Kullanıcı:Balabanpasa/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Balabanpasa/Arşiv1, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli ve telif ihlali yapıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

CnkALTDSmesaj/message 15:35, 22 Mart 2010 (UTC)


Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Takabeg ileti 15:16, 22 Mart 2010 (UTC)
Vikipedi'yi tanıyın..

"Özgür ansiklopedi" Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, çünkü bu ansiklopedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bugünkü haline geldi. Hemen, şu anda yüz binlerce sayfamızdan herhangi biri (çoğu) üstünde değişiklik yapmaya başlayabilirsiniz. Belki de eklediğiniz içerik silinmiş, ya da geri alınmış olabilir. Ancak bizim önerimiz; Vikipedi sayfaları içinde bol bol gezinmeniz, öncelikle üstte mavi bağlantıyla verilen hoş geldiniz ve Beş temel taş sayfalarımıza bir göz atmanız, işleyişi kavrayıp, nasıl sayfa yazılacağını ve değişiklik yapılacağını öğrendikten sonra yeni sayfa oluşturmaya başlamanız ya da değişiklikler yapmanızdır. Bu öneri size cesaretinizi kaybettirmesin. Aklınıza takılan herhangi bir soru ya da sorun olduğunda, herhangi bir vikipediste, ya da sayfanızın solunda Son değişiklikler sekmesinde göreceğiniz bir kullanıcıya çekinmeden ileti yazarak danışabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz der, güzel ve yararlı bir zaman geçirmenizi umarız. CnkALTDSmesaj/message 15:35, 22 Mart 2010 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Takabeg ileti 15:47, 22 Mart 2010 (UTC)


neden yazımı ikidir siliyorsunuz[değiştir | kaynağı değiştir]

İskitler maddesini gerçek ve doğru haline getirdiğim halde neden ikidir sildiğinizi anlamakta güçlük çekiyorum.Bu imzasız yazı Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgilendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şu değişikliğiniz kurallı olmadığından dolayı tarafımdan bir kez geri alınmıştır. Gösterilen bir kaynağı çıkartıp aksi görüşü savunan bir kitabı kaynak göstermeden ilgili siteyi kaynak olarak göstermek bu değişiklik için yeterli değildir. Vikipedi içerisinde özgün araştırmalara yer veremiyoruz. Lütfen yayınlanmış, güvenilir bir kaynağı konunun tartışma sayfasına belirtiniz. Katılımınıza teşekkürler, iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 15:51, 22 Mart 2010 (UTC)

kaynak gösterme[değiştir | kaynağı değiştir]

kaynaklarım çok var ama yeni üye oldum ve kodların tam olarak nasıl kullanıldığını bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilrimisiniz?Bu imzasız yazı Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tekrar merhaba, öncelikle elinizde bulunan kaynakların incelenmesi adına ilk olarak kaynaklarınızı lütfen konunun tartışma sayfasına düzeltilmesini istediğiniz kısımlar ile birlikte yazınız. İlgili sayfaya uyarı ekledim; kişilerden ziyade konulara odaklanmanız gerekmekte; teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 16:10, 22 Mart 2010 (UTC)

uyarıya gerek yoktu[değiştir | kaynağı değiştir]

tartışma konusunda kişi ismi yazmamın nedeni kendisine mesaj gönderemememdi. Sanırım kitli mesaj gönderme yeri. (bu arada bana önderdiği uyarıları kendisimi gönderdi yoksa otomatikmi gönderildi bilmiyorum ama hemen vandalizimle suçlamasıda yanlıştı veya ıp banlarım iması kullanması yanlıştı).

Balabanpasa 16:17, 22 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba; daha öncede belirttiğim gibi yaptığınız değişiklik kuralsızdı. Size uyarı yollanması bu kuralsız değişiklikten kaynaklanıyor. Takabeg'e mesaj sayfasından mesaj gönderebilirsiniz. Belirttiğinizin aksine herhangi bir hatalı işlem bulunmamaktadır. Vikipedi işleyişi hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen size yukarıda gönderilmiş olan "Hoş geldiniz!" mesajı içerisinde yer alan mavi kelime veya kelime gruplarını tıklayınız. Her tıklamanızda yeni bir sayfa açıklacak ve size Vikipedi hakkında gerekli bilgiler verecektir. Aklınıza takılan herhangi bir şey olduğunda gerek bana gerek ise ekranınızın sol tarafındaki katılım menüsü altında bulunan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere de danışabilirsiniz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 16:29, 22 Mart 2010 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --CnkALTDSmesaj/message 16:31, 22 Mart 2010 (UTC)

selamlar.[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. İzleme listesine tıkladığımda mesajlarımızın yanındaki renkli sayılar neyi ifade etmektedir acaba?

Balabanpasa 12:45, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, izleme listesi ya da son değişiklikler bölümlerindeki, değişiklik yapılan madde adının sağındaki parantez içinde bulunan rakamlar yapılan değişikliğin bir önceki sürümle olan numerik sayı farkını göstermektedir. Yani madde içerisindeki kullanılan yazı miktarının ne kadar eksildiğini ya da arttığını belirtiyor. Mesela bu listelerde değişikliğe uyrayan bir x maddesi olsun ve siz bu x maddesinden bir kaç bölüm silin; söyle bir gösterim ile belirsin;
    X...(-67)...Balabanpasa
    Bu Balabanpasa'nın (yani sizin) x maddesinde yaptığınız değişiklikten sonra ilgili maddenin bir önceki maddeden "-33" karakter eksik olduğunu gösteriyor. Diğer bir belirme şekli ise (+78) gibi; bu da bir önceki sürümle şimdiki sürüm arasında 78 karakter fazlalık farkı olduğu anlamına geliyor. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 12:54, 23 Mart 2010 (UTC)

Uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Balabanpasa, değişik tartışmalara yazdığınız eklentiler VP:N, VP:İNOV ve VP:KSY politikalarını ihlal ettiğinden çıkarıldı...Vikipedide yeni olmanız ve kuralları incelemediğinizi düşünerek sadece uyarmakla yetiniyorum. Lütfen bir ansiklopedi oluşturmaya çalıştığımızı ve vikipedinin bir forum ya da tartışma platformu olmadığını unutmayınız...Vikiçizer 13:08, 23 Mart 2010 (UTC)

teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağolun, bir sorum daha olcak dün iki defa yazımı sildiğiniz iskitler konusunun tartışma bölümüne kaynakları ekliyorum.

