Kullanıcı mesaj:𐰇𐱅𐰚𐰤/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yeni Yılınız kutlu olsun!

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili 𐰇𐱅𐰚𐰤/Arşiv 3,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz için mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler... --Uğurkentmesaj 09:52, 31 Aralık 2014 (UTC)

kayda değer olmayan oyuncular

merhaba, açtığınız, bir dizi projesinde yer alan oyuncu biyografilerini Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler)'e uygun olmadıkları için sildim. haber vermek istedim. kolay gelsin. --kibele 11:45, 6 Ocak 2015 (UTC)

Kibele, mesajı doğru kişiye attığına emin misin? İzleme listemde herhangi bir şey göremedim. --cobija 11:57, 6 Ocak 2015 (UTC)
Adnan Kürkçü ve Adnan Zaman.. açalı epey olmuş. :) --kibele 12:02, 6 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye katkılarınız için. Drgulcu 19:06, 8 Ocak 2015 (UTC)

Charlie Hebdo saldırısı

Merhaba. Kutularda Said ve Cherif'in fotoğraf boyutları yine değişmiyor. Onu halledebilirseniz sevinirim. Ԙobserve 19:22, 12 Ocak 2015 (UTC)

Kayserispor - Kayseri Erciyesspor

Selamlar, yaptığım değişiklikleri neden geri aldığınızı anlayamadım. Biraz karışık bir durum bu iki takımın isim değiştirmesi. şurada Kullanıcı:Rapsar ile yaptığımız görüşmeye bakabilirsiniz. Sizin şu değişikliğinizle yine karışmış oldu bence. Ben onları düzeltmiştim. --Teacher0691 (mesaj) 23:35, 5 Şubat 2015 (UTC)

Siz de zaten Kayseri Erciyesspor'a bağlantı vermişsiniz. Neden karıştı anlamadım? O sezon Erciyesspor olarak ligde mücadele eden takım ismini değiştirdiğiniz için geri almıştım. O sezon Hacılar Erciyesspor olan takım bugün Kayserispor diyorsanız eğer düzelteyim. Ancak Hacılar Erciyesspor ismini neden Kayserispor olarak değiştiğinizi anlayamadım. Şurada ve birkaç yerde daha geçiyor aynı isim. --cobija 08:55, 6 Şubat 2015 (UTC)
Teşekkürler. Epey karışık bir durum aslında ben de kabul ediyorum. Şöyle basit bir mantık oturtabiliriz ama bence. 2004'te bu 2 takım tamamen isim değiştirdiğine göre, 2004'ten önce Kayseri Erciyesspor'a yönlenen her bağlantının artık bugünkü adı ile Kayserispor'a yönlenmesi lazım. Ve tam tersi de tabiki. Ben bu mantıkla epey düzeltme yaptım. Eminim ki daha çok vardır. İyi çalışmalar, --Teacher0691 (mesaj) 09:19, 6 Şubat 2015 (UTC)

Kemal Vehbi Gül

Merhaba Cobija, sayfaya eklenen fotoğrafları neye dayanarak "Telif ihlali" olarak iptal ediyorsun? Bilgi verebilirsen sevinirim. İsaretcocukları (mesaj) 12:56, 12 Şubat 2015 (UTC) isaretcocuklari

Fotoğrafın Vehbi Gül'ün kişisel arşivinde olması telif hakkının onda olduğunu göstermez. Dosyaları yüklerken fotoğrafı üreten yani çeken kişinin ismi olarak Vehbi Gül yazmışsınız. Bu hatalı ve yanıltıcı bilgiye dayanarak fotoğrafı çeken ve dolayısıyla telif haklarının sahibi olan asıl kişinin kim olduğunu bilmiyorsunuz demek oluyor. Bu da fotoğrafın telif şartlarına göre burada barınamayacağına delalet ediyor. Vikipedi:Telif haklarını okuyun lütfen. --cobija 14:55, 12 Şubat 2015 (UTC)

Selam ve teşekkür

Bir samsunlu olarak ana sayfada malum maddeyi görünce şaşırdım ve sevindim. Katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim. Eskişehirden selamlar --MDm 18:04, 10 Mart 2015 (UTC)

İncelikli düşünceniz ve mesajınız için asıl ben teşekkür ederim. İleriki yıllar için düşüncem en azından eski merkez ilçeler kapsamında tarihî ve turistik açılabilecek her türlü maddeyi açıp bu maddeleri kardeş projelerle de azami miktarda destekleyip büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeler ile de temasa geçerek Samsun'un Monmouthpedia misali Vikikent olmasını sağlamak. Tabii bunun için öncelikle reel hayatta zaman ayırıp bol bol da heves depolamak gerekli. --cobija 19:44, 10 Mart 2015 (UTC)
Aslında bu fikiri burdaki gibi gönüllü/ücretsiz olarak değil de, paraya dökerek de uygulayabilirsiniz. Büyükşehir belediyesiyle görüşüp bunu ciddi ve turistik bir proje olarak sunarsanız maddi yardım alabileceğinizi düşünüyorum. Samsun'un mobil rehber konusundaki eksiği de sayenizde giderilmiş olur ve siz de bundan para kazanırsınız. Akpli kodaman tanıdığınız varsa işiniz oldukça kolaylaşır.--MDm 23:35, 10 Mart 2015 (UTC)
Bu belediye ile o iş biraz zor ama ileride umarım böyle bir şey mümkün olur. --cobija 08:27, 11 Mart 2015 (UTC)
İstemsiz güldüm. Devran dönebilir yine de. Samsun'da yaşamak zordur, kolay gelsin--MDm 12:42, 11 Mart 2015 (UTC)

CcTLD

Rica etsem şu şablondaki Uluslararası (IDN) ccTLD ve Diğerleri başlıklarına bir göz atar mısın? --cobija 10:50, 11 Mart 2015 (UTC)

Kullanıcı:Cobija, Durumu inceldim. Dolaşım dikeç şablonunda bir sorun var sanırım. Enwiki'deki ile bizdeki arasında bazı farklılıklar gördüm ama şablon çok büyük ve karmaşık olduğu için bu işe girişmeye cesaret edemedim. Karmaşık şablonlara aşina birisi halledebilir belki. iyi Vikiler. --Mavrikantmsj 18:57, 11 Mart 2015 (UTC)

Yanoş

Talep son derece doğruydu aslında. Osmanlı kaynaklarında da bu şekilde anılıyor sık sık. --cobija 23:46, 12 Mart 2015 (UTC)

İsteği belirtmeden önce Hünyadi Yanoş'un mu, Hunyadi Yanoş'un mu daha yaygın kullanıldığını araştırmak istedim, Tartışma:János Hunyadi'de belirttiğim üzere net bir sonuç yok. Bir de, Hünyadi Yanoş'un zaten boş olduğunu fark ettim, oraya taşımak için hizmetliden yardım almaya gerek yok (Hunyadi dolu). Şimdi Hünyadi'ye taşıyayım madem, siz de isterseniz tartışma sayfasına desteklediğini yazarsınız. (Ya da Hunyadi'nin daha yaygın olduğu sonucuna varırsanız oraya taşımak için istekte bulunabilirsiniz, Hunyadi dolu olduğu için hemen taşınmıyor.)--Cfsenel (mesaj) 00:24, 13 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz!

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Cobija
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:10, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

amisos teleferik hattındaki değişklik

Neden Amisos Tepesi Teleferik Hattı kategori değişikliği geri alındıCarsfb08 (mesaj) 16:49, 22 Mart 2015 (UTC)

Şablonları nedensiz ve hatalı olarak sildiğiniz değişiklik geri alındı. Kategori duruyor. --cobija 18:06, 22 Mart 2015 (UTC)

Çekim eki

Sevgili cobija, ben şurdan faydalanarak bu değişiklikleri yapmıştım ama yanlış anlamış olabilirim. Sizden ricam sayfadaki "kesme işareti" kısmına göz atıp, benim doğru anlamış olma ihtimalime karşın bilgilerinizi güncelleyerek gerekli değişikliği geri almanız. Eğer ben yanlış anlamışsam, elbette sizin söylediğiniz biçimde kalmaları uygundur. İyi çalışmalar dilerim. :) --Stultiwikiabana yaz 14:46, 24 Mart 2015 (UTC)

Hayır, yanlış anlamamışsınız ancak TDK denen saçma kuruma kurban gitmişsiniz. Bahsettiğim Türkün, Hollandalıdan gibi örnekler Türkçede kalıplaşmış ve istisna olan örnekler. Örneğin Google'da "Ne mutlu Türküm diyene" diye arama yaparsanız kesme işareti ile yazılandan daha fazla sonuç alırsınız. TDK'nın keyfekeder uygulamalarını şurada yerden yere vuran Dil Derneği de Türkün/Türküm yazımını doğru buluyor. Bu o kadar saçma bir hal aldı ki lisede öğrendiğimiz temel bilgileri bile bugün yanlış olarak görebiliyorum. Şu an Türk dili bölümünden mezun olmayı bekleyen iki arkadaşla birlikte TDK'yı anıyoruz. Ne desem bilmiyorum şu durumda. --cobija 15:43, 24 Mart 2015 (UTC)
Fena... Vikipedi için bir şekil üzerinde anlaşsak bari topluluk fikir birliğiyle... Ardından yollasak botları maddelere... Sevgiler --Stultiwikiabana yaz 15:48, 24 Mart 2015 (UTC)
Benim ya da sizin gibi derleme bilgilere sahip olanların değil de dilbilimci Vikipedistlerimizin şu konulara cidden bir standart kazandırması iyi olurdu. Aktif Vikipedistlerden de konu üzerine uzman olan yok denebilir maalesef. Şimdi bir tartışma açsak ve bir şekilde fikir birliğine varılsa bile hiçbirimiz uzman olmadığımız için sanmıyorum ki en doğru sonuca varalım :/ --cobija 15:53, 24 Mart 2015 (UTC)

Değişiklik Savaşı

Merhaba, erkek basketbol bayan-erkek voleybol da isim sponsorları ile paylaşımlar varken ki o sezon hangi isimle olduğu yazıyorsa kadın baskette kafamıza göre değişiklik yapamayız aksi halde şikayet oluşturmak zorunda kalacağım dediğinizi tartışmaya açmadan yapmamanız gerekmektedir.(Pipapo7 (mesaj) 22:26, 24 Mart 2015 (UTC))

Futbol, basketbol, voleybol ayrımı yok. Bu konu zaten yıllar evvel tartışılmış bir şey, Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. "Tüm maddeler de sponsorlar yazarken..." demişsiniz. Nerede yazıyor? Sanica Boru Elazığspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Torku Konyaspor diye neden maddelerimiz yok? Onlar hakkında paylaşım yapılmıyor mu? Futbolda böyle iken size göre basketbolun ayrıcalığı ne? Yalnızca Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü vb. bu işin istisnasıdır, onların isimleri de kulüp tüzüğüne işlendiğinden dolayı istisnadır. Konu hakkında şurada ufak bir tartışma var. Daha detaylı tartışmaları da köy çeşmesinde bulabilirsiniz. İleride aynı şeyi lig adlarına uygulama ihtimaliniz üzerine o konudaki tartışmayı da göstereyim. Halen şikayet oluşturmayı düşünüyorsanız oluşturun zira sponsor adları eklediğiniz değişikliğinizi geri almak zorundayım. Yahut değişikliğinizi kendiniz geri alabilirsiniz.--cobija 06:45, 25 Mart 2015 (UTC)

Spor maddelerinin adlandırılması ve standart oluşturulması

Selam. Başlıktaki konu üzerine şurada kallavi bir öneri listesi var. Eğer konuyla ilgileniyorsan yorum yapmanı, önerilerde bulunmanı rica edeceğim. --cobija 19:10, 25 Mart 2015 (UTC)

Sen ne yapmışsın üstad, çok süper bir şey gibi. Okumaya başlamadım ama heyacan verici bir çalışma gibi duruyor. Birazdan okuyup değerlendiririm, emeğine sağlık. :) Sait71 20:01, 25 Mart 2015 (UTC)

Turgay Şeren

İlgili maddenin kulüp istatistikleri tablosunda not şablonu ({{ref label|Kupa|A|}}) var ama galiba notu eklemeyi unutmuşsun. --cobija 22:03, 26 Mart 2015 (UTC)

Teşekkürler bildirim için, ekledim.--RapsarEfendim? 09:49, 27 Mart 2015 (UTC)

Samsun seçimleri için harita tasarımı

Selamlar. SM tartışmasında harita hazırlayabileceğinizi belirtmişsiniz. Uzuuun zamandır Commons olsun, buradaki Grafik Laboratuvarı olsun bir türlü harita yapabilecek birini bulamamıştım. Gerçekten çok iyi olur. Şurada il ve ilçe sınırlarına dair bir harita var. Burada konularına göre haritalar ve orada da ilçelere dair detaylı haritalar var. Zaman ayırıp Ankara'nın ilçeleri maddesindeki gibi haritaların yanı sıra renksiz dilsiz harita da hazırlayabilirseniz (seçim maddeleri gibi farklı alanlarda kullanılabilmek üzere) gerçekten çok memnun olurum. --cobija 07:47, 2 Nisan 2015 (UTC)

Merhabalar isteklerinizi anladım. Ama teyit ettirmek istiyorum başlamadan önce.
Bu şekilde işler hazırlamamı istiyorsunuz sanırım benden. Seçim için olduğundan ötürü,
bu tarz bir harita da hazırlayacağım. İstediğiniz tek ilçe haritalarını da isterseniz partilere göre renklendirebilirim ancak bu size kalmış. Bunun dışında 3 tip harita istiyorsunuz, doğru mudur? ~--BerkayMesaj 21:03, 2 Nisan 2015 (UTC)

Evet, evet tam da anlatmak istediğim gibi üçü de. Ancak seçim haritasının üzerinde partilerin adı yer almasın. Parti adlarını renk kutusuyla resim açıklamasına yazmayı düşünüyorum, diğer Vikipedi versiyonlarında da kullanılabilir böylece. Bir de dilsiz haritanın şununla aynı bir versiyonunu da yapabilir misiniz? Hem bu örnekteki gibi raptiye haritalarda kullanmak hem de ileride farklı kullanım amaçlarına göre yardım almadan kolayca üzerinde renklendirme yapabilmek üzere. Bulmuşken mağribi gibi saldırmak gibi olacak ama Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri maddesinin yanı sıra Samsun'da 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için de hazırlayabilir misiniz? Valiliğe, belediyeye kadar çıktım ama bir türlü harita bulamadım bir yerden, çok sevindim şu anda. --cobija 20:50, 2 Nisan 2015 (UTC)

Tamamdır hiç sorun değil. Bir ilçeleri ve çevreyi gösteren siyasi harita, ilçe konumlarını gösteren tekli haritalar, bir renkli seçim haritası (dilsiz istiyorsunuz, ben hem dilsiz, hem de Türkçe/İngilizce dillerinde kutulu yaparım, kullanım size kalmış), bir de aynı şekilde renkli cumhurbaşkanlığı seçimi haritası istiyorsunuz(burda kutucuk kullanmayı öneririm, aday isimleri parti isimleri gibi farklı dillerde değişmeyeceğinden:)). Böylece hepsi anlaşılmıştır. Ancak dilsiz haritanın bir de bu versiyonunu yapabilir misiniz diye sormuşsunuz, burada ne istediğinizi tam olarak anlamadım daha net bir şekilde açmanızı bekliyorum.
Son olarak haritaların yapımına yarın başlayacağım, ana yüzeyi ve çizimi oluşturup harita temelini bitirdikten sonra gerisi hızlı olarak ilerleyecektir ama sınav haftaları içerisinde bulunduğumdan hepsini bitirmem çok hızlı olmayabilir, bu konuda da anlayışınızı bekliyorum. İyi akşamlar, iyi vikiler :) ~--BerkayMesaj 21:03, 2 Nisan 2015 (UTC)

Kutucuklu yerel seçim haritasını kullanmayı yine de düşünmesem de (boş yere külfet olacak size) cumhurbaşkanlığı seçiminde dediğiniz gibi kullanılması iyi olacaktır.

Dilsiz haritadan bir tane de buna benzer yapın derken renksiz olarak yapın demek istemiştim. İlçe sınırlarının haricinde tamamı beyaz renkli bir Samsun haritası. Diğer dilsiz haritada her ilçeyi renklendireceğiniz için ilçelerle ilgisi olmayan maddelerde kullanamayız o haritaları. Hatta renksiz haritanın ilçe sınırlarının dahi olmayan versiyonundan yaparsanız o haritayı birkaç simgeyle maden haritasına dönüştürebiliriz kolaylıkla. Çeşitli varyasyonlar yapılabilir.

Kaç yıldır bekliyorum bu haritaları, biraz daha beklerim :) --cobija 21:22, 2 Nisan 2015 (UTC)

Anladım ne demek istediğinizi ama yine de emin olayım ben;
Ve ayrıca bunun üzerine bir de ilçe sınırları olmadan dümdüz bir il haritası mı istiyorsunuz? Bunları not etmem gerekecek ondan emin olacak şekilde soruyorum karışıklık olmasın :) ~--BerkayMesaj 21:34, 2 Nisan 2015 (UTC)

Evet tam da öyle :) --cobija 21:41, 2 Nisan 2015 (UTC)

Tamamdır o halde, bu son isteğinizde de il sınırlarını yine renklendireceğim, o konuda da aklınıza yatmayan bir şey olursa, haber verirsiniz. Görüşmek üzere. ~--BerkayMesaj 21:44, 2 Nisan 2015 (UTC)

Erkek basketbol takımları

X (basketbol takımı) formatındaki maddeleri X (erkek basketbol takımı) formatına taşımışsınız. Ben maddeleri taşırken bir kural sayfasına bağlantı vermiştim. O sayfayı okudunuz mu? Okumadıysanız bir okuyun, okuduysanız hatırlatayım: "Liglerde erkek/kadın adı yer almıyorsa takım maddelerinde de yer almaz." Ligin adı Türkiye Erkekler Basketbol Ligi değil de Türkiye Basketbol Ligi olduğundan dolayı maddeler de X (basketbol takımı) şeklinde olmalı. Şablondaki bağlantıları geri aldım, maddeleri de eski adlarına geri taşır mısınız? --cobija 12:24, 12 Nisan 2015 (UTC)

Benimle alıp veremediğin ne var bilmiyorum ama voleybolu erkek kadın olarak ayırıp da basketbolu ayırmamak saçma olmuş bende onu değiştirdim lütfen benimle uğraşmaya bir son ver !!!(Pipapo7 (mesaj) 12:25, 12 Nisan 2015 (UTC))

Birçok kullanıcı haftalarca tartışıp kural oluşturuyor. Tartışmaya katılmak zorunda değilsiniz tabii ki ancak kullanıcıların oluşturduğu kuralları tenezzül edip okursanız bu şekilde çocukça tartışmalara girmeye gerek kalmaz. Kendinize göre doğru olanı değil kurallara uygun olanı yapın. --cobija 12:31, 12 Nisan 2015 (UTC)

Okudum daha öncede belirtmiştim gene belirtiyorum her yerde kulüplerin resmi sitesinde bile erkek basketbol takımı olarak anılıyor bir kaç iş güzar vikipedist TBL demek de ısrar ettiği için erkek basketbolu belirtmek zorundayız ligin adı tbl olsa dahi erkek basketbol takımı olduğunu bizim belirtmemiz gerekir büyük bir saçmalıktan öteye geçmez

Kendinize göre istediğiniz gibi düşünebilirsiniz. Hakaretnamiz üslubunuza ortak olmayı düşünmüyorum. Tartışmaya katılmanız için çağrı yapıldı. Fikrinizi o zaman belirtmediniz, şimdi de ben böyle istiyorum böyle olacak deme hakkınız yok. Maddeleri geri taşıyorum, bu tavrınızı da sürmeyin lütfen. --cobija 12:31, 12 Nisan 2015 (UTC)

Bakın kafamıza göre yaptığımız bir çok iş varken medyada, kulüplerin resmi sitesinde hani herşeyi resmiyete döküyoruz ya bazı arkadaşlarımız on numara beş yıldız formatında çalışıyor dikkat ediyoruz oralarda erkek basketbol takımı diye anılıyorsa bu böyle olmak zorundadır. Ben belki kadın erkek ayrımcılığına bir son vermemizi belki de resmen böyle olduğu için bunu değiştirdim lütfen yapılan değişiklikleri iki üç arkadaşla bağladığınız fikirler doğrultusunda değiştirmeyiniz resmi siteler dahil böyle anıyorsa ben resmiyete bakarım kusura bakmayın sonuçta galatasaray basketbol takımı varda kadın basketbol takımı yok mu hangi basketbol takımı ? neden kafam karışssın aratırken lütfen dikkatli olalım (Pipapo7 (mesaj) 12:32, 12 Nisan 2015 (UTC)
Mesajıma cevap vermeden hareket etmenizden ötürü sizi şiddetle kınıyorum... (Pipapo7 (mesaj) 12:38, 12 Nisan 2015 (UTC))

