Kullanıcı:Ertly/Arşiv3

Vikipedi, özgür ansiklopedi




Mutlu yıllar...

Ana sayfa[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, Ana Sayfadaki Tarihte Bugün kısmında doğumlar alt başlığında 2000-Ece Okçabollu(dünyanın en iyi kardeşi) yer alıyor. Kendim kaldırmak istedim ancak başaramadım. İlgilenebilirseniz sevinirim...Ertly 08:37, 4 Ocak 2010 (UTC)


Amanvermez Avni[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba; asıl ilgi alanım tiyatro ve sinema ama evet ara sıra edebiyatla da ilgileniyorum. Elinize sağlık pek fazla eklenecek birşey bırakmamışsınız. Sadece bizden sonraki kuşaklarca fazla anlaşılamayabilecek mizaç sözcüğünü "karakter" ile değiştirdim. Bu tür ilginç konularda katkınızın daim olması umuduyla.  Levent İleti Katkılar   20:01, 6 Ocak 2010 (UTC)

interwiki[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Girdiğin maddeleri takdir ediyorum ancak, tek kusurun "interwiki" bağlantıları koymaman. Bunu unutmazsan daha standartlara uygun maddeler girebilirsin... İyi çalışmalar--вяí¢αи76ileti 20:23, 9 Ocak 2010 (UTC)

merhabalar, önceden de hatırlatmıştınız zaten biliyorum ancak bir sorunum var. özellikle ingilizce maddelerden interwiki almak için sayfayı değiştir deyip oradan interwikileri kopyalıyordum. ancak belli bir süre sonra ingilizce wikiden bir hizmetli tarafından vandalizm nedeniyle değişiklik yapmamın engellendiğini gördüm. bu birkaç sefer tekrarlandı. (ingilizce wikiye de kullanıcı adımla girmeme rağmen) internete kendi bilgisayarımdan girsem de, çok sayıda kişinin aynı anda broadband ile internete girdiği iş yerimden wikiye bağlandığım için ip engellemesiyle karşılaştım. türkçe wikide değişiklik yapmama engel olan bu durum karşısında ben de interwikiler nasıl olsa botlar tarafından ekleniyor diye düşünerek bu konuyla uğraşmamaya karar verdim. durum budur, yoksa eleştiri ve önerilerinizi gözardı etmek gibi bir niyetim yoktu. eğer aklınıza başka bir çözüm geliyorsa onu da uygulamaya varım. ilginize tekrar teşekkürler.iyi çalışmalar...Ertly 03:40, 10 Ocak 2010 (UTC)


Barca ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Bu zatın adı da Hasdrubal Barca'dır. İyi çalışmalar :) Takabeg ileti 11:57, 11 Ocak 2010 (UTC)

Barca Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, tam da onu düşünüyordum desem yeridir. O maddeleri (Barca Ailesi) bir gözden geçirmem gerekecek. Özellikle Kartaca ileları eklemek gerek. Aslında maddeyi açmak isterim ama bakalım zaman el verecek mi? Şablonu değiştiriyorum. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar...Ertly 12:09, 11 Ocak 2010 (UTC)

Bir soru: w:en:Hasdrubal the Fair nasıl çevrilmeli sizce? Adil Hasdrubal? Sarışın Hasdrubal? Açıkçası neden fair dendiğini bilmediğimden çeviride yanlışlık yapabilirim...Ertly 12:09, 11 Ocak 2010 (UTC)
Açıkçası Türkçesini bilmiyorum. Türkçesinin olup olmadığını da bilmiyorum. Hasdrubal Güzel mi :)) Hasdrubal (270-221) olabilir mi ? Hasdrubal (Hamilcar'ın üvey oğlu) olabilir mi ?Takabeg ileti 12:18, 11 Ocak 2010 (UTC)

Bu arada ilginç dosyaları buldum. A Вечер на рейде, B Журавли. Japonlar Rusça parçalarını okuyorlar :) Ama amatördür. Çok güldüğüm için sizinle paylaşmak istedim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:41, 11 Ocak 2010 (UTC)

Bu (Смуглянка + Песня о тревожной молодости) da feci :)) Rusya'nın Tokyo Büyükelçiliğinde yapılan bir resepsiyon herhalde. Takabeg ileti 12:47, 11 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 13:25, 11 Ocak 2010 (UTC)


Çeviri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Hatırlarsanız geçen sene size Avarlar ile ilgili bir yazı çevirmenizi rica etmiştim. Çevirinin ardından maddeyi Kaliteli madde adayı gönsterdim. Fakat hem bilgi hem de kaynakça yönünden eksiklikler vardı. Dolayısıyla seçilemedi. Ben de madde üzerinde çalışmaya başladım. Birçok kez kütüphaneye gittim. İngilizce kaynaklara baktım. Çalışmam burada. Fakat hâlâ bilgi eksiklikleri var. Bu eksiklikleri giderecek Rusça yazılar buldum. Bu yazılar buranın en altında çeviri kısmında bulunmakta. Zahmet olmazsa çevirebilir misiniz? Çalışmamı bitirdikten sonra Seçkin Madde adayı göstermeyi planlamaktayım. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 18:08, 25 Ocak 2010 (UTC)
merhabalar, Rusça çevirileri aldım. Sizin için de sakıncası yoksa 2-3 gün içerisinde çevirebilirim. Başarılar...Ertly 04:30, 26 Ocak 2010 (UTC)
Yeniden merhabalar, çeviriyi tamamladım ve taslak sayfanızın en alt kısmına ekledim. İyi çalışmalar dilerim...Ertly 11:53, 26 Ocak 2010 (UTC)
Çok teşekkür ederim. İnşallah artık tamamlarım. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 21:13, 26 Ocak 2010 (UTC)

Amanvermez Avni[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, edebiyat alanında pek katkı koymasam da geçenlerde okuduğum ve beğendiğim Amanvermez Avni maddesini açtım. siz de edebiyat portalına katkı koyan bir kullanıcı olarak maddeye bir bakabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...Ertly 16:29, 6 Ocak 2010 (UTC)

  • Uzun bir zaman dilimi sonrası burda bulunamadığım ve yoğun sınavlarım dolayısıyla Vikipedi'ye daha fazla bilgi kazandıramadığım için geç bir cevap oluyor ama şayet bana göre yeterince iyi bir madde oluşturmussunuz ki üstelik geçmiş zaman dilimi de ön planda olduğundan tarihi bir değer taşıyacağından gayet iyi bir katkı. Elinize sağlık.- Nebeviye 16:49, 30 Ocak 2010 (UTC)


VtsIK[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, VtsIK ile ilgili haklısınız ama görebildiğim kadarıyla kitaplarda da böyle kullanılıyor. Ayrıca fazla bilinen bir organ olmadığı için Tüm Rusya Merkezi Yönetim Komitesi de bana pek iyi olmazmış gibi gelmişti açıkçası. Acaba sonraki ismi olan Yüksek Sovyet olamaz mı? Öneriniz varsa değiştirelim derim...Ertly 10:39, 3 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Sabit bir Türkçe karışlığı varsa kullanılabilir. Yoksa olduğu gibi kalsın. Tüm Rusya Sovyet Merkez Yürütme Komitesi mi Bütün Rusya Sovyet Merkez Yürütme Komitesi mi bilmiyorum da Центральный Исполнительный Комитет teriminin Türkçesi Merkez Yürütme Komitesi terimidir herhalde. Yine de bakalım. Süper katkılarınız var :) Eliniz sağlık. Takabeg ileti 10:46, 3 Şubat 2010 (UTC)

Hi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hellow, can you please help me..? --Σύμμαχος 06:34, 4 Şubat 2010 (UTC)

Şablon:Rusya başbakanları[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, Şablon:Rusya başbakanlarının bir sorunu mu var acaba? Şablon içindeki Rus Geçici Hükümeti kısmına Geçici Hükümet (Rusya) linki ekleyecektim ama başaramadım. Uygun olduğunuzda bir bakabilir misiniz? İyi çalışmalar...Ertly 17:19, 8 Şubat 2010 (UTC)

Olmuş mu acaba ? Takabeg ileti 16:21, 9 Şubat 2010 (UTC)


Düzeltme[değiştir | kaynağı değiştir]


Bu SSCB yıldızı, bu konuda elinden gelenin en iyisini yapan ve başarılı maddeler çıkaran Ertly'ye verilmiştir.--вяí¢αи76ileti 22:57, 22 Şubat 2010 (UTC)


FC Barselona[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mesajınızı geç gördüm özür diliyorum, ofiste mesai arasında bakabildiğim ancak bu kadar olabiliyor. Şu an için madde üzerindeki yıkıcı değişiklikler durmuş gibi görünüyor. Eğer tekrarlarsa korumaya alırız. Bildirdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   11:29, 23 Şubat 2010 (UTC)

Stalinizm[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, uzun süredir yapmayı istediğim ancak açıkçası hiç de elimin varmadığı bir iş olan Stalinizm maddesini elden geçirmek istiyorum. Siz maddenin şu andaki halini nasıl buluyorsunuz? Yeniden mi yazmalı yoksa onarmaya mı çalışmalı karar veremedim açıkçası.iyi vikiler...Ertly 11:54, 24 Şubat 2010 (UTC)

Stalinizm teriminin ilk defa Troçkistler tarafından ortaya atılmış olması doğru ama sadece o kadar değildir. Ona rağmen sırf Troçkistlerin bakış açısından anlatılıyor. Dediğiniz gibi yeniden yazılırsa faydalı olacaktır. Gerç ben konuya hakim değilim. Hep size yük getiremeyiz de vaktiniz olduğunda ilgilenirseniz iyi olacak. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:02, 24 Şubat 2010 (UTC)


Rus ? Pomor ?[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben de bi konuda danışmak istiyorum. Bunlar Ruslar mı ? Yoksa Pomorlar mı ? Bence Ruslar ama bazı Vikilerde Pomorlar olarak gösteriliyor da ... 13:14, 24 Şubat 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim. İlginç görüntü buldum [1] (NHK'nin Shinsengumi dizisinin devamı, altıyazı Rusça:))) Hakodate Savaşı ile ilgili. Takabeg ileti 04:05, 25 Şubat 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Okumaya başladım.

Rusya’da ise Stalin günümüzde olumlu olarak değerlendirilmektedir. ifadesi doğru mudur ?

