Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

iyi geceler:-)--Baylanileti 23:24, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Sam koysammı koymasammı düye düşündüm bi sana sorayım dedimDelamorena 13:07, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Engelliler.Biz maddesinin silinme gerekçesi nedir?[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Engelliler.Biz maddesinin silinme gerekçesi nedir?

Silen arkadaşa soruyorum: 5000'e yakın üyesi bulunan Türkiye'nin ilk ve en büyük engelli sitesi hakkındaki ansiklopedik bilginin burada yer almaması için nasıl bir gerekçe olabilir?

Din sayfasının tartışma kısmında bir anonim kullanıcı yazılan mesajları silip, din hakkında siyasi propaganda yapıyor. ben uyardım ama iflah olacak bir tipe de benzemiyorDelamorena 13:57, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Tamam takibe aldım. --Özgür 13:58, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Resim telif etiketleri[kaynağı değiştir]

Aha da bunlar:


Engelliler.Biz 18:23, 30 Ağustos 2006 (UTC) Bu, Engelliler.Biz maddesine karşılık yazılan bir not mu? Sorun sadece Logo mu? Eğer öyleyse (ki logoyu sadece görsellik olduğu için koymuştum) onu çıkarıp maddeyi eklemek mümkün mü sizce?Engelliler.Biz 18:23, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Özgür,

Şablon:User çevirmen ile Şablon:User Çevirmen arasındaki 7 farkı bulana veya getirene yüzbin lira veriyorum :)

Vito Genovese 20:17, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Metada oy kullanma[kaynağı değiştir]

günaydın size bir şey sormak istiyorum * Osmanlıca buradaki Osmanlıca oylamaya ben de katılmak istiyorum katılmak için ne yapmam gerekir. orada imza atınca bir numara çıkıyor ayrıca benim orada oylamaya katılma hakkım varmı bunları cevaplandırırsanız sevinirim iyi çalışmalar--Tarih 06:04, 1 Eylül 2006 (UTC)

yardımınız için teşekkür ederim--Tarih 06:33, 1 Eylül 2006 (UTC)

Aynen öyle olmuş :o) Galiba ilk satırdan sonra dalmışım... --Pinar 06:26, 1 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler Özgür! Sana da kolay gelsin --Pinar 06:30, 1 Eylül 2006 (UTC)
  • Farkettim. Teşekkürler--Baylanileti 16:04, 2 Eylül 2006 (UTC)

viki sinema projesi[kaynağı değiştir]

benim yaptığım filmlerden nerden Vikiproje:Sinema şablonunu çıkartıyor. hazır bir bürokratı yakalamışken sorayım

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

ben daha önce ismimi değiştirmek istediğimi söylemiştim ve bunun içinde adını değiştirden bu işlemi yaptım ancak bürokratlardan biri ismi değiştiremiyeceğimi söyledi. --ak47 19:03, 2 Eylül 2006 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

ali karacan olmasını istiyorum--ak47 19:07, 2 Eylül 2006 (UTC)

bir bölümü başka dildeki wikipediadan çevirmek için ne gerekiyor?? --ak47 19:33, 2 Eylül 2006 (UTC)

Neden Cyber Warrior'la ilgili kısım kaldırıldı?[kaynağı değiştir]

Bu konuyla ilgili beni aydınlatabilir misiniz?

VP:Vnd sayfasında aradığın cevap mevcut. --Özgür 23:36, 2 Eylül 2006 (UTC)

bir hata yaptım[kaynağı değiştir]

Altın Portakal ödülü alan filmler diye bir kategori başlatmak istedim ancak bir sürü hattayı peşe peşe yapınca iyice karman çorman bişey ler oldu. bu kategori kapatmak ve alt dosyalarınıd silmek istiyorum daha sonra konuyla ilgili daha derli toplu bir çakışma yapmak istiyorum--ak47 19:37, 3 Eylül 2006 (UTC)

ingilizce makaleden turkce imaj aktaramiyorum?[kaynağı değiştir]

Teknik bir soru: Lozan makalesine ingilizceden imajlar eklediğimde, bazılarını ekleyebiliyorum, bazıları boş kalıyor.