Ekleyeceğim kaynaklar lisans ve doktora tezlerinden bölümler, basılı kitaplardan bölümler ve ansiklopedilerden alınmış bölümler.

Bunları kim inceledikten sonra maddeyi değiştirmeme izin çıkacak?

Birde birçok tartışmalı konuda sadece avrupaılıarın yanlı görüşleri (sayfaların ingilizceleri) tek ve değişmez doğru kaynak olarak görülmüş, kendi tarihçilerimizin yazdığı hiçbirşey cidiye bile alınmamış bunun nedeni nedir acaba?

Balabanpasa 13:00, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrardan merhaba, dün de belirttiğim gibi ben yalnızca şu değişikliğinizi kuralsız olması gerekçesiyle geri aldım, ikinci bir silme işlemi yapmadım. Madde üzerine yapılan değişiklikleri madde sayfası üst panelinde olan değiştir yanındaki geçmiş kısmında görüntüleyebilirsiniz. Bahsettiğinizin aksine bizler genellikle kaynakların türkçeleştirilmesinden yanayız; zira bu tüm Vikipedi'ler de genel bir tutumdur. Uygun Türkçe kaynaklar bulunamadığı takdirde yabancı kaynaklara başvurulur. Siz kaynaklarınızı gerekçenizle birlikte konunun tartışma sayfasına taşıyınız; diğer Vikipesitlerden gelen yorumlar neticesinde değişiklik yapılacağını umuyorum, tartışma sayfalarının asıl amacı budur zira. Bir de az önce şu yorumunuzu gördüm. Dün de belirttiğim gibi yorumlarınızda kullandığınız üslüba dikkat etmeniz gerekmektedir. Lütfen "Nezaket" ve "Kişisel saldırılar yasaktır." sayfalarını okuyunuz. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 13:10, 23 Mart 2010 (UTC)

Sayın vikiçizer bey vaya hanım;

Ne kimseyi kırmak veya nezaketsiz davranmak gibi bir amacım var; Türk tarihi ile ilgili yazılmış o maddelerde Türklerin yazdığı herşeyin reddedilip avrupalıların yazdığı herşeyin doğru kabul edilmesi ne kadar doğrdur bunu sormak istedim sadece. İskitlerden başlayarak o mesajlarımı sildiğiniz konulara teker teker kaynaklarımı ekleyeceğim. Amacım sadece doğru tarihsel bilgilerin yanınlanamsı. Avrupşaılarında yalan, yanlış ve tarafsız tarihyazımcılığı yapabileceğinin bilgilerin buna göre süzgeçten geçirilmesi gerektiğinin bilinmesi sadece Saygılarımı sunarım. Balabanpasa 13:15, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Vikipediye hangi konuda katkı yapmak istediğinizin hiç önemi yok. Önemli olan düşündüğünüz katkıları nasıl bir üslupla ekleyeceğiniz ve bunların vikipedi politikalarına uygun olup olmadığıdır. Değişikliklere gitmeden önce biraz vikipediyi tanımaya çalışmanızı öneririm. Bozuk üsluba ve ihlale taviz gösteremeyeceğimizi, az önce bu konuda uyarıldığınızı hatırlatırım. Teşekkürler...Vikiçizer 13:20, 23 Mart 2010 (UTC)

Gerekçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerekçe özet kısımında. Yani kopya olduğu için kaldırdım. Haksız, yersiz ve asılsız gerekçe göstererek şikayet sayfasını kullanmayın. Yenisiniz ya, o yüzden fazla uyar mesajı da göndermek istemedim. VP:İNOV unutmayın. İsterseniz bundan sonra kuralları ihlal ettiniğinizde uyar mesajı gönderebilirim. Takabeg ileti 14:51, 23 Mart 2010 (UTC)

Bilgilendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Kullanmış olduğunuz oy oylama kriterlerini karşılamadığı için geçersizdir. Detaylı bilgi almak için lütfen oylama kriterleri yazısını tıklayınız. Tekrardan teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 15:11, 24 Mart 2010 (UTC)

Selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar şikayet bölümüne takabeg hakında şikayet mesajı bıraktım ama 1 gündür bakılmadı, ne kadar zaman alıyor ortalama şikayetlere bakılması?

