Kullanıcı mesaj:Özge Yücel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'de yeni olduğumdan bilgim yoktu. Kullanıcı sayfamı belirttiğiniz biçimde yeniden oluşturdum. Uygun mu ve mesaj sayfamdaki uyarınızın durması gerekiyor mu? Özge Yücel 21:01, 1 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, gayet güzel düzenlemişsiniz. Mesajım zaten bir şablondur, düzenlediğinize göre kalmasına gerek yok, çıkartabilirsiniz. Bir önceki kullanıcı sayfanızdan okuduklarımdan yola çıkarak, artık özellikle hukuk konularında yardımlarınızı bekliyoruz:) Vikipediye dair aklınıza takılan sorunlarda yardımcı olmaya çalışırız. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 21:07, 1 Haziran 2010 (UTC)

Aile Hukuku Maddesine İlişkin Tartışma Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Aile_hukuku&action=history adresten görebilirsiniz, ansiklopedik olmayan danışma amaçlı sorulan soru tartışma sayfasında kalmış, ben de çıkarmak istedim ama yaptığım eylemin doğruluğundan kuşkulandım. Hızlı silme nasıl gerçekleştirilir ya da buna ilişkin şablon nasıl eklenir? Teşekkürler! Özge Yücel 20:04, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, geç cevap için özür dilerim, tam bu anda bir tartışmayı incelemem gerekiyordu.
  • Doğrusunu yapmışsınız, bu tip konuyla ilgisiz içerik tartışma sayfasından çıkartılabilir. Çıkartmak yerine tartışma sayfasının silinmesini de isteyebilirdiniz. Bunun için silinmesini istediğiniz sayfaya Vikipedi:Hızlı silme kriterlerinden uygun olanı bir şablon marifetiyle ekliyorsunuz.
  • Mesela bahsettiğiniz tartışma sayfası hızlı silme kriterlerinden G-12 gereği silinmelidir. { {sil|silme isteme nedeni} } şeklinde şablon kodunu maddeyi eklersiniz ve { {sil|G-12} } gibi bir kod olur. (Şablonlar burada görünmesin diye {{}} kodlarının arasına boşluk ekledim, yanıltmasın) Böylece o sayfa silinecek sayfalar kategorisinde görünür. Belki karışık gelebilir ama zamanla çok basit olduğunu göreceksiniz. Bir de size monobook sayfası yapmak gerek, bu işleri otomatik halledebilirsiniz...Şimdilik bu kadar söyleyeyim, birkaç silinecek madde etiketleyin bakalım n'olacak...Hoşcakalın...Vikiçizer 20:27, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Adım adım öğreniyorum. Monobook sayfasının ne olduğunu bilmiyorum, zamanı gelince öğretirsiniz artık. :) Teşekkürler yeniden, hoşçakalın. Özge Yücel 20:48, 4 Haziran 2010 (UTC)
Gayet hızlı öğreniyorsunuz bence:) Monobook bir grup viki kodu, kullanıcı sayfanıza kısa ve özel tuşlar eklemenize izin veriyor, bu sayede hızlıca ve kolayca şablonlama, kategorilendirme vs. işleri yapabiliyorsunuz. Bilmem size bir fikir verir mi ama benim monobook sayfam; Kullanıcı:Vikiçizer/monobook.js...Benimki de başkasından kopyalama...Bakalım o adıma gelin önce:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 21:00, 4 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, monobook'un nasıl oluşturulduğunu keşfettim, ne işe yaradığını da biraz anladım. Oluşturmak istedim ama Bermanya uyardı beni, hizmetlilerin yapması gerekiyor diye. Ben de monobook sayfamın içeriğini boşalttım, yanlış bir şey yapmış olmamak için. Hizmetlilerin oluşturması gerektiğini bilmiyordum. Bilginiz olsun istedim. İyi çalışmalar. Özge Yücel 19:36, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, onu hizmetlilerin yapması gerektiğini ilk kez okuyorum, bilmiyordum. Bence böyle bir kural olmaması lazım, varsa da çok gereksiz. Siz madem bu kadar yaptınız, yapın-kullanın...Hizmetliler genelde iyi vikipedist olacağını düşündükleri kullanıcılara monobook teklif eder, genelde yeni vikipedist acemidir:) bu yüzden hizmetli sayfayı oluşturur. Sanırım bir kural var sanılmış ya da ben birşey bilmiyorum:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 19:44, 10 Haziran 2010 (UTC)

Öncelikle teşekkür ediyorum olumlu düşünceleriniz için. Katılıyorum, hizmetli olmasak da oluşturabilmeliyiz. Ama sizin monobook sayfasından kopyala yapıştır yapınca anladığım kadarıyla bende olmaması gereken yetkiler de var gibi göründü, örneğin maddeleri silmek gibi. Ben denemedim, bu nedenle bilmiyorum, gerçekten ne yapabilirdim ama belki de içeriğin denetlenmesi için hizmetlinin monobook sayfasını denetimden geçirmesi gerekiyor. :) Özge Yücel 19:48, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Rica ederim, bendeniz vikipediye olumlu katkılarınız olacağını düşünüyorum. Size Kullanıcı:Bermanya/monobook.js sayfasını örnek göstereyim, madem Bermanya'nın dikkatini çekmiş:) Bir de bunu deneyin. Çalışıyorsa hizmetli denetimine de gerek yok, bir aksilik olursa yardımcı olmaya çalışalım...Kolay gelsin...Vikiçizer 19:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfamda tercihlerde küçük araçlarda şöyle yazıyordu: "Hizmetliler

Sayfaların kolaylıkla silinebilmesi için sayfaların üstüne silme kısayolları ekleyin."

Buradan anladım ki sizin benim için düşündüğünüz silme kısayolu, hizmetli olmayan kullanıcılar için değilmiş. Bermanya'nın monobook'u çalışıyor, şu an için ön izleme olanağının olduğunu görüyorum, diğer özellikleri zamanla anlayacağım sanırım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Bu arada ben size bir e-posta iletisi göndermiştim, aldınız mı bilmiyorum. İyi çalışmalar, hoşçakalın. Özge Yücel 20:26, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Çalıştığına sevindim, vikipedide birşeyler yapmayı epey pratikleştirir, zamanla ayrıntılarını öğrenirsiniz. E-postalara sık sık bakamıyorum, bakarım...Hoşcakalın...Vikiçizer 20:38, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selam Özge, gördüğüm kadarıyla monobook sayfası yaratmışsınız. Elinize sağlık ama işe yarayan monobook sayfalarını ancak hizmetliler yaratabilir. Bu nedenle bir hizmetliye başvurmanızı öneriyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:55, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Bermanya, yukarıda göreceğiniz gibi Vikiçizer ile aramızda bu konuda bir yazışma olmuştu, ben hizmetlilerin yapması gerektiğini anlayamamıştım. Silmem mi gerekiyor şimdilik? Özge Yücel 12:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Hukuk[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir süredir atıl durumda olsa da, şu vikiproje ilginizi çekebilir. Projede özellikle belli bir ülke hukukuna özgü olmayan kavramlara ilişkin en büyük sıkıntı, bunların tarafsız bakış açısına uygun olarak yazılması ya da varolan maddelerin bu açıdan elden geçirilmesi. Ben de epeydir ilgilenemediğimden, size yazarken kendimi de teşvik etmeye çalışıyorum. :) Kolay gelsin. --yabancım 20:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı, Evet, VikiProje Hukuk ilgimi çekmişti. Birkaç hukuk maddesine katkıda bulundum ama akademisyen bir hukukçu olduğumdan özgün çalışma yapmadan ansiklopedik madde yazımı konusunda gözlem yapmaya çalışıyorum. Böylece Vikipedi düzeyini ve biçemini daha iyi öğrenebileceğimi düşünüyorum, zamanla hukuk maddelerine ve bu projeye daha çok katkıda bulunacağımı bilmenizi isterim. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. :) Özge Yücel 21:27, 10 Haziran 2010 (UTC)

Özgün araştırmadan kaçınmanın en basit yolu, yazdıklarınıza kaynak göstermek ve yorum içeren ifadeler kullanmamak. Bunlara dikkat ettikten sonra, gerisi gelir. Ayrıca diğer dil vikilerindeki içeriğine güvendiğiniz maddeleri çevirerek de katkıda bulunabilirsiniz. Ancak elbette oralarda da taraflı içerikle karşılaşmak mümkün. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa, lütfen yazmaktan çekinmeyin. --yabancım 22:02, 10 Haziran 2010 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeye kayda değerlik etiketi konulmasının nedeni, kayda değerliği konusundaki şüphedir. Hatta bazen maddeler bu nedenle silinmeye aday gösterilir. Durum topluluk tarafından tartışılır. Şu anda topluluğun fikrini bilemiyoruz. Etiket bir kullanıcı tarafından konulmuş. Ne yapmalıyım sorusunun yanıtı, aslında söz konusu etikette: "Bu maddenin konusuna aşina iseniz maddeyi genişleterek onun kayda değer olduğunu ortaya koyun." Bunu yapmanın yolu ise, kayda değerliği güvenilir kaynaklarca ortaya koymak. Vikipedide kayda değerlik kabaca, güvenilir kaynaklarca konu edilmiş olmayı ifade eder. Dolayısıyla bir kurumun değerini değil, kaynakların onu hangi ölçüde konu edindiğini baz alır. Şevkiniz kırılmasın, etiket koymaktan yazım yanlışlarını düzeltmeye kadar burada yapılan her bir değişiklik, ansiklopediyi geliştirme amaçlıdır. Bir kullanıcı bu etiketi koymuşsa, oluşan şüpheyi gidermenin yollarını aramalı. Dilerseniz maddenin tartışma sayfasına bu konuyla ilgili görüşlerinizi yazın. İlgilenen kullanıcılarla görüş alış verişinde bulunmak yararlı olacaktır. (Hatta kısa süre içinde kayda değerliğe ilişkin bir fikir birliği oluşabilir bile.) Bilgi almak için VP:KD ve VP:GÜVEN sayfalarına göz atabilirsiniz. Şu anda vaktim olmadığından maddeyi ve kaynakları kendim inceleyemiyorum. Fırsat bulursam ben de inceleyip fikrimi belirtirim. (Bir de küçük not: Harcadığımız emeğin sonuçlarını özgür lisansla lisanslayıp herkesin kullanımına açıyoruz. Takdir beklemek, şevkinizin daha da kırılmasına yol açabilir. Üç yıldır buralarda olan bir kullanıcı olarak, takdir görmeyi ya da eleştirilmeyi fazla büyütmektense katkıda bulunmanın keyfine yaslanmayı daha doğru buluyorum. En iyisi maddelerin sahipleri olmadığını ve katkıların iyi niyetle yapıldığını düşünerek bir şeyler yapmak. Lafı uzattım, kusura bakmayın.) --yabancım 21:47, 14 Haziran 2010 (UTC)