Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2016 (Mart-Nisan)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


VikiProje Siyaset

Merhabalar. Vikiproje:Siyaset projesini yeniden canlandırmak istiyoruz. Projenin katılımcılar listesinde sizin de isminiz olması sebebiyle bu mesajı size atıyorum ve neler yapabileceğimiz hakkında konuşmamız gerektiği inancındayım. Projenin tekrar hayata geçirilmesi şart, çünkü fazlasıyla ilgisiz kalmış. Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz kişileri projeye dahil etmek de dahil olmak üzere, ne yapabileceğimizi konuşmalı ve plan/program yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bence ilk olarak katılımcılara haber vermeli ardından Vikiproje:Siyaset kapsamında son derece geri kalan yerlerin düzenlenmesi adına birtakım işbirliği projeleri hazırlamalıyız. Yani bu işbirliğinde katkı sağlayan/sağlayacak kullanıcıları projenin kendisine çekmeye çalışalım derim. Hatta Vikipedi:İş birliği projesindeki gibi sorumlular belirleyip, puanlama/ödül mantığından sorumlu kişilerle iş birliği yapıp teşvik konusunda bir şeyler yapalım. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. İlgili sayfada bu projeye yönelik adımlar da atabiliriz. Ben VikiProje Siyaset'deki "taslak" ve "başlangıç" seviyesindeki maddeleri geliştirmek adında bir işbirliği projesi önermiştim ve buna benzer geliştiriciler bence dikkatleri buraya çekebilir.

Bununla birlikte proje kapsamında, ilgisizlik kaynaklı bir ton güncel olmayan bilgi mevcut, yüzlerce madde proje kapsamında değerlendirilmeyi beklemekte ve projenin planlanması açısından birçok yenilik konmayı beklemekte. Projeyi yeniden canlandırmak için girişim olarak ne yapabiliriz, birlikte çalışmaya var mısınız? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:59, 27 Şubat 2016 (UTC)

Organizasyon işleri ile ilgili çok fazla kafa yoracak vaktim yok. Ancak işbölümünde üzerime düşen görev neyse seve seve yapmaya çalışırım. Sevgiler -Ostique- (mesaj) 22:07, 27 Şubat 2016 (UTC)
@Ostique Biz belli yapılacaklar listesi veya çeşitli planlar yapsak, katkı sunabilir misiniz? Açıkçası bu geri kalmış konulara katkı sunulması gerekmekte.
@Ostique, görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pinglemiştim. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:27, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Öncelikle önem arz eden ve ihmâl edilmiş bir konuyu yeniden gündeme getirmeniz ve bu konudaki önerinizden dolayı size teşekkür ederim. Söz konusu çalışmada yardımcı olmayı çok arzulardım. Ama geçmişle ilgili kayıtlardan da göreceğiniz üzere, önceden bu konuda bir çalışma yapamamıştım/katkıda bulunamamıştım.. Yine de süreç içerisinde, işleyişe göre yapabileceğim bir husus olursa, yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar tşk., kolay gelsin..--Eğitmenmsj 21:21, 29 Şubat 2016 (UTC)
@Eğitmen, görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pinglemiştim. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:27, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim.Seçim maddelerine ilgili bir kullanıcıyım 2014 yerel seçimleri,2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri,2015 genel haziran ve kasım seçimlerinde tabiri caizse tek başıma çalıştım.Şayet seçim konusunda danışacak olursanız kullanıcıların ilgilerini çekmek konusundan önce geçmiş seçimler ve referandumların resmi sonuçlarına ulaşmanın önemli olduğu kanısındayım..Bu projeye ilgiliyim sizinde bana önerebileceğiniz bir şey veya olası işbirliği tekliflerine de açığım..İyi Vikiler---Emreculha (mesaj) 19:38, 3 Mart 2016 (UTC)
@Emreculha: Sizin katkı sunarken en çok zevk aldığınız ve kendinizi en çok verebileceğiniz kısımlarda katkı yapmanız bence en mantıklı olanı. Bence öncelikle neler yapabileceğimizi konuşmalıyız, proje hayata geçirilmeyi ve canlandırılmayı beklemekte. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:49, 3 Mart 2016 (UTC)
Tabi haklısınız bence önceliğimiz eksikleri belirlemek olmalı ..Bunun içinde topluluğa katılım gösterenler kendi ilgilerine göre güncellenmesi gereken veya eklenmesi gereken maddeleri belirlemeli.Şayet tecrübeli kullanıcılarımız varsa onlarda nereden veri alabileceklerini,hangi şablonları kullanmaları gerektiğini çeşitli püf noktalarını aynı ortamda paylaşmalı..Tabi işin bazı konulardaki görüş ayrılıklarını ve vandalizm ile mücadeleyi unutmamak gerekir----Emreculha (mesaj) 19:55, 3 Mart 2016 (UTC)
@Emreculha: O halde sizinle iletişim halinde kalalım, yakın zamanda ilgili kullanıcıların projeye dair fikirlerini yazacağı bir tartışma platformu oluşturmayı planlıyorum. Bu, önce yapılacakların belirlenmesi açısından yararlı olacaktır, sizin oraya çağıracağım :) Birazdan hazırlayabilirim belki, hazır olun :) --Ahmet Turhan (mesaj) 20:01, 3 Mart 2016 (UTC)
Tamamdır..Ben hep buralardayım--Emreculha (mesaj) 20:06, 3 Mart 2016 (UTC)
@Emreculha, görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pinglemiştim. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:29, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Türk siyasi tarihi ile ilgili bu projeye katkı sağlayabilirim, teşekkürler. --Kingbjelica (mesaj) 14:14, 7 Mart 2016 (UTC)
@Kingbjelica: görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pingledim. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:32, 7 Mart 2016 (UTC)
  • Merhabalar davetiyeyi kabul ettim ve üye oldum. Şimdi ne yapmam gerek? İyi günler... • Mehk63 Mesaj 15:03, 7 Mart 2016 (UTC)
Şuradaki sayfada neler yapılabileceğine dair tartışma yürütülmekte. Çağrı listesinde siz de varsınız. Listede isminizi işaretleyerek katkı sunmayı planladığınız konuları yorum kısmına yazarsanız derli toplu duracak ve ileride gerçekleşecek iletişim için kolaylık sağlanacak. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:12, 7 Mart 2016 (UTC)
  • Davet için çok teşekkür ederim ancak ne yazık ki benim ilgi alanım değil şuan aktif olarak Vikiproje:Sinema'da yer almaya çalışıyorum diğer projelere katılmayı henüz düşünmüyorum. Katılan arkadaşlara başarılar dilerim. --Aranan Kan (mesaj) 20:43, 7 Mart 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset İş birliği

Merhaba Ahmet. Kusura bakmayın, son zamanlarda oldukça yoğunum ve Vikipedi'ye vakit ayıramadığımdan geç yanıt veriyorum. İş birliği projesi konusunda sadece kullanıcıları çekebilecek mi görmek için rastgele bir proje önerdiğimi söylemiştim. Ve hatta size isterseniz işbirliği konusu belirleyebileceğinizi de söylemiştim. :/ VikiProje aktif olmadığından işbirliği için bir oylama yapılsa süreci uzatacağını ve insanları çekmeyeceğini düşündüğüm için öyle bir anda yapmıştım, keşke projeyi değiştirseydiniz. :/ --Kudyaz 14:18, 3 Mart 2016 (UTC)

@Kudelski: Şimdi projede konu Yugoslavya mı yoksa herhangi bir siyaset konusu mu, onu anlayamadım :) --Ahmet Turhan (mesaj) 14:29, 3 Mart 2016 (UTC)
Yugoslavya olarak kalmış bir kere proje başladığı için değiştirmek nasıl olur bilmiyorum. İsterseniz atıyorum Yugoslavya maddeleri 5, diğer konularda siyaset maddeleri 4 puan vs diyerek durumu kurtaralım.  :) --Kudyaz 14:36, 3 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski: Yugoslavya olarak kalması zaten iyi, ben de en azından bu konuda birçok başlık açabiliriz. İlgili katılımcının proje kapsamında genel maddeler açtığını ve oraya eklediğini görünce sormak istedim. Yugoslavya ile ilgili maddeleri açmayı önerelim ona. Diğer siyaset maddelerini bir sonraki projeye saklayalım güzel bir düzenleme yaparak, konu dağılmasın bence. Bir de 1 ay yenileme projesi için çok uzun bence, gelecekte yapılacak değişiklikler için 1 ay gecikmemizi sağlayacak çünkü. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:39, 3 Mart 2016 (UTC)
Haftalık projeler Vikipedi'nin ana iş birliği projesinde bile çok düzgün yürümüyor VikiProje de yürür mü bilmem. Belki 15 günlük, 10 günlük projeler olabilir? --Kudyaz 14:56, 3 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski: Bence şimdilik 15 günlük, yani ayda 2 defa olsun, zaten oturunca haftalık yaparız. Düzgün yürümek sorumlulularla ilgili bir durum, sorumluluk alıyorsak bence baştan güzel bir hamle yapmış oluruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:58, 3 Mart 2016 (UTC)
Kahve için teşekkürler; ancak yorgunluğumu almadı. Bu aralar saat 5.30 gibi uyanmam gerekiyor o yüzden kafamı toparlayıp düzgün bir katkı yapmaktansa küçük değişiklikler yapabiliyorum ancak. Şimdilik İngilizce Vikipedi'de çevirmeyi düşündüğüm maddeleri izlemeye almakla yetineceğim; ancak daha geniş bir zamanımda madde açmaya/geliştirmeye çalışacağım. :) --Kudyaz 17:44, 3 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski, görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pinglemiştim. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:27, 5 Mart 2016 (UTC)

9. hafta işbirliği projesi

Merhabalar, nasılsınız? İş birliği 2016 Maratonu sayfasında bu haftaya dair Tarih ile ilgili herhangi bir madde açma projesi vardı. Neden bir anda Kategorisi eksik/olmayan maddelerin kategorilendirilmesi olarak değişti, bunu soracaktım. Bir karışıklık mı oldu, daha önce belirlenmiş projeler hayata geçirilmiyormuydu, ya da bu sayfada yazılan ifadelerin doğruluğu nedir? Çalışmalarınızda başarılar. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:06, 28 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Ahmet, belirttiğiniz konu başlığı bir önceki sorumlu tarafından belirlenmişti. Artık devam etmediği için konu değiştirme hakkı bulunuyor. Aslında ben de artık çok ilgilenemiyorum proje ile ancak saat 23:00 olması ve proje değişim saatine az kaldığı için öneriler kısmına da bakarak biraz zorunlu nedenlerle acil sayfa hazırladım. Eminim diğer konu da en yakın zamanda proje konusu olacaktır. Bu konuya da katkı vereceğinizden eminim. İyi çalışmalar.--Teacher0691 (mesaj) 23:17, 28 Şubat 2016 (UTC)
@Teacher0691 açıkçası bu durum hiç de Vikipedi ye yakışmıyor. Şahsım adına, tarihi olaylarla ilgili biri olarak ve o sayfada bu haftaya dair olacağını gördüğüm üzere birçok tarihi madde tasarısı hazırlamamdan sonra bu değişiklik Vikipedi adına kötü bir yaklaşım. 1 saat kalmış ve proje yeniden oluşturuluyor, benim gibi hazırlık yapan kullanıcılara hiç de iyi bir haber olmasa gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:25, 28 Şubat 2016 (UTC)
Sanırım anlatamadım tam olarak. 1 saat sonra hiç proje olmayacaktı ben yapmasaydım. Ayrıca son 2 haftadır da aynı şekilde proje değiştiriliyor ben ve @Mecnun112 tarafından. Neden daha önce itiraz etmediniz. Bu arada proje sorumluluk adaylığınıza da destek verdim. Umarım sorumlu olursunuz ve istediğiniz gibi destek verirsiniz. Bence problem yok. Lütfen unutmayın burada birincilik için yarışmıyoruz. Amaç vikipedinin gelişmesi sadece.--Teacher0691 (mesaj) 23:34, 28 Şubat 2016 (UTC)
Yanlış anlamayın, durumun elbette farkındayım :) Kişisel olarak söylemedim elbette, sadece Vikipedi adına bu olayın yanlış bir duruma tekabül ettiğininden bahsettim. Bunun çözümü olarak daha fazla sorumlu kişi olmalı, bunun gereği aşikar. Bu eksikliği gördüğüm için aday oldum aslında. Bununla birlikte bu bölüme olan katkılarınız için ayrıca teşekkür ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:37, 28 Şubat 2016 (UTC)
1 saat kalmış ve proje yeniden oluşturuluyor, benim gibi hazırlık yapan kullanıcılara hiç de iyi bir haber olmasa gerek sizin sözleriniz. Neyin hazırlığı anlamadım. Hazırladığınız katkı varsa bunu proje olmadan da yapabilirsiniz biliyorsunuz. Ne olur vikipediyi yarışılacak alan olarak görmeyin. Burası gönüllülerden oluşan bir topluluk sadece. Kimse kimseden de üstün değil. Sadece vikipedi hatırlatma yanlış anlamayın siz de. Katkılarınızın devamı dileği ile. İyi geceler. --Teacher0691 (mesaj) 23:51, 28 Şubat 2016 (UTC)
Konunun böyle kişisel bir tartışmaya dönüşmesi beni gerçekten üzdü açıkçası, ben yalnızca iyi niyetimden sizin görüşlerinizi almak istemiştim. Daha önceki zamanlarda sayfaya baktığımda gördüğüm konunun beni ilgilendiren ve katkı sunarken severek sunduğum bir konu olduğunu görmem beni sevindirdi ve bu yönde katkı yapacağımı öngördüm hepsi bu. Katkıları bekletmek hiç olacak şey mi, zaten birçok maddeyi bu tür bir beklenti olmadan açmış biriyim, sizin de fark edeceğiniz üzere. Bu kişisel ithamın bir hata olduğunu varsayarak, var olan bir yanlışlığı dile getirmemin ne gibi bir sakıncası oldu, buna verilen itham yanıtlarını biraz hayretler içerisinde okudum. Diyorum ki yanlış bir şeyler gidiyor, geç kalınıyor ve yazılanlardan farklı şeyler yapılıyor. Şimdi bunun üzerine "Ne yani yazılanlara göre mi katkı yapıyorsun" yanıtını vermek hiç olmadı. Ben iyi niyetinize dair sizden fikir almak istedim, siz bana vikipedinin yarışılacak alan olmadığını, gönüllülerden oluşan bir topluluk olduğunu ve kimse kimseden üstün olmadığını "hatırlatıyorsunuz" oldu mu şimdi, bu konuda tecrübesiz biri olduğumu sanmıyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:00, 29 Şubat 2016 (UTC)
Yok hiç öyle düşünmeyin ne olur. Katkılarınızı en çok gözlemleyenlerden biriyimdir belki. Hiç sorun yok. Kişisel bir tartışma da söz konusu değil. Her zaman yanınızdayım. Sadece vikipediye olması gereken bakış açısı olarak bir tavsiye olarak görün ne olur. Bu arada umarım sorumlu olursunuz. Ben zaten artık o kadar çok detsek veremeyeceğim. Size kolaylıklar dilerim. --Teacher0691 (mesaj) 00:19, 29 Şubat 2016 (UTC)
Basit bir konu neden bu kadar detaylandı anlayamadım. @Ahmet Turhancığım öğretmenimiz @Teacher0691 İBP'nin önemli emektarları arasında. Öte yandan kendisininde içinde bulunduğu İBP ekibi projeye büyük bir ivme kazandırdı. Nitekim önceleri projeler haftalarca sonuçlanmayabiliyordu ama artık nispeten daha hızlı. Elbette amacımız herkesin zevkle katkı yapabileceği konular hazırlamak. İlgilendiğin konuları öneri kısmına veya sorumlulara mesaj olarak iletebilirsin. Bu hafta olmadı bir sonraki haftaya illaki yayınlanır. --Mecnun (mesaj) 20:07, 29 Şubat 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Günün Maddesi için Uygun Adaylar Belirleme konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 20:19, 29 Şubat 2016 (UTC)

