Kullanıcı:Serhantr/iletiarşiv-1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Serhantr![değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Aycanileti 11:45, 23 Aralık 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Tekrar hoşgeldiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Rica ederim teşekküre değecek bri yardımım olmadı, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:07, 23 Aralık 2008 (UTC)
  • Nasıl gidiyor sayın arkadaşım? Herhangi bir sorun olursa son değişiklikler kısmında gördüğün birine çekinmeden yazabilirsin. Bugünlerde ben biraz yoğunum, soru ve sorunlara zamanında yanıt veremeyebilirim.. Yine de yazmaktan çekinmemelisin.. Olumlu katkılarının devamı dleğiyle. Levent Abi ileti 22:41, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • Her zaman için silineni geri getirme şansımız var; dilersen yapabiliriz. Levent Abi ileti 20:39, 25 Aralık 2008 (UTC)

Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, istediğiniz maddeyi çevirebilirsiniz. İyi çalışmalar! Runningfridgesrule 14:18, 2 Ocak 2009 (UTC)

Yine de merhabalar! Vikipedi:Çeviri grubu/İstekler sayfasında çeviri istekleri var. Bu sayfadaki maddelerden seçebilir siniz. İyi çalışmalar ! Runningfridgesrule 14:51, 2 Ocak 2009 (UTC)
Olabilir, ama o haliyle seçkin olamaz, ona göre. Runningfridgesrule 17:19, 3 Ocak 2009 (UTC)

24. kromozom[değiştir | kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Maddeyi düzenlerken farkına vardım ki içerik Down sendromu maddesinde olmayan herhangi bir bilgi içermiyor. Bu nedenle yönlendirme yaptım ama tıp uzmanı olmadığım için hatalı bir yönlendirme yapmış olabilirim. Rica etsem 24. kromozom başlığı altında bir iki cümlelik bir taslak madde yazabilir misiniz? Sağolun. — Pınar [m] 06:31, 3 Ocak 2009 (UTC)

  • Anladım. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Pınar [m] 06:43, 3 Ocak 2009 (UTC)

Bilim takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Öncelikle vikipediye güzel katkılarınızdan ötürü tebrik ve teşekkür ederim. 10 madde diğer vikilerden tercüme olabileceği gibi, özgün çalışmanız da olabilir. Ayrıca maddelerin taslak kriterlerini yerine getirmesi kafi. 500 toplam değişiklik, ve en az 10 bilimsel madde açılışı yaptıktan sonra bilim takımı direktörümüz Kullanıcı:Elmacenderesi'ne isteğinizi bildirmeniz yeterli. Başka sorularınız olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi vikiler, katkılarınızın devamlı olması dileğiyle--Merube 89msj 17:04, 5 Ocak 2009 (UTC)

Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Madde için çok önemliydi.--Olağan Şüpheli 18:04, 10 Ocak 2009 (UTC)

Aslında cümle tam olarak "Ledger's older sister, Kate, an actress and later a publicist, with whom he was very close, inspired his acting on stage, and his love of Gene Kelly inspired his successful choreography leading to Guildford Grammar's 60-member team's "first all-boy victory" at the Rock Eisteddfod Challenge." Ben yanlışlıla belli bir bölümünü almışım. Acaba bu halini tercüme edebilir misiniz? --Olağan Şüpheli 19:55, 10 Ocak 2009 (UTC)

École Polytechnique katliamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, mesajınızı şimdi aldım. Üzgünüm ama bütün kaynaklar eklenmeli, sadece İngilizce Vikipedi'ye bir bağlantı vermek olmaz, çünkü maddenin seçkin olabilmesi için maddede yazılan herşey kaynaklarla desteklenmeli. İyi çalışmalar. Runningfridgesrule 01:12, 11 Ocak 2009 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Iyi akşamlar. Sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Çevirisini yaptığım École Polytechnique katliamı adlı maddeye kaynakları belirtmede bir sorun çıktı. Kaynakları olduğu gibi İnglizce maddeden aldım ama hernedense olması gerektiği gibi olmadı. Bu konuda yardım edebilirmisiniz?--Serhantr 16:50, 11 Ocak 2009 (UTC)

İyi akşamlar, aynı sorun benim de başıma gelmişti. Tam hatırlamamakla birlikte, çözüm ilgili kaynakçanın satırlarını tek tek düzeltmekten geçiyordu sanırım. Yardımcı olamayacağım, üzgünüm. Bir başka Vikipediste danışın isterseniz. --M. M. ileti 16:54, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar Serhantr; Evet isim konusunda küçük bir yenilik yaptım yeni yılla birlikte. Sözünü ettiğin kaynak hatası konusu Akciğer kanseri maddesinde de çıkmıştı; o sorunu Kullanıcı:İnfoCan halletmişti, ona bir danışabilirsen sanırım yardımcı olur. Levent ileti katkılar 18:24, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • Rica ederim, ben de teşekkür ederim, sevgiler. Levent ileti katkılar 18:31, 11 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, elinize sağlık. Kaynak belirtme şablonlarımız (biraz) Türkçeleştirilmiş durumda, onun için parametre isimlerinin Türkçe karşılıklarını kullanmalısınız (örneğin, title -> başlık, year -> yıl). Ayrıntıları için Kategori:Kaynak gösterme şablonları sayfasındaki ilgili şablonları incelerseniz göreceksiniz. Citation şablonu yerine Şablon:kitap belirt kullanın. --İnfoCan 17:31, 12 Ocak 2009 (UTC)

"Issue" ve "volume", sayı ve cilt. Şablon:Citation şablonunun içine bakarsanız (değiştir düğmesine basın) diğer soruların cevaplarını göreceksiniz. Hem İngilizce hem Türkçe için çalışıyor olması gerek şablonun, İngilizce metindeki haliyle gibi bırakabilirsiniz herşeyi. Bu arada aklınızda olsun, bizde hem Şablon:cite journal, hem Şablon:dergi belirt var, birincisi İngilizceden çeviri yapanlara kolaylık olsun diye aynen İngilizcedeki gibi bırakılmış. --İnfoCan 21:25, 12 Ocak 2009 (UTC)

  • İyi akşamlar kardeş; şu an sadece son değişikliklere göz atıyorum, gecenin ilerleyen saatlerinde bakarım. Hiç bir zaman çekinme. Beni bu Viki'ye 14 yaşında bi çocuk bağlamıştı :) O ve diğerlerinn yardımı olmasa.. Kolay gelsin. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 17:42, 15 Ocak 2009 (UTC)

Ekol Politeknik[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdi mesajınızı aldım. Bence kaliteli madde için uygun, ancak maddenin tek sorunu, yeterince iç bağlantı bulunmamasıdır. Daha çok iç bağlantı eklenmeli, yaklaşık bir hafta önce maddenin giriş kısmında yaptığım gibi. İyi çalışmalar dilerim! Runningfridgesrule 20:17, 15 Ocak 2009 (UTC)

