Kullanıcı:Stambouliote/Belgelik3

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İlçe kalıbı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayırlı sabahlar. Siftahı Kadıköy, İstanbul ile yaptım. Henüz tam oturmadı ama kullanılabilir halde. Bu arada ilçe kalıbımızın zaten olduğunu bildiğini varsayıyorum..dolayısıyla, önce eski kalıbı kullanan maddeleri güncellemekle işe başlanabilir. Kolay gelsin..burası için yatma vakti (tsi 04:08). - Erhan 02:09, 10 Şubat 2007 (UTC)

Hırvatistan[değiştir | kaynağı değiştir]

sana da günaydın bana yeni madde girişlerini nerden baktığımı sormuşsun ama sormana gerek yok en.wikipedia 'dan daha iyi bir kaynak dünyada varsa söyle yoksa 1990 baskılı Britannica'ya mı bakıyim.) bir de kategori konusunda ben bir şey bilmiyorum nasıl yapıcam ??--koka 08:47, 10 Şubat 2007 (UTC)

Şablonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sorun halloldu Sars 13:05, 10 Şubat 2007 (UTC)

destek olun[değiştir | kaynağı değiştir]

ya arkadaşlar amerikada sözde ermeni soykırımını kabul etmeyen 5-6 eyalet kaldı bunlarda teksas alabama mississippi wyoming idaho ve güney dakota bence biz bu eyaletlerin sayfalarını teşekkur edercesine geliştirelim bu eyaletlerin cogunun sayfasında sadece amerikada bir eyalet yazıyor yaaaaaa--uannis 15:15, 12 Şubat 2007 (UTC)

Makedonya[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ruchan. Makedonya'nin bolgenin adi, ulkenin ise Makedonya Cumhuriyeti oldugunu hatirlatmak istemistim. Kolay gelsin - Erhan 16:56, 12 Şubat 2007 (UTC)

Gölün Türkce adı neyse tabii ki öyle olmalı. Ohri'yi Ohrid zannetmek ancak benim ayıbımdır. O yüzden her yazdığıma güvenme. - Erhan 17:42, 12 Şubat 2007 (UTC)

Kategoriler: nasıl "oops" terçümesi ?[değiştir | kaynağı değiştir]

Benim kötü Türkçe L için, affedersiniz. Çok teşekkür ederim for warning me. İyi akşamlar ...

Dünya vatandaşı 16:14, 13 Şubat 2007 (UTC)

İl şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan abi. Arnavutluk İl şablonunda değişiklik yapmışsın ya, işte onu geri alıcam çünkü baktım hep il şablonları eski morlu hâliyle kullanılmış. ama bir bildiğin varsa söyle ondan mı değiştirdin, sormadan bir akılsızlık etmeyeyim dedim.

Şablon:Estonya'nın illeri Şablon:Türkiye'nin illeri --Danbury ileti 16:25, 14 Şubat 2007 (UTC)

tam da benimkine renk desteği eklemiştim..neyse önemli değil nasıl olsa aynı şeyi yapıyorlar - Erhan 16:31, 14 Şubat 2007 (UTC)

sağol[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sağol Danbury, bazen ikinci dediğin sistemde yapıyorum,işin ikinci bir sırrı belki de sık sık çay içmemdir. :) Bu yeni kullanıcılara memleketini tanıt fikri bayağı güzel bir fikir,inşallah içlerinden bir şeyler yazanlar çıkar.Kolay gelsin,iyi çalışmalar --Düşünenadam 17:45, 14 Şubat 2007 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Kişisel sayfanızı Beğendim. bu Arada Wikiarkadaş Olalım mı?--Ozcanoguz 17:49, 15 Şubat 2007 (UTC)

Arnavutluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Oh be abi, eline sağlık, beni bir uğraştan kurtarıyorsun :) Yönlendir sen... ama bir sorum var, Şimdi Çanakkale ilinin merkezi Çanakkale ya, başlıkarda Çanakkale (il) diyoruz ama, Çanakkale'ye ne dememiz gerkiyor? Çanakkale (kent) ya da Çanakkale, Çanakkale falan mı :S... Bir çok ilde var bu sorun, bi bilgin var mı? --Danbury ileti 10:02, 17 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Rüçhan. Bildiğim kadarıyla bu konuda il için "İl adı (il)" ve kent için de doğrudan adı kullanılıyor. Ancak hata ediyor da olabilirim. Bu kurala uymayan onca maddemiz var. Bir çoğu ana madde olarak o ad ile en sık anılan kavramı anlatıyorlar. Örneğin Van gibi. Bu belirsizlikte bence kurallara uymamız en doğrusu olur. Yani Çanakkale (il) ve Çanakkale....kent olarak. Son karar tabii ki senin.- Erhan 10:09, 17 Şubat 2007 (UTC)
Rüçhan dikkatini Arnavutluk konusuna çekmek istiyorum. Kent ve il isimlerinin neredeyse tamamı İngilizce okunuşları ile yazılmış. Biz ise son verilen topluluk kararları doğrultusunda (veya eksikliğinde) latince abece kullanan isimleri asıl halleri ile yazmayı düşünüyorduk. Görüyor musun durumu? İngiliz/Fransız/Alman/İspanyol tıpış tıpış kendi dilinde yazıyor arnavutun kentini biz de arnavutçaya "saygımızdan" ingilizlerin yazılışını kullanıyoruz (ki bu mantıksızlık arnavutluk ile de sınırlı değil). Bu ne yaman çelişki değil mi? - Erhan 10:32, 17 Şubat 2007 (UTC)