Rusya hükûmeti öyle girişimde bulunuyor ama "Rusya'da" diye genelleme yapılabilecek kadar olumlu değerlerndirmeler yaygın mıdır ? Okumaya devam edeceğim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 14:44, 25 Şubat 2010 (UTC)

Stalinizm[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle tüm metni okuyacak vaktim olmadı, fakat okuduğum, gözden geçirdiğim kadarıyla güzel bir metin olmuş; teşekkürler ve tebrikler efen'im. Tek bir ek: Tony Cliff atfı ve hemen aynı bölümdeki en son cümledeki Troçki eserine atıflara birer kaynak koyarsanız çok güzel olur; bunlar doğrudan atıflar olduğu için kaynak gerektirmektedirler ve ikisine de kaynak bulmak çok zor olmayacaktır. Bunun dışında gözüme çarpan bir şey yok okuduğum kısmında ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 06:43, 26 Şubat 2010 (UTC)

Tekel işçi eylemiyle ilgili[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Özgür ansiklopediye katkılarınızı takip ediyorum. gerçekten çok emek veriyorsunuz ve değerli maddeler ekliyorsunuz. Fakat Tekel işçi eylemi maddesine kaynak eklerken sürekli bir kaynağa yönelmenizi doğru bulmuyorum. Burada amaç nedir, şüpheye düşüyorum. Böylesi tarihi, büyük eylemi mi öne çıkartmaya çalışıyoruz, yoksa eklediğimiz kaynağı mı?.. Biraz daha özenli davranmamız gerekir diye düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar ve sevgiler.--dYn$m 07:53, 26 Şubat 2010 (UTC)

inanın böyle bir tepkiyi almaktan korkuyordum dersem yeridir. sol haber sitesinde haberi gördükten sonra cnntürk, milliyet, anadolu ajansı, ntvmsnbc, sendika.org haber sitelerine baktım. bu haberi göremedim. (açıkçası diğer magazin haberlerinin öne çıkartılıp bu haberin atlanmasından da utandım) aynı haberin işlendiğini başka bir site bulamadım. bu haberi önemli bulduğum için de yazmadan edemedim. başka bir haber sitesinde aynı haberi bulabilirseniz, buyrun seve seve değiştirin kaynağı.bir de sizden bir ricam olabilir mi? Stalinizm maddesini elden geçirdim, bir tür yeniden yazım diyebiliriz. Çalışma var ibaresini kaldırmadan değiştirmemi veya eklememi istediğiniz bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.iyi vikiler...Ertly 08:19, 26 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar merhaba. Stalinizm maddesine bakıyorum. Gerçekten ansiklopedik bir bilgi çerçevesinde kalarak bu madde nasıl uygun yazılabilir diye ben de düşünüyorum. Fazla üzerinde duramadım ama ilk olarak söyleyeceğim şu: "Günümüzde terim olumlu anlamda kullanılmamaktadır" ifadesi belki değişebilir. Çünkü günümüzde stalinizmi savunan sayısız komünist kişi ve örgüt var. Onlar açısından "stalinizm" kavramı bir olumsuzluk çağrıştırmaz tam tersine kendilerini tarif ederken bu kavramı özellikle kullanırlar. Hatta Stalin eleştirisini komünizme bir saldırı olarak da görürler. Olumsuzluk çağrıştıranlar anti-stalinistler ve stalinist olmayanlar diyelim. Şimdilik bu kadar katkım olsun. kolay gelsin.--dYn$m 09:15, 26 Şubat 2010 (UTC)
"Onlar açısından "stalinizm" kavramı bir olumsuzluk çağrıştırmaz tam tersine kendilerini tarif ederken bu kavramı özellikle kullanırlar" demiştim. Hemen size bir örnek veriyorum.


Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:53, 2 Mart 2010 (UTC)

Danışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, vikitatildeyken rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. maddeyi çevirmeye niyet ediyorum ama başlık konusunda kararsızım. ABD İç Savaşından sonraki dönem (1865-1877) için ne adlandırma kullanabiliriz sizce? İyi vikitatiller...Ertly 07:11, 2 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Tatile gireceğim gireceğim diyorum ama vandallar, kopyacılar kaynadığını görünce giremiyorum. Reconstruction era için Yeniden yapılanma dönemi terimi kullanılabilir bence. Şimdiden ellerinize sağlık. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 07:18, 2 Mart 2010 (UTC)
Yeniden merhabalar, Yeniden yapılanma dönemi (1865-1877) maddesini açtım ama önemli bir açmazda buldum kendimi. Türkçe vikipedide dönemle ilgili bilgi İngilizceye göre o kadar az ki, maddenin İngilizce kapsamlı maddesi çok fazla gelecek sanki. Maddenin daha giriş kısmını bitirdim, şimdiden kırmızı linkler belirmeye başladı. En iyisi konunun genel olarak gelişmesini beklemek ve sonra derinleştirmek diye düşünüyorum, ne dersiniz? Bu sırada scalawag, carpetbagger vb maddeleri yazılabilir...Selamlar Ertly 06:48, 3 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Evet dediğiniz gibi Vikipedide ABD tarihi konulu maddeler az ve zayıf. Zamanla gelişecektir inşallah. Takabeg ileti 06:53, 3 Mart 2010 (UTC)

Çince[değiştir | kaynağı değiştir]

Güneydın Çinceniz iyi mi ? Takabeg ileti 06:31, 4 Mart 2010 (UTC)

Günaydın, Çincem hiç yok maalesef ama belki yine de yardımcı olabilirim, konu nedir acaba?...Ertly 06:42, 4 Mart 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Konusu Kürşad. Çok özgün, değil mi ? Takabeg ileti 08:05, 4 Mart 2010 (UTC)

Slm[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Kategori tartışma:Sovyetler Birliği kahramanlarıdaki tartışma hakkında ne düşünüyorsunuz ? Diğer Vikilerde taraflı sayılmıyor da. Zaten ad budur. Takabeg ileti 06:07, 7 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar. Tartışmadan haberim yoktu açıkçası. Tartışılan konuyu okudum. Okuyabildiğim dillerdeki kategorilerde (,,,,) hep kahraman olarak kullanılmış. Ancak sorun bence ana maddeden kaynaklanıyor. Türkçe Vikipedi'de maddenin adı Sovyetler Birliği Kahramanı Madalyası iken diğer dillerde Sovyetler Birliği Kahramanı şeklinde. Eğer herhangi bir şekilde düzenlenecekse madde eksenli düzenlenmeli bence. Ama gördüğüm kadarıyla tartışma 2008 sonunda havada kalmış...Ertly 06:22, 7 Mart 2010 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı tartışma sayfasına da aktarabilir misiniz ? Madde başlığı da Sovyet Birliği Kahramanı yapalım. Zira bildiğiniz gibi bu sadece madalyadan ibaret değildir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:28, 7 Mart 2010 (UTC)

İsyan (film, 1969)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, İsyan (film, 1969) maddesine olan katkılarınızdan ötürü tebrik ederim. Filmin bu isimle gösterildiğini bilmiyordum. Ben filmi geçtiğimiz yıllarda dvd olarak seyretme fırsatı bulmuştum ve açıkçası bu kadar iyi bir film çıkmasını beklemiyordum. Filmin ülkemizde o sıralarda oldukça ses getirmiş olduğunu zannediyorum. Elinize sağlık, iyi çalışmalarErtly 16:09, 7 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Sayın Ertly. Teşekkür ederim (ayrıca anlayışınız için de). Aslında böyle köklü değişiklikler yaparken çok çekiniyorum, özellikle de maddeye çok emeği geçmiş Vikipedistleri gücendiririm diye. Maddenin geçmişinden de sizin çok emek vermiş olduğunuz anlaşılıyor. Elinize sağlık, çok güzel bir madde oluşturmuşsunuz. Ben filmi 1974'te sinemada izlemiştim. Hattâ Türkçe adı dilime pelesenk olmuştu; "Kanlı Ada" ismini "Queimada" ya kafiyeli olsun diye bulmuşlar diye eskiden beri düşünürdüm. Afişi bile gözümün önünde halâ. Gazete arşivlerine bir göz atınca da dayanamadım maddenin ismini değiştirdim, birkaç da ufak tefek rötuş yaptım. Maddelerde kesintili değişiklikler yapmak zorunda kalıyorum, bu da yeni kaynaklara ulaştıkça doğan bir gereksinimden. Sizler gibi çalışkan ve ilgili Vikipedistler sayesinde Türkçe Vikipedinin layık olduğu yere yükseleceğinden kuşkum yok. Saygılarımla.--docbaba 16:24, 7 Mart 2010 (UTC)Docbaba mesaj


Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Yine nitelikli bir madde üzerinde daha çalışıyorsunuz. Takip ediyorum, gerçekten Özgür Ansiklopedi'ye katkınız çok önemli. Başarılarınızın devamını dilerim. Sevgiler.--dYn$m 07:06, 15 Mart 2010 (UTC)

Kayhan Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük bir ekleme daha yaptım: "Üç sezon Konyaspor'da oynayan Kayhan, 1991-92 sezonunda ise İkinci Ligte oynayan Eskişehirspor'a geçti. 1992-93 sezonunun başında Adana Demirspor'a transfer olan Kayhan, sezon ortasında Birinci Lig ekiplerinden Aydınspor'a kiralık olarak verildi. 1993-1994 sezonunda ise tekrar memleketi Adana'ya dönerek, yeniden Adana Demirspor 'a transfer oldu." Böri 11:38, 15 Mart 2010 (UTC)


Selam. Düzeltmeler için teşekkür ederim. Rica etsem Sovyet savaş suçları maddesine göz atar mısınız ? Demin baktım doğru olmayan kısımları düzelttim ve birazcık kaynaklandırdım. Bunun dışında Lidya Litvyak maddesine eklenen askerî birimin adı: Avcı Uçakları Alayı mı daha uygun yoksa Avcı Uçağı Alayı mı ? Birde Yekaterina Budanova'nın öldüğü yer tam olarak neresi ? Donetsk Oblastı mı ? Lugansk (Luhansk) Oblastı mı ? İngilizce Viki ile Rusça Viki'nin verdiği bilgi farklı. İlgilenirseniz sevineceğim. Takabeg ileti 13:46, 17 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar, elinize sağlık madde çok iyi olmuş. Mesajınızda bahsettiklerinize ancak yarın bakabileceğim. İyi vikiler...Ertly 13:51, 17 Mart 2010 (UTC)
Günaydın, Lityvak ve Buanova maddelerinde istediğiniz yerleri inceleyip kaynak göstererek değişiklik yaptım. Ancak Sovyet savaş suçları maddesini halletmem zaman alır. Sizce her ülkenin savaş suçları aynı sayfada mı olmalı yoksa ayrılmalı mı? Eğer ayrı ayrı olacaksa ABD savaş suçları, Japon savaş suçları, Alman savaş suçları, İtalyan savaş suçları maddeleri de açılabilir...Ertly 07:15, 18 Mart 2010 (UTC)
Teşekkür ederim. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar varsa açılabilir. ABD'ninki açılırsa bayağı şişecektir :) Şişerse dönemler ve savaşlarına göre ayrı maddeler de açılabilir, bence. Dr Pepper almaya gidiyorum. Hoşçakalın. Takabeg ileti 08:00, 18 Mart 2010 (UTC)
Ancak iddia dersek taraflı oluyor. Belki de Holokost maddesinde olduğu gibi fotoğraflar delil olarak eklemek zorunca kalacağız. Gizle-göster fonksyonlu galeri yapsak mı ? Ne dersiniz ? Takabeg ileti 08:40, 18 Mart 2010 (UTC)
Tamamdır, ben o zaman başlıyorum.Ancak bir şey dikkatimi çekti, bu sayfanın Rusça linki sadece 1945 yılında Almanya'daki olaylarla ilgili, maddeyi ne kadar içeriyor tartışılır bence...Ertly 08:58, 18 Mart 2010 (UTC)

Sovyet savaş suçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Sovyet savaş suçları maddesini kapsamlı olarak yeniden yazmayı planlıyorum. Bu dönemde bana 1-2 gün müsade edip ondan sonra eleştirilerinizi ve veya değişikliklerinizi yapabilir misiniz? Ertly 10:06, 18 Mart 2010 (UTC)

