Kullanıcı mesaj:Caghan Kizil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Caghan Kizil![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:44, 18 Aralık 2006 (UTC)


Baharmesaj 09:10, 4 Ağustos 2006 (UTC)


Yazışmalarınızda yorum yapmak istediğiniz konu hakkında herhangi bir başlık yoksa lütfen yeni konu başlığı açınız.


Selam Caghan ben che.Senden yardım istiyecem.Ben tatile gidiyorum kullanıcı sayfanızda tıp metinleri yazabilir amblemini gördüm.Lütfen adli tıp kurumu ve beyin ve sinir cerrahisi maddesini genişletiniz.Saygılar ve İyi calışmalar.--Che 21:55, 6 Temmuz 2006 (UTC)

telif ihlalleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:AdilKullanım-KitapFigürü etiketini hazırlayıp ona dayanarak çeşitli resimler yüklemişsiniz [1]. O şablonu İngilizce Wiki'deki {{Book cover}} şablonundan çevirdiğinizi yazmışsınız ama o şablon yalnızca kitap kapaklarıyla ilgili, kitapların içeriğiyle değil. Kitaplardaki resimleri bu şekilde kullanmanız telif ihlali oluyor. Bir resmin adil kullanım tanımlamasıyla kullanımı ancak yazının özellikle o resim hakkında olması durumunda mümkün olabilir. Örneğin, o resim bir haber konusu olduysa (bilimsel bir tahrifat suçunun delili olarak) veya bir teknik ressamın kullandığı stili göstermek amacıyla. Adil kullanım bir gereklilik durumu içindir. Yoksa telifli bir kitaptaki bir resmi sırf beğendiğiniz için kopyalayıp kullanamazsınız. --İnfoCan 20:09, 13 Ağustos 2006 (UTC)

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Kullanıcı sayfanızda tıp metinleri yazabilir diye bir kullanıcı sablonunuz var.Sizi beyin ve sinir cerrahisi maddesinin genişletilmesine davet ediyorum.Babam bir beyin cerrahı olmasına ragmen ben bukadar yazdım.Sizin katkılarınızla sayfanın yararli ale gelecegini umuyorum.Saygılar--Chemsj 18:53, 5 Eylül 2006 (UTC)

sayın kullanıcı sadece soğuk savaş şablonu koyarak madde açılmaz yaptıklarınız eğer bilgi içermezse yakında silinir.--88.240.17.224 09:45, 8 Eylül 2006 (UTC)

Lütfen 3.Dünya Savaşı ve 1989 Devrimleri gibi boş maddeler yaratmayınız --Pinar 07:33, 10 Eylül 2006 (UTC)
Ayrıca Çin İç Savaşı, Çin-Sovyet Ayrılığı --Pinar 07:43, 10 Eylül 2006 (UTC)
Prestroyka, Romanya Devrimi, ve Prag Baharı maddelerinde de aynı şekilde davranmışsınız --Pinar 08:03, 10 Eylül 2006 (UTC)
Polonya Dayanışma Hareketi, Nükleer Silahlar, Nixon'ın Çin Ziyareti... --Pinar 08:14, 10 Eylül 2006 (UTC)

Yukarıdaki uyarıyı yinelemek ihtiyacı hissettim. Sayfaları bir şablon ile açmak kolay ama bulup silmek uğraştırıyor. bknz: Vikipedi:Taslak, VP:HS --Tembelejderha 09:50, 10 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 01:47, 11 Eylül 2006 (UTC)


Çağhan merhaba,

Resim etiketlemeyle ilgili bir iki fikrimi paylaşmak istedim. {{Tarihi Fotoğraf}} etiketinin kullanımıyla ilgili.

"Sovyetlerin Macaristani Isgali.jpg" ve "Nagyimre 1.jpg" gibi resimler bu kategoriye maalesef girmiyor. Resimlere bu etiketi koyabilmemiz için o anın tek fotoğrafı olması ve bir daha böyle bir anı yakalamanın imkansız olması gerekiyor.

Resimleri etiketlerken bu hassas ayrımı göz önüne alırsan çok mutlu olurum.

Sevgiler

Vito Genovese 16:43, 11 Eylül 2006 (UTC)


Özenin için teşekkür ederim Çağhan,

Aslına bakarsan eklenen resimlerin ne olursa olsun kaynaklarının açık bir şekilde (internetten alınmaysa url formatında) belirtilmesi gerekiyor. Yoksa fotoğrafın cinsinin de ne olduğunu bilmek çoğu zaman mümkün olmuyor ve tahmin yürütmek zorunda kalıyoruz. Eh, bu da pek sağlıklı değil takdir edersin ki.

Büyük bir ihtimalle bu iki resim için uygun bir telif etiketi bulamayacağız. Birisinin kalitesi zaten çok kötü, ikincisinin de tarihsel bir özelliği yok. Diğer Wikilerde de gezindim ama söz konusu maddelerde bu fotoğrafları göremedim. Bu durumda alternatif fotoğraflara yönelelim istersen. Ama o an ve o kişi çok önemli diyorsan, olayın ve adamın farklı bir resmini bulmaya çabalayalım. Her şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Sen maddeye daha hakimsin, neyin gerekli olduğu konusunda sen yön ver en iyisi.

Duruma göre senden haber bekliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 08:21, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:48, 12 Eylül 2006 (UTC)

Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu sayfasında başvurum var.Oy kullanırsanız sevinirim.

Saygılarımla--Simon Bolivar 11:41, 8 Şubat 2007 (UTC)

Yardım edereseniz sevinirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben kalp hastalıkları ve beslenme bozuklukları maddeleri hakkında makale oluşturmak istiyorum. Sizde bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim. Saygılar --Cd96 17:12, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Resim:Ufukuras madencikazmasi zonguldak.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Pinar 08:06, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Doğu Alman Ayaklanması[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 00:58, 23 Temmuz 2009 (UTC)


Mutlutopuz 10:33, 2 Şubat 2012 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.28, 3 Ocak 2019 (UTC)[yanıtla]

Selamlar Caghan Kizil. Bu gün sizin de yer aldığınız bir çalışmada Alzheimer riskini azaltan bir genin keşfedildiğini sevgili @Mereyü'den öğrendim. Sizler gibi değerli bilim insanlarıyla yolumuzun Vikipedi'de kesişmesi beni mutlu ediyor. Sizi ve çalışma arkadaşlarınızı tebrik ederim. --KediÇobanı🐈 06.57, 17 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]