Kullanıcı mesaj:Allison connors

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi:Politikalar ve yönergeler ve Sayfa silme kriterleri tartışma sayfalarina katılırsanız sevinirim. Citratmesaj 19:45, 10 Temmuz 2005 (UTC)

Vikipedi tartışma:Tarafsız bakış açısı'a zahmet olmazsa bir bakar misin? Citrat

Allison, Vikipedi tartışma:Web Siteleri basligina bir goz atar misin? Fikirlerini eklersen sevinirim.

Zamanla Vikipedi:Politikalar ve yönergeler iceriklerini tartismamiz gerekiyor. Saygilar, Citratmesaj 17:12, 24 Temmuz 2005 (UTC)


Merhaba, Tartışma:Türkiye'nin illeri iceriginin "ozetini" Vikipedi:Adlandırma düzenleri'ne yada tartismasina tasisak mi? Tartismadan cikan bir sonuc varsa, onu da oraya ekleyelim derim. Tartismalara yaklasim seklini ve fikirlerini taktir ediyorum, sizi tartismalarda daha sik gormek isterim. Saygilar, Citratmesaj 14:13, 4 Ağustos 2005 (UTC)


Ben kisa bir ozet girelim derim "basliklar" icin ama tabii daha bekleyebilir. Bu kategoriler ve alt basliklarla Kullanıcı:Spas ile ilgilendik, onun tartisma sayfasinda bayagi bir bilgi var. Birlikte Vikipedi:Gözat'i cevirdik, hatta ana sayfaya ekledik ama duzenlenecek cok sey var. Agac yapisini kurmak istiyorum o sayfaya ama zaman alacak. Bilmiyorum sordugun sayfa o muydu. Yoneticilik icin basvurmayi dusunur muyudunuz? Citrat


TR Category Overview gercekten cok guzel bir sayfa, Kullanıcı:Spas'a ilettim baglantiyi.

O sayfa vesile oldu; Kategori:Türkiye 'yi de elden gecirdim. Alt kategorilere tasidim cogu basligi, tabii yeni kategoriler de acmak durumunda kaldim. Adlandirmayi henuz netelstirmedik biliyorum ama gecici olarak İstanbul, Ankara, İzmir basliklarina "anlam ayrim" ekledim. Aslinda tum illere yapmak gerek bunu. Eger degisik bir fikirde karar kilarsak degistiririz.

Bir karsilastigim sorunda kategorilerken "kategori basligindaki" makalenin ayni kategoriye girip girmeyecegi: Mesala Amerika Birleşik Devletleri makalesi, hem Kategori:Amerika hem de Kategori:Amerika Birleşik Devletleri'ne girmeli mi? Ben kattim ama algoritmik degil tabii.

Karaburun Yarımadası makalesinde bir resim var, aslinda 3 makaleye konmus bu resim. Resim uzerinde komutlarla oynama yapinca sayfanin HTML duzenini bozuyor. Bir turlu sorununu cozemedim. Belki bir bilgin, fikrin vardir diye soyluyorum. Olmazsa silsek de yeniden mi adlandirip tekrar mi yuklesek?

Kategori:İlçeler, halen benim devam ettigim bir kategori ama aslinda gecici olarak tutuyorum, basliklari daha rahat kontrol edeyim diye. Tum ilceler bir ana sayfada listelense bunu da robot ile ya kaldirsak yada tartisma sonucu baska bir kategoriye cevirsek diyorum. "Kategorilendirmede duzeni" aciklayan bir ek sayfami ekleyelim?

Biliyorum pek cazip olmayan sorunlar bunlar; zamanla maddeleri sayip netlestirmek gerekiyor. Yazistikca dile getirmek ve toparlamak da bir yontem. Aslinda asil onemli olan ana sayfadan bu bilgilere kullanicilarin rahatlikla ulasmasi. Yazar grafigimiz logoritmik hizlandi, hizlaniyor, toparlamak zor olur. Saygilar, Citrat

