Kullanıcı:Levent/Arşiv: 30 - 31

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam, abi. Hırkatepe, Beypazarı ‎ve Keltepe, Beypazarı maddelerinin telif sorunu yok mu ?‎ Kopyalayıp yapıştıran kullanıcı bir hizmetliye e-posta yoluyla açıkladığını söylüyor ama kontrol edildi mi ? Takabeg ileti 08:27, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar cümleten.. OTRS maillerine bakan arkadaş Mach idi, fakat o da kayıplarda maalesef. Belki Noumenon biliyordur, ona bir sormalı. Fakat burada gene de minik gibi görünen fakat çok önemli bir detayı atlıyoruz sürekli olarak. O da şu: kullanıcı her ne kadar "billahi benim sitem, kankamın sitesi vallahi" dese de, alıntılayabileceği miktar %10 u geçemez. Yani sitesine GÖBL etiketi koysa da, kopyala-yapıştır yapamaz. Kullanıcılara bunu hatırlatmayı unutuyoruz hep. Kolaylıklar.. --M.M.ileti 08:46, 19 Temmuz 2009 (UTC)

merhaba, reklam ya da ticari amaçlı değildi eklediğim sayfalarım, sadece içeriğe katkı sağlamak amacıyla eklemiştim. reklam/ticaret diye değerlendirilebileceğini düşünmemiştim. iyi çalışmalar. Kazım Çapacı Bu imzasız yazı Capacikazim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

mesaj nereden yazılır anlayamadım :) umarım size ulaşır ilgi ve duyarlılığınız için teşekkür ederim kolay gelsin sevgi ve saygıyla kazım çapacı


yavaş yavaş kullanmayı öğreneceğim sanırım :) böceklerden sadece kınkanatlılar takımı yazılmış zaten. zaman bulduğumda diğer takımlar hakkında bir şeyler yazayım bu durumda :) her bir böcek takımı için ayrı sayfam var neredeyse, o takımların sayfalarına linklerimi vermemem mi uygun olur. sadece böcek maddesinde mi dursun? imzam da olmuştur umarım sevgiyle... --Capacikazim 09:42, 19 Temmuz 2009 (UTC)

kullanıcı adım[değiştir | kaynağı değiştir]

yeniden merhaba kullanıcı adımın capacikazim şeklinde değiştirilmesi mümkün mü (Capacikazim yerine). -bunu soracağım bir bürokrat bulamadım :) - sevgiyle... Kazım ÇAPACI 10:08, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Reticulum (takımyıldız)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Fcn, yeniden katkılarını görmek güzel. Takımyıldız da geri gelerek yeniden göğü ışıtmaya başladı. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   07:15, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • teşekkür ederim Levent, her ikisi için de. -- fcn (m) 10:50, 19 Temmuz 2009 (UTC)

merhaba hemiptera başlığıyla bir madde açtım. "yarımkanatlılar" adıyla arandığında da bu sayfaya (hemiptera) yönlendirilmesi için ne yapmalıyım?

teşekkür ederim Kazım Çapacı -- 11:51, 19 Temmuz 2009 (UTC)

) çok teşekkür ederim

Capacikazim 11:59, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Levent iyi ki geldin. Bu maddede bir değişiklik savaşı var ve Sultaniman adlı kullanıcı Kirmiziadama uyarı mesajı gönderdi, son kez uyarıldın falan bende çıkardım. Ayrıca yapmamaları gerektiğini tartışarak çözmeleri gerektiğini söyledim. Benim mesaj sayfamda bulabilirsin. Yetkim yokmyş tartışamlara yönetemezmişim falan bir inceler misin, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 16:05, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Fenerbahce sayfasinda Sultaniman surekli yazilar siliyor, Istanbul Ligi sayfasinda surekli gercekleri siliyor, kaynaklari bosverip siliyor, Fenerbahce sayfasini koruma altina alsak bence daha iyi olur. KirmiziAdam 16:18, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Bakarmısın 3gk ihlal etme uyarısı yaptım diye bana uyarı şablonu gönderdi. Lütfen sen kaldırırmısın sonra karışıklık oluyor. --C. Jones msj 16:19, 19 Temmuz 2009 (UTC)


Uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Bey bana uyarı vermişsiniz. Ancak olayın asıl müsebbini görmezden gelmişsiniz. Kullanıcıların kişisel mesaj sayfasının bir başka kullanıcı tarafından değiştirilmesi vikipedi politikaları ile örütüşüyor mu? Size tarafsız olmanız gerektiğini hatırlatıyorum. SelamlarSultaniman 16:20, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Kukla[değiştir | kaynağı değiştir]

Burada bir kukla davası vardı ve Noumenon'un denetlemesi sonucu onaylandı. Teşekkürler.--C. Jones msj 16:46, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Tekrar merhabalar Levent. Senden bir istekte bulunacağım. Bu madde birçok anonim kullanıcı tarafından değişikliğe uğramış ve içinde hertürlü küfür ve anlamsız cümleler mevcut. Maddeyi geri alamadım çünkü kimin değişikliğine getireceğime karar veremedim. Bir bakarsan iyi olur, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 19:51, 19 Temmuz 2009 (UTC)

selamlar levent bey ön izleme yaparak serdarlı tortum sayfasını yapmaya çalışıyorum beceremiyorum
zor geliyor ne tavsiye edersiniz... Bu imzasız yazı 78.166.147.120 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Pardon ya linki vermeyi unutmuşum afedersin =) Ama Metal düşünceyi okumayı biliyor galiba, [1], iyi çalışmalar..--C. Jones msj 19:57, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Tootsie[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Levent,
Tootsie çok güzel bir seçim, elinize sağlık. Hata-eksik ne demek, o kadar yoğunluğunuz arasında (biyografiler, tiyatro, kitap, hizmetli olarak göreviniz, 1200 madde, 100 bin entry vb) sinemaya da vakit ayırmışsınız, sizin işiniz çok daha zor, çalışkanlığınıza hayran olmamak elde değil. Bir vikipedistle yazışırken ona, "madde girerken kendim de birşeyler öğreniyorum" demişsiniz. Bu düsturunuzu çok tuttum ve ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Tootsie'yi bir ara tekrar seyretmeyi düşünüyorum, o zaman maddeye daha doyurucu katkıda bulunabilirim. Saygılarımla, iyi çalışmalar.--docbaba 20:39, 19 Temmuz 2009 (UTC) Docbaba mesaj

Mütevelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Levent. Bu Mütevelli Heyeti seçimler varmış Mütevelliler ne işe yarar bir bilgin var mı acaba? Vikipedi'nin yönetimi falan mı veriliyor. Açıklarsan sevinirim, kolay gelsin..--C. Jones msj 18:13, 20 Temmuz 2009 (UTC)

  • Levent abi eğer kabul edersen bu zor sıcak günlerinde bir sorum daha olucak. Adaylık (görmezden gel) için 18 yaşını doldurmak gerek diyor. Fakat ben 27 temmuzda 18 yaşını dolduruyorum. Adaylık başvurunuzu 6 Temmuz 2009 00:00 (UTC) ile 27 Temmuz 2009 23:59 tarihleri arasında yapın. Adaylık başvurum geçerli olur mu? Şaka değil bir şansımı denemek istiyorum :)--C. Jones msj 18:22, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yok hayır seçilmekten değil maksat ismimiz gözüksün, bir Türk'ün de imzası olsun. Sanırım Türk'lerden aday yok şu ana kadar. Neyse bu sıcakta rahatsız ettim seni, iyi akşamlar..--C. Jones msj 18:34, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tamam abi öylede bunu kim yapacak. Ben her zaman desteklerim fakat malesef öyle birisi yok ve zor olur. Aslında sen üye ol biz sana Türkçe Vikipedi olarak bütün oyu verelim. Kazanman çok kolay olur. Birde fotoğraf lazım tabi =)--C. Jones msj 18:41, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Hızlı silme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar, 2 gün önce İHL Sözlük maddesini ansiklopedik olmadığı için silmişsiniz. Ben kaydadeğer olduğunu göstermek için yeterince kaynak eklediğimi düşünüyordum. Mesela, bu site günlük girilen ortalama entry bakımından katılımcı sözlükler arasında 3. sırada. Bu listede 4. olan İTÜ Sözlük ve 34. olan Bilgi Sözlük hakkında Vikipedi'de madde var. Bir çok gazete ve köşe yazarı siteyi konu alan haberler yapmış. Bunların hepsini kaynak göstererek belirtmiştim. Yine de kaydadeğer olmadığını düşünüyorsanız SAM gösterebilirdiniz. Tek kişinin kararıyla silinemeyecek kadar kaynaklı bir madde olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Oğuzhan 07:55, 21 Temmuz 2009 (UTC)
  • Aslında bu tip sözlüklerin tümünün ansiklopedik olduğuna inanmıyorum. Bu nedenle de bir kullanıcının silinmek üzere işaretlediği İHL sözlükle birlikte başka sözlükleri de sildim.  Levent İleti Katkılar   17:07, 21 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tekrar, selamlar. Daha önce bu tip sözlüklerin tümü silinmeye aday gösterilmiş, ancak belli bir karara varılamamış. Bir kısmı silinmiş bir kısmı kalmış. Silinenen sözlüklerin (3 Harf, Ankara, Ar-Ge, Bilişim, Birebir, Çınar, Ezik, Nedir.Net sözlükleri) hepsinin silinme nedeni "ispatlanmamış kayda değerlik" olarak görülüyor. Kalanlara baktığımda dış bağlantılarda siteyi konu alan gazete ve dergi makaleleri vardı. Sanırım kayda değerliğini ispatlayıp, sayfayı silinmekten kurtaran da bu. İHL Sözlük henüz 3-4 ay önce kurulmuş bir site olmasına rağmen sayfanın kaynakçası ve dış bağlantılarında 7-8 tane Hürriyet, Habertürk, Yeni Şafak vs. gibi gazetelerdeki siteyi konu alan haber ve köşe yazıları vardı.

Bu tip sözlüklerin tümünün ansiklopedik olduğuna inanmadığınızı ve bu sayfayla bereber başka sözlükleri de sildiğinizi söylemişsiniz. Kayıtlara baktığımda bu sözlüklerden Bilgi Sözlük'ü önce silip ardından geri getirdiğinizi gördüm. İHL Sözlük maddesi de en az Bilgi Sözlük maddesi kadar Vikipedi standatlarına uygundu. Bu kadar emek harcadığım bir maddenin; tartışma sayfasında görüş belirtme, kayda değerlik etiketiyle diğer kullanıcıların dikkatini çekme veya SAM gösterme yolları hiç düşünülmeden doğrudan HS ile silinmesinin ciddi bir problem olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla.--Oğuzhan 20:47, 21 Temmuz 2009 (UTC)

  • selam, madde kayda değerlik açısından ortada. oğuzhan'ın itirazını da gözönünde bulundurarak geri getirip gerekirse tartışmaya açmakta yarar var. kolay gelsin. --ki bl 21:14, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Ziyaret[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Abi, son günlerde Vikipedi'de daha fazla bulunmama rağmen görüşemedik. Uğrayıp 'nasılsın?' diyeyim dedim. Geldiğinde çayını daha fazla soğutmadan iç lütfen.  Brk ileti 14:47, 21 Temmuz 2009 (UTC)
  • Sevgili Brk, yine bana vefasızlığımı anımsatmak zorunda mıydın? İyi ki sen telafi ediyorsun bu durumu. Sağ ol arkadaşım. Çay tazecik ve demi çok yerindeydi, mis gibi geldi. 4. Murat yasakları gelmeseydi ben de sana meyveli nargile ısmarlayacaktım.. :) Çok teşekkürler. Sevgilerimle...  Levent İleti Katkılar   17:07, 21 Temmuz 2009 (UTC)
  • Vefasızlık olur mu! Sen benim en vefalı dostlarımdansın Levent Abi. Herşey için ben teşekkür ederim. Çayı beğenmene sevindim. IV. Murat yasakları beni vur(a)madı. Ama bir elmalı nargileye de hayır demezdim hani...  Brk ileti 08:41, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi, nasılsın? Hazır buralardayken bir hal hatırını sorayim dedim. Galiba bir ara KM-SM ile ilgili bir konuşma yapmıştık da köy çeşmesine falan taşımış mıydık konuyu? Taşımadık diye hatırlıyorum gerçi, ben tatilde olduğum için :), rica etsem siz taşıyabilir misiniz oraya konuyu? Hem hal hatır sormuş hem de bir soruyla sizi yormuş oldum böylece :))). İyi vikiler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 01:46, 22 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhabalar Merube, söz konusu madde zaten KM dğeilmiş, Homonihilis gerekli düzeltmeyi yapmış. Tartışma için ne yazık ki zamanım yok, istersen sen tatilden dönünceye kalsın :)  Levent İleti Katkılar   04:51, 22 Temmuz 2009 (UTC)

O zaman hiçbir acelesi kalmamış konunun :)). Bilahare hallederiz artık abi, iyi vikiler, görüşmek üzere--Merube 89msj 07:55, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Rehber Ansiklopedisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Uçak maddesi Rehber Ansiklopedisinin kopyası. Bu Rehber Ansiklopedisi VP:KAYNAK'taki listede yok. Ne yapsak ? Takabeg ileti 04:52, 22 Temmuz 2009 (UTC)

  • Madde geçmişi uzun uzun incelenmeli. Telifsiz sürüme döndürülmesi gerekiyor. Zamanı olan bir arkadaş ilgilenebilir sanıyorum. İyi bir gün dileğiyle.  Levent İleti Katkılar   04:55, 22 Temmuz 2009 (UTC)
P.S. Burda iznin alındığı yazılıyor da... Gerçekten öyle ise o ansiklopedinin diğer maddeleri de aktaralım mı ? Takabeg ileti 04:58, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent abi, bu madde sık sık vandalizme uğruyor. Acaba korumaya alırmısın? (En azından kayıtlı olmayan IP lerden kurtulalım sürekli sayfayı tahrib ediyorlar.) Bu imzasız yazı Mehmet Berat BURSA (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent abi. Tamda bana uygun Barnstar için çok teşekkürler :) İyi çalışmalar.. --C. Jones msj 18:45, 22 Temmuz 2009 (UTC)

  • Padon imza atmayı unutmuşum. Ayrıca bir sorum olacak. Buradaki gibi yanlış verilen lisanslar için ne yapmak gerekir. Herhalde bu amblemin üreticisi o kullanıcı olmaz.--C. Jones msj 18:46, 22 Temmuz 2009 (UTC)

epilepsi/şizofreni[değiştir | kaynağı değiştir]

pardon sekme kullanıyorum yanlış sayfaya geçmişim

http://en.wikipedia.org/wiki/Epilepsy#cite_ref-12 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_epilepsy#cite_note-TemkinMuhammad-130 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_epilepsy#cite_note-isbn0-7486-0597-5-132 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_epilepsy#cite_note-Rodinson2002-131 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_epilepsy#cite_note-Freemon_1976-133


--Semih Sevinç 21:29, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Teşekkür ederim[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösterdiğiniz, için çok teşekkür ederim. Ancak, bunun türkçesi yok mu? --FangornMesaj 11:03, 23 Temmuz 2009 (UTC)


Resimin etrafındaki yazılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Erdal Beşikçioğlu maddesindeki resimin yanındaki "[[Resim:|230px]]", Erdal Demirkıran maddesindeki resmin yanındaki "[[[Dosya:|225px|Erdal Demirkıran]]]", Ülke TV maddesindeki logonun yanındaki "[[[image:||]]" yazıları nasıl kaldırabilirim. Bu imzasız yazı Ömersarıca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dil[değiştir | kaynağı değiştir]

