Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2017 (Ocak-Şubat)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Ortak proje

Buradan devam edelim @Pragdon ve @By erdo can. İkinizde sanıyorum Ocak 2017 için farklı farklı projeler üretmişsiniz, o halde bu olay Şubat 2017'ye kalsın. Ben Ocak 2017'ye en çok oy alan iki ayrı projeyi sığdırmayı düşünüyorum. Yani bu sefer 30 günlük değil 15 günlük proje kafi gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:47, 26 Aralık 2016 (UTC)

Ocak ve Şubat ayları için Sovyetler üzerine bir proje yapmak sinema için hoş olmayabilir. Hoşluktan kastım ard ardına benzer bir alan boğabilir katılımcıları. Eğer Şubat ayı için ortaklaşmada hemfikirseniz siz Ocak projesi için ben başka bir İBP'ye yöneleyim. Ne dersiniz? --Pragdonmesaj 19:10, 26 Aralık 2016 (UTC)
@Pragdon Ocak 2017 projesi, yüksek oy alması sebebiyle şimdilik "Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri barındıran Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve Taslak-Sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirme" projesi olacak gibi görülüyor. Dilerseniz iki projenin birbirini kapsaması için Vikiproje Sinema projesi için Sovyet oyuncular, yönetmenler, filmler vb. maddelerin geliştilmesine dair bir proje hazırlayalım, her iki projede kullanılacak olan ortak şablon olsun. VikiProje Azerbaycan için @By erdo can zaten Ocak ayı için bir proje yaptığını söylüyor ve Çin-Sovyet konularında ortaklaşmaya yönelik @Bambi'nin annesi'ne de bu öneriyle gitmemize rağmen bu konuda herhangi bir geri dönüş yapmadı. Sanırım bu ay için sadece iki proje ortaklaşabilir gözüküyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:39, 27 Aralık 2016 (UTC)
@Pragdon ve @By erdo can ne diyorsunuz son olarak? --Ahmet Turhan (mesaj) 11:45, 29 Aralık 2016 (UTC)
Vikisinemada Ocak ayı için değerlendirilmemiş maddeler için önerdiğim projeyi gerçekleştirmeyi planlıyorum bir itiraz gelmezse. Şubat ayını komple Sovyet sineması üzerine ayırdım. Şubat için hazırlığı şimdiden tamamlayalım. Ne yapacağımızı netleştirelim (hangi konu üzerine nasıl bir işlem yapacağız). Kendi alanımla ilgili olarak Sovyet filmleri listesi üzerine yoğunlaşabiliriz. Bu liste toparlandıktan sonra da oyuncu ve yönetmenlere yönelebiliriz sonraki projelerde. Ama illa ocak ayında ortak bir şey yapalım diyorsanız ona da olur diyebilirim. Hali hazırda çalışma sayfamda duruyor proje. --Pragdonmesaj 12:47, 29 Aralık 2016 (UTC)
Şubat ayı için Sovyet Azerbaycan Sineması projesi hazırlayabiliriz --By erdo can • msj 13:26, 29 Aralık 2016 (UTC)
Ben sorumlu olduğum projede şurada yüksek oy alan projeye dair konuları hazırlamaya gayret ediyorum, bu sebeple Ocak ayı için en çok oy alan "Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve Taslak-Sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirme" projesini hazırlamayı planlıyorum. Bu maddeler içinde birçok yönetmen, oyuncu, film, sinema vb. ile ilgili maddeler de olacak. Bu yönde ortaklaştırılabilir gözüküyor @Pragdon. Ortaklaşma adına bu ay için Azerbaycan sineması da olabilirdi ama @By erdo can bunu bir sonraki ay yapacağı söylüyor, bu sebeple bir sonraki tekrar tekrar sovyet sineması konuları olmayabilir. Ben yukarıda ifade ettiğim projeye dair şablonu hazırlayayım, eğer ortaklaşacaksak ortak konu içeriklerine sahip ortak şablonları hazırlarız derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:42, 29 Aralık 2016 (UTC)
@Pragdon, Ocak 2017'nin ilk projesini hazırladım. 15 günlük bir süre belirledim, 16-31 Ocak arasında yine en fazla oy olan projede ortaklaşabiliriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:51, 30 Aralık 2016 (UTC)
16-31 Ocak için en fazla oy alan projeniz Sovyet filmleri listesi olursa ortaklaşalım o halde. Ben Ocak ayını normalde 1 ay planlamıştım ama 15 gün ile sınırlı da tutulabilir. Şimdilik projemi 15 gün ile sınırlıyorum ben o zaman. Ocak ayının 2. yarısı için örnek ortak proje şablonu çıkarabilirseniz iyi olur tam olarak nasıl yapacağımız konusunda tam kafama oturtamadığım şeyler var zira :) Sizin örnek şablonunuzu görürsem netleşmiş olacak sanırım :) --Pragdonmesaj 22:22, 30 Aralık 2016 (UTC)
Bu sefer ortaklaşamadık, 15 Ocak'ta ortaklaşırız gibi duruyor @Pragdon :) Zaten oylama sayfasında en yüksek oy şimdilik Sovyet filmleri, gelecek proje bu olacak gibi duruyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:17, 1 Ocak 2017 (UTC)

Red

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti için teşekkürler. Ancak mümkün oldukça ilgilendiğim Hristiyanlıkla ya da dinle ilgili maddeler üzerine çalışıyorum. İlgi alanım dışında. Katılamam. İyi çalışmalar. -- İskenderBalas💬 21:35, 31 Aralık 2016 (UTC)

