Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK/2012-1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.

Saba melikesi belkıs[kaynağı değiştir]

Selam bu başlıkla ilgili eklediğim katkım için kaynağın ajandası var ve akademik değil ifadelerini kullanmıştınız. Bu ajandsı bulunma konusu akla yakın bir gerekçe olabilir, ama her konuda değil. Birincisi anti islamik bir kaynak olmasından hareketle üniversal bir konu hakkında bu kaynağı dışlamamız doğru gelmiyor, bana. Diyelim ki islami bir konu olsun, eleştirel bakışı biz islami yayınlardan alamayız herhalde değil mi? İkincisi akademik değil ifadeniz? Yani kaynakların akademik olması konusunda bir politika mı bulunmaktadır? aydınlatırsanız sevinirim Zohak (mesaj) 11:16, 12 Temmuz 2012 (UTC)

İbrahim peygamber maddesi[kaynağı değiştir]

[2] ile işaretlenen kaynak:

"(in the Bible) the Hebrew patriarch from whom all Jews trace their descent (Gen. 11:27-25:10). In Gen. 22 he is ordered by God to sacrifice his son Isaac as a test of faith, a command later revoked."
tercümesi:
(Tevrat) Tüm Yahudiler'in, onun soyunu/mirasını izledikleri İbrani peygamberi. (Tekvin 11:27-25:10). Tekvin 22'de kendisine Allah tarafından oğlu İshak'ı kurban etmesi emredilmiş ve daha sonra bu emir geri alınmıştır.

[3] ile işaretlenen kaynak:

Abraham, Hebrew Avraham, originally called Abram or, in Hebrew, Avram (flourished early 2nd millennium bc), first of the Hebrew patriarchs and a figure revered by the three great monotheistic religions: Judaism, Christianity, and Islam. According to the biblical book of Genesis, Abraham left Ur, in Mesopotamia, because God called him to found a new nation in an undesignated land that he later learned was Canaan. He obeyed unquestioningly the commands of God, from whom he received repeated promises and a covenant that his “seed” would inherit the land.
tercümesi:
İbrahim, İbranice Avraham, orijinal olarak Abram veya İbranice Avram (MÖ 2. yüzyıldan önce ortaya çıkmış), İbrani peygamberlerinin ilki ve tek tanrılı üç büyük din Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'ın ulu figürü. Tekvin [Tevrat'ın bir bölümü] kitabına göre İbrahim, Mezopotamya'daki Ur'dan ayrılmıştır, çünkü Allah ona bilinmeyen bir toprakta yeni bir ulus bulmasını söylemiştir -ki kendisi daha sonra buranın adının Kenan olduğu öğrenmiştir. Allah kendisine önceden vaad etmiş ve onun soyundan geleceklere bu toprakların miras kalacağını vaad etmiştir. O da Allah'ın emrini sorgulamadan ona itaat etmiştir.

1)Akademik yayın dediğiniz bu iki kaynak da Tekvin kitabını referans gösteriyor ve İbrani olduğuna ddair açık tek bir kelime yok. Sadece İbraniler'e gönderildiği ve Yahudiler'in onun soyundan geldiği söyleniyor. Nasıl ki İsmail Arap deeğildir ama soyu Araplar'ın içerisinde devam etmiştir. İshak da İbrani değildir ama soyu İbraniler'in içinde devam etmiştir. Bunların bir kısmı Yahudiler'dir.

2)Bu kaynaklarda kurbaan ettiği oğlunun İshak olduğu yazıyor ama biz biliyoruz ki kurban ettiği oğlu İsmail'dir.

3)Ben açıkça söylüyorum. Bu iki kaynak da Yahudi ve Hristyan referanslıdır ve bunları bu şekli ile eklemek tarafsızlığı ihlal ediyor. Ben demiyorum belirtilmesin. Ama referansı da belirtilsin bu bilginin.

Selamlar.


  • İbrani olduğu bilgisini dayandırdığınız kaynak kurban ettiği oğlunun İshak olduğunu söylüyor. İslam'da bir kavram var Hz. Ali için vurgulu şekilde kullanılır: "Kerremallahu Veche". Yani hayatının hiçbir döneminde puta tapmamış. Hz. İbrahim millet-i ibrahim olarak adlandırılan soy damarına mensuptu, yani Hz. Adem'den türeyen ve bir peygambere ulaşana kadar bu KV sırrında olan ve hep özgür ve namus ehli kadınlardan doğanlar vasıtasıyla aktarılan damar. Bu damarın hiçbir ırka mensubiyeti yoktur. Milet-i İbrahim kavramını çoğu kişi sadece Hanif dinine yani İbrahim dinine mensup olmak zannediyor. Öyle değil. Bir de neden Hz İbrahim'in İbrani olması bu kadar önemli, iki ihtilaflı kaynakla neden ille İbrani olsun. Olmasa olmuyor mu. Kaynak Tekvin'e göre diyor; yani Britannica açıkça diyor ki Yahudi ve Hristiyan referanslı kaynaklara göre bu şekilde. Ama İslam referanslı kaynaklara yer verilmemiş -ki olabilir. İslam'ın Hz. İbrahim'e bakış açısı bu şekilde değil.

Ben bir sayfaya 7-8 tane yönlendirme olmasına karşıyım. Bunu azaltılması gerekiyor. Bir de bu yönlendirilmeler kullanılmıyor. O yüzden etiket koydum. Bu arada botunuzu tamir ettiniz mi? Mutlu yıllar, iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 13:47, 1 Ocak 2012 (UTC)

Kusura bakma ben seni hep Khutuck ile karıştırıyorum. :)--Türk Süvarisi ileti 20:00, 1 Ocak 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 17:02, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Çeviri şablonu[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Bir an hayal görüyorum sandım :) --Abuk SABUK msj 20:51, 2 Ocak 2012 (UTC)

Muhabbet Kuşu[kaynağı değiştir]

Sayın Vikipedist, Muhabbet kuşu sayfasındaki kaynağın güvenilir olduğunu söyleyebilirim, o kaynak bizzat benim deneyimlerime dayanmaktadır. Aynı zamanda, biyolojik olarak aynı tür içindeki canlıların daha iri alt türleri yaygın olarak daha kısa ömürlü olur. Köpekler de bu olguya kuşlar gibi örnek gösterilebilir. Elbette bu genel bir yasa değildir, tüm canlıları kapsamaz. Özellikle alt türler için söylenebilir. İlginiz için teşekkürler.

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Tolga. Anlam ayrımları konusundaki yaygın uygulamamamız madde sonuna eklenmesi şeklinde. Ancak bu konuda bir stil rehberimiz var mı bilmiyorum.--Abuk SABUK msj 16:25, 3 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, daha önce madde başında da gördüğüm için belli bir fikir birliği yok diye düşünüyordum. Bilgilendirme için teşekkürler. :) Tolga ☪ 16:46, 3 Ocak 2012 (UTC)

Yanlış Olmadı Sanırım[kaynağı değiştir]

Deneme Tahtasını bilgilendirmek için yazdım.--KarCet 23:13, 3 Ocak 2012 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/78.190.128.253 şu adam ortalığı dağıttı. düzeltiyorum yine yapıyo engel atın şuna..--KarCet 00:21, 4 Ocak 2012 (UTC)

Ana Sayfa'da biri değişiklik yapmış. Bakabilirseniz sevinirim, teşekkürler. --88.239.51.156 18:08, 13 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, bu makalenin doğru yardımcı olabilir. Ben çok takdir ediyorum: Teide Yanardağı.

Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Sokrates'in Savunması'nda jüri oyları konusunda ufak bir problem var. İngilizcesine de bir göz attım. Sizin söylediğiniz gibi 501 hakimin 281'inin onu suçlu bulduğunu, 361'inin ölüme mahkum ettiğini düşünüyorum. Maddeyi yakında arşivlemeyi düşünüyorum. Acaba şartlı destek oyunuz konusunda son kararınız nedir?---- Akhilleus ileti 18:25, 15 Ocak 2012 (UTC)

sistemik yanlılık[kaynağı değiştir]

Merhaba abuk subuk. İbrahim le ilgili ilave için sistemik yanlılık tesbit etmişsiniz. Kaynaksız ve dini vaaz kıvamındaki maddedeler için niye bir itirazınız bulunmadığını sormak isterim.Bu imzasız yazı Zohak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vandal-uyarı[kaynağı değiştir]

Selam Abuk SABUK.

Az önce anonim bir vandalın mesaj sayfasına yazdığın yazıyı çıkarıp, yerine uyarı şablonu koydum bilgin olsun. Vandalda olsa bu şekilde mesajlar yerine uyarı şablonu koymanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Zaten işi abartırsa hizmetliler halleder.

İyi çalışmalar. Emyilmesaj 03:57, 20 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Selçuk sayfasına artemis tapınağının açıklamasını eklemişsiniz resimde var güzel olmuş ancak ben sizden bir şey isteyeceğim metni kaldırıp sadece resim orada kalsa olabilirmi?

