Kullanıcı mesaj:Buğrakara

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Buğrakara!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 10:22, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --kibelemesaj 20:25, 28 Eylül 2008 (UTC)


Karesi Beyliği'nin bayrağı daha doğrusu amblemini şu siteden bulabilirsin. Balıkesir Belediyesi sitesi.--Gökçє Yörük mesaj 16:41, 3 Ekim 2008 (UTC)

Malltepe Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi[kaynağı değiştir]

Çankaya Malltepe Alışveriş merkezi kaydadeğer olmadığı için silmişsiniz. Ankamall gibi diğer alışveriş merkezleri var ama. İyi çalışmalar. --Buğrakara 13:04, 19 Ekim 2008 (UTC)

Alışveriş merkezinin maketi:[[1]]--Buğrakara 13:06, 19 Ekim 2008 (UTC)

  • henüz yeni açılmış ve dolayısıyla kayda değerliğine ilişkin bir veri yok elimizde. başka alışveriş merkezlerinin varlığı bunun olmasını gerektirmiyor. diğerinin kayda değer olmadığını düşünüyorsanız etiketleyebilirsiniz. --kibelemesaj 14:12, 19 Ekim 2008 (UTC)


  • Merhaba, değişiklik yaptığınız maddelerde tartışma sayfasına da göz atmanızı tavsiye ediyorum. Az önce Porno film maddesinde değişikliğe gidiyorsunuz ama konu ile ilgili tartışmaya görüş belirtmiyorsunuz. Vikipedide başka kullanıcılar olduğunu unutmayınız. Özet kısmına "foto olmasa da olur" yazmakla herşey bitmiş olmuyor...Bilginize...Vikipedist 09:25, 28 Ekim 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba, bu tenkitten ziyade bir hatırlatma, sildiğiniz resmi geri getirdik, sizden az önce maddede ansiklopedik olmayan iki resmi ben çıkarmıştım ama tartışma sayfasında konuyla ilgili bir kullanıcının görüşünün altına neden çıkardığımı anlatarak...Türk sineması hakkında verdiğiniz bilgiler kaynaksızda olsa maddede kalmasında bir sakınca görmedim. Sadece tavsiyem değişikliklerde özellikle ansiklopedik değeri ön planda tutmanız, benim çıkardığım ile sizin çıkardığınız resimler arasında bu fark var...1906 tarihli resimler soft ve ansiklopedik değeri var, görsel katkı maddeyi daha anlaşılır ve zengin tutar...Karşılaştığınız tereddütler olursa mesaj atmaktan çekinmeyin, İyi çalışmalar...Vikipedist 09:35, 28 Ekim 2008 (UTC)

Türkiye'nin en büyük şehirleri[kaynağı değiştir]

Şablon:Türkiye'nin en büyük şehirleri'nde yaptığınız değişikliği geri aldım, çünkü zaten kaynağı belirtilmiştir (2007 nüfus sayımı; isterseniz şablonun alt kısmına bakınız). İyi çalışmalar... Runningfridgesrule 12:43, 1 Şubat 2009 (UTC)

  • Az önce köy çeşmesine keldiğiniz "atıfta bulunma"nın ayrıntısını da belirtseydiniz; olumlu mu, olumsuz mu? Merak uyandırabilir. Sevgiler, kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   22:36, 22 Şubat 2009 (UTC)

Atatürk'ün kimlik numarası[kaynağı değiştir]

65 DEĞİL 56 PARTİ[kaynağı değiştir]

sayın buğrakara bu çıkardığım partilerin son yıllarda hiç bir faaliyetleri bulunmamaktadır.isterseniz siz de araştırın bu sene partiler 56 partiye düştü ama listede 65 parti bulunmaktaydı.onun için bunu yaptım.ii çalışmalar. --Uğur58 17:39, 30 Nisan 2009 (UTC)

Türkiye Türkleri[kaynağı değiştir]

Atatürk için sadece Türk milleti değil aynı zamanda Türk ırkı ydı. Yani bu da bir tez. Millet maddesine bakabilirsin. Takabeg ileti 20:26, 13 Haziran 2009 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 21:12, 13 Haziran 2009 (UTC)

Bundan değil mi? Ayrıca bu amca Ülkücülüğe davet ediyo:)) Maddede başka kopyaladığın kısımlar var mı? Takabeg ileti 21:14, 13 Haziran 2009 (UTC)

Siteden aldığım yazıları kendi cümlelerimle düzenledim. bir sorun olacağını sanmıyorum. Sizce. Vandalizm yapma niyetinde değilim --Buğrakara 04:56, 16 Haziran 2009 (UTC)