Imajları türkçe vikipedide kullanmak için ne yapmalıyım? yardım için şimdiden teşekkür ederim. Buraq 10:12, 4 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kayıtlı olmayan bir kullanıcı Rapidshare ve Recep Tayyip Erdoğan sayfalarında hasar yaratmış.--Bugtrio 18:46, 4 Eylül 2006 (UTC) -Şu an Ersin Samur makalesine de saldırdı--Bugtrio 18:47, 4 Eylül 2006 (UTC)

211.76.97.230[kaynağı değiştir]

211.76.97.230 engeller misiniz. aklı sıra haker--Baylanileti 18:51, 4 Eylül 2006 (UTC)

"Gezginci" hakkında...[kaynağı değiştir]

Ben de maddeyi yazan anonim kullanıcının Tartışma sayfasına benzer şeyler yazmıştım. Yanlış yapmışlar, ama ansiklodide yapılması gereken yanlışı da olduğu gibi yansıtmak. Ama kitabın çevirmenine uyarı iletisi de yazdım tabii az önce. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 19:45, 4 Eylül 2006 (UTC)

tartışma üslubu[kaynağı değiştir]

kişi hedef almak noktasını anladım ama benim anlayamadığım yöneticinin davranışı nasıl normal karşılıyorsunuz. {{Taraflı}} şablonu kullanarak yaptığım ve uyayı hiçe sayarak bana bir açıklama yapılmadığında haliyle bir insanın tepkisi kasıt aramaktır. konunun geçmiş saffasına bakarsan arkadaşın meseleye nasıl yaklaştığını görürüsün. benim tepkim birada bunaydı. madem bu konuda bir mütabakatımız yok bu konuyu wikipedianın dışına atılmasını talep ediyorum. dediğiniz gibi bu meseleyi bilimsel verilerle tartışmak gerekir.--ak47 04:37, 5 Eylül 2006 (UTC)

VİKİSÖZLÜK HAKKINDA[kaynağı değiştir]

Merhabalar Özgür , vikikaynaktaki çeviri için teşekür ederim. Vikisözlükte sayfaları tektipleştirmek için kullanıcı Viki Şablonlar hazırladı ve wikt:Yardım:Yeni bir sayfaya başlamak sayfasına şablonu koydu diğer. Bu şablonların diğer vikisözlüklerde örneğin ingilizce vikisözlükte olduğu gibi yeni söz girilirken otomatik olarak sayfasında çıkmasını sağlayabilirsek tektipleştirmede önemli bir adım atabiliriz.Bu işlem için Viki'nin tespit ettiği bu işlemi yönetici veya bürokratların yapması gerektiği yönünde bu sayfada şu değişikliği yapabilirmiyiz. Yardımınız için şimdiden teşekkürler--nosferatü 11:45, 5 Eylül 2006 (UTC)

Silme eyleminiz yanlış[kaynağı değiştir]

Silme eyleminiz vikipedi silme politikasına aykırı

  1. Bilgi taşımayan kısa içerikli sayfalar silinebilir. - Örneğin: “Fabrikası olan garip bir adamdı.” Burada önemli olan içeriğin kısa oluşu değil, işe yarayacak bir bilgi içermemesidir.

yapılması gereken SAM koymaktır --81.213.252.53 17:51, 5 Eylül 2006 (UTC)

Selam Özgür. Steve Irwin maddesinde ölümü simgeleyen haç işareti türkçede yoktur gerekçesi ile silinmiş (sayfa geçmişinden görebilirsin). Hristiyanlar için de bu kullanılamaz mı? Sadece bilgi açısından soruyorum.--Baylanileti 18:59, 5 Eylül 2006 (UTC)

  • Ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Aslında bir çok biyografi maddesinde bu işareti kullanmıştım. Şimdi bunları aramam gerekecek. Bu arada benim de çok uykum vardı ama bugünün işini yarına bırakmadım.:-) Ama keşke bu vesileyle yazmak zorunda kalmasaydık--Baylanileti 19:22, 5 Eylül 2006 (UTC)

YNT: Ticari kullanım olmaması şartıyla...[kaynağı değiştir]

O görüntünün silindiği dikkatimden kaçmış ama haklısın ki, CC-TO-BP-1.0 şablonunun silinmesi ya da en:Wikipedia'daki gibi "kullanılmaması gereken şablonlar" gibi bir alanda gösterilmesi gerekiyor. Açıkçası, yüklediğim bir yığın resme "belirsiz" uyarısı beklediğimden de erken geliverince, bunları yangından mal kaçırır gibi etiketleme derdine düştüğümde ve "Eh, CC değil mi ? Nas'olsa geçerlidir..." düz mantığı ile o şablonu çevirmiştim. Belki en:'de bu şablonlara kullanılmaması yönünde uyarıyla yer veriliyor olmasının nedeni de böyle düz mantıkların olasılığıdır :-). Ben bahsettiğin resmi silinecekler arasına gönderiyorum ve Commons'daki bir resmi maddeye yönlendiriyorum. Şablonun ne olacağı konusunda ise senin fikrini soruyorum...