Yine[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba; özür, bu gece geç oldu bakamadım, yarına ertelemek zorundayım. Bu arada Vikipedi:Seçkin madde nedir? sayfasından yararlanabilirsin. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:12, 15 Ocak 2009 (UTC)
  • Olursa bu kadar talihsizlik olur! Nasıl özür dilemeli bilmiyorum; ancak dün sabah bilgisayarımda bir problem oldu ve daha yeni, az önce çözülebildi, iki gündür Vikipedi'den uzaktaydım. Bu saatte de ilgilenmem zor olacak, anlayışla karşılayacağını umuyor, hoşgörüne sığınıyorum.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 23:37, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar; artık utanıp durmaktansa bu akşam biraz bakabildim, bazı küçük düzeltmeler yaptım, devamını getireceğim; ilk eleştirim; aşırı ya da ilgisiz iç bağlantı vermemekle ilgili: ayrıntılarını da maddeye ikince kez baktıktan sonra belirtirim. İKinci eleştirim dil-zaman sorunu, bazı yerlerde şimdiki zaman, bazı yerlerde geçmiş zamanlı bir dilbilgisi olmuş, olabildiğince birlik sağlanmalı. Yazarken TDK ve Dil Derneği verilerinden yararlanman da önem taşıyor. Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere, sevgiler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 18:18, 19 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba; bugün gün içinde yine bakacağım, ondan sonra yanıt yazarım, kolay gelsin.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 06:17, 25 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim. Ben İngilizce'den çeviriler yapacak birini arıyorum. Zaten çevirilerin büyük kısmını yaptım; ancak tek başına olunca çok yük bindiriyor bana. Tarım ve Madonna maddelerinin çevirilmesi gerekiyor. Özellikle tarım maddesindeki son birkaç bölümdeki çeviriler çok ağır. Her neyse; umarım beraber bu işin üstesinden gelebiliriz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:07, 25 Ocak 2009 (UTC)
  • Size çok teşekkür ederim. Gelecekteki yardımlarınız için şimdiden minnettarım. --♪♫Berkay0652|ileti 12:21, 25 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar; şu Madonna maddesinde Kalıt bölümünde iki paragraflık bir yer kaldı. Rica etsem onları siz çevirir misiniz? Ben şu an tükenmiş durumdayım. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:19, 26 Ocak 2009 (UTC)
  • Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Bu arada Madonna maddesinin "Hayatı" bölümünü ben yazmadım. Sadece kaynakları ekleyip vikipedi standartlarına göre düzenledim. O çevirileri sanıyorum başka arkadaşlar yapmış. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:24, 26 Ocak 2009 (UTC)
  • Rica ederim; ne demek işe yaramadım? Bir yazım hatasını düzeltmek bile Vikipedi'de çok iş demektir. Çeviriye gelince; sanırım mal kültürü/pazarlama kültürü bir şey olsa gerek. --♪♫Berkay0652|ileti 20:57, 26 Ocak 2009 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elimde olmayan nedenlerle geç yazabiliyorum.. Bence sözkonusu maddenin bu haliyle seçilmesi biraz zor gibi.. Çünkü anlatım dili çok uygun değil.. NAsıl anlatabilirim, bilmiyorum. Ama bunun için en iyisi, aynı kategorideki farklı maddeleri incelemen. Yine de "ben aday göstermeyi denemek istiyorum" diyebilirsin, kaybedecek bir şey yok. Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum, kolay gelsin, sevgiler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:02, 26 Ocak 2009 (UTC)
  • Aslında daha çok yardımcı olmak isterdim ama bugünlerde madde eklemeyi bile aksatmaya başladım Üzgün, umarım daha yararlı olduğum eski günlere dönebilirim.. İlerde ilk fırsat bulduğumda maddeyle tekrar ilgileneceğimden kuşkun olmasın, bu arada çalışmalarını her fırsatta takdir ve beğeniyle gözlemlemeye çalışıyorum, ellerine sağlık, teşekkürler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:20, 26 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar. Çeviride yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Maddeyi aday olarak gösterdim. İsterseniz oylamaya katılabilirsiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:18, 28 Ocak 2009 (UTC)
  • Yine merhaba; boş zaman buldukça Tarım maddesindeki çevirilerde de yardımcı olursanız çok sevinirim. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:22, 28 Ocak 2009 (UTC)

cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkçe kaynaklarda daha çok eikozanoid kullanılmakla beraber, eikosanoid adı da kullanılmakta. Madde başlığı için yaygın kullanımı olduğundan eikozanoid daha uygun bence. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi vikiler--Merube 89msj 20:52, 29 Ocak 2009 (UTC)

  • yardım edebildiysem ne mutlu. Başka sorularınız olursa, seve seve yardımcı olmaya çalışrım. İyi vikiler, iyi akşamlar--Merube 89msj 21:07, 29 Ocak 2009 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Rahatsız ediyorum ama kusuruma bakmayın. Acaba "It will take thirty days to shoot each film; Spielberg will film his in Los Angeles while Jackson will film his in New Zealand. An internet connection between Weta in New Zealand will allow Spielberg to view the animated version of his film while shooting in Los Angeles." cümlesini çevirebilir misiniz? Tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim. --Olağan Şüpheli 16:27, 30 Ocak 2009 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Önemli olan iletişim/kurmak değil mi? Nasıl rahat ediyorsan öyle hitap et. Portal konusu ilgilenenlere bağlı; belli bir sürede ilgilenen olmaz ve portal etkisiz, süreduran şekilde kalmışsa silinebiliyor. bunun yanı sıra bazı portal içerikleri silinebilimesine karşın bana göre uzun süre atıl kalsada silinmemeli. Ağırlıklı olarak tiyatro portalına katkıda bulunuyorum. Sanırım ben de çekilirsem bir süre sonra (talep üzerine) silinmesi çok olası. Gerçi son zamanlarda ben de doğru dürüst katkıda bulunamadım ama düşünüyorum ki; kalmalı. :) Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:13, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • E-posta adresini aktif hale getirmen mümkün mü? ya da yeni bir tane alıp viki için özel kullanman? Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:50, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben çok acil olmadıkça msn kullanmıyorum, kısa bir e-posta yazmak istemişstim ama sen tercihlerim kısmından aktif hale getirmediğin için bunu yapamıyorum. zaten artık geç oldu, ancak yarın yazabilirim. Örnek görmek istiyorsan (mesela ben) bir kullanıcının kullanıcı sayfasını açtığında sol menüde "'kullanıcıya e-posta gönder" seçeneğini görürsün, bu sende yok. Şimdilik iyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 23:10, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet, çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Ben de bir ara yardım ederim. İyi geceler. --♪♫Berkay0652|ileti 01:04, 2 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba ve iyi günler. "Escalation" kelimesinin Türkçe karşılığı ne oluyor acaba biliyor musun?--Olağan Şüpheli 13:14, 2 Şubat 2009 (UTC)

