Kullanıcı mesaj:CRea80/Eski Mesajlar 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.


VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 08:49, 26 Haziran 2008 (UTC)

  • Lisans veya kaynak bilgisi eksik resimler 7 günlük bekleme sürecinin sonunda silinmektedir. Lütfen yüklediğiniz resimlere uygun lisans ve kaynak bilgisi ekleyiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 15:09, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

İyivikiler... homonihilis // ileti 17:48, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --M. M. ileti 18:10, 17 Ağustos 2008 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Levent Abi ileti 03:59, 25 Ağustos 2008 (UTC)


Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.

Levent Abi ileti 04:14, 25 Ağustos 2008 (UTC)

deneme yapmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle hoşgeldiniz.
Vikipedi sayfalarında deneme yapıyor gibisiniz. Yaptığınız değişiklik geri alınacak ya da silinecektir.
İsterseniz denemelerinizi deneme tahtasında keyfinizce yapabilirsiniz.


Vikipedi'de herkes değişiklik yapabilir. Vikipedi'yi tanımak isterseniz, Vikipedi:Hakkında sayfasına bakabilirsiniz.


--Ispartaileti 23:35, 25 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Aynı konuyu anlatıyorsa birleştirilmelidir. Nesililer maddesindeki bilgileri Hititler maddesine eklerseniz iyi olacak. Siz yazdınız değil mi? Emeğinize de yazık olmasın bence. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:59, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Resim bilgilendirme uyarısı[kaynağı değiştir]

Commons-tan
Commons-tan
Resim bilgilendirme uyarısı
Yüklediğiniz bazı resim(ler)in, lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik ya da yanlış olduğundan ötürü, silinme sürecine girmiştir.
Vikipedi, telif haklarına çok önem vermektedir. Bu nedenle, Vikipedi'de kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri Vikipedi'nin telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da düzeltiniz. Aksi durumda bu resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Kolay gelsin, iyi çalışmalar... -- Burak ileti 08:41, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Kaynaksız resim[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yüklediğiniz resimler konusunda defalarca uyarılmışsınız. Ancak hâlâ kaynak bilgisi eksik resimler yüklüyorsunuz. Lütfen Resim:Hokkabaz afis.jpg resmine kaynak bilgisi giriniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:04, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Her resim için mutlaka bir kaynak bilgisi verilmesi gerekiyor. "Bir zamanlar bilgisayarıma kaydetmiştim, şimdi buraya yükledim" gibi bir kaynak gösterilemiyor maalesef. Bir film afişi için iki kaynak seçeneği var:
  1. İnternette bulmuşsunuzdur. O zaman tıklandığında resmin olduğu internet sayfasının doğrudan açılacağı şekilde bir URL'yi kaynak olarak vermelisiniz.
  2. Kendiniz afişi scan etmişsinizdir. O zaman "film afişininden scan edilerek elde edildi" şeklinde bir kaynak koyabilirsiniz.
Söz konusu film afişi sanırım şu anda da pek çok internet sayfasında mevcuttur. Onlardan birinden afişi yeniden elde edip, URL şeklinde kaynak verirseniz sorun çözülür. Bir de Yardım:Resim yükleme sayfasını gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Umarım cevabım faydalı olmuştur. İyivikiler... homonihilis // ileti 13:05, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 03:20, 23 Ocak 2009 (UTC)

Sessiz sedasız üstümüzdeki gökle ilgili güzel katkılarıyla Vikipedi'yi zenginleştiren CRea80'e, bu meteoroloji barnstarıyla teşekkürler..  Levent İleti Katkılar   22:36, 10 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkürler, aynen devam[kaynağı değiştir]

  • Bir süredir yapmayı planladıklarımı benden önce davranıp yapıyorsunuz, kısmet sizeymiş, başarılı çalışmalarınızı takdirle izliyor, astronomi alanında çok eksiği olan vikipedideki boşlukları doldurma çalışmalarınızın devamını diliyorum. Sevgili Levent de benden önce davranmış... Bir armağan da ben vereyim dedim, kabul buyurursanız.Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 02:06, 11 Şubat 2009 (UTC)
    Düşünenadam'dan CRea80'e astronomi alanındaki değerli katkıları nedeniyle küçük bir armağan...
  • Teşekkür ederim. Bu arada terimler konusunda da bilgili olduğunu gözlemliyorum. Gökada maddesinde yanlış gördüğün bir terim olursa düzeltirsen veya kırmızı bağlantıları mavileştirmemde yardımcı olursan sevinirim. sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 22:02, 26 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba, bir hatırını sorayım dedim astronomi gönüllüsü vikipedist dostumuz, bakıyorum etkinliğini durmaksızın sürdürüyorsun--Düşünenadam 23:09, 5 Mart 2009 (UTC)
  • Sevgili CRea80 gerçekten dediğin gibi oluyor. İnan ki ben de bir maddeyi yazarken o kadar çok bilmediğim şeyi öğreniyorun ki... sevgiler iyi geceler...--Düşünenadam 23:37, 5 Mart 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... ho? ni! 12:13, 6 Mart 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Yabancımsj 12:16, 10 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba. Belirttiğiniz kaynakta resmin lisansıyla ilgili bir bilgiye ulaşılamıyor. Bu nedenle kaynak bilgisi eksik. Bilginize. --Yabancımsj 12:16, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Kaynak sitedeki resimlerin telif haklarına ilişkin bilgiler şu sayfada verilmiş. Burada da resimlerin ticari kullanımına izin verilmediği yazıyor. Bu türden lisanslar vikipedinin "özgür ansiklopedi" anlayışına uymuyor. Bizim burada telif hakkıyla korunan bir materyali kullanabilmemiz için adil kullanım koşullarının varlığı gerekli. Bunlardan en önemlisi de, özgür lisanslı alternatifinin üretilemeyecek olması. Benim anladığım kadarıyla maddenin konusunu anlatmaya yarayacak özgür lisanslı resim çekilebilmesi mümkün. Eğer böyleyse, bu durumda resmin söz ettiğim koşulları taşımaması nedeniyle silinmesi gerekecek. Özgür lisanslı alternatifinin yaratılması konusunda siz de görüşünüzü belirtirseniz durum netleşir. Teşekkürler. --Yabancımsj 16:14, 10 Mart 2009 (UTC)
  • "Özgür lisanslı alternatif" derken benim de ilk aklımdan geçen NASA'nın çektikleri olmuştu. Astronomi maddeleri açısından böyle bir şansımız var. NASA'nın ürettikleri kamu malı olduğundan viki için ciddi bir kaynak oluşturuyor. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 18:34, 10 Mart 2009 (UTC)

gökbilim alanındaki çalışmalarınız için sizi kutluyorum. e.c. 22:01, 11 Mart 2009 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Manco Capac 20:07, 25 Mart 2009 (UTC)