--Doruk Salancıileti 20:15, 5 Eylül 2006 (UTC)

kafasına göre etrafa kaynaksız veya yanlış etiketi koyan başkalarının emeğini bu etiketlerle kolayca harcayan bir cümlelik çok sayıda içi boş maddeler açan ve bunları geliştimeyip bu ansiklopedideki insanların emeklerine saygısızlık eden Alperen durdurulmasını talep ediyorum--85.96.161.45 12:49, 6 Eylül 2006 (UTC

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 16:39, 6 Eylül 2006 (UTC)

Not: Kaçabileceğini sandın di mi sütoğlan? Ahajshajsdha

Trolü görmezden geliyorsun, beni niye uyarıyorsun ki? Trollük yapan citrat ve Ip adresi. Neler oluyor sen ne yapmaya çalışıyorsun? --Alperen 23:41, 6 Eylül 2006 (UTC)

Canlı taksonlarına yönelik kategori adlandırmaları...[kaynağı değiştir]

...konulu tartışmaya şu ana dek çok az fikir belirtildi. Daha çok fikir belirtilmesi çok makbule geçecektir çünkü canlılarla ilgili kategorilendirmede kabul görmüş ve oturmuş bir standarda ulaşmak istiyoruz.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 04:51, 7 Eylül 2006 (UTC)

Vandalizm sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Özgür, birkaç gündür Kullanıcı:KIZILSUNGUR'un ve benim canımı sıkan birisi var; Kullanıcı:Nozulani ! Vikipedi ilkelerine uymayan saçmasapan birşeyler yapıp morelimizi bozuyor. Uyarılmasına rağmen iki kez Kızılsungur'un kullanıcı sayfasında değişiklikler yaptı: BURDA ! Başkalarının kullanıcı sayfalarında değişiklik yapmasının doğru olmamasını söylediğimizden sonra, buseferde aklınca sorunu kökünden çözmek amacıyla Şablonu boşalttı: BURDA ! . Senden -Arabesk sevmez- şablonunun kilitlenmesini ve bu vandalın sınırsız engellenmesini rica ediyorum. Selamlar --Erdall 22:33, 8 Eylül 2006 (UTC)

Fenerbahçe Maddesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Özgür, öncelikle kolay gelsin. Fenerbahçe maddesini biliyorsun, özellikle Atatürk ve Fenerbahçe bölümünde, resmi bir kaynak olmaksızın ağızdan çıkan sözlere dayanılarak, Atatürk'ün Fenerbaçheli olduğu deklare edilmekte. Zira söz konusu kaynakta bile Atatürk'ün adından çıkan "Ben de Fenerbahçeli'yim" sözünün kaynağı belli değildir. Bu olay hem vikipedi'nin tarafsızlığını ve doğruluğunu zedelerken, hem de Atatürk'ün şanı Fenerbahçe menfaitine kullanılıyor diye düşünüyorum. Defalarca kaynak belirt şablonu koymama rağmen sayfa bekçileri tarafından bu şablon kaldırılıyor. Özellikle ingilizce vikipedi de olmak üzere kaynak belirt şablonunu kaldırmak büyük suçtur. Bu konu da bir şeyler düşünüyor musunuz merak ettim. Ben şahsen Atatürk'ün bu şekilde menfaat için kullanılmasına üzülüyor ve rahatsızlık duyuyorum. Burak Onurlu 14:12, 8 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı:Sausryqua sürekli vandalizm yapıyor[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Sausryqua sürekli vandalizm yapıyor Lütfen Kullanıcı:Sausryqua tarfından Abhazya ve Suhumi sayfalarını sürekli vandalizm yapmasını engelleyin ve Abhazya ve Sohumi sayfalarını önceki tarafsız sürümünü geri getirp koruma altına alın.

Kullanıcı:Sausryquaı uyarın veya Vikipedi'den uzaklaştırın.

