Kullanıcı mesaj:Darkhorn/Sandık/1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arşiv sayfamı silmeyin, her ne sebeple olursa olsun.



Hoş geldin Darkhorn![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Bahar (yine ben!) 20:28, 25 Nisan 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 18:09, 14 Mayıs 2007 (UTC)

ben bir yorum ekledikten sonra "imzamın" son'a otomatik olarak eklenmesini istiyorum; ingilizce wiki'de bu oluyor ama türk wiki'sinde nasıl olur? bir de "-- Cat chi? 15:47, 7 Eylül 2007 (UTC)" şöyle eklerler ya, onu manuel mi ekliyorsunuz yoksa başka türlü mü? peki ya saat? Bu arada Türkçe'yi nerden öğrendiniz? Bir de Bulgaristan'a iş için mi gittiniz; keşke ben de mezun olduğumda oraya iş için gitmek zorunda kalsam. Botunuz için teşekkürler. --darkhorn ileti 22:12, 7 Eylül 2007 (Türkiye/yaz saati uygulaması)

En uste "mesay sayfam" ve "izleme listem" arasinda "tercihlerim" secenegi var. Bunu seciniz. Gelen sayfada "Ham imza (İmzanız yukarıda belirttiğiniz gibi görünür. Sayfanıza otomatik bağlantı yaratılmaz.)" secenegini isaretleyiniz. Onun hemen ustundeki "İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim" alanina [[Kullanıcı:darkhorn|darkhorn]] <sup><small>[[User Talk:darkhorn|ileti]]</small></sup> ekleyebilirsiniz. Imza atarkende tusuna basmak veya "--~~~~" yazmak yeterli olacaktir. Bu imzanizi ve saati otamatik olarak ekler
Bulgaristanda henuz bulunmadim ama ziyaret etmeyi istedigim bir ulke.
-- Cat chi? 09:25, 8 Eylül 2007 (UTC)
Teşekkürler White Cat! --darkhorn ileti 12:15, 8 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. Talebiniz üzerine [Şablon:AB vatandaşı‎] sayfası silinmek üzere işaretlenmiştir. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda çekinmeden ileti yazablirsiniz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:32, 18 Eylül 2007 (UTC)

teşekkürler Levent_Abi --darkhorn ileti 13:43, 19 Eylül 2007 (UTC)
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan, konusunu nitelikli bir biçimde açıklayan ve tanımlayan, bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

kibelemesaj 17:03, 6 Ekim 2007 (UTC)

Silmek için fazla aceleci olmazsanız sevinirim. --darkhorn ileti 17:09, 6 Ekim 2007 (UTC)

Dobar dyen : Çift hayvanları[kaynağı değiştir]

Benim kötü Türkçe için, affedersiniz.

FONO Fransızca Büyük sözlük (ISBN 975-471-249-2, http://www.fono.com.tr) için:

Fransızca bétail = sürü hayvanları

Ben bot değil ve bot kullanmıyorum.

Not: işte çok Türkçe konuşun müşteri var: Türkler ama Bulgarlar da. Siz ilkönce Bulgar tartışıyorum ile. (iyi tercüme ??? you are the very first Bulgar with who I discussed on this wikipedia. At my work I do have many Turkish-speaking customers; among them beside Turk people, there are some Bulgar people)

Saygılalar.

Dünya vatandaşı 00:21, 20 Ekim 2007 (UTC)

Hi, correction; I'm citizen of Bulgaria but I'm Turk. --darkhorn ileti 11:32, 20 Ekim 2007 (UTC)

Resim-lisans[kaynağı değiştir]

Merhabalar Resim:Lily Allen.jpg resmine gösterdiğiniz kaynakta, http://anina.typepad.com/anina/2007/week9/index.html resimlerin Creative Commons lisansına sahip olduğuna dair bir bağlantı gösterir misinizlütfen. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 16:17, 22 Ekim 2007 (UTC)

Half-Life 2: Episode One[kaynağı değiştir]

Sayfayı geri almayı bırak, veya daha iyi bir yazı yaz. --Hayri Yurdakul 22:01, 13 Kasım 2007 (UTC)

bot'ta sorun var![kaynağı değiştir]

fransız'ı neden fransa'a yönlendirdi? Bu imzasız yorum Darkhorn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yok sorun Darkhorn, bot çift yönlendirme durumundakilerin yönlendirmesini düzeltiyor. Yaparkende, aradaki gereksiz yönlendirmeyi kaldırıyor sadece. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:38, 27 Kasım 2007 (UTC)
peki. --darkhorn ileti 21:44, 27 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba, maddeye katkılarınızı inceledim. Maddeye eklediğiniz bazı noktalarda kaynak olarak sadece komplo teorileri sitelerini gösterebileceğimizi; CNN, BBC vb. ana akım (mainstream) kaynaklardan referanslar bulamayacağımızı düşünüyorum. Bu tarz siteler Vikipedi:Kaynak Gösterme, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar ve Vikipedi:Doğrulanabilirlik kriterleri doğrultusunda komplo teorileri ile ilgili siteleri kaynak göstermemiz doğru değil. Maddeye girdiğiniz bilginin bir kısmı 11 Eylül Saldırıları ile ilgili komplo teorileri maddesine taşınmalı, United Airlines Uçuş 93 ile ilgili karakutu kaydı gibi kaynaklarsa maddeye eklenmeli. Güvenilir bir kaynak eklemek isterseniz hakem denetiminden geçmiş akademik çalışmaları veya ana akım (BBC, CNN, NYT gibi) haber kaynaklarından konuyla ilgili eleştirel yaklaşımları ekleyebilirsiniz. Sonuçta Vİkiepdi'de amacımız bir tarafı haklı çıkartmak değil, bilgileri en doğru biçimde okuyucuya ulaştırarak yorumu okuyucuya bırakmak. Bu arada Loose Chance belgeselini dün gece izledim, iyi noktalara değinilmiş ancak eleştiri komplo teorisyenlerine hiç yöneltilmemiş, doğrulanabilir kaynaklar kullanılmamış ve sadece tek yanlı uzman görüşlerine yer verilmiş. Örneğin tespit ettiğim çok bariz bir hatada belgeselin 20. dakikası civarında bir inşaat mühendisinin yanlış anlaşıldığını daha sonra açık açık söylediği sözler sanki daha sonra baskı yüzünden değiştirildi gibi sunulmuş, ki bu tarz yaklaşımsal hatalar belgeselin tümüne yayılmış. Pentagon konusundaki fikirlerinize ise katılıyorum, ancak ana akım haber kaynaklarından yeterli bilgi elde edilmeden iddialara yer veremeyiz.

Bağlantı verdiğim yönergelere uygun olarak referanslandırılmış kaynaklar sağlarsanız katkılarınızı ben savunurum :) herhangi bir yardıma ihtiyaç duyarsanız bana mesaj bırakabilirsiniz.

Not:En alttaki parçalı Loose Chance videolarını çıkartıyorum, üstte aynısı verilmiş. Khutuckmsj 16:42, 6 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba, ana akım haber kaynaklarının tarafsız olduğunu nereden biliyoruz? ABD'deki ana akım kaynaklarının tamamı Y***'lerin. Bence ABD ve yabancı ülkelerdeki üniversitelerin referansları daha doğru olacaktır. Ayrıca o kastettiğiniz ana akım kaynakları olayın başlarına ağızlarından çok gizli şeyler kaçırdılar, örneğin; bir haberci ikiz kulelerde çok sayıda bomba batlaması duyduğunu söylüyor, yedinci ticaret merkezi daha yıkılmada yıkıldığını ve tozla bir olduğunu söylüyor, pentagona giden bir haberci, kesinlikle pentagona uçak çarpmadığını söylüyor, haber ekibi ikiz kulenin yanındayken itfaiyeciler bomba düzenekleri bulduklarını söylüyorlar...

Loose Change belgeselindeki hatalar üçüncü sürümünde düzeltildi, bu arada.

Ortada resmî bir yalan varsa, hangi gerçeği yazarsınız? Kaynak göstermek zor tabiiki, ama lise fiziği bilirseniz ikiz kulelerin o hızla devrilmesi için g kuvvetinin o gün yükselmiş olması gerektiğini bilirsiniz, ki g kuvveti değişmez...

Kanıtlarla desteklenen bir durum varsa bu bir komplo teorisi olamaz.