Şablon sorusu

Merhabalar, nasılsınız? Size bir sorum olacaktı. Kullanıcı sayfamda yer alan öğeleri üst kategori olarak "Açtığım maddeler" olarak düzenlemek istedim ama beceremedim. Yani örneğin "Kavramlar" kısmının sağındaki "göster" e basıldığında alt kategori görülüyor ya. Tüm bu açtığım bu maddeleri üst başlıkları kaybolmadan alt şablon olarak "Açtığım maddeler" şeklinde kategorize etmek istiyorum, fakat uzun zamandır doğru şablonu bulamadım. Yani 2 merdivenli olmasını istemekteyim, örneğin ilk pencere olan "Açtığım maddeler" kısmında "göster" e basıldığında ikincisi kısım açılmalı, yani şu an görülen tüm alt kategoriler. Ardından bu kategorilere de "göster" dendiğinde açılacak bir şablon. Karışık anlatmış olabilirim ama bir fikriniz var mı :) --Ahmet Turhan (mesaj) 21:24, 29 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba, anlamaya çalıştım, hala çalışıyorum:) İlk şablon yerine Kullanıcı:Ahmet Turhan/Ödüllerim gibi Kullanıcı:Ahmet Turhan/Açtığım maddeler yapsanız, oradan bu şablonlara geçseniz, yine iki merdiven olmaz mı? Şablondan şablona geçişin örneğini gördüm mü hatırlamıyorum, Inception'da rüyadan rüyaya geçiş gibi. Önerim işe yaramazsa kime sorabiliriz, düşünelim...Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 21:32, 29 Şubat 2016 (UTC)
@Vikiçizer: Buna benzer madde altı şablonları da aradım ama bulamadım. Yani sinema, yazar, tarih vb. şablonları gibi, hiç örnek yok mu buna benzer acaba. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:36, 29 Şubat 2016 (UTC)

İşte bu galiba. İçindeki şablonları da açacak ama liste1 kısmını maddeler ile dolduracaksınız. Şablondan şablona geçiş. Ama bu kadar şablonu bir kullanıcının özel olarak açmasına izin var mı, duymadım. Sanki bana sakıncası olmaz gibi geliyor. Ama anlattığınızdan istediğinizin bu olduğunu sanıyorum...Vikiçizer (mesaj) 21:43, 29 Şubat 2016 (UTC)

  • Kullanıcı sayfanızı değiştirdim. Bu şekilde bir şey demek istediniz sanırım. Kullanıcı:Ahmet Turhan/maddeler alt sayfasından değişiklikleri yapabilirsiniz. Olmadıysa geri alırsınız zaten. Alexandre M. 21:52, 29 Şubat 2016 (UTC)
Bir kullanıcımız tarafından değişiklik geri alındı. ama istediğiniz gibi olup olmadığını sayfa geçmişinden kontrol edebilirsiniz. Alexandre M. 21:58, 29 Şubat 2016 (UTC)
@AlexandreManette, @Vikiçizer, Şu an yaptım sanırım, böyle tam istediğim gibi oldu. Yardımlarınız için çok teşekkürler, üçüncü sayfa şablonunu kullanarak yapmak daha basitmiş, ben hepsini tek şablonda yapmaya çalıştığım için epey kafam karıştı :) Sayenizde başarabildim, tekrar teşekkür ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:01, 29 Şubat 2016 (UTC)
Olduğuna sevindim. Beyin fırtınası yaşadık kısa süreli:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 22:20, 29 Şubat 2016 (UTC)
Böyle karışık anlatmama rağmen tek bir Kullanıcı:Ahmet Turhan/Ödüllerim maddesiyle basitçe yanıt verdiğiniz ve fikir oluşturduğunuz için teşekkürler @Vikiçizer :))

Estağfurullah. Son bir aydır fazla katkıda bulunamıyorum, bir süre de böyle devam edecek gibi. Elimizden geldiği kadar artık :) Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 17:13, 2 Mart 2016 (UTC)

Manipülasyon

Sayın Ahmet Turhan merhaba, Kibele ile iletişiminiz olduğunu gördüm. Kendisine nezaket içerisinde mesajları silmemesi konusunda defalarca çağrı yaptım, Ermeni Kırımı meselesini kişiselleştirip benim oluşturduğum maddeyi baltalamaya çalışıyor. Eğer uygun görmediği bir ifade varsa benimle iletişime geçmesini söyledim zira toptan tüm içeriği siliyor ve bu içeriğin kaynağı var. Bu meselenin de ötesinde daha öncede defalarca mesajlarımı sildi ve hizmetlilere eksik göstererek manipüle etti. Kendisine defalarca uzlaşmacı tutumla yaklaştım bunun tek nedeni Vikipedi felsefesidir yoksa kendisi çoktan tahammül sınırlarını aştı. Kendisi ile ilgili şikayet sayfasında bir sürü şikayet var benimki de dahil. Bu kullanıcı defalarca bunu yapmış belli ki görevinden alınmış ve hangi maddeye el atsa ortalık karışıyor. Lütfen bunu bir dur denmesi konusunda meseleye dahil olur musunuz? Teşekkürler. İyi çalışmalar. Aynamahruti (mesaj) 23:31, 2 Mart 2016 (UTC)

Ortada hiçbir maddi getiri ve götürü yok. Kazanılan bir haktan bahseiliyor. Bu Türkiye için ilktir ne yapıyorsunuz öyle???Aynamahruti (mesaj) 23:34, 2 Mart 2016 (UTC)

Kibele'nin sansürüne neden birşey demiyorsunuz??? Aynamahruti (mesaj) 23:35, 2 Mart 2016 (UTC)

Çok ve Dikkatli kelimeleri çıkartıldı ancak bilgi TEDAŞ haberinden alıntı yapılmıştır. Lütfen okuyunuz.Aynamahruti (mesaj) 23:37, 2 Mart 2016 (UTC)

Sayın @Aynamahruti, Vikipedi'ye katkı sunduğunuz için teşekkürler. Fakat bunun bir yöntemi, bazı kuralları ve belli bir üslubu var. Bu üslup ile devam ederseniz birçok kişinin kötü dikkatini bir anda üzerinize çekersiniz. Bir maddeye katkı sağlamak demek, sağladığınız katkının zaman zaman acımasızca eleştirilmesi de demek. Bu da maddenin tartışma kısımlarında olur. Her yapılan değişiklik veya katkının "en iyi" katkı değildir, tüm katkılar değiştirilmeye, daha iyiye evriltmeye açıktır. Üstelik kurallar dahilinde yeniden düzenlenebilir. Söz konusu değişiklikleri hemen "geri alma" işlemi belli kurallar dahilinde yapılmakta. Vikipedi:Üç geri dönüş kuralı kısmını lütfen genişçe okuyun, çünkü bu sayfalarda 3 ten fazla geri dönüş yaparsanız engellenirsiniz. Northel Enerji maddesinde görüldüğü üzere, siz bu sayıyı çoktan aşmış görünüyorsunuz hatta. Kullanıcıların sizin katkılarınıza dair yorum yapmasına dahi izin vermiyor, onları siliyor, sayfaları boşaltıyorsunuz. Katkılarınıza hiç kimse olumlu ya da olumsuz yorum yapamayacak mı? Şayet üslup değişmez ise şahsım adına bu sizinle kurduğum son irtibattır. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:41, 2 Mart 2016 (UTC)

Sayın @Ahmet Turhan, madem yaptığım katkıları gördünüz maddeyi değiştirmeden önce 1 dakikanızı istiyorum.Aynamahruti (mesaj) 23:44, 2 Mart 2016 (UTC)

Yazdığım mesajlar saldırı altında. Ben kimseye hakaret etmedim, maddeyi eleştiriyor diye suçlamada bulunmadım. Eğer Ermeni Kırımı sayfasının geçmişini incelerseniz meseleyi anlarsınız. İrtibatı sonlandırmaktan bahsetmişsiniz, bunu yapmanız Vikipedi'ye katkı sağlamayacaktır. Ben burada mağduriyetimi dile getiriyorum bunun üslupla ne alakası var söyler misiniz?

Kibele'nin sildiği mesajlardan hiç bahsetmiyorsunuz, bu konuyu incelemenizi ısrar ediyorum. Aynamahruti (mesaj) 23:47, 2 Mart 2016 (UTC)

Maddenin TrWiki'de Enerji Sektörü adına ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır, bu konudaki hassasiyetim bundandır. Ancak Kibele ile ilgili mesele bundan tamamen alakasızdır. Vikipedi:Şikayet sayfasındaki şikayetlerimi 'devriyeliği suistimal etme' 'mesajları silme' inceleyin lütfen. Teşekkürler. İyi çalışmalar.Aynamahruti (mesaj) 23:50, 2 Mart 2016 (UTC)

Lütfen beni üslupla suçlamayın dediğim gibi mesele çok derin, hizmetliler ilgilenmiyor, serzenişim ondandır, yanlış anlamayın size karşı bir tutumum yok. Teşekkürler.Aynamahruti (mesaj) 23:53, 2 Mart 2016 (UTC)

Kusura bakmayın , üst üste mesaj yazıyorum dediğim gibi meselenin hem kişisel boyutu var hemde Vikipedi için önemli bir madde. Bu maddi getiri ve götürü hususunda nereye takıldınız maddeye geri ekledim, çünkü burada şirket için reklam yapılmıyor Türkiye'de ilk defa olan bir olaydan bahsediliyor. Bakın ilk defa diyorum alttaki haberleri görmüşsünüzdür. Ülkemize 60 milyar Euro ithal rüzgar tübini girecek ve Northel tek yerli firma ama nasıl tek şebekeye bağlanmış, uluslararası sertifikasyona sahip yoksa deneme amaçlı yapılan uygulamalarda var. Bu konuyu tartışma sayfasında da açıkladım. Sormak istediğiniz varsa buyurun.Aynamahruti (mesaj) 23:58, 2 Mart 2016 (UTC)