"Ben yaptım oldu" mantığıyla iş yaparsanız bir adım öteye gidemeyiz. Üç beş Vikipedist dediğiniz kişilerden kendinizi üstün mü görüyorsunuz da "siz düşünemediniz, doğrusu bu, böyle olacak" deme hakkını kendinizde buluyorsunuz? Sözlerinizi özenli seçin, VP:N'nin dışına taşmayın rica ediyorum. Son olarak kuralları hiç umursamadan, üç beş Vikipedist'ten kendinizi yüksekte görmenizden ötürü de ben sizi kınayayım madem. Daha fazla bu tartışmayı sürdürmek istemiyorum, kurallara uyun lütfen. İyi günler. --cobija 12:39, 12 Nisan 2015 (UTC)

Benim sizinle mücadele edecek ne bir vaktim ne de uğraşacak zamanım var dediğiniz olsun o zaman bir iş yapıyorsanız hepsini düzenli yapın dediğiniz gibi basketbol takımı olsun ama yanlış olduğunu umarım sizde brigün anlar ve özür yazısıyla sayfama gelirsiniz benim düzenlemek için koruduğum belirli sayfalar var onlara bakar çıkarım emek verdim ben o sayfalara neyse size iyi vikiler burası nasılsa sizlerin çiftliği olmuş ben ço kez bu muameleyle karşılaştım boşverin kusura bakmayın iyi günler.(Pipapo7 (mesaj) 12:43, 12 Nisan 2015 (UTC))

Çapuling

SAS'da Çapuling maddesi tartışılıyor. Katılım yapabilirsiniz, iyi Vikiler. Ԙobserve 11:24, 17 Nisan 2015 (UTC)

Tüm Samsun Haritaları

Tekrar Merhabalar, Sanırım 2 hafta civarında bir süre geçti Samsun'la ilgili haritaları istediğinizden beri; sınav haftamında bu süreç üzerine gelmesi ve Samsun'un geniş bir il olması bakımından biraz uzun sürmüş olabilir kusura bakmayın. Aldığım notlara göre istediğiniz tüm haritaları hazırladım (eksik varsa çekinmeden söyleyebilirsiniz), umarım beğenirsiniz ve kullanmayı planladığınız yerlere uygun olur;

Genel;

İlçeler;

Seçimler;

Resim altlarında renk kodlu şablonlar (legend) şeklinde kullanmayı düşünürseniz haritalardaki parti kodları şöyle;
'CHP - #DA251C, AKP - #FFC04E, MHP - #800000, DSP - #58D3FE

İyi vikiler :) ~--BerkayMesaj 20:59, 21 Nisan 2015 (UTC)

Çook çok teşekkür ederim. Tam anlattığım gibi hazırlamışsın hepsini, çok makbule geçti :) --cobija 09:33, 22 Nisan 2015 (UTC)

Rica ettim, Viki için her zaman :) ~--BerkayMesaj 11:14, 22 Nisan 2015 (UTC)

Tekrar merhaba, Yakakent'i ve Vezirköprü'yü de yapmış gecenin körü olunca yüklemeyi unutmuşum :) Buyurunuz onları da ekledim;

Kolay gelsin, madde konusunda da herhangi bir ihtiyacınız olursa yardım etmeye hazırım. İyi vikiler. ~--BerkayMesaj 10:10, 26 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help

Hello Cobija, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Tembel berm

Selam Cobija,

İstanbul'un Fethi hakkında getirdiğin eleştirileri unutmadım. Ne yazıkki final dönemindeyim, pek vakit bulamıyorum. Gerekli çalışmalara bir türlü başlayamadığım için affına sığınıyorum, aklıma gelmişken söyleyeyim dedim.

Görüşürüz.

--bermanya 15:43, 26 Nisan 2015 (UTC)

Görgi İvanov

Transliterasyon kurallarına göre orijinal dilinde nasıl okunuyorsa öyle yazılmıyor mu Türkçede? E Bulgarlar Görgi diye okuyor. Sırf güzide ülkemizin güzide insanları İngilizce kurallarını Türkçe kurallarından daha çok uyguluyor diye Görgi yerine Georgi mi yazacağız? TDK kimi dillere özel kurallar koyuyor Azerbaycan Türkçesinde yaptığı gibi. Bulgarcaya özel bir kural yoksa doğrusu Görgi. --cobija 20:54, 27 Nisan 2015 (UTC)

Hiç örneği yok ve daha önce hiç rastlamadım. Madde adları falan hep bu şekilde.--RapsarEfendim? 21:00, 27 Nisan 2015 (UTC)

Örneği olmaması bir kriter değil zaten. Ben de şu güne kadar yıllarca her yere Georgi yazdım, her metinde de böyle çevirdim. Daha yeni yeni aklıma dank etti, ne yapıyoruz biz diye. Kural belli, orijinal dilinde nasıl okunursa öyle yazılır. Ben de sen de bu güne kadar hata yaptık. Maddeler sil baştan. Gürcüler Giorgi'yi aynı şekilde okuyor ama, onlar kalacak. --cobija 21:04, 27 Nisan 2015 (UTC)

Böyle önemli bir değişiklik(ler) için konunun uzmanı kişilerin fikirlerini almak gerek diye düşünüyorum. Seni bilmem ama ben değilim.--RapsarEfendim? 21:08, 27 Nisan 2015 (UTC)

Şu Vikipedi'de geçirdiğim süre içerisinde en sinir olduğum konulardan biri İngilizce kurallarının Türkçede de geçerliymiş gibi kayıtsız şartsız olduğu gibi uygulanması. Gerçi ben de son bir yıldır takmış durumdayım bu duruma. Uzun zamandır transliterasyon konusunda örnekleri, kuralları inceleyip hatırı sayılır bir bilgi sahibi olmuş olsam da tabii ki uzmanı değilim. Türk edebiyatı okuyan arkadaşlarım var, Kiril alfabesi kullanılan birçok lehçeden çeviri yapıyorlar ve bu konuyu danıştığımda transliterasyonu hiç görmedik diyorlar. Sen düşün artık durumun vahametini. Köy çeşmesinde bir konuyu açalım bakalım. --cobija 21:25, 27 Nisan 2015 (UTC)

Erdoğan Tok

Bu kişi kayda değer midir? --cobija 22:49, 27 Nisan 2015 (UTC)

İlçe belediye başkanı veya kaymakam falan olmak direkt KD yapmıyor. Onun dışında şunu sağlıyorsa KD'dir.--RapsarEfendim? 12:49, 28 Nisan 2015 (UTC)

Profesyonel hentbol, masa tenisi oyuncusu ve hakemiymiş. Futbol tamam da bu branşlar hakkında bir standart var mı en az şu ligde oynamalı ya da maç yönetmeli vs. gibi? Bu branşlar hakkında bilgi sahibi değilim. --cobija 12:52, 28 Nisan 2015 (UTC)

Profesyonel de hangi ligde oynamış? 1. ligdeyse KD'dir hentbolda. Kriterlerde "Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular" demiş.--RapsarEfendim? 12:55, 28 Nisan 2015 (UTC)

Kadınlar 1. Ligi şampiyonları listesi

Selamlar. Başlıktaki maddeyi seçkin liste yapma amacıyla açtım ancak ilk yıllar hakkında kaynak eksikliğim var. TFF'nin arşivinde yer almıyor, Türk Futbol Tarihi Ansiklopedisinde de isim olarak yer alıyor. Maçkolik'te de bilgi yok. İlk üç sezonu açmış olduğun için mevcut kaynağın vardır diyerek yazıyorum. Hem lig üçüncülerini bulmak hem de kırmızı sezonları açmak için adam akıllı bir kaynak bulamadım. --cobija 07:54, 29 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Cobija. Kadınlar 1. Liginin ilk sezonlarına (1994-2003) ilgili kaynak bulamadım. Zamanında ilk üç sezonla ilgili bilgileri Milliyet arşivinden zar zor bulabilmiştim. Maddelere başlamadan önce tff.org, mackolik, rsssf gibi kaynakları çok taradım ama bulamadım. Maddeleri açan kişi olarak bana sormakta haklısın ama kelin merhemi olsa kendine sürerdi misali genel olarak Türkçe Vikipedi'nin sorunu olan kaynak yetersizliğinden maddeleri açamadım olanları da geliştiremedim. Eğer bulabilirsen maddeleri açmanda yardımcı olmak isterim. Kolay gelsin.--MiradaMirada 18:18, 29 Nisan 2015 (UTC)

Saudi Professional League

Bu adın doğru olduğundan emin misin? Resmî sitesinde Saudi Pro League ve Dauri abd el-Latiz Cemil Lilmuhtar-ı fin (ligi düzenleyen kuruluş galiba), Arapça Vikipedi'de el-Dauri el-Suudi el-Mümtaz diyor. --cobija 20:41, 29 Nisan 2015 (UTC)

Arapça Vikipedi'nin neye göre adlandırma yaptığını ve nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum. Latin alfabesi kullanılmayan liglerde sıkıntılı bir durum var aslında genel olarak. Mesela Japonya liginin de Japon harfleriyle yazılı şeklini Latinize etmeye çalışırsak tamamen alakasız bir ad kullanmak gerekiyor. Bu ligler kendi içlerinde yerel adlarını kullansalar da, uluslararası kulvarlarda kullanmak için kendilerine bir ad seçmiş. Bu yüzden bunların iki adı var gibi düşünebiliriz ve uluslararası kulvarlarda tercih ettikleri adı kullanabiliriz. Suudilere dönersek, resmî sitenin şu kısmında genel olarak Saudi Professional League kullansa da araya Pro sıkıştırmışlar. AFC ve FIFA sitelerinde ise ben Saudi Professional League kullanımını gördüm, AFC sitesinde Pro'lu kullanıma da rastladım. İkisini aratınca Saudi Professional League kullanımı çok daha yaygın.--RapsarEfendim? 08:06, 30 Nisan 2015 (UTC)

Moskova takımları

Moskova takımlarını FK Lokomotiv Moskva, Maskva, Maskıva ya da artık her ne ise o şekilde taşımak gerekmiyor mu Tiflis-Tbilisi, Bükreş-Bucuresti örneklerindeki gibi? --cobija 21:12, 29 Nisan 2015 (UTC)

Bilmem, çok zorlama olacak gibi. Bayern Münih falan var bir de.--RapsarEfendim? 08:06, 30 Nisan 2015 (UTC)

Dinamo Bükreş'i doğru adına taşıyıp kulağımıza daha aşina diye Munchen'i Münih, Moskva'yı Moskova olarak bırakmak -ki bize göre olana değil doğru olana taşımak lazım bunları da- tutarsızlık olmuyor mu bu durumda? --cobija 08:17, 30 Nisan 2015 (UTC)

Münih taşınabilir, München kullanımı da fena değil. Moskva okunuş olarak zaten Moskova şeklinde aşırı yerleşmiş ve hemen hemen aynı. İngilizcedeki gibi çok bariz bir fark yok. Bilemiyorum ama.--RapsarEfendim? 08:19, 30 Nisan 2015 (UTC)

Bildiğim kadarıyla ağız farkına göre Moskva, Maskva, Maskıva şeklinde okuyorlar. Fenerli'ye danışalım telaffuzunu. --cobija 08:22, 30 Nisan 2015 (UTC)

Benim ruslardan işittiğim hep Maskva şeklinde ama bu akşam dışarı çıktığımda bi daha sorarım. Tam ona göre size dönüş yaparım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:30, 30 Nisan 2015 (UTC)

Bu durumda Lokomotiv Maskva olarak adlandıralım. Özel kuruluş ismi neticede, bir harf de olsa şapka işareti de olsa en doğrusu neyse ona taşımak lazım. Üsküp, Londra vs. gibi yerlerin şehirlerine de bakayım. --cobija 17:08, 30 Nisan 2015 (UTC)

Evet bugün tekrar konuştum birkaç rus ile Moskovalı olanıda var içinde krasnodarlısıda ve hepsi okunuşun Maskva olduğunu söylüyorlar. Yanlız benim burdaki çekincem türkçe okuyucusu sayfa ismini görünce bi kala kalacak gibi geliyor. Çünkü bucharest filan yine duyulma oranı yüksektir Türkçe okuyucu için ama Maskva bence okuyucuya hiçbir çağrışım yapmayacak gibi geliyor bana. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:14, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Yok canım Bucharest diyen hiç yok. Hatta Maskva değil ama Moskva'ya kulak aşinalığı daha fazla, eski topraklar Moskof gavuru derler mesela. Ama şu köy çeşmesindeki Bulgarca konusunda yaptığım bir hatayı gördüm. Maskva diye okunsa da orijinalindeki okunuşunu değil yazılışını esas alıp Moskva diye yazmamız gerekiyor gibi görünüyor. Seni de uğraştırdım ama kusuruma bakma :) Bir de daha önce dediğim gibi her ne kadar garip gelecekse gelsin doğrusu özel bir kuruluş olduğundan dolayı bu. ÇSKA Moskva bana da garip geliyor ama ne yapalım artık. Son olarak VP:Spor'da da duyurup fikir alalım. --cobija 12:05, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Yine KD'lik

Kulüp başkanları listesine dair bir çalışma yapıyorum. Kulüp başkanlığı yapan kişiler sırf bu sebepler KD oluyor mu? Kastettiğim kişilerin neredeyse tamamı yerel ölçekte iş adamları. --cobija 08:41, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Böyle bir kriterimiz olmadığı için genel kayda değerlik kriterlerine göre değerlendirmemiz gerekecek. Kaynaklarla destekleniyorsa kayda değer diyebiliriz.--RapsarEfendim? 09:24, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Düzen Savaşı !!!

Nereye elimi atsam sizin sözde düzeninizle karşılıyorum bana inat olduğunu düşünmeye başladım düzenlediğim sayfalara sıfır katkı verip ben düzenledim diye değişiklik yapmanızı anlamıyorum ! Edirnespor değil o takımın adı Edirne Belediyesi Edirnespor kadın basketbol takımı ! basketbolu geliştirenler değil kadın basketbol takımı yok bşb nedir spor kulübü diyorsunuz üniversite takımlarına lafınız yok yaptığınız voleybol ve basketbol kaynaklarını en sonunda geri alıcam ya her bağlantıyı düzenlice yapın benim en son yaptığımı görüp salça olmayın yeter ya yeter sıkıldım sizin bu sözde kuralcı ben bilirim tavrınızdan (Pipapo7 (mesaj) 21:34, 9 Mayıs 2015 (UTC))

Sizin ipe sapa gelmez yavan dilli ithamlarınıza son kez cevap yazıyorum, iyi anlayın bu sefer.
  1. Düzenlediğiniz maddeler sizin değildir. Siz düzenliyorsunuz diye başkalarına "karışma" deme gibi bir hakkınız yok.
  2. Sizin Adana Botaş sandığınız kulübün adında Adana ibaresi yoktur, BOTAŞ SK'dır onun aslı. O yüzden eklemeyin.
  3. Basketbolu Geliştirenler Derneği'nin adında spor kulübü ibaresi olmamasına rağmen bu kuruluş bir spor kulübüdür ve tek kayda değer takımı da kadın basketbol takımıdır. O yüzden kadın basketbol takımı diye ayrıca belirtmenize gerek yok. Ona bakarsanız çoğu kulüp maddesinde yalnızca futbol takımı anlatılır. Mesela Samsunspor maddesine bakarsanız bir alt başlık dışında tamamı futbol takımı hakkındadır. Boks, yelken takımları hakkında bir bilgi yok. Samsunspor (futbol takımı) diye mi adlandıralım onu da?
  4. Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Kulübü diye bir kulüp yok ama Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı diye bir takım var. Bu takım Edirne Belediyesi Edirnespor'a bağlı bir branş. En azından belediyenin sitesi öyle diyor. "Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Kulübü"nü doğrulayan daha yetkin bir kaynağınız varsa Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Kulübü sayfasına değil Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın BK maddesine bağlantı verilmeli zaten.
İyi niyetinizden şüphem yok ancak yanlış değişikliklerinizi de düzeltmekten kaçınmayacağım. Düzen savaşı olduğunu düşünüyorsanız ilgili şikayet sayfasına başvurabilirsiniz. Ancak yaptığım değişikliği önce geri alıp daha sonra bilgi veren sizsiniz. Bunu hatırlatmak isterim. --cobija 07:16, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Ek: Baktım da Basketbolu Geliştirenler Derneği Spor Kulübü imiş onun aslı. O hatayı da düzelttim hazır konusu açılmışken.--cobija 07:38, 10 Mayıs 2015 (UTC)

İstanbul'un Fethi

Merhaba Cobija,

Bugün İstanbul'un Fethi'ne baktım. Bahsettiğin bozuk cümleleri tespit edemeyeceğimi farkettim, tespit etsem de iyileştirmek güç. Bu işi sana havale edebilir miyim? Kaynak, tarafsızlık gibi tespit edebileceğim eleştirilere eğilsem daha iyi olacak.

Kolay gelsin.

--bermanya 12:48, 10 Mayıs 2015 (UTC)

Bu aralar pek müsait değilim açıkçası :/ Ancak acelen yoksa zaman içinde ilgilenebilirim tabii ki. --cobija 13:15, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Yok sorun değil, bir SM'miz olsun yeter. --bermanya 13:43, 10 Mayıs 2015 (UTC)

DYP

Doğru Yol Partisi (1983) maddesini Doğru Yol Partisi maddesine geri taşıyabilir misin? Kullanıcı iki maddelik anlam ayrımı oluşturmuş ama iki maddelik anlam ayrımı pek de bir şey matah değil. Farklı anlam şablonuyla bağlantı veriliyor zaten. --cobija 07:24, 11 Mayıs 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, iyi haftalar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:45, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Video oyunları iş birliği projesine davet

Davetiyeniz var! Video oyunu maddelerini geliştirme maksadıyla önerilmiş olan iş birliği projesine davetlisiniz. Projenin amacı; kapak resmi aranan video oyunları kategorisini temizlemek ile ilgilidir. Teşrif etmeniz ümidiyle...

