Kullanıcı mesaj:Düşünenadam/Arşiv7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Düşünenadam, {{SM}} olması için önerdiğin Sirius maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:30, 29 Nisan 2008 (UTC)

Rica ederim, biraz geç oldu ama kusura bakmazsın umarım. Nice seçkin maddelere o halde :)--Machiavelli' msj 13:54, 29 Nisan 2008 (UTC)

Bilgi Kitabı[kaynağı değiştir]

Sevgili Düşünen Adam, 23.4.2008 tarihinde sayfanıza, Dünya Kardeşlik Birliği Evrensel Birleşim Merkezi Derneği olarak Bilgi Kitabı ile ilgili bir açıklama eklemiştik. Ancak aynı gün bu açıklamamızı kaldırdığınızı üzülerek gördük.

Bilgi Kitabının telif hakkı, Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfına aittir. Bu nedenle Derneğimiz ve Vakfımız, Bilgi Kitabı ile ilgili açıklamaları bizzat yapmak istediği için, sayfanıza o açıklamayı eklemiştik.

Sizden ricamız, sözkonusu açıklamayı neden çıkardığınızı öğrenmek.

Saygılarımızla.

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Düşünenadam, {{SM}} olması için önerdiğin Parapsikoloji maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 02:30, 7 Mayıs 2008 (UTC)

:-) Artık zaman ayıramıyorum. Ama vikihaberde görünce maddenizi okudum, hakikaten çok güzel; Ayrıca hep merak ettiğim bir konuydu. Talebelerin işine çok yaracağından eminim. kendinize iyi bakın--Atacameño 00:38, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Hazırlamış olduğunuz maddeler olsun, vakit buldukça yaptığınız son değişiklik devriyeliği olsun, sayısız farklı alanda Vikipedi'ye sayısız güzel katkıda bulunduğunuz için bir okuyucu ve Vikipedist olarak teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 10:05, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Selam abi. Tartışma:Mao-Tun'da gösterdiğim gibi kitabın adıyla google araması yaptıldığında sadece 25 sonuç çıkıyor ve o kaynağa güvenemiyorum. Bu durumda meseleyi nasıl halledebilirim? Takabeg ileti 20:01, 10 Mayıs 2008 (UTC)

  • Slm Takabeg mesajını şimdi farkettim, valla ben bu konuya tümüyle yabancıyım Çalışma yapan arkadaşımız henüz çalışmayı bitirmemiş olduğuna göre, belki başka kaynaklar da ekleyebilir, bence konuşulacak konular madde tamamlandığında daha belirgin olarak ele alınabilir. Yardımcı olamadığım için üzgünüm.Kolay gelsin,iyi çalışmalar.--Düşünenadam 20:32, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Tekrar selam. Yanıtladığın için teşekkür ederim. 25 sonuç çok az değil mi? :) Dediğin gibi arkadaşlarımıza da soracağım. Kendine iyi bak. Görüşürüz. Takabeg ileti 20:36, 10 Mayıs 2008 (UTC)

A little help[kaynağı değiştir]

Hi! I'm a Hungarian Wikipedia editor (Ben Macaristandanmin), my name is Norbert Kiss. I'm very proud of my village and I would like to read about it in a lot of langauges. I translated already it into 10 languages, but I can't speak Turkish (Türkce bilmiyorum...). Could you help me. My village's Englsih page is this: Ecser. My village has a Turkish twin city, Kumbağ. Could you translate the page of Ecser into Turkish? Then just link the side into the English version and I will see it, or you could write me, when it is ready. My hungarian Wikipedia side is: My profile. Or my e-mail is: eino@freemail.hu

Teşeküller: NorbertBu imzasız yazı 160.114.37.101 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Düşünenadam, {{SM}} olması için önerdiğin Kara delik maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:30, 18 Mayıs 2008 (UTC)

7 dakika gecikmeli olarak Tebrik ve teşekkürlerimi sunarım hocam :-), --Atacameño 22:37, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Mahmut Dikerdem[kaynağı değiştir]