  • bunu uzun uzun anlatmaya tartışmaya hiç gerek yok. Bakınız kullanıcı sayfam, babil: Dil devriyesi. Zaptiye, asla! Türkçe lütfen. En azından olabildiği kadar yakın dil.  Levent İleti Katkılar   18:42, 23 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhablar Levent abi. Sanırım zaptiye kelimesini arapça olduğu için olmaz dedin. Ama kontrol kelimesi İngilizce değil mi? --C. Jones msj 18:46, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Eligüzel Sayfası Silinmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Bey, daha önce yarattığım Eligüzel başlıklı sayfayı silmişsiniz. Nedenini öğrenebilir miyim lütfen? Saygılar Bu imzasız yazı Rimbi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

monobook[değiştir | kaynağı değiştir]

gördüğüm kadarıyla en iyi monobook sizinki. benimkini de ona göre değiştirirmisiniz Aydınlık umutlar 10:34, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Leblebi Maddesinin İçeriği Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

selamlar leblebi maddesinde yapmış olduğum değişiklikleri silmişsiniz sebebini öğrenebilir miyim


yapmış olduğum değişikliklere kaynak; araştırabilirsiniz: http://www.ito.org.tr/Dokuman/Sektor/1-62.pdf Bu imzasız yazı Alibaskoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba, Vikipedi sayfasında uğraştığınız o küfürleri, aşırı fanatiklerin futbolcu sayfalarına verdikleri zararı, ilan-ı aşkları vs gördüm de.... Allah kolaylık versin demek istedim. Herhalde diğer wiki adminleri bizim ülkedeki kadar zorlanmıyorlardır. Değerli vaktinizi aldığım için üzgünüm. İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı M. Ihsan Tatari (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


hocam kusura bakma ben telif hakkı kurallarını dikkatli okumamışım. o zaman şimdi kendi cümlelerimle herhangi bir değişiklik yapabilirim.. iyi çalışmalar... Bu imzasız yazı Alibaskoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Çift Ad[değiştir | kaynağı değiştir]

Günaydın levent abi. Daha demin farkettimde Levent Abi adlı kullanıcı adınız şimdi katkı yaptı yazıyordu???--Captain BradleyMesaj Sayfam 05:48, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Silme isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarışma:Gaziantep sayfasını yalnışlıkla oluşturdum. Sizden bu sayfayı silmenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler. Kaan 123 09:35, 26 Temmuz 2009 (UTC)

incelemeelemani erişimi hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent bey. Ülkemizdeki malum cuntavari internet hiyerarşisi olduğundan dolayı Opendns kullanıyordum ve sanırım bu nedenle kullanıcı adım olan İncelemeelemani süresiz olarak engellenmiş. Levent bey, bu güne kadar wikipedi'ye katkılarda bulundum. Ancak yine katkıda bulunmaya devam etmek istiyorum. Opendns ile siteye girilmeyeceğini anlamış bulunmaktayım. Sınırsız olarak verme amacınızı elbette öğrenmek isterim. Çünkü 1996 yılından bu yana internet kulanıcısıyım ve kusura bakmayın ama ahmak değilim. Yani verilen sınırsız ültimatomunun tek yönlü olabileceğini düşünemiyorum. Lütfen en kısa sürede kullanıcı adımı açmanızı rica ediyorum.13 yıllık net kullanıcısı ve webtasarımcısı olarak nihayetinde opendns ile siteye girilemeyeceğini anladım. Geç anlamamın nedeni ise bunu sizin sadece benim anlamama yetecek kadar süre ile yaptığınız kanısı bende bulunduğundan dolayı olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak bildiğiniz gibi benim wikipedi içerisindeki email adresim de onaylanmış durumdadır. Bu nedenledir ki, bence yapılan kısıtlama amacını aşmıştır. İnşallah altında başkaca kasıt olup olmadığını araştırmama bile fırsat vermeden gerekeni yaparsınız. İlginiz için teşekkür ederim.

levent senmi geri aldın bunu ve neden --88.224.191.243 13:19, 26 Temmuz 2009 (UTC)

levent bey gustulüp yunanistan yerleşimi vikipedi düzen açısından yardımcı olursanız sevinirim bilgiler doğrudur 8 nci maddeden silmişsiniz --85.101.127.24 20:36, 26 Temmuz 2009 (UTC) market

karacaova[değiştir | kaynağı değiştir]

levent bey karacaova yazısına vikipedi düzenlenmesine katkıda bulunursanız sevinirim yunanistan yerleşimi ova 48 köyü bulunan 8 nci maddeden silmişsiniz iyi çalışmalar --85.101.127.24 20:40, 26 Temmuz 2009 (UTC) market

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Levent. İstanbul maddesinde bir çalışma yaptım. İngilizce Vikipedi'deki maddeden de yararlandım. Umarım iyi bir şekilde katkıda bulunmuşumdur. Velasıl Kelam, madde SM'lik için ne kadar hazır? Yorumlarını bekliyorum, iyi vikiler :) --C. Jones msj 16:03, 28 Temmuz 2009 (UTC)

  • Tekrar selamlar. Öncelikle beğenmene çok sevindim. TCMB temsilcisi olduğu için o şablon koyulmuş. Ben koymamıştım ama koyulmasında bir sorun yok sanırım. Ama yinede madde için gereksiz ise kaldırılır. Neyse dediğin gibi kayan kaynakça daha iyi oldu. SM adayı gösteriyorum o zaman. Hepimize daha doğrusu Vikipedi'ye hayırlı olsun. Çok teşekkür ederim, iyi vikiler..--C. Jones msj 18:04, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Kamenets-Podolski kuşatma halkası‎[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Hep bu şekilde açıyor ve düzelttiğini görmedim. Takabeg ileti 18:21, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Doğu Prusya Taarruzu, Bagration Harekâtı, Dinyeper-Karpat Taarruzu, Kamenets-Podolski kuşatma halkası, Lvov-Sandomierz Taarruzu, Baltık Taarruzu (1944), Dinyeper Taarruzu ... aynı kullanıcı açmıştır. Kategori ve bilgi kutusu ekliyoruz. Yine de böyle devam etmesin. Takabeg ileti 18:29, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Alıntı kaldırılmıştır[değiştir | kaynağı değiştir]

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi alıntı içeren kısım çıkarılmıştır.Alıntı içeren kısım kaynak gösterilerek tekrar koyulabilirmi.Ömer Sarıca 19:10, 28 Temmuz 2009 (UTC)

BSI sayfasının silinmesi ile ilgili olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Bey, BSI sayfasının tarafınızca silinmiş olduğunu gördüm. Silinme sebebi nedir? Oysaki aynı içerik wikipedia'da İngilizce olarak bulunmaktadır. Aydınlatırsanız sevinirim. Burcu. Bu imzasız yazı 212.174.55.118 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

engel isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanıcı mesaj:Wazoli 4 kere uyarılmasına rağmen hâlâ kısa içerikli ve ansiklopedik olmayan içerik eklemeye devam ediyor. Bir zahmet engeller misin--вяí¢αи76ileti 20:34, 30 Temmuz 2009 (UTC)

BSI sayfası telif hakkı ile ilgili[değiştir | kaynağı değiştir]

Açıklamadan anladığım kadarı ile firma yetkilisinin atacağı onay maili ile tekrar yayınlama mümkün olabiliyor değil mi?Silinen sayfa tekrar yerine getirilebiliyor mu? Ayrıca aynı sektörde iş yapan ve dünya tarafından bilinen marka değerine sahip Bureu Veritas, Loyd gibi firmalar da belgelendirme araması yapınca alt alta sıralanıyor. BSI sayfasını da bu şekilde ekleyebilir miyiz.Yardımlarınız için teşekkürler.

Tablolardaki bozukluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Kocaeli maddesindeki tablolarda sorun var yardım edebilir misiniz. Ömer Sarıca 15:42, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Yahudiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Abi. Yahudi maddesi başlığı Yahudiler olması gerekmiyor mu ? Takabeg ileti 16:02, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Musevilik (Yahudilik, w:en:Judaism) ve Yahudiler (w:en:Jew: Türkçe Vikideki madde İngilizce Vikinin çeviri) ikisi de bayağı şişmiş. Biri kültür ve diğeri ise etnik grup ağırlıklı. Belki aynı bilgi tekrarlanıyor olabilir. Fakat birleştirmek zor, bence. Sormak istediğim daha basit. Vikipedi adlandırma kuralı, Türkçede çoğul olarak kullanılan adlar madde adlarında da çoğul olarak kullanılmalıdır. diyor. Acaba İngilizce Vikideki başlığı tekil (Jew) diye mi burda da tekil (Yahudi) ? Bildiğim kadarıyla Türkçede çoğul olarak yani Yahudiler olarak kullanılıyor. Takabeg ileti 18:33, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Vito[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent abi. yine saçma sapan bir soruyla karşındayım :) Bugün öylesine gezerken bir şeye rastgeldim. Vito Genovese gerçekten 1913 doğumlu mu? Burada öyle yazıyor. Sen tanırsın diye meraktan sordum =) İyi vikiler..--C. Jones msj 18:30, 1 Ağustos 2009 (UTC)

  • Vay Bende diyordum Vito uzun süredir katkı yapmamış birde 1913 doğumlu acaba? :) Neyse merakım gitii, iyi vikiler..--C. Jones msj 18:38, 1 Ağustos 2009 (UTC)
  • Aklıma gelen, gördüğüm ve sorma gereği duyduğum soruları soruyorum :) Cevapladığın için de teşekkürler. Bir tane sorum daha var ama cevaplamasanda olur. Adam gibi adam olan 1913 doğumlu olan Vito'mu yoksa genç olan mı? İyi vikiler, kolay gelsin..--C. Jones msj 19:05, 1 Ağustos 2009 (UTC)

2 Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya:Mozilla viki scren shoot.jpg ve Dosya:Oprera screenshoot.jpg yanlış/eksik bilgiden silinmeli.--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:35, 2 Ağustos 2009 (UTC)

  • Verdiğiniz bağlantıda 2 madde kalmış. Ben patrol değilim + olarak. Onla ilgisi varmı bilmiyorum.--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:41, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent abi. Bu kullanıcı resimlerde telif ihlali yapıyor. Silinen bir resmin yerine tekrardan aynısını yüklüyor. İlgilenir misin? İyi vikiler..--C. Jones msj 16:19, 3 Ağustos 2009 (UTC)

  • merhaba, şu sayfada eklediğin etiketle ilgili bir konu var. bilgine. --ki bl 18:13, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Abi Nasılsın,Ya Ricam Olucak Benim Nickim Boyle Mirhasan Boyle Yapa BIlirmisiniz ? MirHaSaN,Tesekkurler --MirHaSaN 18:33, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Merhabalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent Vikipedi'de yeniyim, mesajim asagida Tartışma:Necati Çelim Necati Çelim basliginda sizin cikartilmasini onerdiginiz yerleri cikarttim. Bunlarin anlam butunlugu acisindan kalmasini tercih ederdim. Lutfen inceleyip uslup konusunda bana geri doner misiniz? Bu imzasız yazı Turkishhistorian (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

slm öncelikle öveç köyü hakkında yazdıklarım silinmiş. burası hakkariye şemdinliye bağlı bir köy.(8. maddeden dolayı) ancak şunu belirtmeliyim ki. yazdıklarım orada görev yapacak öğretmenleri bilgilendirme amaçlıdır. insanlar nelerle karşılaşacaağını bilsin diyedir. ben orada görev yapmış bi öğretmenim ve insanların oradan sağlam bilgi alabilmesi için bu gerekli. teşekkürler. aynı maddeyi hakkari şemdinli öveç köyü olarak yeniden eklemiş bulunmaktayım umarım bu se3fer temizlik amaçlı silinmez Bu imzasız yazı 88.231.51.247 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamam[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam Kardeş Saol,Ama Nerden Bakcaz Katkılara Yukardakı Menüden Tıklıyom Ama Sırayla Sendeki Gibi Gelmiyor :) --MirHaSaN 05:03, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Saol[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler --MirHaSaN 05:06, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Yardım Acil[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Ya Kardeş Ben Yalnışlıkla Bay evet Sayfasını Degistim Aslında Kodları Ordan Almak İstiyordum Ama Yalnislikla The Kid & I Bilgileri Ekledim Bay Evet BIiglileri Geri Ala Bilirmisin ? --MirHaSaN 05:26, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Gerek Kalmadı Geri Getirdim --MirHaSaN 05:30, 5 Ağustos 2009 (UTC)

ortanokta kullanıcısının engellenmesi...[değiştir | kaynağı değiştir]

son değişikliklere bakarken bu kullanıcıyı uygunsuz ad seçiminden ötürü engellemişsiniz. ortanokta sözcüğü hangi kuralı ihlal ediyor? teşekkürler Kıdemli+ 17:13, 5 Ağustos 2009 (UTC)

kullanıcı sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Galeazzo Ciano maddesinde telif ihlalini nasıl buldun, nereden alıntı yapıllmış? ben 3 arama yaptım ve bulamadım.  Levent İleti Katkılar   16:18, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • Bu. Ancak kopyala-yapıştır değildir. İkisi de aynı kitap (Liddell Hart'ın II. Dünya Savaşı Tarihi)'tan dikte edildi. Ondan dolayı bu çarpıcı benzerlik söz konusu oldu. Bunun gibi maddeler bayağı vardır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:28, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • Sanırım tarayıcımdan kaynaklanan bir sorun var. Neyse sildim. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   16:32, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Miles Dempsey maddesi de buna benziyor. Henry Harley Arnold maddesi ise bu. Ayrıntılara inersek farklı görünüyor ama temel olarak aynı. Bence çalışma tarzı yanlış. Kendisine de söyledim. Takabeg ileti 16:54, 7 Ağustos 2009 (UTC)

VikiProje[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Müzik'te Ağustos ayında gerçekleştirilmesi bir proje adayı gösterdim. Lütfen ilgili sayfaya girerek oy kullanınız. Bu bir kopya mesajdır, birden fazla kullancıya gönderilmiştir. --Kemal K.ileti 18:15, 7 Ağustos 2009 (UTC)


Vikikitap[değiştir | kaynağı değiştir]

Desteğiniz için teşekkür ederim. Yalnız bu logoyu nasıl proje logosu olarak önerebilir. Teşekkürler. ----GokTR-TRye mesaj 21:12, 8 Ağustos 2009 (UTC)

HukukUyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, acaba Şablon:HukukUyarı'nın tartışma sayfasına bakabilir misiniz? Kolay gelsin. Bu arada az önce mesaj yazdım ama mesaj sayfanızın geri kalanı uçtu. Kusura bakmayın. Teknik bir arıza oldu. - Hedda Gabler 10:18, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi. Ödül için çok teşekkür ederim ama zahmet etmene gerek yok bu tür şeylere. Ayrıca o tür seri katil maddeleri açmazdın diye hatırlıyorum Levent Abi. O maddeyi yazmana ne sebep oldu ki? Her neyse Levent Abi, tekrar teşekkürler; iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:09, 9 Ağustos 2009 (UTC)

VP Müzik / Ayın iş birliği[değiştir | kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ağustos 2009 ayının işbirliği; Diskografiler kategorisindeki maddelerin içeriklerinin güncellenmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 10 Ağustos 2009
  • Proje bitiş: 31 Ağustos 2009

--Kemal K.ileti 20:02, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Sayın Levent;

