Kullanıcı mesaj:Alibaz/Arşiv/2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • cevabı 'elceğizlerinle yazdığın' bir maddeyle vermek vikipedi'ye yakışır bişey olmuş, teşekkür ederim. ben de küçük düzeltmeler yaptım maddede, elimden gelen budur diye.. gelecekte, yetkin kadın ve erkek akılların maddeyi daha da geliştireceklerini düşünüyorum. sevgiler. --kibele 21:42, 18 Eylül 2006 (UTC)

hoş geldin şablonunun kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz, lütfen hoş geldin şablonu kullanıcıların 'mesaj' sayfasına ekle, kullanıcı sayfasına değil ;-) --katpatuka 16:43, 19 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Alibaz,

Kullanıcı altsayfaları aslında o sorduğun. Linki ayarladıktan sonra sen de kolaylıkla yaratabilirsin. Mesela deneyelim:

Çok bir şey yok yani. Yok etmek istersen de {{sil|[[VP:HS]] Kullanıcı sayfaları 1}} dersin, yöneticinin biri koşa koşa gelir, siler işi biten sayfayı.

Sevgiler

Vito Genovese 15:15, 20 Eylül 2006 (UTC)

Sayın Alibaz,

Vikipedi Köy Çeşmesi'ne yazdığınız bir iletide "...muhammedimci) önermeleri devlet terörü meselesini gözardi etmenizden kaynaklı olarak ayni paydayi paylasiyor.ayni pencereden bakiyor, yalniz kimlerin terörist olacagi konusunda anlasamiyorsunuz," demişsiniz. Benim söylemediğim şeyleri bana atfetmeniz doğru bir davranış değil. Vikipedi'ye bugüne değin yazdığım hiçbir iletide devlet terörü olmayacağını ya da öyle bir olguyu gözardı ettiğimi ya da öyle bir olgunun gözardı edilmesi gerektiğini yazmadım. Siz yalnızca kendi görüşlerinizi yazsanız, görüşlerini açıklamayı ilgili kişilere bıraksanız daha iyi olmaz mı?

İyi çalışmalar...

Muhammedcimci 10:45, 21 Eylül 2006 (UTC)

"...bakis aciniza dair bir cikarsama yapiyorum, fikir olarak bunu savunup savunmamanizla degil perspektifinizde olup olmamaisyla ilgileniyorum." diyorsunuz. Çıkarsama tabii ki yapabilirsiniz, ama söylemediğim bir konuyla ilgili nasıl bir çıkarsama yapabiliyorsunuz? Konunun evveliyatını inceleyecek olursanız, TİT ile ilgili maddeye terörist sözcüğünü eklememle başladı her şey. Buna karşı çıkanlar oldu. Ben de ısrar ettim. Israrım kabul edilmedi. Oysa gerek kullanıcı sayfama, gerekse diğer ilgili sayfalara bıraktığım iletilere bakılacak olursa, TİT, PKK ya da benzeri terör uygulayan örgütlere yönelik eleştirel bir tavır alınması gerekliliği filan değildi üzerinde durduğum. Bunun yerinin ansiklopedi maddesi olmadığının ayırdında olduğumu söyledim. Ama nedense birileri, bu tür örgütleri eleştirmenin yerinin burası olmadığını söyledi durdu.

Bu ansiklopedide yer alan Terörizm maddesine bakılacak olursa, "Terör bir siyasi davayı kabul ettirmek amacıyla baskı, yıldırma, tehdit, silahlı eylem yolu ile yapılan eylemlere verilen addır. Bu amaç ile oluşturulan topluluklara terör örgütü denir.". Yani Vikipedi bu tanımı alıyor. İçinde herhangi bir örgüt adı geçmeyince tanım ansiklopedide durabiliyor. Ama tanımda belirtilen eylemleri gerçekleştiren bir örgütle ilgili maddeye ilgili tanım gereği, terörist sözcüğü eklenince, hemen karşı çıkılıyor. Eğer hiçbir örgüt için terörist denilmeyecekse, o zaman ansiklopedide yer alan bu tanım da sanal bir tanım olmaktan öteye gidemiyor. Gerçekte karşılığı olmayan bir açıklamadan başka bir şey olamıyor.