Sevgili arkadaşım, "Sil" ihtarını saygı ile karşılıyorum. Çünkü haklısın. Alel acele bir kaç yerden birşeyler aldım. Fakat bana biraz müsaade etmeni rica edeceğim. Çalışma var şablonunu koydum. Lütfen "sil" şablonunu geri al,söz veriyorum herşey telif ihlali olmayacak şekle sokulacak veya kaynak belirtilecek. Vikipedi'ye katkılara yeni başladım. Acemiyim. Yılmaz Onay tr ve de Vikipedi'ye yaptığım ilk katkı. Kurt Tucholsky 'yi Almancadan çeviriyorum. Dün Anna Seghers 'i bitirdim. Mahmut Dikerdem 'in Vikipedi'de olmaması beni şok etti. Bu nedenle bu acelecilik. Bu insanların unutulmaması gerekir diye düşünüyorum. Sevgiler--Gemalmaz ileti 14:10, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim--Gemalmaz ileti 14:14, 27 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Rica ederim ^_^ Ufak bir google taraması bazlı bir araştırma sadece... Aslında asıl önemli olan noktalar: a) Takabeg'in sunmuş olduğu sözlük girdisi zira sözlükler üçüncü parti olduklarından, güvenilir ve bağımsızlarsa çok önemli kaynaklar, b) Tübitak'ın bu adlandırmada belirli, resmî bir tercihinin olmadığının ortaya çıkması. Bakalım belki yeni kaynaklar eklenir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:57, 27 Mayıs 2008 (UTC)
Rica ederim. Ancak Sahte bilim, Sahtebilim de yanlış değildir. Sadece Sözde bilim, Sözdebilim daha yaygın . Umarım Haziran ayında mola yapacağım. Bir de Kara delik için bence de kaynak gereksizdir. İstersen teze karşı çıkanları bulalım mı? Zor iş olacak:) Görüşürüz. Takabeg ileti 00:15, 28 Mayıs 2008 (UTC)
  • Teşekkürler.. Yine başladılar. Üretmeyi bilmeyen için tüketmek, yıkmak çok kolay. Ama bıkmayacağız. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:05, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Bu iki oldu, bu durumda teşekkür de x 2 oluyor umarım bu konuda birbirimize daha çok teşekkür etmek zorunda kalmayız. Bunlar Viki'nin tadını biraz fazla çıkarmaya başladı. Levent Abi ileti 21:07, 31 Mayıs 2008 (UTC)

MedyaViki:Spam-blacklist'te bir hata yapmışım "sanırım".--Machiavelli' msj 22:29, 31 Mayıs 2008 (UTC)


Şu değişikliği geri alır mısınız??? exmaple.com diye bir siteye link vermenizin amacı ne? burda kod örneği veriliyor, o kodun içindeki ok noluyor? ayrıca neden webmaster forum uyazdınız, vandalın yazısını geri getirmişsiniz, niye!!!!?? Ben sayfayı düzeltmiştim! Wikipedia'ya zarar vermeyin lütfen! Daha wikipedia'yı kullanmayı bile bilmiyorsunuz, yönetici yapmışlar sizi. "Nowiki"leri neden kaldırdınız? "Code"'ları deden kaldırdınız?

Biliyorum, o önceki değişiklik orda bir-iki gündür duruyordu, onu düzeltmemişsiniz diye sinir oldum, şimdi son yaptığınız hatalı değişikliği geri alın. (Sürekli nöbet tutup vandalları gözetliyorsunuz ya, ya o önceki kendi web sitesine verdiği linki niye geri almadınız!)
24 saat birileri nöbet tutuyor mu?Bu imzasız yazı 85.195.119.14 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgi İçin[kaynağı değiştir]

Bilgi için teşekkürler düşünenadam. kolay gelsin :) --ongan 00:46, 2 Haziran 2008 (UTC)

  • Sevgili arkadaşım, zavallıların vandal saldırılarına rastladığında alttaki özet kutusuna küçükcük bir not eklersen daha kısa sürede bakabilirim. Kolay gelsin :) Levent Abi ileti 09:43, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • "Geri al" deyince özet kutusu otomatik doluyor ya; oraya yazılabilir belki. Bu arada üstte size yazan anonim kullanıcı, küfürlü değişiklikten engellendi, şimdi kendisine bir de açıklama yazacağım. İşimiz gerçekten zor. Sevgiler. Levent Abi ileti 09:51, 2 Haziran 2008 (UTC)

özet kutusu[kaynağı değiştir]

  • Kusura bakmayın bazen bazı şeyleri anlamada güçlük çekiyorum, mazur görün. Anladığım kadarıyla değişikliği yaparken özet kutusuna "vandala dikkat", yine o vandallık" falan gibi bir yazı talep ediyorsunuz herhalde; fakat o zaman revert tuşunu kullanma hızım kesilmiş olmaz mı? Ani saldırılarda bu, hızımızı düşüren bir etken olmaz mı? Zaten vandala dikkatinizi "Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin" uyarımla çekmiş olmuyor muyum?...Sevgiler,saygılar.--Düşünenadam 09:59, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Sıradan bir vandalın yaptıklarını geri aldığımızda genellikle tekrarlamıyorlar, ama diğer tüketiciler engelleninceye kadar yapabilecekleri azami "katkıyı" yapma peşindeler.. Ayrıca sıradan vandalda "gecikme" söz konusu olsa da SD'de büyük sorun yaşamayız, ama öbürlerinin vandallıkları SD'de (bariz küfür olarak) görünüyor ki işte bu kötü. Evet belki biraz zaman kaybı olabilir, tek dezavantajı o. Levent Abi ileti 10:05, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Eğer bahsi geçen sözlük private sözlük ise oradaki philotas isimli yazar benim. kendi yazılarımı buraya geçiriyorum.