Olur tabi. Ancak eklenen kaynaklar dursunlar. Anlaştık mı ? Kızıl Ordu'nun bulunduğu ülkelerin komünist partilerinin askerlerinin vahşetini durdurmaya çalışmış olmasından, bir noktadan sonra Stalin'in Doğu Avrupa'yı güzelce yönetebilmesi için bu tür intikamcı davranışlarına sıcak bakmadığını ve bu yüzden Ehrenburg'u eleştiren makalenin yazılmış olmasından v.s. de eklerseniz süper olacak. Göz tanıklarından Soljenitsin'in eserinde Alman kadınları tecavüz ettikten sonra öldürün emri yer alıyor. Vasily Grossman'ın günlüğü de faydalıdır. Takabeg ileti 10:15, 18 Mart 2010 (UTC)
Beklerim. Umarım "tarafsızlık", "bilimsellik" gibi vikipedi kriterlerinin ruhlarına fatiha okunmaz...dYn$m 10:22, 18 Mart 2010 (UTC)
Merhabalar, maddeyle ilgili çalışmam sona erdi. İtiraf etmeliyim ki söz vermiş olmasam hiç girişmeyeceğim bir işti. Eleştiri ve/veya değişikliklerinizi yaparsanız sevinirim.İyi vikiler...Ertly 10:45, 20 Mart 2010 (UTC)
Teşekkür ederim. Elinize sağlık. Vakit buldukça eklemeler yapacağım. Mesela Doğu Almanya kültürünün temelinde bu olayın trauması vardı. Tekrar elinize sağlık. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 11:10, 20 Mart 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Emeğinize sağlık. Maddeye bakacağım, mutlaka faydalı değişiklikler yapmışsınızdır.--dYn$m 11:57, 20 Mart 2010 (UTC)

Maddenin tarafsızlığı bu haliyle de şüphelidir.dYn$m 12:06, 20 Mart 2010 (UTC)

Lenin[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Rica etsem Lenin maddesinde yer alan şu kısımı inceler misiniz ? Gerekirse düzelterek kaynaklandırır mısınız ? Gerekirse temizler misiniz ?

Troçki de bu belgenin yayımlanmasını engellemek için Stalin'e destek olmuştur.Troçki'nin bu belgenin yayınlanmasını engellemek için Stalin' destek olmasının sebebi, Stalin'inin o dönem çok güçlü olduğu için zaten kendisinin Başkan olamayacağını bilmesi ve bu yüzden var olan konumunu korumak istemesidir. Stalin ile Troçki arasındaki gerginlik daha sonra Stalin'in NEP-Yeni Ekonomik Politika'dan çıkılmasını savunmasıyla başlamıştır.

Takabeg ileti 03:24, 23 Mart 2010 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca Partizan maddesi için de teşekkürler. Takabeg ileti 04:54, 23 Mart 2010 (UTC)


Şablonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Şablon:Fenerbahçe SK Kadrosu 1988-89 Sezonu ve bağlı maddeler ile ilgili yaptığınız değişikleri takip ettim ve amacınızı anlamadım. Yaptığınız değişikliklerin sebebini belirtebilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 11:47, 23 Mart 2010 (UTC)

Az önce Takabeg'den de benzer msj aldım :) Aslında var ama durumu şöyle izah edeyim. Her takımın belli bir dönemdeki kadrosunu yapsak ve maddelere koysak, maddelerde inanılmaz gereksiz bir şablon yığılması olur. Örnek vermek gerekirse, Fenerbahçe'nin her sezonu için bir şablon yapılabilir. Mesela 2000 Süper Lig şampiyonu, 2001 Lik ikincisi gibi... Bu yüzden bunların kullanılması anlamsız. Zaten İng. Vikide de kullanılmıyor. Hatta hiçbir Vikide kullanılmıyor :) --Rapsar 11:52, 23 Mart 2010 (UTC)
Bana sorarsanız böyle bir isteğiniz / düşünceniz varsa bunu önce konuyla ilgilenenlerle paylaşarak, ortak bir davranış tarzında uzlaşıldıktan sonra hayata geçirmeniz daha iyi olacaktır.Selamlar...Ertly 11:59, 23 Mart 2010 (UTC)
Bu şablonlar hiçbir Vikide olmadığı halde Türkçe Vikide yapılmış ve kullanılmış. Peki bu şablonlar yapanlar, neden topluluğun fikrini almadı? Düşünsenize bir, Barcelona için şablonlar yapıldığını... 2005 La Liga şampiyonu, 2009 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu, 2009 Şampiyonlar Ligi şampiyonu, 2009 Kral Kupası şampiyonu... böyle uzar gider. Nasılsa her kupada farklı bir kadroyla mücadele edilmiş... Bir de bunun yanında 2009 La Liga şampiyonu ile ilgili şablon yapıldı diyelim, devre arasında takımın kadrosu değişiyor. O zaman da sezonun 1. ve 2. yarısındaki kadrolar için ayrı ayrı şablon yapılması gerek. Yanlışım varsa düzeltin lütfen :) --Rapsar 12:06, 23 Mart 2010 (UTC)
Bence haklısınız ama yine de ilgililerin fikrinin alınmasının yanlış olmadığını düşünüyorum. Sizin yerinizde olsaydım şöyle yapardım. Önce örnek olsun, 1988-89 yılı lig şampiyonu şablonu yapardım. Sonra da bu sistemin daha iyi olduğunu savunurdum. Siz alternatif olarak uygulanmasını istediğiniz şablonlara başladınız mı, başlamadıysanız yardımcı olmak isterim...Ertly 12:26, 23 Mart 2010 (UTC)
Sanırım beni yanlış anladınız, ben kulüplerin belli dönemlerdeki kadrolarının şablonlarının oluşturulmasına şiddetle karşıyım. Bunun sebebini yukarıda belirttim. Barcelona'nın 2009 yılı için 6 tane şablon oluşturulabilir (Şampiyonlar Ligi şampiyonu kadrosu, La Liga şampiyonu kadrosu gibi.). Bu da futbolcu maddelerinde aşırı bir şablon yığılımına yol açar. --Rapsar 18:38, 23 Mart 2010 (UTC)
Hatta bir de böyle bir şablon var. Bence bunların kesinlikle silinmesi gerek... --Rapsar 18:46, 23 Mart 2010 (UTC)


Günaydın, maddeye katkılarınız için şimdiden teşekkürler. Maddenin İngilizce sayfasında güzel bir resim var.[2] Gayet açıklayıcı ve partizan faaliyetlerinin bütününü görmek için önemli, ancak resim Commons'da yok. Sadece İngilizce wikipedia'da sanırım. Bunu acaba Türkçe Vikipediye alabilir miyiz? Ben resim ile ilgili işlemlerden oldukça uzak kaldığım için girişemedim. Uygun olunca olup olamayacağına bakabilirseniz sevinirim. Selamlar...Ertly 06:37, 24 Mart 2010 (UTC)
O maddeye çooooooooook az katkım oldu :) Bence Adil kullanım (hukuken öyle bir kavram yoktur herhalde ama şu an Vikide var) kapsamında kullanılabilir. Elinize sağlık. Süper çalışmalarınız için teşekkür ederim. Takabeg ileti 06:46, 24 Mart 2010 (UTC)

  • Çok özür dilerim, özel bir konu nedeniyle ilgilenecek zamanım yok. Haftasonuna kadar vikiye belki "uğrama" modundayım. Sevgiler, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   10:24, 24 Mart 2010 (UTC)

foto[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, maddedeki resimlerle başım dertte. Büyük haritayı güç bela yüklemeyi başardım, şimdiye kadar da uyarı gelmediğine göre doğru yapabilmişim zannedersem. Ancak bir sorum olacak; bu idam fotoğraflarını sayfada kapalı konumda ve isteyenin bakacağı şekilde koyama mıyız? Belli bir örnek veya resim yardım sayfalarında da bulamadım. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim...Ertly 10:54, 25 Mart 2010 (UTC)

Açıkçası şahsen ölü fotoğraflarının kullanılmasına karşı değilim. Tabi görmek istemeyenleri zorlamak da istemiyorum. Şu anki konsensüs ölü fotoğrafının gösterilmemesi yönündedir. Ancak istisna olarak Tartışma:Holokost sayfasında konuşulduğu gibi o maddeye eklenebilir. Söz konusu fotoğraf için gizli - göster yaparak size göndereceğim. Takabeg ileti 11:01, 25 Mart 2010 (UTC)

Ekledim ama görünmüyor. Nedeni anlayamadım. Takabeg ileti 11:39, 25 Mart 2010 (UTC)


Tekel işçi eylemi...[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim de aklımdaydı, ilk fırsatta eklemek istiyorum. İyi çalışmalar.--dYn$m 11:14, 3 Nisan 2010 (UTC)

Grafik, rusça[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, vaktiniz oldugunda su grafige yorum yapmaniz mumkun mu? Siz cevirebilirseniz, buradan grafik laboratuvarinin yolunu tutacagim. Selamlar --Coriolis 01:44, 13 Nisan 2010 (UTC)

merhabalar, vikimola yaptığım için ancak şimdi cevap verebiliyorum kusura bakmayın. Rusçamın elverdiği ölçüde çeviri yaptım ama konuya yabancı olduğum ve Rusça da çok derin olduğu için ancak taslak olabilecek şekilde çevirdim. Bence bir uzmana da danışılmalı:


üst başlık:
protogalaktik basınç...hızlı süreçler ( < 10 üzeri 8 yıl) galaksi birleşmesi, galaksilerarası sıcak gazların basıncı


kare şekil etrafı
sol taraf: iç
sağ taraf: dış


kare içi yuvarlak yazı:bütün galaksi çapında komşu maddelerde meydana gelen önemli prosesler


kare içi yuvarlak yazının içindeki yazı:
yıldızların oluşması
metallerin zenginleşmesi
süpernova ve aktif çekirdekler üzerinde ters bağlantı
gazların yenilenmesi



Kare şekil altındaki yazı:
evrim, kararsız durum sebepli süreçler, karanlık hale, kara delik merkezi, döngüsel (spiral) kollar, galaksi rüzgarları ve pınarları


yavaş süreçler ( > 10 üzeri 9 yıl)


evrim, kararsız durum sebepli süreçler,diskin uzun süreli gelişmesi, küçük birleşme, gelgitsel galaksisel etkileşim
Kolay gelsin, iyi vikiler...Ertly 10:37, 17 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkürler, diğer işler yoğundu bir süredir. Çeviriden sonra artık ben de araştırabilirim. Sağolun.--Coriolis 21:39, 18 Nisan 2010 (UTC)

Katyn Katliamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Vikimoladayken gerçekleşen bir olayla ilgili fikirlerinizi sormak isterim. Üzücü uçak kazasıyla gündeme gelen Katyn Katliamı ile ilgili iki köşe yazısı okudum.[3][4] Bunları uygun olduğunuzda inceleyip fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İyi vikiler...Ertly 10:58, 17 Nisan 2010 (UTC)

Selam. Okudum. Eğlendim de yazılar paranoia :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:05, 17 Nisan 2010 (UTC)

