Kullanıcı mesaj:Denizer21

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Denizer21!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Merube 89msj 21:12, 31 Ocak 2009 (UTC)

bilgi edinme[kaynağı değiştir]

mrb umarım tatilden döner dönmez bu msj cvb verirsiniz.. - kürt tari hakındaki maddeleri okudum ve elimde olan bazı kitap ve materyal lerden bilgi eklemek istiyorum bu durum için yapmam gerekenler nedir ve izin alınması gereken bir yerler varmıdır tşk..Bu imzasız yazı Denizer21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın lütfen. Madde yazarken en önemli husus telif hakları, bu konuda oldukça titiz davranmak gerekiyor. Kopyala-yapıştır yöntemiyle değil de, kendi cümlelerinizle ifade etmeniz gerekmekte tabi kaynağını da göstermek şartıyla. Kaynak göstermek maddelerin kalitesi için çok önemli, kaynaksız yazılar doğruluğu konusunda şüphelere neden olacaktır. Kaynak göstermek için <ref>Kaynak adını yazın buraya</ref> şeklinde bir kod yazmanız yeterli, eğer ki aynı kaynağı birden fazla yere gösterecekseniz <ref name="Kaynak için kısa bir ad verin">Kaynak adını yazın buraya</ref> şeklinde yazarsınız. Madde yazarken tarafsız bir şekilde, her tarafa-teze eşit mesafede, bilimsel bir dille yazmaya da dikkat ediniz. Özgün araştırmaların da vikide yeri yoktur. Kısaca böyle, yukarıda verdiğim bağlantılarda daha ayrıntılı açıklamaları bulabilirsiniz ben özet geçtim. Ayrıca şu sayfalar da size yardımcı olacaktır: Yardım:Sayfa nasıl yazılır, Vikipedi:Vikipedi standartları, Vikipedi:Biçem el kitabı ve Vikipedi:Telif hakları/SSS. Sonuç olarak telif hakkı ihlal etmeden -yani kendi cümlelerinizle yazmak ve kaynak göstererek- yazdığınız sürece bir sorun yok. Bir de unutmadan kaynakların güvenilir olmasına dikkat edin lütfen. Şimdiden yapacağınız katkılar için teşekkürler ve elinize sağlık. Katkılarınızın artarak sürmesini dilerim. Aklınıza takılan, sormak istediğiniz her konuda seve seve elimden geldiğince yardımcı olurum lütfen soru sormaktan çekinmeyin. Her deneyimli vikipedist de aynı şekilde davranacaktır emin olun. Son olarak bir süre daha buralarda olamayacağım, o yüzden cevaplarım geç gelecektir muhtemelen, şimdiden olası bu gecikme için kusuruma bakmayın. Yazdığınız maddeleri bildirseniz, gözden geçirir düzenlenmesi gereken yerler varsa düzeltirim. Bir de unutmadan yazdığınız mesajları imzalarsanız mesajın kimden geldiğinin anlaşılması için iyi olur mesajlarınızın sonuna şunu yazarsanız ~~~~ imza atmış olursunuz. İyi vikiler, iyi çalışmalar.--Merube 89msj 16:15, 20 Ağustos 2009 (UTC)