Kullanıcı:Yalhi/Mesaj arşiv Eylül 2010

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Yalhi/Mesaj arşiv Eylül 2010 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 07:57, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Mesaj arşiv Temmuz 2010 adında bir sayfa oluşturmuşsunuz, ancak yanlışlıkla madde alan adında oluşturmuşsunuz sanıyorum. Kullanıcı alan adınıza taşıdıktan sonra silinmesi üzerine işaretleyebilirseniz sevirinim. Saygılarımla--Merube 89msj 23:08, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Selamlar. Ben de şimdi aynı konudan bahsedecektim. Kullanıcı mesaj:Yalhi/Mesaj arşiv Temmuz 2010 gibi bir sayfa açmanız gerekiyor ki, arşiv sayfası mesaj sayfanızın bünyesinde bulunsun. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 09:26, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aslında mesaj arşivi sayfalarımı, yanda göreceğiniz gibi oluşturdum. Nasıl olmuş da Vikipedi sayfasında da böyle bir şey yapmışım, ben de anlayamadım. Her halde dalgınlıkla olsa gerek... Yanlış açmış olduğum bu sayfanın silinmesi için, burada göreceğiniz gibi "Sil" şablonu koydum. Uyardığınız için teşekkürler. --M. Yalçın Yalhı ileti 09:33, 8 Ağustos 2010 (UTC)

söz..[değiştir | kaynağı değiştir]

"Hiçbir şeyden asla vazgeçme çünkü vazgeçenler yanlızca kaybedenlerdir." Abraham Lincoln 88.250.227.151 22:09, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Brian Andrews[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Gözümden kaçmış. Çevirisi hemen bitti zaten. İkaz ettiğiniz için teşekkür ederim. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 23:08, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Madde geçmişleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Devriyelik için teşekkürler. Yalnız madde geçmişlerini inceleyerek, şu örnekteki gibi düzgün sürümü bulunan maddelere sil etiketi koymamanızı rica edeceğim. Bu durumda yapılan vandalizmi geri alarak düzgün sürüme geri dönmek yeterli olacaktır. Kolay gelsin. --yabancım 21:12, 21 Ağustos 2010 (UTC)

  • Selam. Çok haklısınız! Üzgünüm! Bir dikkatsizlik sonucu atlamışım. O kadar çok saldırı oluyor ki... Uyarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar.--M. Yalçın Yalhı ileti 06:56, 22 Ağustos 2010 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Rica ederim, işimiz bu :) Kolay gelsin. --yabancım 20:42, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Şikayet vs[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Şikayet sayfası, diğer kullanıcıları şikayet etmek içindir. Değişikliğinizi geri almanızı öneririm. Berbatov maddesini de izleme listeme aldım ve temiz bir sürümüne döndürdüm. Kolay gelsin...--Rapsar 13:53, 28 Ağustos 2010 (UTC)
  • İlginize teşekkür ederim. Şikayet sayfasındaki değişikliğimi geri aldım. Ancak Dimitar Berbatov maddesine müdahaleler devam etmektedir. Maddeyi geri almakla başa çıkılır gibi değil... Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı ileti 13:58, 28 Ağustos 2010 (UTC)

Bulgaristandaki üniversiteler katalogunda dış bağlantılarda eğitim danışmanlığı reklamı var ben orjinal metni paylaştığım halde kaynak belirttim reklam amaçlı die silindi fakat sofya teknik üniversitesi kayıt merkezi silinmedi. Hizmet anlayışı bumudur.

Sokrates[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam.
Sokrates maddesinde, Sokrates'in yıkanmadığından 2 defa bahsedilmektedir. Bu husus inandırıcı değildir. Zira burada da görüleceği üzere, ölüme giderken bile zehiri içmeden önce yıkandığı bilinen birinin yıkanmadığından bahsetmek abestir. Yanlış bilgiden korunmak için, konuya hakim kişiler tarafından incelenerek doğrulanması gerekmektedir kanaatindeyim. Yardımcı olablir misiniz? --M. Yalçın Yalhı ileti 12:19, 29 Ağustos 2010 (UTC).

