Kullanıcı mesaj:İazak/Ocak 2010-Mart 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ermeni Kırım[kaynağı değiştir]

Bu [1] eklemenizde bir referans kullanmışsınız ama bahsedilen olayları destekleyen hiçbir bilgi eklenmesi yok. Olayların açıklanmadığı makale benim gibi okuyuculara bilgi vermek yerine "ben dedim" "sen dedin" halinde gelmiş durumda. Bu konuda Tartışma:Ermeni_Kırımı#Geri_alma katılırmısınız.. --Alma89 14:50, 2 Ocak 2010 (UTC)

İlginize teşekkürler. Görüşümü tartışma sayfasında belirttim. --iazak 15:37, 2 Ocak 2010 (UTC)ileti

SR bildirme etiketi[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:IceBirdWithFledgling.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Takabeg ileti 06:22, 3 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. İlk defa olduğu için yukarıdaki etiketi gönderdim. Gerç çoğumuz SRA'yı takip ettiğimiz için böyle uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Yine de isterseniz söyleyin. Göndererim veya kendi kendinize de gönderebilirsiniz. Bu konuda görüşünüzü almak istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:27, 3 Ocak 2010 (UTC)

Nezaketiniz için teşekkür ederim. Farkettim tabii. Kasımda ayında size, SRA için pek zaman ayırmayacağımı yazmıştım ama dayanamıyor insan. Vikide iş seçmeyi öğrenemezsem sizin gibi hayatımı vakfetmem gerekecek. Gördüğüm kadarıyla yine sabahlamışsınız. Wright Planörü ve Tarihin Arka Odası yüzünden ben de sabahladım. Neyse, farketmiştim seçildiğini, bildirimin gereksiz olduğuna katılanlardanım, hele kişinin kendine yollamasına hiç gerek yok. Size de nice SR'ler ve iyi çalışmalar diliyorum. --iazak 15:53, 3 Ocak 2010 (UTC)ileti

Zeytun İsyanı (1914)[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; Zeytun İsyanı (1914) maddesinde yaptığınız değişikliği gördüm; küçük bir anımsatma yapmak istiyorum; aşırı ve gereksiz bağlantılardan kaçınmalıyız. Bu konuyla ilgili olarak Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de bir tartışma var ve bir de şu şablondaki {{Bağlantı}} bağlantıları inceleyiniz.  Levent İleti Katkılar   21:53, 3 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba Levent Bey. Sizinle daha önemli konularda yazışmak isterdim. Kısmet bağlantılaraymış. :)
Ne yazık ki Köy Çeşmesi'ndeki ilgili tartışmanın hangisi olduğunu anlayamadım, belirtirseniz okuyacağım. Bağlantı'yı okudum, biliyorum, teşekkür ederim.
Aşırı dediğiniz herhalde tarihler. Zeytun'un Süleymanlı, Kahramanmaraş maddesine bağlantısını aşırı bulmuş olamazsınız. Zeytun'un neresi olduğunun bilinmemesi maddenin eksiklerinden biriydi. Hazır Zeytun'un yerini gösterirken Beşer'in de Kahramanmaraş'ta bir köy olduğunun bağlantısı yapmayı uygun görmüştüm. Şimdi tekrar bakınca Andırın'ın da Kahramanmaraş'ın ilçesi olduğunun bilinmesinde yarar olduğunu gördüm. İnat gibi görünmesin ama ona da bağlantı ekledim. Tarih bağlantısında bir kural var mıdır? Tekrarlanmadığı takdirde gerekli gereksiz her tarihe bağlantı verildiği maddeler de var, gerektiği halde hiçbir tarihe bağlantı verilmeyen maddeler de.
İyi çalışmalar diliyorum. --iazak 22:14, 3 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • Sayın iazak (Çok mu resmi oldu?); arşivlendiği için görmemişsiniz ki ben de arşivlendiğini farketmemiştim. Bağlantı burada. Aşırı dediğim, aslında sizin aşırıya kaçmanızla ilgili değil. Sanırım ifade hatam oldu: gereksiz demeliydim. Evet sadece tarihleri kastetmiştim. Maddeyi okuyan biri olur da o tarihi tıklarsa, kesinlikle o tarihte ilgisini çeken farklı bir konu bulabiliyor, ve böylece konudan konuya atlayıp, dikkati dağılabiliyor. Bu nedenle tarihlere "elzem" değilse bağlantı vermemek daha akılcı. Yazılı kural olup olmamasından çok mantığın sesine kulak vermek gerekiyor. Gelelim; "İnat gibi görünmesin ama.." sözlerinize; lütfen inat gibi görünsün, bırakın da sizin gibi hassas, duyarlı kullanıcılar 'inat yapsın' . Süleymanlı, Kahramanmaraş bağlantısı sorun değil; ben tarihleri kastetmiştim. Ve daha önemli konularda yazışmak.. Tek sorunum zaman. Onu buldukça her daim hazırım. :) İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   22:40, 3 Ocak 2010 (UTC)
Saygıdeğer Levent Bey,
Evet anlamı doğru, saygıya değer ve bey, ama evet, çok resmi oldu. Bundan sonra size Levent diye hitap edeceğim.
Önce hoş sözleriniz için teşekkür ediyorum. Nezaket vikilemeyi nasıl da daha zevkli hale getiriyor.
Bağlantılar konusunda tartışmayı okudum, hak veriyorum. Alma89'un önerisini de destekliyorum. Tarih bağlantılarına gelince, itiraf edeyim, ben de genele uyup birçok (gg aa) tarihe gereksiz bağlantı ekledim.
Zaman demişsiniz. Bu kadar çalışırsanız, tabii zaman kalmaz. Ben bu halimle bile ilgilendiğim konuları daraltmam gerektiğini düşünüyorum. Sonra sizin gibilere bakıp utanıyorum. --iazak 23:20, 3 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • Hiç sorun değil İlhan bey; eski bir deyiş olacak ama; "asgari müştereklerde" birleştikten sonra, çözümlere adım atılmış sayılır :) Sevgiyle kalın.  Levent İleti Katkılar   17:57, 4 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 17. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:27, 4 Ocak 2010 (UTC)


Selam. Tartışma sayfasına da not bıraktım da temizlik lazım. Diğer maddelerde kullanılan aynı cümleler o maddede de yer alıyor. Siz halledebilir misiniz ? Yoksa ben halledeyim mi ? Ya da beraber halledelim mi ? Görüşürüz. Takabeg ileti 08:38, 5 Ocak 2010 (UTC)

Diğer tartışma sayfasına yazdığım plana bir göz atın lütfen. Bir yandan Ermeni Kırımı içindeki tekrara giren ve yerinin burası olmadığı açık olan kısımları temizmeye başlayabiliriz ikimiz de. İyi çalışmalar. --iazak 10:51, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti
Tartışma sayfasına baktım ama Alma89 artık giremeyecektir. Bu arada A.Amed ile konuştuk da SRA için haftanın teması seçelim mi ? Bazı temalar özellikle bitki ve mühendislik (uzay uçuşları mühendislik saymazsak) konulu SR'ler az, ondan. Belki diğer konular da az. Birde kıta, bölge ve ülkeler arasındaki ahenksizlik de söz konusu. Gerç güzel resimler bulunmazsa mecburen ahenksizlik ortaya çıkar. Yine de ABD konulu SR'lar çok fazladır bence. Çay içecem ve sonra görüşürüz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:30, 5 Ocak 2010 (UTC)
İzleme listeme göz atma fırsatım olmamıştı. Kazil Kucuk hakkındaki davayı ve sonucunu yeni farkedebildim. Planı yazarken bilmiyordum yani. Fazla İNOV da iyi değilmiş. Halbuki bilimsel şüpheciliğin önemini anlatır dururum herkese. :) Neyse, biz o olmadan da da aynı planı tartışma sayfası üzerinden tartışalım.
Diğer konuya gelince. Haftanın teması mantıklı olur. Ama insanlara kısıtlama getirmeyip bu temadakilere öncelik verilmesi mi istenecek? Aksi takdirde SR üretiminde azalma olacaktır. --iazak 11:47, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti

Birde böyle bir şey var. Kategori:Soykırımlar'a bakıldığında anlaşılıyor ki Türkçe Vikipedide soykırımının baraj ı bayağı yüksektir :)) Takabeg ileti 11:33, 5 Ocak 2010 (UTC)

Linkler için teşekkürler. Kategoriye bakınca gerçekten Türkçe vikinin barajı yüksekmiş gibi görünüyor. Ama Kızılderililer, Aztekler gibi bazı soykırımlarının ilgili maddesi yok ki. --iazak 11:47, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • Selam. Tartışma:Ermeni Kırımı'da konuştuğumuz gibi maddeyi temizleyecektik. Bir kısımı uygun maddelere aktardım ama şimdi baktığımda kilitlendiğini gördüm. Sizi de haberdar edeyim dedim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:03, 6 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu sabah bir Business Intelligence projesi almış bulunuyorum. Hazırlıklara başladım bile. Artık haftasonları dışında, izleme listeme bile zor bakabileceğim. Yani hiç zaman veya iş miktarı sözü vermeyeyim ama ilk fırsatta elimden geleni yapacağım. Size kolay gelsin. --iazak 10:32, 6 Ocak 2010 (UTC)ileti
Yarı korumadaymış :) Business Intelligence projenizde de başarılar. Aslında ben de seyrek girebiliyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:51, 6 Ocak 2010 (UTC)
Siz de seyrek girdiğinizi düşünüyorsanız kendimi iyice kötü hissedeceğim. :)
Başarı dileğinize teşekkür ederim. --iazak 11:23, 6 Ocak 2010 (UTC)ileti