Telif bilgisi[kaynağı değiştir]

ilgili sitedeki telif bilgisi gözümden kaçmış. Ancak siz gerekli linki dosyaya eklemişsiniz. Dolayısıyla teşekkür ederiz. --Manco Capac 07:51, 26 Mart 2009 (UTC)

Adil kullnım ve CC resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba, yüklediğiniz CC resimlere adil kullnım gerekçelendirmesi eklemenize gerek yok. bu tür resimler serbest telifli resimler olduğu için adil kullnım kapsamına girmemektedirler. lüten resim yüklemeden önce VP:RY yi iyicve okuyunuz. Ayrıca anlamadığınız bir durum var ise bana sorabilirsiniz. Teşekkürler. --Manco Capac 15:27, 26 Mart 2009 (UTC)

  • Lütfen yüklediğiniz diğer resimlerdeki bilgi etiketlerini Dosya:NGC1398.JPG resminde yaptığım gibi değiştirir misiniz? Teşekkürler. --Manco Capac 15:30, 26 Mart 2009 (UTC)

resim yükleme bilgisi[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, resimleri o şekilde düzenlerim. Ancak bu şekilde yapmamın sebebi başta gelen şablonda telif ve madde adı bölümlerinin dosya yüklendikten sonra yazılan yazıları almayıp, tekrar şablon ayracıyla göstermesiydi. Daha sonra "_" işaretini kendim kaldırıp boşluk yaptığımda düzeldiğini gördüm. İsterseniz bu sorunu da bir kontrol edin. Kolay gelsin.--CRea80 16:05, 26 Mart 2009 (UTC)

  • Tam olarak hangi şablondan ve başta gelen diyerek neden bahsettiğinizi anlamadım. Biraz daha açıklar mısınız? Teşekkürler, --Manco Capac 07:41, 27 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba, sanırım sorunu hallettim. Teşekkürler. Ancak tekrar hatırlatmak istedim yüklediğiniz resimleri adil kullanım durumundan çıkartmanız gerek. --Manco Capac 08:01, 27 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Crea, sözettiğin şablonu bugüne kadar hiç kullanmadım ve işleyişini bilmiyordum. Yine de en-wiki'dekiyle karşılaştırdım ama sorunu bulamadım. Yardımcı olamıyorum, üzgünüm.  Levent İleti Katkılar   17:54, 31 Mart 2009 (UTC)
  • Tamamdır, kolaylıklar dilerim.  Levent İleti Katkılar   19:21, 31 Mart 2009 (UTC)

Şablon:Citation[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Citation'da yaptığınız değişiklikten sonra Çıplak Maya, Sait Faik, Charles Darwin gibi maddelerdeki kaynaklar kullanılamaz hale geldi. Eğer sizin yaptığınız değişiklik başka maddeleri etkilemiyorsa geri almayı ve düzeltmeyi bu maddeleri etkilemeyecek şekilde yapmayı teklif ediyorum. Sizin fikriniz ne olur? İyi günler. --Guzelonlu 05:55, 1 Nisan 2009 (UTC)

Tekrar Merhaba. Ben de sizin değişikliğiniz başka maddeler için olabilir düşüncesi ile size sormadan bakmamış/değiştirmemiştim. Bu durumda hep beraber çözüm arayabiliriz. Ben de bakayım biraz. Teşekkürler, iyi günler. --Guzelonlu 07:35, 1 Nisan 2009 (UTC)

citation şablon[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şablon:Citation şablonunda bugün tuhaf bir bozukluk oluşmuş. Aslında görünürde hiç bir şey yok ama buna bağlı olan kaynak şablonları hatalı gösteriliyor. Mesela Şablon:Cite journal şablonu kullanılan Karanlık madde. Bu bozukluk şablondan kaynaklanmıyor gibi görünüyor pek çok düzeltme denedim, kendim cite journal gösterecek değişik bir kod yazdım o zaman düzgün göründü fakat Şablon:Citation bağlantılı olduğunda aynı bozukluğu tekrarlıyor. Şu an kendi eklediğim kodu çıkardım tekrar eski citation bağlantılı kodda. Kontrol edebilir misin? Kolay gelsin.--CRea80 22:28, 31 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba, kontrol ettim, baktım, denedim ama en.wikipedia'da çalışırken burada çalışmıyor. Şablon:Citation'da bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir de son sıralarda basit kaynakçalarda bile viki hata veriyordu. Kaynakça şablonu ekleyince düzeliyordu, bu hatada kendiliğinden (sanırım wiki programında bir değişiklik neticesinde) ortaya çıkmıştı. Citation'da da aynısı olabilir. Büyük ihtimalle basit bir şekilde hata giderilebilir ama maalesef ben bulamadım...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 07:01, 1 Nisan 2009 (UTC)

aynen devam, yakında ben de geliyorum[kaynağı değiştir]

Slm, maşallah tüm hızınla astronomi alanında katkılarına devam ediyosun, bravo, saygılar...--Düşünenadam 23:16, 22 Nisan 2009 (UTC)

  • sevgiler , valla bir tanınan astronom bile olsa vikimize sizin kadar katkı yapamazdı, buna eminim, çünkü astronom arkadaşlarım var neyse... Elbirliğiyle inşalllah vikipedinin astronomi boşluğunu dolduracağız ... 0nbeş gün sonra astronomiye yeniden girişeciğim, sevgiler...--Düşünenadam 23:28, 22 Nisan 2009 (UTC)