Telif hakkı mı?[kaynağı değiştir]

Aa? Ben telif hakkı olan neyi ekledim? Runningfridgesrule 19:02, 2 Haziran 2008 (UTC)

Citti misin, çünkü ben gerçekten hatırlayamıyorum. Hangi maddeye ekledim? Runningfridgesrule 19:04, 2 Haziran 2008 (UTC)
Ben onu yapmadım. Runningfridgesrule 19:08, 2 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, Düşünenadam. Elimden geldiğince...--Machiavelli' msj 21:39, 2 Haziran 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Bugüne kadar Vikipedi'ye olan katkılarından dolayı bu "düşünen yıldız", kabul etmesi dileğiyle Düşünenadam'a sunulmuştur. Levent Abi ileti 23:25, 9 Haziran 2008 (UTC)
  • Ayrıca kullanıcı sayfanızın dizaynı ve hümanizm'le ilgili sözleriniz için de kutlarım. Levent Abi ileti 23:25, 9 Haziran 2008 (UTC)
  • Selamlar, kullanıcı sayfamda yaptığın değişiklik için teşekkürler, kolay gelsin iyi çalışmalar.--Düşünenadam 19:34, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Rica ederim, görevimiz . İyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:33, 12 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar Solon maddesine eklenen içerikte telif ihlali var mı, ben bulamadım da.--Machiavelli' msj 23:34, 12 Haziran 2008 (UTC)

Sayfanın geçmişine baktımda kopyala yapıştırla, hazıra konacak olsa heralde bu kadar ısrar edilmezdi (16:45'ten beri sürekli eklenmiş).--Machiavelli' msj 23:45, 12 Haziran 2008 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Düşünenadam, {{SM}} olması için önerdiğin Genetik maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:54, 12 Haziran 2008 (UTC)

Fazla rahatsız ettim ama... :).--Machiavelli' msj 23:54, 12 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar, sende demek 3. seviyede kaldın bu konuda. İngilizce'ye biraz benzemesine rağmen fazla beceremediğim ama telaffuzu çok hoşuma giden bir dil. Yakında birbirimizin eksiklerini tamamlarız. Ne dersin ? İyi çalışmalar dilerim... SBM ileti 12:05, 13 Haziran 2008 (UTC)

Herşey mormal Düşünenadam[kaynağı değiştir]

Bilgisayarınızda ya da kullandığınız browserda bir terslik yok yönlendirme yapmıştım. Kayıt olduğum gün böyle bir kullanıcı sayfası gördüm (şu an anımsamıyorum kimdi) ve bende boş duracağına tartışma sayfama yönlendireyim istedim. İyi geceler. :))--Yamşı 00:32, 14 Haziran 2008 (UTC)

Vallaha süpersiniz sevgili Düşünenadam, maya uygarlığı maddenizi zevkle okuyacağım...--88.239.139.227 23:44, 14 Haziran 2008 (UTC)
  • Zaten bir yere gitmemiştik ki:) Kapıda bekledik. İçeri almadılar diyelim:) Sen nasılsın görüşmeyeli? --maderibeyzaileti 22:03, 17 Haziran 2008 (UTC)

Bu sayfada görüş belirtirseniz, konunun sürüncemede kalma süresinin kısalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim. (Bu kopya bir iletidir. Lütfen bana yanıt yazmayın.) Levent Abi ileti 20:21, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Tarih ve Uygarlık Yıldızı[kaynağı değiştir]

Tarih ve Uygarlık Yıldızı
Bu "Tarih ve Uygarlık Yıldızı", Maya uygarlığı maddesine yaptığı yaklaşık 180.000 baytlık katkı başta olmak üzere, Düşünenadam'ın Vikipedi'ye kazandırdıklarından ötürü sunulmuştur.
Değerli katkılarının devamı dileğiyle... --DsMuratileti 21:41, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar sevgili Düşünenadam, sizin açmış olduğunuz Tiahuanaco maddesini fark etmeyerek Tiwanaku maddesini yazmış bulundum. Tam yönlendirmeleri yapayım derken Tiahuanaco maddesini görünce şok oldum:-) Kaynağım Almanca wiki maddesi... Tiwanaku olarak adlandırmamın sebebi ise interwikilerin % 90 Tiwanaku olması. Sizden ricam müsait zamanınızda maddeleri birleştirmeniz. Maalesef ben bu konuda pek iyi değilim. Siz de zaman bulamazsanız sorun değil, bir ara birileri birleştirir nasıl olsa. İyi çalışmalar--88.239.36.148 21:06, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Tamamdır. Kolay gelsin :-)--88.239.36.148 21:11, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Nazik davranışınız ve düşünceli ödülünüzden dolayı çok teşekkür ederim ^_^ Hep birlikte nice seçkin bilimsel maddelere... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 07:45, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Tam türkçesi[kaynağı değiştir]

Selam. Nasılsın abi? Bir şey soracaktım. Resim:ChineseCelestialGlobe.JPG'nin (güncel) Türkçesi nedir? Bilim maddesinde kullanılan resmin içinde de var. İlgilenirsen sevineceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:43, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Takabeg ben araştırmamda Türkçe'ye "gök yuvarlağı" olarak çevirdiklerini gördüm, ama bence "gök küre", hatta "gökküre" daha uygun.Kolay gelsin--Düşünenadam 20:05, 9 Temmuz 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Gökküre yapalım. Daha açıklayıcı. Zât-ül-halâk'ten iyidir:) İyi vikimolalar. Takabeg ileti 20:10, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Vikikanatlar[kaynağı değiştir]

