Kullanıcı mesaj:Ademdurdu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. Erhan 09:19, 20 Mart 2007 (UTC)




VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?


İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Yüklediğiniz resim:[kaynağı değiştir]

Hacımirza, Ulaş maddesine resim eklendi umarım doğru köydür. İyi çalışmalar.--Etrüskileti 08:06, 14 Nisan 2007 (UTC)

İklim Tablosu[kaynağı değiştir]

Merhaba, eğer elinizde veri varsa hemen istediğiniz yerlere bu iklim tablosunu koyabiliriz. veri yoksa, büyük şehirlerin iklim verilerini bulabiliriz. yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin...--Alperx 07:48, 20 Nisan 2007 (UTC)

MSN kullanıyorsanız adresinizi verin oradanda yardımcı olabilirim...--Alperx 07:54, 20 Nisan 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin anındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 05:23, 21 Haziran 2007 (UTC)

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:54, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:29, 11 Ekim 2007 (UTC)

Lisans ve/ve ya kaynak[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

Yüklediğiniz resimleri ve medyaları uygun lisans etiketleriyle etiketlemez ve kaynağını açık bir şekilde belirtmezseniz, nerede kullanılacağına dair uygun bir açıklama da yapmazsanız yüklediğiniz bu dosyalar silinebilir.Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Vikipedi:Telif ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfalarımızda bulabilirsiniz.Saygılar.Sağlamcıileti 08:24, 26 Ekim 2007 (UTC)

Yanlış bilmiyorsam ilgili şablon şudur: {{KM-Eski}}.Ben ekliyorum resme.Sağlamcıileti 08:36, 26 Ekim 2007 (UTC)

Ya da siz ekleyin daha doğru olur.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 08:37, 26 Ekim 2007 (UTC)

Selamlar.Kolay gelsin.Ben Nascar medesini düzenliyordum da.Sizin değişiklikleriniz kaydedilmedi.Şimdi eklerseniz bu düzenlememin üzerine onlar da kaydolur.Kusuruma bakmayın.Sağlamcıileti 08:31, 27 Ekim 2007 (UTC)

Kolaylıklar[kaynağı değiştir]

Ben yapabileeğim düzenlemeyi yaptım.Madde sizindir. :))) Koaly gelsin.Sağlamcıileti 09:03, 27 Ekim 2007 (UTC)

Elinize sağlık.Şablon da yerinde olmuş ayrıca.Ancak maddenin hala deüzenlenme ihtiyacı olan bir bölmü var.O da bu sezonun puan durumu kısmı.Ben puan durumu kısmını anlamadım.Neyin ne olduğu belli değil.Bilen biri onu tablo haline getirmeli.Bu yüzden maddeye uzman ilgisi şablonu koyuyorum.Belki biri çıkar.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 10:36, 27 Ekim 2007 (UTC)

  • Sorun halloldu sanırım:) --maderibeyzamsj 08:58, 10 Kasım 2007 (UTC)
  • 27 Ekim tarihli sizin sürümünüzü geri getirdim zaten. Bir sorun mu var?? --maderibeyzamsj 09:01, 10 Kasım 2007 (UTC)

Selamlar [1] sayfasındaki tartışmaya katılırsanız sevinirim. --Kullanıcı:Lord Leatherface 20:13, 31 Aralık 2007 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

kibelemesaj 09:06, 7 Şubat 2008 (UTC)

  • maddelerin içeriğini teker teker oluşturup açarsanız problem kalmaz. içeriksiz, üstelik seri halinde madde açmak doğru değil. --kibelemesaj 10:05, 7 Şubat 2008 (UTC)

Geçen yıl bitirdim okulu. Zaman zaman gidip geliyorum hala.

Muratsahinmesaj 17:57, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Ademdurdu,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 16:57, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Ademdurdu,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle... Nazif İLBEK 21 Kasım 2011

VikiProje yapmak istermisiniz?[kaynağı değiştir]

VikiProje Arap Baharı?[kaynağı değiştir]

Sayın, Adam Durdu, son zamanlarda Arap dünyasında olan değişiklikler hakkında bilgileri ve maddeleri toparlayacak, düzenleyecek ve geliştirecek bir projeye evet dermisiniz? Cevabınızı gönderiniz...Can 07:03, 27 Mayıs 2012 (UTC)

VikiProjeye Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti 08:41, 7 Haziran 2012 (UTC)

  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Ademdurdu
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:09, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Yazar yıldızı olarak çok büyük bir karkı sağlıyorsun. bu yolda devam edebilirsin. :) Kadir Gündoğdu 11:15, 13 Mart 2016 (UTC)

sa Bu imzasız yazı Muhar123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10.24, 14 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba nasılsınız[kaynağı değiştir]

Merhaba nasılsınız adem bey Emrullahkoroglu (mesaj) 09.23, 7 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]