Kullanıcı:LostMyMind/deneme tahtası/Yarın2 + 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonlar son halini göstermiyorsa: Önbelleği temizle

Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi

Nuckelavee, Orkney mitolojisinde at ve insan unsurlarını birleştiren at benzeri bir şeytandır. Kökenleri İskandinav mitolojisine dayanır, İngiliz halkbilimci Katharine Briggs nuckelavee'yi İskoçya'nın Kuzey Adalarındaki tüm şeytanların "en iğrenci" olarak adlandırır. Nuckelavee'nin nefesinin ekinleri soldurduğu ve çiftlik hayvanlarını hasta ettiği düşünülüyordu ve bu yaratık ağırlıklı olarak denizde yaşayan bir canlı olmasına rağmen karadaki kuraklık ve salgın hastalıklardan da sorumlu tutuluyordu. Nuckelavee'nin karada göründüğü halinin görsel bir tasviri, onunla yüzleştiğini iddia eden bir adalı tarafından verilmiştir, ancak yaratığın görünüşünün ayrıntılarını açıklayan anlatımlar tutarsızdır. Diğer birçok deniz canavarıyla ortak olarak tatlı suya tahammül edemez, bu nedenle peşinde olduğu kişilerin ondan kurtulmak için sadece bir nehir veya dereyi geçmesi gerekir. (Devamı...)
Marcus Annius Verus Sezar (162 veya 163 - 169), Roma İmparatoru Marcus Aurelius ve İmparatoriçe Annia Galeria Faustina'nın 13 çocuğundan 12.'sidir. Annius, 12 Ekim 166'da kardeşi Commodus ile birlikte imparatorluğun ortak mirasçıları olarak ilan edildi. Annius, 10 Eylül 169'da yedi yaşında kulağının altındaki bir tümörün çıkarıldığı ameliyatın komplikasyonları nedeniyle öldü. Onun ölümü üzerine Commodus tek mirasçı oldu. Marcus Annius Verus, 162 veya 163 yılının sonlarında, Marcus Aurelius ve Annia Galeria Faustina'nın oğlu olarak doğdu. Babası Marcus Aurelius'un adı olduğu için ona Marcus Annius Verus adı verildi. 12 Ekim 166'da, Romalıların Lucius Verus'un Part Savaşı'ndaki zaferini kutladıkları bir ziyafet sırasında, ağabeyi Commodus ile birlikte, Roma İmparatorluğu'nun ortak mirasçıları olarak sezar oldular. O sırada Annius üç, Commodus beş yaşındaydı. (Devamı...)

26 Nisan:

Hall etkisi
Hall etkisi
Elektron akışını gösteren Hall etkisi diyagramı.

Kısımlar: 1. Elektronlar 2. Hall elementi veya Hall sensörü 3. Mıknatıslar 4. Manyetik alan 5. Güç kaynağı

Açıklama: A çiziminde, Hall elementinin üst kenarı negatif yükle (mavi renk ile gösterilen), alt kenarı ise pozitif yükle (kırmızı renk) yüklenir. B'de ve C'de elektrik akımı veya manyetik alan terslenmiş olup, kutuplanmanın terslenmesine neden olmuştur. Hem akımı hem de manyetik alanı terslemek (çizim D) Hall elementinin yine üst kenarının negatif kutuplanmasına neden olur.

Üreten: Peo

4 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
2 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
1 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
500 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri:
250 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri: