Kullanıcı mesaj:CnkALTDS/Arşiv 2'

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şubat/February 10 (2)

  • iyi sabahlar yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Birde resim yükledikten sonra silimemesi için nasıl bir yol izlemeliyim mesela futbolcu vikileri için bu konuda da bilgin varsa mesaj olark yazarsan sevinirim.Bu imzasız yazı Yeşil (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tekrar merhaba, öncelikle iletileriniz sonuna imza atmanız gerekmektedir. Bunun için hemen iletimin altına bilgilendirici şablonu ekliyorum. İlk olarak Vikipedi içerisinde belli bir format bulunmaktadır. Şablon girişleri bulunan ifadeler sayfa önyüzlerinde görünmektedir. Mesela sayfayı kaydettiğinizde eğer sayfa içerisinde kırmızı renkli cümleler görüyorsanız eğer o girişiniz hatalıdır. Belki bir kod hatasından belki bulunmayan içerikten. Böyle durumlarda hemen ilgili parçayı metinden çıkarınız. Gördüğüm kadarıyla Wikipedia'den bazı çevirmeler yapmaktasınız. Fakat Wikipedia'de bulunan tüm şablonların ya da resimlerin hepsi Vikipedi içerisinde bulunmuyor. Görünmemesinin sebebi de o. Hemen dosya yüklemeyle ilgili bilgi vereyim: Vikipedi'ye yüklenen her dosya'nın telif içerikli olmaması gerekiyor. Dosya yükleme hakkındaki bilgiyi yazıyı tıklayarak elde edebilirsiniz. Tüm yüklediğiniz dosyaların içerisinde Lisans ve kaynak bilgisi bulunması zorunludur. Hemen sol taraftaki menünüzde araçlar kısmının altında dosya yükle bölümü bulunmaktadır. Dosya yüklerken ilgili sayfada bir çok bilgi bulunmakta. Onları okuyarak genel bilgi sahibi olabilirsiniz. Vikipedi içerisinde değişiklik yaparken yanlış yapacağım diye lütfen endişelenmeyiniz. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 03:39, 1 Şubat 2010 (UTC)
  • yardımların için çok teşekkür ederim Yeşil 03:42, 1 Şubat 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Lakin yaptığınız değişikliklerde hata mevcut ise eğer benim ya da diğer Vikipedistler tarafından geri alınabilir. Lütfen bunda ısrarcı bir tutum sergilemeyiniz. Aklınıza takılan bir şey olduğunda hem bana hem de sol menüde katılım menüsü altında bulunan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedist'lere danışabilirsiniz. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 03:45, 1 Şubat 2010 (UTC)

Telif Sorunu[kaynağı değiştir]

  • Parti afişlerinin telif sorunu yaratacağını zannetmiyorum. -Ostique- 04:01, 1 Şubat 2010 (UTC)
  • Telifsiz etiketi tam olarak nasıl? -Ostique- 04:05, 1 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, şurada gerekli açıklamalar mevcut. Okuyarak ilgili bilgiyi edinebilirsiniz. Lisans örneği için şuraya bakabilirsiniz. Elbette ilgili lisans ticari markalar için geçerlidir. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 04:13, 1 Şubat 2010 (UTC)

Neden engelleme getirildi?[kaynağı değiştir]

1 Şubat günü viki'ye giremedim, ip adresminin engellendiği bilgisi çıktı. Nedeni konusunda nereden bilgi alabilirim?..dYn$m 10:46, 2 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, 01.02.2010 tarihinde genel olarak bazı Türk protokol adreslerine yönelik olan genel bir sorun bulunduğundan dolayı Vikipedi'ye girememiş bulunmaktasınız. Herhangi bir engel kaydınız bulunmamaktadır. Düşünüyorum ki siz giremediğinizden dolayı engellendiğinizi düşündünüz; herhangi bir engellendiniz mesajı almanız yaptığım incelemede imkansız gibi görünmektedir. Bu genel sorun sizi sadece şahsi hesabınızdan uzak tutmakta bağlantılı değildir. Tüm Wikipedia.org önekli bağlantılar için geçerlidir. Aldığınız tek bir olası uyarı bulunmaktadır: Tarayıcınız tarafından ilgili internet sitesi görüntülenemiyor. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 11:35, 2 Şubat 2010 (UTC)

Sayı lar ne oldu ? Bi bakiim. Takabeg ileti 17:55, 3 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 00:55, 5 Şubat 2010 (UTC)


-~ Şunun hakkında ne düşünüyorsunuz?--CnkALTDSmesaj/message 11:08, 4 Şubat 2010 (UTC)

Hangi açıdan ? KD'lik mi ? Yoksa telif hakkı ? Bence kapak yazısı tıpkı aktarılmamalıdır. Kısmen olabilir de... İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:12, 4 Şubat 2010 (UTC)
Kapak yazısı bütünsel olarak aktarılmış gibi. Görüntüleyemedim henüz ama normal boyutlarda bir kitap düşünsek daha fazla arka kapak özeti alamazdı sanırım.--CnkALTDSmesaj/message 11:14, 4 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, madde içlerinde gün, ay, yıl vb. kelimelere bağlandırma kullanmıyoruz. Örneğin; 11 Ekim, 1455 şeklindeki kullanım yanlış bir kullanımdır.--CnkALTDSmesaj/message 11:34, 4 Şubat 2010 (UTC)
hangi madde acaba? -- Son kahraman ileti 11:37, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Lütfen yukarıdaki bilgi doğrultusunda değişiklikler yapınız.--CnkALTDSmesaj/message 11:37, 4 Şubat 2010 (UTC)
. tamam da hangi maddeyi söylüyorsun -- Son kahraman ileti 11:39, 4 Şubat 2010 (UTC)
Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın. Necdet Sakaoğlu'nun {{çalışma var}} etiketli sayfası söz konusu olan madde. Günlere, aylara ve tarihlere bağlandırmalar yapmıyoruz. Vikipedi'de genel olarak bulunan bir sorun; halen düzeltilmeye çalışılıyor. Sizde rastladıkça bu tarz bağlandırmaları kaldırırsanız işimiz kolaylaşır. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 11:43, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Evet, çünkü bağlandırmalar; yani çift köşeli parantezler madde ile doğrudan ilgili içeriklere yönlendirmek amacıyla kullanılırlar. Mesela Avril Lavigne, Kanada'da doğmuştur. Bunu belirtirken Kanada şeklinde bağlandırma kullanırız; çünkü ülkesi sanatçı ile doğrudan ilgilidir. Fakat günler, aylar ya da yıllar bu tarz biyografilerde ilgili olmadığından dolayı kullanılmıyor. Şunu da bilmenizde yarar var aynı metinde tek bir bağlandırma kullanıyoruz. Mesela Avril Lavigne maddesinde geçen Kanada kelimelerinin hepsine teker teker bağlandırmalar yapmıyoruz. Tek bir bağlandırma yeterlidir. Sizde sayfalar arasında dolşırken bu tarz bir hata görürseniz lütfen düzeltiniz. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 11:54, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Engellendi. Teşekkürler. İyivikiler... [ho? ni!] 13:26, 4 Şubat 2010 (UTC)

78.165.117.147 IPA sürekli spam link eklemektedir.--CnkALTDSmesaj/message 12:53, 4 Şubat 2010 (UTC)

  • Mesajı geç gördüm, bir müddet devam etmiş bırakmış eklemeyi, uyarıları yapmışsınız, şimdilik birşey yapmaya gerek yok...İyi çalışmalar, teşekkürler...Vikiçizer 14:45, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Selam. [1] bağlantısında 22:11, 29 Ocak 2010 (kullanıcı adı silindi) (yorum silindi) diye bir şey var. Daha önce hiç böyle bir şeye rastlamamıştım. Bir bilginiz var mı? Sanırım ağır bir küfürlü bir kullanıcı adına sahipti ve neredeyse silinmesi gerekecek kadar bir ağır bir vandalizm yaptı galiba. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 15:51, 4 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Tusaş - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin en çok bilinen adı nedir ? TAI değil mi ? Yoksa TUSAŞ mı ? İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 02:11, 5 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam, Turkish Aerospace Industry yani TAI olarak biliyorum.--CnkALTDSmesaj/message 02:14, 5 Şubat 2010 (UTC)
Teşekkürler. TAI yapacağım. Takabeg ileti 02:15, 5 Şubat 2010 (UTC)

Done done benleri var yüzündeeeee yüzündeee yüzündeeeee...

Vito Genovese 23:38, 9 Şubat 2010 (UTC)


Berhudar olsun.

Vito Genovese 23:44, 9 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Köy Çeşmesi-İstekler bölümünde ana sayfa ile ilgili yapılmayı bekleyen girileriniz olduğunu gördüm. Tamamına yakın istekleriniz çözüldü. İlginize teşekkür ederim. Fakat sizden ricam, anasayfa ile ilgili gözünüze takılan herhangi bir şey olursa eğer o anki aktif deneyimli kullanıcılar/hizmetlilere ileti olarak bildirin lütfen. Çünkü bu tarz yanlışlıkların (özellikle ana sayfadaki) aynı gün içerisinde çözülmesi gerekmektedir. Ben arşivlerden düzelttim fakat kaçırmış olduk. (Aklınıza takılan bir şey olduğunda sormaktan çekinmeyin lütfen). Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:33, 10 Şubat 2010 (UTC)

Selam, ben de bir benim dikkatimi cektigine gore o kadar da onemli degil diye dusunmustum.:)) Bundan sonra direkt haber veririm. Tarihte bugun kismini sadece hizmetliler degistirebiliyor degil mi, yanilmiyorum? Yoksa ben degistirirdim, eski tabirle at deve degil. :)) --Coriolis 22:11, 10 Şubat 2010 (UTC)

  • Sayfayı yeni baştan yaratan ben olduğuma göre değişiklikler yapmakta serbestim, ki bu reklam değildir her sayfada bu tür dış bağlantılar bulunabilir. Buton da bunun için vardır. Ayrıca siz uyarı hakkına sahip değilsiniz.

Teşekkürler.Bu imzasız yazı Miss Escapist (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, tüm vikipedistler uyarı hakkına sahiptir. Sadece engelleme hakları bulunmamaktadır. Değişiklik yapmadan önce lütfen Vikipedi hakkında yeterli bilgiye sahip olun. Vikipedi içerisine kesinlikle blog sitesi girişi yapılamaz. Bahsettiğiniz "dış bağlantılar" ise reklam içerik eklemek için değil, tam aksine konu ile bağlantılı resmi siteler eklemek içindir. Bilginize.--CnkALTDSmesaj/message 15:29, 11 Şubat 2010 (UTC)

Kullanıcı:Miss Escapist kendisine yapılan uyarıları dikkate almayarak ısrarla blog sitesi eklemeye devam etmektedir. Engel lütfen.--CnkALTDSmesaj/message 15:22, 11 Şubat 2010 (UTC)

Şu değişiklik; düzen açısından daha uygun olduğundan dolayı geri getirilmiştir. Bilginize.--CnkALTDSmesaj/message 15:35, 11 Şubat 2010 (UTC)
  • eyvallah, kolay gelsin.. --ki bl 15:37, 11 Şubat 2010 (UTC)

merhabalar az önce uyarınızı aldım aslında amacım mesajları silmek değil sadece üstteki uyarıları silmekti . Yönergedeki arşivleme işlemlerini uyguladım fakat başaramadım yardımcı olursanız sevinirim . STaRviN 18.13 , 11 Şubat 2010 (UTC)

neden yazdıklarım değiştiriliyor[kaynağı değiştir]

merhaba, neden yazdıklarım degistiriliyor... ve derindere,merkez basligi nicin derinder,posof'a yonlendiriliyor...Bu imzasız yazı Efedede (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, ilgili madde - Derindere, Merkez üzerinde herhangi bir yönlendirme söz konusu değildir. Fakat Vikipedi içerisine kesinlikle ansiklopedik olmayan, telif içerik taşıyan bilgiler ekleyemiyoruz. Ayrıca Vikipedi içerisine e-posta adresleri de ekleyemiyoruz. Lütfen değişiklik yapmadan önce size hemen yukarıda gönderilen Hoş geldiniz mesajı üzerinde bağlantıları tıklayarak Vikipedi hakkında genel bir bilgiye sahip olunuz. Ayrıca, şu sayfaya - bakarak Vikipedi hakkında detaylı bilgileri edinebilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey olduğunda hem bana hem de ekranınızın sol tarafında katılım menüsü altında bulunan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedsitlere danışabilirsiniz. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 16:31, 11 Şubat 2010 (UTC)

Yazdığımı okumadan etmeden siliyorsunuz. Neden? Birşey merak ediyordum, o zaman siz cevaplayın. Aylar önce burda öyle bişşi görmüştüm ama hatırlayayamıyorum...--95.15.21.9 18:27, 11 Şubat 2010 (UTC)

  • Teşekkürlerrr......
  • Hadi bakalım sınav zamanı. Sence şu ve şu kullanıcı adları uygun mudur? :) Sınav filan şaka tabi. Sadece görüşünü merak ettim.  Levent İleti Katkılar   20:00, 11 Şubat 2010 (UTC)
  • Sosyal markalar için ben de öyle düşünmüştüm ama bir itiraz gelebilir: 'varolan blog "sosyal marka", "lar" değil~' diye. Sabbah içinse hala tereddütteyim, yakın geçmişte benzer bi tartışma olmuştu. O yüzden ilkini izlemeye alarak, ikisini de kendi haline bıraktım. Teşekkürler, kolaylıklar.  Levent İleti Katkılar   20:09, 11 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Eldarion'a attığınız iletiyi şans eseri gördüm. Monobook'unuzda sorun var sanırım. Hemen üst menü panelinde, Tercihler kısmındaki küçük araçlarda aktif olan herhangi bir aracınızın bulunmaması gerekiyor. Bunu kontrol ettikten sonra tarayıcı geçmişini temizlemenizde ve sonrasında tekrar oturum açmanızda yarar var. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 19:54, 11 Şubat 2010 (UTC)

Tüm tarayıcı geçmişimdeki şifreler gitti desene:) Dediğinizi uyguladım. Tarayıcı geçmişini silmeden halloldu. Çok teşekkür ederim. İyi geceler.--koc61mesaj 20:05, 11 Şubat 2010 (UTC)
Rica ederim. O zaman şuraya işlemi kendinizin hallettiğine dair mesajı bildirmek ellerinizden öper. İyi geceler.--CnkALTDSmesaj/message 20:08, 11 Şubat 2010 (UTC)
  • Bildirdim çoktan--koc61mesaj 20:12, 11 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba sevgili viki kullanıcım; ben her ikisini de olumsuz görmedim? Acil çıkmam gerek, sonra yine değerlendirelim.  Levent İleti Katkılar   14:44, 12 Şubat 2010 (UTC)

İç bağlantı[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğinizi sanıyorum ki telif içeriği çıkarmak amaçlı yaptınız. Fakat sizden bir önceki değişiklik (doğru bir şekilde) diğer bir hizmetli arkadaş tarafından yapılmış. Sanıyorum ki gözünüzden kaçmış. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 17:18, 11 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba CnkALTDS, aslında Levent abinin yaptığı o değişiklik otomatik bir değişiklikti. Yani yapay maddesini sildiğinde twinkle otomatik olarak Vikipedi'de ona olan bütün bağlatıları çıkardı. Ben de yapay maddesine olan bağlantıları geri getirdim. Henüz kırmızı da olsalar iç bağlantılar gereklidir. Ben bu bağlantıların çıkarılmaması için genellikle twinkle ile madde silmiyorum. Umarım açıklayabilmişimdir, kolaylıklar dilerim.--Gökhan 15:21, 12 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar Merhaba, geri dönüşünüz için teşekkürler. Elbette anlıyorum lakin zincirleme bir hata olabilme ihtimali vardı. Budur sebeb-i sormam. İlgili bağlantıdaki yapay sözcüğü direkt olarak bir anlam ifade etmediğinden dolayı (kırmızı dahi olsa) tarafımdan kaldırılmıştır. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 15:26, 12 Şubat 2010 (UTC)
Teşekkür ederim, bu konuda bir itirazım yok. Bağlantıyı gereksiz gördüyseniz tabii ki kaldırmalısınız. Şimdi ben de yapay bağlantısının bu madde için o kadar gerekli olmadığını düşünüyorum.--Gökhan 15:28, 12 Şubat 2010 (UTC)

Çit malzemeleri başlığı için alternatif üretelim[kaynağı değiştir]

Yazdığım Çit Malzemeleri başlığı silinmiş. İngilizce metinde bulunan Fence başlığının karşılığını nasıl oluşturabiliriz? Birebir çeviri olsaydı silinmez miydi? Yoksa içeriğinin daha dolu olması mı bekleniyor? Belki de başlıkta sadece ÇİT yazmalıydı. Bu başlığı açmak ve içini doldurmak istiyorum. Silinmeden bunu yapabilmenin yolunu anlamamış olmalıyım. Vikipedinin ne olmadığını iyice okuduğumu sanıyordum. Ancak bir yerde eksikliğimiz olsa gerek. Nedir eksiğim? Kıvılcım OZANER; kivilcimozaner@gmail.com Bu imzasız yazı Kivilcimozaner (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Size yeni bir "Hoş geldiniz'" mesajı yolladım. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz gerçekten çok güzel. Ayrıca Vikipedi'yi tanımaya eğilimli olmanız da bir o kadar takdir edilesi. Yukarıdaki mesaj daha kapsamlı bilgiler içermekte. Dilediğiniz mavi renkli kelime ve ya kelime gruplarını tıklayarak istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. İlgili konu başlığınız için Wikipedia'da ki Fence sayfasını kullanabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz Çit malzemeleri sayfası telif ihlali içerdiğinden dolayı silinmiştir. Vikipedi içerisine hiç bir şekilde telifli içerik kabul edemiyoruz. Siz Fence sayfasını örnek alarak maddeyi tekrar açabilirsiniz. Şöyle paslaşalım; ben maddeyi açayım, silinmesini engellemek için {{çalışma var}} etiketi koyayım. Sizde ingilizce sayfadan çeviri yaparak maddeyi oluşturun. Anlaştık mı?--CnkALTDSmesaj/message 16:28, 12 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, Levent Hizmetli'ye yolladığınız iletiyi gördüm. Kendisi şuan Vikipe'de online olmayabilir. (Az önce bana meşgul olduğunu söylemiş idi) Lakin kendisi incelediğinde size daha detaylı bilgiler verebilecektir. İlgili maddedi bazı cümleler motomot aynıdır. Bunları siz kendiniz tekrar (kelime değiştirme, cümle ayırma vs.) gibi işlemlerle değiştirebilirsiniz. Böylelikle hem sizin maddeniz kalmış olur hem de Vikipedi bir madde daha kazanmış olur. Teşekkürler. İyi değişiklikler. Eğer bu işlemi yapma niyetindeyseniz bana bildirin, ben {{sil}} etiketini kaldırayım, {{çalışma var}} etiketi koyayım. Anlaştık mı?--CnkALTDSmesaj/message 14:56, 12 Şubat 2010 (UTC)

Sayın CnkALTDS;

İyi çalışmalar dileği ile o aynı olduğunu söylediğiniz cümleler de bana ait zaten. Milliyet Blog'a güncel olan sergisinin eleştrisine bütünsellik ve katkı sunsun diye girdim. Öz geçmişin tüm özgünlüğü bana ait.

Yardımcı olmanız adına teşekkür ederek çalışmaya devam edeceğim. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 16:33, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba Sayın KAPÇAK,

Bir önceki mesajda kullandığım üslub için özür dilerim. Lakin henüz kullanıcı sayfanıza baktım. Durumu anlıyorum, size inanıyorum da. Fakat size üstte belirtildiği gibi site içine alınan bilgiler, siteye bağlı bir mail adresi tarafından Vikipedi'ye bir izin mesajı/mektubu olarak gönderilmediği halde kurallar gereği telifli sayılır. Madde içindeki cümleler üzerinde değişiklikler yapılarak da bu sorun çözülebilir. Dileğiniz ölçüde yapabiliriz. Cümleleri değiştireceksek eğer ben etiketler üzerinde değişikliği şimdi yapabilirim. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.--CnkALTDSmesaj/message 16:45, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • Teşekkürler sayın CnkALTDS;

Nusret Özliman'a Resim öğretmeni Abdulhamit Toktay’ın öğüdü aynı kalmak kaydı ile ki, değiştirmemiz söz konusu olamaz. Madde içeriğinin benzerlikleri üzerinde titizlikle duracağıma inanmanızı istiyorum. Vikipedimizin sanat ile ilgili bu tür maddelerle zenginleşmesi dileği ile size tekrar iyi çalışmalar. Kapçak 17:50, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • İlgili maddeye {{çalışma var}} etiketi tarafımdan koyulmuştur. Neticesinde şuan için herhangi bir silinme tehlikesi altında değildir. Teşekkürler, İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 17:57, 12 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkürler.Sağolun.Kapçak 19:49, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • Sayın CnkALTDS;

Telif içerikli değişiklikler tamam. Zaten "telif ihlali"ni oluşturan içeriği[2] de yayından tamamen geri çektim. İlginize teşekkürler. İçeriğin bana ait olduğuna inandığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Tanıştığımıza sevindim. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 21:07, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • Rica ederim Sayın Kapçak, değişikliklerinizi tamamladığınıza bizzat sevindim. İlgili siteden yazınızı çekmenize gerek yoktu zira elbette sizin şahsi kararınız. Tanışma onuru bana aittir. Teşekkürler, güzel katkılarınızın devamı temennisiyle, iyi geceler.--CnkALTDSmesaj/message 21:33, 12 Şubat 2010 (UTC)
  • İyi geceler Sayın CnkALTDS;

Her şey için teşekkürler. Katkılarınız maddeyi zenginleştirdi. Sağolun varolun. Kapçak 21:50, 12 Şubat 2010 (UTC)

Bu madde silinmeli. Kolay gelsin.--dYn$m 18:52, 12 Şubat 2010 (UTC)

~- Merhabalar, şöyle bir kullanıcımız mevcut. Kullanıcı adını seçerken şuralardan esinlenmiş sanırım =). Kolay gelsin efendim.--CnkALTDSmesaj/message 18:29, 12 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar, haklı olabilirsiniz esinlenme konusunda. Adının sonunda .com vb türünden ekler olsaydı uygunsuz KA olurdu, fakat şu an için bir ihlal göremiyorum. Bekleyip katkılarını görelim, eğer verdiğiniz linki çağrıştıran katkılar gelmeye başlarsa o zaman engellenir. Teşekkürler dikkatiniz için. --M.M.ileti 20:38, 12 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Takabeg'e yollamış olduğunuz mesajı gördüm. İlgili sayfaların geçmişleri;
şu(1), şu(2) - Dünya Vatandaşı tarafından yapılan yönlendirmelerdir. Diğerleri ise; şu(3), şu(4) ve şu(5) diğer bir kullanıcı tarafından yapılan yönlendirmelerdir. Buradan detaylı inceleyebilirsiniz. Yönlendirmeyi kaldırmak için yönlendirme kodunu silmeniz yeterlidir lakin geçmişlerine bakmakta fayda var. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 19:43, 12 Şubat 2010 (UTC)

Selam Cnk, bu sayfaların geçmişlerine bakmıştım zaten. Hepsi Kullanıcı:Cüneyt Kambur tarafından direk yönlendirme olarak yaratılmış. Yoksa geri alacaktım fakat geri alınacak bir geçmiş yok. Tavsiye ettiğiniz gibi yönlendirmeyi silersem sayfayı boşaltmış olurum fakat sayfa silinmez yanılmıyorsam. Eğer bu doğruysa boş bir madde olmasındansa o maddenin hiç olmamasını tercih ederim. Vakit ayırdığınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler. -- Iggydarsamesaj 20:56, 12 Şubat 2010 (UTC)
Evet, yönlendirme iptallerinde sayfalar boşalıyor, fakat boş sayfaların silinmelerini isteyebiliriz hizmetlilerden; daha önce benzer bir değişiklik esnasında oluşan 4-5 sayfayı Vito silmişti. Rica ederim, ben teşekkür ederim.--CnkALTDSmesaj/message 21:04, 12 Şubat 2010 (UTC)
Tamam, ben yönlendirmeleri kaldırıp sayfaları boşaltıcam. Sayfaların silinmesi gerektiğine dair bir şablon koymam gerekiyor mu? Eğer cevap evetse hangi şablon olduğunu biliyor musunuz, yoksa durumu Vito'ya bildirmem sizce yeterli midir? -- Iggydarsamesaj 21:13, 12 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar Merhaba Iggydarsa, ilgili sayfaların içeriklerini boşaltmanız uygundur. Eğer dolu bir sayfa boşaltılmak istendiğinde genelde sayfayı açan kullacının {{sil}} etiketleri şeklinde talep etmesi bu tip durumlarda daha uygun aslında. Fakat şuan ki durumda böyle bir ihtimal olası değil; gereksiz. Siz içerikleri boşalttıktan sonra y3 sil şablonunu eklemeniz yeterli olacaktır. (Herhangi bir hizmetliye durumu bildirmenize gerek yok bunun haricinde) . Tekrardan teşekkür eder güzel katkılarınızın devamını temenni ederim.--CnkALTDSmesaj/message 21:25, 12 Şubat 2010 (UTC)
İşlem tamam :) Teşekkürler -- Iggydarsamesaj 21:32, 12 Şubat 2010 (UTC)
Bir Vito deyişi; done done benleri var yüzündee yüzündeee yüzündeee.. (Telifli değildir umarım =).. Rica ederim.--CnkALTDSmesaj/message 21:42, 12 Şubat 2010 (UTC)

:D -- Iggydarsamesaj 21:44, 12 Şubat 2010 (UTC)

Madde ile ilgilendiğin ve maddeye zaman ayırıp çalıştığın içn teşekkür ederim. İyi geceler--koc61mesaj 21:55, 12 Şubat 2010 (UTC)

merhaba, troçkizm maddesindeki Troçkist akımlar bölümünde yazılanlar tamamen sübjektiftir. Ansiklopedik madde yazılışına tamamen aykırıdır. Ya o bölüm kaldırılmalı, ya da yeniden yazılmalıdır.(Sokakguzeldir 22:38, 12 Şubat 2010 (UTC))

bilgilendirme hakkında[kaynağı değiştir]

ben senelerdir farklı kullanıcı isimleriyle Vikipedi'ye katkıda bulunuyorum. Vikipedi'nin de ne olup ne olmadığını çok iyi biliyorum. Çok iyi bildiğimden dolayıdır ki, bu maddedeki her satırın yorum ve kişisel bakış açısıyla dolu olduğunu söylüyorum. Ben bütün maddeleri düzelttim, ancak yazdıklarım geri alındı. Ve yazdıklarım objektif bilgilerdi. Onlar kaldırıldı ve yerine sübjektifler koyuldu. Tutumunuzu gözden geçirmeye davet ediyorum.(Sokakguzeldir 22:42, 12 Şubat 2010 (UTC))

  • Tekrar Merhaba, ilgili madde üzerindeki değişiklik isteminizi şu şekilde gerçekleştiremeyeceğinizi üzülürek bildirmek zorundayım. Bu üslub ansiklopedik bir üslub değildir ve kabul edilemez. Fikir beyan etmeden maddeyi düzenlemek istiyorsanız lütfen bana bilgi verin; ben de {{çalışma var}} etiketi ekleyeyim.--CnkALTDSmesaj/message 22:53, 12 Şubat 2010 (UTC)

Resim kaynağını ve lisansını belirttim. --oltn 00:21, 13 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, değişiklik için teşekkürler. Lakin bu durumda ben de Real Madrid CF maddesine resmi ekliyorum. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 00:26, 13 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, Sözde peygamberler benimde yakından takip ettiğim bir sayfaydı. SAS'a aday gösterilen sayfalar başlıklarından dolayı değil, içeriklerinden dolayı gösterilirler. İlgili madde üzerindeki oylamada kalması yönünde karar çıkmıştı. Zira sayfa adı şuan için daha uygundur.--CnkALTDSmesaj/message 05:36, 13 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, nasıl gidiyor Vandal Fighter:) Madde dikkatimi çekti. Çünkü ilk önce bir I.P tarafından "peyganber" gibi dil bilgisi bozukluğu olan bir başlıkla açıldı. Sonra iki adet yönlendirme yapıldı. Yönlendirmelere sil şablonu ekledim. Maddeyi google'da aratınca silinmeye aday gösterildiğini gördüm. Sadece ilgilenen arkadaşlara bildireyim dedim. Çünkü silinmiş madde olma olasılığı vardı.--koc61mesaj 05:42, 13 Şubat 2010 (UTC)
Biliyorum, izleniyorsunuz. :) (I got my eyes on you). --CnkALTDSmesaj/message 05:45, 13 Şubat 2010 (UTC)
Ne güzel:) (Are you watching closely?) --koc61mesaj 05:55, 13 Şubat 2010 (UTC)
  • Güzel resimdi ama.. kanatları uçamamaya fazla dayanamamış olmalı. Uçtu şimdi. :) Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   07:55, 13 Şubat 2010 (UTC)
  • Sayfan süper: sade ve güzel, fonksiyonel. Ben de öyle yapmak istiyordum ama şu an mevcut halinde bulunanlara da kıyamıyorum :) Neyse hele eklemem gereken maddeler listesini şöyle bir tek sayılı rakamlara indireyim, sonra ona da sıra gelir elbet.  Levent İleti Katkılar   08:08, 13 Şubat 2010 (UTC)

  • Nazik karşılama için teşekkürler. Elbette anlaştık. Başlığı açın. Ben de devamını getireyim. Kontrollü gidelim. Çalışma tempom dolayısıyla 1-2 günlük aralıklarla girişler yapacağım. Umarım sorun olmaz. Bu arada girdiğim bilgilerde telif ihlalini nerede yaptığımı bulamadım. Eğer siz doğrudan göstermezseniz anlayamayacağım. Saygılar,Kivilcimozaner 09:33, 13 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar Merhaba, öncelikle geç cevap için özür dilerim. Teşekkürlere teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Size bir Test sayfası hazırladım. Sayfanızı görüntüleyip düzenle butonuna bastığınızda minik bir ileti göreceksiniz, o size gerekli bilgiyi verecektir =). Teşekkürler, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 09:51, 13 Şubat 2010 (UTC)

  • Selamlar. Nazik hediyeniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:58, 13 Şubat 2010 (UTC)
  • Hep dediğim gibi; teşekküre teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 10:04, 13 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba troçkizm konusunda hiç bilgim yok ama kullanıcıya yaptığınız uyarı gayet yerinde olmuş. Üslup ve kaynak problemi var gibi görünüyor.--Gökhan 17:09, 13 Şubat 2010 (UTC)

PHP Fusion Türkiye Wikipedia Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, benim ismim Arda Kılıçdağı. PHP-Fusion Türkiye Resmi Destek sitesi yöneticisi, Türkiye takım lideri, ve de uluslararası alanda geliştirme , tercüme ve de yönetim takımı üyesiyim.

Sanırım içeriğin silinmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış. Sitemiz olan www.phpfusionturkiye.com 1 ocak 2010dan beri resmi destek sitesidir. www.phpfusion-tr.com eski resmi destek sitemizdi, söz konusu adrese tıklarsanız kendilerinin artık resmiyeti kalmadığını kabullendikleri yazıyı da göreceksiniz (kendileri kesin bir kural ihlali yaptıklarından dolayı yeni bir adrese taşındık resmi site olarak). Ayrıca uluslararası ana site olan www.php-fusion.co.uk den sol kısımda official sites kısmından Turkey linkine bakacak olursanız [www.phpfusionturkiye.com] un resmi destek sitesi olduğunu göreceksiniz. Kısaca www.phpfusion-tr.com un herhangi bir resmiyeti kalmamıştır.

Girmiş olduğum içerik ise resmi okubeninin aynsıdır. Eğer scripti indirip kontrol ederseniz tarafımca tercüme edilmiş olan okubenide telif hakkı ihlali ile ilgili bir şey bulunmadığını fark edeceksiniz.

Durumu yeniden inceleyip bana bildirirseniz çok memnun olurum. İyi akşamlar, iyi çalışmalar; Arda Kılıçdağı

--SoulSmasher 18:43, 13 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Kılıçdağı, yoğunluktan dolayı iletimde geciktiğimden dolay özür dilerim. Sitedeki ilgili bölümde;

Önemli Not: Lisans gereği footer bölümündeki mevcut copyright silinmemelidir:
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2008 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Çekirdek Sistem PHP-Fusion copyright © 2002 - 2008 Nick Jones.
GNU Affero GPL v3 altından herhangi bir garantisi olmadan ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

ibaresi bulunmaktadır. Lakin yapmış olduğunuz değişikliğe baktığımda bu ibareninde metin içerisinde geçmesi gerektiğini, neticesinde sizin de girişinizi motomot şekilde yaptığınızı görmekteyim. Lakin Vikipedi maddelerine kesinlikle bu tarz girişler kabul edemiyoruz. Çünkü madde bu hal ile ticari bir reklam şeklini almaktadır. Vikipedi ne değildir? sayfasını detaylı şekilde okumanızda fayda var. İlginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 19:18, 13 Şubat 2010 (UTC)


Yukarıdaki siteden alınmış olup yükleme sırasında da kaynak olarak belirtilmiştir. Hürmetler.--Aypınarı 19:16, 13 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, şöyle bir kullanıcımız mevcut. Bilginize. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 15:12, 12 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, kullanıcı uygunsuz ad nedeniyle engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 00:12, 14 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın İlbek,
Katkılarınıza göz gezdirdiğimde {{Kullanıcı CNBC-e}} şablonu üzerindeki birtakım değişikliklerinizi gözlemledim. Elbette oluşturduğunuz şablon son haliyle oldukça hoştu, fakat bu şablon üzerindeki değişikliklerinizi geri almak durumundayım. Çünkü bir Vikipedi politikası olan adil kullanım limitleri sebebiyle hiçbir adil kullanımdaki resimleri şablonlarda kullanımıyoruz. İlgili politikanın 9. maddesini okumanızda yarar var. Vikipedi'yi geliştirme amaçlı değişiklikleriniz için Vikipedi adına teşekkürlerimi sunarım. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 03:27, 14 Şubat 2010 (UTC) (Not: Lütfen mesaj sayfanızı boşaltmayınız.) İlginiz için teşekkürler ancak benim mesaj sayfamda daha fazla değişilik yapmazsanız sevinirim ;) Mesaj sayfamın şekli ve içeriği uygun olduğu sürece beni ilgilendirir...Bu imzasız yazı Nazif İLBEK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tekrar merhaba, rica ederim. Hatırlatmam gereken bir şey var Sayın İlbek, mesaj sayfalarındaki değişiklikler tamamen kullanıcılara entegre edilmiştir lakin mesaj sayfanızda bulunan uyarıların ya da ufak bilgilendirme etiketlerinin kaldırılması gerekmektedir. Bu size özel bir tutum değildir. Sayfanızda bulunan etiketler bizlere sizi daha kolay takip edebilme kolaylığı sağlamaktadır. Dilerseniz yukarıda belirtildiği gibi mesaj sayfanızı arşivleyebilirsiniz. Ayrıca bizler, iletilerimizin sonuna imzalarımızı ekliyoruz. İlgili bilgilendirme hemen aşağıdadır; tekrar teşekkürlerimi sunarım. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 19:37, 14 Şubat 2010 (UTC)

Bira içer misiniz efendim? :)[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye olan tüm bu katkılarınızın üzerine bu enfes birayı ilk siz içme şansına erişiyorsunuz. Arigatô Takabeg. Kampai..Banzai..Na zdorovia--CnkALTDSmesaj/message 04:00, 14 Şubat 2010 (UTC)
Sağolun. Ancak içki bütün kötülüklerin anasıdır. Dolayısıyla arpasuyunu içmiyorum. Fakat konyak severim. Kellepaça maddesini geliştirebilir misiniz ? Takabeg ileti 04:22, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • Tühh, desenize bardağımız havada kaldı. Maddeye bakacağım birazdan =)--CnkALTDSmesaj/message 04:25, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba Takabeg, interwiki'si vardır zannediyordum (hani olur ya.) Ama bulamadım. Ben yemekten anlamam ki :) --CnkALTDSmesaj/message 04:43, 14 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Zazalar maddesinde {{fact}}lanıp uzun zamandır kaynaksız kalan kısımları artık kaldıralım mı ? Tabi OK. OK. filan yazmasın da :) Ne dersiniz ? Takabeg ileti 15:09, 14 Şubat 2010 (UTC)

Peki üstat, let the game begins.--CnkALTDSmesaj/message 15:10, 14 Şubat 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Gerç game değil ama... :) Birde s gereksiz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:26, 14 Şubat 2010 (UTC)
Lo siento :), Well, it was on the tip of my tongue but you know, just grammer rules although it is cared once in a blue moon.--CnkALTDSmesaj/message 15:32, 14 Şubat 2010 (UTC)

Ben buradaki ikinci {{fact}} kısmına ingilizce-türkçe kaynak bulmuştum. Ne yapıyoruz şu halde?--CnkALTDSmesaj/message 15:39, 14 Şubat 2010 (UTC)

Güvenilir kaynaklar bulduysanız elbette ekleyebilirsiniz. Ekleyin bence. Takabeg ileti 15:43, 14 Şubat 2010 (UTC)

  • Aynı anda sen yazarken ben gördüm Cenk; bu arada kullanıcı sayfanı kıskanıp ben de değiştirdim :) geçmişteki bir halinde biraz değişiklik yaptım. Vandalı takma, olur böyle şeyler. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   16:28, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • Yakışmış üstat lakin gördüğüm kadarı ile "Kristen ITC" fontunu kullanmışsın. Benim özel fontum; hemen tanırım. Ama o unicode bir font değil. O yüzden biraz "ş" "ç" harfi başka fonta kaymış. Onu da düzeltirsen. Süperdir.--CnkALTDSmesaj/message 16:37, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • düzeltme için teşekkürler. Fonttan vazgeçemiyorum, o yüzden ş ve ç kusura bakmasınlar, idare etsinler bi süre.. Asıl şimdi şu grafiğe taktım, hele de en alttaki oldukça yararlı gibi. Bunu tr-wiki'de kullanma şansını yaratacak babayiğite helalinden bir madalya ya da kupa vereceğim!  Levent İleti Katkılar   16:41, 14 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Öncelikle kendimi tanıtayım: MEÜ'de Almanca Çeviri bölümü son sınıf öğrencisiyim. Çeviri projesi adlı dersimiz için yıl boyu sürecek bir proje çalışması yapıyoruz. Bu projeye son sınıfta bulunan 27 arkadaşım çevirmen olarak katılıyor, hocamız, iki arkadaşım ve benim de dahil olduğum 4 kişilik teknik-koordinasyon ekibi ise bu 27 arkadaş arasındaki iletişimi sağlıyor, düzeltmeleri yapmaya çalışıyor, metinleri bir kaç aşamadan geçirerek kontrol ediyor ve bu kontrollerden geçerek tamamlanmış metinleri Vikipedi Türkçe sayfalarına aktarıyor, ki bu son görevi teknik-koordinasyon ekibinde yapan kişi şu na itibariyle yalnızca benim.

Bir öğrenci olarak Vikipedi'yi gerektiğince kullanan bir ziyaretçiydim bu projeye katılana dek. Fakat yukarıda bahsetttiğim görevi üstlendikten sonra bu ziyaretlerin amacı değişti. Eskiden araştırmacı bir yaklaşımla sadece ilgili sayfalardan bilgi toplarken, şimdi artık o sayfalara katkı yapan biri oldum; Ceviri-meü kullanıcı adıyla.

Sayfa değiştirme konusunda çok başarılı olamayabilirim; çünkü bahsettiğim üzere yeniyim. İlerleyen zamanlarda (Önümüzdeki 2 aylık süreçte sık sık sayfa değiştirme zorunluluğum var; görevim gereği. Bunun haricinde fırsatım oldukça öğrencilik hayatım bittikten sonra da katkı yapmak isterim, yeterli altyapısı olup da Vikipedi Türkçenin içler acısı halini görmek ama düzeltmemek abesle iştigal olsa gerek, ki ekip olarak bağlantıda olduğumuz değerli Vikipedi ailesinin üyesi Sayın Genovese (Vito)de Vikipedi'nin buna ihtiyacı olduğunu belirtmişti yanlış anımsamıyorsam.) bu sayfa değiştirme konusunda daha iyi hale geleceğimi umuyorum, çünkü her dakika yeni şeyler öğreniyorum. Tabi bu öğrendiklerim henüz sizin konumunuza getirmiyor beni. Keşke ben de "hizmetli" ya da "bürokrat" olabilsem de hata yapma oranım düşse. Böylece siz de benim yanlışlarımı düzeltmekle vakit kaybetmemiş olursunuz.

Elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışacağım. Sizin de yardımlarınıza ihtiyacım olacaktır bu süreçte. Peşinen teşekkürlerimi sunmayı borç addediyorum. İyi çalışmalar.

Ceviri-meüBu imzasız yazı Ceviri-meü (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Sayın Ceviri-meü,
    Öncelikle nazik ve kibar tutumunuz için şahsım adına, günlerdir takip ettiğim katkılarınız içinse Vikipedi adına size bir teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten özverili çalışıyorsunuz. Bu sizin Vikipedi sınırları içerisindeki deneyiminizi geliştirmeniz açısından oldukça aktif bir etken. Elbette sizden önce Vikipedi'ye gelen kişilerin hepsi vaktiyle hata yapmıştırlar-yaptılar. Sonuçta hiçbirimiz bir çok kuralı ya da politikayı bilerek dahil olmadık Vikipedistler arasına. Hızlı bir gelişme aşaması geçireceğinize eminim. Sizinde belirttiğiniz gibi hizmetli ya da bürokrat sıfatına nail olan kişilerin gerçekten büyük bir Vikipedi deneyimleri olduğu inkar edilemez bir gerçek. Fakat bir çok deneyimli kullanıcılarımız da mevcut lakin ben de bir hizmetli ya da bir bürokrat değilim. Çalışmalarınızda teknik olarak her ne ihtiyacınız varsa ileti yoluyla tarafıma danışabilir; isteğiniz doğrultusunda ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altında yer alan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere de danışabilirsiniz. Eminim ki her Vikipedist elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. Lütfen değişikliklerinizde yanlış yapacağım endişesine kapılmayınız lakin her yanlışın kolay bir doğrusu bulunur. Tekrar bu denli ilginize teşekkür eder; katkılarınızın Vikipedi'de daim olmasını temenni ederim. İyi değişiklikler.Minik bir not; bizler kullanıcılara ya da tartışma sayfalarına yolladığımız her iletinin sonuna imzalarımızı ekliyoruz. Mesajımın altına bilgilendirici etiketi ekliyorum--CnkALTDSmesaj/message 21:54, 14 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, Vandallıkta son nokta :) --CnkALTDSmesaj/message 23:23, 14 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, madde silindi ama gülümsetti bir taraftan:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 23:26, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, silinen Fuat Tuna sayfasını açan Tblhacker'in katkılarına erişemiyorum, resmi kontrol etmek istemiştim zira. Sayfa geçmişinden kontrol edebilme ihtimaliniz var mı acaba, bir gariplik vardı sanırım resimde. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 23:43, 14 Şubat 2010 (UTC)
Merhaba, resim şu. Bunu commons'a yüklemiş. Artık orada gereğini yaparlar sanıyorum...İyi çalışmalar...Vikiçizer 23:49, 14 Şubat 2010 (UTC)
Teşekkürler dosyanın adı için. Sayfayı {{sil}} etiketlerken dosyaya bakmayı unuttum neticesinde de yeni dosyalarda göremedim Wikimedia commons'a yüklediği için. Sildirdim az önce. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 00:17, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • Yine hep söylediğim gibi teşekküre teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Ben teşekkür ederim. Bu seferlik ben yorum belirtmeyeyim diğer kullanıcılara bırakayım. Öneriniz için teşekkürler. Var mıdır yeni SRA'lar tarafınızdan gösterilen hemen karşıt görüş bildireyim :) --CnkALTDSmesaj/message 01:55, 15 Şubat 2010 (UTC)
Diğer kullanıcıların da pek ilgileneceğini de sanmıyorum açıkçası. Ancak bu seferlik diye diye bu tür durumlara müsaade etmeye devam edersek Vikipediye faşizan maşizan diyenler (genelde troller oluyor)in sayısı çoğalabilir. Bu da Vikipediyi riske sokacaktır. Ben böyle düşünüyorum. Siz farklı düşünebilirsiniz. Hadi iyi çalışmlar. Takabeg ileti 02:01, 15 Şubat 2010 (UTC)
Haklısınız.(Doğru söze ne nedir?)--CnkALTDSmesaj/message 02:07, 15 Şubat 2010 (UTC)
SRA konusuna gelince bu nasıl ? Gönüllü olarak Fujiwhara Etkisi maddesini açıp SRA gösterir misiniz ? Takabeg ileti 02:03, 15 Şubat 2010 (UTC)
Haklısınız.(Doğru söze ne nedir?)--CnkALTDSmesaj/message 02:06, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • Doğru söze haklı denir. Doğru söyleyenler içinse dokuz köyden kovarlar derler :) Takabeg ileti 02:35, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • O zaman 10. köye yolculuk derim. Fujiwhara Etkisi'nin şuan ki durumu ~eh işte gibimsi. Benim aslında 2010 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'mı bitirmem gerekiyor günlerdir lakin evimde değilim uzun zamandır, internetim yavaş madde de uzun bayağı donuyor sürekli.. O yüzden hâlâ bekleme de. Ama bu akşam F.E'yi tamamlarım. Uygun mudur, efendim :) ????--CnkALTDSmesaj/message 03:32, 15 Şubat 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Tamamladıktan sonra SRA göstermeyi de unutmayın :) Bence tam SR'lik dosya. Takabeg ileti 03:37, 15 Şubat 2010 (UTC)
Uykum gelmiş benim =) Girmem gereken 3 saatlik bir dersim de var. Uyumak için sadece 13 dakikam var. 12 oldu bile =) Size iyi günler, bana iyi geceler. =)--CnkALTDSmesaj/message 03:43, 15 Şubat 2010 (UTC)
İyi uykular. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 03:49, 15 Şubat 2010 (UTC)
Engellemeler yapıldı. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Eldarion 15:31, 15 Şubat 2010 (UTC)

avril lavigne[kaynağı değiştir]

ben avril lavigneyi çok seviyorum ama göremiyorumm neolur onu tanıyormusunuz söyleyinnn...................................................Bu imzasız yazı 85.101.210.56 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

~- Kullanıcı:94.123.202.89 1# küfürlü değişiklik. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 17:02, 15 Şubat 2010 (UTC)

Kullanıcı engellendi, teşekkürler.--Gökhan 17:06, 15 Şubat 2010 (UTC)

yardımınız için teşekküler çok iyi olurSerguzesht 23:26, 15 Şubat 2010 (UTC)

  • Tekrar Merhaba, geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. Öncelikle katkılarınızı inceledim lakin belirttiğiniz dosyayı yüklememişsiniz. Her beliren kırmızı bağlantı ilgili dosyanın Vikipedi'de olmadığını belirtir.
    Mesela, Dosya:Mrs. Dalloway cover.jpg şunun gibi. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 23:44, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • evet kırmızılar vikipedi de yok demek ama resim vikipedi de mevcut buraya tıklayıp resmi bir de siz deneseniz olur mu?Serguzesht 23:58, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • Yoğunluktan dolayı geç cevap verebiliyorum. Resim yüklenmiştir. Sizi şöyle bir konuda bilgilendirmem gerekiyor. En.wikipedia içerisinde bulunan dosyaların hepsi Tr.wikipedia içerisinde bulunmayabiliyor. Sadece Wikimedia commons içerisinde bulunan dosyalar inter kullanıma açıktır. Resmin görünmemesinin nedeni buydu. Genelde Dosya:xxyyzzz şeklinde olan isimler Vikipedi içerisindedir. File:xxyyzz şeklinde olan dosyalar ya Wikipedia ya da Wikimedia commons içerisindedir. Sizin ilgili resmi Wikipedia'dan kopyalayıp, Vikipedi içerisine aktarmanız gerekiyor bu tip durumlarda. Şimdi resmi kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Yalnız resmi hangi maddeye ekleyeceğinizi öğrenebilir miyim?--CnkALTDSmesaj/message 00:19, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Mrs. Dalloway sayfasına elbette ve resmi sonunda yükledim. ilginiz için çok teşekküler, kolay gelsin:) Serguzesht 09:30, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhabalar, yine ve yine; hep dediğim gibi teşekküre bir teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Ben teşekkür ederim ilginize. Maddeyi gördüm; resimli daha güzel olmuş. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:11, 16 Şubat 2010 (UTC)

Kusura bakma ben ilk etapta anlayamamıştım. Babillerimin içeriğinden birileri rahatsız oldu diye düşünmüştüm. Ayrıca şuanda acemilik dönemlerim. Tekrar özür dilerim. (Sipahi1453 23:30, 15 Şubat 2010 (UTC))

  • Rica ederim Sapahi1453, bizler sadece yardımcı olmak istiyoruz. Yeni bir kullanıcısınız. Bu tarz "ufak" hatalar elbette çok normal. Ben değil hiç bir Vikipedist'in kızabileceğini düşünmüyorum. Şimdi ilk olarak hemen üstteki "Hoş geldiniz!" mesajında bulunan mavi kelime ya da kelime gruplarını tıklamanız Vikipedi hakkında daha detaylı bilgi almanız için size değişik bilgiler sunacaktır. Lütfen değişiklik yaparken yanlış yapacağım endişesine kapılmayınız. Her yanlışın bir çözümü vardır zira. Ufak bir not; babillerinizden kimse şikayetçi olamaz. Kurallı olarak oluşturulan her kullanıcı sayfası Vikipedi'de baki'dir. Tekrar hoşgeldiniz. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 23:38, 15 Şubat 2010 (UTC)

Teşekkürler şimdi daha iyi anladım. Mesajlarını burada yanıtlıyorum ama umarım yanlış yere yazmıyorumdur. Saygılar. (Sipahi1453 23:37, 15 Şubat 2010 (UTC))

  • Mesajlarınızı doğru yere bırakıyorsunuz. Tebrikler. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 23:40, 15 Şubat 2010 (UTC)
  • Haber verdiğiniz için teşekkürler, ne yazık ki mesajınızı geç farkettim. Vandal gitmişti bu arada ama gene de bir 24 saat engel verdim. Devam ederse engel süresini artırırız. --İnfoCan 00:38, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba, rica ederim elbette göreve nail. Size bildirdikten sonra bir müddet bekledim, herhangi bir geri alma işlemi olmayınca tatmin oldu sanıyorum, gitti. Sonrasında geri yükledim sayfaları. Levent Abi'ye de durumu bildirmiştim kendisinin Viki'de olduğunu varsayarak. Şimdi o mesajımın altına halledildiğini bildiriyorum. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:43, 16 Şubat 2010 (UTC)

Estağfurullah, ustalık iddiam yok[kaynağı değiştir]

İyi geceler dilerim. Sevgili arkadaşım, ustalık iddiam yok. Ancak benim "SİL" etiketi koyduğum şarta bir bakar mısınız?. Pek haksız sayılmam, değil mi? :)) Madde, ben etiket koyduktan sonra düzeltildi. Kaldı ki hata yaparsam elbette düzeltmek benim görevimdir. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı ileti 01:35, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Rica ederim efendim ne demek. Usta sıfatını yaşınızdan ötürü söyledim :). İlgili maddeye gelince şu değişiklikten sonra {{sil}} etiketi koydunuz. Etiketlemeden önce sayfa geçmişini kontrol etmekte yarar var. Hürmetler, iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 01:42, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • İnceliğinize tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Henüz ilk yılımı doldurmadım fakat tüm değişikliklerim son iki ay itibariyle başladı. Kayıt olduktan sonraki 7-8 ay boyunca 50 değişiklikten fazla değişiklik yapmadım. Tekrar teşekkür ederim. Hürmetler.--CnkALTDSmesaj/message 01:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Ben de sizin inceliğiniz için teşekkür ederim. Haklıydınız üstadım, maddenin geçmişini incelemeliydim. En fazlasından yapmam gereken, maddeyi geri almaktı. Geç saatin verdiği yorgunluktan olsa gerek. Özür dilerim. İyi çalışmalar --M. Yalçın Yalhı ileti 01:53, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Rica ederim efendim olur mu hiç? Benim amacım şakayla karışık sizinle bir tanışma fırsatı yakalamaktı. (Şu an Viki biraz rahat) Kesinlikle özür dilenecek bir durum söz konusu değildir ki sizden şahsım adına özür almak haddim değildir. Lakin hem şahsım hem de Vikipedi adına bir teşekkür sunabilirim. Kibarlığınız, uyumunuz ve tüm katkılarınız adına. Tekrar tekrar teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 01:59, 16 Şubat 2010 (UTC)

İyi geceler. CamfrogTürkiye uygun bir kullanıcı adı mı sizce?--a[.]medileti 01:53, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, VP:KA'ya göre uygundur. Lakin .com şeklinde bariz bir belirteç yoktur kullanıcı adında. Burada izlenmesi gereken tutum vaktiyle bana Metal'in önerdiği kullanıcının katkı yapmasına şans vermektir. Katkıları neticesinde uygun bir hâl alacaktır. Fakat şu an süresiz olarak engellense kural ihlali yapılmış sayılmaz. Hizmetli görüşüne kalmıştır, ben de Metal gibi düşünüyorum zira. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 01:55, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Bakın şu an için iyi gidiyor. Bir reklam içerik kaldırdı. Dikkatinize teşekkürler.İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 02:06, 16 Şubat 2010 (UTC)
Peşin hükümlü olmamak adına size katılıyorum. Zira elzem olmadıkça engelleme taratarı değilim fakat kullanıcının yapmış olduğu değişiklik reklam ifadeleri içeriyor ve ansiklopedik üslup içermiyor. Yorum farkı yaşıyoruz. Durum sizin inisiyatifinizde, saygılar, iyi geceler.--a[.]medileti 02:12, 16 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar merhaba, Ahzaryamed. Uyumunuz için size de teşekkürler. (Ne hoştur ki, iki uyumlu Vikipedistle daha tanışma şansını yakaladım.) Kullanıcının şuan için site reklamı yapma gayesi yok gördüğüm kadarıyla lakin olsa idi; değişikliğinde geçen Daha fazlası için xzyyzz sitemizi ziyaret ediniz. metnini kaldırdığında kendi ilgili olduğu siteye ya da diğer bir siteyi eklerdi. Evet kullandığı dil ansiklopedik değil; düzeltme yoluna gidecektim zira ufak bir sorun yaşadım. Hemen hallediyorum. Bu arada ben hizmetli değilim. Durum inisiyatifime bağlı değil bu bağlamda. Yorumlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkürler. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 02:21, 16 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba,

"Growth of the Soil" kitabı Türkçe'ye Dünya Nimeti olarak çevirilmiş romandır. Growth of the Soil romanının konusuna İngilizce Wikipedia'dan bakarsanız Dünya Nimeti kitabının konusunu içerir. Göçebe ise Knut Hamsun'un 1906, 1909 be 1912'de yazdığı birbirinin devamı olan üç romanının (Sonbahar Yıldızları Altında, Hüzünlü Havalar ve Son Mutluluk) biraraya getirilmesiyle oluşturulan ve ingilizcesi "The Wanderer" olan romanıdır. Knut Hamsun'a Nobel ödülünü kazandıran roman Dünya Nimeti'dir. Eğer Nobel Göçebe adlı eserine verildiyse İng. Wikipedia'da yanlış var demektir. Ama benim de bildiğim yazar ödülü Dünya Nimeti adlı kitabıyla aldı. Bu yüzden eserin Vikipedi'de Growth of the Soil/Dünya Nimeti olarak bulunması doğrusudur kanımca... SelamlarBu imzasız yazı 155.245.118.42 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tekrar merhaba, katılımınız için teşekkürler. Görüşünüz doğru olabilir. Zira araştırılması gerekecek. Sizden ricam konunun tartışma sayfasına düzeltilmesini ön gördüğünüz konuyu belirtebilir misiniz? Bu, konu araştırılına kadar diğer Vikipedistleri de durumdan haberdar edecek. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 02:42, 16 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, Takabeg şu değişiklik için bir fikrin var mı? Ben ikilemde kaldım. Anonimin konuyu tartışmaya taşımasını istedim lakin taşımadı. Teşekkürker.--CnkALTDSmesaj/message 03:31, 16 Şubat 2010 (UTC)

Direkt çevirdiğimizde Toprağın Bereketi. Kitabının Türkiye piyasasındaki başlığı Toprak Yeşerince imiş. Takabeg ileti 03:45, 16 Şubat 2010 (UTC)
Birde baktım. Dünya Nimeti adıyla da Türkçeye çevirilmiş ve kitap basılmış. Bence Dünya Nimeti orijinaline sadık bir başlık değil ama öyle çevirildi. Bunun gibi örnek (daha kötüsü) Die Blechtrommel - > Teneke Trampet. Trommel davul demektir. Trampet de nereden çıktı ? Ama ne yazık ki Teneke Trampet olarak yerleşti. Takabeg ileti 07:37, 16 Şubat 2010 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

  • Sağolasın Cenk, zahmet olmuş. Diğer konular da hallolmuş, birini zaten 24 saat ben durdurmuştum; ihateteletubbies "teletabilerden nefret ediyorum" anlamında değil mi? Belli vandal olduğu. Yapılacak çok iş var çok :)  Levent İleti Katkılar   07:48, 16 Şubat 2010 (UTC)

PHP Fusion Türkiye Wikipedia Sayfası 2. sorun[kaynağı değiştir]

Merhaba, acaba zamanınız olursa şu linke tıklayabilir misiniz? (Gökhan bey wikimola verdiğinden size bildirme ihtiyacı duydum) http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:G%C3%B6khan#PHP_Fusion_T.C3.BCrkiye_Wikipedia_Sayfas.C4.B1 Teşekkürler, iyi çalışmalar

SoulSmasher 13:57, 16 Şubat 2010 (UTC)

Silme fonksyonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, vikideki üyelik derecenizi bilmiyorum ama belki cevaplarsınız diye düşündüm. Sitede uyarılması gereken ve silinmesi gereken çok madde var. Bunlara madde denemeyecek kadar kısa içerikli başlıklar aslında. Örneğin Özel:KısaMaddeler bölümünün %60 ı gereksiz ve boş içerikli. Sorum şu, bunları silmek için hangi üye derecesinde olmam gerekli? Teşekkürler. Kumul 18:39, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, Kumul. Öncelikle Vikipedi'ye katılımınız için teşekkürker. Gönderdiğiniz bölümde bulunan maddelerin ilk ikisi; Veysel Çolak ve ‎Emrah vandalizme uğramış sayfalardı. Onların geri getirdim zira. Silinmiş sayfaların anlam ayrımı olan Umar Kağ (anlam ayrımı) sayfasını {{sil}} ile etiketleyerek bir hizmetlinin silmesi için silenecek dosyalar sayfasına gönderdim. Silme ve engelleme işlemleri sadece hizmetliler tarafından gerçekleştirilmektedir. Gönderdiğiniz sayfada bulunan diğer maddelerin bir çoğu anlam ayrımı sayfasıdır lakin boş ya da gereksiz değillerdir. Örneğin Prince maddesi hem bir müzisyenin hem de bir Spor malzemeleri markasının ortak adı olduğundan dolayı bu tarz ayırmalar yapılıyor. Her kim herhangi bir arama motoruna Prince yazdığında ilgili sayfa görüntülenmekte ve kişiler dilediği aramayı böylelikle kolayca gerçekleştirmektedirler. Lakin aksi halde sürekli ya müzisyen olanı ya da spor malzemesi markası olanı belirecekti aramalarda. Sizin ve benim kullanıcı olarak silme yetkimiz bulunmamaktadır. Lakin size bir monobook oluşturabilirim, fakat öncesinde hizmetlilere danışmam gerekecek. İlgilize teşekkürler. Herhangi bir sorunuz daha olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 19:07, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Mesajımı biraz eksik ve yanlış yazdığımı farkettim.