Maddenin Tartışma sayfasında da konuya değindim.--M. Yalçın Yalhı ileti 12:24, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mrb. Konu hakkında güvenilir bir kaynak belirtilmemişse çıkarılmasında bir mahsur yoktur. Ancak yine de bir araştırma yapmak lazım konu hakkında. İyi çalışmalar...--Rapsar 12:31, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Kaynaksız olan ve bu linkte de aksi görülen, "yıkanmama" konusu maddeden çıkartıldı.--M. Yalçın Yalhı ileti 12:47, 29 Ağustos 2010 (UTC)
Tartışma sayfasına bir şeyler yazdım. Bakabilir misiniz?--Rapsar 12:53, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Karakütük,Kadirli maddesi hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Karakütük,Kadirli maddesine "SİL" şablonu koymuşsunuz. Köylülerimiz, köy maddelerini tanıtırken düzene pek riayet edemiyorlar. Bu bakımdan deneme yapıldığını sanarak yanıldığınızı sanıyorum. Genelde, köy maddelerine yardımcı olarak düzenlemek bizlerin görevi. Bu bakımdan maddedeki "SİL" şablonunu çıkartarak "Çalışma var" şablonu ekledim. Düzeltmeye çalışıyorum. İsim de de hata var: İlçe ile köy arasına virgülden sonra boşluk koymak gerekir. Bunu da daha sonra düzelteceğim. Genelde Vikipedistler, köylülerimize biraz toleranslı davranmayı tercih ederler. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:28, 31 Ağustos 2010 (UTC)

bundan sonra dikkatli olurum. ama köydeki dedikoduları yazarsa sil şablonu kaçınılmaz olur. -- Son kahraman ileti 12:37, 31 Ağustos 2010 (UTC)
  • İlginize teşekkür ederim. Zaten bu dedikodular, düzenleme yaparken silinmelidir. İyi çalışmalar.--M. Yalçın Yalhı ileti 12:40, 31 Ağustos 2010 (UTC).
size de iyi çalışmalar. -- Son kahraman ileti 12:42, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfama yapılan müdahaleyi fark edip düzeltmek için verdiğiniz emeğe teşekkür ederim. Saygılar ve iyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:08, 1 Eylül 2010 (UTC)

ne demek.. :) selamlar.. --ki bl 11:59, 1 Eylül 2010 (UTC)

Özür Dilerim[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün ilk defa wikipedia da sayfa oluşturmaya kalktım o nedenle hiçbir şey bilmiyorum. Sayfanın sağ tarafında bulunan bilgi tablosunu nasıl yapabilirim ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zachary_Levi deki sağda doğum yeri,tarihi vs. yazan yeri nasıl yapacağım ? Şimdiden teşekkürler :)Aysima96 13:09, 2 Eylül 2010 (UTC)

Yanlış anladınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Zachary Levi örnek ben yapmadım onu nasıl yaparım diye sordum :) Aysima96 13:19, 2 Eylül 2010 (UTC)

Çok teşekkürler :)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugünlük bu kadar yeter sanırım daha sonra albüm falan eklemeyi düşünüyorum Aysima96 13:41, 2 Eylül 2010 (UTC)

Vecihi Timuroğlu[değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli arkadaşım. Vecihi Timuroğlu sayfasına bir saldırı var. Onu tekrar eski sürüme getirebilir misiniz? Sevgiler --Gemalmazmsj 20:38, 4 Eylül 2010 (UTC)

  • Mesajınızı henüz gördüm ve ilgilendim. Zaten siz değiştirip eski haline getirmişsiniz. Bu arada saldırıyı yapana burada da göreceğiniz gibi uyarı mesajı da gönderdim. Bir süre sayfayı da saldırılara karşı izleyeceğim. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 09:21, 5 Eylül 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim arkadaşım. Ben sadece sonradan eklenenleri sildim. Bazen atladığımız bir yerler oluyor da, bu nedenle sizden eski haline getirmenizi rica ettim. Ben nasıl getirileceğini bilmiyorum. Sevgiler--Gemalmazmsj 11:04, 5 Eylül 2010 (UTC)
  • Bir maddedeki geçmiş bir sürümün geri getirilmesi son derece basittir:
  1. Öncelikle maddeye ulaşınız.
  2. Üst mönüdeki "Geçmiş" tuşuna basınız. Burada, sırasıyla yapılan bütün değişiklilerin sürümlerini göreceksiniz.
  3. Sürümlerin sol yanında bulunan küçük beyaz yuvarlaklardan en son sürümün ve bir önceki sürümün yanında siyah nokta göreceksiniz. Burada yapacağınız iş, alttaki işretli sürümün yanında bulunan siyah noktayı, istediğiniz sürümün yanındaki beyaz yuvarlağa basarak işaretlemektir. "Seçilen sürümleri karşılaştır" tuşuna bastığınızda, yanları siyah noktayla işaretlenmiş iki sürümü yanyana göreceksiniz. Bu; seçilen sürümlerin karşılaştırılmasıdır. Bu takdirde yeni işaretlediğiniz sürümler karşılaştırılacaktır.
  4. Yanyana duran iki sürümden sağdaki sürüm, en son sürümdür. Ve bu sağdaki sürümün yanındaki, parantez içindeki (Geri al) tuşuna basarsanız iki sürümün yer değiştirdiğini, yani; sağdaki sürümün sola, soldakinin sağa geçtiğini görürsünüz.
  5. Maddenin altındaki "Sayfayı kaydet" tuşuna basmanız halinde, bu sürüm geri gelmiş olur.