Henüz fark ettim iletinizi. İnanın heyecanlandım. Zaman zaman her nedense yapmak istediklerimi yapmakta zorlanıyorum. Yoğunluğumdan olsa gerek. Ama hazırlık çalışmalarım devam ediyor. Özletmeyi bir tarafa bırakın; ben sizi özlüyorum. İçtenliğime inanın lutfen. İzmir'e geldiğimde sizi aramak sizinle tanışmak istiyorum. Küçük oğlum Ekonomi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve "Uygulamalı Matematik" alanında doktora yapıyor. Bu nedenle İzmir'e gelebilmem olası. Zamanınızı alacak yanıt beklemediğimi bilmeniz dileğiyle iyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 20:03, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti için Oy Kullanmak İstiyorum.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi. Ben Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti için Oy Kullanmak İstiyorum. Ama kullanamıyorum. Kullanmam için ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim. Kullanıcı:Merdan1997 - 14:40, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Cevap Bekliyorum.[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Abi, biraz önce Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti seçimleri ile ilgili bir soru sormuştum. Cevap gelmemişti. Şimdi cevabınızı yollar mısınız? Kullanıcı:Merdan1997 15:59, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Oylarımızı gerekçelendirelim[değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli kullanıcı, bildiğiniz gibi Vikipedi oylamalarında gerekçeler büyük önem taşımaktadır. Zira oylamaların sonucunu sayıdan çok, fikir birliğinin oluşması ya da oluşmaması belirler. Hizmetli, bürokrat ve denetçi oylamalarında da amaç adaya kimlerin destek verdiğinin görülmesi değil, onun bu görevlere uygun olup olmadığının tartışılmasıdır. Vikipedi kafa sayımı yapılan bir çoğunluk demokrasisi olmadığından, oyların oylama tartış'ı da göz önünde tutarak, Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler'e uygun olarak gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Hiç olumsuz oyun kullanılmadığı oylamalarda dahi bu gereklidir. Burada yapacağımız her bir değişiklik Vikipedinin gelişimine hizmet etmelidir. Gerekçelendirilmiş oylar bu amaca yararken, gerekçesiz verilmiş oyların ne Vikipediye, ne adaya katkısı olur. Vikipedinin görüşlerinize ihtiyacı var. Hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. Teşekkürler. --Yabancımsj 12:52, 12 Ağustos 2009 (UTC)

[2] is a request to delete your photo of Aziz Kocaoğlu on Commons. Since the original poster didn't, I felt it important to notify you. My apologies for not writing in Turkish; I'm not familiar with the language.--Prosfilaes 19:25, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Ara vermek?[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Leventi sırada çok madde var da, bende -şimdilik- vakit yok. Acil bir madde varsai senin bildiğin, seve seve başlar ve geç de olsa bitiririm. mesajlarını da özledim.--Gemalmaz 20:03, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Günaydın[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizcem yetmedi ve zamanım da yok; bu resmin neden silinmesi istenmiş bakabili~r misin?  Levent İleti Katkılar   05:22, 13 Ağustos 2009 (UTC)

İngilizcem de pek iyi değil :)) Bu sayfaya bakıp anladığım kadarıyla Vikiye yükleyen kişi tarafından yaratılıp yaratılmadığını kanıtlamak imkansız olduğu içindir herhalde. Ama kendisi çekmiştir bence. Takabeg ileti 05:34, 13 Ağustos 2009 (UTC)
Abi, gösteren Kullanıcı mesaj:Cretanforever mi ? Doğrudan ona sorsak ? Takabeg ileti 07:42, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Sanırım hepsi Lisansız Resim....[değiştir | kaynağı değiştir]

Toolserver da gezerken BUNU denedim ve gerçekten çoğu resmin lisansının bulunmadığına şahit oldu. Ne yapılabilir? ----GôkTR001 16:45, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Saba Tümer maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba ,92.75.158.163 ip numaralı kişi maddeye kendi sitesinin reklamını koymuş. ben geri düzelttim ncak ilgili ip yi bloklarsanız sevinirm. iyi çalışmalar.. --BARO 22:54, 14 Ağustos 2009 (UTC)

yönlendirme için yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfalar PKK sayfası içinde alt başlığa yönlendirilmişti. Dışarıda Ana madde şablonu ekledim yeni sayfayı İngilizceden aktardım. Eski yönlendirmeleri kaldırmayı bilmiyorum . Yardım eder misiniz. Teşekkürler. --Bruno ileti 20:13, 16 Ağustos 2009 (UTC)

Molada mısın?[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi. Kullanıcı:Erarslan‎'a anlatır mısın ? Israrla yersiz şablonu göndermeye çalışıyor da. İlk aşamada çocukluk yapıyordur diye düşünüyordum. Fakat şimdi vandalizm boyutuna vardığını düşünüyorum. İyi çalışmalar ve molalar. Takabeg ileti 04:05, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Mola[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam abi. Gitmiştir herhalde. Takabeg ileti 04:47, 17 Ağustos 2009 (UTC)

IP engelleme muafı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent. Bir sorum olacak? Muratsahan kullanıcısının şöyle bir görevi olduğunu gördüm: IP Engelleme Muafı. Bu ne demektir? Ne işe yarar? Kimler verir? Niye verilir? Ayrıntılı bilgi almak istiyorum. (Biraz fazla oldu ) Teşekkürler, iyiçalışmalar... --Kerem233 07:05, 18 Ağustos 2009 (UTC)

External links to karamanlive.com[değiştir | kaynağı değiştir]

IP 94.123.180.240 and IP 94.123.181.224 have inserted a number of links to the website karamanlive.com lately. Are these useful links in those articles, or should they be removed?

For reference: meta:User:COIBot/XWiki/karamanlive.com and karamanlive.com links in tr.wikipedia.

Thank you. --Jorunn 15:06, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Jorunn[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Üstadım sen anlarsın; bu Jorunn ne istiyor bir bakabilir, hatta mümkünse ve eğer zahmet olmazsa benim adıma gerekli değişikliği yapabilir misin? Sanırım blacklist'le ilgili bişey ama ne benim İngilizcem, ne de Google translate yetmedi anlamama. Şimdiden teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   19:26, 18 Ağustos 2009 (UTC)
Selamlar dostum, evet muhtemel spam linkten bahsediyor ve kaldırılmalı mı diye soruyor Jorunn. şurada kendisine, linkin zararsız göründüğünü ve kalabileceğini belirttim. Teşekkürler, sevgiler. --M.M.ileti 12:03, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent abi. Bu kullanıcının sayfası sanırım uygun değil. Yanlış hatırlamıyorsam sayfası, daha önce bu sebeple silinmişti. Bilgine, iyi vikiler..--C. Jones msj 19:19, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Objektivite gözetmeyen içerikleri mizah yoluyla yermek saldırı veya vandalizm olarak adlandırılamaz. Ardıç aşağılayıcı bir üslup kulanır nicedir ve bunu herkes bilir! sanırım vikileydi hariç.. Bir konuda yanılmadınız; IP bana ait değil.. Saygılarımla /efendisiz Bu imzasız yazı 88.253.38.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Klaus Mann[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Levent, Klaus Mann maddesini yazıyorum. Bir bak diyeceğim; ama mola yapıyorsun. Daha sonra bir göz gezdirirsen memnun olurum. Sevgiler.--Gemalmaz 21:44, 22 Ağustos 2009 (UTC)

merhaba; vikipedi ye busayr başlıklı bilgi eklemişsiniz ama silinmiş, daha öncede ben eklemek istedim ama silindi tekrar.ismim busayr olduğu için bidiklerimi aktarmak istiyorum ama bir türlü ekleyemiyorum.bunu size neden yazdığımıda bilmiyorum ama yazmamın en azından fikrinizi öğrenmeme ve busayr hakkında bidiklerinizi anlatmanıza neden olabileceğini düşünüyorum.sizinle tekrar nasıl irtibat kuracağımı bilmediğim için bana busayr@gmail.com adresinden yanıt verebilirsiniz.şimdiden teşekkürler.Bu imzasız yazı 212.156.47.10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun süredir gerek özel hayatımda, gerekse iş hayatımda çok yoğun olduğum için Viki'yi uzaktan takip ettim. Bu sırada arasıra anonim olarak da bir iki düzeltmede bulundum tabi :) Bu sırada mesaj atmışsın iki ay kadar önce. Ancak cevaplayabiliyorum, kusura bakma. Eskisi kadar olmasa da arada bir uğramaya çalışacağım. Sevgiler... --Math34 ileti 23:26, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz. --Tyty123 14:02, 4 Eylül 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent, birisi ısrarla Cezmi Baskın 'ın doğum yerini Ardahan olarak değiştiriyor. Cezmi İstanbul doğumlu. Buna karşı ne yapabiliriz? Bu arada Klaus Mann bitti. Sevgiler. --Gemalmaz 14:44, 29 Ağustos 2009 (UTC)


Levent Abi, ben bunun yanlış olduğunun farkındayım. Bu bir tercih değil, içgüdüsel bir duygu. Bu imzasız yazı Mustafa Bakacak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Havva başlığının altındaki çıplak fotoğrafın neresi ansiklopedik anlayabilmiş değilim. Tarafsız olayım derken neden hristiyanlaştırıyorsunuz.IP numaram mutlaka görünüyordur, istediğiniz savcılığa aleyhimde şikayette bulunabilirsiniz. Bu imzasız yazı 85.101.85.225 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Emma Roberts[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. 217.131.86.46 IP'sine sahip biri Emma Roberts sayfasındaki gerçek ve ansiklopedik bilgilerin tümünü silip burada görüldüğü üzere gerçekten uzun, anlamsız ve saçma sapan şeyler yazmış. Sizden, ya bu vandalın IP'sinin engellenmesini ya da maddenin yarı-koruma altına girmesini arz ediyorum. --Rockermert hsm 20:19, 4 Eylül 2009 (UTC)

Saldırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bağlantıda

ne yapılabilir.. lütfen sayfama belli bir IP den tecavüz edilmiştir. ----GôkTR001 00:05, 7 Eylül 2009 (UTC)

istek[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Abicim nasıl gidiyor? Şu vandallığı yapan kullanıcı uyardım da Iğdırspor'un adını Malspor olarak değiştirmiş... geri alıp düzeltebilir misin... İyi vikimolalar...--вяí¢αи76ileti 17:30, 8 Eylül 2009 (UTC)

Rey Mysterio Sr[değiştir | kaynağı değiştir]

Rey Mysterio, Sr. maddesinde argo kelimeler var. Düzeltebilir misiniz? --Trance55 8 Eylül 2009 21:34

Yürek benim denememdir,Özgünlük kelimesi arandığında bomboştu, telif hakkı falan içermiyor, bana ait. Kitabın yazarı benim, lütfen yayınlansın.

Ugur Özgün Arslan

Besin zinciri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen IP değişikliklerinden ve zarar vermesinden dolayı korumaya alır mısınız... --Osmanlı98 07:21, 11 Eylül 2009 (UTC)

Telif hakkı ihlali hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Colossae&action=edit&redlink=1 bağlantıdaki yazımı telif hakkı ihlali yüzünden silmişsiniz. Bilgisizliğimi mazur görün. Vikipedia'da yeniyim. Telif hakkı bölümünüde okudum fakat bu yazının telif hakkı olduğunu nasıl anladınız ve bundan sonra aynı sorunun oluşmaması için nelere dikkat etmem gerektiğini belirtirseniz sevinirim. İyi günler. Bu imzasız yazı İlek1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim Levent Abi, mesajını görünce daha iyi oldum. Sen de iyisin umarım. Arayı fazla açmadan tekrar görüşmek üzere, kolay gelsin--KHAN 18:04, 13 Eylül 2009 (UTC)

Abi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Abi. Uzun zaman görüşemedik. Nasılsın ? Umarım iyisindir. Yorgun musun acaba ? Şuna bakar mısın ? Öteden beri maddeler ile ilgili tartışmalar için şikayet sayfasının kullanılması gerektiğine dair uyarı alan kullanıcı tekrar aynı hata yapıyor. İkaz eder misin ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:54, 16 Eylül 2009 (UTC)

Mehraba Levent bey
$ikayet sayfasina bakarmisiniz lütfen. Takabeg'i ban'lamak lazim. Küfür üstüne küfür yiyor ve daha halen vandalizm yapiyor. Neden engellemiyorsunuz ??? Yaptigi sadece Kürtçülük ve Ermeni miliyetçiligi. Hatta nerde ya$adigini merak ediyorum, saat 10'dan 13h30'ya kadar ve 23h00'den 4h00'e kadar maddelere katki yapmiyor. ilginç --Ozgurcan86 02:11, 16 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Evet, uzun zamandır haberleşemiyoruz; ben iyiyim, umarim sende iyisindir. Bu aralar sadece arada bir bakabiliyorum vikiye ama pek yakında daha da çok ilgilenebileceğimi düşünüyorum. Kendine iyi bak-- Serhan+tr 08:38, 16 Eylül 2009 (UTC)

Rey Mysterio[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Levent abi Rey Mysterio konusunu tekrar getirir misiniz Bu imzasız yazı 85.100.58.171 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cezmi Baskın[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent, Cezmi Baskın sayfası boşaltılmış. Bir baksan. Sevgiler--Gemalmaz 17:55, 16 Eylül 2009 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi çok hızlısın, tam ben engelliyordum, zaten engellenmiş yazdı :) --e.c. 10:03, 19 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, şimdi Vikipedi'ye girdiğimde bana gönderdiğin o sıcacık mesajın hâlâ yanıtlanmamış olduğunu görünce epey üzüldüm. Neredeyse bir buçuk ay olacak! Ne desem, ne yapsam da bu hatamı düzeltsem bilemiyorum. Özür diliyor ve güzel dostluğun için çok teşekkür ediyorum. Umarım iyisindir görüşmeyeli. Tekboynuzun ve güzel dileklerinin sayesinde Vikipedi'ye sık sık uğrama fırsatı bulurum umarım bundan sonra. Kendileri küçük fırsatlar yaratmamı sağlayacak galiba. Bu arada bayramın kutlu olsun. Her şey için çok teşekkürler sevgili abim, kendine çok iyi bak. Hoşça kal...  Brk ileti 23:19, 20 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, çok teşekkür ederim. Bugün bir kaç dakikam vardı, gönderdiğin yıldızları gördüm fakat cevap yazamadım. Şimdi vikipedi'yi açınca son değişikliklere dalmışım doğrudan, ilk iş sana teşekkür etmek vardı aklımda ama nasıl olmuşsa çıkmış işte. Bu yüzden hem öncelikle çok özür dilerim, hem de yıldızlar için çok teşekkür ederim abi, iyi çalışmalar. -- fcn (m) 15:29, 21 Eylül 2009 (UTC)

Tiberius Konstantin - Bizans Imparatoru[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "II. Tiberius Konstantin" bu maddeyi tamamladiktan sonra bir daha bakmamistim. Ama bugun bu maddeyi incelemek istedigimde bu yeterli ve gerekli maddenin sizin tarafinizdan 1. Subat 2009 da silindigini ve buna neden olarak da Madde 1:Kisa icerik verildigini cok sasirarak gordum. Buna itiraz etmek istiyorum. Bu maddenin icerigi kisa cunku incelenmesi gerekli konu kisa. Bakiniz Ingilizce Vikpedia'ya da ayni konunun kapsaminin nisbeten kucuk oldugu gorulmekte: [3]. Ama bu madde Bizans Imparatorlugu'nun tam kapsamli incelenmesi icin elzem oldugunu iddia edebilirim ve Madde I. in bütünsel anlatımlı bir içeriğe sahip olması durumunda, madde yetersiz içerik gerekçesiyle silinemez seklindeki ekine tumuyle uymakta. Eger mumkunse bu silinmis maddeyi geri getirmenizi rica edecegim. Eger geri getirme imkani yoksa bir prensip karari olarak hazirlanmis maddelerin bu sekilde hic madde yazarina ve bu madde uzerinde ilgisi ve bilgisi olanlara danisilmadan cabuk silinmesi konusunun bir hakeme ve daha yuksek katlara gitmesini isteyecegim.noyder 11:39, 22 Eylül 2009 (UTC)

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Vaktim yok diyeceksin belki ama Abhazya Bayrağı maddesinin telif durumu inceleyebilir misin ? Bazı kelimeleri kaldırıyorsa da 2 'yi iki yaparsa eninde sonunda maddenin büyük çoğunluğu bunun kopyasından ibaret. Kullanıcı da ısrarcı ve ikna edemedim. Takabeg ileti 04:40, 23 Eylül 2009 (UTC)

Telif - Ahmet Derviş[değiştir | kaynağı değiştir]

sitesinden (google önbellek ile ulaşılabiliyor) bakarak Ahmet Derviş maddesini yeniden düzenliyerek yazdım. Herhangi telif ihlali olmuş mu bakarmısınız. Teşekkürler.--Yzkoc 16:19, 25 Eylül 2009 (UTC)


çok ktüyüm ölmek tek çare artık sanırım... Bu imzasız yazı 85.100.64.39 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı sayfası taşıma[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, şimdi seni son değişikliklerde gördüm. Bu kullanıcı kendi kullanıcı sayfasının adını değiştirdi. İyi geceler abi. -- fcn (m) 20:39, 26 Eylül 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Sana da kolay gelsin. -- fcn (m) 20:48, 26 Eylül 2009 (UTC)

Diğer kullanıcılara ait yorumları silme.[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen tartışma sayfalarında bulunan diğer kullanıcılara ait yorumları silmeyiniz. demişsiniz ama silmedim. Sildiysem gerçekten de yanlışlıkla, Wikipedia'yı teknik olarak pek bilmediğim için yapmışımdır.

