Kullanıcı mesaj:Dirimemat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldin Dirimemat![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vito Genovese 15:27, 12 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dirimemat[kaynağı değiştir]

Senden bir ricam olucak, arapça dilini ne kadar iyi biliyorsun onu öğrenmek istedim. Arapça wiki'de senin arapça bilginden faydalanmam mümkünmü? Varaka bin Nevfel hakkında arapça wikide neler yazıldığını öğrenmek istiyorum. [[1]] --Kullanıcı:Astrolog

Madde istekleri :)[kaynağı değiştir]

Sağol varol :) Hız kesmemen dileğiyle. --`изяvдւ 09:51, 24 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba. Fenerbahçe maddesindeki ilgili bağlantıyı neden sildiğinizi açıklayabilir misiniz? Saygılar. 85.100.81.75 16:53, 10 Mart 2007 (UTC)

'Fener için opera' maddesinin 'Fenerbahçe Spor Kulübü' için iyi bir 'Ayrıca bakınız' bağlantısı olmadığı kanaatindeyim. Adı geçen maddeye bakarsanız zaten yoğun bir tartışma yaşanmakta belki de silinecek bir maddedir. Dolayısıyla orada yaşanan gerginliğin başka yerlere de siyaret etmemesi en güzeli olmaz mı? Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında bilgi almak isteyen birisini o maddeye yönlendirmeye hangi çıkarım (deduction) sonucu vardınız? Siz bunun cevabını verin. Dirimemat
Doğru söylüyorsunuz. O maddeyle ilgili bir tartışmanın sürdüğünü gördüm. Açıklamanız için teşekkür ederim.
Bu arada, çıkarım sözünden sonra "deduction" yazmanız iyi olmuş. Ben de "çıkarım ne acaba" diye sözlüğe bakacak oldum; siz en iyisini yapıp daha kolay anlaşılır "deduction" kelimesini yazmışsınız. Tekrar teşekkürler. 85.108.141.146 20:35, 10 Mart 2007 (UTC)

Merhaba, bu madde Google ile arama yaparken karsima cikti ve okudukca da cok begendim. Ozellikle Iran tarihinde Vikipedi'de kaynak zorlugu cekerken boyle bir maddeyle karsilasmak supriz oldu. Eline saglik; cok taktir ettim. Citrat 19:37, 12 Mart 2007 (UTC)

Mesajın için teşekkür ederim. Wikipedia'da seçkin maddeleri gezerken dikkatimi çektiydi. Daha çeviri tam bitmedi. Bölüm bölüm ekliyorum. Biraz ara verdim. İran diasporasının wikipediaki lobiciliği malum, o yüzden makalenin tonu biraz o yönde. İran tarihi ile ilgili madde azlığı konusunda haklısın. Dirimemat 20:42, 12 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler :) --Timiş Emre Aydın'ın dünyasına gir 15:45, 13 Mart 2007 (UTC)

Selam Teemeah,Vikipedi'de seni görmek ne güzel. Üstelik Türkçe biliyor olman hayranlık uyandırıcı. Kullanıcı sayfanda, 'İngilizce-Rusça öğretmenim' ifadesindeki 'öğretmenim' kelimesi 'öğretmeniyim' şeklinde olmalı. Karşılaştırmak için: 'Ben öğretmenim' ya da 'Ben Rusça oğetmeniyim.' Sevgiler.

Bilim kurgu kitapları[kaynağı değiştir]

slm kardeşim.. bilim kurgu kitaplarına ekleme yaptığını görüyorum ama Baskan yayınlarını Başkan yayınları olarak yazıyorsun.. senmi düzeltecen benmi düzelteyim?? kendine iyi bak!! Elmacenderesi 22:10, 14 Mart 2007 (UTC)

