Kullanıcı mesaj:Adem/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sayfamı onaylar mısınız[kaynağı değiştir]

Derviş Baba sayfamı onaylar mısınız? Ryan O'Reily, 2 Temmuz 2016, 04:40

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Selam. Bunun tartışılması için bir neden göremiyorum. 2016 Ankara saldırısı'nda yer alan maddelerden bir farkı yok. Eğer 2008 Güngören patlaması tartışmasındaki gibi aylarca sürecek bir kısır döngü görülmek isteniyorsa buyurun başlatın tartışmayı. Ayrıca Mart 2016 İstanbul saldırısını da özelleştirin bu durumda. İyi geceler. Maurice Flesier message 00:59, 8 Haziran 2016 (UTC)

Yaptığınızın geçerli bir açıklaması yok Maurice Flesier. Güngören için de Temmuz 2008 İstanbul saldırıları diyebiliriz bu düşünceye göre. O tartışmadaki konu farklı. Saldırı kelimesinde TBA'ya aykırılık aranıyor. --esc2003 (mesaj) 02:07, 8 Haziran 2016 (UTC)
Selamlar. Saldırının gerçekleştiği noktaya göre, basında yer alan ada göre değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'deki intihar saldırıları listesine bakarken bu çeşitlilik net olarak görülebilir. Tek yapılması gereken bu tip konularda tartışmak.--RapsarEfendim? 05:50, 8 Haziran 2016 (UTC)

Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması[kaynağı değiştir]

Wikimedia Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması’nda 4. oldunuz!
Tebrikler Maurice Flesier !
Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması’nda yaptığınız katkılarla dördüncü geldiniz. Emekleriniz için teşekkürler. Adresinize bir hediye göndermek için buradan isminizi ve açık adresinizi bildirmenizi rica ediyorum. --Başak (mesaj) 10:44, 10 Haziran 2016 (UTC)

Düzenlemeler[kaynağı değiştir]

Neden yaptığım her düzenlemeyi siliyorsunuz bunu anlamıyorum bana kafayi takmis olabilirmisiniz yaptigim duzenlemeleri beya herhangi bir kaynagi neden tekrar duzeltiyorsunuz lutfen bunu yapmayin bu konuda hatali olduğunuzu düşünüyorum. Lütfen bunu yapmayın. L.Suarez99 (mesaj) 16:16, 16 Haziran 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Teşekkür ederim. Kimek Kuman (mesaj) 01:57, 17 Haziran 2016 (UTC)

Ayşegül Korkmaz Yağız[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ay%C5%9Feg%C3%BCl_Korkmaz_Ya%C4%9F%C4%B1z - Madde tekrar SAS'ta yardımcı olurmusunuz...--195.142.6.36 13:52, 18 Haziran 2016 (UTC)

Saldırı maddesi.[kaynağı değiştir]

Merhaba, saldırı maddesinde ki değişikleri geri almanızın sebebi nedir? Ayrıca bakınızda ki bilgi çok ilgisiz diğer yandan IŞİD saldırıyı üstlenmedi, o da doğru bilgi. Neden doğru bilgiyi geri aldığınızı öğrenebilir miyim?--195.142.92.13 20:26, 30 Haziran 2016 (UTC)

Brüksel saldırılarının lokasyon ve işleyenler noktasında bu madde ile ilişkilendirilmesi normal. İkincisi, bir ansiklopedi de olmuş bir bilgi, olgu ansiklopedik değer taşır, olmamış değil. Yani "IŞİD saldırıyı üstlenmedi" şeklinde bir ifade sadece yorum olur. Bakınız: VP:KÂHİN --Maurice Flesier message 20:49, 30 Haziran 2016 (UTC)
Pekala @Maurice Flesier, kolay gelsin.--195.142.92.13 21:02, 30 Haziran 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 78.171.146.224, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 06:32, 9 Temmuz 2016 (UTC)

Öncelikle projeye olan katkılarınız ve girişimleriniz için teşekkürler WikiBronze. Eserler başlığı altındaki tabloda yer alan sütunları anlamakta güçlük çektim maalesef. Burada eser, esere konu olan kişi ve "Eklenecek/Düzenlenecek madde" başlıkları konusunda kafam karıştı. Açılması gereken tabloların kırmızı bağlantı verilmesi daha iyi olurdu. Ayrıca eserlerin ressamları da oluşturulacak mı? Aydınlatırsanız sevinirim. Maurice Flesier message 18:37, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, Maurice Flesier. Eser listesi henüz son halini almış değil. Etkinliğin başlangıç tarihine kadar proje sayfası üzerinde değişiklikler yapılacak. Tablonun son halinde açılması veya geliştirilmesi gereken maddeler yer alacak. Evet, ressamların da sayfaları oluşturulacak/geliştirilecek. Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir. Gözümden kaçan bir nokta varsa kusura bakmayın. Projeyi yetiştirmek için yoğun çalışıyorum şuan, kafam çok yerinde değil :) Projeyle ilgili başka herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden tekrar danışabilirsiniz. Sevgiler. --WikiBronze [M] 18:51, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Teşekkürler WikiBronze. Zahmet verdim kusura bakmayın. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 21:51, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Tekrar Merhabalar! Birkaç sorum olacak.
1. Listede yer almayan fakat Pera Müzesi koleksiyonunda yer alan tablolar projeye dahil mi?
2. Listede yer alan eserlerin çoğu açılmış sanırım. Güncelleme olacak mı?
3. Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti tablosunun sergi geçmişi konusunda farklı tarihlerde farklı kaynaklar mevcut. Müzeden bilgi almak mümkün mü? İyi geceler. Maurice Flesier message 21:00, 27 Temmuz 2016 (UTC)
Merhaba, Maurice Flesier. Geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Son günlerde Vikipedi'ye girme imkanım olmadı.
1. Hayır dahil değil. Projenin güncellenen "Amaçlar" kısmında da göreceğiniz üzere, bu iş birliği projesi Oryantalist Resim Koleksiyonu'na ait eserlerden oluşan uzun dönemli koleksiyon sergisi Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ile Osman Hamdi Bey özel sergisinin içerdiği eserleri kapsamaktadır.
2. Bu iş birliği projesinin amacı listede yer alan maddelerin açılması, açılan ve halihazırda mevcut maddelerin içeriklerinin düzenlenmesi ve mümkünse kaliteli ve seçkin madde adayı olacak seviyeye getirilmeleri olduğu için açılmış olan maddelerin içeriklerinin geliştirilmeye devam edilmesi de proje açısından çok önemlidir. Bu sebeple, size açılan maddelere de içerik girmeye devam etmenizi tavsiye ederim. Bununla beraber, listede güncellemelerin yapılması muhtemeldir.
3. Bu konuyla ilgili kesin bilgi almak için Pera Müzesi'ne az önce bir mail gönderdim. Gelen cevabı size ileteceğim.
Eğer sizin için de uygunsa bu sorularınızı ve cevaplarını, projenin tartışma sayfasına da aktarmak istiyorum. --WikiBronze [M] 12:05, 1 Ağustos 2016 (UTC)
Tekrar merhaba Maurice Flesier,
Pera Müzesi'nden gelen yanıtı aşağıda iletiyorum:
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'na dahil olan "Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti" isimli tablo Pera Müzesi'nde "İmparatorluk'tan Portreler" ve "Kesişen Dünyalar : Elçiler ve Ressamlar" koleksiyon sergilerinde yer aldı.
(bkz: İmparatorluk'tan Portreler Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Yayin/Imparatorluktan-Portreler/132/3)
(bkz: Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Sergi/Kesisen-Dunyalar/77)
Sergi kataloglarımıza müzemizin Artshop'undan, Online Kitabevi'mizden, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi'nden ve büyük kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