Balabanpasa 17:23, 24 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. İlgili kullanıcı hakkında başka bir şikayetde bulunmakta. Bir hizmetli konu ile ilgilenecektir. Sayfayı takip etmenizde yarar var. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 22:04, 24 Mart 2010 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam, yeni üye olmuşsunuz sanırım, anlaşılan bazı sıkıntılarınız var... İskitler maddesinde (ve diğer maddelerde) verilen bir bilginin eğer yanlış olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken öncelikli iş tartışma sayfasında yeni bir başlık yaratıp yanlış, eksik ve taraflı olduğunu düşündüğünüz yerleri belirtmektir. İskitler maddesi için konuşursam şu şekilde yapabilirsiniz: Filanca kaynakta İskitlerin Türk olduğu ve Türkçe konuştuğu söylenmektedir. Yani her bakış açısına yer verebilirsiniz. Ben maddedeki kaynakları ve kalitelerini incelemedim ama sadece size yardımcı olsun, işleyiş hakkında genel bir fikir versin diye yazıyorum... elimde internette e book şeklinde bulunmayan başka kaynak kitaplar var onlardaki bilgileri nasıl aktarayım? diye bir soru sormuşsunuz: Vikipedi:Kaynak gösterme burayı okuyabilirsiniz.Şablonlarla ilgili daha detaylı yardım edebilirim... Bunlar dışında yardım edebileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Boyalikus 03:45, 28 Mart 2010 (UTC)


Yani mesaj atamadığım için burayı değiştirmek zorunda kaldım. Emin olun şu an için ne ana konuyu nede onun kaynaklarını değiştirmeye niyetim var. Şu an için sadece konunun tartışma bölümünde tartışılmasını istiyorum. Şikayet ettiğim nokta tartışmaya bile izin vermemeniz.

Balabanpasa 11:39, 28 Mart 2010 (UTC)

Tartışmaya izin vermedim mi ? Öyle bir şey yok. Ben Kopyayı kaldırdım. Buna sadece ben değil diğer kullanıcıları da izin vermez. Bu durumda şikayet etmeniz haklı mıydı ? Ayrıca tartışma sayfasında görüşleri yazmadılar diye şikayet sebebi olmuyor. Şimdi anladınız mı ? Takabeg ileti 12:01, 28 Mart 2010 (UTC)
Tekrar merhaba, belki Vikipedi'nin size kötü gelebilecek bir özelliğinden bahsetmek istiyorum: Kullanıcılar bazı kurallar ve politikalar çerçevesinde maddelerde istedikleri ansiklopedik değişikliği yapabiilirler. Asıl hedef daha öncede söylediğim gibii tartışma sayfalarında bunların müzakeresini yaparak ortak bir noktaya varmak. Ama bu demek değil siz eklemek istediklerinizi ekleyemezsiniz. Lütfen yukarda söylediğim gibi, daha önce yazılmış kısımlar üzerinde değişiklik yapmadan, kendi bildiklerinizi maddeye eklemekten çekinmeyin: Filanca kaynakta Türk oldukları iddia edilir, filanca kaynakta Müslüman oldukları iddia edilir (kaynak) gibi eklemeler yapmaktan çekinmeyin. Varolanları silmek içinse tartışma sayfasını kullanın. Siz bunları yaptığınız sürece hiç kimse sizin değişikliklerinizi geri alamaz, aldığı zaman kural ihlali yapmış olur. Vikipedi'de vakit geçirdikçe daha çok aşina olacaksınız :) İyi çalışmalar...

tekrar selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, belki Vikipedi'nin size kötü gelebilecek bir özelliğinden bahsetmek istiyorum: Kullanıcılar bazı kurallar ve politikalar çerçevesinde maddelerde istedikleri ansiklopedik değişikliği yapabiilirler. Asıl hedef daha öncede söylediğim gibii tartışma sayfalarında bunların müzakeresini yaparak ortak bir noktaya varmak. Ama bu demek değil siz eklemek istediklerinizi ekleyemezsiniz. Lütfen yukarda söylediğim gibi, daha önce yazılmış kısımlar üzerinde değişiklik yapmadan, kendi bildiklerinizi maddeye eklemekten çekinmeyin: Filanca kaynakta Türk oldukları iddia edilir, filanca kaynakta Müslüman oldukları iddia edilir (kaynak) gibi eklemeler yapmaktan çekinmeyin. Varolanları silmek içinse tartışma sayfasını kullanın. Siz bunları yaptığınız sürece hiç kimse sizin değişikliklerinizi geri alamaz, aldığı zaman kural ihlali yapmış olur. Vikipedi'de vakit geçirdikçe daha çok aşina olacaksınız :) İyi çalışmalar...

Böyle bir mesaj aldım. Sizde böyle açıklayıcı bir mesaj atsaydınız hiç sorun çıkmazdı. Neyse iyi çalışmalar ve tartışmalar.

Balabanpasa 12:53, 28 Mart 2010 (UTC)

Bu bile Nihan'ın kopyadı :) Boşaltmak yok. Kopyalamak & yapıştırmak yok. Takabeg ileti 20:35, 28 Mart 2010 (UTC)

Geri aldım[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Bunu geri aldım. Zira tartışmalı sayfalarda mutlaka kaynak lazım. Birde bütün Türkler onun Türk olduğunu kabul ediyor mu ? Bütün Araplar kabul ediyor mu ? Öyle bir şey yoktur. Arap Dünyasında Kürt olduğuna dair görüş yaygındır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 06:18, 29 Mart 2010 (UTC)

Al Jazeera yani El Cezire nediyor ? İşte genelleme tehlikelidir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:27, 29 Mart 2010 (UTC)

günaydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Güanydın. Öncelikli olrak genel kanıdan bahsettim. Hiç bir artapla bunu tartıştınızmı?. Hiç ortadoğuda uzun süre durdunuzmu?.Halkların görüşü bu yöndededir. Propoganda aygıtları el cezire veya britnanicanın ne dediği önemli değildir. Türkiyedeki Türklerin yüzde kaçı ona Kürt diyor sizce? Biraz çevrenize bile baksanız bunu görebilirsiniz. Genelleme yapmadan şunu diyebiliriz o zaman; Türklern çoğu Türk, Kürtlerin çoğu Kürt, Arapların çoğu Arap kabul eder.