--darkhorn ileti 18:15, 6 Aralık 2007 (UTC)

İşte bu kanıtları akademik çevrelerden kaynaklarla desteklerseniz madde çok daha güzel olacaktır :) 3000'den fazla maddeyi takip ettiğim için tek tek çoğu maddeye yeterince özen gösterip araştırma yapamıyorum, tanınmış akademisyenlerin bu konudaki yazılarını referans göstererek maddeye ekleyebilirsiniz. Ancak bu görüşlerle resmi iddialar arasında denge tutturup yorumu okuyucuya bırakmak daha iyi olur. Maddenin şu anki halinde resmi iddialardan hemen hiç söz edilmemiş. Khutuckmsj 18:37, 6 Aralık 2007 (UTC)

Telif doğrulama[kaynağı değiştir]

Merhabalar, çok eski zamanlarda kalan telif ihlallerini bulmak ve kanıtlayabilmek zordur. bu sebeple telif ihlalini anında görüp düzeltmek büyük önem taşır. Bahsettiğiniz maddede telifli içerik 29 Ekim 2007 tarihinde eklenmiş. Ancak bu adrese bakarsanız içerik 7 Şubat 2006'ta yayınlanmış. Bu sebeple içerik çıkarıldı. İyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 13:11, 30 Aralık 2007 (UTC)

Evrim maddesi[kaynağı değiştir]

Maddenin geliştirilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz, ancak haftanın işbirliği yapmaya gerek yok. Vaktiniz olduğunda maddeyi genişletirseniz çok mutlu olurum, final dönemim sebebiyle bu ara fazla aktif olamıyorum, yoksa yazmak isteyeceğim bir madde. İyi çalışmalar. Khutuckmsj 19:49, 4 Ocak 2008 (UTC)

Half-Life 2: Episode Three maddesi gibi içeriği sadece şablonlardan oluşan ve taslak kriterlerini sağlamayan maddeleri lütfen açmayınız. Bu maddenin şuanki haliyle silinmesi gerekiyor, ancak geliştirmenizi umarak maddeye "bekletmeli sil" şablonu yerleştiriyorum. Bilginize. İyi çalışmalar. Cat msj 22:03, 9 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar Darkhorn, Güneş Yılları maddesine gitmenizi ve maddedeki Arda bağlantısına tıklamanızı rica ediyorum. Karşınıza çıkan şey kesinlikle çıkması gereken sayfa değil eğer bu yanlışlık devam ederse... O yüzden Arda maddesini Arda (nehir) şekline dönüştüreceğim. Arda maddesinin adını da daha önce siz değiştirmişsiniz. Büyük ihtimalle söylediğim husustan haberiniz yoktu. Arda (Orta Dünya) isimli madde henüz boş, ama doldurulacak.--Cihan 02:46, 28 Ocak 2008 (UTC)