--WikiBronze [M] 16:16, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Geç olsun güç olmasın :) Tartışmayı projenin tartışma sayfasına aktarmanızda bir mahsur yok. Yanıtlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, dikkate alacağım. Mail için ayrı teşekkür etmek isterim, yordum sizi. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 17:09, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba! Açtığınız maddeler için teşekkürler. Proje 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü başlıyormuş. Bu tarihten önce yapılan katkılar sıralamada değerlendirmeye alınmayabilir. İsterseniz bu konuda proje sorumluları ile iletişime geçebilirsiniz. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 08:41, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, çok teşekkürler. Yarın başlayacağını okudum ama bir daha katkıda bulunmak için fırsatım olmayabilir. Böyle güzel bir projeye desteğimi göstermek istedim. Umarım proje de çok başarılı geçer. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 08:56, 12 Temmuz 2016 (UTC)
Doğru, zaman değerli bir hazine :) Bu yönden düşünmemiştim. Size de iyi günler. Maurice Flesier message 09:18, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Kullanıcı:Temel53 beğenmediği/kendi görüşüne uygun olmadığı için sildiği başlıktan sonra değişiklikleri 5 kere geri almış ve 3 geri dönüş kuralını ihlal etmiştir, hakkında işlem yapılması için bir hizmetliyle iletişime geçmek gerekiyor --Toppolila 14:50, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Ilgili kullanıcının mesaj sayfasına uyarı mesajı bıraktım. Tekrarı halinde hizmetliye rapor edilir. İyi günler. Maurice Flesier message 14:52, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Vikipedi Kütüphanesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Haberin var mı bilmiyorum ama Vikipedi:Vikipedi Kütüphanesi diye bir proje mevcut. Köy çeşmesinde biraz daha detaylı bilgi var. İlgi bekleyen diğer kısımlara ek olarak şuraya elinde bulunan kaynak kitapları eklemen mümkün müdür? İyi günler.--RapsarEfendim? 21:20, 12 Temmuz 2016 (UTC)

47 (sayı) isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

evolutionoftheuniverse mesaj 18:08, 14 Temmuz 2016 (UTC)

Maddeleri birleştirelim.[kaynağı değiştir]

Silmeyelim de birleştirelim. Daha mantıklı? --Kant 20:48, 15 Temmuz 2016 (UTC)

İyi günler. Bana böyle bir mesaj göndermişsiniz ama ben zaten tartışma sayfasında gerekli açıklamamı yaptım. Değişikliği geri alma gerekçenizde de zaten belirtmişsiniz. Bir daha neden gönderdiniz anlamadım. İtalyakurdumesaj atın! 17:27, 17 Temmuz 2016 (UTC)

Bu yıldız sizin için[kaynağı değiştir]

Coğrafya Yıldızı
Yerleşim yerlerine eklediğiniz bilgi kutuları söz konusu yerlerin özet tanımlanması için çok yararlı olmakta. Katkılarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum. Ahmet Turhan (mesaj) 19:21, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Hey! Biz de Buradayız konusunda bir katkınız olabilir mi? --E4024 (mesaj) 13:23, 22 Temmuz 2016 (UTC)