Anladım @Iskenderbalas. Yine de fikir vermesi açısından söyleyeyim, bahsettiğiniz Hristiyanlık ve din ile ilgili ilgi alanınıza dair Persecution of Christians in the Soviet Union, Religion in the Soviet Union, USSR anti-religious campaign (1970s–87), USSR anti-religious campaign (1928–41) gibi çok sayıda maddeyi Türkçe Vikipedi'ye kazandırabilirsiniz. İyi Vikiler, iyi çalışmalar. --Ahmet Turhan (mesaj) 02:43, 1 Ocak 2017 (UTC)

Davet

VikiProje Eurovision davetiyesi
İyi günler. VikiProje Eurovision'a ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.~~~~

MarinetteKorkmaz (mesaj) 18:27, 1 Ocak 2017 (UTC)

Ben.okucu

Merhebalar, Ahmet bey. Şimdi gördüm, Uşakov nişanına "şablon" eklemişsiniz. Ben de sizin gibi düşünüyordum, ancak "Uşakov Nişanı" (ingilizce:Order of Ushakov) ve "Uşakov Madalyası" (ingilizce: Ushakov Medal) farklı ödül ve maddelerdir. Bunlar aynı ödüle benzeseler de, verilme amaçı, kişi sayı ve başka özelliklerinde farklar da vardır. Bunlar Nakhimov nişanı ve madalyasına da ait. Lütfen bir daha bakarmısınız. Saygılarımla. --Ben.okucu (mesaj) Ben.okucu (mesaj) 10:31, 5 Ocak 2017 (UTC)

Merhebalar, Ahmet bey. Size önce anlatdığım gibi, madalya ve nişanlar arasında bir sıra farklar mevcut. Hepsi başka başka tasarımdadır. Uşakov ve Nakhimov madalyalarında olan şablonları kaldırsam sakıncası olabilirmi? Saygılarımla . --Ben.okucu (mesaj) Ben.okucu (mesaj) Ben.okucu (mesaj) 18:43, 11 Ocak 2017 (UTC)
Afedersiniz @Ben.okucu, yoğunluktan geri dönüş yapamadım, tabiki kaldırabilirsiniz. Fakat bence maddelerin tartışma sayfalarına gerekli bilgilerin aktarılması uygun olur, gelecekte yine aynı nedenle soru işaretleri oluşabilir. Ayrıca maddelere Şablon:Karıştırma eklense daha da iyi olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:49, 11 Ocak 2017 (UTC)

Köy Çeşmesi

bende diyorum neyi hatalı yaptım acaba? :) chansey Mesaj 11:05, 5 Ocak 2017 (UTC)

Yanlışlıkla eski haline getir kısmına bastım, afedersiniz :) --Ahmet Turhan (mesaj) 11:40, 5 Ocak 2017 (UTC)
Bende aynı hataya hep düşüyorum, bir şablon hazırlayacağım sırf bundan ötürü :) İyi çalışmalar! chansey Mesaj 12:13, 5 Ocak 2017 (UTC)

Devrimci Proletarya ve Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Devrimci Proletarya ve Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Devrimci Proletarya ve Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 22:41, 6 Ocak 2017 (UTC)

Bir Yasalcı ile Bir Tasfiyecilik-Karşıtı Arasında Konuşma silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Bir Yasalcı ile Bir Tasfiyecilik-Karşıtı Arasında Konuşma) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bir Yasalcı ile Bir Tasfiyecilik-Karşıtı Arasında Konuşma sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 22:45, 6 Ocak 2017 (UTC)

Proletarya Diktatörlüğü Çağında Ekonomi ve Politika silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Proletarya Diktatörlüğü Çağında Ekonomi ve Politika) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Proletarya Diktatörlüğü Çağında Ekonomi ve Politika sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 22:47, 6 Ocak 2017 (UTC)

Aram Ter-Ghevondyan

Aram Ter-Ghevondyan maddesi, taslak madde olma kategorisiyle bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesi kapsamında. Katılımcı olarak belki katılmak istersiniz diye bilgi vermek istedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:28, 7 Ocak 2017 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkürler. Maddenin çevirisi ve dolayısıyla çalışma tamamlanmıştır.Yzkoc (mesaj) 19:58, 7 Ocak 2017 (UTC)

Terör konusu

Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır.

Terörizm ve devlet destekli terörizm kavramları gibi devlet terörizmi de oldukça tartışmalı bir kavramdır ve üzerinde uluslararası fikir birliği yoktur. Bakınız: Terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesi. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:18, 8 Ocak 2017 (UTC)

  • Merhaba! İkaz için öncelikle teşekkür ederim. Açık söyleyeyim, maddeyi ve ilgili maddeleri İngilizce vikiden alıp eklemekteyim. Orada "terrorist" olarak geçtiği için ben de aynen bunu ekledim. Söz konusu mevzuya "İngilizce'de böyle, burada da böyle olmalı" diye yaklaşmamakla birlikte, sadece "saldırılar" olarak listelersek liste yelpazesinin bir hayli genişleyeceğini hatırlatmak isterim. (bkz. en:Category:Attacks) e.a. BdscvrGnoMate mesaj 19:33, 8 Ocak 2017 (UTC)
Selamlar @Gnomate. Madde "terör olgusu" üzerine kurgulandığı için kapsamı da buna göre belirlenmekte. Farklı kesimler farklı olguları terör olarak tanımladığı için madde ismi bu kaos içinde dönecektir. İntihar saldırıları, bombalı araç saldırıları vs gibi kategorilere göre belirlemeniz daha doğru olacaktır, çünkü bu haliyle madde silinmeye aday gösterilebilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:56, 8 Ocak 2017 (UTC)
Kapsamı belirtip terörizmin evrensel bir tanımı olmadığını vurgulamak, bahsi geçen maddeleri TBA'ya uygun hale getirebilir. Nitekim İngilizce Viki'de de bunlara değinilmiş:

"Definitions of terrorism vary, so incidents listed here are restricted to those that:

  • are not approved by the legitimate authority of a recognized state
  • are illegally perpetrated against people or property
  • are done to further political, religious, or ideological objectives"

Ayrıca şöyle bir maddenin Türkçe olarak varlığı da isabet olur. Bu arada hızlı silme için daha erken değil mi? e.a. BdscvrGnoMate mesaj 20:23, 8 Ocak 2017 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de yapılar, saldırılar "terör örgütü" veya "terörizm" kapsamında tanımlanmamakta. Sadece belli kuruluşlara göre belli tanımlamalar bulunmaktadır, bu sebeple Vikipedi'yi bu kuruluşlardan herhangi birine taraf göstermek hatalı olacaktır. Terörizm veya devlet terörü gibi olgularda uluslararası bir görüş birliği bulunmamaktadır. Bu sebeple tarafsız olmak Vikipedi'nin bir kuralı. @Gnomate --Ahmet Turhan (mesaj) 20:30, 8 Ocak 2017 (UTC)
Tartışma bitmeden, ilgili sayfalarda hızlı silme taleplerinde bulunmanızı yanlış bulduğumu bilmenizi isterim. e.a. BdscvrGnoMate mesaj 13:53, 10 Ocak 2017 (UTC)
@Gnomate, belli kuruluşlara terör sıfatı yapıştırma VP:TBA'ya aykırı. Bu politika Vikipedi'nin resmî politikalarından biri. Sayfanın içeriği, uygulanması gereken bir standart olarak Vikipedistler tarafından benimsenmektedir. Belli tarafların belli kuruluşlara, yapılara, örgütlere, kişilere, eylemlere, saldırılara vb. "terör" sıfatını kullanması Vikipedi'yi bağlamamaktadır. Dolayısıyla söz konusu Kategori:Yöntemlerine göre terör saldırıları, Kategori:Yıllarına göre terör saldırıları, Kategori:2017'de terör saldırıları, Kategori:Terör saldırıları listeleri, Ocak 2017'de gerçekleşen terör saldırıları listesi, Aralık 2016'da gerçekleşen terör saldırıları listesi, Terör saldırıları listesi, Terör saldırısı yöntemleri listesi, gibi maddeler, kategoriler şablonlar bu yönergeyi ihlal etmektedir. Gerekçelerini şurada açıkladım. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:09, 10 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

Bir yıldız da sizin için!

Parlak Fikir Yıldızı
Beyefendi! Yugoslavya ile ilgili bir proje yapabilirmisiniz? Benim

yaptığım silindi. Kas Tahdun (mesaj) 16:39, 12 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar @Ks.Tahd Anlamadım, Yugoslavya üzerine bir işbirliği projesi mi? --Ahmet Turhan (mesaj) 16:43, 12 Ocak 2017 (UTC)

Yardımcı olur musunuz?

Merhaba. https://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Permissions#Gambollar.40translatewiki.net_for_Zazaki sayfasının Gambollar@translatewiki.net for Zazaki maddesinde hakkımda bir uyarı var. Google çevirisine baktım ama çeviride mi sorun vardır, küfür, hakaret vb. şeylerden bahsediyor. Hiç kimseyle hiçbir münakaşaya girmemiş olmama rağmen böyle bir uyarı var. Tercümeler konusunda da şikayet olabilir. Olay nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Orhan 1917 21:30, 12 Ocak 2017 (UTC) Kullanıcı:1917 Ekim Devrimi

Olayı tam olarak anlayamadım, verdiğiniz linkte "Gambollar.40translatewiki.net_for_Zazaki" adıyla bir başlık yok @1917 Ekim Devrimi? --Ahmet Turhan (mesaj) 11:15, 15 Ocak 2017 (UTC)
Sayfadaki o bölüm kaldırılmış. Yine de teşekkür ederim. Orhan 1917 21:56, 15 Ocak 2017 (UTC) Kullanıcı:1917 Ekim Devrimi

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak ayının ilk işbirliği projesi

Babken Sarkisov ve Mîroyê Esed maddeleri, taslak madde olma kategorisiyle VikiProje Sovyetler Birliği Ocak ayının ilk işbirliği projesi kapsamında. Katılımcı olarak sizi de görmek isterim, zira bu gece UTC ile 23:59'a kadar proje devam etmekte. Bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar, iyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:39, 15 Ocak 2017 (UTC)

Hocam davetiniz için teşekkür ederim. Bu arada diğer mesajınıza cevap vermeyi unuttum kusura bakmayın .)) iyi akşamlar. Soner1990 (mesaj) 21:17, 15 Ocak 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Açtığınız Vikiprojeden ve bu proje için çalışmalarınızdan dolayı bunu takdim ediyorum :) King EdizS! Efendim? 16:28, 16 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

Üzgünüm

Daha fazla Vikiproje : Sovyetler Birliğine katkı sağlayamayacağım.Projeden çıkmak istiyorum.Vikiproje : Sovyetler Birliği işbirliği projesi mesajları almak istemiyorum.Özür Dilerim Üzgünüm.İyi Günler... MarinetteKorkmaz (mesaj) 15:29, 20 Ocak 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı @MarinetteKorkmaz --Ahmet Turhan (mesaj) 15:46, 20 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 09:28, 25 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 09:29, 25 Ocak 2017 (UTC)