  • Vikikanatlar için çok teşekkür ederim. Onlar beni Vikimola'dayken bile Vikipedi'de tutmaya yarayacak . Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere... --DsMuratileti 20:15, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Maya uygarlığı[kaynağı değiştir]

Abi Maya uygarlığı SAM gösterecek misin? Bence SMA gösterildiğinde daha yoğun ilgi alacak ve eksikler doldurulacak ve hatalar düzelecek. Yani SMA gösterilerek tartışılmasını da maddeyi geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bekle dersen beklerim. Takabeg ileti 20:10, 11 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, ben biraz daha mavileştirdikten sonra SM adayı olmasının daha uygun olacağını düşünüyordum. Ama sen bir an önce sunulsun diyorsan diyeceğim bir şey yok. Sonuçta bu benim maddem değil, Vikipedinin maddesi, biliyorsun... Hatta SM adayı olarak sunan illa ki maddeyi hazırlayana aittir diye bir şart ta yok, bunu da biliyorsun zaten. Bu konuda inisiyatifi sana bırakıyorum, yani sen yeterli artık sunulmalıdır dersen sunalım gitsin...Kolay gelsin,iyi çalışmalar...--Düşünenadam 21:25, 11 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar selam abi. Ben birazcık bekleyeceğim. Belki de başka arkadaşlarımız göstereceklerdir:) Görüşürüz. Takabeg ileti 21:30, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar Düşünenadam, teşekkürler iyi olmaya çalışıyorum. Bu aralar giremiyorum pek ama bol bol fotoğraf çekiyorum antik kentler falan :). Yani girmesemde Vikipedi için çalışıyorum :D. Sende iyisindir umarım, sevgiler.--Machiavelli' msj 11:34, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Kutlaman ve dileklerin için çok teşekkürler sevgili Vikidostum. Hep birlikte nice Vikiyıllara ... --DsMuratileti 10:16, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Son değişikliklerde görünce bir hatır sorayım dedim. Sadece bu kadar.. Levent Abi ileti 19:31, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Düşünenadam, yardımın iyi oldu. Bu kadar uğraşıyorsunuz Levent Abi,Machiavelli sen ve diğerleri paylaşımdan başka tür bir kazancınız oluyor mu, meraktan soruyorum, tabi gerekmiyor o ayrı.. Birde yeterli kaynak olmayınca ne yapmak gerekiyor olmayan bir konuyu yazmayalım mı? Biri gerekli kaynağı buluncaya kadar mesaj orada kalması gerekmiyor mu? Ödüller alıyorsunuz tebrik ederim, bunları kim veriyor? İyi çalışmalar --organik 21:03, 26 Temmuz 2008 (UTC)

Elbette manevi kazanç.. Bilgi kirliliğini veya bilgisizliği önleme gayretide içeriyor sizin de banim de tavrım. Kaynak konusuna gelince güvenilir kaynak olarak nasıl bir tutum izlemeliyiz, mesela gazeteler, dergiler güvenilir kaynaktır bunlardan alıntı yapabilirmiyiz, herhalde kaynak gösterip copy paste yapmamamız gerekiyor değil mi. İnternet sitesinin güvenilir bir kaynak olduğunu anlamanın yolları nelerdir? Hani ben zaten anlarım ama onu kaynak olarak göstermek için ne gibi bir işarete bakmamız gerekiyor. Önerilerin yararlı oldu.

Teşekkürler --organik 21:45, 26 Temmuz 2008 (UTC)

Abi selam. Evet devam edeceğim. Birşey soracaktım. Hizmetli olma niyetin var mı? Takabeg ileti 00:53, 27 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bunu sorman iyi oldu, Takabeg. Çünkü vurgulamama fırsat verdin bazı yeni arkadaşların iyice anlaması gereken şu küçük noktayı: Burada bir ansiklopedi oluşturuyorsak, yönetici (hizmetli) dediğimiz arkadaşlar ile hizmetli olmayan, kendisini "sıradan" gören bir vikipedist arasında çok ufacık bir fark var; o da hizmetlilerin ifa edebildiği birkaç farklı fonksiyonu yerine getirme yetkisine sahip olmayışları... O kadar. Bu da pek büyütülecek bir fark değil, bence. Ayrıca bence tüm hizmetlilerimiz ya da "çoğu" ellerinden geldiğince diğerkamlıkla çalışıyorlar, bunu gözlemliyorum; hizmetli olmayanların onlara fazlaca yüklenmesi bence yanlış. Bunları kimseyi pohpohlamak için söylemiyorum...Bu arada yeterince bilgi ,görgü ve deneyime sahip olmadan hizmetli olma sevdasına kapılanlara kullanıcı sayfamda açıkladığım gibi hep karşıyım. Bu arada seni vikipediye yoğun katkılarından dolayı tebrik ediyorum...Gördüğüm kadarıyla en yoğun değişiklik yapan vikipedistsin, diğerlerine örnek olsun... Ama uyumayı da ihmal etme:):) Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 01:13, 27 Temmuz 2008 (UTC)
  • Abi anlıyorum. Ama senin hizmetli olmak istememen ayrı, topluluğumuzun senin hizmetli olmanı istemesi ayrıdır. Zorlayamıyoruz elbette. Hizmetli olman sana faydalı olmayabilir, fakat vikipediye faydalı olabilir. Eğer hizmetli işler sana zarar verecekse ve yük olacaksa vazgeçebiliriz. Takabeg ileti 01:27, 27 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkürler Düşünenadam. Takabeg'e "uyumayı ihmal etme" dediğin gibi, sen de arasıra düşünmeye ara ver, kendini dinlendir diyeceğim ama dilim de varmıyor açıkçası.. Düşünmeye, üretmeye ve bu ansiklopediyi daha çok çok geliştirmeye ihtiyacımız var. Ne kadar ara verirsek o kadar zaman kaybı. Neyse, anladın anlatamadığımı :) Kolay gelsin, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:21, 28 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bir kez daha teşekkür ederim. Bütün amaç, hiçbir karşılık beklemeden paylaşılabilecek bilginin insanlığı iyi bir yerlere ulaştırması. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:33, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Mesajınıza geç bir yanıt: Teşekkürler (arada sırada mesaj sayfamı kontrol etmek için uğruyorum) Kolay gelsin --Pinar 13:49, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Bot (request)[kaynağı değiştir]