Bu nasıl ? Takabeg ileti

Çok çok hoş. Ama benim için. SR seçilemez sanırım. Hem boy değil, hem yetişkin değil, Çita maddesinde Çita'yı iyi anlatıyor diyemeyeceğiz. Asıl Commons'ta Kral Çita var, estetik bir tür. Ama hem çözünürlüğü çok yüksek değil, hem de maddesi hiçbir vikide yok ne yazık ki. --iazak 15:42, 7 Ocak 2010 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Anladım. Kral Çita'dan heberim yoktu :) Birde buna baktım. Ama ten rengi bile farklı... İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 19:48, 7 Ocak 2010 (UTC)
Nice Çitalara diyelim. :)
Bana müzedeki fotoğraf daha parlak göründü. Infocan ve sizin gibi müzedekileri esas alma yanlısıyım ama bunda SR fotoğraf daha natürel gibi göründü. Fark da diğer ihraç oyu verdiklerim kadar yok. Küçük farklar için SRİA işine girmemek gerek gibi geliyor bana. Sağlıcakla. --iazak 07:48, 8 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İazak,

Hepsi güzel gözüküyor açıkçası bana. Goktr'nin yükledikleri de fikir olarak başarılı. Tüm adaylar bir çıksın, güzel bir seçim yapacağız umarım ki.

Sevgiler

Vito Genovese 17:08, 7 Ocak 2010 (UTC)

Looklex (http://looklex.com) ansiklopedisinin hep (ya da büyük çoğunlukla) doğru bilgi verdiğini düşünen herhangi bir vikipedist var mı aranızda? Çok tuhaf hatalar var. En azından bu sayfada kaynak olarak gösterilmekten çıkarılmasına ne dersiniz? --iazak 11:42, 8 Ocak 2010 (UTC)ileti

Selam. http://looklex.com güvenilir kaynak değilse çıkaralım. Doğru bilgi çok önemli. Ancak tartışmalara göz atsanız, bu maddenin adının ne kadar yanlış olduğunu görersiniz. Azerbaycan ile yakından ilgilenen bir vikipedist gibi sanırım Siz "Azeri" sözünün bilgi sahibi olan bir Azerbaycan Türkü için ne kadar onur kırıcı olduğunu billirsiniz. Türkiye devleti dışında hiç bir yerde bize Azeri söylemezler. Biz Azeri değiliz, asıl tuhaf hata budur --Melikov Memmedemail 17:16, 8 Ocak 2010 (UTC)

'Azeri' terimi konusunda size hak veriyorum elbette. SSCB dışında bu terimi en çok kullanan ülkenin Türkiye olması üzücü gerçekten. Kökenimiz de aynı boya dayandığı için Azerbaycan Türkü demek bile aslında fazla, her iki taraf da Oğuz Türkü. Her iki tarafta bir miktar Kığçak kökenliler var tabii ama göz ardı edilebilir. Yüzyıllarca arada sınırlar olmasaydı, İran Azerbaycanı'nda yaşayanlar da dahil tek bir millet olabilirdik, ama bu saatten sonra bu üç halkın birbirine tekrar et-tırnak olabilmesi çok zor ne yazık ki. Neyse konuya döneyim. Azeri yerine Azerbaycan Türkü denmesi konusunda uzlaşılamadığını görüyorum. Belki geniş katılımlı ve hizmetlilerden de 4-5 kişinin birden dahil olacağı bir oylama yapılması sorunu çözebilir. Yine de ne kadar ümitlenebilirsiniz bilemiyorum. --iazak 17:48, 8 Ocak 2010 (UTC)ileti

Hangisi olsun ?[kaynağı değiştir]

Selam. Bununla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak Yeni1 ile Yeni2 arasıdna tercih yapmamız gerekiyor. Sizce hangisi SR olsun ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:00, 13 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Medyumluk da mı var? Tam ikisini de maksimum açıp karşılaştırıyorken mesaj atmışsınız. --iazak 12:03, 13 Ocak 2010 (UTC)
Bir nevi kısmettir. Tesaddüf değildir, herhalde. İslam dinine göre de tesadüf yoktur :) Takabeg ileti 12:12, 13 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Charles de Gaulle mı arıyorsunuz ? A ve B fena değildir. Ama kirli. SR olacak mı bilmem. İkincisinde Musée de l'Hôtel de Ville tabelası görünüyor da hangi belediyenin acaba ? Takabeg ileti 12:30, 14 Ocak 2010 (UTC) Hayır, aramıyordum. :) Doğru, ikisinin de pek şansı yok. İkincisi tarihî de olsa pek yıpranık. --iazak 12:38, 14 Ocak 2010 (UTC)

  • Bu nasıl ? Bundesarchiv sayesinde (Vikiye veriyorlar ama düşük çözünürlüklü olarak) Nazi konulu SRA bulmak zor. Ama TBMM seçildikten sonra baraj bayağı düşmüştür :) Takabeg ileti 15:52, 14 Ocak 2010 (UTC)
Gayet iyi. İki melunun yanyana görünmesi SR seçilmesini sağlayacaktır. Aday gösterin, desteklerim. Bu arada Hitler'e eklemenizi öneririm. --iazak 16:08, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • İazak Lübnan kültürü maddesini gerçekten çok güzel bir hale getirmişşin. Buradan sana özel olarak teşekkür etmek istedim. Kolay gelsin.--Reality 15:58, 15 Ocak 2010 (UTC)
Rica ederim, zevkti. Bir de zamanım olabilseydi de hep ufak tefek iyileştirmelerle yetinmesem. Nezaketiniz için ben de size teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. --iazak 16:09, 15 Ocak 2010 (UTC)

Geri Bildirim[kaynağı değiştir]

Toplar ve tanklar[kaynağı değiştir]

SRA oylaması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Vincent Willem van Gogh 037.jpg oylamasında belirtilen görüşler ışığında ilk oyunuzu teyid eder veya gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 16:58, 16 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Golden Gate fotoları bulamıyorum. Şu an SRA gösterilmekte olanlar için karşı ve çekimser oyları verdim. Bu nasıl ?

Dosya:SF Golden Gate Bridge splash CA.jpg, Dosya:Ggb by night.jpg, Dosya:Golden Gate Bridge Yang Ming Line.jpg... yeterli bulamadım ama bunlar SR olsalar da zarar yoktur.

Bu ilginç ama Golden Gate Köprüsü'nün resmi olarak gösterilemez. San Francisco'da da bayağı vikipedistler vardır ama ...

Süper "Golden Gate" fotosunu bulursanız beni de haberdar eder misiniz ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:59, 18 Ocak 2010 (UTC)

  • Bu nasıl ? İsterseniz gösterin. Takabeg ileti 00:33, 19 Ocak 2010 (UTC)
P.S. Dayanamadım ve gösterdim :) Takabeg ileti 03:05, 19 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Burdaki "maddesi" konusunda görüşünüz nedir acaba ? Sadece o SRA değil bütün SRA ile de ilgili mesele olduğu için ilgilenirseniz çok sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:30, 18 Ocak 2010 (UTC)

A (Mevcut SR) ile B'yi hiç kıyasladınız mı ? Takabeg ileti 06:48, 19 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim, iyi bir karşılaştırma oldu. Kompozisyon açısından önemli bir kalite farkı göremedim. Tam boyutlarıyla netliğe bakmaya başlayınca fark çok net görülüyor. B iki gömlek daha net. --iazak 09:33, 19 Ocak 2010 (UTC)
Şunu da sormak istedim. Burda yokuş mu var acaba ? Eğer varsa bu daha güzel stich, yoksa B daha iyi. Yani kompozisyon açısından da fark var bence. Takabeg ileti 09:40, 19 Ocak 2010 (UTC)
Yokuş var mı bilemeyeceğim ama makinanın daha eğik tutulması nedeniyle fark olmuş gibi görünüyor. Netlik farkını önemsiyorum. B'yi SRA göstereceğim. Teşekkürler. --iazak 10:01, 19 Ocak 2010 (UTC)

Selam. yanlışlıkla destek işaretini eklediniz herhalde:). Ben de iyi okumadığım için farkedemedim. Ve o resmin SR olursa da olmazsa da sorun değildir. Süper olmadığını biliyorum. Birde şunu soracaktım. A ile B arasında tercih yaparken orijinalliği mi önemsenmeli ? Yoksa doğrululuğu mu ? Mesele tablolar ise kolaydır da bu fotoğraf için karar veremedim.... İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:19, 19 Ocak 2010 (UTC)