Not: Bu davetiye, son zamanlarda video oyunu maddelerine en az bir resim dosyası eklediğiniz ve bunu yaparken dosyaya {{Video oyunu kapağı adil kullanım}} etiketini dahil ederek, dosyayı doğru şekilde lisansladığınız için gönderilmiştir. --85.108.1.64 21:46, 24 Mayıs 2015 (UTC)

BJK basketbol ve voleybol şubeleri maddeleri

Bu ve bu maddelerde yer alan bilgilerin aynısı ilgili takımların maddelerinde de yer alıyor, dolayısıyla bu maddeler gereksiz. Sil şablonu ekleyecektim ama diğer maddelerden biriyle geçmişi mi birleştirilir yoksa direkt silinir mi bilemedim. İlgilenir misin? --cobija 21:08, 2 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar cobija, dediğin gibi direk silemeyiz geçmişi birleştirmek gerekir ama burda da hangi sayfa ile birleştireceğiz! Kadın basketbol ile mi erkek basketbol ilemi mesela? Bunlar için SAS oluşturmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:33, 2 Haziran 2015 (UTC)

Maddelerin silinip silinmemesi konusunda bir şüphe yok ki ama. İki maddede başta erkek takımı eksenli açılmış. Orayla birleştirilebilir aslında. --cobija 21:41, 2 Haziran 2015 (UTC)

İşte bende o kararın SAS birleştirilsin diye verilecek oylarla yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:56, 2 Haziran 2015 (UTC)

Sorum var :)

Köy çeşmesinde olan olayları okuyorum. Fikir belirtmek benim haddime olmaz ancak bir soru takıldı kafama. Alaattin Çağıl maddesi neden kayda değer değil? Yani kişinin takipçileri çok çok fazla ve çalıştığı kurumlar da kaliteli kurumlar.  McAang  Mesaj  21:40, 2 Haziran 2015 (UTC)

Estağfurullah, her kullanıcının fikrini belirtme hakkı var. Sorunuza gelirsek kişinin belirli bir çevrede "tanınır" olması ya da "kalbur üstü" kurumlarda çalışıyor olması kayda değerlik için bir kriter değildir. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) yönergesini inceleyecek olursanız yönergede bahsi geçen kriterlerden hiçbirini karşılamamakta kişi. Hatta öyle ki akademik anlamda önemli bir konumda bulunan dekanların dahi kayda değer olmadığı durumlarla karşılaşıyoruz. Alaattin Çağıl yalnızca sosyal medya ünlüsü olarak burada yer bulabilir ancak o da çok zor zira yalnızca bir kez TT olmuş, başka bir şey yok. Yani çevrimiçi platformlarda yer alıp burada kayda değer olabilmek için @fuatavni gibi ya bir ülke çapında fazla tanınır ve fazlaca haber olması gerekmekte ya da PewDiePie gibi dünya çapında tanınması ve yine bol bol farklı kaynaklarda haber olması gerekmekte. --cobija 21:48, 2 Haziran 2015 (UTC)

Köy maddeleri

Selamlar. Müftükışla, Boğazlıyan maddesini Müftükışla adına taşıdığınızı gördüm ve geri taşıdım. Vikipedi topluluğunca alınan karara göre yalnızca il ve ilçeler yalın adlarıyla yer alabiliyorlar. Belde, köy, kasaba gibi ilçeden küçük birimler bağlı olduğu bir üst idari birimin adıyla yer alabiliyor. Bilmiyorum daha önce köy maddelerini yalın adlara taşıdınız mı ama taşıdıysanız eski adlarına geri döndürmenizi rica edeceğim. Konu üzerine aklınızca bir soru işareti varsa soru sormaktan çekinmeyin lütfen. Teşekkürler. --cobija 10:07, 3 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Mesele daha önceden köy çeşmesinde tartışılmıştı. Sadeleştiriyoruz --Zaitsév 10:11, 3 Haziran 2015 (UTC)

O zaman özür dileyerek ben geri taşıyayım maddeyi. Tartışma sonrası Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) üslubunca düzenlenmemiş, orada göremeyince de karardan haberim olmadı tabii. --cobija 10:16, 3 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar

Merhaba Cobija Sığırlar ve sığır maddeleri aynı olduğu için, sığırlar maddesindeki ekstra bilgileri sığır maddesine taşıdım ve yönlendirme yaptım. Bunu yaparken gerekçesini de yazdım. Geri almışsınız fakat gerekçe yazmamışsınız. Tıp ve Veteriner hekimliği konularında İngilizce Vikipediye girdikçe Türkçe Vikipedinin haline üzülüyorum. Katkı yapmaya ve dağınıklıkları toparlamaya çalışıyorum fakat yaptığım her değişiklikte hizmetlilerin mesaj sayfalarına konunun izahını mı yazmam gerekli. Bu işlerden yılmaya başladım. Hala Vikipedinin iyi niyet olduğunu düşünüyorum, sizce nasıl motive olmalıyım. Teşekkürler --DemirciMehmed (mesaj) 10:45, 3 Haziran 2015 (UTC)

Söylediğim gibi. Biri bir türün biri de alt familyanın anlatıldığı maddeler. Madde isimlerine takılmayın. Sığırlar maddesi yalnıca sığır ile alakalı değil, birçok hayvanı kapsıyor. Sırf birinin ismi diğerinin isminin çoğulu diye birleştiremeyiz. İnsan maddesi ile Homo maddesini birleştirmeye benziyor yaptığınız. Zaten mesaj sayfanızda izah ettim durumu, gerekçe yazmamışsınız niye geri aldınız demeyin o yüzden. --cobija 11:10, 3 Haziran 2015 (UTC)
Sizin mesajınız bana gelmeden önce yazdım galiba o yüzden sitem dolu sözcükler kullandım, yine de öyle yapmamam gerekirdi. Maddeler konusunda da haklısınız. Çevremdeki insanları katkı yapmaları konusunda motive etmeye çalışıyorum ama destek bulamıyorum, keşke bir kaç kişi daha olsa müzakere ederek madde eklesek.--DemirciMehmed (mesaj) 11:25, 3 Haziran 2015 (UTC)

Hahaha

Azerbaycan kulüplerine dair

Selam Rapsar. Bizde FK Kabala olan maddeyi kulübün orijinal adı olan Qəbələ FK'ya taşımayı düşünüyorum ancak bilemedim. Yer adı/özel addan ziyade farklı bir kural söz konusu. Sence ne yapmalı?

Azerbaycan Premyer Ligası maddesinin Premyer Liqa olmadığına emin misin? Federasyon sitesinde yalın kullanım bulamadım ancak Azerbaycanca Vikipedi'de her ligin önüne ülke adını getirmişler, İngiltere Premyer Liqası gibi. --cobija 17:24, 10 Haziran 2015 (UTC)

Selam. Türk dillerindeki özel adlar Türkçeye yerleşmiş biçimleriyle kullanılıyor diye biliyorum ben. Kişi adları, yer adları vs. Ligleri federasyon sitesine, logo sitesine ve farklı kaynaklara bakarak adlandırmıştım. Vikipedilere asla bakmadım, çünkü hepsinin kendine has adlandırma sistemi var.--RapsarEfendim? 17:41, 10 Haziran 2015 (UTC)

İşte Dinamo Bucuresti'nin Bükreş'inde de Sparta Praha'nın Prag'ında da Türkçeye yerleşmiş yer adlarını özel addan ayırdık. "Türk devletleri ve topluluklarındaki kişi ve yer adları Türkçede yerleşmiş biçimlerine göre yazılır" diyor TDK. Burada "kişi ve yer adları" demesinden diğer özel adları orijinal kullanmamız gerektiğini çıkarıyorum ben. Bakı FK, Qəbələ FK diye girişiyorum, doğru mu yorumluyorum? Premyer Liqa gibi q, x içerenleri de buna dahil ediyorum? --cobija 18:08, 10 Haziran 2015 (UTC) İşte Dinamo Bucuresti'nin Bükreş'inde de Sparta Praha'nın Prag'ında da Türkçeye yerleşmiş yer adlarını özel addan ayırdık. "Türk devletleri ve topluluklarındaki kişi ve yer adları Türkçede yerleşmiş biçimlerine göre yazılır" diyor TDK. Burada "kişi ve yer adları" demesinden diğer özel adları orijinal kullanmamız gerektiğini çıkarıyorum ben. Bakı FK, Qəbələ FK diye girişiyorum, doğru mu yorumluyorum? Premyer Liqa gibi q, x içerenleri de buna dahil ediyorum? --cobija 18:10, 10 Haziran 2015 (UTC)

Bilemiyorum, olumlu bakmıyorum. Hiçbir Azerice maddede bu tür kullanımlar yapmıyoruz.--RapsarEfendim? 18:12, 10 Haziran 2015 (UTC)
== Azerbaycanca ==

bu durumda Bakü FK maddesini Bakı FK adına taşımam doğru mudur? FK Kabala'yı FK Qabala'ya taşıyabilir miyim? Q ve X harflerini de K ve H olarak mı uyarlamalıyım? --cobija 14:41, 20 Haziran 2015 (UTC)

    • Azerbaycan Türkçesi için Q ve X harflerini de K ve H transliterasyonu doğrudur. FK Kabala ve Bakü FK yazımları da doğrudur. Yerleşim adları nasıl olursa olsun dilimize yerleştiği şekilde yazılır. Türkçenin tek yetkili kurumu TDK'nın kuralı bu şekilde. --Çalıştayileti 21:18, 29 Haziran 2015 (UTC)

R. Standard de Liège

Kategori:Standard Liège'i Kategori:R. Standard de Liège'e taşıyabilir misin? Yanlış bir işlem yaptığımdan dolayı ben yapamıyorum :/ --cobija 21:04, 10 Haziran 2015 (UTC)

Tamamdır üstadım. Selamlar, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:12, 10 Haziran 2015 (UTC)

İnci Sözlük

Şu gerekçe ciddi mi yoksa espri mi? Ciddiyse bilgi kutusunda yer alan bilgilerin madde içerisinde de belirtilemeyeceğine dair yazım biçeminde kural/öneri var mı? Kurucuların isimlerinin zikredilmesi rahatsızlık veriyorken dış bağlantılar alt başlığında incisozluk.com.tr adresinin tekrarlanması, 19 Aralık 2009 tarihinde kurulduğu ve katılımcı sözlük olduğu bilgileri neden rahatsızlık vermiyor? Hatta bilgi kutusu ve madde başlığında koskoca İnci Sözlük yazarken neden maddenin ilk iki kelimesi İnci Sözlük? Bunu da tekrarlamak lazım mıydı? Aynı mantıkla ülke bilgi kutularının geniş hacmi nedeniyle madde içerisinde bayağı bilgi kısıtlaması da yaşanabilir.

Ciddi değil de espriyse de güzeldi. --cobija 20:52, 20 Haziran 2015 (UTC)

En komik olan, madde adı ile madde içerisindeki rastgele bilgileri bir tutan zihniyetinizmiş. Ben kahkaha attım şahsen. --Eldarion 21:07, 20 Haziran 2015 (UTC)

Mantıksız bir şekilde "rastgele bilgi" kavramı uydurup keyfinize göre maddeleri kırpmanız bir yana hareketinizi açıklayamadığınız durumlarda kaçak cevap vermenize ne desem bilemedim. İşinize gelmeyen mesajları da yokmuş gibi davranıp silmenize de ne desem bilemedim. Üzerine troll anonimler gibi cevap vermenize zaten hiç değinmiyorum, bir kahkaha da benim hatırıma patlatın artık. --cobija 21:14, 20 Haziran 2015 (UTC)

Sizin gibi kullanıcılar için emek ve zaman harcamanın ne kadar gereksiz olduğunu çok uzun yıllar önce öğrendim. --Eldarion 21:18, 20 Haziran 2015 (UTC)

Keyfiniz bilir. Yaptığınız yıkıcı ve mantık dahilinde olmayan değişiklikleri tekrarlamakta ısrar etmezseniz daha fazla emek ve zaman harcamanıza gerek kalmaz, başkasınınkini de çalmazsınız. --cobija 21:26, 20 Haziran 2015 (UTC)

Boş ve komik önerilerinizi kendinize saklayın. --Eldarion 06:46, 21 Haziran 2015 (UTC)

Mezhepler hakkında ve bilmediğin diğer konulara girmemen tavsiyesidir

68.100.166.227 08:23, 22 Haziran 2015 (UTC)

Mezhepler konusunda Âlim Cobija şu aşağıdaki sorulara cevap verse de herkez öğrense
  1. Cahil halktan biri olan Yunus Emre nasıl oldu da Binden fazla sayfalık Divan'ında hiç şaşırmadan Müstef'ilün Aruz Vezni kullandı? Demek ki cahil halktan birisi değil hemde çok iyi bir usta. Daha Osmanlı Devleti bile yokken kullandığı Aruz Vezni: Müstef'ilün-Müstef'ilün-Müstef'ilün-Müstef'ilün
  2. Ahmed Yesevî takipçilerinden olduğu kesin bilinmekte ise, İsnâaşeriyye'den olabilmesi olası mıdır?
İsnâaşeriyye uzmanı Âlim Cobija bilmediği şeyleri Ghulat-i Şîʿa uzmanı Zaitsév'den öğrenebilir
  1. Müstef'ilün-Müstef'ilün-Müstef'ilün-Müstef'ilün Aruz Vezni uzmanı Yunus Emre cahil bir oduncu olamaz!!
  2. Hem Ahmed Yesevî müridlerinden olup hem de İsnâaşeriyye'den hiç olamaz!!!
  3. Ama Beyaz listecilerden Âlim Cobija ihtisası gereği bunda israrcı olacaktır ona ne şüphe!!!
  4. En güzeli gelin biz Yunus Emre'ye soralım bakalım o kendini nasıl tanıtır cesareti olanlar okusunlar...
Bakalım bu konuda Yunus Emre ne diyor
Ne demek oluyor bu?
İlk satır da: Ben kesinlikle İsnâ‘aşer’îyye'den değilim diyor.
İkinci satır ise Şiî'liğin geri kalanlarının tamamına da bir reddiye oluyor. Yani, "Osman benûmdür" demeek suretiyle İsmâ‘îl’îyye ve Zeyd’îyye de değilim mânâsına geliyor.
İşin ilginç tarafı

Âlim Cobija'nın asıl uzmanlık alanı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor gibi sayfalarken birden bire karşımıza iki de bir de İsnâaşeriyye uzmanı olarak dikiliyor olması.. Şimdi gelde Murat Bardakçı'nın Vikipedi aleyhindeki söylemlerine kulak verme!!! 68.100.166.227 08:18, 22 Haziran 2015 (UTC)

Uzun zamandır görüşmüyoruz yahu. Nasılsın iyi misin? --cobija 11:11, 24 Haziran 2015 (UTC)

1969-70 Şampiyon Kulüpler Kupası

Selamlar. "1969-70 Şampiyon Kulüpler Kupası" yerine "1969-70 UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası" daha doğru değil mi? Başka kıtaların şampiyon kulüpler kupasıyla karışmaz mı şu anki haliyle? Saygılar... 94.55.115.253 12:53, 22 Haziran 2015 (UTC)magawla

Şampiyonlar Ligi'ne kadar UEFA organizasyon adında kendi adını kullanmıyor yalnızca Şampiyon Kulüpler Kupası diyordu, o sebeple geri taşıdım. Şu zamana kadar herhangi bir karışıklık yaşanmadığından bundan sonra da bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Çıkarsa tartışırız tabii. --cobija 13:29, 24 Haziran 2015 (UTC)

SL

Şu olay bir belli olaydı da sonra taşısaydın. Böyle genel değişiklikler genelde önce burada bir tartışılıyor, izleme listene alırsan takip edebilirsin. Mesela erkeklerinki Basketbol Süper Ligi de kadınlarınki niye Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi? İlk etapta yapılan açıklama pek açık değil açıkçası. --cobija 17:05, 24 Haziran 2015 (UTC)

Gene siz gene siz bir numaralı muhalifim vikipedide daima sizsiniz olsun gene de size karşı büyük bir saygım var. Konumuza gelirsek de basketbol süper ligi futbol süper ligi gibi düşündüm basketbol yeterli sonuçta futbol da türkiye erkekler futbol süper ligi yazmıyor kadınlarda da basketbol kadınlar süper ligi yerine türkiye kısmını tercih ettim sonuçta voleybol da da başında hep türkiye var sebebi bu.(Pipapo7 (mesaj) 17:10, 24 Haziran 2015 (UTC)

Şu muhalif vs. sözlerini bir tarafa bırakın artık, iletişim kurduğuna pişman etmeyin insanları. Ben de bilirim kimseye sormadan taşıma yapmayı lakin ilk olarak mesaj yazıyorum görüldüğü gibi. Saçma ithamlarınızı duymaktan da açıkçası bıktım artık. Daha önce dediğim gibi branşlar kendi içlerinde adlandırılıyor, kendi keyfinize işlem yapmayın. Bu taşımalar özelinde konuşacak olursam ilk açıklamaya bakarak taşıma yapmak hatalı yönlendirmelere yol açabilir. Kurumsal ve detaylı açıklamaları beklemek yararlı.

Bana göre doğrusu neyse onu yaparım kimseye sormam diyorsanız bunu açık açık söyleyin bir daha uğraşmayalım mesaj yazmakla, direkt değişikliklerinizi geri alalım. --cobija 17:16, 24 Haziran 2015 (UTC)

Emri vakileriniz bittiyse çıkış yapacağım bakın ben yararlı olmak için bu değişiklikleri yaptım bir hata yada sakınca görmedim bir çok kullanıcı bir çok değişikliği sormadan yapabiliyor bir hata yada bir fikir birliği tartışma oluşturulur da değişirse benim değişikliklerim siz zahmet etmeyin ben zevkle tek tek düzenlerim ama şuan ligler süper lig oldu ve bende federasyonun genelgesini uyguladım. İyi akşamlar(Pipapo7 (mesaj) 17:22, 24 Haziran 2015 (UTC))

Bu sefer itham etmeden yazabilmişsiniz, bu konuda umut var. Evet, şimdi konuya gelirsek. Yararlı olduğunuz konusunda kimsenin bir aksi görüşü yok lakin bu gibi büyük ölçekli taşıma işlemlerinde önceden görüş belirtmekte yarar var. Hatta dediğim gibi VP:SPOR'un tartışma sayfasını izleme listenize almanızda daha büyük yarar var. Taşımalar aslına kalırsa hatalı değil lakin hatalı olma "olasılığı" var. Üst lige Basketbol Süper Ligi adını alacak denmiş ancak alt liglerde Türkiye Basketbol 2. Süper Ligi gibi farklı bir adlandırma var. Keza kadın liglerinde de öyle. Federasyonun şu an yaptığı açıklama biraz karışık ve anladığım kadarıyla prototip gibi bir şey. Dediğim gibi bir standart yok adlandırmalarda, hep farklı birbirinden. Önümüzü görmeden bu taşımaları yapmamalıydık. İkincisi federasyon genelge yayınlamadı daha yalnızca yönetim kurulu kararı var. Bunun kurumsal olarak işleme geçmesine daha var. Aradaki fark anlaşılsın diye söylüyorum. TBF bile kendi sitesindeki bilgileri yenilemedi daha.

Eğer topluluğa saygı duyar ve buradaki kararlara uyarak değişiklikler yaparsanız gayet iyi anlaşırız. Uymazsanız itiraz ederim pek tabii. Sizinle kişisel bir problemim yok lakin kimseyi dinlemeden bireysel iş yapıyorsunuz. Bunun dışında gayet takdir ediyorum değişikliklerinizi. --cobija 17:36, 24 Haziran 2015 (UTC)

Yabancı futbolcular

Selamlar. Gaziantepspor yabancı futbolcuları kategorisindeki yabancıları Gaziantepspor futbolcuları kategorisine taşımışsınız da (birkaç takım kategorisi daha var), neden? Yabancı futbolcu kategorilerinin silinmesine dair bir tartışma varsa kaçırmış olabilirim. --cobija 09:19, 27 Haziran 2015 (UTC)

  • Selamlar, öncelikle taşımadım sadece kopyaladım. Örnek olarak Kategori:Galatasaray SK yabancı futbolcuları sayfasını aldım. Yabancı futbolcular da kulübün futbolcusu olduğu için her iki kategoride de varlar. Aslında karasız kaldığım yön de var. Düşünceniz nedir 2 kategoride de kalmalı mı? --Teacher0691 (mesaj) 10:44, 27 Haziran 2015 (UTC)

Eğer yabancılar her iki kategoride de yer alacaksa yabancı futbolcu kategorisinin anlamı kalmaz. Her iki kategoride olmalarıı gereksiz. Ana kategoride yalnızca Türk futbolcular ana kategorinin alt kategorisinde ise yalnızca yabancılar yer almalı. Ha yabancı kategorisi silinirse o ayrı tabii ki. --cobija 14:03, 27 Haziran 2015 (UTC)

Olimpiyat

Selam. Kategorileri taşırken keşke yine topluluğun fikrini alsaydın, en azından bu maddelerle çok yakından ilgilenen kullanıcılarla -mesela Kullanıcı:Sayginer- bir görüşseydin.--RapsarEfendim? 08:48, 28 Haziran 2015 (UTC)

Olimpiyat futbolcuları eksik bir ifade. Olimpiyat Oyunları futbolcuları daha açık bir ifade olsa da aslında Olimpik futbolcular (takım olimpik millî adını taşıyor sonuçta) en doğrusu ancak diğer kategorilerimiz de X futbolcuları kalıbında olduğu için bu kalıba uydurdum. Hazır bildirim gitmişken görüşlerini alalım Sayginer'in. Ona göre ya taşıdığım birkaç kategori adını geri alırız ya da diğer branşları da elden geçiririz. --cobija 09:18, 28 Haziran 2015 (UTC)
Olimpiyat stadyumu, Olimpiyat meşalesi, Olimpiyat marşı gibi kavramlar var ya hani...--RapsarEfendim? 09:36, 28 Haziran 2015 (UTC)

Olimpik sporlar/sporcular, olimpik yüzme havuzu vs. de var? Buna karşın her ülkenin olimpiyat komitesi var. Her üç kullanıma da çokça örnek buluruz bu yoldan gideceksek. Zaten Olimpiyat X'i gibi bir kavram olmadığını iddia etmedim. Kavramları kendi içerisinde değerlendirelim, bunlar ayrı şeyler. --cobija 09:48, 28 Haziran 2015 (UTC)