  • Zaire ülke bayrağı şablonunda bayrağı normal maddeymiş gibi yapman yanlıştı, düzelttim. Aksi takdirde şablonlar düzen açısından uygunsuz oluyor...--вяí¢αи76ileti 23:25, 20 Nisan 2010 (UTC)

Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, size bir şey danışacağım. Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları içinde Angola ile ilgili bir şey bulamadım. Ancak okuduğuma göre Sovyetler Birliği Angola'da savaşanlara bir madalya vermiş. Acaba böyle bir şeye rastladınız mı? Madalyanın bir resmini de burada gördüm. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 06:54, 24 Nisan 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Dediğiniz Знак «Союз ветеранов Анголы» yeni öğrendim. Vietnam, Angola v.s. yurt dışında askerî danışmanlık yapanlar ve Afganistan v.s. yine yurt dışında savaşanlara [5] veriliyordu. Afganistan için de Воину-интернационалисту buldum. Hangisinin hakiki ve hangisinin sahte olduğunu anlayamıyorum :) Kullanıcı:Melikov Memmed biliyor olabilir. Belki evinde vardır :) Takabeg ileti 07:36, 24 Nisan 2010 (UTC)

1. Rzhev-Vyazma Muharebesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, 1. Rzhev-Vyazma Muharebesi maddesini açtım ama pek içime sinmedi açıkçası. Uygun olduğunuzda bir bakabilir misiniz? İyi vikiler...Ertly 11:56, 28 Nisan 2010 (UTC)

Baktım. İngilizce Vikideki madde de zayıfmış. Evde bu kitap var da sadece maddenin yarısını kapsıyor. Vaktim oldğunda ekleme yapacağım. Kullanıcı:Makedon ilgilenecek belki. Takabeg ileti 07:45, 29 Nisan 2010 (UTC)

SRAA[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar selam. 14. SS Waffen Grenadier Tümeni "Galizien" (galizische Nr. 1) için elinize sağlık.'ta çekilmiş bu fotoğraf kıymetlidir. Bence seçkin resim olabilir. Takabeg ileti 07:54, 29 Nisan 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:09, 3 Mayıs 2010 (UTC)


Şablon:Waffen SS tümenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Şablon:Waffen SS tümenleri vandalizme uğramış sanırım, ancak eski haline geitiremedim. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim.İyi vikiler...Ertly 06:22, 10 Mayıs 2010 (UTC)

Dikkatiniz için teşekkür ederim. Mesele bundan kaynaklanıyordu. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:16, 10 Mayıs 2010 (UTC)

Deniz Baykal[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, güncel gelişmeler ışığında koruma altındaki Deniz Baykal sayfasına güncel şablonu eklenip, genel başkanlıktan istifa ettiği eklenmeli diye düşünüyorum. İyi vikiler...Ertly 12:01, 10 Mayıs 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, mesajınız üzerine istifaya dair kısa bilgi ve güncel şablonu ekledim. Zamanla madde usulünce gelişecektir. Şu an için korumaya devam etmenin uygun olacağını düşünüyorum. Çıkıyorum şu an, kolay gelsin...Vikiçizer 12:20, 10 Mayıs 2010 (UTC)

FIFA Dünya Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba Ertly, FIFA Dünya Kupası 1 ay için yarı korumaya alındı. Süre bitiminde tekrar bakarız. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 07:26, 12 Mayıs 2010 (UTC)

Schutzmannschaft[değiştir | kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. 30. SS Waffen Grenadier Tümeni (russische Nr. 2) ile ilgili olarak Rayonposten Sarig fotoğrafı hediye ediyorum. Takabeg ileti 10:34, 12 Mayıs 2010 (UTC)

Commons'da da varmış: Dosya:Bundesarchiv Bild 121-1500, Ukraine, Ordnungspolizei, Rayonposten Sarig.jpg, Dosya:Bundesarchiv Bild 121-1501, Ukraine, Ordnungspolizei, Rayonposten Sarig.jpg. Wilhelm Kube de çıktı. Takabeg ileti 10:41, 12 Mayıs 2010 (UTC)


Video oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Video oyunlarıyla ilgileniyorsanız size bir şey danışacaktım...--Rapsar 11:56, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Merhabalar, biraz Pes 2009 oynamışlığım vardır, eski bir Amigacıyım ayrıca. Yardımcı olabilirim belki...Ertly 12:02, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Pes oynamışsanız tamamdır :) FIFA 10 maddesini kısmen geliştirdim. Daha da geliştirip KM yapmayı düşünüyorum. Maddedeki başlıklar dışında başka ne gibi şeyler ekleyebilirim diye soracaktım...--Rapsar 12:06, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Elinize sağlık gayet güzel bir madde olmuş. Diğer maddelere bakınca oldukça zengin. Belki yazılım olarak patch (yama yazılımlar) varsa eklenebilir ve farklı dillerde maç sırasında anlatım yapanlar eklenebilir.İyi vikiler...Ertly 12:28, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Ben spikerleri nasıl da unutmuşum :) Kesin ekleyeyim onları. Oyuna sadece versiyon güncellemeleri yapıldı, onları da sadece şu şu güncellemeler yapıldı diye belirtirsem yeterli sanırım. Sağolun...--Rapsar 12:31, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Silme talebi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, maddesi çoktan silinmiş bir tartışma sayfası silinmeden kalmış. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 16:45, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Ertly, sayfa silindi. Gözden kaçabiliyor ve aylarca/yıllarca başka bir kullanıcının dikkatini çekene kadar kalabiliyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:37, 27 Mayıs 2010 (UTC)


Gökçek Vederson[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, koruma altındaki maddeye bir değişiklik yapılabilir mi diye soracaktım: Vederson, Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istemiştir ifadesi yerine Brezilya Millî Futbol Takımında forma giymediğinden dolayı çağrılması durumunda Türkiye Millî Futbol Takımında forma giyebilecektir konulabilir mi? İyi vikiler...Ertly 14:03, 1 Haziran 2010 (UTC)

    • Merhaba Ertly, cümleyi aynen ekledim. Bazı düzenlemeler yaptım. Tam korumada olmasını sevmiyorum ama maalesef mecbur kalıyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:52, 1 Haziran 2010 (UTC)

1927-1934[değiştir | kaynağı değiştir]

Adana valileriyle ilgili olarak 1927-1934 döneminde bir kopukluk var.[6] Bu dönem Tatil-i Eşgaal Kanunu yürürlükte olduğu için ayrı bir uygulama yapılmış mıdır? Ertly 10:18, 28 Nisan 2010 (UTC)

1927 Adana Demiryolu Grevi maddesinde yer alan Müştak Bey muhtemelen Müştak Lütfi Gürsan'dır. Kendisi 02.01.1927-17.08.1927 tarihleri arasında Kastamonu Valisiydi. Şimdi Adana Demiryolu Grevi'nin tam tarihlerine bakıyorum. Belki siteye eklemeyi unutmuştur. Bir ihtimal Umûmî Müfettişlikler tarafından direkt yönetilmiş olabilir. 1927 yılında umûmî müffetitişlikler kurulduğu için atıyorum :)Makalelere bakmamız lazım. Takabeg ileti 05:13, 2 Haziran 2010 (UTC)

1934 yılında Adana ilinin adı Seyhan ili olmuş. Bununla da mı alakalı acaba ? Takabeg ileti 05:20, 2 Haziran 2010 (UTC)

1931 yılında Adana Valilik binası Takabeg ileti 05:22, 2 Haziran 2010 (UTC)

Buna (s. 199) göre 28 Ocak 1933 saat 14.30 itibariyla Adana Valisi var. Takabeg ileti 05:25, 2 Haziran 2010 (UTC)


Vehbi Bey Mehmet Vehbi Demirel s. 356, 14 Mayıs 1932, Boş bulunan Konya valiliğine Adana valisi Vehbi Bey, Adana valiliğine 1inci Umumi Müfettişlik başmüşaviri Mümtaz Bey, 1inci Umum Müfettişlik başmüşavirliğine İstanbul vali muavini Fazlı ve İstanbul vali muavinliğine İstanbul polis müdürü Ali Rıza Beyler tayin edildiler. Fotosu 1932-1933'te Konya Valisi. Takabeg ileti 17:19, 2 Haziran 2010 (UTC)

Müştak Lutfi Bey Müştak Lütfi Gürsan s. 76, 12 Haziran 1929. Görülen lüzum üzerine Adana Valisi Müştak Lutfi Bey’in vekalet emrine alınarak Adana valiliğine Ankara Valisi Vehbi ve Ankara valiliğine Konya mebusu sabık Malatya valisi Nevzat beylerin nakil ve tayinleri İcra Vekilleri Heyetinin kararı ile onaylanmıştır Ankara Valisi Nevzat Bey, öldüğü tarih olan 9 Temmuz 1946'ya kadar bu görevde kalmıştır.

Yani

  • 1928 - 1929 Müştak Lütfi (Gürsan)
  • 1929 - 1932 Mehmet Vehbi (Demirel)
  • 1932 - Mümtaz

siteye eklenmedi. Takabeg ileti 17:38, 2 Haziran 2010 (UTC)

Üstad, şablonlara ben eklerim isterseniz yeni bilgileri...Ertly 17:44, 2 Haziran 2010 (UTC)
Tabi. Ekleyebilirsiniz. Takabeg ileti 17:47, 2 Haziran 2010 (UTC)
Hediye üçün teşekkür ederim. Takabeg ileti 18:53, 2 Haziran 2010 (UTC)

Tartışma şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, bazı sayfaların tartışma sayfalarını açtığınızı gözlemliyorum. Oysa "Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın." kuralımız var, Şablon:Tartışma'dan görebilirsiniz. Bundan sonra umarım dikkat edersiniz. Tartışması henüz olmayan maddelere tartışma sayfası açan kullanıcı görürseniz uyarmanızı rica ediyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 22:36, 5 Haziran 2010 (UTC)

Kuzey Kore[değiştir | kaynağı değiştir]

Kore Savaşı :)) Takabeg ileti 12:43, 7 Haziran 2010 (UTC)

Link için teşekkürler, ilk bakışta abartılı gibi geliyor ama o topraklar o kadar zulüm, o kadar yıkım görmüş ki şaşırmadım.Rape of Nanking Bu arada bakalım Kuzey Kore futbol takımı dünya kupasında ne yapacak? 1966'daki sürprizi yaparlarsa[7] çok keyifli maçlar izleriz...Ertly 13:35, 7 Haziran 2010 (UTC)
Kuzey Kore'yi hiç tutmuyorum ama Jong Tae-Se iyi oynuyor. Takabeg ileti 13:38, 7 Haziran 2010 (UTC)
Bu da Anti-Amerika posterleri :) Takabeg ileti 14:04, 7 Haziran 2010 (UTC)

Selam. Bu ilginçmiş. Takabeg ileti 07:30, 9 Haziran 2010 (UTC)