Neyse sizin dediğiniz gibi olsun, bir daha deymem o maddeye. --Buğrakara 04:58, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ufacık değişiklikleriyle maddeye eklemek yine emek hırsızlığıdır. Takabeg ileti 05:00, 16 Haziran 2009 (UTC)
Birde türkiye sayfasında kabul ediliyor burda edilmiyor ne demek? Türkiye maddesinde de mi var? Takabeg ileti 05:02, 16 Haziran 2009 (UTC)
Bu sefer Ülkücü amcanın yazının bir kısımını özetlediğini anladım. Yani tam anlamla telif ihlal etmediğini anladım. Ama Ülkücü amcanın sitesi güvenilir kaynak değildir. Doğrudan kaynaklara yani kitaplara başvurmadan sadece sayfaları aktarmak da doğru değildir. Bunun dışında ansiklopedilerin metinlerini tıpkı kopyalamak da telif hakkı ihlali sayılır. Takabeg ileti 05:29, 16 Haziran 2009 (UTC)


Türkiye Kürtleri[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 22:30, 11 Ağustos 2009 (UTC)


Bunun kötü kopyası. Takabeg ileti 22:31, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Yararlanılan kaynaklar[kaynağı değiştir]

  • Metin Heper, "Devlet ve Kürtler”
  • Cevdet Hergül,"Hamidiye Alayları"
  • Mustafa Akyol, "Türkler, Kürtler ve Osmanlılar"

diye altta belirtilmiş. --Buğrakara 10:21, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Kaynakları belirtmek telif haklarını ihlal etmyi ve kopyalamayı meşru kılamaz. Takabeg ileti 10:25, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 14:23, 21 Ağustos 2009 (UTC)


Karesi, Balıkesir[kaynağı değiştir]

Karesi, Balıkesir maddesinde büyük bir kısmı çıkarmışsınız. Ama onun içinde sadece Karesiye ait yerler vardı. Onları ekleyebilir miyim?Buğrakara (mesaj) 08:05, 3 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba öncelikle. Bildiğiniz üzere Balıkesir maddesi bir seçkin madde. Dolayısıyla orada anlatılan ve Karesi ile ilgisi olmayan içeriği çıkardım. Ama gözümden kaçmış ve Karesi ile ilgili olan içerik varsa tabii ki bunları maddeye ekleyebilirsiniz. Benim iznime ihtiyacınız yok :) İyi günler.--B.S.R.F. 💬 08:20, 3 Haziran 2014 (UTC)

Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin amblemleri silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin amblemleri) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin amblemleri sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Jelican9💬 19.55, 26 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

Avar Kağanlığı hakkındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

Avar Kağanlığı hakkında yaptığım değişikliği kaynak eksikliği diye geri kalmışsınız. Halbuki Wikipedi'deki Avarlar maddesinde durum anlatılmaktadır! Wikipedinin kendisine mi güvenmiyorsunuz. İşte bu yüzden insanlar wikipediye katkı yapmıyorlar ve gelişmiyor.

Kaynak: Bazı araştırmacılar da Bizanslı tarihçi Teofilaktos Simokates ve Menandros'a dayanarak Avrupa'da bazı kabilelerin düşmanlarını korkutmak için Avar ismini kullandığını belirtmiştir. Avarlar, 6. yüzyıl başlarında Göktürkler (Göktürkler daha önce Ruanruan boyunduruğunda yaşayan göçmen topluluklardan biriydi) tarafından fethedilmiştir. Teofilaktos Simokates, Dünyanın Tarihi adlı kitabında (Gök)türklerin Ogur boyunu köleleştirdiğini ve bunu üstün savaş yeteneklerine borçlu olduklarını yazmıştır. Göktürk boyunduruğunda yaşamak istemeyen bir grup 555'te güney Kafkas bölgesine göç etmiştir. Teofilaktos Simokates, bu grubun komşularınca gerçek Avarlar olarak görüldüklerine değinmektedir. İmparator II. Justiniaus, Bizans tahtına çıktığı zaman Yap ve Hinni isimli bazı kabileler Avrupa'ya gelmiş durumdaydılar. Bu kabileler kendilerine Avarlar diyecek ve liderlerine de kağan ismini vereceklerdir. Bu kabilelerin neden başka bir kabilenin ismini aldığına dair tarihçiler Gumilev ve Artamonov'un da katıldığı bir açıklamaya göre Yap ve Hinni kabilelerinden Varselt, Unnigi Sabiri gibi kabileler bulundukları askeri olarak kötü durumlardan dolayı komşu Avar kabilelere elçiler gönderecek, değerli hediyeler karşılığında yardım talep edeceklerdir. Avarların da onlara elçiler göndermesini fırsat bilen kabileler İskit halkları arasında en gözükara ve en savaşçı kabile olan Avarların isimlerini çalarlar. Ne var ki, Göktürkler Bizanslıları bu göçebe grubun gerçek Avarlar olmadığına, bunların Göktürklerden kaçan "İskit" boyuna ait olduklarına ikna etmiştir.[9] Bu kabileleri asıl Avarlardan ayırt etmek için tarihçiler, sahte anlamına gelen pseudo-Avarlar (sözde Avarlar) terimini kullanmaktadır. (WİKİPEDİ AVARLAR MADDESİ) --Buğrakara (mesaj) 21.28, 3 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Sevgili Buğrakara, vikipedinin politikaları bellidir. Bir maddenin onaylı bir sürümüne ekleme yapıyorsanız kaynak da göstermelisiniz. Yapılan değişiklikleri kontrol eden kişiler olarak yazdığınız cümlenin yanında kaynak belirtmediğiniz takdirde doğru olup olmadığını bilemeyiz. Zaten yapılan değişiklik geri alındığında size bir bildirim geliyor, sistemin amacı da bu, kaynaksız olduğu için geri alındığını gördüğünüzde yapmanız beklenen şey kaynak belirterek yeniden eklemenizdir.
Bahsettiğiniz Avarlar maddesine de baktım şimdi, söz konusu paragraf da oraya kaynaksız olarak eklenmiş. O değişikliği ben görseydim onu da onaylamazdım. Hatta şimdi kaynak belirtilmesi gerektiği ile ilgili de not düştüm oraya. Vikipedinin kendisine mi güvenmiyorsunuz sorusunun cevabı ise, evet vikipedi güvenilir bir kaynak değildir maalesef, çünkü başka birisi de girip sizin yazdığınızın tam tersini yazabilir. Güvenilir bir kaynağa referans verilmediği takdirde hiç bir bilginin doğru olduğunu iddia edemeyiz. Sizden ricam, eğer bilginin doğru olduğuna dair bir kaynak biliyorsanız lütfen ekleyiniz.
Sevgiler, iyi vikiler. LostMyMind (mesaj) 06.38, 4 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