Bu kadar basit. Kolay gelsin. --M. Yalçın Yalhı ileti 14:14, 5 Eylül 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim değerli arkadaşım--Gemalmazmsj 21:20, 5 Eylül 2010 (UTC)

Değerli arkadaşım. Vecihi Timuroğlu sayfasına saldırılar devam ediyor. Bu konuda bir önlem alamaz mıyız? Sevgiler--Gemalmazmsj 19:04, 12 Eylül 2010 (UTC)

  • Selam. Yazdığınız Vecihi Timuroğlu maddesine saldırı yapan anonim kullanıcıya buradaki gibi bir uyarı mesajı gönderdim. Ancak benim daha fazla bir şey yapabilmem söz konusu değili. Bir hizmetliden yardım isteyebilir, sayfanın anonim kullanıcılara karşı bir süre koruma altına alınmasını sağlayabilirsiniz.--M. Yalçın Yalhı ileti 19:43, 12 Eylül 2010 (UTC)

Maddeler siliniyor[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Mıntzuri adında bir sayfa oluşturmuştum, silinmiş. Daha önce başka maddelerim de silinmişti. Bilgiyi nereden aldığıma dair kaynak gösteriyorum, kopyala yapıştır yapmıyorum, aldığım siteye dış bağlantı veriyorum ama hala maddem siliniyor. Lütfen bana bu konu hakkında bir açıklama yapabilir misiniz?

Aras Yayıncılık sayfasını da ben oluşturdum ve sayfadaki yazarlar kısmındaki bağlantı verilen sayfaları da ama belli aralıklarla maddelerim hakkında sorun yaşıyorum.

Lütfen sizden açıklama bekliyorum. Melisa Ferahoğlu--Yerazmelisa 11:17, 6 Eylül 2010 (UTC)

  • Selam. Silinen maddeleriniz hakkında maalesef yardımcı olamayacağım, zira "Hizmetli" değilim. Bu konuda bir "Hizmetli"den yardım alabilirsiniz. Örneğin, Vikiçizer bu konuda size yardımcı olabileceğini söylemiş. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:25, 6 Eylül 2010 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mesaj sayfama yapılan müdahaleyi görmemiştim. Fark edip düzelttiğiniz ve kullanıcıya uyarı mesajı yazıp uyardığınız için teşekkür ederim.--M. Yalçın Yalhı ileti 13:37, 7 Eylül 2010 (UTC)
  • Birşey değil, Bimem yanlışmı yaptım ama mesajı okumanıza bile gerek olmadığından sildim. Vandallara zaman harcamamamız gerek. Kolay gelsin. Kumul 13:39, 7 Eylül 2010 (UTC)