Alexej Jawlensky[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Serhantr.. Alexej Jawlensky maddesini çevirmişsin ve gördüğüm kadarıyla madde üzerindeki çeviri çalışmasını bitirmişsin. Bu yüzden mevcut bulunan çeviri şablonunu kaldırıyorum. Eğer arzu edersen çalışmaya devam etmeyi düşünüyorsan maddeye "çalışma var" şablonu koyabilirsin. Katkıların için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim... --Emraa 14:18, 2 Şubat 2009 (UTC)
  • Yeniden merhaba Serhantr.. Maddeye emek vermişsin, öncelikle eline sağlık. Benden istediğin mevzuda görüşüm ise, eserleri hakkında ufak tefek düzenlemeye gitsen daha güzel olabilir. Senin de bahsettiğin şekilde, eserlerin orjinal isimleri durmakla birlikte, bulundukları kurum adlarının Türkçe yazılması daha güzel olur. Seni çok da uğraştıracağını sanmıyorum. "Mädchen mit Blumenhut (Viyana, Batliner Art Foundation)" yazan kısmı => "Mädchen mit Blumenhut (Batliner Sanat Vakfı, Viyana)" veya "Frauenkopf (Scottish National Gallery of Modern Art)" bölümünü => "Frauenkopf (İskoç Ulusal Modern Sanat Galerisi)" şeklinde düzeltmek daha doğru olur diye düşünmekteyim. Ama tabii ki takdir sana kalmış. Birkez daha ellerine sağlık diyerek iyi iş çıkardığını belirtmek isterim. Başka çalışmalarda yeniden bir araya gelmek dileğiyle, iyi çalışmalar dilerim. --Emraa 19:40, 2 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, İngilizce'den çeviride iyi olduğunuzu gördüm. Sugababes adında bir maddemiz var ve bu maddeyi KM yapmak istiyorum. Sizden ricam, vakit buldukça maddedeki kırmızı bağlantıları açarak maddeye katkıda bulunmanızdır. Ricamı geri çevirmez ve yardım ederseniz çok memnun olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 17:07, 3 Şubat 2009 (UTC)


Özgün Yıldız
Bu yıldız, aramıza yeni katılmasına rağmen istekliliği ve Vikipedi'ye yaptığı üstün katkıları nedeniyle, Serhantr'ye kabul etmesi dileğiyle sunulmuştur. Merube 89msj 18:20, 5 Şubat 2009 (UTC)
  • Hakettiniz, belki geç bile. Kaliteli çalışmalarınızın artarak devam etmesi dileğiyle, iyi vikiler--Merube 89msj 19:26, 5 Şubat 2009 (UTC)

MHB[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Genetik alanına ilgili olduğunuzu farkettim. Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji'ye katılmayı düşünmez misiniz acaba? Bu arada portal açma çalışmaları nasıl gidiyor? Katkıda bulunabileceğim konular varsa elimden geldiğince seve seve katkıda bulunurum. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:17, 6 Şubat 2009 (UTC)

  • VP:MHB'ye katılmanıza çok memnun oldum. Elbirliğiyle vikiprojeyi çok daha fazla geliştirebileceğimize inanıyorum, tekrar hoşgeldiniz. Portal konusunda desteğimi belirttim. Portal için nasıl bir anasayfa planlıyorsunuz? Çalışmalara başlayalım şimdiden isterseniz.--Merube 89msj 10:44, 7 Şubat 2009 (UTC)

Portal deneme[değiştir | kaynağı değiştir]

Deneme sayfasına baktım, çok estetik olmuş, elinize sağlık. Bu düzeni koruyalım bence. Sizin eklemeyi düşündüğünüz bölümler var mı? İngilizce seçkin portalları da incelemeyi planlıyorum. Onlardan en uygun, en hoşumuza giden bölümleri alırız. Ayrıca portalla ilgili vikiprojelerle ilgili bir başlık açsak mı acaba? Şu anda öyle bir vikiproje var mı, onu da bilmiyorum ama yine de bir başlık olmalı bence. Bir de altkategori bölümünde ing. vikide ve'ndaki başlıklar bölümlerindeki gibi bir uygulamaya gitsek ne dersiniz? İlaveten lakalı portallar bölümlerini de beğendim aynı portallardaki. Diğer seçkin portalları da inceler böylece nihai karara varırız. Son olarak unutmadan türkçe vikide Kullanıcı:Pinar'ın "vikiproje:Hukuk" başlatmak için yaptığı deneme sayfasındaki seçkin ve kaliteli içerik bölümü gibi bir bölüm yapalım mı? Düzenine sonra karar veririz. Ne kadar da çok konuştum . Sizin de hoşunuza giderse bunlar portala ekleriz. Bu konuyla ilgili sık sık mesajlarız zaten . İyi vikiler--Merube 89msj 22:13, 7 Şubat 2009 (UTC)

  • İlgili portallar kısmı çok güzel olmuş, elinize sağlık. Kategorileri Portal:Tiyatroda olduğu gibi alt başlıklar da görülebilcek şekilde yapalım bence. Bazı eklemeler yapacağım şimdi. Birazdan yeni mesaj atarım. İyi vikiler--Merube 89msj 20:58, 8 Şubat 2009 (UTC)

Bu arada dikkatimi çekti. Portal sayfasında yazmak yerine altsayfalarda yazıyor, bu sayfaları portala direkt koyuyorlar. İlerde portalda değil, bu küçük sayfalarda değişiklik yapıyorlar. Böyle bir kodlamaya mı gitsek acaba?--Merube 89msj 21:10, 8 Şubat 2009 (UTC)

  • Örnek olarak, kodda gözükebilen bazı değişiklikler yaptım. Ek sayfaları açmayı yavaş yavaş başlatırız. Bir de şablonları türkçeleştirmediğimden kırmızı gözüküyorlar, merak etmeyin. Şablonlar yoksa ya açacağım ya da kodlamayı değiştireceğim. Siz de bir bakın, isterseniz tamamen de değiştirebiliriz. İyi vikiler --Merube 89msj 21:28, 8 Şubat 2009 (UTC)
  • Öncelikle kusura bakmayın, cevabım gecikti. Yeni girebildim vikiye. Gizli kodları daha çok örnek olarak koymuştum, şayet beğenirseniz geliştiririz. Mesela ilk gizli kod, konu başlıklarını bir kutuda göstermek amacını taşıyor. Ek sayfaya ihtiyaç duyanlar ise içeriğini doldurursak düzenli bir şekle gelecektir. Kategoriler sayfasına yeni kategori ağaçları ekleyebiliriz, taslak olarak açtım o sayfayı da. Ayrıca kutuların renklerini yazmadım. Örnek olarak daha çok velarını aldım. O sayfalardaki kodların {/box-footer|} gibi şablonlara ihtiyaç duyulmadan yazılan kodlaması bunlar. 2. Gizli kodda bulunan kodlar bu şablona ihtiyaç duyan orijinal halleri, onsuz böyle yapılır sanıyorum kodlama. Tüm altsayfaları açtığımızda, ing. edebiyat portalı gibi bir görünüme sahip olması lazım. Amacım o idi. Beğenmediğiniz hususları silin lütfen, dediğim gibi daha çok örnek teşkil etmesi amacıyla yazdım. Öncelikle bir düzen sağlayalım, sonra ekleme çıkarma gibi son halini verecek çalışmalara girişelim isterseniz. Öncelikle ing. seçkin portallardan örnek (resmen kopya ) kodlamalarla işe koyulalım. Ne dersiniz? Siz zaten en üstte portalın düzeni hakkında kanaat oluşturacak güzel bir kod yazmışsınız. Sonradan eklediğimiz kodları, sizin kodunuza uygun hale getirerek son haline yaklaşırız. Ne dersiniz? İyi vikiler --Merube 89msj 16:09, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamam aynı konudaki kodlar da çıkarılmış oldu böylece. Sanat ve Kültür Portalı başlığının hemen altındaki bölüme daha önce dediğiniz gibi, portalı tanıtıcı yazılar ekleyelim bence. Yeni sayfalar, seçilmiş makale, seçilmiş resim, özlü söz gibi bölümler ekleyebiliriz. Kesin ekleyelim dediğim bölümler "seçkin ve kaliteli içerik", "seçilmiş makale" ve "seçilmiş resim" başlıkları. Siz ne dersiniz? Başka aklınıza gelen bölümler var mı?--Merube 89msj 18:47, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Peki o kodları da ekleyip, altsayfaları yaratmaya sonra da sayfa düzenini vermeye başlarız. Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:06, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Daha önce oluşturduğunuz, ilgili portallar başlığını da bir altsayfaya taşıyalım mı? Ne dersiniz--Merube 89msj 19:12, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Üst bölümdeki renk ve düzeni çok beğenmiştim, onları aynen kopyalasak altsayfaya; sonra ona göre diğer kutuların renk ve biçimini düzenlesek olur mu?--Merube 89msj 19:18, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Altsayfa olursa değiştirme vs. daha kolay olur kanaatindeyim. Ancak isterseniz böyle de kalabilir tabi--Merube 89msj 19:25, 10 Şubat 2009 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Kesinlikle alt kısımda olsun. Altsayfaya gerek duyarsak (çok fazla portal açılırsa vs..) ilerde altsayfa haline de getirebiliriz. Şu an için aynı kodu sayfanın altına taşısak kafi gelir heralde--Merube 89msj 19:31, 10 Şubat 2009 (UTC)