Son değişiklikler uyarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba, şuradaki gibi değişiklikleri "vandalizm" olarak nitelendirmiyoruz. Bu tür kullanıcılara "deneme yapma" {{test}} şablonu ile yaklaşmak daha uygun olur. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   18:07, 28 Eylül 2009 (UTC)

Bence bunu deneme olarak nitelendiremeyiz. Çünkü burda bilinçli bir şekilde maddenin içeriğine zarar veriliyor. "Muhammet Kağnıcı'nın dünyanın en iyisi olduğunu belirti" ifadesi deneme yapmak amaçlı değil. Yazan arkadaş Manuel Pellegrini'nin kendisini böyle övdüğünü anlatmaya çalışmış. Aslında ben vandalizm mi yoksa reklam yapmak mı arasında kaldım. Lakin deneme olduğunu düşünmüyorum.Saygılarımla--koc61mesaj 18:15, 28 Eylül 2009 (UTC)

  • Reklam ve vandalizm kavramlarının tanımları belirli ve nettir. Her gün Vikipedide bu tip binlerce değişiklikle ilgilenen biri olarak, deneyimlerimize güvenmelisiniz. Söz konusu örnek vandalizm değildir. Muhtemelen çocuksu bir davranıştır. Bilginize.  Levent İleti Katkılar   18:18, 28 Eylül 2009 (UTC)

Levent bey yaptığım hareket ilk başta ısırma gibi algılanıyor. Ve dediğiniz gibi Vandalizmin tanımı açık olarak belirlenmiş. Buradaki olay da vandalizm çeşitleri başlığı altındaki,

  • Çocuksu ve saçma vandalizm
    • Sayfalara mesajlar ekleme, şakalar koyma, hayali içerik ekleme.

kısmına girmektedir. Yani hayali içerik eklemek. Doğal olarak kurallar gereği bu tür çocuksu davranışlar da vandalizme girmektedir.

  • Vikipedi'ye yeni gelen biri, "değiştir" düğmesini görünce, gerçekten değiştirebilir miyim diye merak eder ve basıp sayfaya deneme amaçlı bir şeyler yazabilir. Bu vandalizm değildir!

ben hareketin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. O yüzden deneme gibi algılamadım.

Saygılarımla--koc61mesaj 18:36, 28 Eylül 2009 (UTC)

Peki,teşekkürler--koc61mesaj 18:46, 28 Eylül 2009 (UTC)

Zazalar başlığına bir sene önce tarafsız şablonu eklenmiş lakin tartışma sayfasına herhangi bir şey yazılmamış ve bir sene içinde bir sürü değişikliğe uğramış. Bu tür bir durumda tarafsız şablonunu kaldırabilir miyiz? ya da ne yapmalıyız?--koc61mesaj 23:12, 28 Eylül 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancımsj 11:38, 29 Eylül 2009 (UTC)

  • Bu vesileyle, merhaba Levent abi. Molanız sürüyor sanıyorum, umarım iyisinizdir. İyi dileklerle, --Yabancımsj 11:38, 29 Eylül 2009 (UTC)

Dönüş olayları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent,

Ne gittiğim ne de döndüğüm var esasen, fırsat ve istek buldukça işte böyle.

Sevgiler

Vito Genovese 15:59, 30 Eylül 2009 (UTC)

Aynı İki Madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Cüce gezegen ve Plüton (cüce gezegen) bunların ikisi de aynı madde böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapmalıyız?--koc61mesaj 17:54, 2 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkürler--koc61mesaj 18:14, 2 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi. Teşekkür ederim maddeyi beğendiğin için. Ayrıca iyiyim, okula gidip geliyorum şimdilik. Vikipedi'ye de son zamanlarda pek -hatta hemen hemen hiç- girmiyorum. Ama biraz Vikipedi'den ayrı kalıp dinlendikten sonra gelip içerikli katkılar yapmaya devam edeceğim sanırım. Daha yapılacak çok iş var ama birazcık tembellikten bir şey olmaz galiba. Sen nasılsın Levent Abi? Her şey yolundadır umarım. İzmir'de havalar nasıl? Saygılar, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:41, 3 Ekim 2009 (UTC)

[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlamdigim sey girmek istedigim entry uluslararasi wikipedia'da kabul olmus. Turkiyeye emek vermis bir Turk profesoru vikipedia'ya eklemeye calisiyorum. Turk insanida bu Turk profesor hakkinda bilgi edinmek icin yabanci wikipediadan Ingilizce okusun Turkce okumak varken. Burda mantalite nerede? Sanirim buna sark kafasi deniyor. Hic bir aciklayici neden bulamiyorum buna. Birde turk wikipedi moderatorlerinin davranislari uluslararasi wikipedia anlayisina ters. Sizleri kime sikayet edebilirim. Sonucta buraya karsiliksiz herkez vakit ayirarak bilgi girmeye calisip gelistirmeye calisiyor. Insanlarin cabalarina saygi gostermeniz gerekiyor Wikipedia ilkesi olarak. Normalde bir entry'i silmeden once 1 hafta boyunca tartisma/izlemeye almaniz gerekiyor ve gelistirmek/ eksikleri gidermek icin sans ve tavsiyede bulunmaniz gerekiyor. Astigim astik kestigim kestik gibi silip atmak yerine. Bu mantaliteyi degistirmeniz gerekiyor. Sizin gibiler yuzunden bu ulke mehter marsi ile ilerliyor, sizlerle sizin gibilerle ugrasmaktan ileri gitmeye enerji kalmiyor… bi uluslararasi wikipediaya entry girmeyi deneyinde moderatorluk nasil yapiliyomus ogrenin o da ingilizceniz varsa tabi…--Alpsays 01:31, 4 Ekim 2009 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi çok hızlısın, tam ben engelliyordum, zaten engellenmiş yazdı :) --e.c. 10:03, 19 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, şimdi Vikipedi'ye girdiğimde bana gönderdiğin o sıcacık mesajın hâlâ yanıtlanmamış olduğunu görünce epey üzüldüm. Neredeyse bir buçuk ay olacak! Ne desem, ne yapsam da bu hatamı düzeltsem bilemiyorum. Özür diliyor ve güzel dostluğun için çok teşekkür ediyorum. Umarım iyisindir görüşmeyeli. Tekboynuzun ve güzel dileklerinin sayesinde Vikipedi'ye sık sık uğrama fırsatı bulurum umarım bundan sonra. Kendileri küçük fırsatlar yaratmamı sağlayacak galiba. Bu arada bayramın kutlu olsun. Her şey için çok teşekkürler sevgili abim, kendine çok iyi bak. Hoşça kal...  Brk ileti 23:19, 20 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, çok teşekkür ederim. Bugün bir kaç dakikam vardı, gönderdiğin yıldızları gördüm fakat cevap yazamadım. Şimdi vikipedi'yi açınca son değişikliklere dalmışım doğrudan, ilk iş sana teşekkür etmek vardı aklımda ama nasıl olmuşsa çıkmış işte. Bu yüzden hem öncelikle çok özür dilerim, hem de yıldızlar için çok teşekkür ederim abi, iyi çalışmalar. -- fcn (m) 15:29, 21 Eylül 2009 (UTC)

Tiberius Konstantin - Bizans Imparatoru[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "II. Tiberius Konstantin" bu maddeyi tamamladiktan sonra bir daha bakmamistim. Ama bugun bu maddeyi incelemek istedigimde bu yeterli ve gerekli maddenin sizin tarafinizdan 1. Subat 2009 da silindigini ve buna neden olarak da Madde 1:Kisa icerik verildigini cok sasirarak gordum. Buna itiraz etmek istiyorum. Bu maddenin icerigi kisa cunku incelenmesi gerekli konu kisa. Bakiniz Ingilizce Vikpedia'ya da ayni konunun kapsaminin nisbeten kucuk oldugu gorulmekte: [4]. Ama bu madde Bizans Imparatorlugu'nun tam kapsamli incelenmesi icin elzem oldugunu iddia edebilirim ve Madde I. in bütünsel anlatımlı bir içeriğe sahip olması durumunda, madde yetersiz içerik gerekçesiyle silinemez seklindeki ekine tumuyle uymakta. Eger mumkunse bu silinmis maddeyi geri getirmenizi rica edecegim. Eger geri getirme imkani yoksa bir prensip karari olarak hazirlanmis maddelerin bu sekilde hic madde yazarina ve bu madde uzerinde ilgisi ve bilgisi olanlara danisilmadan cabuk silinmesi konusunun bir hakeme ve daha yuksek katlara gitmesini isteyecegim.noyder 11:39, 22 Eylül 2009 (UTC)

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Vaktim yok diyeceksin belki ama Abhazya Bayrağı maddesinin telif durumu inceleyebilir misin ? Bazı kelimeleri kaldırıyorsa da 2 'yi iki yaparsa eninde sonunda maddenin büyük çoğunluğu bunun kopyasından ibaret. Kullanıcı da ısrarcı ve ikna edemedim. Takabeg ileti 04:40, 23 Eylül 2009 (UTC)

Telif - Ahmet Derviş[değiştir | kaynağı değiştir]

sitesinden (google önbellek ile ulaşılabiliyor) bakarak Ahmet Derviş maddesini yeniden düzenliyerek yazdım. Herhangi telif ihlali olmuş mu bakarmısınız. Teşekkürler.--Yzkoc 16:19, 25 Eylül 2009 (UTC)


çok ktüyüm ölmek tek çare artık sanırım... Bu imzasız yazı 85.100.64.39 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı sayfası taşıma[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, şimdi seni son değişikliklerde gördüm. Bu kullanıcı kendi kullanıcı sayfasının adını değiştirdi. İyi geceler abi. -- fcn (m) 20:39, 26 Eylül 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Sana da kolay gelsin. -- fcn (m) 20:48, 26 Eylül 2009 (UTC)

Diğer kullanıcılara ait yorumları silme.[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen tartışma sayfalarında bulunan diğer kullanıcılara ait yorumları silmeyiniz. demişsiniz ama silmedim. Sildiysem gerçekten de yanlışlıkla, Wikipedia'yı teknik olarak pek bilmediğim için yapmışımdır.

Son değişiklikler uyarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba, şuradaki gibi değişiklikleri "vandalizm" olarak nitelendirmiyoruz. Bu tür kullanıcılara "deneme yapma" {{test}} şablonu ile yaklaşmak daha uygun olur. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   18:07, 28 Eylül 2009 (UTC)

Bence bunu deneme olarak nitelendiremeyiz. Çünkü burda bilinçli bir şekilde maddenin içeriğine zarar veriliyor. "Muhammet Kağnıcı'nın dünyanın en iyisi olduğunu belirti" ifadesi deneme yapmak amaçlı değil. Yazan arkadaş Manuel Pellegrini'nin kendisini böyle övdüğünü anlatmaya çalışmış. Aslında ben vandalizm mi yoksa reklam yapmak mı arasında kaldım. Lakin deneme olduğunu düşünmüyorum.Saygılarımla--koc61mesaj 18:15, 28 Eylül 2009 (UTC)

  • Reklam ve vandalizm kavramlarının tanımları belirli ve nettir. Her gün Vikipedide bu tip binlerce değişiklikle ilgilenen biri olarak, deneyimlerimize güvenmelisiniz. Söz konusu örnek vandalizm değildir. Muhtemelen çocuksu bir davranıştır. Bilginize.  Levent İleti Katkılar   18:18, 28 Eylül 2009 (UTC)

Levent bey yaptığım hareket ilk başta ısırma gibi algılanıyor. Ve dediğiniz gibi Vandalizmin tanımı açık olarak belirlenmiş. Buradaki olay da vandalizm çeşitleri başlığı altındaki,

  • Çocuksu ve saçma vandalizm
    • Sayfalara mesajlar ekleme, şakalar koyma, hayali içerik ekleme.

kısmına girmektedir. Yani hayali içerik eklemek. Doğal olarak kurallar gereği bu tür çocuksu davranışlar da vandalizme girmektedir.

  • Vikipedi'ye yeni gelen biri, "değiştir" düğmesini görünce, gerçekten değiştirebilir miyim diye merak eder ve basıp sayfaya deneme amaçlı bir şeyler yazabilir. Bu vandalizm değildir!

ben hareketin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. O yüzden deneme gibi algılamadım.

Saygılarımla--koc61mesaj 18:36, 28 Eylül 2009 (UTC)

Peki,teşekkürler--koc61mesaj 18:46, 28 Eylül 2009 (UTC)

Zazalar başlığına bir sene önce tarafsız şablonu eklenmiş lakin tartışma sayfasına herhangi bir şey yazılmamış ve bir sene içinde bir sürü değişikliğe uğramış. Bu tür bir durumda tarafsız şablonunu kaldırabilir miyiz? ya da ne yapmalıyız?--koc61mesaj 23:12, 28 Eylül 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancımsj 11:38, 29 Eylül 2009 (UTC)

  • Bu vesileyle, merhaba Levent abi. Molanız sürüyor sanıyorum, umarım iyisinizdir. İyi dileklerle, --Yabancımsj 11:38, 29 Eylül 2009 (UTC)

Dönüş olayları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent,

Ne gittiğim ne de döndüğüm var esasen, fırsat ve istek buldukça işte böyle.