SSO 13.09, 15 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Töles ve Tiele aynı kabul edilmiyor. O kadar akademik kaynak ekledim ve kaynaklarla birlikte bütün veriyi silmişsiniz. Kaynakların herhangi birini açıp okudunuz mu acaba? Ben okudum. Öyleyse beni suçladığınız şekliyle subjektiflik burada hangimizde oluyor? BurakD53 (mesaj) 23.28, 8 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

İlteriş Kağan Yazıtı[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz İlteriş Kağan Yazıtı maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 17.13, 26 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

Ağustos 2022[kaynağı değiştir]

Telif sorunu ikonu Yaptığınız değişikliklerden birinde telif hakkı sahibinin izni olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkıyla korunan materyal eklediğiniz için değişikliğiniz tamamen veya kısmen kaldırıldı. Yasal nedenlerden dolayı Vikipedi, uygun ve doğrulanabilir bir lisans olmadan, basılı yayınlardan veya diğer web sitelerinden metin ve resimler dahil olmak üzere telif hakkıyla korunan materyalleri kabul edemez. Bu tür tüm değişiklikler silinecektir. Harici web sitelerini veya yayınları bilgi kaynağı olarak kullanabilirsiniz, ancak cümleler veya resimler gibi içerikleri direkt olarak kullanamazsınız; kendi kelimelerinizi kullanarak yazmalısınız. Vikipedi'de telif hakkı çok ciddiye alınmaktadır ve telif hakkı politikamızı sürekli ihlal eden kullanıcıların değişiklik yapması engellenecektir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kopyala-yapıştır sayfasına göz atın. Wooze 17.14, 26 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Buğrakara, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Pek çoğumuzun evinde olduğu zamanlarda, elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi vikiler Zafer (mesaj - e-posta) 18.21, 11 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Türk tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba; Türk tarihi sayfasında iki hatalı ibare var. MÖ.312 yazan ibare MÖ.318 olacak. Ve bir de Asya Hunların yıkılması durumu. Onları değişiklik nedenini açıklayarak değiştiriyorum ama kabul edilmiyor. Bu durumu bir değerlendirip bakabilir misiniz?--Buğrakara (mesaj) 19.54, 14 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba sayın Buğrakara, Hiung-nu#Etimoloji başlığında bahsedilen "MÖ 318 yılında Çin ile yapılan Kuzey Şansi Savaşı'nda" ibaresi sonunda verilen www.mootol.com linkinde ise konuyla ilgili bi bilgi yok gibi. "Asya Hun Devleti(Büyük Hun Devleti) yıkıldı" ibaresine ise "Aşağıda kronolojide bölündüğü yazıyor" demişsiniz ama bölünmüş olsada o devlet yıkılmış olmuyor mu? Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 20.03, 14 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
MÖ.318 okullarda öğretilen genel bir bilgi. O zaman Hiungnu sayfasını kaynak gösteremiyoruz. Ama iki sayfanın tutarlı olması gerek. Yıkılma konusu ise MS.48 yılında kuzey-güney diye ikiye ayrılıyor. MÖ.2. yüzyılda yıkılma ifadesi tutarsız oluyor ve kronolojide tutarsızlık oluyor. Takdir onaylayıcıların. Buğrakara (mesaj) 20.35, 14 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
O zaman burada bu kaynağa göre, buna göre böyle demek gerekir. Sonuçta bilgiler kaynaklı ise, o bilgiyi silemeyiz. Okuyucuyu yönlendirmek değil, bilgi vermek gerekir, okuyucu araştırma yapmak istiyorsa, ona göre kendini yönlendirir. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 13.28, 15 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]