Hızlı sil ile etiketlenmiş. Bir hizmetli tarafından silinmez ise kaynak ve düzen konusunda katkı sağlayabilirim @E4024. Fakat yazarın KD'liği konusunda bir sıkıntı mevzu bahis. Maurice Flesier message 13:41, 22 Temmuz 2016 (UTC)
Yazarı KD olmayan bir kitap kendisi KD olamaz mı? --E4024 (mesaj) 13:43, 22 Temmuz 2016 (UTC)
Neden olmasın. Fakat burada bahsedilen sesli kitabın KD liğinin dahi sorgulanmayacağı garanti edilemez. Bekleyelim ve görelim. Maurice Flesier message 13:45, 22 Temmuz 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Son değişiklikleri işgal ettiğiniz için bu yıldız size :) McAang 22:35, 28 Temmuz 2016 (UTC)
Bu bir iltifatmıydı? Eğer öyleyse teşekkür ederim. 😃 Maurice Flesier message 22:38, 28 Temmuz 2016 (UTC)
  • Sitem ya da iftira neden olsun? Yanlış anlaşılma olduysa üslubumdan ötürü özürlerimi iletiyorum. McAang 11:19, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Bence bu bir eleştiri olsa da teşekkür edilirdi :) Ben de katkılarınız için bu yıldızın altına kendi adıma teşekkürlerimi sunarım. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:24, 29 Temmuz 2016 (UTC)
@ @McAang, @Ahmet Turhan Özüre gerek yoktu. Anladım zaten. Tekrar teşekkürler iyi niyetiniz için Maurice Flesier message 15:13, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Ezel Kılıç Maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Maddeyi ben oluşturdum SAS'a gönderebilirmisiniz...--195.142.6.55 10:45, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Kerime Kumaş maddesi[kaynağı değiştir]

Bu madde SAS'ta aday oy verebilirmisiniz bunada...--195.142.6.55 10:46, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 06:56, 9 Ağustos 2016 (UTC) (UTC)

VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]


VikiPera: Vikimaraton
13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 1 dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Katılımınızı bekliyoruz! Sevgiler. --Wikimedia TKG Türkiye

Katılmak için etkinlik sayfasına kaydolun!
Bu duyuru mesajı size VikiPera İBP yarışmasında yer aldığınız için gönderilmiştir.

Vikimaraton hakkında[kaynağı değiştir]

  • Laptop'ım tamirde. Gelmeyi de istiyorum gerçekten. Eğer kütüphanede wifi bağlantısı sağlanıyorsa telefon üzerinden katkı verebilirim @WikiBronze --Maurice Flesier message 15:04, 12 Ağustos 2016 (UTC)
  • @Maurice Flesier, siz gelmek istedikten sonra gerekirse ben kendi bilgisayarımı size veririm. Siz yeter ki gelin. :) Wi-fi bağlantısı da olacaktır. --WikiBronze [M] 16:12, 12 Ağustos 2016 (UTC)
  • Sorun halledilmistir o halde :) --Maurice Flesier message 18:06, 12 Ağustos 2016 (UTC)

47 (sayı) silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (47 (sayı)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/47 (sayı) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--evolutionoftheuniverse mesaj 07:18, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Kösem Sultan[kaynağı değiştir]

Kösem Sultanın ölüm yerini silmişsiniz sebebini merak ettim.Saygılarımla iyi wikiler dilerim.Wikizeki Zeki Mert Kuku (mesaj) 15:47, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Aslında bu parametre zaten girilmişti. Düzenleme yerine sehven geri almışım. Bilginize @Zeki Mert Kuku --Maurice Flesier message 21:52, 18 Ağustos 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 5.47.231.35, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:44, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, gizli oylama, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 19:56, 26 Ağustos 2016 (UTC)

CEE Bahar 2016 Anketi[kaynağı değiştir]

Merhaba!

Gelecek CEE Bahar yarışmasını daha iyi düzenlemek için gerekli istatistiksel veri sağlamak üzere sizden çok kısa bir anket doldurmanızı rica ediyoruz. Bu anket yarışmanın uluslararası organizatörleri tarafından hazırlandı. Maalesef sayfayı çevirme imkanımız olmadı ama şu adreste soruların Türkçeleri mevcut. Anketi yanıtlamak ister ama dil konusunda sorun yaşarsanız Basak veya Rapsar'a mesaj gönderebilirsiniz. İlginize teşekkürler. --Başak (mesaj) 20:07, 29 Ağustos 2016 (UTC)

Ne var ne yok?[kaynağı değiştir]

Bir ıhlamur filan ister misiniz? :) --E4024 (mesaj) 12:37, 5 Eylül 2016 (UTC)

Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım @E4024 fakat sehven yapılmış bir geri alma işlemi için yazıldıysa bu hiçte centilmence bir yaklaşım tarzı olmadığını söylemek zorundayım. Ben bu ifadeyi sizin mesaj sayfanıza yazsaydım eğer anında ortadan kaldırılacağını ikimizde biliyoruz. Empati ve VP:İNV bu kadar zor olmasa gerek. --Maurice Flesier message 13:29, 5 Eylül 2016 (UTC)
Sayfa sizin, siz de kaldırın. Keşke benim sayfamda da espri yapan olsa da saklasam, mesela "yangın söndürücü" gönderen Tema gibi... Kendinize iyi bakın lütfen. --E4024 (mesaj) 13:34, 5 Eylül 2016 (UTC)
@E4024, yine bu sayfada tarafınızdan yapılan aynı şeye denk geldiğim için yazıyorum. Hatırlatmalarım nedeniyle kişisel söylemlerinizi bana çevireceğinizi öngörmeme rağmen; Vikipedi:Vikipedi ne değildir? inceleyiniz. Vikipedi özgür kürsü değildir, sohbet veya kişisel tartışma yeri de değildir. Ayrıca size ait teori, çözümlemeler, özgün fikirler, özgün kelimeler ve önerilerin açıklanacağı yeri de değildir. Eğer bir konu hakkında bir araştırma birikiminiz var ise bunu diğer ciddi araştırma yayımlayan yerlerde kullanın. Çalışmanız bilgi olarak kabul gördükten sonra Vikipedi'de yer alacaktır. Belli bir konu hakkında fikirlerinizi belirttiğiniz kişisel deneme yazma yeri değildir. Vikipedi sadece bilgi içerir. Ama kişisel fikirlerin bilgi olarak aktarılmasına araç değildir. Daha az önce yaptığınız şu katkı gibi. Bu tarafınızdan yapılan faaliyetlere çok denk geldiğim için belirtiyorum, Vikipedi'ye katkı sağlamaya çalışan kullanıcılar arasında gerginlikler yaratacak sözlerden kaçının. Bir kullanıcıya nispet yapar gibi "ıhlamur ister misin?" mesajı atmak, etik olmadığı gibi kabul de edilemez. Dostça selamlar.--Ahmet Turhan (mesaj) 15:10, 5 Eylül 2016 (UTC)