..[değiştir | kaynağı değiştir]

pardon yine oraya atmışım :D


bu arada msnini alabilir miyim ne de olsa Wikipediayı bilen birisin sana bazı şeyleri sorabilirim zamanı gelince :)

..[değiştir | kaynağı değiştir]

tamam


ymch.34ist@gmail.com

rüçhan bi sorum olcek yaw :p[değiştir | kaynağı değiştir]

Rüçhan öncelikle selam.Herete ime o recep:) sana bi sorum olcek:) şu azerbaycan sayfasının en altında yer alan azerbaycan'ın rayonları gibi bişiyi nasıl yapacağız aynı şeyden kazakistan falan gibi bi çok ülkeye yapmayı düşünüyorum ama sensiz olmuyo sen daha iyi biliyosun vikipedi'yi yardım edersen memnun olurum --uannis 20:17, 21 Şubat 2007 (UTC) (Not: bak o kadar yağ çektim artık bi yardım edersin heralde:p)--uannis 20:17, 21 Şubat 2007 (UTC)


--uannis 16:29, 22 Şubat 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Danbury,Söylediklerin İçin Teşekkürler.Bana Çok yardımı Oldu.Sağol. Kendine iyi Bak.--Ozcanoguz 12:33, 22 Şubat 2007 (UTC) 12:32, 22 Şubat 2007 (UTC) 12:30, 22 Şubat 2007 (UTC) 5.

Idikut[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkürler Danbury. aslında hepsi içerik açısından zengin olacaktı. ama sanırsam önce başlıkları oluşturunca böyle bi durum oluştu. siz yöneticisiniz galiba. bu bağlamda kusura bakmayın. ve merak etmeyin hepsi içerik açısından yeterlilik taşıyacak. ben Hataylı'yım. içeriksiz Hatay sayfaları oluşturmak önce beni rahatsız eder.

şablo meselesi için de merak etmeyin. Belen'in Köyleri ve Belen'in Mahalleleri şablonlarını oluşturacağım. bana biraz zaman tanıyın. teşekkürler...

edit: şablon değil kategori

2007 Şubat 24 1950hrs .

hmm peki tamam olayı anladım. tekrar teşekkür ederim. bundan sonra birer birer gideceğim. :) ancak açmış olduğum ve içeriği kısıtlı olanları kendim silmiyorum artık. yöneticiler silerse artık sonra metni oluşturup yeniden açarım. tekrar teşekkrüler. bys...


Tarihler[değiştir | kaynağı değiştir]

Günaydın Metal Militia, sen çokça ilgilendiğin için sana danışayım dedim. 27 Ocak, 8 MArt gibi gün maddelerine olay ekleyeceğim, ölüm haberi ama, tümce şöyle olacak; Türkiye'nin Los Angeles başkonsolosu Mehmet ,Asala örgütü tarafından suikaste uğradı. bunu olaylar bölümüne mi yazmam daha uygun olur, ölümler bölümüne mi? Bir de bu iddialara kaynak göstermemiz gerekicek mi? "okul kitabı diye mi yazacağım" , gerekirse asala bölümü yazılmaz o sorun değil. yardım için şimdiden teşekkürler... İyi çalışmalar --Danbury ileti 07:54, 4 Mart 2007 (UTC)

  • Ha bir de bu arada Osmanlı devletinde olan olayları da Türkiye^de olup bitenler bölümüne mi yazacağız? --Danbury ileti 07:56, 4 Mart 2007 (UTC)
  • İki sorunun da yanıtını kendim buldum, özür dilerim rahatsız ettim :) --Danbury ileti 08:02, 4 Mart 2007 (UTC)
Merhabalar Danbury, yanıtları bulmuşsun gerçi ama ben gene de bir selam vereyim dedim :) "Gün" maddelerinde yeni fikir birliğine göre farklı bir içerik yaratalım, Dünyada ve Türkiyede olup bitenler kısımlarını tek başlık altında (Olaylar) toplayalım dedik. İyi de ettik. Zira burası Türkçe Vikipedi, Türkiye Vikipedisi değil. Bu yeni trendi, 1 Ocak'tan başlayan şekilde görebilirsin. Fakat yılın çoğunluğu hala eski sitemde, yani dünya ve Türkiye ayrı ayrı işlenmekte. Spesifik olarak dediğin olay(lar)a gelince, Olaylar bölümüne yazman uygun olacaktır. Ayrıca Ölümler bölümüne de kısaca isim ve kısa kimlik bilgisi olarak girersen çok şık olur. Sevgiler :) --Metal Militia 08:28, 4 Mart 2007 (UTC)
Bu arada, (eğer ilgilenirsen) Loseryan epey bir süredir, Aralık'tan geriye doğru (Kasım, Ekim, Eylül, vs. giden şekilde, bu dediğim operasyonla meşguldü. Vaktin olur da, onun kaldığı yerden sen de katkıda bulunabilirsen (Dünya ve Türkiye'deki olayları tarih sırasına göre birleştirme operasyonu) çok süper olur :) Sevgiler, kolay gelsin. --Metal Militia 08:35, 4 Mart 2007 (UTC)

oo nasılsın gözükmüyorsun bayaadır.Ya da denk gelmiyoruz. Başına iş açtım biraz :) [1]--Machiavelli' msj 15:09, 8 Mart 2007 (UTC)