Telif üzerine[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle yorulmadan, bıkmadan eklediğiniz onca astronomi maddesi için teşekkürler ^_^ Bununla birlikte, eklediğiniz son taslaktaki bir cümlenin telif hakkı saklı olduğunu gördüm: "Çok ilginç bir kümedir, çünkü farklı gökada türlerinden, geniş bir çeşitlilik içerir. Bu küme, büyük bir ihtimalle, birbiriyle birleşen daha küçük birkaç küme içermektedir."[1] Bu tip aralara kaçan telif hakkı saklı ifadeleri bulmak bizim için çok zor; sinsi telif ihlâli deniyor buna bu yüzden (saptaması zor olduğundan). Büyük ihtimalle yanlışlıkla oldu ama lütfen tekrarlamayınız; geçmişte zaten telif hakkı hususunda uyarı almışsınız - yeni bir telif hakkı ihlâlinde gerekli prosedür uygulanacaktır. Lütfen biraz daha özen... Katkılarınızın devamını dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 03:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Ben baştaki kişisel kullanım için kısmını görünce mesajı yollamıştım; oysa aşağıda lisans olarak bize uygun olan bir CC lisansını vermişler. Durum böyleyse neden yukarıdaki metinde öyle yazdılar bilmiyorum (sadece kişisel kullanıma açık gibi duruyor); sanırım tercümelerinde ufak bir sorun veya gözden kaçan nokta oldu ^_^ Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler; evet bu sitedeki içeriği kullanabilirsiniz - gösterdikleri lisans uygun. Çıkardığım ifadeyi geri alacağım; rahatsız ettiğim için üzgünüm... -_- Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 04:11, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • bence en iyisini yapıyorsun, ha gayret az kaldı... Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 21:38, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Fermi paradoksu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bildiğiniz gibi ana sayfamıza her hafta bir seçkin madde çıkartıyoruz, ancak SM üretim hızımız biraz düşük. Bu nedenle, ilgilenebileceğini düşündüğüm kullanıcılardan yardım istiyorum. Acaba seçkin olan İngilizcesinden çevrilen Fermi paradoksu maddesinde bulunan kırmızı bağlantılardan bir kısmını açmak ilginizi çeker mi? İlgilenemezseniz de sorun değil. İyi çalışmalar. --yabancım 10:18, 9 Ekim 2009 (UTC)

Evet, şimdilik taslak da olsa olur. Daha sonra geliştirilir nasılsa. Gördüğünüz gibi epeyce kırmızı var ilgilenilmesi gereken. Hepimiz bir ucundan tutabilirsek, bir SM daha kazandırmış olacağız Vikipediye. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 17:19, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • astronomi maddelerine katkılşarınızdan dolayı size teşekkür etmek istedim, sevgilerBu imzasız yazı Sigitolo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, oldukça iyi bir madde. Tebrikler. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 20:28, 15 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:56, 2 Mart 2010 (UTC)

Merhaba, astronomiyle ilgilisiniz, acaba Galaksi maddesini bir gözden geçirebilir misiniz? Seçkin Madde olması için aday gösterilmiş. --İnfoCan 23:22, 23 Ocak 2010 (UTC)

  • Katkılarınız için VİKİPEDİ adına size teşekkürü bir borç biliriz, bunu şimdiye dek telaffuz edemiyenler varsa, katkılarınıza bakıp takkelerini önlerine alıp bir düşünmeliler, sevgiler ve saygılar...--Sigitolo 00:02, 30 Haziran 2010 (UTC)



Selam Crea. Sence de şu resimde bir acayiplik yok mu? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:44, 30 Haziran 2010 (UTC)

Selam, görebileceğin gibi fotoğraf düzensiz bir çokgen tarafından sınırlandırılmış gibi gözüküyor. Çokgenin dışı boşluktan ibaret. Yani fotoda gariplik var. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:17, 30 Haziran 2010 (UTC)

Olmazsa ilgililerle irtibata geçeriz. Hataları düzeltiriz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:42, 30 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'nin ana sayfaya koyacak çeşitli SM bulamadığı şu günlerde astronomi alanında değerli çalışmalar yapan bir tek seni görüyorum. İngilizce Vikipedi'den aynen çevrildiği takdirde Seçkin Madde olabilecek ve senin de ilgi alanın olduğunu gördüğüm en:Vega, en:Cat's Eye Nebula, en:Crab Nebula, en:GRB 970508, en:Nebular hypothesis, en:Proxima Centauri, en:Planetary nebula, en:Tau Ceti maddelerinden istediğin bir veya birkaçını SM yapabileceğini düşünüyorum. Teklifimi gözden geçirmeni isterim... Ayrıca, birçok maddede düzelttim ama yine de çok büyük bir sorun olmasa da madde yazarken Kaynakça başlığı Dış bağlantılar başlığının üzerinde yer alırsa Vikipedi düzzenine daha uygun olur... Elbette büyük bir sorun değil ama dikkat etmeni isterim... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 12:20, 18 Temmuz 2010 (UTC)

Tekrar selamlar. GRB 970508 maddesini Seksen iki yüz kırk beş çevirmiş ve SMA göstermiş... Darısı diğerlerinin başına İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 17:10, 26 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba. Etkileşen gökada maddesinde kaynaklar kısmında ölü bağlantı yer almaktadır. Kaynaklandırmayı yeni linkle yeniden yapabilir misiniz. Hürmetler?--[ahzaryamed]₪.ileti 00:17, 9 Eylül 2010 (UTC)
Merhaba Etkileşen gökada maddesinin kaynaklarında ölü bağlantı göremedim ayrıntı verirsen sevinirim. Saygılar.--CRea80 10:13, 29 Ekim 2010 (UTC)
Düzenlenmiş. İlginiz için teşekkürler.--[ahzaryamed]₪.ileti 10:46, 29 Ekim 2010 (UTC)

NGC 76 isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Rapsar 16:42, 28 Ekim 2010 (UTC)

Mrb. Maddeye sadece 2-3 cümle eklerseniz silinmesini engelleyebilirsiniz. Bu benim uydurduğum bir şey değildir, kişisel bir olay da değildir, yanlış anlamayın lütfen...--Rapsar 10:17, 29 Ekim 2010 (UTC)

Madde isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Astronomi maddeleriyle ilgili olduğunuz için bir ricam olacak. Ana Sayfa'ya çıkacak şu resmin açıklamasındaki kırmızı bağlantılar için maddeler açabilir misiniz acaba? --İnfoCan 17:21, 21 Aralık 2010 (UTC)

Teşekkürler, elinize sağlık. --İnfoCan 17:41, 22 Aralık 2010 (UTC)


"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Kedi Gözü bulutsusu maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 23:59, 6 Ocak 2011 (UTC)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz SN 1604 maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 23:59, 6 Ocak 2011 (UTC)

  • selam dostum nslsn? ben dşnadm, sevgiler..

