Kullanıcı:Ertly/Arşiv8

Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • 2015



Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye katkılarınız için. Drgulcu 19:06, 8 Ocak 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![değiştir | kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Ertly
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:02, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Değişiklik[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, şu sayfadaki değişiklikleri neden geri aldığınızı merak ettim. Futbolcu bilgi kutusundaki şablonlar standart hale getirilmişti. --Teacher0691 (mesaj) 14:23, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, maddede hatalı gözüken şablonu düzeltmek isterken yanlışlıkla sizin yaptıklarınızı geri aldım, kusura bakmayın. Toparlayayım derken işin içinden çıkamadın bilgisayar başından kalkmam gerekti. Maalesef o şekilde kaldı. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 19:38, 22 Ağustos 2015 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizinle bir konuda konuşmak istiyorum. Düne kadar beyaz liste üyeliği var iken dün bu engellendi. Kibele adlı hizmetli, yaptığım tüm katkıları sözde taraflı olduğu için ısrarla sildi. Kendisiyle konuşmaya çalıştım ama cevap verme zahmetine katlanmadı. Metinlerin tamamının silinmemesi gerektiğini kendisi belirtmesine rağmen katkı yaptığım tüm metni ayıklama yapmadan sildi. Hatalı ya da taraflı kısımlar varsa sil dedim. Ama o tümüyle siliyor. Mesela Kurtuluş Savaşı'nda Moskova Antlaşması konusu anlatılmalıdır. Ama o bu konudan bahsedilmesini istemiyor. Peki dedim yazdıklarım hoşuna gitmediyse sen yaz, ama Kurtuluş Savaşı'nda bu konu olmalı. Onu da yapmadı. Bu taraflılık değil midir? Yani tarihi bir gerçekliği reddediyor, orada belirtilmesini istemiyor.

Kibele mevcut konumuna güvenerek yazdığım her şeyi sildi ve şikayette bulundu. Üyeliğimi iptal ettirdi. Bazı hatalarımı kabul ettim. Israrcı davranmak hoş değildi. Reddedilen konuyu tekrar eklemem yanlıştı. Ama kendisi hiçbir hatasını kabul etmedi. Bu konuları Fenerli 1978 ile konuştum ama o da ısrarla geçiştirdi. Belli ki birbirlerini savunuyor ya da birbirlerinden çekiniyorlar. İkisi de hizmetli olduğu için birbirlerinden korkuyor olabilirler. Bazı konularda acemi olduğum için hata yaptım. Resimlerin kaynaklarını doğru belirtemedim ya da lisans problemini çözemedim. Bu nedenle bir daha resim eklemesi yapmayacağıma söz verdim. Sadece metin katkısı yapacağım dedim. Ama yine de cevap vermediler ve birbirlerini haklı çıkardılar. İdeolojik olarak ve ittifak halinde hareket ediyorlar. Sizden ricam beyaz liste üyelik isteğini kabul etmeniz. Lisans problemi olduğu için kesinlikle resim eklemeyeceğim. Değiştirilen katkılarımı ısrarla eklemeye çalışmayacağım. İsteğimi kabul ederseniz sevinirim. Saygılarımla Ekim 1917 20:40, 5 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Moskova Antlaşması konusunda bazı eklemeler yapmıştım. Ancak Kibele denilen şahıs bunları ısrarla sildi. Belli ki benim katkımı inatla silecek. Sizden ricam olacak. Yaptığım katkıyı okuyarak, taraflı olduğundan şüphe ettiğiniz kısımları silerek diğer kısımları antlaşma sayfasına ekler misiniz? Ben bir Tarih öğretmeniyim. Antlaşma maddeleri Tarih ders kitaplarında yazdığım şekilde yer almaktadır. Ama siz üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Bir de Kurtuluş Savaşı sayfasında bu antlaşmanın mutlaka yer alması gerekmektedir. Çünkü antlaşma Kurtuluş Savaşı içerisinde önemli bir yer ediyor. Tabii Kibele denilen hizmetli ideolojik hareket ettiği için bu tarihi gerçekliği ısrarla reddediyor. Bu sayfaya da antlaşma konusunu eklerseniz iyi olur. Orhan 1917 19:32, 6 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Orhan 1917. Uzun bir süredir Vikipedi'deyim ve inanın bana bu süre zarfında onca anlaşmazlık, tartışma, küsme gördüm ve okudum ki yeni benzer vakalar beni gerçekten üzüyor. Burada amacımız gönüllü bir şekilde bilgiyi paylaşmaksa buna odaklanmalıyız diye düşünüyorum. Diğer kullanıcılar hakkında yargılarınız gerçekten burada oluşturmamız gereken paylaşımcı ortama tezat oluşturuyor. Katkı yaptığımız maddeler doğal olarak bizde aidiyet yaratsa da bilginin tüm kamuya açık olduğu ve istenilen katkının yapılabileceğini de unutmamak gerekiyor. Yaptığım katkıları lütfen size "izin verilmeyen" katkıların yapılması olarak değerlendirmeyiniz, ilgimi çeken bir maddeye ufak bir katkı yaptım, o kadar. Vikipedi'de kimsenin kimseye art niyet beslemediğini düşünüyorum. Size naçizane önerim katkılarınıza devam etmeniz ve sorunlu başlıkları biraz da zamana bırakmanızdır. Umarım görüşlerimi doğru anlatabilmişimdir, katkılarınızın artarak devam etmesi umuduyla. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 05:41, 7 Ekim 2015 (UTC)

Lenin eserlerini meydana getirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Ertly.

Bu mesajı konu ile ilgili gördüğüm herkese atmayı istedim. Lenin şablonunda ve Lenin bibliyografyasında bulunan eksik eserlerin tamamlanması için biraz emek harcanması gerekmekte. Bunun için daha önce iş birliği proje sayfasına öneride de bulunmuştum. Buradaki arşivi oluşturabilirsek çok mükemmel bir işin ortaya çıkacağından eminim. Var olan "kırmızı" maddelerin içeriğini doldurabilirsek daha çok makale eklemeyi planlamaktayım. Ardından şablona da bir dizayn verebiliriz, fakat bu sonraki iş.

Herhangi bir makaleyi oluşturmak için diğer oluşturulan makale maddelerini referans şablon olarak alabilir ve içeriğini doldurabiliriz.

Kısacası şu an bu konuda yardım gerekli. Bu konuda yardım, emek ve özveri aramaktayım. Ne dersiniz, kolektif emekle bir şeyler ortaya çıkarabilir miyiz? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:26, 22 Ekim 2015 (UTC)

Küfeki taşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Küfeki taşı ile "gritstone" aynı kavramlar mıdır? Birbirlerine bağlayacaktım ancak tam emin olamadım. İnternet aramasında birlikte geçen bir sayfa yok ancak iki maddenin de tanımları çok benziyor.--RapsarEfendim? 11:21, 25 Kasım 2015 (UTC)