Kullanıcı mesaj:Alkd

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhaba, buyrun kaynaklandırın. Kaynaksız bilgi internet okuruna yanlış bilgi vermemek amacıyla maddelerden çıkartılabilir. Bilhassa biyografi ve belli bir yerleşim birimini anlatmayı amaçlayan maddeler hassastır ve kaynaklandırılmalıdır. Siz eklediniz diye doğru kabul edemeyiz. Maddelere kaynaksız şablonu ekleyerek öylece bırakmak kabul edilemez. Maddelerin takipçisi olmak, inatlaşarak belli bilgileri maddede tutmaya çalışmak değildir. Maddenin takipçisi olmak, bir kullanıcı doğru bir çıkartma yapıyorsa, doğru bir ekleme yapabilmektir. Doğru bilgi ekleme; kaynaklandırma ve doğrulanabilirlik kurallarına uygun olarak yapılmış eklentidir...Bu iletiyi mesaj sayfanızdan silmeden önce (ki mesajları silmek istenmeyen bir davranıştır) dikkate almanızı tavsiye ediyorum. Sizden ricam maddelere eklentiler yaparken kurallara uygun davranmanızdır. Hoşcakalın...Vikiçizer 13:26, 5 Ekim 2010 (UTC)
Selamlar. Öncelikle bu bilgileri ben eklemedim ve bu sayfa bana ait değil siz (veya başkası) de kaynaklandırabilirsiniz. Bu bilgilerin doğru olup olmadığını bilmediğimiz için silmeden önce kaynak istememiz gerekiyor; bunların yalış olduğuna eminmisiniz, ben emin olmadığım için kaynak istedim buda normal bir davranış. Zahten şablonlarda bununu için yapılmış, sayfayı okuyanları uyarmak için. Fakat kaynak eklenmese silebiliriz, isterseniz ben silerim... acelemiz yok!
Bu söylediklerim çoğu köyler için geçerlidir çünkü çoğu bu durumda (kaynakız ve düzensiz) biraz sabırlı olmamız gerekiyor... Bence köylerin çoğu şu anda Kayda değerlik kriterlerine girmiyor ve silinebilinir, Yerelnet'te başka kaynakaklı bilgi yok... İyi çalışmalar.--Alkd 16:20, 5 Ekim 2010 (UTC)
PS:Mesaj silme konusu: Tartışma bitmeden mesajları silmiyorum, ben sadece mesajlarımı arşivlemek istemiyorum. Kullanıcılara yönelik değil.--Alkd 16:20, 5 Ekim 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, sadece köy maddeleri değil her madde için geçerli olmak üzere; tahmin ediyoruz/ediyorum, söylentilere göre, rastlanılmıştır, görülmüştür vs. ile başlayan ya da biten eklentilerin kaynağını istemeye gerek yoktur. Zaten tahmin veya söylenti olduğu ortadadır. Bunları çıkartmak yanlış değil aksine doğru olandır. Diğer taraftan "bu köyün halkı alevidir/sünnidir-Kürttür/Türktür" vs. eklentilerin kaynağı her bilgi gibi olmak zorundadır. Bir anonimin/kullanıcının bunları yazıp kaçması ile yıllarca bir kullanıcı çıksın bunu kaynaklandırsın diye bekleyemeyiz. Bu ansiklopedik yaklaşıma aykırıdır. Bu okura yıllarca yanlış olabilecek bir bilgiyi nerdeyse dayatmaktır. Ne siz ne de ben bunları kaynaklandırmakla yükümlü değiliz, kaynaklandırmaya çalışanın da her zaman yardımcısıyım. Makul bir müddet sonra bunları çıkartmak doğru olandır, son kaynak etiketleriniz -uzun süreye rağmen, daha evvelden böyle bir istek olmadığı için- beni rahatsız etmedi. Ancak bir müddet sonra kaynak eklenmediği takdirde bu bilgileri çıkartmak doğruyu bulmaya çalışan bir ansiklopedi doğru bir hareket olacaktır. Vikipedinin rastgele bilgilerin derlendiği bir alan değil, doğrulanabilirlik ve kaynaklandırmayı esas alan bir ansiklopedi olduğunu unutmamalıyız. Her maddede de bunu sağlamaya çalışmalıyız. Yerelnet dışında kaynağınız yoksa, bu bilgiler vikipedi üzerinden internet okuruna yayılmayacaktır, başka bir blog/site üzerinden isteyen istediği yayını yapabilir, ama kaynaklandırma için bekleyeceğim. Bu arada her davranışı/her yazıyı kendinize ya da değişikliklerinize yönelik negatif bir tutum olarak algılamaktan vazgeçiniz, iletişiminiz açık olsun, özete bir iki cümle yazarak değişikliklerimi geri almak yerine ilk mesajı siz yazabilirdiniz. Neyse, neticede o köy maddelerine en az sizin kadar ilgileneceğimi bilmenizi isterim. İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:52, 5 Ekim 2010 (UTC)
  • Selamlar, Benim yaptığım tek şek kaynak istemek bunun da sorun yaratacağını bilmiyordum.