Sayın Maurice Flesier, siz hizmetli değilsiniz. Nasıl madde sildiniz? Turgut46 15:20, 11 Eylül 2016 (UTC)

Neden bahsettiğinizi anlayamadım @Turgut46. Hangi madde?? --Maurice Flesier message 16:03, 11 Eylül 2016 (UTC)
[1] --Turgut46 16:45, 11 Eylül 2016 (UTC)
Hmm. Demekki otomatik hizmetliler listesine dahil edilmişim :) sürpriz oldu gerçekten benim için. Şaka bir yana sanırım teknik bir hata olmalı Turgut. Bugün o madde ile ilgili birden fazla silme işlemi olmuş. Büyük ihtimal bununla ilgilidir. Oldukça dikkatliymişsiniz bu arada.--Maurice Flesier message 17:12, 11 Eylül 2016 (UTC)
Yine de nasıl olduğunu hâlâ merak ediyorum. --Turgut46 17:58, 11 Eylül 2016 (UTC)
Başardım sanırım. --Turgut46 18:04, 11 Eylül 2016 (UTC)
Bütün devriyelere silme yetkisi mi verildi yoksa biz mi bilmiyoruz :) --Maurice Flesier message 18:05, 11 Eylül 2016 (UTC)
Sanırım var olan maddelere yönlendirme yaparken öyle oluyor? --Turgut46 18:12, 11 Eylül 2016 (UTC)
Olası --Maurice Flesier message 18:14, 11 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba! Eğer Kenan Doğulu'nun doğum adı öyle ise kaynağını eklemeyi size bırakıyorum. İyi geceler. --Maurice Flesier message 21:33, 11 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba, ilgili değişikliği geri almadan önce kısa bir araştırma yapmıştım. Kaynağı eklemeli miyim yoksa eklemesem de olur mu diye tereddütte kalmıştım. Şimdilik kaynak eklenmiş hali ile kalsın o zaman diyerek, Kenan Doğulu başlığında kaynak gösteriyorum. İyi bayramlar, iyi geceler. thecatchercintherye Mesaj 21:49, 11 Eylül 2016 (UTC)
İsim ile ilgili kaynak varmış zaten aşağı kısımda, dikkat etmemişim özür dilerim. Zahmet oldu. İyi bayramlar size de. --Maurice Flesier message 22:11, 11 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar. HDP'nin tartışma sayfasındaki "ifadesi nedeniyle engellendi ama hizmetli yorumuna herhangibir müdahalede bulunmadı" şeklindeki yorumunuza yönelik yazıyorum. Birkaç gün önce yaşanan olayda cahiller dedikten sonra bir caps koyarak aslında aklımdan neyi geçirerek bunu yazdığımı ifade etmeye çalışmış ve kelimelere takılmak yerine lütfen içeriğe takılalım demiştim. Bunun üzerine "zaten açıklamaya da gerek yoktu, davranışla gösterecektiniz" şeklindeki hiyerarşik buyrukçu hizmetli yorumuna verecek bir cevabım mevcut değildi ne yazık ki, bu yüzden müdahalede bulunmadım. Yani bu olması gereken değil. Aynı şekilde "İlber Ortaylı capsleri fırlatıldığına ve aynı hakaretler devam ettiğine.." demişsiniz siz de. Cahili hakaret algılamak burada kişisel algı oluyor ve sözcük üzerine düşünmek yerine şikâyet edilmemle sonuçlanıyor. Yaptığım içeriğe takılalım çağrıları boşa çıkıyor maalesef. Mesajımı sadece açıklama yapmak için yazdığımı söyleyeyim, HDP sayfasında tarafsızlığa biraz eğilirseniz mutlu olurum çok etkin olamıyorum çünkü. Kolay gelsin. -seyit. 09:41, 16 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar, cevap vermezsin muhtemelen ama yazıyorum yine de. Tartışma sayfalarında bu kadar gergin olmana gerek yok, eğlenmek lazım biraz. Muhtemelen ben bir yere sefil yazsam Vikiçizer'i etiketlerdin, aaaa bu ne diyor falan filan :D Biraz eğlenmek, burayı zevkli bir hâle getirmek daha güzel olur diye düşünmekteyim. Yeterince gerginlik var zaten her yerde. Kolay gelsin. -seyit. 13:32, 14 Ekim 2016 (UTC)
Merhaba tekrar. Kullanıcı isimlerini doğrudan anarak veya katkılarına bağlantı göstererek tartışmaya farklı bir boyut getirme/başka yere çekme gibi bir özelliğin var. Belki niyetin bu değil ancak buradaki gibi alakasız yorumlar oluşmasına/tartışmanın başka yöne kaymasına sebep oluyor. Sansür falan gibi klişe söylemlere lütfen girmeyelim, böyle bir şey yapmak burada kimsenin haddine değildir. Kolay gelsin. -seyit. 20:06, 20 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba! Yeni bir kategori açacağım, oluşturmadan önce size bir sorayım istedim. Örneğin: Kategori:İzlanda'daki adalar kategorisi [Kategori:İzlanda'nın adaları] şeklinde olması daha iyi olmaz mı? Sonuçta dört tarafı denizlerle çevrili bir ada ister göl üzerinde olsun ister denizde bir ana kara üzerinde değil. Yani bu İzlanda'daki dağlar, İzlanda'daki nehirler..vs kategorilerden biraz farklı. Umarım anlatabilmişimdir. --Maurice Flesier message 15:30, 22 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Siz mi sen mi haha? Dediğini anladım, ada olunca aidiyet arayabiliyor insan dediğin gibi. Şu tarz maddelerimiz de mevcut, bence tartışılabilecek bir konu.--RapsarEfendim? 19:01, 22 Eylül 2016 (UTC)
Maddeler içinde tabi aynı şey geçerli. Bana sorunlu ve anlam bozukluğu varmış gibi geldi. Tartışalım, zaten son günlerde bundan başka birşey yapmaz olduk :) Hangi Kategori veya madde de tartışmayı açmalıyız sizce ?? --Maurice Flesier message 20:31, 22 Eylül 2016 (UTC)
Temsili bir kategori seçilip, VP:KT'de yahut temsili bir maddenin tartışma sayfasında bir tartışma başlatılabilir.--RapsarEfendim? 09:46, 23 Eylül 2016 (UTC)

Kategorilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba! Ülkelerin kategorilendirmesinde Eşadlı kategori varsa alt kategorilerin maddelere eklenmesi doğru mu? Vikipedi:Kategorilendirme'de bu konuda net bir bilgi göremedim. Örneğin: Kategori:Almanya olduğu Almanya maddesine G8 üyeleri, Avrupa Birliği üyeleri vs. alt kategorilerin dahil edilmesi konusunda tereddüte düştüm çünkü bu alt kategoriler zaten [Kategori:Almanya] kategorisinde mevcut. --Maurice Flesier message 12:12, 27 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba, bu tarz kategorilerin doğrudan maddenin altından da erişilebilmesi mantıklı geliyor. --akil13ileti 12:24, 27 Eylül 2016 (UTC)
Evet, bana göre de mantıklı geliyor ama bu konuda bir standart olabilir. Wikipedia:Overcategorization gibi bir sorun ortaya çıkabilir. Çünkü ülke maddelerine yüzlerce kategori dahil edilebilir. En basitinden taraf olduğu anlaşmalara dair yüzlerce kategori var. Ya da üyesi olduğu onlarca Uluslararası organizasyona dair kategori bulunabilir. Bu konuda Kullanıcı:Rapsar daha bilgili, bize belki yardımcı olabilir. --Maurice Flesier message 12:56, 27 Eylül 2016 (UTC)
Daha geçen dile getirilmişti, orada fikir belirtirseniz daha iyi olur.--RapsarEfendim? 13:07, 27 Eylül 2016 (UTC)

Kategorilendirme[kaynağı değiştir]

Lütfen Şuradaki tartışma sonlanmadan ülke maddelerine alt kategori eklemeyiniz. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 22:07, 27 Eylül 2016 (UTC)

Elbette tartışmanın bitmesini bekleriz ancak alt kategoriden örnek vererek konuşursanız daha iyi olur, bütün kategorilendirme işlemini durdurmayalım. YenilenebilirAdamMESAJ 22:20, 27 Eylül 2016 (UTC)
Örnek yok, bütün eşad kategorisi olan ülke maddelerinin hepsi için geçerli. --Maurice Flesier message 22:22, 27 Eylül 2016 (UTC)
Kategori ekleme işlemini mi durduracağız? Eşaddan kastınız nedir?YenilenebilirAdamMESAJ 22:24, 27 Eylül 2016 (UTC)
Aslında meramımı gayet net ifade ettiğimi düşünüyorum. Bütün maddelerdeki kategorilendirmeden bahsetmiyorum. Ülke maddelerindeki örneğin İran maddesindeki Kategori:İran kategorisi veya Lübnan maddesindeki Kategori:Lübnan gibi eşad kategorileri mevcut olan maddelerdeki kategorizasyon işleminin geçici olarak askıya almaktan bahsediyorum. Çünkü bu konuda zaten bir tartışma başlatılmış. Bunun sonucuna göre devam edilir ya da edilmez. --Maurice Flesier message 22:34, 27 Eylül 2016 (UTC)
@Maurice Flesier Meramınızı anlattınız tabi de, bütün ülke maddelerinin altında kendi adıyla kategori var. Açıklamanızı istediğim sizin alt kategori tanımınız. Çünkü, örneğin Fransa'ya Avrupa ülkesi kategorisi ekleyince bu alt kategori olmuyor ki, tamamen başka bir kategori. Fransa deyip Fransa'da yargı sistemi derseniz alt kategori olur.YenilenebilirAdamMESAJ 22:39, 27 Eylül 2016 (UTC)
Kategori:Fransa'da Avrupa Birliği üyeleri kategorisi mevcut iken bu kategoriyi tekrar Fransa maddesine eklenmesinin doğru olup olmadığı, aşırı kategorilendirme endişesi ve yönergelere uyup uymadığı tartışılıyor şuan. Bekleyelim görelim. --Maurice Flesier message 22:46, 27 Eylül 2016 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için![kaynağı değiştir]