Adını niçin değiştirdiniz ki?! Heryerde "batı trakya türk cumhuriyeti" diye geçiyor, üniversite sitelerinde bile dicle.edu.tr/.... Google'da "betı tarkya türk cumhuriyeti diye aratıldığında 18 900 sonuç alınırken [1], "Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti" aramalırında sadece 269 sonuç alınabiliyor ki bu da herkesin aslında "batı trakya türk cumhuriyetini"ni tercih ettiğini gösteriyor. --darkhorn ileti 18:26, 29 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Tarih tercih meselesi değildir. Google taramasıyla yapılacak iş değildir. Sonradan siyasi ve ideolojik düşünce ve görüş ile uydurup veya icat edilen terim kullanmak doğru değildir. Tarih kaynak meselesidir. İyi çalılmalar. Takabeg 01:24, 30 Ocak 2008 (UTC)
Aslında Türk kelimesi'nin olması birazcık olsa beni de sevindiriyor. Tarihte Türk kökenli insanı bulduğumuzda (gerç normalde kökenleri önemli etken olmadı) yine seviniyorum. Mesela Rus ünlüler arasında Tatar kökenli (ve Rus kültürünü Hıristiyanlığı kabul eden Tatar kökenli) insanları bulmayı severim. Kısaca Bu da Türktür o da Türktür diyenlerdenim.
Fakat bunlar dışarıda muhabet içindir ve vikipedide olamaz. Eğer Batı Trakya Türk Cumhuriyeti adını gösteren birinci el kaynakları (fotokopisini gösterern websitesi de olabilir) bulursanız sevineceğim. Ben Türk olsun diye değil gerçekten Türk kelimesinin kullanılıp kullanılmadığına merak ettim ve geçen gün 'pes' ettim. İyi çalışmalar. Takabeg 02:01, 30 Ocak 2008 (UTC)
"Ve Türk kelimesi siyasi ve ideolojik düşünce ve görüş ile sonradan uydurulup sokulmuş kelimedir." derken neyi kastediyorsunuz? O ülkeyi kuranların Türk olmadığını mı? Ayrıca "...ne kadar Türkleştirme politikasını sürdürdüyse de" demişsiniz, Türkleştirme politikasını da nereden çıkartıyorsunuz? Bir kaynak belirtin de biz de bilgilenelim. Ayrıca o ülke geçici bir hükümet değildi; kendi marşı, bayrağı, posta servisi, gazetesi, pulu fialn falan vardı... Bana kalırsa Türk kelimesine karşı bir antipati duyuyorsunuz. Size bir üniversite sayfasındaki kaynağı gösterdim. "Ve Türk kelimesi siyasi ve ideolojik düşünce ve görüş ile sonradan uydurulup sokulmuş kelimedir." derken bu sizin düşüncenizdir ve genel bir bilgi değildir. Genel bilgi ülkenin adının Batı Trakya Türk Cumhuriyeti olduğudur. --darkhorn ileti 07:47, 30 Ocak 2008 (UTC)
Türkçülükten kastediyorum. En iyisi Batı Trakya Türk Cumhuriyeti adının kullanılmış belgeyi bulmamızdır. Bunu bulamadıkça derneklerce uydurulmuş adı kullanmamız doğru değildir. Hiç bulamadım ve hala bulamıyorum. Mesele bu kadar basittir. Mesele kaynak meselesidir. İyi çalışmalar. Takabeg 07:51, 30 Ocak 2008 (UTC)
"Tarih tercihtir değildir" dediğiniz meseleye karşı şunu eklemek istiyorum; O zaman biz de İstanbul'a niye istanbul diyoruz? Millet İstanbul demeyi tercih etmiş, Konstantinopol ya da Konstantiniye demeyi tercih etmemiş? --darkhorn ileti 07:52, 30 Ocak 2008 (UTC)
Konstantinopole veya Konstantiniye yapmak isterseniz İstanbul maddesinde tartışma açın. İyi çalışmalar. Takabeg 07:57, 30 Ocak 2008 (UTC)

Etnosentrizm[kaynağı değiştir]

Selam. Rila manastırı resmini çıkarttım diye özeti bırakarak gerekçe gösterilmeden bir resim çıkarıldı. Doğal ve haklı olarak geri getirdim. Gerekçesi neymiş acaba? Etnosentrizm ile ansiklopedi işi yapılamaz. Tarafsızlık ilkesine zarar verebilir. Bunu unutmayın. İyi çalışmalar. Takabeg 08:13, 30 Ocak 2008 (UTC)

İller kısmını bozduğu için çıkardım, Ethnocentrism ile yakından uzaktan bir ilgisi yok. --darkhorn ileti 08:15, 30 Ocak 2008 (UTC)
Selam. Haklı gerekçesini tartışma sayfasında açıklayı. İller kısmı nasıl bozuldu? tBunu ad tartışma sayfasında açıkayın. Sizin için diyorum. Kolay gelsin. Takabeg 08:17, 30 Ocak 2008 (UTC)

yetersiz Bulgarca[kaynağı değiştir]

Şurdaki düzenlemeniz çok yanlış. --darkhorn ileti 09:03, 30 Ocak 2008 (UTC)

Uygun bir Bulgarcasını siz yazarsınız. Önceden teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 11:47, 30 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Gerçek adı varken uygurma adını kullanmamız doğru değildir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 19:51, 9 Şubat 2008 (UTC)

