Kullanıcı mesaj:Atacameño/Arşiv7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sağolasın Baylan, sana iyi tatiller dilerim! :-) --Pinar 09:09, 26 Ekim 2006 (UTC)

Resim 8 deki böceği sen mi çektin. Uğur? --Atacameñoileti 12:13, 26 Ekim 2006 (UTC)

Ben çekmiştim, şu anki aklım olsa daha çok resmini çekerdim. Ne yazıkki sadece 2 fotoğraf çektim, onlarda bu kadar oldu:) --Ugur Basakmesaj 12:15, 26 Ekim 2006 (UTC)
Çok iyi, detaylı yakalamışsın. Acaba ne böceği, maddesini (ismini öğrenince yazarsın herhalde)?? Dergilerde gördüğümüz fotolara benziyor:-)) Bu arada ingilizce wikide bu piramit orkidesinin maddesi var. (Kime söylüyorum,... zaten bakmışsındır:-)) )--Atacameñoileti 12:20, 26 Ekim 2006 (UTC)
orkideyi yazacam kısa süre içerisinde, böcek ile ilgili en:wikide bir fikir geldi. Bu kadar ilginç bir böceğin resminin internette olmaması ilginç dediler:) Baylan abi, her iki resimde köyde çekildi bu çekirgeler zaten köyü istila etmiş durumdaydı. Bidahaki seneye kalırlarsa çekerim biraz daha:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:24, 26 Ekim 2006 (UTC)

Pinheiro de Coja[kaynağı değiştir]

He he farketmedim sanma, eline sağlık. Kolay gelsin.Portekiz bitince Şili'ye başlayalım istersen. :) --Mskyrider 19:43, 27 Ekim 2006 (UTC)

Maddeyi yazarken alttaki şablonda daha yazmadığım bir maddeyi kırmızı değil mavi görünce merak edip baktım hemen kim yazmış diye, oradan anladım yani. Şili için İspanyolca vikiye bakacağım detaylı bilgi var mı yok mu. İyi çalışmalar! --Mskyrider 19:52, 27 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Baylan,

Sevgiler

Vito Genovese 14:12, 28 Ekim 2006 (UTC)

Öncelikle teşekkür ederim,umarım yazdığım şeyler birinin işine yarar fakat bi kaç sorum ve aktarmalarım var....

1.yazma klavuzunu ilk defa biraz önce okuduğum için daha önceki bilgilerin yanlışlığından doları özür diliyorum

2.ben bu nokta büyük harf yazımı gibi şeyleri pek beceremem bunun içinde şimdiden özür dilerim :)

3.benim yazdıklarımı her keze duyuruluyomu yani en yeni yazılanlar gibi bir yer mi var?

teşekkür ederim....

--Kty 14:52, 29 Ekim 2006 (UTC)

  • Bu fikir bana ait değildi doruksalın isteği üzerine bu oylamayı açtım. Oylamadaki üç seçenekte kabulümdür. Bu yüzden oy vermedim. --Carduelismsj 21:29, 1 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, Deniz maddesini taslak olarak en:wiki'den aktardım fakat denizlerin tam olarak Türkçe isimlerini bilmediğimden listenin kontrol edilmesinde fayda görüyorum, bir göz atar ve yanlışlıklar varsa düzeltirsen sevinirim. --renegademsj 17:39, 2 Kasım 2006 (UTC)

Bildigim bazi denizlerin Turkce isimlerini emin olamadigim icin parantez icinde yazdim, kontrol edin lutfen. Zekeriya

Merhaba, Altay Kray maddesini Altay Ülkesi'ne yönlendirmişsiniz. Altay Cumhuriyeti ile karıştırmıyorsunuz değil mi? Rusya'nın Federal Yapılanması'na bakacak olursanız idari yapılanmayı görebilirsiniz. Bana ülke olarak nitelendirilmesi fazla geldi. Rusya federasyonu anayasasında sadece belirlenen cumhuriyetlerin Federal mecliste oy hakkı ve bağımsızlıkları sözkonusudur. Biraz ayrıntı verebilecekmisiniz. İyi çalışmalar --~Tarkovsky~ 13:23, 3 Kasım 2006 (UTC)

Bilgi için sağolun, kusura bakmayın iyi takip edememişim demek ki. --~Tarkovsky~ 08:51, 4 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba;

Boeing 747 maddesinin tamamı olmasa da büyük bir kısmını çevirdim. Bir göz atıp fikir belirtirseniz sevinirim. Çok uzun zaman oldu ama iş yoğunluğu engel oldu.