Bakış açımı bu biçimde ortaya koymuştum. Ayrıca, bütün tartışmalar ve çıkış noktası incelendiğinde, devlet terörünün tartışma konusu olmadığı görülebilir. Konu o olmadığına göre, tartışma konusu olmayan bir noktayla ilgili görüş bildirmemiş olmam doğaldır. Tartışma konusu olmadığı için yazdıklarım kapsamına girmemiş olan bir konuyla ilgili olarak perspektifimin olmadığını söyleyemezsiniz. Yeri gelse, onunla ilgili görüşlerimi de yazardım.

Daha önce de dediğim gibi, siz tartışılan konularla ilgili görüşlerinizi tabii ki söyleyebilirsiniz. Ben, hangi durumlarda terörist sözcüğünün kullanılması gerektiğini ya da gerekmediğini söylerim. Sonra siz de kendi bakış açınızla terörist sözcüğünün yanlılık içerip içermediğini, kullanılmasının ne anlama geleceğini filan anlatırsınız. Ama bunu yaparken, yanıt verdiğiniz kişinin perspektifi olmadığını söylemek yakışık almıyor. Beynimin içini okuyamadığınıza göre, perspektifimde neyin olup neyin olmadığını bilemezsiniz. Ben de size ancak söylediklerizle ilgili olarak yanıt verebilirim. Söylemediğiniz, üzerinde durmadığınız bir konuyla ilgili olarak, ne perspektifiniz olduğunu söyleyebilirim, ne de olmadığını.

Saygılarımla...

Muhammedcimci 15:10, 21 Eylül 2006 (UTC)

Vikipedi bir forum alanı değildir. Maddelerden oluşan bir ansiklopedidir ve maddeler ile ansiklopedinin işleyişi üzerinde tartışma yapılabilir. Bu bağlamda bir madde ile ilgili görüşümü söylemiştim. Kabul edilmedi. Kabul edilmemesine de saygı duyarım. Ama ikna edilmedikçe görüşüm değişmeyecek.

Madde ile (TİT) ilgili tartışmalarda terör ve terörist kavramları tartışıldı. Ancak madde gereği yalnızca yasal olmayan örgütlerle ilintili terör tartışıldı. Vikipedi forum alanı olmadığından söylediklerimi yalnızca madde ile ilgili tutmam kadar doğal bir şey olamaz. Alanımız Vikipedi olmasaydı, bir forum alanı olsaydı ve terör konusu enine boyuna tartışılıyor olsaydı, devlet terörü de dahil olmak üzere pek çok boyutuna değinirdim ister istemez.

Yazdığım herhangi bir şey burada yayımlandığı andan itibaren artık kamu malı olmuştur. Yani artık bir anlamda öncesinde yalnızca beynimdeki düşünceler halinde dururken, artık meydana dökülmüş, herkesin okuyabileceği, üzerinde görüşler belirtebileceği bir ürüne dönüşmüştür. Söylediklerime ne ölçüde katıldığınızı ya da katılmadığınızı dilediğiniz gibi söyleyebilirsiniz. Buna kimsenin bir diyeceği olmaz.