SN 1604 ve Kedi Gözü Bulutsusu[kaynağı değiştir]

İnfoCan, öncelikle BM çalışman için tebrik ederim. Aday olan iki madde için ellerine sağlık gayet güzel olmuş. Sadece SN1604 için ufak bir ilave yaptım, umarım açıklamayı uzatmamıştır. Saygılar, kolay gelsin.--CRea80 12:51, 7 Ocak 2011 (UTC)

Teşekkürler Crea80. Bu BM sisteminin Ana Sayfa'ya çıkabilir hale gelmesi için epey bir ön çalışma yapmak gerekiyor. Şimdilik iyi gidiyor ama yapılan adaylıkların değerlendirilmesinde topluluktan daha çok ilgiye ihtiyaç var. Özellikle kendi adaylıklarımı kendim değerlendirmek istemiyorum, bazen de görüş ayrılığı olduğu zaman fazladan bir-iki kişinin görüş belirtmesi iyi oluyor. Bu yüzden eğer fırsatın oldukça değerlendirmelerde de yardımcı olabilirsen makbule geçer. --İnfoCan 14:25, 7 Ocak 2011 (UTC)
  • Teşekkürler, kolay gelsin...--Sigitolo 12:21, 31 Ocak 2011 (UTC)

NGC Kataloğu[kaynağı değiştir]

Selamlar CRea80. NGC kataloğundaki tüm cisimlerin maddelerini botla açmayı düşünüyorum, ama gökbilim kataloglamasından çok fazla anlamam. NGC 2000.0, The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J.L.E. Dreyer doğru katalogdur sanırım, bu katalogdaki cisimlerin her birine madde açacağım. Akşam 8'den sonra çalışmaya başlıyorum, bana yardımcı olabilir misin? Khutuckmsj

Selamlar, elbette yardımcı olurum. Vermiş olduğun linkteki katalog doğrudur. Ancak, bot ile şu an var olmayan ngc nesnelerinin nasıl açılacağını bilemiyorum, o konuda (bot) bilgi sahibi değilim. Öncelikle, katalogdaki gökbilim terimlerinin Türkçeleri farklı olacaktır bu konuda ve astronomi ile ilgili ihtiyacın olan konularda seve seve yardımcı olabilirim. Olmayan ngc nesneleri maddelerinin açılması çok güzel olur. Başta, bunun bot ile nasıl olacağını bilemiyorum derken maddelerde; şablon, kaynakça, ngc dolaşım şablonu ve dış bağlantılar gibi paragraflarla, şu an mevcut gökbilim nesneleri maddelerinin standardında nasıl olabileceğini kastettim. Şayet bu şekilde maddeler açılabilirse harika olur, eksik kalan bazı şeyleri de ben zaman içinde genişletebilirim. Kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 11:21, 17 Mart 2011 (UTC)
Şöyle olacak:

Madde metni:

NGC XX, Y takımyıldızı yönünde bir eliptik/sarmal/merceksi/topaçımsı/bilmemne gökada.
sonra:
Şablon|adı:ngc1 |takımyıldız: Kuğu|koordinat:Camiden sağa dönünce ilk bina|mesafe:100 milyon ışıkyılı|
sınıfı:yuvarlak gökada| diğer adları:NGC1, Mustafa Keser, HBL1375, KA-Fa1500
En altta Kategori:NGC kataloğu vs vs
Yalnız bulduğum linkteki kataloğu hiç anlamadım, koordinatlar da biraz kabaca yazıyor sanki.
Sorularım:
  1. İngilizce en:NGC 1 maddesinde daha detaylı koordinatlar vb. var, bulduğum katalog eksik mi?
  2. I5370 Gx 0 00.1 +32 45 m And 0.7 15. p pB, S, R, stell N ne demek şimdi?
  3. Katalogları excel tablosuna çevirebilirsek bota tanıtabilirim. Başlıklar hakkında az yardıma ihtiyacım var.
  4. Gökbilimden çok fazla anlamam. Şablon:Gökada bilgi kutusu'nu her NGC cismine uygulayabilir miyiz, yoksa bir NGC bilgi kutusu yapmamız daha mı iyi olur?
Bu sıkıntıları çözersek 7800 maddeyi gayet kısa zamanda açarım zannımca. Khutuckmsj 11:47, 17 Mart 2011 (UTC)

NGC kataloğu[kaynağı değiştir]

Selamlar, elbette yardımcı olurum. Vermiş olduğun linkteki katalog doğrudur. Ancak, bot ile şu an var olmayan ngc nesnelerinin nasıl açılacağını bilemiyorum, o konuda (bot) bilgi sahibi değilim. Öncelikle, katalogdaki gökbilim terimlerinin Türkçeleri farklı olacaktır bu konuda ve astronomi ile ilgili ihtiyacın olan konularda seve seve yardımcı olabilirim. Olmayan ngc nesneleri maddelerinin açılması çok güzel olur. Başta, bunun bot ile nasıl olacağını bilemiyorum derken maddelerde; şablon, kaynakça, ngc dolaşım şablonu ve dış bağlantılar gibi paragraflarla, şu an mevcut gökbilim nesneleri maddelerinin standardında nasıl olabileceğini kastettim. Şayet bu şekilde maddeler açılabilirse harika olur, eksik kalan bazı şeyleri de ben zaman içinde genişletebilirim. Kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 11:21, 17 Mart 2011 (UTC)

Öncelikle, I5370 gibi I eklenenler IC nesneleri (IC kataloğu) yani NGC kataloğundan değil ama veritabanlarına NGC/IC verileri beraber eklenir bu nesnenin tam adı IC 5370 olmaktadır. Başına bir şey eklenmeyenler NGC kataloğundan mesela 7801, tam olarak NGC 7801. Sorularına kısaca yanıt veremeye çalışayım;
  • 1- Koordinatlarda bazı veritabanları saniyeyi almayabiliyor eksik sayılmaz, verdiğin linkteki veritabanında da dik açıklıkta saniyeler eklenmemiş.
  • 2- I5370= IC 5370,
0 00.1= 00s00d10sn,
+32 45= +32°45'
m= verilerin kaynağı (önemli değil),
And= Andromeda takımyıldızı (takımyıldız kısaltmalarının açılımını sana gönderebilirim),

diğer harfler nesnenin özellikleri hakkında, onlar da şu an için önemli değil.

  • 3- şöyle bir link buldum [2] içinde xls dosyası olduğu belirtilmiş, bende şu an office kurulu değil kontrol edemedim sen bir bakabilirsin.
  • 4- gökada bilgi kutusunu sadece gökadalar için uygulayabiliriz o yüzden önce Gx olarak belirtilenleri bu şablonla ekleyebiliriz (gökada türlerini ben, maddeler açıldıktan sonra düzeltirim şimdilik sadece "xx takımyıldızı yönünde bulunan bir gökada" diye eklenebilir).