Slymnfb 14:09, 24 Ocak 2012 (UTC)

Resmin altındaki açıklama değil solunda artemis tapınağını anlatan 7-8 satır var onu kaldırsak çünkü uyum yok selçuk sayfasında o olduğu için ben onu sileyim anlarsınız

iyi çalışmalr Slymnfb 17:16, 24 Ocak 2012 (UTC)

özür dilerim daha yeni olduğum için yanlış yapabiliyorum

Slymnfb 17:28, 24 Ocak 2012 (UTC)

Engellendi. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 19:58, 24 Ocak 2012 (UTC)

Lubunca tartışmasında yazdıklarınızdan dolayı teşekkürler. Bianetten çok güzel bir haber buldum kaynak olarak kullanabileceğim. Toplamda 7 kaynağa ulaşmış oldu. Sanırım bu saatten sonra da hala kayda değer değil denmez. :) Teşekkürler.--Veritasileti 22:41, 24 Ocak 2012 (UTC)

Lubunca sayfası burada silinmeye aday gösterildi. Belki bir fikir beyan etmek istersiniz. İyi akşamlar. --Veritasyaz bana 02:16, 27 Ocak 2012 (UTC)


Bütün kuralları yok sayın[kaynağı değiştir]

Bu mesaj aktif kullanıcıların bir kısmına gönderilmiş bir dostâne duyurudur.
  • Merhabalar Abuk SABUK; ben de son yarım saattir üzerine düşüne düşüne okuyordum. En kısa sürede yorum yazmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 19:42, 28 Ocak 2012 (UTC)
  • Yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar... GökçeYörük 19:44, 28 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Sayfalara nasıl görünmez kategori konduğunu biliyor musun? --Abuk SABUK msj 23:25, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhaba. Kategorini gösterir misin? Buraya mesajı o işaretlerle yazınca mesaj kayboluyor :) Mimar77 23:32, 31 Ocak 2012 (UTC)
    • Bir örnek buldum. Şuraya bakar mısın? Açıklayıcıdır umarım. Takıldığın bir husus olursa haber ver lütfen. Mimar77 23:34, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Ha ha. "Kategori:2012 yılında günün maddesi olmuş maddeler" diye bir kategori başlatmayı düşünüyorum. Bunu da görünür Kategori:Günün maddeleri'nin alt kategorisi yapacağım. Bildiğim kadarıyla şu an bunları kaydeden kimse yok. Bir sistem geliştirmek takip etmek açısından faydalı olur diye düşünüyorum.--Abuk SABUK msj 23:36, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Verdiğim örnek işine yaradı mı acaba? Mimar77 23:45, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Selam. Sanırım şunu kastediyorsun. Gizli kategori şablonu?--RapsarEfendim? 23:50, 31 Ocak 2012 (UTC)

izleme listelerim[kaynağı değiştir]

merhaba izleme listeme eklediğim sayfaları sonra bulamıyorum acaba bana yardımcı olabilirmisiniz? ve viki dili hakkında bilgi verbilirmisiniz? 19:56, 1 Şubat 2012 (UTC) Bu imzasız yazı Kysri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

teşekkür, yardım[kaynağı değiştir]

Editörlük başvurumda ki desteğiniz için çok teşekkürler. Sizden bir yardım isteğim var. Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin İngilizceden çevrilmesi ve kırmızılıkların açılması için yardımlarınızı bekliyorum. Liste çok uzun ve kırmızılıklar çok fazla. Elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. drgulcuileti 13:13, 3 Şubat 2012 (UTC)

  • Selamlar,
  • Bir süredir oldukça meşgûldüm ve açıkçası Vikipedi beni çok yormuştu ama şimdi tekrar hafif hafif ısınmaya başladı içim ^_^ Biraz buralara bakınmaya karar verdim bakalım... Bıraktığınız notu yeni gördüm selam vereyim dedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:16, 7 Şubat 2012 (UTC)

İbrahim peygamber maddesi[kaynağı değiştir]

İbrahim(AS)'in hem Yahudiler'in hem de Araplar'ın atası olduğuna inanılır denmiş. İbrahim(AS) Arap asıllı olmadığı kesindir. Urfa civarlarına daha kuzeyden bir yerden geldiği sanılmaktadır. Urfa civarlarından da Arap yarımadasına geçmiş ve eşi Hacer'i Mekke topraklarına bırakmıştır ve İsmail(AS)'in soyu Araplar içinde devam etmiştir. İsmail(AS)'dan önce de bölgede Araplar öteden beri yaşamaktaydı. Yahudiler'in soyu ise Yusuf(AS)'ın ve Mısır'a getirdiği 11 kardeşinin soyu olduğu düşünülmektedir, yani İshak(AS)'ın tüm soyu Yahudi değil, bunun bir kısmı Yahudi'dir denebilir. Arap yarımadasına tarihin bilinmeyen çağlarından beri kuzey bölgelerden göçler olmuştur. Bundan dolayı Arap dünyasında çok yaygın kullanılan iki kavram var Arab-ı Ariben, Arab-ı Müsteariben. İlki gerçek Araplar'ı tanımlar. İkincisi ise sonradan Araplaşmış olanları tanımlar; öteden beri Orta Asya'dan göç eden Kıpçak ve Türkmenler, Berberiler, bir kısım siyahi insanlar ve daha bir çok unsur bunlara dahildir. Arap yarımadası ve hinterlandında Arap kültürü bir havuz, bir pota olmuş dışarıdan gelen bu potada erimiştir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in dedesi Abdülmuttalip'in de soyu bu göçlerle gelen insanlara dayanmaktaydı ve Adnaniler olarak bilinmekteydiler. Araplar İsmail(AS)'den, Yahudiler İshak(AS)'den diye bir şey yok. Bu bilgi yanlış.Bu imzasız yazı 78.172.221.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Biyografi Yardım[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhabalar ... Genel anlamda (Ulusal veya Tanınmış) kişilerin biyografi lerimi sadece wikipedia kaynaklarına alınarak sayfa açılmasına izin verilmektedir ?.. Sayfanın henüz oluşturulmadan silinmesi ?.. Yada engellenmesi ne derece doğrudur ?.. Bildiğim kadarıyla wikipedia da birçok kişinin biyografisi mevcuttur . Normal anlamda bir biyografi sayfası hazırlamam mümkünmüdür ?.. Sayfaların doğrudan engellenmesi yerine çözüme ulaştırılması taraftarıyım ; bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum . İlginize Teşekkür Ederim Kolay Gelsin Yılmaz Doğan

Merhaba Abuk
Mantıklı bir öneri, arada bir kategori olması çok gerekli gelmedi bana da. İyivikiler... [ho? ni!] 18:04, 12 Şubat 2012 (UTC)

En son değişiklik tarihi en eski olan maddeler[kaynağı değiştir]

şu sayfanın güncellemesi yapılmıyor mu, bir bilginiz var mı acaba bu konuda. Oldukça faydalı olabilecek bir sayfa gibi drgulcuileti 21:53, 12 Şubat 2012 (UTC)

Anadolu çoban köpeği[kaynağı değiştir]

Lütfen evrim sözcüğünü kaldırıp mevzuu sözcüğünü hatalı kullanımla değiştirmeyiniz. Bu yaptıklarınız vandalizm kabul edilebilir.--Abuk SABUK msj 17:54, 20 Şubat 2012 (UTC)

1- Türkçede "mevzuu" diye bir kelime yoktur. doğru kullanımı "mevzû" dur. yani burada bana yönelttiğiniz suçlamayı irtikab eden bizzat sizsiniz.

2- çoban köpeği evrimleşirken siz de orada mıydınız merak ediyorum. evrim teorisi adı üstünde bir teoridir. bu teoriyi sanki kanıtlanmış bilimsel bir gerçek gibi sunmak hiç de bilimsel bir yaklaşım değildir. kaldı ki ben "çoban köpeği mö 123213 yılında Allah tarafından yaratıldı" gibi bir şey yazmıyorum. sadeve "uyum sağlamıştır" diyorum. bunu isteyen istediği gibi tevil eder. isteyen der evrimleşerek bu oldu, isteyen de der Allah böyle yarattı. fakat madde şu haliyle maalesef yanlı yazılmış durumda ve bu vikipedi için kabul edilebilir değil sanırım.Elgifari 18:05, 20 Şubat 2012 (UTC)

Kayda değerlik ile ilgili sorunları ...[kaynağı değiştir]

Merhabalar Abuk SABUK arkadaşım ... Ben Kayda değerlik konusuna baya bir göz attım ancak bir türlü çözümü anlayamadım siz sayfayı normal bir biyografi haline getirebilirmisiniz ? Bizde düzenlemeler yapsak sadece mümkünmü ilginize tekrar teşekkür ederim . Kolay gelsin Kullanıcı:Abuk SABUK Bu imzasız yazı Yılmaz Doğan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gemi maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. Sana zahmet şurada bahsi geçen Çankaya (464 GRT) gemisinin taslağını açabilir misin lütfen, müsait olduğun bir gün? Ben madde adı dahil nereden başlayacağımı bilemedim açıkçası. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 23:46, 27 Şubat 2012 (UTC)