Tartışma sayfasında da bir kaç soru sormuştum. Madem yazımı geri aldınız o zaman size sorayımda cevaplayın. (ki iyi niyetli ve tarafsız olduğunuzu gösterin)

1) Annesinin etnik kökeni nedir? Bu konu maddede nedense hiç geçmiyor. 2) Yanında yetişip büyüdüğü atabeyin etnik kimliği nedir. Maddede bundan bahsedilmiyor. 3) Döneminde kendisini kürt göstreren yazılmış eserler nelerdir(1200-1300 lü yıllarda). Eğer yoksa neye dayanarak kürt ialn ediyorsunuz günümüzde yazılanlara bakarakmı? Günümüzde yazılanların "politik" olduğunu görmek çok mu zor?

Cevaplarsanız sevinirim. SAygılar.

Balabanpasa 06:44, 29 Mart 2010 (UTC)

Genel kanınızın kaynağı lazım. Ama inanışları ayrı belgeler ile kanıtlanmış bilgi ayrıdır. Ansiklopedide inanışları önemsizdir. Yine de kaynaklı ise yer alabilir. Takabeg ileti 06:46, 29 Mart 2010 (UTC)


Açık bir şey soruyorum. Maddede Kürt olduğuna dair verilen kaynakların tamamı ingiliz kaynağı. O devirde yaşayıpta Kürt olduğunu söyleyen yazan aktaran kim var? Yoksa nasıl Kürt diyorsunuz ve kanıtlıdır diyorsunuz. Diğer sorularımda cevap bekliyor.


Genel kanı ile ilgili kaynak olmaz. Toplumun her ferdi tarafından hissdilir ve bilinir bu durum. İşi yokuşa sürecekseniz maddenin diğer konularınıda bu şekilde yokuşa süreceksiniz. Yoksa tarafsızlık ilkesini çiğniyorsunuz demektir. Maddednin bütünlüğü açısından geri aldığınız (benim yazdığım yerlerde o kadar mühim değil. Tamam orasını yazmamayalım. Ama yazılı olan yerlerdeki hatalar daha falza.

Tekrar cevaplarımı bekliyorum.

Balabanpasa 07:01, 29 Mart 2010 (UTC)

Selahaddin Eyyubi maddesinde {{Kaynaksız}} ve {{özgün araştırma}} etiketleri görebilirsiniz. Durumu daha da kötüleştirmek yok. Türk tarihi seviyor musunuz ? Öyle ise önce Köktürk maddesindeki meseleyi çözmeye çalışırsanız daha verimli olacaktır, bence. Teşekkürler. Takabeg ileti 07:06, 29 Mart 2010 (UTC)
Aslında maddenin tartışma sayfalarında not bırakmanız daha faydalı. Sadece ben mi ilgileneceğim ? Tartışma sayfalarında yazarsanız diğer kullanıcıların da ilgileneceklerdir. Ancak x.... yalandır gibi şey yazmanıza gerek yok. Belki kaldırılacaktır. Takabeg ileti 07:08, 29 Mart 2010 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 07:49, 29 Mart 2010 (UTC)


Demedin demeyin. Takabeg ileti 07:51, 29 Mart 2010 (UTC)

selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir süreliğine katkılarımı askıya aldım ama takip ediyorum, kısa bir süre sonra tekrar devam edebilirim, tartışma sayfasına yazdıklarızı gözden geçirdim, uygun cümlelerle kaynakları gözden geçirdikten sonra, yazdıklarınızı maddeye eklemeye çalışacağım, hatta sizin ve konuya ilgili arkadaşların katılımıyla maddeyi geliştirebiliriz, iyi çalışmalar.--Boyalikus 13:26, 30 Mart 2010 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Hocam iskit sayfasında yazdıklarınızı gorunce bilen birine sormak istedim gürcistanda yerleşik 'mesheti turks' diye geciyordu yukarda 'mesheti türklerle ahıskalıların bağı varmıdır varsa nedir teşekkürler ..--JohannSch 20:31, 30 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar bakıyorum da değişiklikler savaşı sizin sayfanıza da bulaşmış,herneyse iskitler konusunda kaynaklar gerekiyor gerekenleri bulup ekleyelim herkesin bildiği Türki kavim gerçeğini burda da netleştirelim bence--Kamuran Ötükenli 10:22, 7 Nisan 2010 (UTC)

  • Öncelikle geçmiş olsun size,Burda mod yok,doğru güvenilir kaynaklar olduğu sürece sorun olmaz,doğru ve tarafısz yazıları veya bilgileri silen veya değiştirenlerde vardır ama bunlar vandallık yapmış oluyor cezalandırılıyor o yüzden peşin hükmetmemek ve caymamak lazım,neti bilmem ama kitaplardan makale,tez vs yayınlardan kaynak bulmak lazım.Geçmiş olsun kolay gelsin--Kamuran Ötükenli 13:08, 7 Nisan 2010 (UTC)

KSY, İNOV, N[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce de uyarılmışsınız. Lütfen şurada yapılan uyarıyı dikkate alınız. Vikipedi resmi politikalarının ısrarla ihlali engellenmeyi gerektirir. --yabancım 16:10, 14 Nisan 2010 (UTC)

Son uyarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Açıklama beklediğinizi yazmışsınız. Yapılan açıklamaları okuduğunuza emin misiniz? Bu size yapılan son uyarıdır. VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'yi ihlal etmeye devam etmeniz halinde engelleneceksiniz. --yabancım 16:28, 14 Nisan 2010 (UTC)