Proje Açmak İstiyorum

Ben bir proje açmak istiyorum tabiki de senin bana bu konuda yardımcı olabileceğini biliyorum. Projem ülkelerin katıldığı savaşlar listesi ile ilgili Şu an sadece Türkiye ve Azerbaycan'ın listesi var bir de yeni KKTC'yi ekledim bence bu alanda tüm ülkeleri yapmalıyız İngiltere Fransa gibi. Bu imzasız yazı Göktuğ Berk Korkmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar @Göktuğ Berk Korkmaz. Türkçe dışındaki herhangi bir dilde proje örneğine denk geldiniz mi? --Ahmet Turhan (mesaj) 12:34, 26 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü


Proje duyuru listesi

İyi çalışmalar Ahmet Turhan. Proje konusuyla yakından uzaktan bir ilgim yok. Yine de defalarca mesaj alıyorum. Katkım olmadığı halde mesaj almaya devam ediyorum. Lütfen beni sözkonusu listeden çıkarınız. --Makedon (mesaj) 19:59, 28 Ocak 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı @Makedon. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:20, 28 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz


VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz
Tebrikler. VikiProje Azerbaycan kapsamında düzenlenen "{{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek" konulu işbirliği projesinde 1. oldunuz. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--By erdo can • msj 08:07, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ödülü Kazandınız

Azerbaycan Milli Nişanı Ödülü
Tebrikler. VikiProje Azerbaycan kapsamında düzenlenen "{{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek" konulu işbirliği projesinde göstermiş olduğunuz katkılarınızdan dolayı Azerbaycan Milli Nişanı Ödülünü almaya hak kazandınız.
Bu ödül Ahmet Turhan'ye verilmiştir By erdo can • msj on 08:07, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı


VikiProjeAzerbaycan İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Azerbaycan kapsamında bir projeye katılmanız şerefine Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--By erdo can • msj 08:07, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 08:59, 1 Şubat 2017 (UTC)

Köy çeşmesi (ilginize)

  • Burada bana karşı sarfettiğiniz otorite sahibi adam edası lafınızı nezâketsiz buluyor ve bana karşı yapılmış kişisel saldırı olarak yorumluyorum. Lütfen lafınız geri alınız. --Mskyrider ileti 13:34, 1 Şubat 2017 (UTC)
Selamlar @Mskyrider, o ifadeyi hemen üst altbaşlıkta yer alan Mukaddime'nin aynı konudaki ifadesini kopyalayarak bir ironi ile oraya yazdım. Siz de benzer ifadeler yazdığınız, ve tartışılıp karara varılmış gibi ifadeler kullandığınız için, Mukaddime'nin aynı ifadelerinin vuku bulduğunu ifade ettim, hepsi bu. Durum kişisel bir ifade değil (zaten ifadeler benim değil), bir durum tespiti. Kullanıcıların duyurularını böyle alelade tartışılıp karara bağlanmadan kaldırmak bu tür tartışmalara yol açar. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:56, 1 Şubat 2017 (UTC)
Ahmet Turhan, Mukaddime'nin ifadesini ironi diyerek benim için kullanmanızı nezâketsiz buluyorum ve bunu kişisel saldırı olarak algıladığımı tekrar ifade ediyorum. Lütfen lafınızı geri alınız. --Mskyrider ileti 14:02, 1 Şubat 2017 (UTC)
Kırıldığınız ve size saldırı olarak algıladığınız için afedersiniz, amacım bu değildi elbet, fakat kusurlu bir hareket olan duyuruların/yada kullanıcı mesajlarının böylece silinmesi konusunda ben de halen aynı şeyi düşündüğüm gibi aynı zamanda bu hareket dolayısıyla kırıldığımı ifade etmeliyim. Çünkü kısa süre önce bu ifadeye neden olan kusurlu hareketin aynısını şu an siz de yaptınız. Kişisel anlaşmazlık değil, ve asla olmamalı da, burada bir davranış tutumu ve Vikipedi'yi ilgilendiren bir durumun varlığı söz konusu. Vikipedi duyurularının böylece kaldırılacağına dair otorite veya kural nerededir? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:11, 1 Şubat 2017 (UTC)
  • Ahmet Turhan, olaylara yalnızca kendi bakış açınızdan baktığınızı şöyle anlatmaya çalışayım:
    1. kusurlu hareket olarak yaptığınız işbirliği davetlerinin köy çeşmesinden çıkarılmasını nitelemeniz sizin bakış açınızdan kusurlu. Daha önce çıkaran kullanıcının bakış açısına göre de sizin bu işbirliği davetlerini Köy çeşmesinden yapmanız kusurlu. Nasıl oluyor da sizin yaptıklarınız kusursuz ama başkasının yaptığı kusurlu oluyor? Diğer kullanıcının bakış açısından olaya bakmayı denediniz mi?
    2. tartışılıp karara bağlanmadan diye yaptığınız yorumda, işbirliği davetinin köy çeşmesinden sürekli olarak verilmesinin bir tartışma çıkarttığını kabul ediyorsunuz, toplulukta buna da karşı çıkıp görüş bildirenler olmuş. Tartışma madem sonuçlanmadı, burada yapılması gereken tartışmaya yol açan davranışları sürdürmek değil, tartışılıp karara bağlanmasını beklemek değil midir. Yaptığınız değişikliği kişisel görüşünüzden başka hangi otoriteye ya da kurala bağlıyorsunuz? Ya da tartışma yaratan konuda durmak yerine neden ısrarla benim dediğim doğru, senin dediğin yanlış tavrıyla devam ediyorsunuz?
    3. yapılan tartışmada farklı görüşler bildirilmiş ve farklı yollar önerilmiş. Neden bunları gözden geçirip uygulamak yerine, kendi dediğinizin uygulanması gerektiğini düşünüyorsunuz? Tamamen "kişisel" olarak düşündüğünüzün farkında değil misiniz?
    4. tartışılıp karara bağlanması için ille de sizin dediğinizin mi kabul edilmesi gerekiyor? tartışılıp karara bağlanması nasıl olacak, hangi otoriteye hangi kurala göre? Yalnızca sizin tanıyacağınız bir otoriteye göre mi? Yalnızca sizin kabul edeceğiniz bir kurala göre mi?
    5. yukarıda yaptığınız ironiden rahatsız olduğumu ikinciye bildirdikten sonra, özür dilerken bile yine nezâketsiz bir şekilde yaptığımın kusurlu olduğunu söyleyerek yine kırıcı oluyorsunuz. Sizin, madem tartışma bitmemiş, aynı hareketi tekrarlamanız kusursuz ama benim tartışma bitmediği için, tartışma konusunu kaldırmam kusurlu. Yine benmerkezci bir bakış açısı sergileyerek kırıcı oluyorsunuz.
    6. Vikipedi'yi ilgilendiren durum aynı yerde tartışmaya açıldı, ilgilenenler görüşünü bildirdi. İroni yapmak için sözlerini kullandığınız kullanıcı bile bu davetlerin köy çeşmesinden yapılmasının çok da uygun olmadığı yönünde bir görüş bildirmiş iken ve diğer kullanıcı hakkında bir yorum yapmış iken bu şekilde değişikliklere devam etmek ne kadar doğru? Kışkırtıcı olarak bunun yapıldığının algılanabileceğinin farkında değil misiniz?
    7. VikiProje için işbirliği duyurularının köy çeşmesinden kaldırılması VikProje'ye ket mi vurdu? VikiProjeyi mi engelledi? VikiProje için açılan sayfaların kullanılmasını önermek mi kusurlu davranış?
    8. Başka bir yanılgı da "Vikipediyi ilgilendiren durum" önermesi. Vikiproje:SSCB vikipedinin gelişimi için çok elzem midir de her ay işbirliğinin köy çeşmesinde duyurulmasının istenmemesi vikipedinin gelişimine ket vuracaktır. Kaldı ki projenin gelişmesi için Vikiprojenin elinde her türlü imkan bulunuyor.
    9. Ayrıca, sürekli olarak VikiProje:SSCB duyurularının köy çeşmesinden duyurulmasının "kabak tadı" vermiş olabileceği ihtimalini göremiyor musunuz? Her gün "kara şimşek" yemek gibi bir hâle geldiğini, bunun için de rahatsızlık getirdiğini göremiyor musunuz?