Anlamdaş Kategoriler[kaynağı değiştir]

astronomi kategorisindeki yanlışlık sanırım benim hatamdı, kategori bağlantısının başındaki iki nokta üstüsteyi pas geçmişim..:/ türkçede, özellikle gözüme çarpan, bilimle ilgili kategorilerde bu sorun çok görülecek gibi, birçok terimin öztürkçe ve yabancı dildeki karşılıkları aynı derecede kullanılabiliyor. link verdiğin en.wikipedia sayfasında da sözü edildiği gibi bir sonraki versiyonda problem çözülene dek başka bir çözüm bulmamız gerekiyor. Belki şimdilik anlamdaş kategorileri aynı alt kategori altında toplar, kısmen az kullanılan kategorinin açıklama sayfasından "bu kategori ağırlıklı olarak ... şeklinde kullanılmaktadır" gibi bir not düşüp (+içeriğini diğerine taşıyıp) normal bir link verebiliriz.. --spAs 19:34, 6 Ağustos 2005 (UTC)

Evet, katiliiyorum Spas'a yazdiklarina. Bence de "anlamdas kategori" isimleri ana kategoride biriktirilebilir. Her ne kadar icine bakilmasada not dusmek yararli olur, ayni zamanda aradabir kontrol edip farkli yazilmis kategorileri bulmayi da kolaylasir.
Bu arada hayirsever biri su "Kategori:Bilim adamları'ina el atsa da fizikcileri, kimyaci ve bialoglari da (alt kategori olarak?) eklese icine? Isaac Newton'da ornegi gozukuyor. Saygilar, Citrat

Gene bir kategori tartismamiz var: Kullanıcı mesaj:Spas'da Kategori Almanya futbol kulüpleri. Bir de Ana sayfanin arkasinda ufak bi tartisma oylamamiz var. Katilir misin? Citrat

Film Elestirileri[kaynağı değiştir]

Belki farketmisindir Kullanıcı mesaj:Spas'in sayfasinda ufak bir film tartismasi donuyor. Ben iki gorusun de hakli yonlerini goruyorum, acmazda olan bir tatismada degil. Senin de fikir belirtmeni rica edebilir miyim? Saygilar, Citrat

Şablon tartışma:Harunyahya'da fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Citrat

Astronomik Birim[kaynağı değiştir]

A.Ü. yerinde AB daha yaygınmış (Avrupa Birlik değil ;-):
Google: Astronomik Birim ya da Astronomi Birimi

katpatuka 15:42, 13 Ağustos 2005 (UTC)

Tartışma:Sedat_Kapanoğlu'da fikirlerinizi ankette belirtirseniz sevinirim.

Yer (gezegen) maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Uzun süredir Vikipedi'ye göz atamıyordum. Yer (gezegen) maddesi ile ilgili bir telif sorunu tartışması olduğunu ve benim yorumlarımın beklendiğini yeni farketmekteyim. Cevabımdaki gecikme için özür dilerim. Bu madde, geçmiş kayıtlarından da anlaşılabileceği gibi, büyük ölçüde Ağustos-Eylül 2005 döneminde özgün olarak benim tarafımdan hazırlanan metinden oluşmuş, ancak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamamıştır. Bu arada geçen süre içinde başına bir kaç kaza geldiğini ve iyi bir revizyondan geçmesi gerektiğini de görmekteyim, fırsat olduğunda eksik ve hataları gidermeye gayret edeceğim. Telifle ilgili herhangi bir sorun yoktur; makale çoğu yabancı dilde bir çok basılı kaynak ve internet sitesinden elde edilen bilgilerin birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bilimsel kayıtlar arasında da çelişkiler olabilmektedir, böyle durumlarda en güvenilir olduğunu tahmin ettiğim kaynakların verilerine öncelik verdim, tartışmalı ya da çözümlenmemiş konuları ise Vikipedi'nin alanına pek girmediği düşüncesi ile dışarıda bıraktım. Telif çatışması kuşkusunu yaratan diğer site konusunda beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygı ve sevgilerimle, Allison connors 19:26, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Allison, incelediğim zamanda ben de emin olamamıştım ve telif sorunu ile silmenin hata olasılığı yüksek olacağından silmedim. bu bağlantı sizden sonra maddede olan değişiklikler göz atabilirsiniz. Telif konusunda ise bu sayfada çok benzer bir sayfa var, sanırım onlar buradan kopyalamışlar. Son olarak yararlandığınız kaynakları maddenin en altına sıralayabilirseniz çok güzel olacak:) Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:49, 15 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkürler. Aynı site, şimdilik izleyebildiğim kadarıyla Jüpiter, Satürn, Merkür konusunda da Vikipedi'den oldukça yararlanmış(!). Kaynakları en kısa zamanda ekleyeceğim. Allison connors 20:12, 15 Ağustos 2006 (UTC)