Evet, tüm adaylıkları gözden geçirirken kendi oyuma şaşırdım ve düzelttim. Görüşlerimiz her seferinde çakışsa zaten kukla filan sanılırız neme lâzım. :) Neyse, bu karşılaştırmada fotoğraf netliğini ön planda tutmak gerektiğini düşündüm. Çözünürlüğü ve boyutları daha düşük kalsa da A daha net ve parlak görünüyor. Ama her ikisi de tek tek yeterli görünüyor. --iazak 09:42, 19 Ocak 2010 (UTC)
A orijinalin kendisi ama ben B'yi sevdim de :) Yine de A olsun diyorum. Bu arada Hrant Dink resimleri konusunda tam tespit ettiğinizde "güncelleme" adayı gösterir misiniz ? İkisinin de orijinal aynıdır yani Kerem Ozcan'a ait 6 fotoğraftır. Takabeg ileti 09:50, 19 Ocak 2010 (UTC)
Yokuş var mı bilemeyeceğim ama makinanın daha eğik tutulması nedeniyle fark olmuş gibi görünüyor. Netlik farkını önemsiyorum. B'yi SRA göstereceğim. Siz de B'yi sevmişsiniz aslında zaten. Teşekkürler. --iazak 10:03, 19 Ocak 2010 (UTC)
Sevdiğim B B-25 Mitchell'in B'si :) Hrant fotolarını her ikisini de sevmedim :) Ama güzel. Şimdi Halaskârgazi Caddesi'ne gidip geleceğim. Tabi google earth ile. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:05, 19 Ocak 2010 (UTC)
Hmm, pardon. İlahi, işe doymuyorsunuz, bi yokuş için değer mi? --iazak 10:07, 19 Ocak 2010 (UTC)
Tekrar selam. Yokuş yoktu. Kısa mesafeli panorama olduğu için ikisinin de kompozisyonu kötü oluyor. Bu mecbur. Yine de B daha iyi bence. Destek vereceğim. Takabeg ileti 10:52, 19 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler. Adaylık tamam. Bilginize. İyi vikiler. --iazak 11:01, 19 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Kategori:Konstantinopolis kuşatmaları kategorisinde yer alan maddeleri düzeltmeye çalışıyorum da İznik İmparatorluğu terimi bayağı yaygın mı ? Aslında tarih gerçeğe aykırıdır da çok yaygın ise öyle kalsın diyorum. Bunun dışında eskiden kafamda şu soru işaretim var: Osmanlılar Konstantinopolis'i fethettiler değil mi ? Fethettikten sorna İstanbul oldu değil mi ? Yoksa İstanbul'u mu fethettiler ? Takabeg ileti 16:27, 19 Ocak 2010 (UTC)

Zamanımda ilk okuduğumda ben de ne imparatorluğu demiştim. Ama evet, tarihte imparatorluk diye geçiyor. Viki uydurması değil. Herhalde toprakları ve gücünden ziyade hükümdarın şanına şöhretine binaen bazı devletlere imparatorluk yakıştırılmış zamanında.
İkinci soruya gelince, hiçbir şüphe yok. İsmi Konstantinopolis idi. Bir süre de bu isimler birlikte kullanıldılar. Hele batılılar, cumhuriyet kurulana kadar İstanbul ismine alışamamışlardı. Size iyi kuşatmalar diliyorum. --iazak 16:34, 19 Ocak 2010 (UTC)
Zamanımda ilk okuduğumda ben de ne imparatorluğu demiştim. Ama evet, tarihte imparatorluk diye geçiyor. Viki uydurması değil. Herhalde toprakları ve gücünden ziyade hükümdarın şanına şöhretine binaen bazı devletlere imparatorluk yakıştırılmış zamanında.
İkinci soruya gelince, hiçbir şüphe yok. İsmi Konstantinopolis idi. Bir süre de bu isimler birlikte kullanıldılar. Hele batılılar, cumhuriyet kurulana kadar İstanbul ismine alışamamışlardı. Size iyi kuşatmalar diliyorum. --iazak 16:34, 19 Ocak 2010 (UTC)
Hmmm. O zaman tekrar soruyorum. Aslında sorumak istediğim İznik İmparatorluğu'nun imparatorluk olup olmaması değil. Nikaia İmparatorluğu mu yoksa İznik İmparartorluğu mu meselesidir. İkinci soru ise doğru ve mantıklı adının Konstantinopolis'in fethi olup olmaması. Takabeg ileti 16:39, 19 Ocak 2010 (UTC)

Daha net sormam gerekirse.... Trebizond İmparatorluğu'na Trabzon İmparatorluğu demeye alıştık :) Aynı şekilde Nikaia İmparatorluğu'na da İznik İmparatorluğu desek sorun yok değil mi ? Takabeg ileti 16:43, 19 Ocak 2010 (UTC)

Nikaia ismi fethe kadar sürdüğüne göre ve İznik isminin Nikaia'dan türedildiğini varsayıyorsak, imparatorluk zamanında isminin Nikaia olduğunu kabul ediyoruz. Ama Trabzon'dan daha deforme bir isim olduğu için İznik isminin gerçekten Nikaia'dan gelip gelmediğini biraz daha araştırın isterseniz. Eğer farklı etimolojik varsayımlar yoksa yaygın kullanımın İznik İmparatorluğu olduğuna şüphe yok, böyle kullanılmalı. Tabii Türkçe viki için. :) --iazak 16:50, 19 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İazak, yazım düzeltmeleriniz için teşekkürler sayenizde hatalı maddedimiz kalmayacak. Yalnız bir hatırlatma yapmam lazım, özel isimlerde yazım hatalarını düzeltmiyoruz. Örneğin Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi değil de filmin Türkçe gösterim adı ve kitabın yayım adı gibi Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi olmalı. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Gökhan 16:57, 19 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Bundan sonra özel isimlere dikkat ederim. Film ve kitap isimleri dışında karşımıza çıkmaz herhalde. Bu arada yalnız hikâye işinin bile bitenesi olmadığını farkettim. Yemek hazır olana kadar devam edeceğim. Bundan böyle normal vikilemelerime devam edeceğim. --iazak 17:04, 19 Ocak 2010 (UTC)
Bu tür imla düzeltmeleri için otomatik bir find+replace aracı var mı? Yok mu?  :( --iazak 17:10, 19 Ocak 2010 (UTC)
Evet aslında AWB adında böyle bir yazılım var, ancak henüz Türkçe Vikipedi'de kullanamıyoruz. Kullanım için bir onay mekanizması gerekiyor (Örneğin EnWiki'de 500 değişiklik yapmış olmak gibi bir ön şart var. Ayrıca dakikada birkaç değişiklikten fazlasını yapmanıza da izin verilmiyor). Bu düzeltme işlerinin çok can sıkıcı olduğunun farkındayım. Biraz sabredelim gerekli altyapı hazırlandığında programı Türkçe Vikipedi'de de kullanmaya başlayacağız.--Gökhan 17:20, 19 Ocak 2010 (UTC)
Memnun oldum doğrusu. Yalnız kendim kullanmak için sormamıştım, en vikide yalnız 500 değişiklik yapan herkese açılmasına da çok şaşırdım doğrusu. Yalnız hizmetlilere ya da imla devriyesi gibi özel bir gruba hak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sınırlama getirilmezse bir kısmı iyi niyetli olan değişik bir vandalist grup çıkar ortaya. TDK'mızın aynı konularda değişik dönemlerde değişik uygulamalara gitmesi de dahil birçok nedenden dolayı Türkçe vikide bu konu diğer dillere göre daha çok dert açar. Beğenelim beğenmeyelim TDK'nın şu an geçerli olduğunu bildirdiği kurallara göre davranmamız gerekiyor. Ama gayet aklı başında olduğunu düşündüğüm ben yaşta (orta yaşta) insanlar bile "TDK'nın şimdiki kuralları yanlış, ben bazı kurallarda eski kullanımı tercih ediyorum, doğrusu bu aslında" diyebiliyor. Yani demem o ki, herkese açılırsa kaos önlenemez. En azından 500 yerine 5000 gibi yüksek bir değişiklik yapmış olma koşulunu yeğlemek gerekir. -- iazak 17:29, 19 Ocak 2010 (UTC)
Bu 500 değişiklik sadece ön şart, kuşkusuz bu yetkiyi verme sorumluluğu olanlar başka değerlendirmeler de yapıyordur. Örneğin geçmişinde vandalizm uyarısı almış ya da buna benzer bir sebepten engellenmiş bir kullanıcıya izin verilmiyor. Şu da var ki AWB ile asla tartışmalı bir değişiklik yapılmaması gerekiyor. Bir de bu çekincelerinizi AWB gündeme geldiğinde de belirtirseniz sevinirim, sonuçta her viki kendi politikasını ortaya koyuyor. İlginiz için teşekkür ederim, kolay gelsin.--Gökhan 18:00, 19 Ocak 2010 (UTC)

Hohenzollern Köprüsü[kaynağı değiştir]

Selam. Birşey soracaktım: Niye bunu değerlendiren yok ? Acaba kötü adetimizden mi kaynaklanıyor. Sadece SRA'da değil diğer oylamalarda da gördüğümüz gibi önce biri karşı çıktığında millet ondan etkileniyor ya :) Aslında her kullanıcı bağımsızca değerlendirmelidir. Diğer vikilerden de etkilenmesin diyenler de vardır da kısmen haklı olabilir ama son günlerde diğer Vikilerin SRA'larındaki gerekçe kısımında Zaten Türkçe Vikide SR yazıları görüyorum :) Bu tür etkileşme ise güzeldir bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:55, 20 Ocak 2010 (UTC)

Hak verdim, destek de verdim. --iazak 08:06, 20 Ocak 2010 (UTC)

A, B, C kontrol eder misiniz ? Uspn'un fotoğrafları fena değildirbayağı kaliteli. Takabeg ileti 03:53, 20 Ocak 2010 (UTC)