  • Bu arada, seçilmiş resim başlığını ekledim ve seçilmiş makaleyi türkçe vikide yaygın kullanım olan seçilmiş madde diye değiştirdim--Merube 89msj 19:39, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba Portal:Müzikteki kodlamayı çok beğendim. Benim şablonu yok heralde dediğim şeyin şablonu varmış halbuki, kodlama daha basit olur böyle. Sizce kodlamayı değiştirelim mi?--Merube 89msj 20:01, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Şimdi değiştirmeye başlıyorum, birazdan tekrar msj atarım--Merube 89msj 20:07, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Yeni kutu şablonu çok güzel olmuş, elinize sağlık. Kodlamayı buna uygun bir daha yaparsak tamamdır. Hele düzeni oturtalım, içeriği geliştirmeye başlarız. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:42, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Yeni görebildim. Çok çok güzel olmuş elinize sağlık. Evet şimdi sıra içerikte. Gündemdeki madde ve resim en son halledilebilecek bölümler. Keza haberler bölümü de öyle. Güncelliğini yitirmeyecek bölümleri öncelikle halledelim bence. Ki onlar da giriş, kategoriler, konular ve seçkin/kaliteli içerik bölümleri. İlgili vikiportallar bölümü şu haliyle harika bence, o bölüm tamam zaten. Kategoriler bölümünde ayrıca genel kategorideki maddelerin sayısını da azaltsak iyi olur. Bu haliyle görsellik felaket. Nerden başlayalım?--Merube 89msj 20:24, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • SM/KM bölümünü halledelim isterseniz, çok daha hızlı bitirebiliriz. Şimdi başlıyorum eklemelere, kolay gelsin iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:35, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Peki konu başlığı çok geniş olduğu için bir sorum olacaktı. Şimdilik mimari ve sanat başlıklarından eklemeler yaptım; bence yönetmen vs. bu başlığa dahil olmasın, siz ne dersiniz?--Merube 89msj 20:43, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Ayrıca kültür ve toplum başlığında kategorilenen maya uygarlığı ve bilim maddeleri hakkındaki görüşünüz nedir? Keza Dil-edebiyat ve din-inanç başlıkları hakkındaki görüşlerinizi de belirtirseniz sevinirim. İyi vikiler--Merube 89msj 20:45, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Hangi konuları alacağımıza tam karar versek iyi olur aslında. Zira ziyadesiyle geniş bir başlık. Bazı kısıtlamalar yapsak yerinde olur kanaatindeyim. Karara göre SM/KMleri eklemeye devam edeceğim. Bu haliyle nerdeyse 15-20 tane SM'miz olacak--Merube 89msj 20:53, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben de aynı fikirdeyim. Ancak böyle yapıncada sadece sanat kısmını kapsıyoruz gibi. Kültür biraz atıl kalıyor. O yüzden kararsız kaldım açıkçası. siz ne dersiniz? --Merube 89msj 21:00, 11 Şubat 2009 (UTC)

Portalın konu kapsamı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tamamdır, kesin olanları ekliyorum, diğerlerini gizli kod içinde yazıyorum. En sonunda duruma göre düzeltiriz.. Kolay gelsin--Merube 89msj 21:05, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Genelde en günceli gösterecek şekilde yapıyorlar galiba. Bir araştırayım onu. Bu arada SM kısmı tamamdır. Gerçi coğrafyadan bile eklenebilecek başlıklar vardı. Acaba portalın adını daha öznel bir hale getirsek mi diye düşünmeye başladım Üzgün. Sayfaları dolaşıyorum şimdi, birazdan mesaj yazarım. İyi vikiler--Merube 89msj 21:14, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • [[1]] İng. vikideki kültür ve sanat ile ilgili portalların listesi. Konu kısıtlaması yaparken yardımcı olabilir. Bir bakın isterseniz. İyi vikiler--Merube 89msj 21:38, 11 Şubat 2009 (UTC)

Bir de ve--Merube 89msj 21:39, 11 Şubat 2009 (UTC)

  • Naçizane bir önerim var. İsterseniz Portal:kültür ve portal:sanat olmak üzere 2 portal yapalım. Ne dersiniz?? Hem kapsamı belirlemek daha rahat olur. Ne dersiniz? --Merube 89msj 21:44, 11 Şubat 2009 (UTC)

-*Bölelim o halde. Yalnız portal önerisi sayfasında bunu belirtin isterseniz. İlk destek benden . Zaten portalın ana düzeni tamam, çok daha kolay olur 2. portalı yapmak. --Merube 89msj 21:54, 11 Şubat 2009 (UTC)

  • Öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. SR listesi çok uzun olduğu konusuna katılıyorum, ki daha resimlerin hepsini ekleyemedik. Bu nedenle acaba SR için ayrı bir kutucuk mu yapsak? 3 sütun yan yana koyarız. Şimdi bir örneğini yapıyorum, onun üzerinden konuşuruz. İyi vikiler--Merube 89msj 17:33, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben Ana sayfaya baktığımda iki kutu birbirinin altında değil biri solda biri ortada. Acaba sadece benimkinde mi sorun var. Bir de diğer kullanıcılara soralım isterseniz onlarda nasıl gözüküyor acaba?--Merube 89msj 19:04, 12 Şubat 2009 (UTC)

Portal rengi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kaç örnek veriyorum renk konusunda. Yazı tipini dikkate almayın:

  • (favorilerimden)

--Merube 89msj 19:31, 12 Şubat 2009 (UTC)

Ayrıca unutmadan şunu da söyleyeyim; bazı portallarda Things you can do diye bir bölüm var. Biz de böyle bir bölüm ekleyebiliriz bence. Hatta yeni sayfaları da içerebileceğinden böyle bir bölüm daha bile mantıklı ne dersiniz?--Merube 89msj 19:34, 12 Şubat 2009 (UTC) Örnek [2] ; bir diğer örnek;--Merube 89msj 19:42, 12 Şubat 2009 (UTC)

