Kullanıcı mesaj:AnthonyJackson88

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hızlı silinen GammaStar maddesine verdiğiniz tepki üzerine[kaynağı değiştir]

Merhaba AnthonyJakcson88,

Mesaj sayfama bıraktığınız not üzerine size bu mesajı göndermek istedim. Vikipedi'de 16. yılıma adım atmak üzere olduğum bu günlerde böylesine bir eleştiri almak beni mutlu etti. Çünkü, olumsuz eleştirileri görüp onlara cevap vermek vesilesiyle hem ilgili yönergeleri de tekrar etmiş oluyorum.

Silinen sayfanın tartışma sayfası henüz silinmemişken benim için yazdığınız yazıların bir kısmını okuyabilme fırsatı elde etmiştim, ancak şu anda buna erişemiyorum. Dolayısıyla, birkaç konuyu varsayımlar üzerine gerçekleştireceğim.

İlgili maddeyi sizin açıp açmadığınızı bilemiyorum, belki anonim bir hesap açmıştı ya da kayıtlı bir başka kullanıcı açmıştı, ancak şu anda bu veriye sadece hizmetlilerimiz ulaşabilir. Maddenin içeriğini de hatırlayamadığım için çok fazla şey söyleyemeyeceğim, ancak, ben, bir devriye olarak maddeyi son açılan sayfalar listesinde görüp hızlı silinmesi için etiketledim. Maddenin hızlı silinmesi için etiketlemeyi sadece devriyeler yapmaz, bunu siz de yapabilirsiniz. Yani, sırf devriye olduğumu görüp de devriyelik yetkisini suistimal ettiğimi söylemeniz yersiz. Devriye olmasam da maddeyi hızlı silinmesi için etiketleyebilirdim. Ayrıca, madde hızlı silindiğine göre, maddeyi silen hizmetli de benimle aynı görüşte imiş. Bu, benim ulaştığım yargının isabetli olduğunu gösterir.

İlk değişikliklikleriniz Seksen iki yüz kırk beş'e mesaj atarak başlamış. Sonra da Danışma Masası'na bir mesaj bırakmışsınız. Öncelikle, beni şikayet etmek istiyorsanız buradan şikayetinizi gerçekleştirebilirsiniz. Danışma Masası'na bıraktığınız not, ne yazık ki gerçeği yansıtmıyor, çünkü kesinlikle açılan tüm maddeleri inceler, kendi araştırmamı yapar, gerekirse onaylar gerekirse silinmesi için etiketlerim. Her gün açılan onlarca madde var, ve ben özel hayatımın bana verdiği yoğunluğu aşabilmişsem öncelikle son açılan bu sayfaları kontrol ederim. Birçok defa da tecrübeli diğer kullanıcılarla iletişime geçerim. Mesela bu sayfada, maddenin adını arama motorları ile arattığımda sıfır (0) sonuç çıkınca hızlı silinmesi için etiketledim, daha sonra bu yaptığımın yanlış olduğunu, kullanıcının ilgili maddeyi Rusça Vikipedi'den çevirdiğini fark ettim ve etiketi kaldırdım. Maddede birçok kaynak var, ancak ben kontrol ettiğim sırada, bu kaynaklara ulaşamadığım için ilgili olabilecek kullanıcılardan yardım istedim. Yani, eğer bir konu beni aşıyorsa, bilgisi olduğunu düşündüğüm diğer kullanıcılardan yardım isterim.

Bu arada, maddenin belirli bir ücret karşılığında açılmış olabileceğini de düşünüyorum. Vikipedi'de ücret alınarak madde açmak yasak değil, ancak bunun belirli şartları var. Bu şartlar yerine getirilmezse kullanıcılar Vikipedi'de değişiklik yapmaktan alıkonulur. Seksen iki yüz kırk beş'e attığınız mesajda not düştüğünüz "yeni kullanıcıları ısırıyor" ifadenizin gerçeği yansıtmadığı aşikar, besbelli eskiden beri Vikipedi kullanıyorsunuz. Birçok şeye de vakıfsınız. Karşınızda tecrübeli birçok kullanıcı olduğunu bilin. Ayrıca, biz, Vikipedi'de madde sahiplenmeyiz, bir madde açtığımız zaman o madde artık Vikipedi'nindir, herkesindir. Maddeyi bu kadar sahiplenmeniz, birçok yere şikayet amaçlı gönderiler göndermeniz de madde ile aranızda tamamen duygusal bir bağ olabileceğini düşünmeme sebep oluyor. Siz, eğer para karşılığı madde açan bir kullanıcı iseniz, elbette kontrole takılmamaya dair birçok şey bilirsiniz, biz de bu maddeleri tespit edebilmeye dair birçok şey biliyoruz. Eğer bir madde kayda değer değilse, çok basit, silinir. Bu benim koyduğum bir kural değil. Ancak, kendisi için mücadele edeceğim bir kural. Selamlar... çavdartarlasındakiçocuk 15.01, 12 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]