Kullanıcı mesaj:Bödöŋtıl/Arşiv 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2011 YILI İLETİ ARŞİVİ


mrb, bişey merak ettim de

Yamçı kələməsi muğul dilində çaparxana mənasında dır (Burdaki çaparxana ne demektir acaba??)

teşekkürler...--caracas 22:48, 3 Ocak 2011 (UTC)

"Çapar" sözü "ulak, posta, haberci" gibi anlamları içerir. "Çaparxana" yani "Çaparhane" sözünü de bu anlam etrafında düşünebiliriz; Postahane, haber ulaşan yer veya haber ulaştırma alanı... Zaman darlığı sebebiyle Moğolca sözlüğe bakamıyorum. Uygun bir zamanımda bulamadıysanız oradan da "Yamçı" sözüne bakarım. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:35, 04 Ocak 2011 (UTC)
  • tamam sağolasın internette aradım da bişey çıkmadı. ilgilendiğin için teşekkür ederim sana da kolay gelsin.--caracas 11:50, 4 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba, Debre adından birden fazla yerleşim bulunuyor. Ancak şu an Debre aratınca "Debre, Yunanistan" maddesine bağlantı var. Bu bağlantıyı kaldırıp Debre'yi Debre (anlam ayrımı) sayfasına bağlayabilir misiniz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 14:03, 6 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhaba, halloldu. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:25, 6 Ocak 2011 (UTC)
Tekrar Merhaba,
Bu kez de aynı durum Manastır için var. Manastır adında birden fazla yerleşim var ve dini yapı da var. Ancak şu an Manastır aratınca doğrudan dini yapıya maddesine bağlantı var. Manastır'ı Manastır (anlam ayrımı) sayfasına bağlayabilir misiniz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 23:11, 7 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba, bu kez aynı durum olduğunu pek düşünmüyorum. Genelde anlam ayrımı sayfası oluştururken asıl olan madde adı kullanılmaz. (Genelde diyorum; çünkü hatalı oluşturulmuş anlam ayrımı sayfaları olabilir) Yani "Manastır" kelimesi esas olarak dini yapıyı anlatıyorsa, ikincil olarak bundan türeyen diğer şehir adı, yemek adı, meyve adı vs. için anlam ayrım sayfası oluşturulur. Manastır kelimesinin doğrudan dini yapıyı göstermesinde bir yanlışlık olmadığını düşünüyorum. Diğer adlandırmalar için bu maddede anlam ayrım sayfasına bağlantı verilmiş, bu yüzden değişiklik yapmamayı uygun görüyorum. Debre kelimesinde ise "Debre" dendiğinde birincil anlam oluşturucak bir karşılık bulamadığımdan "Debre" sayfasını "Debre (anlam ayrımı)" sayfasına yönlendirmekte sakınca görmedim...Hoşcakalın...Vikiçizer 12:56, 8 Ocak 2011 (UTC)
Anlıyorum. Algıda öncelik meselesi... Tamam, teşekkür ederim. Şehirler ilgili maddelerde (şehir) ibaresiyle yönlendirme sağlanır olmazsa. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 12:58, 8 Ocak 2011 (UTC)
  • Mrb. Manastır (şehir) maddesinin adını Manastır, Makedonya olarak değiştirsek daha uygun olmaz mı? Hem aynı isimde birkaç yerleşim birimi daha olduğunundan anlam karışıklığı oluyor hem de Viki standartlarına göre böyle adlandırılması daha uygun...--Rapsar 15:29, 8 Ocak 2011 (UTC)
Valla ne yalan söyleyeyim; aynı fikirdeydim, düşünmekteydim. Şu an Manastır maddesini çalışıyorum. İsmini de değiştireyim. Herhalde bir tepki veren olmaz. taglıgalpileti 15:35, 8 Ocak 2011 (UTC)
Teşekkürler :) Tepki veren olacağını sanmıyorum. Değiştirme işini size bırakıyorum o halde, çalışmanızda kolaylıklar dilerim...--Rapsar 15:37, 8 Ocak 2011 (UTC)

