanıcı sayfama monobook.js eklemiştin ve sonra bana deneme/vandalizmleri tek tuşla geri alabileceksin demiştin. Bu işlem için kullanacağım tek tuş hangi tuş? --Dreamer 16:34, 28 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Dreamer, Son değişikliklerde falan herhangi bir yazının üzerine geldiğinde açılan pencereyi biliyorsun. O pencerenin ilk sekmesi "actions". Actions'ın da ikinci hanesinde "revert" var. Revert e tıkladığın anda yapılan o değişiklik bir önceki sürüme geri alınır. Ayrıca sayfayı kaydet demen gerekmez, herşeyi kendisi yapar. Hangi değişikliğe tıklarsan ondan bir önceki sürüme çevirir, hassas noktası bu. Sevgiler Vito Genovese 16:37, 28 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Vito. Monobook.js sayfalarımıza Vikipedi kullanıcıları olarak bizzat kendimiz kod ekleyebiliyor muyuz? --Dreamer 21:05, 4 Aralık 2006 (UTC)
Merhaba Dreamer,
Elbette kendi monobook.js dosyanı istediğin gibi şekillendirebilirsin. Hatta benim sayfamda gördüğün alt sayfaların kopyalarını yaratıp istediğin gibi modifiye edebilmen de mümkün.
Lakin sana eklediğim user.js yi yeni eklentilerle geliştirmeyi planlıyorum, kendi dosyanı yaratırsan bu güncellemelerden mahrum kalman da olası (ahahah nasıl da reklam yaparım). Şaka bir yana eğer eklememi istediğin işlevsel bir şablon varsa hemen eklerim.
Sevgiler
Vito Genovese 21:22, 4 Aralık 2006 (UTC)

Anlam ayrım[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. İngilizce Viki'de anlam ayrım sayfalarının ilk satırlarında XXX may refet to: yazıyor. Bunu, Türkçe Vikipedi'deki anlam ayrım sayfalarına nasıl uyarlayabiliriz? Örn. XXX kelimesinin farklı anlamları: yada XXX aşağıdaki anlamlara gelebilir: vb. Bir standardı olsun. --Dreamer 12:28, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama, XXX aşağıdaki anlamlara gelebilir: şeklindeki kullanıma sanki rastladım veya ben kullanmış olabilir ve ikincisi bana daha mantıklı geliyor. Bu tür yazımlar kendiliğinden standartlaşabiliyor aslında, istersen Köy çeşmesi İlginize kısmına küçük bir not olarak yazabilirsen en azından genel olarak aktfi kullanıcıların bu bilgiyi görmeleri güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:34, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dbl2010. Bu maddeye olan Vikipedi iç bağlantıları nedeniyle Uludağ (dağ) sayfasının adını Uludağ olarak değiştirmek istiyorum fakat daha önce bir anlam ayrım sayfası olan Uludağ sayfasının adını, Uludağ (anlam ayrım) sayfası olarak değiştirmiştim. Yani Uludağ (dağ) ın yeni isiminin Uludağ olabilmesi için Uludağ sayfasının öncelikle silinmesi gerekiyor. --Dreamer 19:58, 29 Kasım 2006 (UTC)

MErhaba Dreamer Vito ilgileniyor sanırım konuyla. Kolay gelsin. --Dbl2010 20:03, 29 Kasım 2006 (UTC)
Eline sağlık Vito. Sevgiler. --Dreamer 20:08, 29 Kasım 2006 (UTC)

Kaynak belirtme[kaynağı değiştir]

Merhaba Danbury. Oluşturduğun [5] sayfasına resmin kaynağını da ekleyebilir misin? Yoksa bu resim Vikipedi politikası gereği silinecektir. --Dreamer 10:59, 2 Aralık 2006 (UTC)

Resmin kaynağını ben ekledim. Sevgiler. --Dreamer 11:17, 2 Aralık 2006 (UTC)
Çok sağol, bende en:wikipedia dan aldığımı yazdım ama neden yeterli olmadı? bu gibi durumlarda ne yazmam gerkiyor bu arada? yardımcı olursan sevineceğim! Kullanıcı:Danbury 11:20, 2 Aralık 2006 (UTC)
Yapacağın şey çok basit aslında. Yüklediğin resimlerin kaynak bilgisini internet adresi olarak örneğin,
Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:GrupHepsi.JPG
şeklinde belirtiyorsun. --Dreamer 11:38, 2 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Vito. Kullanıcı:Riccardobot'u Vikirobotlar kategorisine ekledim. Yanlış yapmadım umarım. --Dreamer 12:17, 2 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer, Ellerine sağlık, doğrusunu yapmışsın. Bot statüsü almamış olsa da o bizim canımız, sevgiyle bağrımıza basmalıyız :) Sevgiler Vito Genovese 12:20, 2 Aralık 2006 (UTC)