Şimdi Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti adı vardı. Sonradan uydurulmuş Batı Trakya Türk Cumhuriyeti kullanmamız Dicle Üniversitesi olsun Batı Trakyalı dernekler olsun ne yazık ki siyasi biasların olduğunu inkar edemiyoruz. Ve arkadaşlarımız da bu istikamette görüşleri gösteriyorlar. Önceden kusura bakmayın ama bir daha geri alırsanız sizi Vandalı sayımak zorunda kalacağım. Lütfen bizi bu duruma sokmayın. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:01, 9 Şubat 2008 (UTC)

bias ne demek?, Dicle Üniversitesi Batı Trakya Türk Cumhuriyeti diye kullanıyor, ne diyebilirim ki, bu kaynağı bile dışlıyorsanız... Arkadaşlarınız dediğiniz kimler oluyor, IP kullanıcıları mı? Ben de sizin gibi kendime IP kullanıcı arkadaşı bulabilirim, oturumu kapatıp IP kullanıcısı olarak yorum yazmak kolay. Son cümleleriniz tehdit içeriyor, çok ayıp. --darkhorn ileti 20:12, 9 Şubat 2008 (UTC)

Bir de Batı Trakya Türk Cumhuriyeti uydurma olsa, üniversite bu ismi niye kullansın?? Uydurma olduğunu siz uyduruyorsunuz. --darkhorn ileti 20:14, 9 Şubat 2008 (UTC)

Takabeg 20:47, 9 Şubat 2008 (UTC)

Selam üç kez geri aldınız ya. O yüzden Vandal sayılırsınız. Şikayet ederlerse engellenebilirsiniz. Dikkat edin. Takabeg 20:57, 9 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Darkhorn ; Bana düşmez ama bilmeni isterimki Takabeg iyi niyetli bir kullanıcı , bu nedenle tartışmanızı iyi niyetleriniz üzerinde devam ettirmeniz yerinde olur anlaşamadıysanız , konuyla ilgilenecek 3. bir vikipedistten yardım alabilirsiniz. Tartışmanın çıkmaza sürüklendiğini düşünüyorsanız bir süre sessiz kalma yoluna gide bilirsiniz , konuyu bilmediğim için başka yorum yapmak istemiyorum. Şimdilik Saygılar, Nikbinlik.
Eu EPISTVLA 21:18, 9 Şubat 2008 (UTC)

Bana pek iyi niyetli gelmedi, çünkü maddenin siyasi olarak önyargı içerdiğini iddia ediyor fakat kendisinin düzenlemekte olduğu Kürdistan maddesinin siyesi önyargı içerdiğini hiç iddia etmemektedir. Bu da açık bir çelişkidir. --darkhorn ileti 21:23, 9 Şubat 2008 (UTC)
Takabeg sanırım Japonya da yaşıyor bu nedenle kendisini ifade etmekte biraz zorlanıyor olabilir ama uzun süredir yaptığı çalışmalardan iyi niyetli bir kullanıcı olduğunu biliyorum , lütfen metin olun. Herşey halledilir. Bu arada anne tarafım Kırcaalilidir. Saygılar.
-- Eu EPISTVLA 21:26, 9 Şubat 2008 (UTC)

İlgili maddede Değişiklik yapmayı durdurun Eu EPISTVLA 21:46, 9 Şubat 2008 (UTC)

Açıklamanın yapılıp yapılmamasına alakalı olmayarak '3 kez kuralı' ihmal etmeyin. Takabeg 22:36, 9 Şubat 2008 (UTC)

Siz niye ihlal ettiniz? --darkhorn ileti 08:38, 10 Şubat 2008 (UTC)

Sizin, Batı Trakya Türk Cumhuriyeti sayfasının ismi konusundaki tartışmalara katkılarınızı okudum. Aynı zamanda karşı görüşleride. Kendimde bir kaç araştırma ve söyleşi yaparak geçen sürede konuyu biraz araştırdım. Bana göre başlıklarda her iki önermeninde sakıncalı olmamasına karşın, iki maddeninde bulunması konuya ve Vikipedi'ye zarar veriyor. İlgili maddeyi Vikipedi'de öğrenecek bir kişi, çift maddeyi gördüğünde yazılanların güvenilir olmadığını düşünebilir.Bende sizin gibi bir balkan göçmeni olarak bu madenin bu şekilde sürüncemede kalmasını istemediğim için konunun tartışma sayfasına bir öneri getirdim.Bir göçmen olarak konu ile ilgili neler hisedebileceğinizi yakından biliyor ve sizin iyi niyetinizi anlayabiliyorum. Vaktinizin olması halinde öneriyi inclemenizi ve değerli görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.-- Arjety ileti 12:09, 14 Şubat 2008 (UTC)

