Kullanıcı mesaj:Asmen~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen bakın: Tartışma:Dersim İsyanı#Kaynak

--Ruzgarmesaj 13:20, 4 Haziran 2006 (UTC)

Eklediğin bilginin tam kaynağını göstermediğiniz sürece silinmeye devam edecektir.Alttaki kaynaklardan biri ise belirtiniz lütfen.--Eldarionmesaj 22:59, 13 Eylül 2007 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

maderibeyzamsj 15:49, 15 Ocak 2008 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 14:54, 7 Mart 2010 (UTC)


Zazaca makalesi[kaynağı değiştir]

Sayın Takabeg, Zazaca makalesine aktardığım bilgiler bana aittir, netice olarak da telif hakları konusunda bir ihlal veya sakınca yoktur. Uyarınız için teşekküler. Asmên, 16:00, 7 Mart 2010 (CET)

Selam. Asmâno Bêywayir ile nickiniz arasındaki benzerliğinden acaba diye düşündüm ama Vikide kullanılabilmesi için önce herhangi hizmetli (şu anda Kullanıcı:Levent buralarda ve az sonra Merube 89 girecek sanırım ama Eldarion bu konuda daha tecrübeli olablilir) ile irtibata geçip ve onaylanması lazım. Yoksa riske girebilirsiniz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:19, 7 Mart 2010 (UTC)

P.S. Adınız bununla aynı mı ? Takabeg ileti 15:19, 7 Mart 2010 (UTC)

Selam. Kime mesaj attınız ? Takabeg ileti 14:48, 8 Mart 2010 (UTC)
Sayın yönetim üyeleri. Durumun şu an ne ne olduğunu tam anlayabilmiş değilim. Bir kopyalanma, yapıştırma söz konusu değil; makaleye aktardığım bilgileri kendim yazdım, bana ait. Bu konuda uzmanım da diyebilirim. Onun için yasal açıdan da sorun çıkacağını sanmıyorum; kendi kendimi şikayet etmiyeceğime göre ;) Asmên, 8 Mart 2010, 2221 (CET)
Burası sanal ortam olduğu için sizin için sise ait olduğunu doğal olabilir. Fakat diğer kullanıcılar (ben de dahil) için doğal değildir. O yüzden size ait olduğunu kanıtlamanız lazım. Aksi halde telif kontrol yapan kullanıcılar her zaman kopyalanmış metinleri kaldırabilirler. Ve dışarıdan bakıldığından basit bir kopyalama olarak göründüğü için siz de telif ihlalleri üzünden uyar alabilirsiniz belki de engellenebilirsiniz. Bu bana aittir. diyerek gereken işlemlere başvurmadan ısrarla kopyala yapıştır yöntemiyle maddeye katkı yapan bir sürü klukllanıcıların engellendiğini ve hatta süresiz engellendiğini gördüm. Yani riske girmemeniz için kanıtlanması gerekiyor. Anlatabildim mi ? Takabeg ileti 02:35, 9 Mart 2010 (UTC)
Ben Size mail atacağım filan dedim mi ? Hayır. Eldarion v.s. hizmetlilere danışın dedim. İyi şanslar. Takabeg ileti 22:26, 11 Mart 2010 (UTC)
Selamlar. Teknik olarak Vikipedi'de telif hakkı saklı hiçbir bilgi yayınlanmaz. Eğer telif hakkı size aitse burada yayınladığınız anda telif hakkınızdan feragat etmiş olursunuz. Yani çalışmanızın bütün hakları sizden çıkmış oluyor, Vikipedi'den alıntı yapan bir kullanıcı bunu ticari sebepler ile kullansa bile bir hak iddia edemezsiniz. Eğer bu şartları kabul ediyor iseniz yapmanız gereken info-tr@wikimedia.org adresine bir mail atarak telif hakkı size ait olan eserin Vikipedi'de yayınlanabileceğini bildirmeniz gerekiyor. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:49, 12 Mart 2010 (UTC)
Selamlar. Söz konusu maile ulaşım izni olan arkadaşlardan Elmacenderesi veya Vito Genovese 'ye mesaj atarak bilgi alabilirsiniz. --Eldarion 13:42, 18 Mart 2010 (UTC)

Sayın Takabeg, meslektaşınız User:Eldarion'a dnaıştıktan sonra e-mail ile telif hakkından feragat ettiğimi bildirip ayrıca User:Elmacenderesi'ne de bildirmeme rağmen Zazaca adlı makalemde yaptığım eklemeleri geri almanızı bir [Zazaca Wikipedia] sysopu ve dilbilimci olarak hala anlamış değilim. Benden önce makaleye yapılan veya oluşturulan yerlerin kopya olmadığı ne malum mesela? Rica ediyom, gereksiz yere "editwar" oluşmasın! Meslektaşçı selamlarla Asmên, 14.48, 19 Mart 2010