Geri aldığınız değişiklikte kaynaklı bir bilgi var, reklam değil. Maddi getiri ve götürüden kastınız nedir? Konuyu açar mısınız?Aynamahruti (mesaj) 11:14, 3 Mart 2016 (UTC)
tartışma konusunda gerekli açıklamayı yaptım bence durum öyle değil. Kaynaklı bilgi olması bu söylediklerimi geçersiz yapmaz. Lütfen durumu özel mesaj ile değil değil tartışma maddesinde tartışınız. Zira aslında daha tartışma safhasında konuyu konuşamadan dahi saniyeler içinde değişiklikler geri alınabiliyor, bu koşullarda o da zor. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:17, 3 Mart 2016 (UTC)

Sayın Ahmet Turhan, lütfen alınmayan ama konudan çok uzak oldugunuz belli oluyor. Yerli üretim yapan rüzgar türbini firmalarına devlet teşvik verir. Şirketin kazandığı bu hak göreceli bir kavram değildir. Bu sebeple yerine tekrar koyuyorum ancak elbette kullanılan dili hafifletebiliriz. Kaynaklı olması fark etmez demişsiniz burada bir övgü yapılıyor olsaydı alıntı şablonu kullanıp koyabilirdim ancak burada öyle birşey yok. Bu kazanılan bir hak, bu lafın başka türlü kullanılışı olmaz. Bunun için rüzgar turbininde yerli teşvik nedir, lisansız elektrik nedir, lisanslı elektrik nedir lütfen derinlemesine araştırın. Konunun tarihi açısından önem taşıyan bir bilgi. Aynamahruti (mesaj) 13:59, 3 Mart 2016 (UTC)

Aktarılsın Aktarılsın Buradaki söylenenler ve söylenecekler maddenin tartışma sayfasına aktarılsın. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:12, 3 Mart 2016 (UTC)
Konuşulan gerekçeler aktarıldı. Ayrıca kişisel yorum yapmayın diyorsunuz ancak kişisel cevap veriyorsunuz. Merak etmeyin Kibele gibi silmedim mesajı kendi mesaj sayfama aktardım. Bu arada en azından iletişim kurabilmek için çaba sarf ettiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar. Aynamahruti (mesaj) 15:06, 3 Mart 2016 (UTC)
Sayın Ahmet Turhan, neden anlattıklarımın sizde karşılığı yok gibi bir tavır koyduğunuza anlam veremedim. Sizinle bir söz dalaşına girmemişken sağlıklı bir iletişim yürütüyorken ne gerek var böyle tepkilere? Birde yorum silinemez demişsiniz hadi onu tartışalım da içerik silinmez demeniz beni çok şaşırttı burada daha önce yaşanılanlar konusunda anlaştığımızı düşünüyorum. Hiçbir zaman gerekçesiz içerik silmem ben.Hele kaynaklı hiçbir zaman.Bunu böyle yazmanız yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Tartışma sayfasındaki yorumunuz bana yönelik, tartışma sayfasında kişisel yoruma girer bu, bunu sizi suçlamak için söylemiyorum ben size karışı böle bir yorumda bulunmadığım için söylüyorum. Amacım sizinle uzlaşmak, belki ileride farklı projelerde işbirliği yaparız, bu şekilde iletişim kurduğumuz sürece neden olmasın? Ama sanki arkanızdan iş yapmış gibi gerekçeye yorum ve içerik silinmez yazmayın lütfen. Neyin ne olacağı bilecek kadar tecrübe edinmiş durumdayım, katkı yaptığım maddeleri inceleyin kimsenin yorumunu veya içeriğini silmedim bugüne kadar, cidden, hiç kimsenin. Yorumu kendi mesaj sayfama taşımam silmem demek değil, çünkü onun yeri orası değil. Umarım anlaşmısızdır... İyi çalışmalar. Varsa sormak istediğiniz her zaman dediğim gibi iletişime açığım.Aynamahruti (mesaj) 16:03, 3 Mart 2016 (UTC)
Anlattıklarınızın karşılığı olmasa size açıklama yapar mıyım? :) Lütfen.Aynamahruti (mesaj) 16:05, 3 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan maddeyi geliştirme çabanız için teşekkür ederim ancak şablon maddeye olmamış, çünkü özgün araştırma demek olabilecek en ciddi kaynaklara hakaret olur. Gazeteler, Devlet Kurumları, TV kanalları...Aynamahruti (mesaj) 17:35, 3 Mart 2016 (UTC)
Bu kadar normal bir dille geçen karşılıklı iletişimden sonra gidip beni arka taraftan Superyetkin'e şikayet etme sebebiniz nedir? Kurduğumuz iletişimi zayıflatır bu, yazık! Ortak çalışabiliriz demiştim.Aynamahruti (mesaj) 19:07, 3 Mart 2016 (UTC)
@Aynamahruti, ortada bir şikayet yok, bir madde inceleme talebi var. Vikipedi'de olaylar tartışılır, kişiler değil. Zaten mesajınızı da alt görselliği meşgul etmemesi için da bu üst başlığa taşıdım. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:23, 3 Mart 2016 (UTC),
İyi de (çok,dikkat) gibi övgü ifadeleri var demişsiniz, bunları ben kaldırdım zaten sizinle konuştuktan sonra. Madde de en son düzenlemeyi siz yaptınız. Şüpheniz varsa tartışma sayfasına yazın dedim. Şablon hakkında soru sordum. Şimdi nasıl şüphelenmeyeyim bu davranışınızdan? Aynı Kibele gibi davranıyorsunuz ki onun hakkında şikayetim var. Ben sizi mesaj siliyorsunuz diye şikayet etmiyorum siz beni ediyorsunuz üstelik ben gidip Superyetkin e söyledikten sonra niyetinizi açıklıyorsunuz bense sildiğim şeyi niye sildiğimi gerekçeye yazıyorum. Eğer samimi iseniz Superyetkin'e olan mesajınızı geri alın bende geri alayım, şablon konusunda ne şüpheniz var onu söyleyin koyacağım o zaman. Bana tekrar tekrar Vikipedi politikasından bahsetmeyin Superyetkin'e maddeyi incelesin diye gitmediniz bariz bir şikayet bunu kimse yemez. Aynamahruti (mesaj) 19:28, 3 Mart 2016 (UTC)
  • Bugün size daha fazla cevap veremeyeceğim, yarın cevap verebilirim.Aynamahruti (mesaj) 19:31, 3 Mart 2016 (UTC)
Böyle yaptıkça şüphelerimi kuvvetlendiriyorsunuz diyecektim, kuvvetlendiriyo olarak kaldı. [1] bunu da imla hatası var diye bahane etmeyin.Aynamahruti (mesaj) 19:54, 3 Mart 2016 (UTC)

İş birliği

Merhabalar sayın @Ahmet Turhan, nasılsınız? Size bir sorum olacaktı bugün, sizi iş birliği projelerinde çok aktif görüyorum. Büyük bir katkı sağlıyorsunuz. Bu iş birliği projelerine nasıl giriş yapabilirim? Hadi giriş yaptım diyelim, hangi konularda madde eklemesi yapacağım. Yardımcı olabilir misiniz?--Kür Şadmesaj 15:41, 3 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar @Kürşad Avan, iyiyim teşekkür ederim sizi sormalı. Vikipedi:İş birliği projesi sayfasına girebilirsiniz (hemen sol menüde de mevcut). Burada her hafta belli bir konu seçilip katkı sunulmakta. Hemen en altta görülen listeye adınızı ekleyip katkılarınıza başlayabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:43, 3 Mart 2016 (UTC)
Bunun dışında Vikiproje:Siyaset projesini de tekrar hayata geçirmek istiyoruz, ilgilenir misiniz @Kürşad Avan? --Ahmet Turhan (mesaj) 15:49, 3 Mart 2016 (UTC)
Tabii ki isterim fakat ilgi alanım değil siyaset pek. @Emreculha takip edebildiğim kadarıyla seçim maddeleri ile uğraşıyordu. O yardım edebilir sanıyorum. Bende yardım etmek isterim elbette fakat ne yapacağımızı, ne ekleyeceğimizi kavrayamadım. Mesela kişi ekleyeceğiz atıyorum. Nasıl ekleyeceğiz, nerden ekleyeceğiz. Bazı siyasetçilerin adı hiç duyulmamış oluyor. Kaynak eksik oluyor. Bu yüzden madde hoş gözükmeyebilir. Biraz çekimserliğim bu yüzden. --Kür Şadmesaj 16:01, 3 Mart 2016 (UTC)
@Kürşad Avan: Vikiproje:Siyaset ayrı bir işbirliği konusu, o yüzden ona ayrıca davet ettim sizi, bu ayın proje sayfası şu: Vikiproje:Siyaset/İşbirliği Projesi/Mart 2016. Bununla birlite haftalık genel işbirliği projesi için Vikipedi:İş birliği projesi sayfasına girin, en altta katkı koyan kullanıcıların olduğu bölüm var, oraya kendi adınızı ekleyin ve katkılara başlayın. Yaptığınız katkıları diğer kullanıcıların yaptığı gibi oluşturacağınız katkı sayfasına ekleyin. Aynısını Siyaset projesinde de yapabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:30, 3 Mart 2016 (UTC)
Teşekkürler Ahmet Turhan, biraz inceleyip öğrenmeye çalışayım hemen başlarım. Teşekkürler, kolay gelsin iyi çalışmalar. --Kür Şadmesaj 16:32, 3 Mart 2016 (UTC)

Devriye davetiniz üzerine

Merhabalar, davetiniz için teşekkür ederim. Bir önceki davet zamanında başvurma imkanım olmamıştı, şimdiyse sizin davetinizle beraber başvurdum. İyi günler. --Ömer Miraç (mesaj) 14:52, 7 Mart 2016 (UTC)

Devriyelik davelti

Devetiniz için çok teşekkür ederim. Ancak devriyelik görevini gereğince yapabilecek kadar bir vaktim yok. Eğer ileride bu imkanım olursa sizi de referans vererek başvuruda bulunmak isterim. Tekrar teşekkürler. --Fsandlinux (mesaj) 11:32, 8 Mart 2016 (UTC)

@Fsandlinux: Aslına bakılırsa devriyelik için ekstra bir zamana gerek yok. Yani Zaten katkıda bulunduğunuz ve ilginiz olup okuduğunuz maddelerdeki değişiklikleri tecrübelerinizle kontrol edip ufak düzenlemeler yapmak veya yapılan değişiklikleri onaylamak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:08, 8 Mart 2016 (UTC)
Sadece ilgi alanımdaki maddeler için devriyelik yapmam kabul edilirse olabilir. Çünkü son değişiklikleri takip edip tarayacak kadar bir vaktim yok. Haziran ayı gibi bu konuda talepte bulunabilirim. Teşekkürler.--Fsandlinux (mesaj) 13:36, 8 Mart 2016 (UTC)

Devriyelik davetiniz

Bir süredir bağlanamadığım için yazınızı henüz okuyabildim, kusura bakmayın. Elbette ki uygun görülmesi halinde fırsat buldukça ve elimden geldiğince devriyelik bakımından da katkıda bulunmak isterim. Davetiniz ve iltifatlarınız için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. BabatolianİLETİNİZ... 20:26, 17 Mart 2016 (UTC)

Davet ve devriyelik başvurusu

Merhaba Ahmet Turhan,

Öncelikle davetleriniz için çok teşekkür ederim. Davetinizi daha önce görmeme rağmen ancak şimdi vakit bulup size geri dönebiliyorum. Siyaset projesi konusunda canla başla çalıştığınızı görmemek mümkün değil. Diğer başka kullanıcılara göndermiş olduğunuz aynı davetiyeyi rastlantısal olarak görmüş ve okumuştum. Aynısı bana da gelince hem şaşırdım hem de mutlu oldum. Genel olarak maalesef Vikipedi'de bir durgunluk söz konusu. Her ne kadar Vikipedi'de kullanıcılığım 2.5 yıl olmasına rağmen tartışmalar dahil takibim yaklaşık 8 yıl öncesinden beri devam ediyor. Bu günlerde o zamanki şevki ve heyecanı, mutluluğu ve birliktelik, "topluluk" olma duygusunu göremiyorum. Bunun nedenleri çeşitli etmenlere dayandırılabilir ama burası yeri değil ve zamanınızı da almak istemem. Siyaseti güncel olarak takip eden biriyim. İlgim de fena sayılmaz. Ancak bu proje için yeterli olur mu bilemiyorum. Yine de elimden geldiğince pek çok şeyde, ilgim el verdikçe katkı yapmaya çalışıyorum. Bunu bir proje çatısı altında yapmak elbette çok daha ilerletici ve planlı olur. Bunun için projeye katılma talebinize olumlu yanıt veriyorum. Ancak vakit bulmak konusunda şerh koymalıyım :) Şu sıralar Harry Potter'daki büyülü nesneler listesi sayfasında çalışıyorum. Seçkin liste adayı. Onun adaylığı ve kabulü önceliğim konumunda. Ama az bir işi kaldı ve yakında daha farklı konulara dönmek istiyorum. Zaten bir sözüm ve gönül borcum var sayılır.