Sağolun Kullanıcı:Kevork Avakiyan

Sayın Dbl2010,

Vikipediye yeni katıldım. Kullanıcı ismi alırken bazı hatalarım oldu. Şuanda Türkçe vikipedi'de; 1-Mustafa Akalp, 2-MustafaAkalp 3-Makalp olarak üç kullanıcı ismim bulunmaktadır. Yardıma gereksinmem olduğunu sanıyorum; 1- son iki kullanıcı adını nasıl iptal edebilirim. 2-Türkçe vikipedi'de alınmış bir kullanıcı ismi Diğer dillerde nasıl aktif hale getirilir? Diğer dillerdede ayrıca Kullanıcı ismi almak gerekirmi? 3-Düzeltme/tercüme vb katkılarda izlenmesi gereken yol konusunda tereddütlerim var.Bir Sayfada düzeltme/ekleme yapmak için; en azından son düzeltmeyi yapan kullanıcının önceden fikrini almak uygun bir yöntem olabilirmi? Yoksa düzeltme/eklemeyi yapıp sonraki "tartışma" larımı beklemek daha uygundur?

Olası yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılar.
Mustafa Akalp 11:12, 12 Eylül 2006 (UTC)

Teknology channel[kaynağı değiştir]

Selam Özgür. Maalesef benim böyle bir programa katılma imkanım yok. Ama eminim istanbul'da bulunan bir çok vikipedist buna iştirak edebilir. Hatta diğer illerden de gelebilirler. Uğur'un buna ilgi göstereceğine inanıyorum. Tembelejderha da olabilir (Gerçi o şu an bildiğim kadarıyla İzmir'de ama belki bunun için gelebilir) Teşekkür ederim. İyi akşamlar--Baylanileti 16:28, 13 Eylül 2006 (UTC)

Haha, Dbl, meşhur olmak da varmış kaderimizde desene :)) Şaka bir yana, benim durumum belli değil. Şu aralar iş ve askerlik durumları var. Aslında İzmir, İstanbul ve Ankara'da bulunuyorum sıklıkla. Yeni mezun oldum ve iş görüşmeleri için İstanbula daha sık gitmem gerekecek. Ama tarihin az çok belli olması lazım. Durum netleşmeden verebileceğim yanıt bu kadar. Gerekirse ve yapabilirsem katılırım, ama şimdilik bana güvenmeyin. Tembelejderha 16:42, 13 Eylül 2006 (UTC)

VP:Ş deki edit[kaynağı değiştir]

Merhaba yaptığın değişikliklerde bir sorun var gibi. [1] sayfa biraz birbirine girmiş. Önceki sürüme alıp kendi eklemelerini tekrar yap bence. Arada Zeynep'te yazmış ona da dikkat et. --Özgür 16:38, 13 Eylül 2006 (UTC)

Nasil yaptim tam bir muamma; web tarayici hatasi oldu herhalde. Duzelttim sanirim; gosterdigin icin tesekkurler. Citrat 16:53, 13 Eylül 2006 (UTC)

mesaj sayfam[kaynağı değiştir]

mesaj sayfamdaki resmimi silmişsiniz.Umarım önemli bir mazeretiniz vardır.--Chemsj 17:46, 13 Eylül 2006 (UTC)


Madem ki sildiniz bana son derece seksi bir resim bulup koyun bkalım zevkiniz nasıl--Chemsj 17:58, 13 Eylül 2006 (UTC)


Silmeye zamanınız var ama ben portalımla ilgileniyorum bir bayan koy işte

uyarı şablonları[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Özgür, hepsine bir çekidüzen vermeye çalışacağım. Bazı duplicate olanlar, hiç kullanılmayanlar var. Belki biraz daha sadeleştirmemiz gerekecek. İletişim içinde olur, hallederiz. İyi çalışmalar. Metal Militia 05:45, 14 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Özgür, uyarı şablonları sayfalarında çalışmalar halen sürüyor göreceğin gibi. Bir ara fırsat bulursan, Türkçeleştirdiklerimi şöyle hızlıca bir tarayıp, TR Vikipedi'de karşılığını bulamadığım bağlantıları düzeltebilir misin? Şimdi aklıma gelen bir örnek, bu sayfadaki Hakem Komitesi (Arbitration Committee). Böyle birşeyin varlığından bile haberim yoktu. Gerçi İng bağlantıda da boş sayfa çıkıyor. Teşekkürler, kolay gelsin. Metal Militia 14:08, 15 Eylül 2006 (UTC)