Bir çay ısmarlayayım da tanışmış olalım :) Karşılıklı saygımızı koruduğumuz sürece her türlü tartışmayı yapabilir her türlü projede ortak olabiliriz Sayın @Maurice Flesier. Yardıma ihtiyacınız olursa hiç çekinmeyin... YenilenebilirAdamMESAJ 10:37, 28 Eylül 2016 (UTC)
@Maurice Flesier, neden benimle iletişim kurmak yerine geri alma yapıyorsun. Bu tutumu hak eden bir kullanıcı değilim, kategorilendirmeyi durdurma ricasında bulundun ve eşadlılara eklemeyi durdurdum. Şimdi bu yaptığın hoş bir tepki değil. Kim ne isterse köy çeşmesine ekleyebilir. Ben bir devriyeyim, ne ekledğimin sorumluluğunu alırım. Lütfen aykırı bir durum varsa bir hizmetliye danış. İyi çalışmalar... YenilenebilirAdamMESAJ 15:34, 28 Eylül 2016 (UTC)
Tek istediğim sanal ortamın yarattığı soğukluğu atalım, yüz yüzeymiş gibi tartışalım, bakın ben asla gizli kapılardan dolaşan bir kullanıcı değilimdir. Tam ters düştüğüm bir arkadaşı dahi şurada şöyle bir tartışmamız var seni ilgilendiriyor gel derim. Lütfen bana karşı daha rahat olun, konunun herkesin tartışabileceği bir ortama taşınmasında bir zarar yok ki :D ... Bakın ben sizin ricanıza anlayış gösterdim ve eklemeyi durdurdum değil mi sizden ricam siz de geri aldığınız konuyu tekrar o ortama koyun. İyi çalışmalar... YenilenebilirAdamMESAJ 15:39, 28 Eylül 2016 (UTC)
Neden böyle yapıyorsunuz? YenilenebilirAdamMESAJ 19:19, 28 Eylül 2016 (UTC)
Yıkıcı değişiklik mi? Bir konuyu tartışmaya taşımak yıkıcı mı? Allah aşkına ben buraya yararlı oluyorum, hiç mi vicdanınız yok? @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Mskyrider birkaç kullanıcının neden üzerime geldiğini anlamıyorum, birkaç genel konuya değindim buna hakkım var, kimseye de bir saygısızlığım olmamıştır. Yaşımızı, başımızı almışız buraya yararlı olmaya çalışıyoruz. YenilenebilirAdamMESAJ 19:27, 28 Eylül 2016 (UTC)
@Kullanıcı:YenilenebilirAdam, sizin yaptığınız varolan bir tartışmayı köy çeşmesine taşımaktır. Eğer ki köy çeşmesine "Şurada bir tartışma mevcut, katılmanızı rica ederim" tarzında bir başlık açmış olsaydınız elbette buna hiçbir kullanıcı itiraz etmeyecek/geri almayacaktır. Fakat ısrarla Rapsar ve ben tarafından ifade edilenleri anlamamayı tercih ediyorsunuz. Orada zaten Cobija tarafından bir tartışma başlatılmış ve bende kendi endişelerimi ifade ettim. Daha önce söylediğim gibi orada konuşulur, herkes fikrini beyan eder konjokture göre karar verilir. Eğer ki bir sihirli değnek ile her tartışmanın ve ihtilafın iki günde çözüleceğini düşünüyorsanız yanıldığınızı söylemeliyim. Örnek verecek olursak, ben bir maddenin adının bir kelimesini değiştirmek için dört ay o maddenin tartışma sayfasında bunun gerekliliğini kaynakları ile birlikte savundum ve dört ay sonra madde adı değiştirildi. @Rapsar Türkiye'deki intihar saldırıları listesi 5 Aralık 2015'te seçkin madde adayı olarak gösterdi, daha geçen gün seçkin madde olarak kabul edildi. Bende elbette her sorunun bir günde hallolmasını, her adaylığın saatler içerisinde sonuçlanmasını isterim fakat prosedür bu, ingilizce vikipedide bu böyle. Bu aceleciliğinizi ve heyecanınızı yeni kullanıcı olmanıza bağlıyorum. Eğer aynı şeylerin ısrarla sürdürülmesi halinde, bunları vandalizm olarak kabul etmek zorunda kalacağımı ifade etmek istiyorum. İyi akşamlar. --Maurice Flesier message 20:08, 28 Eylül 2016 (UTC)
Sayın Maurice Flesier, bu şekilde tane tane, açıklayıcı konuşmak için biraz geç kaldığınızı düşünüyorum. Madem doğrusunun "şurada şöyle bir tartışma var gelin" oluğunu düşünüyorsunuz neden yapmadınız değişiklik savaşı yerine, iyi niyetli olduğumu yaptığımın gerekçesini samimiyetle açıklamama rağmen sırtınızı dönüp, bana şablonlarla cevap vermeniz, bilemiyorum samimi olduğunuza inanmak isterdim ancak emeğimi hiçe saydınız, ben politikalar dışına hiç çıkmadım bu güne kadar. Ben çalışan bir insanım buraya emek verdim, beni trol gibi göstermeye çalıştınız. Halbuki mesele kopmadan önce size gayet arkadaşça yaklaşmıştım. "Sihirli değnekle çözmek" gibi tabirler konuyu yumuşatmak için artık geç dediğim gibi. Anlaşmak için hiçbir zaman geç değil ancak konu böyle yumuşamaz. Ben 2 günde çözülsün bitsin demedim, teknik bir adamım tartışmaların böyle kaderine bırakılmasını mantığım almıyor. Programlı, istikrarlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Bu meseleler başlamadan önce yüzdemin büyük kısı maddeler üzerineydi çünkü kimseyle bir derdim yok. --YenilenebilirAdamMESAJ 20:15, 28 Eylül 2016 (UTC)

Teşekkür ederim :) Bilal rec (mesaj) 12:39, 30 Eylül 2016 (UTC)

Tartışma:Kategori[kaynağı değiştir]

Tartışmaya sonradan katılan kullanıcılarda olumsuz görüş bildirmemişlerdir. Tartışmada görüş birliğine varılmıştır. Her gün binlerce kategorinin eklendiği Vikipedi'de benim eklemelerime özel geri almalarınızın gereksiz bir endişe sebebiyle yapıldığı ortadadır. Görüş birliğine varıldığına dair tartışma sayfasında gerekli açıklamayı yaptım. YenilenebilirAdamMESAJ 22:35, 1 Ekim 2016 (UTC)

Selam, rica etsem şu taşıma işlemiyle ilgilenebilir misiniz? Emin olamadığım için taşıma işlemini yapmadım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Kingbjelica (mesaj) 09:56, 8 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yenilenen İş Birliği Projesi'ne katılmak istemez miydin? :)--RapsarEfendim? 11:13, 10 Ekim 2016 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir. Lütfen bu tarz değişiklikleri tekrarlamayınız. --Eldarion 17:33, 14 Ekim 2016 (UTC)