Ancak henüz söylemediğim bir şey, yani beynimin içinde duran ve bana ait özel olan bir şey kamu malı değildir. O bendedir ve kimse bilmiyordur. Söylediklerim benden artık ayrıldığı için, söyleyene yönelik konuşmamak koşuluyla, ne kadar acımasızca ele alınıp eleştirilirse eleştirilsin, her şey kabul edilebilir ve doğaldır. Çünkü söylediklerim, dediğim gibi bir anlamda artık benim değildir, bana ait değildir, herkesindir. Ama söylemediğim sadece bana aittir. Henüz benden ayrı değildir, bendir. Bu bağlamda, devlet terörü ile ilgili görüşlerimi hiç bilmediğinize göre, o konuda ne düşündüğümü ne söyleyebilirsiniz, ne de eleştirebilirsiniz. Aksi, ortada bir söz olmadığına göre, kişiye yönelik saldırı sayılır.

Bu nedenlerle, daha önce benzerini söylediğiniz ve son olarak da ileti sayfama bıraktığınız "lakin perspektifinize bunu katmamis oldugunuzu düsünmeye devam ettigimide belirtmeliyim," sözünü size aynen iade ediyorum. Bana böyle bir söz söyleyemezsiniz; perspektifimi ortaya koymadığım, kamu malına dönüştürmediğim sürece eleştiri konusu yapamazsınız. Sizin söylemediğiniz hiçbir şeyi eleştirmediğime göre, sizin de bana bunu yapma hakkınız yoktur.

Saygılar...

Muhammedcimci 20:21, 21 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, eh hayat akıyor birileri ölüyor birileri doğuyor ve işin garibi sanal da olsa bir Lenin Nişanı verme şansım var, bu da postmodern bir durum mu, ne dersin ? :). Sevgiler. -- 16 11:05, 25 Eylül 2006 (UTC)

Felsefe ve marksizm konularında yaptığın önemli katkıdan dolayı sana bu sanal Lenin nişanını hediye ediyorum. - 16 11:05, 25 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz. Nedensellik maddesini gördüm, eline sağlık. Bir de Gerekircilik maddesine göz atar mısın. Birleştirmek gerekecek herhalde. --Makedon 21:31, 25 Eylül 2006 (UTC)

Değişim Değeri ve Kullanım Değeri ile ilgili[kaynağı değiştir]

Marksizm bölümünde konuyla ilgili şu ibare "Meta fetişizminin kaynağı bu değişim değeriyle ilgili olduğu gibi, Marks'ın açıklamalarında önemli bir yer tutan emek gücü'nün bir metaya dönüşmesinin temelinde de bu nokta belirleyici bir rol oynar." şeklindeki açıklama tamamen yanlıştır. çünkü Marks'a göre değişim değerini belirleyen şey emek-gücü zamanıdır. (Bu mesaj Ali Karacandan)


selam Ali,

su imzasiz mesaj sana ait olsa gerek.

Marksizm bölümünde konuyla ilgili şu ibare "Meta fetişizminin kaynağı bu değişim değeriyle ilgili olduğu gibi, Marks'ın açıklamalarında önemli bir yer tutan emek gücü'nün bir metaya dönüşmesinin temelinde de bu nokta belirleyici bir rol oynar." şeklindeki açıklama tamamen yanlıştır. çünkü Marks'a göre değişim değerini belirleyen şey emek-gücü zamanıdır.

yanlis bir ifade mi var diye yakindan baktim, lakin benden aktardigin cümlede yanlis bir sey yok.maddenin tamamini ise inceleyemedim, belki yanlis oldugunu söyledigin yerler baska yerdedir.ama urada bir sorun yok.sen de yakindan bakarsan göreceksindir, ki alintiladigin cümle "degisim degerini neyin belirlediginden" bahsetmiyor, aksine Meta fetisizminin ve emek gücü denilen kavramlarin degisim degeri denilen kavramla ilintili oldugundan bahsediyor.eh bu da tamamen dogrudur. umarim aciklayici olabilmisimdir.kolay gele.