cvp:Technology Channel daki Internet Gezgini Programı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Technology Channel daki Internet Gezgini Programı programın konuk listesini hazırlayan arkadaş Vikipedi'den katılacak arkadaş arıyormuş ve benimle irtibata geçmiş. Vikipedi için güzel bir fırsat. Programın ne zaman olacağına dair bir bilgi henüz yok. Fakat çekimler İstanbul'da Maltepe Üniversitesi stüdyolarında. Bu programa katılabilecek deneyimli Vikipedist'ler gerekli. Şu anda kaç kişi gerekli olduğunu bilmiyorum. Katılma imkanına göre kişiye bildireceğim. Baylan'a da aynı mesajı bırakıyorum. --Özgür 16:19, 13 Eylül 2006 (UTC)

Maltepe bana biraz ters kalıyor, saat ve tarihte henüz belli değil fakat çok büyük bir terslik çıkmadığı sürece katılmak isterim. Duruma göre tekrar haber verirsin bana. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:57, 14 Eylül 2006 (UTC)

Hem trwiki hem commons'da bulunan aynı isimli dosyalar[kaynağı değiştir]

Selam Özgür. Lisans sorunlu olduğu için maddeden çıkartılmış resimlerin bazıları Coomons'tan buraya aktarılmış ve Commons'da gerekli lisans bilgileri varmış. Örneğin Resim:Multijet.jpg sayfasında o resmin Commons'ta da bulunduğu yazıyor [2]). Bu örnekte her iki dosya da aynı isme sahip. Madde içindeki resmin trwiki'deki dosyaya değil de, Commons'takine işaret etmesi nasıl sağlayabilirim? --İnfoCan 14:19, 14 Eylül 2006 (UTC)

  • Teşekkür ederim--Zeynepmsj 14:50, 15 Eylül 2006 (UTC)
  • Özgür az önce Uğur'a yazmıştım, sana da aynı mesajı hemen sonra yazacağım hiç aklıma gelmemişti. Madde silinmesin diye düzenleme yapmaya başladım tam bitirdim, sayfayı kaydete bastım o da ne silinmiş bile. Valla sizin hızınıza erişemeyeceğim. :))) --Mskyrider 17:58, 15 Eylül 2006 (UTC)
  • Özgür, senin botun yardımına ihtiyacım var. Portekiz belediyelerini girerken "yer almaktadır" yerine hata yaparak "yeralmaktadır" diye bitişik yazmışım. 200'ü aşkın madde var bu şekilde. Düzeltebilmek için botu kullanabilir misin? --Mskyrider 15:51, 16 Eylül 2006 (UTC)
  • Teşekkürler Özgür. --Mskyrider 16:18, 16 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Özgür, resim güzel olmuş fakat ben bir leke görüyorum. S harfinin üst kuyruğunun bitişinin hemen altında sarı leke var:) Onu da temizleyebilirsen güzel olacak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:51, 16 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkür ettim.--Alp Er Tunga 20:55, 17 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, bu soruyu kullanıcı:Vito Genovese sordum fakat sizin daha net cevap verebileceğiniz söylediği şimdi burada soruyorum. Örneğin bundan bir hafta önce Drizzt Do'urden ile ilgili maddeyi tamamladım. Fakat "Drizzt" olarak arama yaptığımda bu madde ve/veya içinde Drizzt'in geçtiği maddeler gelmiyor. Arama sonuçlarında sadece çok önceden bulunan içinde Drizzt geçen tek bir madde çıkıyor. Ben mi birşeyi yanlış ya da eksik yapıyorum yoksa farklı bir durum mu var. --Remata'Klan 11:21, 19 Eylül 2006 (UTC)

Selam Özgür, bir kullanıcının uyarısı üzerine şu durum dikkatimi çekti. Sanırım botun resim dosyası ile birlikte bir miktar yazıyı da silmiş. Eğer yanlışlıkla olduysa haber vereyim dedim. Kolay gelsin. Tembelejderha 12:55, 19 Eylül 2006 (UTC)

Uyarı hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle üslubunuzu düzeltmenizi rica ediyorum, tanımadığınız bir insanla konuşuyorsunuz, askerlik arkadaşınız değilim, 'siz' diye hitap ederseniz ayrıca memnun olurum. Vandalizm konusuna gelirsek: Ben Kürtçe Vikipedi'deki bilgilerden sorumlu değilim, diğer dillerdeki Vikipedi'lerden de. Yalnızca buradan sorumluyum (ya da sorumlu hissediyorum). Kürtçe Vikipedi'yi diğerleriyle bir tutamayız çünkü burası belli bir zümrenin elinde, Vikipedi kavramını suistimal eden bir yerdir. Vikipedi denince akla objektif bilgi gelmelidir. İlgili sayfada buraya link vererek bu konuda okuyucuya güvence vermiş oluyoruz, bilmem farkında mısınız?