Köyler hak.[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfada gerekli bazı araçlar var. Örnek olarak bir köy sayfası için Ağaçhisar, Alpu , örnek bir belde sayfası için Mordoğan, Karaburun ve örnek bir mahalle için Atatürk Mahallesi, Bozan a bakabilirsin kullandığımız şablonlar burada olanlardır sadece başka şablon kullanmıyoruz. İlgine teşekkür ederim. Mirc'e geliyorum ama çok nadir en son geçen gece Mach ile köy şablonu için orada çalıştık. Kolay gelsin.--Etrüsk 07:37, 10 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kutlamakta geç kalmişsın. Bunu asla unutmayacağım:-) Çok teşekkür ederim. Negatif oylardaki görüşleri de dikkate alacağım. Siz vikipediyi sevenlerin bu işte bana yardımcı olacağına da eminim. Bu güzel projeye içinde sizlerle beraber olmak benim için mutluluk--Atacameñoileti 20:59, 11 Mart 2007 (UTC)

kuzey irlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

selam danbury! kuzey irlanda sayfasına ekleme yapıyorum ama bir türlü gözükmüyor bunun nedeni ne olabilir? --koka 12:20, 12 Mart 2007 (UTC)

Şablon:İran[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Danbury,

Acaba Şablon:İran'ı Abbasiler maddesine eklemenizi bir daha değerlendirebilir misiniz? Evet, Abbasilerin bazı toprakları İran'ın içindeymiş, Abbasiler ve Emeviler döneminde İranlılar ( hatta Türkler de) yönetimde önemli bir rol oynamışlar ama Abbasiler genelde bir Arap devleti. Bu şablon yüzey olarak çok büyük bir yüzölçüme sahip ve İran'ın Abbasilerle ilgisini fazlaca abartıyor. Bence Halifelik yapan bütün hanedanları gösteren bir şablon bu maddeye daha yararlı olur gibime geliyor. Ya da collapsible bir İran tarihi şablonu hazırlanırsa belki o zaman olabilir. Bu haliyle çok büyük. Şablonu eğer şablondaki diğer maddelere eklediyseniz o maddelerde de benzer sorunlar yaşanabilir. Örneğin Selçuklular gibi. Çalışmalarınızı çok beğeniyorum, bana kırılmadan bu görüşümü dikkate alırsanız memnun olurum. Selamlar ve sevgiler. ---Vikiyazar 17:58, 14 Mart 2007 (UTC)

tesk[değiştir | kaynağı değiştir]

selam ! biraz fazla oluyorum ama yeni kategori oluşturmak için ne yapmam gerekiyor ?Bilgi verirsen sevinirim

danbury[değiştir | kaynağı değiştir]

meraba rüçhan aslında bunları burda yazmamam gerekir ama nede olsa kişiye özel bi sayfa istenen yapılır diye düşündüm.Küsmüyüz değilmiyiz şimdi ya valla espri olsun die şeyettmiştim:ddddçok alıngansın yaw--'''UANNİS(Ailenizin müstakbel türkoloğu)''' 19:55, 14 Mart 2007 (UTC)

Erhan abi senin bot manyadı, ilk sözcüğü koyulaştırdım diye bana vandal muamelesi yaptı, çok alındım haberin olsun :) Görüşememiştik ne zamandır, bu da bahane olsun :) İyi geceler --Danbury ileti 23:18, 17 Mart 2007 (UTC)
Merhaba Rüçhan. Kusura bakma bu olay için, işin kötü yanı hatayı bulamadım. Madde ile biraz oynayacağım. Sen nasılsın ? - Erhan 23:24, 17 Mart 2007 (UTC)
Evet hata ayıklandı..aslında hata yokmuş. Dikkat edersen maddede geçmişten bir deneme olduğunu göreceksin..onu saptamış ve senin eklediğini zannetmiş. Suçu yok, ne yapsın garibim..- Erhan 23:32, 17 Mart 2007 (UTC)

Periferi[değiştir | kaynağı değiştir]

Günyadın Rüçhan. Yunanistandaki "periferiler" Türkiye'deki bölgelere denk geliyor. Trakya, Akdeniz, Karadeniz, Ege gibi. Ancak coğrafyasal olmanın yanı sıra bir de yönetimsel olarak anlamları var. Acaba bölge olarak mı yazmalı yoksa periferi diye mı kalmalı? - Erhan 10:41, 18 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 15:48, 19 Mart 2007 (UTC)