Mesaj Sayfası[kaynağı değiştir]

Hizmetli ya da daha yüksek bir yetkiniz yok ve niye mesaj sayfamdan mesaj kaldırıyorsunuz ve geri getiriyosunuz. Hasmetlihasmet--Msj✔ 10:08, 18 Ekim 2016 (UTC)

Sehven yapılmış bir işlem. Değişiklik için özür dilerim. --Maurice Flesier message 10:11, 18 Ekim 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yurttaş Tete +, siz bildirim yaptıktan -1436 gün 23:38:19 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#13-Uygunsuz kukla kullanımı: Vikipedi:Kukla şüphelileri/Belgrad kapı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 12:39, 22 Ekim 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 5.47.185.237, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:30, 28 Ekim 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 5.47.131.34, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:40, 28 Ekim 2016 (UTC)

İzlanda Ulusal Liyakat Nişanı[kaynağı değiştir]

Merhaba, İzlanda Ulusal Liyakat Nişanı için çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İyi çalışmalar dilerim Totenkopf division (mesaj) 12:24, 5 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba! Vladimir Lenin bibliyografyası maddesine aktarılması kararlaştırılan maddeler aktarıldıktan sonra hızlı siliniyor mu yoksa bu bibliyografyaya yönlendirme mi yapılıyor? Yardımcı olabilir misiniz Rapsar? --Maurice Flesier message 20:19, 12 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba. Yönlendiriliyor ilgili bölüme.--RapsarEfendim? 20:36, 12 Kasım 2016 (UTC)
O zaman kapanan adaylıkları aktardıktan sonra maddenin içeriğini boşaltıp yönlendirme yapabiliriz değil mi? --Maurice Flesier message 20:42, 12 Kasım 2016 (UTC)
"Geçmiş birleştir" şablonu eklense daha iyi zira o maddenin de bir katkı geçmişi mevcut ve bu katkılar yok olmasın :) Bu işlemi yapan hizmetli yönlendirmeyi de yapıyor zaten.--RapsarEfendim? 20:48, 12 Kasım 2016 (UTC)

Hızlı sil ekleyip kaldırma[kaynağı değiştir]

Merhaba acaba neden Şablon:18+ maddesine Hızlı sil ekleyip kaldırdınız... Iyi Vikiler --TmѰ e12 16:27, 16 Kasım 2016 (UTC)

Hızlı sil değil SAS adaylığı oluşturmaya çalıştım fakat başaramadım. Şablonun tartışma sayfasında tartışma başlattım, dilerseniz burada düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. Bu süre zarfında şablonu maddelere eklememenizi rica ediyorum. --Maurice Flesier message 16:34, 16 Kasım 2016 (UTC)
Tartışma sayfası silinmiş ama cinsel içerikli maddelerin +18 gibi bir şablonun bulundurulması gerektiğini hala düşünüyorum. Çünkü bu ileride ciddi problemlere sebep olabilir. --TmѰ e12 17:59, 16 Kasım 2016 (UTC)

Size hoşgeldin diyor ve HDP#PKK bağlantısı iddiaları benzeri katkılarınızı takdir ediyoruz, fakat ne yazık ki özgün çalışmaları kabul edemiyoruz. Lütfen eklediğini tüm bilgiler için güvenilir kaynaklar göstermeye hazır olun. Emeğiniz için teşekkürler ve iyi değişiklikler!---seyit. 22:36, 22 Kasım 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Katkıkatkıdır, siz bildirim yaptıktan 6:37:17 saat sonra Mskyrider tarafından engellendi. Engel açıklaması:#13-Uygunsuz kukla kullanımı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 04:30, 1 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 94.177.240.125, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 14:52, 2 Aralık 2016 (UTC)

Yorulmaz Vikipedi Savaşçısı[kaynağı değiştir]

Çalışkan Yıldızı
Türkçe Vikipedi'de kaliteli küçük değişiklikler yaptığınız için... --Huuntaİleti 13:07, 11 Aralık 2016 (UTC)

Bir rica da benden[kaynağı değiştir]

Merhaba Turgut! Şablon:Moskova Zafer Günü Geçit Törenleri şablonunu SAS'a çıkarmakta sorun yaşadım. Rica etsem adaylık oluşturup, gerekçeye kullanıcı adımı atıf yapabilir misiniz? İyi akşamlar. --Maurice Flesier message 18:41, 13 Aralık 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Moskova Zafer Günü Geçit Törenleri --Turgut46 19:40, 13 Aralık 2016 (UTC)

Hadi bir rica da benden olsun. Şu başlığı çevirirseniz çok güzel olurdu. Peşin teşekkürler. Turgut46 04:29, 15 Aralık 2016 (UTC)

Eğer bir aciliyeti yoksa başlığı cumartesi günü çevirebilirim @Turgut46 --Maurice Flesier message 17:18, 15 Aralık 2016 (UTC)

2016 Kayseri saldırısı hk.[kaynağı değiştir]

2016 Kayseri saldırısı sayfasındaki kaynakları ve tepkiler kısmını düzenleyebilir misiniz? --By erdo can • msj 12:25, 17 Aralık 2016 (UTC)

Selam! Saldırı maddelerinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin tam listesine yer verilebiliyor mu Rapsar? Bu konuda bir politika var mı veya herhangibir dilde veya madde de örnek? Kararsız kaldım çünkü daha önce benzer maddelerde yer verilmedi diye biliyorum. --Maurice Flesier message 12:02, 18 Aralık 2016 (UTC)