Sanıyorum demek istediğimi anlatamadım. Uyarım içeriğe ilişkin değil, tamamen üslubunuza yöneliktir. Kişiler hakkında yorum yaparak, iyi niyet varsaymayı ihmal ederek ya da nezaketsiz ifadeler kullanarak yapıcı bir tartışma yapılması mümkün değildir. Yeri gelmişken, engel uyarısı tehdit değildir. Amaç, uyarmadan engellemektense, kullanıcının davranışını gözden geçirmesini sağlamaktır. Karşılıksız katkıda bulunuyoruz, herkes birbirine ve ansiklopediye karşı özenli olmalı. Lütfen sağlıklı bir tartışma ortamı oluşması için hassasiyet gösteriniz. --yabancım 16:43, 14 Nisan 2010 (UTC)
[1] --yabancım 17:42, 14 Nisan 2010 (UTC)

Tartışma:İskitler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Takabeg ileti 09:48, 24 Nisan 2010 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Takabeg ileti 09:55, 24 Nisan 2010 (UTC)


susturmaya çalışmak.[değiştir | kaynağı değiştir]

Takabeg mesajımı oradan aldığı nerden biliyorsunki oradan değil.

Beni istediğin kadar susturmaya çalış buna izin vermeyeceğim.

Karşıt fikrin var ise sende orada tartıştığımız arkadaş gibi yaz.

Eğer alıntımın silinmesi onun yerine site adresi yazılması grekiyorsada bunu yaparım

Ama herkesin görmesi açısından bu şekilde kalmasını uygun görtüyorum.

Ayırıca oraa benim yazdığım bir sürü cümle var yazınıntamamnın silme cüretini nerden alıyorsun?

--Balabanpasa 09:50, 24 Nisan 2010 (UTC)

Yazdıklartımın hiçbiri telif hakkı içermiyor.

http://www.turkicworld.org/

Buradan alınma.

Balabanpasa 09:51, 24 Nisan 2010 (UTC)

Ne susturmak ? Kopya kopyadır. Takabeg ileti 09:56, 24 Nisan 2010 (UTC)
Daha önce de söylemiştim. Link verebilisin. Kendini riske atmana gerek yok. Takabeg ileti 09:57, 24 Nisan 2010 (UTC)

Bu nedir ? Sürekli VP:İNOV ihlal ediyorsun. Zaten hiçkimsenin seni surturma derdi yoktur. Ancak telif hakları ihlal eden metinleri barındıramıyoruz. Kimse farketmeden acilen düzeltirsen iyi olacaktır. Takabeg ileti 10:30, 24 Nisan 2010 (UTC)


Aferim takabeg; Değişikliklerin çakışması nedeniyle geri alma işlemi başarısız oldu.

mesajımı geri al bende üzerinde gerekli değişikleri yapayım

Zaten vandalizmin kralını yapıyorsun, madem içinde uygunsuz bölüm orayı sil, ama yok sana karşıt görüş ya sil hepisni toptan.

Yaptığın yanlışlığı düzelt.

Balabanpasa 10:07, 24 Nisan 2010 (UTC)


Takabeg şimdi mesajımı geri alıyorum, alıntı yaptığım kısmı silip onun yerine linkini koyuyorum. Sende yazımı bir daha geri alma. --Balabanpasa 10:02, 24 Nisan 2010 (UTC)


1) o kısmı sildim farkında değilmisiniz?

2) Şu anki konuda telif hakkı ihlali olan hiçbir kısım yok.

3) Sizin benim yazınımın tamamını silmeniz iyi niyet ihlali olmuyorda benim bunu belirtmem mi iyiniyet ihlali oluyor. yada tartıştığımız kişinin yazdıklarıma Türkçü_Turancı palavrası demes iyi niyet ihlali olmuyor, benim yaptıklarım oluyor öylemi?

Harikasınız.

--Balabanpasa 10:34, 24 Nisan 2010 (UTC)

beni yıldırabileceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Şu an kendinize yakışanı yapıyorsunuz.

--Balabanpasa 10:54, 24 Nisan 2010 (UTC)

İyi niyetliyim tabi. Senin engellenme riskini azaltmaya çalışıyorum. 131 kb ekledin ama şimdi 20 küsür kb'e indi. Değil mi ? Belki daha vardır. İnceleyim mi ? Takabeg ileti 11:08, 24 Nisan 2010 (UTC)

Fikir[değiştir | kaynağı değiştir]

Son tartışmalarımızdan sonra madde hakkındaki fikrin nedir? Değişmelimi?, Böylemi kalmalı?

Dün tartışma konuna şöyle bir mesaj atmıştım çünü;

Emin olun bu konuda yazabieceğimiz çok şey varki. Bu konudaki bilgi birikimimede güveniyorum. Takabeg gibi veya vikiçizer gibi veya nihan gibi bir yönetici yardım etse maddeyi seçikin bir madde haline bile geirebiliriz.

Bu uzun yazılarımdan direkman buraya iskitler Türktür gibi bir anlatım tarzıda benimsenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Zate inandığım realitede bu değil, İskitler Türklerin ağırlıkta bulunduğu kültür olarak baskın bulunduğu ama bunun yanında iranlı, yunan, ve hatta germaic (goth), kafkas kabilelerininde içinde bulunduğu bir kabile konfederasyonu idi.