Youtube[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Danbury.Kususrsuz bir Hilary Duff sayfası yapmaya çalışıyorum.Senin birikimine dayanıp ,yazdığım sayfaya bir göz atmanı rica ediyorum.Biraz kişisel bir istek ama umarım bakarsın.Bir şarkıcının kliplerini, 'Klipler' gibi bir başlık atıp ;daha sonra buna 2-3 tane youtube bazlı klip linki koymam kuraldışı bir hareket olur mu? Yapmadan sormak istedim. Cevap vereceğini umuyorum.şimdiden teşekkürler.EmreSeyyal 21:41, 22 Mart 2007 (UTC)

tr Yerleşim birimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi geceler Etrüsk, Şablon:SinemaVikiproje´da olduğu gibi yerleşim birimleri için de bir şablon hazırlayıp son zamanlarda açılan bu köy maddelerinin tartışma sayfalarına ekleyelim diyorum, Erhan abi bir danış dedi, belki daha iyi bir fikrin vardır, en çok ilginenenlerden biri sensin, şüphesiz :) Yapıcı fikirlerin varsa iletirsen sevinirim, iyi çalışmalar --Danbury ileti 23:31, 23 Mart 2007 (UTC)

Canım kardeşim elbette işin içeriğene dönük her öneriye açığız. Eğer kendi adına daha güzel bir şablon yapalım onu karaBOT eklesin diyorsan neden olmasın. Bir çalışma yapabilirsen tereddütsüz kabul görür elbette. Selam ve sevgilerle demeden önce bu ara irc e girecek fırsatım olmuyor ama msn hep açık aklında olsun. Kolay gelsin.--Etrüsk 23:35, 23 Mart 2007 (UTC)

Seçkin Madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Porsche 911 maddesini seçkin madde yapmak istiyorum, ne gibi eksiklikleri var konusunda iki göze daha ihtiyacım var :) İnternet kafede şifresini çaldırmaktan korkan kullanıcı Khutuck88.235.54.76 17:52, 25 Mart 2007 (UTC)

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle youtube linkleri konusunda beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.Hemen ekledim.Yalnız canımı sıkan bir şey daha var .Google de Hilary duff olarak türkçe arattığımız zaman ilk sırada benim maddem çıkıyor, çok mutlu oluyorum.Tek sorunum adamın biri, bir internet sitesine benim maddenin tümünü kopyala yapıştır yapmış,yayınlıyor.İmla hatalarından cümlelere kadar hepsi benim emeğimdi,biraz canımı sıktı.Üstelik adım bile geçmiyor.Sanki ,üye olurken telif hakları maddesinde bir atıfta bulunması gerekli gibi bir şey hatırlıyorum.Bunun bir çözümü var mı? Vito diye bir adama mesaj attım cevap vermedi yine umudum sen oldun.

EmreSeyyal 19:55, 25 Mart 2007 (UTC)

Arkadaşım kategori nasıl ekleniyor veya atanıyor? 'anlatırsan sevinirim.

Arkadaşım kategori nasıl ekleniyor veya atanıyor? 'anlatırsan sevinirim

yusuf 17:30, 29 Mart 2007 (UTC)

Makedon harita[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Danbury, Harita sonunda bitti. Cok super degil ama is gorur, buyur sana hediyem olsun ;) Makedon harita. Maddeye de ekldim. BrechtProscenium 01:52, 30 Mart 2007 (UTC)

örneğin Linkin park yazdık.Peki o grubu Linkın Park olarak bilenler boş sayfaya ulşacaklar bunu düzeltmek için ne yapabilirim?

yusuf 11:41, 30 Mart 2007 (UTC)

Kaptanıderya[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaptan-ı Derya maddesinin adını TDK kurallarına göre Kaptanıderya olarak değiştirmişsiniz. Merak ettim, TDK'nin Osmanlıca tamlamalar hakkındaki genel kuralı nedir? Bütün Farsça düzenindeki tamlamalar bitişik mi yazılıyor, yoksa sadece çok yaygın olanlar mı? Pekiyi Vikipedi'nin bu konuda bir tavrı var mı? İnternet'te bir tarama yapacak olsanız, Kaptanıderya yazımını çok nadir göreceksiniz. (Çıkanların hemen hepsi kullanıcı adı veya e-posta adresi olarak seçilmiş olan hali) Yani bu konuda TDK henüz Türk toplumunu Kaptanıderya yazımına ikna edememiş durumda. TDK'nin ne gibi bir düşünce yöntemiyle bu yazıma karar verdiğini anlamıyorum. Kaptan-ı Derya iki kelimeden oluşan bir tamlama. Türkçe'nin kendi kurallarını kullansak bile Derya Kaptanı şeklinde iki kelime olarak yazılacaktı. Osmanlıca bir kelimedir diye neden bu iki kelime birleştirilsin? Eğer Vikipedi toplumu TDK kurallarını kullanma konusunda ortak olarak bir karar aldıysa ben buna uyarım ama eğer böyle bir karar yoksa ben en yaygın olan yazımın kullanılması taraftarıyım. O da Kaptan-ı Derya'dır. Başka arkadaşları bilmem ama TDK'nın tercih ettiği Kaptanıderya benim gözime çok kötü geliyor. Bu konudaki görüşleriniz nedir? Selamlar. ---Vikiyazar 13:07, 30 Mart 2007 (UTC)