İş birliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Düzenlediğim maddeler
Sıra Madde Düzenleyen
1 Sekine --M. Yalçın Yalhı ileti 14:47, 14 Eylül 2010 (UTC)
2 Semih Seyyid --M. Yalçın Yalhı ileti 15:31, 14 Eylül 2010 (UTC)
3 Kanser --M. Yalçın Yalhı ileti 16:16, 14 Eylül 2010 (UTC)
4 Bağkonak, Yalvaç --M. Yalçın Yalhı ileti 16:47, 14 Eylül 2010 (UTC)
5 Karababa, Araban --M. Yalçın Yalhı ileti 17:17, 14 Eylül 2010 (UTC)
- Kalfat, Orta --M. Yalçın Yalhı ileti 21:14, 14 Eylül 2010 (UTC)
6 Böğecik, Ayrancı --M. Yalçın Yalhı ileti 23:09, 14 Eylül 2010 (UTC)
7 Uygur, Amasya --M. Yalçın Yalhı ileti 02:49, 15 Eylül 2010 (UTC)
8 Üzümlü, Beyşehir --M. Yalçın Yalhı ileti 03:22, 15 Eylül 2010 (UTC)
9 Baltaşı, Palu --M. Yalçın Yalhı ileti 03:58, 15 Eylül 2010 (UTC)
10 Kapaklı, Mutki --M. Yalçın Yalhı ileti 16:03, 15 Eylül 2010 (UTC)
11 Karapınar, Hekimhan --M. Yalçın Yalhı ileti 22:48, 15 Eylül 2010 (UTC)
12 Umutlu, Emet --M. Yalçın Yalhı ileti 23:26, 15 Eylül 2010 (UTC)
13 Ertuğrul, Çorum --M. Yalçın Yalhı ileti 13:42, 16 Eylül 2010 (UTC)
14 Sofular, Gülağaç --M. Yalçın Yalhı ileti 14:21, 16 Eylül 2010 (UTC)
15 Çatköyü, Ayrancı --M. Yalçın Yalhı ileti 15:10, 16 Eylül 2010 (UTC)
16 Çitgöl, Simav --M. Yalçın Yalhı ileti 01:29, 17 Eylül 2010 (UTC)
17 Çiftlikdere, Savaştepe --M. Yalçın Yalhı ileti 01:46, 17 Eylül 2010 (UTC)
18 Çomaklar, Beydağ --M. Yalçın Yalhı ileti 02:12, 17 Eylül 2010 (UTC)
19 Özkanlar --M. Yalçın Yalhı ileti 02:31, 17 Eylül 2010 (UTC)
20 Abalı, Sakarya --M. Yalçın Yalhı ileti 03:48, 17 Eylül 2010 (UTC)
21 İhsaniye, Kütahya --M. Yalçın Yalhı ileti 17:16, 17 Eylül 2010 (UTC)
22 Ünseli, Muradiye --M. Yalçın Yalhı ileti 00:25, 18 Eylül 2010 (UTC)
23 Çukurköy, Tavşanlı --M. Yalçın Yalhı ileti 00:45, 18 Eylül 2010 (UTC)
24 Necdet Sakaoğlu --M. Yalçın Yalhı ileti 01:14, 18 Eylül 2010 (UTC)
25 Ablak, Emirdağ --M. Yalçın Yalhı ileti 01:54, 18 Eylül 2010 (UTC)
26 Ahmetbaba, Vezirköprü --M. Yalçın Yalhı ileti 02:05, 18 Eylül 2010 (UTC)
27 Alagöz, Türkeli --M. Yalçın Yalhı ileti 02:27, 18 Eylül 2010 (UTC)
28 Ambartepe, Terme --M. Yalçın Yalhı ileti 02:51, 18 Eylül 2010 (UTC)
29 Atalar, Yeşilyurt --M. Yalçın Yalhı ileti 03:24, 18 Eylül 2010 (UTC)
30 Akdam, Çine --M. Yalçın Yalhı ileti 03:50, 18 Eylül 2010 (UTC)
31 Avcılar, Hınıs --M. Yalçın Yalhı ileti 12:59, 18 Eylül 2010 (UTC)
32 Avdanlı, Polatlı --M. Yalçın Yalhı ileti 13:13, 18 Eylül 2010 (UTC)
33 Bademli, Karamanlı --M. Yalçın Yalhı ileti 13:38, 18 Eylül 2010 (UTC)
34 Gümüşpınar, Çatalca --M. Yalçın Yalhı ileti 14:42, 18 Eylül 2010 (UTC)
35 Hacımahmutuşağı, Ortaköy --M. Yalçın Yalhı ileti 15:18, 18 Eylül 2010 (UTC)
36 Ağcaalan, Vezirköprü --M. Yalçın Yalhı ileti 15:53, 18 Eylül 2010 (UTC)
37 Halaçlı, Şefaatli --M. Yalçın Yalhı ileti 16:20, 18 Eylül 2010 (UTC)
38 Hamzabali, Yenipazar --M. Yalçın Yalhı ileti 16:38, 18 Eylül 2010 (UTC)
39 Hüyüklüyurt, Gürün --M. Yalçın Yalhı ileti 18:19, 18 Eylül 2010 (UTC)
40 Alanşeyhi, Vezirköprü --M. Yalçın Yalhı ileti 18:28, 18 Eylül 2010 (UTC)
41

Tamam, proje altsayfanıza not düşüp onaylama işlemlerini buradan yürüteceğim. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 21:14, 14 Eylül 2010 (UTC)