Bana neden maddeyi değiştirmiyorsun diye soracak olursanız bu madde yazım ve kod işlerini bir türlü anlayabilmiş değilim, yıldızlar çizgiler , parantezler v.b şeylerne nerede kullanılacak bunları bitr türlü beceremiyorum :D

--Balabanpasa 11:17, 24 Nisan 2010 (UTC)

Tamam Sayın Balaban paşa o konuda bende katkı yapacağım şu an bir kaç ciddi proje ile ilgili sormluyum halledeyim söz bende katkılarda bulunacağım sen hiçmerak etme.--Kamuran Ötükenli 15:06, 24 Nisan 2010 (UTC) Unutmadan tarafsızlık,sabır ,soğuk kanlılık ve provokasyonlara kapılmamanı tavsiye ediyorum!Bu hepimiz için geçerli elbette.--Kamuran Ötükenli 15:09, 24 Nisan 2010 (UTC)

Sanki sen de çoktandır burda yoksun,Birşey varsa yazarsan sevinirim.--Kamuran Ötükenli 09:29, 11 Mayıs 2010 (UTC)

Öncelikle Vikiçizer hizmetli ama Nihan ve ben hizmetli değiliz. Tartışma sayfası, web sitesi v.s. alıntılarla dolu. Şeklen de okuyucuların okumalarını engellediğini söyleyebilirim. Neticede verimsiz tartışma bence. Takabeg ileti 11:23, 24 Nisan 2010 (UTC)

selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C5%9Eik%C3%A2yet burada da belirttiğim gibi şu konuda; http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:%C4%B0skitler sürekli adı geçen kullanıcı tarafından hakarete uğruyorum. Sadece ben değil hakaret etmediği bilim adamı kalmadı. İyiniyetimi ve sabrımı sonuna kadar korumaya çalışıyorum ama benimde bir dayanma noktam var.

İlgilenirseniz çok sevinirirm. Saygılar.Bu imzasız yazı Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Balabanpasa, mesajınızı görünce şikayet sayfanıza baktım. tecrübeli hizmetlilerin bu konuda bir karar vereceğini düşünüyorum. Size naçizane tavsiyem; bir çok konuda VP:İNOV olduğunu kabul etmek gerek...Aksi takdirde her tartışma sizi vikipediye katkı yapmaktan alıkoyar, vaktinizi harcar. Önemsemeyin, katkı yapmaya çalışın derim, şikayetinizin kararı umarım en kısa sürede verilecektir...Doğrudan ilgilenemediğim için kusura bakmayın, teşekkür ederim, hoşcakalın...Vikiçizer 19:26, 25 Nisan 2010 (UTC)

İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim sağolun. --Balabanpasa 19:30, 25 Nisan 2010 (UTC)

  • Rica ederim:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:32, 25 Nisan 2010 (UTC)

takabeg günyadın[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C5%9Eik%C3%A2yet

burada; Kullanıcı:Farnag bu konu hakkında seninde düşüncelerini bekliyorum. En nihayetinde konuyu takip eden birisin.

--Balabanpasa 06:58, 26 Nisan 2010 (UTC)

Verimsiz tartışmadan sonra şikayet sayfasına mı gittin ? Böyle yaparsan hiçkimse ciddiye almayacaktır, bence. Zaten ben de tartışmanızın tamamını okumuyorum. Takabeg ileti 07:09, 26 Nisan 2010 (UTC)
Şöyle anlayım. Sen VP:N, VP:KSY kuralları ihlal ettin ya. Şimdi karşındaki kullanıcı da ihlal etmeye başladı. Şimdi şikayet sayfasıyla ilgilenecek hizmetli çıkarsa hepsini inceleyecektir. O zaman iki tarafının ihlallerini inceleyecek. Bu durumda tabiri caiz ise yapmış oluyorsun. Bence temizlik yapın. Yani uygunsuz ifadeleri ... şekilde gizleyin. Takabeg ileti 07:22, 26 Nisan 2010 (UTC)
Zaten bir kullanıcı mesaj gönderdi. Tartışmanızın sıkıcı ve verimsiz olduğunu düşünen sadece ben ve Neveviye değildir. İkiniz özelden chat yaparsanız daha iyi olacaktır. Takabeg ileti 07:25, 26 Nisan 2010 (UTC)

Mesajların için teşekkür ederim takabeg. Birde bildiğim kadarıyla vikipedi chat diye bir şey yok değilmi? Varsada benmi bilmiyorum? --Balabanpasa 07:29, 26 Nisan 2010 (UTC)

Vikipedinin gayri-resmî bir parçası olarak IRC var. Ama kaliteli tartışmanın yapılmasına müsait olmayabilir. Yine de orda yaparsanız burdaki kullanıcıları rahatsız olmayacaktır :) Tartışma tarzınız zaten yanlış. Kullanıcı:KureCewlik81 ve Kullanıcı:78.187.6.183'ün yazdıklarını okudun mu acaba ? Takabeg ileti 07:35, 26 Nisan 2010 (UTC)

Vikipedi:Tarafsız bakış açısı#Farklı durumlar ve başa çıkma yollarıda şöyle cümle yer alıyor:

Eğer bir bakış açısı çok küçük bir azınlığın görüşüyse bunun Vikipedi'de yeri yoktur...

