Kullanıcı mesaj:BlueSisyphus

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:17kuti sayfasından yönlendirildi)

Hoş geldin Turuncueller![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Aralık 2016[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Chansey. Bir maddeden (Southampton  adlı) değişiklik özeti olmaksızın içerik sildiğini gördüm. Değişiklik özeti yazmak gelecekte kullanıcıların değişikliği anlamasına yardımcı olacaktır. Eğer yanlışlıkla yaptıysan sorun değil, hatayı geri aldım. Deneme yapmak istiyorsan Deneme tahtasını kullanabilirsin. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. Teşekkürler! --chansey Mesaj 20:34, 17 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba 17 kutalmis bercin, öncelikle katkılarınız için şahsım adına teşekkür ederim. Çeviri yaparken kendinize bir kullanıcı çalışma sayfası yaratarak orada çeviriye başlayıp biten kısımları sayfaya taşırsanız çok daha kolay bir işleyiş elde edebilirsiniz. Örneğin ben çalışmalarımı Kullanıcı:Sakhalinio/Çalışma1 sayfasında yapmaktayım. Sizde Kullanıcı:17 kutalmis bercin/Çalışma1 sayfası açarak orada devam edebilirsiniz. Umarım katkılarınız artarak devam eder. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:19, 18 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba Sakhalinio, mesajınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyenize uyacağım. Viki terminolojisine ve düzenine alışmam biraz vakit alabilir; ama, zamanla doğru araçlar vasıtasıyla katkı yapmaya başlayabilirim diye düşünüyorum. Yardımınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. 17 kutalmis bercin (mesaj) 19:10, 18 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba! Sayfalardaki aksaklıkları giderirken burada uyguladığınız üzere bir yola başvurmamanız uygun olacaktır. Bunun yerine reklam içeren yerleri kırpmanız ardından Hızlı Silme G11 işaretlemeniz kafidir. Hizmetlilerimiz gerekeni yapacaktır. Saygılarımla... chansey Mesaj 21:36, 21 Aralık 2016 (UTC)

Affedersiniz. Bir sonraki sefer, bahsettiğiniz meşru ve doğru yolu kullanacağım. Uyarınız ve yardımınız için teşekkür ederim. :] 17 kutalmis bercin (mesaj) 21:40, 21 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 23:13, 29 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, son zamanlarda Majör depresif bozukluk maddesinde yaptığınız bir çalışma olduğunu gördüm ve bir şey danışmak istiyorum (Bu konuda da ilgili olduğunuzu düşünerek). İngilizce vikide Depression (mood) isimli bir madde gördüm, bu madde Türkçe'de Umutsuzluk olarak geçiyor. Ama burada bahsedilen konu aslında "depresyona girmek" diye genellediğimiz fiil değil midir? Umutsuzluk bence olayı anlatmaya yetmiyor gibi. Bunu maddenin tartışma sayfasında da belirteceğim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:30, 29 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba, maalesef bir hekim ya da bir uzman değilim. Ama, şahsi kanaatim Umutsuzluk teriminin İngilizce Viki'deki Depression (mood) teriminin aktardığı özelliklere kesinlikle karşılık olmadığı yönünde. Örneğin, İngilizce maddede, "depression mood" özellikleri şu şekilde sıralanmış: "...depressed mood can feel sad, anxious, empty, hopeless, helpless, worthless, guilty, irritable, angry,[3] ashamed, or restless...". Görüleceği üzere "umutsuzluk", "umutsuz hissetmek" vd. "depressed mood" eylemini oluşturan kısımlardan sadece bir tanesi. Umarım, gerekli değişiklik, müzakereyi gündeme getirmeniz sayesinde yapılır. Dikkatiniz için tebrikler! :] 17 kutalmis bercin (mesaj) 14:54, 29 Ocak 2017 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Majör depresif bozukluk maddesindeki çalışmanız dikkatimi çekti de bir elinize sağlık, kolay gelsin demeden geçmeyeyim dedim. Aynı ülkeden katkıda bulunduğumuzu görmek de gülümsetti :) İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:44, 13 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş! Asıl ben teşekkür ederim ilginize! Soton'da size bir kahve ikram edebilirim. :) Size de iyi çalışmalar! 17 kutalmis bercin (mesaj) 19:17, 13 Şubat 2017 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

WMF Surveys, 18.32, 29 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

WMF Surveys, 01.30, 13 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

WMF Surveys, 00.40, 20 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

https://en.wikipedia.org/wiki/Impulsivity https://en.wikipedia.org/wiki/Learned_helplessness https://en.wikipedia.org/wiki/Self-efficacy https://en.wikipedia.org/wiki/Temporal_motivation_theory https://en.wikipedia.org/wiki/Workaholic https://en.wikipedia.org/wiki/Self-control

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)