  • Selam. Yaa aslında ben de öyle biliyodum ama neden değiştirdim anlamadım. Neyse şimdi düzelttim. Uyardığınız için teşekkürler.. --maderibeyzaileti 12:06, 16 Şubat 2008 (UTC)

Batı Trakya Bağımsız Hükumeti vs[kaynağı değiştir]

Selamlar. Niye Batı Trakya Türk Cumhuriyeti adıyla ısrar etmeye devam ediyorsunuz? Tartışma sayfasını tekrar ve iyice ve dikkatli okuyun. Kimse sizin iddanızı tutmuyor. Bunu ne zaman anlayabileceksiniz? Takabeg 13:43, 26 Şubat 2008 (UTC)

Bende size onu diyecektim, niye üniversitelerin kullandığı gibiğ değil de kendiniz nasıl isterseniz öyle kullanıyorsunuz? --darkhorn ileti 13:45, 26 Şubat 2008 (UTC)
Üniversite diyerek gösterdiğiniz linkleri iyice incelediniz mi? Osmanlı bu terimi kullanmamıştı. Tarihi yeniden yazmak isteyenler kullanmıştır ve kullanmaktadır. Aynı şey 16 Büyük Türk devletleri için de geçerlidir. Bunlarda da Batı Trakya Türk Cumhuriyeti gibi yanlış adlandırmalar ve birgilendirmeler mevcuttur. Şu an bazı arkadaşlarımızla birlikte üniversitelerin hatta MEB'in hatalarını düzeltme çalışıyoruz. Örneğin Hiung-nu. Göz atarsanız üniversitenin de hataları işlediklerini anlayacaksınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 13:56, 26 Şubat 2008 (UTC)
Yanlış adlandırma olduğunu düşünmüyorum, öyle olduğunu da ispatlayamazsınız, ne yani İngiltere'ye England mı fiyeceğiz, yanlış mı adlandırmışız? --darkhorn ileti 13:59, 26 Şubat 2008 (UTC)
İsim düzeltmek size kalmış değil, isim düzeltmek istiyorsanız Avro'dan başlayabilirsiniz, sonra da üniversitelere de BTTC yanlış çevirilmiş dersiniz.

Tekrar selam. Şunu soracaktım. Ordaki bayrak Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti'nin kullandığı bayrak mıdır? Yoksa Batı Trakya Türkleri'nin kullandığı bayrak mıdır? Batı Trakya Türkleri maddesinde Batı Trakya Türkleri'ni temsil eden bayrak açıklaması var. O zaman önce Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti'nin kullanıp sonra Batı Trakya Türklerinin benimsedikleri bayrak mıdır? Netleştirmemiz lazım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 14:04, 26 Şubat 2008 (UTC)

Bayrak, Batı Trakya Türk Cumhuriyeti'nin bayrağıdır. --darkhorn ileti 14:08, 26 Şubat 2008 (UTC)

Batı Trakya üzerine[kaynağı değiştir]

Sevgili Darkhorn, ben iki madde arasında gidip geldiğim için hangisine yazdığımın gerçekten farkında değilim. Hangisine yazmış olmamın önemi çok önemi yok. Ben sonradan açılanın doğru olmadığını söyledim. Eğer bir yanlılık yaratacak ifade olmuşsa özür diliyorum. --foPen bana ileti gönder 16:42, 26 Şubat 2008 (UTC)