Deminden beri arıyorum, henüz düzgün bir kaynak bulamadım. Sovyet denizaltısı ShCh213 tarafından batırıldığı her yerde yazıyor ama. çankaya, 464 grostonluk bir şalupaymış (schooner). [1] --Khutuckmsj 08:26, 28 Şubat 2012 (UTC)
[2] Struma hakkında: "3. Gemiyi bir Türk denizaltısı batırdı. (Struma’nın battığı gün, aynı bölgede, aşağı yukarı aynı saatlerde Çankaya adlı 200 tonluk bir Türk motoru da batmıştı; Çankaya’dan kurtulan askerler, bir denizaltı tarafından üzerlerine ateş açıldığını söylüyorlardı. Aynı bölgede birden fazla denizaltı olamayacağı mantığı üzerinden sorgulanırsa, Struma’yı batıran Türk denizaltısıyla Çankaya’yı batıran denizaltının aynı olması gerekir ki bu hakikaten akıl dışıdır. Kaldı ki, Türkiye’nin Avrupa Yahudileri konusunda izlediği siyaset açıktı ve bu siyaset gereği Struma’yı Türkiye’nin batırmış olması bu durumda da aynı şekilde akla yatkın değildir.) " --Khutuckmsj 08:32, 28 Şubat 2012 (UTC)
[3] Sayfa 229 (s.213) Çankaya 200 tonluk motor olarak bahsediliyor. 200 tonluk motor görece ufacıktır, kaynak bulmanın zor olması doğal.--Khutuckmsj 08:39, 28 Şubat 2012 (UTC)
  • Çok teşekkürler. Sayfayı Çankaya (şalupa) olarak mı açmak uygun olur dersin o zaman? Bu arada batırıldığı tarihte de (23 veya 24 Şubat) uyuşmazlık var gibi. --Abuk SABUK msj 12:04, 28 Şubat 2012 (UTC)
Çankaya (gemi) diye açabiliriz. Zannedersem gemi 23'ünde batırılmış ancak bazı kaynaklarda 22'si diye yanlış söylenmiş (veya tam tersi, emin değilim). Bir kaynakta "23'ünde battı ama 22 dendi" falan gibi bir şeyler vardı sanki. Yalnız Çankaya gemisinin özelliklerini bulamadım, masamda da güzel denizcilik kitapları olmasına rağmen. İnternette de yok gibi.--Khutuckmsj 12:57, 28 Şubat 2012 (UTC)
  • Burada Takabeg'in gönderdiği bilgiler var. Arayıp da bulamadığım şey :) --Khutuckmsj 15:40, 7 Mart 2012 (UTC)
    MV Çankaya hazır, metni uzatabilir misin? --Khutuckmsj 16:08, 7 Mart 2012 (UTC)

(S)abuk merhaba. Şurada MacMichael için olaydaki rolünü temel almadan genel bir tanımlamayla giriş yapmıştım. Sen de; "Filistin İngiliz mandasının valisi" olarak daha açıklayıcı olmasını sağlamışsın. Ancak MacMichael'ın o dönemde Filistin yüksek komiseri mi yoksa valisi mi olduğu ve vali ile yüksek komiser ilişkisiyle alakalı bir soru işareti belirdi bende. Doğrusu ne olur sence ? --Vitruvian 21:51, 28 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba Vitruvian. Birleşik Krallık'taki high commissioner sözcüğünün bu metindeki kullanımının bizdeki en yakın karşılığı "bence" vali. Özellikle de vali sözcüğünün bizdeki tarihi kullanımına benziyor. şurada daha detaylı bilgi verilmiş ve "governor" makamına benzer olduğu söylenmiş. Yine de yüksek komiserdaha uygundur dersen, benim için bir mahsuru yok. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 21:59, 28 Şubat 2012 (UTC)
Aslında karşılık olarak gördüğün vali de uygun sayılır; fakat genel olarak Filistin Yüksek Komiseri olarak biliniyor kendisi. Bu yüzden daha doğru olur diye düşündüm. Struma'ya katkı yapmışken olayın baş rolündeki MacMichael ile ilgili kısımlara zaman buldukça daha çok değinmek gerek. Gördüğüm kadarıyla katkılarınla madde iyi bir hal almış, arka plan da genişletilirse iyi bir bilgi kaynağı olur. Üzerinde durmak isterim, ben de biraz kaynak arıyorum. İyi çalışmalar. --Vitruvian 22:17, 28 Şubat 2012 (UTC)
Selam Abuk Sabuk. Kategori tartışma:Tanrı'nın isimleri sonuçlanmadan sil etiketi koymamalısın. Kolay gelsin.--Reality 17:52, 29 Şubat 2012 (UTC)

Varg Vikernes[kaynağı değiştir]

Varg Vikernes maddesinde tüm zamanların en kötü şöhretli müzisyeni cümlesini 29 Şubat 2012'de geri getirmişsiniz. Bu cümleyi koymanın neden doğru olmadığını tartışma sayfasında açıklamıştım. Bence tartışılabilecek bir konu. Ne düşünüyorsunuz? Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri İhsanjrmesaj 23:49, 3 Mart 2012 (UTC)

Homo tricapus[kaynağı değiştir]

Merhaba AÇG, hoşgeldin. Homo tricapus ile ilgili bilgi yok baktığım kaynaklarda ancak bizdeki insan maddesinde kendine ait bir alt bölümü var. Bu muammayı çözebilir misin bizim için lütfen? --Abuk SABUK msj 18:26, 5 Mart 2012 (UTC)

Merhaba Abuk Sabuk. Homo genusuna ait böyle bir insan türü olduğundan şühpeliyim. Daha önce hiç duymadım ve sizin de dediğiniz gibi bu konuda internette herhangi bir dilde dahi olsa bilgi bulunmuyor. Tek bir bilgi var, "o da ön insan ve Homo erectus'tan sonra gelen insan evrimindeki üçüncü basamak" ancak bunu kim ne zaman ve nerede ortaya atmış, bu tanımı ilk hangi Antrolopog kullanmış herhangi bir açıklayıcı bilgi verilmemiş. Bana göre bu en iyi ihtimalle yanlış veya çok eskimiş bir bilgi. Gereği ne ise yapılmalıdır. --Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 01:11, 6 Mart 2012 (UTC)
  • Ben de ya muhtemelen eskiden ortaya atılmış sonradan hatalı olduğu anlaşıldığı için iptal edilmiş ya da sinsi bir vandal tarafından buralara eklenilmiş bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Maddeden çıkaracağım, teşekkürler.--Abuk SABUK msj 01:18, 6 Mart 2012 (UTC)
Böyle bir Homo kavramı varsa bile muhtemelen bu geride elle tutulur gözle görülür fosil kalıntıları bırakmış biyolojik bir insan türünü değil, daha ziyade insan evrimin bir "aşamasını" veya evresini tanımlar diye düşünüyorum. Örneğin şu an 21. yy.'da yaşayan Homo sapiens insanını tanımlamak için Homo technologicus (technological man) demek gibi bir anlam içermiş ve ilgili Viki kullanıcısı tarafından yanlış anlaşılmış olabilir.--Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 01:37, 6 Mart 2012 (UTC)
  • Olabilir. Kayda değer kaynaklarda bahsi dahi geçmediğinden bilgiyi sildim. Teşekkürler.--Abuk SABUK msj 01:42, 6 Mart 2012 (UTC)

Şeytan Ayetleri[kaynağı değiştir]

Merhaba İncelemeelemanı. Şu değişikliği onaylamışsın ancak geri aldım. Madde içerisinde Hz. Muhammed'in İslam dinin peygamberi olduğu bir-iki kez (gerekiyorsa) belirtilebilir ancak tüm "Muhammed" sözcüklerinin "Peygamber" ile değiştirilmesi TBA ihlali. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:32, 9 Mart 2012 (UTC)

Kitabın adını ve ne olduğunu kısaca biliyorum. TBA ile ilgili de bugüne kadar pek çok değişikliği geri aldım ve kullanıcılara Şablon:İsimtakı uyarısını gönderdim. Ancak burada farklı bir durum gördüğüm için onayladım. Küçük bir araştırma yaptım. Belki senin kitap hakkında daha fazla bilgi vardır veya okumuş olabilirsin diyeceğim ama Türkiye'de yayınlandı mı? yayınlanmadı mı onu bilmiyorum. Yayınlanacağına dair haberler var. Yani kitabın her yerinde bizim maddemizdeki gibi Muhammed yazmıyor. Peygamber yazan yerleri de olduğunu yaptığım bu küçük araştırma sonucunda düşünüyorum. Fakat kitap ile ilgili sadece haber niteliği taşıyan kaynaklardan başka bir şey bulamadım. Yani onaylamam yalnızca tek bir nedene bağlı değil. Belirtmek istedim. Kolay gelsin....i.e. msj 00:40, 9 Mart 2012 (UTC)

Lütfen yanlış anlama, senin kasıtlı olarak TBA'yı ihlal ettiğini ima etmedim, bu nedenle izahta bulundum. Aksi takdirde değişiklik özetine "TBA ihlali" der geçerdim. İslamî bir roman olduğu için hikayede peygamber sözcüğünün sık geçmesi doğal. Kitapta nasıl hitap edildiğinin sadece alıntılarda önemi var. Örneğin maddede Resulullah (SAV) kullansak TBA ihlali olur ancak alıntı yapıp; Ali bin Ebu Talib: "Daha sonra Resulullah (SAV) bana gelip ... yapmamı söyledi," dersek TBA ihlali olmaz. Aynı örneği tam tersine de çevirebilirsin. İslam karşıtı bir eserde Hz. Muhammed yerine sürekli bir hakaret sözcüğü kullanılsa, "Yazar kitapta sürekli böyle demiş," diye maddenin her yerinde o lakabı kullanamayız. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 01:01, 9 Mart 2012 (UTC)

Hayır, hayır yanlış anlama diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Aslında sen haklısın, çünkü benim dediğim gibi bazı bir kaç yerde Peygamber denilmiş, ama ben tamamının değiştirildiği sürümü onaylamışım :). Metni daha uzun sanıyordum. Ayrıca aydınlatıcı bilgi için teşekkürler. Kolay gelsin...--i.e. msj 01:14, 9 Mart 2012 (UTC)

IRC kanalı.[kaynağı değiştir]

Selamlar Abuk Sabuk. Şu anda burada olduğunu gördüm, resim telifi ile ilgili bir şeyler danışmak istiyorum. IRC kanalına gelmen mümkün müdür acaba? LuCkY ileti 01:15, 10 Mart 2012 (UTC)

Yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba, genel okunma açısından kolaylık sağlaması için yaptım. Hepsini düzenlemek için zamanım yetmedi. Yazım kuralları bölümü tekdüze bir haldeydi ve okunması oldukça sıkıcı ve yorucu. Kural cümlelerini kalınlaştırarak bir çırpıda hızlı okunmalarını sağlarız ve daha etkili olur diye düşünüyorum. Böylece verilen örnekler arasında okuyucu boğulmaz. Siz ne dersiniz-DRG msj 07:42, 15 Mart 2012 (UTC)