Örneğin silinmesi gereken bölüm derken, Özel:KısaMaddeler bölümü biraz yanlış oldu. Bu bölümün çoğunun anlam ayrımı olan kelimeler olduğunu biliyorum ama mesela Mal adil maddesi şuan hala hafızada. Ve bunun gibi pek çok şey görüyorum lakin:
1-Belgesel fotoğrafçılık
2-Mantar yemekleri bilgi verici değil sadece reklam amaçlı.
3-Liberalizmi geliştirenler
4-Aldatmak
5-Elektrik devre elemanları
6-Tarafsız olmak
7-İpek boz
Maddeleri gibi. Örneğin bu maddeleri Kullanıcı:Vikiçizer kullanıcısına ilettim ve gereksiz olduğu görüldü ve anında silindi.
Benim sıkıntım işte bu noktada başlıyor. Ben her maddeyi yetkili bir kullanıcıya bildirirsem bildirdiğim kullanıcı bir süre sonra sıkılacaktır. Kimseye yük olmadan kendi gördüklerimi kimseyi rahatsız etmeden anında kendim düzeltme çabasındayım.
Tabi şöylede bir durum var, bana güvenme konusu. Tabi bunun için yapılacak bişey yok :).
Şunu belirtmeliyim ki benim silmek istediğim maddeler zaten tamamen yanlış olanlardır. Örneğin Mal adil, İpek boz... küfürlü başlıklar gibi. Bu maddeler sadece ve sadece kişiye hakaret için açılmış maddelerdir. Yani sadece KESİNLİKLE silinecek olan maddelerdir. Onun dışında örneğin Belgesel fotoğrafçılık normal bir maddedir ve bunu silme gibi bir lüksüm yoktur. İçeriği vandalizm'e uğramışsa zaten geri alabiliyorum.
Vikipedi'de daha yeniyim ve kime neyi yazacağımı neden yazacağımı bildirmelimiyim, bildirmemelimiyim çelişkisi içerisindeyim. Öğrenciyim ve zamanım çok kısıtlı. Vikipedi'de madde yazacak kadar boş vaktim olmuyor ama en azından yapılan hakaret, küfür (vandalizm), gibi unsurları siteden temizlemek istiyorum ki kimse bu ufaktefek şeylerle zaman harcamasın ve moralini bozmasın.
Sonuç olarak sormak istediğim "Kısa sürede bazı yetkileri alabilirmiyim" di sadece :)
Kusura bakmayın çok konuştum, ama isteklerimi daha kısa cümlelerle açıklayamazdım :) Teşekkürler Kumul 20:32, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, tam yoğunluk anında yakaladınız. :) Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz gerçekten çok hoş. Dedikleriniz ve istekleriniz anladım; size bir monobook gerekiyor. Şu an için yoğunum lakin en kısa zamanda halledeceğim. Monobook ile sayfa silme yetkiniz olmayacak sadece sayfalara sil etiketi koyabileceksiniz. Bunu monobooksuz dahi yapabilirsiniz lakin; monobook dediğimiz fonksiyon bunu rahatlıkla yapabilmekte. Kısa yoldan yetki kazanmak olası değildir. Fakat ileride neden bir hizmetli olmayasınız? Öncelikle Vikiped'yi daha iyi tanımalı, güzel gözlemler yapmalı ve bir çok politika hakkında ön bir bilginiz olmalı. Size bir monobook sunulana kadar ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altındaki son değişiklikler kısmında bizleri bir müddet izleyin. Monobook'un ne gibi kolaylıklar sağladığını görebileceksiniz. Ve unutmadan dilediğiniz an dilediğiniz soruyu sorarak, ya da istekte bulunarak ben başta olmak üzere Vikipedistleri rahatsız edebilirsiniz. Elbette bu bir rahatsız etme olmayacaktır. Vikipedi'nin gelişmesi adına her türlü yardım şahsım ve diğer Vikipedistler tarafında sizlere sunulacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. İyi izlemeler ve iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 20:41, 16 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

  • Çok teşekkürler :) Kumul 20:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Vikipedi'de yapılan her değişiklik son değişiklikler sayfasından görüntülenebilmektedir. Sayfanın kendisi otomatik olarak güncellenmiyor siz kendiniz sayfayı yenileyerek daha detaylı gözlemleyebilirsiniz. İyi akşamlar.--CnkALTDSmesaj/message 20:52, 16 Şubat 2010 (UTC)
Belirttiğiniz kullanıcı(lar) kötü niyetli bir davranış yapmadıysa aynı kişi dahi olsa engellemeyiz (benim de bir ikinci hesabım var!). Bir oylamada veya tartışmada farklı kişiler oldukları izlenimi vermeyi amaçlayan davranışları olursa veya ikisinden biri engel aldıktan sonra öbürü devreye girerse o zaman kötü kukla olurlar ve engellenirler. Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 21:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba iletiniz için teşekkürler zira ben iletimde engellenmeleri gerektiğini belirtmedim. Kullanıcı adlarına bir yorum yaparak lakin son günlerde eski bir kullanıcı olan x isimli kişinin çeşitli vandalizm içerikli tutumunu göz önüne alarak kukla olabilirler (olasılık) kelimesini kullandım. Sonuçta izlemekte olduğumu belirttim. O an için tek aktif olan hizmetli sizdiniz. Atik bir mesaj oldu benimkisi. Bilgilerinize, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 22:00, 16 Şubat 2010 (UTC)

Domuz gribi aşısı[kaynağı değiştir]

Selam. bu nasııl ? SR olabilir mi sizce ? Takabeg ileti 06:02, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, resme baktım :).. Bence domuz gribi ve eklentileri (aşı,tedavi vs.) çeşitli yollarla arşivlenmekten (geleceğe hatırlanmaya dair saklamak) ziyade tarihe gömülmesi gereken bir olaydır. Madde olarak ilginç olabilir lakin resim olarak benim pek ilgimi çekmedi açıkcası; ki sonuçta resimlerin hangi maddelerde kullanıldığından ziyade resmin içeriğinin önemli olduğu kanısındayım. Lakin herhangi bir spor maddesi içerisine bir takım amigosunun da resmi eklenebilir (olası) fakat ne derece ansiklopediktir tartışılır. Resimdeki bayan biraz daha sarışın olsaydı belki de olumlu bakabilirdim :) Şaka bir yana bence SR olmamalı. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 11:05, 17 Şubat 2010 (UTC)
Ayda..... geç kaldınız. Demin gösterdim. Birde Osmiyum SR yapmak için Osmiyum maddesinin dışında Chemical transport reaction maddesi şart mı ve Titanyum SR yapmak üçün Titanyum maddesinin dışında Crystal bar process maddesi şart mı ? İki fotoğraf da gerçekten kaliteli ve faydalıdır. Ama maddesi konusunda kararsızım. Takabeg ileti 11:16, 17 Şubat 2010 (UTC)
Bence olabilirler. Ama ilgili maddeleri paslaşarak açsak bence çok daha iyi olur. Ne dersiniz?--CnkALTDSmesaj/message 11:28, 17 Şubat 2010 (UTC)
Ben Crystal bar process çevirmeye başladım. Siz Chemical transport reaction maddesi (İngilizcesi uzun ama Almancası kısa ve net) çevirip SRA gösterebilir misiniz ? Vaktiniz varsa. Takabeg ileti 11:31, 17 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

Neden yazının kaynağını belirtmemde sakınca görüyorsunuz reklam değil dilerseniz vikipediste yada vikipedi arşivlerine bakabilirsiniz..Bu imzasız yazı 78.175.210.188 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yahu Tartışma Sayfasına Bakın Vikipedist İle Beraber Hazırladık.. İnatla Reklam Amaçlı Diyorsunuz.. Amacım Reklam Değilde Herneyse Bırakın Bana Kalsın.. Yazıyı Kaynak Belirttim Ekledim Oraya..Bu imzasız yazı 78.175.210.188 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle şuan oturum açmadan katkıda bulunuyorsunuz. Lakin ben tartışma sayfasında tartışmada bulunan kullanıcının siz olduğunuzu anlayamam. Dolayısıyla maddeye katkıda bulunan kişinin de siz olduğunu anlayamam. Internet Protokol Adresi ile bağlanıp kaynak eklemek isteğinizde eğer bu şekildeyse büyük bir ihtimalle başarısızlık ile sonuçlanacaktır. Sayfaya katkıda bulunan kişilerin "bu şekilde" bir kaynak eklemesi tercih edilir zira. Bilginize.--CnkALTDSmesaj/message 20:02, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Hayhay Yeterki Bunu Söyleyin.. Buyrun Benim Yani..Bu imzasız yazı Shevko (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tekrar merhaba, Shevko. Öncelikle size bir takım bilgiler vermem gerekiyor Vikipedi ve işleyişi hakkında. İlginçtir ki şimdiye kadar iletişim içinde bulunduğunuz hiç bir Vikipedist sizi bu konuda uyarmamış. Yukarıdaki bilgilendirmeden anlayacağınız üzere mesaj sayfanızın içeriğini değiştirmekte özgürsünüz lakin size gönderilen etiketleri hiç bir şekilde çıkarmamanız gerekmektedir. Ancak elbette belli bir süre sonra içeriği arşivleyebilirsiniz. Lütfen öncelikle size hemen yukarıda gönderilen "Hoş geldiniz!" mesajında bulunan mavi kelime ya da kelime öbeklerini tıklayarak açılan sayfaları okuyunuz. Bu size Vikipedi hakkında detaylı bilgiler sunacaktır. Unutmamanız gereken diğer bir şey ise yolladığınız iletilerin sonuna imzanızı eklemeniz gerekmektedir. Bunun için mesajımın altına bilgi etiketini ekliyorum. Vikipedi içerisinde değişiklik yaparken hata yapacağım endişesine kapılmamalısınız. Herhangi bir konu hakkında bilgi almak istediğinizde hem bana hem de ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altında göreceğiniz son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere de danışabilirsiniz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 20:25, 17 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, umarım yanlış birşey yapmamışımdır Moldflesh 20:40, 17 Şubat 2010 (UTC)Moldflesh
  • Merhaba Moldflesh, öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Nazik tutumunuz için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Size az önce gönderilen "Hoş geldiniz!" mesajında Vikipedi hakkında bazı genel bilgiler bulunmaktadır. İlgili mesajda bulunan mavi kelime veya kelime öbeklerini tıklayarak bu bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Vikipedi içerisinde değişiklik yaparken "hata yapacağım" diye bir endişeye kapılmayınız lütfen. Hiç bir Vikipedist her şeyi bilerek başlamadı Vikipedi katkılarına. Eğer aklınıza bir şey takılırsa ya da herhangi bir konu hakkında detaylı bir bilgi almak isterseniz ister bana, ister ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altında yer alan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistlerin sorularınıza titizlikle cevap vereceğinden emin olabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 20:57, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim, ilerideki sorularım için sizi tercih edeceğim :), eğer ilk yaptığım birkaç değişiklik ve denemeyi kontrol edip beni uyarabilirseniz çok sevinirim. Moldflesh 21:14, 17 Şubat 2010 (UTC)Moldflesh
  • Tekrar merhaba, iletiniz adına sevindim. Hep dediğim gibi; teşekküre bir teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Ben teşekkür ederim. Katkılarınızı taradım ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi maddesi içerisine bir kullanıcı tarafından girilen imzasını kaldırmışsınız. Bu gayet olumlu bir davranış, tebriği hakettiniz. Fakat sizden önce ilgili madde bir anonim (IP - Internet Protokol Numarası ile katkı yapan kullanıcı/kullanıcılara verilen ad) bir kullanıcı tarafından şöyle değiştirilmiş. Sizin değişikliğiniz elbette olumlu. Fakat henüz yeni bir kullanıcımızsınız genelde bizler sayfa geçmişlerini kıyaslayarak düzeltmeler yapıyoruz. Neticesinde ilgili maddeye son olarak şöyle bir değişiklik yapılmış. Tüm bu değişikliklerin sonunda bir kıyaslamaya gittiğimizde madde üzerinde yanlış olarak girilen bir bilgi/ifade kalmamış. Biraz uzun oldu fakat detaylı olarak anladığınıza inanıyorum. Hemen unutmadan; imzanızı atarken 4 adet tilde işareti koymanız yeterli olacaktır sonuna "Moldfresh" yazmanıza gerek yok. Hemen test sayfanızda bunu deneyebilirsiniz. Güzel değişiklik isteklerinizle böylesine devam etmeniz temennisiyle, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 21:36, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Peki Ben Şimdi Kişisel Sayfamı Boşaltamazmıyım ? Shevko 21:04, 17 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