Selam abi. Nasılsın? Maya seçildi. Eline sağlık. Bot müracaatlarını teşvik etmek için şu cümleleri makina (google:)) ile hazırladım. Native ya da yarı Nativelerin check lazım. Check yaparsan sevineceğim. İyi tatiller. Takabeg ileti 05:02, 7 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba Takabeg,
  • Bu cümlelerden Fransızca’sı doğru kabul edilerek, esas alındığında İspanyolca’sının konuşma diliyle, sanırım “Hola, hacer su solicitud de autorización en el tr:Vikipedi:Botlar para su robot. Hasta la aprobación, no hacer los cambios de prueba, stp.” olması yanlış olmaz.
  • Ayrıca bu cümlelerde “Onaya kadar deneme değişiklikleri yapmayınız” denilmiş,bu cümledeki amacı bilmiyorum, yani hangi anlamda; acaba şöyle mi denilmek isteniyor ya da şöyle denilse daha mı iyi olur: « Onaya kadar son değişiklikler üzerinde denemeler yapmayınız! »
  • Ayrıca Fransızca’sı esas alınırsa, İngilizcesi’nde “change test” olarak mı kalması gerekir? Yoksa “test changes” mi olması gerekir?
  • Bu arada cümle sonlarındaki stop’lar ne işe yarıyor, usul böyle mi? Kolay gelsin iyi çalışmalar…--Düşünenadam 16:51, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Abi çok teşekkür ederim. Kullanıcı:Mskyrider'ya soracağım ve ayrıntı kısımları kesinleştireceğim. Yarın tekrar sorabilir miyim? Takabeg ileti 16:59, 7 Ağustos 2008 (UTC)
":))" stp = s'il-te-plaît. --Mskyrider ileti 17:01, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Fransızca'da şu an bulunan cümlenin İspanyolca konuşma diliyle karşılığına “Hola, hacer su solicitud de autorización en el tr:Vikipedi:Botlar para su robot. Hasta la aprobación, no hacer los cambios de prueba, por favor.” olarak ok.derim.Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Düşünenadam 17:30, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Muchas gracias. Takabeg ileti 17:34, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Tahsin Mayaptetpek[kaynağı değiştir]

Abi yine benim. Kusura bakmayın. Tartışma:Mu Kıtasıya bakarsan sevineceğim. İyi seyirler. Takabeg ileti 14:47, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Belki hatırlarsın; kullanıcı sayfamda bir ara Atatürk'ün şu sözü vardı: "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!". Çalışmalarıma bu doğrultuda devam edeceğimden kuşkun olmasın... Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:37, 22 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Sağol Düşünenadam, iyi olmaya çabalıyorum. Umarım sen de iyisindir. Yakın zamanda yine aktif olmayı umuyorum. Ne demişler, "umutlar bitmez, umudun bittiği yerde hayat biter." :) Biz iyi insanlar için (evet biz onlarız; gereksiz tevazuya ihtiyacımız yok.) yaşamımızda umutların eksik olmaması, gerçekleşmeye en yakın haliyle karşımıza çıkmasını diliyorum. Levent Abi ileti 21:37, 22 Ağustos 2008 (UTC)

Selam abi. Satranç adeta dış bağlantı deposu, bence. Önemli site adresleri de vardır da internet satranç siteleri gerekli mi acaba? Ne dersin? Takabeg ileti 01:34, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

  • Fırtına gibi çalışıyorsun, aynen devamını dilerim, kendi adıma, sevgi ve saygılarımla--Düşünenadam 20:06, 24 Ağustos 2008 (UTC)
  • Düşünenadam'ın değerli katkılarının yanında, bizimki nedir ki... Ama temennilerin için gönülden teşekkürler. Sevgi ve saygı bizden, görüşmek dileklerimle birlikte... --DsMuratileti 20:14, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, İnka mimarisi maddesindeki redüksiyon emeğiniz için teşekkürler. Hem okuyup hem çevirip hem de cümle kurgulamak bazen çok zor oluyor. Tabi bir de hızlı yazayım derken atlanan ya da yerleri değişiveren harfler de cabası. Elinize bilginize sağlık. Vikipedi için önemli olan bir kullanıcıdan destek almak çok güzel. Kolay gelsin. --Manco Capac 06:50, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Kalp kalbe karşıymış[kaynağı değiştir]