Son söz olarak, "davranış tutumu"nuzu benmerkezcilikten çıkarıp, topluluk içinde bir birey olarak davranabilme yönünde değiştirmenizi öneririm. Çok farklı bireylerin oluşturduğu bu topluluğun verdiği otoriteye göre bu çıkarmayı yaptım. Kolay gelsin.--Mskyrider ileti 17:17, 1 Şubat 2017 (UTC)

DARM II

Selamlar! DARMII ile ilgili sonuç bildirilmemiş, onu soruyorsunuz değil mi? Violetova'ya iettim.. --Başak (mesaj) 06:19, 6 Şubat 2017 (UTC)

Tîroj silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Tîroj) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tîroj sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 18:26, 7 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2017 (Ocak-Şubat)!
VikiProje Sinema bünyesinde Şubat 2017 iş birliği projesi Film festivalleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış film festivallerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:41, 8 Şubat 2017 (UTC)

Narodnizmin Ekonomik İçeriği ve Bunun Bay Struve’nin Kitabındaki Eleştirisi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Narodnizmin Ekonomik İçeriği ve Bunun Bay Struve’nin Kitabındaki Eleştirisi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Narodnizmin Ekonomik İçeriği ve Bunun Bay Struve’nin Kitabındaki Eleştirisi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 13:02, 10 Şubat 2017 (UTC)