Sen bahsettin diye bahsetme gereği duymamıştım :)--RapsarEfendim? 09:52, 28 Haziran 2015 (UTC)
  • Olimpiyat kelimesinin ana anlamı (hem sözlüklerde hem de günlük kullanımda) Olimpiyat Oyunları olduğundan bir açık yazım gereği yok gibi. Olimpik sıfatı olimpik standartlara uygunluk olarak var ama burada nasıl olur bilmiyorum. Ben sorunsuz gördüğüm eski halden yanayım.--Sayginerv-posta 13:58, 28 Haziran 2015 (UTC)
Şahsen istisnai durumlar hariç her zaman için ana madde adı neyse diğer alanlarda da onu kullanma taraftarıyım. En doğrusu olan Olimpik futbolcular gibi bir isimlendirme üzerine de düşünebiliriz. VP:SPOR'da da tartışılabilir tabii ancak şu an için önceliğim takımlarına göre futbolcular kategorisi olduğu için ne denirse itirazım olmaz.--cobija 14:11, 28 Haziran 2015 (UTC)

Gazete ve web portalı farkı

Bugün aldığın herhangi bir gazetenin künyesine bak, sonra bir de internet sitesine gir ve oradaki künyeye bak. Yayın yönetmenleri farklıdır, yayın politikası farklıdır, çalışanları farklıdır lakin ikisi de aynı genel yayın yönetmenine bağlıdır. Dolayısıyla ikisi farklı şeydir. Fark basılı ya da çevrimiçi olması değil. Aynı şey örneğin NTV Spor için de geçerli. NTV Spor adı taşıyan radyo, televizyon kanalları ve internet sitesinin yayın yönetmenleri farklı ve dolayısıyla politikaları farklıdır. Öyle olmasa NTV Spor Radyo ve NTVSpor.net için ayrı madde açılmaz alt başlık olurlardı bunlar. Aynı ismi taşımaları aynı şey olduğu anlamına gelmez, aynı grup çatısı altındadır sadece. Bunlar fark yaratan detaylar. --cobija 12:27, 28 Haziran 2015 (UTC

Merhaba Cobija. Bir yıl önce de bunu konuşmuşuz. Tek bir şey söyleyeceğim, linkini verdiğimiz gazetelerin dış bağlantılar kısmında resmi site olarak neresi veriliyor? :) Madem öyle, her gazetenin sitesi için bir sayfa açmak gerekir. Web'te yayımlanan pek çok haber gazete de çıkıyor. Bu da link vermenin yanlış olmadığını gösteriyor... İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 17:58, 28 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba

Dostluk elimi uzatmak adına iyi vikiler diliyorum biraz gergin geçse de mesajlaşmalarımız gene de faydalı paylaşımlarınız beni ziyadesiyle mutlu etmekte umarım bundan sonra birbirimize daha sıcak bir üslubla mesajlar atarız hoşçakalın :)(Pipapo7 (mesaj) 06:57, 1 Temmuz 2015 (UTC))

Kullanıcı hakkında

Selamlar Cobija, Kullanıcı:Sametsrky Zlatan Ibrahimović sayfasında değişiklikler yapıyor ancak kaynaksız bilgiler ve araştırdım Futbolcu Galatasaray'a transfer olmamış. Geri aldım ancak bir kaç kere daha değiştirdi. İlgilenebilirmisin. Teşekkürler. --demircimehmed11:17, 3 Temmuz 2015 (UTC)

Böyle durumlarda yapacak pek bir şey aslında. Kullanıcıyı eğer kaynaksız ve yanlış bilgi ekliyorsa mesaj sayfasında bir kez uyardıktan sonra değişikliklerini sürekli geri almak lazım. --cobija 11:59, 3 Temmuz 2015 (UTC)

Logo olayları

Selamlar. Van BŞB Spor logosunda fark ettim. Facebook'taki jpg logosunu png'ye çevirmişsin. Eskiden profesyonel olmuş kulüplerin maddelerini açıyorum ancak logoları olmadan pek de maddeleri açasım gelmiyor. As Akyazıspor, Van İskelespor, Bitlis Özgüzelderespor, Ardeşenspor, Vezirköprüspor, Yücespor. Bunların yanında bir de sana zahmet Van DSİ Spor'un logosunu Edirne DSİ Spor'un şurada gibi Edirne yazısını silip Van yazmak ve tarihi kaldırıp yeni bir logo yapmak sanırım çok zaman almayacaktır. Gerçi logo çizerinin artık pek logo çizmeye hevesli olmadığı Futbollogo'ya bunların haricinde başka logo istekleri de yollamıştım ancak bu yazdıklarım profesyonelliğe gerek kalmadan da yapılabilir diye düşünüyorum. jpg'yi png'ye çevirdikten sonra --Śαвяí¢αи76ileti 07:41, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Photoshop ile ilgili tek becerim düz arkaplanı temizleyebilmek. İstediklerini yaptım. Van'ı da gibi yapmaya çalıştım ama fontu bilmediğimden klasik bir şey kullandım. Sence olmuşsa onu da kullanırsın. --cobija 10:19, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Vaay, süper olmuş. Çok teşekkürler. Ellerin dert görmesin, hemen maddeleri açıyorum o zaman --Śαвяí¢αи76ileti 10:32, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Şu ve şu logoları da png yapabilirsen tadından yenmez --Śαвяí¢αи76ileti 12:11, 15 Temmuz 2015 (UTC)
Diğerini beceremem ama şu tamamdır. --cobija 18:19, 15 Temmuz 2015 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~ --Uğurkentmesaj 05:46, 17 Temmuz 2015 (UTC)

İdmancı Ruhlar

Cumhuriyetin ilk dönemlerini konu alan bir kitap çıkmış, ancak haberdar oldum. Bilmem haberdar mısın ama ilgili olduğun için yazayım dedim.

http://www.iletisim.com.tr/kitap/idmanci-ruhlar/9015 --cobija 09:16, 27 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar. Çıkacağını biliyordum aslında ama çıktığını bilmiyordum, yazarın blogunu takip ediyordum zaten :) Bunun bir öncesi de var, Osmanlı Melekleri idi yanılmıyorsam. İkisini de edinmek lazım, alanlarındaki en iyi kitaplar muhtemelen. Teşekkürler haber verdiğin için. Vikipedi Kütüphanesi'ni oluşturabilirsek kaynak paylaşımını yapabiliriz oradan.--RapsarEfendim? 09:19, 27 Temmuz 2015 (UTC)

Saat kuleleri

Selam. Konu üzerine bir seçkin liste çalışması yapıyorum ancak kafamda şablonu bir türlü oturtamadım. Belki de yüzlerce saat kulesi var ülkede. Özellikle de İ. Melih Gökçek'ten sonra takip etmek pek mümkün değil bunları. 100+ maç oynayan futbolcular gibi baraj oluşturmaya çalışıyorum ancak mimari alanda bir kayda değerlik kriterimiz olmadığı için nasıl bir yöntem uygulasam bilemedim. Tarihî diyerek 1980 ve öncesi inşa edilenleri göz önüne alayım diyorum ancak Olbia Kültür Merkezi Saat Kulesi gibi ödül alan bir projenin ürününü eklememezlik olmaz diye de çekiniyorum. Bir yandan da tarihî+konu üzerine yazılan kitaplarda (Kaynakça kısmındakine ek olarak Anadolu Saat Kuleleri var. Bildiğim toplamda üç tane kitap var.) yer alan yeni kuleleri ekleyeyim diyorum. Bir fikrin var mı? --cobija 19:42, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Selam. İngilizce Vikipedi'de bu tip listelerde yalnızca kayda değer olanları listeliyorlar. Mesela "Türkler listesi" gibi bir madde de yapıp yalnızca kayda değer olanları koyuyorlar. Biz ise bunu oturtamadık bir türlü, silinsin kararı çıkan silinmeye aday sayfa tartışmaları olduğu gibi aksi yönde karar çıkan tartışmalar da var. Bu yüzden en başta madde olmalı mı olmamalı mı sorusunun dahi cevabını veremiyorum ne yazık ki. Öte yandan madde olmalı düşüncesi üzerinden gidersek, yalnızca kayda değer olanların listelenmesi de olabilir, kayda değer olmayanların da listelenerek onlara bağlantı verilmemesi de olabilir. Benim net bir fikrim yok açıkçası.--RapsarEfendim? 19:59, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Tablo sıralama

Merhaba , ufak bir şey sormak istiyorum. Şu tablodaki konum sütununda sıralama yapmak istediğimizde ilçelere göre değil de illere göre sıralanmasını sağlamanın bir yolu var mı? --cobija 13:08, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Mrb, büyük ihtimal hayır. Çünkü vikipedi jquery-tablesorter kullanıyor ve bu cell in içeriğindeki ilk harfe bakıyor. "," den sonraki kısmı parse edip yapılabilir aslında burayı incelemek lazım önemli bişeyse bakabilirim sonra. Yada isterseniz sadece tablonuza özel bir il sütünu açabilirim? Kumul (mesaj) 13:12, 19 Ağustos 2015 (UTC)

İl, ilçe ayrı sütun istemiyorum kalabalık görünüyor tablo o şekilde. Aslında sortname şablonunda buna benzer bir sistem vardı (soyad, ad sıralaması yapıyordu onu Türkçeye uygun olarak tersine çevirmiştim), bir şekilde bu gibi il, ilçe durumuna uyarlanabilir mi? Acelesi yok ama daha sonra da ilgilenilebilir. --cobija 13:19, 19 Ağustos 2015 (UTC)

O yaptığınız şeyin örneğini gösterebilirseniz bakabilirim Kumul (mesaj) 13:24, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Misal Samsunspor yabancı futbolcuları listesindeki futbolcuları sıraladığımızda adları değil soyadları dikkate alarak sıralıyor. Mutiu Adepoju, Eldin Adilović, Akeem Agbetu... diye devam ediyor. --cobija 13:51, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Dikkat ederseniz orada tüm futbolcu isim soyisimleri için örn: {{sortname|Billy|Mehmet}} denmiş. Yani sortname e bu ilk sıralanacak bu ikinci sıralanacak denmiş ve 2 değişkende ayrı ayrı belirtilmiş. Fakat sizin tablonuzda il ve ilçe ayrı ayrı belirtilmemiş text olarak duruyor. {{sortname|İstanbul|Fatih}} gibi belirtirseniz tüm satırları sizinkide çalışacaktır Kumul (mesaj) 13:57, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Bunu yaparken aynı zamanda Fatih, İstanbul şeklinde görünmesi ve ilçe ve ile ayrı bağlantı vermesi mümkün mü? --cobija 14:02, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Şurada görebildiğim kadarıyla mümkün. Linkteki örneklere bakabilirsiniz. Fakat bizim sortname eskimiş güncellememiz lazım. Bazı parametreler bizde çalışmıyor Kumul (mesaj) 14:11, 19 Ağustos 2015 (UTC)

İngilizce örnekten uyarladığımda şu şekilde (İstanbul, FatihFatih İstanbul) bir türlü düzgün olmuyor. Oradan buraya kodları olduğu gibi kopyala yapıştır yaptım ancak iç şablon varsa bilemeyeceğim. --cobija 14:22, 19 Ağustos 2015 (UTC)

tr deki şablonların içeriğini direk değiştirmek doğru değil sanki. Bir parametre değişse bile o şablonu kullanan binlerce madde çalışmayacaktır. Eğer acelesi yoksa vikide bazı işlerim bittikten sonra uyarlayabilirim. Ki ingilizce wikide denediniz mi o şablonu? istediğiniz şey en. şablonunda mevcutmuymuş? Kumul (mesaj) 14:27, 19 Ağustos 2015 (UTC)

O hiç aklıma gelmedi. Şimdi baktım da orada da aynı görünüyor ben beceremedim yapmayı. Ben sizi bekleyeyim en iyisi. --cobija 14:36, 19 Ağustos 2015 (UTC)

  • Vikipedi'de mevcut olmayan {{Sıralama}} şablonunu oluşturdum, istediğiniz işlevi gerçekleştirecektir. --85.107.81.6 18:07, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Şimdi fark ettim de interwiki'de listelenmediği için yok sanmışım; {{Sort}} adıyla mevcutmuş. Lakin belgelemesi yapılmamış. İsterseniz bunu yeni oluşturduğuma yönlendirin ya da ikisini birleştirin, karar sizin. Kolaylıklar... --85.107.81.6 18:20, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Link de verilebiliyor. --cobija 18:30, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Mrb halletmişsiniz sanırım? Kumul (mesaj) 19:52, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Evet şablonu kullanarak istediğim gibi sıralama yapabildim. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. --cobija 19:56, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Okunuş ile alakalı

Türkçe okumada kesinlikle haklısın. Ama bunun genel kullanım durumuda mevcut. Kararsız kalınabilecek bir konu olabilir gibi geliyor. Benim son geri almamda sadece o yoktu dikkat ettiysen. Bazı şeyler silinmişti ayrıca. ;) Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:03, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Anketler

Selamlar Cobija! Size izninizle bir şey sormak istiyorum. Örneğin Haziran 2015 Türkiye genel seçim anketleri yapmak varken niye seçimleri anketleri şeklinde sayfaları taşıyorsun? Yan yana çoğul ekine sahip iki kelime geldiğinde okunması biraz anlamsız olmuyor mu? Bu seçimin anketi. Yani seçim anketi. Nİye böyle yaptığınla ilgili görüşlerini almak istiyorum. Hayırlı pazarlar... Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 07:55, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Bu konuyla ilgili özel bir dil kuralı var mı bilmiyorum. Taşıma sebebim ana maddelerle uyumlu olması, başka bir nedeni yok. --cobija 08:07, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Şablon maddeler

Selamlar. Şuradaki olaya binaen bir şey sormak istiyorum. Şu sayfada görebileceğin üzere bir seçkin liste çalışması yapıyorum ancak maalesef yüz kadar kırmızı bağlantı mevcut. Bu maddeleri Ondokuzmayıs Saat Kulesi örneğindeki gibi iki cümlelik kısa maddeler halinde otomatik olarak açmak mümkün mü? Mümkünse hiçbir bilgisi olmayanlar için Havza Saat Kulesi maddesini örnek alarak, yıkılıp yeniden dikilenleri Vezirköprü Saat Kulesi maddesini örnek alarak açmak mümkün mü? --cobija 16:59, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, şuradaki listeyi [1], anahtarları da açık olarak içerecek şekilde Excel olarak göndermeniz mümkün mü? Ben Wikipedia tablosundan çekemedim. Eğer metin dosyası, csv veya Excel tablosu olarak verebilirseniz çok kolay halledebilirim.--Alperen (mesaj) 09:37, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Bana ilk satırı doldurulmuş örnek bir Excel tablosu yükleyip verebilir misin? Bu konuda biraz yeteneksizim de :/ --cobija 09:44, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Tekrar merhaba, geç cevabım için kusura bakmayın. Şunun üzerinde referans ve anahtarları ekleyerek düzeltme yapmanız mümkün mü? [2]--Alperen (mesaj) 15:04, 1 Eylül 2015 (UTC)

Estağfurullah. Anahtarları ekledim fakat kaynakları bu şekilde eklemek çok zahmetli oluyor. Bu şekilde yeterliyse maddeler açıldıktan sonra ben elle kaynakları eklesem? --cobija 17:13, 3 Eylül 2015 (UTC)

Video klip ekran görüntüsü hk.

Merhaba,

Açıklama için teşekkürler. Böyle bir detayın yazdığı bilgiye maalesef rastlamamıştım. Aslında biraz kafam karıştı, bir örnek madde bulabilsem daha kolay olacaktı fakat o halde şunu da yapmadan size danışmak isterim. Örneğin Leyla ile Mecnun maddesi'ne görsel galeri oluşturarak dizideki karakterlerin ekran görüntülerini "TC-Televizyon ekran görüntüsü adil kullanım" etiketiyle yayınlamam uygun olur mu acaba?

Frock~trwiki (mesaj) 11:08, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Hayır, AK dosyaları yalnızca ilgili maddede kullanılabilir. Örneğin Mecnun Çınar maddesine eklediğim ekran yakalama görüntüsü yalnızca o maddede kullanılabilir, başka herhangi bir şablon ya da maddeye eklenemez. --cobija 11:10, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Bilgi için teşekkürler, Leyla ile Mecnun sayfasına biraz daha görsellik katıp belki seçkin madde adayı yapabiliriz diye düşünmüştüm ama, her ne kadar fazla katkım olmasa da bence güzel hazırlanmış bir madde. Sizce bu haliyle seçkin madde adayı gösterilebilir mi? veya olması için neler yapılabilir?

Frock~trwiki (mesaj) 11:15, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Seçkin madde olabilmesi için çok yetersiz içeriğe sahip. Seçkin madde olan Lost (dizi) maddesini inceleyerek karşılaştırma yapabilirsin. --cobija 13:11, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Detaylı olarak inceleyeceğim. Çok sordum ama, dikkatimi çekti; Lost dizisinin ana karakterleri görseli var dizi sayfasında. Leyla ile Mecnun dizi sayfasında ana karakterlerin görsellerinin olmaması gerektiği fakat Lost'ta olabilirliğinin farkı Lost'taki ilgili ana karakterlerin her birinin viki sayfalarının da olması mıdır?

Frock~trwiki (mesaj) 13:28, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Hayır karakter maddesi olması dizi maddesini bağlamaz. AK konusunda yakın geçmişe kadar daha esnek davranılmaktaydı ancak son zamanlarda bu konu daha ince elenip sık dokunuluyor. Özellikle seçkin ve kaliteli madde çalışmalarında eğer yeteri sayıda özgür lisanslı görsel varsa AK kullanılması hiç hoş karşılanmıyor. (Afişler bu kapsam dışında) Lost maddesi de 2009 yılında SM olmuş. Eğer bugün SM adayı olsaydı o AK görselleri kesinlikle sıkıntı olurdu çünkü maddede yeteri kadar özgür lisanslı görsel mevcut. Leyla ile Mecnun özelinde konuşacak olursam şu anki durumu için AK görseli eklenmesi hatalı olur zira madde uzun değil ve şimdiden iki özgür lisanslı görseli mevcut. Ancak madde genişlerse en fazla bir tane olmak üzere AK görseli eklenebilir. İstediğin zaman çekinmeden soru sorabilirsin. İyi vikiler. --cobija 14:16, 26 Ağustos 2015 (UTC)

E-posta kaynağı

Selam. Muhatap bilgisi bulunmayan yazışmalar için tekrar |kurum= eklesek? Kurum bilgisi de ad ve soyad bilgisi gibi URL öncesinde görünse? Özellikle dilekçe/başvuru no kısmı kullanılınca kurum bilgisinin olmaması eksiklik oluyor. Bir de kaynaktaki ilk parantezi URL önüne alabilir misin? APA kaynak bilgisinde e-postaların kaynakçada değil yalnızca metin içerisinde gösterilebileceğini söylemiş. Biz kaynakçada gösteriyoruz, parantezin isim sonrasında açılması daha doğru görünüyor bu durumda. Son olarak şu kullanımda URL'den sonra iki tane virgül çıkıyor, bir kontrol edebilir misin?

Gül, Melike (21 Ağustos 2015). "Antalya İli Muratpaşa İlçesi Kaleiçi Saat Kulesi" (E-posta). e-Dilekçe numarası 79545921/07.002.305. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi.  --cobija 09:42, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Mükemmel oldu, eline sağlık. --cobija 23:12, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Saat Kulesi

Merhaba, inşallah bu sayfa içindeki kötü espriyle beraber işinizi görür :P.[3].Kaynağını incelerseniz içinde kategoriler de var. 1923 yılından önceki tarihte yapılmış olan kuleler Osmanlı saat kuleleri kategorisine sokuldu, diğerleri sadece Türkiye'deki saat kuleleri :)--Alperen (mesaj) 19:14, 3 Eylül 2015 (UTC)

Gözümüz şenlendi :) Teşekkür ederim bu kadar uğraştığın için. --cobija 21:02, 3 Eylül 2015 (UTC)
Rica ederim. Fazla vaktimi almadı. Yalnız, yeniden yapılmış olanlarda örn. 2004 yılında yapılmıştır gibi bir ifade sanırım yanlış oluyor. Oradaki tarih yeniden yapım tarihi mi, o ifade "2004 yılında yeniden yapılmıştır" mı olmalı? Bir de maddeleri kolay açılabilsin diye kırmızı bağlantısı ile listeledim ama açmak vaktimi alır, yalnızca ref. eklemek istiyorum derseniz bir kısmını ya da tamamını ben açabilirim. Başka düzeltme gerekmiyorsa tabii.--Alperen (mesaj) 07:31, 4 Eylül 2015 (UTC)
Mevcut anahtarına sahip olanlar "2004 yılında tamamlanmıştır/inşa edilmiştir/dikilmiştir", taşındı anahtarına sahip olanlar "2004 yılında mevcut noktada yeniden inşa edilmiştir/dikilmiştir" gibi bir ifadeyle açılsa en doğrusu olur. Maddelerin açılması eğer zahmet istemeyen bir işse çok iyi olur. Kaynakları teker teker eklerim. --cobija 08:00, 4 Eylül 2015 (UTC)
Biraz kafam karıştı açıkçası. Şöyle mi anlamamız lazım:
  • Mevcut: şu an bulunduğu noktada inşa edilmiştir.
  • Yeniden dikildi: önce yıkılmış, daha sonra bulunduğu yerde yeniden dikilmiştir. (Tarih yeniden yapılma tarihini mi ifade ediyor?).
  • Yok oldu: zamanla yok olmuş, yeniden dikilmemiştir.
  • Taşındı: asıl yerinden şu an bulunduğu noktaya taşınarak yeniden inşa edilmiştir.--Alperen (mesaj) 09:25, 4 Eylül 2015 (UTC)
    • Mevcut: x yılında dikilmiştir. (şu an bulunduğu yerde diye ayrıca belirtmeye gerek yok, ekstrem bir durum yok çünkü.)
    • Yeniden dikildi: x yılında dikilen orijinal kule x yılında yıkılmış ve x yılında mevcut bulunduğu noktada orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir.
    • Yeniden dikildi: Orijinal kule yıkılmış ve mevcut kule x yılında orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir.
    • Yok oldu: zamanla yok olmuştur.
    • Taşındı: asıl yerinden şu an bulunduğu noktaya taşınarak yeniden inşa edilmiştir.