Selamlar. Konu hakkında bilgin olabileceğini düşündüm. Bakabilir misin?--RapsarEfendim? 20:57, 15 Mart 2012 (UTC)

Uçuş kompüteri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Utku. Uçuş kompüteri maddesindeki değişikliğini geri aldım ve tartışma sayfasında bir açıklama yaptım. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 21:35, 15 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba. Açıklama için teşekkür ederim. Diğer maddeye de bakınca aynı şey olduğu izlenimi almıştım, yoksa "uyduruk" olduğunu düşünmedim. Hele ki askeri terminolojide hala daha "emercensi"nin kullanıldığını biliyorken... :) Açıklaman için çok teşekkür ederim, senin de çalışmanı aksattım sanırım, kolay gelsin. Utku Tanrıveremesaj 21:51, 15 Mart 2012 (UTC)

Merhaba i.e. Britannica şablonu bazı maddelerde birden fazla kere (farklı bağlantılara referans verilerek) kullanılıyor: örneğin âmin maddesinde Amon maddesi de kaynak gösterilmiş. Bu nedenle kaynakta Britannica'daki orijinal madde adının belirtilmesi gerekiyor. Zaten madde adları İngilizce olduğu için PAGENAME kullanmamız hatalı yoksa Vikipedi madde adını veriyor. Çok büyük bir işe soyunmuşsun zira bu şablon yüzlerce maddede kullanıldı.

+ İngilizce'de kullanılan format hem "at" sözcüğünü içeriyor hem de yetersiz. Britannica Inc. hangi formatla gösterilmesini istediğini sayfa sonunda belirtiyor. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 01:35, 18 Mart 2012 (UTC)

Sanırım tam olarak incelemediniz. at yazmıyor. Ayrıca söz konusu şablonu belgelendirdim. Kullanımına bakabilirsiniz. Kolay gelsin. --i.e. msj 01:38, 18 Mart 2012 (UTC)
  • Senin son bıraktığın halinde[4] "at" yazıyordu ben kaldırdım. Ayrıca online bir kaynak olduğu için erişim tarihini de belirtmemiz gerekiyor.--Abuk SABUK msj 01:40, 18 Mart 2012 (UTC)
Kusura bakmayın, onu fark etmedim. Son eklediğiniz üçüncü alan erişim tarihi için sanırım? --i.e. msj 01:42, 18 Mart 2012 (UTC)
  • Önemli değil, gözünden kaçmıştır. Evet erişim tarihi için. Kolay gelsin, iyi geceler.--Abuk SABUK msj 01:47, 18 Mart 2012 (UTC)
Eee akıl akıldan üstün, elimize sağlık. Güzel şablon oldu. İyi geceler --i.e. msj 01:50, 18 Mart 2012 (UTC)
  • Evet güzel oldu. Bu arada bendeki versiyon 2011 olduğu için eklediğim bilgiler 2011 yılına aitti, şimdilik tarih olarak sadece 2011 ekleyebiliriz. Online sürümden kontrol edildikçe gün ay yıl eklenebilir. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 01:53, 18 Mart 2012 (UTC)

Kesir sayfasında yaptığınız değişikliğe bir anlam veremedim. Yapmaya çalıştığım yeni bir sayfa yaratmak değildi sadece bir çeviri çalışmasıydı. Bitmemiş bir çeviriyi neden sormadan değiştirdiğinizi sormak istedim. Kolayca bir mesaj yollayarak istediğiniz değişikliği söyleyebilirdiniz. İyi çalışmalar. Learath2mesaj 07:24, 19 Mart 2012 (UTC)

  • Madde üzerinde Kasım ayından beri değişiklik yapmamışsınız, bu nedenle çalışmaya bir gün devam etmeyi düşündüğünüzü bilmiyordum kusura bakmayın. Ayrıca hatalı ya da alakasız kısımlar vardı (fraction sözcüğünün kökeni, uçak mühendisliğindeki formüller gibi); Vikipedi şablonlarına uymayan kısımlar vardı (başlıkların büyük yazılması gibi) bu nedenle düzenlenmesi gerekiyordu. Maddeyi geliştirmeye bu haliyle de devam edebilirsiniz.--Abuk SABUK msj 16:35, 19 Mart 2012 (UTC)

Woow. Ne zamandır yazmayı düşünüyordum da yeterli vaktim olamadı son zamanlarda. Madde harika olmuş ellerinize sağlık. Hediye gibi oldu bana:) --Veryaz bana 00:20, 23 Mart 2012 (UTC)

Prens Sabahaddin[kaynağı değiştir]

Prens Sabahattin iki evlilik yaptı. Kafkas kökenli Tabinak Hanım ile evliliğinden Fethiye Kendi adında bir kızı dünyaya geldi (1899 -1986), diğer Hanım Hasan ile Şaban (ikizer) oluyor.

Bugün Torunları soyadı'nın: Sarmaşık.

Paşazade Yücel Efendi Hazretleri (d. 1970, İstanbul), - Salih - Hasan Bey - Sultanzade Mehmed Sabahaddin - Damat Mahmud Celalettin Paşa - Damat Gürcü Halil Rifat Paşa.

Paşazade Kerem Efendi Hazretleri (d. 2006, İstanbul), - Yücel - Salih - Hasan Bey - Sultanzade Mehmed Sabahaddin - Damat Mahmud Celalettin Paşa - Damat Gürcü Halil Rifat Paşa.

Paşazade Zafer Efendi Hazretleri(d. 1977, Babaeski), - Günay - Ali - Hasan Bey - Sultanzade Mehmed Sabahaddin - Damat Mahmud Celalettin Paşa - Damat Gürcü Halil Rifat Paşa.

Paşazade Timur Can Efendi Hazretleri (d. 1978, Almanya), - Sebahattin - Şaban Bey - Sultanzade Mehmed Sabahaddin - Damat Mahmud Celalettin Paşa - Damat Gürcü Halil Rifat Paşa.


http://www.ysearch.org/search_view.asp?uid=XWBWW&viewuid=AWCUQ&p=1

Silme ve değişiklik özetleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Asbest maddesine Kullanıcı:Serhan Tümer'in bayağı güzel katkıları var ve kendisi jeoloji mühendisi olduğunu söylemiş. Bunları silip atmak yerine ufacık bir düzenle kurtarabiliriz. Bir de "şu değişiklik özeti yazma" işine biraz daha özen gösterirsen değişiklikleri takip etmemiz kolaylaşır. Kullanıcı:Zohak'a da mesela, gördüğüm kadarıyla güvenilir kaynaksız ve İslam'la ilgili tartışmalı içerik eklediği için vandal muamelesi yapılıyor. Ona da değişiklik özetlerinde neden sildiğini izah edersen katkılarında gelişme görülebilir. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 15:21, 30 Mart 2012 (UTC)
Merhaba. Tercih meselesi ve ben reddetmeyi tercih ettim. Zohak ise spekülatif bilgiler ekliyor, konuyla alakası olmayan içerikler. Kendisiyle bir konuşma oldu zaten ufak. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:29, 30 Mart 2012 (UTC)
Kendinden önce yapılanlar hiçe sayılıp, siliniyor ve başka bir içerik ekleniyor, kaynaksız ekleniyor, ülkemiz gibi ifadeler kullanılıyor, üslup ve dil ansiklopedik değil, imza ekleniyor. Bunlar "benim için" gayet yeterli sebeplerdir.--RapsarEfendim? 19:49, 30 Mart 2012 (UTC)
  • Bu abarttığın hataları düzenlemem 30 saniyemi aldı. VP:BKYS? --Abuk SABUK msj 19:57, 30 Mart 2012 (UTC)
Dediğim gibi tercih meselesi. Düzeltmişsin, eline sağlık. Düzeltme yaptığın için seni suçlayamam, yahut yanlış bir şey yaptığını söyleyemem ya :) Bene göre benim yaptığım da doğru; ama seninki daha doğru diyeyim.--RapsarEfendim? 19:59, 30 Mart 2012 (UTC)
  • Amacım düzenlediğim için takdir beklemek değildi. Bu konudaki düşünceni az da olsa değiştirebildiysem yeterli bana. Her yeni başlayanın senin-benim yazdığım standartlarda madde yazmasını beklersek işimiz uzun. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 20:06, 30 Mart 2012 (UTC)
Tabii ki de değildi. Öyle bir şey demedim :) Zaten ne zamandır eline sağlık amaçlı bir ziyaret yapmayı düşünüyordum mesaj sayfana. Maddelerde ufak eklemeler yaptığın, kaynak eklediğin, okuması zevkli kavram maddeleri açtığın ve değişiklik özeti yazdığın için :) İyi akşamlar tekrardan.--RapsarEfendim? 20:08, 30 Mart 2012 (UTC)
  • Teşekkürler; senin de katkıların takdire şayan. İyi akşamlar.--Abuk SABUK msj 20:17, 30 Mart 2012 (UTC)


İrtifa ve Rakım[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. "İrtifa" ve "rakım" maddelerinin içerikleri, İngilizce Vikipedi'de tek bir maddede toplanıyor. O nedenle birleştirme şablonu koymuştum. İngilizce Vikipedi'yi baz alarak çalışma yapma yanlısı değilim elbet; ancak intervikilerde sorun çıkacağını düşünmüştüm. Sanırım rakım maddesindeki intervikinin şuraya verilmesi gerekiyor. Ne dersiniz? İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:25, 2 Nisan 2012 (UTC)
  • Merhaba Utku. Elevation sözcüğü daha çok coğrafi yükseklikleri verdiği için rakımı yeterince karşılıyor bence. İrtifa Türkçede daha çok hava taşıtları ve gök cisimleri için kullanılıyor. Rakımı elevationa, irtifayı altitude'a bağlamak daha yerinde. Zira İngilizcede de elevation coğrafi şekillerin yüksekliği için kullanılıyor. Dikkat edersen Türkçede şöyle kullanıyoruz: 5000 feet rakımlı bir tepeye tırmandım. Uçağın irtifası 5000 feetti. İngilizcede altitude bazen rakım gibi kullanılıyor ancak Türkçede rakım "hiçbir zaman" irtifa olarak kullanılmıyor.