Sevgiler

Vito Genovese 15:59, 30 Eylül 2009 (UTC)

Aynı İki Madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Cüce gezegen ve Plüton (cüce gezegen) bunların ikisi de aynı madde böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapmalıyız?--koc61mesaj 17:54, 2 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkürler--koc61mesaj 18:14, 2 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi. Teşekkür ederim maddeyi beğendiğin için. Ayrıca iyiyim, okula gidip geliyorum şimdilik. Vikipedi'ye de son zamanlarda pek -hatta hemen hemen hiç- girmiyorum. Ama biraz Vikipedi'den ayrı kalıp dinlendikten sonra gelip içerikli katkılar yapmaya devam edeceğim sanırım. Daha yapılacak çok iş var ama birazcık tembellikten bir şey olmaz galiba. Sen nasılsın Levent Abi? Her şey yolundadır umarım. İzmir'de havalar nasıl? Saygılar, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:41, 3 Ekim 2009 (UTC)

[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlamdigim sey girmek istedigim entry uluslararasi wikipedia'da kabul olmus. Turkiyeye emek vermis bir Turk profesoru vikipedia'ya eklemeye calisiyorum. Turk insanida bu Turk profesor hakkinda bilgi edinmek icin yabanci wikipediadan Ingilizce okusun Turkce okumak varken. Burda mantalite nerede? Sanirim buna sark kafasi deniyor. Hic bir aciklayici neden bulamiyorum buna. Birde turk wikipedi moderatorlerinin davranislari uluslararasi wikipedia anlayisina ters. Sizleri kime sikayet edebilirim. Sonucta buraya karsiliksiz herkez vakit ayirarak bilgi girmeye calisip gelistirmeye calisiyor. Insanlarin cabalarina saygi gostermeniz gerekiyor Wikipedia ilkesi olarak. Normalde bir entry'i silmeden once 1 hafta boyunca tartisma/izlemeye almaniz gerekiyor ve gelistirmek/ eksikleri gidermek icin sans ve tavsiyede bulunmaniz gerekiyor. Astigim astik kestigim kestik gibi silip atmak yerine. Bu mantaliteyi degistirmeniz gerekiyor. Sizin gibiler yuzunden bu ulke mehter marsi ile ilerliyor, sizlerle sizin gibilerle ugrasmaktan ileri gitmeye enerji kalmiyor… bi uluslararasi wikipediaya entry girmeyi deneyinde moderatorluk nasil yapiliyomus ogrenin o da ingilizceniz varsa tabi…--Alpsays 01:31, 4 Ekim 2009 (UTC)

Başınız sağolsun[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vikipedi'de gezinirken gördüm, anladığım kadarıyla babanız ölmüş. Biraz geç oldu ama, haberim yoktu. Başınız sağolsun.--Gökçє Yörük mesaj 11:41, 11 Ekim 2009 (UTC)

The Emirr[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Levent. Yoğun olduğunuzu biliyorum ancak u sayfaya deneyimli bir Vikipedist olarak katkıda bulunursanız gerçekten çok mutlu olacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:51, 11 Ekim 2009 (UTC)

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
vikipedide vandalizme karşı verdiğiniz üstün mücadele ve üstün hizmet için size armağan ediyorum. İyi vikiler! Bermanya 15:29, 11 Ekim 2009 (UTC)
  • Seni hep burda görmek güzel duygu kardeşim.. Nazar değmesin  Levent İleti Katkılar   21:06, 13 Ekim 2009 (UTC)
    • O güzellik senin kalbinde abicim.Saygı/Sevgilerimle. Bora Mesaj 21:10, 13 Ekim 2009 (UTC)

Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygunsuz KA. --Kemal K.ileti 13:13, 14 Ekim 2009 (UTC)

Kullanıcı:195.110.6.24[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kullanıcı:195.110.6.24 engelleyebilir misiniz? Uyarılara kulak vermiyor, uyarı verenlere karşı nezaket sınırlarını aşan mesajlar atıyor, mesaj sayfasından uyarıları siliyor ve mesaj sayfasında, mesajlarında propaganda içeriyor. Bknz "İlhan Mansız" Kullanıcı mesaj:Bermanya ve bknz. Kullanıcı mesaj:195.110.6.24 teşekkürler... --Bermanya 19:05, 14 Ekim 2009 (UTC)

Kabaca şöyle: Din ve büyü gibi çılgınlık ve aptallıklar, insan toplumda bazı köklü ihtiyaçlarını karşılamak için makul görünüyor.

Yine de Pinar veya Vikiçizer'e de sorarsan iyi olur. Anadilim Rusçadır ondan. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:31, 14 Ekim 2009 (UTC)

Çeviri yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba arkadaşım; şunu bana çevirmen mümkün mü?: It seems plausible that folly and fools, like religion and magic, meet some deeply rooted needs in human society  Levent İleti Katkılar   20:36, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba, ben olsaydım; "Bu aptallık/maskaralık ve çılgınlıkların/şaklabanlıkların, din ve sihir gibi, insan topluluğunun bazı köklü/derin ihtiyaçlarını yerine getirmesi makul/mantıklı görünüyor." diye çevirirdim. Tabi ki kelimeler değişebilir ama demek istenen budur. İyi çalışmalar, saygılar...Vikipedist 20:50, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • çok teşekkürler, bu iyi oldu. sevgiyle..  Levent İleti Katkılar   20:52, 14 Ekim 2009 (UTC)
    • Rica ederim, hoşcakalın:)...Vikipedist 20:54, 14 Ekim 2009 (UTC)

kızılcakent köyü hakkındaki yazı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, KIZILCAKENT köyü hakkındaki yazının neden silindiği hakkında bilgi alabilirmiyim. Best REGARDS

Yüklediğiniz resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

yabancım 19:12, 17 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba Levent abi. Bu resimler için OTRS'ye e-posta gönderilmemiş, bu yüzden ikisi de şu anda kaynaksız durumda. İşaretlemişken haber vermek istedim. İyi çalışmalar. --yabancım 19:12, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • O zaman kaynaksız etiketlerini şimdilik kaldırayım. Ama örneğin 2-3 hafta içinde e-posta gelmezse silelim, böyle durmasın derim. Nasıl olsa sonra yeniden yükleyebiliriz. Ne dersiniz? --yabancım 20:14, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Uğraşınız için ben teşekkür ederim. İyi geceler. --yabancım 20:18, 18 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Levent Bey, Çalınan Hayatlar adlı romanın kapak resmi kitap basıma 2. baskıyla çıkmadan önce onay için yollanmıştı. Kitabın yayın hakları bana aittir. Kapak resmide yayıneviyle mutabakata vararak ekledik. Resmin kaldırılmamasını istirham ediyoruz. Resim hiçbir sitede bu şekilde yok sadece bende ve Anafor yayıncılıkta var....

Ahlati - Mermeri Köyü[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Levent Abi: Adım Mahmud... Birifkan Seyyidleri adlı el yazma kitabının sahibiyim. Uyarınızı aldım..!Wikipedia'ya da en azından 50 köy sayfasını oluşturabilirim. İsterseniz hakkımda daha fazla bilgi verebilirim. Selamlar... Bu imzasız yazı Ahlati (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

selamlar ordu ortaköy köyüne ait bazı bilgileri köyde yaşayan biri olarak düzeltmiştim ancak siz eski haline getirdiniz ve tekrar bilgiler yanlış oldu acaba nerde hata yaptım. hata imzamda ise imzamı kaldırabilirdim. saygılar. kullanıcı adı:alidemirhan Bu imzasız yazı Alidemirhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silme ricası[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Nasılsınız? Uzun süredir Viki'de yoktum, geldim bir baktım ki şu sizin bana gösterdiğiniz madde sayacına... Levent Abi, sayıca peşindeyim sana yetişeceğim derken beni sollamış da geçmiş :)

Bu hoş anıyı hatırlamama neden olan bir küçük sorun var-böyle soruna can feda- Vestmannaeyjar maddesinin adı Vestmann Adaları olarak değişecek ama olmuyor işte. Hizmetli eli gerek. SD'de sizi gördüm ben de! Kolay gelsin :) --Danbury ileti 17:45, 25 Ekim 2009 (UTC)

Sebepsiz[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Taka (sanırım benden başka sana böyle diyen yok:) ), bu kez sadece bir hatır sorma mesajı, bir "nasılsın" demek için son tıklamalar, bilgisayarı kapatıp, uykuya dalmadan önce. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:39, 26 Ekim 2009 (UTC)
Selam Abi. Hamdolsun iyiyim. Senden naber ? Umarım iyisindir. Bana Taka diyen Kullanıcı:Merube 89 var. Takabeg ileti 22:58, 26 Ekim 2009 (UTC)

Levent Bey Selam. Karşılaşma filminin sayfasına teknik ekip bölümüne girilen afiş tasarımcısı ismini neden sildiğinizi merak ettim. Ben giriyorum, siz siliyorsunuz. İşi inatlaşmaya çevirmek yerine sormak, düşüncenizi anlamak istedim. Afiş tasarımı özellikle bu tür filmler için oldukça önemli ve afiş tasarımcısının yaratıcı ekibin içinde yeralmaması sektörel kurallara göre düşünülemez. Değişikliği geri almayın lütfen. İyi günler. Bu imzasız yazı 78.184.42.69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hizmetlilik zor zanaat![değiştir | kaynağı değiştir]

Valla, takdir senin. Ben tartışma içerisindeyim, herhangi bir yaptırımım olamaz.

Bizim meslek tümden zor işte, malum.

Sevgiler

Vito Genovese 21:02, 27 Ekim 2009 (UTC)


Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

mesajınızı şimdi gördüm, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. bir yerden alıntı yaptığım madde vardı ,bu nedenle telife fazla dikkat etmedim. doğru dürüst çalışmasam da çalışamasam da katkıda bulunma isteğim var. yazdığınız mesaj gerçekten olumlu etkiler içeriyor, kolay gelsin ve iyi günler

Coal 00:22, 29 Ekim 2009 (UTC)

OTRS[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent abi. Resimlerin OTRS izinleri gelmiş ve Vito izin etiketlerini eklemiş, sorun kalmamış. Teşekkürler. --yabancım 13:56, 29 Ekim 2009 (UTC)

bazı hareketler[değiştir | kaynağı değiştir]

bazı ip adresleri sayfalarda yanlış şekilde değiştirmeler yapıyorlar, canları mı sıkılıyor,yoksa denemek için mi yapıyıorlar,öfkelerini mi kusuyorlar, bilmiyorum bazı maddelerde yanlış davranışlar buldum geri almaya çalıştım, bunu yapmamda bir sakınca var mı, bu durumda ne yapmalıyım ? Coal 21:18, 30 Ekim 2009 (UTC)

yeni madde oluşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

bir maddeyi bilgilerimizle yazabilir miyiz, bir kaynak olmadan fakat zaten içeriğin kendisini doğruladığı bir madde oluşturabilir miyim? Coal 21:18, 30 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle unutmadan en içten teşekkürlerimi edeyim. Uzun zamandır yaşamadığım bir sevinçti. Takdir edip, layık bulduysanız ne mutlu bana. İyi geceler. --Danbury öldü. Bakın kullanıcı adını değiştirdi. ileti 20:54, 30 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevaplarınız için teşekkür ederim,fazla ayrıntı verip yorulmanıza gerek yok, zaten vikipedi de temel olan ne varsa incelemeye çalışıyorum , ama daha önce kolaylıkla bulduğum şeyi de kaybettiğim de oluyor,

yapmadan,sormadan önce araştırıyorum fakat bazı şeyler kişinin algısına göre değişebiliyor, iyi niyetli olup uymayabilir .herşey kurallarla kesin belirtilemiyor. ayrıca geç yazmanız sorun değil;belirtmişsiniz, 48 saat cevaplama süreniz var zaten : )

  • matematik yazılımları diye madde oluşturdum,ona yazılımların listesi yapmak istiyorum ,

nesnel cümlelerden açıklamalar ve yazılımların listesi, ve açıklamaları, ama ansiklopedik çizgide kalır mı,cümle kurmak bunu pek bozmaması gerekir diye düşünüyorum

hangi yazılımlar eklenir konusu da var,çok özel olmayan ve reklem olmayacak şekilde yapılabilir, başka bir ayrıntı var mıdır? iyi günler Coal 21:40, 30 Ekim 2009 (UTC)

cevap:Davet[değiştir | kaynağı değiştir]

davet için çok sağol,vikipedi gibi iyi bir çalışma ortamında daha faydalı olmak isterim, fakat interneti kapatacağım yakında ve ancak şimdiki gibi fırsat bulduğumda katkılar yapabileceğim, uzun süre online olmayı gerektirmiyorsa birşeyler yapabilirim gelecek hakkında kesin birşey söyleyemem saygılar ve kolay gelsin.Coal 21:55, 30 Ekim 2009 (UTC)

Slm[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Bugün izinli misin ? Takabeg ileti 05:56, 31 Ekim 2009 (UTC)

Anladım. Aslıdna izinli olsaydın Bununla hiç ilgilenmiyorsun ? diye soracaktım ama vazgeçtim. Sana hayırlı işler. Takabeg ileti 06:00, 31 Ekim 2009 (UTC)

Selam abi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Şu İp'i engelleyebilirmisiniz.Güzelonlu kullanıcısının adını kullanarak Hedda Gabler ve Bana hakaret etti.Lütfen ama lüfen --***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:27, 31 Ekim 2009 (UTC)

Otaku[değiştir | kaynağı değiştir]

belirtiğiniz maddeler bilgi çercevesi altından çıkartıldı amacımız sadece insanlara yardım etmek ilginiz için teşekkür ederim Bu imzasız yazı Last death (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

selam[değiştir | kaynağı değiştir]

bazen değişiklik yaparken fazla ileri gittiğimi düşünüyorum,bu nedenle ya ilgili kişilere soruyorum,ya da yapıldıktan sonra fikirlerini almaya çalışıyorum,

neden yapıldıktan sonra -yanılıyor olabilirim- çünkü ben ilgili kişilerle iletişim kurana kadar bir çalışmayı bir seviyeye getirmeyi

-sohbeti bilmiyorum ama iletişim konusunda çok iyi değil vikipedi ,gerçi burası sohbet yeri de değil-

sonra onların hangi konu veya noktada ne yapılması için fikirlerine başvuruyorum,ayrıca yapılan değişiklikler geri alınabilir, sadece karşıdakini kırmak hariç sanırım.

evet bu değişiklikler topluluk ile tartışılarak ,fikirlerin uzlaşması ile olmalıydı,

ancak genellikle kullanıcıların imkanı yok,

aslında özellikle matematikte bu işlerin danışılacağı birileri olsa fena olmaz,böyle belli gruplar da oluşturulabilir


belki şu var bazı yerler özel düzenleme gerektirebilir,onun dışında genel olanları öğrendim sayılır,ama kafam bazı yerlerde karışık.

ilgili yazıyı olumlu veya olumsuz tepkileri öğrenmek, ve bir hareket oluşturmak için yazdım sanıyorum .

matematikle ilgili bir yere yazmak yerine köy çeşmesine yazmak bana daha mantıklı geldi,

çünkü;yaptığım değişikliklikler matematik bilenler dışında diğer kullanıcı ve yetkilileri de ilgilendiriyordu,


ilgili düzenlemeleri, sadece aldığım matematik eğitimine göre yapmadım , bu büyük bir hata olurdu : )  ;

ingilizce wikipedia ile karşılaştırdım, maddelerde oynama yapmadan sadece sınıflandırdım.


selamlar ve saygılar --Coal 21:38, 4 Kasım 2009 (UTC)