hocam imzasız yazıları yazan bir ben varım galiba herkes ben olduğumu direkt anlıyo neyse konuya gelirsek değişim değerini belirleyen şeyin emek gücü zamanı olduğunu yazmışım ancak yanlış olduğunu düşündüğüm taraf emek gücünü belirleyen şeyin değişim değeri olduğudur. emek gücünün tarifini gene marksizm bölümünde yapılan markstan yapılmış alıntıdan karşılaştırdığında aslında bir cümleyle koca bir hata yapmış olduğunu görürsün .kolay gelsin --ak47 13:07, 26 Eylül 2006 (UTC)
Not:bu sefer imzalıyorum :)

Merhaba, Çatışkı ya da Antinomi maddesini İngilizce wikiden çevirerek içindeki kısa ama bir kaç sitede rastlanan cümleyi çıkardım. Ancak çeviriyi yaparken terim ve içerik hatası yapmış olabilirim. Felsefe ile ilgili maddelerde yaptığınız çalışmalar dolayısıyla siz konuya benden daha yakınsınız sanırım. Maddeyi gözden geçirip düzeltebilir misiniz? --Mskyrider 14:18, 26 Eylül 2006 (UTC)

Açıkçası, "antinomi" olarak kalmasında bende sakınca görmüyorum, "çatışkı" olarak kullanmamın sebebi Türkçe terim olmasıydı. Eğer yaygın kullanılan terim "antinomi" ise ona çevrilebilir tabii ki. Zaten yönlendirme olduğu için pek de bir önemi yok bence. --Mskyrider 15:40, 26 Eylül 2006 (UTC)
Mantıkta antinomi bölümünü elimden geldiğince düzenlemeye ve İngilizce metinde verilmek istenen anlamı vermeye çalıştım. Bilmem anlaşılır hâle geldi mi. Anlatmak anlamaktan daha zor benim için. --Mskyrider 04:47, 27 Eylül 2006 (UTC)

19. yüzyıl felsefesi çok güzel olmuş. Tamamlayınca madde olarak açacak mısın?--Zeynepmsj 13:05, 27 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, felsefe alanındaki katkılarınız kesinlikle dikkat çekiyor. Tebrik ediyor ve devamını zevkle beklediğimi söylemek istiyorum. Bu arada geçmiş diyaloglara ve çeşme başında dönen muhabbetlere bakarak, şahsınıza karşı husumet beslediğim gibi bir intiba oluşmuş olabilir diye endişelendim. Baştan söyleyeyim, felsefe alanındaki katkılarınızı beğensem de köy çeşmesinde ve tartışmalarda oldukları vakit hoşuma gitmiyorlar, ancak ansiklopediyi geliştirme amaçlı çabalarınızı hep takdirle ve saygıyla karşılıyorum. İyi akşamlar. -Tembelejderha 20:30, 27 Eylül 2006 (UTC)

Haydi selametle Ali kaptan, iskele alabanda, lambada luizanna luiz alberto!

Vito Genovese 23:09, 27 Eylül 2006 (UTC)


Postmodernizm[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz postmodernizm maddesini eklediğin ve msjın için teşekkürler. Kaliteli bir madde olmuş. İyi çalışmalar. --Tegiiinmesaj 15:26, 1 Ekim 2006 (UTC)

PopowaPhilosoph.jpg[kaynağı değiştir]

Ahah bu resmi o kadar çok farklı lisansa uydurabilirsin ki aklın hayalin durur. Almanlar Alman yasalarını temel alıyorlar, o yüzden kendi yasalarına göre kamu malı olduğunu anlatmışlar etikette. Lakin biz daha özgürüz onlara göre, aşağıdakilerden birini seç beğen al:

  • {{PD-Soviet}} - Resim Sovyet Rusya resmi ve 1973'ten daha eski. En.wiki'de çok tercih edilmese de kullanabiliriz bunu.
  • {{PD-US}} - Wiki ABD'deki sunucularda bulunuyor, bizim de net bir "Kime uyacağız" politikamız yok. O yüzden ABD kanunlarına uydurduğun sürece herşeyi kullanabilirsin. US kanunları da 1923'ten önce basılanlar kamu malıdır der, bu resim de bu kapsama girer.
  • {{KM-eski-70}} - TC kanunlarını baz alan bu şablonu yerli ürünler için kullanıyoruz gerçi ama ressam 1924'te ölmüş. Bu durumda öleli 82 yıl olmuş, 12 yılla bu resmi bu kapsama da sokabiliriz (Ama sokma, döverim!)
  • {{Sanat Eseri}} - Resim kamu malı olmasa bile adil kullanım kapsamında yine kullanabilirdik.