Yeniden dikildi anahtarı için eğer ilk olan fazla komplike ise ikinci şekilde de olur. Hazırladığım tablodaki yıllar yeni yapılan kule inşa yılları, orijinali değil. Orijinal yılları notlar kısmında yer alıyor. Mevcut anahtarı dışında açılacak olan maddeleri elle kontrol edebilirim, fazla değiller. Yanlışlık yahut eksiklik olursa hiç sorun değil bu nedenle. --cobija 10:30, 4 Eylül 2015 (UTC)

Kasım 2015 Seçimleri Samsun Maddesi

Selam Cobija...Kullanıcı sayfaları adı altında Kasım 2015 seçimleri için sayfaları bir önceki seçimden alıp güncelleyerek açmaya başladım.Bir önceki seçimde olduğu gibi Samsun ilinde bir müdahalede bulunmayıp düzenlemeyi sana bırakıyorum.Şablon kısmında zorlanırsan haberim olsun.Sayfaların çoğu güncel kalanlar ise düzenlenmek üzere bir önceki maddenin aynısı.Maddeleri Kullanıcı sayfamda bulabilirsin.İyi Vikiler--Emreculha (mesaj) 23:30, 16 Eylül 2015 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun!

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili Vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 18:08, 3 Ekim 2014 (UTC)

Yeni logo isteği

Selamlar. Beypazarıspor, Karamürselspor ve Pütürgespor logolarını mümkün olan en iyi şekilde ayıklayarak png formatına getirebilme şansın var mı? Ya senin Mavrikant?--Śαвяí¢αи76ileti 18:08, 28 Eylül 2015 (UTC)

Ek olarak yeni çıkanlardan: Amedspor, Ödemişspor ve Dersimspor--Śαвяí¢αи76ileti 19:18, 28 Eylül 2015 (UTC)
Çok teşekkürler.--Śαвяí¢αи76ileti 05:40, 29 Eylül 2015 (UTC)
@Mavrikant Bir hata olmuş da, şunu da halledebilir misin? --Śαвяí¢αи76ileti 07:20, 29 Eylül 2015 (UTC)
@Mavrikant son olarak bu ve bu var. Her şey için çok teşekkürler --Śαвяí¢αи76ileti 12:29, 29 Eylül 2015 (UTC)
@Mavrikant Teşekkürler, maalesef oltam yok . Daha fazla profesyonel takımların logosu da bulunmuyor zaten. Logoları olmayınca bu eski takımların maddelerini de açasım gelmiyor. Bu arada Beypazarıspor logosunun sahte olduğunu fark edip yüklemekten vazgeçtim. Beypazarı Belediyesi direkt belediye logosu kullandırıyor.--Śαвяí¢αи76ileti 13:53, 29 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Samsun Kasım 2015 Genel Seçimleri

Merhaba Cobija,Samsun maddesini sana bırakmıştım ancak senden ses çıkmadı.Şayet ilgilenmiyorsan sayfayı ben düzenleyeceğim.İyi Vikiler--Emreculha (mesaj) 11:34, 5 Ekim 2015 (UTC)

Bir süredir internet erişimim yok. Bir hafta daha böyle sürecek gibi. Sen ilgilen lütfen. --cobija 17:13, 8 Ekim 2015 (UTC)

Trabzon İdmanocağı

Merhaba

Gene her zaman ki gibi muhalif ses olmayı başardınız bravo kutluyorum. Maddenin ilk paragrafında hentbol liginde oynuyor yazmıyor voleybol 1.liginde oynuyor yazıyor sanırım bu yeterlidir. Ama yok ben voleybol maddesi olarak yenisini açacağım derseniz tutmuyorum buyrun açın ilk teşekkürü ben edeyim voleybola hizmet ettiğiniz için diye ama yok ben uğraşamam derseniz de rica ederim voleybola zarar vermeyin hoşçakalın(Pipapo7 (mesaj) 12:05, 18 Ekim 2015 (UTC))

Hak ve Eşitlik Partisi

Hak ve Eşitlik Partisi sayfasındaki düzenlemem tarafınızca geri alınmış durumda. Değişiklikleri Medya ve Tanıtım sorumlusu olarak yapmış olmama rağmen düzenlemelerin birçoğu iptal edilmiş. Bu değişikliği geri almanızın sebebini öğrenebilir miyim? Hak ve Eşitlik Partisi - Medya ve Tanıtım (mesaj) 00:36, 21 Ekim 2015 (UTC)

Alt başlık haricinde değişiklikleriniz maddede korunuyor. --cobija 10:01, 21 Ekim 2015 (UTC)

"Leyla ile Mecnun karakterleri listesi"

Merhaba,

Değişikliği geri alırken bir özet yazılmadığından merak ettiğimden sormak istedim. Örneğin Erdal Bakkal'ın da adı Erdal fakat Erdal Bakkal yazılmış. Leyla ile Mecnun maddesinde karakterler bölümünde de ismi İsmail Abi olarak geçiyor. İsmail Abi de bana öyle geldi ?

Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 08:50, 10 Kasım 2015 (UTC)

Erdal herkes için bakkal fakat İsmail herkes için abi değil. --cobija 12:28, 10 Kasım 2015 (UTC)

Trakya Paşaeli

Merhaba Cobija,

Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin Viki maddesini siz oluşturmuşsunuz. Elinize sağlık.

Adı geçen cemiyet Şevket Dağdeviren ve 3 arkadaşı tarafından kurulmuş olup 1. dünya savaşının buhranlı son dönemlerinde Trakya'nın savunması için yaşamsal değeri olan kararları alarak Trakya savunmasını örgütlemiştir. Bu cemiyet resmi ve resmi olmayan aşağıdaki 4 ayrı tarih kitabında detaylı olarak anlatılmaktadır.

1)Bıyıklıoğlu Tevfik, Trakya'da Milli Mücadele Cilt 1 Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu Yayınları Sayfa 124-280 1992 Ankara 2)Aykut Mehmet Şeref, Trakya Milli Mücadele Tarihi Malta Hatıratı ve Malta'da Türkler, Alfa Yayınları s:7 - 124, 2010 İstanbul 3)Güner Zekai, Trakya-Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin Kuruluşu ve Faaliyetleri (1 Aralık 1918 - 13 Mayıs 1920), Atatürk Araştırma Merkezi 1998 Ankara 4)V. Türkan DOĞRUÖZ; Milli Mücadelede Kırklareli, Kırklareli, 2007. ISBN: 978–975–95221–1–7. (350 sayfa)

Ayrıca cemiyetle ilgili 100'lerce fotoğraf ve tez konusu da bulunmaktadır. Cemiyet'in 6 kongresi, yayın organı, birçok beyannamesi, birçok yurt dışı kongre temsilcilikleri vardır. Kısaca siyasi tarihimizde ve kurtuluş savaşımızda oldukça etkin olan bu cemiyet maalesef Vikipedi'de son derece güdük bir sayfayla anlatılmaktadır. Cemiyet ve etkinlikleri ile ilgili Genelkurmay'da, Türk Tarih Kurumunda ve Osmanlı Arşivlerinde birçok belge bulunmaktadır.

Bilindiği gibi Tevfik Bıyıklıoğlu resmi kaynak olarak kabul edilir, ancak yapıtında birçok eksik ve yanlış da bulunmaktadır. Resmi olmayan savlar ise Bıyıklıoğlu'nun Edirne ve Trakya Paşaeli oluşumu içinde hiç bulunmadığı ve eline verilen bir dizi dokümanla "Trakya'da Milli Mücadele" kitabını yazdığı yönündedir. Bir diğer sav ise Talat Paşa'nın bu oluşuma kuruluş aşamasında değil de sonradan katıldığı yönündedir. Edirne kaynaklı bir grup ise ellerindeki ailesel dokümanlara ek olarak Genelkurmay, Türk Tarih Kurumu ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde detaylı bir çalışmayı yürütüyor ve bulgularını olabildiğince tarafsız olarak Cemiyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2018'den önce yayınlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Size bunları yazmamdaki amaç, konunun detaylı incelenmeden Vikipedi sayfasını oluşturmak çok kolay yanlış yaptırabilir. Çok karışık olan konu bir çok tuzakla da doludur.


İyi çalışmalar,

Cem Altınel Cem Altınel (mesaj) 07:58, 16 Kasım 2015 (UTC)

Toptan geri alma

Hizmetlilerle sade kullanıcıların bu alanda bir yetki farkı bulunmamakta. Tümüyle ayrı ayrı ilgilenmek gerekecek. --Superyetkinileti 16:58, 25 Kasım 2015 (UTC)

Devriyelik Başvurusu

Selam, devriyelik başvurusunda desteğini bekliyorum Hasmetlihasmet (mesaj) 07:24, 29 Aralık 2015 (UTC)

Kullanıcı kutuları

Merhaba Cobija. Bazı babil şablonlarında biraz düzenleme yapıp daha az göz yoran daha standart bir şekle sokmaya çalıştım. Elbette ki babil şablonları dileyen kullanıcı tarafından dilediği şekle, renge sokulabilir, o açıdan amacım ben böyle yaptım böyle olsun değil kesinlikle yanlış anlamayın. Lakin şablonları eski haline soktuğunuz halde özet kısmına niçin ufak düzenlemeler yapıldı yazdığınızı merak ettim. --Kudyaz 16:59, 29 Ocak 2016 (UTC)

Estağfurullah. Hızlı özet aracındaki otomatik seçenekleri seçiyorum değişiklik özetini doldurmak için, araçtaki duruma en uygun seçenek de o olduğundan dolayı onu seçtim. --cobija 17:08, 29 Ocak 2016 (UTC)

Hatalı AWB değişiklikleri

Bu örnekteki gibi hatalı değişiklikleri gözden geçiriyor musunuz? --cobija 09:29, 2 Şubat 2016 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkür. Kaynaklar kısmına dokunmayacak şekilde ayarlama yaparım. --Teacher0691 (mesaj) 09:50, 2 Şubat 2016 (UTC)

Commons

Şuna bir göz atabilir misin? Diğer benzer logolardan ne farkı varmış anlayamadım.--cobija 18:16, 4 Şubat 2016 (UTC)

Selamlar. Bu üçgenlerin oluşturduğu transparanlık olayları, düzensiz bir biçimde dağılmaları, renk değişimleri falan basit logo olarak değerlendirilemez denmiş. Tam hakim değilim açıkçası bu kadar detaya. Takabeg Meta'da aktif, ona sorabilirsen daha iyi olur.--RapsarEfendim? 19:07, 4 Şubat 2016 (UTC)

Stadyum oturma düzeni

Selam Sait. Şu çalışmana denk geldim de ona istinaden sormak istedim. Aynısının şuna da uygulanması mümkün mü? --cobija 14:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Selamlar, çalışmaya başladım. Yaklaşık 1 saate hazır ederim, ancak verdiğin fotoğraf biraz küçük ve çizim için çok net değil, yine de ortaya anlaşılır bir görsel çıkaracak kadar yeterli.Sait71 14:47, 7 Şubat 2016 (UTC)
  • Çalışma bitti. Kaynak kısmına bana gönderdiğin stadyum planının bağlantısını ekleyebilir misin? Sait71 15:53, 7 Şubat 2016 (UTC)

Harikasın, mükemmel olmuş. Passo'da takım seçip bilet al dediğinde oturma düzeni karşına çıkıyor, oradan almıştım görseli ancak stadyuma özel bağlantı olmadığı için takım sayfasını ekliyorum. --cobija 16:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Ya bir şey söyleyeceğim ama biraz mahcubum. Passo'da bütün stadyumlar tek bir plan üzerine çizilmiş. Tek farkları sahanın tribünlere uzaklığı ve tribün sayıları. Stadyumun daha gerçekçi bir oturma planını arayıp Biletix'te buldum. Şuradaki plan stadyumun mimari yapısını çok daha iyi yansıtıyor, Passo'dakinin aksine neredeyse kare değil olması gerektiği gibi dikdörtgen olarak çizilmiş stadyum. Bir de kuzey tarafa doğru bakıldığında Belediye Evleri tarafı doğuda kalıyor, o yönden de doğru bu plan. Maratonun da çift katlı olması daha iyi yansıtılmış vs. Mevcut dosyayı bununla günceller misin ricacı olsam? Güncellemesen de gönül koyamam zira benim hatam nedeniyle fazladan uğraşmış olacaksın.

Bir de File:תכנית כרכמיש.svg dosyasındaki metin orijinal rengi, boyutu vs. korunarak değiştirilebilir mi? Şöyle bir göz attım ama pek SVG'den anlamadığımdan yapamadım. Olmuyorsa PNG olarak çekip üstüne yazmayı düşünüyorum. --cobija 19:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Kolay iş, yapabilirim sanırsam ancak sen bunu png olarak çevirebilir misin? Ben o fotoya göre düzenleyeyim. Çünkü alfabeyi felan hiç bilmiyorum. :)Sait71 20:46, 7 Şubat 2016 (UTC)

Şu şekilde mi? (Su kapısı nehir kapısı da olabilir bilemedim.) --cobija 21:54, 7 Şubat 2016 (UTC)

Aynen, :) Stad mesajını atlamışım olmadı onuda yeniden çizelim :) Sait71 21:55, 7 Şubat 2016 (UTC)

Valla çok makbule geçer uğraşırsan. --cobija 21:56, 7 Şubat 2016 (UTC)

Ben stada başlıyorum, diğeri ne zamana lazım. :) Sait71 21:57, 7 Şubat 2016 (UTC)

Karkamış (antik kent) maddesine eklemek için istiyorum, ne zaman yaparsan :) --cobija 22:11, 7 Şubat 2016 (UTC)

Stadyum bitti, küçük haldeyken biraz düzensi görünüyo ancak tam ekrana geçince sorunsuz, çözemedim :). Diğer görseli de yarın felan hazırlarım inşallah :) Sait71 23:34, 7 Şubat 2016 (UTC)

Muazzam olmuş, çoook teşekkür ederim. --cobija 23:39, 7 Şubat 2016 (UTC)

Atlas Tarih

Derginin bu ayki özel sayısının içeriği [4]. İlgini çekebilir. --cobija 13:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Güzelmiş. Mehmet Yüce'nin de katkısı vardır muhtemelen, kendisinin Türk futbol tarihini konu alan iki kitabı var ki blogunu takip ettiğim kadarıyla bu işte çok iyi. Eski yazıyı da okuyabildiğinden sürekli "yeni" bulgular ortaya çıkarıyor. Dergiyi almak isterdim ama yurt dışında olduğumdan pek mümkün değil :(--RapsarEfendim? 17:03, 7 Şubat 2016 (UTC)

Hadi ya, şu Wikimedia etkinliklerinden biri için mi? Dergide ilgilendiğin bir kısım varsa PDF olarak yollayabilirim. --cobija 19:09, 7 Şubat 2016 (UTC)

Yok, eğlence ve iş karışık diyelim :) Hepsini okumak isterim, evet aç gözlüyüm :) Şu blogu sana göstermiştim değil mi? Bir de şu.--RapsarEfendim? 22:44, 7 Şubat 2016 (UTC)

Bayağı uzun dergi, yakma başımı özel olarak ilgilendiğin bölümleri atayım :) Memleket Futbolu'nu biliyordum da diğerini ilk kez görüyorum. Hatta direkt kaynak olarak kullanılabilecek nitelikteymiş yahu. --cobija 23:30, 7 Şubat 2016 (UTC)

Hepsi :) Acelesi yok ama. İkincisi de süper evet, hatta ben kaynak kullanmıştım. Her blog kafadan güvenilir olmayan kaynak değil yani :)--RapsarEfendim? 17:04, 8 Şubat 2016 (UTC)

dosya

merhabalar bilginiz için teşekkür ederim fakat aynı zamanda lisanssız dosya olduğu için de o şablonu koymam gerek bilginize saygılar iyi vikiler --Doruk455 18:53, 13 Şubat 2016 (UTC)

Çift olduğu için lisansı olsa da olmasa da silinecek. Ayrıca şablon koymak gereksiz bu durumda. --cobija 03:08, 14 Şubat 2016 (UTC)
Doğru unutmuşum hayırlattığımız için teşekkür ederim saygilar Günaydın iyi vikiler --Doruk455 07:48, 14 Şubat 2016 (UTC)

Osman Pamukoğlu

Osman Pamukoğlu'nun makamını "Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı" olarak değiştirmişsiniz fakat Osman Pamukoğlu şu an partiye genel başkan olarak değil partinin kurucusu ve onursal başkan olarak destek vermektedir, HEPAR'ın şu an genel başkanlığını Osmancan Tekeşin sürdürmektedir. Lütfen bu yanlışı düzeltelim, Hak ve Eşitlik Partisi Kurucusu veya Onursal Başkanı yapılabilir. Harun.TR001 (mesaj) 16:32, 6 Mart 2016 (UTC)

Öncelikle şu hatayı düzeltelim: Kuruculuk bir makam değildir. İkinci olarak zaten halen başkan olduğu iddiasında bulunulmuyor orada başkan yazmasıyla, hangi tarihler arasında hangi makamda bulunduğu yazıyor. Değiştirmeyin lütfen. --cobija 17:49, 6 Mart 2016 (UTC)

Ekşi Sözlük tema değişiklikleri

Merhaba cobija. Ben Ekşi Sözlük'ü antik.eksisozluk.com dönemlerinde kullanmıyordum. Dolayısıyla o dönemki gelişmeleri tam anlıyla bilmiyorum. Bilen biri yenilese daha iyi olur diye düşündüm. Şimdilik bir başlık açıp altına { {başlık genişlet} } şablonunu yerleştireceğim. Ben önümüzdeki 1 hafta boyunca yoğun olacağım; eğer bu sürede kimse düzeltmezse ben yaklaşık 1 hafta sonra kapsamlı bir araştırma yaparak antik temasıyla ilgili eklemeler yapabilirim. Eğer siz müsaitseniz ve o dönemleri biliyorsanız siz de ekleme yapın isterseniz. İyi Viki'ler, – Amillians (mesaj) 00.02, 10 Mart 2016

Türkiye'de sansür

Maddeye bilgi eklerken yararlandığınız Radyoculuk Geleneğimiz ve Türk Musikisi kitabının kaçıncı sayfasında yer alıyor ilgili bilgi? Bir de bu nbsp'ler ne işe yarıyor? --cobija 12:26, 16 Mart 2016 (UTC)

  • Haber7.com kitapta yer alan yasakla ilgili konuya dair ayrıntılı bilgi vermiş, şimdi burada kitabı baştan sona okuyacak olsak kitabı madde halinde Vikipedi'ye kazandırırız. Nbsp: html ve xml'de bosluk koymak icin kullanilan varlık. &nbsp $eklinde kullanilir. (ekşisözlük diyor) - Burak 14:08, 16 Mart 2016 (UTC)

Öncelikle maddedeki Radyo ve televizyon sansürü alt başlığına taşındı içeriğiniz, sürekli geri alıp durmayın. İkinci olarak eskiden boşluk yok muydu da nbsp eklendi, önceden olan hangi yanlışlığı düzeltti bunlar onu öğrenmeye çalışıyorum. Normal boşluktan farkı nedir? Son olarak Haber7 linkini atar mısın? Kaynağımız o çünkü, direkt olarak kitaptan edinmediğimiz için kaynak olarak siteyi göstermek gerekli. --cobija 14:12, 16 Mart 2016 (UTC)