İklim bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam, Şablonlardaki iklim bilgi kutusunun uygulamasında bir sorun mu var? Onu işleyip, üzerinde çalıştığım bir şehir maddesine ekleyeceğim ama şablon aynen kalıyor. Ne yapalım? taglıgalpileti 21:35, 20 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhaba, asıl sorun nedir bilemiyorum, şablonda bir sorun görünmüyor. Şablonu oluşturan Beşiktaşlı48'e danışabilirsiniz. Moskova, Çankaya, Tel Aviv vs. maddelerde uygulanmış ve bir sorun görünmüyor. Bunlardan kopyalayıp tekrar deneyebilirsiniz. Kolay gelsin...Vikiçizer 11:31, 21 Ocak 2011 (UTC)

Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı sayfası Yugoslavya Krallığı maddesine bağlanmış. Ancak, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı 1918'de; Yugoslavya Krallığı ise bundan sonra 1918-1943 döneminde yaşamıştır. Bu devletleri ayrı ayrı yazmak lazım. Rica etsem "Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı"nın Yugoslavya Krallığı bağlantısını kaldırır mısınız. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 13:35, 3 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, yönlendirme silindi. Şimdi isterseniz maddeyi açarak geliştirebilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:34, 3 Şubat 2011 (UTC)

kontrol etme seçeneği[kaynağı değiştir]

Selamlar. 1 Şubat'tan itibaren Vikipedi'ye gelen yenilik olarak uygun gördüğün maddeleri ya da düzenleyip standartlara uygun hâle getirdiğin maddeleri kontrol edip işaretleyebilirsin. Ayrıca, kontrol edilmiş maddelerde yapacağın her değişiklik kontrol edilmiş olarak işaretlenmekte... Ayrıntılı bilgi için köy çeşmesii ziyaret edebilirsin. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:27, 6 Şubat 2011 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de ilk fark ettiğimde biraz şaşırmıştım; ancak sevdim. Belki "bilgi düşmanları"nı kontrol etmede yararlı olur. taglıgalpileti 12:24, 6 Şubat 2011 (UTC)

Piran - Slovenya[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, "Piran" başlığı Dicle sayfasına yönlendiriliyor. Ancak, hem Dicle maddesindeki Piran/Piro kaynağı çok anlamsız hem de Slovenya'da Piran adlı bir yerleşim birimi var. Karışıklığı önlemek adına Piran yönlendirilmesini kaldırmak gerek. taglıgalpileti 20:02, 16 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, Piran yönlendirmesi silindi, şimdi isterseniz bir anlam ayrım sayfası açabilirsiniz...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:55, 16 Şubat 2011 (UTC)

Flag of Golden Horde-2-.svg[kaynağı değiştir]

Merhaba, "Flag of Golden Horde-2-.svg" dosyasını Altın Orda Devleti sayfasından kaldırmışsınız. Bayrağın kaynağı konusunda bilimsel kaynak ve araştırma yansıtırsanız öğrenilmiş olunur. Ancak, yanlışlığını bilimsel olarak ispatlamadan kaldırmak sıkıntı yaratabilir. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 12:48, 18 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, Dosya:Flag of Golden Horde-2-.svg sayfasındaki uyarıdan da görüleceği gibi bayrak resmi kaynaksız olduğundan dolayı uyarı yazılmış ve resmin spekülatif olduğu belirtilmiştir. İyi vikiler...Ertly 13:17, 18 Şubat 2011 (UTC)

Anlıyorum. O şekildeki kaydı gördüm ama bilimsel ikaz yeterli gelmemişti. Belki sizde farklı bir bilgi vardır diye umdum. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 14:13, 18 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, Türkler maddesine geçende bakınca şoke olmuştum ve biraz da olsa standartlaştırma için maddenin yazımına ve kontroluna geçtim. Zamanımın az olması sebebiyle maddeye kökten bakamayacağım ama maddeyi toparlayacağım. Bu maddede çok fazla "keyfiyet" gördüm. Bir kullanıcı resim açıklamasını ortalamış, biri bazı sözleri koyulaştırmış, biri gelişigüzel cümle eklemiş. Bu şekilde devam ederse maddeyi ben düzeltsem de gene aynı standart dışı haline ulaşır. Bu maddeye kısmi veya tamamen koruma yapılsa daha doğru olmaz mı? Ne dersiniz? taglıgalpileti 08:00, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, maddeyi 1 hafta anonim kullanıcılara değişiklik savaşı gerekçesiyle korumaya aldım. Bu tip maddelerde korumaya almak geçici ancak geçici bir çözüm olabilir. Sişze tavsiyem maddeyi düzeltmeye ısrarla uğraşmanız ve izleme listenize alarak değişiklikleri gözlemlemenizdir. Kararlı bir sürüme geldiğinde, bu sürümü korumakta hassas olmak hepimiz için daha kolay olur...Şimdilik bu kadar:), kolay gelsin...Vikiçizer 11:25, 23 Şubat 2011 (UTC)
Koçani sayfasında büyük vandalizm var. Birkaç değişiklik yapılmış, geri alamıyorum. İlgilenebilirseniz... İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:26, 24 Şubat 2011 (UTC)
Merhaba, halloldu sanırım. Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 11:29, 24 Şubat 2011 (UTC)

