Kullanıcı mesaj:Alptns90/2009-16 arası mesaj arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Alptns90![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da alttaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... - Kemal K.ileti 16:12, 29 Nisan 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言
  • Merhabalar Alptns90. Nielsen Türkiye sayfasına göre Türkçe Top 20 Listesi'ni doğru bir şekilde güncellediğinizi görünce bunu size bahsetmenin daha doğru olacağını düşündüm: Ben ağustos ayı boyunca internete erişemeyeceğim; dolayısıyla ağustos ayı ve eylül ayının ilk iki haftası boyunca Türkçe Top 20 Listesi'ni güncellerseniz oldukça mutlu olacağım. Bir de tabii Sıla'nın "Kafa" isimli şarkısının radyo liste başarılarını da aynı şekilde güncellerseniz çok ama çok mutlu olurum. Radyolar zaten "Kafa" sayfasında gözüküyor. --Triancula ileti 14:20, 4 Ağustos 2011 (UTC)
  • Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim size. :) Sayenizde döndüğüm gibi buldum buraları ve gerçekten beni çok mutlu ettiğinizi bilin. --Triancula ileti 23:15, 6 Ekim 2011 (UTC)

Albüm satışları[kaynağı değiştir]

Demet Akalın'ın Zirve albümü albüm satışları konusunda kaynakları araştırdım. Habershow sitesi kendisiyle çelişiyor, Habershow'un ilk listesinde albüm satış oranlarında Işın Karaca ve Demet Akalın'ın satışları yüksek ancak ikinci listede düşmüş. Onu da bırakın Mustafa Cecelinin ilk 10'da yer aldığı albümü de ikinci listede yok. NTVmsnbc'nin MÜYAP'tan aldığını iddia ettiği sadece sıralamadan oluşan listesinde ise tamamen farklılık var Sertab Erener 7, Sıla 9. sırada. Candan Erçetin ilk 10'a girmiş Hangi kaynak siteye daha önce verilmiş bilmiyorum, ama yayınlanma sırasına göre öyle ya da böyle. Bu da doğal olarak güvensizliğe yol açıyor ama sonuç olarak resmi olarak daha yüksek bir sayı açıklanmış ve kaynaklı bir listeyse onun konulması gerekir diye düşünüyorum. Ya da sizin bileceğiniz iş. :) --88.233.113.63 13:00, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanım gerekçesi dosyada eksik. Vikipedi:Adil kullanım politikasına göre adil kullanım gerekçesi olmayan telifli dosyalar 7 gün içinde silinir. Yüklediğiniz dosyada bu sorun vardır. Eğer gerekçeyi eklerseniz sorun kalmayacaktır. İyi vikiler..--I. Dede 18:38, 23 Ağustos 2011 (UTC)

İki türlü de olur. Dediğiniz gibi yapmanızda bir sıkıntı yoktur. İyi vikiler..--I. Dede 10:20, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Gerekçesiz dosya[kaynağı değiştir]

inc.еle. vposta 03:33, 12 Ekim 2012 (UTC)

inc.еle. vposta 03:35, 12 Ekim 2012 (UTC)


inc.еle. vposta 03:36, 12 Ekim 2012 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu değişiklikleri siz onaylamış görünüyorsunuz. Lütfen kaynakları ve sayfa geçmişini kontrol etmeden onaylamayınız. Teşekkürler iyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 22:08, 30 Kasım 2015 (UTC)

Ajdar ANIK The world hyper star sayfasında yaptığım değişiklikler sizin tarafınızdan sübjektif olarak değerlendirilip, objektif baktığınızı ima edip asla kıskanmadığınızı ne kadar belirtsenizde, ben size ve yaptıklarınıza asla katılmıyorum. Ajdar ANIK tüm dünyanın gözü önünde, çabalayarak, tırnakları ile kazıyarak geldi.. The world hyper star Ajdar ANIK....... İşte gerçek bir star...... İşte gerçek bir lider.... Bu insan yüce rabbimin yarattığı ve sanatın tüm ihtaşımı ile dünyaya doğan, sıradışı ve en üst kavramının bile kendisine yetersiz kaldığı bir dünya starı... Yazdığı şarkılar, tavırları, ,insan gibi insan, Adam gibi adam, Star gibi star, Mühendis gibi mühendis... Kelimeler yetersiz kalır onu anlatmaya.. Yıllardır ona uygulanan çifte standarda, saldırılara, engellemelere asla uymamış tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. The world hyper star Ajdar ANIK ı seven kişi bir kişi ise ona Rose of AJDAR, birden fazla kişi ise Roses of AJDAR denilir. Onu kasten sevmeyenlere ve sanatına zarar verenlere Patates veya onu kasten sevmeyenlere ve hem sanatına hem kendisine zarar verenlere zeru denilir... Ajdar'ı her konuda destekleyenlere yani bana Ajdarist denilir.. Her Ajdarist bir Rose of AJDAR dır. Fakat Her Rose of Ajdar Ajdarist olmayabilir. Fakat her Rose of AJDAR Ajdarist olmaya adaydır... Kısaca Ajdarist olabilmek için Rose of AJDAR olarak kişinin Ajdar için aynen şu an benimde yaptığım gibi, Onu ve sanatını kötülükler den koruyacak, onu övecek durumları herkes her yerde özellikle sosyal medya platformlarında sergilemelidir.. Ben Rose of Ajdar ım demekle iş bitmez. O uğurda çabalar sarfetmek gerekir...

Tüm vikipedistlerin bu bilgileri öğrendiğini umar, gelecekte vikipedia da Ajdar ile ilgili çok sağlam Ajdarist vikipedistlerin çoğalacağını umuyor, herkesi dürüstlüğe ve doğruluğa davet ediyorum. Benim The world hyper star Ajdar ANIK ı sevmem ve onu savunmam sakın ha, taraf tutmak ilkenizle ters düştüğünü sanıp burdan bu bilgileri hiç bir vikipedist silmeye kalkmasın. Aksi halde beni de ve Ajdar ANIK The world hyper star ı seven tüm Roses of AJDAR larıda üzmüş olursunuz.. Ben onu ondan habersiz seviyorum. Bunu itiraf etmem suç mu? Çikita Muz'a , Şahdamar'a, Kon Kon ve Nane Şekeri şarkılarına bayılıyorum.

Diğer sanat yapan insanların çevresinde en az 50 kişi olur. Oysa The world hyper star Ajdar ANIK giyiminden, konuşmasına, sahne performansından, Şarkı sözlerine kadar her şeyi ile kendisi ilgileniyor... Buna rağmen art niyetli patates ve zeru lar ona zarar vermeye kalktıkları halde hiç bir şekilde onlardan etkilenmiyor. Hep yükseliyor. Hep ekol oluyor. Hep en üst konumundaki çıtasını koruyor...

Dünyaya, işte böyle duruşu, iradesi, kendine güveni, kültürü, Sanatsal yeteneği, mesleğine bağlılığı, İlkeleri ve en önemlisi zekası yüksek insanlar lazım bu ülkeye. Dünyada bunlar sayesinde bir yerlere gelme durumumuz olur.. Böyle insanları kıskananlardan aslında hem halk, hem ekonomi, hem insanlık tümü ile zarar görür. Ülkemiz art niyetli ve sanatçılarını kıskanan insanlar yüzünden geri kalır. Küçülmeyin. Kıskanmayın. Sizden geliyorsa kendiniz yapın. Gelmiyorsa saygı duyun. Ayıp Ayıp.... 1 linkli Çikita Muz şarkısı youtube gibi bir dünya platformunda hergün en az 5.000 ile 10.000 kişi arasında izleniyor. Hemde 15 yıldan sonra. Bunun benzeri hiç bir star da yok. Geçmiş dönemlerde de youtube yeni açıldığında The world hyper star Ajdar ANIK'ın şartlarını yerine getirmeyenler, Youtube den yararlanıp The world hyper star Ajdar ANIK'ın 'Çikita Muz' adlı klibini ondan habersiz ve izin almadan youtube ye yüklemişlerdi. O dönemlerde yoğunluğundan sosyal medya ile ilgilenemeyen The world hyper star Ajdar ANIK, İzinsiz yükledikleri klibi tam tamına 2 ay gibi kısa bir dönemde 1 milyar 500 milyon tık almış olup, tüm herkes bu durum fark edilmesin diye o yıllarda klibi silip tekrar yüklüyorlardı. Kıskanç patates ve zeruları gerek normal hayatında, gerek medyada yok eden The world hyper star Ajdar ANIK, 2012 yılından beri interneti tam anlamı ile öğrenmeye, Mart 2013 te de youtube kanalını açarak,2 bizzat kendisi tüm videolarını youtubedeki bu theworldhyperstar@gmail.com adresli kanala yüklemiştir. Acilen Ajdar ANIK The world hyper stara gereken değer verilsin. Bunlar gerçeklerdir... Tüm dünya bunun farkındadır.

İşte vikipedia da siz objektif bakamıyorsunuz diye söylemeyesizin diye yukardaki hiç bir şeyi yazamıyoruz. Ama bunun ana fikri yada özetini bir iki cümle ile eğer yazıyorsak sizlere yani vikipedistlere ve wikipedia ya ya olan saygımızdan dır.. Sizde bunu anlayın.. The world hyper star Ajdar ANIK tüm dünyada her konuda bir numaradadır. Yazdığım her şey gerçektir gerçek.. Bunu tüm hizmetliler artık kabul etsin. Yoksa bindiğiniz dalı keserek sizlerde yaptığınız işlerde bir yere varamazsınız. Toplumun gerçeğini toplumdan saklayamazsınız. Ülkenin ve dünyanın geldiği bu duruma görevi başındaki insanların yaptığı haksız ve zalim düşünce ve yaptırımlar neden olmaktadır. Halk ve dünya Ajdar ANIK ı seviyorsa sizlerde seveceksiniz. Başka da yolu yok..

Saygılarımla. --"King and Kings"mesaj 12:35, 21 Aralık 2015 (UTC)

Ajdar ANIK The world hyper star[kaynağı değiştir]

TBA na göre, Wikipedia da ki sayfadan alınan bu bakış açısı 'Adı üzerinde tarafsız bakış açısı da nihayetinde bir bakış açısıdır, kesinlikle bakış açılarının yok edilmesi ya da farklı bakış açılarından sözedilmemesi anlamına gelmez. Bu bakış açısı konu hakkındaki farklı bakış açılarının yanında ya da karşısında olmayan, tarafsız bir bakış açısıdır.' aslında yapılanın ne kadar yerinde ve doğru bir şekilde yazıldığının kanıtı. Oysa sizler habire doğruyu saptırıp silerek neye hizmet ettiğinizi kendiniz bile çözememe durumundasınız. Aynı yazıya bir vikipedist bir şey yazarken, başka bir vikipedist aynı yazıya başka bir şey yazmakta. Bundan şu sonuç çıkmaktadır. Ajdar ANIK The world hyper star ile ilgili yazılan bu yazılar kabul edilemiyorsa buda sayın Ajdar ANIK ın ne kadar başarılı bir star olduğununda adeta kanıtıdır. Kısaca test sorusunun cevabı test cevap şıklarında saklı. İşte doğru cevabı ancak dürüstlük bulabilecek... Bundan dolayı öncelikle sizler TBA ya uyup, farklı görüş ve bakış açılarının da olabileceğini düşünerek, ilk yazılan ve kaynağı belli olan bu yazıların kesinlikle değiştirilmemesini ve kabul edilmesini rica ediyorum. Saygılarımla, --"King and Kings"mesaj 12:52, 21 Aralık 2015 (UTC)

Sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak "world hyper star" gibi terimler kaynak gerektiren şeyler. Sadece Youtube'dan gösterilen bir video ile olacak bir şey değil. Gazete vb gibi kaynaklar olduğu taktirde yazdıklarınız zaten onaylanır. Buna dikkat ederek değişiklik yapmanız uygun olacaktır.--Alptns90 (mesaj) 16:29, 21 Aralık 2015 (UTC)

Gülben Ergen[kaynağı değiştir]

Merhaba @Sakhalinio, 1 hafta önce Gülben Ergen sayfasındaki fotoğrafı değiştirmişsiniz, bende bugün iki-üç ay önceki Bostancı Gösteri Merkezi konserinde yayımlanan fotoğraflardan birini ekledim haber vermek istedim. İyi vikiler.--Alptns90 (mesaj) 10:37, 2 Haziran 2016 (UTC)

Sayın Alptns90, telif hakkı size ait olmayan internetten bulduğunuz fotoğrafları vikipedi'ye yüklemeyiniz! O nedenle yüklemiş olduğunuz fotoğrafı kaldırdım ve silinmesi için işaretledim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:45, 2 Haziran 2016 (UTC)
Tamam kusura bakmayın, kolay gelsin.--Alptns90 (mesaj) 10:49, 2 Haziran 2016 (UTC)

Merhabalar. Hepsi Hit'le ilgili mesajını yeni gördüm, mail hesabımdan. Çalıştığım için giremiyorum pek :) 7 numaradan yukarıda görmedim ben, zaten üstündeki albümler ondan önce çıktığı halde hepsi hitten yukarıdaydılar. Bu da geçemediğinin bir belirtisi sayılabilir. Bunun yanı sıra yazdığın şarkı maddelerini inceliyorum, eline sağlık ancak hiç arşivleme yapmadığın için listelerin hepsi ölü bağlantı, çöpe gidecekler. Yarın bir gün birisi, bizzat ben bile olabilirim, bunların arşivini bulamadığı için bunları kaldıracaktır. Bundan da önemlisi, eklediğin listelerin çoğu kayda değer değil. Aslında radyo listeleri bile Vikiye direkt eklenmiyor, resmî liste olması gerek ancak yine de ekliyoruz yönerge yok diye. Ama sen (samimi hissettiğimden ikinci tekile geçiyorum) TTNET listesini falan ekliyorsun. Bu download listesi ve KD değil. Mesela en.wikide incele, ne şarkılar itunesta bir numaradan inmiyor ama buradaki listede yoklar. Çünkü ticari download listeleri. Örneğin "Cuppa" sayfasını inceleyelim. Büyük radyo istasyonları hadi okey ama küçük radyo istasyonlarına da yer vermişsin. Mesela Türkiye'nin en çok dinlenen ilk 10 radyosunun listelerini koymakla yetinebilirsin.[1] Fizy, TTNET falan hep gereksiz. Keza Turkse falan var onlar da. Hele bu Turkse resmen bazı şarkıcıların "ayy ben yurt dışında da listedeyim" demek için kullandığı bir şey oldu çıktı :D Bu kapsamda KD olmayan listeleri kaldırdım sayfadan. Vakit buldukça KD olmayan listeleri kaldırmaya devam edeceğim. İyi çalışmalar :) -seyit. 21:35, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Ek olarak, neden kaynak şablonları kullanmıyorsun. Bu şablonları kullanmak Vikipedi'nin bir kuralı ve olmazsa olmazıdır. -seyit. 21:37, 24 Ağustos 2016 (UTC)
Lütfen şarkı 1 numara olmuşsa numarayı kalın puntoyla yazma :) Standardizasyon önemli. Bunun için en.wikiye bakabilirsin. mesela buna. -seyit. 21:43, 24 Ağustos 2016 (UTC)
İnceledikçe yazıyorum. "Şarkı hakkında bilgi" yerine alternatif bir başlık kullansan iyi olur. Zaten sayfanın açılış amacı şarkı hakkında bilgi vermek değil mi? Video klip hakkında bilgi yerine de sadece Video klibi başlığını kullanmalısın. Şarkı sayfaları iyi hoş falan ama pek okunmaması falan insanın hevesini kaçırıyor. Hem kaliteli madde olmaları da imkânsız. Albüm/sanatçı maddelerine ulaşarak kaliteli madde hazırlamak daha kolay oluyor ve bunların üstüne çalışmak da zevkli. Mesela ben Sıla'yı KM yapmak istiyorum ama zaman yok. mesela bu da benim en son uğraştıklarımdan. 21:58, 24 Ağustos 2016 (UTC)~
Merhaba, Hepsi Hit'i Kralpop'un hazırladığı D&R listesinde 4 numarada gördüm belki daha yükseye çıkmıştır diye düşündüm o yüzden söylemiştim. Radyolar konusunda ben listeleri görünen bütün radyoların liste başarılarını takip ettim aylarca küçük veya büyük bazlı olmasını önemsemedim sadece Shazam, Spotify gibi üyelik olmadan da görünen radyoları eklemeye dikkat ettim. Liste kaynaklarında şablon kullanmamın nedeni daha önceki yapılan sayfalarda aynı şekilde olduğu için aynı standartta devam etsin diye öncekilere uygun hazırladım. Kalın punto konusunda aslında kalın puntoyu bende bırakacaktım ilk olarak "Afitap"ta buna karar vermiştim ve "Afitap"ın listelerini hazırlarken 1 numara olanları kalın puntoyla yapmamıştım sonra dedim böyle daha iyi görünüyor sonuçta en.wikiyle aynı olmak zorunda değil tr.wikide böyle olsun farklılık olsun diye tekrar kalın puntolu ekledim. Kaynaklar konusu zaten sıkıntılı bunun nedeni radyoların arşivleme yapmaması istediğimiz güne bakabilmemiz gerekir ne yazik ki bir hafta sonrakini göremiyoruz bunu en iyi yapan Best FM twitterdan yayımlıyor bizde rahatça bakabiliyoruz herkes öyle yapsa sorun ortadan kalkar. Kaldı ki resmî liste diye baz aldığımız MusicTopTR Resmî Listesini bile göremiyoruz Billboard Hot 100 öyle mi istediğin kişiyi görebiliyorsun bizde ücret ödeyeceksin de üye olacaksın da saçma saçma şeyler. Vikipediye kafa yormaya karar vermemin asıl nedeni müzik sayfalarının aylarca onay beklediğini görmemdi birçok şarkıcının sayfası 4-5 aylık onay bekliyordu bunları önlemek ve vandalizme engel olmak için ilgilenmek istedim fakat artık bunu yapmamaya karar verdim yoğunluktan bende artık zaman ayıramayacağım başka birileri ilgilenir herhalde sizlere kolay gelsin :)--Alptns90 (mesaj) 08:25, 26 Ağustos 2016 (UTC)
4 numarada gördüysen kaldıralım hepsi hitten 7 numarayı. Katkıların güzel ancak politikalar falan her listenin eklenmesine müsaade etmiyor, ki bence doğru. Dediğim gibi ya, albüm maddeleri iyi gelişebiliyor falan onlarla ilgilenmek daha zevkli bence. Şarkı maddeleri öyle değiller. Listeler hakkında bilgi sahibiyim Türkiye'deki müzik sektörü çok zayıf/bilgisiz bu konularda. Elden bir şey gelmiyor ne yazık ki... -seyit. 08:39, 26 Ağustos 2016 (UTC)
Aynen öyle yapacak bir şey yok maalesef.--Alptns90 (mesaj) 09:35, 26 Ağustos 2016 (UTC)