  • Öyle zannediyorum ki burayı forum sayfası sanıyorsun, hatırlatmak isterim burası bir forum sayfası değil özgün bir ansiklopedidir. Vikipedi'de olaylar konularına ve zamanlarına göre sırasıyla bir bütün oluşturacak şekilde yazılır. Yanlış değişikliğinizde ısrarcı olmayınız. Bilgine. - Burak 14:16, 16 Mart 2016 (UTC)

Radyo denilen aygıt bir BASILI YAYIM değildir. Bu nedenle RADYO ile ilgili bir bilgi BASILI YAYIM başlığı altına girilemez. Umarım bu konuda çok daha dikkatli olup savcı ağzıyla ne idüğü belirsiz cevaplar yazmamaya özen gösterirsiniz. Ayrıca Haber7 linkini ve nbsp ile ilgili bilgiyi beklemekteyim. --cobija 14:19, 16 Mart 2016 (UTC)

  • Radyoya yönelik sansür basılı veya değil kayda değerdir. İlgili Haber7.com kaynağı ilgili kitabında bu olaya yer verdiğini sansür tarihlerini okuyucularına duyurarak açıklamıştır. Süren bir tartışmada apaçık bir hakarette bulunarak şuana dek ciddiye aldığım ve karşılık verdiğim tüm görüşlerinizi kendi elinizle çöpe attınız. Seviye olmayan bir tartışmaya girmeyeceğim. Sizi seviye ve üsluba davet ediyorum. Bknz: Vikipedi:Nezaket - Burak 14:46, 16 Mart 2016 (UTC)

Sakinliğe davet

Merhaba. Türkiye'de sansür maddesi 5 gün korumaya alındı. Diğer kullanıcılarla maddeyi geliştirmek konusunda daha uzlaşmacı bir tavır takınmanızı tavsiye ediyorum. İletişimsizlik başka sorunları doğurur. Bu sorunların da istenmeyen sonuçları olur. Gerek maddede gerekse bu mesaj sayfasında karşılıklı gerilimin tırmandırıldığını görmek mümkün. Umarım bu koruma anlaşmazlığın çözümünde etkili olur. Daha öncede size söylediğim gibi nbsp uygulamasının ne işe yaradığını anlatabileceğimi tekrar söylüyorum. Bu uygulamanın kullanımı ile hata olduğundan şüphelendiğiniz maddeleri bize bildirin, ne faydası ne zararı olduğunu bilmeden çıkarmak doğru bir davranış değil. Fazla söze gerek yok, dikkat edeceğinizi sanıyorum. Teşekkürler...Vikiçizer (mesaj) 15:20, 16 Mart 2016 (UTC)

Korumaya gerek yoktu zira kullanıcı yaptığı hatalı geri almaları fark edip bir son vermişti zaten. Bu saçma meseleden bağımsız olarak merak ettiğim bir şey var. Bu nbsp'ler örneğin bahsi geçen maddede daha önce olan hangi yanlışlığı düzeltti? Farkı ne boşluktan? Neden başka yerlere değil de oralara eklendi? Son zamanlarda neden özellikle kullanılıyor? Neden sadece birkaç kullanıcı kullanıyor? Eğer kullanılması kesinlikle gerekliyse neden köy çeşmesinde bilgilendirme yapılmadı? Biz de kullanırdık. --cobija 15:34, 16 Mart 2016 (UTC)
Tekrar merhaba. Korumaya gerek olduğu açık, koruma süresi sonunda maddenin durumuna bakacağız. Sakinliğe daveti dikkate alın lütfen. Başka maddelerle meşgul olmayı deneyin.   'ye gelince, bu kısaltmanın uzunu "non breaking space" demek. yani "bölünemez boşluk", bu web dizgiciliği-dijital dizgicilik ile alakalı teknik bir iş. Ayrıntısı en:Non-breaking space sayfasında mevcut. Niye kullanılması gerektiğini de şuradan bakabilirsiniz. Bizim Türkçe vikipedide kullanmamız, bunun vikilerarası bir teknik hata olarak gösterilmesi, nerede kullanılacağı typo hatalarına teknik işlerden anlayan kullanıcılarca ekleniyor ve bu hata typoları awb botlarına tanıtılıyor. Dolayısıyla benim gibi awb kullananlarda nbsp eklemek rutin hata düzeltme işlemi olarak yapılıyor. Kısacası dijital dizgicilikte, html ve kelime işlemcilerin yapısı gereği bazı yerlerde space/boşluk kabul etmiyor, o yerlere nbsp/bölünemez boşluk eklenmesi isteniyor. Manuel uğraşılacak bir iş değil, otomatik yapılmasında bir sakınca yok, metinde gözle görünür birşey değiştirmiyor ama dijital olarak html yazılıma katkısı var, eklenmesinde sakınca yok. Bahsettiğiniz sayfaya kim eklemiş bakamadım, ama çıkarılmasına gerek yok, teknik olarak kalabilir. Bu tip durumlarla karşılaşınca hemen geri almaya çalışmayın, sorun. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 17:26, 16 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcının maddeye eklediği bilgiler duruyor zaten, yaptığı olumlu katkılar kaldırılmış gibi bir intiba yaratılmasını hoş karşılamıyorum. Bir de neyine bakacağız? 1937 yılı 1927 yılından önce mi sonra mı yaşanmıştır diye mi tartışacağız? Radyo bir basılı yayım organı mıdır değil midir diye mi tartışacağız? Tartışma konusu eklenen bilgiler değil, bilgilerin yanlış başlık altına eklenmesi ve bunda ısrar edilmesi. Olay olup bittikten sonra korumaya alındı sayfa zaten. Şu aşamada koruma yersiz yani, hele beş gün çok uzun süre. @Vikiçizer, ek olarak nbsp'yi html dilinde kod yazarken space tuşu ile boşluk oluşturamadığımızdan onu kullanıyoruz, burada amacının ne olduğunu halen anlamadım ama teknik konulardan anlamadığım için gerekli/gereksiz bir şey diyemem tabii ki, lazım deniyorsa lazımdır. --cobija 17:50, 16 Mart 2016 (UTC)
Madde koruma altında ama tartışma sayfası değil sanıyorum. Tartışma sayfasına düşüncelerinizi yazarsanız, konuya üçüncü bakış açısıyla daha derli toplu bakabilirim. Hem başka kullanıcıların da fikrini daha kolay alabiliriz...Vikiçizer (mesaj) 18:52, 16 Mart 2016 (UTC)

Madde adı

Tang'ın Doğu Türklerine Seferi, Tang'ın Sir-Tarduş Seferi gibi maddelerin Tang'ın Sir-Tarduş seferi şeklinde adlandırılması gerekmiyor mu? Bunlar bir ad değil neticede. --cobija 10:37, 16 Mart 2016 (UTC)

Evet, Cobija. Gözden kaçmış. Teşekkürler.--Çalıştayileti 15:46, 16 Mart 2016 (UTC)

Gazali

Merhaba, Gazzali maddesindeki tüm isimler yanlışdır. Doğrusu Gazali'dir. İnternetten vey kitaplardan bakabilirsiniz. Bilgilerinize, -Dominator1453 (mesaj) 09:50, 21 Mart 2016 (UTC)

Ansiklopedilerden, akademik yayımlardan ve kitaplardan baktım, değildir. İlgilerinize rica ederim. --cobija 11:06, 21 Mart 2016 (UTC)
Yanlışsınız. Türkçede yanlış olarak Gazzali diye geçebilir. Arapça aslı da, İngilizce okunuşu da Gazalidir. Siz hangi referansa göre söylüyorsunuz? -Dominator1453 (mesaj) 12:38, 21 Mart 2016 (UTC)
Maddede kaynak yok mu? Tartışma sayfasında da ilgili cevap mevcut. --cobija 16:06, 21 Mart 2016 (UTC)

Sosyal Ağ

Sohbet uygulamaları için bir şablon var mı peki? Eğer yoksa sohbet uygulamalarını da o şablona ekleyeceğiz.Mehmet Dîlok (mesaj) 13:26, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yedi

Selamlar. Şurası ve o FB sayfası ilgini çeker muhtemelen, paylaşımları güzel.--RapsarEfendim? 17:49, 7 Nisan 2016 (UTC)

Mehmet Yüce'nin sayfası mı bu? --cobija 17:51, 7 Nisan 2016 (UTC)
Aynen, sitedekinden daha çok şey paylaşılıyor.--RapsarEfendim? 18:19, 7 Nisan 2016 (UTC)
Çok iyiymiş. Yeri gelmişken, bir ara Türkiye'de futbol maddesini SM yapmak lazım. --cobija 00:42, 8 Nisan 2016 (UTC)
Malum, Türkiye'de futbolu geçmişiyle alakalı adam akıllı kaynak bulmak çok zor. Keşke eski yazıyı okuyabilen birileri yardım etse de her yayını taraya taraya gitsek, burada da her maddeyi geliştirsek adım adım o yayınları direkt kaynak göstererek. Atıyorum, oyuncu istatistiklerini çıkartırız, kulüp sezonlarını oluştururuz, hatta fotoğrafları alırız vs.--RapsarEfendim? 00:46, 8 Nisan 2016 (UTC)
Eski yazı hakkında yardımcı olabilirim bir süre sonra, umarım. --cobija 07:49, 8 Nisan 2016 (UTC)

Ayastefanos

Malesef gerçekleştirilmedi ancak şöyle bir şey vardı. Belki yararlanırsınız. İyi çalışmalar. --Kudyaz 15:04, 12 Nisan 2016 (UTC)

Teşekkür ederim. Abidenin maddesini de genişletmeyi düşünüyorum, ileride işime yarayacak bu. --cobija 18:46, 12 Nisan 2016 (UTC)
Kullandın mı bilmiyorum ama şunu ve şunu da ben iliştireyim. Belki kaynakçaları lazım olur :)--RapsarEfendim? 17:40, 14 Nisan 2016 (UTC)
Yok mu artıran? :) [5]. Kullandınız mı bilmiyorum ama kullanmadıysanız alttaki model, 3d, senaryo ve yerleştirme başlıklarını da incelemenizi tavsiye ederim. --Kudyaz 17:52, 14 Nisan 2016 (UTC)
Aynen ya, çok güzel bir kaynak ama çalışma sahiplerine attığım e-postaya bir cevap gelmedi. Oradaki çalışmaları kullanabilseydim güzel olacaktı. --cobija 18:07, 14 Nisan 2016 (UTC)

Voleybol Şampiyonlar Kupası Hk

Merhaba, Yardımını rica edeceğim Voleybol Erkek Şampiyonlar Kupası ile Voleybol Bayanlar Şampiyonlar Kupası bu yıl düzenlenmeyecek ben şahsen yapılmadı diye yaptım ama güzel olmadı onu ortalayabilirmisin

Teşekkürler (Pipapo7 (mesaj) 18:11, 27 Nisan 2016 (UTC))

Saygı !

Ne yapsam imzanızla karşıma çıkmak yerine vikipediye yeni bir sayfa açmışken teşekkür edeceğiniz yerde adlandırma kuralı diye bir şey var diye yorum atamazsınız emeklerimi küçümseyemezsiniz lütfen haddinizi bilin ve tarafıma açtığınız savaşa bir son verin ! (Pipapo7 (mesaj) 13:19, 5 Mayıs 2016 (UTC))

Doğru haklısın kendi başına bu sayfalara hiç bir katkı vermeyen sen Pipapo ne zaman güncelleme yapsa da bende akabinde düzenlesem diye sırada bekliyor. Merak ediyorum ben güncellemesem bu sayfalar ölü şekilde kalıyor bir günde Allah aşkına sen güncelle de bende düzeltme yapayım yok saçma sapan yerlere takılıyorsun Voleybol Kulübü diye açılmamış sayfa açarım VK yaparsın, akabinde Botaş diye kalan yere BOTAŞ diye gelirsin, Plevne sayfası bir yıl yanlış duruyordu düzelttim hemen müdahil olursun benden başka bir takıntın yok farkındayım ama sahiden sabır diyorum bende iyi vikiler ! (Pipapo7 (mesaj) 19:57, 5 Mayıs 2016 (UTC))

Participate in the Ibero-American Culture Challenge!

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (talk) 15:06, 9 May 2016 (UTC)

CEV

TVF, Şampiyonlar Ligi'ni CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi şeklinde adlandırıyor. Bu durumda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yerine CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi daha doğru değil mi? Aynı şekilde Kadınlar CEV Kupası yerine CEV Bayanlar Kupası? --cobija 11:36, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar. Uluslararası organizasyonlarda federasyona balı kalınması gerektiğini düşünmüyorum açıkçası. Kafalarına göre çeviri/kullanım yapabiliyorlar, tutarsızlıklar olabiliyor. Mesela arama kısmına "şampiyonlar ligi" yazıp aratınca, zaman zaman "CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi" kullanımını zaman zaman da "CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi" kullanımını tercih ettiklerini görebilirsin aynı turnuva için. Keza TFF de FIFA Dünya Kupası değil de Dünya Kupası diyebiliyor yalnızca. Bu tip uluslararası etkinliklerde, yaygın kullanım da göz önüne alınarak doğru çeviriden yanayım.--RapsarEfendim? 20:16, 15 Mayıs 2016 (UTC)

TVF ligleri bayan diye adlandırıyor, buna uyarak çevirileri de bayan diye yapmak lazım tutarlılık adına. Lig adında Denizbank adını kullansa da kullanmasa da konfederasyon adının lig adından önce getirildiği de görülüyor her türlü kullanımda. Sadece voleybolda değil diğer sporlarda da olan bu zaten, yanlış mıyım? --cobija 20:39, 15 Mayıs 2016 (UTC) .böyle bir zorunluluğumuz yok. Ulusal organizasyonlar farklı uluslararası farklı. Britanya'da "Ladies" adıyla düzenlenen organizasyonlar var mesela. Kadın-Erkek kısmının önce gelmesi hakkında net bir görüşüm yok açıkçası, ama dediğim gibi uluslararası bir organizasyonda direkt federasyonların kullanımını esas almamak lazım.--RapsarEfendim? 21:38, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Yahu ortada bir zorunluluk olsa direkt taşırım zaten. Jimnastik/cimnastik meselesinde ilgili kurumları esas alırken şimdi neye göre federasyon dikkate alınmayıp da -ki orada bu durumdakinin aksine spor kurumları yerine diğer kaynakları esas almak çok daha mantığa yatkın- yaygın kullanım esas alınır oldu onu anlamadım. Baktığım kadarıyla bayan/kadın kullanımında da dramatik bir fark göremedim. CEV ilk olarak gelmeli de, federasyonu bayan/kadın kullanımında esas almazsak buraya tezat düşeriz. --cobija 21:52, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Abi üstte açıkladım ya, yapma :) Uluslararası organizasyonlar için bunun doğru olmadığını düşünüyorum "ben". Tutarsızlıklar oluyor, kafalarına göre kullanımlar oluyor. Örnek de verdim hatta.--RapsarEfendim? 01:18, 16 Mayıs 2016 (UTC)

MSK URFA !!!!!!!

tenezül edip kulüp logosuna bakarsınız madde de o şekilde kalır bu maddede yapılan değişiklikler vandal sayılır diye şikayet açmak durumunda bırakmayın bilmediğiniz maddelere de lütfen müdahil olmayın (Pipapo7 (mesaj) 10:34, 27 Mayıs 2016 (UTC))

Aynı şeyi ellinci kere söylüyorum. Maddeler bu kurala göre adlandırılır. Katkı yapayım derken saçma sapan argümanlarla vandalizm yapma artık. --cobija 10:49, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Bakın vikipedi sizin oyuncağınız yada ego savaşınıza alet edilecek bir platform değildir. Rica ediyorum değişiklik savaşına son verin. kulübün logosu MSK Urfa. Kulüp Memleket diye yazılınca vikipedide hoş durmuyor bu şekilde kalması bir sorun teşkil etmiyorken ki bu sayfayı ben oluşturdum beni pişman ettiniz artık sahiden sayenizde sevdiğim platformdan soğudum böyle kalsın. Voleyboldan bihaber siz bu değişikliğe gelince aslan kesiliyorsunuz son verin lütfen çok içinize sinerse şikayet edin beni karar verilsin öyle mutabık olalım ama bu şekilde kalmasına bu sefer izin vermeyeceğim bilginize(Pipapo7 (mesaj) 12:58, 27 Mayıs 2016 (UTC))

MSK

Merhaba. Kullanıcının şu, şu ve şu sayfalarda yaptığı tahribatları geri alabilir misin? Benim sabrım daha fazlasına yetmedi. Sayfalara ya da kullanıcıya birkaç gün değişiklik kilidi konması da yararlı olur. --cobija 13:14, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Tamamdır. Uyarının yeterli olacağını düşündüğümden, ayrıca koruma işlemi yapmıyorum. Tekrarı halinde gerekenler yapılacaktır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:27, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Sayfaları korumadan önce kullanıcının son değişikliklerini geriye almayı unuttun sanırım, onları da düzeltebilir misin? --cobija 14:32, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Hatırlattığın için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:34, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Siyasi

Şuraya bir not düştüm. İyi vikiler. --Superyetkinileti 10:22, 28 Mayıs 2016 (UTC)

56

Selamlar. 1956 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye maddesindeki kırmızıların giderilmesi konusunda yardımcı olsan ya :) İlgilenmiyorsan canın sağ olsun. Sayginer ile çalışma yapıyoruz maddede.--RapsarEfendim? 15:50, 21 Haziran 2016 (UTC)

Kendimde şevk bulsam şunun üzerinde çalışacağım ama işte... :| Size kolay gelsin. --cobija 15:56, 21 Haziran 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Yaptığım değişiklikleri onayladığınız için teşekkür ederim. Bagtas (mesaj) 08:29, 22 Haziran 2016 (UTC)
Rica ederim. Olumlu katkılarınızla Vikipedi'yi geliştirmeye devam etmeniz dileğiyle... :) --cobija 10:21, 22 Haziran 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Sayfamla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. king65 13:48, 22 Haziran 2016 (UTC)

Kontrol ricası!

Merhaba, bu madde için en son kontrolü sizin yaptığınızı gördüm "https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal" madde üzerinde bir takım düzeltme, yeni düzenleme ve yeni kaynaklar ekledim. Maddeye aşına olduğunuzu düşünerek yaptığım eklemelere bir göz atmanızı rica ediyorum lütfen. Derginin yayıncısı olan Pittsburgh Üniversitesi ABD'de çok saygın bir bilim üniversitesi ve ABD de ilk 50 sırada yer alıyor. Derginin uzantısı Pittsburgh Üniversitesi "cinej.pitt.edu" buna özellikle dikkat ettim. Dergide bir çok Türk akademisyenin yayınlanmış makalesi var. YÖK kriterlerine uyuyor. Pittsburgh Üniversitesinin bünyesinde barındırdığı saygın taranan indeksli bir üniversite sinema dergisi. Bu arada ülkemizde kısa filmciler tarafından bilinen ve 10 yılı aşkındır Türkiye'de yapılan "https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali" içinde epey emek verdim. Bir çok kaynak ekledim maddeye epey güncel oldu şimdi.Bir göz atmanız mümkün mü lütfen. Teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 17:08, 28 Haziran 2016 (UTC)

Değerli katkılarınız için teşekkürler. --cobija 17:14, 28 Haziran 2016 (UTC)
  • Ben size çok teşekkür ederim. Ben yine başka bir Pittsburgh yayını maddesi üzerinde çalıştım o da epeydir bekliyor "https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal" yine YÖK kriterlerine uygun ve Türk akademisyenlerinde bulunduğu saygın bir işletme dergisi. Bu maddeyi kontrol eden en son devriye'ye kontrol ricasında bulundum ancak madde halen beklemede. Eğer fırsatınız olursa göz atmanızı çok isterim. Ben birde çok yoğun şekilde Vedat Akman maddesine katkı sağladım SAS ta olan bu madde epey olumlu oy aldı ve şu KD hususunda bir sorunu olmadığını düşünüyorum. Sizin de görüşünüzü almak isterim. Umarım çok fazla şey istemedim. Böyle dakik bir devriye bulunca insanın morali ve hevesi artıyor biraz tez canlı oluyor. Gerçekten moral oldunuz. Sevgiyle kalın. Oznurkazanci (mesaj) 18:08, 28 Haziran 2016 (UTC)
  • Heyecanımı maruz görün. Sanırım biraz fazla tez canlıyım. Umarım rahatsızlık vermedim. Elimden geldiğince doğru ve titiz bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Umarım yaptıklarımı beğenirsiniz. Sevgiyle kalın. Oznurkazanci (mesaj) 18:25, 28 Haziran 2016 (UTC)
Vikipedi'nin sizin gibi enerjik ve akademik kaynakları önemseyen kullanıcılara çok ihtiyacı var. Umarım ilginizi yitirmezsiniz. Tekrar teşekkürler olumlu katkılarınız için. --cobija 20:42, 28 Haziran 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Emek verdiğim maddeleri kontrol ettiğiniz ve geri dönerek biz kullanıcıların motivasyonunu arttırdığınız için çok teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 18:11, 28 Haziran 2016 (UTC)
  • Merhaba kaza ile "https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal" maddesine bir ekleme yapıp sonra geri çektim. Sizin onay verdiğiniz son hali üzerinde bu yüzden halen düzeltme isteği varmış ibaresi görünüyor. Ancak bir düzeltme ve ekleme yok. Özür dilerim. Benim hatam. Maddeye tekrar son bir kez bakmanızı rica etsem zaten sizin onay verdiğiniz son hali orada onay bekleyen. Çok teşekkür ederim. Birde "https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali" maddesinde gözden kaçmış bir yazım hatası vardı minör bir şey ama düzelttim. Onuda onaylamışsınız çok sağolun ancak bu yüzden yine sürüm farklılığı ibaresi gösteriyor. Size çok zahmet verdim. Özür dileyerek yardımınızı tekrar rica ediyorum. Bu maddelere bir süre başka bir katkım olmayacak söz veriyorum. "https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal" bunda hiç bir şey yeni yapmadım eski düzeltmelerim onay bekliyor. Sevgiyle kalın. Oznurkazanci (mesaj) 23:34, 28 Haziran 2016 (UTC)

Teşekkür ve Özür

Merhaba siz onay verdikten sonra yanlışlıkla "https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal" maddesine bir ekleme yapıp sonra geri çektim. Sizin onay verdiğiniz maddenin son hali üzerinde bu yüzden halen düzeltme isteği varmış ibaresi görünüyor. Ancak bir düzeltme veya ekleme yok. Biraz yap boz oldu gibi çok Özür dilerim. Benim hatam. Maddeye tekrar son bir kez bakmanızı rica etsem zaten sizin onay verdiğiniz son hali orada tekrar onay bekleyen. Çok teşekkür ederim. Birde "https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali" maddesinde gözden kaçmış bir yazım hatası fark ettim minör bir şeydi ama düzelteyim dedim. Onuda onaylamışsınız çok sağolun ancak son yaptığım minör düzeltmeden dolayı yine sürüm farklılığı ibaresi gösteriyor. Size çok zahmet verdim. Özür dileyerek yardımınızı tekrar rica ediyorum. Bu maddelere bir süre başka bir katkım olmayacak söz veriyorum. "https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal" bu madde de yeni hiç bir şey yapmadım sadece eski kaynak eklemelerim ve düzeltmelerim onay bekliyor. Sevgiyle kalın. Oznurkazanci (mesaj) 08:15, 29 Haziran 2016 (UTC)

Cobija Selam,

Antalyaspor sayfasında logo değişiminin yapılması gerekiyor ancak logo yükleme hususunda biraz eksiğim var senden ricam resmi sitede bu zaten vardı kulüp bugün ki kongrede oyladı kabul oldu yeni logoyu vikipediye yüklememiz gerekmektedir yardımlarını rica ederim . (http://antalyasporum.com/antalyasporun-yeni-logosu-kabul-edildi/) (Pipapo7 (mesaj) 16:28, 30 Haziran 2016 (UTC))

Tamamdır. --cobija 10:33, 1 Temmuz 2016 (UTC)

teşekkür ederim (Pipapo7 (mesaj) 12:20, 1 Temmuz 2016 (UTC))

Cobija Selam,

Türk Hava Yollar Spor Kulübü, Bayan voleybol takımını 2016 yılı itibari ile Voleybol 3. Liginden başlatacağını geçen ay duyurdu ve transferlere başladı. 1979 yılından 1994 yılına kadar kulüp istikrarlı olarak voleybol 1. liginde mücadele etti. Malum logo yüklemede biraz geri kaldığım için senden ricam aşağıdaki ligden veya thy sk logo yazarsan arama motoruna ilgili logoyu ilgili maddeye eklermisin? Türk Hava Yolları (bayan voleybol takımı)

[[6]]

İyi Çalışmalar, teşekkürler(Pipapo7 (mesaj) 18:08, 17 Temmuz 2016 (UTC))

Tamamdır. --cobija 18:41, 17 Temmuz 2016 (UTC)

teşekkür ederim (Pipapo7 (mesaj) 07:26, 18 Temmuz 2016 (UTC))

Sizin için ŞEHİTLER ölü olarakmı gözüküyor!!!!!!

Merhaba, Size bir sorum olacaktı,vatan için ölen kişiler sizin gözünüzde ölü olarakmı gözüküyor acaba ? Yanıtlarsanız sevinirim. Bu imzasız yazı Yemre41 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet. Bkz: Vikipedi:Tarafsız bakış açısı. --cobija 19:27, 18 Temmuz 2016 (UTC)
@Yemre41: "Vatan için ölmek" şehit, hazreti vb. gibi kavramlar Vikipedi de Vikipedi:Tarafsız bakış açısı gereği geçersizdir. Hatta bilgi vermek için söyleyeyim; burası bir ansiklopedi olduğu için Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır. Bunun yanında terörizm, devlet destekli terörizm kavramları gibi devlet terörü de oldukça tartışmalı bir kavramdır ve üzerinde uluslararası fikir birliği yoktur. Ayrıca Vikipedi'de hiçkimse suç temsili bir insan değildir. Stalin de. Mustafa Kemal Atatürk de. Abdullah Öcalan da. Mehmet Ali Ağca da. Fidel Castro da. Nelson Mandela da. ... Daha yüzlerce isim gibi. IŞİD, PKK, RAF veya ASALA da. Hatta bir ara ABD yönetimince "terörist organizasyon" sayılan bir devletin resmi ordusuna bağlı organ olan İran Devrim Muhafızları veya Çin Halk Cumhuriyeti, Kazakistan ve Kırgızistan'ın terörist ve suçlu olarak ilan ettiği Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü de. Daha yüzlerce yapı gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:00, 18 Temmuz 2016 (UTC)

Yanıtladığınız ve beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.--Yemre41 (mesaj) 18:33, 19 Temmuz 2016 (UTC)

2016 Türkiye askerî darbe girişimi

Merhaba, şablonda Kuleli Askerî Lisesi öğrencileri reşit olmadıkları için mi taraflardan ayrı tutuluyor? Bilmeden düzenleme yapmak istemedim.--evolutionoftheuniverse mesaj 19:51, 18 Temmuz 2016 (UTC)

Bildiğim kadarıyla okul komutanı cuntacılar arasındaymış ve öğrencileri tatbikat yapacağız(?) diyerek okula çağırmış fakat öğrencilerin olaylarda bir rolleri var mı konusunda bir bilgi yok. --cobija 19:55, 18 Temmuz 2016 (UTC)
Takip ettiğim kadarıyla öğrenciler tatbikat diye evlerine gönderilmemiş, sonra Çengel Karakolu'nun anahtarını isteyen subayın isteği yerine getirilmeyince liseye gidip öğrencileri alarak karakolu ele geçirmiş. Reşit olmadıklarını dikkate alarak TBA kapsamında şimdilik bir tarafa koymamakta yarar var. "Öğrenciler durumu görmüyor mu, fark etmemişler mi?" gibi sorular da bir bilgi olmadan havada kalır. Şimdilik böyle tutalım. Kolay gelsin.--evolutionoftheuniverse mesaj 20:03, 18 Temmuz 2016 (UTC)

fuatavni

Selam. Orjinal hesap fuatavni değil. Kişi kullanıcı adını fuatavni_f olarak değiştirdi. Zaten eklediğin kaynakta retweet edilmiş bir reklam bulunuyor. Gerçek fuatavni'nin retweet edeceği bir içerik değil. "fuatavni_f" kullanıcı adına 21 Ocak 2015 tarihinde geçildiğine göre "fuatavni" kullanıcı adını terkedip "fuatavni_f" kullanıcı adıyla yeni hesap açması mümkün değil. Çünkü bu hesapta 2014 yılına ait tweet'ler bulunuyor.~ Rebuk 18:14, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Kullanıcı adını değiştirip içeriğiyle birlikte yeni ada geçtiğine emin misin? Orijinal hesap ele geçirilmiş ve yeni hesap açmamış, kenarda bekletilen yedek hesaba geçiş yapmıştı diye hatırlıyorum. Eğer dediğin gibiyse sahte hesabın orijinal hesaptan daha eski olması da garip görünüyor. --cobija 18:33, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Benim tahminim fuatavni olarak başlayan bu kişi/kişilerin kullanıcı adını değiştirdikçe, hükümet yanlısı kişi/kişilerin eski kullanıcı adlarına geçiş yapmış olması. Örnek vereyim, fuatavni'nin seçtiği kullanıcı isimlerinden biri olan fuatavnifuat'ın ilk tweet'ine bakarsan "Başbakan'ın yanındayız" diyor. Tweet tarihlerinin orjinal hesaptan eski olmasının sebebi, bu hesapların orjinal fuatavni'den önce açılmış olması. Bu hesaplar daha sonra fuatavni'nin eski kullanıcı adlarına geçiş yaptı.~ Rebuk 18:45, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Tamam da dezenformasyon amaçlı sahte hesabın orijinalinden önce açılması söz konusu olamaz? Ayrıca Afrikalı futbolcu Mtelem Kanko da (sildirmesin diye şifreledim adını) şöyle bir şey ortaya atmış.[7] --cobija 18:53, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Haberdeki kişinin yanılıyor olma ihtimalini düşünüyorum. Daha önce başka isim kullanmış olabilir ancak "fuatavni" olarak ele alırsak kaynakların hiç biri 2014 öncesini söylemiyor. Mesela Ekşi Sözlük'te Şubat 2014'te açılmış başlığı.~ Rebuk 19:06, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Sahte hesabın orijinalinden eski olması? --cobija 19:12, 20 Temmuz 2016 (UTC)
O tweet'lerin Twitter tarafından silinmiş ya da gizlenmiş olması. Normalde sahte fuatavni hesabına girip son tweet'lerinde bunu görüyoruz. Arama yaptım ve sahte fuatavni'nin bütün tweet'lerini arşivleyen bir sayfa buldum. Verdiğim ekran görüntüsünde 5 Haziran 2013'teki bu tweet'i neden göremiyoruz sence? Yalnızca bağlantısıyla görüntülenebiliyor. Kaynak kullandığmız bu ekran resmindeki ilk tweet'i aradığımız zaman ise bu siteden başka bir sonuca rastlayamıyoruz. Sonuç: tweet'ler silinmiş/gizlenmiş.~ Rebuk 19:36, 20 Temmuz 2016 (UTC)
Şunu şuraya bırakayım ama tartışmaya dahil olmayayım :) Maddede şu an açılmayan kaynak (Bugün).--RapsarEfendim? 19:14, 20 Temmuz 2016 (UTC)

Bu yıldız sizin için

Çalışkan Barnstarı
2016 Türkiye askerî darbe girişimi maddesine yaptığınız güncel, kaynaklı ve doğru bilgiler için bu yıldızı hakettiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Ahmet Turhan (mesaj) 19:02, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Ömer Halisdemir

Kardeş Ömer Halisdemir sayfasını silinmeye aday göstermende ki sebep ne ? Profmalatya (mesaj) 19:34, 30 Temmuz 2016 (UTC)

AK

SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:32, 2 Ağustos 2016 (UTC)

Benim yaptığım değişiklikten bir önceki hızlı silme isteğine bakarmısın Cobija. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:32, 2 Ağustos 2016 (UTC)

@Sakhalinio, Görmüştüm ama haklı yanı da var diye itiraz etmedim. --Cobija (mesaj) 20:38, 2 Ağustos 2016 (UTC)

AK dosyası

Merhaba, bilmediğim için soruyorum. Az önce düzenlediğiniz 1992-93 Türkiye Basketbol Ligi maddesinde en altta şampiyon bölümünde Efes Pilsen logosu duruyor ancak şu değişiklikte kaldırmıştınız. İkisi de Adil Kullanım dosyası değil mi? Hepsini mi kaldırmak lazım? Veya oraya hangi tür bir logo koymak lazım? Resimli de şık duruyor çünkü. --Teacher0691 (mesaj) 14:02, 4 Ağustos 2016 (UTC)

AK dosyaları yalnızca madde içeriğinde kullanılabiliyor. Örnekteki gibi tablolarda, şablonlarda, kullanıcı sayfalarında vs. kullanılması uygunsuz oluyor. Konuyla özel olarak ilgilenmiyorum fakat denk geldikçe gerekli değişiklikleri yapıyorum. Verilen örnekteki maddeden de logoyu kaldırdım şimdi. VP:AKKriterde detayları mevcut. --Cobija (mesaj) 16:04, 4 Ağustos 2016 (UTC)

Kaynaklara bakılmasını öneririm

Transkripsiyon ile transliterasyonun aynı olmadığını bilmenizi isterim. Kaynaklardaki kullanım diyorsanız bu başka konu tabii. --esc2003 (mesaj) 08:59, 5 Ağustos 2016 (UTC)

Yapılan taşımaların bir kaynağı var mı? Ben şuradakine göre yapıyorum mesela: http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/18/22/95.pdf --Cobija (mesaj) 08:59, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Evet. O kaynakta da önce transliterasyon ele alınıyor. Giannakopulos demişsiniz mesela burada iki kural harmanlanmış gibi görünüyor. Başı trl sonu trk --esc2003 (mesaj) 09:03, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Zamanında tüm Yunan takımlarını, liglerini vs. titizlikle karşılaştırarak adlandırırken bu kaynağı kullandım. Öncesi sonrası ne demek bilmiyorum fakat transliterasyon kısmı bizi ilgilendirmiyor, transkripsiyon esasları da mevcut incelerseniz. Yaptığınız taşımaların hiçbirinin doğru olduğunu göremiyorum baktığım zaman. Kaynağınız var mı yoksa telaffuza göre mi yapıyorsunuz taşımaları? Eğer kaynak yoksa rica ederim geri taşıyın. --Cobija (mesaj) 09:07, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Transkripsiyonda zaten okunuş esas alınmaktadır Sayın Cobija. Yukarıda verdiğim örnekte harf çevirisi olarak olarak başlatıp yazı çevirisiyle bitirmişsiniz. --esc2003 (mesaj) 09:12, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Böyle bir şey gerçekleşeceğini önceden kestirdiğim için maddelere şöyle notlar eklemiştim. Keşke bir göz atsaydınız. Ek olarak cevabınızdan anladığım kadarıyla bir kaynağınız yok. Vikipedi dizi sitesi değil ki altyazı çevirmenleri gibi dinleyerek çeviri yapalım. Ortada ilmi bir kaynak var, ona göre adlandırma yapılır. Son olarak Giannakopulos doğrudur zira Yunanca ou harfler yan yana gelince yalnız u şeklinde yazılıyor. Bir zahmet inceleyin verdiğim kaynağı, detaylı şekilde belirtiliyor her şey. --Cobija (mesaj) 09:15, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Tartışmayı nezaket çerçevesinde devam ettirebiliriz. ou harfler yan yana gelince yalnız u şeklinde yazılıyor dediğinize göre ben de "Gia" nin trankripsiyona göre "ya" şeklinde yazıldığını söylemeliyim. Ayrıca ou şeklindekini u olarak yazmak okunuşa göre yazmak oluyor dolayısıyla transkripsiyon yapmış olunuyor dolayısıyla bu Gia'nın ya olarak okunup yazılması gibi doğru. İki ayrı kuralı bir arada kullanarak yanlış bir işlem yapan ne yazık ki burada sizsiniz. --esc2003 (mesaj) 09:20, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Ben sizi tanımıyorum, Yunanca konusunda ne kadar yetkinsiniz bilmiyorum. Bu nedenle kaynak göstermeden ortaya sürdüğünüz iddialar bir anlam ifade etmiyor. Ben kendi adıma Yunancadan anlamam ancak anlamadığım için kendi görüşlerimi öne sürmüyor ve kaynağa bağlı kalıyor, oradakileri uyguluyorum. Şu halde; ortada bir kaynak var, bu kaynağa baktığımda gia=ya kuralını göremiyorum, gösterir misiniz bana? Yine aynı kaynağa bakınca ou=u yazıyor ama siz aksini iddia ediyorsunuz, buna dair kaynağınızı görebilir miyim? Kaynak yoksa da VP:ÖA nedeniyle daha fazla tartışmak istemiyorum. --Cobija (mesaj) 09:34, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Yanlış yorumlayıp yanlış olarak yaptığınız işlemler Vikipedi'nin yararına değil. Diğer kullanıcıları tartışmaya davet etmek en doğrusu olacak. --esc2003 (mesaj) 09:38, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Kaynaksız ve hatta kaynağa zıt işlemler Vikipedi'nin yararına değildir tabii ki. Geri alıp tartışalım öyleyse, iyi günler. --Cobija (mesaj) 09:41, 5 Ağustos 2016 (UTC)

Olympiakos'un olimpiakos yapılmasında bir mantık var, tamam. Israrla kaynak göstermeye çekinmenize rağmen onu anlıyorum ve öyle kalsın. (Taşı, geri al, tartış döngüsünün iyi niyet varsayılamayacak şekilde yok sayılmasına rağmen iyi niyetli davranıyorum.) Peki Giurkas'ın Yurkas olması nasıl oluyor, g=y olduğu gördüm tamam ama iota nereye kayboldu?