Devriyelik başvurusu konusunda takdiriniz için teşekkürler. Evet, ben de şablon mesajlar konusunda aynı düşünceyi paylaşıyorum. Ancak geri dönmemem bundan değil yeterliğimin olmamasındandı. Şimdi bu konuda daha yetkin sayılırım. Ancak başvuru için biraz daha beklemek istiyorum. Vandalizme karşı açık değişiklik sayım çok az. Evet, belki alanımla ilgili değişiklikler konusunda yardımcı olabilirim. Ama yine de biraz temkinliyim sanırım. Vikipedi'nin devriyeye ihtiyacı var. Yakın bir zamanda bu konuda tekrar düşünebilirim. İlgimi çektiğiniz için teşekkürler.

İyi akşamlar. Kolay gelsin.--Narsilien (mesaj) 19:27, 8 Mart 2016 (UTC)

@Narsilien: Açıkçası devriyelik için durumunuzun diğer vikipedistler tarafından değerlendirilmesi daha sağlıklı. Yani açıkçası mütevazilik de yapıyor olabilirsiniz, sizin hakkınızda benim gibi olumlu düşüncelere sahip olan diğer kullanıcıların hakkını yemeyin :) İlginiz dahilinde okuduğunuz konularda değişiklikleri kontrol etmek ve yeri geldiğnide onaylamak bence çok zor bir durum değil, şahsen bu tecrübeye ulaştığınızı düşünüyorum.
Vikiproje:Siyaset konusunda, işleriniz bittiğinde katkı sunmayı düşündüğünüz alanlar veya projede kullanıcılar ile ortak neler yapılabileceğine dair fikirlerinizi Vikiproje:Siyaset/Kullanıcı iş bölümü sayfasında belirtin, böylece neler yapılabileceği bir ortaya çıksın ve projeyi canlandıralım derim. Ayrıca projenin tartışma sayfasında sayfada neler yapılabileceğine dair tartışma da yürütülmekte ve bir çağrı listesi bulunmakta, burada siz de varsınız. Listede isminizi işaretleyerek katkı sunmayı planladığınız konuları yorum kısmına yazarsanız derli toplu duracak ve ileride gerçekleşecek iletişim için kolaylık sağlanacak. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:09, 8 Mart 2016 (UTC)
Hay siz çok yaşayın :) Teveccühünüz. Mesele zorluk kolaylık değil. İlgi alanıma giren konularda değişiklikleri onaylamak zor olmaz. Esas mesele vandalizm konusunda gerekli ayrımı yapabilmek. Ama neyse. Yanlış meslek seçmişsiniz. Avukat olmalıymışsınız :) Beni inandırdınız. Ama şu sıralar minik bir buhran var bende okuldaki yapılacak işlerden dolayı. Bir haftaya kalmadan azalacak. O zaman başvurumu yaparım.
Proje konusunda bağlantı verdiğiniz sayfaları inceledim. Ona da geri dönüş yapacağım. Benim çalışma alanım tarih olduğu için bu konuda katkı yapabilirim. Ayrıca çeviri gereken yerlerde de elimden geleni yaparım. Bunu buraya yazdım ama kısa zamanda proje sayfasında da belirteceğim. Bilginiz olsun istedim.
İyi günler. Esenlikler.--Narsilien (mesaj) 07:00, 9 Mart 2016 (UTC)

Teşekkürler

Proje kapsamındaki emekleriniz takdire şayan..Az zamanda güzel bir düzen kurdunuz ki emin olun bu yolda size elimden geldiğince destek olacağım.Şuan için projeye tam anlamıyla vakıf değilim ancak ilerleyen süreçte adapte olacağımı düşünüyorum.Özellikle sol maddelere katkınız mükemmel ancak bizim sağ ve merkez görüşleri ve diğer akımları tarafsız bir şekilde inceleyip ve herhangi bir nahoş tartışmaya mahal vermeksizin saygılı bir şekilde katkı sağlayacak kullanıcılara da ihtiyacımız var.Siyaset tarihi konusunda sizin kadar bilgim yok ancak dediğim gibi seçim maddelerinde özverili bir şekilde çalışacağımdan hiç şüpheniz olmasın ki bu maddelerde bana destek olan bazı kullanıcılar da mevcut onlarında destek vereceğini düşünüyorum.Dediğim gibi adaptasyon süreci bittiğinde daha güzel şeyler olacak.Şimdiden İyi Çalışmalar---Emreculha (mesaj) 01:08, 9 Mart 2016 (UTC)

o tarih, bu tarih..

selam, maalesef pek çok tarih maddesinde bu ifadeler mevcut ve gördüğüm kadarıyla 'türk olmayan maddelerin' çıkartılması gerektiğini düşünen kullanıcı tarafından eklenmiş. :( --kibele 10:14, 11 Mart 2016 (UTC)

Selamlar @Kibele Şu sayfada bahsi geçen kullanıcıya dair bu konu bence zamanla aşılabilir. Yani sonuçta bu bir zorunluluk, insiyatife kalan bir durum değil, böyle katkılar sunulduğunda elbette anlatımı sadeleştireceğiz. Zaten ifadeler belli bir tarafa ait olduğunda VP:TBA gereği hemen doğal olarak göze çarpıyor, biz de bunları el birliği ile düzeltebiliriz. Hatta bu taraf belirten "işgal, kurtuluş, fetih, kazanma, kaybetme" vb. ifalerini Vikipedi:Tarihte bugün sayfalarından düzeltmek için bir işbirliği projesi benzeri birşey mi yapsak? --Ahmet Turhan (mesaj) 10:23, 11 Mart 2016 (UTC)
elbette aşılır yeter ki bunun vikipedi'ye uygun bir düşünce olmadığı anlaşılsın ve kabul edilsin. işbirliği iyi fikir ama sadece bu ifadeler üzerinden değil genel bir iyileştirme açısından ele alınabilir. --kibele 10:26, 11 Mart 2016 (UTC)
@Kibele: Ne yapalım sizce, fikriniz nedir? Aslında üstünden çok zaman geçmeyen 15-21 Şubat 2016 tarihleri arasındaki Vikipedi:İş birliği projesi/2016/7. hafta projesinde biz bunu niye yapmadık, keşke daha önce aklımıza gelseydi. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:30, 11 Mart 2016 (UTC)
tarihte bugün sayfalarının arada bir işbirliğine gelmesinde yarar var. hepimiz zaman zaman ilgileniyor sonra bırakıyoruz doğal olarak. derli toplu hâle geldiğinde kontrol etmek daha kolay. şimdilik gözünüze çarpan bu ifadeleri düzeltirseniz ne güzel olur.--kibele 10:34, 11 Mart 2016 (UTC)
@Kibele: E daha önce bu ifadeleri gördüyseniz niye taraflı olan sıfatları veya yüklemleri özetleştirmediniz :) Aslında şans eseri, daha önce katkı yaptığımdan dolayı izleme listesine girdiği için gözüme çarptı ve öyle düzelttim, birçok günde böyle varsa 365 günü incelemek çok zaman alacak. O yüzden işbirliği ile paylaşıma gidelim dedim aslında. "Gözümüze çarptıkça yapmak", açıkçası tembelliği doğuracak ve ifadeler taraflı bir şekilde orada uzunca bir süre kalacak bence. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:38, 11 Mart 2016 (UTC)
daha önce görmedim, devriyelik başvurusu nedeniyle bakarken dikkatimi çekti. hem de vikipedi'deki herşeyden sorumlu hissetmek yorucu bir durum. :) haklısınız, bir an önce topluca düzeltmekte yarar var. kolay gelsin. --kibele 10:51, 11 Mart 2016 (UTC)
@Kibele: Ayrıca bu konuyu söz konusu devriyelik başvurusunda da belirttim, söz konusu kullanıcı umarım daha dikkatli olur. Bir diğerinden sorumlu olmak, dayanışmak, paylaşmak ya da Latince kökenli anlamıyla communis sanırım tarihten bu yana gelen bir gelenek bizde :) O yüzden bu sayfaları bir an önce yapalım, amabir plan dahilinde. Burada olduğu gibi haydi bi ara yaparız şeklinde değil :))--Ahmet Turhan (mesaj) 10:57, 11 Mart 2016 (UTC)
böyle aramalar da işe yarıyor. --kibele 11:06, 11 Mart 2016 (UTC)
@Kibele: Eyvah, ne kadar çok var.. Derhal kolektif bir şekilde birkaç kişiyle birlikte çalışmalıyız. Her kullanıcı 20-30 güne ait değişiklik yapsa epey ilerleme kaydederiz. Ama dediğim gibi işbirliği şart. Sadece ikimiz bile yapsak 365/2 madde eder, yük fazla olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:09, 11 Mart 2016 (UTC)
Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Şeyh Edebalı Kültür Şenlikleri şu maddeye bakın. Resmen VP:TBA ihlali kokuyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:10, 11 Mart 2016 (UTC)
Bu madde adı özel bir isim, o yüzden madde adı olarak kabul edilebilir, fakat içeriği biraz daha güzelleştirilmeli. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:14, 11 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kategorisi eksik/olmayan maddelerin kategorilendirilmesie konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Teacher0691 (mesaj) 15:36, 12 Mart 2016 (UTC)

Devriyeler

Bu haftaki projeyi ilerleyen haftalarda da tekrar yayınlamayı düşündüğümüz için mini-cik bir hatırlatma yapmak istedim. Size tavsiyem aday göstermeden önce, -eğer vaktiniz müsaitse- geçmişe dönük katkılarını deyim yerindeyse "didik didik" edin. Başarılı davetleriniz var fakat bazı adaylarınızda flu noktalar olduğu için uzun tartışmalar çıkmış. Bu durum topluluk açısından zaman kaybı oluşturacağı gibi aday olan Vikipedistin de hevesini kırabilir, yıpratabilir. İyi Vikiler, iyi geceler dilerim. Dipnot: Türkçe'de -cığım diye bir ek de yok ne acıdır ki. --Mecnun (mesaj) 22:33, 13 Mart 2016 (UTC)

@Mecnun112: Anladım, teşekkürler tüm önerileriniz ve uyarılarınız için. Ben -cığım ekini sanırım yanlış anladım, bir hata olduysa affola :) Kişisel olarak kullanıcıların katkılarını incelemem sonucunda olumlu bulduğum kişiler öneri götürdüm, açıkçası zaman zaman buradaki eksikler başka yorumlar görüldüğünde ortaya çıkabiliyor, ufak tefek hatalar olsa da en azından kazanılan devriyeler Vikipedi için bir yarardır diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:37, 13 Mart 2016 (UTC)
İki güzel devriye kazandık sayenizde. Söylediklerimi olumsuz bir eleştiri olarak algılamayın. Sadece "Nasıl yaparsak daha iyi olur?" konusunda fikir cimnastiği yapıyorum. Benim saate göre iyi geceler :) --Mecnun (mesaj) 22:40, 13 Mart 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi Özel Ödülü

İş Birliği Projesi Özel Ödülü
İş Birliği Projesi kapsamında Vikipedi'ye 2 Yeni Devriye kazandırdığınız için bu ödülü almaya hak kazandınız.

İyi çalışmalar. Mecnun (mesaj) 22:21, 16 Mart 2016 (UTC)

Bir çizburger de sizin için!