AMSL kavramı tamamen farklı. İrtifayı AMSL cinsinden "de" ifade edebilirsin. AMSL, AGL, pressure altitude gibi çok farklı irtifa türleri var. Örneğin bir uçak AMSL 5000 feette uçarken aynı anda AGL 3000 feete ve PA 1000 feette uçuyor olabilir. Bu nedenle AMSL bir alt kategori olduğu için rakımın ya da irtifanın yerini alması hatalı olur bence. Zaten şu an AMSL maddemiz mevcut (ortalama deniz seviyesinden yükseklik).--Abuk SABUK msj 15:44, 2 Nisan 2012 (UTC)

  • "Rakım" için "elevation" karşılığı aklıma gelmemişti, teşekkürler, iyi çalışmalar. :) Utku Tanrıveremesaj 16:48, 2 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Son yorumun üzerinden birkaç gün geçtikten sonra gerekli değişikliği yapacağım. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:47, 2 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba kaynak eklemeyi bilmiyorum ne yazkki :D onu öğrenebilirsem sorun çıkmaz herhalde gene yanlışlar olur bunun doğrusunu göstermede size güveniyoruz :)


İyi Çalışmalar

Slymnfb (tartışma) 16:30, 3 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkürler :)


Slymnfb (tartışma) 16:43, 3 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Vikipedi:Biçem el kitabında İngilizce'den çeviri olduğu için mi "değiştirilebilir" demiş, yoksa genel bir yorum mu yapılmış? Belki sadece "topluluk kararıyla değiştirilebilir" kısmını bırakmak daha uygun olabilir.--Abuk SABUK msj 00:09, 5 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. İngilizceden çevrildiği ve istenildiği takdirde topluluğumuzun kararlarına göre değiştirebileceği yazılıydı. Şu anda yürürlükte olan her politikamız değiştirilemez mi zaten? :) Bu şablon ne zaman eklenmiş biliyor musun? Burada, 2006 yılında. O zamandır kimse fark etmemiş nedense. Dediğim gibi her politikamız değiştirmeye müsait olduğundan bu bana gereksiz gibi geldi.--RapsarEfendim? 07:30, 5 Nisan 2012 (UTC)
Bu arada bu sayfada biraz temizlik yapmak gerek. Vikipedi'nin biçimsel düzeninin dışına çıkılarak Türkçe dil bilgisi ve yazım kurallarına da girilmiş. "Yön isimleri ve bölgeler", "kurumlar" gibi başlıklar mesela.--RapsarEfendim? 07:36, 5 Nisan 2012 (UTC)
  • Eh gitsin o zaman. İleride değiştirmeye kalkarsak ve "yönergenin içinde yok böyle birşey" derlerse, seni sorumlu tutarım :) O dilbilgisi kuralları diğer dillerde de var. Sanırım amacı, "dilbilgisi kurumları ne derse desin Vikipedi'nin kullanımı bu şekilde" diye vurgulamak. Zira dikkat edersen genel eğilimlerden farklı uygulamalarımız olabiliyor, başlıklara küçük harfle başlamak gibi.--Abuk SABUK msj 15:50, 5 Nisan 2012 (UTC)
Diğer dillerde şu var mı? İntervikisi yok ama?.. Bu zaten yeterince iş görür gibi. Bir de şu var, yarım yamalak bir sayfa. Vikipedi'nin biçem rehberinde kalın yazı nere kullanılır, başlıklar nasıl yazılır gibi Vikipedi'ye özgü ve teknik bilgileri toplasak nasıl olur?--RapsarEfendim? 15:57, 5 Nisan 2012 (UTC)
  • Böyle alt sayfalar var ama "BEK (x dili)" diye bir sayfa var mı bilmiyorum, olması da çok mantıklı değil gibi. Eğer birleştirilmelerini teklif edersen desteklerim. Bir tane adam gibi biçem kitabımız olması düzensiz ve bölük pörçük, bakımsız 3 tane olmasından iyidir (en azından şimdilik). Ancak VP:TSYH sayfasının ayrı kalmasından yanayım.--Abuk SABUK msj 16:13, 5 Nisan 2012 (UTC)
Önerim şu yönde esasen: Mevcut biçem kılavuzumuz sadece Viki formatıyla ilgili biçemleri ve kuralları içerecek. Başlıklar, bağlantılar, giriş kısımları, paragraflar, eğik yazı vs. Teknik kısımlar diyebiliriz. Türkçe Vikide düzgün madde yazacaksan, buraya bakacaksın. Her şey orada. Tabi daha özel konular için ayrı sayfalar açılabilir. Bir de Türkçe kurallarını içeren bir sayfamız olacak. Unvanlar nasıl yazılır, büyük harfler, noktalama işaretleri vs. Bu ise sadece Vikiyle değil, günlük hayatta da lazım olacak bir kılavuz. Bu noktada o yukarıda verdiğim yarım yamalak sayfayla Türkçe kuralları birleşecek. Sık yapılan hatalar zaten ikisine de dahil edilemez, Türkçe kurallarını derlediğimiz sayfadan oraya bağlantı verilir. Ne dersin?--RapsarEfendim? 16:18, 5 Nisan 2012 (UTC)
  • Bunu çalışma sayfamda uygulayacağım. Orada netleştireceğim. Neyse, bir sorum olacaktı. Yabancı özel isimlere gelen yapım ve çekim ekleri, Türkçe özel isimlere gelen ekler gibi mi davranır? Yani kesme işareti konusu. Ek olarak bu ekler o kelimenin okunuşuna göre mi yoksa Türkçe okunuşuna göre mi (françois mesela. Fransua mı François mi) ek alır? Daha büyük sorun ise hem yabancı olan hem de özel isim olmayan kelimelerde bu ekler nasıl davranır? :)--RapsarEfendim? 22:23, 5 Nisan 2012 (UTC)

Tartışma sayfaları geri aldığın yorum hakkında[kaynağı değiştir]

Bu yorumdaki maddeyi geliştirecek herhangi bir nitelik göremedim. Sadece hiç bir düzeltme/geliştirme yapmaksınız insanların çalışmalarını aşağılayıcı bir metin olarak gördüm. "..Roman tadında. Vallahi İngilizce Wikipedia'ya bakınca imreniyorum. Ansiklopedi işte öyle yazılır. Bu madde asla bir ansiklopedi maddesi olamaz.." Bu yorumu okuyan insanlarda, "yazık bir insan vikipediden soğumuş hadi maddeyi düzeltelim" anlayışı doğar mı? '''MEOGLOBAL''' (mesaj) 00:43, 6 Nisan 2012 (UTC)

  • Bir de şu gözle bakın lütfen. Mesajın metni şu:
Bu maddeyi bu ansiklopedinin en uzun ve en faydasız maddesi olmaya aday gösteriyorum. (...) Sanki ansiklopedi maddesi değil 27 Mayıs ile ilgili bir gazete tefrikası okudum. Diyaloglara varana kadar yazılmış. Roman tadında. Vallahi İngilizce Wikipedia'ya bakınca imreniyorum. Ansiklopedi işte öyle yazılır. Bu madde asla bir ansiklopedi maddesi olamaz. Fazlalıktan taşmakla birlikte yetersizlikten kırılıyor çünkü. Galiyev 19:31, 18 Kasım 2008 (UTC)

Kullanıcı şu hususlara dikkat çekmiş:

  • Gazete yazı dizisi gibi yazılmış.
  • Gereksiz detaya girilmiş (diyaloglar vs.)
  • Roman dili kullanılmış (üslup sorunu)
  • Çok uzun olmasına rağmen içeriği yeterli değil.

Evet kaba bir dille yazmış ama haklı olduğu hususlar var. Eleştirileri sansürlememize gerek yok. Forum ya da gazete sitelerinden farkımız olsun değil mi?--Abuk SABUK msj 15:42, 6 Nisan 2012 (UTC)

27 Mayıs Darbesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

27 Mayıs darbesi sayfasında yaptığım eklemeyi geri almışsınız.

Gözden geçirmenizi rica edeceğim çünkü söz konuyu broşür 26 Mayıs darbesi hakkında, darbe yapanlarca basılıp dağıtılmış bir resmi yayındır. Lütfen işlem yapmadan önce ilgili sayfaya dikkatli bakın ve dış bağlantı kurallarıyla ilgili sayfada yazılanları dikkatli okuyun.