Hakikaten ilginç bir yazı ama sağlam temellere dayanmıyor. Vikipedide olsa kaynaksız şablonu koymak gerekirdi herhalde. Bir kere 1912 yılından beri savaşan Türk Ordusunun Musul'a girebileceği tamamen özgün yorumdur, gerçekle ilgisi yoktur. Ayrıca ayaklanmanın o dönemde henüz gelişmemiş, aydınlarını yaratmamış bir milliyetçilik üzerinden değil dönemin gelişkinlik/eğitim seviyesine göre din üzerinden gelişmesi anlaşılırdır. Başarılı olması durumunda yapılan spekülasyonlar ise bana Ekim Devriminden sonra Beyaz Ordunun denetimindeki yerlerdeki kargaşa ve kanunsuzluk durumunu anımsatıyor. İyi vikiler...Ertly 07:48, 9 Haziran 2010 (UTC)

Newcomer[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb. şu maddeyi çeviriyordum da, "Newcomer Award" kısmının türkçesi nedir tam olarak? Yeni gelen ödülü biraz komik durmakta :) Newcomer ödülü olsa olur mu?--Rapsar 12:49, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar, kişisel fikrimi sorarsanız ben tercümeden ama motomot değil anlamını vererek yeniden yazılması anlamında tercümeden yanayım. NBA'deki Rookie ödülüne Çaylak deniliyor, belki o tür bir çeviri yapılabilir.İyi vikiler...Ertly 13:12, 10 Haziran 2010 (UTC)

Gagauz[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Nasılsınız? Sizden bir ricam olacaktı. Zahmet olmazsa şu Rusça maddeyi Türkçeye çevirebilir misiniz? Türkçe kaynaklarda bu konuda hiçbir bilgi yok. Türkçeye kazandırmış oluruz.--Gökçє Yörük mesaj 12:53, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar, iyiyim teşekkür ederim. Elimdeki Aleksandr Rutskoy maddesini bitirir bitirmez girişeceğim. İyi vikiler...Ertly 13:10, 10 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar, Gagauz Cumhuriyeti maddesi tamamdır. Ben başlatmış oldum, geliştirmek de sizden. İyi vikiler...Ertly 09:29, 13 Haziran 2010 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Ben de geliştirmeye başlayayım. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 10:48, 13 Haziran 2010 (UTC)

Tarihte bugün (15 Haziran 1970)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, 15 Haziran günü için tarihte bugün sayfasına 15-16 Haziran İşçi Direnişi veya 15-16 Haziran Olaylarını ekleyebilir miyiz acaba? İyi vikiler...Ertly 08:56, 15 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Ertly, ekledim. Rahatsız olan olmazsa kalır orada sanırım:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 10:08, 15 Haziran 2010 (UTC)

15-16 Haziran[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, yaptığınız sayfa birleştirmesiyle ilgili görüşlerimi burada yazdım. Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.İyi vikiler...Ertly 07:59, 18 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar konuyla ilgili görüşlerimi bende size aktardım.Üzerinde konuşmamız gereken yerler varsa oradan devam etmeye hazırım.İyi çalışmalarVolkanozobut 20:43, 18 Haziran 2010 (UTC)

Far Eastern Republic[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, Takabeg'den gelen habere göre bu madde ilgi alanınıza girebilir. Teklif var ısrar yok . İyi vikilemeler -- Iggydarsamesaj 20:38, 22 Haziran 2010 (UTC)

2010 FIFA Dünya Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, maç sonucu maç bitmeden yazılamaz demişsin ama güncel ifadesi kullanılırsa yazılabilir.Sonuçta yanlış bir bilgi yazılmıyor oraya.starskyinn 17:42, 27 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar, Vikipediye güncel katkı koyma niyetinizi saygıyla karşılıyorum ve tebrik ediyorum. Ancak bazı noktaları gözden kaçırmayalım. Güncel şablonunun vurgu yaptığı ve sürmekte olan şey turnuvanın kendisidir, herhangi bir maç değil. Ek olarak sizin maç bitmeden skoru yazdığınız yer maç sonucu için ayrılmıştır, bu açıdan bakıldığında maç tamamlanmadığı için yanlıştır. İyi vikiler...Ertly 14:54, 27 Haziran 2010 (UTC)
Peki ingilizce wikipedia daki gibi ayrı bir sayfada bu yapılabilir mi? Sonuçta orada canlı skor uygulaması yapılıyor.Tekrar teşekkürler.starskyinn 17:57, 27 Haziran 2010 (UTC)
2010 Dünya Kupasının İngilizce vikipedi ana sayfasında sonuç için ayrılan yer maç sürmekteyken boştur.(Buradan bakılabilir) Eleme maçları için açılmış olan ve her maçın ayrıntılı anlatıldığı sayfada ise (en:2010 FIFA World Cup knockout stage) maçın sonuç kısmına o anki skor yazılmış ve altına in progress (oynanmakta) ibaresi eklenmiştir. Böyle bir uygulama elbette yapılabilir ve doğrusu da budur. İyi çalışmalar...Ertly 15:04, 27 Haziran 2010 (UTC)

Nate Robinson[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Nate Robinson maddesi oldukça hırpalanmış durumda acaba bir bakabilir misiniz?Ertly 15:32, 29 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba, baktım. Düzeltilmiş, ben de bir müddet korumaya aldım. Kolay gelsin...Vikiçizer 18:33, 29 Haziran 2010 (UTC)

Şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, hatırlarsanız bu şablonun silinmesi sürecinde buna karşı olduğumu belirtmiştim ancak buna rağmen topluluğun kararıyla şablon silindi. Bir takım değişiklikler yaparken bu şablonun yürürlükte olduğunu gördüm. Bu şablon da silinecek mi yoksa farklı olarak mı değerlendiriliyor? İyi vikiler...Ertly 12:39, 8 Temmuz 2010 (UTC)

Onu da SAS göstermiştim; ancak fikir birliğine varılamadığından kalmış. Bence silinmesi gerekir. Bir hizmetliden rica edebilirseniz silinecektir. Kolay gelsin...--Rapsar 12:54, 8 Temmuz 2010 (UTC)

şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu şablonun silinmesi sürecinde buna karşı olduğumu belirtmeme rağmen topluluğun kararıyla şablon silinmişti. Bir takım değişiklikler yaparken bu şablonun yürürlükte olduğunu gördüm. Bu şablon da silinecek mi yoksa farklı olarak mı değerlendiriliyor? İyi vikiler...Ertly 17:41, 8 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, diğer şablon silinmeyecek, topluluk öncekinin silinmesinde fikir birliğine vardı, bunda ise ne silinmesinde ne de kalmasında fikir birliğine varamadı. Kararsız kalınan durumlarda madde silinmiyor, tartışma sayfasına SAS olduğuna dair bir şablon konuluyor. Bu sayfadan oylamayı görebilirsiniz. Tabi bu sonuç tekrar aday olmayacağını göstermez...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 18:46, 8 Temmuz 2010 (UTC)

Ana sayfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Ana sayfadaki tarihte bugün - ölümler kısmında Bilge Karasu'nun doğum yılı ölüm yılıyla aynı olarak 1995 gözükmektedir. Uygun olduğunuzda 1930 olarak değiştirebilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 04:15, 14 Temmuz 2010 (UTC)

Bir şey daha iletmek istiyorum size. Bu konuya da uygun olduğunuzda bakabilir misiniz? Ertly 06:30, 14 Temmuz 2010 (UTC)
Merhaba Ertly, tarihte bugünü düzelttim. İngilizce vikide logonun Güney Afrika Konferansı'nın bağlantısızlar logosu olduğu yazıyor. Yükleyen kullanıcı bir açıklama yapacaktır. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 09:25, 14 Temmuz 2010 (UTC)


Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Arşivinize ya da buraya yazacağımı bilemedim; ancak mesajı belki göremezsiniz diye buraya yazıyorum :) Kullanıcı sayfanızdaki "Tenten kahramanları" adlı resim Commons'a yüklü olmadığından ve telifli olduğundan dolayı sadece kendi maddesinde kullanılabilmekte, başka yerlerde kullanımı yasak. Kullanıcı sayfanızdan kaldırmanızı rica edecektim, teşekkürler...--Rapsar 16:03, 15 Temmuz 2010 (UTC)
Merhabalar, kullanıcı sayfama gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim, umarım yeni resmi beğenirsiniz...Ertly 16:30, 15 Temmuz 2010 (UTC)
Estğ. Beğenmek ne demek? Sadece katkılarınıza bakarken dikkatimi çekti, söyleyeyim dedim:) --Rapsar 21:15, 15 Temmuz 2010 (UTC)

Şablon:İngiltere, İskoçya ve Britanya hükümdarları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle oluşturduğunuz şablon ile ilgili tebriklerimi ileteyim. Çok gerekli bir şablondu, ellerinize sağlık. Ancak burada ilk dönem İngiltere krallarının adlandırılmalarına dair bazı kaygılarım var.Aziz Edward ile ilgili düşüncelerimi burada belirttim, bakabilirseniz sevinirim. Bence ilk dönem kralları sıfatlarıyla tanımlamamak gerekiyor, çünkü İngilizceden doğrudan tercüme yanıltıcı olabiliyor. Önerimi de tartışma sayfasında belirttim. Haberleşmek üzere...Ertly 04:24, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Merhabalar Takabeg, yeniden evinize hoşgeldiniz, sizi özledik...Ertly 13:14, 15 Temmuz 2010 (UTC)

Mer 30. Takabeg ileti 06:56, 17 Temmuz 2010 (UTC)
Selam Ertly, eleştirin için çok teşekkürler. Haklı olduğunu düşünüyorum. Şablonu yazarken, bunun yanlış olduğunu ben de düşünmüştüm ama sonra sorun olursa değişiriz umuduyla devam etmiştim. Sen de uygun görürsen "I., II." gibi kral tabirleri kullanalım. Örneğin "I. Edward" vs. Ne dersin? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:16, 17 Temmuz 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Galiba en iyisi maddelerin yazılmasını beklemek, o zaman daha doğrusuna ulaşırız diye düşünüyorum...Ertly 11:20, 17 Temmuz 2010 (UTC)
Tamam, sorun değil. Bu arada komik lakaplar da var. Mesela "Uzun bacaklı Edward" gibi . --Berm@nyaİleti 11:22, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Dosya:NAM logo.png[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, size Medya İnceleme Timi üyesi olduğunuz için yazıyorum. Uygun olduğunuzda bu resme bakarsanız sevinirim. Bir hareketi temsil ettiği öne sürülen bir resme dair kaynak belirtilmesi gerekli diye düşünüyorum. Bu fikirlerimi şurada dile getirmeme rağmen doyurucu bir cevap alamadım. İyi vikiler...Ertly 16:03, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Bu dosyada iki eksiklik var. Öncelikle kaynak olarak verilen linkte bu dosyanın kamu malı olduğuna dair bilgi mevcut değil. Dolayısıyla bu hâliyle Vikipedi'de özgürce kullanılması uygun olmayacaktır. Telif durumunun netleştirilmesi gerekiyor. İkincisi, bu dosyanın Bağlantısızlar Hareketi'nin resmi logosu olduğuna dair de resim sayfasında kaynak yok. Her iki eksiklik için dosyaya etiketler yerleştirdim ve ilgili kullanıcıya bilgi verdim. Yükleyen kullanıcının bu eksikleri gidereceğini düşünüyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 05:24, 22 Temmuz 2010 (UTC)

Anne Eli Değmiş Gibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdiye kadar aldığım en değerli hediyelerden olan örgüleriniz için çok teşekkür ederim...Ertly 15:40, 24 Temmuz 2010 (UTC)