23123123 Q Q q Selam (mesaj) 22:22, 16 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kriterleri Sağlayan Vikipedistlere Devriyelik Daveti konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 22:23, 16 Mart 2016 (UTC)

:)

Subliminal olarak eklediğin her bilgiyi takip ediyorum, ideolojini profesyonelce ve sessizce ekliyorsun, burayı kendine bir platform olarak mı belirledin bilmiyorum ama yaptığın tarafsız ansiklopedi oluşturmak adına yanlış, sana, görüşlerine, ideolojine saygı duyuyorum, herkesin kendi inançları ve doğruları vardır. Ayrıntılar birleştirildiğinde görülen manzarayı kendi zaferin olarak gördüğüne bahse bile girebilirim. Tartışmalara asla yanaşmıyorsun çünkü burayı çok iyi tanıyorsun, tartışmalara girersen zaaflarına yenilerek hata yapacak ve buradan uzaklaştırılacaksın. Eğri oturup doğru konuşalım, idealin, beynindeki elektrik hatlarında geçen ve seni heyecanlandıran her bilgiyi buraya eklemek. Dürüst olalım, karşıt düşüncede olup heyecanına yenilerek amatörleşen çoğu kişi engellendi ve kuklacılığa bulaşmaya başladı, bunlara baktıkça kendi kendine gülümsüyorsun ve bu sana daha fazla güç veriyor. Tekrar söylüyorum, burası bir sosyal mecra değil, ideallerini farklı bir psikolojik teknikle aşılayacağın, ölümsüzleştireceğin yer burası değil. Burası bir ansiklopedi. Seni izliyorum. --e.c. 00:07, 17 Mart 2016 (UTC)

@Elmacenderesi, eleştirilerinizi benim için son derece önemli olduğunu gönül rahatlığıyla bildirmekle birlikte, burası bir kesinlikle bir cephe, bir mevzi, bir hareket alanı, bir zafer kazanma, bir kişisel saldırı meydanı değil. Bunun son derece farkındayım. Hatta farkında değilim, aslında duruma hakimim, çünkü ansiklopoedik bilginin bilimsel hali ancak ve ancak bu şekilde girilebilir. Bu kültür ile ilgili, ayrıca meslek de gereği akademik kültüre hakim biriyim.
"İdeolojik yaklaşım" konusuna gelince, haliyle Vikipedi'deki kullanıcılar et yığınından oluşmuş robotla değiller, veya birer ot değiller :) Ve bununla birlikte her birinin farklı özellikleri, farklı yorum kuvvetleri var, ve özellikle madde oluşturduğunda Vikipedi standartlarını esas alarak bu yöntemlerle bilgiyi aktarırlar. Örnek vermek gerekirse Türkçe Viki tarihinde en sıkıntılı konular politik konularda, hatta tarihsel çatışmaların Vikipedi'ye aktarılmasında olmuştur. Bu tartışmaların olması zaten doğal, ve olmalıdır da, en güncel ve temiz bilgi bu şekilde evrilebiliyor. Fakat burada ince nokta gene Viki standartları. Örneğin VP:TBA gereği taraf kayıplarına "şehit", denmemeye özen gösteriliyor, tarafların adlandırdıkları kutsal öğelere yüceltilerek yer verilmiyor, hiçbir örgüte, kuruluşa veya devlete (devlet terörü anlamında) terörist denmiyor, devletler arası anlaşmazlıklar tarafsal olarak yansıtılmıyor, fikirleri ne olursa olsun aklanmıyor veya karşıtlanmıyor. Bu kurallar dahilinde olayların yorumlamak da biz kullanıcılara kalıyor. Burada eksikliklerim, fazlalıklarım, standartları zaman zaman kaçırıp yanlış yaptığım katkılar olabilir, tabi ki olabilir kimin yok ki. Aslında burada söylemek istediklerim bu kadar doğal olan öğelerin BBGleştirilmesi. Zaten her kullanıcı bir diğerini izliyor, katlılarını yorumluyor, olumluyor veya olumsuzlayıp düzeltiyor, evriltiyor, katkılarını geliştiriyor gibi gibi. Açıkçası sizin söylediklerinizi benim aklımın ucundan bile geçmedi. Kişisel "zafer kazanmak" da ne demek, olsa olsa tek zafer katkılarımızın bilgi birikimi olarak gelecek kuşaklara aktarılmasını öngörmemizdir. Çok açık söylüyorum, keşke bahsini geçirdiğiniz kullanıcılar da bu tür kuklacılık durumlarını yapmasalar da standartlara uygun katkılar yapsalar. Zaten bu tür yapan kullanıcılar hala mevcut ve karşılıklı olarak katkıları geliştirmekte. Benim buradaki tek temennim hep "standartlara uygunluk" konusu idi, söz konusu bazı kullanıcıların bu konudaki hataları sadece ben değil, birçok kullanıcı tarafından eleştirilmişti. Benim karşıt olduğum en fazla bu durum olabilir. Dolayısıyla kişisel analiz yöntemlerinizi, yani "idealin, beynindeki elektrik hatlarında geçen ve seni heyecanlandıran her bilgiyi buraya eklemek" gibi ifadeler açıkçası standartlara uygun olma koşuluyla Viki kültürünün zaten bir parçası. Örneğin Vikipedi:İş birliği projesi kapsamında yapılanlar, teşvik, heyecan vb. duygularıyla yapılıyor, ya da Vikiproje:Gerekli Maddeler kapsamında oluşturulan tüm maddeler (tüm alt başlık kategorileriyle birlikte) bu duygular veya itici güçlerle yapılan katkılar. An itibariyle 264 bin küsür madde, ve içeriğindeki bilgiler zaten bu yöntemle yapılan durumlar. Kullanıcılar bilgiyi ekler, diğer kullanıcılar geliştirir, veya yanlışlar, veya ekler, veya çıkarır vb. Söylediklerinizden Bilgiyi eklemeyin üzerine bir tutumunuzun olduğunu an itibariyle olsa da sezdim.
Kişisel yargı durumuna bir örnek teşkil edebilecek "ideallerini farklı bir psikolojik teknikle aşılayacağın, ölümsüzleştireceğin yer burası değil." sözünüze atfen sizden bir öneri beklemekteyim. Psikolojik savaş gibi bir şeyden mi bahsediyorsunuz, ya da benim bu amaçla katkılarda mı bulunduğumu söylüyorsunuz? Bu niyet okuma davranışından sonra kişisel olarak sormam gerekli, öneriniz nedir? Sorgunuzdan algıladığım kadarıyla: Vikipedi'ye katkı sağlamayayım mı veya bilgi eklemeyeyim mi? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:27, 17 Mart 2016 (UTC)
Aksine, bilgi eklemek buranın gelişmesi için mükemmel bir durum. Aktif kullanıcı sıklığı çektiğimiz aşikar. Kitaplara yumulup bilgileri özümsediğin bariz şekilde belli oluyor, bunu gözlemleyebilirim. Mesela sana gönderdiğim mesajla ilgili hemen bir kukla seni savunmaya kalktı köy çeşmesinde görmüşsündür, modem resetlemeyi ya da VPN kullanmayı cesaret sayanlardan birisi kendisi. İnce ayrıntıları fark edebilen biriyim, sadece eşit olman gerektiğini söylemeye çalıştım, daha önce de belirtmiştim. Senin de belirttiğin gibi hiçbirimiz robot değiliz, ancak ben görüşlerin tarafında değil buradaki bilgilerin tarafsız şekilde eklenmesi tarafındayım. Son iki haftadır engellenen kukla sayısı iki elin parmaklarını geçti, bir ideoloji safında olsam bir tarafı tutar öteki tarafa yüklenirdim. Katkılara sonuna kadar devam, sadece hepimiz dikkatli olmalıyız, sevgilerimle. --e.c. 13:38, 17 Mart 2016 (UTC)
@Elmacenderesi: Bahsettiğiniz köy çeşmesi olayını görmedim, bir bilgim de yok, şu an baktığımda da konuya hakim olmadığım için söylediğiniz beni savunan kişiyi göremedim. Kişisel olarak merak ettiğim için linkini yazarsanız incelemek isterim. Açıkçası her kullanıcının kendi bilgi birikimini Vikipedi standartlarına uyarak Vikipedi'ye aktarmasıyla ansiklopedimiz gelişecek. Ve bir daha söylüyorum beni tek sevindirecek olan olgu, bir sonraki kuşağın bu bilgi birikimlerini Viki kültürü sayesinde alacak olması. Yoksa A kişisi Viki'den uzaklaştırışmış, B kişisi şu katkıyı şöyle yapmış, C kişisi yönetici olarak şöyle hata yapmış vb. bunların tamamı ikincil öğeler. Birincil olak Vikipedi'nin gelecek kuşaklara bilgi aktarabilmesi. Eskiden biz kütüphanelerde bir bilgiyi aramak için saatlerimizi ayırırdık, siz de bilirsiniz, ama şu an Viki kültürü sayesinde ansiklopedik bilgi dünyanın her yerinde her dilde ulaşılabiliyor. Bu da bizim gayretlerimizle olacak. Ama eksiğimizle, ama yanlışımızla. Hata olduğunda dayanışma içinde uyarılıp, kendimizi düzeltip yolumuza devam ederiz, çünkü biz kullanıcılar hep ikincil öğeleriz, bilgi daima ön planda olarak geleceğe aktarılacak. Bu yüzden üslup biraz "ithamlaştırarak" olsa da, görece iyi niyetiniz gereği söylediklerinizi eleştiri olarak alıyor, katkılara bunları göze alarak devam edeceğimi samimiyetimle söylüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:52, 17 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcının mevcut durumunu ve yaptıklarını çok profesyonelce özetlediği, dikkati ve hassasiyeti nedeniyle Elmacenderesi'ne teşekkür ediyorum. Ahmet Turhan'ın subliminalik, dezenformasyon ve gizli içerikli butün ideolojik ve siyasi düşüncelerini, açtığı ve mevcut maddelere empoze ettiğini gören ikinci bir kullanıcı olduğunu görmek beni memnun etti. Türkçe Vikipedide dikkatli ve gerçek bir gözetmenin var olduğunu bilmek buraya olan inancımı ve ümidi bugün perçinledi. Ahmet Turhan ile kişisel hiçbir problemim yok. Hatta devriyelik başvurusunda dahi olumlu görüş bildirmiştim. Hangi ideolojide, hangi siyasi görüşte olduğu ile ilgilenmiyorum fakat buraya eklediği ve katkı yaptığı her değişiklik bir kullanıcı olarak beni ilgilendiriyor. Vikipedi politika ve yönergelerini her ihlalinde, bundan sonra hizmetliler ile iletişim halinde olacağımı ve topluluğun sükunetini bozmasına, tarafsız bakış açısını suistimal etmesine, ve ideolojik görüşlerini maddelere çoklu ve karmaşık değişiklikler ile dayatmasına izin vermeyeceğimi bilmesini isterim. Maurice Flesier msj 17:03, 17 Mart 2016 (UTC)
Sayın @Elmacenderesi, madem bu kadar ince takip ediyorsunuz olayları ve hatta bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dair teoriler ileri sürebilecek kadar izleri takip ediyorsunuz. O halde beni niye engellediğinizi niye açıklamıyorsunuz? Haksızlığa uğradığını söyleyen biri var karşısınız da. Savunması yaptırılmamış biri var karşısınız da. Bunu ifade etmek ya da Vikipedi'ye katı yapmaya dönmek için başka hesaplar açmak yerine aynı adla hesap açıp iletişime geçmeye çalışıyorum. İmla hatası, ilgi alanı benzerliği gibi şeylerle nasıl canlı kuklacılık damgası yenir? Sizinle iletişime geçmek için açtığım hesap sayısı 3 oldu. Bir tane mail atıyorsunuz gerisi gelmiyor.Sırf bir madde de ısrar ettim diye mi engellendim? BEN KUKLA DEĞİLİM. Aynamahruti4 (mesaj) 22:39, 17 Mart 2016 (UTC)
Sevimleribo kullanıcısının katkılarını inceledim benimkilerle alakası yok. Olmaz böyle, inanılır gibi değil. Ben tarihsel katkılar yaptım 2. Dünya Savaşı ile ilgili, Yenilenebilir Enerji ile ilgili katkılar yaptım, kendim grafikler hazırladım, yazıktır emeğime. Yaptığımız katkıların alakası yok.Aynamahruti4 (mesaj) 22:48, 17 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı:Aynamahruti, hesabının engellemesinin kaldırılmasını bekliyorum...Aynamahruti4 (mesaj) 22:49, 17 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, mesaj sayfanızı kendi meseleme dahil etmek istemezdim, ancak haksızlığa uğradığımı düşünüyor ve Elmacenderesi'nden cevap bekliyorum. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Koruma talebi

Kullanıcı sayfam hala IP vandalizmine maruz kalmakta, koruma talebini yineliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:47, 18 Mart 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 21:18, 18 Mart 2016 (UTC)
@Zaitsév, arşiv mesaj sayfam IP vandalizmine maruz kalmakta. Koruma talebini bu sayfa için yineliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 02:07, 26 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı ve mesaj sayfam da koruma bittikten sonra gene ip vandalizmine maruz kalmakta. Tüm sayfalara koruma talebimi yineliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:04, 27 Mart 2016 (UTC)
Arşiv sayfasını süresiz korumaya aldım. Kullanıcı mesaj sayfasınının korumasını da 1 aya çıkardım. --Zaitsév 12:14, 27 Mart 2016 (UTC)
İkidebir bu talebi yinelemem çok can sıkıcı bir durum ama, diğer arşiv mesajları kısmı da vandalizm nedeniyle korunmaya alınmalı. Görüldüğü üzere vandalizm halen arşiv sayfalarında devam etmekte. Diğer arşiv sayfaları şu, şu ve şu. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:40, 29 Mart 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 09:37, 30 Mart 2016 (UTC)
Bu sefer de Kullanıcı:Ahmet Turhan/Açtığım Maddeler kısmına dadanıldı. Sıkılarak da olsa bu da dahil olmak üzere tüm ilişkili sayfalara koruma talebimi yineliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:40, 31 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı ve kullanıcı mesaj sayfalarının tüm alt sayfaları korumaya alındı. Daha da olursa yazabilirsiniz. Sizle uğraşmayı seviyorlar sanırım. --Zaitsév 10:49, 1 Nisan 2016 (UTC)

Yardım

Merhabalar,https://tr.wikipedia.org/wiki/Vinča_Nükleer_Enstitüsü bu maddeye resim eklemek istiyorum.Aynı maddenin ingilizce sayfasındaki aynı resmi eklemek istiyorum fakat nasıl ekleyeceğim bu konuda yardımcı olur musunuz?Tekrar yüklemem mi gerekiyor? Bu konuda sıkıntı çekiyorum.--Altair5555 (mesaj) 10:53, 19 Mart 2016 (UTC)