Vikipedi:Şikayet sayfası

Vikipedi:Şikâyet sayfasında şuradaki kullanıcı yorumlarının kaldırılarak özet haline getirilmesi şikayet bitmeden doğru mudur? Ben tüm yorumların kalması gerektiğini düşünüyorum, o sebeple size danışmak istedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:43, 15 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan,
O yorumların kalmasının herhangi bir yararını görüyor musun?
Vito Genovese 11:03, 15 Şubat 2017 (UTC)
Elbette, zira şikayet konusunu açan kişi kullanıcı yorumlarının sayfada kalmasının son derece uygun, yararlı olduğunu düşünüyorum. Konu çok kapsamlı ve şu an ki haliyle çok basit bir hale indirgenmiş durumdadır. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:46, 15 Şubat 2017 (UTC)
Şikayet sayfasındaki düzenleme için teşekkür ederim Vito. Ben bunu olumlu buldum çünkü şikayet sonuçlanıncaya kadar listelenen kullanıcıların katkıları her türlü kişisel itham ve yorum ile buraya taşınmaya devam edecekti. Şu bunu yaptı, bu kullanıcılar ortaklaşa hareket ediyor, bu kullanıcı engellendi vs.. her türlü iklimden yararlanma ve suistimal önlenmiş oldu. Myskrider'in şikayeti ile iç içe geçtiği doğru çünkü Turhan'in şikayeti kendisine evrilmiş görünüyor. Karar verilirken iki şikayetin bağımsız olarak ve aynı anda verilmesini elzem görüyorum. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 11:54, 15 Şubat 2017 (UTC)
Teşekkürler @Maurice Flesier.
@Ahmet Turhan: Yararını gördüğünü söylemişsin, ancak o yararların ne olduğunu söylememişsin. Ben de öyle bir yarar bulunduğunu düşünmediğim için bu değişikliği yaptım zaten. Orada yazdığım şeyler bu işlemin temel nedenidir. Ancak bunlara ek olarak şunlara değinmek isterim:
Sayfa, senin de şikâyetçi olduğun üzere sayısız kişisel saldırı ve nezaketsizlik içeriyor. Bu güne kadar bu ihlal doğuran içeriklere müdahale edilmemiş (hizmetliler değil, kullanıcılardır müdahale etmesi gereken), şikâyetler kangrene dönüşmüş. Sayfada sayısız ihlal var, bu ihlaller yenilerini doğuruyor. Orada kendisi hakkındaki kişisel saldırıları ve nezaketsizlikleri gören kişi, yenilerini yapma konusunda tahrik oluyor. Ben X kullanıcısına ihlali nedeniyle uyarıda bulunsam, o da bana "Sen VP:Ş sayfasını görmüyor musun? Onlara neden bir şey demiyorsun o zaman?" diyecek. Yaklaşımım özetle şu: Bugüne kadar olan oldu, projemizi ve topluluğumuzu korumak istiyorsak bundan sonra devamına izin vermemek durumundayız. Geçmişteki ihlallerle ilgili karar elbette verilir. Hiçbir yorum kaybolmuyor, hepsini verdiğim kalıcı bağlantılardan açıp okuyabilecek durumdayız. Bundan sonra ihlallere dur diyebilmek için, oradaki bataklığın kurutulması gerekiyordu. Ben de bunu yaptım.
Eğer şikâyeti açarken amaçladığın şey ihlalde bulunan kullanıcıların yaptırım görmesi olduysa, bunun önünde bir engel yok. Karar henüz verilmedi, şikâyet kapatılmış durumda değil. Eğer amaçladığın şey bu ihlallerin durmasını sağlamak olduysa, işte benim yaptığım da tam olarak bunu amaçlıyor. Politikalara göre temizlenmesi gereken ama temizlenmesi pratikte mümkün olmayan bir ihlal deryasını kaldırıyorum, ancak tarihten de siliyor değilim. Bundan sonra, öncelikle ben ve benim bu hassasiyetimi paylaşacağına inandığım kullanıcılar, ilk adım olarak ihlalleri kaldıracak, kullanıcılara yanlışını anlatacak; sonrasında da ben ve benim bu hassasiyetimi paylaşacağına inandığım hizmetliler, son çare olarak ihlalleriyle projeye zarar veren kullanıcılara yaptırım uygulayacak.
Daha sağlıklı sonuçlar doğuracağına inandığın bir önerin varsa paylaşmanı çok isterim.
Vito Genovese 12:32, 15 Şubat 2017 (UTC)
Şöyle ki; ben durumun tam tersi bir duruma tekabül edeceğini düşünüyorum. Yani oradaki ifadeler yer aldığında söz konusu kullanıcılar benzer şeyleri yazmamaya, kişisel saldırı yapmamaya gayret eder, çünkü durumun devam ettiğini (henüz sonuçlanmamış da olsa) bilir. Ayrıca kaldı ki "orada kendisi hakkındaki kişisel saldırıları ve nezaketsizlikleri gören kişi" ifadesine nazır olan ve şikayeti açan kişi benim ama yenilerini yapmak için tahrik olmuyorum :) tam tersine bu işin çözülmesi gerektiğine dair inancım olduğunda aylardır bu konu üzerinde duruyorum. Zira şikayetin başını çeken kullanıcı olan Maurice Flesier'in, en son durumu şahsıma hukuki tehdit durumuna evriltmesi sebebiyle 1 ay uzaklaştırma aldığını unutmayalım.
İkinci olarak katılımın ve görüş bildiriminin son derece geniş olduğu kesin, kullanıcılar bu duruma, duruma yol açan nesnel gerekçelere, temennilere, sebep-sonuç ilişkilerine vb. gibi pek çok konuyu dile getirdiler. Yani basit bir şikayet olmaktan çıkıp, uzun vadeli sistematik bir saldırı olduğunu belirten yorumlar son derece fazla. Şikayetçi olarak bu yorumlara ben de dahilim haliyle. Zira diğer yandan söz konusu şikayete nazır olan kullanıcının derhal buraya gelip "yorumları gizlediğiniz için teşekkürler" mahiyetindeki sözleri bu söylemime bir kanıt oluşturuyor. Çünkü yorum yapan kullanıcıların birçoğu şikayeti geçerli ve yerinde buluyor. Yukarıda "şikayet sonuçlanıncaya kadar listelenen kullanıcıların katkıları her türlü kişisel itham ve yorum ile buraya taşınmaya devam edecekti." sözleriyle özetlenen bu durum açıkçası bir nevi itiraf. Yani kişisel itham ve yorumlara devam edileceğinin, ama bunların buraya taşınmasını istemediği durumu. Görüşüm şudur ki sadece bu durum bile şikayete nazır olan durumların orada kalması için yetmektedir.
Üçüncü olarak şikayet sadece bununla yetinmiyor, çok daha büyük durumlara tekabül ediyor. Eldarion'un bir denetçi sıfatıyla resmen kullanıcıları hedef aldığı şikayet metninde geçiyor ve halen nasıl denetçi pozisyonunda aklım almıyor. Vikipedistlerin gerçek yaşamdaki hayatlarını tehlikeye atacak yorumlar bir Vikipedi denetçisinin ağzından çıkıyor, açık açık kullanıcıları hedef gösteriyor. Hatırlatalım kendisi aynı zamanda denetçi, yani hedef aldığı kullanıcıların IP adreslerine sahip. Kullanıcıların katkı sunduğu herhangi bir ülkede hukuki sorunlarla karşılaşılabilecek bu durum son derece ciddi ve bunlar öyle geçilecek ve basite indirgenecek bir duruma kesinlikle tekabül etmiyor. Son özette bu durumların hiçbirine dem vurulmadan sadece basit bir anlaşmazlık süsü vermek son derece vahim. Ve hatta şikayet konusu olan kullanıcıları sevindirmekten öteye de geçemez. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:59, 15 Şubat 2017 (UTC)