"Keşke kaynağı inceleyip bunun doğru yorumlanıp yorumlanmadığına da baksaydınız." gibi kendi öznel yargılarınızı da benden uzakta tutun lütfen zira bu tablo yorumlanacak bir içerik içermiyor, orada yazanı "uygulamak" mecburiyetindesiniz, "yorumlamak" değil. Varsa da yanlış "yorumlanan" gösterin de boşuna zaman kaybetmeyelim, yanlışlarımızı düzeltelim. --Cobija (mesaj) 10:29, 6 Ağustos 2016 (UTC)

O sözler size değil zaten, boşuna agresifleşmeyin.Olympiakos'un olimpiakos yapılmasında bir mantık var, tamam. Israrla kaynak göstermeye çekinmenize rağmen onu anlıyorum ve öyle kalsın. demişsiniz, titizlikle karşılaştırdığınızı söylüyordunuz. Kaynak göstermekten niye çekiniyormuşum? Sizi böyle bir cümle kurmaya iten nedir? O kaynak birçok kez tartışmalarda öne sürdüğümüz, kullandığımız bir kaynak. Nasıl kendi keşfettiğiniz bir kaynakmış gibi konuşabiliyorsunuz? g=y olduğu gördüm tamam ama iota nereye kayboldu gerçekten çok gülünç bir durum. γ /i/ ve /e/ sesinden önce olunca y olarak yazılıp okunur diye kaynaktaki tabloda geçiyor; ayrıca Vikipedi'de yer alan Yunan alfabesi maddesinde de "ΓΙ bileşiği y olarak okunur" diye yazıyor. Yanlışlık olduğunu iddia ediyorsanız maddeyi de elden geçirmek gerekecek. Hep Türkçeye yapılan transkripsiyondan bahsedildi Yunancaya transkribe edilen bazı adlar da bu duruma örnek verilebilir: Yozgat / Γιοζγκάτ , Yugoslavya / Γιουγκοσλαβία, Johann Strauss / Γιόχαν Στράους --esc2003 (mesaj) 20:46, 6 Ağustos 2016 (UTC)
@Esc2003, yorumlanıp yorumlanmadığı kontrol edilirken benim yorumumun sağlamasının yapılması öneriliyor, fark etmeseniz de bana gönderme yapıyorsunuz ancak konu bu değil zaten yazacağımı yazdım. Neden kaynak göstermekten çekindiğinizi ya da neden "şu harf şu harfe denk gelir, ikisi yan yana gelince şu şekilde yazılır" gibi açıklayıcı cümleleri tartışmanın üzerinden bir gün geçtikten sonra lütfetmeye başladığınızı siz biliyorsunuz, mantıklı bir durum olmadığı için mantıklı bir çıkarım yapamayacağım. Sadece koca bir zaman kaybı oldu bu aradaki süre. Ayrıca kaynağı nasıl kendi keşfimmiş gibi yazdığımı düşündüğümü anlayamadım, buna dair ima içeren cümlemi alıntılar mısınız? Kişisel meseleler bittiğine göre asıl noktaya geliyorum.
Oly konusunda hatalı davrandığımı kabul ediyorum, tabloyu yanlış okumamdan kaynaklı olarak bu yanlışın arkasında durmayacağım. Bu konuda kusuruma bakmamanızı rica ediyorum. Ancak tabloda şu var: Gama /e/ ve /i/den önce y olur diyor ama gi=y oluyor demiyor, /e/ ve /i/ bu sırada nereye kayboluyor? Verdiğiniz Vikipedi maddesinde ilgili yerde kaynak yok, doğruysa bile doğru varsayamayacağım. Pek de gülünç görünmüyor dolayısıyla buradan bakınca. --Cobija (mesaj) 21:17, 6 Ağustos 2016 (UTC)
Kusura bakıyorum, bu yersiz çabanızdan dolayı da yok yere onca zaman kaybı oldu. Yanlış yorumlamaktan kastımı şimdi anlamışsınızdır. Transkripsiyonun ne demek olduğunu dahi bilmiyorsunuz. Hiçkimse bilmediğiniz konular hakkında size bir şeyleri ispatlamak zorunda değil. --esc2003 (mesaj) 16:09, 7 Ağustos 2016 (UTC)
Tartışmayı nezaket çerçevesinde devam ettirebiliriz derdim fakat kusura bakmayın ifadesini nezaketen söylemiştim, keyfiniz bilir. Theofanis'in Teofanis olduğunu, daha kötüsü (en temelde böyle olsa da o kadar basit değil) transkripsiyon=telaffuz zanneden biriyle (Georgi de Görgi diye yazılmalı demek ki buna göre) daha fazla parmak yormak istemiyorum. Hiç değilse hatasını kabul edebilen, burnundan kıl aldıran biriyle muhatap olduğunuz için mutlu olun, ben bu konuda biraz şansızım çünkü iki gündür. --Cobija (mesaj) 18:25, 7 Ağustos 2016 (UTC)
Sürekli iğneleyici cümleler kurma gayretinde olan bir kullanıcıya yaptığım bir hatırlatmaydı sadece ama "lütfetmek" gibi sözcükler kullanmayı marifet saydığınız için, zaman kaybetmek ithamından hareketle suçu karşınızdakinde aradığınız için bunun boşuna bir çaba olduğunu anladım. Georgi, Görgi karşılaştırılmasında bir ilgi bulamadım. Theofanis'in Teofanis olduğunu, daha kötüsü (en temelde böyle olsa da o kadar basit değil) transkripsiyon=telaffuz zanneden biriyle Gerçekten çok bilgilisiniz. Emin olduğunuz yazılış bir tek bu kaldı demek ki, size hayran kaldım. Burada dilbilimsel makale yazmıyoruz, ileri derecede bir transkripsiyondan bahsedemeyiz zaten. Burnundan kıl aldırmamaya getirmişsiniz ama inanın eleştirilecek olan burada ben değildim. Karşımda hatasını kabul eden birini bulamadım, dolayısıyla mutlu da olmadım. Sadece tartışma oldukça gereksiz ve yorucu oldu. --esc2003 (mesaj) 19:23, 7 Ağustos 2016 (UTC)

VK

Bu Vikipedi Kütüphanesi ilgimi çekiyor fakat bir yandan da yoğun bir dönem içerisinde olduğumdan çekimser kalıyorum. Çok etkin olamam fakat ilk etapta ne yapılması gerekiyor? --Cobija (mesaj) 12:05, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Selam. Elindeki kitapları, oradaki kullanıcı arşivleri kısmında listeleyerek başlayabilirsin. A kitabındaki bir kısma ihtiyaç duyan kullanıcı seninle iletişime geçebilir, sen de ilgili kısmı ona ulaştırarak (taratarak veya fotoğrafını çekerek) ona ulaştırabilirsin böylece. Onun dışında İnternet ortamındaki Türkçe veritabanlarıyla iletişime geçip, birkaç ücretsiz hesap alma girişiminde bulunmak lazım.--RapsarEfendim? 18:20, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Veritabanlarıyla iletişime geçmek için Vikipedi'nin kendi alan adına sahip e-mail var mı? --Cobija (mesaj) 18:29, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Bunu düşünmemiştim... Gerektiğini zannetmiyorum zira bu bir "kullanıcı projesi", site veya vakıf tarafından yürütülen bir proje değil. Proje sorumluları tarafından girişimler yapılması lazım. Proje sorumluların ortak kullanacağı bir e-posta alınabilir, proje sayfasında da bu belirtilebilir ve yollanan postalarda site veya vakıfla ilişkisi net bir dille belirtilebilir diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:38, 7 Ağustos 2016 (UTC)

İngilizce kütüphane sayfasında bahsettiğim gibi bir iletişim adresi var. Geçmişte özel e-posta adresimden belediyelerden bilgi talep ederken pek ciddiye alınmadığım için sorayım dedim, ki özel erişim talep edeceğiz. Buna dair bir çalışma yapmaya başlasak ya çağrı yapıp, beklemenin bir manası yok çünkü. Cumhuriyet gazetesi son zamanlarda özellikle üniversite öğrencileri için ücretsiz erişim veriyor ve oldukça cömert davranıyorlar. Buradan başlamak iyi olabilir yöntem üzerine konuşulduktan sonra. --Cobija (mesaj) 18:44, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi

İyi Akşamlar,

Voleybol federasyonu sponsorluk olarak değil basketbol da olduğu gibi ligi bayanlar 1 ligini sultanlar ligi erkekler 1. ligini de efeler ligi yaptı.

İnternette bu iki ligin yeni tanıtım logosu yer alıyor ancak ben beceremiyorum çok oluyorsun demeni istemiyorum ama bu iki ligin iki güzel logosunu internetten alıp sayfalara eklermisin

iyi vikiler(Pipapo7 (mesaj) 20:28, 9 Ağustos 2016 (UTC))

Tamamdır. --Cobija (mesaj) 08:05, 10 Ağustos 2016 (UTC)
Eline sağlık birde şu memleketspora bu kadar takılmasan iyi bir vikipedistsin ama artık yoruldum inat etmiyorum :) (Pipapo7 (mesaj) 09:36, 10 Ağustos 2016 (UTC))

Madde ana görsele dair öneri

Selamlar. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sayfasını için hazırlanan şu görsel gayet güzel duruyor, içeriği Türkçe diline çevrilip maddeye aktarılabilir ve ana görsel yapılabilir. Şu ankinden daha kapsamlı. Eğer bu işten anlıyorsan ilgilenebilir misin? --Ahmet Turhan (mesaj) 07:05, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Maalesef görsel düzenlemede hiç iyi değilim. --Cobija (mesaj) 18:04, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Vafıl

Hiçbir bağlantı yok buraya? --Cobija (mesaj) 10:51, 16 Ağustos 2016 (UTC)

Selamlar üstadım, uzun süredir görüşemedik, umarım iyisindir. Sayfanın şöyle bir trafiği mevcut. Arama motorları bu tip yönlendirmeleride kullanmakta. Türkçede söylenişi ile de arayan varsa bu yönlendirme sayfası faydalı olur diye düşünüyorum. Arayı soğutmayalım, Selamlar, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:50, 16 Ağustos 2016 (UTC)

Sayfa Neden Silindi?

Sayfayı kafanıza göre sildirtmeniz çok ahlaksızca. Eğer bir düşünceniz varsa bana mesaj yoluyla bildirtmeniz yeterliydi ki göndermişsiniz ben de size yanıtını verdim. Tong Yabgu Kağan'ın şad unvanlı bir oğlu olduğu biliniyor ancak buradaki Babasulu ifadesinin yer adı mı, yoksa has isim mi olduğu kesin değil. Farklı kaynaklar farklı bilgiler veriyor. İşin dramatik olan kısmı şu ki Azerbaycan Vikipedisi'nde bile Göktürkler ile ilgili daha kapsamlı maddeler var. Burada Türkçe Vikipedi'de bu açığı kapatmak isteyen birileri olunca ne hikmetse önünü kesmek için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Aynı olay 2. kez başıma geliyor. Eğer sayfanın gerçekten silinmesi gerekiyorsa bu konuyu mesaj sayfamda tartışabilirdik ancak size verdiğim mesajı kaale almadığınız sürece benim de size ve yaptığınıza saygı duymamı beklemeyin. Binaanaleyh Göktürkler ile ilgili yalnızca Çin kaynaklarını irdeleyerek her şeyi öğrenemezsiniz. Özellikle Batı Göktürk Kağanlığı ile ilgili Çin kaynaklarında daha az bilgi verilmiştir. Batı Göktürkleri ile ilgili bilgiler daha çok Sasani, Ermeni, Gürcü, Bizans vb. kayıtlarında bulunmaktadır.--Şahkulu (mesaj) 22:45, 16 Ağustos 2016 (UTC)

Verdiğiniz kaynak ile madde içeriği tezattı ve silindi, bu kadar basit. Eğer kişi adı mı yoksa yerleşim yeri adı mı olduğu kesin belli değilse neye dayanarak kesinmişçesine madde yazıyorsunuz? Sayfayı oluştururken Gök-Türk kitabını kaynak göstermişsiniz fakat aslen kitabı okumadığınız belli oluyor zira yazdığınız madde ile kitaptaki içerik uyuşmuyor, gayet açık bir şekilde yerleşim yeri adı olduğu belirtiliyor. Taşağıl'ın kitabını yüzeysel buluyorsanız daha derinlemesine bilgilerin yer aldığı kaynakları bizzat kullanarak madde açın ve kullandığınız kaynakları maddede belirtin. Özgün araştırmalara dayalı ve doğrulanmayan maddeler silinir, kişisel bir uygulama değil, herkes için bu böyle. --Cobija (mesaj) 01:37, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Silinmeye Aday Sayfa Görüşü

Merhaba, daha önce benzer durumlarda yorumlarınızı okuduk. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Koma Amed sayfasında farklı görüşlere ihtiyaç duymaktayız. Yorum yaparsanız sevinirim.--Kafkasmurat- 12:05, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, kapalı oturum, yasama yılı, kanun teklifi gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:41, 20 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.138 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 14:43, 20 Ağustos 2016 (UTC)

HP'deki büyülü nesneler listesi

Merhaba Cobija,

Evet, sayfaya maalesef uzun zamandır bakamıyorum ama bu genel olarak Vikipedi'ye bakmaya vaktim olmamasından kaynaklanıyor. Sayfanın giriş kısmını yazmayı düşünüyorum elbette. Bunun için bir deneme amaçlı giriş de hazırlamaya başlamıştım. Çok ilerletememiştim. Bu aralar biraz daha müsaitim sayfa için çalışma yapmaya. Eklemeye çalışırım. Sayfa için genel olarak bir değerlendirme de ekleyebilir misiniz adaylık sayfasına? Böylece bir çeki düzen de verebilirim; insanın gözünden kaçıyor bazen bazı şeyler.

İyi günler, kolay gelsin.--Narsilien (mesaj) 11:25, 22 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba,

Sakaryaspor logosunu değiştirmiş eski efsane logoyu kullanmış internette her yerde mevcut yüklemesi hususunda sayfaya rica ederim.

İyi ÇalışmalarBu imzasız yazı pipapo7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamamdır. --Cobija (mesaj) 13:37, 6 Eylül 2016 (UTC)

o zaman listeyi silmeyin

listede 7 isim var128.164.201.51 18:22, 15 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba

Sana birşey danışmak istiyorum. Basketbol süper ligi sayfasında lig logosu normal sponsorsuz hali spor toto ile olan logo değil, ancak kadınlar basketbol süper liginde sponsor adı bilyoner.com ekli logo var. Şimdi federasyon bu iki sponsor ile bu sene de devam edecek ancak doğru olan sponsorlu logo mu sponsorsuz mu eğer bir karar var ise ikisinden birisini düzeltmen hususunda acil yardımlarını rica ederim

Saygılarımla (Pipapo7 (mesaj) 07:50, 19 Eylül 2016 (UTC))

Sponsorlu ya da sponsorsuz olsun en güncel olan hangisiyse o logo kullanılıyor. --Cobija (mesaj) 07:57, 19 Eylül 2016 (UTC)
O zaman senden ricam Basketbol Süper Liginin logosunu günceller misin teşekkürler (Pipapo7 (mesaj) 12:49, 19 Eylül 2016 (UTC))

güncelmiş özür dilerim :)

Şablon:IMDb'de film

Yaptığınız şu güncelleme ile bağlantılar çalışmaz olmuş. Aynısı SinemaTürk'te film için de geçerli. --Üçüncü Adam (mesaj) 20:29, 21 Eylül 2016 (UTC)

Hadi ya, fazladan parametre girip madde adını yazmaya gerek kalmasın demiştim ama bozmuş. Botla düzeltilemez mi bu? --Cobija (mesaj) 22:52, 21 Eylül 2016 (UTC)
Şablon birkaç farklı şekilde kullanılmış. Bazıları İngilizce Vikipediden kopyala-yapıştır ile oluşturulmuş. Daha önce tartışma sayfasında konuşulup şablonda düzenleme yapılmıştı. Bot ile yapılabilir mi bilmiyorum. --Üçüncü Adam (mesaj) 04:03, 22 Eylül 2016 (UTC)

@Galaksidekiotostopcu, {{IMDb title|Elysium|1535108}} gibi kullanımlardaki fazlalık |Elysium parametresini botla kaldırabilir miyiz? --Cobija (mesaj) 09:35, 22 Eylül 2016 (UTC)

Değişikliklerinizi şimdilik geri alıyorum. --Üçüncü Adam (mesaj) 20:06, 22 Eylül 2016 (UTC)

Türk yazı sistemleri

Merhaba Cobija. Türk yazı sistemlerinin adını bir çırpıda değiştirmişsiniz. Bu ad, sizin açıklamanızda yazdığınız gerekçeyi doldurmuyor. "Türk yazı sistemleri" zaten kullanılan sistemler demek. Hem maddede bu iddia yok hem literatürde bu kullanım var. Bu ada sahip en az bir kitap var. Hemen ada yönelmek yerine bir tartışma açılması veya madde yazarıyla istişare edilmesi doğru olurdu. Karar ona göre çıkardı. Bödöŋtıl ileti 16:18, 4 Ekim 2016 (UTC)

Türk yazı sistemleri kavramı eminim çoğu insanda (bende de olduğu gibi) Türklerin tarihsel süreç içerisinde kullandığı değil de bizzat oluşturduğu yazı sistemleri manasına geldiği intibasını uyandırıyordur. (ki bu manada kullanılmalı zaten ama farklı şekilde kullanılıyor demek ki. İlgili kitabın başlığı da Türk Yazı Sistemleri olsa da İbrani, Mani, Tibet vs. alfabeleri "Türkçenin yazıldığı alfabeler" olarak tanımlanmış.) Bana göre halen mevcut başlık daha doğru fakat ilgili bilim terminolojisinde sizin dediğiniz kavram daha yaygın kullanılıyorsa geri taşınabilir tabii ki. --Cobija (mesaj) 16:00, 4 Ekim 2016 (UTC)
Doğrusu, kitap çıkalı çok oldu. Akademide makbul kitaplardan. Ben maddeyi yazarken de hiç böyle çağrışım uyandırmadı. Madde içeriğinde de hepsinin kökeni açıkça belirtilmişken... Siz adı değiştirince, buna karşılık değiştirme yarışı/tartışması gibi görünecek diye dokunmak istemedim. Sonuçta niyetiniz iyi; belli. Ama yazmadan da duramadım. En azından bir fikir alışverişi olur. Bödöŋtıl ileti 21:01, 5 Ekim 2016 (UTC)
Adlandırma kurallarında madde adı çift anlam intibası uyandırmamalı, açık olmalı diye bir kriter var. Mevcut adlandırmanın daha doğru olduğunu düşündüğümü yineliyorum ama terminolojiye hakim olan kişi sizsiniz tabii ki. --Cobija (mesaj) 22:49, 5 Ekim 2016 (UTC)

Kontrol edebilir misiniz?

Merhaba Cobija, Gelir İdaresi Başkanlığı sayfası için kuruma ait yeni fotoğraflar ekledim. Kontrol edebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Bagtas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İyi günler. Yüklediğiniz fotoğrafları hangi sayfadan aldığınızı sorabilir miyim? Kaynak eklememişsiniz. Kendiniz çektiğinizi belirmişsiniz fakat çözünürlük çok düşük ve EXIF verileri yok? --Cobija (mesaj) 13:28, 6 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

Bugün tamamladığım projeye sıcağı sıcağına davetlisiniz :) Katkılarınızı bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 01:13, 8 Ekim 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılışı maddesini okuduktan sonra bir yıldız vermek istedim. Maddeleri oluşturma şekliniz, kitaplardan araştırıp kaynak gösterişiniz, imkân bulduğunuzda fotoğraf yüklemeniz ve genel yaklaşım tarzınızla gözümde gerçek bir Vikipedistsiniz. Daha nice güzel katkılarınızı okumak dileğiyle... -seyit. 22:15, 10 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba,

Tofaş Spor Kulübü yeni logosunu geçen iki hafta önce lansman ile açıkladı senden ricam yükleyebilirmisin? [8] (Pipapo7 (mesaj) 06:18, 17 Ekim 2016 (UTC))

Tamamdır. --Cobija (mesaj) 07:17, 17 Ekim 2016 (UTC)

Sultanlar Ligi hk

Selam, senden son bir ricam olacak Sultanlar Ligine Vestel Venus isim sponsoru oldu yeni logoyu sen ekleyebilirmisin [9]

teşekkürler , kırmadan hepsini yerine getirdin :)(Pipapo7 (mesaj) 17:33, 20 Ekim 2016 (UTC))

Tamamdır. --Cobija (mesaj) 21:29, 20 Ekim 2016 (UTC)

Nutuk 1927 Osmanlıca Basım.jpg

Eserin kendisi kamu malı ama o eserin kimin çektiği dahi belirli olmayan fotoğrafı da mı kamu malı oluyor? --Cobija (mesaj) 08:32, 22 Ekim 2016 (UTC)

Selamlar. Zaten eserin kendisinden başka bir şey göstermediği için problem değil, tarama gibi düşünülebilir :) İyice kırpılmış ve arka plan dahi bırakılmamış. Daha iyisi olabilir ama, kötü gözüküyor açıkçası.--RapsarEfendim? 08:50, 22 Ekim 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Socialmediacoachh, siz bildirim yaptıktan 0:15:06 saat sonra HakanIST tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:57, 25 Ekim 2016 (UTC)

MERHABA

Takdirden çok yardımınıza ihtiyacım var.Ben daha yeniyim ve tartışma sayfasına nasıl katılacağımı,kullanıcılara nasıl mesaj göndereceğimi bilmiyorum bu konuda yardım eder misiniz?Lütfen mesajı alır almaz hemen cevap yazın. KayraParis44 (mesaj) 16:29, 30 Ekim 2016 (UTC)

Vikipedi:Tartışma sayfası kılavuzunu okuyun lütfen. --Cobija (mesaj) 17:34, 30 Ekim 2016 (UTC)

Vikisource'da suçsuz yere engellediniz.

Vikisource'de vandallık yapmadığım halde vandallık sebebi ile engellediniz. Sebep? 18:12, 17 Kasım 2016 (UTC)~

Sovyet Gücü Nedir? silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Sovyet Gücü Nedir?) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sovyet Gücü Nedir? sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mskyrider ileti 20:19, 27 Kasım 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 18:16, 12 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 09:10, 16 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:35, 16 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:44, 16 Aralık 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:46, 16 Aralık 2016 (UTC)

commons kategori

Adil kullanımın ilk şartı, en azından o kategorideki resimler yüzünden sağlanmıyor. Ayrıca bence resmin boyutu büyük. Ekran görüntüsü koyma mecburiyetinde değiliz, zaten Commons'ta ekran görüntüsü gibi alternatifler de var. Sayfada logo haricinde resim kullanmak istiyorsanız, isterseniz bu kategoriye bakın. --Deniz (mesaj) 18:16, 18 Aralık 2016 (UTC)

Bu söylediklerinizi güncel bir ekran görüntüsü Commons'a yüklendiği vakit tekrar hatırlatın. Kaldı ki Vikipedi'nin anahtar kelimesi zorunluluk değil katkıdır. Buraya katkı yapma zorunluluğumuz yok ama yapıyoruz, ekran görüntüsü koyma zorunluluğumuz yok ama koyuyoruz. --Cobija (mesaj) 21:42, 18 Aralık 2016 (UTC)