Evet, maddelerdeki kurum, şirket, dernek vb. logoları telif hakkı kapsamında inceleniyor ve ikinci bir maddeye eklenmesine izin verilmiyor. Her maddede ayrı yükleme yapmak gerekli. Mesela şu görseldeki logonun lisans etiketini örnek alabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:21, 19 Mart 2016 (UTC)
Sağolun,yaptım. --Altair5555 (mesaj) 15:34, 19 Mart 2016 (UTC)

Çi-çi maddesi

Merhabalar, Çi-çi maddesinden kaynak çıkarmadım, çift olarak eklenen "ref name" koduyla teke indirdim ve maddeyi kayda değer yapmak için yeni bir kitap kaynağı ekledim. Fakat tüm eklenenleri şu şekilde geri almışsınız. Geri aldığınız durumuyla şu an 3 farklı kaynak var, 2si tekrar edilmiş ve benim eklediğim yeni kitap kaynağı da silindi. Elbirliğiyle maddeyi kayda değer hale getirmeye çalışmak en mantıklısı, çünkü dediğiniz gibi hükümdarlar kayda değer kişilikler, maddenin ilk halinde ben bu durumu anlayamamıştım. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:43, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba, sanırım, öncelikli olarak SAS'taki yorum ve oyunuzu düzeltmeniz gerekecek. Daha sonra elbetteki maddeyi elbirliği ile geliştirmemiz, burada bulunma gayemizin ana unsurlarından. İyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 15:51, 19 Mart 2016 (UTC)
Haklısınız an itibariyle görüşüm şu şekilde düzeltildi. Kaynakları ve kayda değer bağlantıları düzenlemeliyiz, ben geri alınan önceki değişikliğimde kaynakları düzenlemiş, yeni kaynak eklemiş ve maddeyi biraz düzenlemiştim. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:09, 19 Mart 2016 (UTC)
Anlayışınızdan ötürü tşk. ederim :) Elbetteki, adı üzerinde 'katkı'. Ben madde ile ilgili olarak an itibariyle fazla bir şey yapacağımı düşünmüyorum zaten. Size kolaylıklar dilerim. İyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 16:14, 19 Mart 2016 (UTC)
Katkılarınızı geri alıp, tekrar düzenliyorum öyleyse, bir sorun yok ise? --Ahmet Turhan (mesaj) 16:21, 19 Mart 2016 (UTC)
Buyrun, lütfen :) ..--Eğitmenmsj 16:24, 19 Mart 2016 (UTC)

Viki trafik

Merhabalar, şu Viki trafik sayfası artık çalışmıyor mu? Uzun zamandır internal server error hatası veriyor. Sayfaların ziyaret sayılarını nereden öğreneceğiz? --Ahmet Turhan (mesaj) 17:25, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Kullanmadığım bir site olduğundan bilemeyeceğim maalesef.--RapsarEfendim? 17:30, 19 Mart 2016 (UTC)
Selam. Yeni sayfa izlenimleri aracına şuradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, her sayfanın solundaki menüde bulunan "Sayfa bilgisi"ne tıkladığınızda, en altta Sayfa görüntüleme istatistikleri bağlantısı bulunur. Yani arama kutusuna yazmanıza gerek kalmaz. Kolay gelsin.--İnceleme Elemanı (mesaj) 17:34, 19 Mart 2016 (UTC)
Bu çok işime yaradı @İncelemeelemani, çok teşekkür ederim --Ahmet Turhan (mesaj) 17:35, 19 Mart 2016 (UTC)

Şablon

Sayın @Ahmet Turhan, değişikliği geri almadan önce benimle iletişime geçmenizi beklerdim. Nitekim tartışma sayfasındaki hususlar 2 hafta sonunda karara bağlanır. Tartışma sayfasına bakmanızı ben öneriyorum, en son benim cevabım vardı. Sırf 2 ifade için tüm maddeyi "özgün araştırma" şablonuna almak yanlıştır bence. Hala şüpheniz varsa ifade ediniz. Hak kazanma mevzu ve TEDAŞ haberinden alınan açıklamaları açıkladığımı düşünüyorum. Şüpheniz varsa öneriniz de olmalı, bu açıklamaları hangi şekilde oraya aktaracağız bunun Türkiye için önemini nasıl belirteceğiz? Bunları söylemeden şüpheli demeniz yakışık almaz diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.Aynamahruti (mesaj) 07:47, 20 Mart 2016 (UTC)

@Aynamahruti, bir maddede bir şablonun kalması kadar doğal ve güzel bir şey yok, bu durum olsa olsa konuya hakim kişilerin maddeyi düzenlemesini teşvik eder. Benim o yönde hala şüphelerim ve itirazlarım var, yanıt vermeniz olayın kapandığı anlamına gelmiyor, diğer kullanıcıların katkılarını görmek için beklemeli, diğer ilgili kullanıcıların katkılarını beklemeliyiz. Söz konusu tartışma sayfasında daha önce söylediklerim hala geçerli çünkü. "Türkiye'de önemli" oluşu özgün araştırma kapsamındadır, görece olarak başkası için o kadar önemli olmayabilir. Örnek verecek olursak, bu tip enerji santrallerinin doğaya zarar verdiğine inanan ve bu tür durumları sevmeyen bir Avusturya vatandaşı da maddeyi okuyabilir ve bunun önemli olduğuna katılmayabilir. "Bir devlet için ekonomik kazanım" olan bir yapıyı hemencecik "önemli" ve "olması gereken" şeklinde sunamayız bence. Özgün araştırma ve şahsi yorumlar/çıkarımlar Viki maddelerinde yer almamalı, bu benim fikrim. Başka fikirlerde olanları görmek ve katkı sunmaya teşvik etmek için şablonlar konuluyor zaten, şablonu kaldırmada ki ısrarınızı anlayamıyorum. Bir şüphe ya da itiraz olmasaydı zaten koymazdık, var ki diğer ilgili insanların görüşlerini bekliyoruz değil mi. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:58, 20 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, sırf bir kelime için tüm araştırmayı özgün araştırma demek yanlıştır bence. Şablon madde de bir eksik ya da yanlış varsa konur, başka kullanıcıların dikkat etmesi için konur elbette güzel bir şeydir ancak çözülemeyen bir şey varsa güzeldir. Benim şablonun kalkması için ısrarım var çünkü gerekli olduğunu düşünmüyorum ancak "önemli" kelimesini çıkarmakla sorun halloluyorsa sizin şablon kalsın ısrarınız yersiz bence. Bununla ilgili başka birileri uğraş sergiliyor mu ki şablon orada kalsın? Sizin tek taraflı şüpheleriniz tüm araştırmayı özgün yapamaz, eğer "önemli" kelimesini çıkarmakla sorun halloluyorsa çıkartın ve şablonu kaldırın bunu yapmamanızın sebebi nedir? Ben şimdi öyle yapıp şablonu kaldıracağım eğer samimi iseniz "Bu maddenin Türkiye'de Yenilenebilir Enerji" için önemini ifade edecek başka bir dil kullanmada buyurun önerine de bulunun diyorum bundan daha güzel ne olabilir viki böyle ilerler? Siz iyi vikiler dilemeseniz de ben size iyi vikiler diliyorum. Vikinin karşılıklı ilerlemesi gerektiğini düşündüğümden. Yani şablonlar vasıtasıyla konuşmak ya da inatlaşmak bize yakışmıyor di mi ? :) Aynamahruti (mesaj) 16:42, 20 Mart 2016 (UTC)
Anlaşıldı, söylediklerimin sizde halen bir karşılığı yok. O halde topluluk incelesin. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:54, 20 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, Şu söylediklerimin karşılığı yok lafını anlamıyorum? Madde de özgün araştırma konusu bir şey kalmadıysa şablonun durmasındaki sebep nedir? Topluluk incelesin sorun yok. Yani daha ne kadar iletişime açık bir kullanıcı bekliyorsunuz karşınızda? Söylediklerinizin karşılığı olmasa size neyi neden yaptığımı açıklar mıyım? Aynamahruti (mesaj) 16:59, 20 Mart 2016 (UTC)
Yok yanlış anlamayın, daha önce size yazdıklarımı kastettim, çünkü onları tekrar edeceğim. Sanki ben bir kelime olan "önemli" sıfatı olduğu için özgün araştırma şablonunun kalmasını istiyorum gibi bir anlam çıkartıyorsunuz, o sebeple onu söyledim. Halen "gerek kalmadı" diyorsunuz. E ben size gerek olduğunu gene söyleyeceğim, gene aynı tas aynı hamam olacak. Tartışma:Northel Enerji tartışmasında sunduğum görüşler hala mevcut, oradan devam etsin ve ilgili başka kullanıcılar da konuya katılsın, amacım bu. Hatta sayfada @Kibele nin de birtakım çekinceleri vardı çünkü. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:06, 20 Mart 2016 (UTC)
Ben size karşı açık olduğum halde ters bir dil kullanmanıza anlam veremedim. Yeri geldiğinde iş birliği yapmamamız için sebep yok onu demek istiyorum. Madde de bu kadar büyütülecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum karşılıklı halledebiliriz. Kibele hakkında konuşmak istemiyorum nitekim haksız yere engellenmiştim o olaylar olurken sırf bana zarar vermek, uğraştırmak için tartışma sayfasını açtığını düşünüyorum eğer öyle değilse buyursun izah etsin.
Benim bir inadım yok gördüğünüz gibi bahsettiğiniz kelimeleri çıkarttım daha öncede bazılarını çıkartmıştım, benim söylediğim ben sizinle karşılıklı iletişimle gitmeye çalışıyorum sizden de aynı nezaketi ve çabayı görmek istiyorum. "Önemli" kelimesi çıkartıldıktan sonra madde de özgün bir kelime kalmadı, "hak kazanma" mevzunu diyorsanız onun hukuki bir terim olduğunu söylemiştim teknik bir meseledir bu kelimeyi mi kullanacağız şunu mu kullanacağız onun için özgün araştırma şablonuna gerek yok bence. Çok daha önemli meselelerde uğraşabilecekken yeni maddeler yapabilecekken burada takılıp kalmayalım bu ileride yapabileceğimiz iş birliklerine zarar verir, haksız mıyım?
Teker teker sizi rahatsız eden şeyleri bulamam sizin de ortak olmanız lazım. Umarım iyi niyetime ortak olursunuz. Aynamahruti (mesaj) 17:20, 20 Mart 2016 (UTC)
Zaten Vikipedi'deki tartışmalar genelde İyi niyet varsayılır, bu sebeple burada söylediklerinizi aynen tartışma başlığına aktarırsanız diğer kullanıcılar da fikirlerini söyleyecektir. İyi vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:23, 20 Mart 2016 (UTC)
E ben gerekçemi orada belirttim ya Sayın Turhan, ben tartışmadaki iyi niyetten değil sizinle burada konuşmamızdan bahsediyorum. Ters bir dil kullanıyorsunuz sanki sizin dediklerinizi hiçe sayıyormuşum gibi öyle olsa gelip burada sizinle konuşmam. Umarım çözmüşüzdür meseleyi.İyi vikiler.Aynamahruti (mesaj) 17:28, 20 Mart 2016 (UTC)
Ahmet Turhan merhaba, burada bu kadar konuştuk hala hangi konuda uzlaşma sağlanamadı anlamıyorum bu kadar diretmenizdeki ısrarcı olmanızdaki sebep nedir? Bu mesele sizin için neden bu kadar önemli? Hem burada hem tartışma sayfasında gerekli açıklamaları yaptım sizi tatmin etmeyen ne ise söyleyiniz. Hak kazanma mevzu hak kazanma mevzudur, google da aratın kavramın yasal bir kavram olduğunu göreceksiniz. Aynamahruti (mesaj) 19:59, 20 Mart 2016 (UTC)
Bu konuyu burada kapatıp, ilgili tartışma sayfasında tartışmaya devam etmekte yarar var, görüşlerimi orada açıkça ifade ettim. Ayrıca yorumlarınızı lütfen kişisel yapmayın, dolayısıyla "bu kadar diretmenizdeki ısrarcı olmanızdaki sebep nedir? Bu mesele sizin için neden bu kadar önemli? Hem burada hem tartışma sayfasında gerekli açıklamaları yaptım sizi tatmin etmeyen ne ise söyleyiniz. ifadelerinizi bir şaka yollu bir espri olarak algılıyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:03, 20 Mart 2016 (UTC)
Tam tersine konuyu sizin kişiselleştirdiğinizi düşündüğüm için öyle yazdım. Şaka yollu bir espri olarak algılamayın size ancak bu kadar yazı yazdıktan sonra görüşlerinizi orada açıkladınız. Lütfen meseleyi çarpıtmayın. Tartışma sayfasına görüşlerinizi yazdığınız sürece sorun yok, oraya cevap vereceğim.Aynamahruti (mesaj) 20:06, 20 Mart 2016 (UTC)
Tartışma sayfasında açıklama yaptım artık umarım şüpheniz kalmamıştır.Aynamahruti (mesaj) 20:48, 20 Mart 2016 (UTC)