Özetlersem, I harfiyle belirtilenler şimdilik dışarıda bırakılabilir çünki onlar IC nesneleri. Gx dışındakileri şimdilik açmayabiliriz. Cl diye belirtilenler yıldız kümeleri daha sonra onlar açılabilir. N diye belirtilenler bulutsular onlar zaten fazla değildir en sona bırakılabilir. Cl ve N olanların şablonları açık yıldız kümesi, küresel yıldız kümesi vs.. gibi farklı farklı olacaktır. Vaktin varsa linkteki xls dosyasını inceleyiver ona göre tam karar verelim yoksa bu iş kafanda saç bırakmayabilir :) görüşmek üzere.--CRea80 12:57, 17 Mart 2011 (UTC)

Tekrar selamlar, sütunlardaki bilgiler aynen gönderdiğin resimdeki gibi şablona da şu şekilde oturtulabilir, şablon parametreleri yanına sütunlardaki kodu ekliyorum (tırnak içinde belirtilenler) altına da takımyıldızların karşılıklarını gösteren linki ekliyorum.

Şablon:Gökada bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

{{Gökada
| adı = NGC "NI"
| resim =
| açıklama =
| kaynak =
| devir = [[J2000]]
| sa = {{SAG|"RH"|"RM"|"RS"}}
| da = {{DIA|"V""DG"|"DM"|"DS"}}
| mesafe =
| parlaklık = "VMAG"
| parlaklık_b = "BMAG"
| boyut_v = "X"x"Y"
| takımyıldız = "CON"
| tür =
| yüzey = "SB"
| birlik =
| z =
| dikey =
| gal_hız =
| yarıçap_v =
| salt_v =
| kütle =
| kaşif =
| tarih =
| notlar =
| tanımlar = "ID1", "ID2", "ID3", "ID4", "ID5"
}}

tür vs... diğer parametreleri ben maddeler açıldıktan sonra eklerim. Takımyıldız kısaltmaları: Takımyıldızlar dizini#Modern takımyıldızlar

Kolay gelsin, madde eklediğinde bir tanesini haber verirsen kontrol etmek isterim. Görüşmek üzere.--CRea80 21:24, 17 Mart 2011 (UTC)

Excel'deki hangi sütun şablondaki hangi satıra eklenmeli? Ona göre kodlama hazırlayacağım, bu akşam birkaç madde yaparız. kestane kebap acele cevap. Khutuckmsj 19:02, 17 Mart 2011 (UTC)

http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/rev2000/Explan.htm Vallahi de buldum :) Birkaç madde hazırlıyorum hemen. Khutuckmsj 19:08, 17 Mart 2011 (UTC)
NGC 189, NGC 190. Nasıl olmuş? Neleri geliştireyim? Khutuckmsj 22:32, 17 Mart 2011 (UTC)
Evet, güzel bir başlangıç :) eline sağlık. İlk olarak yapılabilirse bu yeni açılan maddenin değiştir bölümüne geldiğimizde nesne bilgi şablonu yan yana görünüyor bunu orjinal görünümünde alt alta açabiliyorsak ben düzeltmeleri ve eklemeleri yaparken zorluk yaşamamış olurum. açık küme = açık yıldız kümesi olacak (tüm açık kümeler için), küresel küme (globular cluster) = küresel yıldız kümesi vs... bahar açısı (sa) mesela NGC 190'da tek 0 olarak değil 00 olarak yazılmalı, yine aynı maddede yükselim (da) +7° 3 olarak değil +07° 03 formatında olmalı. Ancak başta dediğim gibi ana nesne şablonu (gökada bilgi kutusu vs...) değiştir modunda yan yana değilde orjinal şekliyle alt alta olabilirse düzenlemeleri daha kolay yapabilirim. Aslında aklına harika bir şey gelmiş tebrik ederim. Bu şekilde en azından taslak olarak, olmayan NGC nesneleri açılırsa ben ilave bilgileri eklerim. Son olarak, "CAS bölgesinde" yerine "CAS takımyıldızı yönünde" diye yazabilirsen diğer maddelerle ortak bir standartda olacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tekrar eline sağlık, görüşmek üzere.--CRea80 23:29, 17 Mart 2011 (UTC)
Dediklerini yaptım, User:Fırtına Bot/test sayfasında maddenin botla açılmış hali var. Kullandığın kaynakları da ekledim. Kaynak kodunu otomatik düzenleyecek bir scripti de hazırlıyorum. NASA'nın özgür lisansla kullanabileceğimiz bir resim veritabanı var mı? Eğer varsa her maddeye botla otomatik resim ekleyebilirim sanırım. Bana "http://nasa.com/fotolar/NGC0001, http://nasa.com/fotolar/NGC0002, http://nasa.com/fotolar/NGC0003" diye giden bir link bulabilir misin? Eğer bulabilirsen 7800 (veya IC'leri de sayarsak 14 bin) maddeye otomatik resim eklemesini de tek seferde hallederiz. Khutuckmsj 09:08, 18 Mart 2011 (UTC)

Mükemmele doğru gidiyor gayet başarılı eline sağlık. Önemli sorun şu, bilgi şablonunun değiştir modunda yanyana görünmesi çünki bu durum daha sonraki düzeltmelerde epey bir zaman kaybı yaratır. Takımyıldız isimlerini daha sonra iç linklere uygun şekilde düzenleyebiliriz. Kaynakça bölümü sorun yaratabilir çünkü her bilginin kaynağı farklı olabiliyor, mesela test sayfasındaki yüzey parlaklık kaynağı NED içinde mevcut değil yüzey parlaklık bilgisi sadece SEDS veritabanında (o da her nesne için değil) var. Kaynak bilgilerini de ben daha sonra hızlı bir şekilde ekleyebilirim sorun olmaz (ama bilgi şablonunun yanyana görünmesi düzeltmelerde vakit kaybı yaratır). bahar açısının 00 formatı yerine 0 gibi tekli rakam olması üstteki wikisky bağlantısında sorun yaratmaz ama doğru format 00'dır, önemli bir sorun değil o da daha sonra hızlı bir şekilde elle düzeltilebilir. NASA'nın ve ESO'nun özgür lisanslı olan fotoğraflarının tamamı zaten ekli durumdadır. Resimleri olmayanlar genelde özgür lisans fotoğrafı bulunmayan nesneler oluyor, istisnalar da çok azdır onlar da daha sonra fotoğraflar bulundukça eklenebilir. Özetlersem, sorun olarak görünen şey bilgi şablonunun değiştir modunda düzenli bir şekilde görünmemesi. Her durumda açılan maddelerin daha sonra elle düzeltilmesi gerekecek (kategoriler, interwikiler, diğer ilave şablonlar vs...). O yüzden bilgi şablonunun değiştir modunda düzgün görüntülenmesine yoğunlaşmanı rica edeceğim, daha sonra açılı olmayan nesneleri gönder gitsin :). Tekrar eline sağlık, kolay gelsin. CRea80