Dünya vatandaşı[kaynağı değiştir]

Biz dünya vatandaşlarının monoton hayatlarına hareket kattığınız için teşekkür ederiz. ) -- tema 21:28, 2 Aralık 2006 (UTC)

Dünya vatandaşlarının monoton hayatlarına hereket kattıysam ne mutlu bana :) --Dreamer 21:34, 2 Aralık 2006 (UTC)

Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri[kaynağı değiştir]

  • merhaba dreamer, yeni açtığın bu maddeyi MEB sitesinden alıntılarla oluşturduğunu görüyorum. takdir edersin ki bu bizim telifli içerik barındırmama ilkemizle çatışıyor. bu başlığın altını dolduracaksan metni teliften arındırmak ve yeniden yazmak gerekiyor. iyi çalışmalar. --kibelemesaj 13:20, 12 Aralık 2006 (UTC)

merhaba!ben kullanıcı sayfamı sizin kullanıcı sayfalarınız gibi çok iyi bir şekilde düzenlemek istiyorum ki bilgilerim görülebilsin.ama başaramadım.bir tek babil'de dil koyabildim o kadar.bunu nasıl halledebilirim??

birde kullanıcı adımı değiştirme gibi bir lüksüm varmı?

teşekkürler

TK 10:32, 14 Aralık 2006 (UTC)

merhaba biri nurculuk maddesiyle oynayıp duruyor ben eski haline getirdim yine değiştirmiş ilginize ... kolay gelsin. sevgiler--Düşünenadam 20:56, 14 Aralık 2006 (UTC)

Anlam ayrimi sayfalari.[kaynağı değiştir]

Iyi gunler Dreamer,

Su anda duzelttigin anlam ayrimi sayfalarini ben degistirmek istemistim ve ondan sonra Kullanici:Vito ile asagidaki konusma gecti aramizda. Asagida da gorebilecegin gibi ben ornek bir anlam ayrimi sayfasi yapilmasini istedim ve buna gore sayfalarin degisebilecegini dusundum. Vito'nun ornegini verdigi sayfada bu konuda kullanilabilir. Bilgilendirmek istedim. Iyi calismalar, EmreDuran 18:46, 15 Aralık 2006 (UTC)

(Vito ile aramizdaki konusma:

Iyi günler Vito

Anlam ayrımı sayfaları hakkında bir kuralımız olup olmadıgını bilmedigim icin bana daha uygun gelen sayfanin bir anlam ayrimi sayfasi oldugunun ilk goruste gorulmesinin saglanacagini dusundugum şablonların sayfanın en üstünde yer almasını iceren bir ufak düzeltmeler etkinligi baslattim. Bu konu size kadar ulasmis galiba. Eger böyle bir kural varsa senin belirttigin gibi (anlam ayrım şablonlarının sayfanın en altında yer alması gerektiğini söyleyebiliriz elbette) bir kural varsa ben de ona gore degisikliklerimi duzeltip yeni degisiklere devam edeyim . Iyi calismalar, EmreDuran 16:32, 15 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Emre,

Vikipedi:Anlam ayrım sayfası konuyla ilgili bir yönerge olsa da, bu şablonların yeriyle ilgili spesifik bir kıstas getirmemiş (Aslında orijinal sayfa olan en.wiki'ye göre eksik kalmış bu sayfa).

Sayfanın türünü tanımlayan şablonlar (Taslak, anlam ayrım vs) her zaman maddenin altında yer alıyorlar, zira kullanıcıya sunulması gereken verilerde öncelik daima içeriğe veriliyor. Elbette "Bu sayfa x ile ilgilidir. Diğer anlamları için..." tarzı bir uyarı kullanıcının vaktini çalmamak için direkt olarak başta sergileniyor, ancak sayfanın anlam ayrımı olduğuu belgeleyen uyarılar genelde sayfanın en altına yerleştiriliyor.

Şu an için şablonu yukarıda daha estetik görüyor olmanı anlıyorum. Bu biraz da anlam ayrım sayfalarının üstünkörü geçiştirilmesinden kaynaklanıyor bana göre, zira sadece maddelere bağlantı veriliyor, hemen hemen hiç ekstra bilgi eklenmiyor. Bir anlam ayrım sayfasının nasıl olması gerektiği konusunda şöyle bir örnek verebilirim sana, sanırım yeterince anlatıyor ideal bir anlam ayrım sayfası yapılanmasının nasıl olması gerektiğini.