Ve..[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şimdi ne diyeyim sana: "Ve ayrıcanaktan"! bu deyimi de bize kazandırdın ya, tebrik üstü bir durum.. :) Aslında o bir yana, şu mesaj sayfanı arşivlemenin zamanı gelmemiş mi? İyi dileklerimle..  Levent İleti Katkılar   22:14, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Alemsin abi . Mesaj sayfam Külkedisi misali saat 12 olduktan sonra arşive dönüşecek: Kasım geldi ne de olsa... Sevgi, saygı, selamlarımla; ayrıcanaktan süper bir ay geçirmen dileklerimle... --.dsm. 23:30, 31 Ekim 2009 (UTC)

Bir soru[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba, valla hatırlamıyorum desem ogun ku vandal ve lisans savaşlarının verdiği yorgunluktan heralde desem inanır mısınız? Gerçekten neden koyduğumu hatırlamıyprum. Belki de bir başka maddeye koyacaktım ona denk geldi. iyi ki kaldırmışsınız. --Manco Capac 11:47, 2 Kasım 2009 (UTC)

Vandalist değişiklik yapan kullanıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Levent abi (yanlış anlamayın birçok kullanıcı sözlerine abi diye başladığından sizi abi olarak görüyorum) Captain Bradley kullanıcısının şurãda yapmış olduğu değişikliği bknz: [5] Vikipedi politikaları Vandalizm ilkeleri gereğince bknz: VH:V hakaret, şiddet, tehdit, hakaret ilkelerinin tamamını içerdiğinden otomatik olarak engelleme sebebi değil mi? Teşekkürler Nebeviye mesaj 20:22, 2 Kasım 2009 (UTC)

Yaylalar yaylalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vay; Khutuck asker olmuş ta haberimiz yok, niye söylemedin? Otogarda seni havaya atıp tutardık bi güzel . Sonra elimizden düşürürdük, sen de rapor alıp yırtardın.. Neyse haydi bakalım hayırlı teskereler. Özletme kendini, arada uğra..  Levent İleti Katkılar   20:31, 2 Kasım 2009 (UTC)
3 aylık acemilik bitti, çakı gibi asteğmen oldum :) Eve bir uğrayabilsem size süper bi bot yapıcam da ayağımdaki 46 numara botlardan (postal mı desem) bir türlü kurtulup kendi bilgisayarıma ulaşamıyorum :) Khutuckmsj 20:33, 2 Kasım 2009 (UTC)
Abi çok yoğunum ama merak etmeyin bir hafta içinde yoğunluğum büyük ölçüde bitiyor ve SD de bol bol gözükme sözü veriyorum! --e.c. 21:00, 2 Kasım 2009 (UTC)
  • Sağolun Levent Bey siz vikipedinin babası anası gibi davranıyorsunuz yeni kullanıcılara, dilerim sizin gösterdiğiniz şefkat, sevgi ve saygı örnek olur diğer vikipedistlere... sevgiler...sürçü ihsan eyledikse affola...--Sigitolo 21:32, 4 Kasım 2009 (UTC)
  • :) iyi seyirler.. --ki bl 21:36, 4 Kasım 2009 (UTC)


teşekür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • teşekkürler, bana olumlu tavrınız için teşekkürler ... Vikipediyi seviyorum ama bence sistemin çok düzeltilmesi gereken çok fazla yanları var... Neyse ... size iyi geceler diliyoorum... sevgiler ..........--Sigitolo 21:44, 4 Kasım 2009 (UTC)

abi ne olur beni bi dinle[değiştir | kaynağı değiştir]

abi 3 büyüklerin hatta bursasporun bile taraftar gurupları yer alıyo bende trabzonsporun mavi fırtına taraftarını kuruyom siliyosun ne olur silme be abi Bu imzasız yazı 88.242.243.132 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

otaku[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba daha öncede düzenleme yapılmasına rağmen "otaku" konusu vikipedi standartlarına uygun değildir etiketine rastladım bu yüzden mevzu basih edilen uygunsuzlukları kurallar çerçevesi altında tekrar düzenledim buna rağmen uygunsuz kelime veya sözcükler var ise tarafıma bildirilmesini yok ise etiketin kaldırılmasını rica eder beni kurallar hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim çorbada daha fazla tuzumun olmasınıda isterim saygılarBu imzasız yazı Last death (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı İsmi Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent abi yeni kulanıcılara bakarken şu kullanıcı'nın Bknz:Kullanıcı:Türkseven Kullanıcı:Türkseven kullanıcı ismi dikkatimi çekti. Türkseven ismi VP:KA politikalarınca bu; nefret, ırk ayrımı ve ırkçı bir tutum sergiliyor mu sizce? Sonuçta bu kullanıcı ismi Ermeniseven, Rumseven, Russeven de olabilirdi öyle değil mi? Teşekkürler. - Nebevi/ye! mesaj 20:08, 8 Kasım 2009 (UTC)

Başlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Tartışma:Komünist ülkeler listesi maddesinin başlığını Sosyalist ülkeler listesi olarak değiştirmemiz uygun mu ? Takabeg ileti 05:06, 9 Kasım 2009 (UTC)

Günaydın[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bence de makul Taka, bugüne kadar literatürde hiçbir ülkenin "... Komünist Cumhuriyeti" şeklinde tanıttığını anımsamıyorum. Değiştirdim. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   05:10, 9 Kasım 2009 (UTC)
Teşekkür ederim abi. Takabeg ileti 05:12, 9 Kasım 2009 (UTC)

Eyvah eyvah![değiştir | kaynağı değiştir]

Aman abim, canım abim!

Zahmet etmişsin, sağolasın. Yolun çok başındayız, çok daha enfes yerlere geleceğiz umuyorum ki yenilene yenilene, hep birlikte.

Sevgiler

Vito Genovese 20:36, 9 Kasım 2009 (UTC)

Hızlı silme # 9[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Vikipedi tartışma:Hızlı silme#Genel 9'da değişiklik isteği bu senin ilgi alanına giriyordur. İlgilenirsen sevineceğim. Yoğunsundur ama... Takabeg ileti 13:03, 10 Kasım 2009 (UTC)

Takasmerkezi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent,

İlk anda reklam olacağını düşünmüştüm ama ödülü var, başka kaynaklarda konu edilmişliği var, var oğlu var.

Bu durumda kesinlikle VP:IT kriterlerini karşılıyor bence.

Sevgiler

Vito Genovese 15:24, 10 Kasım 2009 (UTC)

Kısalık[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam. Denendi ve eklendi. İyi çalışmalar.--muratsahinileti 18:32, 10 Kasım 2009 (UTC)

Devriye gezerken[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şunu ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Bakabilir misiniz?--Reality006 21:07, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Şuna da bir bakabilir misiniz? Monobook sil şablonunu en alta eklediğinden gerekçe görünmüyor.--Reality006 21:26, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Kusura bakmayın farketmeden birden yüklendim. İyi istiratler.:)--Reality006 21:33, 10 Kasım 2009 (UTC)
  • Hediyeniz için teşekkür ederim:)--Reality006 21:39, 10 Kasım 2009 (UTC)

Adil Olun .... Gerçekler Ansiklopediler içindir! ! ![değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın levent bey, elbetteki yorum yapılmamalı ama gerçekler de insanlardan gizlenmemelidir. Öncelikle bir katliamdan söz ediyoruz. Bu ülkenin değil dünyanın felsefesine katkıda bulunacak değerlerin yakılarak öldürüldüğünü ansiklopediler gizleme sorumluluğunu üstlenecek midir? Tarihi karartmanın sorumluluğunu üstelenebilecek misiniz? Bu gerçeği nereye saklayacaksınız. Hasret GÜLTEKİN'in, Asım BEZİRCİ'nin, Muhlis AKARSU'nun ölümü doğal yoldan olmadı. Bu insanlar yakılarak gündüz vakti öldürüldüler. Bu gerçeği gizlemek üzgünüm ama sonucu değiştirmeyecektir. Bu öldürülmek kelimesi yerine "yaşamını yitirdi" kelimesini kullanmak nedendir? Bu değerler bu insanlar yolda yürürken bir şeyi kaybetmediler! Onlar gündüz vakti yakılarak öldürüldüler!!! Üstelik herhangi bir ölümde bile yaşam yitirilmez. İnsanlar yitirdikleri şeyi geri bulabilirler ancak ölmek fiilinin geri dünyaya dönmek gibi bir sonucu yoktur! İnsanlar ölürler, yitmezler! Şimdi elinizi vicdanınıza koyun sizin ailenizden birisi "yakılarak öldürülse" onun içinde "yaşamını yitirdi" betimlemesini mi kullanacaksınız? Kaldı ki, ölmek ve öldürülmek arasında bile dağlarca fark vardır. Bunu John LENNON için de yapın hadi. "Tam kariyerinde yeniden yükselmeye başladığı bir dönemde, akli dengesi yerinde olmayan Mark David Chapman adında bir Beatles hayranı tarafından 8 aralık 1980'de New York taki dairesinin önünde öldürüldü." denmiş wikipedia da... Şimdi gidip orayı da değiştirelim o zaman... "Tam kariyerinde yeniden yükselmeye başladığı bir dönemde, 8 aralık 1980'de New York taki dairesinin önünde yaşamını yitirdi." olarak değiştireyim mi? Var mısınız gerçeklere? ? ? Bu imzasız yazı 78.161.193.24 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hangi madde'de kaynak eklemeye unutmuşum???--Sero1988

O madde hakkında çalışmalarım daha bitmedi, tarih kısmı ve yapı hakkında bilgiler gelecek daha! Madde'yi almancadan çevirdiketn sonra eklerim bir kategori! Saygılar --Sero1988

Pozitif ayrıcalıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Konuyla pek ilgilenmiyorum aslında ve fazla bilgim de yok. Yinede maddenin gelişimi için birşeyler yapmaya çalışırım, ama bunun için biraz zamana biraz da enerjiye ihtiyacım var bu aralar. Diğer vikilerde maddesi bulunmuyor, konu "ayrımcılık" maddesinde yer alıyor. Belki biz de böyle bir uygulamaya geçebiliriz ama şart değil. Sen ne dersin? Eğer madde bu şekilde geliştirilecek ise başta maddenin adı değiştirilmesi gerekiyor: Pozitif Ayrıcalıklar -> Pozitif ayrıcalıklar.

Önümüzdeki günler daha yakından ilgilenirim. Bildirdiğin için teşekkürler-- Serhan+tr 17:52, 11 Kasım 2009 (UTC)

Engelleme Ricası[değiştir | kaynağı değiştir]

iyi günler metin2 adında kullanıcı adı var! onu engellebilirmisiniz? çünkü nedeni uygun olmayan kullanıcı adı (Seninbey 18:18, 11 Kasım 2009 (UTC))

selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar dostum, teşekkürler. Sağolasın, varolasın... iyi vikilemeler :) --M.M.ileti 12:50, 12 Kasım 2009 (UTC)

İncir dolması[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Çalışma var şablonu ekledim en kısa zamanda maddeyi genişleteceğim ve ayrıca diğer maddesi açılmamış tatlıların da çalışmasını yapmaktayım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Ahzaryamedmesaj 11:39, 13 Kasım 2009 (UTC)

İsim değişikliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi, onu bende çözebilmiş değilim, sen silmişsin ama madde yeni olarak görünüyordu bende kontrol ettim ve madde geri geldi üstelik geçmişi ile beraber bu aralar buna benzer gariplikleri sık yaşamaya başladım, hayırlısı bakalım.--Bora_msj 14:43, 13 Kasım 2009 (UTC)

Mono[değiştir | kaynağı değiştir]

Yok yahu, önemli bir şey olsa mesaj atardım zaten hususi, öylesine yazıverdim. Onun dışında iyiyim ben de, betiklere gömüldüm, adam etmeye uğraşıyorum.

48 saatlik günler lazım bana. Nerelereeeeee gideyim?

Vito Genovese 22:12, 13 Kasım 2009 (UTC)

Atasözleri maddesi için değişiklik ricası[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, grup olarak oluşturduk ve hiçbir şekilde çıkar güdmeyen bir web sitesidir. Bu konuya dikkat çekmek isterim; hiç çıkar güdmez ve emek harcanarak yazılmış bir yazılımda, açıklamaları ile birlikte çalışmaktadır. Ben referans olarak ekledikçe aksine silinmekte, sanki web sitesi incelenmemektedir. Aksi durum olsa Wikipedia bağlantısı bile olmazdı. Ben bir Wiki'ci olarak bu konuda yardım görmek istiyorum, başarılar diliyorum. Bu imzasız yazı 85.108.115.49 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fırtına[değiştir | kaynağı değiştir]

Sen sorarsın da ben soramaz mıyım!

Uno: Beta ile neyi kastediyorsun? Duo: Çevrimiçi/çevrimdışı notunu düşen betik mi bu? Trio: Modern'de denemedim hiçbirini, lakin sayfalarını çevirirken yazıyor genelde. Misal VP:PM sadece Monobook ve Modern'de çalışıyor denmiş. VP:GP'nin bilmediği beş vakit namaz zaten. VP:HC için de şimdi hemen görünümü değiştirip baktım, çalışıyor. Quatro: VF'nin betiklerle alakası var mı ki? Yani bildiğim işlevlerini düşünüyorum, tek yaptığı fark sayfasını açmak bize (sen programdan bir tıklamayla geri alıyorsan ve bana nasıl olduğunu söylemediysen alacağın olsun). Onun için betiklerle istese de çakışamaz (gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?)

Trio'da soru sormamışım, üzgünüm bu eksikliğimden dolayı, bühi!

Vito Genovese 22:41, 14 Kasım 2009 (UTC)


Sağolasın varolasın, o senin güzelliğin.

Sorular konusunda ise sabrını zorluyorum ama; Beta'nın ne olduğu sen söyleyince dank etti. Lakin "betayı denediğimiz zaman gelen görüntü penceresi, halen bir kullanıcıya mesaj yazmak istediğimde karşıma çıkıyor." ile tam olarak neyi kastettiğini ne yazık ki yine anlamadım (mega alık mode on).

Tam olarak o betayı denediğimiz zaman gelen görüntü penceresinin bağlantısını vermen mümkün olabilir mi? Ya da şöyle sorayım: Beta'da olmamana rağmen, Monobook'ta olmana rağmen Beta gibi mi gözüküyor her yer (ya da sadece tek bir yer)?

Status changer'a ise bakacağım. Hiç çalışmadığını varsayıyorum, çalışıyor ama belirli bir şeyi bozuksa, mevcut kod üzerinden gideyim. Hiç çalışmıyorsa orijinali getirip üzerinde çalışmak en temizi.

Vito Genovese 23:05, 14 Kasım 2009 (UTC)


Hah, tamam, şimdi anlayabildim, kaz kafalılık zor zenaat.

Onu ben de ilk gördüğüm an şaşırdım, zira son günlerde Common.js, Common.css, Monobook.js ve Monobook.css'yi benden başka elleyen olmamış. O yüzden ben de genel bir yenilik diye düşündüm, tüm projelerde geçerli olan.

Şimdi bir baktım ki düzelmiş. Muhtemelen önbelleği boşaltınca sende de düzelir. Herhalde developer'lar öyle cüccük hareketi yapıp kaçtılar, aklıma gelen tek açıklama bu. Beğenmiştim ama ben, şık duruyordu bizim bu mor kutulara kıyasla.

Şu statü değiştiriciye de bakayım ilk fırsatta.

Sevgiler

Vito Genovese 23:31, 14 Kasım 2009 (UTC)


Durum olayı tamamdır, Kullanıcı:Levent/Durum sayfasından görebilirsin. Kullanıcı:Levent/Durum/Şablon da ayarlar için. Lakin Türkçe karakter problemi var, çözümü de yok gibi. Yani cevrimici falan yazabiliyorum ancak "oturumu kapat"'ın yanına. Falsosu bir bu, bir de Internex Explorer 7'de ve Vista'da çalışmaması(ymış). "Ek durum ekleyeceğim, özelleştireceğim" dersen Kullanıcı:Vito Genovese/Dosya.js'yi de kopyala bir yere.