Aeka arkaya açılan 2 maddeye bakae mısınız? :-)))--88.239.43.101 20:51, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Selamlar iyi olmaya çalışıyorum teşekkürler, Ufak bir değişiklik yaptım önbelleği boşaltıp bir daha deneyin. Gene olmazsa gece ilgilenmeye çalışırım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:30, 1 Eylül 2008 (UTC)

Tekrar ön belleği boşaltıp dener misin?--Machiavelli' msj 17:56, 1 Eylül 2008 (UTC)

değişiklik[kaynağı değiştir]

Bunu [1] neden yaptınız?--Kuz 21:10, 10 Eylül 2008 (UTC)

Orada da belirttim, onlar kimyadaki rezonans ile ilgili intervikiler. Sayfa fizikteki rezonans ile ilgili.--Kuz 21:13, 10 Eylül 2008 (UTC)
[2] Bu rezonans kimya ile ilgili. Galiba Gökhan'ın biraz önce eklediği doğru intervikilere baktınız.--Kuz 21:19, 10 Eylül 2008 (UTC)
  • Olabilir iyi çalışmalar--Düşünenadam 21:20, 10 Eylül 2008 (UTC)
Sayfamdaki vandallığı geri aldığınız için teşekkürler... şöyle bir geçiyordum, uğrayayım dedim --вяι¢αи76 ileti 17:06, 12 Eylül 2008 (UTC)

RE:Kara delik[kaynağı değiştir]

Birşey değil, kankicim. Her seçkin maddeyi izleme listeme ekledim, o yüzden vandalizmi bulabildim. Runningfridgesrule 22:50, 13 Eylül 2008 (UTC)

nedir bu vandal saldırısı 2 gecedir? Fenalık veriyor. Çok teşekkür ederim mücadele için.--Zeynepmsj 17:43, 18 Eylül 2008 (UTC)

  • Sanıyorum organize :) --Zeynepmsj 17:46, 18 Eylül 2008 (UTC)
Mesaj sayfası düzenlendi.Kullanıcı uyarıldı.Bildirdiğiniz için teşekkürler.--Eldarion 09:16, 27 Eylül 2008 (UTC)

İyi akşamlar düşünenadam.Ben bir soru soracaktım.Acaba kaliteli madde oylamalarında kendi aday gösterdiğim maddeye destek oyunu kendim de verebilir miyim?Sevgiler.İyi akşamlar.--SE Mesaj 18:56, 27 Eylül 2008 (UTC)

  • Çok teşekkürler,İyi çalışmalar.--SE Mesaj 18:59, 27 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba,

Katkılarınızı her zamanki gibi hayranlıkla takip ediyorum. Umarım aynı hızla devam edersiniz. Benim merak ettiğim şey Ruh maddesindeki çalışmanız tamamlandı mı? Maddenin sonundaki dış bağlantılar ve ayrıca bakınız bölümleri boş kaldığını farkettim de, SMA göstermek üzereyken :) --Math34 ileti 19:09, 27 Eylül 2008 (UTC)

Oo! Daha artan tempoda sizin çalışmalarınızı görmek harika olur. Mesela sayenizde hem ben Mayalarla ilgili bir iki kitap okumuş gibi bilgi sahibi oldum, hem de Vikimiz özgün ve harika bir madde kazandı. Aynı şekilde Genetik, Parapsikoloji vs vs.. :) Saymakla bitmez katkılarınız, iyi ki varsınız.
Bir iki düzeltme ile eksikleri tamamlayacığınızı duyduğuma göre, izninizle bu (bence) seçkin maddeyi aday gösteriyorum. İyi akşamlar.--Math34 ileti 19:26, 27 Eylül 2008 (UTC)

Göz misafiri oldum[kaynağı değiştir]

  • Selamlar ustam... Uzun zamandır görüşemiyorduk; bu iletiye göz misafiri olunca, fırsat bu fırsat diyip atladım .
    Güncel Türkçe Sözlük'te eksik olan sözcükler için şöyle bir sayfa ve "katki@tdk.org.tr" e-posta adresi var. Aramızdan birinin gerçek bir sözlük yazarı (Ekşisözlük değil ) olması, mutlu eder bizi... Görüşmek dileğiyle, sevgilerimle... --DsMuratileti 15:26, 28 Eylül 2008 (UTC)

Gizem/Gizlem[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Eleusis Misterleri konusu sandığımdan da karmaşıkmış. TDK yazım kurallarına göre sanırım Türkçe'de en yaygın olan terimi kullanıyoruz. O halde "Gizem" daha doğru olur ama madde açılırsa içinde bir açıklama yaparak "Gizlem" sözcüğünün daha uygun olduğunu belirtebiliriz. Yinede kararı sana bırakıyorum. Kolay gelsin. --Pinar 05:21, 29 Eylül 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim Düşünen adam, siz yeter ki düşüncelerinizi eksik etmeyin, her katkınız nice binlere değer. Sayılar sadece motive ediyor. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:03, 29 Eylül 2008 (UTC)