  • Renk konusunda ben de başka örnekler bulmaya çalışırım, tabi daha pastel ve açık renklerden. Bu arada Things you can do bölümünü yapılacaklar diye çevirince, gelin siz de yapın davetinden uzaklaşıyor gibi. Başka nasıl yapabiliriz sizce? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 09:42, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Bu geç mesajım için özür dilerim. Teşekkür ederim. Maddeyi sizin yardımlarınızla beraber seçkin madde yaptık. Ben de sizi tebrik ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:22, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Biraz daha açarsak rengini olur bence. Ya da biraz daha koyulaştırıp yazıları beyaz yazarız. Deneme yanılma yöntemi yaparız artık Aslında direkt renk skalasından bakalım derim ama kodlar her zaman doğru olmayabiliyor. Bu arada sanat portalındaki seçkin içerik kutusunun içeriği tamam. Ancak gizli kodla yazdığım bazı yerler var, kültür de dahil olduğundan, onları da ayıkladık mı o bölüm tamam. Sırada hangi bölüm olsun? -Merube 89msj 17:32, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Ellerimize sağlık . Yalnız şu kayma işi canımı sıkmıyor değil, onu sonra da halledebiliriz gerçi. Tamamdır kategoriye geçelim. Bu bölüm hızlıca biter diye tahmin ediyorum. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:41, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Kategori:Sanatta alt kategoriye yerleştirilmemiş 80 madde var. Hadi kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:51, 15 Şubat 2009 (UTC)

Sanat Portalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Örnekler çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Örneklerden 5 ya da 1 nolu olanlar olsun bence. Bu arada ing. portallarda kategori bölümü için daha farklı bir kodlama kullanılmış, onları inceliyorum şu anda. 80 maddeyi alt kategoriye yerleştirmemiz gerekmeyebilir. Birazdan yine mesaj atarım, iyi vikiler--Merube 89msj 18:04, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Örnek 1'e ne oldu, yazılar altın rengi olmuş!--Merube 89msj 18:06, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Kategoriler bölümünde değişiklik yaptım. Sonra gerekirse kutu boyutunu küçültmek için ok sistemini yine ekleriz. Bu hali tamam mıdır??--Merube 89msj 18:16, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Son olarak daki Associated Wikimedia (kardeş projeler adıyla portal:tiyatroda da var.) bölümünü ekleyelim mi?? Gerekli mi sizce?--Merube 89msj 18:17, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Örnek 1'in yazısını beyaz da yapabiliriz aslında, yazılar okunmaz mı acaba?? Örnek1 tamamdır, hayırlı olsun. Ellerinize sağlık. Ayrıca yeni sayfalar bölümüne gerek yok artık gibi çünkü yapılacaklar bölümü var. Siz ne dersiniz? Ayrıca yapılacaklar bölümü başlığını daha davetkar nasıl yaparız acaba? Ben çare bulamadım da...--Merube 89msj 18:25, 15 Şubat 2009 (UTC)

Birde Things you can do bölümünün adı ne koyarız hiç fikrim yok. "Yapabileceklerimiz"? --Serhantr 18:26, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Aslında dediğiniz gibi yapabilecekleriniz olabilir. Buyrun yapın gibi oluyor amaca uygun bence. Değiştiriyorum şimdi. İyi vikiler--Merube 89msj 18:28, 15 Şubat 2009 (UTC)

Ek olarak artık seçkin içerik bölümünde kayma yok, ufak bir kodu eksikmiş. O bölümde gizli kodda yazanların hangilerini çıkaralım sizce?--Merube 89msj 18:31, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Gizli kod olarak kalmasınlar bence ya açığa alalım seçtiklerimizi ya da hepsini silelim. Bu arada İlgiliVikiportallar dan sonraki kutucuklar neden iç içe?? Neden acaba?--Merube 89msj 18:39, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Aynı şekilde giriş bölümü de diğer tüm kutucukları içine almış. --Merube 89msj 18:43, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Diğer vikiportallar kutusu hala içte. Acaba neden?--Merube 89msj 18:53, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamam düzeldi şimdi. Giriş bölümü ve konular bölümlerinden hangisine başlayalım? Bir de yeni sayfalar bölümünü kaldırsak mı? Yapabilecekleriniz diye bölüm var ya zaten. Hem diğer seçkin portallarda rastlamadım öyle bir bölüme. Ne dersiniz? İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 20:01, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Harika olmuş ellerinize sağlık. Yalnız kenarlıklar sarı kalmış, size zahmet onu da değiştirir misiniz? Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 21:03, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • 'e şimdi baktım, evet böyle de yapabiliriz. Kodları buna göre yazarız. Çok iyi farketmişsiniz, ellerinize emeğinize sağlık. Şimdi hangi bölüme geçsek? Yoksa kültür portalındaki seçkin içeriği mi dolduralım? Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:11, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Kenarlıklar için elinize sağlık. Beyaz yazıları okuması biraz zor gibi, acaba koyu mavi gibi bir renk mi yapsak? Çok şey istedim yahu Herşey için teşekkürler--Merube 89msj 21:13, 15 Şubat 2009 (UTC)

İmza[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar; imza atmak için iki değişik yol var: birisi tercihlerimde imzanızı çıkmasını istediğin şekilde yazmak, ikincisi de böyle bir imza sayfası oluşturup, onu şablon işaretleriyle ({{) oraya yerleştirmek. Ne ya da nasıl yapmak istediğini bilsem yardımcı olumaya çalışırım.  Levent İleti Katkılar   21:18, 15 Şubat 2009 (UTC)


  • Tamamdır, başka zamana artık. Okulda da kolaylıklar ve başarılar dilerim. İyi akşamlar...--Merube 89msj 21:23, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • İmzanın rengini değiştirmek için şu komutu kullanabilirsin : <font color="#000000"> buradaki renk kodları için de bu sayfadaki renk kodlarını seçebilirsin. İleti eklemek için de.. Neyse dur ben bi deneme yapayım :)

[[Kullanıcı:Serhantr|<font color="#00BFFF"> Serhantr]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Serhantr|<font color="#0000EE">İleti]]

Şu nasıl? : Serhantrİleti Beğenmezsen değiştirirsin.

 Levent İleti Katkılar   21:36, 15 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Vigenere tablosu maddesi açtığınızı gördüm, bir de 2006'dan kalma Vijiner tablosu maddesi mevcut...Bilgi vereyim:) İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 00:41, 16 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba; Böyle bir madde zaten mevcut olduğunu bilmiyordum. Haber verdiğiniz iyi oldu. Emin olmadığım bir konu var: Türkçede Viginere mi yoksa Vijiner mi deniyor? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. -- Serhantr 20:31, 17 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba, google'da Türkçe aradığımızda Vigenere tablosu için 368 sonuç ve İsmet Berkan'ın şu köşe yazısı çıkıyor. Vijiner tablosu için 227 sonuç çıkıyor ki çoğu vikipediden yansıyanlar...Vijiner çizelgesi, vijiner algoritması, vijiner şifrelemesi, vigenere kriptografisi vs kullanımlarda mevcut...Türkçe aramada sadece Vigenere için 1880 sonuç, Vijiner için 234 sonuç gösteriliyor...Bu tabiki basit bir google incelemesi, teknik terim olarak hangisi literatürde bilemiyorum. Ama bana sizinki doğru gibi geldi, en azından daha yaygın...Maddeleri geçmişleriyle birleştirmek gerekebilir...Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 20:43, 17 Şubat 2009 (UTC)