Louis Agassiz[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan, ilgine ve bilgine: Louis Agassiz. --Mskyrider 12:44, 13 Kasım 2006 (UTC)

Sevgili Atacameño, yüksek kaliteli katkılarından dolayı senede bir kez, çok az kişiye dağıtılan Wikipedi ödülünün gümüşünü kazandın. Hörmetler --Erdall 05:26, 15 Kasım 2006 (UTC)

Inti Illimani[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan, bir Inti Illimani hayranıyım, Türkiye'de sadece 4-5 kasetini ve cd'sini buldum. Arşivinden yararlanmak isterim. Bana bir cd ya da mp3 kopyalayabilirsen sevinirim.iyi çalışmalar...zafero

sevgili Uğur askere gitmedin daha değil mi:-))--Atacameñoileti 23:24, 15 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Atacameño şu anda hâlâ İstanbul'dayım ama çok zamanım kalmadı:) Gitmeden bir terslik olmazsa görüşmek isterim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:40, 15 Kasım 2006 (UTC)

Rakı masasına oturdun işte, dayanmak çok zormuş bu vandalizme![kaynağı değiştir]

Merhabalar Baylan,

Şu anda yazacaklarım, çoktan rakı şişesinde balık olduğun varsayımına dayanarak yazılmıştır. Ayıldığında tüm kayıtlar silinmiş olucak, sayfanın geçmişini falan da silicem. Jimbo benim kayınbiraderim, tornavidayı alıp kazıycak sunuculardan bu dediklerimi.

Hazır mısın? Başlıyorum:

"Aslına bakarsan..."

Öhöm, evet. Bu sırrımı paylaşacağına ve sonsuza dek saklayacağına olan inancım tam. Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum, dikkat edersen sana zarroj muamelesi de yapm*hıck*ıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 23:26, 16 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba baylan, fauna sayfalarının tümü iştah açıcı, bakmaya çalışıyorum arada. ayrıca vito'ya dünkü (yukardaki) mesajında lafı ağzımdan aldın. ya, uyumuyo mu bu adam sahiden?  :) --kibele 13:50, 17 Kasım 2006 (UTC)

Tesekkurler![kaynağı değiştir]

Moral icin tesekkurler. Iyi calismalar. --BullsEye 20:41, 17 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Baylan,

Verdim valla cevap da, Almanların arkadan geçenlerden izin alınmasına dair bir yasal düzenlemeye gittiklerini bilmiyordum (Sorduğuna göre Alman kanunlarında var diye tahmin ediyorum şu an). Takdir ettim, kızılcık sopamı alıp girişmek istedim konuyla ilgili tüm yetkililere.

Sevgiler

Vito Genovese 01:44, 19 Kasım 2006 (UTC)


Bizim telif hakları kanunu palavra zaten abi, İbrahim Tatlıses her hafta İbo Show'da niye ağlıyor sanıyorsun :)

Metni okumaya kalkıyorsun, yarısı Osmanlıca, ekstra sözlük gerekiyor çoğu zaman. Hiç bir şey açık değil, herşey varsayımlarla yürüyor.

Aslına bakarsan bu resimde yer alanlardan izin alınması kavramının başka ülkelerde de olduğunu sanmıyorum ben, aklıma bile gelmemişti adam sorana dek. Böyle bir şey olsa magazin fotoğrafçıları falan iş yapamazdı bence. ABD'de yoktur böyle bir şey, belki Almanya'ya hastır da o yüzden sormuştur bize de böyle bir şey sizde var mı diye. Aksi halde bir İstiklal Caddesi fotoğrafı çekebilmek için milyon dolar para öderdik, zibilyon tane adam girerdi resme zira.

Sevgiler

Vito Genovese 10:03, 19 Kasım 2006 (UTC)


Abi sanatçılar hiç memnun olmadıkları şekillerde paparazzilere yakalanıyorlar, kaçamak yaparken, gizli işler çevirirlerken falan. Bu fotoğrafı yakalayanlar 1 milyon dolara çıkan fiyatlarla ajanslara satabiliyorlar bu pozlar resmin önemine göre. Eğer izin gerekseydi zaten o resimler hiç yayımlanamazdı, hatta magazin ve paparazzi kavramları direkt işlevsiz kalırdı.