Ramazan bayramınız kutlu olsun. Mutlu bayramlar. --Kemal K.ileti 07:14, 30 Eylül 2008 (UTC)

  • İyiyim sevgili dostum, sen nasılsın? e.c. 20:49, 2 Ekim 2008 (UTC)
Eski günlerimiz de çok güzeldi, şimdi aramıza bir çok kişi katıldı, ilerliyoruz, büyüyoruz! sevgilerimle... e.c. 21:00, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba, rica ederim, memnuniyetle yapıyorum. Yalnız, yazı toparlanınca kırmızı bağlantı sayısı epey artacak. Eksik bağlantıları mavileştirmek epey bir emek daha gerektirecek ve ben maalesef daha fazla uğraşamaycağım. Gelecek hafta tekrar inzivaya çekilmem gerekiyor.--İnfoCan 22:01, 3 Ekim 2008 (UTC)

acaba peçenekçe , gagavuzca ve osmanlıca vikilerin açılması için kampanya yapalım . nasıl olsa hrmen anlıyoruz --88.245.46.44 20:18, 7 Ekim 2008 (UTC) cevap ver

Kolay gelsin Tanımlanamayan Uçan Nesne çevirini okuyorum da, "crop circle" için Türkçe karşılık bulamadıysan "ekin çemberi" terimini kullanabilirsin. Madde çok güzel gelişiyor, ellerine sağlık. --Pinar 01:09, 11 Ekim 2008 (UTC)

Rica ederim, yardımcı olabildiğime sevindim. --Pinar 01:15, 11 Ekim 2008 (UTC)

merhaba. Sara sayfasinda anlam ayrimi degilde Sara'nin kendi sayfasini yapabilir misin? simdiden tesekkurler.

Çok çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

İnanın ödül gönderseydiniz bu kadar mutlu olmazdım. İlk defa Vikipedi'de birisi hatrımı sordu. bekiroflaz § mesaj 00:23, 17 Ekim 2008 (UTC)

  • Teşekkürler Düşünenadam.. :) Düşünüyorum da düşünen bir adam olmak güzel şey değil mi? Anlamsız gelmez umarım bu yarı-espri? Levent Abi ileti 18:22, 21 Ekim 2008 (UTC)
  • Zor olan çoğu şey güzeldir.. Siz güzel olanı yapıyorsunuz. En azından bu nedenle bile olsa saygı karşılıklıdır. İyi geceler. Levent Abi ileti 18:38, 21 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba. Bana e-posta yazabilirmisin? Levent Abi ileti 11:46, 24 Ekim 2008 (UTC)


Asıl ben size teşekkür ederim. Böyle güzel bir madde yazdığınız için. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:48, 28 Ekim 2008 (UTC)

Takım forması[kaynağı değiştir]

Merhabalar. A.C. Milan maddesindeki futbol kulübü bilgi kutusunun altındaki takımın formalarını nasıl maddenin İngilizcesindekiyle eş değer yapabilirim. Kodları copy-paste yaptım, olmadı bekiroflaz § mesaj 22:43, 30 Ekim 2008 (UTC)

UFO maddesi çok güzel. İngilizce Vikide kayda değer bilgiler ve resimler mevcut. Örneğin ;şu resim. Sayfaya eklenebilir.--Gökçє Yörük mesaj 15:12, 5 Kasım 2008 (UTC)

Neden açılmasın ki? Herhalde Commons'da yüklü değil. Buraya yüklesek?--Gökçє Yörük mesaj 14:40, 7 Kasım 2008 (UTC)

Rica ederim, ortada hizmetli yok galiba...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 18:17, 13 Kasım 2008 (UTC)

  • Slm dostum SDD'de görünce bir hatırını sorayım dedim..--Düşünenadam 02:35, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • İyiyim çok şükür. Mutlu ettin beni... Ne zamandır görüşemiyoruz, sen nasılsın? --DsMuratileti 02:38, 15 Kasım 2008 (UTC)

sağol iyiyim[kaynağı değiştir]

  • Sağol, iyiyim. Vikipediye üç ay faal olmak üzere geri döndüm, kolay gelsin, sevgiler...--Düşünenadam 02:40, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Neden üç ay? --DsMuratileti 02:41, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Üç ay sonra ufak ufak mesleki çalışmalarımın başlayacağını düşünüyorum dostum.--Düşünenadam 02:44, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Eh hayırlı olsun şimdiden; bu süre içinde senden maksimum katkıyı bekliyoruz dostum ... Görüşmek dileğiyle; kendine iyi bak... --DsMuratileti 02:48, 15 Kasım 2008 (UTC)

Geri almalar ve spamlar[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bazı internet siteleri ya yerel olarak ya da meta tarafından spam listesine ekleniyor (Bu bağlantıyı yerel olarak eklemiştik). Böyle durumlarda geçmişten düzgün sürüme veya geri getirmek istediğiniz sürüme tıklayın sonra o sürümde değiştire basıp, spamı çıkardıktan sonra kaydedin. Böylelikle geri alınmış olacaktır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:10, 17 Kasım 2008 (UTC)