İmza[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Elimden geldiğince tarif edeyim pektabi. Hazırladığınız o mavi kırmızı serhantr formatını, sayfanın en üstünde mevcut tercihlerim kısmından ulaştığınız kullanıcı bilgileri bölümündeki "imzanızın gözükmesini istediğiniz isim" bölümüne yapıştırın. Onun hemen altındaki "ham imza" kutucuğunu da işaretledikten sonra, değişiklikleri kaydedin ve sayfanın en altında yazan yönergeye göre artık hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız shift e basılı olarak sayfayı yenileyin. Böylece ayarınız kaydedilecektir. Son olarak deneme tahtasında bir antrenman yapabilirsiniz. Umarım başarılı olur. Sorun olursa tekrar msj atarsınız. Kolay gelsin, sevgiler.--Ahzaryamedmesaj 19:50, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • evet html de problem var demek ki, sanırım benzer sorunu ben de yaşamıştım ama şimdi nasıl düzenledim hatırlayamadım. Bana mavi kırmızı serhantr nin html sini gönderebilir misiniz eğer sakıncası yoksa, ben nasıl düzenlemişim de olmuş bakacağım.--Ahzaryamedmesaj 20:02, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • benimkinden örnekle yeni html: [[Kullanıcı:Serhantr|<font color="#00BFFF"> Serhan</font>]][[Kullanıcı mesaj:Serhantr|</sup><font color="#FF1493">tr</font></sup>]] ... tercihlere bir de böyle kesip yapıştırın isterseniz. Başta ve sondaki nowiki ibarelerini kaldırmayı unutmayın.--Ahzaryamedmesaj20:25, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Artık olması lazımdı ama benim unuttuğum bir detay var muhakkak. İsterseniz benden daha tecrübeli vikipedistlere danışın bir de. Umarım bir an evvel başarırsınız. Yardımcı olamadım kusurabakmayın. İyi çalışmalar.--Ahzaryamedmesaj 20:36, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • İmza konusu çözümlenmiş tebrikler.--Ahzaryamedmesaj 14:13, 20 Şubat 2009 (UTC)

Portala Devam[değiştir | kaynağı değiştir]

Tabi başlayalım. Nerden başlayalım dersiniz?--Merube 89msj 19:55, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Tamam. Daha sonra da şu konular başlığını halledelim isterseniz. Öncelikle seçkin içerik bölümünden başlıyorum kültür portalındaki. Klay gelsin, iyi çalışmalar. Bu arada imzanızı değiştirmek istiyorsunuz galiba. Sorunu çözebildiniz mi?--Merube 89msj 20:01, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Şimdilik ekledim olabilecek her maddeyi. Bunları ve sanat portalındaki seçkin içerikteki maddeleri temizlemeye başlayalım isterseniz. Ne dersiniz? Bu arada kültür portalı kategoriler bölümü için de ellerinize sağlık. Birazdan Seçkin resimlere başlıyorum... İyi vikiler--Merube 89msj 20:31, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Sanat portalının kutu ve yazı rengi harika olmuş, ellerinize sağlık. Dahil konular için diğer dillerdeki portalları inceliyorum, birazdan yine mesaj atarım. Yeni imzanızı en kısa zamanda görebilmek umuduyla...--Merube 89msj 20:37, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Seçkin içerik maddelerini biraz da olsa düzenledim, gizli kod kalmadı. Biraz daha çıkaralım mı, yoksa böyle uygun mudur? Zaten konuların kapsamına kati olarak karar verdikten sonra da göz atarız. Yine de bakabilir msiniz?--Merube 89msj 20:59, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba; kodlarda en küçük bir boşluk, yanlış yere yazma ya da bir nokta hatası bile hata kodu verir. Nasıl bir sorun çıkıyor? En iyisi sana bir imza sayfası oluşturalım ne dersin? Olmasını istediğin imzayı buraya yaz, kaydet, F5 tuşuna bas, sonra da tercihlerimdeki yere {{Kullanıcı:Serhantr/imza.js}} bunu aynen yapıştırıp kaydet. Bir dene bakalım..  Levent İleti Katkılar   21:05, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Peki o zaman, şimdilik tamam sanat seçkin içerik, kültür portalında da seçkin resimler kaldı geriye sadece. Şablon:Tiyatro portal, gibi örneklerde görüldüğü gibi bir şablon oluşturalım mı ne dersiniz? Yeni imzanız da hayırlı olsun... Nice vikiyıllara--Merube 89msj 21:16, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Şablon:Sanat portal oluşturdum, ancak resim soluk kaldı gibi ne dersiniz? Kültür portalı için hangi resmi kullanalım?--Merube 89msj 21:34, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • kültür-taslak şablonunda da kullanılan, Resim:Museum template.gif şu resim olur mu? Sanat portalı için değişikliği yapıyorum o zaman. Daha güzel resimler bulursak şayet değiştiririz zaten. Böylece bu da tamam.. Yalnız hala kültür portalı SRlerini doldurmadım, ona başlayayım. Yalnız, kültür çok geniş bir konu olduğundan nasıl yapacağımızdan pek emin değilim açıkçası. Kültür başlığı altında ralli resmi bile var, tabi onu koymayız. O nedenle diğer başlıklar altındaki resimleri de incelemek yerinde olur. Özellikle yer/mekan gibi başlıklar altındakileri. Daha sonra hangi başlığa geçsek? Konular mı giriş bölümü mü? --Merube 89msj 22:01, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Daha güzelini buluncaya kadar bununla idare ederiz artık. Bu SR konusu biraz sıkıntılı açıkçası. Buraya eklemelere bir türlü başlayamadım Üzgün. En kısa zamanda ilgilenmeye çalışacağım. Bundan sonra konuları da hallettik mi geriye sadece giriş bölümleri kalıyor. Gündemdeki maddelerin o kadar da acelesi yok. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:36, 20 Şubat 2009 (UTC)

Seçkin resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu arada sanat portalında da SR'lerde eksiklikler kalmış. Vikipedi:Seçkin resimler/İnsanlar'da Chopin gibi kişilerin fotoğrafları var. Buradan sanat portalına da eklemeler yapıyorum şimdi, gözümden kaçanlar olabilir, bir de siz göz atar mısınız size zahmet. Çok teşekkür ederim şimdiden, iyi vikiler--Merube 89msj 17:14, 20 Şubat 2009 (UTC)

Aynı şekilde inka mimarisi örnekleri gibi resimler mevcut Vikipedi:Seçkin resimler/Mekânlar'da. Bu bölüme de hem kültür hem sanat portalı için incelememiz lazım. Bu arada eklemeler yaptım seçkin içeriklere her iki portalda da. Vaktiniz olunca bakabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Merube 89msj 19:05, 20 Şubat 2009 (UTC)