Takabeg ileti 08:41, 26 Nisan 2010 (UTC)

Kökene dair tezler [değiştir]Azerilerin menşeine dair farklı tezler mevcuttur.Eski Sovyetler Birliği, İran[40] ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Azerbaycan tarih yazımında Türklerin Azerbaycan coğrafyasıa yerleşmeleri konusunda ideolojilerden doğan farklı tezler mevcuttur.[41] 1939'da Josef Stalin tarafından ortaya atılan[42] "Medya-Atropatena tezi" 'ne göre, M. Ö. XI - IV yüzyıllarda Medya'da İranî dilini konuşan Atropatenalılar orta çağda Türklerin bölgeye yerleşmesiyle Türk dilini benimseyip yeni Türk halkına dönüşmüştür.[41][42] 1948'de V. N. Leviatov ve yandaşları tarafından ileri sürülen "Albanya tezi"'ne göre, Arap hilafetinin egemenliği döneminde Albanya'da oturan Albanların bir kısmı müslümanlaşmış ve diğer kısmı da hıristiyan kalmıştır.[43] Ayrıca İ. P. Petruşevski'ye göre, hırisiyan kalanlar Ermeni olmuş ve müslümanlaşan Azeri olmuştur.[41][44] "Eski Türk tezi"ne göre Türklerin yerleşmesi 3 dalga halinde olmuştur. İlk dalga M.Ö. VII. yüzyıl sonrarından VIII. yüzyıl başlarına kadar, bu tezin savuncuları tarafından Türk olduğu iddia edilen Kimmerler, İskitler, Sakaların Kafkasya'ya yerleşmesidir.[41][45]. İkinci dalga ise II.-IV. yüzyıllar arasında Hunlar, Hazarlar, Sabirler ve diğer soyların göçleriyle yaşanmıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Azeri buradaki anlatımı beğendiğimi söyleyebilirim.

--Balabanpasa 08:51, 26 Nisan 2010 (UTC)

Azeriler maddesi sakıncalıdır. Ama maddedeki mesele sadece köken ve tarih kısımlarından ibaret değil. Zor bir madde. Şimdilik öyle kalsın diyorum ama kaliteli bir madde olması için dalga malga v.s. kaldırılması lazım. Takabeg ileti 09:14, 26 Nisan 2010 (UTC)
Birde rica etsem fazla alıntı yapmadan link verirsen sevineceğim. Takabeg ileti 09:18, 26 Nisan 2010 (UTC)

Kaynaklı bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu değişikliğinizle maddedeki kaynaklı bilgiyi çıkarmış oldunuz. Nedeni nedir acaba? --yabancım 13:07, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Geç gelen cevap[değiştir | kaynağı değiştir]

İsimlere fazla takılmamak gerekiyor sana tavsiyem,sonuçta herkes tarafsızlıktan kurallardan vs. bahsediyor ama herkes menşeine göre hareket ediyor,bunda yadırganacak bir şey yok.Unutma burda hiç bir madde kalıcı değildir her an değişmeye adaydır doğru güvenilir kaynaklar olduğu zaman Madde er ya da geç doğru halini buluyor.

Merak ettim vikipedide senin gibi düşünen başka hiç kimse yok mu? Neyse şimdilik hoşçakal kendine iyi bak.--Kamuran Ötükenli 10:50, 11 Mayıs 2010 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Kamuran_otukenli" adresinden alındı. --Kamuran Ötükenli 09:41, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurallara aykırı bir şey yapmıyorum.

Senin nasıl benim yazımı geri alma yetkin varsa benimde senin yazını geri alma yetkim var.

Kaynak diyorsan kaynaklarda orada.

--Balabanpasa 11:38, 2 Haziran 2010 (UTC)

Kurallara aykırı şey yaptın. Mevcut olan kaynaklı bilgileri kaldırdın. Takabeg ileti 11:42, 2 Haziran 2010 (UTC)

Üye olalı 2 aydan fazla geçti.Artık yeni kullanıcı değilsin. O yüzden de dikkat edersen senin için iyi olacaktır. Takabeg ileti 11:45, 2 Haziran 2010 (UTC)


Mevcut yanlış kaynaklı bilgiler, doğru "kaynaklı" bilgiler ile değiştirdim. Bu kurallar aykırı değil.

--Balabanpasa 11:46, 2 Haziran 2010 (UTC)

Yoo. Maddeyi {{yanlış}} hale getirmeye çalışıyorsun. Çok istersen mevcut kaynaklı bilgiler kaldırmadan iddia kısmını açıp ilave edebilirsin. Israrla kaynaklı bilgileri kaldırmaya kalkışmamalısın. Takabeg ileti 11:49, 2 Haziran 2010 (UTC)

Madde içerisinde verilmiş kaynağı silip yerine kendinizce doğru olan kaynağı yerleştirme çabasındasınız. Vikipedi'nin beş temel taşından bir tanesi de tarafsızlıktır. Vikipedi fikirlere eşit mesafede durur. Sizin kaynağınızın doğru diğerlerinin yanlış olduğuna dair kişisel fikriniz de Vikipedi'yi değil sizi bağlar. Konuya tartışma sayfasında diğer kullanıcıların fikirlerini alarak devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:19, 2 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar edeyim. Kişisel fikirleriniz Vikipedi'yi bağlamaz. Topluluğun fikirlerini alınız. --Eldarion 12:33, 2 Haziran 2010 (UTC)
Bakınız kaynak gösterilmiş bilgileri tamamen silip sadece kendi bilginizi eklemişsiniz. Konu hakkında uzman olmaya gerek yok. Vikipedi bilimsel iddialara yer veren bir ansiklopedidir. Bilgileri okuyanlara sunar kararı da okuyanlar verir. Kaynaklar ile ilgili konuları ise tartışma sayfasında belirtmeniz gerekiyor. --Eldarion 12:49, 2 Haziran 2010 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - Takabeg ileti 11:16, 3 Haziran 2010 (UTC)


  • Bakıyorum ortam biraz karışık,Soğukkanlı ol lütfen,ve sana danışmam gerekn bir kaç ufak şey var müsait olunca bana yaz tamam mı?

iyi akşamlar.--Kamuran Ötükenli 20:53, 7 Haziran 2010 (UTC)