Tavsiyem {{PD-US}}. Güle güle kullan.

Vito Genovese 17:20, 1 Ekim 2006 (UTC)


Yüklediğin an gördüm zaten. Mis gibi olmuş, ellerine sağlık!

Vito Genovese 20:28, 1 Ekim 2006 (UTC)

Kadına mail atıp resmini Creative Commons lisanslarından {{cc-a-2.5}} veya {{cc-a-bp-2.5}} ile kullanımına izin vermesini isteyebilirsin. Kutsal amacımızdan dem vurarak yalakalık bile yapabilirsin istersen, yaparsın sen, aslansın.

Bu haliyle sorgusuz sualsiz alamayız zira.

Sevgiler

Vito Genovese 11:55, 2 Ekim 2006 (UTC)

Kitap kapakları[kaynağı değiştir]

Yok yok yanlış falan yok da; gelecekte ABD mi TC mi, hangi kanunlara uyacağımız belli olana dek, TC ürünlerini ayırıyorum Maksadı haklı kullanım şablonlarıyla. Zaten resmi eklediğin fasilitede yok bu şablonlar, resmi bir kullanım yok yani.

Ama Türkçe kitap, albüm ve DVD kapaklarının sonuna bir "-TC ibaresi eklersen (Şablon isimleri aynı, MHK şablonlarının sonunda "-TC" var sadece. Örneğin {{Kapak-Kitap}} ve {{Kapak-Kitap-TC}}) şu garibi mesud etmiş olursun sadece. Normal fasiliteden eklediğin gibi bıraksan da sorun değil, düzeltirim ben.

Sevgiler

Vito Genovese 22:04, 2 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz,

Resmin sayfasına da yazdım. Kolaj yapılmış o resimde. Resmi sitesine girip oradan bir resim alıp {{Promosyon}} etiketiyle kullanabilirsin istersen. Bir sürü resim koymuşlar, fena site değil.

Ayrıca bir daha mesajını en alta yazmazsan katanamı sıyırmak zorunda kalıcam, bilesin eheh.

Sevgiler

Vito Genovese 22:03, 3 Ekim 2006 (UTC)

selam ugur, şu maddede üstü cizilmis bir cümle var.bir manasi var mi bunun.--alibaz 10:27, 5 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, şu değişiklik ile yapılmış. Yorum olarak söylüyorum sadece, tahminimce değiştiren kişi "bu bilgi yanlış" veya "artık geçerli değil" diye belirtmek istemiş olabilir. Konu hakkında bilgin varsa sayfayı güncelleyebilirsen çok güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:38, 5 Ekim 2006 (UTC)

Valla kaynak olarak resim sayfası yerine arama sayfası vermişsin ama sonuçlara eleyerek muhtemel kaynakları görebildim.