Avni Engüllü sayfasında bayraklarda yapmış olduğum değişiklik yazarın talebi doğrultusunda yapılmıştır. Lütfen değişikliği geri almayınız... (Bu imzasız yazı Pegasi tarafından yazılmıştır.)

İlgili maddede belirtilen şahsın doğum tarihinde o devletin adı, üst adı veya bayrağı nasıl ise, madde o şekilde oluşturulur. Burada bir keyfiyet uygulanamaz. O sebeple bir daha ilgili maddede bu şekilde bir değişiklik yapmayınız. Teşekkürler... taglıgalpileti 08:04, 2 Mart 2011 (UTC)

Temizlik Günlüğü[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben size hep ayrı madde açmaktansa bu başlık altında bazı düzeltemediğim vandalist saldırıları haber vermiş olayım. Bu maddede çokluk değişiklik var. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 08:32, 2 Mart 2011 (UTC)

  • Merhaba, kontrol etmeye, takip etmeye çalışırım...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 13:16, 2 Mart 2011 (UTC)

Selam. Ürgenç veya Urgenç, Türkmenistan'daki Köhne Ürgenç şehrine bağlanıyor. Oysa Ürgenç, Özbekistan'da :) Bu yönlendirmeyi kaldırırsanız sevinirim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 09:00, 9 Mart 2011 (UTC

  • Merhaba, iki yönlendirme de silindi. Hoşcakalın...Vikiçizer 13:35, 9 Mart 2011 (UTC)

Tarihler hk.[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Maddelere içerik eklerken gün, ay ve yıllara iç bağlantı vermemeniz daha iyi olacaktır :) Teşekkürler, kolaylıklar...--Rapsar 09:32, 9 Mart 2011 (UTC)
Merhaba Rapsar, ben de özellikle, tarihi takip de oluşsun diye eklemeler yapıyorum :) Bundaki kıstas nedir acaba? Yöntemimiz ne olsun? taglıgalpileti 09:34, 9 Mart 2011 (UTC)
Hiçbir tarihe bağlantı vermemek :) İç bağlantılar -bildiğiniz gibi- okuyucunun konuyu daha iyi anlaması için sadece gerekli yerlerde veriliyor. Tarihlerin ise bu bağlamda iç bağlantısız olması gerekiyor. Ben de gördüğüm tarih bağlantıları mümkün olduğunca temizlemeye çalışıyorum maddelerden...--Rapsar 09:41, 9 Mart 2011 (UTC)

Kaynak ve Not Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Kaynakçaya kaynak eklemede (< ref >) yolunu kullanıyoruz. Peki not ekleme için komut nedir? Bir maddeyi hazırlarken not ve kaynak kısımlarını ayırmak gerekli oldu. < references group="not"/ > veya < references > gibi kodlardan söz ediliyor ama kaynak ile notu nasıl ayırıyor? İkisine de (< ref >) komutu veriliyor.

taglıgalpileti 11:37, 23 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. İstanbul Futbol Ligi, Aston Villa FC ve Başbakanlık Kupası şampiyonları listesi maddelerinde benim kullandığım ve oldukça hoş duran bir not sistemi var. Oradakilere bakıp, istediğin yerlere uyarlayabilirsin. İyi çalışmalar.--Rapsar 12:53, 23 Haziran 2011 (UTC)