Ortada vandalizm falan yok, Vikipedi'ye sizden kat be kat daha fazla değer veriyorum ve doğru bildiğimi yapmaya çalışıyorum. Beni engellerseniz şaşırmam çünkü siz burayı oligopedia haline getirme uğraşı veriyorsunuz. Hareketleriniz ve sözleriniz de yöneticiye yakışmıyor. Vikipedi felsefeniz sorgulanmalıdır. Saygılar.nozulani 16:11, 19 Eylül 2006 (UTC)

Greetings Dbl2010!

Do you know what the Turkish translation for this English title: "Feet Washing" (ie, "Washing of the Feet") should be?

Regards --Jose77 05:57, 20 Eylül 2006 (UTC)

Thankyou very much for your help Özgür!
May you prosper!
--Jose77 22:00, 20 Eylül 2006 (UTC)

sil şablonu koyup koymamakta kararsız kaldım, bir göz atarmısınDelamorena 15:34, 20 Eylül 2006 (UTC)

Özgür Merhaba,

Sugören maddesi bir web sitesinden kopyalanmış, ben telif ihlali diyerek sildim ama sonra baktım alıntı yapılan site CC-2.5 lisansını kullanıyor ve tüm içeriğin kullanımı serbesttir diyor. Bu takdirde bu madde telif ihlali kapsamına giriyor mu ne dersin? --renegademsj 15:44, 20 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Düzeltme için teşekkürler

KIZILSUNGURiletikatkılar 18:11, 21 Eylül 2006 (UTC)

Yardımın için çok teşekkür ederim Özgür. Yardımcı olmasaydın uzunca bir süre işin içinden çıkamayacaktım. Çok sağol. --DenizRC 17:59, 22 Eylül 2006 (UTC)

Wikipedia'nin Ingilizce sitesinde aktifim, Turkçesine daha yeni basliyorum.. O yuzden kurallardan çok iyi haberim var, endise etmeyin :)) Yanliz benim o kelimeyi kullanmakta ki amacim onemli bir noktayi vurgulamakti.. Yanliz politik dogruculuktan kaçinmamiz gerektigini dusunuyorum, akademik tartismalarda birçok sey denebilir, benim kullandigim kelime pustluk, hiç kimseye yonelik degildi, olayin varolus tabiatini anlatmaya yonelikti.. Vikipedia'ya yeniyim ama Wikipedia'ya degil.. :)) Eger VikiTurkçedeki tarihçeme bakacak olursaniz bunu goreceksiniz, ben, birçok kisinin tam tersine, yaptigim her editi tartisma sayfasinda açikliyor ve ismimi imzaliyorum.. Keske herkes bunu yapsa :))) Baristarim 04:55, 23 Eylül 2006 (UTC)

Hosbulduk :)) Tabi ki ne demek istediginizi anliyorum.. Tek demek istedigim akademik tartismalarda politik ve ideolojik ozgurluk oldugu kadar, hakaret içermedigi surece, stilsel ozgurluk de olmalidir ki fikir alisverisi en verimli nasil olabiliyorsa oyle olsun. Ama merak etmeyin, dediginizi dikkate alarak Vikipedia'ya yeterince alisip ortami ogreninceye kadar daha dikkatli olacagim.. :) Baristarim 05:01, 23 Eylül 2006 (UTC)