Selam, Başkan'ları Baskan yaparsan sevinirim. Yardımın için teşekkürler. Dirimemat 22:28, 14 Mart 2007 (UTC)
Selam, neden doktorun bilimsel literatürdeki adını değiştiriyorsun? Literatürde Dr. Asimov olarak geçiyor!! Elmacenderesi 00:03, 15 Mart 2007 (UTC)
Dr. eklersek, tabloda kayma oluyor. Isaac Asimov maddesine bağlantı var zaten. Listelerde ünvanlar yazılmaz. Çok tekrar ettiği için. Dirimemat 00:17, 15 Mart 2007 (UTC)
Anladım!! İyi geceler.. Elmacenderesi 00:19, 15 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 15:49, 19 Mart 2007 (UTC)

Yelda Karataş maddesi[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler

Bu mesaj size silinen Yelda Karataş maddesi için gönderilmiştir (Kaynak:http://bukam.bahcesehir.edu.tr/index.php?lang=TR&sablon_id=3&ana_id=10) ve (http://www.derki.com/joomla/index.php?option=com_magazine&func=author_articles&authorid=142&Itemid=40)--Atacameñoileti 08:01, 22 Mart 2007 (UTC)

Bu maddeyle benim alakam yok. Yanlış kişiye gönderdin sanırım telif uyarısını. Dirimemat 08:41, 22 Mart 2007 (UTC)
İsterseniz maddeyi geri getirebilirim. Şu an için silinmiş geçmişini görebiliyorum. Beraber inceleyebiliriz. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:44, 22 Mart 2007 (UTC)
Şimdi baktım. Madde isteklerine birisi yazmış o bilgileri ben de temizlerken copy/paste yaptım. Kontrol etmeliydim. Kolay gelsin.Dirimemat 08:47, 22 Mart 2007 (UTC)
O.K. ben de zaten tecrübeli bir kullanıcıdan böyle bir madde gelince şaşırmıştım. O halde yukarıdaki uyarı hükümsüzdür. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:50, 22 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Edebiyatçıların biyografilerinin girilmesi ve düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 22:34, 1 Nisan 2007

Selamlar Resim:E3 5 4a sassanian.jpg resminin kaynağını yanlış belirtmişsiniz sanırım.Saygılar.--Machiavelli' msj 22:31, 2 Nisan 2007 (UTC)

Resim:E3_5_4a_sassanian.jpg'deki adresi düzelttim. Teşekkürler. Dirimemat 22:41, 2 Nisan 2007 (UTC)
Tekrar selamlar Livius.org sitesinden aldığınız resimler için {{Livius}} şablonunu kullanabilirsiniz.Örn:Resim:Shapur i.jpg

--Machiavelli' msj 21:04, 7 Nisan 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 18:00, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Vandalizme uğramış sayfalara sil şablonu koymadan önce üstte bulunan geçmiş kısmından eski içeriği kontrol edip, maddeyi kararlı sürümüne geri döndürünüz. Sil şablonu koyduğunuz birçok madde içeriğe sahip oldukları halde bu yüzden silinebilirler. Teşekkürler.Cat msj 09:28, 21 Ağustos 2008 (UTC)

İyi günler. Yabancı şehir isimlerinin dilimize olduğu gibi geçtiğini biliyorum. Bence doğrusu Barcelona'dır. Okunuşu Barselona olduğu bazı kişiler direkt okunduğu gibi yazmaktadır. Ama bana göre bu yanlıştır. Öyle olsaydı New York şehrini ya Ni York ya da Yeni York yazardık.(Türkçesi) İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Eray36 14:49, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Kancalar Köyü ile bir bağlantınız var mı? Köyümüzün web sayfa adresini neden değiştirdiniz?

20 Ağustos 2008 tarihinde açtığınız Kategori:Selevkos hükümdarları adlı sayfa için teşekkür ediyorum. Geciken bu teşekkür için affınıza sığınırım. Ancak bugün görebildim. İyi çalışmalar.--Eyalvac 19:05, 19 Eylül 2008 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Dirimemat,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Schapur I.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 21:16, 6 Eylül 2011 (UTC)

Hoş geldiniz Dirimemat![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:21, 19 Aralık 2014 (UTC)