Maddedeki çalışma hk[kaynağı değiştir]

merhaba bödöntıl

aliya izzetbegoviç maddesinde devam niteliği istenmiş eksik gördüğünüz konularda bana mesaj atarmısınız...! bu konu türk milleti için önemlidir istenilenleri bilebilirsem yardımcı olcam

Bu imzasız yazı Sonartex tarafından yazılmıştır. 14:07, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Maddenin, standardın dışında olduğunu gördüğüm için ilk standartlaştırmayı yapmaktayım. Birazdan yayınlarım. Size de temel eksikleri söylerim. İyi çalışmalar...
taglıgalpileti 12:42, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Sonartex, Aliya İzzetbegoviç maddesinde kaynaklı bilgi eksiği var. Bunlar konusunda "kaynak gerekli" kısımlar doldurulmalı. Kaynak gerekli denmeyen ama kaynak gerektiren bazı cümleler de var. Unutulmamalıdır ki, bir maddede kaliteli kaynak ne kadar çoksa o madde o kadar "kaliteli" olur. Bir de, Vikipedi'nin genelini de ilgilendiren bir durum var. Vikipedi maddelerinde sözleri koyu yazmak olmaz. Bilimsel uslup gereği bu olmaz, ayrıca cümlelerin tarafsızlığı ve en azından seviyeli olmasına dikkat edilmeli. Bu söylediklerim, genel bir bilgi ve hatırlatma olsun size. Yine, ihtiyaç durumunda sormaktan çekinmeyin. Amaç, Türkçe bilgi dünyasını daha da güçlü bir duruma getirmek. İyi çalışmalar.
taglıgalpileti 15:45, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Maddelere "kaynak" eklerken, kaynak alınan kısmın neresi olduğu "sayfa, kısım" gibi bilgiler verilerek eklenmelidir. Bunları yeni bir kullanıcı olduğunuz için söylemekteyim; maddeye yaptığınız eklemeyi geri aldım. Kaynak verme tekniklerini, bunun bilimsel üslubunu düşünerek kullanmak gerekir. İyi çalışmalar...
taglıgalpileti 14:24, 21 Temmuz 2011 (UTC)
  • Merhabalar. Vrapçişte Belediyesi maddesine çalışma var şablonu eklemişsiniz. Benim düzenlemem bitti. Siz madde üzerinde çalışma yapacaksanız bırakıyorum şablonu. Yoksa kaldırayım mı? Emperyan-ileti 10:59, 20 Ağustos 2011 (UTC)
Merhaba. Genel olarak Makedonya yerleşim yeri ve belediyeleri üzerinde çalışmıştım. Bu maddeyi de aynı standartta düzenleyeyim idedim. Düzenlemenizi görünce. Tamam, çalışmanız bittiyse ben güncelleme ve geliştirme yapıyorum şu an. Şablonu kaldırırım. taglıgalpileti 12:24, 20 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tamam o zaman :) Kolay gelsin :) Emperyan-ileti 11:28, 20 Ağustos 2011 (UTC)
Teşekkür ederim :) Size de iyi çalışmalar... taglıgalpileti 12:36, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanıcı 78.185.10.205[kaynağı değiştir]

Kullanıcı engellendi. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:32, 9 Eylül 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. taglıgalpileti 21:15, 9 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba Kibele, Kavadarci maddesini çalışıyorum da... Madde yönlendirmesinde sanki bir gariplik var gibi geldi. Maddedeki "Kavadar" yönlendirmesini mi iptal etmek lazım acaba? En azından çalışmam süresince olsun zira isimlendirme ayarı da yapılmıyor maddeye. Bu vesileyle onu da test etmiş olurduk. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 21.59, 17 Eylül 2011 (UTC)[yanıtla]

selam, sorunu tam olarak anlamadım. :( kavadar mı olmasını istiyorsunuz? --ki bl 13:18, 19 Eylül 2011 (UTC)

Selam. Evet madde ismini o şekilde doğru şekle düzelteceğim ancak sistemde bir sorun var, anlayamadım. "Kavadar" olması gerek. Yönlendirme ismine madde adı değiştirilirdi. Burada sanki başka bir mesele var gibi. Siz yapabilirsiniz ancak diye başvurdum. taglıgalpileti 19:48, 19 Eylül 2011 (UTC)