Bu durumda kullanmamız mümkün değil ne yazık ki. Resimleri alırken sağ sütunlarındaki "Additional information" bölümünden lisans durumlarını görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 16:05, 5 Ekim 2006 (UTC)

Yardıma epey ihtiyacım var. İmza nasıl atılıyor onu da bilmiyorum. Vikipedi standartlarını okudum bu arada bir kaç şey biliyorum. Örnek oalrk Wilhelm Reich maddesine bakabilirsiniz. Kronolojik bir taslak yapılmış. Bunu nasıl geliştireceğimi bilemeddim. Gerçekten bu tip durumlarda yardıma ihtiacım var. İmzayı da buldum sanırım --Mushkenu 23:22, 5 Ekim 2006 (UTC)

merhaba ugur,

Kierkegaard maddesi üzerinde calismaya basladim ancak en azindan belirli bölümleri bakimindan madde şuradan aktarılmış gibi görünüyor.nedir ve ne olcak bir ilgilenir misin?silinecekse ilgili bölümler silinsin sonra madde üzerinde calisalim.kierkegaard'siz olmaz zira.kolay gele.--alibaz 15:23, 11 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, gösterdiğin bağlantı bizden almış tarihten anlaşılıyor fakat farklı sonuçlar buldum. [1], özellikle bu adresteki tarihlerden kontrol ederek maddenin buraya eklendiğini görebiliriz [2]. Görebildiğim kadarıyla ilk satırın dışındaki bölümler tamamen telifli. Ya madde silinecek ya da o kısımlar çıkartılarak yeni baştan yazılacak. Özet kısmına telifli kısım çıkartıldı diyerek başlamakta özgürsün:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:19, 11 Ekim 2006 (UTC)
o zaman ilk satirin disindakileri cikariyorum.sonrasina bakariz.tesekkür.--alibaz 20:29, 11 Ekim 2006 (UTC)
Tamamdır, asıl ben sana telifli maddeleri temizlediğin için teşekkür ediyorum:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:36, 11 Ekim 2006 (UTC)

Alibazım yiğidim,

Satırların birinin sonunda "|" karakterini unuttuğun için "katkıları" kısmı, şablonun bilgi sayfasında "ilgilendikleri" olması gereken satır kullanım bilgilerinde "ilgileri" olarak gözüktüğünden de "ilgileri" kısmı çıkmıyormuş. Şimdi olmuş olması lazım.

Sevgi, saygı, Gina Lollobrigida!

Vito Genovese 15:41, 13 Ekim 2006 (UTC)

selamlar Serkansporfc, besiktasli olarak sen daha iyi bilirsin, carsi ile ilgili madde nasil oldu acaba.grubun tarihcesiyle ve olusum yapisiyla ilgili bilgi arayisi icindeyim.kolay gelsin.--alibaz 14:41, 15 Ekim 2006 (UTC)

  • Eline sağlık Çok güzel olmuş, daha öncede ben yazmıştım aynı maddeyi nedense sildiler. Çarşı hakkında daha fazla bilgiyi www.forzabesiktas.com'dan bulabilirsin.----Serkansporfcmesaj 17:19, 16 Ekim 2006 (UTC)

Geleceğe dönüş![kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

Kubra bir IP adresinden engellenmesiyle ilgili bir mesajı yolluyordu herkese. Kendisine sadece şikayet sayfasına ve yöneticilere yazmasının yeterli olduğunu, online gördüğü herkese atmaması gerektiğini hatırlattım. Sonra da mesajları geri aldım tek tek. Olayın aslı budur.

Vito Genovese 16:08, 17 Ekim 2006 (UTC)

Kukla olmadığımın ispatı için Denetçi başvurusu[kaynağı değiştir]

Tembelejderha Denetçi tarafından yapılan bir işlem olmadan, kuralları çiğneyerek beni kukla olmakla şuçlamıştır, Tembelejderha tarafından süresiz engellendim.

Kural hatası yapıyor hemde o IP Karapınar ilçesinde bulunan Another World İnternet cafeye ait. İsterseniz size telefon numarasınıda verebilirim. DesertStorm adlı kullanıcıyı ise tanımıyorum. Tembelejderha yüzünden bir işletme zarar görmektedir. Ayrıca DesertStorm adlı arkadaştan rica ediyorum kendiside girişimde bulunsun.

Bu engellemenin oylamalar sırasında yapılması ise oldukça manidar. Amaç nedir anlamadım ama burada aklıselim insanların olduğunu biliyorum.