« Bu arada her davranışı/her yazıyı kendinize ya da değişikliklerinize yönelik negatif bir tutum olarak algılamaktan vazgeçiniz »
Yaptığınız değişiklikleri geri aldım diye bana karşi gereksiz suclamalarda ve gereksiz önerileride bulunan siz değilmisiniz? Konuyu kişileştiriyorsunuz...
Birde kukla suclamsında bulunuyorsunuz, evet bu] ve bu IP benim başka IP'ler de kullanmış ola bilirim, fakat benim birinci katkılarım, sistematik bir şekilde hesap numaramı açmıyordum, bilerek yaptiğim bir şey değildi. Yeni kullanıcıların çoğu bu tür hataları yapıyor. İyi çalışmalar.--Alkd 12:06, 6 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba, kişiselleştirme değil, kuklacılık yapıp yapmadığınızı bürokrata sormak gayet normaldir. Siz de benim için sorabilirsiniz. Yaptığınız tek şey kaynak istemek değildi, çıkartılması gereken bilgileri maddede tutmakta ısrarınız var. Bunları tekrar tekrar anlatmak gereksiz...Aksine yine iletişime kapalı olarak herşeyi kendinize yönelik bir tutum olarak algılıyorsunuz, kuklacılığınızı sormak/tespit etmek bendenizin sorumluluklarından biridir. Sormazsam/araştırmazsam/göz ardı edersem yanlış yapmış olurum. Esas mesele değişiklik yapılan maddelerdir, bir önce mesajımda dediğim gibi bu ve benzer maddeleri izlemeyi sürdüreceğim, kuralları hepimiz yerine getireceğiz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 12:14, 6 Ekim 2010 (UTC)
  • Selamlar. Belirttiğiniz kullanıcı ile aranızda geçen konuşmaları okudum. Orada hesap numaranızı açamadığınızı söylemişsiniz. Bu yüzden kuklacılığa girmiyor olabilir. Bence girmemelidir de. Bunun kuklacılık yapıp yapmadığınız konusunda bir hizmetliye danışmanız daha iyi olur. Çünkü onlar bu konulara vâkıf. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 14:11, 6 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Kullanıcı hesabımı süresiz engelleyebilirmisiniz. Kendi isteğim. Teşekkürler--Alkd 15:05, 6 Ekim 2010 (UTC)

kendi isteğinizle de olsa engelleme mümkün değil. kullanıcı sayfanız ise silinebilir. --ki bl 15:52, 6 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Vikiçizer'le aranızda geçen yazışmaları okudum. Öncesinde kendisinin bana yazdığı mesaj nedeniyle üç IP adresinin katkılarıyla sizinkileri karşılaştırmıştım. Öncelikle şuna açıklık getirmek isterim. Burada bir suçlama söz konusu değil. Öyle olsa bu, mesaj sayfalarından yapılmaz zaten. Duruma göre denetçi isteğinde bulunulması ya da kukla davası açılması gerekir. Oysa yapılan, oluşan şüphe nedeniyle görüş almaktan ibarettir. Zira kuklacılık, hizmetlilerin uyanık olup derhal tespit etmesi gereken bir durumdur. Mesele, Vikipedi kurallarının çiğnenmesi ihtimaline karşı dikkatli olmakla ilgilidir. Sizin durumunuzda ise kötü niyetli kukla kullanımı olduğuna ilişkin bir izlenim edinmedim. Durumu yeni kullanıcı olmakla açıklamışsınız. Kötüye kullanmadığınızı da düşünürsek, hakkınız var. Ancak şu noktadan sonra VP:KUKLA politikasını okumanızı rica ediyorum. Birden fazla hesap ya da IP kullanımının hangi hallerde kuklacılık olarak değerlendirileceği orada yazıyor. Basit bir görüş almayı kişisel olarak değerlendirmeyeceğinize, kurallara uyulması konusunda hassasiyet göstermenin sadece hizmetlilerin değil, tüm kullanıcıların göstermesi gereken tavır olduğu konusunda bana katılacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin. --yabancım 17:01, 6 Ekim 2010 (UTC)