Aday olan da diğer ikisi de uygundur. B'nin kompozisyonunda sağdan az, üstten çok az darlık var, ama yeterli sayılabilir yine de. B'yi aday göstermezdim, ama gösterilirse desteklerim gibi geliyor. --iazak 08:06, 20 Ocak 2010 (UTC)

Hepsi SR olacak demiyorum ama Uspn'un yüklediği fotoğraflardan çok sayıda SR'leri seçebiliriz. SR seçilse de seçilmese de maddelere yerleştirelim. Takabeg ileti 04:42, 20 Ocak 2010 (UTC)

P.S. Liste oluşturdum. Takabeg ileti 05:03, 20 Ocak 2010 (UTC)
Ve şimdi Zigomar'ı inceliyorum. Takabeg ileti 05:17, 20 Ocak 2010 (UTC)
Hem de fazlasıyla. Bir sanat çalışması olarak bir şey diyemem. Ama bu boyalı haliyle fotoğraf değil de yağlı boya gibi. :) --iazak 14:17, 20 Ocak 2010 (UTC)
Tamamı hikâye. Bu maddelere Sil şablonu konması yerindedir. Bence 6. değil, (yanlış bir içerik barındırması nedeniyle) 8. maddeye atıfta bulunularak şablonlanmalı. --iazak 16:45, 20 Ocak 2010 (UTC)

SODAP maddesiyle ilgili yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Gerçekten de değerlendirmeleri dikkate alarak maddenin silinmemesi için epey uğraş verdik. Kalırsa daha da geliştirilir. Bu halinin yetersiz olduğunu maddeyi hazırlayan kişi de fark etmektedir ve eksiklikleri giderecektir. Selamlar.--DaYani$ma 21:00, 20 Ocak 2010 (UTC)

Rica ederim. Tarafsız basında çıkan yayınlarla destekleyebilirseniz daha sağlıklı olacaktır. Takabeg'in değindiği Andrew Mango linkini uygun biçimde kaynak gösterirseniz yeterli olmasa da mantıklı olur. İyi çalışmalar diliyorum. --iazak 08:02, 21 Ocak 2010 (UTC)

şablon çıkarımı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Süresi geçmiş şablonları çıkardığını gördüm. Doğru bir davranış ancak, çıkarırken de o maddeyle uğraşan kullanıcıyı bililendirmek de gerekiyor. Sonuçta uzun bir süre çoğu kişi buna dikkat etmedi, ben dahil... Sürekli erteledim ama, boş zamanımın başlayacağı bu haftasonundan itibaren onları halletmeyi düşünüyorum. Tavsiyemi dikkate alırsan sevinirim. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 22:58, 20 Ocak 2010 (UTC) Anlıyorum Sabri kardeşim. Bu nedenle kuralı katı uygulamayıp 21 güne esneterek uyguluyorum. Bir vikipedistin ilgilendiği maddenin çalışma şablonunun çıkarıldığını farketmesi beklenir. İzleme listesindeki -en azından çalışma yapmakta olduğu/olacağı- maddeleri izleyebildiğini varsayıyorum. Tıpkı sizin de farkettiğiniz gibi. (Siz tabii ki istisna bir genç arkadaşımsınız, herhangi bir vikipedist ile kıyaslamamalı.) Ayrıca incelemeden kaldırmıyorum merak etmeyin, değişiklik yapılacak gibi göründüğümde kuralı 40 güne kadar esnettiğim de oluyor. Bor veya birkaç harflik değişiklikleri ise dikkate almıyorum. İyi vikilemeler diliyorum. --iazak 07:47, 21 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar. Kaşık oyunları maddesindeki kaşıklı zeybek resmi sizce nasıl. Maddesiyle beraber görmenizi istedim.--Ahzaryamedmesaj 02:06, 21 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Maddesi için yararlı olduğuna şüphe yok. Estetik olarak da çözünürlük olarak da SR olmak için sınırda gibi göründü bana. Seçilemeyebilir. İyi vikilemeler. --iazak 07:52, 21 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler. Oldukça spesifik bir resim tabi seçilememe riski çok evet. İyi çalışmalar.--Ahzaryamedmesaj 15:11, 21 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Düzeltmeler için teşekkür ederim. Ancak kritik kaza değil de criticality kazasından bahsetmek istedim. Kritiklik terimi uygunsuz mu acaba ? Takabeg ileti 11:18, 21 Ocak 2010 (UTC)

Rica ederim. Siz çeviriyi İngilizcesinden doğru yapmışsınız, ama ben "criticality accident" diye bir kullanım olduğunu bilmiyordum. Neyse, tekrar düzeltiyorum. Teşekkür ediyorum, bir bilgi daha edinmiş oldum. --iazak 11:27, 21 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu kaza. Evet aynı zamanda kritik kaza oluyor :) Çok tehlikeli kazadır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:30, 21 Ocak 2010 (UTC)
Dayanamayıp kritiklik kazası maddesi açtım, artık unutmam. :) İsterseniz siz de bir el atın.
Artık kendimi tutmam gerekiyor. Karşıma çıkanlarla ilgilenmekten aklımdakileri yapamıyorum. :( --iazak 12:37, 21 Ocak 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Taslak olsa da maddenin varolması güzel. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:36, 21 Ocak 2010 (UTC)

+ Coca Cola SR değil miydi ? SR sanıyordum da... Vaktiniz olduğunda gösterir misiniz ? Bunun gibi unutulmuş SRA'lar bayağı vardır. Fare de onlardandı. Takabeg ileti 12:39, 21 Ocak 2010 (UTC)

İşte prensip olarak yapamayacağım bir işlem. Silahla ilgili konular gibi, çok zararlı olduğunu düşündüğüm ve hiç tüketmediğim bu Cola'lardan birine katkı yapamam, hele reklamını asla... Siz gösterin, ben hiçbir oy vermeyeceğim. --iazak 12:44, 21 Ocak 2010 (UTC)
Hmm. Anladım. Aslında Coca Cola sevmiyorum. Dr. Pepper seviyorum. Takabeg ileti 12:49, 21 Ocak 2010 (UTC)
Sizin meslek nedir, her alanda varsınız bakıyorum. --iazak 12:56, 21 Ocak 2010 (UTC)
Kayısı anlamıyorum ama :) Takabeg ileti 13:01, 21 Ocak 2010 (UTC)
Kayısı? --iazak 13:07, 21 Ocak 2010 (UTC)

Kayısı 1 ve Kayısı 2. Anlamadığım için altyazı kötü :) Yani her alanda değil işte. Takabeg ileti 13:13, 21 Ocak 2010 (UTC)

SODAP için yeni linkler eklendi[kaynağı değiştir]

SElam. SODAP maddesine yeni iki link ekledim. Sizin söylediğiniz linki içerikle bağdaştıramadığım için bir türlü ekleyemedim.Selamlar.--DaYani$ma 14:02, 21 Ocak 2010 (UTC)

SODAP maddesi hangi gerekçeyle silindi?????[kaynağı değiştir]

6 kalsın, 6 silinsin oyundan neden ve hangi anlayışla silinmesi yönünde karar çıktı?--DaYani$ma 10:17, 22 Ocak 2010 (UTC)

Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir, nedeni hizmetlilerden Manco Capac'a sorabilirsiniz, size açıklayacaktır. --iazak 10:23, 22 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Rica etsem Bunu SRA gösterir misiniz ? Bugün fazla göstermiştim :))Takabeg ileti 13:39, 23 Ocak 2010 (UTC)

Elinize sağlık. İyice botlaştınız :) Biz SRA'da deve kervanı göremeyecek miyiz ? İsterseniz maddesini biraz geliştiriğ SRA gösterebilirim. Ama maddeyi açan kişinin bizzat göstermesi daha iyidir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:13, 24 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Yemekten önce biraz daha botluk yapacağım. Başka bir şeye bulaşmayacağım. Siz henüz göstermemiş olursanız yarın sabah gösteririm. --iazak 17:16, 24 Ocak 2010 (UTC)

Acelemiz yok. Yarın olsun. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:20, 24 Ocak 2010 (UTC)
P.S. "Bir nevi minare" de SRA'da. Haberiniz olsun. + Afiyet olsun demeyi unuttum. Takabeg ileti 17:22, 24 Ocak 2010 (UTC)
Bir nevi bekliyordum. Teşekkür ederim, size de afiyet olsun. --iazak 17:24, 24 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba İazak,

Eksik fark bağlantılarını tamamlamak için son 6 dakika, aman diyeyim acele!

Cevap vermeden işe devam derim :)

Vito Genovese 20:23, 24 Ocak 2010 (UTC)


Süreyi doldurduk, ne yazık ki fark bağlantısı olmayanları geçersiz saymam ve yeni eklemeleri de geri almam gerekecek.

Süper performans çıkardın ama bu yüzden tebrik etmek isterim.