Denetiçinin vereceği karara kadar erişimimin engellenmesi işleminin kaldırılmasını talep ediyorum.Kullanıcı:Kubra


NOT: Bu IP'de başkabir cafenin bilginize...

Yeni kullanici[kaynağı değiştir]

bana ımza kullan dıye bır rapor gelmıstı bende onun ıcın kullandım...bılmıyodum...ıı gunler..

Ermeni Soykirimi:Sablon konusu[kaynağı değiştir]

  • Ermeni soykırımı vardır şablonun koyulması için teknik değil yasal engel var...--Nihan 23:29, 18 Ekim 2006 (UTC)

Selam, felsefede vikipedide büyük açık var. Bu boşluğu doldurma çabandan dolayı teşekkür etmek istedim. --Zeynepmsj 12:33, 19 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim Alibaz :-) --Pinar 08:35, 26 Ekim 2006 (UTC)

Imparatorluk[kaynağı değiştir]

selamlar Tarkovsky, İmparatorluk (kitap) maddesine kitap sablonu koymussun.ben de bi resim ekleyeyim dedim, ama sablonun icine koyamadim.oraya bi bakip halledersen süper olur.kolay gelsin.--alibazmesaj 18:13, 26 Ekim 2006 (UTC)

Şablonu güncelledim, resmi de ortasına genelde alışılageldiği gibi 180 px büyüklüğünde koydum. Beğenirsin umarım, kolay gelsin. --~Tarkovsky~ 19:41, 26 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ettim Aliçom,

Sevgiler

Vito Genovese 12:07, 28 Ekim 2006 (UTC)

Georges Bataille[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

O resmi kullanma bence, zira GÖBL olarak lisanslanmış gözükse de ne kaynak var ne de başka bir şey. Resmi yükleyen kullanıcının resmi çeken kişi olmadığı garanti olduğuna göre çok büyük bir ihtimalle telif ihlali var. İngilizce'deki karmaşa arasında farkedilmeden kalmış.

Şöyle bir resim buldum senin için. Beğenirsen bunu kullan derim.

Sevgiler

Vito Genovese 14:26, 29 Ekim 2006 (UTC)

merhaba

Kabülü ricasıyla--Zeynepmsj 15:02, 30 Ekim 2006 (UTC)

Felsefe maddeleri açma ve geliştirmedeki değerli katkılardan dolayı
Zeynep tarafından 30 Ekim 2006 tarihinde takdim edilmiştir.

Paul Feyerabend[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

O karizmatik kelleyi kullanabilme yolunda bir engel görmemek değil, kullanma yolunda bir destek görmemek önemli olan kriter. Diğer bir deyişle; aksi belirtilmedikçe herşey teliflidir.

Gel ben sana kitap kapağı vereyim yine:

Tamam küfretme eheh, ben de seni seviyorum :)

Vito Genovese 15:18, 30 Ekim 2006 (UTC)


Yok gerekmiyor. Ben ruh hastasıyım, ondan yapıyorum.

Vito Genovese 16:13, 30 Ekim 2006 (UTC)

İyi de etmişsin eline sağlık. Gerekli olursa düzenleme yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. --Mskyrider 16:00, 8 Kasım 2006 (UTC)

Türkçeye biraz daha özen gösterseniz... "Belkide" yerine "Belki de" yazsanız"... Kullanıcı sayfanızın tepesinde koyu harflerle yazılan yazıda birkaç kez geçen "hiç bir"i "hiçbir" olarak düzeltseniz... Nasıl olur? 194.27.60.139 10:16, 13 Kasım 2006 (UTC)

Selam alibaz. Bizden ve edebiyat türk sitesinden sitenin tamamını anlaşılan. İlk defa gördüm bu siteyi. --Zeynepmsj 13:46, 16 Kasım 2006 (UTC)