Türkiye'yi geçtim, diğerlerinde de görmedim ben böyle bir kısıtlamayı dediğim gibi.

Vito Genovese 10:28, 19 Kasım 2006 (UTC)


Valla biliyorum desem yalan olur Baylan. Sözlüklerde de bulamadım nedense.

Vito Genovese 12:28, 19 Kasım 2006 (UTC)

  • desteğin için teşekkürler.. --kibele 13:33, 21 Kasım 2006 (UTC)

Çok Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

Vikipedistlerin sağ duyusuna Güvenmez olurmuyum güveniyorum biraz çabuk sinirleniyorum ve bir anda geçiyor işte profilimde mevcut bu durum :). Sizin Fener HOBİniz bizim beşiktaş FOBİmiz oldu :)) Bu arada National-Geographic kanalını profilinden görüp hemen ekledim bende discovery açayım bari.--PATRON 15:12, 21 Kasım 2006 (UTC)

Katkılarım[kaynağı değiştir]

He he :) --Mskyrider 10:00, 22 Kasım 2006 (UTC)


Gerçi tartışma sayfasında cevap verdim ama burada da tekrarlamak isterim. O cümle sizi kastetmiyor. İnce düşünceli bir vikipedistin üzerine alınmasını ve üzülmesini istemem. Eğer orada olayı muğlak bıraktıysam kusura bakmayın.--Atacameñoileti 22:54, 23 Kasım 2006 (UTC)
Sevgili dostum hiç üzülme zerrece alınmadım. Yalnız bilesin ki kullanıcı sayfandaki:
  • Parolam... Kırmızı kötüdür, Mavi iyidir.
Cümlesi bana ait.. Niye çaldın ki? Bu parolayı hiç yazmadım, söyleyip deşifre falan etmedim, duyurmadım diye gönlümü okuyarak alıp kullanman mı lazımdı?
"Telif ihlâlin sebebiyle" Vito Zebanisini tepene dikerim, haberin olsun.Sevgiler..--Hasan Sami 05:13, 24 Kasım 2006 (UTC)

Viki'den alınan metinler[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan,

Kaynak olarak Viki'yi göstermeleri gerekiyor elbette. Hatta köy çeşmesinde yakın zamanda konuşulan bir konu bu. Şurdan görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 19:40, 24 Kasım 2006 (UTC)

Valla Almanca - Türkçe sözlük konusunda doğru düzgün bir kaynak bilmiyorum ben de. TU Chemnitz'in Almanca - İngilizce sözlüğünü kullanıyorum mecburen.

"Üstüste binmek/getirmek/gelmek" demekmiş bu arada...

Sevgiler

Vito Genovese 21:55, 24 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

Kolayı var sileyim sen aç. --Carduelismsj 17:56, 26 Kasım 2006 (UTC)

Saka kuşlarının üzerinemi salacaksın nasıl yapacaksın ? --Karduelismsj 18:04, 26 Kasım 2006 (UTC)

Senin kedi ancak tarladaki fareleri yakalar benim sakalarıma hiç bir şey yapamaz. --Karduelismsj 18:06, 26 Kasım 2006 (UTC)

Şaka yaptığını anladım zaten o kadar anlayışsız değilim. Tabiki sayfayı açma hakkı sana ait bir an düşünemedim. şablonunda bir yere gittiği yok bende kayıtlı. --Karduelismsj 18:09, 26 Kasım 2006 (UTC)

Unuttuğun bir şey saka kuşları benim himayemde hiç bir şey yapamaz. sanada iyi akşamalar --Karduelismsj 18:18, 26 Kasım 2006 (UTC)

Seçkin maddeler yazan wikipediste[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, senin Jaguar maddesini okurken aklıma geldi. Orada yavru yamyamlığı ile ilgili bir cümle bana şu olayı çağrıştırdı . Bu maddeyi çevirmek vikipedi ve senin ilginç olabilir, bir de bu konuda şöyle bir şahsiyet var. Beni aştığı için sana bir sorayım dedim (yüzsüzlüğü ele aldık bir kere :-) )--Atacameñoileti 23:43, 26 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, Uçak kazası ilginç ve dramatik bir konu. Çevirmeye çalışacağım. Diğeri şimdilik beklesin biraz. İyi çalışmalar. --Mskyrider 06:09, 27 Kasım 2006 (UTC)
Baylan, Uruguay Hava Kuvvetleri Uçuş 571 maddesini çevirdim ama diğerini çevirmek istemiyorum kusura bakma. İyi çalışmalar. --Mskyrider 17:46, 29 Kasım 2006 (UTC)
Eyvallah, rica ne demek, zevk alarak çevirdim ben. --Mskyrider 20:50, 29 Kasım 2006 (UTC)

Pilonidal sinus[kaynağı değiştir]

Bende olmuş gözüküyor. Bir F5 çek istersen?