Bir sorun olmaz tabi ben maddeyi tartışacak olanların dikkatini sundum sadece, ama bence tartışacak olan kullanıcıların, maddeyi en düzgün şekliyle görerek tartışmaya dahil olmaları daha iyidir. Dediğim gibi öteki türlüsü de bir sorun oluşturmaz, size kalmış.--Machiavelli' msj 22:21, 17 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim.. Demek ki, hâlâ hatır soracak dostlarım varmış burada.. Bir süre gözden ırak kalmıştım da..--Hasan Sami 06:11, 18 Kasım 2008 (UTC)


  • Gönül umduğuna sitem eder, umduğuna küsermiş.. Sizi tenzih ederim ama gönül kâsem kırılmış gibi. Belki de yaşlandıkça insan daha çok hassaslaşıyor. Benden önce, değişik görüşlerden ama gerçekten çok birbirimizi sevdiğimiz nice dostlar da görünmez oldular ortalarda. Ama benim gönlüm okyanuslarca sevgi deryasıdır.. Her şeye rağmen herkesi sevmek ne güzel.. İnadına sevmek hem de! Benden de sevgi, saygı ve içten selamlar size.. Belki bir gün yine; hipnoz-spritüalizm.... v.s. konularında birlikte katkılarda bulunuruz, kim bilir.. --Hasan Sami 06:27, 18 Kasım 2008 (UTC)


Hayırdır inşallah?[kaynağı değiştir]

  • Dostum hayırdır n'oldu? --DsMuratileti 01:48, 21 Kasım 2008 (UTC)
Gerçekten ne oldu? İyisiniz değil mi? --Math34 ileti 21:18, 24 Kasım 2008 (UTC)
Neyse sevindim cevap gelince :) Haklısın bazen uzaklaşıp kafayı dinlemek iyidir. Sevgiler. --Math34 ileti 21:46, 24 Kasım 2008 (UTC)
Dostum sayfan neden boş? Mola mı aldın? Öyle çekip gitmece yok değil mi? e.c. 21:30, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Dediklerinde o kadar haklısın ki... İstersen mesajımı silebilirsin. Kendine iyi bak, biraz dinlen ama unutma burayı Göz kırpma. Görüşmek dileğiyle, sevgilerimle... --DsMuratileti 21:31, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Mesajlarını okuyunca bir an ben de panikledim. Burada olmana sevindim, sen de gidersen.. Neye kısacık bir e-posta yazacağım. Sevgiler. Levent Abi ileti 21:37, 24 Kasım 2008 (UTC)
İş, güç, okul yuvarlanıp gidiyoruz... Monoton olmayan ama biraz renksiz bir hayatım var bu ara, yakında bomba şeyler yapmayı planlıyorum ama :) Sizde ne var ne yok? --Khutuckmsj 00:03, 25 Kasım 2008 (UTC)
Valla hiç fena olmaz da, geçen pazartesiden beri toplam 100 saat fln çalıştım, kendi düzenlediğim buluşmaya gelememe riskim var sonra :) Khutuckmsj 00:12, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Abi yeni farkettim. Umarım sana bir şey olmamıştır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:48, 25 Kasım 2008 (UTC)

Olumlu görüşünüz ve desteğiniz için teşekkür ederim.--Manco Capac 09:55, 25 Kasım 2008 (UTC)

  • Bu arada ben de sizin gitmenizi istemeyenlerin kuyruğuna girmiş bulunuyorum. bilginize. ama nefes almakta en tabii hakkınız. --Manco Capac 09:56, 25 Kasım 2008 (UTC)

Mu Kıtası tartışmasında Mayatepek aradık, Tahsin Mayakon'muş galiba adamın adı, bir bakıverin üstad vaktiniz olduğunda: http://www.tdkkitaplik.org.tr/tezler.asp Khutuckmsj 23:27, 1 Aralık 2008 (UTC)

Tebrik iiçin teşekkür ederim --Manco Capac 12:05, 10 Aralık 2008 (UTC)

İmzanıza nasıl talk yazılı küçük bir link eklediniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.--ιρєк 12:25, 11 Aralık 2008 (UTC)

Seçkin madde olmaya aday gösterdiğimiz Akciğer kanseri maddesine olan katkılarınız nedeniyle teşekkürler. Levent Abi ileti 21:46, 21 Aralık 2008 (UTC)


  • Takabeg. Nasilsin?? Bir hatırını sorayım dedim, büyük, çok büyük değişikliklerden önce... sevgiler ve saygılar... --Düşünenadam 02:44, 25 Aralık 2008 (UTC)

Selam. Hamdolsun. İyiyim. Abi senden naber? Büyük değişiklik nedir? Evlilik mi acaba? Takabeg ileti 02:48, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • wallaa Takabeg öyle şakacısın ve tatlısın (sevdiğim bir insansın) ki inşallah senle karşı saflarda karşılaşmayız, ama sana sevgiyle yürekten temennim o ki kimseye kulak asma. Haydi kal sağlıcakla.. Eski bir dostunsam eğer, sözlerime kulak VER... Sevgi ve saygılarımla by...--Düşünenadam 02:59, 25 Aralık 2008 (UTC)