Vito Genovese 20:32, 24 Ocak 2010 (UTC)

Tamam Vito, kural kuraldır. Elinize sağlık, size de çok iş düşüyor. --iazak 20:37, 24 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba İazak,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Şablon düzenlemeleri konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 2. oldunuz ve 2 puan kazandınız. Katılımızın devamını umuyor, 26 hafta sürecek ödüllü yarışta da ayrıca başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 23:26, 24 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 00:37, 25 Ocak 2010 (UTC)

SR adayları[kaynağı değiştir]

  • A ve B nasıl ? İspanyolca Vikiyi gezerken buldum. İkincisinde dezavantaj unsur var. Aslında Çin yapımı haritadır ama dosyadaki ise haritanın Japonya'da çizilmiş versiyonudur. Takabeg ileti 13:53, 26 Ocak 2010 (UTC)
İkisini de gayet iyi buldum. Yalnız B'nin maddesi gerek. --iazak 16:08, 26 Ocak 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Ara ararauna gösterdim. Harita ise Siyah beyaz (orijinal), Renkli (Japon yapımı) buldum. Ayrıca bunun çözünürlüğü daha yüksek. O da kötü değil ama internet ortamında daha iyisi varken SRA göstermek de doğru değildir bence. Birde bu konuda görüşünüz var mı ? Bence tartışma bile gerek yok ama... Mesela Kafkasya Cephesi maddesinde Kafkas Ordusu kalın harfle yazılıp diğerleri normal harfle yazıldıysa ne olacak ? Vaktiniz olduğunda ilgilenirseniz sevineceğm. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 06:25, 27 Ocak 2010 (UTC)
Haritanın orjinal, Japon ve en çözünür versiyonlarına baktım. B yeterince iyi, internette daha iyisi olsa da, uygun lisanslı vikide mevcut dosyanın SR kriterlerini karşılaması durumunda daha iyisi nasıl olsa bulunur demek çok mantıklı gelmiyor. Hem 62 Mpx az buz bir çözünürlük değil, hem İspanyolca vikipedide ne kadar net seçildiğini de göz önünde bulundurun derim.
Kalınlaştırılmış kelimelrin abartılmaması gerektiği, ayrıca yalnız bir tarafın terimlerinin kalınlaştırılmakla yetinilince tarafsızlığa aykırı durum ortaya çıkarıldığı konularına katılıyorum. Ben bakana kadar vikiçizer en güzelini yapmış. Bence artık böyle kalmalı. Genel olarak da, maddenin adının dışında en vurgulanması gereken ve çok çok sınırlı sayıda kelimede kalınlaştırma yapılması daha yerinde olur. Link verilmesi mümkün ve anlamlıysa verilir tabii, onda genel bir sınırlama yapmak doğru değil, maddesine göre değişir. --iazak 12:03, 27 Ocak 2010 (UTC)ileti


  • Selamlar; hiç IMDb'ye bir şey eklediniz mi? Nasıl yapılıyor bilmiyorum; ayrıca zamanım da yok, iş aralarında SDD'ye bakmaya çalışıyorum. şu yönetmeni eklemek istiyorum ama bir fikrim yok, yardımcı olabilir misiniz?  Levent İleti Katkılar   09:54, 28 Ocak 2010 (UTC)
Selam. Hayır eklemedim, ben de sıradan bir imdb kullanıcısıyım. Yalnızca kayıt olmuşluğum var, oy vermeye, favori listesi oluşturmaya filan izin veriyor, ama ekleme yapmak için sanırım profesyonel üyeliğe geçmek gerekiyor. Ücretli olduğunu tahmin ettiğimden merak edip bakmadım bile. İyi çalışmalar size. --iazak 10:00, 28 Ocak 2010 (UTC)ileti

Selam. Bu nasıl sizce ? Bu arasa Kunyu... için hâlâ tereddütüm var. Dosyanın kaynağını sevemedim. Ama özellikle kalitesiz dosya da değildir. Bakarız. İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 14:21, 29 Ocak 2010 (UTC)

Gayet iyi, yalnız maddelerine eklenmeli. --iazak 15:42, 29 Ocak 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Ama turist (sağda) gördüm :( Takabeg ileti 00:26, 30 Ocak 2010 (UTC)
Tamam turistler sağlı sollu var da, altyazısına "O kadar güzel bir panorama ki, turistler bakmadan duramıyor" yazarak ansiklopedikliğini arttırdığını iddia edebiliriz. --iazak 00:29, 30 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Bu nasıl ? Hawaii'de çekilmiş olsaydı rahatlıkla seçilirdi :) Birde gösterilen kaynak güvenilir mi ? Sonra Commons'da silindi olmasın. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:10, 3 Şubat 2010 (UTC)

İyi olabilirmiş, ama güneşi az, pek soluk çıkmış. Bu havada şöyle güneşli fotoğraflar istiyor insan. :) --iazak 08:43, 3 Şubat 2010 (UTC)
Birde geçenlerde konuştuğumuz konu SAS'da. İlgilenirseniz sevineceğim. Takabeg ileti 13:26, 3 Şubat 2010 (UTC)
Bu konulardan hangisi. Hiçbiri çağrışım yapmadı bana. --iazak 16:03, 3 Şubat 2010 (UTC)
Bu konulardan hepsi :)) Takabeg ileti 16:10, 3 Şubat 2010 (UTC)
Pardon, şimdi hatırladım tabii. --iazak 06:25, 4 Şubat 2010 (UTC)ileti

Günaydın. Bizi unuttunuz mu ? Vaktiniz bulduğunda değerlendirirseniz sevineğim. Takabeg ileti 06:54, 11 Şubat 2010 (UTC)

Veri Ambarı projem başladı, artık müşteride çalışıyorum. Diğer projem de başlayınca iyice az görüneceğim buralarda. Kısıtlı zamanlarda görüşmek üzere. --iazak 06:56, 11 Şubat 2010 (UTC)
Hmm anladım. Birde bunun farkındasınız. Sizce nasıl ? Takabeg ileti 06:58, 11 Şubat 2010 (UTC)
Destek bulur, mesela benden. Sonuçta başarılı olur sanıyorum. --iazak 07:05, 11 Şubat 2010 (UTC)
O zaman göstereceğim. İlginiz için teşekkürler. Projeniz için başarılar. Takabeg ileti 07:07, 11 Şubat 2010 (UTC)
Teşekkür ederim. Bu arada gördüm ki, gezilerinizde kuzey-güney hiç sınır tanımıyorsunuz. Hep turist olarak mı, yoksa gazetecilik veya fotoğrafçılık gibi bir nedeni mi var? --iazak 07:27, 11 Şubat 2010 (UTC)
İş için değil eğlenmek için geziyorum. Ama son yıllarda Viki yüzünden gezemiyorum. O yüzden de Vikimola yapmam lazım :) İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 07:45, 11 Şubat 2010 (UTC)

Afganistan ve Pakistan'ın kellepaçası[kaynağı değiştir]

Selam. Bi konuda danışmak istiyorum. Bunu SRA göstermeyi düşünüyorum (Commons'da pek tutulmuyor ama bence kıymetli) da "maddesi" ne olabilir. Siri paya olabilir mi sizce ? Takabeg ileti 03:27, 14 Şubat 2010 (UTC)

Türkçe Vikide Kellepaça maddesi yokmuş. Farsça Vikide ise fa:کله‌پاچه maddesi var ama çok zayıf.Takabeg ileti 03:29, 14 Şubat 2010 (UTC)
Gayet iyi halletmişsiniz. Ben de destekledim az önce. --iazak 22:58, 14 Şubat 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Ancak Kelle paça maddesi henüz zayıf. Hakkında bilgileriniz var mı ? Takabeg ileti 23:16, 14 Şubat 2010 (UTC)
Ne yazık ki bilgim mevcut yazılanlardan da az. --iazak 23:18, 14 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Nasılsınız ? Nerelerdesiniz ? Çungvi maddesi ortada kaldı. İlgilenirseniz sevineceğim. Olmazsa tekrar SAS gösterelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:35, 28 Şubat 2010 (UTC)

Shiji'de geçmesini göz önünde tutarak sıradan bir özgün araştırma olmadığını da, kayda değer olduğunu da kabul etmeye karar verdim. --iazak 19:34, 28 Şubat 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Bilimsel kaynaklardan Çungvi kelimesi geçmiyor. Fakat Chunwei ise KD'dir. Yine de şu anki haliyle içerik-kaynak uyuşmazlığı söz konusu. Zamanla halledilecektir. Bunun dışında Kullanıcı mesaj:Takabeg/Seçkin resim aday adayları#Maddesiz SR'e bakar mısınız ? Seçilmiş resimlerin bazılarında maddesi yoktur. Belki maddelerdeki açıklamaları zenginleştirerek halledilecek resimler de vardır. Yine de bariz maddesizler de vardır. Şimdi bu boşluklarını doldurmak için Vikipedi:İş birliği projesi'ne başvurup halledelim diyorum. Yani maddesiz seçkin resimlere maddesini kazandırma kampanyası. Gerç ben Vikitatiline gireceğim :) Nasıl teklif edilir ? 85'e de sordum da... Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:10, 28 Şubat 2010 (UTC)
Ben de Chunwei biçiminde kalmasını kasdetmiştim. İçerik-kaynak uyuşmazlığı konusunda bilgim yok. Çince vikideki maddeyi, Çince bilen biri okuyacak mı?
Maddesiz SR'leri maddelendirmek belki en doğrularından biri değil ama mantıklı bir işbirliği projesi olur. Tek seçici Vito Usta olduğuna göre, doğrudan ona mesaj atmak yeterli olur. Bu arada beni vikimolada sayın. Ama sizi vikitatilde düşünmek kolay değil. :) --iazak 07:17, 1 Mart 2010 (UTC)
Birazcık geliştirmeye çalıştım. Fakat literally Çan Çin Çon oldu. Düzeltirseniz yani ansiklopedik formata dönüştürürseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:22, 1 Mart 2010 (UTC)
Bilgim yok, ancak Türkçesi için küçük katkılarım olabilir. "bin yıl küsürü yıl" ne demek? --iazak 11:39, 1 Mart 2010 (UTC)
Hiiiiii :) bin küsür yıl yazacaktım. Siz düzeltirseniz sevineceğim. Bir kullanıcının anormal müdahalesine tanık oldum. Kaynaklı cümleleri kaynaksız cümle ile değiştirdi de... Sizin one toutch yapmanız belki anlamasız değişikliklerini önleyecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:56, 1 Mart 2010 (UTC)