?? Niye yazmis oldugum post'u degistirdiniz?? Ingilizce Wikipedia'da asiri hakaret içermedigi surece o tip sozler rahatlikla kullanilabilir, akademik tartismalarda ozgurluk onemlidir, verim açisindan.. Pustluk kelimesini kimseye ve bir gruba hakaret etmek için kullanmadim.. Vikipedia'nin Turkiye kanunlarinin vermis oldugundan daha az bir ozgurluge sahip oldugu dusunulemez (Turkiye'de gazetelerde ve medyada - tartisma programlarinda, pustluk kelimesi kullanilir. Ayrica yapmis oldugunuz degisikligi dogru yapamayip, benim post'um kalitesini dusurdugunuz için ozur bekliyorum [3]). Vikipedia benim olmadigi kadar sizin de degil.. Lutfen ortada polis gibi dolasip insanlarin dusunce ve stillerini degistirmeye çalistirmayalim.. Ayrica kurallar geregi insanlarin yazmis olduklari postlari kurallar delinmedigi surece silemezsiniz, kendinizde nasil boyle bir hak gordugunuze sasiyorum, eger bir daha benim postlarima o sekilde dokunursaniz sizi sikayet edecegim. Kural: Diğer katılımcılara saygı gösterin. Vikipedistler çeşitli ülkelerden gelmiş ve bambaşka kültüre ve bakış açısına sahip olabilirler. Diğerlerine saygı göstermek birlikte çalışmanın anahtarıdır. Ayrıca unutmayalım, Vikipedi'de hakaret ve kişisel saldırı yasaktır. O kelimeyle kime ne sekilde hakaret ettigimi veya saldirdigimi soyleyebilirmisiniz?? Nedense uslupla ilgili bir sey goremiyorum. O kelimeyi çok dusunurek kullandim, oyle havadan inmedi... Ayrica Bir yazarın hareketlerini tanımlamak için uygar bir dil kullanılmadığında ve bu saldırı ifadeleri yazarın kişilik veya karakterini olaya dahil etmeden yapıldığında, bu kişisel saldırı olarak yorumlanmamalıdır.. Hmm, ilginç.. Merak etmeyin Vikipedia, Wikipedia Ingilizce ve Wikipedie Fransizca sitelerinin kurallarini çok iyi biliyorum.. Lutfen niye sildiginiz konusunda bir açiklama bekliyorum, kontribusyonumu izinsiz ve sebepsiz sildiginiz için onu tekrar ekleyecegim.. Benim yazmis oldugum birseye nazaran bu tip kucukgorucu bir bakis açisina sahip olmaniz hiç de iyi birsey degil.. Bana karsi bes yasinda bir çocukmusum gibi davranmasiniz sevinirim... Baristarim 15:06, 23 Eylül 2006 (UTC)


Kişisel saldırıları silme yönergesi (ve dolayısıyla uygulaması) ihtilaflı bir konudur. Kötü niyetlilerce istismar edildiği gibi topluluğun oybirliğiyle desteğinden de yoksundur. Yorumlarken esnek davranmamalı ve uygulamasından olabildiğince kaçınılmalıdır.
Bu çözüm yolunu sık kullandığınızı farkedecek olursanız "kişisel saldırı" tanımınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Emin olmadığınızda uzlaşma sürecini izlemek daha doğru olacaktır.
Ortada kisisel saldiri yoktur (bir onceki post'uma bakiniz). Hangi kurallari temel edinerek benim postumu o sekilde degistirdiginizi bilmek istiyorum. Baskalarinin usluplarina karismaya hakkiniz yoktur, ozellikle baskalarinin çabalarini kuçuk gorurcesine silmeye hiç hakkiniz yoktur. Vikipedia'nin kurallarina siz de uymak zorundasiniz - kimse uslup polisi degildir.. Farkiniza varmasaniz bile yaptiginiz sey çok ciddi bir olaydir, eger post'uma bir sekilde cevap vermek istiyor idiyseniz (uslup, içerik vs olarak), altina cevap olarak yazmaniz gerekirdi.. Eger Wikipedia felsefesine asina degilseniz, lutfen Wikipedia Ingilizce ve Fransizca sitelerine bakiniz (ayrica butun Wikipedia kurallari aynidir, ozellikle ifade ozgurlugu konusunda, Turkçe Viki'de boyle deguldur aga, biz soyle isteyuk.. gibi yaklasimlarin bilimsel ve hukuki kaynagi yoktur - amacimiz uzum yemek, bagciyi dovmek degil) Baristarim 15:17, 23 Eylül 2006 (UTC)