Elmacenderesi veya Vito Genovese onaylandığına dair yazı bıraksın da sorun çıkmasın. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:52, 19 Mart 2010 (UTC)
Ayrıca bu özette yazdığınız Kendim de Wikipedia yöneticisiyim, ayrıca dilbilimciyim. Geri almanız gereksizdir! sözünüz uygunsuz ve geçersizdir. Türkçe Vikipedide, diğer Vikipedide de hatta Commonsda da Ben yneticiyim doğruyum Ben dilbilimciyim doğruyum diyen yoktur. Dikkatli davranırsanız sevineceğim. Elma veya Vito'nun açıklamasını belkerseniz iyi olur. Teşekkürler. Takabeg ileti 14:01, 19 Mart 2010 (UTC)
Tekrar selam. Tekrar inceledim tıpkı kopyasına benzemiyor. Ama madde böyle mi kalacak ? Çok düzensiz değil mi ? Takabeg ileti 14:29, 19 Mart 2010 (UTC)
İzninizle önümüzdeki zaman düzenlemeye çalışacağım. Selamlar, User:Asmen
Sayın Takabeg, benim de sizin bu konuda titiz bir şekilde araştırdığınız ve tarafsız olduğunuza dair kafamda soru işareti var. Bir dili bilimsel yönde açıklarken dilin yapısı kolay kolay değişmediğine göre benzer cümlelerin oluşması çok doğaldır, hele de aynı yazara aitse. Buyrun bakın, ama itirazınız olursa da belgelemeniz gerek. Asmên, 20 mart 2010, 22:00 (CET)
Lütfen kişilere yönelik yorum yapmayın. Maddedeki sorunlara odaklayın. Belki yöneticiliğini yaptığınız sitede kişilere yönelik yorumlar serbest olabilir fakat burada yani Türkçe Vikipedide öyle değildir. Hakkınızda herhangi yorum yaptım mı ? Hayır. Sadece söz konusu yazı hakkında yorum yaptım. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 02:55, 23 Mart 2010 (UTC)

Bu maddede gerçekleştirdiğiniz değişikliklerle tarafsız bakış açısı ihlali gerçekleştirdiniz. Lütfen bu tür değişikliklerinizde tarafsızlığınızı koruyun ve yorum yapmaktan kaçının. Ayrıca, soğuk kanlı olmaya çalışın.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:39, 24 Ekim 2012 (UTC)

Sayın Garbino, hangi konuda ihlalda bulunmuş ve soğukkanlı olmamışım? Selamlar, --Asmêno Bêwayir (mesaj) 22:04, 24 Ekim 2012 (UTC)
Yapmış olduğunuz değişiklikte kullandığınız bir çok cümle TBA ihlali niteliğinde ve yorum içermektedir. Örnek vermem gerekirse; "1938 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafınca Dersim Soykırımı gerçekleşmiştir." (TBA), "Dersim Alevileri, eski pagan veya panteon inancından kalan birçok ögeleri Alevilikle yoğurmuş, bir nevi sentez üretmişlerdir." (Yorum), "... -son zamanlarda devletin yürüttüğü asimilasyonun etkisiyle bayağı azalmışsa da- ...." (TBA).. İlgili bu cümleler vb. çıkartılıp, tekrar işlenirse değişiklik kabul edilecektir. İyi çalışmalar... --Garbino ileti 22:25, 24 Ekim 2012 (UTC)
Sayın Garbino, yorumlar konusunda haklılık payınız olabilir; fakat varolmuş bir soykırımı öyle adlandırmak, bunun TC tarafından yapıldığını öne sürmek, sadece duygusal bir çıkış, tarafsızlık veya iddia olamaz. Devletin kendi resmi belgelerinde bu soykırım kayıtlıdır ve soykırım kriterlerine de uymakta. Ermeni Soykırımı'nın da uyduğu gibi. Selamlar, --Asmêno Bêwayir (mesaj) 15:28, 25 Ekim 2012 (UTC)
Merhabalar, yapmış olduğunuz ve size örnek olarak gösterdiğim iki cümlede ne yazık ki TBA ihlalidir. Bunu duygusal bir çıkış olarak nitelendirmek eklenebilirlik payı vermemektedir takdir edersiniz ki.. Eğer iddialarınızı maddenin tartışma sayfasında dile getirirseniz ilgili ve bilgili kişilerce konu aydınlatılabilir. Mevcut haliyle kabul edilmesi ne yazık ki söz konusu değil. Anlayışınıza teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.. --Garbino ileti 16:08, 25 Ekim 2012 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

08:47, 20 Mart 2015 (UTC)

23:50, 22 Nisan 2015 (UTC)