Sizin şüpheleriniz mantıklı sebeplere dayanmıyor daha nasıl açıklanabilir. Üstelik fazla kaç ifade varsa ben kendim onu sildim ve silerim ilk düzenlediğim madde olmasından dolayı bu gibi şeyler olabilir ve kuklacılıktan engellenmek gibi anlamsız şeylerle ugrasmasaydım ilgilenebilirdim. Tüm topluluğun teker teker kontrol etmesini mi bekliyorsunuz? 5 ayrı kullanıcı kontrol etti sizin geri almanız Vikipedi:Değişiklik savaşı na girer. Konuda uzlaşma defalarca arandı. Bunları daha önce konuştuk zaten sanki yeni kullanıcılarmış gibi demagoji yapmaya gerek yok. @Vikiçizer de incelemede bulunsun, ben sizin daha önceki meselelerden kişisel davrandığınızı düşünüyorum. Sayfama girip şablon silme ile ilgili uyarı koymayın ben nasıl size geri alma ile ilgili koymuyorsam. Uzman olduğunuz alanlara yönelin bence hem vakit kaybediyor hem kaybettiriyorsunuz. Aynamahruti (mesaj) 11:52, 21 Mart 2016 (UTC)

Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Maurice Flesier msj 17:46, 20 Mart 2016 (UTC)

Kaynaklar

Ah o kaynaklar yok mu... :) İngilizce'den çeviri son birkaç madde, haliyle orada ne varsa onu kullanmamız gerekiyor. Türkçe'de ya da İngilizce'de bu konularda harici kaynak bulmak zor, imkanı varsa da oldukça uğraştırıcı. O yüzden malesef böyle oluyor. Kolay gelsin. --Kudyaz 22:20, 20 Mart 2016 (UTC)

Farkettim, ben de o yüzden Rusça ve Sırp-Hırvaçta maddelerde yer alan 2 kaynak ekledim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 22:25, 20 Mart 2016 (UTC)

Soru

Selam bıra bi şey sorcam vikide bu kaynaği kullanmada herhangi bir sakınca var mi ? Yani kaynak olarak kabul edecekler mi ? / telif hakkı var mi acaba? Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 19:12, 23 Mart 2016 (UTC)

https://books.google.com.tr/books?hl=tr&id=du5tAAAAMAAJ&dq=mahmud+el-Kurdi&focus=searchwithinvolume&q=ahmed-i+hani Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 19:13, 23 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar @Xwedêda Ozyilmaz. Telif hakkı oluşturmaması için içindeki bilgilerden anekdot şeklinde, ya da birebir kopya olmaksızın bilgiyi/olayı aktarma yoluyla ekleme yaparsanız sorun çıkmayacaktır. Örneğin linkini attığınız kitapta Ahmed-i Hani ile ilgili bilgileri aynı orada olduğu gibi harf-harf veya cümle-cümle aktarmak telif sorunu doğurabilir, fakat kendin cümlelerinizle bu orada geçen durumu anlatırsanız bir sıkıntı çıkmaz. Kaynakça olarak da verdiğiniz sayfa referansını değiştirerek aynen şu şekilde verebilirsiniz: "Çağlayan, M. Şark uleması, Çağlayan Yayınevi, 1996, İstanbul, s. 12-34." Dilerseniz kaynak gösterdikten sonra da söyleyin, birlikte bir kontrol edelim. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:29, 23 Mart 2016 (UTC)
Tamam bıra spas. ☺ Kurdî biliyorsun? Bu imzasız yazı Xwedêda Ozyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Malesef çok az. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:50, 23 Mart 2016 (UTC)

Vikipedi:Nezaket

Boşuna uğraşmayınız

İletişime geçerek zaman kaybetmeyiniz sayın Ahmet Turhan. Zira kullanıcı 2 gecede bir temelde aynı isim lakin farklı varyasyonlarla kullanıcı adı alıp böyle vandal hareketlere girişiyor. Alışkanlık haline getirdiğinden ötürü iletişim çabalarınız zaman kaybı olacaktır. :)) Sputnik 02:34, 26 Mart 2016 (UTC)

Köylü Yaşamında Ekonomik Hareketler

SAS'da silindiğini söylediğiniz madde nereye aktarıldı ? --Boyalikus (mesaj) 15:41, 27 Mart 2016 (UTC)

@Nihan, madde Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler. Madde aktarılmadı, tamamen silindi. Kayıt şöyle: "21:30, 10 Ocak 2016 Eldarion (Mesaj | Katkılar) Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler sayfasını sildi (Madde 6: Kayda değer olmayan konuya sahip madde.)
Ayrıca sadece o değil birçok maddeye müdahale oldu, bazıları aktarıldı, bazıları silindi. Daha önce yazdığım silinen maddelere ve onların atıflarına metni tekrar yazıyorum;

--Ahmet Turhan (mesaj) 15:52, 27 Mart 2016 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi

Merhabalar, nasılsınız? Gördüğüm kadarıyla VP:İBP projelerinde zaman zaman aksaklıklar meydana gelebiliyor, sayfa düzenlemelerinde gecikmeler olabiliyor, eski bilgiler günlerce kalabiliyor. Ve hatta işbirliği projesinin tanıtımına ve kullanıcıları teşvik etmeye dair bir atılım da yok gibi. Bu konularda ne yapabiliriz? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:25, 27 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan, söylediklerinizin çoğunda haklısınız belki ancak ben kendi isteğimle aktif sorumluluktan ayrıldım bir kaç hafta önce. Sadece ufak tefek düzeltmelere yardımcı oluyorum ve uygun projelerde katılımcı olmayı düşünüyorum. Bu konuda proje sorumlusuna veya proje tartışma sayfasına yazabilirsiniz isterseniz. Hatta kendiniz sorumlu adaylığınızı yenileyebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. --Teacher0691 (mesaj) 20:51, 27 Mart 2016 (UTC)

+

Bence şahısla tartışıp zaman kaybetmeyiniz Ahmet Turhan, birçok kasıtlı hatasını biliyorum ve yakında bir hizmetliye yazıp beyaz liste durumunu gözden geçirmesini isteyeceğim. Hak verileceğini zannediyorum. Katkılara yönelmeli, iyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 21:15, 28 Mart 2016 (UTC)

En azından bir talep sayfası oluşturdum. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:18, 28 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

İçeriksiz Yıl Maddelerinin Varsıllaştırılması konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 21:14, 29 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Vikipedi'de Barış ve Nezaket Hareketi konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 21:39, 29 Mart 2016 (UTC)

Mart 2016

Bilgilendirme simgesi Hoş geldiniz. Katkılarınızİliştirilmiş gazetecilik maddesine yaptığınız dahil, için teşekkür ederiz fakat özgün araştırmaları kabul edemeyiz. Güvenilir, yayınlanmış kaynaklara dayanmayan yaygın bilinen gerçekler, iddialar ve fikirler özgün araştırma olarak kabul edilir. Özgün araştırma kavramı aynı zamanda yayımlanmış materyallerin geliştirme amaçlı birleştirilmesini de kapsamaktadır. Lütfen katkılarınızı güvenilir kaynaklara dayandırdığınıza emin olun. Teşekkürler! --Maurice Flesier msj 22:31, 31 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar. Bahsettiğiniz durum iliştirilmiş gazetecilik maddesinde yer alan şu kaynak ve sizin şu değişikliğiniz. Söz konusu kaynak herhangi bir konuyla ilgili herhangi bir özgün araştırma yapmamıştır, bir olayı bildirmiştir. Bu söz konusu olayda gazetecilerin zırhlı araç içerisinde olduğu bilgisi basın kaynağı tarafından belirtilmiştir. Dolayısıyla durum madde ile ilişkilidir ve bir örnek teşkil eder. Tam tersi bir durum olsaydı, yani bu olay verilip '"İliştirilmiş gazetecilik faaliyetti yürülüyor" şeklinde bir ifade olsaydı, işte bu durum bir çıkarım olurdu. O zaman "şu kaynağa göre böyle olduğu iddia edilmiştir" derdik örneğin. Sonuç olarak söz konusu durum bu kapsamda incelenemez. İyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:37, 31 Mart 2016 (UTC)

İyi niyetli itiraz

Eklediğiniz ve onayladığınız maddelerden son üçü 1 Nisan'da oluşturulmuş. Proje bitiş tarihi 31 Mart. :) 1 Nisan'da oluşturulan maddelerinizin onaylanması bana da 1 Nisan günü boyunca madde ekleme hakkı verir. Ama projenin bitiş tarihini aşmış oluruz bu durumda da. Bu sebeplerden dolayı yeniden değerlendirmenizi talep ediyorum. Saygılar. Sputnik 23:12, 31 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar @Sputnik1907. Bütün dillerdeki Viki işbirliği projelerinde UTC saati esas alınmakta. Türkiye, Doğu Avrupa Saati'nde; bu yüzden Türkiye saati UTC+02.00, yani UTC'den iki saat ileride. Yaz saati uygulaması ile saatlerin bir saat ileri alındığı dönemlerde Türkiye saati UTC+03.00 olmaktadır. Yani projeler Türkiye saatiyle 02.00'da bitmekte. Bununla birlikte ilginiz, uyarınız ve tüm katkılarınız için ayrıca teşekkür ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:23, 31 Mart 2016 (UTC)

Mart 2016 VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz

VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz!!!
Merhaba Ahmet Turhan

Mart 2016 VikiProje Siyaset İş birliği projesine katılımınız için teşekkürler.

Yugoslavya'ya dair madde açmak konulu projede 1. oldunuz. VikiProje Siyaset İş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

İyi Vikiler, bol katkılar. Sputnik 00:02, 1 Nisan 2016 (UTC)

Grup Dalga silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Grup Dalga) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Grup Dalga sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--N.N P&S (mesaj) 12:09, 2 Nisan 2016 (UTC)

Lenin’s Collected Works

Selam Ahmet, Şöyle bir yol haritasını tartışmak için... Büyük Başlangıç: "Komünist Subbotnikler" maddesi için Lenin’s Collected Works, 4th English Edition, Progress Publishers, Moscow, 1972 Volume 29, s. 409-434 atfını düşünürsek, maddeleri bibliyografya içerisinde değil Lenin'in Kollektif Çalışmaları Cilt 1 şeklinde yeni bir madde açıp içerisinde alt başlıklarla 4-5 makaleyi toplamak daha düzenli olacaktır. Örneğin şu: Collected Works Volume 1 : Genel tanıtım, kitabın künyesi vb bilgiler, anekdotlar. Daha sonra alt başlıklar

1-Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler
2-Narodnizmin Ekonomik İçeriği ve Bunun Bay Struve’nin Kitabındaki Eleştirisi
...ve diğer chapterlar. Bibliyografyada her bir makale bulunduğu cilde yönlendirme yapılır. Bu sayede kısa olma eleştirisi:) bertaraf edilip daha kapsamlı maddeler, daha düzenli hale gelir. --Boyalikus (mesaj) 11:48, 3 Nisan 2016 (UTC)
Merhabalar @Nihan, geç yanıt verdiğim için üzgünüm. Ben bibliyografya içerisinde bölüm açılır diye düşünüyordum, sizin söylediğinizi de konuşmak gerekli aslında. Şöyle ki, Verdiğiniz basılı bir kitap örneği. Yani örnek teşkil eden ve SSCB'deki İlerleme Yayıncılık tarafından basılan bir kitap. Dolayısıyla bu maddeyi ancak kitap ismi şeklinde açabiliriz. Yani Lenin Kollektif Çalışmalar gibi örneğin. Bu maddede de Cilt 1, Cilt 2 gene ayrılacaktır ve içerisindeki eserleri bu maddelerde alt başlıklar halinde yazabiliriz. Fakat biraz komplike ve dağınık bir hal alacak gibi duruyor. Zaten son tahlilde bu ancak söz konusu kitabın tanıtımı olur. Bu zaten yapılabilir, yani bir kitap tanıtımı için bir engel yok. Ve ayrıca bu kitap Lenin'e ait bir derleme olur. Yani şu kategoriye girer, onun yazılarının belli bir yayınevi tarafından toplanması kapsamında incelenir. Marx-Engels-Marksizm, Tasfiyecilik Üzerine veya Komün Dersleri gibi. Bunlardan pek farkı olacağını sanmıyorum. Yani özetle böyle yaparak yalnızca bir kitabın bölümlerini aktarmış olacağız.
Ben diyorum ki bibliyografyanın içerisinde alt başlıklar halinde bu makalelerin özet halleri verilebilir ve ortaya çok içerikli ve hatta Vikipedi:Seçkin listeler kapsamında bir madde çıkabilir. Ne dersiniz, bibliyografyada böyle bir girişim yapmalı mıyız? İş birliği ile bunu başarabiliriz, nitekim ben zaten birçok eserin maddesini bu şekilde oluşturmuştum, onları Vladimir Lenin bibliyografyası maddesinde yer alan "Makaleler & Kısa içerikli yazılar" kısmına şu an bağımsız olan maddelerdeki metin bilgilerini ve özet ifadeleri aktarabiliriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:14, 3 Nisan 2016 (UTC)
Eğer yanlış anlamadıysam Lenin Kollektif Çalışmalar maddesi içerisinde Cilt 1, Cilt 2, ....Cilt 45 gibi alt başlıklar oluşturarak , her bir cilt için ayrı bir madde açmak yerine tek bir maddede tüm ciltleri toplayalım diyorsun (?).. Öyle de olabilir, ama çok uzun bir madde olacaktır, belki de vikipedi en uzun maddelerinden biri olacaktır. Derlemeler kategorisine gireceği doğru ancak Progress Publish'in ilk versiyonu olması dolayısıyla önemli. Çünkü daha sonradan oluşturulmuş halleri de var. Mesela bu 12 cilt, içeriğini tam bilmiyorum çünkü bu set bende yok, sende var mı ?
Bibliyografya içerisinde olması bana makul görünmüyor. SAS sayfasında Rusça vikipediden verdiğim örneğe bakacak olursak oldukça geliştirilebilir maddeler, bibliyografi içerisinde sönük kalacaktır. Ayrıca silinen maddeler için bir hizmetliden yardım alarak geri getirmelerini isteyebilirsin, böylece gerekli yere ilave edebilirsin. Açıkçası maddelerin yaratıcısı sen olduğun için bibliyografi içerisine aktarmak istersen bir şey diyemem, ama bence bibliyografi içerisinde yer almamalı, yine de kararı sen ver. Görüşürüz. --Boyalikus (mesaj) 13:17, 4 Nisan 2016 (UTC)
İlave: His Collected Works comprise 54 volumes, each of about 650 pages, translated into English in 45 volumes by Progress Publishers, Moscow 1960–70.[1] This is a list of selected writings: https://www.marxists.org/archive/lenin/works/cw/index.htm şurada bir örnek yaptım.
@Nihan, açıkçası diğer türlü, yani kitap ve makaleler şeklinde olsa sadece söz konusu kitapların tanıtımı olacak. Vladimir Lenin maddesinde "eserler" kısmında bunları ekleyemeyiz, çünkü hakkında yayınlanan derlemeleri kapsar. Takdir edersiniz ki hakkında yayımlanan, onun yazılarını konu alan derleme tarzında neredeyse her dilde onbinlerce eser mevcut. Oysa burada temel amaç kişiye ait eserlerin bir maddede toplanmasını sağlamak, bu da bibliyografya tarzında olur diye düşünüyorum. Bununla birlikte maddenin geliştirilebilirliği açısından haklısınız, sadece 3-5 cümlelik özet tarzında ifadelerle geçiştirilme durumu söz konusu olabilir, bu konuda neler yaparız bu konuda emin değilim. İkimizin de düşündüğü olumlu ve olumsuz yöntemlerin birleştirilerek ortaya güzel bir ansiklopedik bilginin çıkması gerek, ama nasıl? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:38, 6 Nisan 2016 (UTC)