Gerçekten içinizden Batı Trakya Türk Cumhuriyeti başlığının doğru olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa kasten mi yapıyorsunuz? Siz gerçek adı olan Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti adı için uydurma diye yazmışsınız ya açıkçası şaşırdım. Takabeg 17:04, 26 Şubat 2008 (UTC)
Sevgili Tagabeg, o ülkenin gerçek adı: غربی تراقیا حكومت موقته‌س (Garbî Trakya Hükûmet-i Muvakkatesi), resmî olarak onların dilinde. "Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti" değil yani. Türkiye Türkçesindeyse BTTC'dir, resmî olarak, üniversitelerde, kitaplarda kullanıldığı, yazıldığı gibi. --darkhorn ileti 17:22, 26 Şubat 2008 (UTC)
Benim şahısi tercihim aslında Garbî Trakya Hükûmet-i Müstakilesi'dir (Muvakatesi ilk adıdır ve hemen sonra Müstakilesi oldu. O yüzden Müstakilesi adını tercih ediyorum.). Fakat bu ve buna benzeyen adlandırma (Osmanlıcası) topluluğumuz tercih etmemektedir. O yüzden bunun günümüz Türkçesi olan Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti tercih ediyoruz. Başka bir örnek göstermem gerekirse, Güneybatı Kafkasya Cumhuriyeti maddesindeki tartışma sayfasına bakabilirsiniz. Kolay gelsin. Takabeg 17:31, 26 Şubat 2008 (UTC)
Wikipedia'da herkesin tercihi farklı olabilir, akademiler ve kitaplar BTTC diyor. --darkhorn ileti 17:46, 26 Şubat 2008 (UTC)

Osmanlı bayrağı[kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti sayfasına koyduğum bayrağı neden bir başkası ile değiştiriyorsunuz? Lord Lєəthєrfəcє ileti 20:16, 27 Şubat 2008 (UTC)

Sizin kullandığınız bayrak 1793'den 1844'e kadar kullanılan bayrak, ben Osmanlı'nın es son kullandığı bayrağın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Neden 1793'den 1884'e kadar kullanılan bayrağı kullanıyoruz da 1453'den 1793'de kullanılan bayrağı kullanmıyoruz? En uygunu son bayrağı kullanmak. --darkhorn ileti 22:46, 27 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar.Şimdi anladım.Haklısınız bence de? Lord Lєəthєrfəcє ileti 19:02, 28 Şubat 2008 (UTC)

Yanlız birşey söylemek istiyorum yeni aklıma geldi.Eğer sizin önerdiğiniz bayrağı kullanırsak o bayrak Türkiye'nin bayrağına çok benziyor.Neredeyse hatta aynısı.Nasıl olsa diğer bayrak da kullanılmış o yüzden onu koymak istiyorum. Lord Lєəthєrfəcє ileti 19:36, 29 Şubat 2008 (UTC)

  • Selamlar. Başlıkta adı geçen maddede farkettim ki, siz sağlayıcının internet sitesini vererek liste içinde dış bağlantı yapmaktasınız. Oysa ki VP:BEK der ki madde/liste içinde iç bağlantı kullanılsın, dış bağlantılar madde/liste sonuna liste halinde eklensin. Bu nedenle ben maddeyi biraz düzenledim. Beğenmediğiniz bir yer olursa değiştirebilirsiniz. Teşekkürler... --78.184.132.28 10:12, 5 Mart 2008 (UTC)
  • Afedersiniz atlamışım. Farkettim ve düzelttim. --78.184.132.28 11:39, 5 Mart 2008 (UTC)
Vikipedi fikir birliği ile çalışır.Sizin dışınızda bu başlığa itirazı olan olmadığı için maddenin adı değiştirilmiştir.--Eldarionileti 22:44, 7 Mart 2008 (UTC)
Siz tartışma sayfasını baştan sona ayrıntısıyla okudunuz mu? BTTC diye kullanılıyor, BTBH diye bir kullanım hiç olmadı, yanlış sayfaya yönlendiriyorsunuz. --darkhorn ileti 01:38, 8 Mart 2008 (UTC)
Öncelikle cevaplarınızı kendi sayfanıza değil benim mesaj sayfama yazarsanız daha iyi olur.İkinci olarak tartışma sayfasını okudum.Sizin dışınızda herkes ismin bu şekilde olmasından yana.Dolayısıyla isim bu şekilde değiştirildi.Yani ortada ezici çoğunluk ile fikir birliği var.Daha fazla bilgiyi VP:FB'den alabilirsiniz.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 01:42, 8 Mart 2008 (UTC)
Zaten oy sayısı gibi birşeyden bahsetmedim.Fikir birliğinden bahsettim.Rahatsızlığınızı bana değil tartışma sayfasında sizinle aynı fikirde olmayan kullanıcılara bildirmeniz gerekiyor.Ben kuralları uyguluyorum.Sizin de rahatça görebileceğiniz üzere tartışmanın herhangi bir kısmında fikir belirtmemişim veya yorum yapmamışım.Sadece topluluğun verdiği kararı uygulamaya geçirdim.Dolayısıyla bana kaynak gösterin tarzı yaklaşımınızı anlayamadım.Sizin dışınızda herkes maddenin bu adını savunuyor dolayısıyla madde bu adla adlandırıldı.--Eldarionileti 01:50, 8 Mart 2008 (UTC)
Topluluğun verdiği kararı herhangi biri uygulayabilir.Herhangi bir kısıtlama yok.Bende bir kullanıcı olarak bunu yaptım.--Eldarionileti 01:55, 8 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Yarı korumaya aday maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar başlıkta kullandığım sayfada bir "siteminiz" ile karşılaştım. Uzun süreli yarı koruma kararlarında topluluğun kararı önemli. Bu sebeple diğer kullanıcıların yorumlarını beklemek gerekli idi. Yeterince beklediğimizi düşündüğüm için sonuçlandırdım. İlginize teşekkürler.--Machiavelli' msj 22:06, 11 Mart 2008 (UTC)