Not: İki şikayetin birleştirilmesi doğru bir tutum, fakat "şahsıma evrildiği" yorumu, diğer bağımsız kullanıcıların yorumlarıyla birlikte geçersiz. Sayfa ve katılımcıların ikinci şikayete dair yorumları kontrol edilebilir rahatlıkla. Zira son tahlilde katılımcıların görüşleriyle birlikte benim açtığım şikayete ek bir saldırı örneği oldu malesef. Topluluk yorumları ortada. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:46, 15 Şubat 2017 (UTC)
Şimdi, @Ahmet Turhan: Eğer bir forum sitesinde olsaydık, ben şikâyet metninin ve tüm kullanıcıların yorumlarının yer aldığı gönderiyi silseydim, "Metnin kopyası bizde var, merak etmeyin, biz bir karar vereceğiz" diyor olsaydım, o zaman yazdıklarına katılmamak mümkün olmazdı. Ancak hiçbir değişikliğin (sürüm/sayfa silme sözkonusu olmadığı müddetçe) kaybolmadığı bir yazılım üzerindeyiz. Yaptığım değişiklikle oraya koyduğum açıklama bile her iki şikâyetin tam metnine açık seçik bir bağlantı içeriyor. Hiçbir şey kaybolmuyor. Yalnızca, politikaların ihlallerin temizlenmesine yönelik önerileriyle paralel olarak, sayfaların güncel sürümlerinden kaldırılıyor metinler. Her şey o kalıcı bağlantılarda var, hiçbir şeyi saklamak mümkün değil, şikâyetle ilgili karar verecek olan hizmetlinin de orada yer alan onca bulguyu yoksayması mümkün değil.
Topluluk, şikâyete yoğun bir ilgi göstermiş, doğru. Konu aktif bir şekilde tartışılmış, ancak artık ortaya konabilecek tüm bulguların konduğunu, bu saatten sonra değerlendirme için herhangi bir ek bulgu ortaya koyulma olasılığının son derece düşük olduğunu ve yazdığım metinde böyle bir olasılık durumunda atılabilecek adımla ilgili de bir yol göstermiş olduğumu sanırım kabul edersin. Kişisel saldırıların durmasını isteyen bir kullanıcı olarak "milat" konusunda yazdıklarımı bu konuda atılmış olumlu bir adım olarak göreceğini düşünüyorum. Kişisel saldırıların durmasını istiyorsak (ki ben istediğimden oldukça eminim), var olan örneklerini temizleyecek, bundan sonra buna başvurulmasına da izin vermeyeceğiz. Kişisel saldırı gördüğümüzde, o yorumu kaldıracağız; bunu hizmetliden beklemeyeceğiz. Hizmetlileri "şikâyet" makamı olarak, sorun ortaya çıktığında pinglenip sorun çözmeye gelmesi beklenen kullanıcılar olarak görmeyi bırakacak, hizmetlinin sözcüğün çağrışımına uygun bir şekilde "hizmetli" olarak, yani paspas yaparak, kötü niyetli kişilerin içeriye girmesini engelleyerek ve "bina"nın bakımını yaparak projeyi korumaya odaklanmasına elverişli bir proje hâline geleceğiz.
Eski sağlıksız konuları aşarak projemizi yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de ihlallerin alışkanlık edinilmesini durduracağız. Bu saatten sonra bir ihlal gerçekleşirse ve sen bunu görürsen, senden ricam, bu ihlali temizle ve değişiklik özetinde bunu belirt, kişiyi de uyar. Kişi ihlalinde ısrarcı olur veya değişikliğini geri alırsa, o zaman bir hizmetliye başvur. Ben görürsem ben de uyarırım, ısrar durumunda da gerekeni yaparım.
Eldarion'un yorumları konusunda yazdıkların, aslında diğer yazdıklarınla biraz çelişmiş. Kişilerin güvenliğini tehlikeye atan yorumlarının güncel sürümde bulunuyor olması, metinlerin kaldırılmasının haklılığını ortaya koyan bir durum oluyor. Bu arada, şikâyetleri değerlendirecek hizmetlinin ihlallerle ilgili işlem yapma yetkisi var, ancak denetçi için bir işlem yapma yetkisi yok. Bir denetçinin kendine duyulan güveni suistimal ettiği iddiası topluluğun değerlendireceği bir konudur. Topluluk uygun görürse yetkiler alınır; hizmetlilik, bürokratlık ve gözetmenlikte de olduğu gibi.
Şunu tekrar vurgulamış olayım: Yaptığım işlem hiçbir iddia veya bulguyu hafife almıyor. İşlem, yalnızca politikaların gereğini uygulayarak ihlaller serisini bıçak gibi kesmeyi amaçlıyor. İddia ve bulgular yeni bir kullanıcının bile kolaylıkla ulaşabileceği kadar açık bir şekilde bağlantılandırılmış, değerlendirilmeyi bekliyor. Değerlendirilecek de. Artık bu konuya değil ansiklopedimizi geliştirmeye odaklanmanın vaktidir. Toplululuğu oluşturan kullanıcılar olarak birbirimizi sevmek zorunda değiliz, ancak birlikte çalışmamızı sağlayacak asgari müştereklerde buluşmak zorundayız.
Vito Genovese 14:48, 15 Şubat 2017 (UTC)
Şikayet sayfasının derlenip toparlanması ve engel almamın vurgulanması arasında nasıl bir ilişki var, anlamak güç doğrusu. Yine yukarıdaki yorumumdan farklı anlamlar ve yorumlamalar çıkarmanız maalesef yapıcı olmaktan uzak ve yine tarafınıza yöneltilen suçlamalardan birisini teşkil ediyor. Geçmişte onlarca kez Turhan'ın politika ihlallerini gerek mesaj sayfası gerekse hizmetlilerin mesaj sayfasına bildirmiştim. Fakat ne yazık ki her ihlal iyi niyet varsayıldı veya göz ardı edildi. Bundan sonrası için Vito'nun gösterdiği yöntemi uygulayacağım ve tarafıma yöneltilen her kişisel yorum, ima, mobbing ve ithamı doğrudan sileceğim. Eğer bir geri alma savaşı olursa ikinci bir bold-revert yapmadan doğrudan Vito'ya veya Vikicizer'e rapor edeceğim. Bence siz de Şikayet sayfasında veya kullanıcı adınız altında listeler oluşturmak yerine bu yolu seçin. Kişisel itham olarak addediniz her yorumumu hizmetlilere bildirin. Böylece iki kullanıcı da karşı karşıya gelmekten, brbirlerine rest çekmekten uzaklaşmış olur. --Maurice Flesier message 15:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Bir Seyirci Tavsiyesi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Bir Seyirci Tavsiyesi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bir Seyirci Tavsiyesi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 23:05, 19 Şubat 2017 (UTC)