Bin Ladin

Selamlar. Bin Ladin maddesindeki kırmızı bağlantılardan ilgili çekenler olursa açabilir misin ara ara? Konuyla ilgili maddeleri mümkün olduğunda oluşturmaya çalışıyorum da :)--RapsarEfendim? 00:42, 9 Nisan 2016 (UTC)

Selam @Rapsar. Evet olabilir, vaktim olduğunda bir göz atayım. Usame bin Ladin maddesi değil mi? Hatta aklıma geldi, bunun gibi projeler varsa ve iş birliği ile çok sayıda madde açılması planlanıyorsa şurada da oylayabilir ve Vikiproje:Siyaset/İşbirliği Projesi kapsamında işbirliği projesi şeklinde de yapabiliriz. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:34, 11 Nisan 2016 (UTC)

İliştirilmiş gazetecilik maddesi hakkında

Merhaba Ahmet Turhan, son eklediğiniz bilginin kaynakları oldukça güvensiz değil mi? --GurayKant (mesaj) 15:08, 11 Nisan 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kriterleri taşımayan maddelere Hızlı Sil Etiketi Konulması konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 19:23, 12 Nisan 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset

Merhabalar ben eski kullanıcı Mehk63 VikiProje Siyasette Mehk63e gonderdigin mesajları artik bana yolla eski hesabima giriş yapılamıyor da. İyi gunlerMehmet Dîlok Mesaj 19:10, 13 Nisan 2016 (UTC)

Anlam ayrımı

Selam Ahmet Turhan, Şıpsevdi ile yeni açtığım Şıpsevdi (roman) maddesi için anlam ayrımı sayfası gerekli galiba.. Anlam ayrımı sayfalarındaki prosedürü tam bilmiyorum. İlgilenebilir misin? İyi çalışmalar. --Kingbjelica (mesaj) 19:25, 14 Nisan 2016 (UTC)

Selamlar @Kingbjelica. İkili iktidar (anlam ayrımı) sayfasını örnek alabilirsiniz, çok benziyor. İki anlam, biri yazılı bir eser. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:28, 14 Nisan 2016 (UTC)
Şıpsevdi (anlam ayrımı) şöyle bir şey denedim, normal sayfa açma gibi. Doğrudur herhalde. Yardım için teşekkürler. --Kingbjelica (mesaj) 19:34, 14 Nisan 2016 (UTC)
Aynen, şu an gayet güzel oldu. Katkınız ve sorunuz için teşekkürler ayrıca. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:37, 14 Nisan 2016 (UTC)

Derinlemesine Araştırma Laboratuarı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Derinlemesine Araştırma Laboratuarı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Derinlemesine Araştırma Laboratuarı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Maurice Flesier msj 13:29, 16 Nisan 2016 (UTC)

Hakkari çatışmaları hakkında

Merhaba, bazı kişisel araştırmalarım varda. Kişisel araştırma olarak eklesem sorun olur mu madde için? İlgili olduğunuzu gördüm çünkü maddenin durumu çok kritik yani kişisel araştırma kaldırmayabilir, süren güncel bir olay. Görüşlerinizi almak istedim. Sonuçta madde hakkında uğraşmışsınız. --Güray (İleti) 15:45, 17 Nisan 2016 (UTC)

Merhabalar @GurayKant. Malesef Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek yönergesi gereği kişisel araştırmalar Vikipedi'ye eklenememekte. Fakat bu bilgiler basın veya basılı eser yoluyla yayımlanmışsa, bu durum eklenebilir. "Gittim, gördüm, araştırmalarım sonucunda şunun olduğunu gördüm" gibi bir durum ansiklopedik olarak eklenemez. Fakat eğer bu bilgi yayımlanmış bir makalede, bir haberde veya bir kitapta vb. geçiyorsa bu bilgiyi kaynak göstererek aktarabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:48, 17 Nisan 2016 (UTC)

Şablon:Hareketli SSCB bayrağı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Şablon:Hareketli SSCB bayrağı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Hareketli SSCB bayrağı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--cobija 14:33, 18 Nisan 2016 (UTC)

?

selam, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Serkan Uçar'daki yorumunuzun orasıyla ilgili olduğundan emin misiniz? sanki yerini şaşırmış gibi geldi bana da.. :) --kibele 09:00, 19 Nisan 2016 (UTC)

Selam @Kibele. Hangi yorum anlayamadım. Ece Erken'in eşi olduğu mu, yoksa yorum içermeyen oylama şıkları mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:09, 19 Nisan 2016 (UTC)

Tîroj silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Tîroj) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tîroj sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--VikiMemur (mesaj) 22:26, 21 Nisan 2016 (UTC)

Kusura bakmayın!

Kusura bakmayın @Ahmet Turhan, Kudelski Nihal Atsız sayfasında ki eserleri silince bende doğru olduğunu düşünüp bunu yaptım. Doğru değilse onları da geri getirmemde bir sakınca yoktur umarım? İncelersiniz belki. --Güray (İleti) 14:39, 24 Nisan 2016 (UTC)

Merhabalar @GurayKant. Kişi yayınladığı bütün eserler, ayrı bir madde halindeyse, sadece o maddeye referans verilebilir. Nitekim bu durum aynı maddenin şu alt kategorisinde açıkça görülebilir. Sizin yapmış olduğunuz değişiklik kişi hakkında çekilen film ve belgeselleri siliyor. Bahsini geçirdiğiniz madde "Vladimir Lenin hakkında yapılan filmler" gibi bir madde değil. Nihal Atsız'a ait eserlere ait bir madde zaten var, oraya referans verilmesi yeterli. Bununla birlikte kişi hakkında çekilen fimler, hakkında yapılan şarkılar vb. gibi durumları o maddede alt kategori olarak yapabilirsiniz, çünkü sadece bu durum için ayrı madde açmaya gerek yok. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:46, 24 Nisan 2016 (UTC)
Çok ilginç bir gerekçe, ama bu filmler hakkında yapılan şarkılar başka maddede yazıyor?--Güray (İleti) 14:48, 24 Nisan 2016 (UTC)
Ne gibi anlayamadım? Örnekle açıklayabilir misiniz, bir kişiye atfen yazılan şarkılar veya filmlerle ilgili ayrı bir madde örneği örnek gösterebilir misiniz. Bu bilgiler genelde o kişilere ait maddelerde oluyor, ben hep böyle gördüm. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:52, 24 Nisan 2016 (UTC)
Bakın burada gözükmekte. Başka bir yerde yazıyor. Şimdi buna siz ama bu eser değil belgesel diyemezsiniz ki? Sonuçta ikisi de aynı kapıya çıkıyor madem başka maddede eserleri var diye siliyoruz. O zaman filmleri ve belgeselleri de başka maddede var diye silelim? --Güray (İleti) 14:54, 24 Nisan 2016 (UTC)
Söz konusu kişilere "ait" olanlardan bahsetmekteyiz. Örneğin kişi bir yönetmen olsa, o kişinin çektiği filmler onun eserleri olmakta ve "xx kişisinin çektiği filmler" gibi ayrı açılan bir "filmografi" maddesi olmadığından bu bilgi maddede rahatlıkla yazılabilmekte. Ahmet Fehim veya Ahmet Levendoğlu gibi mesela. Ama örneğin 200 filmi olan ve çok bilinen bir yönetmene ait bir filmografi maddesi olsa, o kişinin maddesinde bu filmografi maddesine referans olurdu büyük ihtimal. Bir yazar olan Vladimir Lenin maddesinde de onun eserlerine dair bilgiler kişinin kendi eserleri olduğundan diğer maddeye aktarıldı, başkalarının onun hakkında çektikleri belgeseller ve filmler ise maddede bilgi halinde verildi. Siz bu başkalarının yaptığı bilgileri çıkardınız, benim itirazım o yönde oldu. Ha Vladimir Lenin bibliyografyası maddesinden "hakkında çekilen filmler" alt kategorisinin kaldırılmasını istiyorsanız, bunu tartışma sayfasında belirtin, ilgili kullanıcılar ile birlikte konuyu tartışalım. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:17, 24 Nisan 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kriterleri Taşıyan Vikipedistlere Beyaz Liste Üyeliği Sağlanması İçin Hizmetlilere Bildirilmesi konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 14:57, 24 Nisan 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Vikipedi'de Barış ve Nezaket Hareketi konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 20:16, 25 Nisan 2016 (UTC)

Adil kullanımlı bir resim yükledim olmuş mu?

Olmuş mu?
Beyaz Deriili (mesaj) 15:19, 30 Nisan 2016 (UTC)

Nisan 2016'nın 2. VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz

VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

Nisan 2016/2 VikiProje Siyaset İş birliği projesine katılımınız için teşekkürler.

Tarihte bugün maddelerindeki ifadelerin TBA kapsamında tarafsızlaştırılması ve düzenlenmesi konulu projede 1. oldunuz. VikiProje Siyaset İş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

İyi Vikiler, bol katkılar.
--Kudyaz 21:36, 30 Nisan 2016 (UTC)

Siyaset projesi

Merhaba. Bu ay hiç aktif olamadım malesef. Mayıs ayı içinse taslak geliştirme ve madde düzenleme projeleri her zaman için iyidir diye düşünüyorum, kullanıcılar belirli bir konuyla kısıtlanmadığı için daha verimli olabiliyor. --Kudyaz 21:41, 30 Nisan 2016 (UTC)

Tamam olabilir, öyle yapalım. Projeleri 15 günlük mü yapalım yoksa aylık mı? Ben 15 günlük olarak tasarlamıştım daha öncekileri, 1 aylık İBP çok uzun bir zamana tekabül edebilir diye. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:44, 30 Nisan 2016 (UTC)
15 günlük yapalım, katılım beklenenden az olursa 1 aya uzatılabilir. Daha önce genel iş birliği projesinde bu tarz uygulamalar oldu. --Kudyaz 21:47, 30 Nisan 2016 (UTC)
Tamam isterseniz ve vaktiniz varsa siz hazırlayabilir misiniz? Ben kısa vadede vakit bulamayabilirim --Ahmet Turhan (mesaj) 21:51, 30 Nisan 2016 (UTC)

Barış güvercini

  • Syn. Ahmet Turhan bey, barış güvercini ve ayriyeten nazik mesajınız/duyarlılığınız/hoş görünüz için teşekkür eder, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım. İş birliği çalışmalarınızda başarılar dilerim :) İyi geceler. Jumpeax (mesaj) 22:06, 30 Nisan 2016 (UTC)