Peki neden?[değiştir | kaynağı değiştir]

peki neden?BATSTYLE

Özür[değiştir | kaynağı değiştir]

Bunun için çok özür dilerim.BATSTYLE

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007 sayısı





VikiHayat




Üç Aylık VikiGazete



Yıl 2, Sayı 2 Ocak-Şubat-Mart 2007 Vikipedi:VikiHayat

VikiHayat'ın ikinci sayısı herkese merhaba.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. İlk sayısında 2006 yılı bazında çıkan VikiHayat bu sayısında 2007'nin ilk üç ayı yani Ocak-Şubat-Mart ayları ile karşınızda. Gazete aboneliği için isminizi bu bölümüne yazdırmanız yeterli. Ayrıca tüm tenkit, görüş ve övgülerinizi Vikipedi tartışma:VikiHayat sayfasında belirtebilirsiniz. Bu arada Nevruz Bayramı'nızı ve Mevlid Kandili'nizi kutlar hayırlara vesile olasını temenni ederiz. Gelecek sayıda görüşmek üzere.


VikiHaberler

Vikipedi
Portallar


VikiProjeler


Diğer

  • 12 Ocak - Seçkin içerik Vito Genovese tarafından hazırlandı.
  • 22 Ocak - Seçkin maddeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin resimler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin listeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Vikipedi, Altın Örümcek 2006 "En İyi İçerik" ödülünün sahibi oldu.
  • 4 Şubat - Vikipedi 45,000 maddeye ulaştı. (45,000. madde Celal Atik)
  • 9 Mart - Vikipedi 50,000 maddeye ulaştı. (50,000. madde Bonifacius)
  • 14 Mart - Vikipedi tüm Vikipediler arasında 24.lüğe yükseldi.
  • 19 Mart - Vikipedi 55,000 maddeye ulaştı ve vikipediler arasında ilk 20 arasına girdi.
  • 31 Mart - Vikipedi 60,000 maddeye ulaştı. (60,000. madde Karanfil Devrimi)


Seçkin İçerik


Haftanın İşbirliği


Kardeş Projeler



Başvurular

Yöneticilik

Kendilerini yeni görevleri sebebiyle kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmamaları, inatçı trollerle cesurca savaşmaları, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplamaları ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşmaları dileklerimizle!

Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Fakat müthiş katkılarına kullanıcı olarak da devam etmeleri dileklerimizle!
Absar tarafından hazırlanmıştır.

msn[değiştir | kaynağı değiştir]

Msn çalışmıo mu açmadın da :s--UANnis 17:32, 30 Mart 2007 (UTC)

kategorileme yaparken düzelttiğimiz maddelerin silnmesi gerekmiyor mu?

önceki cevapların için teşekkürler.

yusuf 19:10, 30 Mart 2007 (UTC)

Örn. linkın park yazısını kategorileyeceğiz

bu yazıya [ABD'li müzik grupları] diye yazdık

kategorilenecek maddeler arasında da linkın park var.

kategorilemeyi yapınca linkın parkın kategorilenecek maddelerden silinmesi gerekmez mi?

yusuf 19:16, 30 Mart 2007 (UTC)

teşekkürler saol bilgilendirdiğin içün.

yusuf 19:20, 30 Mart 2007 (UTC)

Madde İsmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Misak-ı Milli ismi ve diğer bazı madde başlıklarını neye göre değiştiriyorsunuz. Bu maddenin asıl yazılışı böyledir yine Kitabe yazıta daha fazla kullanımdadır. Kendinizin açmadığı maddeleri böyle istediğiniz gibi değiştiremezsiniz. Bu değişiklikleri geri alıyorum.

--Tarih 20:03, 30 Mart 2007 (UTC)

20 yıldır Tarih ile uğraşıyorum kelimenin aslı ve yaklaşık 1000 yıl türkçede kullanılanı bu şekildedir TDK'nın türettiği yazıt kelimesi bu kelimeye göre çok yenidir ve kullanım alanı çok geniş değildir. Ayrıca Misak-ı Millî şeklinde olması gereken asıl madde başlığı geri gitmiyor. bunun da asıl şeklinin yazılması diğer kullanımlarının da yönlendirme olması gerekir.