  • Evet o resimlerde çok kararsız kalmıştım. Sosyolojiyi kapsayıp kapsamayacağımıza karar verememiştim. Tabi çıkarabiliriz. Ayrıca SR daha eklenecek çok resim var. Bilhassa mekanlar altbaşlığı altında. Siz portala eklenmiş mevcut SR'lerden gereksiz olduğunu düşündüklerinizi lütfen çıkarın. Kültür portalı için nasıl bir kısıtlama yapmalıyız sizce? Hangi ana başlıkları kapsamalı? Ne dersiniz? İyi vikiler--Merube 89msj 16:35, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Kültür portalı söz konusu olduğunda kısıtlama yapmak hakikaten de çok zor. En iyisi konular ve giriş üzerinde çalışmaya başlayalım, böylece portalın sınırları da yavaş yavaş belirlenir. Ne dersiniz?--Merube 89msj 19:24, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Abraham Lincoln, insan hakları vs. konular kültür portalına dahil olacak mı? Giriş bölümlerini de artık taslak olarak da olsa açmaya çalışacağım. Kesin birşey ne yazık ki söyleyemiyorum. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:10, 21 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu ve şu çalışmalarınızın beni çok heyecanlandırdığını ve umutlandırdığını söylemek istedim sadece. Merube'yle yukarıdaki yazışmalarınız da bizim şu portalı açtığımız dönemde yaptığımız hazırlıkları ve konuşmaları hatırlattı. Bu alanları geliştirmeye yönelik çaba ve planlarınız için teşekkürler. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 19:30, 20 Şubat 2009 (UTC)

Kültür/Sanat Portalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamdır. O zaman Malcolm X vs. çıkarmak lazım heralde. Giriş bölümünü öncelikle ing. vikiden direkt çevirip, yapısını oluşturup sonra eklemeler yapıp son haline getirebiliriz isterseniz. Ne dersiniz? --Merube 89msj 20:40, 21 Şubat 2009 (UTC)

Tamamdır, birazdan yine mesajlaşırız. İyi vikiler--Merube 89msj 20:44, 21 Şubat 2009 (UTC)

  • Mesajınızı yeni farkettimi kusura bakmayın. Kabaca sanat portalının giriş bölümünü çevirdim. Kültür portalına da beraber başlayabiliriz şimdi. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:11, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben de çok şaşırmıştım. Şöyle idi loosely translated, means "arrangement". Olmadı o kısmı değiştiririz--Merube 89msj 21:20, 21 Şubat 2009 (UTC)

Bu arada, ing. halinin tamamı şu--Merube 89msj 21:22, 21 Şubat 2009 (UTC)

  • Sanat olarak değiştirmek daha doğru diye düşünüyorum. İng. vikideki hatalı gibi bence. Kültür portalının girişine de bir an evvel başlayalım isterseniz. Bir de şu sayfaya bakın Vikipedi:Seçkin portal adayları isterseniz. İyi çalışmalar--Merube 89msj 21:37, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • . Harika bir cümle olmuş. En iyisi nerden ars şu anlama gelir demeyelim. ars tan köken alır demek kafi bence. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:55, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık, kültür portalı girişini yazmışsınız. Kırmızı bir link var o resim amaçlı mı? Böylece girişler de bitmiş oldu hayırlı olsun --Merube 89msj 22:28, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Konulara başlayalım mı, ne dersiniz? Diğer bölümlerin hepsi sıklıkla güncellenmesi gereken bölümler--Merube 89msj 22:29, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • O halde kültür portalında giriş bölümüne bir resim eklesek mi, ne dersiniz?--Merube 89msj 22:35, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Diğer vikilerde kültür portalında girişte kullanılan resimleri tarıyorum. Fransızca vikideki resim güzel gibi ama türkçeleştirmek lazım. Biraz daha araştırıp daha güzel resimler bulabiliriz sanıyorum. Ne dersiniz --Merube 89msj 22:47, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Üstünde yazan yazıyı türkçeleştirebilsek ya da en azından silebilsek keşke. Yoksa fena resim değil. Biraz büyük gibi aslında biraz kessek, hem yazı gider hem de boyut küçülür. Olur mu? --Merube 89msj 23:05, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamamdır. İyi geceler, hoşçakalın--Merube 89msj 23:23, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Resmi biraz küçültürsek tamamdır bence, ellerinize sağlık. Ama bu hali fazla büyük, girişteki açıklayıcı yazılar göze bile çarpmıyor. Küçültelim mi boyutunu? Ayrıca üstüne yazı yazmaya gerek yok bence siz ne dersiniz?--Merube 89msj 15:46, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Resmi biraz daha sola alıp, yazıları da sağına yazsak nasıl olur? Beğenmezsek tekrar değiştiririz. Ne dersiniz?--Merube 89msj 16:22, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Güzel olmuştu ama ufak bir değişiklik daha yaptım, nasıl olmuş?--Merube 89msj 16:35, 22 Şubat 2009 (UTC)

Kısayollar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Levent abi ve Mach'e de sordum bunu siz ne dersiniz. Vikipedi:Seçkin portallar'ın kısayolunu VP:SP yapmak istedim ancak bu kısayol halihazırda kullanılmakta. Vikipedi:Silme politika'sının kısayolu olsa da, vp:sm, vp:sl gibi daha klasik bir kullanım olduğundan seçkin portalların kısayolu da vp:sp yapmak daha mantıklı gibi. Nasıl bir çözüme gidilebilir sizce? Ayrıca şablon:ESP ve şablon:SPA da ispanya bayrağı için kullanılan şablonlar ancak bunlar daha yaygın/bilinen kullanımlar olduğundan bizim eski seçkin portallar ve seçkin portal adayları şablonlarına yeni adlar bulmak uygun olur heralde. Levent abi Şablon:ESSP'yi önerdi mesela çok tuttum, o tamam. Ancak Şablon:SPA ve VP:SP ne yapsak kararsızım. Bunları nasıl halledebiliriz sizce? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:00, 22 Şubat 2009 (UTC)

  • Haklısınız öyle de yapılabilir ama bence VP:SM, VP:SL gibi bu da VP:SP olmalı. silme politikası sayfasının kısayolunu da değiştirmek nasıl olur bilemiyorum, belki de ayrım sayfası yapılmalı?? O konuda çok kararsızım doğrusu. Peki diğer şablon nasıl olabilir şablon:SPA (seçkin portal adayları için şablon) ??--Merube 89msj 17:06, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Şablonu o şekilde yaparım şablon:SPOA olarak. VP:SPA da sorun yok aslında, o direkt seçkin portal adayları sayfasına gidiyor. VP:SPO olabilir çift kısayol için, onu da ekliyorum şimdi. VP:SP kısayolunu kullanamamak kötü ama ne yapalım Üzgün . Şimdi onları da düzeltiyorum, ilginiz için çok teşekkürler. Bu arada portal konusunda şimdiki çalışma konular değil mi?--Merube 89msj 17:18, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • 1 saat sonra görüşmek üzere --Merube 89msj 17:30, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Kontrol amaçlı söylemiştim, eksik bir yer falan var mı sizce?--Merube 89msj 19:23, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamamdır o zaman. Konular bölümüne başlıyor muyuz? --Merube 89msj 19:25, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Öncelikle ing. vikideki konuları yazalım, sonra aklımıza geldikçe ekleriz ne dersiniz? Ayrıca biçim için ing. seçkin portalları da incelemek lazım gibi. Ne dersiniz?--Merube 89msj 19:33, 22 Şubat 2009 (UTC)

Konular[değiştir | kaynağı değiştir]

buradan bulmuştum. Seçkin diye oradan bakmak biçim açısından daha doğru gibi gelmişti. O biçimi kullanıp, gösterdiğiniz sayfadaki konuları eklersek olur bence. Sizce?--Merube 89msj 19:52, 22 Şubat 2009 (UTC)