Gerekçe

Gerekçenizin somut karşılığı nedir? --Nushirevan11 ☾★ 08:14, 23 Şubat 2017 (UTC)

Selamlar @Nushirevan11. Sanırım şu değişikliğinizi soruyorsunuz. Biçem el kitabı'nın Başvuru kaynakları (referanslar) kısmı. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:18, 23 Şubat 2017 (UTC)
Ahmet bey nezaketiniz için teşekkürler. Bu arada Sovyetler hakkında akademik bir eser tavsiye eder misiniz? --Nushirevan11 ☾★ 15:59, 23 Şubat 2017 (UTC)
Tabiki, ama hangi konuda nasıl bir kaynak arıyorsunuz bilemiyorum. Vikipedi:Vikipedi Kütüphanesi/Kullanıcı arşivleri/Türkçe belki işinize yarayabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:40, 23 Şubat 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü


Buradaki tek bir proje ödülü mü? Tanım kısmında 5. hafta yazıyor da o hafta boyle bir ödül göremedim, birkaç projeyi kapsayan bir ödülmüydü? Gözden kaçma olasılığına dair bu bilgi mesajını göndermek istedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:14, 24 Şubat 2017 (UTC)
Ödüller kısmında açıklamasını bulabilirsin :) Aslında o projenin ardından bu ödülün sahibi oldun :) Bu vesileyle ödül şablonunda da ufak bir düzeltme yaptım. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:36, 24 Şubat 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü

VikiProje Sovyetler Birliği ve VikiProje Azerbaycan

Merhabalar. Mart 2017 için VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi ve VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesinde ortaklaşmaya gitmeye ne dersin? 1-15 Mart 2017 tarihleri arasında 15 günlük bir proje ortaklaşması yapabiliriz. Daha önce burada VikiProje Sinema İş birliği projesinde ortaklaşmıştık, buna benzer birşey tasarlayabiliriz. Anket ve oylamalar sayfasında Azerbaycan konulu çeşitli projeler artabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:20, 22 Şubat 2017 (UTC)

Selam, bende çok isterim fakat pek fazla ilgi gösteremem çünkü okulumda derslerim pek iyi değil ders çalışmam gerekli bu yüzden projeme de ilgi gösteremiyorum. Proje konusunda ortaklaşabiliriz fakat ben pek ilgi gösteremem. Saygılar --By erdo can • msj 15:48, 23 Şubat 2017 (UTC)

İngilizce maddelerin çevrilmesi

İyi günler Ahmet Turhan. şu maddeyi Türkçeye çevirebilir misin? Mehk63 Mesaj 23:00, 24 Şubat 2017 (UTC)

Madde epey uzun, bunun için epey vakit gerekli @Mehk63 --Ahmet Turhan (mesaj) 23:03, 24 Şubat 2017 (UTC)
Yani çevirmeyecek misin?Mehk63 Mesaj 21:47, 26 Şubat 2017 (UTC)
Madde an itibariyle 23,243 bayt, epey bir vakit istiyor, çeviri ekibinden yardım isteyebilir ya da bir proje yardımıyla açılmasını sağlayabilirsiniz. Ben de katkı sağlarım ya da ekibe katılabilirim ama sıfırdan böyle kapsamlı maddeyi çevir demek epey vakit alan bir şey @Mehk63 --Ahmet Turhan (mesaj) 05:05, 27 Şubat 2017 (UTC)
Eğer çeviri yapacaksanız Rusça Vikipedi'den yapmanızı öneririm. Orada çok daha iyi durumda. --Turgut46 07:57, 27 Şubat 2017 (UTC)
El birliği ile seçkin madde çalışması da yapabiliriz, Rusça da seçkin madde statüsünde. Bu konuda içerikteki kırmızı maddeler ile birlikte Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği projesi ile birlikte yapmamız uygun hatta @Turgut46 @Mehk63. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:58, 27 Şubat 2017 (UTC)