Selamlar. Şurada çalışmalara başlamıştım. Noktalama kuralları başlığına kadar bir şeyler yapmaya çalıştım. Madde girişleri, başlıklar ve alt başlıklar, iç ve dış bağlantılar ile eğik yazı hakkında bilinmesi gereken temel şeyleri yazmaya çalıştım. Sence nasıl? Müdahalede bulunabilirsin sayfaya istediğin gibi.--RapsarEfendim? 21:32, 11 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Oldukça güzel görünüyor, ara sıra ben de birşeyler eklerim. Eline sağlık.--Abuk SABUK msj 22:39, 11 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkürler. Başka hangi başlıkları ekleyelim oraya? Kaynak gösterimi, notlar kısmı, ayrıca bakınız(?), dosya kullanımı, şablon kullanımı, kategoriler(?) aklıma gelenler ama... Biçemin dışına mı çıkmış oluyoruz?--RapsarEfendim? 22:43, 11 Nisan 2012 (UTC)
  • Biçem kavramı çok geniş. Bahsettiğin konuların hepsi stil ve sayfa düzenine girdiği için bulunmaları çok iyi olur. Kısaca birşeyin sayfada nereye ve nasıl konulacağı ile ilgili her şeyi ekleyebiliriz. Kalın yazıları göremedim bu arada. Bir de Kaynakça/Dipnotlar/Notlar kullanımında ciddî bir standart sorunumuz var. Bir de el kitabı yerine kılavuz kullanımı daha doğru olmaz mı dersin, "biçem kılavuzu" şeklinde.? Topluluk kararı gerekli elbette. --Abuk SABUK msj 23:21, 11 Nisan 2012 (UTC)
Kalın yazıyı giriş dışında kullanıyor muyuz ki? Çok çok özel durumlar dışında (spor maddelerindeki bazı yerlerde mesela) kullanmıyoruz bildiğim kadarıyla. Kılavuz daha iyi gibi duruyor, evet.--RapsarEfendim? 10:12, 12 Nisan 2012 (UTC)

Diğer başlığı bununla birleştirsek daha iyi olur. Zaten bu maddede bütün ülkeler detaylı olarak açıklanmış, kimse vizesizleri madde olarak bulmak istemez gibi geliyor. Teşekkürler '''MEOGLOBAL''' (mesaj) 19:45, 13 Nisan 2012 (UTC)

  • Merhaba Hedda. Aramıza yeniden katılmana sevindim.--Abuk SABUK msj 21:15, 13 Nisan 2012 (UTC)
  • hoş bulduk abuk. ya tamamen can sıkıntı valla. hatta buradayken bile yapacak bir şey bulamıyorum ^^ o kadar sıkılıyo canım yani. ^^ -— heddagabler 21:21, 13 Nisan 2012 (UTC)
  • Anayurt Oteli'ni izleyesim geldi ama nette bulamadım filmi. Ben de Games of Thrones izliyim en iyisi. Bu arada önereceğin filmler varsa beklerim bir liste ^^ bir de kitap listesi ehehhe ^^ — heddagabler 18:18, 16 Nisan 2012 (UTC)

Yoğunluk irtifası maddesinde Uçuş kompüteri diye bir bölüm geçiyor. Tdk'dan kontrol ettim. Böyle bir kelime yok. Zaten olsa da biraz komik duruyor. Bunu Uçuş bilgisayarı şeklinde değiştirsek daha güzel olacak gibi. Ne dersin? '''MEOGLOBAL''' (mesaj) 20:07, 17 Nisan 2012 (UTC)

Selam Abuk Subuk,

Sanırım meslektaşız :) Açtığın ve geliştirdiğin maddeleri mutlulukla izliyorum. Havacılıkla ilgili madde yazmanın en zor kısmı sanırım genel geçer olarak çoğunlukla İngilizce, azcık Türkçe "tarzancaya" yakın bir terminolojisi olması... Bunu en son bu mesajı yazarken uçuş kompüteri ile ilgili gelen mesajda da görüyorum. Olabildiği kadar Türkçeleştirerek açman süper. Ama ben parantez içinde İngilizcesi'ni de yazıyorum ve bir de İngilizcesini yönlendiriyorum ki arayacak kişi öyle de olsa bulsun. Örneğin yoğunluk irtifası işin doğrusu evet ama hep density altitude'a alışmış biri için bir garip geliyor. :)

Ben bunu şöyle hallettim diyebilirim.

Yakıt boşaltımı, (Genellikle havacılıkta kullanılan İngilizce tabirleri ile: Fuel dumping veya fuel jettison)

Senin görüşün nedir? Yoksa sırf bu yüzden ben havacılıkla ilgili madde açmaktan neyin gerçekte doğru olduğunu bilemediğimden uzak duruyorum. :)

Sevgilerle... İyi inişler. --Math34 ileti 21:01, 17 Nisan 2012 (UTC)

Mutabıkız ve evet haklısın :) Sadece bazen bazı terimler öyle dilimize alışmış ki aslında doğrusu olsa da Türkçesi garip geliyor. Sevgiler...--Math34 ileti 21:43, 17 Nisan 2012 (UTC)
İyi geceler...--Math34 ileti 21:54, 17 Nisan 2012 (UTC)
Değerli Abuk SABUK'a, havacılık ile ilgili yaptığı eşsiz katkılardan dolayı, kabul etmesi dileklerimle. (Alman Hava Kuvvetleri, Korgeneral rütbesi.)Utku Tanrıveremesaj 21:49, 19 Nisan 2012 (UTC)

Türk Hava Kuvvetleri rütbesi adil kullanım olunca... :) Utku Tanrıveremesaj 21:49, 19 Nisan 2012 (UTC)

  • Estağfurullah... Haddime olmasa da, bir şekilde motivasyon gerek herkese. :) İyi geceler. Utku Tanrıveremesaj 21:52, 19 Nisan 2012 (UTC)

Pilotluk hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ufak, tek motorlu (yabancıyım biraz, tek motorlu deniyor değil mi böyle ufak uçaklara) uçak kullanmak için lisans çıkarmak nasıl olur? Daha önemlisi ücreti ne kadardır?--RapsarEfendim? 21:50, 19 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Son fiyatları bilmiyorum açıkçası ve maalesef telefon etmediğin sürece sitelerde bu bilgileri pek vermiyorlar. Türkiye'de kaba bir tahminle 10 bin dolar civarına tek motorlu PPL lisansı alabilirsin sanırım. En az 45 saat uçman gerekiyor ve yeni başlayanlar genelde 60-70 saatte kursu tamamlayabiliyorlar. Yani birisi sana 8000 dolar vs gibi bir fiyat verirse muhtemelen minimum uçuş ücretini kastediyordur.--Abuk SABUK msj 22:02, 19 Nisan 2012 (UTC)

Hmm. Henüz 340 liralık ehliyet masrafını aylardır denkleştiremeyen bir öğrenci olarak şimdilik askıya alabilirim :) Mümkün müydü bilmiyorum, ama İstanbul üzerinde turlamak güzel olacaktı :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:07, 19 Nisan 2012 (UTC)
  • Ehliyet sınavında başarılar. Okul bitene kadar beklesin o zaman :) İleride bir sorti deneme uçuşu yaparsan (yaklaşık 100-150 dolar tutar sanırım) uçuş öğretmeni uçağı kontrol etmene bir süre izin verir. Böylece hem zevkli olup olmadığına hem de midenin kaldırıp kaldırmayacağına karar vermiş olursun. Eğer bu ilk uçuş sonrasında uçuş kursu almaya karar verirsen, bu ilk uçuşu da şahsî uçuş kayıt defterine (log) işlettirebilirsin yani boşa gitmez.--Abuk SABUK msj 22:14, 19 Nisan 2012 (UTC)
Sınav falan tamam. Sadece en sondaki ücreti yatırmak ve emniyetten talepte bulunmak kaldı :) Bilgi için sağ ol, aklımda bulunsun.--RapsarEfendim? 22:17, 19 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba tekrardan. İttifakı mı doğru ittifağı mı, neden?--RapsarEfendim? 17:52, 21 Nisan 2012 (UTC)

Selam Abuk Sabuk. Sanırım şunun tartışma sayfasını oluşturmayı unutmuşsun. Haberi vereyim dedim. İyi geceler. --Reality (mesaj) 00:04, 22 Nisan 2012 (UTC)

  • Bir de mesaj sayfamın sonlarındaki Osmanlı İmp. gerileme dönemi kısmına bakabilir misin?--RapsarEfendim? 19:36, 23 Nisan 2012 (UTC)
  • Tüm imparatorluklar bu süreçlerden geçtikleri için[5] küçük yazılmaları gerekiyor. Bu nedenle Osmanlı sözcüğünü de yazmak gerekir. Bununla birlikte, herhangi bir nedenle özel olan ve kendine has adı olan dönemler büyük yazılıyor: Fetret Devri, Lale Devri gibi.--Abuk SABUK msj 21:41, 23 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkürler.--RapsarEfendim? 21:49, 23 Nisan 2012 (UTC)

Altın Örümcek[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Şuradaki eleştirilerin bir kısmı Vikipedi'yi geliştirmeye yönelik. Hepsini silmek yerine adaba uymayan kısımları bloke etmek daha mantıklı olabilir. Cevap vermek isteyen Vikipedistler olabilir. Eleştirileri de övgülerle eşit görmeli, sansürlememeliyiz bence. Bu Vikipedinin özgür ruhuna aykırı. Sevgiler.--Abuk SABUK msj 16:02, 24 Nisan 2012 (UTC)

Aslına bakacak olursan, bende epey bir düşünmüştüm :). Bende başından bu yana yarışmayı takip eder ve oylamalarına katılırım. Belki bilirsin, o yıllarda çok büyük tartışmalar olmuştu bu konularda. Sanırım bu tartışmalar, hatırladığım kadarıyla PCnet dergisinden jüriliğe davet olmadığı için alevlenmişti. Daha sonra yine özellikle dergiler başta olmak üzere pek çok konuda sorunlar da yaşanmıştı, o yıllarda. Yani aslında o yorumlar o tarihlere ait olduğu ve şu anda o tartışmalar olmadığı, kabul edilen bir yarışma olduğunu bildiğimden dolayı almıştım °‿°...--« ί.е. ℳ§₮» 16:09, 24 Nisan 2012 (UTC)
  • İyi niyetinden şüphem yok :) Belki sadece ilk mesajı bırakabiliriz.--Abuk SABUK msj 16:57, 24 Nisan 2012 (UTC)
Yukarıdaki cümleye başlarken iyi niyetimi belirtecektim. Kalp kalbe karşı olduğu ve duyarlılığın için teşekkürler. Dediğin gibi de olabilir. Sadece bana oradaki yorumlar biraz o zamanın havasını yaşattı sanırım :) --« ί.е. ℳ§₮» 17:00, 24 Nisan 2012 (UTC)
  • Senin adına başvuruyu yaptım. Tek yapman gereken şu gerekçe kısmındaki benim yazımını silip kategorinin adının neden değitirilmesini istediğine dair bir gerekçe girmen. Kolay gelsin .)--Reality (mesaj) 13:04, 26 Nisan 2012 (UTC)