Değiştir modunda yanyana görünme sorununu akşam çözebileceğimi düşünüyorum. Sayfanın kaynak kodunun düzgün gözükmesini de Linux makine çözer diye düşünüyorum, Mac'imde tab boşluklarını enter'e çevirmek mümkün değil gibi. 14 bin maddeye kaynak eklemek veya elle düzeltmek çok çok çok çok uzun sürer, mümkün olan herşeyi maddeleri açarken halletmek istiyorum. Kategorileri ekledim son kodlamaya. 0'ları 00 yapmak teknik açıdan biraz sorunlu, Excel'de onu yapamıyorum bir türlü. Akşam Linux makinemde biraz daha deneyeceğim, ama çok umutlu değilim. Khutuckmsj 11:19, 18 Mart 2011 (UTC)

  • İyigünler. Editör olmak ister misiniz? Böylece yazdığınız maddeler ve bu maddelerde yaptığınız düzeltmeler anında görünür olacaktır.--Reality 15:16, 19 Mart 2011 (UTC)
  • Selamlar Crea80. Gökada şablonunda senin eklediğin, ama bende olmayan bazı parametreler var sanki. Kullanıcı:Fırtına Bot/test sayfasında şablonda kullanılan ama benim eklemediğim eksik parametre var mı, bir bakar mısın? Khutuckmsj 15:19, 19 Mart 2011 (UTC)

Gökada bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Tekrar selam, öncelikle Fırtınabotu merakla takip ediyor, sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Son test sayfasında gördüğüm kadarıyla da çabanın karşılığını alcağın anlaşılıyor, tebrik ederim. Bilgi kutusunda, şablon içinde bulunan ama kullanım bölümünde görünmeyen "bayrak" parametresi (keşfedenin ülkesini gösteren) var, diğerleri aynı gibi görünüyor. Bu arada test sayfasında gördüğüm kadarıyla bilgi kutusunun düzeni hemen hemen halledilmiş sadece bazı veriler bir satır aşağıya kaymış, ama genel bir sorun gibi görünmüyor. Mesela tür, yüzey, tam yerinde, ama parlaklık, parlaklık_b vs... verileri bir satır aşağıda ona da bakabilirsen tamamdır gibi. Son olarak, anladığım kadarıyla fırtınabot konuları açtıktan sonra uğraştıracak bir şey kalmasın istiyorsun. O zaman takımyıldız linklerini de gözden geçirmen gerekecek kısaltmaların açılımını belirten maddenin linkini yukarıdaki konuda vermiştim, çok uğraştırmayacaksa onu da bir inceleyebilirsin (PEG ==> [[Kanatlıat (takımyıldız)|Kanatlıat]] gibi). Tekrar kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 17:19, 19 Mart 2011 (UTC)

Selam Crea. Bir satır aşağı kaymaları halledecek kodu yazdım, henüz denemedim ama çalışacağından eminim. Bayrak satırını sayfalara ekleyeceğim. PEG->Kanatlıat değişimlerini şimdi de yapabilirim, Khutuck Bot'la da yapabilirim; hangisinin daha kolay olacağını hesaplamam lazım. Sa, SC, Sab gibi kısaltmaları açıklayarak ekleyip, maddenin ilk satırını:
'''NGC 1''', [[kanatlı at (takımyıldız|Kanatlı At]] takımyıldızı yönünde 
 bulunan [[Sb tipi gökada|Sb tipi]] bir [[sarmal gökada]]." 
haline getirmeyi düşünüyorum. NGC kataloğunda yer alan Sb, Sc vb. kısaltmaların tam açılımlarının listesini bana gönderebilir misin? Khutuckmsj 18:30, 19 Mart 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba CRea80,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Hor.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Berm@nyaİleti 19:20, 19 Mart 2011 (UTC)


Anlayışlı tavrın için teşekkür ederim Crea. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:00, 19 Mart 2011 (UTC)

Gökada türleri[kaynağı değiştir]

Selam crea. Elimdeki dosyadan yıldız/gökaa türlerinin listesini hazırladım. Burada Kullanıcı:Fırtına Bot/test2 var listesi, excel dosyası olarak da yollarım gerekirse. Bunların teker teker anlamları lazım, eğer eklersek "NGC 12384123, xx takımyıldızına bir çubuklu sarmal gökadadır" şekline gelecek maddeler. yalnız çok sayıda var ve bazıları Sa?, OC+ECL fln şeklinde, anlayamadım onları. Khutuckmsj 13:04, 20 Mart 2011 (UTC)

Teşekkürler Crea, ben öyle bir düzenleyeceğim ki şaşıracaksın sen de :D Bu arada SB ile Sb aynı şey midir? yazım hatası mıdır yoksa faklı şeyler mi? Eğer farklıysa çok kötü :/ Khutuckmsj 14:16, 20 Mart 2011 (UTC)
Bot'la madde açılma olayı zaten yeterince şaşırtıcı :) evrende çok şaşırtıcıdır aslında "-nereden NGC kataloğuna bulaştım köylerle, kasabalarla başlasaydım" demeni de her an beklemiyor değilim :). Sorun içinse kötü haber, maalesef ikisi de farklı yani şöyle Sa, Sb, Sc gibi olanlar sarmal, SBa SBb SBc gibi olanlar çubuklu sarmal, yani B farkı çubuk farkı. Ama hepsini sarmal gökada olarak da gösterebilirsin çok yanlış bir bilgi olmaz ve zaman içinde hızlıca düzeltilebilir. Tekrar kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 14:35, 20 Mart 2011 (UTC)
Bu durumda ilk etap maddeleri "NGC 1, Kanatlıat takımyıldızı yönünde bulunan Sb tipi bir sarmal gökada." şeklinde yaparım, daha sonra diğer botla tüm SB'leri çubuklu sarmal, tüm Sb'leri sarmal yaparım. Excel dosyam baya detaylı oldu, maddeler süper oluyor :) Khutuckmsj 14:51, 20 Mart 2011 (UTC)
Uygundur. Bu arada merak ettiğim bir şey, mevcut olan maddelerde bot'un davranışı nasıl olacak ?--CRea80 14:56, 20 Mart 2011 (UTC)
Şu an için bot mevcut maddelere hiç dokunmuyor, olduğu gibi bırakıyor. BURAYA xls dosyasının son halini yükledim, en sağda yıldız/galaksi vs türleri var, eksik ve hatalı olanları düzeltip bana geri yollayabilir misin? Khutuckmsj 15:09, 20 Mart 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 12. hafta projesi Yeni madde açma yarışı


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 21:12, 21 Mart 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba CRea80,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:IRAS19343+2926.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 01:34, 23 Mart 2011 (UTC)

Fırtına Bot oylaması[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İşbu mesaj, Vikipedi:Botlar/Başvurular/Fırtına Bot sayfasında oy kullanmış, görüş bildirmiş tüm kullanıcılara gönderilen ortak bir metindir.