Tamamı onaylandı - 25 puan --82 ~145 ileti 17:50, 14 Eylül 2010 (UTC)
Kalfat, Orta maddesi onaylanmadı, iç bağlantı sayısı artırılmalı, en azından çevre köyler gibi konularda bağlantı verilmeli. --82 ~145 ileti 18:22, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Tamamı onaylandı - 25 puan. Kalfat, Orta maddesinin üstünü çizmişsiniz; ama şu anki haliyle isterseniz onu da onaylayabilirim. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 14:15, 15 Eylül 2010 (UTC)
  • Tamamı onaylandı - 25 puan. --82 ~145 ileti 15:31, 16 Eylül 2010 (UTC)
  • Tamamı onaylandı - 25 puan. --82 ~145 ileti 11:30, 17 Eylül 2010 (UTC)
  • Onaylandı - 5 puan --82 ~145 ileti 14:22, 17 Eylül 2010 (UTC)
Önemli değil, rica ederim. Önemli olan katılım az da olsa birden fazla insanın halen bir proje için çalışabildiğini, Vikipedi'deki güç işlerin üstesinden gelmek için halen proje yolunun kullanılabileceğini görmek. Ölmekte olan bu projeyi biraz canlandırabildiysem ne mutlu bana. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 14:57, 17 Eylül 2010 (UTC)
  • Onaylandı - 65 puan. --82 ~145 ileti 11:51, 18 Eylül 2010 (UTC)
  • Onaylandı - 5 puan. --82 ~145 ileti 12:38, 18 Eylül 2010 (UTC)
  • Onaylandı - 5 puan. --82 ~145 ileti 13:11, 18 Eylül 2010 (UTC)
  • Onaylandı - 20 puan. --82 ~145 ileti 18:01, 18 Eylül 2010 (UTC)
Haftanın İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Yalhi,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi konulu projede 1. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

İyi çalışmalar

--82 ~145 ileti 13:05, 20 Eylül 2010 (UTC)

Önemli değil, katkılarınız için ben de size teşekkür ediyorum. --82 ~145 ileti 13:43, 20 Eylül 2010 (UTC)

Hatırlatma.[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: "Kullanıcı mesaj:DinBilimcisi sayfasına yazdığım metindir."

Çok iddialı bir rümuz seçmişsiniz. Şu halde, yazdığınız ayet ve dinî bilgilerin yanlış anlaşılması halinde (en azından Allah huzurunda) sorumluluğunuzun herkesten daha fazla olacağının bilincinde olmanız gerektiğini düşünerek bir hatırlatma yapmak istedim.

Vikipedi sayfalarında (Cihad) yazdığınız, Kur'an'dan cımbızla çekilerek verilmiş ayetlerle, Kur'an'ın bütünlüğünü bozarak yanlış anlaşılmasına ve din bilgisi yetersiz olanların İslam'a düşman olmalarına neden olacak bir tavır sergilediğinizi fark ediyorum.

Bunu; bilgi yetersizliğiniz veya okuduğunuzu anlamakta zorluk çektiğinizi varsayarak, bazı hatırlatmalar yapmak isterim. Yok, böyle değil de, kasten bu tavrı sergiliyorsanız, konu benim dışımda, Allah'la aranızdadır. O zaman Allah yardımcınız olsun demekten başka yapabileceğim bir şey yok.

Vikipedi'de ısrarla kalmasını istediğiniz ve silinmesinden şikâyetçi olduğunuz hususları, bir Vikipedist olmanın dışında, bir Müslüman olarak netleştirmek isterim:

Özellikle kaynak gösterdiğiniz Tevbe suresindeki ayetlerde

  1. (5. ayet) "... müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin..." ve "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." hükümlerinin en başındaki 1. ayeti görmezden gelmişsiniz. Surenin anahtar hükmündeki bu ayet, ilk ayettir: "Allah ve Resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar!"... Diğer bütün hükümleri bağlayıcı olan bu ayet, yazılarınızda yok. Hem de 1. ayet olmasına rağmen...
  2. (4. ayet) Aynı surenin 4. ayeti olan "Ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden (antlaşma şartlarına uyan) hiçbir şeyi size eksik bırakmayan ve sizin aleyhinize herhangi bir kimseye arka çıkmayanlar (bu hükmün) dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayınız. Allah (haksızlıktan) sakınanları sever." hükmünü görmezden gelmişsiniz.
  3. (6. ayet) "Ve eğer müşriklerden biri senden aman dilerse, Allah'ın kelâmını işitip dinleyinceye kadar ona aman ver, sonra (müslüman olmazsa) onu güven içinde bulunacağı bir yere ulaştır. İşte bu (müsamaha), onların, bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır." ayetini de görmezden gelmişsiniz.
  4. (7. ayet) "... Onlar size karşı dürüst davrandıkları müddetçe siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah (ahdi bozmaktan) sakınanları sever." ayetini de gözden kaçırmışsınız.
  5. (12. ayet) " Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar, ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.". Bu ayet hükmünü de gözden kaçırmışsınız.
  6. (13. ayet) "(Ey müminler!) verdikleri sözü bozan, Peygamber'i (yurdundan) çıkarmaya kalkışan ve ilk önce size karşı savaşa başlamış olan bir kavme karşı savaşmayacak mısınız; yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer (gerçek) müminler iseniz, bilin ki, Allah, kendisinden korkmanıza daha lâyıktır.". Bu ayeti de görememişsiniz.
  7. (Bakara 190. ayet) " Size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın. Sakın aşırı gitmeyin, çünkü Allah aşırıları sevmez.". Genel hüküm ifade eden bu ayeti de gözden kaçırmışsınız.

Özetle, "Dinbilgini" rümuzunu seçmenizin ağırlığını taşımanız gerekir.

Aksi halde, özellikle Kur'an hakkında yanlış bir imaj uyandırır, "Saldırgan" bir dinin kitabıymış gibi duygular uyandırarak hem Kitap'a hem de İslam dinine büyük zarar vermiş olursunuz.

Hatırlatmayı görev bildim. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:10, 19 Eylül 2010 (UTC)


  • Mrb. Telif ihlali olduğu kesin ya da muhtemel olan maddeleri G9 ile hızlı sildirebilirsiniz. Kolay gelsin...--Rapsar 11:31, 22 Eylül 2010 (UTC)

"mesaj arşivi" hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslında mesaj arşivi sayfalarımı, yanda göreceğiniz gibi oluşturdum. Nasıl olmuş da Vikipedi sayfasında da böyle bir şey yapmışım, ben de anlayamadım. Her halde dalgınlıkla olsa gerek... Yanlış açmış olduğum bu sayfanın silinmesi için, burada göreceğiniz gibi "Sil" şablonu koydum. Uyardığınız için teşekkürler. --M. Yalçın Yalhı ileti 09:33, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Tekrar selamlar. Öncelikle lütfen çok çok geç cevabım için kusura bakmamanızı rica ediyorum. Uzun süre vikileyemedim ondan çok gecikti cevabım. Anlayışınız ve ilginiz için teşekkür etmek istemiştim. Saygı ve sevgilerimle, iyi vikiler--Merube 89msj 22:45, 22 Eylül 2010 (UTC)

Erdinç Dinçer (pantomim)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, sayfanın başlığını değiştirmişsiniz. Bu konuda diğer arkadaşlarla görüşüyordum zaten. Ben de Pandomim olarak biliyordum; fakat bu işi yapan ustalar ısrarla "Pantomim" olduğunu iddia ediyorlar. Zaten yabancı bir kelime. Sanırım Yunanca'dan geliyor. Orada ve diğer yabancı dillerde de "Pantomim". Pandomim'in kökenini bilen yok. TDK'da her ikisi de geçiyor. Erdinç Dinçer ile pazartesi günü bu konuyu konuşmayı düşünüyorum. Kendisi 75 yaşında olduğu için hafta sonu rahatsız etmek istemedim. Başlığı, birlikte bir sonuç alıncaya kadar, geri alabilir misiniz? Sevgiler--Gemalmazmsj 12:14, 26 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba. Elbette geri alırım. Mesajınızı okuyunca biraz düşüncesizlik yapmış olduğumu fark ettim. TDK'da sadece "Pandomim" olarak aradım. "Pantomim" olarak aramak aklıma gelmedi. Şartlanma nedeniyle olsa gerek. İlginize teşekkürler. Bu arada Maddeyi geri alamıyorum. İsmi yeniden yönlendirmek gerek galiba. Özür. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:22, 26 Eylül 2010 (UTC)
  • Gerek Erdinç Dinçer gerekse Erdinç Dinçer (pandomim) sayfalarını eski haline getirdim. Bilginize. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:28, 26 Eylül 2010 (UTC)
Anlayışınız için teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta bu konuyu netleştirir, ona göre son şeklini veririz. Sevgiler--Gemalmazmsj 12:31, 26 Eylül 2010 (UTC)