Kullanıcı mesaj:İazak/Ocak 2009-Mart 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin İazak/Ocak 2009-Mart 2009!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --♪♫Berkay0652|ileti 13:14, 26 Ocak 2009 (UTC)

Manco Capac 15:03, 16 Şubat 2009 (UTC)

GüzSancısı film maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, iligli maddedeki yazıyı kendiniz mi yazdınız yoksa bir yerden mi aldınız öğrenebilir miyim? Bu arada yazdığımız maddeleri imzalamıyoruz. Teşekkürler, --Manco Capac 15:05, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba tekrar, maddeye girdiğpiniz eleştiri yazısını sildim. Lütfen Vikipedinin bir ansiklopedi olduğunu ve madde yazarken eleştiri değil ancak kaynaklı bilgiler yazabileceğimizi unutmayınız. Teşekkürler, --Manco Capac 15:08, 16 Şubat 2009 (UTC)

Uyarı ve düzeltmeler için teşekkürler. Evet, maddedeki eleştiri yazısını da diğer araştırarak yazılabilecek bilgileri de kendim yazdım. Beni heyecanlandıran bu film için 18 yıl sonra ilk kez eleştiri yazdım. Henüz hiçbir yerde yayınlamamıştım. Yalnız wikipedia'da olmasını düşünmüştüm. Ama haklısınız, dediğiniz gibi bir yerde yayınlayıp link vererek erişim sağlamakla yetinmeliyim. İyi çalışmalar. iazak 07:13, 17 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba, tekrar. yönetmen asistanlarını ve diğer ilgisiz kişileri görünce bölümü tamamen sildim. Ancak dediğinizde halısınız, diğer bilgileri geri getiriyorum. Lütfen kusurumu hoş görün. Film ile ilgili bilgilerinizi burada bizimle paylaşmanız güzel fakat bir ansiklopedi olduğumuz ve eleştirel yaklaşamayacağımızı da unutmayınız lütfen. Teşekkürler, --Manco Capac 07:45, 17 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ediyorum. Ama sonradan dikkat ettim, tekrarlanan bilgiler var, onları düzelteceğim. Eleştiri yazısı konusunda haklısınız tabii. İnternette hangi sinema sitesinde yayınlamamı önerirsiniz. Biliyorsunuz yayınlamakta deneyimsizim. iazak 07:48, 17 Şubat 2009 (UTC)

Manco Capac 15:01, 18 Şubat 2009 (UTC)


  • Merhaba, günaydın. Uyarıları dikkate alıp iyi bir vikipedist olma yolunda ilerlediğiniz için çok teşekkür ederim. Katkılarınızı sadece bu maddede olmayıp diğer tüm vikipedi alanlarında beklediğimi ve bu konuda arsız olduğumuzu bilmenizi isterim. Eleştiri yazınız ile iligli nerde yayınlanabileceği konusunda benim pek bir tecrübem yok. Çünkü sine ile bu boyutta ilgilenmiyorum. Ancak bildiğim kadarıyla internette bir çok blog sitesi var. Belki bir google taraması ile istediğiniz site bilgisine ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin,

Not:Mesajlaşmalarda yanıt mesajı bırakanın mesaj sayfasına yazılıyor bilginize. --Manco Capac 08:09, 19 Şubat 2009 (UTC)

Nasılsınız? Bir konuda ufak bir not düşmek istedim. Yazmak istediğiniz bir maddenin önce kendisini yazıp sonra gerekli yönlendirmeleri yapmanız daha doğru olacaktır. Aksi taktirde yaptığınız boşa yönlendirilmiş maddeler bir hizmetli tarafından silinebilirler. kolay gelsin, --Manco Capac 14:04, 24 Şubat 2009 (UTC)

  • Geri almamda iki neden vardı: Birincisi aşırı (kırmızı) iç bağlantı verilmiş olması -ki kuraldışıdır-, ikincisi de bir çok telif ihlali saptamış olmam. Bu konuda ne yazık ki kaynak göstermeyi yeterli bulmuyoruz. Ayrıntılı açıklama uzun, bu yüzden onu da şablon haline getirdik, alta ekliyorum. Yoksa oturum açmadan da değişiklik yapabilirsiniz, bu sorun değil. Bilginize sunarım, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   14:35, 26 Şubat 2009 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   14:35, 26 Şubat 2009 (UTC)


  • Sayın İlhan bey; bu durumda sizden lütfen çalışmalarınızı sürdürmenizi rica edip, zamanınızı aldığım için özür diliyorum. Mümknse taslak kriterlerinden daha kısa içerik eklememeye çalışın ve aşırı (kırmızı ya da mavi) bağlantı vermeyin. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar, saygı ve sevgiler. NOT:Kullanıcı sayfanızdaki birçok özelliği sevdim, benim bir zamanlar olan özelliklerime uyuyor.  Levent İleti Katkılar   14:50, 26 Şubat 2009 (UTC)

Kullanıcı satfasında adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kitap kapakları, film afişleri gibi telif hakkı saklı resimler Vikipedi'de adil kullanım şartları çerçevesinde kullanılabilir. Bu kurallar, söz konusu malzemenin kısıtlı olarak ve sadece ilgili ansiklopedi maddesinde kullanılmasına izin verir. Bu türden malzemenin kullanıcı sayfalarında yer alması ise kurallara aykırıdır. Bu sebeple sizden, Dosya:Ağrının Derinliği.jpg, Dosya:Güz Sancısı.jpg ve Dosya:Tarihi Yargılıyorum.jpg resimlerini kullanıcı sayfanızdan kaldırmanızı rica etmek durumundayım. İyivikiler... homonihilis // ileti 15:12, 26 Şubat 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 15:22, 26 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba,
    Maalesef yeterli değil. Adil kullanım resimlerine VP:AKGY'ye uygun şekilde ve {{telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak detaylı bir açıklama eklemelisiniz. Dosya:Semaver kapak.jpg dosyasındaki Dosya ile ilgili açıklama başlığının altında yer alan şablonu örnek alabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 07:16, 27 Şubat 2009 (UTC)