--Tarih 20:15, 30 Mart 2007 (UTC)

Lütfen tarihle ilgili madde başlıklarını değiştirmeyin tarihle ilgili doğru yazım şekillerini altüst ediyorsunuz. En son örneği Kanun-ı Esasi

--Tarih 20:21, 30 Mart 2007 (UTC)

Eğer bilgin yoksa değiştiremezsin değişikliğini emin olduğun konularda yaparsın. Burası çocukların oyun sahası değil. Senin yaşından fazla öğretmenlik mesleğim var benim. Ayrıca sizin öz Türkçe zannettiğiniz pek çok kelime, ya ek ya da kök olarak, başka dillerden alınmış Türk tarihinde bu son dönem hariç hiç kullanılmamıştır. Tavsiye ettiğiniz TDK sözlüklerine iyi bakın madde yerine özdek der ruh yerine tin der misafir yerine konuk der siz bir çocuğun evimize konuklar geldi dediğini duydunuzmu hiç. Bunun gibi betik saylav kamutay açgaç gibi bir sürü kelimede TDK'ya göre öz Türkçedir. sorun bakalım bunların anlamını kaç Türk bilir. TDK'ya bakılarak dil alimi veya dil hakkında engin bilgi sahibi olunmaz bu konuda çeşitli eserleri okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

--Tarih 20:32, 30 Mart 2007 (UTC)

Londra yangini...[değiştir | kaynağı değiştir]

Danbury selam, Vallahi yardim edeyim ama sen yardim degil full ceviri istiyorsun galiba!? Eger maddeyi cevirmemi istiyorsan inan zamanim yok, ama arada sen cevirirken sormak istedigin seyler varsa yardim edeyim, sorun degil. BrechtProscenium 20:40, 31 Mart 2007 (UTC)

:) O kolay canim hallederiz!

Bu arada ben de senden birsey rica edecegim. Biliyorsun Laurence Olivier maddesini hazirlayip seckin maddelere koydum, fakat oylama orani dusuk... Bir ara maddeye bakip fikrini soyler ve oyunu kullanirsan cok sevinirim. :)

Ilk resim tamamdir, ekledim maddeye.. Otekini de yarin hallederim.. :)

Ikincisi de tamam, onu da ekledim. Yalniz bu digerleri kadar iyi olmadi cunku photoshop'um acmadi dosyayi nedense! Ben de baska, pek iyi olmayan, br programla yaptim. Gule gule kullan :)

Kullanıcı:Danbury/monobook.js hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfan var baktım az önce ama neden elle ileti göndermeye uğraşıyorsun onu anlamadım eğer bu sayfanı aktif etmemişsen kullanıcı sayfana login olduğunda Ctrl-F5 tuşuna basarsan bu scriptin özellikleri sayfanın sağında görünür olacaktır. Kolay gelsin.--Etrüsk 17:08, 1 Nisan 2007 (UTC)

Evet gideceğim ama günü henüz belli değil daha doğrusu kesinleşen bir şey yok. :))--Etrüskileti 17:26, 1 Nisan 2007 (UTC)

Değişiklik[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen kelimelerle ilgili değişikleri yapmaktan vazgeçin. Başkalarının kullandığı kelimeleri siz belirleyemezsiniz. Sene kelimesinin ve diğer bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsanız, bir sözlüğe bakın. Şimdi yine Türk Dil Kurumuna sığınma çünkü onun uygulamaları da senelere göre değişmiştir. Kullanıcı sayfanızda pek çok şeyi bildiğinizi yamışsınız. Bu kadar şeyi bilipte sene kelimesini anlamamanız sizin eksikliğiniz. Tükçedeki bazı kelimeler 1000 senedir(yıldır)(belki anlamazsınız diye parantez içinde anlayacağınız şeklini yazdım) kullanıyor. Her 17 yaşındaki çocuk Türkçedeki kelimeleri kendine göre değiştirseydi sadece Türkiye Cumhuriyetinde Tükçe'nin 5 defa değişmesi lazımdı. Kullanıcı sayfanızda adeta her yeri doldurup ne kadar çok şeyi ve dili bildiğinizi ifade etmişsiniz. Araştır bak bu bildiğin dilleri ana lisanı olarak konuşanlar günümüzden çok uzun yıllar önce yazılmış eserleri de okuyabiliyorlar. Bu kadar çok şeyi bilip te 1000 seneden beri Türkçede kullanılan kelimeleri bilmemeniz sizin eksikliğiniz. Size tavsiyem hemen bir lugat(sözlük) alıp anlamını bilmediğin pek çok kelimeyi öğrenmenizdir. Maddelere katkınız bilgi ilave etme yönünde olmalı sizin anlayamadığınız kelimeleri değiştirme yönünde olmamalı. Hiç kimse buradaki yazıları 17 yaşındakilere göre ayarlamak mecburiyetinde değil. Eğer onlar anlamıyorsa bu kelimeleri öğrenme yolunda çaba göstermeli. İfade ettiğiniz bu kadar çok şeyi ve lisanı bilip te bu kelimeleri bilmemeniz de ayrıca çok ilginç. Her şey Türkçe kökenli olsun diyorsanız ki bu imkânsız. İlk önce Kullanıcı isminizi değiştirmeniz gerekir. Bu arada imkân kelimesinde yaptığınız düzeltme doğru bunun için sizi tebrik ederim. --Tarih 19:54, 1 Nisan 2007 (UTC)

