Kullanıcı mesaj:Aranan Kan/Arşiv Şubat 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Aranan Kan/Arşiv Şubat 2016, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Vikiçizer (mesaj) 21:16, 19 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa nasıl açılır[kaynağı değiştir]

373,420 değişikliğe sahip diyor sen işi çözmüşsün gibi hocam sayfa nasıl açılır başlık ve iç bağlantı işini çözdüm orası tamam ama olayı tam kavrayamadım bir yardımcı olabilecek misin işim tam anlatır mısın rica etsem ? --Aranan Kan (mesaj) 21:13, 19 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba, Yardım:Sayfa nasıl yazılır? sayfasından ve yukardaki şablonu inceleyerek sorularınıza kolaylıkla cevap bulabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:16, 19 Şubat 2016 (UTC)
Merhabalar, Yardım:Sayfa nasıl yazılır? kısmından faydalanabilirsiniz. Yine de yardıma ihtiyaç duyarsanız lütfen yazmaktan çekinmeyin.--Teacher0691 (mesaj) 21:25, 19 Şubat 2016 (UTC)

Madde uzunluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba bir konuda danışacaktım sayfaların yapılarını epey inceledim '''''Sayfa adı'''''+ doğum tarihi ve tanım cümlesi örn. (d.15 Mart 1995, [[Ankara]], [[Türkiye]]) [[Türk]] müzisyen.+bilgi kutusu+ diğer başlıklar olarak bir madde açsam ancak çok uzun olmasa sayfa geçerli sayılır mı ? --Aranan Kan (mesaj) 23:40, 19 Şubat 2016 (UTC)

Bu açmak istediğiniz kişinin kayda değer olmasına bağlı. Bakınız: Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) - Maurice Flesier msj 23:44, 19 Şubat 2016 (UTC)
İngilizce dilinde yazılmış olan Vikipediden bir müzisyenin sayfasını açacağım kayda değerdir herhalde yan tarafta çokça dillerde yazılmış sayfaları mevcut. Orada yazılan maddeler burada da kayda sayılıyor değil mi yoksa her dilde farklı politika mı var ? --Aranan Kan (mesaj) 23:44, 19 Şubat 2016 (UTC)
Bu kısmen geçerli bir durum. İngilizce Vikipedi'de yer alıpta burada KD kabul edilmeyen maddelerde olabilir. Siz maddeyi oluşturabilirsiniz. Eğer yardım gerektiren bir durum olursa lütfen çekinmeyin. Maurice Flesier msj 23:55, 19 Şubat 2016 (UTC)

Deneme tahtası kullanımınız hakkında[kaynağı değiştir]

Deneme tahtasını başarıyla kullandınız. Teşekkürler--Hkn-bot (mesaj) 18:52, 20 Şubat 2016 (UTC)

Vikipedi eğitimi[kaynağı değiştir]

Merhaba Aranan Kan! Şuradaki eğitim materyalinden yararlanabileceğini düşündüm. Bu materyali inceleyip faydalı, pratik olup olmadığı hakkında görüş bildirirsen çok sevinirim.--Başak (mesaj) 01:03, 24 Şubat 2016 (UTC)

@Basak Görüşü nereden bildireceğimi bilmiyorum buradan yazayım. İlerlerken sabit Türkçe olarak kalmıyor diğer eğitim sayfasına geçiyorum hop İngilizce oluyor elle tekrar dili seçmek zorunda kalıyoruz. --Aranan Kan (mesaj) 02:42, 24 Şubat 2016 (UTC)
meta tercihlerinizde Türkçe dil seçeneğini ayarlaladığınızda sayfalar Türkçe olarak gelecektir.--Başak (mesaj) 07:16, 24 Şubat 2016 (UTC)
@Basak temel şeyler var onları da ben öğrendim ancak görseller daha çok kullanılırsa daha akılda kalıcı olur rehberde yazanlar. Örneğin Jimmy Wales'in telif hakkında ki görseli akılda kalıcı ancak yazıları kimsenin okuyacağını sanmıyorum. --Aranan Kan (mesaj) 12:20, 24 Şubat 2016 (UTC)
tamam, teşekkürler. Bu, İngilizce'den birebir çeviri bir materyal. Türkçe vikipediye katkı vermeye yeni başlayanlar için belki de daha özet, daha bol görsel malzemeli bir materyal hazırlanmalı.--Başak (mesaj) 12:31, 24 Şubat 2016 (UTC)

Kategorileri yanlış oluşturuyorsunuz. Kategori sayfasının adını yine aynı kategoriye ekliyorsunuz. (Şunun gibi olması gerekiyor) Vikipedi:Kategorilendirme sayfasını acil olarak incelemeniz gerekmekte. --Ben sana ölüyorum (mesaj) 12:41, 24 Şubat 2016 (UTC)