Kafkasya Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirleyin-- FinlandiyalıM 09:06, 1 Mart 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:04, 2 Mart 2010 (UTC)

Günaydın. Kategori:Avar Kağanlığı ile Kategori:Avarlar mevcuttur. Ancak Kategori:Avarlar'ın ana maddesinin başlığı Avarlar değil de Kafkasya Avarlar. mevcut Avarlar maddesini Avarlar (tarihî halk) filan yapalım mı ? Öyle yaparsak Kafkasya Avarları sadece Avarlar yapılabilir. Birde Kategori:Balkarlar'ın üst kategori olarak Kategori:Kafkasya'daki Türk halkları mevcuttur ve eklenmektedir. O yüzden Balkarlar maddesine daha gevşek bir kategori olan Kategori:Türk halkları'nın eklenmesi gerekmiyor. Takabeg ileti 07:59, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam, dizi yanıt vereyim.
  • Avarlar olarak kalması gerekir.
  • Günümüzdeki tüm Avarlar Kafkasya Avarları olmadığı için bu maddeyi Avarlar'a çevirmemeliyiz.
  • Tarihi halk biçiminde hitabı, ancak Hititler gibi günümüzde üyesi kalmamış halklar için kullanmak yerinde olur.
  • Kafkasya'daki olarak kategorilendirmek gerektiğini Karaçaylarda görünce düzeltmiştim, teşekkür ederim. İyi çalışmalar mı tatiller mi desem. :) --iazak 08:05, 2 Mart 2010 (UTC)

Birde Kategori:Türk halkları Kategori:Tuvalar'a yerleştirilmelidir. Kategorize konusunda İngilizce v.s. ile farklı uygulama var Türkçe Vikide. Takabeg ileti 08:14, 2 Mart 2010 (UTC)

P.S. Kategori:Tuvalar'da zaten Kategori:Türk halkları varmış. İyi çalışmalar. Bana tatiller. Tatile girmek istiyorum ama ........ gireceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:14, 2 Mart 2010 (UTC)
Ben eksik kalmış Kategori:Türk halkları nı ekliyorum. İyi tatiller. --iazak 08:16, 2 Mart 2010 (UTC)
Anlıyorum. Aslında yeni kategorileri oluşturmak daha faydalı, bence. Mesela Kategori:Karaçaylar yokmuş. Takabeg ileti 08:23, 2 Mart 2010 (UTC)
Sanırsam anlatmamışımdır. Yani bunu yapmıyoruz. Zira zaten Kategori:Özbekler içinde üst kategori olarak Kategori:Türk halkları mevcuttur. Kategorilerin şişmemesi içindir. Şimdi anlatabildim mi ? Takabeg ileti 08:33, 2 Mart 2010 (UTC)
Kızmadınız değil mi ? Takabeg ileti 08:41, 2 Mart 2010 (UTC)
Yok, neden kızayım. Her görüş farklılığına kızılamaz. Kaldı ki, görüş farklılığımız yok. Kırgızlar'da kategori vardı. Ben de diğerleri eksik kalmış diye tamamladıydım. Ama şimdi baktım, açıkça doğrusu sizin yaptığınız. Benim fazladan eklediklerim dahil çıkarmalarınız tamamlandı sanırım. Ben de eksiklerin tamamlanmasını bitirdim. Artık tekrar işime gücüme dönüyorum. Sağlıcakla. --iazak 08:45, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Avarlar maddesindeki kategoriyi tekrar değiştirmenizi yeni gördüm. Avarlar maddesi yalnız Avar Kağanlığı'nı anlatmıyor ki, aslında üst kategorisi olması gereken tarihteki ve günümüzdeki her türlü Avarlar'ı anlatıyor. Hatta, Kategori:Avarlar üst kategorisi haline getirilmeyecekse, Avar Kağanlığı'nın kategorilerine Kategori:Avar Kağanlığı'nın yanı sıra Kategori:Avarlar'ı da eklemek gerekiyor. --iazak 08:55, 2 Mart 2010 (UTC)
Şu an Kategori:Avarlar modern halk için yani Kafkasya'daki Avarlar için kullanılmaktadır. Avarlar ve Avar Kağanlığı maddeleri ise tarihî Avarlar veya Avrupa Avarları dedikleri gruptur. Buna daha net ve basit çözümü lazım ama güzel bir plan aklıma gelmiyor. Sizce ? Takabeg ileti 08:59, 2 Mart 2010 (UTC)
Avarlar maddesinin bu hali doğru değil. İngilizce vikideki hata tekrarlanmış. Avrupa, Kafkasya ve diğer yerlere yayılmış Avarların kökeninin Uarlar olduğu çoklukla kabul görmektedir. Bir teze göre Macarların kökeninin Hunlardan çok Uarlara dayandırıldığı da bilinir. Zaten Uarlara da Uar-Hun denebiliyor. Muhtemelen sonradan yakıştırmadır. Çünkü Hun Türkçede halk demektir. Asıl konuya gelirsek, Avarlar ya da Uarlar denen halk tarihte de günümüzde de çeşitli yerlerde yaşamaktadır ve Avarlar maddesinin (şimdiki haliyle olmasa da) bunu kapsaması zorunludur. Balkanlarda ve Rusya'nın bazı bölgelerinde (yüzyıllar sonra bile asimile olmamış) az sayıda Avar mensubu yaşamaktadır. Sayıları az olduğu için istatistiklerde bulunamayabilir. Konuya hakim bir tarihçi Avarlar maddesini hakkıyla geliştirirse maddenin adının Kağanlığa taşınması da kategorisinin Avarlar'dan alt bir kategoride olması da olanaksızlaşır. Çözüm ne derseniz Avarlar maddesini geliştirip kategorisini Avarlar'a çevirmek. Kategori:Avar Kağanlığı'nı da Kategori:Avarlar'ın alt kategorisi yapmak derim. --iazak 09:15, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Hun Türkçe v.s. tezdir. Yani kanıtlanmış sabit bir gerçek değildir. Avrupa Avarları (tarihî olan) ile Kafkasya Avarları (modern olan) için ayrı kategoriler lazım. Tek bir kategoriye sokmulması, tıpkı Kategori:İskitler ile Kategori:Osetler'in birleştirilmesi gibi olacaktır :) Anlatabildim mi ? Takabeg ileti 09:24, 2 Mart 2010 (UTC)
  • İskit-Oset bağlantısının çoook özgün olduğunu düşünüyorum. Osetler ne Türk ne Kafkasya kökenli olmayan nadir halklardan biri ve eski bir Orta Doğu halkı olarak hatırlıyorum. İskitler ve nereye kayboldukları hakkında ise sanırım kesin bilgi yok. Ama Avarların bu örneğe benzediğini sanmıyorum. Hun 'soyad'ını bir kenara bırakalım. Avarların kökeninin Uarlara dayandığı konusunda kesin kanı oluşmasa da, Kafkasya ve Avrupa Avarlarının aynı kökenden geldiği konusunda genel kanaatin oluştuğunu sanıyorum. Ama dediğim gibi bilgim yeterince derin değil. --iazak 12:21, 2 Mart 2010 (UTC)
Hehehe biraz abarttım :) Az kalsın Urartular - Ermeniler'i örnek göserecektim de. Şaka bir yana Kategori:Antik Yunanistanlı kişiler ile Kategori:Yunanlar düşünürsek neden ayrı kategorilerin oluşturulması gerektiğini anlatabilir miyiz ? Avrupa Avarları - Kafkasya Avarları ile daha yakındır herhalde. Yine de ayrı kategoriye sokmakta fayda vardır. Takabeg ileti 12:36, 2 Mart 2010 (UTC)
Maddeyi geliştirmek zaman alabilir ama kategoride doğru olan bence açık. 'Avarlar' üst kategori. 'Kafkasya Avarları' ve 'Avrupa Avarları' da iki ayrı alt kategori olsun. Kimse de itiraz etmeyecektir. --iazak 07:03, 3 Mart 2010 (UTC)
Başlamışsınız Avarlarla ilgili kategorileri ve kategorilendirmeleri düzeltmeye, elinize sağlık. Daha devam edeceksiniz de mola verdiniz diye düşünüyorum. 'Kategori:Avarlar' altında 'Kategori:Avarlar (Kafkasya)' gibi 'Kategori:Avarlar (Avrupa)' da olacak, değil mi? --iazak 07:48, 3 Mart 2010 (UTC)

Bilimsel davranmamız gerekirse Kategori:Avarlar (Kafkasya) ile Kategori:Avarlar (Avrasya) veya Kategori:Avarlar (Avrupa)'yı aynı kategoriye sokamamalıyız. Sadece ve sadece kanıtlanmış sabit gerçeklerine dayanarak kategorize edilmelidir. Tezler veya hipotezlere göre kategorize işi yapılmamalıdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:55, 3 Mart 2010 (UTC)