Bu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Takabeg ileti 14:26, 3 Haziran 2010 (UTC)


kolay gelsin[değiştir | kaynağı değiştir]

sayfanda gördüğüm kadarıyla baya bir gerginlik olmuş bunun sebebi nedir acaba neden bu kadar uyarı alıyorsun?--Kamuran Ötükenli 14:55, 8 Haziran 2010 (UTC)


  • İsim vermemeni rica etsem kullanıcı deyiver.Bende gerektiği yerde tartışma içine girerim ama provokasyonlara girmemeye öen gösteririrm yoksa Kuralları iyi bilen birisi seni zor durumda bırakır!

o yazıyı iyice okuyunca cevap verecem şimdi göktürkler maddesinde bir kaç sorunu aşmam lazım sende bir göz at istersen.--Kamuran Ötükenli 15:15, 8 Haziran 2010 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --Takabeg ileti 20:20, 10 Haziran 2010 (UTC)


selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İskitler konusu ağır bir vandalizm altında. Vandalizm yapanlarıda bazı kullanıcılar tarafında korunuyor. Maddeyi korumaya alsanız iyi olur diye düşünüyorum.

--Balabanpasa 19:51, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Balabanpasa, biliyorsunuz Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralımız var. İskitler maddesinde bu oldu. Vandalizm olduğunu düşündüğünüz için sürekli geri aldığınızı mesajınızdan anlıyorum ama vandalizm yapanların korunduğunu söylemeniz de doğru değil...Bu tip ileri-geri çekişmeleri bir kenara bırakıp, daha vikipedileştirme işleriyle meşgul olmak gerek...Maddeyi birazdan incelemeyi düşünüyorum, ifadeleri düzeltmek gerekebilir...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:30, 10 Haziran 2010 (UTC)
Merhaba Balabanpasa.
Çok sık karşınızdakileri suçluyorsunuz, üstelik "bazı kullanıcıların, diğer kullanıcılar ve hizmetliler tarafından korunduğunu" iddia ediyorsunuz. Sorunu hiç kendinizde aramıyorsunuz. Gerçek ise, birbirini kolluyor dediğiniz kişilerin benzer fikirde olmalarından ve kaynakları benzer biçimde yorumlamalarından ibaret. Asıl korunma, müsamaha şudur: 4 saat içinde 6 kez aynı geri dönüşü yapıp da Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralına göre yaptırım uygulanmamış olmanız gerçekten büyük sürpriz. Hizmetlilerin hemen hemen hiçbiri bu kadar müsamahalı davranmaz. Kısır çekişmelere enerjinizi sarfetmek yerine, bilgilerinizi, kaynaklarınızı vikipediyi ansiklopedik olarak geliştirmekte kullanabilir, zamanla ardınızda katkıda bulunduğunuz nice madde bırakabilirsiniz. Emin olun, kendinizi daha iyi ifade etmiş olursunuz ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. İyi çalışmalar. --iazak 06:36, 11 Haziran 2010 (UTC)

Iskitler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, senin ellinde galiba iskitlere ilgilli cok kitap var. neden sanat yada tarih üzerine birsey yazmiyorsun? iskit maddesi cok kisa ve buda yazik, cünkü bütün zaman iskitlerin kimliginle ugrasiyoruz, ama iskitlerin cok ve ilginc yanlari var, yasama tarzi, altun sanati vs vs. alman iskit maddesinde iskit ismin üzerine iyi bir bölum var. orda iskit kelimesi nasil gelismis ve hangi kaynaklarda geciyor yaziyor. lütfen maddeyi gelistir.--KureCewlik81 22:52, 10 Haziran 2010 (UTC)

İmla[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu ve buna benzer değişikliklerinizdeki göze çarpan imla hatalarınız bulunmakta lütfen daha titiz olunuz. Teşekkürler. NШE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 15:07, 11 Haziran 2010 (UTC)


Tartışma:İskitler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Takabeg ileti 16:49, 11 Haziran 2010 (UTC)


Selamlar! Kusura bakmayin, ben Turkce hatalarina bakarakk oyle dedim. Yasalari bilmiyor olabilir. Kimseyi milletine bakarak degerlendirmek istemem. Bunlara odaklanmayalim. Tesekkurler, iyi calismalar--CXX 16:57, 11 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi ne değildir ?[değiştir | kaynağı değiştir]

Bence Vikipediyi forum olarak kullanıyorsun. Vikipedi:Vikipedi ne değildir? sayfasını tekrar okursan senin için faydalı olacaktır. Takabeg ileti 17:06, 11 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi millî ansiklopedi(niz) değildir bölümünü okudun mu ? İşine yarayacaktır.Takabeg ileti 17:12, 11 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi özgür kürsü değildir bölümünü okudun mu ?

Diyor ki

"Propaganda yapamaz, taraf tutamaz."

"Tartışma forumu değildir.".

...

Takabeg ileti

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Takabeg ileti 18:09, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. İskitler maddesinede katkınızı beklerim.

--Balabanpasa 19:18, 13 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle nazik davetiniz için teşekkür ederim. Açıkçası tartışma sayfası hayli uzamış, öncelikle tartışma sayfasını baştan aşağıya incelemek isterim. O yüzden -en azından şimdilik- bu konuda pek katkıda bulunmam olası değil. Belki ufak tefek işlere bakarım ama major değişikliklerden önce tartışma sayfalarını incelemek isterim dediğim gibi. Ondan bu konu hakkında affınızı rica ediyorum. İyi vikiler, saygılarımla--Merube 89msj 19:43, 13 Haziran 2010 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı çıkarmayınız.[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
Superyetkinileti 19:53, 13 Haziran 2010 (UTC)