Kullanıcı mesaj:Afterglow21

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Afterglow21. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Emyilmesaj 21:13, 8 Eylül 2011 (UTC)

Kayıtlı kullanıcı statüsü[kaynağı değiştir]

Bildiğiniz gibi resim vb. yükleyebilmek için "Kayıtlı kullanıcı" statüsü gerekmektedir. Bu statü neye göre verilmektedir? Kim tarafından verilmektedir? (Afterglow21 10:16, 10 Eylül 2011 (UTC))

Merhabalar. Yeni kullanıcılar, 4 günden fazla süredir üye ise ve en az 10 değişiklik yapmışsa otomatik olarak onaylanmış kullanıcı statüsüne kavuşurlar. Bazı hesaplar ise bu süreçten muaf tutularak kahyalar tarafından onaylanmış kullanıcılar grubuna eklenebilirler fakat şimdilik böyle bir durum söz konusu gözükmüyor. Bu bilgiler ışığında yarından itibaren otomatik olarak onaylanmış kullanıcı statüsünde katkılarınıza devam edebilirsiniz. Bu süreye kadar sayfa taşıma, yarı-korumalı sayfaları değiştirme ve dosya yükleme gibi işlemleri yapamazsınız ve bazı durumlarda görsel doğrulama işlemine tabi tutulabilirsiniz. Nazif İLBEK 11:13, 10 Eylül 2011 (UTC)

4 gün, 10 mesaj[kaynağı değiştir]

Otomatik onaylanmış kullanıcı statüsüne geçmek için "4 günden fazla süredir üye ise ve en az 10 değişiklik" ifadesini kullanmışsınız. Sadece 4 gün geçmesi yeterli olacak mıdır, yoksa 4 gün içinde 10 mesaj mı düzenlememiz gerekiyor? Şimdiden teşekkürler. (Afterglow21 11:26, 10 Eylül 2011 (UTC))

Şu anda 10'dan fazla değişiklik yapmış görülüyorsunuz, 4 gün dolduğu takdirde otomatik olarak onaylanmış kullanıcılar grubuna girmiş olursunuz. Eğer ilk 4 gün hiç değişiklik yapmasanız da, 10 değişikliği aştığınız anda yine bu gruba üyeliğiniz gerçekleşir yani ikisi birbirinden bağımsız kriterlerdir. Nazif İLBEK 11:22, 10 Eylül 2011 (UTC)

Maddelerin incelenmesi.[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Maddelerin incelenmesi, yapılan değişikliklerin görülüp, onaylanması hakkında sorularım olacaktı.

-Yeni açılan maddeler, neye göre, ne zaman incelenmektedir. -Yapılan değişikliklerin incelenmesi için bir sıra veya başka bir unsur var mıdır?

Açtığım ATR 42 başlığı henüz incelenmemiş. Mesela, bu başlık ne zaman incelenir veya yetkili bir kişi tarafından görülür? (Afterglow21 10:08, 12 Eylül 2011 (UTC))

Merhabalar. Öncelikle, yeni maddelerin incelenmesi konusunda bir düzen veya sıra yoktur. Editörler uygun zamanlarında istedikleri sayfalarda inceleme yapmaktadırlar. Konuya ilgi duyan editörler en kısa sürede madde inceleme işlemi yapmaktadırlar. Uzun süredir inceleme bekleyen sayfalar ve yeni maddeler editörler tarafından kontrol edilebilmektedir, böylece bir inceleme düzeni sağlanabilir. ATR 42 maddesinde gerekli düzenlemeler yapılarak inceleme işlemi yapılmış. İlginiz ve Vikipedi'ye katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Herhangi bir sorunuz olursa yine aynı şekilde hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 10:20, 12 Eylül 2011 (UTC)

Maddelerin bildirilmesi.[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Bir önceki sorumda maddelerin incelenmesi ile ilgili bir soru sormuştum. Şimdiki sorum şudur; uzun süredir inceleme bekleyen maddeleri, incelemeleri için yetkili kişilere bildirmek doğru mudur? (Afterglow21 09:38, 13 Eylül 2011 (UTC))

Merhabalar. Uzun süredir inceleme bekleyen maddeler editörler tarafından zaman zaman kontrol edilmektedir fakat bir birikme olması durumundan da şikayetçi olunmamalıdır. Bu durum sadece Vikipedi'de tartışma ortamı oluşturacaktır ve tersine bir etki ile sonuçlanacaktır. Fakat iyi niyetli bir şekilde, inceleme bekleyen sayfalar için editörlerden mesajla inceleme talep etmek yanlış bir davranış değildir. Ayrıca Vikipedi'ye aktif katılım yaparak ve tecrübe kazanarak sizin de kısa sürede editör olabileceğinizi hatırlatmak isterim. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 09:44, 13 Eylül 2011 (UTC)

Babil Şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Babil şablonları hakkında bir sorum olacak. Bende bir babil şablonu oluşturmak istiyorum. Mesela; "Bu kullanıcı Star Wars hayranıdır" gibi bu şablonu madde açar gibi açıp doğru kategoriye mi yerleştirmeliyiz? Bu konu hakkında yol gösterirseniz sevinirim. (Afterglow21 08:37, 14 Eylül 2011 (UTC))