Köy çeşmesindeki bot tartışması sonuçlanana dek askıya alınan oylama, tartışma sonucunda uygulamanın topluluk tarafından kabul edilmesi üzerine tekrar başlatılmıştır.

Bahsi geçen oylama, botun operatörü olan Khutuck'ün bir operatör olarak yetkinliğini konu almalı ve maddelerin içeriği ile ilgili tartışmalar, Khutuck'un bunun için yapacağı madde serisi başvurularının alt sayfalarında gündeme getirilmelidir. Zira her madde serisi için ayrı ayrı topluluk onayı istenecektir.

Oylamanın askıya alınması öncesinde ilgili oylama sayfasında hem bot kullanarak madde oluşturulup oluşturulmaması hususu hem de maddelerden beklenenler tartışılmıştır, ancak bu oylamanın tek konusu olması gereken Khutuck'ün yeterliliği hususunda bir teatiye gidilmemiştir. Bu nedenle oylama katılımcılarından oy ve görüşlerini tekrar gözden geçirerek oylamanın asıl konusuna odaklanmaya gayret etmeleri rica olunur.

Vito Genovese 15:42, 28 Mart 2011 (UTC)

Şablon:Gökbilim koordinat[kaynağı değiştir]

Merhaba Crea,

Khutuck botla açacağı maddeler için nokta-virgül dönüştürmelerinde problem yaşıyordu ve IRC'de konuşurken yaptım o değişikliği. Amacım o parametreye virgül de girilse bunun nokta olarak algılanması ve böylelikle hesaplamada hata yapılmamasıysı; ancak formatnum'ın noktaları da virgül yapacağını gözden kaçırmışım. Bu nedenle az önce değişikliğimi geri aldım.

Ona bir formül düşüneceğim artık ya da Khutuck'un tepesine bineceğim :)

Sevgiler

Vito Genovese 18:10, 5 Nisan 2011 (UTC)


Kulağını kaşımaya dermanı olmayan tembel Khutuck ya bunların hepsini virgül yapabiliyor ya da hepsini nokta yapabiliyor :) Eğer nokta olursa koordinat şablonu çalışıyor ama bilgi kutusundaki değerler noktalı gözüküyor, ki bu da Türkçe kuralları açısından yanlış. Virgül yaparsa da koordinat bozuluyor. İkilem işte :)

Bilgi kutusuna formatnum uygulamak istedim ama orada da parametrelerin içine referans sokulduğu için referans bozulacak doğal olarak. Parametreler yalnızca sayıdan oluşsa hallolacaktı iş.

Khutuck'ün noktayı nokta virgülü virgül yapması gerekecek herhalde bir şekilde.

Vito Genovese 18:24, 5 Nisan 2011 (UTC)


İşte sıkıntı orada biraz. Şu anki haliyle virgüller bozuyor işi. Ama hepsini virgül yaparsa, bu sefer bilgi kutusundaki ondalık sayılar da noktalı oluyor. Nokta İngilizcede, virgül Türkçede, malum. O yüzden birini bozmadan birini yapamıyoruz.

Vito Genovese 18:48, 5 Nisan 2011 (UTC)


O da bilgi kutusuna, aynı parametrenin içine eklenen referansları bozuyor :)

Vito Genovese 19:07, 5 Nisan 2011 (UTC)


Şimdi sana gösterebilme adına bir test değişikliği yaptım Fırtına Bot'un açtığı örnek maddede.

Şuradan da görebilirsin, formatnum'ı yiyen referans ihya olmuyor.

Vito Genovese 19:51, 5 Nisan 2011 (UTC)


İşte şablonun kendisini değiştirerek o parametreye formatnum'ı yedirdik mi bu olacak, kaçarımız yok.

Formatnum ise bir şablon değil aslında, sihirli kelime. Bunlar da şablonlarla aynı şekilde kullanılıyor ama sistemde tanımlı daha değişiklik özellikler.

Aklıma referansları o parametrelerin hemen arkasından gelecek ikinci bir özel referans parametresine almak geliyor aslında. Yani parlaklık parametresinden 1,66 değerini alıyorsa, arkasından gelecek parlaklıkref parametresinden de referansı alır ve böylelikle formatnum'ı direkt parlaklığa uygulayabiliriz. Aynı satırda da görüntülenirler sorunsuz bir şekilde. Ama bunun için yine ayrı bir şablon açmamız gerekir, zira senin zamanında açmış olduğun maddelerde ref ve değer aynı parametrede doğal olarak; bu da ikinci bir şablon gerekliliği doğurur. Sonra botla ikinci bir kez üzerinden geçmekti falan derken astarı yüzünden pahalıya gelir.

Khutuck otursun düzeltsin kendi Excel dosyasını bence :)

Bu arada koordinat şablonunun bozduğu maddeler duruyor, geri alalım istersen?

Vito Genovese 20:14, 5 Nisan 2011 (UTC)


Khutuck'ten bir ses çıksın da olmazsa koordinat şablonunu ikinci değişikliğin konusu yaparız dediğin gibi. Excel'i düzeltse çok daha sağlıklı ama tabii. Bakalım :)

Vito Genovese 20:55, 5 Nisan 2011 (UTC)

koordinat şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar Crea. Koordinat şablonundaki nokta-virgül ikilemini sorunun etrafından dolanarak çözdüm, sorun kalmadı. Şimdi de şöyel bir sorunum var:

Bunlardan hangilerinin yazılması lazım? Bir de bunlar gibi 1-2 olanlar var, misal NGC 61-1, NGC 61-2, NGC 61A, NGC 61B. Bunların her birini açmak lazım mı? 4 ayrı madde mi olacak, yoksa 2 mi? Napayım, ne edeyim? Khutuckmsj 14:49, 10 Nisan 2011 (UTC)