"Adli dil bilimi" hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, profil sayfanızda göründüğü kadarıyla akademisyen ve dilbilimcisiniz sanırım. "Adli dilbilim"in "adli dil bilimi" değişikliğini geri aldığımı belirtmek isterim. Aksi takdirde "adli" sıfatı dilbilimi değil, dili niteler ve dilin adli olması gerekir. Yani adli bir dil var olması ve bu dilin biliminin olması gerekir. Oysa ki dilin adli olması söz konusu olmamakla beraber yapılan dilbilim çalışmasının adli bir boyutu vardır. Bu konuyla ilgili "dilbilim" maddesinin tartışma sayfasında kısa bir yazım da var. Eğer açıklamamı yeterli bulmadıysanız "Adli dilbilim" maddesinin tartışma sayfasında paylaşımda bulunabiliriz. Saygılarımla. Utku Tanrivere 13:56, 6 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Utku Tanrivere,
En basit hesaplamalarla yaşı 8000 olarak belirtilen bir dilin dün doğmuş bir çocuğu olan Türkiye Türkçesinin tamlama kullanımına dair açıklamanızı Türkçeye ilişkin düşünce yapınızla beraber anlamaya çalışıyorum. Sizinle seviyeli ve doyurucu bir tartışma yapabileceğimizi hissettim. Ancak, bu aralar var olan çalışma tempom Vikipedi'ye uzun zaman ayırmamı engelliyor. Fazla uzatmayayım.
Türk dilinin tamlama mantığı belli. Şimdilik herhangi bir yayından kaynak almayacağım. Bilimsel sohbet havasında anlatmaya çalışayım. Sıfat, isim veya ne olursa olsun tamlamadaki sıra ve işleyiş belli. "Adli dil bilimi", "bayağı dil bilimi", "genç dil bilimi" veya başka mantıklı mantıksız bu gibi herhangi bir tamlamada adli, bayağı, genç gibi sıfatların neyi belirttiği açıktır. Burada adli sıfatı, dile değil dil bilimine; bayağı sıfatı, dile değil dil bilimine; genç sıfatı, dile değil dil bilimine bağlıdır. Çünkü bu örneklerde sıfat ve isim ögelerinin birleşik kullanımı, grup oluşturması söz konusudur. Her şeyden önce, dil bilimi yapısı bir isim tamlamasıdır. Burada bir tereddüt yoktur herhalde. Dil bilim veya dilbilim kullanımı da zaten Türkçenin mantığına aykırı olduğu için yanlıştır. Dil sıfat mıdır? Değildir. Öyleyse sıfat yapısı kurar gibi bilim sözünü tamlayamaz. Burada dil(in) bilim(i) söz konusudur ve bu yüzden de bilim sözüne iyelik eki eklenir: Bilim+i. Şimdi, buraya kadar olan kısım açıktır ve bir görecelilik arz etmez. Yani bana göre değil, Türkçenin mantığına göre durumu anlatmaya çalıştım, naçizane.
Dil bilimi tamlama yapısı açık olduğuna göre, bu yapı nerede kullanılırsa kullanılsın aynı şekilde eklemlenir. Yoksa Türkçede tamlamalar, durumlara göre imla ve yapı mı değiştiriyor? Kırmızı çalışma masası dendiğinde siz ne anlarsınız? “Kırmızı” olan bir “çalışma masası”nı mı, “kırmızı çalışma” “masası”nı mı? Kırmızı çalışmanın ne olduğunu bilmiyorum. Eğer ikincisini anlıyorsanız bana kırmızı çalışma nedir, nasıl olur, bunu anlatmanız gerekecek. Buna dair bir yayın varsa, bilmek, okumak isterim. Bu yüzden de, dil bilimi konusunun kapsamındaki yan bilim dalları mı diyelim, ne dersek diyelim, adli dil bilimi, nicel dil bilimi vb. dil bilimini tamlar, onlara sıfat olur. İmlası da bu yüzden adli dil bilimi, nicel dil bilimi şeklinde olur.
Sözün özü; bu kısa, özet tarzındaki yazımdan sonra, bilimsel üslup gereği olarak size sormak isterim. Adli dil bilimi değil adli dilbilim yazılmalı demenizdeki bilimsel fikri dinlemek isterim. Buna dair bir nitelikli yayın var mıdır? Mesela endeksli bir dergide yer alan bir yayın… Yani, Türkçenin tamlama mantığını benim anlattığım şeklin dışında anlatan, sizin dediğiniz gibi, bir yerde dil bilimi, bir yerde dilbilim kullanılır diyen bir nitelikli yayın var mı? Öğrenmek, okumak isterim.
Küçük bir paylaşım: Türkiye'de Türkolojinin özellikle gramer/dil bilgisi konusunda bazı akademisyenler, Türkçenin yapısını düşünmeden, ya yabancı dillerden bire bir çeviri yöntemiyle veya bir çeşit siyasi sebeple, terimleri sıkıntılı hâle saldıklarını, tartışmaların da senli benli formda sürdüğünü gözlemlemiştim. Vikipedi'de de esas alanım olmasına rağmen Türkçeye dair konulara yönelirken hep "öff" demişimdir. Çünkü ben bilimsel üslupla bir şeye yönelirken, çeşitli sebeplerle birilerinin kavga etmeye meyilli olduklarını gördüm. Bilimde hiçbir zaman kavga etmeyi düşünmeyecek bir kişi olarak bunlardan kendimi yalıttım. Türkolojinin üst mecralarında bu dilin bilinmeyen dönemlerine dair yeniden kurma çalışmaları, Sümerce ile olan ilişkisi gibi büyük konular tartışılırken birileri, yazılarda “insan” sözünü silip “kişi” yazarak Türkçecilik yaptığını sanıyorsa ben artık bir şey demem. Türkçe dünyanın en eski dillerinden birisidir. Böyle basit tartışmaları hak etmeyecek kadar sağlam bir söz varlığı ve dil bilgisi yapısı vardır. Bunlar size değil, genel bir paylaşımdı. Geri almayı iptal ediyorum ve gerekli görürseniz konuşmaya devam ederiz. Bu konuda ikna ettiğiniz, yayınlarla desteklediğiniz anda kendim o maddenin adını değiştireceğim. İyi çalışmalar… taglıgalpileti 10:56, 8 Ekim 2011 (UTC)