Merhabalar, şeriat maddesinde kullanıcı:Zohak'ın geri aldığım değişikliklerini geri getirmişsiniz. Orada gerekçelerimi yazmama rağmen açıklama yapmadan geri almışsınız. Bahsettiğim kullanıcı özellikle islam dini ile ilgili maddelerde çoğu zaman kaynaksız ve taraflı bakış açısıyla değişiklikler yapmakta, kaynak olarak hep aynı siteyi göstermekte. Kaynak olarak gösterilen site [6] son derece güvenilmez blog sitesi tarzında. Site ve yazarlar hakkında en ufak bir bilgi yok, yazılanlar doğrulanamaz kişisel yorumları yansıtmakta. Okuduğum makalelerin çoğunda "bu şekilde düşünüyoruz" gibi ifadeler var. kullanıcı mesaj:Zohak sayfasında yapılan uyarıları görebilirsiniz. Bilgilendirmek istedim. Teşekkürler.

Not: Kullanıcıya gönderdiğiniz mesajı şimdi gördüm, iyi çalışmalar-DRG msj 17:01, 3 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Abuk, umarım iyisindir. Seni hizmetli adayı gösterdim. Derhal kabul et! . Şaka bir yana, kabul edersen seçileceğine inanıyorum ve hizmetli olarak çok yararlı katkılar yapabilirsin. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 15:48, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Politikalara hizmetliler kadar hakim olmadığını düşünerek haksızlık ediyorsun kendine bence. Ama yoğun işlerin ve başka planların varsa ne diyeyim :) Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar, kolay gelsin... --Berm@nyaİleti 17:59, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Dinî şahsiyetler[kaynağı değiştir]

Merhaba Dr. Dinî şahsiyetlerin sayfalarına ilgili ayetlerin tamamını eklediğini farkettim. Bu ayetler Vikikaynak'ta mevcut olduğu için sayfada ayetleri özetlemek ve sayfa sonuna Vikikaynak kutusu eklemek daha uygun olur. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 17:16, 11 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. İlgili dini metinlerin orijinallerini aynen koyup özet çıkarmamayı özellikle tercih ettim çünkü bu durum detaylarda anlam kaymasına ya da eksik anlam çıkarımına sebep olabilir. Zira bazı şahsiyetler hakkında her dinde birebir aynı ifadeler olmayabiliyor. Tolga ☪ (mesaj) 17:48, 11 Mayıs 2012 (UTC)

Aynı mantıkla örneğin Kitabı Mukaddes'te o şahısla ilgili tüm metinleri de eklememiz gerekir. Hatta dinî olmayan metinler için de aynı mantığı yürütebiliriz. Vikikaynak'ta Kuran'ın tamamı mevcut.--Abuk SABUK msj 20:36, 11 Mayıs 2012 (UTC)

Bence diğer kaynakların da eklenmesinde sakınca yok. Örneğin Kârûn maddesi yalnızca Kur'an'da geçen bir şahıs ve bilgi olarak sadece Kur'an metni kullanılabiliyor. Bu sebeple ayeti aynen eklemek gerekiyor diye düşünüyorum. --Tolga ☪ (mesaj) 08:19, 14 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Şunun gibi değişiklikler en azından bir değişiklik özetini hakediyor bence. Sonuçta Abdülkabe için de kaynak yok. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 18:59, 18 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Tartışma sayfasında belirttin diye gerek duymamıştım. Ama haklısın, bundan sonra biraz daha dikkatli olurum. İyi geceler.--RapsarEfendim? 20:34, 18 Mayıs 2012 (UTC)

Sağ Tuşla yeni sekme açarak vandalizm yapılabilir mi? ile ilgili...[kaynağı değiştir]

Cevabın için müteşekkirim. Baki Tuğ'un bir vikipedi yazarı olduğunu zannedecek kadar da cahilmişim; hoş, bunda açılan sekmede "Az önce Baki Tuğ sayfasına..."daki "Az önce.." ifadesi sebep oldu. Sayende söz konusu vandalizmi de gördüm ki; böyle bir değişiklik yapacak bile olsam; yazım kurallarına veya en azından "Caps Lock" tuşuna basılı olarak yazmamaya dikkat ederdim. Vaktiyle Vikipedi'ye bir katkıda bulunabilirim ümidiyle hesap açmıştım, lakin pek bir mesai de harcayamadım açıkçası. Deneme tahtasını bile doğru dürüst kullanmış değilim. Sanırım birileri benden habersiz IP adresimden pek de legal olmayan işler yapıyor. İlgin ve cevabın için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Hoşça ve mutlu kal. Cenk Yüksel (mesaj) 20:57, 3 Haziran 2012 (UTC)

Yusuf Hayaloğlu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Hayaloğlu bildiğim kadarıyla Alevi (cenaze töreni cemevinde düzenlenmişti). Alevi kategorisini kaldırmanın biçem vs. ile ilgili başka bir nedeni mi var? --Abuk SABUK msj 20:16, 3 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Bizde böyle bir politika yok; ancak şurada, bu gibi kategorilerin eklenmesi için maddede kaynaklı bir bilgi olması gerektiği yazılı. Sonuna kadar katılıyorum. O kategoriyi temizlerken kaynaklı bilgiyi bir kenara bıraktım, madde içinde alevilikle ilgili herhangi bir ifade geçen maddelerden bu kategoriyi kaldırmadım. Kaynak varsa elbet eklenebilir, bir sıkıntı yok.--RapsarEfendim? 21:04, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Zaza olduğu ile ilgili de kaynak yok maddede. Muhtemelen her iki bilgi de doğru. Herneyse ilgilenen olmazsa bir ara bakarım. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 21:23, 3 Haziran 2012 (UTC)
Ben sadece aleviler kategorisini temizlemiştim, o yüzden onu kaldırmadım, daha doğrusu dikkatimi dahi çekmedi :) Bu arada sen ne düşünüyorsun bu konuda?--RapsarEfendim? 21:24, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Çok mantıklı. İlgili klavuz Vikipedi'ye kazandırılabilir.--Abuk SABUK msj 21:27, 3 Haziran 2012 (UTC)
Bayağıdır sık kullanılanlar kısmında ama sıra gelmedi :) Daha biçem rehberimiz var mesela. Sahi, onunla sen ilgilenebilir misin? Sen bu konulara biraz daha hakim gibisin.--RapsarEfendim? 21:29, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Söz vermeyeyim ama sana yardımcı olurum. Farkındaysan çok takılamıyorum buraya. Çalışırken bir iki değişiklik yapıyorum.--Abuk SABUK msj 21:35, 3 Haziran 2012 (UTC)
Ben o konuya hiç yoğunlaşamıyorum. Senin çalışma sayfana falan aktararalım, en azından ufak ufak da olsa ilerler :)--RapsarEfendim? 21:39, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Peki sen bilirsin :) --Abuk SABUK msj 21:43, 3 Haziran 2012 (UTC)

Selam Abuk. TBA ihlali gerekçesiyle kaldırılabilecek bir kelime değildir. Alt yazısı fazla uzun oldu filan desenize :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:14, 9 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Iggydarsa. Şu kavramın karşılığı olarak Aviyam mı, Aviya mı daha yaygın sence? Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:28, 12 Haziran 2012 (UTC)

Selam Abuk, İbranice yazılışına baktığımda Aviya olarak gözüküyor. Bazı kişiler için her iki isim de "interchangable" olabildiği gibi (bkz: Aviyam) sıklıkla kullanılan şekli Aviya'dır. Kolay gelsin -- Iggydarsamesaj 16:58, 12 Haziran 2012 (UTC)

Tehlikeli madde kuralları hk.[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Az önce "tehlikeli madde" maddesini oluştururken, tehlikeli madde kuralları maddesine rastladım. Gördüğüm kadarıyla madde havacılıktaki tehlikeli madde kurallarına yönelik olarak yazılmış. Fırsatım olduğunda maddeyi Amerika'da ve Avrupa Birliği dahilinde kabul görmüş, denkliği kabul edilen standartlar dahilinde genişleteceğim. Siz de fırsatınız olduğunda maddeyi havacılık anlamında geliştirme ve kaynaklandırmaya yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. İyi çalışmalar. :) Utku Tanrıveremesaj 19:49, 13 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Abuk, açtığın Mah-jongg maddesinin tartışma sayfasında madde adıyla ilgili bir yazı var. Maddeyi sen açtığın için görüş bildirmenin iyi olacağını düşündüm. Uygun dersen madde adını değiştirelim. Kolaylıklar–h.çağrımsj 07:00, 14 Haziran 2012 (UTC)

İzmir-Selçuk İlçesine Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba Ben Selçuk ilçesi sayfasına resim yüklemek istiyorum ama beceremedim yardım edebilirmsiniz ?

iyi çalışmalar

Slymnfb (mesaj) 14:30, 16 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz ![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 07:10, 17 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:00, 25 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Önerileriniz için teşekkürler. Aslında ben Wikipedia'ya meteorolojideki boşlukları doldurmak için kaydoldum, işe de okulda bizzat kurmuş olduğum öğrenci topluluğunun sayfasını açarak başlamak istedim. Yalnız hem benim topluluğum çok yeni, hem de ben burada çok acemiyim, az evvel silinmeye aday olan o sayfaya G250 / G251 dersleri ile ilgili bilgi daha ekledim. Sizce başka neler yapabilirim.