Farklı tez olsa da bu iki halkın akraba olduğu üzerine yaygın kanaat olduğunu sanıyordum ve Avarlar kategorisi altında toplanmaları gerektiğini düşünüyordum. Ama yeterince incelemedim, ısrar etmeyeceğim. Bu durumda Avarlar maddesini Avrasya Avarları, Avarlar kategorisini de Avarlar (Avrasya) yapmak gerekiyor. Size bir iş daha göründü. --iazak 11:59, 3 Mart 2010 (UTC)
O kadar kesin değildir canım. Kesin olsaydı hiç sorun çıkmazdı. Biri büyük ihtimalle Moğol veya Türk kökenli halk (veya konfederasyon), diğeri Kafkas halkı. Dillerine bakıldığında akraba olmadığı anlaşılıyor. İyi çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 12:06, 3 Mart 2010 (UTC)

Vikiproje:Balkanlar[kaynağı değiştir]

VikiProje Balkanlar davetiyesi
Merhaba!
Balkanlar ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Balkanlar VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 13:03, 2 Mart 2010 (UTC)


Tartışma:Chunwei'de belirttiğim gibi Bağlantılar Shiji 110. rulo olarak gösterilen kısım aynak kısımındaki zh:s:史記/卷110 ile aynıdır. Kaynak kısımında daha somut olarak gösterildiği için bağlantılar gereksizdir. Fakat kullanıcı anlamadı veya anlamak istemedi. Ayrıca Türkçeye Hiung-nu olarak yerleştiği terimi (Hyung-nu diye yazan da var) pinyin versiyonu olan Xiongnu ile değiştirmekle de ısrarcı. Bence pinyinin icat edilmesinden önce (çok eskiden yani) Türkçeye girmiş terimlerin zorla pinyinleştirilmesi uygunsuzdur. Siz en iyisini yapar mısınız ? Aslıdna bu Çin'in resmî kaynağın güvenilir kaynak olup olmadığı da tartışılmalıdır. Zita Çin'in resmî kaynağına göre Hiung-nu'nun atası Çinli oluoyor :) Gerç efsanevî şahsiyet olduğu için böyle şeyler normaldır. Yine de çok önemli bir madde değildir. Dün başta Kürşad olmak üzere Göktürk ile iligli maddelere göz attım. Tek kelimeyle özgün araştırma. {{Göktürk Kağanları}}'da yer alan isimlerin tam Türkçe versiyonlarını bulabilir misiniz ? Birde İkinci Göktürk Kağanlığı başlığını İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı yapabilir miyiz ? Akdes Nimet Kurat'ın makalesinde öyle geçiyor ve Batı Göktürkün ilki ve ikincisi yoktur. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 08:41, 4 Mart 2010 (UTC)

Eskiden olduğu gibi yaygın kullanım halen Hiung-nu. Şu anki kullanım devam etmeli.
Yarı efsanenin gerçek olduğunu ve 1000 küsur yıllık farkın da doğru olduğunu varsayarsak da Hiung-nuların atası Çinli diyemeyiz. O kadar eskiye gidildiğinde pek milliyet kalmıyor. Çin'de çoğunluk Çinli ve yakın akraba halklar olsa da, başka etnik kökenden insanlar da yaşıyor olabilir. Hem yalnız Chunwei Çinli olup, bin yıl boyunca Türklerle (veya Moğollarla) karışmışsa zaten Çinlilikten söz etmeye gerek kalmaz. Bu arada tarih veremeyeceğim ama MÖ1000'lere gitmeden daha yakın tarihlerde eski Türkçe ve eski Moğolca birbirinden zor ayrılamıyormuş. Yani eskiden daha yakın akraba imişiz. Aklım yine Avarlara gitti. Bulgaristan'daki Bulgarların içindeki Slav etkisine girip eriyen Kıpçak Türkleri gibi, Kafkasya Avarları da diğer Avarlar gibi Orta Asya'dan göç edip Kafkas halklarının içinde hem evlilik hem çok sayıda komşu Kafkas halkın etkisiyle özlerini yitirmiş olabilirler. Gen ve dil araştırmalarının Kafkas halklarına, Slavlara, hatta Lehlere yakın oldukları bulgularının kaynağı bu asimilasyon olabilir. Bu bana en kuvvetli olasılık gibi görünüyor.
Üzgünüm, Göktürk Kağanları'nın isimlendirmesinde yardımcı olamayacağım. Bu şablon hiçbir intervikide yok mudur? Orta Asya vikilerini araştırma şansınız var mı?
Doğru, İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı daha uygun.
Saygılar. --iazak 12:03, 4 Mart 2010 (UTC)
İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı işini hemen halledeceğim. Diğer vikilerde var. Fakat bunlar Türkçe adları değildir. Tabi Kara Kağan adlandırmanın nereden geldiğini de anlamadım :) Sadece Bağtur Şad teriminden kim olduğunu tahmin edebildim ve interwikileri ekledim. Belki hata yapmışım yani yüzde yüz emin değilim. Bu sabah okuduğum makalelerde bazıların Türkçe adları gördüm ama complete list bulamadım. Türkçe Viki (Türk Viki değil :)) olduğu halde Göktürkler ile ilgili maddelerin zayıf kalması üzücüdür. İnşallah gelişecektir. Birde bence Kürşad maddesi sıfırdan yazılması lazım. Belki Kürşad o değildir. Belki de sadece roman karakteri. Nihal Atsız'dan önce Kürşad kelimesini kullanan ve ya benzer zattan bahseden var mıydı acaba ? Sizce ? İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:26, 4 Mart 2010 (UTC)
Kürşad konusunda yanıtım yok. İngilizce şablonu ve listesini gördüm. Yararlanılacak fazla bir şey bulamadım. Yabgular da hükümdar olduğuna göre eklenmesi gerekir değil mi? --iazak 12:32, 4 Mart 2010 (UTC)

Batı Göktürk'te zh:室点密 yabγu (Yabgu, Yabğu, Yabghu) kağan sayılır. Ve daha sonraki Batı Göktürk kağanları mesela zh:统叶护, zh:肆葉護可汗 gibiler 葉護可汗 (Yabğu Kağan)dır. Normal yabğuları hükûmdarlar sayılıp sayılmaması tartışılmalıdır. Doğu Göktürk'te Küçük Kağan unvanı da vardı. Takabeg ileti 12:51, 4 Mart 2010 (UTC)

P.S. Doğu Göktürk'te de bir tane buldum. zh:莫何可汗 Yabğu Kağandır.Takabeg ileti 12:53, 4 Mart 2010 (UTC)
Anlaşılan eskiden Yabgu Kağan'ın iki altında bir unvanmış, sonradan Kağanlaşmış. --iazak 13:12, 4 Mart 2010 (UTC)

Chunwei ben mi temizleyeyim ? Siz mi ? Aslında ben CenkX'yi şikayet ettiğim için üçüncü şahısın temizlemesi daha uygun gibime geliyor. Takabeg ileti 18:33, 4 Mart 2010 (UTC)

Bu sayfa bayağı şişti. Arşivlemeyi düşünüyor musunuz ? Takabeg ileti 18:36, 4 Mart 2010 (UTC)
Özellikle Çince metin içeren linkleri ekleme kaldırma işlemlerini yapmaktan imtina etmeyi tercih ederim. Maddenin tamamı için de kendimi yetkin hissetmiyorum zaten. İkinizin dışında Çinceye hakim bir kişiyi davet etmeniz yerinde olur, ama ben uygun bir vikipedist tanımıyorum.
Evet, arşivlemekte epey geciktim. Ertelediğim sayısız ufak işten biri. Bir ara yapmalıyım. Hatırlatma için teşekkürler. --iazak 08:09, 5 Mart 2010 (UTC)

Selam. Kürşad maddesinde anlatılan kişi yani 639 yılında Li Shimin'in yaz sarayını basan Göktürk asıllı Tang general, kaynaklara göre Shibi Khan (始畢可汗)'ın oğlu ve Tuli Kağan (突利可汗)'ın kardeşidir. Dolayısıyla Chuluo Khan (處羅可汗, Shibi Khan'ın küçük kardeşi,)'ın yeğeni oluyor. Fakat romandaki katekter olan Kürşad Çuluk Kağan (Chuluo Khan)'ın oğlu olarak geçtiği içindirki babası kısımını kaldırıyor. Ne yapmalıyız ? Maddeyi roman katekteri maddesi olarak yeniden düzenlenmesi mi doğru ? Yoksa tarihî kitapta adı geçen kişiyi anlatan maddesi olarak mı düzenlenmesi mi doğru ? Yoksa SRS'lık mı ? Kara Kağan adı da anladığım kadarıyla Atsız'ın Bozkurtların Ölümü eserindeki karekter adı. Takabeg ileti 08:58, 5 Mart 2010 (UTC)

Bilemiyorum. --iazak 10:56, 5 Mart 2010 (UTC)

Selam. Bu nasıl ? Niye bulamadık kampanya döneminde ? Olur derseniz size emanet. SRA gösterir misiniz ? Ben tatildeyim :) Takabeg ileti 10:47, 6 Mart 2010 (UTC)

Beğenmediniz mi acaba ? Takabeg ileti 19:25, 9 Mart 2010 (UTC)
Güzel de, ben hemen hemen yokum bugünlerde. --iazak 07:04, 10 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Kafkasya İşbirliği[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart ve Nisan 2010 aylarının iş birliği; Kafkas başkentlerinin maddelerinin geliştirilmesi olarak seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 7 Mart 2010
  • Proje bitiş: 30 Nisan 2010