Sevgiler

Vito Genovese 16:57, 15 Aralık 2006 (UTC)

Iyi gunler Vito, Yanitin icin tesekkurler. Gosterdigin anlam ayrimi sayfasi gercekten nasil bir anlam sayfasinin iyi bir anlam sayfasi olabilecegini anlatti. Ben de bundan sonraki anlam sayfasi denemelerimde bunu gozetmeye calisirim. Su ana kadar yaptigim degisiklikler hakkinda ise ne yapacagimi bilemedim. Hepsini geri dondursem de su anki sayfalarin icerigi gosterdigin ornege benzemiyor oldugu icin cok bir sey ifade etmeyecek gibi geldi. Onun icin ornek bir anlam ayrimi sayfasi duzenleyip (senin gonderdigin ornekteki gibi olabilir) sayfalari yavas yavas bu ornege donusturmek gerekiyor diye dusunuyorum. Yardimin, ayirdigin zaman icin tesekkurler, EmreDuran 17:18, 15 Aralık 2006 (UTC).)

Merhaba EmreDuran. Öncelikle Vikipedi'de yaptığın güzel katkıların ve beni anlam ayrım sayfaları hakkında bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
Vito ile aranızda geçen yazışmayı okudum. İngilizce Vikipedideki güzel hazırlanmış bir anlam ayrım sayfasını (en:McCarthy) örnek vermiş. Vikipedimizdeki anlam ayrım sayfaları ne yazık ki henüs o seviyeye gelemedi ama gelecekte elbette ki bugünkünden çok daha güzel olacaktır. Vikipedimizde öyle anlam ayrım sayfaları var ki sayfada yazılanları anlayabilmen için en az 5 dakikanı o sayfaya ayırman gerekiyor. Tabi bu da bir ansiklopedi için hoş bir durum değil. İngilizce Vikipedidekiler kadar başarılı olmasa da benim hazırladığım anlam ayrım sayfalarından bir örnek göstermek istiyorum: Yıldız (anlam ayrım).
El birliğiyle elimizden geldiği kadar Vikipedimizi birlikte düzenleyelim. Sevgiler. --Dreamer 07:40, 16 Aralık 2006 (UTC)
Iyi gunler Dreamer,
Mesajin icin tesekkurler, olusturdugun anlam ayrimi sayfasi gercekten guzel olmus. Bence de el birliğiyle, elimizden geldiği kadar Vikipedimizi birlikte düzenleyip güzelleştirelim. Iyi calismalar, EmreDuran 13:54, 16 Aralık 2006 (UTC).

Sağol Dreamer, Vandala uyarı mesajı attım. Devam ederse engellenir. Aklında bulunsun, sen de uyarı atabilirsin. Uyarıdan sonra devam ederse, bir yönetici hemen engeller. --Dbl2010 17:31, 21 Aralık 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkür ederim Dreamer, iyi çalışmalar. --Mskyrider 08:06, 23 Aralık 2006 (UTC)

==Coverlar==[kaynağı değiştir]

'Coverlar' gibi dandik ötesi bir Türkçemsi anlatım yerine kullanayı tavsiye ettiğin kelime var mı :) Welcome Home başlığında? Khutuck 20:39, 29 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Khutuck. Cover, kelime itibariyle bilinen eski şarkıların yeniden yorumlanması demek. Sanırım Türkçe karşılığı da tam olarak yok. Yani çoğu yerde bizde de cover albüm diye kullanılıyor. --Dreamer 20:44, 29 Aralık 2006 (UTC)
Peki ne yazalım oraya??? "Yorumlamalar" yeterince anlaşılır olur mu? Khutuck 20:48, 29 Aralık 2006 (UTC)
Yorumlamalar yazmak pek açıklayıcı bir bilgi olmaz. Fakat, biraz uzun da olsa cover yerine Yeniden yorumlanan şarkıları yazılabilir. --Dreamer 20:57, 29 Aralık 2006 (UTC)

Mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Sevgili Dreamer sağlık ve esenlik dileğiyle mutlu yıllar ve iyi bayramlar--Erdem Şenol 21:04, 29 Aralık 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Erdem Şenol. Size de mutlu yıllar ve iyi bayramlar. --Dreamer 21:12, 29 Aralık 2006 (UTC)

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:16, 29 Aralık 2006 (UTC)

Teşekkür ederim sevgili Bahar. Ben de aynı güzel dilekleri seninle paylaşıyorum. Sevgiler. --Dreamer 21:20, 29 Aralık 2006 (UTC)
  • Nice mutlu yıllara, nice mutlu bayramlara.. Nice Vikidostluklarına..--Hasan Sami 21:52, 29 Aralık 2006 (UTC)
Teşekkürler Hasan Sami. Mutlu yıllar ve bayramlar dileklerimle. Sevgiler. --Dreamer 21:56, 29 Aralık 2006 (UTC)