Daha önce Vikipedi'nin işleyişi hakkında uyarıldınız.Bu iki şablonun birleştirilmesi gerekiyor.Bu arada maddelerden birleştir şablonunu çıkarmak vandalizm olarak görülür.Tekrarında engellenebilirsiniz.Lütfen sorunları tartışma sayfasında dile getiriniz.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 23:45, 12 Mart 2008 (UTC)

Bakınız konu hakkında detaylı bilgi sahibi değilim.Ancak konu hakkında topluluğun kararını beklemek gerekiyor.Bu iki şablondan biri sonuç olarak fazla.Dolayısıyla her iki şablonu birleştirmek daha uygun bir yol olacaktır.--Eldarionileti 23:49, 12 Mart 2008 (UTC)
Sevgili dostum lütfen uyarıya uyunuz, topluluk kararına güveniniz... e.c. 23:50, 12 Mart 2008 (UTC)

Bulgaristan'ın illeri[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Bulgaristan'ın illeri'de tartışılmıştı. Eğer itirazınız varsa devam edebiliriz. Yorumunuzu bekleriz. Bi de şablon konusuna gelince eski şablon kullanılabilir fakat il adları Bulgarcası olsun ve numaralar da ilave edilsin. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 08:30, 13 Mart 2008 (UTC)

Bulgaristan maddesine değil, Tartışma:Bulgaristan'ın illeri'ye yazarsanız iyi olur. Takabeg 14:13, 13 Mart 2008 (UTC)

Lütfen çocukluk yapmayın. Somut deliller ve kaynakları göstererek tartışmaya katılırsanız iyi olur. Takabeg 15:09, 13 Mart 2008 (UTC)

Çocukluk dediğim davranış şablon meselesidir. O şablonu göstererek teklif etmiştim. Bunu değiştirseniz tartışmamızı engellemiş oluyorsunuz. Anladınız sanırım. Teşekkür ederim. Takabeg 16:49, 13 Mart 2008 (UTC)

Lütfen tartışmalarda kişileri değil konuları ele alın ve yorumunuz kişiyi değil konuyu anlatsın. Bu, bu veya bunun gibi... Kişilerin neyi ne kadar bildiğine dair, küçümseyici yorumlarda bulunmayınız. Bir sonrakinde engelleneceksiniz. İyi çalışmalar--Machiavelli' msj 17:26, 13 Mart 2008 (UTC)

  • Alfabetik olması fena olmaz bencede Bu mesajı nereye yazacağımı şaşırdım o nedenle üçümüzünde tartışma sayfasına ekliyorum -- Arjety ileti 19:17, 13 Mart 2008 (UTC)

Esenler. Bulgaristan'ın illeri konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat tartışmadaki üslubunuz yüzünden kısa süreli bir engel almanız söz konusu. Haklı da haksız da olsanız bu tür üslupla haksızmış gibi değerlendirilebilirsiniz. Bulgaristan doğumlu ve bulgarcayı ana dili gibi bilen birisi olan sizin bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum ama lütfen üsluba biraz daha dikkat edelim. Teşekkür ederim, saygılar--Tuz 12:15, 17 Mart 2008 (UTC)