Selam. Benim bildiğim yönergemiz yok. İngilizce Vikipedi'de 1-2 maddede gördüm, hatta tartışmalarını dahi okudum "yer vermemeliyiz" diyen ama var yani o maddelerde. Çoğu maddede ise vermemişler (en önemli örneği 11 Eylül mesela, sırf "kayıplar" için ayrı madde var ama listesi yok). Ben vermiyorum yazarken de.--RapsarEfendim? 12:16, 18 Aralık 2016 (UTC)
Aslında can kaybının minimum olduğu saldırılarda sorun olmuyorsa da,fazla olanlarda ansiklopedik düzen açısından çok iyi görünmüyor ve emsal olarak gösterilebiliyor. 11 Eylül saldırılarında ölen 2000 küsür kişinin ismi yazılmaya kalkılsa maddenin sonu nereye gider bilemiyorum. En iyisi "kayıplar başlığı" altında istatiki bilgiler, sivil/asker/polis ayrıntıları, rütbeler ve ölen/yaralananlarda vatandaşlık detaylarını cümleler halinde yazmak yeterli geliyor bana. 2016 Beşiktaş saldırıları'nda ilgili başlığı duzenledikten sonra yeniden fikir alışverişi yaparız Rapsar. --Maurice Flesier message 14:16, 18 Aralık 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gaziosmanpaşa travesti, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 09:34, 22 Aralık 2016 (UTC)

SAS oylaması[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcıya şimdi baktım kukla kullanımı nedeniyle engellenmiş.(Kimin kuklası olduğu açıklanmamış ama bir şekilde karara bağlanmış). Bunu görmediğim için değişiklikleri geri almıştım. Şu noktada haklısın. Geri almak mantıklı. Kusura bakma gerekli düzeltmeyi yapıyorum hemen. Bu tarz değişikliklerde açıklama kısmını kullanırsan iyi olur, muhtemelen uğraşmak istemedin açıklama için ama böyle bir durumla karşılaşıyor insan. Neyse iyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 10:34, 22 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, Maurice Flesier, SAS yorumlarındaki meseleyi buraya yazmak istedim. Tartışma sayfasında konu dışına çıkmayalım. Bahsettiğin meseleye gelince de ben sıkıldım artık olur olmaz SAS'lardan. Daha dikkatli olunursa kimse kimseyi ısırmak zorunda kalmaz. SAS'lardaki olur olmaz şeyler için sürekli kaynak arayarak geçiriyorum son aylarda tüm enerjimi. Sırf sinema maddeleri üzerine katkı yapacağım diye geldiğim vikipedide bu sebepten kaynaklı sinemaya dair hiç bir katkı yapamaz oldum. Açıkcası gerçekten yoruldum bu durumdan ve hatta soğumaya başladım vikipediden. Özellikle bir kaç kullanıcının seçmece maddeler üzerine yaptığı değişiklikler, SAS'lar ciddi anlamda göze batmaya başladı. Böyle bir durumla karşılaşınca da bu tarz yorumlar çıkıyor ortaya. Yaptığım bu yorumlardan rahatsızlık duyduğunuzu belirttiğinize göre bundan sonra daha özenli olmaya çalışırım. Ben de gerekli rahatsızlıklarımı böylece içtenlikle belirtmiş oldum. İyi çalışmalar diliyorum. --Pragdonmesaj 15:16, 24 Aralık 2016 (UTC)

Geç yazdığım için üzgünüm, şu sıralar pek aktif olamıyorum. Evet sizinle aynı şeyleri paylaşıyorum. Bende bu adaylıklar/aday göstermeler/kelime oyunları ve uzayan tartışmalar nedeniyle yapmak istediğim katkıları yapamaz oldum. Ama bunlarla ilgilenmemi engellemek için yapılan her türlü baskı, etiketleme ve sansür girişimlerine rağmen, vazgeçeciğimi uman veya burayı terk edeceğimi hayal edenlere; üzülerek uzun süre boyunca bunun olmayacağını söylemek zorundayım. gereksiz tartışmalar, süreçler ve savaşlar sonrasında soğuduğum kadar başka bir zaman diliminde katkı vermekten soğumamışımdır. Aslında o zaman en iyi yapılması gereken şey belki de bir süre uzak durmak. SAS'lar sonuçta bir süreç. Ya silinir ya kalır ya da aktarılır. Şüpheli maddelerin kaynaklandırılmasında olumlu olduğu kadar olumsuz etkileri de yok değil. Bu KD etiketli maddelerin sırf kaynaklandırılsın diye bunu bir koz olarak kullanan kullanıcılar var ne yazık ki. Fakat ne olursa olsun, bu sürtüşmeler hiçbir yapıcı olmayan değişiklik özetine veya SAS'ta kullanıcıları bilgisizlikle suçlayan yorumlara gerekçe olamaz. Kimse burada tarih profosörü olduğunu iddia etmiyor. Zaten bunu SAS'a götürmek için tarih bilme zorunluluğu yok, Vikipedi politikası bilmek yeterli. Diplomatik jargon ile yapılan her türlü yorum ve eleştiriyi memnuniyetle kabul ederim ve aynı üslupla karşılık veririm. Lakin, hakaretvari ve üstü kapalı her türlü kişileştirme ve yoruma da aynı seviyede mukabelede bulunma konusunda da hiç çekinmeyeceğimi/çekinmediğimi söylemeliyim. Sakın yanlış anlamayınız Pragdon bu size yönelik değil genel konjoktüre yönelik bir ifadem. Umulur ki yaklaşık 1,5 yıldır devam eden bu kaotik statü, cesur adımlar sonrası en kısa zamanda biter. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 14:59, 27 Aralık 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Adamsın Mustafaberke34 (mesaj) 21:15, 25 Aralık 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Teşekkürler, yeni yılda mutluluklar dilerim. Kendine iyi bak, görüşmek üzere. Kingbjelica (mesaj) 17:04, 30 Aralık 2016 (UTC)