Açıklama zahmetiniz için gerçekten çok teşekkür eder, seviyeli ve doyurucu tartışma konusunda kesinlikle yanılmadığınızı bilmenizi isterim. Özellikle "bilimsel sohbet havası" seçiminiz için gerçekten çok memnunum, keza işler yolunda giderse dil bilimi üzerine lisansüstü eğitim almak istiyorum. Her neyse; sizin de belirttiğiniz gibi: "Burada dil(in) bilim(i) söz konusudur". Dolayısına başına "adlî" geldiğinde anlamın "adlî dil(in) bilim(i)" şeklinde değiştiği şeklinde bir algı oluşuyor bende ve bu konuda yalnız olup olmadığımı da bilmiyorum açıkçası. :) Saçma bir örnek olacak belki de ama "kısa kollu penye" ve "kollu kısa penye" arasındaki fark gibi tıpkı. Açıklamanız için gerçekten minnettarım, gerçekten çok doyurucu bilgiler; ancak bu konudaki algımı yönlendirmek benim için biraz zaman alacak sanırım. :) Tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Saygılarımla. Utku Tanrivere 10:30, 8 Ekim 2011 (UTC)

Verimli ve yapıcı tartışma her zaman iyidir ve ben de böyle tartışmalarda her zaman var olurum. Rica ederim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 17:45, 8 Ekim 2011 (UTC)

Yıldız ve Bayrak Şablonu[kaynağı değiştir]

Rapsar Merhaba, Çalıştığım şablon belgesinde her zaman kullanılan yıldız ve ülke bayrağı şablonu yan yana eklenince yıldız gözükmemeye başladı. Sanırım bir oynama var. Sebep nedir? Teşekkürler...

Örnek:

  • Türkiye yazınca "*" yok oluyor. Bu bir sıkıntı. Yıldız maddeleme açısından elzem.

taglıgalpileti 20:45, 31 Ekim 2011 (UTC)

Şablon koruma altında. Bir hizmetliden ufak bir değişiklik yapmasını rica ettim, düzelir. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:12, 1 Kasım 2011 (UTC)

Koruma altında olması isabetli. Ben birçok kısım için bunu isterdim ya neyse, sırası değil :) "bayrak" kısaltması düzelmiş görünüyor. Teşekkür ederim. Düzelmiş görünüyor. Hazır bayrak demişken sorayım; bayrak ve bayraksimge arasında bir fark var mı? İyi çalışmalar... taglıgalpileti 08:20, 1 Kasım 2011 (UTC)

Şu anda iki ayrı şablon var. İkisi de aynı görevi görüyor; ancak bu görevi yerine getiriş şekilleri farklı diyeyim ben size. Normalde bayraksimge daha avantajlı. Örnekse, maddede İspanya'nın 1945 ile 1977 yılları arasında kullandığı bayrağı maddeye yerleştirmek istiyorsak {{bayraksimge|İspanya|1945}} diyoruz ve o dönemin bayrağı çıkıyor. Bunu yaparken de her ülke için hazırlanan şu ve benzeri şablonlardan yararlanıyor. Bayraksimgedeki ufak hata giderilirse iki şablon birleştirilecek zaten.--Rapsar da ne ki? 08:26, 1 Kasım 2011 (UTC)

Tamam. O zaman düzelmezse şimdilik bayrak kısaltmasıyla yaparım. Yıl ibaresi pratik ve sağlıklı bir çözüm, evet. Kolay gelsin. taglıgalpileti 08:54, 1 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

Yanlış adla girilen kategori (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumanova) düzeltildi. Eskisi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumanovo) herhalde otomatik silinmeye bağlanır. Olur da bağlanmazsa diye ben size bildirmek istedim. Kategorinin kısaltmasını yapamadığım için eski bir vikipedist olarak utandım :) İyi çalışmalar... taglıgalpileti 14:36, 2 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Kategorilerde gerekli taşımayı yaptıktan sonra eskisine "taşınan kategori" gerekçesiyle sil şablonu eklerseniz hizmetliler silecektir onu. Otomatik silinme yok yani :) Kategoriye bağlantı verirken [[:Kategori:Kumanovo]] gibi bağlantının önüne iki nokta (:) koyarsanız sorun kalmayacaktır :) İyi günler.--Rapsar da ne ki? 10:04, 3 Kasım 2011 (UTC)
Öte yandan imzanızdaki "ileti" bağlantınız çalışmıyor. Bilginize.--Rapsar da ne ki? 10:04, 3 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim; kategori izahı ve ileti hatası bildirimi için. Düzelttim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:57, 3 Kasım 2011 (UTC)

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Bödöŋtıl. Yeni bir mesajınız var. Tartışma:Adli_dil_bilimi.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

Bu arada imzanızda hata olduğunu söylemek isterim. Utku TanrıvereMesaj 11:22, 6 Kasım 2011 (UTC)

İmza hatasını giderdiğimi umuyorum, teşekkür ederim. İlgili sayfada cevabımı yazacağım. taglıgalpileti 21:50, 6 Kasım 2011 (UTC)


Çok teşekkür ederim ilginiz ve paylaşımınız için. Söylediklerinizi anladığımdan ve size hak verdiğimden şüpheniz olmasın. Yukarıda gönderdiğim "talkback" ile asıl dikkat çekmek istediğim, kaynaklarını ekleyerek maddedeki isme "veya ..." şeklinde bir ekleme yapmış olmamdı. Tekrar teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 23:42, 7 Kasım 2011 (UTC)

Tamam. Maddeye "bu da var" demek için ekleme yaptığınızı anlıyorum. Türkçenin yazımı, aktarımı konularında da anlaşmak güzel :) İyi çalışmalar... taglıgalpileti 21:02, 6 Kasım 2011 (UTC)

Dergi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Dergi bilgi kutusu eklediğim Ufuk Dergisi maddesinde resim kısmı sıkıntılı gibi geldi. Derginin logo dosyasını "resim" kısmına ekledim ama göstermiyor. Dosyada herhangi bir sorun yok, normalde gözüküyordu zaten. Sorun ne olsa gerek acaba? taglıgalpileti 18:14, 12 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Sorun düzeltildi. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 19:15, 12 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 07:04, 14 Kasım 2011 (UTC)

Koordinatlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, koordinatlar konusunda bir sıkıntı var gibi. Örnek olarak Mostar Köprüsü için koordinat yazdım ancak tıklayınca koordinat bulunamıyor. Böyle bir tanımsız sayfaya bağlanıyor. taglıgalpileti 16:03, 29 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhaba Bödöŋtıl...Evet var birşey. Ben maddeye İngilizcesindeki gibi ekledim, sorunsuz çalışıyor. Sanırım şablonlarda veya sizin eklediğiniz koordinat şablonunda bir hata var. Eklediğim koordinatlar gayet güzel gösteriyor, isterseniz böyle kalabilir...Kolay gelsin...Vikiçizer 21:40, 29 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. Şablon sorunlu olduğuna göre bu şekilde kalsın elbet. Bir ara bakayım, şablon mu sorunlu benim şablonum mu diye. Kolaylıklar... taglıgalpileti 9:18, 30 Kasım 2011 (UTC)

Belgrad Antlaşması hangi veri ve anlatım doğru???[kaynağı değiştir]

Hangisi doğru,iki veriden biri yanlış ama hangisi bizmi yoksa ingilizce vikipedimi? ingilizce viki belgrad kuşatıldı kuşatma sonrası zor durumda kalan avusturya müzakerelere girip bu anlaşmayı imzaladı ve Avusturyalılar Belgrad'ı boşaltarak osmanlılara teslim etti diyor; türkçe vikipedi ise tam aksi belgrad alındı sonra antlaşma imzalandı diyor hangisi doğru;ağır derecede çelişki var.(89.106.5.130 09:34, 16 Aralık 2011 (UTC))

Yapılması gereken, Belgrad Antlaşması'na dair basılı kaynak (kitap, ansiklopedi vb.) bulmaktır. Vikipedi'nin hangi dildeki varyantında olursa olsun, bazı maddelerde genel bir yanlış olabilir. Konu hakkında yazılmış veya bu konudan söz eden bir kitaptan bakılırsa kaynak olarak da eklenmiş olur. Madem ilgilenmişsiniz, siz bakabilirseniz en güzeli olur. Olmazsa ben de uygunluğuma ve imkanıma bağlı olarak bakmış olurum. taglıgalpileti 9:42, 17 Aralık 2011 (UTC)

Türk Mitolojisi hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Şu an için maddelerin yüklenmesiyle uğraşıyorum. Tahminime göre ilk etapta 450 civarı bir madde sayısına ulaşılacak gibi. Maddelerin yüklenmesi bittiğinde üzerinde defalarca gözden geçirme yapacağım. Ve elimde olan her tür kaynağı belirteceğim. Ancak şu an maddelerin yüklenmesinde biraz sabırsızlanıyorum. Bir an önce bu işi tamamlamak istiyorum, öyle olunca da pek çok eksiklik oluyor.

Etimoloji için şunlara bakabilirsiniz:

1. Starling

2. Türk Dili Sözlüğü, Orhan Hançerlioğlu

3. Nişanyan

4. Linguamongol

Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 07:16, 26 Aralık 2011 (UTC)

Tamam. Madde değişikliklerine bakarken bilgimin olmasını istedim. Madde çalışmalarına orta yerinden girilmesini engellemek ve sabretmek için. Vikipedi'de yapılacak çok iş var. Yeni madde eklemek en güzellerinden... Gerard Clauson'un, Sevortyan'ın, Hasan Eren'in, Tietze'nin etimolojik sözlüklerini biliyorsunuzdur, hatırlatmış olalım. Daha fazlası da var. Etimolojide, Türkçenin etimolojik açıklamasında bazen biri yetiyor, bazen de döne dolana bakmak durumunda kalınıyor. İrtibatta olmak, bilgi paylaşmak dileğiyle... Dil konusunda naçizane katkı ve yardımlarım olabilir. Çıkış bulunamadığında müracaat etmekten çekinmeyin. Yardımcı olabilirsem ne âlâ. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 21:22, 27 Aralık 2011 (UTC)

Antalya (il)[kaynağı değiştir]

Antalya (il) maddesi şu anda bir seçkin madde adayı. Adaylık sayfasından görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim İyi çalışmalar :)Bilirkişi E-92 18:45, 28 Aralık 2011 (UTC)