Ne rahatsızlığı. Ne zaman istersen danışırız birbirimize. Kolay gelsin.--Zeynepmsj 14:17, 16 Kasım 2006 (UTC)

Bilmem. Bence gerek yok. sonuçta sanat edebiyat ve felsefe birbirini etkiliyor. Kopuk değil birbirinden. Varoluşçulukta olduğu gibi felsefede başlayan bir akım edebiyata ve sanatın diğer dallarına sıçrıyor. Bence (mesela Varoluşçuluk) tek bir sayfa kalsın, alt başlıklar halinde edebiyat, sanat ve felsefedeki yansımaları aktarılsın. Bütünlük açısından daha kolay olur okuması sanki. Aşırı uzarsa madde böleriz belki. İlla da bölelim diyorsan da anlam ayrım sayfalarına edebiyat, felsefe ve sanattaki bir akımın birbirini etkilediğine dair bir not düşelim derim. Sevgiler.--Zeynepmsj 14:30, 16 Kasım 2006 (UTC)

Analitik felsefe[kaynağı değiştir]

İşlem tamam maestro!

Vito Genovese 15:34, 16 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • desteğin ve kutlaman için.. --kibele 13:34, 21 Kasım 2006 (UTC)

Ana(x-ks)agoras[kaynağı değiştir]

Merhaba alibaz, Anaxagoras maddesinin yanı sıra Anaksagoras maddesi de ayrıyeten var imiş. İkisini birleştirmeye çalıştım. Anlam açısından bir kontrol edebilirmisin bir betise yapmamış olayım. Bu arada maddenin adı Anaksagoras olarak değiştirildi. Bilgine. --Mskyrider 19:51, 21 Kasım 2006 (UTC)

felsefi durumlar[kaynağı değiştir]

  • ya aslında çalışma var şablonu olan maddelere ellemiyorum da son değişikliklerde görünce dayanamadım, bir harf için teşekküre değmez. felsefe maddelerine gelince, şu ara IP'lerin dünyamıza kattığı yeni kavramlarla ilgileniyorum malum, bir ara saklanıp maddelere şefkat göstericem. kolay gelsin. --kibele 15:12, 23 Kasım 2006 (UTC)
sen kırmızılı madde görmemişsin... değişiklikler biraz da ansiklopedik dile uydurma kaygısındandı.. kolay gelsin. --kibele 08:43, 25 Kasım 2006 (UTC)
bu taş bana değildir umarım :)) -Mskyrider 08:46, 25 Kasım 2006 (UTC)

Tabii, bir iki saat içinde Kırmızı devleri de anlatan bol kırmızılı bir madde geliyor. --Mskyrider 09:52, 25 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 14:01, 25 Kasım 2006 (UTC)

İmza konusundaki yardimlariniz icin tesekkur ederim. Cok faydalı oldu.

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

İşine yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç fonksiyon ekliyorum monobook.js dosyana. Birincisi olan popup pencereleriyle son değişiklere maddeyi açmadan göz atabilecek, deneme/vandalizmleri tek tuşla geri alabilecek ve Viki'yi çok daha hızlı dolaşabileceksin.

İkinci fonksiyon ise "değiştir" e bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yerde) bazı yardımcı özellikler çıkartıyor. Sil şablonu, düzenle, telif, hoş geldin vs. tarzı şablonları kolaylıkla ve gerekli kurala referansla ekleyebilirsin.

Kullanabilmek için Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım.

Bir göz at istersen, beğenmezsen de el salla, silerim hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 13:24, 1 Aralık 2006 (UTC)

Selam Mskyrider, su sablon feminizmdeki feminizmleri kücük f ile yazsak daha hos olmaz mi deyi soruvercektim.?kolay gelsin

  • Hallettim, ama yönlendirme ya da isim değişikliği gerekebilir bazı maddeler için. --Mskyrider 12:29, 3 Aralık 2006 (UTC)