Wayne Rooney[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Wayne Rooney maddesi anlaşılmaz derecede yoğun saldırıya maruz kalıyor, korumaya alsak mı ne dersiniz? Ertly 18:01, 25 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, ben mesajınızı görmeden önce 2 gün korumaya alınmış...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 11:10, 26 Temmuz 2010 (UTC)

Yeni kullanıcı isimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, özellikle son günlerde ilginç isimli kullanıcı adları görmeye başladım. Yeni bir vandalizm türü olsa gerek.Bu ve bu isimler bana uygun değilmiş gibi geldi. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim...Ertly 18:05, 28 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, bu isimler süresiz engellenmiş, kullanıcı adı da silindiği için bir ara engellenmemiş sanmıştım. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:31, 28 Temmuz 2010 (UTC)


inci saldırısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, yoğun bir inci sözlük saldırısı altında olduğumuz şu anda umarım ben yanılmışımdır ve yeni kullanıcı Sabri incioglu vandal değildir...Ertly 19:06, 28 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Ertly, çok büyük bir ihtimalle yanılmadınız :). Ancak henüz değişiklik yapmamış biri için vandal muamelesi yapmamız doğru olmaz. Teşekkür ederim, kolay gelsin.--Gökhan 19:08, 28 Temmuz 2010 (UTC)

The First Great Train Robbery[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu filmin Türkçe adına baktım ama bulamadım. Uygun olduğunuzda Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler...Ertly 12:42, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Mrb. Docbaba'ya attığınız mesajı gördüm de şunu görmenizi istedim. İyi çalışmalar...--Rapsar 12:46, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Sağolsun, Rapsar yardımcı oldu, filmin adı Büyük Tren Soygunu imiş...Ertly 12:57, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Filmin adı Büyük Tren Soygunu imiş, çok teşekkür ederim. İyi vikiler...Ertly 12:55, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Önemli değil :)--Rapsar 12:58, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Merhaba Sayın Ertly, özgün adı The First Great Train Robbery olan 1979 yapımı İngiliz filmi ABD'de adı kısaltılarak The Great Train Robbery olarak gösterime girmiş. Türkiye'de 1986'da TV'de Büyük Tren Soygunu adıyla gösterilmiş [8]. Umarım işinize yaramıştır. Saygılar. Docbaba mesaj
İlginize teşekkür ederim, fırsat bulunca maddeyi yazmayı düşünüyorum, katkılarınızı beklerim...Ertly 13:13, 29 Temmuz 2010 (UTC)
  • Benim de size bir sorun olacaktı. Şu terimin Türkçe karşılığı nedir, tam olarak?--Rapsar 13:06, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Bildiğim kadarıyla Popular Front genelde Halk Cephesi olarak geçiyor...Ertly 13:15, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Teşekkürler...--Rapsar 13:16, 29 Temmuz 2010 (UTC)

bilgilendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Uzun bir araştırmadan sonra verdiğin oy için teşekkür ederim. Şunu belirtmek istedim de Kullanıcı:Yegoyan'la bir sorun yaşamadım. Onunla hiçbir şekilde konuşmam olmadı. Sadece ilk zamanlarımda köy çeşmesinde gördüğüm o yazılardan sonra gaza gelip öyle bir cümle sarf etmişim. Onun dışında ilk zamanlarımdaki birçok şeyi unutmuştum. Hatırlattığın için sağ ol... Bu arada çok emeğim geçen SM'ler arasında Gazne Devleti, Hazar Kağanlığı ve Thierry Henry de var. İyi çalışmalar, bol araştırmalar--вяí¢αи76ileti 11:27, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Davet[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:14, 2 Ağustos 2010 (UTC)


Kullanıcı sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, dikkatimi çeken ve uygunsuz olduğunu düşündüğüm bir kullanıcı sayfası için sizi rahatsız ediyorum. Uygun olduğunuzda bir bakabilirseniz sevinirim, iyi vikiler...Ertly 07:40, 6 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba Ertly, uygunsuz olduğunda şüphe yoktu. Kullanıcı sayfası silindi, kullanıcı sayfası ile ilgili bir uyarı mesajı eklendi...Teşekkürler, hoşcakalın...Vikiçizer 08:33, 6 Ağustos 2010 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Malum yardımınız için çok teşekkür ederim, tam da size sormak üzereydim. İyi vikiler...Ertly 15:42, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Bayrak konusunu mu diyorsunuz? Rica ederim, ne demek :) İyi çalışmalar...--Rapsar 15:43, 14 Ağustos 2010 (UTC)
Mrb. tekrardan. Irak'daki değil de Irak'taki doğru olan kullanımdır. O yüzden kategorileri taşıyorum. Bilginize...--Rapsar 09:41, 15 Ağustos 2010 (UTC)
Merhabalar, imlâ konusunda haklısınız ben yanlış biliyormuşum...Ertly 10:17, 15 Ağustos 2010 (UTC)
Est. Anlayışınız için ben teşekkür ederim :) Kolay gelsin...--Rapsar 10:18, 15 Ağustos 2010 (UTC)

İçerik temizlendi. Kolay gelsin. --Eldarion 06:19, 16 Ağustos 2010 (UTC)

Mesut Özil[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, sayfaya kayıtlı bir kullanıcı tarafından yoğun vandalizm yapılıyor, uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim...Ertly 16:30, 20 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, ben mesajınızı görmeden önce kullanıcı küfürden engellenmiş...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 22:33, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Ana sayfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yardım etmek isterdim ama bir süre önce hizmetliliği bıraktım , dolayısıyla yetkim yok. İyivikiler... [ho? ni!] 08:23, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Ki Bi halletti sağolsun İyivikiler... [ho? ni!] 08:44, 26 Ağustos 2010 (UTC)
Selamlar. Gecikmiş cevap için kusura bakmayın. Konu halledilmiş gördüğüm kadarıyla. Kolay gelsin. --Eldarion 06:31, 27 Ağustos 2010 (UTC)

  • Mrb. Yeni açtığınız Irak Savaşı'na karşı protestolar maddesinin adının Irak Savaşına olarak değişmesi gerekli imla kurallarına göre. Taşıma yapmadan önce haber vermek istedim. İyi çalışmalar...--Rapsar 08:17, 27 Ağustos 2010 (UTC)


Stun grenade[değiştir | kaynağı değiştir]

Mrb. tekrardan. Stun granade ve flash granade tam olarak ne tür bombalardır acaba? Türkçeleri nelerdir?--Rapsar 11:54, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Merhabalar, mesajınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın. Konuyla ilgili sayfalara baktım ama flash ve stun türü el bombalarının farkını bulamadım. Temel özellikleri taarruz el bombalarındaki mantıkla düşmanın anlık olarak görme yetisini etkileyerek diğer bir silahla etkisiz hale getirmeye yaramaları. Türkçe isimlerine gelecek olarak ben farklı bir isimlendirme bulamadım; ses bombası ne kadar kapsar bilemiyorum. ABD Ordusundaki Field Manual denilen ve her silahın özelliklerinin ve nasıl kullanılacağının yazıldığı belgelerin benzeri bizde de Sahra Talimatnameleri olarak mevcut. Bu belgelerdeki açıklamada detaylı olarak anlatılmış ve özellikle şaşırtma etkisinden bahsedilmiş. Pek fazla yardımcı olamadım kusura bakmayın, iyi vikiler...Ertly 18:18, 31 Ağustos 2010 (UTC)
Est. ne demek :) İsterseniz ne iş yaptıklarını ben söyleyeyim, belki bilirsiniz :) Stun, atıldığında zehirli gaz veriyo bildiğim kadarıyla. Flash ise adı gibi ışık saçıyor, fotoğraf makinesi flaşı gibi :) Yani oyunda öyleydi, neyse teşekkürler...--Rapsar 20:36, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Toharistan[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Sizden bir ricam olacaktı. Toharistan Yabguluğu maddesini açtım. Bu konuda yeterli bilgi bulmak zor. Rusça kaynaklarda birkaç bilgi buldum. Rica etsem çevirebilir misiniz? Gerçekten çok mühim. Benim Rusçam iyi değil. Ona nazaran Almancam iyi. Kendim beceremedim. Yazı şu;
  • Тюркский царь, с которым в 630 г. встретился Сюань Цзан, был сыном верховного тюркского хакана Тун-йабгу по имени Тарду-шад. Он был назначен в 618 г. правителем Тохаристана и основал здесь династию тюркских «йабгу» Тохаристана [62, с. 196]. На обратном пути из Индии в Китай в 643 или 644 г. Сюань Цзан вновь посетил этот город и целый месяц провел при дворе тюркского «йабгу» Тохаристана, которым т то время был юный сын Тарду-шада и внук Тун-йабгу хакана [62, с. 275].
  • Согласно «Таншу» в период правления династии Хянкин, т.е. в 656-660 гг., в городе А-хуан, т.е. Варвализе пребывал правитель губернаторства Юе-чже, т.е. Тохаристана, имевший титул «а-ши-на». Ему подчинялись все более мелкие города и владения этой страны, которые были разделены на 24 округа [62, с. 155] или на 25 округов [25, с. 275]. В 718 г. верховному тюркскому «йабгу» Тохаристана подчинялись 212 владений [62, с. 200].
  • По данным ат-Табари, в 118/736 г. «карлукский джабгуйа», т.е. верховный тюркский «йабгу» Тохаристана имел местопребывание в местности К. ш. т. м, т.е. Кишм, расположенной в Верхнем Тохаристане [56, II, с. 1590]. Из этого сообщения следует, что в первой половине VIII в. верховный тюркский «йабгу» Тохаристана находился в районе Кишма. Возможно, что он был вынужден переместить сюда свою ставку из Кундуза в связи с арабским завоеванием. Но не исключено также, что тюркские «йабгу» Тохаристана все время имели местопребывание в Кишме. В таком случае, «город Ху» Сюань Цзана и «город А-хуан» хроники «Таншу» следовало бы локализовать не на месте Кундуза или Валвалиджа, а в районе Кишма. Хотя, Сюань Цзан отмечает, что тюркский «йабгу» Тохаристана вел кочевой образ жизни, поэтому, в Кишме могло находиться одно из его временных пристанищ.
  • Teşekkürler...--Gökçє Yörük mesaj 16:08, 7 Eylül 2010 (UTC)
Merhabalar, konuya ve özel isimlere yabancı olduğum için çeviri çok sağlıklı olmamış olabilir.İçime sinmediğini itiraf etmeliyim:
Türk Hakan Tun-yabu'nın oğlu Tardu Şad 630 yılında Xuan Zang ile biraraya geldi. 618 yılında Toharistan'ın yöneticisi oldu ve Toharistan Türk yabgu hanedanını kurdu.(62, s.196) 643 veya 644 yılında Hindistan'dan Çin'e geri dönerken şehri ziyaret eden Xuan Zang, Toharistan Türk Yabgusu sarayında bir ay kalmıştır. Bu dönemde Toharistan'da Tardu şad'ın oğlu, Tun yabgu hakanın torunu baştaydı.(62, s.275)
"Tanşu"nun Hyankin Hanedanı yapıtına göre yaklaşık olarak 650-660 yıllarında A-Huan kentinde Yue-çje yönetimi sürmekte, Toharistan'da ise "A-şi-na" olarak adlandırılmaktaydı. 24(62, s.155) veya 25(25, s.275) eyalete ayrılmış bölgedeki irili ufaklı çok sayıda kente hakimdi. 718 yılında Türk Toharistan yabgusu 212 vilayete sahipti.
Tabari'ye göre 118/736 yılında "Karluk yabguluğu" veya Toharistan Türk yabgusu, Yukarı Toharistan'da Kişm(yığın) bölgesinde yerleşikti.(56, II, s.1590) Bu bilgi 7. yüzyılın ilk yarısı için geçerli olmalı. Türk Toharistan yabgusu bu bölgedeydi. Arap istilası sırasında karargâhını buradan Kunduz'a götürmüş olması muhtemeldir.Ancak aynı zamanda Kişm bölgesinde kalmış olması da olasılık dahilindedir.Eğer durum böyleyse Siyuan Tzang'da geçen "Hu kenti" ve Tanşu günlüklerindeki "Huan kenti" yanlış yerleri veya Valvalidja Kunduz bölgesini veya Kişm bölgesini işaret etmektedir. Xuan Zang'ın anlatımından Toharistan Türk yabgusunun göçebe bir hayat sürdüğünü biliyoruz, bu yüzden Kişm onun geçici yerleşim yerlerinden birisi de olabilir.
İşinize yarar umarım. İyi vikiler...Ertly 04:55, 8 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu yazı çok işime yarayacak. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 10:10, 8 Eylül 2010 (UTC)