Merhabalar. Şablon:Kullanıcı Star Wars adında bir şablonumuz var zaten. İsterseniz bu şablonda düzenlemeye gidebilirsiniz. Eğer yeni bir şablon oluşturmak istiyorsanız Şablon:Kullanıcı ... ile başlayan bir şablonu örnek alarak yenisini oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 08:50, 14 Eylül 2011 (UTC)

en.wikipedia - tr.wikipedia[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Bildiğiniz gibi, bazı nadir konularda türkçe kaynak, hatta İngilizce kaynak bulmak dahi zor oluyor. en.wikipedia'da gördüğüm bazı maddelerin Türkçesi yok. Bu maddeleri doğrudan veya aynı dizayn ile Türkçeye çevirmek herhangi bir sorun yaratır mı? (Afterglow21 08:56, 15 Eylül 2011 (UTC))

Kaynaklar da düzgün şekilde aktarılırsa Wikipedia'dan Türkçe'ye çeviri hiç bir sorun olmayacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmak beni memnun edecektir. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 08:58, 15 Eylül 2011 (UTC)

EuroLOT maddesindeki hatalar.[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba Nazif İLBEK. Bugüne kadar bana çok iyi yardımcı oldunuz. Bu yüzden sorularımı devamlı size yöneltiyorum. Oluşturduğum EuroLOT sayfasında bazı sorunlar ile karşı karşıyayım. Havayolları bilgi kutusunda "|company_slogan =" kısmını kaldırdığımda, o kısım "|company_slogan =" olmada şu şekilde görünüyor: {{{company_slogan}}} Ancak şirketin bir sloganını bulamadım. Orası ya boş duracak, yada {{{company_slogan}}} şeklinde duracak. Bu konuda bir şey yapamıyorum.

Yine sayfada bulunan "Kaynak hatası: < ref> etiketleri var, ama karşılık gelen < references/> etiketi bulunamadı." hatasını da çözebilmiş değilim. (Afterglow21 11:00, 15 Eylül 2011 (UTC))

Merhabalar. Size yardımcı olabilmek beni memnun etmektedir, bundan sonra da sorularını hiç çekinmeden iletebilirsiniz. Şablondaki slogan değişkenini koşullandırdım yani kısaca artık slogan yazılmazsa o kısım tabloda gözükmeyecek. <references/> veya bizim kullandığımız hâliyle {{kaynakça}}, ==Kaynaklar== bölümünün altında yazılarak tüm kaynakları listeler. Sanırım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 11:15, 15 Eylül 2011 (UTC)

Kontrol edilmesi gereken maddeler.[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Açtığım Douglas C-124 Globemaster II ve değişiklik yaptığım Knight Online, ATR 42, ATR 72, Vatsim maddelerini kontrol edip, Vikipedi standartlarına uygunsa onaylarsanız sevinirim. (Afterglow21 14:47, 16 Eylül 2011 (UTC))

Douglas C-124 Globemaster II maddesinde biraz düzenleme yaptım, ATR 42 maddesinde de biraz düzenleme yaptım, ATR 72 maddesinde yaptığınız değişiklikleri onayladım, Vatsim maddesini düzenledim ve inceledim. Fakat Knight Online maddesi ilgi alanım olmadığı için inceleme fırsatım olmadı fakat diğer editörler konuyla ilgilenecektir. Herhangi bir sorunuz olursa yine memnuniyetle yardımcı olurum. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 16:59, 16 Eylül 2011 (UTC)

Maddedeki sorun.[kaynağı değiştir]

Douglas C-124 Globemaster II Bu maddedeki sorunu anlayamadım. Şablon eskiden normalken tekrar baktığımda "Dönemi {{{dönemi}}}" şeklinde görünmekte. Bu imzasız yazı Afterglow21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Şu anda Vikipedi'nin kullandığı sistemin versiyon güncellemesi yapılması sebebiyle bazı şablonlar teknik oalrak problemler yaşanıyor. Bu konuda gerekli düzenlemeler kısa süre içerisinde yapılacaktır. İlgi ve anlayışınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 13:00, 7 Ekim 2011 (UTC)

Wikimedia dosya silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif İLBEK. Commons.wikimedia adresine, hazırladığım bir madde için dosya yüklemiştim. 2 ay falan geçmiş olmalı, Gmail adresime gelen e-posta yoluyla dosyanın silinmeye aday olduğunu öğrendim.

Söz konusu adreste silinmek üzere, dosyadaki sorun nedir? http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ahsoka_tano_clone_wars.png Bu imzasız yazı Afterglow21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Lisansı yanlış seçtiğiniz belirtilerek silinmesi istenilmiş. Sizin seçtiğiniz lisans resimin özgürce kullanılabileceğini gösteriyor fakat bir siteden aldığınız için bu mümkün değil. Lisansı düzeltmeniz gerekmekte. Nazif İLBEK 16:05, 8 Kasım 2011 (UTC)