Benim post'umun kalitesini dusurecek sekilde (gramerini bozarak) niye degistirdiginizi soylemediniz (basvurulanakademik temelsizlik), bu saygisizliktir. Tartisma yapicidir ve onemlidir, cunku baskalarinin eklemelerine mudahele soz konusudur. Baskalarinin post'larini unilateral olarak degistirme hakkini nereden buldugunuzu soylemediniz. En onemlisi, benim nazik olup olmadigima karar verecek olanlar o yaziyi okuyacak olanlardir, okuyabilsinler ki benim nazik veya kaba olup olmadigima karar verebilsinler.. Lutfen yukarida ornek vermis oldugum, Wikipedia'nin kendi kurallarindan alinmis olan cumlelere tekrar bakmanizi tavsiye ederim.. Benim katkilarima bu kadar kucuk gorucu bir bakis açisiyla yaklasmaniz beni sasirtan en onemli husustur, ve sizin dediginiz gibi, yeni katilanlara boyle yaklasmak da Wikipedia'nin geleneginde degildir [4]. Benim nazik olup olmadigimi dusunmekte serbestsiniz, ama kisisel hakaret içermedigi surece onu degistirme hakkina sahip degilsiniz.. Ayrica burasi Turkiye, biz boyle isteyuk gibi bir yaklasimin temeli yoktur, Viki, Wiki'nin Turkçe'ye transpose olmus halidir; Viki herkese açiktir, herhangi bir tore soz konusu olamaz.. Kisisel saldiri (tanimi için yukari bakiniz) olmadigi surece ifade ozgurlugu vardir.. Ben size bu konu hakkinda gelmeye ve konuyu uzatmaya, inanin bana, hiç merakli degildim, yazima saldirip silen ben degildim, hatirlatmak isterim.. Baristarim 17:46, 23 Eylül 2006 (UTC)
Ok.. Yeniden koyacak degilim.. :)) Ne dediginizi anliyorum, ama herhalde kullanilan kelimenin kufur niteliginde olup olmadigi konusunda anlasamadik.. TDK sunu da diyor [5] - argo - Bir işin uzmanı olmak. Benim kullandigim bu anlamiydi (herhalde o yaziyi yazanlari TDK'nin tarifinde kullanilmis olan o nitelikle suçlamadim, yani, o-haaaa..:)), ayrica TDK'nin vermis oldugu anlama çok sasirdigimi soylemem gerek, aslen Istanbulluyum, o sekilde kullanildigini hiç duymamistim.. Kelimenin eski anlami ve tarihçesidir, su andaki Turkçedeki birçok kelime gibi (TDK ne kadar bilimsel bir yapiya sahip, o ayri bir konu).. Su anda pust kelimesini kullanan herkes argo anlaminda kullanir, argo da kufur degildir - argonun anlami - [6] :))) Sorun zannedersem oydu, yoksa kimseye kufur etmek veya kaba olmak istedigimden degildi.. Her neyse, fazla uzatmayayim ama o kelimenin kufur olup olmadigini tekrar dusunun, TDK bile kufur olarak degil de argo diye tanimliyor.. Yasak olan kufurdur, argo degil, yoksa yaniliyor muyum (argo bence dilimiz inceliklerinin ifade edildigi asıl yerdir, ama o sahsi gorusum :)))?? Ilerde daha birçok edit yapacagim için biraz uzattim, isimi saglama almaya çalisiyorum...:)) Baristarim 02:35, 24 Eylül 2006 (UTC)

Peer review arkadas tavsiyesi degildir[kaynağı değiştir]

Daha farkli bir konu: Vikipedi:Arkadaş_tavsiyesinin basliginin tercumesi yanlis yapilmis, peer review, baskalari tarafindan gozden geçirme demektir ve ozel bir prosedurden bahseder.. Yapici elestiri ve ozellikle tavsiye ile alakasi yoktur.. Tek sorun, bunu nasil degistirebilecegim.. Nedense bir turlu degistiremiyorum, sayfada koruma mi var? Baristarim 15:42, 23 Eylül 2006 (UTC)

Kimseye hakaret etmiyorum ve kimseyi tehdit etmiyorum. Eğer bu iki eylemi yaptığımı düşünüyorsanız lütfen kanıt gösterin.

Kanıt gösterirseniz sorunu daha ayrıntılı açıklayabilirim.

Sevgiler

KIZILSUNGURiletikatkılar 04:10, 24 Eylül 2006 (UTC)

Dediklerini tekrar gözden geçirdim. "Engelletirim" diyerek tehdite kaçacak bir anlatımda bulunmuşum. Aslında düşündüğüm böyle değildi ama yine de tehdit sınırlarına girmişim. Cümlemi düzelttim. Bu daha doğru bir anlatım olmuş.

Sevgiler

KIZILSUNGURiletikatkılar 06:04, 24 Eylül 2006 (UTC)