Ceza söz konusu değil ancak bilgilendirme almışsınız, keşke mesajı görseydiniz. Kategorileri kendilerine bağlayarak açmışsınız, doğru yol bu değil. Yukarıdaki bilgilendirme mesajını okuyabilirsiniz. --Kudyaz 18:16, 24 Şubat 2016 (UTC)
Yahu hiç bir şey anlaşılmıyor ki şu bilgilendirme sayfasından 1 dakikada anlatılacak şeyi 10 dakikada anlatır gibi bende sayfaları inceliyorum öyle öğrenmeye çalışıyorum neyse artık yanlışın neresinden dönersen kar yapmam bir daha öğrenene dek. --Aranan Kan (mesaj) 18:18, 24 Şubat 2016 (UTC)
Kategorizasyon yeni kullanıcılar için biraz sıkıntılı. Kavraması biraz zaman alabiliyor. Şu sayfada adınız önerilmiş. Bir açıklama yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi çalışmalar. --Kudyaz 18:22, 24 Şubat 2016 (UTC)
Açtığınız kategoriler taşınması gereken kategoriler değildi. Uygun bir şekilde açmak isterseniz tekrar açabilirsiniz. --Kudyaz 21:28, 25 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Geç yanıt için kusura bakmayın. Kullanıcı kutuları aynen dediğiniz gibi oluşturuluyor. Kaynağı değiştir kısmından Şablon:Kullanıcı 06:şu şablonun içeriğine bakarsanız daha detaylı görebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Kudyaz 13:02, 24 Şubat 2016 (UTC)

Kategori ismi taşıma[kaynağı değiştir]

[[Kategori:Afro-Amerikan filmler]] kategorisinde yazım hatası yaptım. Sonunu filmleri olarak düzeltebilir misiniz? --Aranan Kan (mesaj) 09:51, 27 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Filmleri olarak düzelttim. Bunu taşı sekmesini kullanarak sizde yapabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz. Kolay gelsin - OkanfanEvet benim? 10:13, 27 Şubat 2016 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:2001:980:2D6A:1:1CB5:F887:55EE:9449 karmaşık bir takma isim almış engelletebilir misiniz? --Aranan Kan (mesaj) 12:28, 27 Şubat 2016 (UTC)

Kayıtlı kullanıcı değil, anonim IPv6 kullanıcısı. Tercihlerim >> Küçük araçlar >> Hızlı bilgi aracını etkinleştirerek, kullanıcılar hakkında bilgi alabilirsiniz (http://i.hizliresim.com/WknnjN.png). Engel talebi buradan yapılmaktadır. Gerekirse, siz de talep yapabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ben sana ölüyorum (mesaj) 12:58, 27 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa incelemesi[kaynağı değiştir]

Eve'nin Sırrı sayfasında bekleyen değişikliklerimi inceler misiniz? --Aranan Kan (mesaj) 15:32, 27 Şubat 2016 (UTC)

@Aranan Kan filmlerle ilgim sıfır düzeyinde olduğu gibi, değişikliğiniz doğruluğundan da habersizim. Dolayısıyla kontrol edemiyecem, başka bir devriye veya hizmetliye söyleyebilirsiniz --İnternionmsj 15:35, 27 Şubat 2016 (UTC)

Eve'nin Sırrı[kaynağı değiştir]

Eve'nin Sırrı sayfasında bekleyen 6 değişikliğim var onları onaylayabilir misiniz? Ayrıca çalışma şablonunu kaldırabilirsiniz. --Aranan Kan (mesaj) 15:41, 27 Şubat 2016 (UTC)

Onları zaten onaylamıştım. Şablonu da kaldırdım. - OkanfanEvet benim? 15:43, 27 Şubat 2016 (UTC)

Sherrilyn Kenyon[kaynağı değiştir]

Sherrilyn Kenyon sayfasında başlıkları ve listeleri düzenledim 2012 yılından buyana sayfa incelenmemiş göz atabilir misiniz? --Aranan Kan (mesaj) 10:25, 28 Şubat 2016 (UTC)

  • Maddede çok fazla kaynaksız ve öznel içerik vardı. Mecburen bunları çıkarmak durumunda kaldım.--coolland 10:52, 28 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı haklarımın genişletilmesi[kaynağı değiştir]

Beyaz Listeye dahil olmak istiyorum 1 haftalık kullanıcı hesabımda 1100 değişiklik bulunmakta gerekli şartları karşılıyorsam kullanıcı haklarımı genişletebilir misiniz? --Aranan Kan (mesaj) 11:16, 27 Şubat 2016 (UTC)

Başka biri tarafından beyaz lsiteye alınmışsınız zaten. İyi çalışmalar --Zaitsév 14:02, 29 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba, az önce geri aldığınız kullanıcı sayfası değişikliği kullanıcı ile iletişim sonrasında yapıldı. Alexandre M. 21:57, 29 Şubat 2016 (UTC)