Kullanıcı sayfanda sağ üst köşe ağzına kadar dolu olduğu için eklemedim, sen artık istediğin türden bir ayar çekersin. Ortaya sola falan da koyabilirsin rahatlıkla.

Sevgiler

Vito Genovese 01:15, 15 Kasım 2009 (UTC)


Cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye cumhuriyeti'ni uluslararası arenalarda temsil eden çeşitli spor dallarının milli takımları olrak nitelendirilmektedir. iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 09:18, 15 Kasım 2009 (UTC)

Hizmetli Sayısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Levent abi. Sanırım Hizmetli sayısının ve ona bağlı olarak açık konumda olan hizmetli yetersizliğinden bazen bunu frsat bilen örn:[[6]] kullanıcısı defalarca üst üste vandalist girişimlerde bulunuyor. Sanırım hizmetli sayısı yetersiz. :/ Nebe?viye mesaj 18:42, 15 Kasım 2009 (UTC)

User.js[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Levent,

Tercihlerim -> Küçük araçlar'da Pratik menü seçiliyse kaldırırsan düzelecektir. Hem monobook'ta hem de küçük araçlarda etkinleştirilmesi javanın toptan yalan olmasına neden oluyormuş, bugün Yabancı ve Hedda'da gördüm öğrendim.

Bir yap da haber ver bana tekrar, oldu mu olmadı mı diye.

Sevgiler

Vito Genovese 14:41, 16 Kasım 2009 (UTC)


Monobook'a dönersen düzeliyor mu? Modern'de test yapmadım hiç, oturup tüm betikleri tüm görünümlerde ve tüm tarayıcılarda test edeyim ben ilk fırsatta.

Vito Genovese 14:46, 16 Kasım 2009 (UTC)


Yaptığım eşekliğin farkına vardım ve düzelttim. Bir noktalı virgülü unutmuşum sonda. Şimdi düzelmesi lazım?

Vito Genovese 14:53, 16 Kasım 2009 (UTC)


Saate tıklanınca sadece mevcut sayfa temizleniyor, tüm tarayıcı önbelleğini temizlemen lazım.

Firefox için CTRL + SHIFT + R; IE için SHIFT + F5.

Vito Genovese 14:59, 16 Kasım 2009 (UTC)


Opera'ysa üstünkörü temizlik için sadece F5, Ayşe teyze beyazı için ise Araçlar -> Tercihler -> Gelişmiş -> Geçmiş -> Şimdi boşalt.

Vito Genovese 15:06, 16 Kasım 2009 (UTC)


Farklı sürümse Tercihler Araçlar'ın değil Dosya'nın altındadır.

Vito Genovese 15:16, 16 Kasım 2009 (UTC)


Tercihlerim -> Küçük araçlarda hangi betikler seçili?

Vito Genovese 15:22, 16 Kasım 2009 (UTC)


İki alternatif daha denemeni rica edeceğim bu durumda. Birincisi küçük araçların tamamını kapatarak denemen, ikincisi de Internet Explorer ile denemen. IE her bilgisayarda vardır zaten Windows varsa.

Vito Genovese 15:51, 16 Kasım 2009 (UTC)


User.js'de sorun spesifik olarak, çalışmıyor. Ama garip olan 11 Kasım'da yaptığın değişiklikten önceki sürümün de çalışmaması. Ne zaman göçtü bu user.js?

User.js zaten bunun hizmetli olmayan kullanıcı sürümü. Benim sidebar.js'nin içeriğini kopyala istersen oraya. O zaman düzelmesi lazım.

Bir de user.js'yi Metal ile hayınlık yaparak, isyan bayrağı açarak kopyaladığınızı gördüm eski mesajlardan, bunun için ayrıca ifadenizi alıcam.

Sevgiler (Yok, ne sevgileri, şu an trip modundayım: Hıh!)

Vito Genovese 19:14, 16 Kasım 2009 (UTC)


İyi bari :) Hallettiğimize sevindim.

Sevgiler

Vito Genovese 19:22, 16 Kasım 2009 (UTC)


Kamusal Bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedia'ya EMO(Elektrik Mühendisleri Odası) web sitesinden eklenen bilgiler GPL ile lisanslandığı için aktarılabilir diye düşünüyorum.İsterseniz yarın bu konuda EMO resmi adresinden eposta gönderebilirim.

Saygılar

Bu imzasız yazı Emremetin1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sabır..[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkürler. arşiv giderek artıyordu, sayfalarda önceki adaylıkların izinin kalması yararlı olacaktır. iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 20:59, 16 Kasım 2009 (UTC)

Durum js.[değiştir | kaynağı değiştir]

Sizin vaktinizi kendimin saçma isteklerim yüzünden harcadığınız için özür dilerim. Kullanıcı:Captain_Bradley/Durum/Şablon'da A nın üste gelmesi (A=Ders viki.....) için ne yapmalıyım?--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 06:34, 17 Kasım 2009 (UTC)

  • Tamamdır, kendim hallettim. Yardıma muhtaç değilim şimdilik. İyi günler. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 06:45, 17 Kasım 2009 (UTC)

Yetersiz beslenme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Güle güle kullan abi. Bu resmi oluşturmamın esin kaynağı sensin zaten. Senin bilgilendirmeni okumuştum, bugün de gazetede görünce böyle bir şey aklıma geldi. İyi çalışmalar, görüşmek dileğiyle... --.dsm. 00:59, 18 Kasım 2009 (UTC)

Orta Asya Uygarlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Marhaba. Ben Orta Asya Uygarlığı maddesinde telif hakkı ihlal ettiğimi düşünmüyorum. Yalnızca yazım yanlışlarını düzeltiyordum.

94.54.0.204 15:30, 18 Kasım 2009 (UTC)

Sil şablonu hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Zaten maddelerde deneme yapıldığı belliydi o yüzden eklememiştim şablonları. Ama bundan sonra ekleyeceğimi söyleyebilirim. Uyardığınız için saolun. Bu arada ilk yazdığınız mesaja cevap yazmayı gerek görmemiştim, dediğinizi uygularım demiştim. Ama aklımdan çıkmış. Yanlış anlaşıldıysam affola. Artık daha dikkatli olurum sanırım :) --Rapsar 15:46, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Ben yeni kullanıcı sayılırım da. Monobook nedir? Bir link vermek yerine kendiniz açıklasanız daha iyi olacak sanırım :) --Rapsar 15:53, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Ben Google Chrome kullanıyorum da bazı yerlerde hatalar olmaya başladı sanki?--Rapsar 16:03, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Bir sayfayı açmaya çalıştığımda ilk önce açılmıyor, beyaz bir ekran çıkıyor. Sayfayı yenilediğimde düzeliyor bu bir. İkincisi

c3/Flag_of_France.svg/15px-Flag_of_France.svg.png" width="15" height="1 , ump-to-nav"> gibi yazılar çıkıyor bazı yerlerde. İsterseniz ekran görüntüsü falan koyabilirim.--Rapsar 16:07, 18 Kasım 2009 (UTC)

  • Oluşan hatalardan sadece bir tanesi: [7] Ev sahipi kulüpler yazısının altında görülebilir.--Rapsar 16:12, 18 Kasım 2009 (UTC)

Asiye Hanim ve Mirza Mehdi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazilarimi kisa oldugu gerekcesiyle siliyorsunuz; ancak bu yazilardan cok daha kisa olan yazilar hala yayinda. Bence bir haksizlik var bu iste. Su sayfalara bir bakin once http://tr.wikipedia.org/wiki/Busir ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Zekeriya_(Hazar) Bunlar benimkindan daha da kisa ve hala yayindalar. Yine de siz sildikce ben daha da yazip yine yukluyorum; ancak yine siliyorsunuz. Ne zaman size gore "yeterli uzunlukta" olacak bu makalem? Zaten taslak yaziyorum sonuna. Surekli daha fazla bilgi ekleyecegim.


Ben vikipedi'de yazmaya yeni basladim. Olan biteni anlamaya calisiyorum. Siz sildikce ben daha uzattim, siz yine sildiniz. Sonra kisa makalelerin var oldugunu da bildigim icin olayin ne oldugunu anlayamadim. Bir yandan yazi yazip bir yandan da ogrenmeye calisiyorum. Ayrica verdigim orneklerin somut olamayacagindan kastinizi da anlamadim. Bir 'taslak' var onu biliyorum. 'çalışma var'i bilmiyordum. 'çalışma var' yazilan sayfalar ne kadar kisa olsalar dahi silinmiyor mu? Oyleyse Mirza Mehdi'yi yeniden yayimlayip uzerine 'çalışma var' dersem kimse silmez degil mi? Yardiminiz icin tesekkurler.Triksel 21:34, 18 Kasım 2009 (UTC)


vikipedide yeniyim dün yanlışlıkla köy çeşmesine yazı gönderdim hatamı sonradan anladım bu hatadan dolayı özür diliyorum inceledikce öğreniyorum selam ve saygılar Bu imzasız yazı Gazipolat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


SAM?[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam abi. Türkiyedeki Kırım Tatar Köyleri silindin mi ? Tartışma sayfasında adın geçiyor. Ondan sana sordum :) Takabeg ileti 14:47, 19 Kasım 2009 (UTC)


ASIYE HANIM[değiştir | kaynağı değiştir]

1) Hz. konusunda haklisiniz. Onlari cikartacaktim. Gozumden kacmis. `Efendi` sozcugu Hz. ile kiyaslanamaz bu durumda cunku sozkonusu kisi dunyanin her dilinde Sevki Efendi olarak bilinmektedir. Osmanli Devletinde soyadi kanunu yoktu. Ingilizcede bakacak olursaniz adi EFFENDI olarak yazilmaktadir. Buradaki Efendi kullanimi, Cumhuriyet doneminde kendi kendisini efendi ilan eden bazi dini sahislarin kullanimiyla ayni degildir.

2) Telif ihlali denip duruyor. Gokhan diye biri de o nedenle silmisti sayfami. Ona da yazdim sozkonusu adres (zebebzu.blogspot) bana ait. Yani kendi makalemi oraya koydum. Baskasininkini calmadim. Kendi yazilirim telif hakkini nasil ihlal etmeyecegimi bilmiyorum. Yazi benim. Kendi yazimi bile kullanamaz miyim? Zebebzu.blogspot adresimi silmek zorunda miyim bu sayfayi acabilmek icin?

3) I ve i konusunda haklisiniz. Turkiye'de yasamiyorum. Burada bilgisayar Ingilizce klavyeyle calisiyorum; eve gidince ancak Turkce klavye kullanabiliyorum.

Siz iyisi mi silin o sayfayi yine. Olmayacak boyle; tepemde zebani tarafindan izleniyormusun gibi geliyor, geriliyorum. Ben daha duzgun yazimli bir sayfa hazirlayip yeniden canladiririm sonra. Bozulmayin ama soylemeden edemeyecegim. Benim yazim uzerinde bu kadar ince eleme sik dokuma yapildi. Vikipedi'de korkunc hatalar, felaket yazim yanlislari vb. varken benim yazima bu kadar takilmasina bozuldum acikcasi. "Kotu ornek ornek degildir"i de bahane olarak kabul edemem acikcasi; cifte standart her zaman aci verir. Dedigim gibi, lutfen silin o sayfayi. Ben daha sonra "uzun", "referansli", "yazim yanlisi olmayan", "telif haklarini ihlal etmeyen" bir sayfa acarim.

TesekkurlerTriksel 16:59, 19 Kasım 2009 (UTC)

  • günaydın, spam link olma mertebesine erişti sanırım. ne dersin? ve de öyleyse ekler misin? teşekkürler.. --ki bl 07:53, 20 Kasım 2009 (UTC)

harikasın abi[değiştir | kaynağı değiştir]

slm ben senin bütün kitaplarını okudum ne zaman metal fırtına 5 şi çıkarcan abi ölcem ya bir an önce çıkarda okuyalım ayrıca burak turnanın kitaplarınıda okudum mabi siz mütşizsiniz yaBu imzasız yazı 78.165.118.163 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


abıcım kusura bakmayın ben dıger sıtenınde yonetıcısıyım vıkıdede bulunması amacıyla burayada tasımak ıstedım kusura bakmayın... Bu imzasız yazı 88.248.24.59 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Röh[değiştir | kaynağı değiştir]

Bırak, tutma, öldürücem, bırak!

Vito Genovese 14:44, 20 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Eurovision[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Eurovision davetiyesi
İyi günler. VikiProje Eurovision'a ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.FinlandiyalıИлети 14:57, 20 Kasım 2009 (UTC)

Cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, aslında onlara Kategorisiz sayfalarda gezerken rastladım. Yine oralarda bayağı bunlar gibi şeyler mevcut. O maddeler de anonimler tarafından açıldığı için önceden madde araması yapmıyorlar sanırım. Ben de ara sıra bir göz gezdirip sil etiketi koyuyorum. Neyse ilgilendiğiniz için teşekkürler :)....Myrat ileti 18:50, 20 Kasım 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Levent abi, sizi buralarda böyle aktif görmek ne güzel. Çok özletmiştiniz kendinizi. Ee siz kahve verirsiniz de ben yudumlarken, size ikram etmem mi :))--Merube 89msj 20:09, 20 Kasım 2009 (UTC)

Vandallara karşı mücadelede bitmek bilmez enerjinizi biraz daha artırmanız ve o sırada biraz olsun dinlenmeniz için mis gibi bir Türk kahvesi. Vikideki katkılarınız hiç bitmesin, hep buralarda olmanız dileğiyle--Merube 89msj 20:09, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Abi vallaha ne desem sinirlerimi bozdu.:D Yani niye sürekli prodüksüyonu seçer ki? Çiçek için teşekkürler. Kolay gelsin abi.--Gökçє Yörük mesaj 20:11, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Siz kahveyi içerken, e-postanız yanıtlandı. İyivikiler... [ho? ni!] 21:07, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Düzenle etiketini gördüm fakat köy maddelerinin düzenlenmediği de bir gerçek. Bu yüzden bence yeni açılan bu tür maddeleri silmemiz gerekiyor. Zaten bir bakıma M8'den de silinebilirdi. Bu konuda genel bir tartışma yapılması faydalı olur aslında.--Reality006 21:11, 20 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba; Wikipedia'yı uzun süredir kullanmama rağmen, ilk defa edit yapmaya çalışıyorum, o yüzden becerisizliklerim için şimdiden pardon. Solaklık hakkında daha önceden eklediğim bir yazı, kaynakça yüzünden kaldırılımış, kaynakçaları da ekleyince bu sefer, eski içerikle aynı olduğu için kaldırıldı, ayrıca kaynakçaların biri zaten Türkiye'de ilk defa faaliyete geçmiş olan bir site (solelim. com) bu siteyi ve mağazayı da zaten biz kurduk. kaynak alınan kitap yazarlarının ise bilgilerini kullandığımızdan bilgisi bulunuyor. Kendisi de bizlere dolaylı olarak destek vermekte zaten. Özetle; solaklık hakkındaki bilgileri wikipedia'ya nasıl ekleyebilirim? Bu imzasız yazı Wallaby (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Forex maddesi ile ilgili[değiştir | kaynağı değiştir]

İktisat mezunu ve bilen biri olarak her kelimesini kendim yazdığım halde Forex maddesi nasıl olurda "telif hakkı" nedeniyle silinebilir ki? Kaçırdığım bir şey mi var? Yoksa düşünce suçlusu muyum?