Bu arada sayfanın başında neden "Vito zebanisini" yazıyor, derhal bir açıklama istiyorum! :)

Vito Genovese 09:17, 27 Kasım 2006 (UTC)


:) Sayfayı yeniliyor F5, tarayıcın senin hızına yetişemediyse bir ayar çekiyor yani.

Vito Genovese 09:25, 27 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

Yazışmaya gözüm çarptı "single" yerine kısaca "bekar" desek nasıl olur:-)) Kolay gelsin--Atacameñoileti 10:29, 29 Kasım 2006 (UTC)

...;) "tam süper olur" işte bak o zaman... Sevgiler. Metal Militia 10:38, 29 Kasım 2006 (UTC)

Ekip çalışması[kaynağı değiştir]

kibele ve Baylan'a ekip çalışmasına verdikleri öneme teşekkür etmek için Mskyrider tarafından...29 Kasım 2006

Merhaba Baylan,

Hazıra alışmayın kahveden adam toplar vandallatırım bak buraları, yapıcam resim sayfalarını, ondan sonra düzgün etiketleme yapmayana vurucam kırbacı, vurucam kırbacı!

Vito Genovese 12:11, 2 Aralık 2006 (UTC)

cevap:tebrikler[kaynağı değiştir]

tebriklerinize layık olmaya devam edeceğim :)Delamorenamesaj 17:51, 3 Aralık 2006 (UTC)

Alper Özbilen[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan,

Daha önce Madde 1 kapsamında ben silmişim yine, ancak bu sefer yırtıyor bu kriterden. En fazla SAM yapabiliriz şu aşamada.

Sevgiler

Vito Genovese 22:19, 4 Aralık 2006 (UTC)


Ahah yaparım yapmasına, mesele değil. Lakin ben kalsın oyu veririm bu adama, kitap yazarlarını ansiklopedik kabul etme gaflet ve dalaleti içerisindeyim. :)

Otobiyografi olduğu için silinir ama sanırım.

Vito Genovese 22:25, 4 Aralık 2006 (UTC)


Yayıncın olur gelirim sana, börekler açar mısın bana?

Vito Genovese 22:29, 4 Aralık 2006 (UTC)


deniz gergedanı[kaynağı değiştir]

Katkı için teşekkürler...

Aslında, temel kaynak olan en:Narwhal maddesini çevirmeyi tam bitirmeden bu madde Ana Sayfa'ya çıkmış. Bunun yerine beyaz balina konsaydı daha iyi olacaktı çünkü o daha "tam" bir madde (gene de Lighterside'a teşekkürler). Az önce çeviriyi tamamladım ve internette geziniyodum, İngilizce ve Türkçe başka ne kaynaklar var ve daha nasıl geliştirilebilir diye. Deniz gergedanını da eklemeyi düşünürken, o ek sizden geldi.

Selamlar... :-)

--Doruk Salancıileti 11:06, 12 Aralık 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Yazdığım 1973 Şili Darbesi maddesini günün maddesine aday gösterdiğin için teşekkür ederim. --DenizRC 18:11, 13 Aralık 2006 (UTC)

Rica ederim. Ben hiç bir zaman için sözlerinizi "gündemde değilse adaylıktan çekilsin" şeklinde yorumlamamıştım. Tersine, sizi her yönden haklı bulmuştum. Papa maddesinin anasayfaya çıkarılmamış olmasına da gücenmiş değilim. Bence ziyaretin gerçekleştiği günlerde anasayfada olması en iyisiydi. O günlerde başka maddelerin anasayfaya çıkarıldığı görünce artık zamanın geçtiğini düşünerak adaylıktan çektim. Eğer geç de olsa anasayfaya konacağını bilseydim aday bırakırdım. Bir gücenme sonucu adaylıktan çekmiş değilim. Maddeyi tekrar aday göstermek konusunda şu an isteksizim. Ama siz veya başka birisi aday gösterirse tümüyle desteklerim. ---Vikiyazar 16:16, 15 Aralık 2006 (UTC)