Saygılar --White_Fox 17:472, 26 Haziran 2012 (UTC)

Başlığı "Bilkent Fırtına Delileri Topluluğu" olarak da değiştirmek istiyorum. Yalnız bunu yapınca SAS'daki görüş bildirme opsiyonu uçuyor. Bunu nasıl yapacağız ? Yani, topluluğun sayfasını değil doğrudan topluluğu anlatmak istiyorum. --White_Fox 20:48, 26 Haziran 2012 (UTC)

Ana başlığı düzeltme hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam, ben dün şöyle taslak bir başlık daha açtım, bu ana başlıktaki Salınımın s'sini nasıl küçülteceğim ?

Bir de bilgi kutusu şablonu yapmayı beceremedim :( Şuradaki gibi bir bilgi kutusu şablon yapmak istiyorum.

Şu sayfada beceremedim şablon yapmasını

{{{ad}}}
sembol
sınıflandırmasıD Ailesi (Dikey gelişimli)
özellikleriçoğunlukla yoğun sağanak fakat kuru havalarda virga şeklinde olabilir

Burada ne eksik şablon neden çalışmıyor ? :( --White Fox come to me 11:39, 29 Haziran 2012 (UTC)

Hocam aslında o maddenin ana başlığını Cumulonimbus yerine Kümülonimbus yapsak daha iyi olacak. Çünkü Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde de Türkçe kullanımda da kümülonimbus kullanılıyor. --White Fox come to me 17:33, 29 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Bu madde adı doğru mu acaba? Sonuçta THY de bir kuruluş, kesme işaretiyle ayrılmaması gerek ama tam da emin olamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 21:36, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar. Dil klavuzlarında göre ve benim bildiğim kadarıyla ayrılma"ma"sı gerekir. Gelgelelim bu kural Türkçedeki en yaygın hatalardan biri. THY'nin kendi sitesine gitsek muhtemelen onlar da ayırıyordur. Bence biz doğru bildiğimiz şekilde yazmaya devam edelim.--Abuk SABUK msj 21:49, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkürler. Ama THY'nin artık markalaşmış olduğu gerçeği de var, kafamı kurcalıyor :) Sarar'dan, Damat'tan diyoruz örneğin.--RapsarEfendim? 21:53, 1 Temmuz 2012 (UTC)
  • Geldim, bilgisayar başında değildim. Güzel bir noktaya değinmişsin. Benim ibre hala ayrılmamasından yana ama Vikitoplum'a bir danışabiliriz istersen. Lucky ve Muallim Fatih Erdem'in de fikirlerini alabilirsin.--Abuk SABUK msj 22:22, 1 Temmuz 2012 (UTC)
  • Benim düşüncem ayrılması yönünde. Çünkü bu bir kısaltma. Türk Hava Yolları'nın tam adı Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığıdır. Örneğin Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Turkcellin, Turkcellde gibi kullanımlar firmanın adının daha önce hiç görmeyenler tarafından yanlış anlaşılmasına neden olabilir. Halbuki Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketinin kullanımında bir sorun olmaz, sondaki şirket kelimesi herkes tarafından bilinen bir kelimedir. Kurumunun, ortaklığının, bakanlığının, üniversitesinin, başkanlığının gibi kelimelerin kesme işaretsiz kullanımında bir sorun olmaz. Özetle yanlış anlaşılmalara neden olabileceğinden kısaltmalarda kesme işaretinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yorumu TDK'nin kurallarına istinaden yapıyorum. LuCkY ileti 11:05, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Hmm. Mantıklı gözüktü.--RapsarEfendim? 11:07, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Bir de ciddi cevap[kaynağı değiştir]

Tesekkürler. Kullanıcı adınızdan benim gibi kendi kendisi ile dalga geçebilen, mizah anlayısı ortalamanın üzerinde biri olduğunuzu anlıyorum. Katkılarınızı da takdirle izliyorum. Umarım sizi üzecek birsey yapmadım.

Özet konusuna gelirsek, çoğunluğun bizler gibi gülüp geçeceğini düsünüyorum -ya da umuyorum diyelim- (ve biraz da frene basmayı deneyelim tabii... :-)

Aksi takdirde basa gelen çekilecek, ne yapalım? Büyüklerimiz "akacak kan damarda durmaz" demis. Sizin gibi dostlar sağolsun.

Sevgiler. --E4024 (mesaj) 20:01, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkürler (: Şu maddeyi şimdi açtım, fibratus'un f'sini ana başlıkta dalgınlıkatn büyük yazmışım. Küçültsek güzel olur. Bir de şunu Kümülonimbus inkus olarak değiştirmek lazım... White Fox (mesaj) 21:28, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Bir de bu var kontrol bekleyen (: ben kaçtım iyi geceler White Fox (mesaj) 21:50, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Tam latince'de k'lar c olarak yazılıyor ama Türkçeleştirince c'leri k yapılıyor, zaten içerikte tam latincesini de yazdım, Türkçeleştirirken sadece okunuşa uygun olarak harf değişimi yapılıyor bildiğim kadarıyla... Geçenlerde bir reyonunda Tübitak'a ait Bulut Gözlemcisinin Rehberi adlı kitapta da böyle yazıldığını görmüştüm. Zaten orada kümülonimbus incus yazınca bir tuhaflık da oluyor. Bir kısmı tam latince bir kısmı Türkçeleştirilmiş latince...incus yazacaksak diğerini de Cumulonimbus yapmak lazım, ayrıca Kümülonimbus maddesini de tekrardan tam latinceye değiştirmek lazım (Tam Türkçe yerleşik ifade de kümülonimbus dememize rağmen!)... :D Bence Tübitak yayınlarındaki gibi harfleri Türkçeleştirerek yazmak uygundur. Bu yüzden incus'taki inkus yapılmalı. White Fox (mesaj) 06:46, 4 Temmuz 2012 (UTC)

ve an itibariyle bir madde daha geldi onay bekler... White Fox (mesaj) 16:14, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Samsun (șehir) maddesini düzeltirken bir tuhaflık oldu. Bir zahmet bir bakabilir misin? Teșekkürler. --E4024 (mesaj) 21:51, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkür ederim :) O senin inceliğin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:39, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Cevabınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler, hiç ihtiyacımız olmayan şey ise vandallıktır diye düşünüyorum. Benim anlayışımda özellikle yazdığım konuların standartların altında bilgiler barındırması ve bir insan hakları konusu olarak değerlendirdiğim bilimsel, nesnel ve eleştirel bilgiye ulaşabilme ve ihtiyacı olanların da ulaşabilmesi konusu bazı konularda ısrarcı davranmama neden oluyor. Sevgi ve saygılarZohak (mesaj) 12:15, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Yanlış adrese giden mesaj için özür diliyorumZohak (mesaj) 14:03, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Sn.Abuk SABUK, 15 Temmuz 2012 tarihi itibariyle topluluk görüşü ve yorumları doğrultusunda Vikipedi Editörlük başvurumun kabulüne esas ilgili süreçte; kıymetli görüşünüz ve yorumunuzla hakkımda fikir beyan etmeniz beni oldukça onurlandırdı. İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım. İyi günler… --Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:46, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Sn.Abuk SABUK. Mesajımın maksadı ilgi göstermenizle alâkalı, görüşünüzün içeriği ile değil. Orada görüş beyan eden herkese teşekkür mahiyetinde yazdım. Size de tekrar teşekkür eder, iyi geceler dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:49, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Öneriler için teşekkürler. Katkı ve önerilerle maddeyi geliştiriyorum. Ninenineonetwo (mesaj) 18:42, 26 Temmuz 2012 (UTC)

editörlük ve değişiklik devriyeliği başvurusu[kaynağı değiştir]

vikipedi'de editörlük ve/veya değişiklik devriyeliği yapmak istiyorum ancak bir hizmetli ile bağlantı kuramadım.ayrdımcı olabilir misiniz? Cagan12 (mesaj) 08:09, 27 Temmuz 2012 (UTC)

İlhan İrem[kaynağı değiştir]

Merhaba,
İlhan İrem sayfasındaki değişiklikler için teşekkürler, böylece konu şimdilik tatlıya bağlanmış oldu. Hem belli mi olur, olayın peşini bırakmayan anonimler göründükleri kadar heveslilerse güzel bir madde de kazanabiliriz. --anerka'ya söyleyin 05:27, 30 Temmuz 2012 (UTC)

Selam, midraş maddesinde katkılarımla ilgili bir Benvewikileim isimli editörün tutumu ile ilgili endişelerim var. Durumu bir değerlendirirseniz çok memnun olacağım. Kendisinin geçmişte de hiç haklı gerekçelere dayanmadığını düşündüğüm davranışları oldu. Haklı olabileceği konulardaki uyarılarını dikkate almama rağmen katkılarımı ısrarla reddediyor. Ayrıca Örneğin en son mesajında bana ait olmayan bir cümle ile ilgili olarak gereken cevap yazıldığı halde uyarı yazıp duruyor.Zohak (mesaj) 06:05, 3 Ağustos 2012 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Gereken en güzel cevabı vermişsiniz, be bile bu kadarını yapamazdım, elinize sağlık:) :) :)Zohak (mesaj) 18:02, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Yıldız'dan[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim, gecemin gündüzümün viki olduğu şu günlerde çok güzel bir hediyedir aldığım bu yıldız:) Deniz yildiz (mesaj) 11:06, 6 Ağustos 2012 (UTC)

BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.