Kolomb öncesi Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, konuyla ilgili görüşlerimi maddenin tartışma sayfasında yazmaktansa size burada iletmeyi tercih ediyorum. Benim özellikle çok ilgimi çeken bir konuya ilgi gösterilmesine ise ayrıca sevindim. Konuya gelecek olursam maddeden de göreceğiniz gibi aslında burada daha çok (belki de daha popüler olan) Orta ve Güney Amerika bölgeleri uygarlıklarına ağırlık verilmiş. Dolayısıyla teknolojik olarak görece daha geride olan Kuzey Amerika halkları ihmal edilmiş gibi görünüyor. Harita bahanesiyle belki bu kısım da yeniden yazılabilir. Bununla beraber gönderdiğiniz İnyupikçe linkine baktım, elinize sağlık. Belki de ilgili maddelere paralel olarak bakmak gerekecek. Bu şekilde düşünürsek yine ilgimi çeken Skræling maddesini de geliştirebiliriz. İyi vikiler...Ertly 16:48, 14 Eylül 2010 (UTC)

O zaman şu maddeleri de (İnyupikler , Yupikçe , Yupikler , Supikçe , Supikler , Eyaklar) ve diğer Kategori:Alaska Yerli dilleri ile Kategori:Kanada Yerli dilleri kategorilerindeki dilleri de oku bayram şekeri niyetine :-). Haritalara gelince; yapan arkadaşlar bazı şeylerde yanlışlık yapabiliyorlar, insanlık hâli. El kayıyor, aşağıya yukarıya ve coğrafyalar karışabiliyor. Orada çok dikkat çekici idi. Gerçekten Eskimolar Atabask kızılderililerinin ormanlık coğrafyasında yaşayamazlar. 2008 yılında yapılan bir keşfe göre Na-Dene kızılderilileri Asya kökenli olduğu dil verilerine göre kanıtlanan tek Kızılderili grubudur. Asya'daki Yenisey dilleri ile birlikte Denesey dilleri adı altında bir grup oluşturular. Geriye kalan Kızılderililerin hepsi İngilizcede Amerind adıyla ayrı bir grupta toplanır ve bunların Asya kökenli olduğu şüphelidir; Pasifik kökenli olma ihtimali yüksektir. Skræling maddesi aklımda olsun, şimdilik Alaska Yerlileri üzerine yoğunlaştım, sonra Kanada'ya geçeceğim herhalde, en sonunda da ABD'den vize alıp Arjantin'den çıkmayı ve Afrika'ya uzanmayı düşünüyorum . Epey yer gezeceğim yalınayak .-) --Kmoksy 17:05, 14 Eylül 2010 (UTC)

Irak İslam Devrim Konseyi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Konuyla ilgili olduğunuzdan dolayı size yazıyorum. Irak İslam Devrim Konseyi maddesinin büyük bir düzene ve temizlenmeye ihtiyacı var. Problem olmazsa ilgilenebilir misiniz?--Rapsar 12:22, 15 Eylül 2010 (UTC)
Merhabalar, oldukça geniş bir maddeyi yeniden yazmanın ve ilgilileri tatmin etmenin zorluklarını akılda tutarak teklifinizi kabul ediyorum. Şablon:Irak Savaşını bitirir bitirmez bu işe girişeceğim. İyi vikiler...Ertly 12:28, 15 Eylül 2010 (UTC)
Teşekkür ederim :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Rapsar 12:29, 15 Eylül 2010 (UTC)
Merhabalar, Irak İslam Devrim Konseyi maddesindeki çalışmalarım büyük oranda bitti. Uygun olduğunuzda bir bakabilirseniz sevinirim...Ertly 08:01, 21 Eylül 2010 (UTC)
Merhaba. Zaten son değişiklikler kısmında sizin adınızı gördüğüm hemen her değişikliğe bakıyorum :) Madde için elinize sağlık, katkılarınızın devam etmesi dileğiyle...--Rapsar 08:04, 21 Eylül 2010 (UTC)

Soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir sorum var, "арабоязычным" sözcüğünün Türkçe transliterasyonu "araboyaziçnim" midir? Veya "araboyazıçnım" olabilir mi? Teşekkürler...--Gökçє Yörük mesaj 12:45, 18 Eylül 2010 (UTC)

Merhabalar, transliterasyonun "ı" harfi ile olması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar...Ertly 12:55, 18 Eylül 2010 (UTC)
Teşekkür ederim.--Gökçє Yörük mesaj 13:19, 18 Eylül 2010 (UTC)
Selamlar. Yoğunluk dolayısıyla mesajınızı ancak görebildim. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:31, 20 Eylül 2010 (UTC)

Nissour Meydanı Olayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar üstâd, Irak Savaşı şablonuna eklediğim maddeleri tamamlamış bulunuyorum. Nissour Meydanı Olayı dahil olmak üzere önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Not: Bu maddeyi taşıyabilirsiniz, bence sorun yok) İyi vikiler...Ertly 10:28, 20 Eylül 2010 (UTC)

madde adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Altılı mahkeme maddesinde uygunsuz ad gerekçenizi tartışma sayfasında belirtebilir misiniz? Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 18:38, 20 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba, görüşlerimi Tartışma:Altılı mahkeme sayfasında belirttim. İyi vikiler...Ertly 03:42, 21 Eylül 2010 (UTC)

Tartışma:Doğanın Diyalektiği[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, uygun olduğunuzda Tartışma:Doğanın Diyalektiği sayfasına bakabilirseniz sevinirim.Ertly 15:37, 28 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Ertly, tartışma sayfasında görüşlerimi anlatmaya çalıştım. Amacım ansiklopedik bir anlatım yakalamaktan başka birşey değildir. Mesela benzer bir olay Tartışma:Ernest Hemingway sayfasında da var. Kibele ile yanlış anlamalarımız arasından seçebilirseniz:), orada da benzer görüşlerimi anlatıyorum. Hemingway'in Türkiye'ye dair yaklaşımı o maddeden çıkarılmıştı. Özellikle Kibele'nin benim de katıldığım görüşlerini de okumanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 11:50, 29 Eylül 2010 (UTC)
Yeniden merhaba, yazdıklarınızı okudum ve size hak verdim. Burada esas sorun öteden beri karşı çıktığım bir konu olan maddenin taslak halinde bırakılması. Madde geliştirilince herhalde üzernde tartıştığımız olay da maddede küçük ama hakettiği yeri alacaktır. Çok sevdiğim bir eser olan Doğanın Diyalektiği maddesini geliştirmek benim görevim olsun, sizden de yaptığınız araştırmaları maddeye eklemenizi ileride isteme hakkım saklı kalsın. İyi vikiler...Ertly 12:42, 29 Eylül 2010 (UTC)
Merhaba, geliştirilmesinden çok memnun olurum. Hem eser ile ilgili hem de Erdost'ların hikayesi ile ilgili internetten çok kaynak bulabiliriz. Her zaman yardıma hazırım. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 13:05, 29 Eylül 2010 (UTC)


Ana sayfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, ana sayfadaki diğer dillere verilen linklerin çoğu ilginç bir şekilde o dildeki Vikipedi anasayfasına değil, o dildeki tarihte bugün sayfasına yönlendirilmiş. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 10:56, 1 Ekim 2010 (UTC)

  • Merhaba Ertly, baktım ama nasıl çözülür anlamadım. Vito olsaydı sorardık, yine de bir mesaj atın isterseniz, uğrayabilir. Yabancı anasayfayı düzenliyor, belki o da biliyordur. Kolay gelsin...Vikiçizer 11:29, 1 Ekim 2010 (UTC)

yeni madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, size bir konuda danışmak isterim. Bildiğiniz gibi Ekvador'da önce bir polis gösterisi, ardında gelişen olaylar ve bir darbe girişimi yaşandı. Bu maddenin ismi İngilizcede kriz olarak verilmiş. Sizce Türkçe Vikipedide adı ne olabilir. Yazmaya başlayacağım ama sonrasında isme dair tartışma yaşanmasının önüne geçebilmek adına size yazayım istedim. Uygun olduğunuzda cevaplayabilirseniz sevinirim. İyi vikiler...Ertly 06:01, 2 Ekim 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Eğer darbe girişimiyle sınırlı ise 2010 Ekvador'da darbe teşebbüsü, 2010 Ekvador'da darbe girişimi gibi başlık olabilir. Ancak daha kapsamlı yazmayı düşünüyorsunuz herhalde. O zaman 2010 Ekvador'da kriz ("Ekvador Krizi" terimini de aradım ama fazla bulamadım) gibi başlık daha uygun olabilir, bence. Takabeg ileti 06:14, 2 Ekim 2010 (UTC)

Birde Vasili Sokolovski, Kirill Meretskov, Rodion Malinovski, Leonid Govorov, Boris Şapoşnikov, Grigori Kulik, Aleksandr Yegorov, Vasili Blyuher, Grigori Ştern gibi maddeler açıldı. Henüz tamamlanmadılar. Mass production yapıyorum. Sizin Viki fersefenize aykırı olabilir ama temeli atılmadan maddenin açılma şansının düşük olduğunu düşünüyorum. Vaktiniz olduğunda birkaç cümle eklerseniz sevineceğim. Takabeg ileti 10:40, 2 Ekim 2010 (UTC)
Elbette yardım ederim. Arasıra sizin yaptığınız gibi yapmak olumlu bir itki yaratır. Selamlar...Ertly 10:51, 2 Ekim 2010 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mrb. Sizden bir şey rica edebilir miyim? Şurada "Firearms" başlığı altındaki tablolarda yer alan yazıların Türkçe karşılıklarını yazıp, İng. Vikideki bağlantılarını da gösterebilir misiniz zahmet olmazsa? Bu gibi terimlerde oldukça kötüyüm ne yazık ki :(--Rapsar 14:20, 3 Ekim 2010 (UTC)