TDK ve Kahta[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Danbury, TDK'nın ne yazdığı yer isimleri için o kadar da önemli değildir. Hele şapkalı yazmış olması hiç önemli değildir ve işgüzarlıktır. Burada başka bir konu vardır ve konu tekniktir. Aslolan devletin resmi yazışmalarında bu ismi kayıtlarına nasıl geçirdiği, haritalarında nasıl yazdığı yazdığı önemlidir... Bizi ilgilendiren Türkiye Cumhuriyeti devleti bu ismi nasıl kullanıyor konusu olup dikkate almamız gerekende budur. İyi çalışmalar.--Etrüskileti 11:39, 5 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhaba, bu konularda görüş birliğine varmak gerçekten zor, ama bi ölçün koyulmalı, dediğin doğru daha az yaygın şapkalı biçimi ama herkesin TDK'yı dikkate almış olması daha iyi olurdu bana göre. --Danbury ileti 11:43, 5 Nisan 2007 (UTC)
Sitem ve şikayetinizi Türkiye Cumhuriyeti devletine yapıp neden TDK şapkalı yazdığı halde siz kullanmıyorsunuz diye sorabilirsiniz. Konunun muhatabı ben değilim TC devletidir. Teşekkür ederim.--Etrüskileti 11:45, 5 Nisan 2007 (UTC)


Coğrafi yer isimlerinde referans TDK değil öncelikle haritalardır ve o ülkenin resmi olarak yazışmlarda yazım biçimidir Danbury kardeşim. İlerde başka yer adlarında da sorun olursa ilk dikkate alman gereken atlaslarda nasıl yazılmış noktası olsun... TDK'da bugün bu zihniyet var yarın başka zihniyet olacaktır orası siyasileşmiş bir kurum olup yönetimde kimler egemen ise kelimelerde ona göre değişir. Kendi adıma olmaması olmasından hayırlı olan bir kurum mevcut yapısı ile. Kolay gelsin.--Etrüskileti 11:54, 5 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili kardeşim yanlış anlama olmasın sen sitem ediyorsun anlamında kullanmadım zaten. Bu konularda sitem ve şikayeti olan varsa yeri burası değil TC Devleti'dir. Benim dikkate aldığım da onların resmi yazışmalarda ve siyasi, askeri vs. haritalarında kullandığı biçimdir. Yer isimleri için TDK'nın kıyısından köşesinden geçmem geçersem konuyu bireyselleştirmiş olurum yoksa. Sana kolay gelsin ve derslerinde tekrar başarılar sevgili kardeşim eğer yazılarımda şahsına alındığın bir nokta varsa özür dilerim amaç şahsın değil bir yanlış algıya hedef ve yön göstermekti sadece. :)))--Etrüskileti 12:00, 5 Nisan 2007 (UTC)

Selam sevgili Danbury, yazışmanızı şimdi fark ettim. Bu ilçenin resmi adı genelde Kahta olarak geçiyor. Doğrusu bence de bu şekilde olmalı. Bilgine--Atacameñoileti 12:56, 5 Nisan 2007 (UTC)

şablon nasıl yapılır alatır mısın?

yusuf 13:51, 5 Nisan 2007 (UTC)

digimonlara bak açık olan maddelerin şablonları tek kalıp ve 3'e ayrılmış ben 4'e ayırmak istiyorum renk aynı kalabilir.Yapmak için madde göster ben okuyayım.

yusuf 14:10, 5 Nisan 2007 (UTC)

Dolmabahçe Sarayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Danbury, Seçkin Madde olması için önerdiğin Dolmabahçe Sarayı maddesi Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:17, 7 Nisan 2007 (UTC)

Fenerbahçe Spor Kulübü icin en uygunu VP:3R ile kilitlemek gorundu. Tartisma sonuclaninca acariz, soruna araci olmus arkadaslar; devam ederse engele kadar gidilir. Gosterdigin icin tesekurler. Citrat 16:53, 7 Nisan 2007 (UTC)

Yoğun emek harcadığın Antik Yunanistan maddesi seçkin madde seçilmiş en sonunda.Tebrik ederim.En sonunda çilelerin sona erdi --Machiavelli' msj 18:18, 7 Nisan 2007 (UTC)

Londra[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam.SAM'de bir karışıklık olmuş galiba.Oylar homofobiye vierlmiş gibi gözüküyordu.Yetkin Gürsel SAM sayfası açıldıktan sonra küçük bir eksiklik olmuş.Düzelttim ama oyunu hangisine verdiğini çözemedim.Sen bir kontrol et istersen oyunu tekrar.--Machiavelli' msj 16:00, 11 Nisan 2007 (UTC)

Yunanistan 1967-1974 cuntası[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Ocak günü benden bir istekte bulunmuştunuz, şimdi o konuda bir taslak girebildim. :) 3 ay gecikme oldu ama olsun. Alakalı şablonu da düzelttim. 1967-1974 Yunanistan Askeri Cuntası bakınız. İyi günler! (Tıp konusunda isteklerinizi bekliyorum, madde isteği sayfama yazabilirsiniz.) --Süleyman Habib 14:54, 15 Nisan 2007 (UTC)

merhabalar Danbury, o linki sayfama ekleyeyim de bir ara güzel güzel çeviriler yapalım. --Süleyman Habib 15:07, 15 Nisan 2007 (UTC)

hoşbuldum :), yokluğum=okul okul ah okul diyorum.--Süleyman Habib 15:13, 15 Nisan 2007 (UTC)

msn[değiştir | kaynağı değiştir]

ya msn aç:@--Uannis 15:28, 15 Nisan 2007 (UTC)

Kelime, "sözcük"[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Türkçe ile ilgili bir sayfada "kelime"yi "sözcük" ile değiştirmenizi hatalı bulduğumu söylemek istiyorum. Bu tür çekişmeli konulardaki yanlı düzeltmeler, o sayfayı amacından çıkarma tehlikesi taşıyor. Böyle durumlarda var olanı korumak daha doğru bir tutum olur bence. Saygılar, Filanca 16:31, 15 Nisan 2007 (UTC)

Macaristan tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gene çok güzel bir çalışma ortaya koymuşsunuz. Tebrikler. ---Vikiyazar 17:34, 17 Nisan 2007 (UTC)

msn[değiştir | kaynağı değiştir]

msn aç msn aç msn aç msn aç--uanniS 17:03, 18 Nisan 2007 (UTC)

Kızböceği sayfasının başlığını niçin odonata kelimesi ile değiştirdiniz. Üstelik daha önceki kelime değişikliklerinizde iddianızda bunlar Türkçe kökenli değildir diyordunuz. şimdi daha önceki iddianızla çelişen bir uygulamayı niçin yapıyorsunuz.

--Tarih 11:38, 22 Nisan 2007 (UTC)

Ad değişiklikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen standart adlandırma kurallarını okumadan ad değişikliği yapmayın. --Danbury ileti 13:28, 22 Nisan 2007 (UTC)

Ben o ad değişiklğini yeni farkkettim sanırım yeni üye olduğumda yok oldu diye düşünerek aynı maddeden farklı isimde açmışım onu inceliyordum, yöneticilere yazacaktım Maktul (Makbul ) İbrahim Paşa Camii başlığını silin diye. İyi çalışmalar ---BiLGeNHaL 13:38, 22 Nisan 2007 (UTC)

odonata[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba,

kızböceği sayfasını odonata olarak değiştirmişsiniz ancak odonata ingilizcesidir ve türkçesi budur ayrıca yusufçuk yada subakireleride denmektedir.Helikopter böceği tanımı tamamen asılsız sonradan uydurulmuş bir isim.Bu yüzden sayfanın adı kızböceği olarak kalsa daha iyi olmazmı tartışarak bulsak daha iyi olur.--Gençosmanlı1299 18:30, 22 Nisan 2007 (UTC)

şu anda grolier international americana ansiklopedisinden bakıyorum aslında odonata kavramını karşılıyor ama dediğiniz gibi ingilizce vikide başka türlü yazıyor bu yüzden durum karışık ama bence kızböceği takım yusufçuklarda bunun üyesi olabilir doruksal falan sorabilirsin istersen iyi çalışmalar.--Gençosmanlı1299 18:43, 22 Nisan 2007 (UTC)

Öğe[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba denizutku, TDK'ya baktım da öğe sözcüğü öge'ye yönlendriliyor, sence fazla yaygınlaştırmadan değiştirsek mi? --Danbury ileti 10:14, 23 Nisan 2007 (UTC)

Valla haklısınız da ben bu konuda TDK'ya güvenmiyorum. Bendeki Dil Derneği sözlüğünde, Etimolojik sözlükte ve günlük kullanımda "öğe" olarak geçiyor. Aslında "eleman", "unsur", "bileşen" gibi kelimeler de aklıma geldi, ama şahsen anlatmak istediğimi en iyi karşılayan "öğe" oldu. Zaten kapasitesi 4-5 madde o kategorinin, ben bir yerleştireyim onları, sonra tartışalım topluluk olarak. Hatta yeni bir sayfa açmıştım bu iş için tesadüfen, isterseniz orada devam edelim: Vikipedi tartışma:Tercih edilen kullanımlar denisutku *:!? 10:31, 23 Nisan 2007
Bu Antik Barnstar 23 Nisan 2007 tarihinde Mach tarafından, Danbury'e antik dönemlere ait kaliteli katkılarından dolayı takdim edilmiştir.

Katkılarının devamını dilerim.Başarılı çalışmalar.--Machiavelli' msj 16:11, 23 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Danbury. --Metal Militia ileti 18:25, 23 Nisan 2007 (UTC)


Tiyatro[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim Viki Sözlük'e gitmesini taleb ediyorsa bence hata yapıyor çünkü >> Tiyatro terimleri Katogorisi var ve ben bunu genişletmeye çalışıyorum... VikiSözlük'e adsy olsaböyle bir Kategorinin burda olmaması lazım bunlar bir ansiklopedik bilgidir...

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Slm temizlik takımına hoşgeldiniz. Kafanıza takılan herhangi bir sorunda başvumaktan çekinmeyiniz. --Elmacenderesi E=mc2 10:00, 26 Nisan 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var.
--Elmacenderesi E=mc2 10:09, 26 Nisan 2007 (UTC)

Çanakkale-çardak[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,danbury yaklaşık olarak san 30 mil mesafede yaşıyorumBelki tanışırız.

!!![değiştir | kaynağı değiştir]

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:47, 26 Nisan 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:31, 27 Nisan 2007 (UTC)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:34, 30 Nisan 2007 (UTC)