  • Peki. Ben de o sırada, seçkin aday gösterebilmemiz için gerekli şablonları oluşturuyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 20:00, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Ellerinize sağlık, konu başlıkları güzel olmuş. Altbaşlıkları eklemeye başlayalım mı?--Merube 89msj 20:30, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Konuları edebiyat portalındaki gibi sola tarafa taşıdım, böylece düzen daha uygun olur heralde. Uygun olmuş mu?--Merube 89msj 20:37, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Sınıflandırmayı biraz değiştirdim, ama ana başlıklar kırmızı kaldı. Eski haline mi çevirelim böyle mi kalsın? Diğer türlü fazla uzayacak gibiydi de. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:11, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Açıkçası kolaya kaçmak istemiştim . Konu sayısı daha az olacaktı. Aslında ana başlıklara iç bağlantı vermelimiyiz ki? Vermezsek sorun olmaz gibi. En azından şimdilik idare eder. Diğer türlü çok ayrıntıya girmek lazım bence. Edebiyat tarihi diye bir maddemiz bile yokken cesaret edemiyorum doğrusu. Siz ne dersiniz?--Merube 89msj 21:20, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Dediğiniz gibi yaptım, oldu gibi böyle. Eksik başlık kalmış mı?--Merube 89msj 21:24, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamamdır. Peki mavi olduğu halde, benim gözümden kaçan başlıklar var mı? Mesela şimdi kurgu'yu farkettim. hangi anabaşlık altına alalım?--Merube 89msj 21:26, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Sinemanın yanına alıyorum o zaman. Dramatik sanatların yanına. yoksa afiş, fotoğraf gibi görsel sanatların yanına mı alalım?--Merube 89msj 21:29, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Sinema dramatik sanatlarda duruyor o zaman. Peki kurgu? yeni medya sanatları konusuna şimdi bakıyorum--Merube 89msj 21:36, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Aslında kurguya ayriyetten gerek yok. yeni medyalara şimdi bakıyorum --Merube 89msj 21:37, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Halihazırda türkçe vikide bulunan dijital sanat maddelerini de ekledim. Başka?--Merube 89msj 21:40, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Başka aklımıza gelen şeyleri de sonradan ekleriz artık. Sırada hangi bölümler var??--Merube 89msj 21:44, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • . Kültür portalını da yaptık mı, sadece güncel maddeler geriye kalıyor. Bu arada mekanlar kısmındaki SR'leri eklemedik daha değil mi... Bir de o iş var. Ayrıca kültür portalı için kutucukların rengi bu şekilde mi kalsın? sanat portalı gibi bir renklendirmeye mi gidelim ne dersiniz?--Merube 89msj 21:48, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Şimdi farkettim, moda tasarımını da almamışım konulara. hangi ana başlığa girer o? Girişte belirtilen başlıklardan başka eksiklikler var mı gözünüze çarpan?--Merube 89msj 21:54, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Moda konusunu unutmayalım, başka atladığım başlıklar var mı?. Kültür konusunda ise portal listeleri sayfasında altında yazan portallardan esinlenerek birşeyler yapabiliriz. Ben birazdan ayrılıyorum vikiden, enerjim bitti ne yazıkki . Belki ilerleyen saatlerde tekrar gelirim ama zayıf ihtimal. Görüşmek üzere iyi vikiler--Merube 89msj 22:12, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Ellerinize sağlık. Bence şimdilik hepsini ekleyelim; gerekirse bir kısmını anasayfada göstermez devamı butonunu ekleriz. Hele konuları belirleyelim daha rahat hareket ederiz. Sanat portalında plastik ve görsel sanatlar başlıkları hemen hemen aynı şey aslında ama anlaşılıyor değil mi demek istenen? Ayrıca eksik başlıklar var mı gözden kaçan? Bana birşeyler eksikmiş gibi geliyorda. Kültür başlıkları konusunda şimdi ilgileniyorum iyi vikiler--Merube 89msj 18:02, 23 Şubat 2009 (UTC)
  • Ayrıca sanat portalının seçkin içerik bölümüne eklemeliyiz mekan resimlerini, mimari sonuçta. Vakit buldukça size zahmet onla da ilgilenebilirseniz çok sevinirim. Herşey için teşekkürler iyi vikiler--Merube 89msj 18:04, 23 Şubat 2009 (UTC)
  • Bazı eklemeler yaptım, ayrıca [3] ve daha özet olan[4] buralardan da kültür başlığı altındaki portallara göre de eklemeler yaparız. Gözümüzden kaçan şeyler olmamasını sağlar en azından. Tekrar iyi vikiler, görüşmek üzere hoşçakalın--Merube 89msj 19:17, 23 Şubat 2009 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Kültür portalı hayırlı olsun. Kolaylıklar dilerim. Ancak seçkin ve kalteli içerik bölümü gözüme takıldı. Sinema ile ilgili seçkin ve kaliteli maddeler ve listeler de girebilir diye düşünüyorum. Bir de kaliteli çizgi roman maddesi var.--Olağan Şüpheli 19:14, 23 Şubat 2009 (UTC)

Küçük bir şeyler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Serhantr; Çalışmalarını ilgiyle izlediğimi, takdirlerimi belirterek başlamak istiyorum.. Ücretsiz bilgiye ulaşacak insanlar ve gönüllülük kavramına inananlar, katkılarından ötürü sana müteşekkir olacak. Biliyorum biraz fazla resmi bir giriş oldu . Gelelim yazma konuma: Senin için birer kolay kullanım sayfası oluşturdum: User.js ve edit.js Muhtemelen bu iki sayfaya bir daha dönüp bakmayacaksın.. Ancak işine yarayacaklar. Önce klavyende (F klavye ise) ctrl ve F5 tuşlarına birlikte basarak bilgisayarının önbelleğini boşalt. Sonra da son değişikliklerden herhangi bir madde ve herhangi bir anonim kullanıcı mesaj sayfası seçerek her ikisinde de değiştir sekmesine tıkla. Sayfalarında üst ve yan menülerinde bazı kolay kullanım fonksiyonları oluştuğunu göreceksin. Çalışmaz ya da kullanamazsan bana tekrar bildir, halledelim. İstemezsen silebiliriz de. fonksiyonlardan bazıları çalışmayabilir; dert etme, onlar hizmetlilere ait sekmelerdir. Bir de mesaj sayfanı arşivlemen için buraya tıklayabilirsin.
Umarım iyi günlerde kullanır ve daha bir çok olumlu katkılarda bulunursun. Sevgi ve saygılarımla.  Levent İleti Katkılar   22:38, 23 Şubat 2009 (UTC)
  • Çok hoş bir sürpriz.. teşekkür ederim. Geçen yıl köy çeşmesinde paylaşmıştım ama bu yıl "zaman kaybı" diye düşünüp paylaşmamaya karar vermiştim. Tekrar sağol Serhan, bu arada bak bakalım kısa yolları çalıştırabilecek misin?  Levent İleti Katkılar   06:19, 24 Şubat 2009 (UTC)

Portallar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elinize sağlık, eklemeler için. Seçkin sinema maddelerini hem kültür hem de sanat portalına almak daha uygun olur bence. Olur mu? İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 14:43, 24 Şubat 2009 (UTC)