Ateşli silahlar
Tabanca ve altıpatlarlar
Yarı otomatik tabanca en:Semi-automatic pistol
Altıpatlar en:Colt Single Action Army
Yüksek güçlü tabanca en:Browning Hi-Power
Çift hareketli altıpatlar en: Revolver#Double-action
LeMat altıpatlar en: LeMat Revolver
Mauser tabanca en: Mauser C96 (Maddenin Türkçesi de var)
Schofield altıpatlar en:Smith and Wesson Model 3
Volcanic tabanca en: Volcanic Repeating Arms

Tüfek ve kesintisiz ateş eden silahlar
Buffalo tüfeği en: Buffalo rifle
Evans kesintisiz ateş eden silah (maddesi yok ama listelenmiş) en:List of firearms
Filinta (karabina) en:Spencer repeating rifle
Henry kesintisiz ateş eden silahı en: Henry rifle
Winchester tüfeği en:Winchester rifle
Springfield tüfeği en: Springfield Model 1873

Mekanizma hareketli tüfekler
Krag-Jørgensen en: Krag-Jørgensen

Dürbünlü tüfekler
Remington No.1 en: Buffalo rifle
Carcano tüfeği en: Carcano
Carcano 1891 yukarıdakiyle aynı

Bomba atar tüfek
Mauser-T Gewehr anti tank tüfeği en: Mauser 1918 T-Gewehr

Çifteler
İki namlulu en:Double-barreled shotgun
Kısa namlulu en:Sawed-off shotgun
Pompalı en: Pump-action shotgun
Yarı otomatik en: Shotgun#Semi-automatic

Biraz aceleye geldi, umarım işinize yarar. İyi vikiler...Ertly 15:28, 3 Ekim 2010 (UTC)

Yardımcı oldu, hem de çok güzel oldu. Teşekkür ederim, kolay gelsin...--Rapsar 12:53, 4 Ekim 2010 (UTC)

Merhabalar, konuya sonradan dahil oldum ama benzer bir kategori daha var. Kategori:Beşiktaş Kaptanları kategorisini de silecek misiniz acaba?Ertly 09:20, 5 Ekim 2010 (UTC)

Mrb. Hmm, evet o da varmış, görememiştim. Tamam onu da silmek gerek. Teşekkürler.--Rapsar 09:22, 5 Ekim 2010 (UTC)

Albay Malino ve diğerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Çok sevindim. Takabeg ileti 11:05, 5 Ekim 2010 (UTC)

Sizin ilk girişiminiz olmasa yapılmayacaktı doğruyu söylemek gerekirse. Çok teşekkürler...Ertly 11:28, 5 Ekim 2010 (UTC)

Kuveyt[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, geç cevap için üzgünüm. Elbette açarım, şu sıralar internete erişimde zorlanıyorum da...İyi vikiler Ertly 15:05, 12 Ekim 2010 (UTC)
Est. Açmanızı rica etmedim, sadece sordum. Açılsa fena olmaz diye :) Kolay gelsin...--Rapsar 15:13, 12 Ekim 2010 (UTC)

Brejnev Doktrini[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, Brejnev Doktrini sayfasını inceledim ve telif ihlali gerekçesiyle silinmeye aday olduğunu gördüm. Maddeyi yeniden yazabilirim. Ben isterseniz sayfaya çalışma var şablonu koyayım ve yeni metni gireyim olur mu? Ertly 08:31, 15 Ekim 2010 (UTC)

Mrb. Tabii ki de, ne demek :)--Rapsar 08:35, 15 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba. Madde için elinize sağlık. Günün maddesi yapmayı düşündüm; ancak maddede yalnızca bir kaynak var. Eğer kaynaklandırabilirseniz harika olur. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 10:53, 15 Ekim 2010 (UTC)
İlginize teşekkür ederim, kaynakları ekliyorum.İyi vikiler...Ertly 11:48, 15 Ekim 2010 (UTC)


Kaynak ricası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınız San Francisco Barış Antlaşması'nı GM adayı yaptım. Ancak maddeyi kaynaklarla zenginleştirip bilgileri doğrulanabilir hale getirebilirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler, kolaylıklar dilerim. --yabancım 19:42, 2 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar, maddeyle ilgili bulabildiğim kaynakları ekledim. İyi vikiler...Ertly 10:58, 4 Kasım 2010 (UTC)
Elinize sağlık, teşekkürler. --yabancım 15:58, 4 Kasım 2010 (UTC)

Forlorn hope[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Forlorn hope kelimesi, Flemekçe'deki "verloren hoop" kelimesinden İngilizceye geçmiş sanırım. Bizdeki karşılığını yazsak ya da direk Flemekçesini kullansak daha iyi olmaz mı? Flemenkçe'deki tam karşılığı "kayıp yığın" gibi bir şey olması gerek, İngilizce'ye de yanlış çevrilmiş sanırım? :)--Rapsar 11:43, 5 Kasım 2010 (UTC)
Merhabalar, ben de düşünmüştüm ama en yaygın kullanımı Yarımada Savaşı sırasında Britanya Ordusunda olduğu için değiştirmedim. Ancak değiştirilebilir tabii...Ertly 15:53, 5 Kasım 2010 (UTC)
Hmm. Türkçe bir karşılığı var mıydı?--Rapsar 08:52, 6 Kasım 2010 (UTC)
Bildiğim kadarıyla yok...Ertly 09:08, 6 Kasım 2010 (UTC)

BM adaylık[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Britanya Ordusu'nda asker alımı maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:14, 12 Kasım 2010 (UTC)

(Bu bir deneme uygulaması, sayfadaki diğer adaylıkları gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 22:14, 12 Kasım 2010 (UTC)

Bilgi için çok teşekkürler, iyi vikiler...Ertly 22:35, 12 Kasım 2010 (UTC)
Siz de diğer adaylıkları değerlendirebilir misiniz? Her maddenin onaylanması için biraz uğraşmak gerekiyor, eğer adaylar birbirlerini değerlendirirse adil bir iş bölümü olmuş olur. --İnfoCan ▀ 19:35, 13 Kasım 2010 (UTC)

Doğum ve ölüm kısaltmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle sabırlı ve istikrarlı çalışmalarınızdan ötürü tebrik ederim sizi. Bir süredir benim de ilgilendiğim bazı maddelerde tek tek sabırla yaptığınız kişilerin doğum ve ölüm tarihlerinin önüne d. ve ö. eklerini eklediğinizi izliyorum. Vikipedide bununla ilgili alınmış bir karar var mı acaba? Ayrıca kişisel olarak sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Bence hayatta olan kişileri anlatırken doğum tarihinin önüne d. koymak, hayatta olmayan kişiler için ise sadece tarih yazmak daha uygun gibi geliyor. iyi çalışmalar...Ertly 13:41, 2 Aralık 2010 (UTC)

  • Hakkımdaki düşünceniz için teşekkür ederim.
    Doğum ve ölüm tarihlerinin başına yazılan "ö. - d. " konusu hakkında alınmış bir karar var mı, bilemiyorum. Siteye ilk üye olduğumda açtığım bir maddede, bir yönetici tarafından, böyle yapılması için bir uyarı gelmişti. Daha sonra da hemen hemen bütün maddelerde aynı standardın uygulandığını gördüm.
    Sizin teklifinize gelince... Belki doğru olabilir ama standardı sağlamak için şu ana kadar yazılmış maddelerde değişikliğe gidilmesi gerekir ki bot'la bile yapılsa çok zor bir işlem sanırım. Ama yapılmazsa da çifte standart oluşur diye düşünüyorum. Bunun dışında, yeni kullanıcılar zaten kuralları öğrenmekte sıkıntı yaşıyorlar. Kimi maddye "d. - ö. " yazmak, kimine yazmamak gibi böyle bir değişiklik onlara ek bir külfet getirmez mi?
    Aslına bakarsanız bunlar sadece benim düşüncelerim. Belki konuyu Köy çeşmesi'nde tartışmaya açmak ve görüş almak yararlı olabilir derim.
    Saygılarımla. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:47, 3 Aralık 2010 (UTC)


Neden mesajlarımım değiştiriyorsun byGA
---yazdıgınız mesajın soruma cevap verdiğini sanmıyorum :S

Wikileaks[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle Vikipediye hoşgeldiniz. Katkılarım sayfasından da göreceğiniz gibi sayfaya yeni bir kategori ekledim. Bunun dışında sizin eklemelerinizle ilgili bir değişiklik yapmadım. İyi vikiler...Ertly 21:49, 8 Aralık 2010 (UTC)

Bazı metinlerimin silinmiş olduğunu görünce en son değiştirenlere baktım senin adını görüdm galiba yargısız infaz yaptım.

özür dilerim Byga 22:02, 8 Aralık 2010 (UTC)

Rica ederim ne demek. Konunun dışında bir hatırlatma yapmış olayım, mesajların sonuna imza atmamız gerekiyor, bunu da ~ işaretine dört kez basarak yapabilirsiniz. Yeniden hoşgeldiniz Vikiye...Ertly 21:53, 8 Aralık 2010 (UTC)


"Biliyor muydunuz?" adaylığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Peterloo Katliamı maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 18:49, 10 Aralık 2010 (UTC)

BM[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Son zamanlarda güzel maddeler yazmakta olduğunuzu görüyorum, elinize sağlık. Ben şu sıralar Ana Sayfa'ya eklenecek olan "Biliyor muydunuz?" (BM) sütununu oluşturmak için cümleler biriktirmeye çalışıyorum. Sizden genel bir ricam olacak, BM şartlarını sağlayan bir madde yazdıkça BM Öneri Sayfasında maddeden (kaynaklandırılmış) ilginç cümleyi aday gösterebilir misiniz? Eskiden yazdığınız maddelerden de ilginç gelebilecek birer cümle koyabilirsiniz, yeterki madde yeterince uzun olsun ve cümle kaynaklandırılmış olsun. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. --İnfoCan 18:16, 10 Aralık 2010 (UTC)

Merhabalar, ilginize teşekkür ederim, zaman buldukça ilgilenmeye çalışacağım. Sanırım henüz ana sayfada bunları biliyor muydunuz? yok, ne zaman olması planlanıyor?Ertly 21:36, 10 Aralık 2010 (UTC)
Ne zaman olacağı henüz belli değil. BM sütununun Ana Sayfa'ya çıkması için önce yeterli sayfada cümle biriktirmek istiyorum çünkü şu anda şartları sağlıyan sayıda madde üretiminiz yok. Ama Ana Sayfa'da bu cümleler belirmeye başlayınca bunun özendirici bir etkisi olacağını ve üretim hızının artacağını tahmin ediyorum. Üretim hızının yeterli olacağa zamana kadar yetecek bir cümle deposu (300-1000 adet) oluşturmak istiyorum. Birkaç ay sürebilir.--İnfoCan 23:02, 11 Aralık 2010 (UTC)

Cemel Vakası[değiştir | kaynağı değiştir]

IP vandalizmi geri alındı. Saldırının sürmesi olasılığına karşı sayfayı izleme listeme alıyorum. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:59, 15 Aralık 2010 (UTC)