Sana da selamlar Khutuck, öncelikle Fırtınabot'un açtığı konular taslaktan öte gayet güzel, ellerine sağlık. Soruna gelince, bu gökadalar "Gökada çiftleri"dir. Sadece ana maddeyi açman yeterli. Örneğin, NGC 978 ve NGC 61 gibi. Bazen, bu gökada çiftlerinin etkileşimlerinde ayrı olarak konu açılıp incelenebiliyor ancak bu iki gökada çifti için bu geçerli değil. Tek madde olarak açılması doğru olur. Görüşmek üzere, kolay gelsin.--CRea80 15:14, 10 Nisan 2011 (UTC)
Bu durumda NGC61'in hangisini açayım? NGC61-1 olanı açıp A-B olanları atlayayım mı? Bir çözüm de her A/B maddesini açıp sonra elle birleştirmek olabilir, daha detaylı çalışabiliriz böylece. Khutuckmsj 15:18, 10 Nisan 2011 (UTC)

NGC düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Selam CRea80. Bu tarz gözüne takılan şeyleri not alıp bana bildirebilir misin, daha sonra diğer botum onların hepsini düzeltsin? Khutuckmsj 10:46, 15 Nisan 2011 (UTC)

Sana da selamlar Khutuck. Zaten öyle düşünüyorum, çok ufak tefek şeyler kalıyor. Fırtına, fırtına gibi maşallah eline sağlık. Yalnız bir şey kafamı kurcalamıştı ama şimdi onunla uğraşmak istemedim, o da kategori olayı şu an çift kategori durumu var. Bunlar sonradan da birleştirilebilir ama adı çoğul olmalı (sarmal galaksiler gibi malum pek çok nesne bir arada). Başta, botla kolayca düzeltileceğini düşündüm (sarmal galaksi = sarmal galaksiler) ama sonra kategori açıldığını gördüm. Artık bunlarla sonra ilgilenilir. Şu durumda, konular açıldıktan sonra ufak tefek düzeltmeler işine girişiriz, ben not alıyorum. Kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 10:56, 15 Nisan 2011 (UTC)
Fırtına uçuyor, Vikipedi sunucuları kilitleniyor 5 dakikada bir :) Çift kategorileri bilerek yaptım, NGC maddelerinin hepsini açtıktan sonra Khtuckk Bot'la hepsini düzelteceğim. Fırtına Bot'la maddeleri açarken kategorileri düzgün yapmak baya zor oldu, ben de diğer bota bıraktım işi. Rica etsem kaşiflerle ilgili birkaç madde açabilir misin? Tam liste burada var, bazıları zaten açık. Bir de PGC maddesi lazım, PGC kataloğundaki cisimler oraya bağ veriyor, ingilizce madde burada var. Khutuckmsj 11:01, 15 Nisan 2011 (UTC)
Vikipedi sunucuları "yeteeeer" deyip silikon cennetini boylarsa senden bileceğiz demek ki :) Maddelere şimdi bakıyorum herhalde hemen açarım (kişileri en azından taslak olarak). Görüşürüz.--CRea80 11:31, 15 Nisan 2011 (UTC)
Süper olur. Bundan sonraki adım da her NGC maddesine resim eklemek olacak :) Khutuckmsj 11:33, 15 Nisan 2011 (UTC)

Selam CRea80. Fırtına Bot'un işi bitti, 8 bin civarı NGC gökcisminin her birinin maddesi yazıldı. Şimdi işin zor kısmına geçiyorum, kategorileri düzeltmek gerek :| Kategori:Gökadalar ve Kategori:Yıldızlar içinde saçma kategoriler oluştu, sen bana doğru yerleşimleri söylersen KhuBot'la hataların hepsini düzeltebilirim. Mesela Kategori:Yıldız bundaki maddelerin kategorilerini ne yapayım, Kategori:Açık yıldız kümesi bunun adını ne yapıp nereye taşıyayım, Kategori:Bulutsu bunları ne yapayım? Kayboldum biraz kategoriler içinde :( Yalnız bu hatalar dışında işlem süppper oldu, 8 bin tane tertemiz maddemiz oldu, NGC nesneleri dizini (1-999) ve diğerlerini toparlayıp, geliştirip Seçkin Liste adayı yapabiliriz rahatlıkla. --Khutuckmsj 14:27, 16 Nisan 2011 (UTC)

Bir de, şuradan editörlük ister misin? Editör yetkin olsa iyi olur :) --Khutuckmsj 14:30, 16 Nisan 2011 (UTC)
Sana da selam Khutuck. Öncelikle editörlük teklifin için teşekkür ederim ama işlerim yoğunlaşırsa sıkıntı olur, sonra "nerede bu adam" denir bence gerek yok. Kategori olayını şimdi maddelere bakıp liste haline getirir buraya yazarım. Kolay gelsin, görüşmek üzere.--CRea80 14:56, 16 Nisan 2011 (UTC)
"Nerede bu adam" demez kimse, merak etme. Editör olunca tek fark yaptığın değişiklikler "onay bekliyor" durumunda kalmaz, sonuçları daha çabuk görürüz. --Khutuckmsj 15:19, 16 Nisan 2011 (UTC)
Tamamdır o zaman, şu kategori olayını toparlayayım başvuru yaparım.--CRea80 15:30, 16 Nisan 2011 (UTC)
Şu ana kadar tespit ettiklerim aşağıda. Bu arada Ara (sunak) ile Aries (koç) rasında bir karışıklık olmuş. Görebildiğim bir iki maddede Koç takımyıldızı olması gereken nesneler, Sunak takımyıldızı olarak görünüyor, ama çok azdırlar onları ben hallederim. Görüşürüz. Bu arada başvuruyu da yaptım :) Olması gereken kategori eşittirden sonra:
  • Bulutsu = Bulutsular
  • Çubuklu sarmal galaksi = Çubuklu sarmal gökadalar (mevcut kategori bu isimde, sonra galaksi olursa o ayrı bir iş)
  • Eliptik galaksi = Eliptik gökadalar
  • Merceksi, eliptik galaksi = Merceksi gökadalar ve Eliptik gökadalar olarak iki kategori olmalı (eliptik bir gökadanın merceksi etki göstermesi).
  • Sarmal galaksi = Sarmal gökadalar
  • Merceksi galaksi = Merceksi gökadalar
  • Yıldız = Yıldızlar
  • Galaksi taslakları ve Gökada taslakları şu an çift kategori var

Ara - Aries hatası az sayıda maddede olmuştur, elle çözmek lazım. Merceksi, eliptik galakileri robotla bölemem, ancak bir listesini çıkartabilirsen robotla halledebilirim. Kategorilerde "Gökada" yerine "galaksi" kullanmam lazım, eliptik galaksi-> eliptik galaksiler yapmam gerek, kurallar öyle diyor :| Daha sonra galaksi maddesinin adını gökada yaparsak tekrar botla herşeyi gökadaya çevirmek 15 dakkalık iş :) Khutuckmsj 19:32, 16 Nisan 2011 (UTC)