Eğer proje hakkında bir öneriniz varsa lütfen çekinmeyiniz. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 17:24, 7 Mart 2010 (UTC)

Gayet iyi fikir. Hemen ekledim. Zira, Batum maddesi nispeten iyi bir durumda. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 20:17, 8 Mart 2010 (UTC)

Selam. Türkçe Vikide ölü fotoğrafları eklenmiyor da ne yapsak ? Gizli - Göster fonksiyonu mu kullansak. Ancak bildiğim kadarıyla şu anki Vikipedinin konsensüsüne göre Holokost maddesinde kullanılabiliyor. Takabeg ileti 10:58, 16 Mart 2010 (UTC)

Aslında ben karşı değilim. Fakat konsensüs gereği işte. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:00, 16 Mart 2010 (UTC)
Hmm... Bilmiyordum. Anlaşılır bir durum. Doğal olarak ölü fotoğraflarından ben de hoşlanmıyorum. Küçük çocukların görmesinde sakınca bulunduğu endişesiyle bu karar alınmış olabilir. Bu maddedeki fotoğraf, (en azından ilgili ülkenin mahkeme kararına göre) bir soykırımın fotoğrafı sayıldığı için belki bu madde de Holokost maddesi gibi istisna kapsamında görülebilir. Bir yandan da toplum yararı ve ansiklopedik olması var. Ben bir hizmetliye danışayım en iyisi. Bilgi için teşekkür ederim. --iazak 14:25, 16 Mart 2010 (UTC)

Rica ederim. Tabi ben de Mesela ölü fotoğraflarından hoşlanmıyorum. Özellikle propaganda amaçlı kullanımlara karşıyım. Yine de bazı maddelerde kullanmak istiyorum. bu çok faydalıdır. Holokost maddesi için de bunu SRA göstermek istiyorum. Tartışma:Holokost'ta belirttiğim gibi şu anki fotoğraf faydalı değildir. Bir de bu da iyi. Takabeg ileti 14:38, 16 Mart 2010 (UTC)

Cesetlerin yakından gösterilmesi daha mide kaldırıcı. Çocukları düşünerek 'mesafe'yi korumakta yarar var. SRA örneğinize de destek veremeyeceğim. --iazak 15:32, 16 Mart 2010 (UTC)

Selam. Nasılsınız ? Uzun ? zamandır görüşemedik. Tartışma:Kürşad#Yanlış sayfasına eklediğim 22 Mart tarihli ispatlarım yeterlince açıklayıcı oldu mu sizce ? Takabeg ileti 12:50, 22 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Evet. Açıklayıcı olması bir yana, roman karakteri ile gerçek karakterin aileleri arasında fark olması, zaten ayrı maddeler olmasını zorunlu kılıyor. Ayşe Kulin'in hayal gücü eklediği ama ana karakterlere bağlı kalarak yazdığı bir biyografik roman olsaydı gerek olmazdı. Ashina Jiesheshuai maddesini yeni okuyabildim. Soyağacını da gördüm. Yeterince güvenilir değil mi?Bu arada Artık Ashina (Göktürk) maddesi elinize yakışır. --iazak 19:08, 22 Mart 2010 (UTC)

Selam Takabeg. Zehirlenerek ölen kimdir, Kara Kağan mı İ-çing Katun mu, anlaşılmıyor? İyi çalışmalar. --iazak 09:20, 23 Mart 2010 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Acele işe .... bakacağım. Birde Türkçe kitaplarında olduğu gibi Kimin Kağan diye yazdım ama bu pinyini olan Qĭmín Kĕhàn'dan aktarıldığına göre Q harfini K olarak çevirilmesi yanlış olduğunu düşünüyourm. Yine de Çıplak Maja Çıplak Maya olarak aktarıldığı gibi hata olsa da yaygın olanlar tercih edilmeli midir ? Görüşünüz ? Takabeg ileti 09:25, 23 Mart 2010 (UTC)
P.S. Yemeğe çıkıyorum. Eğer vaktiniz varsa anlam bozukluğuyla ilgilenir misiniz ? Görüşürüz. Takabeg ileti 09:25, 23 Mart 2010 (UTC)
Şimdi bakabildim. Küçük bir düzeltme yaptım ama hikâyesinden tam emin değilim. Genel olarak kuşkulanılıyor biçiminde düşündüm. Bir göz atınız.
Yaygın olana meyilliyim ben de. Ama yanlışlığı açık olan düzeltilmesi gereken bir özel isim veya herhangi bir kelime varsa, TDK karşıtı olmamak kaydıyla düzeltmek gerekir derim. Kolay gelsin size. --iazak 13:21, 23 Mart 2010 (UTC)

Selamun aleyküm. Nasıl gidiyor ? Uzun zamandır görüşemedik. Sizce bu nasıl ? Takabeg ileti 07:02, 30 Mart 2010 (UTC)

Selam. İyiyim, teşekkür ederim. İki müşteri arasında mekik dokuyorum. Katkım kısıtlı bugünlerde.
Fotoğraf, kaliteli, kompozisyon iyi, bilgi verici. Yalnız yüz ifadesini beğenmedim. Tıslarken, kükrerken değil de sakince izlerken daha güzel fotoğraf verirdi. Ama bu çok önemli değil.
Ben de sizi sorayım. Bu nasıl vikitatildir böyle. 'Tatil'den dönünce daha ne miktarda katkıda yapacaksınız. Kısaca helâl diyeyim. --iazak 10:07, 30 Mart 2010 (UTC)
Tatile girecektim ama burda da çeşitli sorunlar çıkınca böyle oldum. Ama SRA göstermiyorum ya. Bu da büyük bir tatil. Çita size emanet. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:21, 30 Mart 2010 (UTC)

Öncelikli olarak selamlarımı sunayım. Burada yöneticisiniz galiba. İskitler maddesini değiştirmeyi düşünüyormusunuz(ben yapmaya çalışsam geri alınacak çünkü). Tartışma bölümünde nasıl bir değişiklik yapılması gerektiğinide tartışabiliriz.

Balabanpasa 12:56, 30 Mart 2010 (UTC)

Selamlar.
Hayır yönetici değilim, ileride de hizmetli olmayı düşünmüyorum. Bilebildiğim ve araştırarak edindiğim bilgilerle ansiklopedik ve olabildiğince kaynaklı katkılarda bulunmaya çalışan sıradan bir vikipedistim.
Hem eski Türklerin tarihi ile ilgili hem de hizmetli olan biriyle sohbet etmek ve önerilerini öğrenmek istiyorsanız aklıma Vikiyazar geliyor. Genel olarak doğru ve yapıcı bilgileri alabileceğiniz birçok hizmetli var. Bunların başında Vito Genovese gelir. Ama siz en iyisi Vikiyazar ile yetinin, çünkü Vito çok meşgul ve mevcut yoğunluğunda olmadığında vikipedinin geneline katkıda bulunacak biçimde yapacağı farklı işler var.
Bu arada size önerim yılgınlığa kapılmamanız. Doğru bilgileri eklemek ve yanlış gördüklerinizi düzeltmek yolunda 'iyi niyetli bir hırs' gösteriyorsunuz. Fakat daha serin kanlı kalır, vikipedinin işleme mekanizmasını yeterince izler ve politikalarını okursanız değerli katkılar yapacağınızı ve -belki istisnalar dışında- yazdıklarınızın geri alınmayacağınızı düşünüyorum. Küsmeyin sakın.
İyi katkılar diliyorum size. --iazak 20:37, 30 Mart 2010 (UTC)

Öncelikli olarak selamlarımı sunayım. Burada yöneticisiniz galiba. İskitler maddesini değiştirmeyi düşünüyormusunuz(ben yapmaya çalışsam geri alınacak çünkü). Tartışma bölümünde nasıl bir değişiklik yapılması gerektiğinide tartışabiliriz.

Balabanpasa 12:56, 30 Mart 2010 (UTC)

Selamlar.
Hayır yönetici değilim, ileride de hizmetli olmayı düşünmüyorum. Bilebildiğim ve araştırarak edindiğim bilgilerle ansiklopedik ve olabildiğince kaynaklı katkılarda bulunmaya çalışan sıradan bir vikipedistim.
Hem eski Türklerin tarihi ile ilgili hem de hizmetli olan biriyle sohbet etmek ve önerilerini öğrenmek istiyorsanız aklıma Vikiyazar geliyor. Genel olarak doğru ve yapıcı bilgileri alabileceğiniz birçok hizmetli var. Bazılarıyla tanışmışsınız gördüğüm kadarıyla. Bunların başında Vito Genovese gelir. Ama siz en iyisi Vikiyazar ile yetinin, çünkü Vito çok meşgul ve mevcut yoğunluğunda olmadığında vikipedinin geneline katkıda bulunacak biçimde yapacağı farklı işler var.
Bu arada size önerim yılgınlığa kapılmamanız. Doğru bilgileri eklemek ve yanlış gördüklerinizi düzeltmek yolunda 'iyi niyetli bir hırs' gösteriyorsunuz. Fakat daha serin kanlı kalır, vikipedinin işleme mekanizmasını yeterince izler ve politikalarını okursanız değerli katkılar yapacağınızı ve -belki istisnalar dışında- yazdıklarınızın geri alınmayacağınızı düşünüyorum. Küsmeyin sakın.
İyi katkılar diliyorum size. --iazak 20:38, 30 Mart 2010 (UTC)