Açıklamanızı anladım, önce geçmişi kontrol et :). Şu an yaşadığım sorun ise, örneğin [3]sayfasında gördüğümüz sağdaki bilgilendirme kutusu, içindeki resimler ve makalenin içindeki resimleri nasıl ekleyebileceğim, bana konu ile ilgili bilgiyi nereden görebileciğimi açıklarsanız da son derece memnun olurum. Diğer sorularım,

  • İngilizce wikipedia'dan -elbette alanımızla ilgili ve doğru olduğuna inandığımız bir şekilde-, çeviri yapmamızda bir problem olmadığını umuyorum ama yine de sormakta yarar var.
  • Böyle bir çeviri yaparsak oradaki kaynakları da türkçe makaleye mi eklemeliyiz yoksa kaynak kısmına ingilizce vikipedi yazmak mıdır doğru olan?
  • Wikipedia'ya herhangi bir dilde eklenmiş herhangi bir resim ya da tablo da wikipedinindir ve tüm dillerde kullanılabilir mi?
  • Kimya, biyoloji ile ilgili alanlarlarda kullanılan belirgin tabloları alabileceğimiz bir yer var mıdır, bu tabloların standardizasyonunu sağlamanın gerekli olduğunuu biliyorum

Şimdiden teşekkürlerMoldflesh 22:10, 17 Şubat 2010 (UTC)

Soruya açıklayıcı bir yanıt[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, mesajınızı şans eseri gördüm. Bundan sonraki bana yollayacağınız mesajlarınızı benim mesaj sayfama göndermenizde yarar var ki ben farkına varabileyim. Öncelikle moleküler bir düzey alacak biyoloji katkılarınızı sezer gibiyim; moleküler biyoloji ve genetik alanında buna ihtiyacımız mevcuttur. En.wikipedia ve Tr.wikipedi birbirinden bazı içerikler yönüyle farklıdır. Ne gibi? Wikipedia, Vikipedi'ye nazaran çok daha gelişmiştir, Wiki ağındaki en gelişmiş olanıdır zira. Bundan dolayı Wikipedia'da bulunan bazı şablon/taslak (template) Vikipedi içerisinde bulunmamaktadır. Test sayfanızda şablon:xxyyzz bulunamadı tarzı bir yazı görmenizin nedeni buydu. Henüz şu tarz şablonlarımızı oluşturamadık fakat ben benzerini vakit bulduğumda oluşturabilirim siz de ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Sorunuza maddeler halinde yanıt veriyorum;
  • En.wikipedia'yı ya da bildiğiniz diller ölçüsünde diğer interwiki'de (İspanya, Rusya vs.) bulunan diğer Wikipedia'lardaki içeriklerden faydalanabilirsiniz.
  • Her nasıl bizim Vikipedi'mize kullanıcılarımız varsa, Wikipedia'nın da aynı şekilde kullanıcıları mevcut. Sonuçta elbette Wikipedia'yı geliştirmek adına katkıda bulunabilirsiniz lakin bir Türk olarak önce kendi Vikipedi'mizi geliştirme taraftarıyım :) Demek istediğinizi algıladım. Bulabiliyorsanız "türkçe kaynak" tercih etmenizi öneririm. Fakat elbette Wikipedia'da verilen kaynakları direkt olarak Vikipedi sayfası içerisinde gösterebilirsiniz. Mesela Avril Lavigne maddesinde ki kaynakların bir çoğunu vaktiyle düzenlemiştim. Kaynakları Vikipedi'ye eklerken İngilizce cümleleri Türkçe'ye çevirerek eklemelisiniz. İlgili sayfa size fikir sunacaktır.
  • Wikipedi'ye eklenen dosyalar; File:xxyyzz şeklinde bir isim alır. Vikipedi içerisinde ise bu Dosya:xxyyzz şeklindedir. Hangi ülkenin Wikipedia'sı ise o ülkenin dilindeki dosya ismini alarak başlar. Wikipedia içerisinde bulunan resimlerden Vikipedi içerisinde bulunanlar direkt olarak kullanılabilir. Bulunmayanlar kullanıcılar tarafından Vikipedi içerisine yüklenebilir. (Wikipedia ) kaynak gösterilebilir. Nasıl? Kendi yüklediğim bir resim olan Prince markası logosundan bunu anlayabilirsiniz. Ve bir de Wikimedia Commons bulunmakta. İsminden de anlayacağınız gibi ortak bir kullanım havuzudur. Bu havuz içerisine yüklenen her resim tüm interwiki tarafından kullanılır. Eğer bir resim Wikimedia Commons havuzunda ise ilgili resimde türkçe olarak Bu resim Wikimedia Commons'ta yüklüdür. şeklinde bir etiket bulunur.
  • Dördüncü sorunuzun cevabı ilk cevabımda bulunmaktadır.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 22:39, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, maddenin değişiklik savaşı özeti. Kullanıcıyı konuyu tartışma sayfasına taşıması konusunda bilgilendirdim lakin ısrarcı bir tutum sergiliyor. Üçüncü geri alışımda korumaya alınması gerekebilir. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 23:48, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhabalar,

Bildirdiğiniz için teşekkürler... eğer 3 geri dönüş kuralı ihlâl edilirse müdahil olacağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 23:50, 17 Şubat 2010 (UTC)

  • Teşekkürler ben 3GK gerektirecek son işlemi yapmayacağım zira. Şu sıralar her ne kadar vandalizm temalı değişiklik savaşları yaşansa ve 3Gk'ya girmesede bazı kullanıcılar konuları şikayet sayfalarına taşıyabilmekte. Son hamleyi size devredeyim ben :). İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 23:53, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Zaten 3GK durumunda olayın daha çıkılmaz hâle gelmemesi için bir hizmetliden korunmasını talep etmek en doğru olan seçenek. Ek olarak dediğiniz gibi özünde vandalizm olan bazı değişiklikler ve uygulanan standart prosedürler ilgili içeriklerin hassasiyeti dolayısıyla yanlış bir şekilde ele alınıp şikâyet sayfalarını da meşgûl edebiliyorlar. Bakalım 3GK ihlâli olacak mı, belki olmaz, umutlu olmak lazım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 23:55, 17 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

selam beyefendi/hanım efendi kuran maddesinde yazdığım yorumları sildiniz. heryerin bi kuralı var anlarım ama kural sadece banaysa o zaman sorgularım sorgulayamıyosam sorgulayacaklara şikayet ederim baktım oda bi işe yaramıyor o zaman adalet olmadığına hükmederim ve kaale almam kişi kaynak belirtmeden yazı yazıyor bariz kendi yorumu cevap verince siliyorsunuz gereksiz bilgi diye siliyorum siz ekliyorsunuz şimdi size rica ediyorum bi araştırın kutsal metinlerde herhangi birinde üzerine tartışmalar diye bi konu başlığı varmı 2ncisi herhangi bir maddede başka bir maddenin tanımı yapılıyormu (örnek : pluton maddesinde ay ın tanımı yapılması gibi ) tarafsızlık iyidir :)

saygılar...Bu imzasız yazı Brhm84 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle Vikipedi bir ansiklopedidir. Ansiklopedik bilgi; tarafsız bir dille yazılmalı ve zengin kaynaklarla donatılmalıdır. İlgili madde'deki içerik kutsal bir kitabın içeriğidir; bu doğrudur lakin konu içerisinde konudan uzak bir ifade ya da ifadeler şahsi görüşümce yoktur. Vikipedi içerisinde hiçbir şey şahsi görüşler ile şekillendirilemez.. Size konuyu tartışma sayfasına taşımanızı topluluk kararı alınması sebebiyle önerdim. İlgili madde'de bulunan iddialar madde ile direkt ilgili olduğundan ve kaynak gösterilerek yazıldığından ansiklopedi içerisinde bulunmaktadır. Lakin en basiti bir kelimeyi İngilizce'den Türkçe'ye çevirmeye kalktığınızda bile size ikinci, üçüncü, dördüncü anlamlarını vermekte hatta bunun yanında varsa diğer şekilleri de size sunularak, bilgilendirmekte. Yorumunuzu tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum, dilediğiniz zaman tatrışma sayfasına metninizi taşıyabilir; topluluk kararına sunabilirsiniz. Tarafsızlık ilkesi eğer bireysel doğrularla şekil alıyorsa yanlıştır. Katılımınız için teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 00:22, 18 Şubat 2010 (UTC)

virginia woolf[kaynağı değiştir]

  • merhaba kolay gelsin:) Virginia Woolf sayfası ile biraz uğraştım. viki standarlarına da baktım ve biliyorum hala bir sürü eksiği varolmakla beraber sence şu düzenleme şablonu kalkacak duruma gelmiş midir artık? Serguzesht 00:26, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba, maddeye olan katkılarınız için teşekkürler. Sadece günlere, aylara ve yıllara bağlandırmalar eklemiyoruz. Mesela 9 Haziran, 1989 şeklinde değilde 9 Haziran, 1989 şeklinde kullanıyoruz. Şu an için Vikipedi'de ki maddelerde bu hata oldukça fazla karşılaştıkça düzeltmeye çalışıyoruz. Etiketi sizin kaldırmanız için bıraktım. Kaldırılmayı bekliyor :). İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:42, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • eyvallah:) kolay gelsin. sizinle çalışmak gerçekten hoş Serguzesht 00:47, 18 Şubat 2010 (UTC)

  • Sayfanın daha iyi düzenlenmesini gerçekten içok istemiştim, resimlerde biraz başarısız kaldığımın da farkındaydım ama, düzeltmeniz için teşekkür ederim. Daha profesyonel hale gelip daha hızlı ve düzenli yazılar yazabilirim, görüşmek üzere. Moldflesh 00:37, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • Selamlar, resimler bence gayet yerindeydi, sadece ufak bir düzene ihtiyaçları vardı; siz misafirlerimizi getirttiniz ben ise salona aldım. Mantığımız bu. Bu durumda misafiri getiren daha büyük bir iş yapmış olur karşılama olmayacaktı zira misafir olmasaydı. Zamanla çok iyi bir gelişme kaydedeceğinize eminim. Bu arada başarısızlık derken? Hiç bir Vikipediste yakışmayacak bir söz; hele ki henüz Vikipedi'ye yeni katılıp ilk günlerinde böyle katkı yapmak isteyen bir Vikipedist için. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:49, 18 Şubat 2010 (UTC)