  • Rica etsem Moncada Kışlası ilgilenebilir misin? Birde üstteki madde ile ilgili sanırım dün ben etiketlemiştim ve bazı cümlelerin internetteki sitelere uyduğunu gördüm. Ayrıca düzensiz içerik olarak da silinebilirdi.--Reality006 20:37, 21 Kasım 2009 (UTC)

Fotozade başlığı silinmiş.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, wikipediada yeniyim kuralları tam bilmiyorum. Geçen gün Fotozade ile ilgili bir başlık girmiştim bayada uraşmıştım.

Madde 6'dan silmişsiniz

Ansiklopedik olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser, veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir. - Genel olarak kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir. Bununla birlikte dikkatli bir şekilde kullanılmalı; kayda değerlik kıstasları ile uyumsuzluğun bariz olmadığı, tartışmalı olduğu durumlarda hızlı sil uygulanmamalıdır. Bunun yerine kayda değerlik tartışması açılabilir veya kayda değerlik sorunu hasebiyle ...

Tam emin değilim öğrenmek için soruyorum. Kurum tanıtımı olduğu için silinmedi sanıyorsam çünkü kurum tanıtımları yasak değil. Formatında mı hatalar vardı? Format olarak yabancı stok fotoğraf ajansı Fotolia'nın enWiki'deki formatına benzer bir format oluşturmaya çalışmıştım. (http://en.wikipedia.org/wiki/Fotolia)

Fotozade tanıtımının TrWiki de yer almasını istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Neler yapmam gerekiyor.

Bu arada hiçbir bildirimde bulunmadan silinmesi bana garip geldi. Bir emek var sonuçta... Silmeden önce edit öneremez misiniz?

Merhaba, ben bazı konu başlıkları açmak istiyorum, Yardım sayfalarını inceledim ama sürekli değiştirme konusunda yardım var. Ben herhangi bir konuyu değiştirmeden kendim konu açmak istiyorum. Ne yapmamlazım acaba?

Merhaba, ben wiki'ye yeni başlık eklemek istiyorum, Sürekli değiştirme butonları var, Varolmayan bir başlık ekleyip içerik yazmak istiyorum. Yasrdımcı olursanız sevinirim.

soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent Bey merhaba,

Vikipedi'de yeni bir kullanıcıyım. Galeri Işık Teşvikiye ile ilgili bir veri girişi yaptım. Galerilerle ilgili veri girmeye de devam etmeyi umuyordum. Yalnız sizin tarafından ilk girişimin silindiğini görüyorum. Telif hakkı ihlali yaptığımı da düşünmüyorum. Neden silindiğine dair bilgilendirilebilirsem sevinirim. Teşekkürler, Selin.Bu imzasız yazı Abra cadabra (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şablon:Arşiv[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Arşiv için yardım ve desteğinizi bekliyorum . Teşekkürler... ----GôkTR001 19:54, 23 Kasım 2009 (UTC)

  • Şablon yardım konusu eklendi. Ama kimse bakmıyor nedense :S Umarım etkili bir çalışma olur. Çünkü şablonda hala İngilizce şablonlar ve eksiklikler var. Ayrıca iş ilerlerse korumaya alınması lazım. Neyse iyi akşamlar, iyi vikiler! ----GôkTR001 20:29, 23 Kasım 2009 (UTC)
  • Tamam yavaşladım. Yine de çok teşekkürler. ----GôkTR001 20:39, 23 Kasım 2009 (UTC)

Levent Bey Siz Profosör Müsünüz acaba? Neden bir Profosörün hayatını eklememe izin vermiyorsunuz? Bu imzasız yazı Tarikesad (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silme İsteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Goktr001/Mesaj Arşiv ve Kullanıcı:Goktr001/Mesaj Arşiv 2009 sayfalarının silinmesini istiyorum. Teşekkürler. ----GôkTR001 20:37, 23 Kasım 2009 (UTC)

  • Çok teşekkürler. İyi akşamlar, çok zamanınızı aldım ama.. Saygılar... ----GôkTR001 20:57, 23 Kasım 2009 (UTC)

Madde adı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Günaydın Taka, Elefant'ın adının, Almanca vikide olduğu gibi Elefant (Panzerjäger) ya da Elefant (Jagdpanzer) şeklinde olması gerekmiyor mu? Gerçi en-wikide de bizdeki gibi ama doğrusunun parantezli olduğu gibi bir kanı edindim. Bu arada yine e-postanı kontrol etmeyi unuttun galiba, birkaç gün oldu yazalı.  Levent İleti Katkılar   06:39, 25 Kasım 2009 (UTC)
Günaydın Abi, Elefant Melefant ile ilfileneceğim. Son günlerde e-postaya bakmıyorum. Onuda bakacağım. Ama şimdi alışverişe gideceğim. Hayırlı işler. Takabeg ileti 06:42, 25 Kasım 2009 (UTC)

Üst sekmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Değiştir'in geçmiş'in sil'in üzerine gelince çıkan bilgi metinleri mi? Eğer öyleyse bende gözüküyor, yani genel bir sorun yok görünüşe göre. Tüm tarayıcılarda mı sorun? Önbellek boşaltmak nasıl etki ediyor?

Vito Genovese 07:21, 25 Kasım 2009 (UTC)


Valla buna karşı yapılabilecek pek birşey yok gibi. Sunucuların canı sıkılmıştır, sizin orada Aziz abi çalışma yaptırıyordur, yağmur yağmıştır, istediğimiz oyunu sahaya yansıtamamışızdır, önümüzdeki maçlara bakacağızdır?

Vito Genovese 07:29, 25 Kasım 2009 (UTC)

E-posta[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi e-postaya baktım ve yanıt verdim. SAM konusundan da bahsediliyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:03, 25 Kasım 2009 (UTC)

Silme şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Henüz her şeyi bilmiyorum. yanlış yaparak öğreneceğim artık. yine de bundan sonra dikkat edeceğimden emin olabilirsiniz. teşekkürler. ----GôkTR001 11:28, 25 Kasım 2009 (UTC)


levent arkadaş yazdığım bilgiyi neden siliyorsunuz madde 6 ya göre silim yapmışşınız misal ben istanbulda başka bir okulun kaydına rastladım wiki de Bu imzasız yazı Kemal221 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Şu sayfa ne yapılmalı sence?--Reality 13:34, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Birde vandalizm olarak işaretledeğim hangisiydi? Hatırlayamadım.--Reality 13:34, 25 Kasım 2009 (UTC)
    • Dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın:(--Reality 13:44, 25 Kasım 2009 (UTC)

??[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi vaktin varsa Buna bakar mısın ? Bazı dosyalar aynı resim oldu. Takabeg ileti 14:47, 25 Kasım 2009 (UTC)

Sormadım :) Ben de anlam veremedim. Neden değiştirdi ? Soracağım. Takabeg ileti 22:58, 25 Kasım 2009 (UTC)

Birde Sırça Yaşamlar Derneği için bağımsız ve güvenilir kaynaklar var mı ? Derneğin varlığından şüphem yok ama cidden sağlam kaynakları bulamıyorum. Hemen SAM gösterme niyetim yok. Vaktin olduğunda ilgilenirsen sevineceğim.Takabeg ileti 15:00, 25 Kasım 2009 (UTC)

DAVET[değiştir | kaynağı değiştir]

--Merhaba Levent/Arşiv: 30 - 31! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --GôkTR001

  • Değişiklikleri farkettim. Hiç Yardım sayfası yazmamıştım. İlk tecrübelerim olabildiğince dikkat ediyorum. Ama olmuyormuş demek. Daha dikkatli olacağım. İyi akşamlar. ----GôkTR001 20:56, 25 Kasım 2009 (UTC)

Tekrar merhaba, Kaydın görünmüyor olması çok ilginç. Oysa ki ben, oluşturduğum "Galeri Işık Teşvikiye" sayfasını aradığımda, 20 Kasım tarihinde sizin tarafınızdan telif ihlali nedeniyle silindiği bilgisine ulaşıyorum? Bu imzasız yazı Abra cadabra (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı:Goktrs01[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı hesabı bana ait. Bir sorun çıkarır mı? Teşekkürler. ----GôkTR001 18:02, 26 Kasım 2009 (UTC)

Eğer katkılara bakarsanız o hesabı kullanmıyorum, silenebilir mi?----GôkTR001 18:52, 26 Kasım 2009 (UTC)

Bana gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler. ----GôkTR001 19:00, 26 Kasım 2009 (UTC)

bop maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Levent, Önceki madde, içeriği düzeltilemeyecek derecede bozuk olduğu için yeniden yazılması için silinmişti. Kayda değerlik vb. açıdan önemli bir konudur. Daha önce silinmiş maddeleri doğrudan siliyor musunuz?--Bruno ileti 19:51, 27 Kasım 2009 (UTC)

Kirimla ilgili maddelerin silinmesi hakkinda[değiştir | kaynağı değiştir]

Degerli Levent Bey, dün gece tesadüfen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu maddesini sildiğinizi gördüm. Direk olmasa da dolaylı olar telif ihlali iması izlenimi edindim. Ben bu maddenin varlığını ve gelişimini, maddeyi kendim yazmasam da, kişisel merakım nedeni ile yıllardır izliyorum. Zaman zaman Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile karşılaşan ve işim icabı kendisi ile alakalı bir çok habere vesile olmuş bir kişi olarak, bu maddenin gelişimine katkıda bulundum. Yıllardır var olan bir maddenin gecenin bir vakti ilham gelip ‘Ya şöyle biraz madde sileyim’ mantığı ile ‘infaz’ edilmesi ‘wiki’de kan davalarına yol açmaz mı? Ayrıca, aynı gece, Taka Bey’in naklettiğine göre ‘Noman Celebi Cihan’ ve ‘Avrupa Kırım Tatar Kültür Merkezi’ maddelerini de temizlemisiniz. Bu maddelerin tamamı belli bir konu ve coğrafya ile alakalı olduğu için tamamen ‘etnik temizlik’ izlenimi veriyor. ‘Telif ihlali’ gerekçesi inandırıcı olmaktan uzak, zira bu maddeler oldunca eski ve kollektif içerik kazanmış maddeler. Telif ihlalinin olsa olsa son 24 satte yapılmış olması gerekir. Eğer, siz eğer ahlaki duyarlığa sahipseniz, o zaman bu maddeyi eski haline dönüştürmeniz gerekir, diye düsünüyorum. Sizden ricam bir cok insanın emek ve ilgisine hürmeten bu maddeleri, sadık olduğunuzu umduğum Wiki kritelerine uygun hale ,yeniden insanların kullanımına sunmanız. Aksi taktirde işleviniz ne olursa olsun, meseleyi Frankfurt’da çalışan bir medya mensubu olarak İngilizce, Almanca ve Rusca platformlara taşıyacağım. Bu kadar sert bir uslupla yazma nedenim, size ilham kaynağı olan bir baska ‘Wiki’ kullanıcısını günlerdir dostca uyarmamın ardından, sizin silme girişimlerinizin gerekleşmiş olması. Bunu aydın duyarlılığından uzak ‘A la Turca’ bir tutum olarak cok cirkin buluyorum. Saygılarımla,--Surhay01 21:28, 27 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'deki 800. değişikliğimi sizinle paylaşmak istedim. Gerçekten burası olağanüstü bir yer. Hepimizin sayesinde. Ayrıca Kısayol şablonunuzdan faydalanarak bir şablon yaptım. Umarım sakıncası yoktur. İyi vikilemeler! ----GôkTR001 22:53, 27 Kasım 2009 (UTC)

Sizede çok teşekkürler. İyi akşamlar. Ayrıca bayramınız kutlu ve mübarek olsun. Yaşadığım yerden kucak dolusu sevgiler...----GôkTR001 23:05, 27 Kasım 2009 (UTC)

Soruma Cevap Bekliyorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Degerli Levent Bey, tehdit kavramının ne anlama geldiğini bilen bir insan olarak sizi tehdit etmediğimin bilincindeyim. Wiki uluslararası bir forum olduğuna göre Almanca, İngilizce ve Rusca Wiki kullanan bir insan olarak sorunu bu ortamlara tasimak zorunda beni bırakmamanızı diledim. Öte yandan. benim amacım bu maddeleri neden silindiğini bildirmeniz. Bu konuda cevabınızı buyuk bir samimiyetle bekliyorum. Hala bildirmemissiniz. Amacım ne gecimsizlik ne de sorun yaratmak mevcut bir sorunun nedenini anlamak ve cözümüne katkıda bulunmak. Saygılarımla--Surhay01 23:19, 27 Kasım 2009 (UTC)

Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu maddesi hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli Levent Bey, cevabınızı aldım, tesekkür ederim. Size önerim bu iki maddeyi ben yeniden açayım. Kendi gelişimine bırakalım. Siz telif ve Wiki standartlarına uygunluğunu denetleyin. Benim wiki tecrübem yok ama son 20 yıldır wiki ye malzeme olabilecek on binlerce resim cektim, özgün anlamda bir cok önemli olaya, kişiye ve sürece tanıklık ettim. İlgi alanım Soguk Savas, II. Dunya Savası, Hitler Diktatörlüğü döneminde Museviler ve Doğu Avrupa'daki Türk/Türkce tarih ve coğrafya/sı. Türkce, Almanca, ingilizce ve Kırım Tatarcası biliyorum. Ayrıca, Kril alfebesi ve Arap harfleri ile yazılmıs Türkce/Tatarca metinleri rahatlıkla okuyabiliyorum. Birer yıl Fransızca, Ispanyolca ve Rusca lisan kursu yapmıs bir insan olarak amacım ilgi alanıma uygun konularda Türkçe Wiki'ye katkıda bulunmak. Birde resim yuklemeyi beceremedim. 'Infobox' nasıl açılır bilmiyorum?--Surhay01 23:46, 27 Kasım 2009 (UTC)

Hatır sormaca[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vikipedi'deki herkes sizi seviyor Levent abicim, bizde bundan aşağı olabilirmiyiz? Klavyede parmaklar yazmasada gönül her zaman sevmekte-saymakta. Vikipedi'de günlük çileler yüzünden fazla vakit geçiremeyince genellikle maddeler-sayfalara yoğunlaşılıp gidiyor işte. İyilik sağlık, mutluyuz. Umarım sizde iyisinizdir? Eskisi kadar fazla aktif değilsiniz, fakat sizi görünce mutlu oluyor insan. Hatır sorma için teşekkürler, Viki sizsiz günler görmesin abi, iyi çalışmalar. --muratsahinileti 00:13, 28 Kasım 2009 (UTC)

Infobox[değiştir | kaynağı değiştir]

Ozellıkle sehir tanıtımları ve coğrafi yerlerle alakalı infobox yaratmak ıstıyorum beceremedim.--Surhay01 00:01, 28 Kasım 2009 (UTC)

Buradayım[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. İlginiz için teşekkürler. Son günlerde özel işlerimin yoğunluğundan ihmal ettiğim vikiye bundan sonra daha fazla zaman ayırabileceğim konusunda size güvence verebilirim Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 00:41, 28 Kasım 2009 (UTC)

  • Haklısın bu Vikihaber'in medyaviki kodlarıyla uğraştırmak beynimi sulandırdı:) Vito mesaj sayfama bir liste göndermişti. Orayı tekrar okuyayım en iyisi.--Reality 08:39, 28 Kasım 2009 (UTC)


      • Hasan Sami Bolak'ı buradan siz mi şutladınız. Gerçi iyi de etmiştiniz! Adam her gün vatan millet edebiyatıyla kafa şişiriyor.